Új privát üzeneted érkezett!

Cija Zsanna: hu, mekkora a pocid :D
a doki nem SZTK-s, ez is a fura....

Bridget: nem, nem adom fel, csak most "pihenek" nem vagyok idős , annyira, 31 vagyo, még lehetek terhes, sztem, vagyis remélem.... talán túlságosan is akarom/szeretném....

Zsanna: a babacoba nagyon céééééép
kfmares

Zsuzska,
hát már ti is finisben vagytok! Ki hozza majd a hírt?

Pami,
ne viccelj, én is voltam depressziós életemben, amikor elmentem a pszichiátriára, mert rájöttem, hogy ez egy betegség. Jobbulást. (És ha lehet, ne szedj antidepresszánst, én sem szedtem, és nem bántam meg.)

Bridge :D
Itt van egy kép Katicáról.

Kép

meg ilyen is szokott lenni :D

Kép

Kép
kisbuta

Helló!

hát nagyon szépen köszönöm a biztatást és a megértést :lol: :lol: :lol:

Gondolhatjátok milyen rosszul érzem magam amikor annyit ártunk rá és tettünk azért hogy itt legyen, most meg ilyen állapotba kerültem. Szar az egész!!!

De remélem a lélekbúvár majd segít.

Kisbuta!

Gyönyörű ez a kismanó! A képet elnézve neki is lehet nem kis hangereje!
Tényleg nálatok hogy áll az alvás téma?
Nálunk sehogy. Vannak jobb és rosszabb napok. Ma pl pont csak úgy aludt el este (amit eddig elviselni nem bírt) hogy velünk aludt 1 ágyban. Bár én nagyon nem szeretném erre rászoktatni, de ha ez az útja a nyugodt alvásnak... Ünnepnapokon megengedem :D

Ja és természetese eszem ágában nincs beszedni mindenféle gyógyszert. Sztem ha jó az ember akihez járni fogok akkor szimpla dumálással ki fogok jönni belőle!

Kép
pamilla

Zsu!

Olyan gyönyörű vagy kismaminak (is)!!!
Én is megint az akarok lenni. Csak ne kelljen megszülni és felnevelni!
Tényleg nincs vmi eljárás amivel örökre állapotos maradhat az ember??? :lol: :wink:
Én úgy élveztem azt az állapotot és már most úgy hiányzik!!!

Hú és tényleg mindjárt Te is szülsz! Azt hogy megy az idő. Csak nekem telik itthon lassan... amióta kicsi Jaja kibújt!

Amúgy a terhesség vége felé amíg itthon voltam sé nem kórházban nekem is volt minden nap kb fél óra amikor lefeküdtem aludni napközben. Na zaok voltak a szép mély alvások... Amikor felébredtem olyan volt mintha 1 egész estét végig aludtam volna!
Tök jó volt!

Kép
pamilla

Bridget!

kicsiszív! Akkor most mikor is jössz Mo.-ra???
Tényleg és hogy találtad meg a tesóm a bneten???
Csak kíváncsiságból kérdezem, mert ügye mondta nekem hogy írtál neki. Hú ezt most jó értelmesen leírtam... :oops:

Igen a családom sokat segít most nekünk, de néha pont ők akik vissza is löknek 1 picit a különböző ám de jó szándékú beszólásokkal, észosztással. Tudom hogy jót akarnak de maikor ilyenekkel jönnek hogy ki kell másznod belőle stb.. akkor kikészülök. Gondolják hogy nem azon vagyok??? Ha rajtam múlna bele sem estem volna...
Na mindegy ez van a lényeg hogy imádom őket és tényleg jól jön a segítség! Pláne hogy a vérszegénység miatt a fizikális állapotom még mindig nem túl fényes!

Kép
pamilla

Kfmares!

Isten hozott közöttünk!
sztem jó lenne ellenőrzés képen kérni 1 új mostani prl szintet és csak utána bogyókat felírogatni.
Amúgy amennyire tudom van 1 homeopátiás bogyó is erre, csak éppen a nevét nem tudom!

Hú a dokik meg a csalódások... Erről asszem mindannyian jókat tudnánk mesélni... Az biztos hogy a mai világban nem egyszerű normális lelkiismeretes dokit találni aki nem olyan pénzéhes!

A lényeg hogy ne add fel pihentetni lehet a dolgokat sőt néha kell is (tapasztalat :lol: ), mert beleőrül az ember a sok herce-hurcába.

