Új privát üzeneted érkezett!

Annyira jók a szülinapos képek Kép! Ilyenkor sajnálom, hogy nincs digitális gépünk, mert ami van, azzal ugyan csinálunk képeket, de közel sem ilyen jó minőségűt.

Ilke!
Nekem is sok cucc megsárgult, mikor Noémi után elővettem, de egy simán kijön, ne aggódj.
Név ügyben meg ne hallgassatok senkire. Mi is megmondtuk, hogy fogják hívni őket, persze voltak ellenvélemények is, de nem érdekelt. A barátnőmék egyszerűen úgy csinálták, hogy egyáltalán nem mondtak neveket, mert tudták, hogy a gyerekek nevei nem biztos, hogy mindenkinek tetszenének (Teodóra és Jonatán). Így mindkét gyereknél titok volt a név, bár az mindenki tudta előre, hogy fiú lesz-e vagy lány Kép.

Rit!
Teljesen együtt tudok veled érezni. Mi is alig várjuk, hogy végre külön szobába kerüljünk. De ez nekünk még kicsit odébb van, mert fel kell épülnie a háznak.

Nyuszi!
Attól nem félek, hogy Ádám hiáynolni fogja a sok szopit, mert mikor nem velem van napközben, egyáltalán eszébe sem jut. Ha én altatom el (mindig Kép), akkor csak szopival hajlandó aludni, de ha anyu vagy anyósom vigyáz rá, szó nélkül vonul az ágyba, fekszik le és alszik. Szóval, ilyen szempontból nincs gond, engem néha az zavar, hogy a legváratlanabb pillanatokban csimpaszkodik rám, és követeli a szopit, úgy, hogy közben simán vetkőztet Kép.

Gumicukor!
Dani első ránézésre sokkal idősebbnek néz ki, mint egy 2 éves. Biztos a nagyfiús frizura miatt Kép.

Írnék még, de mennem kell. A férjem ugyan elvállalta a fürdetést, de vége van, úgyhogy rám is szükség van.

Panda

panda
Halásztelek

Dió
Petinek nagyon boldog MÁSODIK születésnapot kívánok

Ilke
Kicsi Lilidnek nagyon boldog MÁSODIK születésnapot!

Beszti
Hol vettétek a csúszdát és mennyiért?
Mi is azt nézegetünk Levinek, de eddig horror áron láttam csak olyat ami normális volt.

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!

Ez is horror áru volt ahhoz képest, hogy csak egy műanyag izé...
Akciós horror áronKépKép.
Konkétan a Megatoysban most akciósok ezek a fajták (Little Tikes) 3 méretben (ez a legnagyobb), 49900 Ft-ról volt 39900 Ft-ra leértékelve. Mi is nagyon gondolkodtunk rajta, de több érv is szólt mellette:
1. nem csak ő hasznája, és nem csak egy pici időt, mozgatható, ha költözünk, jöhet velünk
2. Nátán nagyon szeret csúszdázni, semmifajta félelme nincs tőle, inkább azért volt hiszti, hogy szerelés közben miért nem mászhat rá
3. seki mástól nem kapott semmi mást, apukám besegített pénzügyileg ez volt a közös ajándék.
(Bár legközelebb azért lehet, hogy elmegyünk megnézem külföldön ne olcsóbb-e.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Alex egyre tobbet beszel,szinte mindent utanunk mond ha megkerjuk: )Magatol meg barmit akar mondaj is hogy mia kivansaga: )Imadom a kis eneklo hangjat: )
Ja es vegre puszit is dob.Soxor mutattuk mar neki de most unokatesotol tanulta el a hetvegen: )
Az alvas nalunk nagyon megy delutan,ugy elfarad hogy szinte 5 perc duma utan elalszik,soxor ugy kell 3 ora mulva felebreszteni hogy aztan este se legyen gond.Este 9-kor megy aludni reggel 7-ig.Remelem hogy legalabb 3 eves koraig ez meg is marad mert igy van egy kis szusszanas nekem is a napban: )
Persze van hogy majd egy orat is jatszik a kisagyban a pluss allatokkal de akkor sem veszem ki,es elalszik igy is siras nelkul.

Gumicukor
Egyszeruen nem akarta felvenni a karuszot,mondta hogy ne mes tolta le a kezerol.Majd a balcsin kiprobaljuk a gyerek mdenceben is vagy bent a toban,hatha ott sikerul,lehet csak meg kell szoknia: )

Ilke
Nagyon nagylanyos Lili a copfokkal: )Es a kispasi meg tenyleg az: )
Boldog 2.szulinapot neki!

Rit
Melyik varosban laktatok?Nalunk is volt citromfa az udvarban: )
Elhiszem hogy turelmetlenvagy,bar nekunk eddig mindig nagyon hamra elkelt mindket lakas ahol laktunk.Bejottek,meglattak milyen otthonos es volt hogy ket ember is lakudozott egymassal hogy ki ad tobbet erte: )
Voltatok a bulin???sajnos mi nem tudtunk menni mert program volt.
Ne is mond ,mar itt is orsszul alszom,varom hogy az agybol kozvetlen a Dunara lassak amikor felkelek,mar csak azert is mert redonyre egyenlore nem lesz keret: )

Megyek,mert baratnomekhez megyunk.nem is meseltem hogy Alex az angol kislanytol, akire a baratnom vigyaz bye-bye-al koszon el.Teljesen magatol,olyan edi ahogy mondja: ))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Itt avgyok végre csak 1 gyerekkelKép Emma még alszik, piheni ki a vendégség fáradalmait!

Ilke!

Boldog szülinapot Lilinek!

És a többieknek is akaik mostanában ünnepelték, elnézést de most kicsit elúsztam és nem vagyok képben.

Kataa!

Hát akkor Emma nagyon lemaradt, ő még mindíg nem utánoz és alig alig bezsél. leginkábba nem kezdetűek mennek neki, az akár mondtaban is NEM ADOM, NEM AKAROM stbKép

Hát nagyon szupi lehet ilyne könnyen eladni lakásokat, sajnos mi soha nem voltunk olyna szerncsés helyzetben hogy igazán jó helyen és jó házban legyen a lakásunk, szóval tudom milyen az amikor nehéz eladniKép A mién is amikor vártuk Emmát nagyon otthonos volt, mindnekinek tetszett is, cska az a 9. emelet meg a panel az nem tetszett nekikKép Azért végül lett rá volna vevő csak Emma megérkezett és elálltunk az egésztől.
De hogy felfelé alkudoznánka, na ilyte még nem láttamKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

SziasztokKép

Megjöttünk a hétvégéről, nagyon jó volt. Csütörtökön anyóséknál aludtunk. Itt továbbra is a ló a sláger. Pénteken mentünk anyuékhoz, sajna az időjárás elég vacak volt, de azért jól éreztük magunkat. Szombaton esküvőn voltunk, Gergő nagyon jól viselkedett, igaz a templomban mindent megtapsoltKépKép A lagziba már nem vittük, így tudtunk mulatni hajanli fél négyigKépKép
Elhoztuk a kocsit is, Gergő állandóan kiabálja, hogy újakocsi, újakocsiKépKép
Tegnap elvittem tanácsadásra. Nem mintha aggódtam volna a súlya miatt, 13,24 kg 20 hónaposan és majdnem 90 cm. Szóval ezért nézik mindig két-három évesnekKépKép Dokinéni is megnézte, persze végig ordított. Kuki még nem tökéletes és a torka picit piros, még a múltkori fisi-fosi után, most kap kalciumot.
Én holnap megyek a dokimhoz, remélem oké a picur is.

Dió, Ilke
Boldog 2. szülinapot a gyerkőcöknekKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi jókívánságokat!

Mi is minden jót kívánunk a kis ünnepelteknek!

Bocsi, csak hétfőn visszajöttem dolgozni, ráadásul most anyuék és a tesóm is nálunk lakik, mert ők vigyáznak Petire, a tesómnál lakásfelújítás van, szóval káosz a köbön, ezért nem jövök gyakran.

Nyuszi!
Aranyos vagy, hogy hiányoltál, de mint a fentiekben említettem, kicsit kusza az élet nálunk.

Forti!
Ne várd a szeptembert! Nekem majd a szívem szakadt meg, hogy ott kell hagynom Petit, és vele a kismama-életet. Majd meglátod, munka után csak Levivel akarsz lenni, a teendők meg ott toporognak a nyomodban, és azt sem tudod majd, hova kapj.

Egyébként Peti az első napot elég jól vette, nap közben nem volt gond vele, csak éjjel sírdogált, és csak úgy aludt vissza, hogy fogtam a kezét.

Most kölcsön-gépről írok, ha kapok én is, megpróbálok gyakrabban jönni.

Dió
szabotimi

Sziasztok
Bocsánat hogy eltüntem de most hogy itthon van a párom ö gépezik mert hozott egy uj gépet ami gyorsabb és jobb is csak még van néhány dolog amit álitgatni szerelgetni kell rajta igy én csak akor tudok gépezni ha ö nincs itthon .

Rit
szépek a képek irigyelek korfuért .

LÁnyok
most kivételesen tudom hogy mit kap petike a szülinapjára mágneses rajztáblát,szandált és összi ruhákat +tortát tölünk most a névnapjára kapot számos játékot tölünk a nagynénjétöl meg huzogathato békát amibe különbözö formákat lehet bele rakni a megfelelö helyen hétvégén kapot egy buborék fujot mert hogy multhéten az egyik játszotéri ismerösünknél ez volt és anyira tetszet neki söt van már nekik utlevelük is igy már nyugodtan kimehetünk akár bécsbe is .Beszélni még mindig nem beszél Sajna Kép viszontnéha már mutogat tárgyakra ismeri a vilamost és a metrot is .

