Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Lenne egy gyors kérdésem,akik tápit adnak a Picurnak!Ti egyszerre mennyit szoktatok megcsinálni?!?Azért kérdezem, mert nekünk most per pillanat kiegészítésképpen kell a tápit használni,és én mindig megcsinálom a 120ml-t, amit a doboz ír!!De annyit nem iszunk meg mivel előtte szopizunk!!Az ami megmarad ebből a 120ml-ből azt felhasználhatom a következő szopinál, vagy újat kell csinálnom!!Bocsika, ha hülyeséget kérdeztem!!
Este jövök!!És akkor bővebben!!!

Bener!!
bener

Sziasztok Lányok!

Lenne egy gyors kérdésem,akik tápit adnak a Picurnak!Ti egyszerre mennyit szoktatok megcsinálni?!?Azért kérdezem, mert nekünk most per pillanat kiegészítésképpen kell a tápit használni,és én mindig megcsinálom a 120ml-t, amit a doboz ír!!De annyit nem iszunk meg mivel előtte szopizunk!!Az ami megmarad ebből a 120ml-ből azt felhasználhatom a következő szopinál, vagy újat kell csinálnom!!Bocsika, ha hülyeséget kérdeztem!!

Kép
bener

Sziasztok Lányok!

Goldplast: mi Marci egyhetes kora óta minden délután megyünk sétálni. A délutáni bömbire ez tűnik az egyetlen megoldásnak, ha a kocsi rázza a popsiját nem sír és el is alszik :lol: És mivel a sírós időszak a kétórás etetéskor kezdődik, lehet, hogy ma már kétszer megyünk, egyszer kettő után, aztán ötre hazajövünk enni és apával megyünk még egy kört. (Mellesleg nekem is kell ennyi mozgás, rendesen kinyúlok a séták után :lol: )
És mi is fél nyolckor fürdetünk, ugyanazért amiért ti is: van, hogy a párom csak hét körül ér haza... Azért ennyi neki is jár, szerintem.

Tündi: tök jó, hogy mentek lagziba. Nálunk is a párom elkezdte forszírozni, hogy ha Marci már egy hónapos, akkor mehetnénk már egy kisebb délután kirándulásra... Hát nem tudom jó ötlet-e, lehet, hogy teszünk majd egy próbát, hogy hogy viseli a gyerkőc, ha nem itthon eszik :shock: De csak nem lesz gond...

Csípőszűrés: nekünk a kórházi zárón rajta van, hogy menjünk 6 hetesen szűrésre. A dokinéni megnézte a lábait, csípőjét, azt mondta, hogy minden ok, de azért menjünk el.

Sírás: hát nem tudom, hogy Marci most hasfájós-e vagy sem (még mindig nem tudom eldönteni) Elvileg eleget eszik, nem túl sokat, büfizik, kakil rendesen... Viszont délután sír-sír-sír. Úgyhogy most kihoztam magamhoz a nappaliba és kitettem a kanapéra. Kb. egy órája itt fekszik, csönd van, nézelődik, remekül elvan :lol: Lehet, hogy társasághiánya van???
Tegnap már felhívtam a gyerekorvost is, azt mondta, hogy a sírás kedzete előtt adjak neki Panadol-cseppet, attól megnyugszik :shock: Hát én inkább tűröm a bömbit, mint hogy nyugtatózzam a kéthetes gyereket...

Felhívtam a védőnőt is a mell-problémával. Hát amit javasolt, arra magamtól is rájöttem: szoptatós tea, homeós bogyó (szed valaki ilyesmit? Ha igen, hogy kell adagolni??), és ne váltott mellből etessek, hanem minden etetéskor mind a kettőből és azt, amiben kevesebb van, minden evés után fejjem. Remek móka ez éjszaka!!!

Ó igen, és egy remek hír: Marci éjjel csak egyszer ébredt fel, este 11 és reggel fél nyolc között csak háromnegyed négykor keltünk :lol: :lol: :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Bikmak, szóhoz sem jutok... remélem hamar felépülsz, és gratulálok a picurhoz!!!

Goldplast: a gyerekorvos szerint (és szerintem is) a gyereknek az a jó, ha minél többet van levegőn:). Ez mondjuk nálunk napi 2 óra kb, mert 3.-on lakunk, lift nélkül, szóval külön program már a földszintig is eljutni:).
A gyerek felvevése: szerintem teljesen gyerekfüggő, ki mennyire igényli. Zora állandóan ölben volt, mert nagyon hasfájós volt. És ma sem tud egyedül elaludni. Mira csak keveset fájlalja a pocóját, de akkor végig ölben van, vagy cicin, mert akkor jobb neki. Eszembe sem jut az órát nézni ilyenkor, hogy mikor evett utoljára! A 3 óránkénti szigorú etetés (bocsánat) rettentő nagy hülyeség, csak arra szolgál, hogy még jobban sírjon a gyerek. Alapesetben egyébként Mira is kb 3 óránként eszik magától, ébred mint egy kis svájci óra:). Felvétellel kapcsolatban: ha tudom, hogy tele a pocak, üres a pelus, és látom hogy fáradt, irány az ágy (persze előtte ölben volt egy csomót cicizés meg babusgatás okán). Néha kicsit nyöszög, de elalszik. Ha felsír bemegyek, megsimizem, van hogy használ. Ha nagyon sír, mindenképp kiveszem, akkor látom hogy baj van.
De ahogy írtam, gyerekfüggő, ki mennyi babusgatást igényel. (Apám pl állítólag nem tudott ölben elaludni, csak az ágyában:)).

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok Lányok!

Bikmakk: Gratulálok Danibabához. És nagyon sajnálom ami veletek történt de hála istennek, hogy nem lett semmi bajod. Az élet fintora, hogy én Tárnokon lakom és velünk shréhen szemben lakik egy lány aki mesélt egy történetet egy kedves ismerőséről aki két hete túlhordta a bébijét németben és hogy mi történt vele teljesen ledöbbentem. Mikor rá kérdeztem, hogy hívják a picit aki született mondta, hogy Dániel, és akkor megéreztem, hogy te vagy az persze reménykedtem, hogy mégsem de amikor most írtad, hogy mitörtént így össze állt a kép. Hát szomorú, hogy történnek ilyenek és hogy az orvosok hibáznak.