Kép
pamilla

Pami,
szia!
Lehet, én csak azért nem estem depibe, mert a végén már nagyon utáltam terhes lenni, tényleg tehernek éreztem az utolsó kb. 3 hetet. Alig tudtam mozogni, tök béna voltam, szóval, csak nyűglődtem, és nagyon vártam, hogy megszülessen végre a kicsi lány.
Utána persze néztem egy nagyot, hogy hoppá, hirtelen itt van, és gondoskodni kell róla, mert most már nincs rámkötve köldökzsinórral.

Az éjszakáink egyébként általában jól teltek. Először nálunk is nagy hiszti volt. Aztán arra jutottunk, hogy ha evett eleget és nincs semmi baja, csak hisztizik, akkor hagyni kell. A szívem szakadt meg első este, mikor kb fél órán át ordított, a feje is leizzadt, sapkát kellett rá adnom, úgy beleélte magát. Aztán elaludt, azóta éjszaka nincs hiszti.
Este nyuszog egy kicsit, akkor megsimogatom a fejét, de már nem veszem fel. Végül elalszik, és csak enni kel fel, de akkor is gyorsan visszaalszik. Sőt, ma éjjel 10-kor letettem, és reggel fél 6-ig egyhuzamban aludt, és ez nem is az első ilyen eset volt. Cserébe nappal van ébren, és foglalkozni kell vele, mert egyelőre kizárólag az köti le, ha ember foglalkozik vele, játszani még nem tud.

Kép
kisbuta

Sziasztok!
Mi a Balcsin voltunk anyuéknál, ünnepeltünk: anyu szüli és návnap, sóginőm névnapja, és leendő sóginám névnapját. Nagyon jó volt.

Kisbuta!
Majd apa hozza a képeket én pedig ha megadod a számodat, küldök sms-t. Nem viszem be magammal a laptopomat. Nem akarok miatta is izgulni. Elég lesz a picurikával foglalkozni.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok!

Pami:nem , nem adom fel, csak jobb nem számítani és nem várni, akkor nem csalódok annyit, ha ismét megjön.... igen, nem merem szedni, ha majd ismét megjön elmegyek a 3. napon, és akkor majd mond valamit, a múltkori a 21. napon lett nézve.... de még mingid nem tiszta nekem, hogy a 23,3-as prolaktin most sok vagy nem sok vagy milyen??? ... lassan ledoktorálhatunk én is annyit nézelődök ilyen ügyben a neten.....
kfmares

Kfmares
Azert mert valami erteken beluli az nem azt jelenti,hogy babasodasra jo!Szal ha nem szeretnel babat gondolom nem erdekelne oket sem mert erteken belul van nem kapnal bogyot...de mivel epp hatar ezert nehezebb a teherbeesesi esely!

Mint pl ahogy van a TSH az is megvan adva mennyi a jo arany de ha valaki babat szeretne annak azert jo ha 0-kb.1.valamennyi :!: Pedig a hatarertek az 3.valamennyi de az babasodasra nem joooo erted mar picit :roll:

Szerintem meg mielott 3.napig varnal menjel be es beszeld meg vele mert ez nem ugy megy hogy csak bemesz es kered,hogy ma vgyok a 3.cn-en :roll: Tudjon rola legyen rola felkeszulve nem szolhat akkor semmit sem :wink:

Pami
Olvasgattam bneten...es akkor mondja a tesod,hogy tesz fel majacskarol kepet es ott viritottal Mayaval :D Innen :wink:
Javulast nektek es irjal minnel tobbet szeretunk :!:

Kép

Zsu
Itt is megdicserlek milyen szep pocid van :wink: Gondolom ezt jo hallani tobbszor is :D

Kisbuta
Koszike a foto a masikon mar kommenteltem is :lol: Eddiiiiiiiiiii :D

Kiriki
Nem is tudom irtam e de neked volt a nevnapod :shock:

Kép

Dita :?: :idea: Monic :idea: :?:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Szia Bridget: doki tud róla, ő javasolta a következő menzinél a 3. napn a vérvételt. És hogy akkor aznap már kezdjem el a Closty-t is, ehhez receptet is írt. Bromo recept megvan, csak még nem váltottam ki, .... egy hónapot max elcsúszok vele....nem? De az új vérvétel eredménye talán a dokinak is segít... És nagyon köszike, hogy segítesz nekem!
kfmares

