Új privát üzeneted érkezett!

Hát nálunk asszem még mindig csak ágyon lehet szülni. Vajúdáshoz már van labda, állítólag az jó. 7 éve itthon medencében még csak vajúdni lehetett, a szülést akkor még nem engedélyezték. Azóta lehet?
Nekem nagyon tetszene az amerikai filmekben látható szülőágy. Azon ugyanis lefelé kell tolni a babát, amiben hát segít a gravitáció. A hagyományos ágyakon még gondosan meg is emelik a medencédet, hogy hadd kelljen már a nehézségi erő ellen is dolgoznod. Így a doki bácsinak kényelmesebb :twisted: .
pammut

Kakti!

En is ugy voltam, hogy nem akartam cumisuveget adni Dominiknak. De aztan mar nagyon szuksegem volt ra, hogy egy-egy ejszakat vegigaludjak mert nagyon kimerult voltam. Lefejtem tejet amit apa ejjel odaadott cumisuvegbol a babanak. Egyaltalan nem latta karat a gyermek, ugyanugy szopizott tovabb, igy szerintem nem nagyon all az a megallapitas, hogy ha cumisuvegbol iszik, utana nem fogadja majd el a cicit, dehogynem :D
Apaknak is kell kicsit, hogy ok is erezzek milyen jo erzes etetni a picit, legalabbis az en parom nagyon szerette mert azok az 'o' perceik voltak..

Andi

KépKép
andee73

Nekem azt mondta egy ismerösöm hogy a János korházban lehet medencében szülni,de majd kiderül,mert én is pont ott fogok szülni

Kép
magdimokuci

Bár ha császároznak,akkor mindegy
van-e medence vagy nincs.
A kedves vépdönénim nyugtatgat igy elöre hogy a császár
nálam lehet jobb lenne,mivel évek ota aranyér problémákkal
küzdök.És hogy a terhesség ezen még rontani fog

Kép
magdimokuci

Magdi!

Én úgy tudom, nem lehet medencében szülni. Csak kádban vajúdni. De majd megkérdezem a dokimat 2-án. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti,
Én egyedül alkoholmentes Stellát fogyasztottam tejserkentőként :lol: úgyhogy fogalmam sincs érnek-e bármit a teák, folyadékpótlásnak mindenképp megteszik az biztos.
Szoptatás nálunk is így alakult, Jázmin tulajdonképpen szinte egész nap szopizott, aludni is csak azzal. Na ez remélem most nem így lesz. Mondjuk az tuti, hogy sokat segített a tejtermelés beindításában a kórházban, hogy nagyon gyakran próbáltam szoptatni.
Cumisüveget akkor használtunk, amikor pár napra kórházba kerültem, cumink soha nem volt. Na, de nem tudhatjuk mit hoz a jövő ezúttal. Néha jól jött volna nálunk is a cumi, de ragaszkodtam hozzá, hogy ne kapjon – szerencsére az ujját sem szopizta, csak pici korában rövid ideig.

Zarja, én is azt javaslom, hogy inkább szülésznőt keress, Pammutnak tökéletesen igaza van ebben.

Kép
Kép
szana80

Még egy nagyon fontos kérdésem van,nektek a dokitok megmondta elöre mennyi pénzt kér egy szülésért?
mert én olyan összeget hallok hogy falnak megyek
tölük..

Kép
magdimokuci

Magdi!

Én is a Jánosban fogok szülni. Nekem a dokim azt mondta, a magánrendelés díjának 10-szeresét szokták adni, általában 70-100ezer Ft-ot. De mivel nem lát bele a pénztárcámba, ő nem mond olyat, hogy nála ennyi és kész. Adok, amennyit tudok.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Most megint hosszú leszek, annyit írtatok. Jól feldobtam ezt a szoptatós témát...