Puszi csics és a fiuk
csics

Sziasztok

Hat ez sem a mi napunk,delben az alvas helyett a Janos KorhazGyeresebeszeten voltunk.Alex leesett a csuzda lepcsorol,szererncsere puha alatta igy konnyen meg is nyugodott,de utana fajlalta a bal labat es nem akart raallni.Persze en panikoltam hogy tuti eltorott,ott volt egy anyuka aki egyebkent orvos es megnezte,szerinte semmi komoly.Aztan hazajottunk de itthon is isrt ha raallt a labara ugyhogy inkabb elvittem.
Megrongeneztek de hala Istennek nincs tores.Amiket ott lattam hat nem semmi amiket a gyerekek muvelnek.Tenyleg ilyenkor latja az ember hogy ha egeszseges az a legnagyobb kincs: )
Igy csak a kocsiban aludt itthon mar nem karat de azert hagytam egy fel orat a kisagyban pihenni.Most mar azert raall es jon megy a lakasban siras nelkul, ugyhogy remelem hamar elmulik neki.
En meg a nagy ijedtsegre sutottem muffint : )

Mano
Akexnak is sa lenyeg benne volt az elso szavakban:enni,inni,menni.Gondolom Emma is csak akkor beszel ha valami nem ugy van mint neki kellene: )
Igen igy sikerult meg 400e-el felvinni az arat.Ja es meg ment volna szerintem feljebb is csak inkabb a nekunk szimpibb parnak adtuk el inkabb.Ok is regen babat szerettek volna es mondtam hogy Alex az elso itt aludt heten fogant,: )

Judy
Jo sulyban Gergo tenyelg.Alex kb 11 lehet,megis mivel magas mindig nagyobb nak nezik: )
Minden jot a holnapi dokihoz!

Dio
Jo munkat.Bar mondtad hogy csak par honapig maradsz,azt azert ki lehet birni,nem?: )

Csics
Nalunk is nagy slager a buborek fujo: )Mar egyet o is tud fujni ha nagyon erolkodik: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Már csak 4 nap a nyaralásig, hihetetlen mód várom, mert legalább tudunk pihenni. Pár hete olyan hajtás van a cégnél, hogy nem tudom magam kipihenni. Tegnap este is bealudtam Dani altatása közben, aztán kb. 1/2 11-re lett kész az ebéd. viszont azt meg nem akartam, hogy ma ne legyen kaja. de ez már múlt hét óta gyűrűzik nálam.

ma volt egy jó kis megbeszélésünk itt a cégnél, embert nem vehetünk fel, de munka lesz dögivel a már meglévő mellé. mondjuk ez utóbbi jó, mert nem kell attól tartani, hogy nem lesz meló és kiraknak. vagyis jövő ősszel me már úgyis babás leszek valszeg, így elég jó kilátások vannak.

Mindenki ezt mondja Daniról a fényképek alapján, hogy sokkal többnek néz ki, mint egy 2 éves. Pedig szerintem elnézve a többi gyerek mellett a játszón, teljesen normális méretű.

Kataa
A karúszót mi az usziban először úgy csináltuk, hogy nem rögtön a karjára adtuk, hanem pár napig csak maga előtt játszatott vele, nézegethette, labdáztunk vele. aztán csak utána vettük fel először csak az egyik karjára, majd a másikra. kb. 11 hónapos korára tanulta meg, hogyan kell egyensúlyozni benne. próbáljátok meg hasonlóan a karúszóhoz hozzászoktatni. nektek is jobb, mert ugyan végig ott kell lenni vele, de mégsem kell állandóan tartani.

Rit
Nagyiméknál is van a kertben citromfa egy óriási dézsában. imádom, amikor virágzik, nagyon finom illata van. persze nem olyan óriásiak, mint a görög citromok.

Manó
Én a barátnőmék háza előtt (Zuglóban), egy fára ragasztva olvastam egy cetlit, miszerint vki házat venne 50M ft-ig, vagy cserélne 29M ft-ig, mindezt sürgősen, ja és kp-ben. azért nem semmi milyen összegekkel tudnak mások dobálózni, más meg a szaros kis pár millióját alig tudja összevakarni a beugróra...

Judy
És milyen a Focus? Én első perctől kezdve imádtam.

Dió
Üdv a dolgozó mamik táborában! Ugye, hogy fel kell kötni a gatyát? De majd te is belerázódsz újra! Én aug4-ével leszek itt újra 1 éve, hihetetlen, hiszen most kezdtem.

üdv
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa!

nem semmiKép Még jó hogy nem lett nagyobb baj. Emma is leelsett tegnap a szobabicikliről, rámászotta pedálra és megcsúszott és nekiesett a vasnak. Oldalt lett egy púp a fején, hát remélem nem komoly, semmi tünetet nem látok, d emióta a Viki által említett történetet olvastam én is az NLC-n, hát zaóta nem bírom az ilyen fejre eséseket.

A karúszót érdekes mód Emm arögtön felvette, és szereti is. nekünk olyan békás van, két béka van egy karúszón, a múltkor az övé nem volt rajta a kismedencében és megláttott egy ugyanolyat egy másik gyereken, hát odament és le akarta húzni a másikrólKép

De igazából nem tudom hogy azzal hogy kell úszni tantani, őa mélyvízbe bejön szívesen karúszóval, a medence szélébe kapaszkodva ott is marad, az tetszik neki, de ha nem tud kapaszkodni akkor a nyakamba csimpaszkodik vagy a hóna alá kell nyúlnom és úgy kalimpál.
Gumicukor! A babaúszáson hogy tanítják ezt?

A ház árakat ne is monddKép Én ismindíg csodálkozom, de hát nekünk ez jutott, végülis vannak nálunk rosszabb helyzetben is úgyhogy nem panaszkodom.

Én el sem tudom képzelni hogy iylen 50 milliókért laksát vegyek, én már egy 8 milliósnak is tudnék örülni, d emost komolyan. na jó, el tudom képzelni, csak odáig mi sose fogunk eljutni Kép

manó

KépKép
manó

ja, én most nyomtam le a csajt aludni, mert a 1/4 10-es kelés után valahogy nem volt kedve aludni.
És még játzsóra sem volt kedve menni, levittem de fél óra után haza akart jönni. Úgy látzsik tényleg betett neki a múlt hétKép

Manó

KépKép
manó

És képzeljétek most a shrek 2 a sláger nála, a micimackót már csak ritkán nézi. Ami nem baj, mert kezdtem unni. és már nem kell egyfolytában mennie ha itthon vagyunk, szóval normalizálódotta helyzet.

manó

KépKép
manó

Gumicukor
Nem is tudtam, hogy abban meg kell tanulni egyensúlyozni. Dodi azonnal rendesen használta, nem félt és már az első nap elengedtük benne egyedül. Ez valamikor tavaly tavasz végén, nyár elején volt, még írtam is, hogy nyáron már egyedül mászott a Dagály hullámmedencéjébe, pedig még járni sem tudott akkor. Neki inkább az irányítással/úszással adódtak nehézségei, most Korfu óta van az, hogy simád odaúszik, ahova kérem.

Kataa
A hétfőire gondolsz??? Nem is mondta, hogy ti is jönnétek, pedig jó lett volna. Aha, jó volt, bár mi az alvásunk után indultunk, így 4re voltunk ott és úgy 6ig maradtunk. Jönnöm kellett haza, mert vendéget vártam (itt van az ex landlordom Londonból, csütörtökig marad nálunk - úgyhogy most még telibb a lakás, de nagyon örülök neki, hogy újra látom. tök jó barátok lettünk). Szóval azt hiszem 8 gyerkőc gyűlt össze, mondjuk én a házigazdán kívül senkit sem ismertem, de jó volt, elbeszélgettünk, a gyerkőcök meg szét tombolták az agyukat. Mondjuk van is hol, klassz nagy az a ház és nagyon barátságos is.

Szerintem ami lakásunk is tökre barátságos, persze kicsi, de amúgy más baj nincs vele. Most valahogy a piac is pang, mindenhonnan ezt hallom, bár az az igazság, hogy nekünk most jobb, 1 hónapja hírdetjük, és mostanában jönnek rá, de most meg naponta, ezért van elegem. Csak legalább elmenne. Csomóan csak néznek és igazából őszre keresnek, csak elkezdik már nézni Kép

Csics
Tök jó, hogy előkerültél, pont akartalak már keresni!! Neked már járnak bölcsibe a gyerkőcök?? - azt hiszem rajtam kívül csak te vagy az, akinek nincs kire hagynia soha. (bocs, ha más is hasonszőrű) - szóval az a kérdésem, hogy hogy lehet megoldani azt, hogy én csak 8 órába mehetek vissza melózni - nincs más KépKép - és nagyon aggódom, hogy az baromi sok idő lesz a gyerkőcnek a bölcsibe, hiszen így fél 8tól fél 5ig ott kell majd lennie. Szerintetek nem túl sok ez?? Nem viseli majd meg nagyon?? Mit csináljak??

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Ugy nez ki Alex mar teljesen ok: )Szaladgal mar 7 ota rendesen: )

Gynmicukor
Koszi a tippet,kiprobaljuk: )Mi csutortoktol megyunk le hosszu hetvegere a Balatonra,remelem jobb ido lesz: )
Mar egy eve dolgozol,hihetetlen: )En is azon gondolkodtam hgoy augusztus elejen elsz 2 eve hogy itthon vagyok,: )

Mano
Hat esesek azert vannak heti par,de az aggasztott hogy nem tudott raallni a labara.Lehet hogy nem eklett volna rogton orvoshoz vinnem,hiszen delutanra mar raalt,de nem birtam volna addig varni,hiaba paramami vagyok en is: )
Lakasok:Pont a napokban beszeltem valakivel a hazbol itt ahol most lakunk,mondta hogy olyantol berli a lakast akinek itt 5 lakasa van kiadasra.Hat ha jol utanaszamoltam az mar tobb mint 100mila,eszmeletlen micsoda penzek vannak.
Alex mar fel 8-kor ment aludni,a nem alvas utan es reggel 7-ig aludt ugyhogy remelem kipihente a tegnapit: )

Rit
Hat en is az vagyok akinek semmi segitseg,ezert is jo lesz majd a 4 ora.Kesobb nem tudom hogy lesz majd ,mert az oviban 4 utan mar rossz szemmel neznek ha meg ott a gyerek.Es a suli meg nem is kerult szoba,gondolom napkozisnek kell majd lennie hiszen leghamarabb ¼ 5-re ernek oda barhova: (Vagy olyan sulit valasztani ahol delutaig van tanitas szunettel(Waldorf).
Hat nem tudom,de biztos nem lesz nyomtalan a bolcsi.Soktol hallotam ha visszament dolgozni az megvaltoztatta az ejjeli alvast vagy mashogy kezd viselkednia gyerkoc,pl mar nem az a szofogado mint elotte hanem mindenre nemet mond tiltakozas keppen.De hat mit lehet csinalni, ez van: (
En is kerdeztem ki lesz ott es teged mondott akit ismerek: )Sajnos fel 4-ig aludt es utana meg vissza kellett vinnem a babaulest amit bereltunk a fiuknak,az is a varos masik vegen volt.

