Új privát üzeneted érkezett!

UH-os Kismamák!

Gratulálok a picikhez és örülök, hogy minden rendben volt.

Piki! Sztem ne aggódj túlságosan a +3 centi-n, bár nem vagyok orvos, de olyat is gyakran hall az ember, hogy az ilyen jóindulatú dolgok néha maguktól elmúlnak, felszívódnak, biztosan nem lesz semmi baj! Most inkább tessék örülni!:)
ire81

Sziasztok!
Mi is becsatlakoznánk :)
Én 7 hetes babaváró vagyok, pénteken láttam ultrahangon a picurit, ahogy dobogott a szíve :D
Nálam hányinger nincs, csak szinte folyamatos émelygés, bárhol bármikor el tudok aludni, na és szinte bármin képes vagyok sírni!
Első baba, így persze izgulok, de ez talán így van rendjén!
cafedelmar

Piki örülök,hogy minden rendben a pocaklakóval!
A mióma lehet,hogy tényleg felszivódik,ha nem akkor pedig sztem(de ezt én gondolom igy)csaszi lesz a végén és akkor azt is eltávolitják!
(egy ismerősömnek volt igy)
A méretek tökéletesek! :wink:

Én 16.-án megyek uhu-ra!Akkor leszek 2o hetes!
Addig pihi van!(remélem)A kicsit nagy néha érzem,de ugy igazán még nem!

Kép
Kép
szintus

[quote="gtimi83"]S írta:gtimi83ziasztok!
Ma voltunk uhun és 6 hetes és 1 napos 4mm és ver a szivecskéje. :D :D :D :D Úgy őrülök neki hogy alig birom megálni hogy ne mondjam el itthon is a dolgot anyóséknak.

Neked is nagy gratula a babókhoz!
Örülj is neki,akkor öröm egy ilyen kis emberke!
Szóval ő az,akiért az életemet is odaadnám szó nélkül :D

Kép
Kép
szintus

Cafedelmar(neved?) :D
Neked is nagy-nagy gratula a dobogó szivecskéhez!
Sirás :D hidd el még nem tudtam,hogy a kistesóval terhes vagyok én is sirtam sokmindenen!Akkor már sejtettem,hogy tesóbaba lesz! :D
Könnyen jött a baba?Hány éves vagy?Mivel foglalkozol?

Üdv... :D

Kép
Kép
szintus

Bocsi nem mutatkoztam be :oops:
Dóri vagyok, 33 éves, egy tanácsadó cégnél dolgozom asszisztensként.
Bevallom még alig hiszem el ami velem történik, májusban döntöttük el, hogy szeretnénk babát, az hiszem ez gyorsnak mondható :D

Lilypie Premature Baby tickers
Lilypie Maternity tickers
cafedelmar

Dóri igen,gyorsan jött!
Mi Fruzsira egy évből kb.6 hónapot probálkoztunk és akkor sikerült!
Tesóbaba pedig már a második hónapban... :D

Kép
Kép
szintus

Sziasztok!

Szupi,hogy már ennyien vagyunk,Dóri,én is üdvözöllek a csapatban!
Ennél fantasztikusabb már csak az lesz,ha szép sorban megszületnek a picurok... :lol: :lol: :lol:
Pont tegnap este gondolkodtam azon,hogy mintha csak pár hete lett volna,hogy a vetélés után azon tipródtam,mikor leszek újra várandós...akkor nem is hittem volna én sem,hogy ilyen hamar,szerencsére.
Az meg még hihetetlenebb,hogy már a 13.hétben járunk!
Egyébként mindenkinek gratula,aki mostanában élte át a csodát:meglátni/hallani a pocaklakó szívdobbanásait először...
Gondolom,egyetértetek,ha azt mondom,felejthetetlen élmény :D :D !
A sírásról meg csak annyit,hogy nekem már attól is bőghetnékem lett,hogy elolvastam az utolsó néhány bejegyzéseteket :) :) :) !

Próbálom a mióma-ügyet nem túlstresszelni,remélem,nem okoz semmi gubancot.Sokan írták más fórumokon,hogy semmi gondot nem okozott nekik a terhesség alatt és aztán a szoptatás során magától felszívódott...remélem,én is ilyen szerencsés leszek!
Jó lenne,ha nem kéne emiatt császárral szülni...
Na,nem találgatok,megvárom,mit mond a dokim a jövő héten.