Nóri, teljesen egyetértek veled és a többiekkel, az erőszakoskodás nekem sem tetszik. A Liga azért jó, mert HOZZÁNK fordulnak azok az anyák, akik szeretnének szoptatni, de valami gondjuk akadt, nem mi megyünk oda kéretlenül akárkihez. Ez minden tanácsadás lényege, függetlenül a témától. Szóval ha oda kerülünk és probléma adódik bárkinél, szívesen segítek, de ígérem, nem fogok nyomulni. Úgyis csak akkor jó a szoptatás, ha mindkét fél (anya és baba) akarja, szereti. Több évig is csak az szoptasson, aki valóban élvezi - mint ahogy tettem én is. A Ligás tanácsadás egyébként telefonos vagy mailos, és a Liga szellemében önkéntes, tehát én pénzt sem ezért, sem a csoportvezetésért nem kapnék. Ha elvégezném az IBCLC tanácsadóságot (nagyon komoly, szinte orvosi tudományossággal), azzal már lehetne komolyabban indulni. Az viszont tőlem távol áll. Én ugyanúgy fantasztikus anyának tekintem azokat az anyákat is, akik császárral szülnek, akik tápszereznek, akik hamar másra bízzák a gyermeket, esetleg visszamennek dolgozni, feltéve, ha gyermeküket feltétel nélkül szeretik, mert annál több nem kell!!!!!!!! És szerintem nálunk nem lesz szakadás, úgy veszem észre, eme topic lakói elég elfogadóak egymással szemben. Jól látom :?:

Zarja, a terjeszkedés feltétele, hogy a környéken egy anyuka, aki szoptat, és szimpatikus neki a Ligás szemlélet, jelentkezik vezetőképzésre. Amint akkreditálják, indíthat Ligás csoportot, s hivatalosan adhat tanácsot. Ha van ilyen ismerősöd, szólj neki, ha elég ügyes, februárig mindezt meg tudja csinálni. Egyébként nem nehéz a képzés, csak csoportba kell eljárni, olvasni kell könyveket és szakmai anyagokat (nem bonyolult írások, hiszen még én is megértem), beszélgetni kell a vezetőkkel, a "vizsga" egy kitalált szitu tanácsadásra. Szóval nem vészes, akinek van némi tapasztalata szoptatásban és komolyabban hajlandó dolgoknak utánanézni, könnyen megy. Remélem, nekem sem fog már gondot okozni. Tanácsokat most is adok, ha kérik (pl. az orvosom topicjában épp tegnap), bár nem vagyok még "hivatalos".
Nevekről: én is mindig Katinak készültem, nem volt fiúnév variáció, s bejött!

Vicky, a sebesedés könnyen elkerülhető, nem természetes velejárója a szoptatásnak. Itt leszek, ha majd kérdésed lesz, szívesen segítek, hogy elkerüld! :P

Hbarbi, jó dolog anyatejadónak lenni, én a központba 3 hónap alatt 10 litert, tejtestvérnek 4 hónap alatt 30 litert adtam. 1800 ft volt akkor literje. Viszont elég macerás, de jó pénzkereset. Borival a sok fejés miatt volt ennyi tejem, most nem feltétlenül akarnék fejéssel bíbelődni (időm sem lesz rá 2 gyerek mellett), de a pénz és a lehetőség, hogy másokon, kis koraszülötteken segíthetek vele, csábít. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Ja, és kézi mellszívóm van.
Gyógyszer fejfájásra: paracetamol tartalmú a lényeg, a Panadol is ilyen. De jó a Rubophen és a Ben-U-Ron is. Régebben volt Efferalgan, nem tudom, az most létezik-e. Én is csak 1 db-ot vettem be, amikor a nátha annyira nyomta már az arc-és homloküregem, hogy 2. napja nem tudtam aludni. Azóta el is múlt.

Beneildi, én is nagyon szeretem a Kismamát, 6 éve olvasom, a szerkesztők közül pl. Renáta személyes ismerősöm, volt, hogy hozzá fordult egy anyuka autista gyermekének szoptatása ügyében, s engem kérdezett meg... Meg mi már többször megjelentünk az újság hasábjain. Valóban jó kiszűrni belőle a túlzó kontra hasznos dolgokat, én mondjuk az elejétől a végéig minden betűjét el szoktam olvasni, általában 3 nap alatt... :oops: Aztán ami fontos számomra, azt megjegyzem.

Csipike,
igazad van, én is úgy tudom, hogy a mell már a terhesség alatt átmegy azon a változáson, növekedésen, ami az arra hajlamosoknál esetleg a mell megereszkedésével jár. 3 évig szoptattam, igaz, kicsi mellem van, nekem semmi káros következmény nem látszik a melleimen.

Zuzmooo,
pont azt a Kismamás cikket küldtem el mindenkinek a gmailos címre! Ma meg küldtem egy cikket, hírlevelet a Szülők lapja oldaltól, a H1N1 oltásról írnak benne - gyerekekre és várandósokra specializálva. Még nem olvastam, csak továbbítottam, hogy ti is el tudjátok olvasni.