Pusz
Kaaa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Rit!

nekem azt mondták hogy igazából az lváslás nehéz nekik, utána a legtöbb gyerek jól érzi magát. Az az első pár hónap amíg rájönnek hogy mindne nap érte mész, az a roszz. Utána már azt mondták hogy arra kll nagyon figyelni hogy mindne nap lehetőleg azonos időben menjünk értük, mert megszoknak egy időpontot (és az lehet a fél 5 is) és akkor várnak, és állítólag ha késik a szülő azt nagyon rosstul viselik. Úgyhogy ez a legfontosabb. Ja, és hogy ugye 6-6-ig van bölcsi, de 5 után már nem nagyon van bent gyerek és mondták hogy aki mgeteheti az azért 5-ig legkésőbb vigye el, mert nem olyan jó amikor már egyedül van, illetve reggel is inkább 7 felé érkeznek sokan.

De majd biztos nektek is elmondanak sok okosságot a szülőinKép

Emma is kb 8-4-ig bent lesz, szóval ő sme lesz rövid ideig.

Manó

KépKép
manó

lváslás=elválás

KépKép
manó

Sziasztok!

Az előbb már írtam, azt hittem, el is ment, de ezek szerint valamit elrontottam.

Kataa!
Igen, igaziból csak három hónap, mert a másik három már szabi lesz, én munkával kezdtem, nem szabival. És azzal már megvan a 180 nap. Szóval tényleg nem sok, mégis, annyira megviselt a Petitől való elválás, hogy még a gyomromra is ráment. De biztosan én is belerázódom.

Egyébként Peti egész jól bírja, nem nyűglődik, nem is kérdez egész nap, és én is igyekszem mindig azonos időben hazajárni, amit majd meg tud szokni. Persze aztán nagy az öröm, mikor megjövök.

Egyébként a szülinapja jól sikerült, volt nagy vendégsereg, rengeteg ajándék, autó alakú torta stb. Nagyon élvezte.

Szép napot mindenkinek!

Dió
szabotimi

Sziasztok

Először is nagyon boldog 2. szülinapot kívánok minden kis ünnepeltnek, és persze a szülőknek is sok boldogságot a gyerkőccel KépKép

Igazából két kérdésem volna. Igaz, hogy eddig következetesen elutasítottam mindkettőt, de már annyira rágják a fülem, hogy megkérdezlek benneteket is, hogy én gondolom-e rosszul, vagy igazam van.

Szóval az első:
adjam bölcsibe Szilcsit, mert novemberben jön a második? Én nem szeretném, de ajánlották.

Másik:
Anyós azzal rágja a fülem, hogy magamhoz édesgettem a gyereket, azért ilyen anyás, és hogy mostmár kezdjük el hozzájuk szoktatni a gyereket nappalra is meg éjszakára is, hogy mire jön a második, addigra ne legyen gond, hogy velük van.
Megjegyzem, soha nincs terhemre a gyerek, még akkor sem, amikor 24 óra alatt aludt 4-et, és hullák voltunk. Én soha nem kérem, hogy vigyázzanak rá, hisz egy tündér a hisztijei ellenére is. És a férjemmel imádjuk, ha velünk van. De már lassan két hete mást sem hallok. Lehet hogy tényleg én rontom el? Amit nem értek, hogy miért is kéne egy 20 hónaposnak a nagymamához szokni a tesó miatt. Ebből lesz csak igazán féltékenység. A másik meg, hogy a segítség miért abból áll, hogy elviszik a gyereket, miért nem jön és segít a házimunkában. Egy kiadós vasalás jobban elfáraszt, mint a gyerek.........

Szóval várom a véleményeket.........

Szilcsike, Szilvike és a pocaklakó, Tomi
szilcsike

hali!

Manó
A karúszózást 1-2 hónap alatt tanultuk meg, akkor volt Dani kb. 8-9 hónapos. először csak a hóna alatt fogjuk a gyereket és húzod (ilyenkor te háttal mész "előre" ) vagy tolod magad előtt a gyerkőcöt. Húzáskor betettük az egyik karúszót gyerek és magunk közé, toláskor meg a ygerek elé, ahol a kezével paskolgathatta. Később már az egyik karúszót ráhúztuk az egyik karjára, azt alul támasztottuk a kezünkkel a másik kezét meg fogtuk, majd uez a másik karjára. Pár alkalom után lehetett felvenni a karúszót mindkét karra. Először még nem találják meg az egyensúkyukat benne, kezdetben még kell fogni a kezét, úgy, hogy a csuklójánál fogod finoman és a karja a medence aljára merőlegesen legyen. Így van egyensúlyban és tud a hasán lebegni. Segítségképpen lehet tenni a fürdőbugyiba egy kisebb labdát, ami segít a popsinak fenntmaradni.
Aztán pr alkalom után már csak az egyik kezét kell fogni, a másik lehet szabadon. Első ilyen alkalmakkaor még néha-néha kifordul, de nem kell félni, elsüllyedni nem fog, a fejét meg úgyis megtanulja, hogy ki kell tartani a vízből, bár nálunk mostanában direkt dugdosás megy a vízbe az esti fürdéskor. aztán uezt a másik kezével. majd meg lehet próbálni elengedni mindkét kezét. lehet, hogy még új lesz neki és kapkod a kezed után. nyugodtan add oda neki és a kezed is legyen mindig a keze közelében. úszni még biztosan nem fog, csak max. lebegni. a krallozás tanítása hosszabb folyamat. esetleg otthon szárazom mutoigathatod neki, hanyattfekszetek a szőnyegen, láb a magasba és lábtempó, vagy békalábazás. a lényeg, hogy türelem és fokozatosan mindent, nehogy elmenjen a kedve. ha inkább rajtad akar csüngeni, akkor csüngjön ott, itt a lényeg a játlkosságon van.
mondjuk emma más helyzetben van, mert most kezdi csak tanulni, mi meg már 4 hónapos kortól csináljuk, tehát hosszabb idő állt rendelkezésünkre. egyébként hamar rájönnek hogyan egyensúlyozzanak a karúszóban. taníthatod közben neki a vízbe fújást, bugyborékolást és hogy ha a szája a vízbe ér, akkor be kell csukni. ezt úgy tudod, hogy emma veled szemben van, te menetiránnyal háttal haladsz, a hóna alatt fogod a gyereket, (akár karúszóval, akár nélküle) és te magad is bugyborékolsz a vízbe, uígy a szájbecsukóst is, olyankor emmát icsit húzd le a víz alá, csak annyira, hogy a száját ellepje a víz. előtte mindig szólj neki, hogy csukja be a száját. ha belemegy az sem baj, mert hamar megtanulja, hogy nem ó benyelni a vizet.
hát ennyi, röviden az úszásoktatás Kép

Rit
Igazából nekünk sem volt gond az egyensúlyozással, talán tőlem örökölte ezt, én anno szertornáztam és a kedvenc szerem a gerenda volt. dani is kb. tavaszra tanuét meg benne egyedül lebegni. az úszással sem volt gond, kb. idén május környékén kezdett el odaúszkálni hozzánk. igaz még csak a lábával krallozik, a kezét nem használja hozzá, de nem is tanultuk még, ennek ellenére szépen evickél utánunk.
gondolom ti is a sodrásban tanítottátok magatok előtt húzva, majd elengedve. mondjuk dani már elég régóta mint vmi rakéta úgy csinál a vízben a lábával, tiszta extázisban tör ki, ahogy belemegyünk a vízbe.

Kataa
Hová mentek a Balcsira? Mi szombaton indulunk Balatonfenyvesre, hátha közel lesztek és talizhatunk is akár.

ilke
a páromnak annyira tetszik a szék, hogy lehet mi is beruházun egybe. a jelenlegi etetőszékét prá perc alatt elintézi, mindig ki akar belőle jönni, feláll egy mozdulattal és mászna az asztalra, ha hagynám, ugye, de anya nem engedi. jobban tetszik neki a mi székünk, de azzal még nem éri fel rendesen az asztalt, a párna meg labilis megoldás.

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó
Hát ez az!! Az én munkaidőm reggel 8-tól du fél 5-ig van, Budaörsön. Ha feltesszük, hogy soha nem túlórázom, akkor is reggel 1/4 8tól a bölcsiben kell lennie, hazaút meg rázósabb, a húzós tömegközlekedés miatt, ált fél 6-3/4 6 ra még csak haza érek, innen még egy 10 perc séta a bölcsi. Ráadásul mi van, ha nem érem el azt a buszt, akkor haza se érek 6ig Kép Most ezen parázok, mi a túrót csináljak. Csak az a baj, hogy nem tehetem meg, hogy maradok itthon, mert a gyesből felkopik az állunk, a párom teljes fizuja elmegy a hiteltörlesztésre, az enyémből megy a rezsi + kaja. Máshova sem mehetek kevesebb időben, mert nem mondhatom fél-*egy év után, hogy akkor sziasztok, jön a másik baba... Kép Már arra is gondoltam, hogy az lenne a legjobb, ha most jönne a másik, de most előbb még költöznünk kéne, stb. sehogy sem jó KépKép

Gumicukor
nem, ő egyszerűen utánoz. és mivel a jó idő miatt + a tanfolyam miatt mostanában többet voltunk búvárkodni, ezért egyszerűen nézi, mit csinálunk és leutánozza. Kapott uszonyt a szakosztályvezetőnktől ajándékba, de István mondta, inkább csak ülve pacsálásra használjuk, mert nem mozgatná még rendesen és elrontaná a mozgását. Erre Görögben kiverte a balhét, hogy ő is uszonyban akar a tengerbe jönni - és rendesen talpal, ahogy kell. Így még látványosan haladt is, így borzasztóan megtetszett neki, úgy is volt, hogy ezen a héten beugrunk Istvánhoz az Almássyba megmutatni, de most nagyon húzós hetünk van, úgyhogy áttettem jövő hétre a látogatást.