Kép
piki

Sziasztok!Remélem jól van mindenki.Nekem elég sokat van hányinger és alig tudok enni is.Ti hogy vagytok ezzel?
gtimi83
Győr

Sziasztok!

Én is üdvözlöm a nemrég csatlakozottakat! :D

Timi! Nem akarlak elkeseríteni, de mostantól kezdve ez a hányingeres időszak lesz. Korábban már írtam, hogy nekem szerencsére csak 2 hétig tartott, a 7. hét végétől a 9. hét végéig, de akkor nemcsak reggeli rosszullét volt, hanem egész napos...
Nekem segített a reggeli egy szem B6 vitamin, de attól meg nagyon farkaséhes tud lenni az ember, én ebben a 2 hétben szedtem fel 2 kg-t, úgyhogy most nagyon kell igyekeznem, hogy több ne jöjjön fel legalább a 12. hét végéig, vagy legalábbis az első védőnővel való találkozásomig. Úgy hallottam egyébként, hogy nagyon le tudják teremteni az embert a testsúlya miatt... :( Ráadásul én egész eddigi életemben ezzel küzdöttem, fogyókúra hegyek :cry:
Az is segít egyébként, ha felkelés után rögtön reggelizel normálisan, nem sokat ( pl. piritós teával, pogácsa tejjel ), nekem az "egyél-egy-szem-kekszet-mielőtt-kikelsz-az-ágyból" jótanács kifejezetten nem tett jót, egyszer próbáltam ki és akkor ki is taccsoltam.

Jaj, képzeljétek el, 2 napja először éreztem igazán, hogy mennyire megnőtt a méhem, tök furi érzés ez is, azóta állandóan gyimakolom a pocóm alját, jó kemény, nő a picike!:)))
ire81

Sziasztok!

Hányás/hányinger ügyben elég nehéz tanácsot adni,mert ami az egyikünknek beválik,az a másikunknak nem tesz jót-ahogy ezt Ire is írta.Timi,ezt neked kell kikísérletezned,bár bevallom őszintén,az első 6-7 hétben nekem se segített semmi,ezt túl kell élni. :?
Én azzal vigasztaltam magam,hogy mivel nagyon-nagyon akartuk ezt a babát,ennyi szenvedést megér. :) :) :)
Nekem még most a 13.héten is van hányingerem,undorodom egy csomó mindentől,nemhogy kívánós nem vagyok,de alig találok olyan kaját,amit szívesen megeszek.
A B6 nekem is könnyít kicsit a helyzetemen,meg a gyömbér tartalmú enni-innivalók.A felkelés előtti 1-2 keksz nekem se jött be.
Furi,mert az előző terhességem totál másmilyen volt,hányni például összesen 2szer sikerült-mondjuk nem is hiányzott :lol: :lol: :lol: .
Na,most bepótoltam...

Egyelőre csak a gatyáimon veszem észre,hogy nő a pocim,mert mindegyik szorít-így már nem is tudom hordani őket,max.itthon,madzaggal megkötve. :lol: :lol: :lol:
A súlyom 2 kilóval kevesebb,mint a teherbeesés előtt.Kíváncsi vagyok,majd márciusban mi lesz a helyzet. :D :D :D
Kép
piki

Sziasztok,

Csatlakoznek en is.
Regi Babanetes vagyok, mig masodik kislanyommal voltam terhes, nagyon sokat logtam itt. Aztan elmaradt a Babanetezes, de most ugy gondoltam, megint jovok.
Tegnapelott pozitivat teszteltem :). Nagyon boldogak vagyunk.

Nem Magyarorszagon elunk, az egesz eletem megujult. Elvaltam es ujra hazasodtam, de gondolom, az ilyen reszletek majd menet kozben kiderulnek.

Egyebkent teljesen jol vagyok, tettrekesz es vidam, hanyinger nelkul. Egyelore :).

Udv,
Andi
Vendég

Hmm...egyre nemzetközibb a társaság :lol: :lol: :lol: !
És ez így jó!!!