Bridg!
Köszike :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

SZiasztok,

én is itt vagyok, csak Danika lebetegedett és nehéz volt helyt állnom, ráadásul a párom is akkor dőlt ágynak, valószínű ő fertőzte le Dancit is. Úgyhogy első éjjel felváltva rohangáltam a két szobába a két beteghez, hajnal 4-kor bírtam csak lefeködni de akkor odavettem a picit magam mellé (átköltöztem a gyerekszobába aludni) mert nem akart sehogy sem csillapodni a magas láza. Mostmár mindketten jól vannak, szerencsére csak egy makacs megfázás maradt az egész, nem húzódott át Danci tüdejére mint pár hónappal ezelőtt.

KIsbuta,

gyönyörűséges a pici lányod, mégegyszer gratulálok hozzá!
A szegedi Kaálisban Zálika babás lett és úgy néz ki, hogy Melánia is. Ha van egy kis időd érdemes átolvasni :wink: :lol:
Katica tüneményes baba lehet, nálunk Danci csak 6 hetes korában aludta át az éjjelt, de mi nagyon hasfájósak is voltunk...

Bridget,

már csak 3 hét és indulsz haza? MIndjárt itt van, és nemsoká kismami leszel :wink:

Drága Niki,

nehogy szégyeld már magad azért mert depis lettél egy kicsit! Ez szinte mindenkivel megesik szülés után, van aki csak egy kicsit, van aki jobban beleesik.
De nyugodj meg, mert ahogy a hormonjaid rendeződnek amit a szülés felborított úgy csökken benned majd a szorongás és a rosszkedv.
Én pl az első 3 hónapban nagyon furcsán éreztem magam, mindig nagyon fáradt voltam, a család kikészített a hülye tanácsaikkal, Danci hasfájós volt és esténként üvöltött. AZtán nekiálltam azon hisztizni, hogy a párom nem alszik velem, nekem kell a gyerekszobában lennem Dancival. Ennek az lett a vége, hogy szegény jószándékból átköltözött a gyerekszobába mellém, ketten szorongtunk az 1,5 személyes ágyon :oops: . Na akkor kijelentettem, hogy nem akarok több gyereket. AZtán ahogy telt az idő egyre inkább kezdtem jobban érezni magam lelkileg és mostmár minden rendben, szinte teljesen a régi életemet élem amibe Danci tökéletesen belepasszol és nem hátráltat semmiben.
Jófej kisgyerek, akár a kozmetikába és fodrászhoz is el tudom vinni magammal, nem kell keresnem senkit aki vigyázna rá.

Jól tetted, hogy elmész dokihoz, nekem is volt olyan pillanat amikor azt kérdeztem anyumtól, hogy nekem most szülés utáni depim van?
Nekem sokat segített, hogy a könyvelést továbbra is csinálom, Danci 1 hetes volt amikor én már áfát csináltam. Így nem volt időm gondolkodni és annyira magamba fordulni. Kicsit azért így is sikerült, de ahogy fent írtam a hormonok ha visszaállnak akkor a lélek is menyugszik ám :wink:
Fel a fejjel és írd ki nekünk nyugodtan minden gondolatod, mi NEM ítélünk el, veled érzünk.

Ölellek Kép

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Mares
Na akkr jo kivancsian varom majd az eredmenyeket en addig nem szednek semmit amig nincs meg a 3.cn (pe kornyeki ha lehetseges) na meg a 21.napi :wink:

Monic
Igen mar csak 3het :!: en remelhetoleg kismamikent terek vissza 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold

Sziasztok!
Mi most jöttünk meg a dokitól. Kiakadt a dagi lábamtól. Eredményeimnek nagyon örült. MEgvizsgált, méhszájam áll, mint a cövek, na ezen nagyon meglepődött, úgyhogy már csak egy hétig szedem a Magne B6-ot. Lepény mellső falon tapad, ami majd nehezíti a császárt. Holnap telefonálnom kell CTG-re és uhu-ra, és lesz flowmetria is. Lepény nem leszesedik, nagyon jó állapotban van, viszont azt mondja, hogy a magzatvizem mintha kevesebb lenne, mint két hete volt. Jövő héten kedden megyünk vissza megint. ÉS azt mondta, hogy akkor meg is beszéáljük a befekvésemet. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy két hét múlva befektet. Vagy már a jövő héten. Igyekszem tolni, de ha tényleg kevesebb a vizem, akkor nincs mese. És akkor viszem magammal a laptopomat is. apa rendelt ilyen láncot a géphez, hogy az ágyhoz tudjam kötni. És lesz netem a telcsimről. De majd jövő héten kiderrül minden.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Monic, :D
Tudom, azért olvaslak ám benneteket, csak írni nem nagyon sikerül. :oops: (Meg Melani a Beültis topikba is írogat, őt onnan is tudom.)