Szilcsike
1. én beadnám bölcsibe akkor is, ha jönne a tesó, csak akkor valószínűleg csak 4 órába, vagy max ott altatnám, hogy szokja a máshol, közösségben alvást és utána hazahoznám. Szerintem így 21 hónaposan (Dodi most annyi) már látszik, igenis igényli a közösséget.
2. Teljesen igazad van, ne abban segítsen, hogy elviszi a gyerkőcöt, hanem jöjjön vasalni, főzni, stb. Szilcsike is jobban hozzászokik mahjd a tesóhoz, megtanulja, hogyan nyúljon hozzá, milyen játékot vihet a közelébe, stb. + tényleg nem azt látja, hogy hőn szeretett anyukája mással törődik és ő mellőzve van. Szerintem ezt már most kezdhetnéd beadagolni a nagyinak, hogy nem neki szülted, inkább jöjjön át, és segítsen, ti mindkét gyerekkel együtt vagytok egy család.

Rit

rit

anemona7

Szilcsi!

Szerintem mindkettőre nem a válasz. Ez ugyan az én véleményem, tehát nincs feltétlenül igazam.
1. A bölcsi kényszermegoldás, ha kell, akkor az ember elfogadja, hogy a gyereknek mennie kell, de nagyon szuper, ha nem kell mennie (igénye a félnapos gyerekközösségre pszchológusvélemények szerint valamikor 3-4 éves kor körül jön el, mégha szeretnek is másokkal (mások mellett?) játszani már most is).
pl. Nátán nem az a fajta, aki igényelné a közösséget ilyen formában...
Igen, nehezebb két gyerekkel otthon, de szerintem a nagyobbnak az bűntetés, ha csak a kicsi miatt kell elvállnia tőled és bölcsibe mennie. Egyébként is nagy trauma neki a pici születése, amit éppen azzal kell segíteni megoldani neki, hogy igyekszel sokat fogalkozni vele, nem azzal, hogy bölcsibe adod. Ez neked könnyebbség lenne, de neki is? Még egyszer mondom, tényleg nem könnyű két gyerekkel, és néha az ember azt kívánja, hogy csak 5 perc csönd legyen végre, otthon lenni sem könnyű, erre fel kell készülni. Kell az anyukának magára gondolnia is, de ugyanakkor pont azért vállaltad a gyerekedet, hogy veled legyen, hogy neki jó legyen, hogy az igényeit (és itt elsődlegesen a lelki igényekre is gondolok) kielégítsd.
2. Én a másodikkal sem értek egyet. Fontos, hogy a nagyszülők szerepet játszanak az unoka életében, de nem hiszem, hogy szoktatni kellene hozzájuk (éjszakára???). Ha a kórházban töltött idő alatt valamelyikük fog vigyázni rá, akkor persze töltsön sok időt vele, de szerintem akkor is a ti lakásotokban, a megszokott környezetben. A kórházi idő alatt is, ha meg lehet oldani, otthon legyen Szilvi, és a rá vigyázó "költözzön" erre az időre hozzátok, ne neki kelljen elmenni.
Később persze jól fog jönni, ha a nagyszülők valamelyike tud pár órát vigyázni rá(juk), amíg te magaddal foglalkozol, de akkor sem egész napokra és éjszakákra, csak ha esetleg a gyerek is úgy szeretné.
Persze más a helyzet ott, ahol együtt élnek a nagyszülőkkel vagy ha nagyobb lenne Szilvi.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

HalihóKép

Kataa
BalesetKép Szerencsére nincs bajKép Igazad van, jobb félni, mint megijedni, legalább megnyugodtatok.

Rit
Nekem sincs semmi segítségem. Most még nem igazán gond, de nem tudom később hogy lesz.

Szilcsike
Én ugyanabban a cipőben járok, mint Te. Bölcsibe nem adom Gergőt. Igaz, ő is szeret közösségben lenni, de szerintem épp elég trauma lesz neki a kicsi születése, ne érezze úgy, hogy ezzel egyidejűleg bölcsibe is kell mennie. Mondjuk szerintem fel sem vennék itt a kicsi miatt.
Talán majd 3 éves kortól fél nap ovi a közösség miatt. Addig majd járunk megint baba-mama klubba, játszóházba...Biztos nehéz lezs két gyerekkel, de én már nagyon váromKépKép
A második kérdés nálam is gond, anyukám szeretné elvinni a Gergőt arra a pár napra, amíg a kórházban leszek, hogy neki is kényelmesebb legyen, meg a párom is tudjon látgatni engem. Ettől viszont megint félnék, hiszen még sose voltunk külön és pont most, mikor a baba születik... Szóval valami azt súgja inkább elhívom az anyut.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Gumicukor!

Köszi, akkor majd próbálkozom vele mégKép Igazából tetszik neki a karúszó, így én rögtön ráadtam. Mi is jártunk baba úszásra, csak elég rövid ideig, pár hónapig mert akkor megszünt itt nálunk. Aztán csak én hordtam ki. Így azért ő sem annyira kezdő,csak nem tudtam hogy hogy kell ezta karúszózást atnulni mert mi még a csoportban csak ott tartottunk hogy merültek meg húzgáltuk őket.

Szilcsike!

Az eslő kérdésre szerintem a választ csak te tudod. Vannak izgágább, társaságkedvelőbb gyerekek, akik szeretnek már ennyi idősen is jönni menni, szerintem őket be lehet adni, ha az anyuka úg ygondolja hogy neki így könnyebb hogy egy délelőttöt legalább szabadabban, egy gyerekkel tölt. Én ezért elítélnis enkit nem tudok, én is ismerek itt nálunk ilyen nauykát, aki amitatt adja be szeptemberben a 1,5 évesét mert majd jöna ksitesó és akkorra beszokjon, mert ő úgy érzi nem bírja két gyerekkel otthon.
De, ha te nem így érzel, hanem úgy gondolod hogy neked jó lesz két gyerkőccel, bírod idegileg és fizikailag is, akkro csak azért beadni, mert már 2 éves lezs és kell neki a társaság, ez hülyeség. Úgy van ahogy Beszti mondja, kényszermegoldás. Főleg egy félénkebb, vissazhúzódó gyereknél.
Én ha megtehetném hogy itthon maradok akkor nem adnám be. ha jönnea tesó, akkor lehet hogy beadnám fél napra, de csak azért mert Emma társaság szerető, én meg ismerve magam nem bírnám akettőt. De ez én vagyok.

A második már nehezebb kérdés, én még nem adom oda Emmát ottalvásra senkinekKép Olyna már volt hogy elmentem és éjjel anyukám vigyázott rá, de itt nálunk. A saját megszokott helyén. És vele ugye együtt lakunk. Anyósom még csak úgyvigyázott rá náluk, hogy nappal, pár óraára, azzal nem vlt gond. De nálunk ez nem szoktatás jelleggel ment, csak így alakult, ebből nem volt sírás vagy ilyesmi. Úgyhogy lehet próbálkozni szerintem, mert tényleg nem jó ha először akkor szembesül ilyen helyzettel amikro te a kórházba mész vagy már megvana ksitesó, de nem erőszakkal , szoktatás jelleggel. Tény hogy nekem jó nagyon hogy néha elmehetek egyedül és Emma levan akár a nagyikkal akár a nagypapával.

Rit!

Hát igen, aza 6 óra elég húzós. Én emiatt fogok fél 6-kor kelni és 7-re járni dolgozniKép Hogy 4-re ide érjek érte. Mondjuk én meg tudom oldani hogy reggel a férjem viszi 8-ra. De pl amin gondolkodtunk hogy kiköltözünk kertesházba most emiatt ugrik, mert amennyit össze tudnánks zedni azért cska nagyon kinti kerületben kapnánk házat (Pl 17,18) és belegondoltam hogy onnan már tényleg kételenség lenne 7-re járni, és még ha 7-re járnék is kb 1/2 5-5-re érnék érteKép Hát inkább nemKép és az sem megoldás hogy amunkahelyemhez közeli bölcsibe vigyem, mert hajnalban nem szívesen cibálnám végig a városon. A másik munkahely meg nálam is azért nem aktuális amit te írsz. Én 1 évet szeretnék dolgozni, aztán jöhet a baba, igaz még terhesen is dolgozhatok, mint Emmával, de az azért már sosem 100%.

Manó

KépKép
manó

Szilcsike!

Na, akkor én is hozzászólok:
1. nem adnám bölcsibe, ez tényleg nagyon rossz érzés lenne neki, és ahogy itt olvasom a már két gyermekes anyukák írásait, azért a kicsi mellett is mindig jut idő a nagyobbal való játszásra, ami jót tesz a kis lelküknek.
2. ez butaság, a nagyszülőknek tudomásul kéne venniük, hogy egy ekkora gyereknek igenis a szülei és főleg az anyja jeelntik a legkellemesebb, legkedvesebb és legbiztonságosabb társaságot. Én is érzem néha anyósomon, hogy valami hasonlót gondol rólam, de most kiélvezheti a szeptembert, mert akkor ő a soros felvigyázó Petinél, amíg dolgozom. Persze szigorúan nappalra, éjszakára csak ha valami kivételes program van. Eddig kétszer fordult elő. Ja, és soha nem szoktattuk Petit a szüleimhez, ritkán is találkozik velük, meg anyás is, mégis nagyon jól megvan velük, mert most ők a felvigyázók.