Szia,Andi!Gratulálok a pozitív teszthez! Ezek szerint a pocaklakó már a harmadik baba lesz nálatok? A 2 nagyobb mennyi idős? Ők még itthon születtek? A párod magyar? Na jó,nem kérdezek többet :D :D .
Legalább megtudunk valamit a belga terhesgondozásról is... :wink:
Irigyellek a tettrekészség miatt,én állandóan álmos és fáradt vagyok,remélem,ez lassan szűnni fog a 2. trimeszterben...
Kép
piki

Sziasztok!

Én is csatlakoznék a csapathoz. (Era, 28 :) )
Jó olyan fórumot olvasni, ahol tényleg arról van szó, hogy kinek milyen tünete, érzése van stb. Idáig ezt kerestem, mert hát egyedül nehéz kitalálni, mit hogy kéne, egyáltalán, mi a normális :)

Én 16 hetes vagyok. 6 hónap próbálkozás után jött össze. Épp sírógörcsöm volt egyik este, hogy már sosem fog sikerülni és milyen meddőségi klinikáűra menjünk az urammal, 3 nap múlva pedig jött a 2 csík :)

Már nincsenek rosszulléteim, de a 7.-től kb a 13. hétig folyamatosan rosszul voltam. A melegétel szagától is majdnem kidobtam a taccsot és nem kívántam semmit. Az egyetlen jó az volt, ha az uram reggelit csinált: kis pirítós tonhallal, teával és az ágyba hozta. Ott megettem és maradtam utána is fekve. Nekem ez bejött.

Most fogok orvost és kórházat váltani, e miatt nagy nyomozásban vagyok: a kistarcsai kórházba jönnék, de nem sokat tudok még róla.
A hasam meg úgy nő, ahhoz képest, hogy csak 10 cm a baba... :) és néha, mintha érezném már a mozgását, de az is lehet, hogy izomrángás van a hasamban. Első baba ugyanis és fogggalmam sincs, mit kéne érezni :D

Hát mindenkinek gratulálok különben és hajrá, előre! :)

Era
erosmintegylo

Piki,

A ferjem nigeriai, ket eve ismerem, miatta koltoztunk ki, iden juliusban hazasodtunk ossze.
A lanyok 5 es 13 evesek, ok otthon szulettek (a nagyobbik Debrecenben, a kicsi Pesten a Bajcsy-ban).

Elkiabaltam a tettrekeszseget, most borzaszto almos vagyok :). Amugy is, ma mintha minden beindult volna, reggelre mar fajtak a melleim, hanyingerem is lett, szedulok. Hajjaj, lesz ez meg rosszabb is :).

Egyre tobben leszunk, sokan a napokban csinalnak tesztet, gondolom. Kellene majd 2010. tavaszi babak topikot csinalni.

Udv,
Andi
Vendég

tesztelem, mukodik-e a terhessegi "vonalzo"
Vendég

Es nem sikerul... Mit csinalok rosszul?
Vendég

Oke, megvan. Bocs a toketlenkedesert :).
Vendég

Andi,lehet,hogy velem van a gond,de semmi különbséget nem vélek felfedezni a 3 vonalzó között... :lol: :lol: :lol:
Hát,ti aztán bátrak vagytok,2-lassan 3-gyerkőccel egy olyan országban,amely egyikőtöknek sem szülőhazája...bár már biztos megszoktátok és ha jobban megnézzük,igazából nem a hely a lényeg.
Az "otthon" bárhol lehet,ahol azokkal vagy,akiket szeretsz és akik fontosak számodra...
Oké,nem filozofálok tovább,örülök neked.Nem akarok kárörvendeni,de bevallom,vigyorogva olvastam,hogy azért már nálad is jelentkeznek a tünetek... :lol: :lol: :lol: -félre ne érts,nem neked akarok rosszat,csak így már nincs miért irigykednem :lol: .
Micsoda egy piszok vagyok...

