Jó regg! Most sem sokat, mert megyek kreszre...
Andi! Azt nem tudom, mitől brazil, de isteni! Nekem ez volt az első tésztasalim, azóta persze már variálom. Most pl újhagymát tettem bele, és kukoricát is. Gézu imádja!
Brazil tészta saláta (*****)
Hozzávalók: 25 dkg csavart tészta, 30dkg trappista sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, 450gr majonéz, 2-3 ek mustár, só bors, 1 ek olaj, 1 ek ecet, 3 fej vöröshagyma, 40dkg gépsonka, 3 paradicsom, 1/2 tk oregáno
Elkészítés: A tésztát kifőzzük,a sajtot, sonkát kockázzuk, a paradicsomról lehhúzzuk a héját kiszedjük a magokat, és kockázzuk,a hagymát apróra vágjuk.Az egészet összeborítjuk.
Egy tálba beleöntjük a majonézt,mustárt, olajat,ecetet, petrezselymet, oregánót, sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük és a tésztára öntjük, ismét jól átforgatjuk. 1 napra érdemes hűtőbe tenni.
Elkészítés időtartama: 30 perc
Mia! Ha van idegzeted végigböngészni...
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35161&_dad=portal&_schema=PORTAL
Gyes ahogy írták a lányok, alanyi jogon jár és 25 körül fogsz kapni. Tgyás és gyednek van egy minimuma, de ha mégis úgy alakulna, hogy kevesebbet kapnál így, mint gyessel, akkor választhatod a gyest ellátásnak, akkor jobban jártok picit.
Köszi lányok, jobban vagyok, ez a homeozás meg gyógyteázás segít.
Tegnap egy car éjszaka után bementünk Pestre nővéremhez, vittem csomó kajcit, sőt direkt neki sütöttem kuglófot... Úgy volt, kijön elénk a délibe. Hát nem jött, mert hogy dagadtra sírta a szemét egy pasi miatt, akivel két hete jöttek össze.
Aztán jött egy sms, az Árpád hídig kimerészkedett. Pedig onnan már nem volt vészes az út, inkább a déliben a lépcsőzés, mozgólépcsőzés, metrózás. Du elmentem dokihoz, méhszáj zárt, kaptam csomó beutalót, elmondta, hogy mit miután és hol csináltassak... komolyan mondom, ha első babás kismama lennék, diktafont kéne vinnem, hogy mindent megjegyezzek.
Így nagyjából képben vagyok. Este apával jöttünk haza kocsival, én nagyon kész voltam, Gézu elaludt, utána én is rögtön... Ja, nem! Előtte még begörcsöltem, úgy, mint nyaraláskor!
De volt itthon gyógyszerem, úgyhogy az segített, meg az alvás.
Anett! De jó, hogy bejelentkezel néha! Mi már ennek is nagyon tudunk örülni ám!
émelygés/hányinger/gyomorégés délutánokra korlátozódott, és vannak napok, amikor már csak minimális a dolog, talán van remény, hogy még szülés előtt elmúlik!
Pocim... Van, de csak feszülős pólóban látszik, és akkor is inkább olyan, mintha jól telekajáltam volna magam.
Mennem kell, szép napot/hétvégét!