Katicánk akkor egy angyal, rengeteget eszik és egészen elvan, főleg éjjel. Megtanulta, hogy sötétedés után nincs hiszti, hanem alvás van.
Igaz, én sosem aludtam vele egy szobában. Ez is fárasztó, rohangálni a két szoba között. Mondjuk össze van nyitva, rögtön hallom, ha felébred. De így szokja, hogy a saját ágyában alszik, mi meg a magunkéban.
Újabban már a hasa se szokott fájni, de inkább nem szólnám el magam...

Zsuzska,
nagyon gondolok rád, ha be kell vonulnotok.
(Nem akarok tukmálni semmit, de most már hűvösebb idők jönnek, nem akarod mégis kipróbálni a kompressziós harisnyát? Nekem őrült nagy hasznomra volt, ezért tudtam egész nap talpon lenni az utolsó percig. Pedig akkor még kánikula is volt.)

Pusszancs.

Kép
kisbuta

Kisbuta!
Nem gondolkodtam még a komp. harisnyán. Az az igazség, hogy már csak a dokihoz megyek (mászok) el, mert már annyira keményedek, hogy féj menet közben. CTG-re és uhu-ra, terhesgondozásra meg apa visz.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Ő lett Bence verdája:
Kép

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok,

Kisbuta,

nálunk is úgy van, hogy Danci már a kezdetektől külön szobában alszik, csak most hogy beteg volt mindkét férfi a háznál én átköltöztem Danci szobájába, gondolván hogy ő kevésbá fertőz le mint az apukája :wink: Igazam is lett mert én egyáltalán nem lettem beteg.
Katica álombaba lehet, remélem tényleg elmúlt a hasfájás :wink:

Bridget,

hogy vagy?

Niki,

és te? Sokat gondolok rád.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Monic
Koszi jol ma vettem be az uccso antibogyot :? Pipilni meg jarok de lehet csak azert mert sokat iszom...szine jobb mar remelem nincs mar baj :roll:

Vasarolni voltunk egesz delutan...jo szerint egesz delutan :shock: Holnap is megyunk...megvan az uj lakas 29-en koltozunk 8) Ugyhogy kell vennunk bele mindent mert csak egy nagy agyunk van a haloba aztan annyi :roll:

Ez a fogamzasgatlo meg nem nagy birkozas igenyt hagy nekem apacskaval :? foleg,hogy most a felfazas miatt nem is lehetett volna csak gumival :x hat szal igy vgyunk.

Izgulok a koltozes hazamenetel lombik miatt... :) Ti hogy vgytok :?:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bridget,

jó sűrű lett az életetek. :lol: Gondolom néha azt sem tudod hol áll a fejed ennyi tennivaló közepette.
Jó vásárlást, gondolom élvezed, legalábbis nekem nagyon tetszene a vásárlás-berendezés.
Örülök, hogy a felfázás javul már, igyál továbbra is sokat, mert az jót tesz.

Kép}
monic80

Hat azert a multheten jo sokat ithon voltam de a hetvegen tudtam menni fogunk mart venni kell mindent :roll: jo ngyon igy vasarolni foleg,hogy a parom cege all x osszeget...igy nem kell azon aggodni,hogy mi mennyi ami tetszik az jon :wink:

Inni tovabbra is iszom jo sokat ejszaka 3szor voltam pipilni :x

Magatokrol nem irtal :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Latom lassan tesztelsz :shock: 8) Kép

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bridget,

nem tesztelek, mert szerintem a szoptatás miatt semmi esély a babásodásra, meg amúgy sem szerintem. :wink: :lol:
A ciklus vonalzó azért készült, mert a szülés után most volt az első mensim, és kíváncsi vagyok, hogy a következő már normális időben jön mint régen vagy a szoptatás továbbra is bekavar.