Era,légy üdvözölve te is!
Igen,a topik egyik célja tényleg az lenne,hogy megosszuk a tapasztalatokat és segítsünk egymásnak...jó,ha az ember lánya nem érzi magát egyedül a problémáival.
Lehet,hogy már a picurt érzed tényleg,a 16.héttől már elképzelhető,de ilyenkor még annyi mindennel össze lehet téveszteni...
Kórház-ügyben sajnos nem tudok segíteni,a kistarcsait még hírből se ismerem.Én most a Szt.Istvánba járok,a dokim nagyon jó fej,eddig minden felhőtlen,de annyira az elején vagyunk még...
Kép
piki

Andi hu-hu tied baba már májusi lesz :D
Reeepüüülll az idő!Gratula a harmadikhoz!
Ő bizti olyan kis félvér lesz,nagyon cépek az olyan babákok! 8)
Neked van már egy kamaszodó lányod is!Mit szóltak a csemetéid a kistesó érkezéséhez? :wink:

Era üdv.a csapatban! :wink:
16 hetes vagy,akkor te márciusra vagy kiirva?Egyébként simán érezheted a babócát.Én Fruzsit sokkal elöbb éreztem,sokkal sürübben,mint a ketteskét!Hogy miért?Nem tom....

Kinek tervezett és kinek véletlenke a baba?
:wink:

Kép
Kép
szintus

Piki,
Eloszor nem latszott a vonalzo, rossz kodot irtam. Aztan atjavitottam es akkor az elozo hozzaszolasoknal is megjelent a jo.
Nem egyszeru a helyzetunk, de nagyon jol vesszuk az akadalyokat. Van egy blogom, amit errol irok, a profilomban megtalalod, ha erdekel, nem akarom itt telespammelni a babanetet vele :).
A terhessegi tunetek varhatoak voltak, csak bizakodtam, hogy most meguszom, de nem :s. Nem baj, ez ezzel jar.

Szintus,
Koszonjuk, biztos szep lesz :). Vagy szepek lesznek, ki tudja. Nigeriaban a legmagasabb az ikerszulesek szama, nekem pedig lett volna egy ikertestverem. Ha ketten lesznek, allok elebe (vagy elebuk).
A lanyok nagyon orulnek, szeretik a ferjemet es o is oket, de igazan igy lesz kerek a csalad.
Nekunk tervezett a baba, juliusban hagytam abba a gyogyszer szedeset az aug.11-en volt az utolso menzeszem. Nagyon hamar osszejott a draga.

Kuldok egy kepet a ferjem batyjanak a kislanyairol, a kicsi a lakodalmunk napjan szuletett. Anyuka belga.
Kép Latoya es Aalijah
Vendég

Sziasztok!
Üdv az ujaknak.Ma egy kicsit jobban vagyok tegnap szörnyü volt a napom fel sem tudtam kelni max 5 percre de felfordult a gyomrom és aztán feküdtem megint.Ma vettem banánt az jót tett és Elevitet gondolom az is segithetett.Végre napok óta elősször jól lakott a babuci is mert ma már tudtam enni elég jól.Vettem kismama melltartót is ami tök kényelmes nem is gondoltam hogy ilyen jó dolog.Majd ha meglesz a baba akkor jó lesz neki is mert lecsatolható vagyis kismama és szoptatós is.Nem is volt drága.
gtimi83
Győr

Óh ez megint lemaradt ám! :D
gtimi83
Győr

Andi! Bocs,erre nem gondoltam-a vonalzókkal kapcsolatban.
Kíváncsiságból beleolvastam a blogodba...nagyon őszinte,nagyon nyílt,nagyon emberi-és olyan nagyon színesen és érdekesen írsz, hogy befejezem a süti készítést,aztán nekiülök és sztem olvasni fogok,amíg az én jóemberem meg nem tér a mókuskerékből...
Kép
piki

:) Koszi.
Ugy vettem eszre, egyben jobban megnyilok, pedig nem akartam ennyire. Es erdekes modon eddig meg egyetlen "tamadast" sem kaptam, pedig fel voltam ra keszulve. Na, de ennyit errol, tenyleg nem akarom reklamozni magam.