Kakti, Laktoherbet ittam, nagyon szeretem az ízét, s nekem bőven volt tejem, de hogy ettől-e vagy inkább a sok ingerléstől? Inkább az utóbbi. Szülés után a mentatea nem jó, az állítólag visszafogja a termelést, az alkoholmentes sör jöhet. És vannak finom tejserkentő sütik is! Bizonyára van bennük igazság, de a csodát szerintem nem ezektől kell várni, hanem valóban a gyakori szoptatástól (vagy fejéstől). De pszichikailag nagyon jól segítenek, az tuti!

Lara:
az előzményeink? Borit 5 hétig meg sem érinthettem, addig csak fejtem neki (ezért lett annyi tejem), még éjjel is 3 óránként keltem emiatt. Korababaként nagyon fontos volt neki a tejem. Amikor 5 hetesen megpróbálkozhattunk a szopival, még csak 1780g-os volt, nem volt ereje megtartani a bimbót, így bimbóvédőztünk. Erről 7 hónaposan önként, egyik pillanatról a másikra váltani tudtunk simán mellre. Volt szopisztrájkos korszakunk is (ekkor kerültem kapcsolatba egy Ligás tanácsadóval), meg olyan is, hogy 1 évesen ismét semmi mást nem fogadott el, csak anyatejet, s alultápláltnak minősítették. Végül 3 éves korában mondott le végleg a ciciről.
ktc

Zarja, én is a szülésznőben látom a megoldásod :wink:

Magdi,
Én a kórházban labdán vajúdtam ill. szinte ülve szültem mert nem bírtam feküdni.
Szerintem az a jó, ha vannak elképzeléseid mit szeretnél, de tudsz is változtatni, ha kell :wink:
A dokim szerint fejben dől el és tényleg nagyon sokat számít a hozzáállás.

Kakti, én nem bírtam meginni ezeket a teákat :shock:
nálam az urtica urens homeos bogyó, meg a sok folyadék segített, ha kellett :wink:

Lilla igény szerint szopizott, de ettől független ezzel is be fog állni egy ütem, hgyjetek Nekem :wink:

Ja és alvó gyereket nem ébresztünk, csak ha valami extra gázos a helyzet.

És nem mérlegelünk semmi szopit, mert az kész idegbaj :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Kakti ki a dokid a Jánosba? Nekem a Balogh Imre Föorvos

Én ugy gondoltam ,mivel vizsgálatonként 10 ezret kér igy szülésnél olyan 50ezret adok neki.

Kép
magdimokuci

Képzeljétek most olvastam a neten,és persze picit meg is nyugodtam,uj kutatások kimutatták hogy ha a 15-ik hétig
abba hagyod a dohányzást nem káros a magzatra.
Sajna én dohányoztam elötte napi 2 dobozzal.
de mostanra sikerült majdnem teljesen megszabadulnom tölle.
Dohányzik valaki a baba melett?vagy dohányzott?

Kép
magdimokuci

Magdimókuci! Nálunk annyira tervezett baba volt, hogy januárban az újévi fogadalom az volt, hogy leszokunk a cigiről. Nekem mindenféle segítség nélkül sikerült, mert volt ugye motiváció, a párom azt hiszem 1 doboz nikotinos cukorkát szopogatott el pótcselekvésként. Ennyi. Én azt mondom, hogy ha van miért akkor simán le lehet szokni, pedig a párom nagyon nagy dohányos volt és láss csodát... :lol:

bellerreni
Eger

Szia Magdi!

(közben hazaértem)
Az én dokim Dr. Kelemen Csaba. Nála 7 ezer egy magánrendelői randi. És nem tudom még, mennyit kap. Én úgy terveztem, hogy megkapja azt az egyszeri támogatást, de még nem fixáltuk le Apával. Sokmindentől függ. De én - eddig - nagyon elégedett vagyok a dokibácsimmal (aki fiatalabb nálam 2-3 évvel).

Ami a dohányzást illeti: én már 4-5 éve abbahagytam. De nővérem is napi két dobozzal szív, és tudom, hogy nem egyszerű abbahagyni. De próbálj meg leállni vele - ha van hozzá erőd. Itt nálunk lakik egy csirke (24 éves kis buta lányka), aki arra büszke, hogy ő 2 hónapos terhesen szokott vissza a dohányzásra, és lám, megvan mindene a gyereknek (épp csak az agya nem 100-as). Azóta is folyamatosan lóg a cigi a szájából. Én ettől a falnak megyek!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti! Hát nekem kinyílik a zsebemben a bicska amikor meglátok egy nagy pocakos nőt cigivel a szájában. Ez általában kissebségi. A magyarok nagytöbbsége szerintem legalább a 9 hónapra leáll a cigivel.

bellerreni
Eger

Kakti!