Bea: Én nekem sem volt sok tejem sőt majdnem nem is volt az egyik cickómban így voltam Miminél is van egy nagyon hatékony szer igaz drága de most 100-120-at eszik Marcus mindkettőből. A neve Motherlove: More Milk Plus nagyon jó tejszaporító. Sok helyen lehet kapni én a budaörsi Brendonban vettem mert ott van. De utána olvashatsz sokan dicsérik. Én nekem a homeok nem váltak be sőt a fejés sem nagyon. igaz szoktam fejni de most megvolt Marcusnál a fejlődési ugrás és egyre többet eszik de egyre több tejem van.

Üdv
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Mi most jöttünk sétiből. A védőnőnél voltunk méreckedni. ÉÉÉÉs: már több mint 4 kiló a kis Zsigi, úgyhogy kár volt paráznom a súlya miatt. Azt mondta, nem is hiszi el!
Szóval, most megnyugodtam... mondhatni: boldog, büszke, elégedett anyuci vagyok :lol: :wink:

Ja, és a keresztelő is tuttin lefixálva jövő vasárnapra. Atya is ráér :wink: Asszem, ha várnánk akár pár hetet, ki is nőné a pólyát... :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Beusmimi :lol: ez a Motherlove egy tea????

madaran

sziasztok!

Idejutok végre :wink: délelőtt tornán voltunk Lucával ilyenkor elmegy az egész délelőtt.Egy óra után értünk haza,akkor fektetés,mire elaludt, Zsombi kelt enni azóta meg rendbetettem az előszobát+a nappalit,mert vendégeket várunk.
És képzeljétek a ma éjjelünk volt a legjobb.fél11kor alaludt Zsombi és utána csak fél4 +fél 7kor kelt.Majd fél10kor.És ahogy letettem vissza is aludt.
Reménykedem,hogy használni fognak a sók!!!

anna,gratulálok Zsiginek a hízáshoz! :) Nálunk van mérleg,de szerencsére meg tudom állni,hogy ne méregessem.Így amikor doki néni jön,én is izgulok,hogy na mit mutat :wink:

Dbea,urtica urens az egyik homeos bogyó neve.Én napi 2*5 golyócskát szedek belőlle.Meg iszom néha a laktoherb teát.

Csípőszűrés:nekünk nem kell menni,legalábbis nem modnták még.doki néni mindig nézi neki,Lucával sem voltunk.

Visszaolvasok az előző oldalra :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Bikmakk, döbbenetes volt olvasni, ami Veled történt! Kívánok Neked mihamarabbi felépülést testileg-lelkileg egyaránt! Gratulálok Dani babához, kívánom, hogy sok örömed teljen benne és kárpótoljon mindazért, amin keresztülmentél!

Bener, szerintem fölösleges 120 millit csinálni a tápiból szopi után. Ha tudod, mennyit szokott meghagyni, akkor legközelebb e szerinti mennyiséget készíts. Nekünk Beba Start Aktív van, ebből minden 30 milli vízhez kell 1 kanálnyi tápszer. Mi általában 90 millit csinálunk Emmának, csak ha már sok idő telt el 2 etetés között, akkor kap 120-at egyből. Persze ha még éhes, akkor kap újabb adagot. Ezt a tápszert nem lehet tárolni, ha marad, akkor megy a mosogatóba. Tipp: csapvíz helyett babavizet használunk (Humana), ezt nem kell felforralni, hamarabb elkészül a tápszer.

Ma észrevettem, hogy babóca köldöke kicsit véres. Alkohollal lekezeltem, remélem, ez segít! Pedig már teljesen jól nézett ki a köldöke, nem tudom, mi lehet a baj... Valaki tapasztalt ilyet?

Nekünk most nem volt olyan szuper az éjszakánk, összesen 6 órát aludtam kb. Innom is kellett délelőtt kávét, mert napközben már nem szoktam lefeküdni.

Kép
angelita

Levegőzés: mi naponta 1-1,5 órát sétálunk koradélután, utána ha bejövünk, hagyom Emmát a kocsiban aludni.

Fürdés: mi 6-7 között szoktunk, mert Emmust nemhogy elbágyítja, hanem éberebbé teszi, utána nem szokott elaludni, csak olyan 9-fél 10 fele. Emiatt én nem hagyom a fürdést késő estére, emiatt volt már, hogy ki is maradt 1-1 nap (mert fürdésidőben édesdeden aludt babóca).

Kép
angelita

[quote="madaran"]
írta:
madaran
Mimianyánk :lol: paradicsomtól azt hallottam, hogy kiütések lesznek, paprika puffaszt, nem? Lecsóban én is megeszem, csak úgy már nincs benne vitamin...
Na, tegnap tejszínes meggylevest ettem, jól be is zabáltam. Akkor ma ezek szerint nem sok jóra számíthatok...

Ugyan mááár...
Én is hallottam tudom,hogy lehet kiütés a paradicsomtól...No de,a para a félelem sokkal károsabb rosszabb.
Nem a kajától fog fájni a hasa,hanem a félelemtől ami bennünk anyukákban van.

[quote="madaran"]S írta:madaranzopi :shock: :shock: Hát, én sem vagyok teljesen nyugodt. Az eddigi szép 3-4órás rendszerünk felborulni látszik. Néha 4 óra van belőle, de van, hogy másfelet alig húzunk ki. Nem tom mitől lehet. Nekem is az egyik mellemben dupla annyi van, és azt sem tudom, elég-e neki.

Ott fentebb írtam.A para félelem a legnagyobb ellenség.
A Regi van,hogy 40percenként kér enni,van hogy 1órát lóg a cicimen,van,hogy 3-4 órát alszik és 5percet szopik.Én ebből nem csinálok ügyet.
Úgy őszintén.Szerintetek a bantu néger anyuka az őserdőben időre szoptat??Mert szerintem nem :lol:
Amúgy meg ki tudok akadni az okos begyepesedett eüs szakik nyomásától.
Már réges rég megcáfolták ezt 3-4ÓRÁNKÉNTI emég mindig ezzel tömik a szülők fejét.Az a szomorú,hogy ha valakinek a gyereke sűrűbben enni akkor elhitetik vele,hogy keveset evett pótlás kell meg hasonlóak.Pedig pótlás az esetek 80%-ban nem is kéne.