A sutibol johet :).
Vendég

Mar megint en.
Kicsit korulneztem a forumon es lattam, hogy a Varandossag kategoria alatt honapok szerint vannak 2010-es babaknak topikik nyitva. Igaz, a majusi eleg erdekesen indult...
Mi azert maradunk? Nem akarok ket helyre irni.
Vendég

Andi!
Nyisd az ablakot,süti megy fénypostával!
Én is néztem azokat a topikokat,de egyik se igazán jött be. Átalakulhatunk tavaszi babás topikká,amit javasoltál,én speciel március közepére vagyok kiírva szülni...örülnék,ha maradnál :oops: .
Nem is értem egyébként,miért támadhatna bárki azok alapján,amiket leírtál,de biztos én vagyok naiv...én inkább tiszteletet és nagyfokú szimpátiát érzek a blogod olvastán.
Ja,amúgy a 2 gyerkőc a fotón gyönyörű!

Timi!
Örülök,hogy jobban vagy.A kismamamelltartó szuper találmány,nekem 1.5 hónap alatt két kosárméretnyit nőttek a cickóim...döbbenetes látvány,legalábbis számomra,a páromnak nagyon tetszik. :lol: :lol: :lol:
Kép
piki

Kozben irtam oda is,de ide is fogok, igerem. Neha ramjon a grafomania :roll: .
Vendég

ma lettem 17 hetes :)
és már biztos, hogy a babát érzem, hogy mozog, mert meséltem a férjemnek, de mondtam, hogy sajnos ő még biztos nem fogja érezni, de megfogta a hasamat és tényleg kívülről is megfogható a rugkapálás :D
Kezdem felfogni, hogy tényleg terhes vagyok :D
erosmintegylo

Erosmintegylo,
De jo! :)

En fazom es a hasam is faj neha (menstruacios gorcshoz hasonloan). Most igy ker gyerek utan megkerdezem, ez normalis? Nem igazan emlekszem, volt-e ilyen annak idejen. Lehet, vissza kellene olvasnom a 2004. oszi babak topikban? :)
Ettol fuggetlenul tok jol vagyok, foleg, hogy pentek van...

Ti dolgoztok? Ha igen, meddig tervezitek?

Itt ugy van, hogy szules elott 6, szules utan 9 het "maternity leave" jar az anyukanak. A szules elotti 6 hetbol 5-ot kivehetsz szules utan is (nalam es a terv), de meg igy is nagyon kevesnek tartom a szules utani 14 hetet.
Itt az anyukak 3 honapos korban bolcsibe adjak a babakat. Na, en ezt nem fogom.
Mindket lanyommal olyan 10-12 honapig voltam otthon, utana mentem dolgozni. Ezt itt nem fogom tudni megcsinalni, de 6 honapot mindenkepp szeretnek otthon maradni. Es ha meg lehet, par honapot rahuznek otthonrol dolgozassal, heti 1-2-szer meg bemennek par orara az irodaba. Ez a terv, aztan meglatjuk, hogy alakul.
Vendég

Na trompipi, az elmesélésedből tudja csak az ember, mennyire el van kényeztetve az itthoni rendszerrel....
Nekem is sokat fájt a hasam az elején, a dokim azt mondta, ez normális. Ha gorcsöl az ember, az viszont nem jó, azzal el kell menni orvoshoz.
Én 9 hetes voltam, mikor a lagzinkat tartottuk és az úgy betett nekem, hogy másnap megmozdulni nem tudtam az ágyban sem, annyira fájt a hasam, és 2 nap múlva meg elkezdtem vérezni. Lóhalálában mentünk az orvoshoz... progreszteron kúra és fekvés volt a javaslat. Tehát akkor kiírtak betegállományba. Én azóta nem dolgozom, mert így még többet is keresek, mintha dolgoznék. Szóval én már nem tervezem a visszamenetelt. És feb.20-ra írtak ki.

És igazából mi legyártanánk futószalagon a másodikat is elég gyorsan, szóval nem mennék vissza a melóba csak a 2. után :D
erosmintegylo

Era jó,hogy veletek maradt a pocaklakó! :D
Nekem Fruzsival volt vérzés,irány a korház,szurik minden másnap,szigorú fekvés...és velünk maradt a baba!
Nagyon féltettem,elötte 4 évvel volt egy vetélésem....
Ezzel a ketteskével szerencsére semmi ilyen gond nem volt....
De nekem néha még most is fájdogál a pocim,főleg fekvő helyzetbe ha fordulok meg.... :roll: :? ugy beleszúr,hogy ihaj.....

