Babák nagyon édesek!
Jó alvó babák anyukáira irigykedem. Ági mostanában katasztrofálisan alszik, állandóan büfiznie kell, akár 10 percenként.
Kimerítő állandóan készenlétben állni...
Oui,
Ági velem alszik egy ágyban, sajnos nem tudok matracot emelni.
Ha nem mellettem aludna, valószínűleg jóval később venném észre a bukásokat. Meg még ennél is mosottabb rongy lennék a sok kelés miatt...
Nem tudom, Mimi mit írt a kendőkről, én most korán le akartam feküdni, ezért inkább keresek neked egy netes oldalt, ahol jól le vannak írva a dolgok, na, itt is van, Ági nagyon jól összeírta:
http://hordozo.hu/hordozokendo/tudnival ... rol-szolva , jobb oldalt van a menü, nagyon részletes. A rugalmas kendőt csak az első pár hónapban lehet jól használni, mert azzal nem igazán jó már háton kötni, pedig a baba 6-7 kilós korától már háton jó hordozni, hogy ne terhelje az anyuka a hátát. Addig viszont szerintem verhetetlen (persze vannak, akik nem szeretik, és a szövött kendőre esküsznek). Az Amazonast én nem ismerem.
A kötési módokról itt egy nagyon jól összeszedett válogatás, most leltem:
http://hordozokendo.freeblog.hu/archive ... esi_modok/ .
Én mindent eszem, csak figyelem Ágit, hogy van-e valami, ami nem tetszik neki.
Mimi,
érdekes a húgod hozzáállása a kendőkhöz... Henriket én is ismerem, ő jött ki Bercihez a szülés után.
Máskor nem találkoztunk, de sok ismerősöm hozzá jár. Meg el akarok menni a feleségéhez borogatós tanfolyamra egyszer, nagyon hasznos.
Azért megnyugtató, hogy nem Ági fuldoklik csak, köszi, hogy leírtad!
Bikmakk,
ez megdöbbentő, amit írtál, szörnyű lehetett átélni, sajnálom. Kívánom, hogy nagyon sok örömet leljetek egymásban Dani babával az elkövetkezőkben!
Dani nagyon aranyos, olyan kis bölcsen néz!
Flake,
nálunk is ez volt mindkétszer, hogy hirtelen tele lett Ági orra, nem is értettem, hogyan. És ő is tud szopi közben félrenyelni, ilyenkor mindig felemelem, lesem, és szugerálom, hogy vegyen már végre levegőt.
Anna,
most lehet a 3 hetes fejlődési ugrás, ilyenkor sokat akarnak cicizni a babák. Pár nap alatt helyre szokott állni a dolog, de most fontos sokat szoptatni, hogy hozzászokjon a mell a több tej termeléséhez!
Bimbam,
nekem több ismerősöm is van, akiknél egyszer sem vágtak, de nem volt ilyen jellegű bajuk. Szerintem biztosan bejátszik a genetika is (mint nálam a bőröm szétrepedésénél...).
Tejszaporítás: kúra szerűen kell szedni a bogyókat, Urtica urens ch5, három napig 3x5 bogyó, két napig 2x5, egy napig 1x5, és szünet! Nekem ennyi mindig elég volt, talán egyszer kellett egy hét után még egy kúrát csinálnom.
Szoptatással és felvevéssel kapcsolatban teljesen osztom Mimi véleményét.
Annyit tennék még hozzá, hogy a babáknak nincsen időérzékük, ők csak azt tudják, hogy most éhesek, és nem kapnak, most szeretnének társaságot, és senki sem jön, sírnak hát, hogy hátha meghallja az anyjuk, és megy, és segít nekik. És ha nincsen válasz, egy idő után rájönnek, hogy felesleges jelezni, úgysem kapnak választ...
Tehát nem azt tanulja meg, hogy egyedül jól meglegyen, azt tanulja meg, hogy hiába érzi rosszul magát, úgysem jön senki. Már ha valaki felveszi, és még ha rosszul is értelmezi, hogy mi a baja, már akkor is legalább ott van, és nincsen magára hagyva.
Tegnap voltunk Ágival szív uh-n a szívzöreje miatt, de minden rendben levőnek tűnik, csak a szokásos újszülöttkori szívzörej.
Azért fél év múlva vissza kell vinnünk, hogy a két szívfél közti lyuk záródott-e teljesen, meg a tüdőartéria is rendbe jött-e. A Budai Területi Gyermekkórházban voltunk, én még nem találkoztam ilyen kedves nővérrel és dokival (na jó, egyszer-kétszer igen, de nagyon ritka).
Még akartam írni, de mennem kell, jelez a gyerek.