No aztán felvevés.
Ezzel pont úgy vagyok mint a szoptatással..Vissza a múltba,vagyis ha igényli miért ne venném fel.Ok vannak esetek mikor hagyom kicsit sírni de alapjában nem igen...
Én azért szereztem kendőt,hogy ha kell magamra tudjam kötni a Regit,hogy testközelben legyen.Én nem hinném,hogy el lehetne kényeztetni egy kisbabát aki eddig a pocakunkban volt velünk együtt létezett...

Tündi Ez a slüsser só érdekelne engem is.Majd meséld el hatásos e??
A védőnőm ezt tanulja éppen
:lol:
Lehet ráuszítóm járja körbe,hogy este a sírós nyüglődős időszakra van e valami??

mimi12

Bim-bam,örülök,hogy minden oké volt az uh-n!Jobbulást a családnak!

Margit,én szurkolok,hogy lehessen kistesó :wink:

Anett,ez az allergia nagyon durván hangzik.voltál már vele dokinál?Ő nem adott rá semmit sem?

Mimi,biztosan van rá vmi,mert Luca is kapott a rémesen rossz alvása miatt anno,de hogy mit már nem emlékszem,mert ezkeből sokféle van.De a védőnőt faggasd ki :)

Lina,akkor simán vetted az "akadályokat" :) Mondjuk ezt sejtettem is,hogy jól megszervezed a dologkat :wink:

Levegőzés:mi van hogy órák hosszat vagyunk kint,van hogy alig..

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok,
köszi a véleményeket, tapasztalatokat!
Oui és a többiek: Hát igen, kb. én is ezt csinálom: etetem nagyjából 3 óránként, de ha nagyon nyűgös, szívfájdalom nélkül korábban is - azért persze mindenfélével próbálom elterelni a kis figyelmét, több-kevesebb sikerrel.
Másrészt felveszem, ha nagyon sírdogál, de igyekszem előbb kitalálni, hogy ez épp melyik sírás, mi lehet a baj, tudok-e segíteni. De azért ez komoly készenlétet igényel, néha teljesen kidőlök estére.
Igazad van, Oui, Ákoska kifejezetten ölbevágyós baba, azonnal megnyugtatja, ha kézbe kerül. Másrészt viszont olyan helyes arcokat vág, hogy nevetnem kell - mintha ő is figyelné a nemes küzdelmet. :)

Dbea - Nekem is a délután bömbi a leghúzósabb... Neked este alszik a picur? Egyébként már én is mindent bevetettem. Te besötétítesz napközben, ha altatni szeretnél?

Hmbori - Köszi, megnyugtattál, amúgy pedig igen, a séta néha nálunk is elmarad, ha nagyon szeles az idő. Én inkább hosszú távra nem merem még elvinni,nem tudom, hogyan reagálna.

Rilla - De jó fiú lehet, Kristóf! Nálunk sajna déltől 4-ig nincs csendes pihenő, pedig anyának is jó lenne. :cry:

Bim-bam - Jót mosolyogtam a hozzászólásodon. Lehet, hogy le kellene írnod, hogyan tetted Nollit ölbebabává ... már csak tanulságul is. Azért remélem, most terveid szerint alakulnak a dolgok. :wink:

Bikmakk - Hogy vagytok ma? Jobbulást és rengeteg örömöt, ami kárpótol a borzasztó élményekért. Nekem sem volt egy méznyalás az egész, de közel sem volt olyan borzasztó, mint amit te átéltél. Együttérzésem, és gyógyulj, pihenj, amennyit csak lehet!

Mimi12 - Szeretem olvasni a határozott-, gyakorlott, higgadt soraidat. Azért tudod, nem egyszerű nem parázni az első babánál, hiszen a legjobbat akarja az ember, és sorra elbizonytalanítja mindenki: egészségügy, védőnő, család stb., és amíg a baba jelzései nem egyértelműek számára, nagyon vacak érzés, ha nem tud segíteni neki. :cry:
Egyszerűen csak szeretném jól csinálni, de ez nem könnyű.. Na megyek. Sír. Nagyon. Felveszem.
Hű.
Majd egyszer túl leszünk ezen az időszakon is, és a beiskolázásról csevegünk. Ki tudja, a jobb lesz-e.

Ákoska továbbra is 4 hetes ma.
Sziasztok, kitartást mindenkinek!
goldplast

Madaran nem tea hanem egy 60 szemes kapszula. 4x1 kell szedni 4 napig, van hatása 4 nap alatt.
Üdv
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Gp!Tudod én ezeket már végig csináltam és már tudom,hogy csak higgadtan :lol:
Beiskolázás???A Fanni 8.-os,tegnap volt szülői.Meséljek?? :lol: :lol:

mimi12

Mimi!
Igen, légyszi! Olyan jó lenne hallani másféle rétegproblémákról!
:lol: Bár te valószínűleg a nagylány dolgait is ilyen higgadtan oldod meg. Szülői! Te jó ég, mikor megyek én még szülőire... Amúgy milyen volt? Hogy tanul Fanni? Tudja már, hogyan tovább, vagy 12 osztályosba jár?

Na, megetettem Tücsköt, de most is nyűglődik. Sétálni szeretném vinni, de nem tudom, hogy fogadja. Azért lehet, hogy belevágunk. Asszem, én már sosem nézek híradót...

Szép estét mindenkinek és sok alvást!

Ági
goldplast

Bikmakk, tényleg minden nap felmerült mi lehet veled, de én azt hittem a baba miatt nincs időd a gép elé ülni. Nagyon sajnálom ami történt, de lényeg, hogy éltek!

Lányok, ti honnan tudjátok melyik mellben mennyi tej van??? Én nem mérek és nem fejek, lehet, hogy nekem is kevesebb az egyik? De akkor hogy derül ez ki?

Képzeljétek, én azt vettem észre magamon, hogy minden szopi után farkaséhes leszek! Rávetem magam a hűtőre, és eszem valamit. Nem biztos, hogy ez jót tesz az alakomnak :oops: Valakinek vannak ilyen "rohamai"? Nyugtassatok meg!!!

Fürdés: Milu fél 8-kor, Bali fél 9-kor kerül sorra.

Annyi mindent akartam még írni, de már mennem is kell, mert nyekereg a kis tiknóm :lol:
Vendég

Mimi :lol: teljesen igazad van, a védőnénis túránk is ezt igazolta.
Ennek örömére egy hatalmas paradicsomot bezabbantottam :P :P

Angelita :lol: Nálunk is uígy viselkedik a köldök. én így is kezelgetem. A védőnő szerint még egy darabig előfordul, hogy véres is lehet. Nekem sem tetszik valahogy.... :roll:

Mindenkinek nagggyon szép estét és nyugodalmas jó éjszakát :wink: :wink: 8) 8)

madaran

Sziasztok!