Andi hát igen ez valóban igen kevés otthon lenni a babával!
3hósan bölcsi nagyon korán van,de ugye mit csináljon az ember lánya ha igy kéri az állam!Hogy jó-e vagy sem?Ki tudja?
Itt Szerbiába 11 hónap jár szülés után,de szülés elött kiveheted amikor akarod(betegállományba mehetsz 6o%-ért)!
Az én munkahelyem még Fruzsival megszünt,nem is volt hova visszamennem!Elkezdtem egy helyen dolgozni,de amikor megtudtam,hogy 14oeurós fizetésért néha egész nap kell dolgozni,akkor hagytam a picsába! :roll: :(
Külömben is csak 3 havonta hosszabitották volna a szerződést és igy nem járt volna semmi a terhességre(ha akor maradok terhes)
Ugyanis itt pont a terhesség elött kell,hogy több munkanapod legyen,mint 18o nap!Ha megszakitásos szerződésed van,akkor semmi sem jár,sajnos...ilyen az ország.....

Piki
gratula a 13.-dik héthez!
Nemét nem mondtak az uhun? :wink:

Nagyon szépek a gyerekek a képen! :D

Kép
Kép
szintus

Szintus,

A belgak igy szoktak meg, ok akkor neznek nagyokat, mikor elmondom, Magyarorszagon mi a szitu. En viszont nem lennek ra kepes 3 honaposan otthagyni, ugyhogy ki fogok talalni valamit...
Ami itt elony, hogy jar allami tamogatas valami 1200 Eur (egyszeri, vissza nem teritendo) es az egeszsegpenztartol is kb 800 Eur. Na, nem mintha ezert terveztuk volna :).

Andi
Vendég

Hát,igen...nálunk ez tényleg kicsit más...
Igazából mi is úgy tervezzük,hogy az első után nemsokkal érkezzen majd a második,így én sem mennék vissza dolgozni.
Mondjuk anyagilag nem valami szuper,mert most a táppénz se valami sok,a gyes,gyed meg megintcsak túró,de majd valahogy megoldjuk...
Pusztán financiális okokból nem szeretnék lemondani a kistesóról,annyira tán csak nem lesz rossz a helyzet. :roll:

Képzeljétek,most kaptam sms-t,hogy a Sejtbank honlapján megnézhetem a Down-szűrés eredményét(hétfőn vették le a vért és azt mondták,kb.2 hét,mire kész lesz)-persze egyből rácuppantam és szerencsére NEGATÍV!!! :lol: :lol: :lol:
Most örülünk,ennek is...
Pusssz mindenkinek!!!!!!!!! :lol:
Kép
piki

Sziasztok!

Trompipi.

Az első pár hétben nekem is fájt a hasam elég sokat szurt mostmár elmult.Nyugi a hugomnak is volt és azt mondta olyankor fészkeli be magát a picike.Fázás és hidegrázás nekem is volt de az is elmult.Azután jött csak a hányinger.Ma megettem egy kis szelet pizzát ami pesze azonnal jött is ki.Soha nem hánytam semmitől.Hát nálam ezek vannak.

Piki örülök az eredménynek.

Puszi nektek
gtimi83
Győr

Piki, hurra!

Gtimi, ebed ota nekem is hanyingerem van. Ket elozo terhessegem alatt egyszer hanytam csak, de akkor gyakorlatilag delutantol hajnalig ga wc felett gornyedtem...
Vendég

Szia Trompipi Andi!

Nem tudom emlékszel-e még rám, de ma bekukkantottam a fórumra, és a bejelentkezeettek között a lefelső sorban megláttam a neved. Egyből rákerestem az uccsó hozzászólásodhoz!
Először is gratula a második és most már akkor a harmadik babához is. :):)
Másodszor: tényleg benézhetnél azért hírt adni magadról a 2004. őszeikhez! :)
Puszancs, és bocs az off topikért a többiektől!
Macs
maccs

Maccs, persze, hogy emlekszem. Ti szoktatok meg irni? :o
Megyek es irok is :).
Puszi,
Andi
Vendég