Rit!
Tudom, hogy már megvolt a beíratás, de esetleg nem jelentene megoldást, hogy a munkahelyedhez közeli bölcsit keress? Ez majd nálam is gond lesz, a második babával, mert Dunakeszi nagyon messze van a 9. kerülettől, ahol most dolgozom.

Dió
szabotimi

Hello
Köszi lányok a válaszokat, ahogy látom, nagyjából egyetértünk.
Igazából a bölcsi ötlete nálam fel sem merült, hisz én soha-de-soha nem éreztem azt itthon, hogy teher a gyerek, mi annyira jól megvagyunk együtt, hogy csuda.
A második pedig: a férjem természetesen itthon lesz a gyerekkel, mikor én kórházban leszek. Ennek ellenére mondják anyósék, hogy náluk lesz.
Azt azért még hozzáteszem, hogy Szilcsi csak szopival tud elaludni. Ez úgy néz ki, hoyg összebújás, kakaó, pár korty a ciciből és alszik. Anyósnál eddig egyszer volt este, mert mi vendégségben voltunk, és 10-kor jött a telefon, hogy futás, mert nem tudja megvígasztalni a gyereket. Most vasárnap pedig náluk voltunk a telken, gyerek reggel fél 6-kor kelt. Anyós elvitte az ő szobájába, hogy tudjak aludni. Fél óra múlva pedig ébresztett, hogy nem tud vele mit kezdeni. Ezek után nem értem mit erősködik.
De azt hiszem, mostmár végleg lezárom velük ezt a témát, mégha vita is lesz belőle.
Azzal már úgyis nagyon megbántott, hogy én direkt magamhoz édesgetem a gyerekemet.
Mégegyszer köszi a válaszokat

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok,
Nem akarom elkiabálni, de Lili alvása mostanában mintha rendbejött volnaKép. Annyi kell neki, hogy lefeküdjek én is az ágyra és 5 percen belül már alszik is napközben. Este ez kicsit több idő, de közel nem 1-2 óra. Szóval magától elmúlt ez a nehéz időszak. Azt el is felejtettem írni már rég óta, hogy arra szokott rá a lány, hogy elalvás előtt szépen betakargatja magát, annyira ügyesKép.
Köszönjük a szülinapi köszöntéseket, hétfőn Lili még kapott egy játékbabakocsit, amit hihetetlen komoly ábrázattal szokott kint tologatniKép.

Beszti,
Nagyon szuper csúszdát kapott NátánKép.
A Szilcsikének írt véleményeddel teljesen egyetértek. Nekem eszembe sem jutott, hogy bölcsibe adjam Lilit, csak mert a tesó jön. Sőt annyira örülök, hogy együtt lehetek vele, múltkor kérdezte az unokatesóm, hogy nem vágyom-e vissza dolgozni? Mondtam is neki, hogy dehogyis, eszembe sem jut a munkaKép. Sőt ha úgy állnánk a 2. után nem sokkal bevállalnám a 3. kisbabát is, de mivel segítségünk abszolút nincs és a házat is még át kell építeni, ezért várunk vele majd.

Panda,
Ok, akkor megnyugodtam a rucikkal kapcsolatban.

Szilcsike,
Szerintem nagyon nem jó ötlet ez a nagyihoz szoktatás. Főleg nem éjszakára! Hozzánk úgy néz ki, hogy anyósom 2 hétre ide fog majd költözni, míg én a kórházban leszek meg hogy utána kicsit segítsen. Ha azt mondta volna, hogy menjen hozzá Lili, ahhoz apának is lett volna pár szavaKép. Szerintem ő sem engedné el maga mellől. Épp elég lesz szegénykémnek, hogy egyik napról a másikra nem leszek vele, nem hogy még máshol legyen. Egyébként én azt tapasztaltam, hogy az idősebb korosztály jellemzően így gondolkodik. A keresztmamám mesélte, hogy amikor ő szült, pár hónaposan már bölcsibe kellett adni a kislányát, mert vissza kellett mennie dolgozni, nem volt választása. De nagyon azért nem csinált belőle nagy ügyet. A mai fiatal anyukák már máshogyan állnak a dolgokhoz és ezt el kell fogadni a nagyszülőknek. Ha most megteheti az ember, hogy minél több időt töltsön a gyerekével, akkor miért ne tegye meg, hisz olyan hamar megnőnek és kirepülnek, aztán csak emlék marad ez az időszak. Belőlem ilyenkor mindig kibújik kicsit az anyatigris, de nem az a természetes, hogy imádjuk a gyerekünket és minden időt szeretnénk vele tölteni? Nem lehet, hogy a nagyi szeretne egyszerűen többet lenni az unokájával és ezért mondja ezeket? Én a helyedben megmondanám neki, hogyha Szilvikével szeretne többet lenni, akkor menjen el hozzátok gyakrabban és ne próbálja elvinni tőled, bocsi ezt már tényleg csak az anyatigris mondja belőlemKép.
Most olvasom amit írtál, hát ilyen előzményekkel, tényleg minek erősködik?

Gumicukor,
Nálunk nagyon bevált az új szék. Lili már simán egyedül felmászik rá és most már minden evésnél azt használja. Nagyon szereti, ha mondom, hogy megyünk enni, mire kiérek a konyhába már kezében az előkével a széken csücsülKép.

Judy,
Én is majd olyan 3 éves kortól tervezek Lilinek valamilyen rendszeres közösségbejárást, de előbb semmiképp. Mondjuk ő is olyan mint Nátán, egyszerűen látni rajta, hogy nem vágyik még közösségbe. Ha elmegyünk baba-mama klubba, ott is végig fogja a ruhámat pedig látom rajta, hogy jól érzi magát, csak ő olyan kis mimóza lelkű, de mindig is ilyen voltKép.

Tegnap készítettem muszakát, tökre ízlett Lilinek meg apának is, pedig fel voltam készülve rá, hogy rámmaradKép. Most viszont megyek, mert vár rám 2 nagy tál vajbab amit meg kellene mosni meg felvágni és berakni a fagyasztóba. Két rövidke sort ültettem, de már 3 nagy zacsival a frigóban pihen, hihetetlen mennyi termett rajta. A másik a tök és a pattiszon, amit már a szomszédnak is adogatok, mert nem győzök ennyit megfőzni meg lefagyasztani.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Szilcsike
Én is írtam, de elszállt vhol az éterben.

Én sem tartom jónak ezt a nagyohoz szoktatást. Főleg, hogy írod, apa otthon lesz Szilvivel. gondolom nem ez lesz az első pár nap, amit csak apával tölt. vagy anyósod ennyire nem bízik a fiában, hogy képes lenne egyedül ellátni a saját gyerekét?
szerintem mondj nemet, minkét dologra, ne ő irányítson. ha segíteni akar, tényleg a házimunkában segítsen, ne a gyereknevelésben. ha nagyobbak lesznek a gyerekek, iskolások, akkor úgyis biztso sokat lesznek majd náluk.
én sem engedem még danit máshová, pedig anyukám nagyon erősködik, hogy vigyem le hozzájuk a nyáron 1-2 hétr. hát még igazán nem szeretném, meg is mondtam neki. még nem beszél rendesen, nem biztos, hogy zöldágra vergődnének, állandóan a nyomában van anyukám, nehogy elessen, pedig aztán dani tényleg nem egy esős fajta.

amikor a hugo született én pár hónap híján 5 éves voltam, és a nagyinál voltam, miktr menni kellett a kórházba és akkor mentem haza, amikor már hazajöttek a hugommal. mondjuk szerettem a nagyimnál lenni, de én inkább othhonra hívnám, hogy ott vigyázzon a gyerekre.

amikor Dani megszületett eljött az anyukám, de szégyellem ezt mondani, de inkább csak hátráltatott. állandóan kikapkodta danit a kezemből, hogy majd ő, mert ő jobban tudja. hát nem is részletezem, hogy rossz volt nézni. persze aztán a sarkamra álltam és kezembe vettem az ügyet/gyerekemet.

szerintem úgy dönts, ahogy a szíved diktálja. ez már a te életed, te iránytsd és ne más helyetted.

ilke
és lemászni is jól/biztonságosan le tud lili? csak mert daninak tuti az lenne az első Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

ismét új kép a profilomban, még a barátnőmnél készült rólunk a babalátogatáson.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Beszti

Sajna nalunk az addig nem maszunk le az agyrol, amig nem alszol nem mukodik, mert siman leszall es kisetal a szobabol.Kép Eroszakkal meg nem akarom visszatenni, ha a bugyit sem eroszakolom, meg a pancsizast sem, ezt sem kellene. A szep szo viszont nem hat. Gondoltam meg a zsarolas modszerere, pl. akkor nem mehetsz ide vagy oda, vagy nem jathatsz ezzel vagy azzal, de nem tudom hogy ez mennyivel jobb. Persze tudom hogy az o erdeke hogy aludjon, (meg persze az enyem isKép) dehat mit tegyek. Most ott tartunk, hogy minden harmadik nap alszik, azt is rabeszelessel. Ugy latszik nala az alvas ilyen mumus dolog. Ejszaka is gyakran felebred, hogy rosszat almodott.Kép

Ilke

Nagyon szegyellem, hogy kiment a fejembol, de kicsit zavaros az elet mostanaban nalunk. Mindegy, utaolag is

Sok boldog szulinapot Lilikenek!KépKép

Nalunk is sok kisruhan van-volt sarga folt es van ami csak tobbszori mosassal ment ki. Nem lehet hogy az anyatej hagy ilyen foltot?
Nekunk cukkinibol van iszonyu sok, most a cseresznye utan, nem tudom mit fogok vele csinalni, berakni nem nagyon lehet. Meg jo, hogy nem egyszerre ,hanem folyamatosan erik, dehat nem lehet folyton cukkinit enni.Kép
Nem tudom mi lesz szombaton, Emike taknyos lett, (karacsony ota nem volt beteg)majd irok, de senkit nem szeretnenk megfertozni.Kép