Hűűűűűűű, nagyon irigyellek ha úgy vásárolhattok, hogy nem kell nézni az árakat. Ez nagyon felszabadító dolog lehet. Majd teszel képet a kész lakásról? Egyáltalán kész lesz mielőtt jössz haza, vagy csak utána?

Danci jobban van de még mindig nagyon hurutos. Sajnos örökölte a férjem bronchytisét, nagyon köhögött szegénykém, a legkisebb megfázás isráhúzódik a tüdejére. :cry: Egyszer már 2,5 hónaposan is betegeskedett ugyanebben, akkor 3 hét volt mire meggyógyult, ráadásul akkor majdnem kórházba kerültünk.
Sajnos a férjem lánya ugyanúgy ebben a betegségben szenved, ő most volt 14 éves és még nem nőtte ki. Kísérteties, ahogy Danci is ugyanolyan beteg ahogy a férjem és a lánya szokott lenni.
Az egyetlen "jó" az egészben, hogy a férjem lányát már 8 éve ápolgatom ha beteg és már értek hozzá hogy tudok segíteni Dancin.
Még jövő héten el kell vinni vérvételre a babát, a fejéből vesznek majd vért, hát nem lesz kellemes sem neki sem nekem :cry:

Kép}
monic80

Bridget,

nagyon jók az új vonalzóid :wink: És az avatartod is. Miért lett teknős?

Kép}
monic80

Monic
Jaaah akkor maaas mar azt hittem indul a mandula 8) :lol: Igen igy feludules a vasarlas..lakas hat az ulogarniturara megrendeles utan 12hetet kell varni :shock: azt sem tudom min fogunk addig ulni :twisted: Szal ngyon nem lesz kesz mielott megyek de lehet dobok kepet...masnem egyenlore az ures lakasrol(a naplomba bizti :wink: ) Huh ez a betegseg nem hangzik valami jol :? Azert jo,hogy mar jartas vgy benne igy nem kapcs inkfartust mikor baj van :roll: Koszi a vonalzodicsiket :wink: 8eve vgytok egyutt a paroddal :shock:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Helló csajszik!

Hát ahogy látom kicsit kihalt a topik :?
Jöttem hogy elolvassam mivel mizu és dobok képeket Majáról amik újabbak!

Velünk amúgy minden oké. Az éjszakák egyre jobbak bár ezt nem szeretném elkiabálni, a napközbeni alvással azért még akadnak gondjaink. Remélem azért idővel ez is jobb lesz.
A kaja bevitel mennyisége nem kevés ezért szépen hízik, már vannak hurkáink és karkötőnk! De sajnos mi is hasfájósok lettünk. Na nem olyan durván min Monic Dancija, de nekem ez is elég!

Ja még 1 hír. Csak hogy ne legyen nyugodt az életem. Kiderült hogy epekövem(epegörcseim voltak) van és ki kell venni az epehólyagot. Újabb műtét... Most 1 jó sebészre vadászok közel hozzánk hogy meg tudjuk oldani a szopizást stb...

Kép
pamilla

Bridget!

Ha itthon leszel akkor meglátogatsz minket?
Hogy s mint vagytok kicsiny pároddal???
Lombikra fel!!!!!!!

Ja és a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pamilla

Pami draga sajnalom az ujabb mutetet :( Ha megyek haza feltetlen meglatogatlak titeket!!!Tudod arra dodozik anyum :wink: Mayacska csodaszep 8) Kire hasonlit?Jobban vgy mar :roll: Mutet mikor lesz?

KépKép
bridget0801
Kulfold

Sziasztok. Bocsi, h csak így 'beestem' közétek, de látom, h Bromocriptin az alcím. Nekem a magas prolaktinszintre írta fel az orvosom (549.10, határérték 496), 10 mg-os adagot, napi 2x. Fórumokon olvasom, h a 2,5 mg-os napi fél tablettás adagoktól vannak nagyon rosszul a csajok. Szerintetek be merjem ezt szedni? Esetleg vkinek vmilyen tapasztalata e téren? Majd még visszaolvasok.
Köszönöm előre is.
christels
christels

En nem szedtem bromot mert addig nem jutottunk el igy sajnos nem tudok neked segiteni :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

bridget, azért köszi :)
christels

Szia Christel!