Sziasztok,

Lanyok, eddig nem irtam, de nekem naprol napra egyre erosebb folyasom volt, mig mara barna lett... Felhivtam egy orvost, azt mondta, most csak annyit tudnak tenni, hogy vesznek vert, aminek hetfon lesz meg az eredmenye, majd par nap mulva ismet, es ha csokken a HCG, akkor baj van... Vert abszolut nem latok, de nagyon be vagyok tojva. Ma agynyugalomra fogtam magam, ha erosodik ez a valami, bemegyek a korhazba.
A ferjemet mindenesetre elkuldtem a gyogyszertarba, vegyen egy tesztet, mar csak az is megnyugtatna, ha latnam ujra azt a + jelet...

Nektek van ilyesmi?

Andi
Vendég

Sziasztok Csajok!

Most olvasgattam végig, hogy az elmúlt napokban mennyi mindent írtatok! Én hazaérek a munkából, 7 óra körül eldőlök a kanapén és már alszom is, a kedvesem 11 körül finoman átterelget a fürdőbe majd a hálóba és már alszom is reggelig :-) Így nem sok dologra marad időm... Most pótlom!!!
Az émelygés viszont engem is kínoz, az egyik pillanatban éhes vagyok és jóízűen elkezdek eszegetni, a másik pillanatban meg felfordul tőle a gyomrom, és már nem kell. Deeee amit megettem bennem marad, ez a lényeg :-) Ami viszont borzasztó az a székrekedés :-( Soha életemben nem volt, azt olvastam, hogy ez előfordulhat, folsavtól, vitamintól, a lelassul anyagcserétől. Mindent bevetek, gyümölcs, zöldség, tejtermékek, Kubu...

Trompipi!
Nekem is olyan érzésem volt az elején, mintha bármelyik pillanatban megjönne, igaz tompa érzés volt de furi. És fáztam mindig betakaróztam, közben a kedvesem mindig mondta, hogy ha pl. ráteszem a kezem a lábára olyan vagyok, mint egy hősugárzó! Nekem a mellem olyan érzékeny, hogy szinte nem is tudok hasra feküdni! Érdekes, hogy mi minden játszódik le bennünk :D
A munkával kapcsolatban én dolgozom és tervezem, hogy fogok is, csak az utolsó hónapban maradok itthon. Szerencsém van a munkámmal, nyugis és nagyon bababarát a főnököm!

Piki!
A Down szűréssel kapcsolatban minden infó érdekelne, mivel 33 éves vagyok mi is mindenképpen szeretnénk megcsináltatni. Ti mi alapján választottatok, hogy hova mentek? Mindenhol fizetős? Melyik típusú tesztet csináltattátok meg? Jövő kedden megyek ahhoz a dokihoz, akinél majd szülni szeretnék, igyekszem addig felkészülni!
Jaaa és nem utolsósorban gratulálok az eredményhez!!!!

Húúú jól belehúztam :?

cafedelmar

Trompipi!
A kolléganőmnek 2 gyönyörűséges fia van. Az eső babánál csak a 3. hónapban tudta meg, hogy babát vár, mert addig mindig menstruált. A második babát várták, figyelték, így tesztelt, pozitív teszt mellett is megjött a menstruációja, ekkor gyógyszerrel kezelték.
Nem tudom mennyire tudlak megnyugtatni... van ilyen, mindenki egyedi eset...
A lényeg, hogy PIHENJ, próbáld meg elterelni a gondolataid!!!! Vm jó kis romantikus film! A stresszelés NEM tesz jót!!!
Drukkolok!!!!!

cafedelmar

Sziasztok,

En ma ki sem szallok az agybol, de egyelore meg is szunt ez a barnazas . Alig varom, hogy el tudjak menni a dokihoz jovo heten. Most tudtam meg, hogy egy alkalom kb 50 Eur... A sogorom elvisz a sajat orvoshoz, aki nobol van :). Nem tudom, egyszer volt dolgom noi nogyogyasszal, de eleg rossz volt.

Ti hogy vagytok?

Andi
Vendég

Sziasztok!
Ma hogy vagytok?Én nagyon nem jól vagyok.Ti tudtok valamit enni már akinek hányingere van?Most nemrég csináltam egy kis krumplipürét azt tudtam lenyelni de csak nagyon nehezen.Holnap leszünk 7 hetessek.Akinek volt már babája annak mi vált be ilyen esetben?Vigyi magatokra puszi.
gtimi83
Győr

Sziasztok!