Megjártuk a szemészetet minde oké Ati stemével legközelebb 1 évesen kell vinni.

Séta: mi délelőtt és délutá is megyünk max a játszira de van hogy előtte még sétálgatunk.
Ati nagyon jókat alszik a kocsiban hason.
Általában a fürdée előtt 1/2 1 órábval kezd el nyügisebb lenni olyankor csak a cumi segit.Volt,ohgy direkt megetteetm a fürcsi előtt azt hittem hogy éhes de úgyanugy végig sirta azt az időt.

Én már több minen tiltott dolgot kipróbáltam és hála istennek semmi baja nincs tőle.
Igy nyugodtan ehetem a kukoricát,borsót karfiolt.
Vendég

Goldplast,
nekünk ma este volt valami "rejtélyes bajunk", ami csak vízszintesben jött elő, és függőlegesben abszolút elmúlt. Én nem szoktam Levit sírni hagyni. Főleg, ha itthon van apa, mert nem tudom miért, de tökre idegesíti, ha sírnak a gyerekek, pedig lesz még ilyen. Éjszaka is ha már nyűglődik, inkább kiveszem, és megszoptatom, nem akarok magammal kiszúrni, hogy felébreszti teljesen magát. Amúgy ma reggel fél 5-kor szopott, visszatettem az ágyába, és 6-ig elszórakoztatta magát, akkor aludt el. Csak én ugye semmit nem aludtam, mert folyamatosan a fejét forgatta egyik oldalról a másikra (hason), és nyögött közben.

Bener,
én lemérem mennyit szopott Levi, és ha kell a táp, akkor úgy csinálok, hogy kb. összesen 120-140 legyen szopival együtt. Ha marad, beteheted a hűtőbe, és következő alkalommal forró vízben meg lehet melegíteni. Este nem tudom miért, de két ciciből is csak 40-et evett Levi, csináltam 100-at, és abból is csak 40 fogyott. 60 meg figyel a hűtőben. Úgyhogy vagy a mérleg rossz, vagy Levi nem volt éhes.

Dbea,
én is két mellből szoptatok, de mindig másikkal kezdem, így nem fejek.

Ma nem voltunk itthon, anyunál lebzseltünk. Reggel fél 9-ig aludtunk Levivel, aztán meg jött a szörnyülködés. Levi a tiszta pisis pelenkájába (éjszaka én csak akkor cserélem, ha nem alszik vissza) még valamikor beleengedte az 5 napnyi kakit is, ami így elegyet alkotva kifolyt a hasán. Hát öklendeztem rendesen, mire kitakarítottam. Ugye kisfiú, hason alszik, a pelenka a fenekén tök száraz, az eleje meg totál KO.
Ma gyakorlatilag egész nap kint volt Levi a babakocsiban az udvaron, én meg szinte csak szoptatni voltam anyuéknál, intéztem egy csomó mindent.

Többgyerekes anyukák,
szerintetek lehet, hogy a Levi születése most jön ki Lilin??? Két napja újra bepisil, bekakil. Ma az áruház kellős közepén pisilt be. Az oviba is bekakilt. Nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget, mármint neki nem mondtunk semmi különöset, de azért aggódok. Pedig annyira figyelünk, hogy ne nagyon változzanak a napi dolgai, ugyanúgy visszük programokra, játszunk vele..., csak néha nem tudjuk prompt kielégíteni az igényeit, de az meg szerintem nem is baj, ha megtanulja, hogy néha várni kell, nem???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Babák nagyon édesek! :)

Jó alvó babák anyukáira irigykedem. Ági mostanában katasztrofálisan alszik, állandóan büfiznie kell, akár 10 percenként. :? Kimerítő állandóan készenlétben állni... :roll:

Oui,
Ági velem alszik egy ágyban, sajnos nem tudok matracot emelni. :roll: Ha nem mellettem aludna, valószínűleg jóval később venném észre a bukásokat. Meg még ennél is mosottabb rongy lennék a sok kelés miatt...
Nem tudom, Mimi mit írt a kendőkről, én most korán le akartam feküdni, ezért inkább keresek neked egy netes oldalt, ahol jól le vannak írva a dolgok, na, itt is van, Ági nagyon jól összeírta: http://hordozo.hu/hordozokendo/tudnival ... rol-szolva , jobb oldalt van a menü, nagyon részletes. A rugalmas kendőt csak az első pár hónapban lehet jól használni, mert azzal nem igazán jó már háton kötni, pedig a baba 6-7 kilós korától már háton jó hordozni, hogy ne terhelje az anyuka a hátát. Addig viszont szerintem verhetetlen (persze vannak, akik nem szeretik, és a szövött kendőre esküsznek). Az Amazonast én nem ismerem.
A kötési módokról itt egy nagyon jól összeszedett válogatás, most leltem: http://hordozokendo.freeblog.hu/archive ... esi_modok/ .

Én mindent eszem, csak figyelem Ágit, hogy van-e valami, ami nem tetszik neki.

Mimi,
érdekes a húgod hozzáállása a kendőkhöz... Henriket én is ismerem, ő jött ki Bercihez a szülés után. :) Máskor nem találkoztunk, de sok ismerősöm hozzá jár. Meg el akarok menni a feleségéhez borogatós tanfolyamra egyszer, nagyon hasznos.
Azért megnyugtató, hogy nem Ági fuldoklik csak, köszi, hogy leírtad!

Bikmakk,
ez megdöbbentő, amit írtál, szörnyű lehetett átélni, sajnálom. Kívánom, hogy nagyon sok örömet leljetek egymásban Dani babával az elkövetkezőkben!
Dani nagyon aranyos, olyan kis bölcsen néz!

Flake,
nálunk is ez volt mindkétszer, hogy hirtelen tele lett Ági orra, nem is értettem, hogyan. És ő is tud szopi közben félrenyelni, ilyenkor mindig felemelem, lesem, és szugerálom, hogy vegyen már végre levegőt.

Anna,
most lehet a 3 hetes fejlődési ugrás, ilyenkor sokat akarnak cicizni a babák. Pár nap alatt helyre szokott állni a dolog, de most fontos sokat szoptatni, hogy hozzászokjon a mell a több tej termeléséhez!