Szilcsike

Latom mar jol kiveseztetek ezt a temat, de azert en is leirom a velemenyemet.
Tokeletesen egyetertek veled. NEM kell azert a bolcsibe adni a gyereket, mert jon a teso. Sot, azt hallottam eleg rosszul elik meg, ha a ketto egybeesik. Nekem is kell emiatt magyarazkodnom, meg a parom is rakerdez neha, merthat ugy konnyebb lenne nekem... De ugy latszik en is anyatigris vagyok.KépAnyu szerencsere velem van egy velemenyen. De azert o is beprobalkozott azzal, hogy majd o reggel atviszi magahoz a gyereket, este meg hozza. Na nem! Neki is elmeseltem, hogy segithet ha akar, de ugy, hogy o van itt, foglalkozik vele, meg segit a hazimunkaban. Ugyhogy most az van, hogy reggel 7 korul jon, este 7 korul megy haza. Max annyit engedek, hogy egy-ket orara atvigye magahoz Emiket, hogy tudjak aludni, ha rossz ejszakam volt a kicsi miatt, de hogy egesz nap ott legyen, azt nem. Meg viszi setalni sokat. De jatszoter itt Godon sajna csak egy eleg gagyi van, setatavolsagban.
Mellesleg a ket gyerek ugy sosem fogja megismerni/megszokni egymast, ha folyton kulon vannak. Es ha tenyleg a nagyszulo akar tobbet egyutt lenni a gyerekkel latogasson gyakrabban. Mikor en 3.5 hetig korhazban voltam terhesen, meg utana 4 napig a szuleskor,meg utana ket hetig, anyu lakott itt nalunk. A ferjemmel ketten jol elvoltak a gyerekkel. Az biztos, hogy a paromnak is tobbet kellett bevallalni a gyerek korul, meg igy van ez miota megszuletett a pici is. A picinek inkabb van szuksege ram meg, de azert meg a nagynak is boven van!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Mano
Ez jo hogy6-6 kozott va a bolcsi de fel 8-elott ne vigyek es 5 utan se menjenek mar erte.Imadom ezeket ,akkor minek van hivatalos nyitvatartas?persze nem akarnak ok sem keson hazajarni: )En ugy tudom az elejen szivesen emnnek majd bolcsibe ,de a 3.honap tajan amikor rajonnek hogy ez allando elsz akkor jon majd a reggeli hsizti hogy nem .Azert jo a kozeli bolcsi hogy rovid ideig legyen szomoru,mert allitolag ott mar elfelejtik a nagy jatszasban hogy mi is volt a gond: ))

Dio
Hat ez tenyelg nem sok,bird ki: )Ne idegeskedj,tudom konnyu mondani ,mert en is iylen vagyok rogton megerzem ha valami nem ugy van ahogy kene: (

Szilcsi
En sem adman bolcsibe,sokkal jobb ha nem kell a picivel reggel es delutan Szilcsikeert menni hanem egesz nap otthon vagytok egyutt.Lehet ket gyerekkel is programokra jarni,bar nehezebben,de amig a pici nem jar elnezeget az oledben barhol.
Anyosod nem semmi: )
Nalunk Alex eddig 2-3*toltott egy ejjelt anyueknal videken nelkulem.Akkor is azert mert a lakasban ramoltunk,takaritottunk es nme azert hogy szorakozzunk.(Ja es egyszer 4-et amikor Maltan voltunk)Mivel en amugy is sokat vagyok ott vele es megszokta a kornyezetet es az alvos kiasgyat ott is, nincs problema az alvassal.Annyi hogy neha korabban kel mint itthon.
Mivel nekem ide nem jonnek igy en vagyok naluk es ottjarok minden fele szepitesre mert akkor van valaki a gyerekkel.
De en nem vagyok hive ennek a fogd be anyukad/anyosod rabszolganak ha mar gyereked van stilusnak.Ez a gyerek a mienk ugyhogy toltse csak velunk a legtobb idejet.Az egesz csak szervezes dolga.
Tanulja meg hogy ha vele vagyok is van hazimunka,fozes,jatszon el egy kicsit egyedul is.
En sosem panaszkodom,szerintem egy gyerekkel siman megy minden itthon,es delutan en is pihizek ha o alszik: ))(Most is egy orat aludtam: )
Persze kettovel mas,foleg ha kicsi a korkulonbseg,akkor jon jol egy takineni vagy ebedrendeles: )Vagy ha van aki asegi takkor az,de nem elvinni kell a gyereket,plane ha eddig alig volt naluk.

Gumicukor
Csak a szokasos,Siofokra.
Erdekes nekunk nagyon bejott a Brevi,nem akar kimaszni belole,bar nem is tudna ugy ra van huzva az asztalka,plusz be is van kotve.Soxor eszik velunk sima szeken,de akkor csak ficankol egy ido utan igy meg mindent megeszik: )

Rit
Es ha autoval jarnal?Persze tudam az dragabb meg arrafele forgalom isvan de akkor nem vagy legalbb buszhoz kotve.Nekem a lakstol a Mom 10 perc autoval.
Ga megis a masodik variacio mellett dontesz,akkor is van eg csomo idotok meg eladni a lakst es masikba koltozni mire jon a baba,plane ham ar konkreatn aruljatok.
Alex aztan nagy kozossegi gyerkoc,mar tenyelg jatszik a tobbiekkel is ugyesen.Nekem ,pedig o sokaig nyugodt gyerek volt,fura jatszo teren ha valaki csak ul az anyukaja mellett es nem mer sehova menni nelkule.Inakbb legyen eleven : )De en valahogy azt erzem ha biztosabban ha valaki vagyaz ra amig nem vagyok otthon.
Most nezz hulyenek de miota szolt ez a lany,mar inkabb azon gondolkozom hogy olyan kene aki hazhoz jon.Sokkal kenyelmesebb lenne neki es nekem is.Ugyhogy most azon vagyok hogy legyen egy 55-60 koruli nyugdijas fiatalos neni aki elvallalja.Szerencsere anyukam meg fizeti a felet,o igy segit ha mashogy nem tud: )

Ilke
En is imadom a Muszakat,csinalok is majd a jovo heten.Mi is tele vagyunk patiszonnal es cukkinivel.Osztogatom funek fanak,plane hogy bio.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Jajj ,hat a lenyeget meg elfelejtem,
voltunk tanacsadason, pici fiam majdnem 6 hetesen 4100g. Es mar mosolygott parszor, annyira edes!KépKépKép

Emike tegnapi beszolasa:
"Emike csuklik, inni kellene valamit."
Valamint beindult a kunyeralas:
"Emike megkostolja pusszt!" (plussz pezsgotabletta)Mire en mondom hogy meg nem kene. Mire o:
"Kicsiiit, piciiiit, legy szives!"

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

Nálunk sem sok minden erőszak, de ez az, ha kell. Még az esti elalvás sem...
Próbáltam többször, hogy hagyom, ha nem akar elaludni, de abból ált. nem jött ki jó:
1. vagy később aludt el, későn ébredt és iszonyú nyűgös és vigasztalhatatlan volt
2. este nem bírt elaludni (annak ellenére, hogy délután sem aludt), és ettől volt nyűgös
3. bárhol beájult lehetetlen időpontokban, aminek szintén az 1. lett a következménye vagy pedig az, hogy este nem lehetett ágyba rakni, 1/2 11-11 körül jutott ágyba, persze mi meg már szédelegtünk a fáradságtól (ugye ez sem OK, mert nekünk viszont másnap kelni kell).
Ha nem okozna az nála is gondot, hogy nem alszik, hagynám. Beni sem aludt 1,5 éves kora után, meg is szóltak többen, hogy miért nem, de neki nem kellett, én meg nem foglalkoztam másokkal. Viszont Nátánnak kell, így ha nem megy, mert nem szeretné, kénytelen vagyok szelíd erőszakot alkalmazni (nem fogom le, nem veszekszem vele, egyszerűen nem hagyom, hogy leszálljon, ill. a kacsákkal szoktam játszani (betakarom, altatom, simogatom őket), mert ők ált. meggyőzikKépKép Nátánt is), és az esetek nagy részében az altatás kezdetétől számított 15-20 percen belül alszik. És alszik 2 órát.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szilcsike!
Csak, hogy én is írjak valami okosat Kép.
1. Bölcsibe nem adtam volna Noémit, mikor Ádám megszületett, de nem is tudtam volna, mert itt Halásztelken nincs Kép. Teljesen egyetértek azzal, hogy ez kényszermegoldás, én sem szívesen adom Ádámot bölcsibe szeptembertől, annak ellenére, hogy már jócskán elmúlik addigra 2 éves. Ha lenne más megoldás, tuti azt választanám.
2. "Szoktatni" nem lehet a nagyszülőkhöz. Ha olyan típus a gyerek, akkor mindenféle szoktatás nélkül is ottmarad, nem lesz sírás, ilyesmi. Nekem Noémi ilyen volt. 15 hónapos kora óta viszi el anyukám 1-2 éjszakára, sőt, Ádám születésekor többet is aludt nála, míg kórházban voltam, és azon a nyáron lementek együtt Pécsre a tesómékhoz egy egész hétre. (Mondjuk, mikor hazajöttünk a kórházból, 2 hétig naponta járt át anyu, és Noémi itthon volt. Nem is ment volna, annyira be volt sózva a kistesó miatt Kép) De ő mindig nagy kedvvel ment, tudom, hogy semmi baja nem származott belőle, sőt élmény volt neki az egész, örömmel mesélt mindig, mi volt a mamánál stb. Ádámmal viszont egész más a helyzet. Eszembe nem jutott volna odaadni 15 hónaposan senkinek, de valahogy nem is igényelték a nagyszülők, mert ők is nagyon jól ismerik, hogy milyen. Csak szopival aludt el, napközben rengeteget szopott, rémálom lett volna mindenkinek. Most, hogy nagyobb lett, már aludt 1x anyósoméknál és 3x anyunál. De már nem hiányzik neki a szopi, ha nem vagyok ott (annak ellenére, hogy itthon állandóan rajtam lóg, és szopival alszik el), soha nem emlegeti. Pedig nem "szoktattuk" őt sem, egyáltalán, egyszerűen megérett rá, vagy mit tudom én... Soha nem erőszakoltuk a máshol alvást, volt olyan, hogy anyu vigyázott rá, és elaludt, mire odaértünk érte (pedig nem mentünk későn), aztán végül otthagytuk, és másnap mentünk érte. Szóval, ha Szilvi nem akar menni, és főleg, ha Te nem akarod odaadni, semmiképpen ne engedd, hogy elvigye. Elvégre mégiscsak a te gyereked.