24 éves lányka, mi? :lol: :lol:

Eszter!

Nekem is egyből a szikés kérdésről az olló jutott eszembe! Apa nálunk végignézte és mondta, hogy brutál volt nézni, milyen nehezen viszi az olló. De nekem mázlim volt a 2 :!: öltésemmel!

Magdi!

Nem akarlak ijesztgetni, DE a dohányzás végtaghiányt is okozhat, ami nem a 15. hét után történik. Plusz eleve nikotin függő lesz a baba is, ahogy az alkoholnál is van. Lehet, hogy mondjuk a tüdeje nem károsodik, de szerintem felelőtlen dolog baba mellett dohányozni! És ezért most ne haragudj rám, de nagyon elítélem amúgy is a cigit!
Napi 2 doboz eleve nagyon sok, tudom, hogy attól rettenet nehéz megválni. De magad és a babád miatt is NAGYON FONTOS lenne!
Vendég

Magdimókuci lehet, hogy most emiatt megfogsz rám haragudni, de én azt mondom, hogy nincs olyan hogy nem lehet leszokni. A férjem nem volt terhes és csak értem, a leendő babánk (spermák) egésszége miatt leszokott. Ő is napi 2 dobozzal szívott. Ha akarsz valamit azt el lehet érni. Csak AKARNI kell!!! Én is leszoktam, igaz én "csak" napi 1 dobozzal szívtam és mégis le tudtam szokni. Úgyhogy nekem senki nem mondja, hogy nem tud leszokni mert azt nem hiszem el!!! Az az ember akaratgyenge! Nem szeretném, ha megharagudnál rám emiatt. Ez csak az én véleményem.

bellerreni
Eger

Csilla: Az Istenhegyin csináltattam a négyes tesztet, ott mindig csütörtökön van eredmény, és hétfő-szerdán veszik le. Én szerdán mentem, szóval csak egy napot kellett rá várnom.

Hálapénz: én úgy tudom, 70 körül mozog, de sokat azt mondják, a rendelési díj tízszerese. Ez mondjuk cuki lett volna az első dokimnál, akinál az UH+vizsgálat 22 e volt. :evil: Majd leestem a székről. És a rendelő tömve volt, a fene se tudja, honnan szedik a pénzt egyesek. A mostani 6 ezret kér alkalmanként, ami szerintem magánpraxisban olcsó, és 70-80at mondott irányárnak azzal, hogy én döntsem el, mennyire voltam elégedett és mennyit engedhetek meg magamnak. Azzal indokolják az árát, hogy itt nem egy pár óráról van szó, hanem hat hetes rendelkezésre állásról, mert a 36-42. hétig bármikor jöhet az a baba. Kvázi megváltom azt, hogy nem megy nyaralni/telelni ebben az időpontban.

Ma megismerkedtem a szülésznővel, nagyon helyes nő. Helyből mondta, hogy tegeződjünk, meg hogy legközelebb hozzam apukát is. Meg akarta mutatni a szülőszobát, délben még arról volt szó, négyre menjek be, ehhez képest négyre 8 szülő nőjük volt, úgyhogy a tárlatvezetés elmaradt :(

zuzmoo: van egy rejtett kacsalságom, mert lazák a szemizmaim. Normál esetben semmi nem látszik, de ha nagyon fáradt vagyok, az egyik szemem elvándorol a szemem sarkába. Vicces. Megcsináltathatnám, de csak esztétikai okokból nem hagyom, hogy hozzá nyúljanak. 4 éves koromban megműtötték, azaz szépen felfejtették az izmokat, levágtak belőlük egy darabot, majd visszavarrták. Persze a laza izom laza maradt, úgyhogy sok értelme nem volt. A gond annyi, hogy állítólag a nagy erőlködéstől emiatt leválhat a retina szülés közben. Én ugyan nem látom át az összefüggést, de ha megkérdezed, megköszönöm!