Én szedtem a bromót, de nekem pl úgy kellett elkezdeni hogy először csak 1/4 aztán napi fél majd az egész. Szóval fokozatosan kellett ráállni, és speciel nálam nem nagyon volt mellékhatás.

Sztem beszedni be kell legalábbis én beszedtem és nagyon jól le is vitte a prolaktin szintemet. sőt a végén már le kellett venni a napi 1 tabellát félre mert olyan alacsony lett!

Remélem tudtam segíteni!

pami

Kép
pamilla

Szia Pami

Köszönöm, h megosztottad velem a tapasztalataidat. Te is 10 mg-osat szedtél? És ha már lement, abba lehet hagyni a gyógyszert v újra felmegy?

Christels
christels

Sziasztok,

egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig szedtétek a bromot?

Én másfél éve szedem (2,5 mg.-set, napi 1 szem) és mostanra lett aktuális a tesó kérdés. A dokim szerint nincs más dolgom mint szedni és ha pozitív a teszt menni hozzá.
Azóta már teljesen jó a hormonszintem ill. nyáron nézték és teljesen jó volt.

Abban van tapasztalata vmelyikőtöknek, hogy a baba születése után a szoptatással nem ment az egekbe újra a prolaktin?

Bocs, ha sok a kérdésem, de az első babánknál nem volt semmi gondom, illetve a szoptatás abbahagyása után kezdődtek a gondjaim.

Köszönöm nektek előre is!

Nagyon szépek a pici babák, gratulálok hozzá! :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok,

Danci betegsége miatt nagyon elhavazódtam, de mostmár kikeveredtünk belőle, remélem hosszú ideig marad az egészség.
Tegnap voltunk vérvételen, Danci egy hős volt, de az én szívem megszakadt ahogy a csepp kis kezéből vették a vért. :cry:

Niki,

örülök, hogy jelentkeztél. Majácska gyönyörű, nagyon formás kisbaba, és annyira kis nőies. Meg tudnám zabálni a LOVE feliratú rugijában :lol:
Te is nagyon jól nézel ki, remélem már a depiből is kilábalóban vagy, mert a képeken nem látszik egyáltalán. Ott én egy boldog és kiegyensúlyozott anyukát látok a pici boldog és kiegyensúlyozott babájával. :wink:
Hasfájást sajnálom, örülök, hogy nem durvult el.

Bridget,

hűűűűű mindjárt itthon leszel! Annyira izgi, gondolom már te is számolod a napokat, az órákat és a perceket. :wink:
Lakás berendezéssel hogy álltok? Fotó?

Sucer, Christels,

Üdv itt, hát bromo ügyben én sajnos nem tudok segíteni, igazi kakukktojás vagyok ebben a topicban :oops:

Kép}
monic80

Monic,
a te pici fiad is nagyon aranyos a képeken :wink:
Akkor szerencsés vagy, h a bromoval nem volt kapcsolatod, örülj neki :wink: .
Remélem a többiek tudnak segíteni.

Köszönöm és üdv,

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Monic
Mar itthon vgyok 8) apacska jon utanam 3het mulva 8) :lol: lakas alakul minden megvan rendelve mire megyek haza megis erkezik es beis lesz rendezve...max meg fuggony nem lesz mert azert nekem otthon kell lennem :roll: Foto van a blogban meg majd teszek ma meg holnap de meg nincs berendezes :roll: mad mikor hazamentem arrol is teszek :wink:

Ujaknak Kép
Sajna en se szedtem bromot azaz nem sajna csak igy nem tudok segiteni :roll: Tavaly nyaron azt mondtak magas a prolactinom...aztan mire elmentem egy masik dokihoz ellenorzesre es akartam ra kerni gyogyot azt mondtak nem kell :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Sziasztok!