Éjszaka én is tök vacakul voltam ,hajnalban elkezdtem hányni is,így ma nem mentem suliba sem(estin csinálom,szombatonként) :( .
Lehet,hogy valami vacak front volt már megint...szerencsére most már jobban érzem magam.
Andi!
Addig,amíg nem élénkpiros a vérzés,semmi gáz nincs elvileg.
Előfordul,hogy leválik egy pici nyálkahártyadarab,olyan is lehet,hogy a szervezeted "emlékszik",mikor szokott menstruálni,stb. Számtalan oka lehet,ijesztő,de többnyire teljesen ártalmatlan.Ezt biztos majd a doki is elmondja neked.Az előző terhesség elején nekem is volt hasonló és nem ez vezetett a vetéléshez,mert utána teljesen normálisan fejlődött a pici a 19.hétig! Szóval no para,mert az árt a legjobban,az ágynyugalom a lehető legjobb ötlet!!

Cafedelmar!
Én is lassan 33 leszek(januárban),de nem csak ezért történt az integrált teszt.A Szt.István kh.ban dolgozik a dokim és itt mindenkinek megcsinálják,életkorra való tekintet nélkül, térítésmentesen,a Sejtbank finanszírozza.2 vérvétel,a 12. és a 16.héten.A kettő eredményének összevonásával állapítják meg a rizikófaktort,több genetikai rendellenességre,nem csak a Down-kórra.Sokkal megbizhatóbb,mint pl. csak az AFP magában,amit én be is tiltanék,mivel annyi minden befolyásolja az értékét,hogy csak a tébolyba kergeti a kismamákat(sok országban tényleg betiltották már állítólag).
Sajnos a legtöbb helyen önköltséges még mindig,de a dokid biztos tud olyan helyet,ahol megcsináltathatod,szerintem érdemes,mert megnyugtató,ha tudod,hogy nincs gond. :D :D :D

Kép
piki

Sziasztok,

Ejszaka sajnos mar rozsaszin verzesem volt. Fajt a hasam es a derekam, de csak enyhen. Barnas darabkak is voltak :(. Nem tudom, van-e itt meg remeny.
Felhivtam a korhazat, ahol azt mondtak, ha veteles, olyasmi lesz, mint egy menstruacio, es ha sok a ver, ma menjek be (nem sok). Ha keves, menjek holnap es megnezik. En mindenkepp akarom, hogy lasson orvos, bar nem tudom, ilyenkor huvelyi uh jo otlet-e, hasival meg semmit nem latnak.
Nem is irok most tobbet, mert...

Majd adok hirt, nektek pedig minden jot!

Andi
Vendég

Most erkeztunk vissza a korhazbol, vert vettek es szerdan vissza kell mennem, addig szigoruan agynyugalom. Adtak hormonkupot (utrogestan), ezt kell 3-szor egyet feltenni.
Azt mondta az apolono, korantsem biztos, hogy veteles, de korai barmit is mondani...
Remelem, nem tortelek le benneteket, es azt is remelem, hogy minden jol sul el: vagy igy, vagy ugy... mert ha veteles, akkor annak is biztosan megvan az oka :(.
Ha nem az, es a baba megmarad, akkor pedig nagyon eros es szivos gyerkoc lesz.
Gondoljatok ram...
Vendég

Andi,nagyon szorítok és biztos nem csak én...
Nem akarom azt mondani,hogy nem lesz semmi baj,de bízom benne,hogy így lesz!

Kép
piki

Koszi, pont igy vagyok vele. Utanaolvastam, akik kaptak ezt a kupot, sokuknak megmaradt a baba. Amig lehet, bizakodom, de tudom, hogy a legrosszabb is benne van a pakliban...
Vendég

Andi mennek a drukkok,h minden rendbe legyen+++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
szintus

Megvagyok én is csak,besűrűsődtek a napok,majd délben ha Robika alszik visszaolvasok!!

Üdv.az újaknak!!!!!!!!!!

Kép

Kép
katlina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?