Bimbam,
nekem több ismerősöm is van, akiknél egyszer sem vágtak, de nem volt ilyen jellegű bajuk. Szerintem biztosan bejátszik a genetika is (mint nálam a bőröm szétrepedésénél...).

Tejszaporítás: kúra szerűen kell szedni a bogyókat, Urtica urens ch5, három napig 3x5 bogyó, két napig 2x5, egy napig 1x5, és szünet! Nekem ennyi mindig elég volt, talán egyszer kellett egy hét után még egy kúrát csinálnom.

Szoptatással és felvevéssel kapcsolatban teljesen osztom Mimi véleményét. :lol: Annyit tennék még hozzá, hogy a babáknak nincsen időérzékük, ők csak azt tudják, hogy most éhesek, és nem kapnak, most szeretnének társaságot, és senki sem jön, sírnak hát, hogy hátha meghallja az anyjuk, és megy, és segít nekik. És ha nincsen válasz, egy idő után rájönnek, hogy felesleges jelezni, úgysem kapnak választ... :( Tehát nem azt tanulja meg, hogy egyedül jól meglegyen, azt tanulja meg, hogy hiába érzi rosszul magát, úgysem jön senki. Már ha valaki felveszi, és még ha rosszul is értelmezi, hogy mi a baja, már akkor is legalább ott van, és nincsen magára hagyva.

Tegnap voltunk Ágival szív uh-n a szívzöreje miatt, de minden rendben levőnek tűnik, csak a szokásos újszülöttkori szívzörej. :D Azért fél év múlva vissza kell vinnünk, hogy a két szívfél közti lyuk záródott-e teljesen, meg a tüdőartéria is rendbe jött-e. A Budai Területi Gyermekkórházban voltunk, én még nem találkoztam ilyen kedves nővérrel és dokival (na jó, egyszer-kétszer igen, de nagyon ritka).

Még akartam írni, de mennem kell, jelez a gyerek. :wink: :lol:

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Linácska,
simán lehet, hogy Lilin most jön ki ez a dolog. Nálunk is elkezdett bepisilni a nagylányom a teljes szobatisztaság után, ő akkorra időzített, amikor elkezdett mászni Csabi. Jaj, egy idő után totál kiakadtam szegényre... Kérésére visszaadtuk rá a pelust (fél év mentesség után), talán 2 napig hordta, aztán visszakérte a bugyit, és minden oké lett megint. Nem tudom, Lilinél ez opció-e, valószínűleg minden gyereknek más a reakciója. De egy biztos: előbb-utóbb abbahagyja!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

[quote="bener"]S írta:benerziasztok Lányok!

Kép

Én naponta 2-szer készítek tápszert (reggel, este)
Mindig csak annyit melegítek meg, amit kb. megeszik Villő.
Ha meg is csinálod a 120ml-t, ne tedd bele a cumisüvegbe mindet! Amibe már beleivott, azt nem javasolt eltenni!
Vendég

Zsizsa,
mi kérdeztük Lilit, hogy kéri-e a pelust, arra határozott nem volt a válasz.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikkmakk
Gratulálok Danihoz!
Sajnálom, hogy ennyi rossz történt veled :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Babák gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Goldplast
Mi kezdettől fogva nagyon sokat, órákat vagyunk kinn, sétálunk, udvaron alszik Villő...
nekünk nagyon jó időszakban születtek a babáink, egyből ki lehetett őket vinni... :lol: :wink:
Felvevés: lehet, hogy elrontjuk, de mi felvesszük Villőt, minden sírására reagálunk...
Főzök a konyhában, Villő nyekereg a szobában, bemegyek hozzá... van, hogy annyi elég neki, hogy beszéljek hozzá... van, hogy néhány percre fel is kell venni...
Fürdetés: kb. 7 órakor...

Nálunk még mindig káosz van. E-on nem akar fizetni... :evil:
Vendég

Zsizsa!
A Henrik felesége tart borogatós tanfolyamot?Ha ugyan arról beszélünk..az Andi...együtt nőttem fel vele,szomszédok voltunk,és anyáink még ma is azok :lol:
Amúgy pont tegnap beszéltem vele fél órát telefonon.Nagyon okos dolgokat mondott. :wink:
Nekem ha valami gondom van,mindig őket hívom fel,és tán így lehet hogy a gyógyszerek eddig elkerültek minket..
A könyvük megvan neked??Abban van nagyon sok hasznos infó.

Na majd később jövök,lassan jön anyum és megyünk csavarogni..majd du jövök..

mimi12

Mi szerdán kezdtük a 6 hetet. Lehet h van valami változás mert nagyon igényli a társaságomat, és 2 óránként a cicit.
Mi idáig fél 9 körül fürödtünk a szopit Zora úgy állította be, de át kell tennünk fél 7re asszem. :roll:
Mostanában azt csinálja h alszik és felsír, mintha megilyedne. Nem tudom mi lehet ez :?: :roll:

Jah reggel úgy fáj a hasa ha pukizik, meg carik, hogy sír, du meg vigyorog rajta :roll:
Én ezt már nem értem. :roll: Mikor nőjük már ezt ki.
És ha sír én is felveszem, nem bírom hallgatni. Sőt ha kell egész nap fogom :oops:
Jah és kezdettől fogva nem suttogunk, meg megy nála a cd a gyerekzenékkel szinte egész nap, de ha porszívóznék, főznék mosogatnék, minden zajra felébred. Már nem tudom mit találjak ki, de igazából semmit nem tudok csinálni nagyon gáz.

Tündi nagyon érdekelnének ezek a sók, tudnál rola írni valamit?

Jah és eléggé kész vagyok anyósomék miatt, sikerült elérnie, h apával is jól összevesszek. Asszem, ha apa nem beszéli meg vele a dolgot akkor én fogom, de akkor bizti úgy megsértődik, h nem beszélünk egy jó darabig.
Sógornőm mára van kiírva remélem mihamarabb megszűl aztán minket elfelejtenek, mert ők ott laknak velük.

Torkom is fájdogál, maszkba nyomom itthon (amibe szinte levegőt nem is lehet kapni :roll: ), iszom a forró szoptatós teát, meg homeós bogyót eszek. :cry:

Adri

Kép

Kép
irdab

Jah és Linácska is kérdezte, de kb mikor állnak át a babák a 4 órás szopira?