Elnézést, hogy betörök ide, de nagyon megörültem ennek a topiknak. Csak kicsit tudtam visszaolvasgatni, de talán még így is bátran kijelenthetem, hogy ha a társalgásban nem is, magas prolaktin témában a "nagy öregek" közé tartozom. 7,5 éve kezelnek hyperprolactinaemiával, egész pontosan prolactinomaval. Eléggé el vagyok most keseredve, mert egy éve hagytam abba a gyógyszerszedést (én Bromocriptin-rezisztencia miatt már Norprolac-ot szedtem), és mostanra a prolaktinszintem ismét a négyszerese lett, és az adenoma is visszanőtt. Az elmúlt két évben már nem mutatta ki az mri, most pedig ott van ismét egy 7 x 4 mm-es daganat. Nyilván újra ehetem majd a gyógyszert, de lehet, hogy műtétet fog javasolni a dokim. Igazából engem nem is ez izgat, hanem a meddőség kérdése. A betegségem ugyanis nem teherbeesési gondok kapcsán derült ki, valójában sosem voltam terhes, 22 éves korom óta küzdök, hogy valaha egyáltalán esélyem legyen a gyerekvállalásra. Most, 29 évesen, a gyógyulás reménye után rosszabbak a leleteim, mint valaha, így nagyon félek. Kérlek nyugtassatok meg, hogy igenis van esélyem, lehet babám! Ha jól sejtem a képekből és a topik nevéből, itt vagytok páran, akiknek sikerült a korábbi magas prolaktin szint ellenére teherbeesniük. Megtennétek, hogy röviden leírjátok a történeteteket? :oops: Bocsánat, ha túl sokat kérek, de most nagy szükségem lenne a megnyugtatásra, hogy még reménykedni tudjak. Előre is nagyon köszönöm!

Christel,

A te orvosoddal viszont nagyon nem értek egyet. Alig van megemelkedve a prolaktinszinted, és még az is lehet, hogy valójában csak a makroprolaktinod sok. A 10 mg-os Bromo-ból napi kettő ilyen értékre egyszerűen brutális!!!! Én a 2,5 mg-osból daganat és sokkal magasabb hormonszint mellett szedtem kb. napi kettőt vagy 2x kettőt. Már nem emlékszem, mert van már vagy 3 éve, hogy átálltam a Norprolacra. De az tuti, hogy ennyitől nagyon rosszul leszel. Az mondjuk biztos, hogy csak fokozatosan szabad elkezdeni, először napi negyedet pár napig, aztán kétszer negyedet megint pár napig, és így fokozatosan felemelni a teljes adagig. De valahogy akkor is rá kellene finoman kérdezni, hogy nem írta-e el. Szerintem a 2,5 mg-osra gondolhatott.
bolenn

szaisztok!

pcos-es vagyok, bromót kaptam a dokitól, kb 2 hét múlva kezdem szedni (majd a 10 nap norc után)
prolaktinom viszont totálisan normális (volt mindig is).

leginkább arra volnék kíváncsi, hogy ilyenkor mi a hatásmechanizmus... mit csinál a gyógyszer?

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Orulok a sok uj tagnak 8) a regiek mar mind babasak :!: :D En meg nem de en nem is szedtem bromot 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold

Sziasztok, én szedtem bromocriptint, nem volt magas a prolaktinszintem, és két hónap után már babát vártam :)
Jó 10 év babavárás után....
Az orvosom azt mondta, csak így, nekem is érthetően: A gyógyszer csak egy pofont ad a kisagynak, hogy térjen már észre, és legyek végre terhes.... :D Úgy is lett.
A rosszullét csak az első tabletták után jött, utána elmúlt. Legjobb este, elalvás előtt bevenni, hogy ne érezd a szédülést. Mindig este vettem be, éppen ezért.
De nekem semmiféle bajt nem tudott senki sem megállapítani, hogy miért vagyok meddő. Csak a legutolsó orvos...
Ne adjátok fel. :)
domimama

domimama!
ez nagyon jól hangzik :)
akkor így nagy reményekkel fogom elkezdeni szedni :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Szia Domimama!

Köszi, hogy bíztatsz minket. A te eseted nagyon szerencsés abból a szempontból, hogy tulajdonképp nem is volt magas a prolaktinszinted. Persze ez majdnem mindegy, ha már régóta nem jön a baba. Így még a Bromo-t is elég volt csak este szedned, hogy ne legyél rosszul. Akinek magas a hormonszint (pl. Christel), annak muszáj napi kétszer szedni, mert nagyon rövid a Bromo felezési ideje, gyakorlatilag az esti adag reggelre már ki is ürül. Ez csak a rosszullét miatt problémás.