Nyuszi!
Olyan jókat mond Emi Kép! Felírod ezeket? Én írom mindig Noémi mondásait, van már egy csomó, néha elolvasom és jókat röhögök rajta Kép. Már alig várom, hogy Ádám is szórakoztasson minket.

Dió!
Három hónap az tényleg nem sok, utána jön is a kistesó Kép? Én bezzeg szeptembertől nem tudom meddig megyek vissza. Jó lenne max. 3 évet maradni, aztán jöhet a következő gyerek.

Panda

panda
Halásztelek

Hát, ha beszéddel nem is szórakoztat minket Ádám, de azért csinál mókás dolgokat. Az előbb talált egy levetkőztetett Barbie babát (Noémi még csak vetkőztetni tudja egyedül, öltöztetéshez segíség kell, így gyakran találni nálunk ruha nélküli babát vagy baba nélküli ruhát). Szóval, Ádám nézegette egy ideig a babát, majd megszólalt: "cici", és elkezdett szopizni Kép...

Panda

panda
Halásztelek

Lili! Ádi!
Boldog második születésnapot kívánokKépKépKép

Szilcsi!
Szerintem ne add anyósodhoz és ha a bölcsi eddig nem fordult meg a fejedben akkor oda se. Azt hiszem csak anyósod nem tudja, hogy más is túlélte, hogy két vagy több gyereke született, sőt...Kép
Amiért nem javaslom, hogy anyósodhoz add a gyereket az az....
...írtad, hogy anyósod nem bír vele, gondolja most jobb lesz, pláne több napig... háát. Minden gyerek más és nem időszaktól függ. Fiamat minden gond nélkül több napra otthagyhatom anyámnál és nem anyámon múlott.
Egyszer gondoltuk elmegyünk moziba, vacsizni és másnap alszunk amíg bírunk. Kiadtuk anyámnak. Halálra aggódtam magam, de a gyereket egyszerűen nem érdekelte, hogy elmegyünk (apával), fogta anyám kezét és szabályosan vontatta vissza a kertbe. Utána aggódó telefonok, de nem hiányoztam neki. Sőt mikor mentem érte másnap mondtam hogy megyünk haza visitva nyujtogatta a karját anyám felé... Így maradt még 1 napot, mert Ő akarta így, a gyerek és nem a nagyi.
Azóta is, ha mondom hétvégén, hogy megyünk a mamához, fülig szalad a szája és már rohan az ajtó felé... pedig még össze is kéne pakolni előtteKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Beszti

De akkor hogyan vegyem ra? Mert a szep szo nem hat. Persze hogy en is probalom rabeszelni, elterelni a figyelmet, meselni, verselni, enekelni, simogatni a hatat...stb. De ahogy megunja felpattan, kozli, hogy "Emike nem alszik "es legalabb is ma eloszor, kisetalt. Nem zarhatom be a szobaba. Ugy latszik o ilyen gyerek. Na azert meg probalkozom.Kép
Este konnyebb, mert akkor mi is megyunk aludni es az hat, hogy akkor egyedul kene jatszania. Dehat nappal?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

nyuszi!

és ha nem alszik akkor nyűgös? Mert én is hallottam olyan gyerkőcrpl aki ennyi idősen már nem igénylete, és semmi baja nem vlt, este 8-kor ment szépen aludni. Nekem Emma igényli még, legtöbbször ő megy magától, vagy ha mondom hogy menjünk nem ellenkezik. Ritkám próbál ellenkezni, de akkor is ha beteszem az ágyba már cumizik és és alszik 10 percen belül. Ő ha nem tud aludni nagyon nagyon nyűgös lesz. De pl ha nem vagyunk itthon és alszik 10 percet a kocsiban, na akkor már esélyem sincs letenni amikro hazaérünk, ilynekor nem is szoktam próbálkozni, igaz legtöbbször ilyneko r is nyűgös kora estére és jellemzően túlpörög, nem akar este sem aludni.

Kataa!

áá, ők nem mehetnek el akkor sem előbb ha nincs gyerek bent. Mondjuk nyilván egyszerűbb gyerek nélkül, d eneme zért mondják. Itt van mellettünk, néha látom hogy még 1-2 gyerek futkározik 5 után is, de tényleg nincs több. Ha meg csak 1 marad annak tényleg elég uncsi. De ott lehet hagyni természetesen addig is. Reggel 6-ra is van aki vizsi, de csak szintén 1-2 gyerek. és az a szabály hogy egy gyerek egy nap max 10 órát lehet bölcsiben, tehát 6-6-ig semmiképp sem lehet bennt. Pedig egyébként van aki simán bent hagyná addigKép és legtöbbször nem a dolgozókKép
Olyna is van , hogy nálunk elég soka kínai, és a szülők ugye piacoznak mindne nap. ezért kiadják a gyerekekekt baby sitternek, általában idősebb nők bevállalnak 4-5 kínait, aztán meg beadják bölcsibe. Van ahol tudjaa szülő, van ahol nem, állítólag. Na ők pl előszeretettel viszik elsőnek be és utolsónak ki. Emmáék csoportjában nem lesz kínai, csodálkoztunk is. nem mintha zavarna, nm azért csak tényleg sok van. Oviban már nincsenek, mert ott mások a felvétel feltételei.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Gumicukor
Erdekes, nekem anyukam amikor itt volt Alex szuletesenel,nem avatkozott bele mindenbe,sot O kerdezte hogy hogyan is mert mar elfelejtette 3 gyerek utan: )O furdette az igaz,de mi kertuk ra az elso idokben.Egyedul akkor szolt bele amikor mar csomot sirtam hogy nem akar beindulni a tej: (Na de akkor igaza volt: )
Alex sem beszel meg mindent ,de ha valamit akar azt elmondja es meg is ertik,nem lenne vele baj,de ha elvinnek nyaralni mit is csinalnek en otthon???Nem lenne dolgom: )

Nyuszi
Hat elhiszem hogy nem akarod Emit bolcsibe adni,minek is ha anyukad egesz nap ott segit neked: )Ketten azert siman el lehet birni 2 gyerekkel: ))
Jo kis sulya van mar a picinek es hat Emi beszolasai: )
Egyetertek Besztivel,baar nalunk meg kisagy van ezert konnyebb a helyezet.Alex ha nem alszik vagy csak par percet pl:kocsiban akkor este nagyon nyugos es bar elalszik konnyen,felebred ejjel,gondolom a faradtsagtol.
Ugyhogy en minden napom ugy alakitom hogy aludjon itthon,akkor hazajovunk es ha felkelt mehetunk tovabb: )Neki is szuksege van ra,mert igy kiegyensujozott a napja.

Panda
Es neked Noemi nem szopott eddig mint Adam?Nekem is olyan Alex hogy szeret lenni barhol,bar aludni csak itthon meg anyueknal alszik el siras nelkul,mashol meg minek eroltessem: )

Sasha
Igazad van em is akartam mar irni,hogy regen sokkal tobb gyerekel is birtak az anyak,csak mara mar elkenyelmesedett a vilag: )
En nem is igenyelm hogy soxor legyen itt valaki,csak az a gond ha valahova kene mennem es nem tudom kire hagyni.Csilla aki szokott neha ra vigyazni nyaron egyfolytaban nyaral,es mivel egyetemista van vizsgaidoszak is ugyhogy o sem mindeg mobil.
En is mindig kerdezem anyuit hogy nem sirt e utanam,de csak nevetnek hogy miert sirna,szeret az udvaron lenni es minden korulotte forog: )

Mano
Hat tenyelg sok is az egesz nap a gyereknek.Alex is ha sok gyerek kozott van annyira jatszik hogy iszonyuan elfarad,na ezt kepzeld egesz nap leules nelkul: )

Megvettuk Alex butorat a szobajaba,hosszas gondolkodas utan vettunk neki ifjusagi butort: )Olyan nagyos tipus,asztallal,felette polcos szekreny+melette komod meg akasztos ketajtos szekreny,bukk es keki zold kombinacioja.Vegulis minek vetem volna mar gyerek butort,hiszen mar nem baba: )Ez meg pont illik majd az uj szobajaba.Agy meg nincs mert az ehhez tartozora nem ment volna a kokuszmatrac ra: (
Viszont kerdes, hogy szerintetek ha vegre bekoltozunk meg iden: )az uj lakasba vegyunk-e neki rogton agyat is vagy az mar tul nagy valtozas lenne neki hirtelen egyszerre?????

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ha már a beszólásoknál tartunk: valamelyik nap eltörtem egy lavórt, mert ráültem. Vettünk másikat, Peti meglátja, kommentálja:
-A másikat anya eltörte. Ejnye-bejnye, anya!

Panda!
A kistesó dolgon már most dolgozunk, majd meglátjuk mikor sikerül.

Kataa!
Szerintem az új ággyal várjatok a költözés után egy kis időt. Petinek kb. két hét-egy hónap kellett, mire megszokta az új lakást.