Terheléses cukorra nem jutottam el a héten úgy jött ki a szopi. Tegnap voltam 6 hetes kontrollon, hát eléggé car volt ahogy megturkászott a dokim, pedig császáros voltam :cry: :oops:

Gondoltam lemegyünk sétálni de elkezdett szakadni az eső :cry: , elég depis is lettem töle :cry:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok csajok!
Nekünk ma jó éjszakánk volt (úgyhogy Mimianyu :lol: lehet, hogy a tejszínes meggyleves is oké :wink: ), jól tudtam én is aludni. Most kicsit nyökkög, sztem a makka készül... :roll:

Sírás: én is ugrom mindenre, max. csak ott állok az ágy szélénél és nézem, mi a baj. MErt néha semmi, csak egy nyögizés. De mivel nincs légzésfigyelőnk alapvetően éber vagyok...

Idő: Hát, ma elég ramaty lesz, nem fog sütni a nap, de a teraszon azért simán kint lehet. Kicsit jobban beöltöztetem oszt kész... :wink: Sokkal jobban alszik kint! 8)

Zsizsa: Hú, jó, hogy mondod ezt a 3 hetes ugrást! Akkor azért is lehet, hogy elhagytuk a 4 kilót... :shock: és ezért kér néha akár 2 óránként a drága!
Örülök, hogy Ágidnak okés a szivecskéje!!!! :D :D
Mi ez a borogatós izé?????

Irdab :lol: Húú, jobbulást. Azért a maszk nem semmi :?
Anyóssal mi a hézag? valamiről lemaradtam asszem... :roll:

Tünde :lol: a só engem is é.... Hol lehet beszerezni

a Motherlove-os kapszulát már megtaláltam, itt nálunk is beszerezhető. A honlapjukon fent van cím szerint, hogy hol lehet beszerezni. Úgyhogy még egyszer köszi Beusmimi :lol:
Itt:
http://hu.motherlove.eu/?q=node/6

Kata
:lol: 8) Ritkábban vagy fent, gondolom, kihasználod, hogy anyud-apud ott van. Azért mesélhetnél, miket csináltok együtt!!! Kirándultok is gondolom!!És a kiköltözést komolyan fontolgatják??

madaran

Ja, és Sissi :lol: :lol: Szuper, hogy minden okés Atid szemével!!! akkor most már tényleg megnyugodhatsz!!! Hány kilósak vagytok? A hízásra mit mondanak???

madaran

Sziasztok!

Bener:

Mi eltesszük a tápit a hütőbe és melegítjük.

Szüléstörténet lassan készül, most megyek mert sírunk reggel óta. Nincs jó napunk ma.
nikó

bikkmakk: jó hogy itt vagy végre, nagyon izgultunk, hogy mi lehet veled! Sajnálom, ami veled történt! De a lényeg hogy most már minden rendben, végre ott van a karjaidban Dani baba, és van neki anyukája! Ez a fontos! Nagyon jó egészséget és sok boldogságot kívánok! És gratula a párodnak, amiért ennyire segített az első időkben és melletted állt!

bocsi nem tudok mindenkinek reagálni! Ált-ban csak olvasni tudlak benneteket, az írásig nem jutok el!

Látom mindenki babája szépen fejlődik, gratulálok hozzá! :wink:

Rólunk: voltunk aBethesdában, a véres kakilás miatt! Jók lettek az eredményei a kiscsajszinak, valószínű az lehet a háttérben, hogy a babák 10%-a anyatej allergiás, elég erős a tejem, ez látszik a kis bőrén( olyan, mint aki kamaszodik) de nem kell abbahagyni a szopizást, csak néha kell mást is adni neki! Beba aktivot kap néha, de csak napi egyszer!

Mindenkinek az egyik mellében kevesebb tej van, csak nem mindenki veszi észre! Az előző két gyerköcnél nekem fel sem tűnt, de most igen, eléggé észrevehető a különbség, nem is eszik annyit a jobb oldalból! utána kell neki a balból is adni!

Sírás: néha én is hagyom, de attól függ hogy sír! Ha csak kis nyafogás hagyom, de ha keservesen sír felveszem! Nem bírnám hagyni üvölteni! Azért vagyunk mi anyucik, hogy vigasztaljuk! Nem?! Szerintem durva lenne, ha kézben sem nyugodnának meg! Na jó ha hasfájós, akkor kézben is sír, de lehet hallani, hogy jobban érzi magát még akkor is!

evés: senki nem eszik mindig ugyanakkora mennyiséget, mi sem, és a babák is ilyenek! Éjszaka eszünk 10kor elég sokat, utána 2 körül keveset, és 6 körül szintén keveset! De utána a következő evéseknél rendesen belapátol a drágám! Napközbe van hogy másfél órát bír csak ki, van hogy 4 órát! Ő tudja mikor éhes, nem lehet időre etetni! Ez az én véleményem, de ha valakinek bejön a háromóránkénti etetés, az is jó! Minden baba más, ki kell tapasztalni, hogy mi jó neki!

kovisziszka

linacska: nekem a 8 éves lányom pisilt be most párszor! próbálok nem gondot csinálni belőle! várni kell, mást nem tudsz csinálni!

kovisziszka

Sziasztok!

Mostcsak gyorsba,mert nemsokára indulunk apáért és megyünk anyósékhoz.A mi éjszakánk pocsék volt,összeségében 3órát aludtam :(

Sókról:mi 2 félét szedünk.Kalium phosphoricum D6 és Magnesium phosphoricum D6.Minden szopi után felváltva kell adni neki.Egyszer az egyikfélét köv szopinál a másikat.Ha nagyon görcsölne akkor a magnéziumosból kell.Egy tabletátt kell adni,össze kell törni,és én úgy szoktam,hogy leszopizza az ujjamról vagy a cumijáról.Az esti fürdésnél a fürdő vízbe kell tenni 5-5 tablettát.ELvileg 3 nap után érezhető a hatása.

Lina,sztem is lehet,hogy Levi érkezése most jön ki Lilin,de sztem hamar túl lesz ezen.

Sziszka,de jó hogy minden oké.

Ágota,e-on..mi az hogy nem akarnak fizetni?

Sissi,szupi hír,hogy minden rendben van Ati szemével! :)

Bocsi,hogy most csak ennyire futotta :oops: vasárnap este jelentkezem!

