Sziasztok,
Nem akarom elkiabálni, de Lili alvása mostanában mintha rendbejött volna
. Annyi kell neki, hogy lefeküdjek én is az ágyra és 5 percen belül már alszik is napközben. Este ez kicsit több idő, de közel nem 1-2 óra. Szóval magától elmúlt ez a nehéz időszak. Azt el is felejtettem írni már rég óta, hogy arra szokott rá a lány, hogy elalvás előtt szépen betakargatja magát, annyira ügyes
.
Köszönjük a szülinapi köszöntéseket, hétfőn Lili még kapott egy játékbabakocsit, amit hihetetlen komoly ábrázattal szokott kint tologatni
.
Beszti,
Nagyon szuper csúszdát kapott Nátán
.
A Szilcsikének írt véleményeddel teljesen egyetértek. Nekem eszembe sem jutott, hogy bölcsibe adjam Lilit, csak mert a tesó jön. Sőt annyira örülök, hogy együtt lehetek vele, múltkor kérdezte az unokatesóm, hogy nem vágyom-e vissza dolgozni? Mondtam is neki, hogy dehogyis, eszembe sem jut a munka
. Sőt ha úgy állnánk a 2. után nem sokkal bevállalnám a 3. kisbabát is, de mivel segítségünk abszolút nincs és a házat is még át kell építeni, ezért várunk vele majd.
Panda,
Ok, akkor megnyugodtam a rucikkal kapcsolatban.
Szilcsike,
Szerintem nagyon nem jó ötlet ez a nagyihoz szoktatás. Főleg nem éjszakára! Hozzánk úgy néz ki, hogy anyósom 2 hétre ide fog majd költözni, míg én a kórházban leszek meg hogy utána kicsit segítsen. Ha azt mondta volna, hogy menjen hozzá Lili, ahhoz apának is lett volna pár szava
. Szerintem ő sem engedné el maga mellől. Épp elég lesz szegénykémnek, hogy egyik napról a másikra nem leszek vele, nem hogy még máshol legyen. Egyébként én azt tapasztaltam, hogy az idősebb korosztály jellemzően így gondolkodik. A keresztmamám mesélte, hogy amikor ő szült, pár hónaposan már bölcsibe kellett adni a kislányát, mert vissza kellett mennie dolgozni, nem volt választása. De nagyon azért nem csinált belőle nagy ügyet. A mai fiatal anyukák már máshogyan állnak a dolgokhoz és ezt el kell fogadni a nagyszülőknek. Ha most megteheti az ember, hogy minél több időt töltsön a gyerekével, akkor miért ne tegye meg, hisz olyan hamar megnőnek és kirepülnek, aztán csak emlék marad ez az időszak. Belőlem ilyenkor mindig kibújik kicsit az anyatigris, de nem az a természetes, hogy imádjuk a gyerekünket és minden időt szeretnénk vele tölteni? Nem lehet, hogy a nagyi szeretne egyszerűen többet lenni az unokájával és ezért mondja ezeket? Én a helyedben megmondanám neki, hogyha Szilvikével szeretne többet lenni, akkor menjen el hozzátok gyakrabban és ne próbálja elvinni tőled, bocsi ezt már tényleg csak az anyatigris mondja belőlem
.
Most olvasom amit írtál, hát ilyen előzményekkel, tényleg minek erősködik?
Gumicukor,
Nálunk nagyon bevált az új szék. Lili már simán egyedül felmászik rá és most már minden evésnél azt használja. Nagyon szereti, ha mondom, hogy megyünk enni, mire kiérek a konyhába már kezében az előkével a széken csücsül
.
Judy,
Én is majd olyan 3 éves kortól tervezek Lilinek valamilyen rendszeres közösségbejárást, de előbb semmiképp. Mondjuk ő is olyan mint Nátán, egyszerűen látni rajta, hogy nem vágyik még közösségbe. Ha elmegyünk baba-mama klubba, ott is végig fogja a ruhámat pedig látom rajta, hogy jól érzi magát, csak ő olyan kis mimóza lelkű, de mindig is ilyen volt
.
Tegnap készítettem muszakát, tökre ízlett Lilinek meg apának is, pedig fel voltam készülve rá, hogy rámmarad
. Most viszont megyek, mert vár rám 2 nagy tál vajbab amit meg kellene mosni meg felvágni és berakni a fagyasztóba. Két rövidke sort ültettem, de már 3 nagy zacsival a frigóban pihen, hihetetlen mennyi termett rajta. A másik a tök és a pattiszon, amit már a szomszédnak is adogatok, mert nem győzök ennyit megfőzni meg lefagyasztani.
Pusz,
Ilke