Dió
szabotimi

Nyuszi

Édes Emi ezzel a dumával Kép
ez a kicsiiiit, picciiit nálunk is megy. mostanában a kakaóporra. kitalálta, hogy nem a kakaóba tesszük (eddig mindig ő tehette bele a risztejbe kanállal), hanem csipkedi sz ujjával és külön eszi. Persze én ennek nem örülök, úgyhogy elég ritka, hogy megengedem. olyankor szekál és mondja, "Anyúúú, kakaó, pot, piccciiit!" Aztán ha nem akkor erőszakosabban rázendít a picire Kép

Tegnap ismét birkanyírás volt, megint leterítettük az edzőszőnyeget, kisszékbe beültettük Danit, anyósom és apa terelte a figyelmet. Most már lényegesen jobb volt a helyzet, mert nem bömbizett csak a végén, hogy szúr a haj. pedig nem is szúrta, mert jól betekertem textilpelenkával. most ismét kis kopi, jó lesz a balcsira.
Este meg apát fogom megnyírni, meg kezdjük a pakolást. Még ma ki kell mosnom a piros szennyest és a sötétet, a fehéreket és a világos színeseket már kimostam.

Panda
Barbi-szopiKép

Manó
Az oviba miéert nem járhat kínai kisgyerek? Ez egy kicsit diszkrimináció nem? Mert ha itt született, akkor magyar állampolgár, még ha kínai is. Nekem inkább a romákkal van bajom, de azok sem zárhatók ki, sajnos... amikor én ovis voltam, akkor volt 3 cigány csoporttársam (pedig vidéken jártam oviba, nem Pestre) és mindig külön asztalnál ettek, a babaszobainál (na, azzal én nem sokat játszottam). állandóan koszosak, büdösek voltak, mindig takony lógott az orrukból, rettentő rondán beszéltek, a közös játékoknál abszolute nem működtek közre, szerencsére kikoptak, nem sokáig jártak, talán pár hónapot. én mindig attól féltem, hogy tetves leszek.

Kataa
Anyukák és anyukák között is vannak óriási különbségek. Nekem az anyósom a nem beleszólós, anyukám meg mindenbe.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Mano

De, nyafi ha nem alszik, persze nem azonnal, hanem keso delutan, este fele. Ugy 6 utan. Mar kezdek beletorodni ebbe a nem alvasba, ugy latszik o ilyen, mindig is kevesebbet aludt mint a korosztalya. Ma azert remelem fog, mert mar 2 napja nem aludt napkozben es most ejszaka sem aludt valami jol, mert taknyos.Kép

Dio

Ejnye anya, osszetorod a berendezest???Kép

Kataa

Hat igen, racsos agyban konnyebb lenne "fogva tartani", bar gyanitom, hogy akkor meg idegbetegre orditana magat, azert sem aludna. Mikor kisebb volt is elofordult hogy probaltam ezt a modszert es mindig az lett a vege, hogy alvas ellen hergelte magat, felorat uvoltott, en meg nem akarom, hogy azert aludjon, mert a kimerulesig hisztizik. Nem is birnam hallgatni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

De bizony, én kb. "bezárom"KépKép a szobába. Bemegyünk, magunkracsukom az ajtót, és befekszem az ágyba és őt is beteszem. Ő is mutogat kifelé (ugye nem beszél ilyen szépen mint Emike), de nem megyünk ki (én is vele maradok, legalább én is pihenekKép). Ha megpróbál, akkor visszarakom az ágyba. (Ez igazán csak az első pár napban volt gond, mert azóta tudja, hogy nem lehet kimenni.)
Eminek megmondhatod, hogy "De igen, Emike most alszik." Abban is megállapodhatsz vele (ha hagyja magátKépKép), hogy OK, nem alszik, de pihennie kell addig az ágyon, amíg nem szólsz neki. Játék, könyv, stb. persze nincs.
Ha tényleg álmos (+ a fekvés unalmas), akkor szerintem el fog aludni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Ezt le kell hogy írjam!!!
Képzeljétek a párom húga, vagyis a sógornőm és a barátja már jó pár éve próbálkoznak, hogy babájuk legyen, sajna nem sikerült, jártak már minden dokinál, kezelték őket, úgy sem jött össze.
Most ott tartanak, hogy kedden leszívták a petéket, megtermékenyítették őket, 11-ből 9 megmaradt és szépen osztódik. Holnap reggel viszem fel a sógornőmet a kórházba a beültetésre. Kép Kép
Ja és megengedték, hogy a beültetés előtt kiválasszuk azt a kettőt amelyik bekerül a pociba. Tiszta izgi, ilyet még úgy sem láttam élőben. Nagyon drukkolunk nekik hogy végre legyen ismét kisbaba a családban. Rájuk fér már!!!

Egy csomó mindent akartam még írni, de ez most fontosabb!

Puszi mindenkinek: Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok
Kataa
szerencsére a gyerekek általába nem törékenyek petike is eset már le a csuzda lépcsöjéröl anak is a legtetejéröl de szerencsére nem eset semmi baja igaz a homokba eset de ha látnád petikét hogynézki mindig esik és ezért tiszta kék-zöld foltos a gyerek no meg sebes a térde mert felhorzsoja persze a sebet meg leszedi idö elöt Kép mivel ennyit esik most szeptemberbe megint elviszük látás vizsgálatra hogy nem -e azért esik el mert rosszul lát meg nem is figyel néha oda amit csinál mindig másfelé néz .

Mano
mostanában enyibe kerülnek az újépitésü lakások 20milliotol-fölfelé Kép sajna .

Anenoma
nem még nem járnak csak szept.1 fognak és én megálopotam a páromal hogyha betegek lesznek akor majd ö lesz itthon velük lehet hogy sok de valamiböl megkell élni ezért nekem is elkell majd menem dolgozni de elöbb tanulni kell ehez mert nincs igazi szakmám semmiböl meg nem lehet megélni .

szilcsike
nekem ilyet nem mondot senki soha szerintem akor is féltékeny lesz a picire ha bölcsibe adod és akor is ha nem legalább is nálunk igy volt az elején csak azt tudom mondani neked hogy az elsö 3 hónap a nehéz utána már kicsit könnyebb lesz petike most már azért tudja hogyha bántja a tesot akor anyu mérges lesz és inkább simizi söt néha oda visz neki játékot is mint ma is imi sirt ma ere petike odavite neki a saját játékát hogy hátha akor jobkedve derül az öcsi Kép .Szerintem ne azért ad bölcsibe mert jön a teso.

anyos
nem rontotad el petike is anyás-apás ha valami baja van rögtön jön hozám és mondja anya-anya és petike is hisztis csökönyönyös stb és van hogy bizony lefáraszt engem estére de IMÁDOM ÖT IS ÉS IMIT IS Kép.akor ad oda szilcsikét oda ha szilcsike imád a nagyinál lenni és a nagyi is öszintén és feltétel nélkül szereti szilcsikét ugy ahogy van különben nem érdemes hosszabb idöre oda adni .

Pusz csics és a fiuk
csics

Kataa!
Noémi 18 hónapig szopott, de akkor már terhes voltam Ádámmal, és magától hagyta abba. De ő sosem volt ilyen "megszálott" szopizó Kép, mint Ádám, az utolsó hónapokban már csak este szopott. De ő sosem kérte, hanem én mondtam, hogy akkor most szopi van, ő meg jött. Lehet, ha nem szólok neki, akkor már jóval előbb abbahagyta volna, így meg "engedelmeskedett" Kép. Végülis nem bántam, mikor abbahagyta, mert terhes is voltam, dolgoztam is, ott volt a háztartás és egy szopós kisgyerek, hát, elég nehéz volt.

Csics!
Imi is megy bölcsibe, nem csak Peti?

Forti!
Ez tök jó Kép! Csak kettőt ültetnek be? Én úgy tudtam eddig, hogy hármat szoktak. A tesóm barátnőjének is nemrég volt beültetése, neki hármat tettek be, és kettő meg is maradt, már 17 hetes terhes. Drukkolok a sógornődéknek, biztos jó nagy kálvárián mentek keresztül, mire eddig eljutottak.

Panda

panda
Halásztelek

ezt most találtam:
http://www.apafej.hu/kosa.php
örülök, hogy nem ilyen a férjem.

KépKép
KépKép
gumicukor

Egy tegnapiKép jó hírKépKépKép:

2004.07.14.-én 18'30"-kor megszületett MÁTÉ, Áfonya babája.
Súlya: 3750g
Hosszúsága: 54cm

Áfonya!

Nagyon gratulálok a pici fiadhoz!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panda
Nem mernek bevállalni többet, ezért ők kérték hogy csak kettőt ültessenek be. Holnap fél 9-re megyünk. Már alig várom!

Áfonya
Nagy gratula a kicsi fiacskádhoz!

Forti

Kép
Kép
forti

Dió
Az sem jó, mert akkor meg reggel és este is egy órát kellene tömegközlekednie. Kép

Kataa
Hát az én anyukám sem tud segíteni. Egyrészt messze is van, anyagilag meg inkább én segítem, már amikor tudam (sajnos nem mostanság). Egyébként szülés után eljött, de akkor is meg tudtam csinálni mindent, pláne én, ako már a szülés után szinte azonnal kiugrált az ágyából és szaladgált mindenfelé. De akkor meg az volt a baja, hogy nincs mit csinálnia, a végén már napi 2x felmosta a lakást, da az is ugye max fél óra, így azt mondta, nem bírja a semmittevést és hazament.
Hát nem tudom - én voltam au-pair egy ideig, azt is tudom, hogy akkor ugye a gyerekkel töltött időért fizetsz, addig vigyáz rá, az kétségtelen. De mi a garancia, hogy játszik vele énekel neki, stb. és nem mondjuk a tv-t nézi v. olvas, míg a gyerek eljátszogat egyedül. Akkor meg már inkább a bölcsi.

Amúgy én anno bölcsis voltam és imádtam. Állítólag egész úton hazafelé bömböltem, hogy még akarok maradni egy kicsit játszani - anya 2-kor járt értem, mert ápolónő volt és addig dolgozott, a többi bölcsistársam meg még maradt.

Nyusz
Pedig valahogy úgy kéne, mint Beszti írta, legalábbis nálunk is ez jött be, különben saját magát szívatja meg. Mondjuk nálunk Dodi barátnője, aki felettünk lakik 6 hónapos kora óta nem alszik nappal egyeltalán és este is valamikor fél 10 körül alszik el, mondjuk reggel is 9-fél 10ig alszik, de ennyi. És nem nyűgös, nem fáradt közben.

Rit

rit

anemona7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?