Kép
Kép
tundi24

Ja és a sókat a gyógy.tárban lehet venni!!!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Akinek tápszis a babája naponta mennyi kaki van? Mivel lehetne kicsalogatni a kakit? Inni mit adtok a babáknak?
nikó

Aki beadatta a kullancs elleni oltást: számít valamit, hogy ősszel vagy tavassal adatjuk be? Ez életfogytig védelmet ad vagy időnként ismételni kell?
Vendég

Niko,
nekünk 4-5 naponta van kaki, de az anyatej mellett alig van tápi. Nekünk kamilla teát kell itatni Levivel, ha nem segít, akkor cukros kamilla teát. Persze nem szirup mennyiségű cukorral, de nekünk az 10 perc alatt kihozta.

Mi ma csavargós napot tarottunk, feljöttünk apával Pestre. Kitett minket a munkahelyemnél, aztán metróztunk, villamosoztunk, elhoztuk az albérlőtől az adókártyáját Levinek, most meg itt vagyunk apánál, és szépen alszik a babakocsiban. Azért kocsiban nem vállaltam be a villamost, mert nem Combino-val kellett mennünk, úgyhogy kengurúztunk. A mienk olyan, ami már újszülött kortól jó.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

Irdab: Sajnos ez nagyon rossz, amit írsz. Mármint, hogy minden zajra felébred Zora. Nekünk Ádám ilyen. Még a billentyűket is alig merem lenyomni. Szerintem ez fajta kérdés. Én is és anyu is ilyen, csak teljes csendben tudunk aludni. Réka meg imádja az zajt. Eddig. Remélem így is marad.
De azért kívánom, hogy Zora is változtasson eme rossz szokásán.

Sissi: Örülök, hogy Atival minden ok.

Táp: Én nem értem miért kellene egyben sokat csinálni. A nap végén akkor is megmaradhat és akkor kell kiönteni.
Szerintem semmibe nem tart frisset csinálni. Én reggel forralok vizet. Amikor kell, akkor a cumisüvegbe bele a víz, melegít, bele a táp, tető és összerázom.

Vagyis egy mozdulattal több, mert frissen rakom bele a tápot.

Niko: Réka tápis és tejes. 2-szer kakil kb.

Ma visszavittem Rékát a dokihoz:
Szeme: Kapott másik cseppett, mert még mindig csipásodik. Volt valakinek ilyen gondja??? Ha ettől sem múlik el, akkor szemészetre kell vinni, ahol a könnycsatornát valami eszközzel kitisztítják :shock: :(

A köldöke meg horror. Már majd le esik. Az aszisztens csaj kijött utánam és mondta hogy nyugodtan szedjem le, mert ez nem fáj neki. De nem merem.

Linácska: Az eggyik ismerősünk is így járt, hogy újra bepisilt a fia. de azt hiszem pár hét alatt megoldódott.

Kép

Kép
ádibaba

Lina: nekem használt kengurúm van. Honnan tudjam, hogy mikortól lehet használni? Rakjam bele Rékát és ha nyeklik benne akkor nem jó???

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba
A mienk egy elég komoly darab, még Lilivel vettük, akkor is 100 euró volt. 50 cm-től állítható 90-ig, és 3,5-4-5 kiló közt még van a combrésznél egy szűkítő. Na azt mi már kihagytuk. És külön van egy fejtartó része, amit két pánttal meg lehet húzni, és stabilan tartja a fejét is. Meg valahogy a gerince is úgy van benne, hogy nem terhelődik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok!

2009.Szeptember. 03.
Reggel 6:30-ra mentünk a kórházba, 02:00-óta voltak rendszertelen fájásaim. Átöltöztem, kaptam kúpot és vártunk a vizitre. Mjd 8:30 kor burkot repesztettek ami elég nehezen sikerült. Nem igazán erösödtek a fájások de rendszeressé váltak. Gondoltam így kibírhom, majd 9:30-kor jött az oxitocin infúzió.Na onnan jöttek a fájások de rendesen, edát nem kaptam helyette volt valami gáz amit belélegeztem. 12:00-kor még mindig csak bő 1 ujjnyira voltam nyitva. Azt mondta a szülésznő nagyon kemény a méhszáj. Nagyon erősek voltak a fájások, javasolta a szülésznő sétáljak kicsit meg zuhanyozzak le. Alig bírtam menni de mentem csak mielőbb legyen meg Gréti és séta után visszafeküdtem, 14:00-kor volt bő 3 ujjnyi de még mindig kemény a méhszáj. adtak valami izomlazító szurit hátha segít.15:20-ra eltűnt a méhszáj. Azt mondták ha jön a fájás nyomjak, én nyomtam egész 17:10-ig játszottuk ezt. Az orvos nyomta a hasamat, a szülésznő könyékig bennem én nyomtam de semmi. Közben láttam rázzák a fejüket, kértem a dokit császározzon meg. Azt mondta nem meglesz max 1,5 óra. Mondták álljak fel , hogy lejjebb jöjjön a baba, alig bírtam állni Peti tartott. 10 perc állás után majdnem elájultam, úgy raktak fel a szülőágyra. Addigra minden erőm elszállt. Mondták ha jön a fájás nyomják, én nyomtam de Gréti lábát éreztem a bordám alatt és alig kaptam levegőt, hányingerem lett. Na ekkor döntött úgy az orvos császár. Bár pár óra és szerinte meglett volna,simán. Fél ájultan kerültem a műtőbe, ott reszkettem mint a nyárfalevél. Megváltás volt a gerincbe érzéstelenítő. Apa végig velem volt csak a műtőbe nem jött be.

Hát ennyi a szüléstörténet, rossz élmény de pici lányunk mindent feledtet.
nikó

Sziasztok!
Ádibaba!
A kenguru,ha nem terpeszben van a baba lába akkor eleve igen káros ártalmas lehet a baba csípőjére gerincére.Vannak olyan hordozó eszközök,amik hasonlítanak a kenguruhoz,de mégsem kenguru és egészséges.A lényeg a terpesz tartás!!!
Amúgy azért néha pár perctől nem lesz a kenguruban sem bajuk de hosszútávon nem jó használni.Sajnos a 20-30ezres kenguruk sem jók!