Van itt esetleg valaki olyan, akinek sokáig volt magas a prolaktinszintje és esetleg még adenómája is volt? Valahogy ilyen embereket sosem találok. :( Én 7,5 éve küzdök azért, hogy egyáltalán valamikor majd megpróbálhassak teherbeesni, és most oda sikerült eljutnom, hogy valószínűleg legalább 1, esetleg 2-3 éves orvosi tiltást fogok kapni, amíg meg sem próbálhatom. :(
bolenn

bolenn

De örülök, h saját tapasztalat alapján te is így gondolod. Közben írtam a nlc-n a nőgyógyász szakértőnek és ő is azt mondta, h ez nagyon sok, mert nem annyira magas a prolaktinszintem. Javasolt egy természetes szert, Mastodynon cseppet, csak gondolom, az lassabban hat. (mellesleg az is vényköteles). A bromo mennyi idő alatt hat? Nagyon drukkolok neked és ne add fel. Én is már 7 éve várok a babára, de össze fog jönni :)
christels

Örülök Christels, hogy egy orvos is megerősítette a véleményemet. A Bromo egyébként (az elején legalábbis) nagyon jó, már ha bírod. Nem mindenki képes elviselni a mellékhatásait. Általában már 1-2 hónap alatt hat. Sőt, gyakorlatilag azonnal, macroadenómák méretét akár 48 órán belül képes csökkenteni. Köszönöm, hogy drukkolsz, bár sajnos én nem a babára várok 7 éve, hanem még csak arra, hogy egyáltalán megpróbálhassak teherbeesni. És bár szinte semmilt nem hajlandó a dokim beismerni, azt az egyet igen, hogy vélhetőleg nekem sokkal nehezebb lesz az átlagnál teherbeesnem. Ja, és a párom is még minimum két évet kér, és a betegségem miatt is vagy 2-3 év még minimum a projekt kezdet. Szóval egyelőre azért küzdök, hogy majd küzdhessek a babáért, mármint tettleg is végre. :( De remélem, hogy neked most már sikerülni fog. Mástól is hallottam már ezt a Mastodyn cseppet, lehet, hogy tényleg jó lesz. Szorítok!
bolenn

pami!
Örülök, hogy alakultok. Azért a hasfájósságért nem irigyellek. Remélem, Bencus nem lesz az.
Hú, epekő... basszus.... remélem, minél hamarabb sikerül túl lenni a műtéten!!!! Kitartást nektek!!!!
Mayacska egyszerűen gyönyörű!!!!!

Christels!
Próbáld meg beszedni. Sajna csak akkor fog kiderülni, mennyire bírod, ha már elkezdted szedni. Én a 2.5-öset szedtem. Én egy hónap alatt hozzá szoktam.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

bolenn, kuzsanna

Meggyőztetek, megpróbálom beszedni, persze csak kis adaggal kezdve. Bár egyenlőre ez a 10 mg-os bromo sehol sem kapható, vissza kell mennem felíratni a 2,5 mg-t.
Zsuzska, neked nagyon drukkolok a kisbabádhoz, látom, már közeleg az idő :-)
christels

Christels!
Köszike!
Ha minden igaz, pénteken már anyuka leszek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok,

bolenn:
nekem is microadneomám van 2 mm-es, nagyon apró, legalábbis ez volt februárban. Azóta nem voltam MRI-n. A prolaktinom amúgy elég magas volt a kezdetekben de 1,5 hónap alatt lement a pincébe, így az esetem nem extrém, én a 2,5 mg-os bromóból szedek/szedtem napi 1 szemet esténként. Engem az orvosaim (endokrinológus, nőgyogyó) folyamatosan biztatnak, hogy simán lehet baba, ne aggódjak. Nálunk most vált aktuálissá a kérdés. Nekem is van ismerősöm, akinek szintén van bogyó a fejében, 3 évig gyógyszerezett és most a napokban fog szülni :D . A nőgyogyóm lánya is ebben szenvedett, nálam 10x súlyosabb verzióban és Ő is a nyáron szült. Szóval ne add fel, van esély. Műtétet csak nagyon nagyon indokolt esetben javasolnak, azért ennek még kérdezz utána mindenképpen. Ki a dokid? Hova jársz?

Kuzsanna,
neked mennek a gigadrukkok!!!

Christels,
sztem is brutális dózist írtak fel neked. Nem tudsz rákérdezni a dokidnál? MRI-n is voltál? A bromo egyébként 1-2 hónap alatt már hat, persze onnantól jobban, hogy elérted a kiirt mennyiséget. Én is negyed, majd fél szemmel folytattam, aztán 3/4 és végül 1 szem.

Hajrá babásodás!

:)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?