Irdab,Adri!!!
Tudtam,hogy akartam még valamit..csak elfelejtettem de most írtad.
Hogy iszol e szoptatós teát??Mert azis csinálhat pocakfájást!!!
Ne igyál belőle sokat és ha lehet jó hígat igyál,nem ettől lesz sok tejed hanem a folyadéktól :wink:

Csilla!Oltást passzolom.Én azt tudom,hogy az utsót a lányomnak be sem adattam.
Abban az évben mikor megkapta,olyan allergia jött ki rajta hogy ihajjj de egész télen viszketett és télen is tüsszögött krihácsolt.
De azt hiszem a 3. oltás után jó pár év a védettség.
Viszont egy gáz van ezzel a kullancsos szurival.Az igen veszélyes Lime kór ellen nincs oltás.

Madaran!Borogatás....
Vannak olyan gyógynövényes/illóolajos borogatások amik gyógyhatásúak.
Pl a torokgyulladás torokfájásra nagyon jó a citrom.
De megvan a módja,hogyan kell borogatni.
Pl gézkendőbe felkarikázott citromot kell tenni,majd ezt forró(nem lobogó)vízbe mártani,amilyen meleget a bőr elbír beborogatni a torkot és egy száraz gyapjú vagy pamut kendővel még be kell kötni.A citrom illóolaja gyógyító hatású .
NO én ezt az egyet tudom,de van könyv ami ezzel foglalkozik.Rengeteg betegségre az orvosok indokolatlanul írják a gyógyszereket antibiotikumokat,közben meg ilyen praktikákkal is gyógyítani lehetne. :wink:
Amúgy meg én nem próbáltam még,csak megvan a Nagy gyermek kalauz című könyv ami nagyon hasznos infókat tartalmaz pl erről is :wink:

No és dicsekszem kicsit.
Voltunk filmforgatáson a Regivel.Semmi extra...Csecsemőosztályos jelenetet vettek fel egy készülő filmhez.Csak a zsúrkocsiban fekvő gyerekeket filmezték.
Viszont minden gyereket nyilvántartásba vettek.Oszt hátha csurran cseppen még valami .

mimi12

Mimi,
ezt a terpesz dolgot nem tudtam a kengurúval kapcsolatban, de akkor ez valószínű ezért újszülött kortól való, és azért van még rajta 3,5-4,5 kiló között a combjánál a szűkítő, hogy terpeszben tartsa a lábat, mert úgy áll benne Levinek, meg van külön egy rész, ami a fejét tartja. Amúgy én még ugyanúgy fogtam a fenekét, mintha a kezemben lenne. De akkorát aludt benne, hogy csak na. :lol:
Gratulálok a forgatáshoz!!! Azért ne fűzz nagy reményeket hozzá...mi párszor elvittük Lilit, de semmi komoly, ráadásul egy válogatáson annyi gyerek van, hogy legtöbbször fordultunk is sarkon. Időpontra mentünk, aztán kb. 50-en voltak még előttünk.

Hát igen, a kullancsoltásnál nem nagyon reklámozzák, hogy pont a Lime kór ellen nem véd, ami gyógyíthatatlan. Amit lehet gyógyítani, az ellen véd csak.

Niko,
hát akkor te is megszenvedted Gréti baba születését.
Ilyeneket olvasva mindig belegondolok, hogy én hogy bírtam volna ki...persze, biztos, hogy kibírtam volna, de valahogy egész terhesség alatt azt éreztem, hogy nem fogom úgy viselni, mint Lilinél, de szerencsére nem is volt mit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!
Válogatásra nem akarunk menni :lol: Ez fix filmforgatás volt,és x kisbaba kellett.Még így is 1-el kevesebb volt,mint kellett volna nekik.Ha hívnak megyünk ha nem akkor nem... :wink:
De amúgy ez ilyen statiszta szerep volt csak.Bébistatiszta :lol:

mimi12

Nikó, mi csipkebogyó teát adunk inni Emmának, szerencsére ízlik neki. Etetések között szoktam vele megkínálni, ha ébren van. Teszek bele egy kis cukrot is (a védőnő, 1 decihez mond 5 grammot, ami egy teáskanálnyi), hogy legyen tápértéke.
Kaksi változó, ma eddig 2x volt, de néha szinte minden pelusban van (akár 4x-5x is). Nálunk Emma kap anyatejet és tápszert is.

Tündi, ma hátha jobb éjszakátok lesz! Fájt a kicsi pocija?

Nálunk ma (még?) szerencsére szép, napos idő volt, délután sétáltunk is egy nagyot, jól bealudt Emmus. Remélem, holnap is ki tudunk menni.

Kép
angelita

Ádibaba, a köldökcsonk leesik magától, szerintem holnap már lehet a pelusban találod, ha már tényleg csak kocsányon lóg. Miért írod, hogy horror? Begyulladt?

Kép
angelita

Ma kiváltottuk a DM Bababónusz kezdőcsomagot és ebben írnak arról, hogy a nagyobb testvér hogyan reagálhat a kistesó érkezésére.
Linácska, itt írják, hogy a szobatiszta gyerek újból bepisilhet, ez teljesen természetes, időre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza testvére érkezését.

Kép
angelita

Angelita!
Cumisüvegből cukros lötyit ne itass!!!A fogak kirohadhatnak tőle,és már ilyen kis korban is káros lehet!!Én nem is értem????Normális az a védőnő aki cukrot ajánl egy kisbabának???Felháborítónak tartom na :cry:
Az innivalónak ne tápértéke legyen,hanem szomjoltó legyen.Mellesleg bőven elég a sima víz egy ilyen apró babának,hot felesleges teát adni neki.
És bocsi de tapasztalat,rossz tapasztalat :cry:
Anno a Fanninak elől nem volt foga,nagyon csúnya volt és lelkileg megviselte.Gondolom ezt senki nem szeretné a gyerekének.

mimi12

Nikó, köszi a szüléstörténetet! Látom, Te is megszenvedtél Grétiért! Még jó, hogy apa végig veletek volt, az biztos sokat segített lelkileg!

Cscsi, kullancsoltással kapcsolatban a saját esetemre tudok visszagondolni. Úgy emlékszem, hogy tavaszt ajánlották a kezdéshez. Nem jelent "életfogytiglan" védettséget, 3 évenként kell emlékeztető-oltást beadni. (Apropó, meg is kell néznem, nekem mikor aktuális ez, jó, hogy szóbakerült!...)

Csajok, ma olyan nagy dolog történt! Azt mondta NEKEM Betti, hogy hö! :lol: :lol: De tényleg, látszott, hogy nekem szánja és nem csak egy általános gőgicsélés! Majd' elolvadtam tőle! (Bárcsak tudnám, mit is akart ezzel kifejezni...)

Kép

Kép
hmbori

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?