Kép
juci-77

medencés szülés: én azt olvastam valahol, hogy külföldön még az is elfogadott, hogy a vízben jöjjön világra, de itthon ettől ódzkodnak az orvosok. Vagyis hagynak vízben vajúdni, de amikor már a finisben vagytok, "szárazföldön" kell befejezni.

Kép
juci-77

A medencés szülésről én is úgy tudom, hogy nem lehet, csak vajúdni hagynak.

Juci: nálam hálapénz kérdésében ott veszett el az ügy, hogy nekem is sokszor mondták, hogy azt váltom meg, hogy az orvos akkor nem megy nyaralni telelni stb- ahogy írtad. Ezzel csak egy baj van, hogy van egy rakat kismamája, mind máskor szül, egész évben, R-Go: soha sem mennek sehová, hanem várják , hogy szüljenek a nők, hiszen mindenki ezt váltja meg. DE ez nem így van, hisze mennek ők is telelni, nyaralni stb... akkor valaki mégiscsak feleslegesen váltja meg! :shock:

Kép
zsizell

Juci, köszi az infót!

Reni, egyetértek, a dohányzásról való leszokáshoz semmi más nem kell, csak akarat. Én 7 éve nem gyújtottam rá, de ha terhesen megtenném, a Zuram eltörné a kezemet. Na jó, ez így nem igaz, nem brutál pasi, de igaza lenne ha b@szogatna érte. Ő nem cigizett soha, én milyen jogon mérgezzem a bébit? Viszont még ennyi idő után sem mernék rágyújtani, mert nyilván nem az első száltól, de végem lenne. Utána jönne a következő, aztán a következő... :S
Sajnos ismerek a környezetemben nem egyet nem kettőt és nem is kisebbségit, aki nem vált meg a cigitől még arra a 9 hónapra sem. Rám még akkor is ferde szemmel nézett a párom, amikor nyaralás alatt egy naaagyon laza (szinte csak kólaíze volt) vadászt minőségi vörösborból megittam.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

magdimokuci: Szerintem magyarországon nem igazán lehet vízben szülni, csak vajúdni. Külföldi műsorban láttam már ilyet, de magyartól még nem hallottam, hogy engedték volna.

kakti: A barátnőm is igény szerint szoptatott, a fia az első naptól kezdve átaludta az éjszakát. Ő akkor már elvette a fiától a cicit, amikor látta, hogy csak nyamnyog rajta. Ne kapcsolódjon össze az evés az altatással. Szerintem ez beválhat, ha nála is ment, bár szerintem neki óriási szerencséje volt Áronnal.

juci: A szobatársnőm is megműttette a szemét (már nem emlékszem, hogy miért), de neki mondták, hogy programozott császár lesz és méghozzá a szülés időpontja előtt min. 2 héttel, hogy nehogy elkezdődjön. Szóval nem tudom hogy mitől függ.

Cigi: Én soha nem dohányoztam és a párom sem. Viszont anyósom elég sokat dohányzott mikor terhes volt. És mégsincs semmi baja a tüdejének. Másnak van, de annak nincs köze a dohányzáshoz. Azért én nem szokom rá.

Hálapénz: Az én dokim nekem még nem mondta, de én is olyan 50.000-t gondoltam. A rendelési díja 9.000 Ft.

Cumisüveg: Szerintem ha nyáron nagyon meleg lesz, akkor a folyadékot pótolni kell és ha vizet adok neki, akkor ahhoz kell a cumisüveg. Vagy ilyenkor minden alkalommal szoptat az ember?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok
Napok óta bundáskenyérre fáj a fogam, de mindig friss kenyér volt itthon (ó én szegény...:lol: ) Ma nem bírtam tovább és inkább előtte bedobtam a kenyérpirítóba és utánna sütöttem ki. Főztem hozzá narancsos teát is. Isteni lett! Csak egy baj van, hogy már benyomtam 3 szeletet és nem bírok megállni.... ebből nem sok alvás lesz ma :roll:

Juci: Én elég sok kancsalság elleni műtétet aszisztáltam. A szemizmoknak és a retinának (vagyis a látóhártyának) semmi köze egymáshoz, de ha megnyugtat, menj el el szemvizsgálatra.
A hivatalos álláspont az, hogy a természetes szülés nagyfokú rövidlátóknál (-10,0 dioptria környékén) okozhat retinaleválást az erőlködés miatt. Ennek oka, hogy nagyfokú rövidlátás estén eltérő a szem anatómia felépítés (hosszabb mint kellene). Valójában ez mindig egyéni elbírálást igényel. A kismamának meg kell tanulnia nem "fejből" nyomni. Nekem egy nagyon tapasztalt egyetemi tanár mondta, hogy olyat még nem látott, hogy szüléstől vált volna le a retina. Viszont ezeknél a betegeknél fenn áll az elvi lehetősége, hogy nehéz dolgok emelésénél, erős ütésre vagy akár spontán is leváljon az ideghártya. Egy pupilla-tágításban végzett vizsgálat során körbenézzük a szemfeneket és ha bármilyen eltérést látunk, nem javasoljuk a szülést. Egyebekben pedig a szülész dönt pl. a baba és a szülőcsatorna téraránytalansága illetve egyéb komplikációk alapján. Az az igazság, hogy a szülészeknek könnyebb és biztonságosabb (na és persze tervezhetőbb) a császármetszés. :(
Bocsi, hogy hosszú lett. Remélem segítettem és érthető voltam :oops:

A cigit én is nagyon utálom. Sőt mióta tudom, hogy terhes vagyok, rettenetesen idegesítenek az utcán bagózók, akik mellett elmegyek, vagy ha épp előttem halad :evil:
zuzmooo

Csilla!

Vörösbort szabad. Sőt. Segíti a vérképzést (állítólag és nem a szőlőérzékenyek számára készített verzió) szóval még jól is jöhet. Nekem nem sok dologról kellene lemondani a bébi miatt. Soha nem ittam és nem is cigiztem! Sütit zabálok és kártyázom. Az első meg ilyenkor nem szabad, hanem KÖTELEZŐ! :lol:
Viszont a kólát szeretem. Abból minden nap iszom egy pohárral. Vagy 2-vel... De fél liternél nem többet és ha ritkán iszom egy kávét, az koffeinmentes.

Reni!

Képzeld, ma csináltam hambit. Anyu meg én ettünk, majd Luca is kért. Betolt 2 húst némi zsömlebéllel és maradt 1db hús meg egy zsömle. Átjött a 81éves nagyanyám és közölte, hogy ő is megkóstolná! :shock: Pedig tele a hűtő töltött paprikával meg zöldbab főzelékkel és "ezek" sose esznek mást, amíg van maradék! Szóval ennél nagyobb bókot még nem kaptam! :D

Hálapénz: Az én dokim nem kér pénzt. Vagyis nincs tarifája. Ha 20eFt-ot adnék, hát annyi lenne. Én legutóbb 80-at adtam, mert végig bent volt velem, levette a kökdökvért és személyesen ment megkeresni a jobb anesztest, mert egy másikat akartak küldeni ahelyett, akit ő szeretett volna. Így lement, kihozta a műtőből és megszerezte nekem. Plusz minden nap bejött a kórterembe és megkérdezte, hogy hogy vagyok. (jaj de gáz így leírva, mármint hogy ezért adtunk pénzt. :lol: )
De a lényeg, hogy nagyon elégedett voltam vele. Lestoppolta a jobb szülőszobát, a külön ágyas szobát elintézte, hogy én kapjam meg!

De az átlag a 10szeres rendelés ár. Viszont hallottam olyan dokiról is, aki a magánrendelések összegét kéri, hogy egészítsd ki 100eFt-ra. Az elég olcsó, mert nekem meg lesz egy 100-as csak a rendelés.
Vendég

Viki!

Neked tuti lesz a császár? (inszem, vagy cukor miatt?)

Csajok!

Eldöntöttem, szoptatni fogok és a megspórolt tápszer (heti 3eFt) árán megcsináltatom a cickóimat! És akkor bekaphatják a cici-szépség miatt nem szoptatók, mert jobb mellem lesz náluk is! :lol: :lol:
Vendég

Ronci!

Abból mi az igazság, hogy ha nincs benne a kiskönyvben, hogy hol szül a kismama, akkor a legközelebbi/területileg illetékes kórházba kell vinni?
Mármint a mentőnek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.10 20:25-kor.
Vendég

Hát Zsizell!

Még az a szerencse, hogy nem előre kell "megváltani" a doki idejét. Azt hiszem, el is küldeném a dokit a sunyiba, ha kifizetném, aztán ott sem lenne, mikor zeng az ég! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lányok, most olvastam az anyák lapjában, h fejfájásra legjobb a SEX, tehát akinek fáj a feje, vegye elő apát :D :D :D

Nekem beváltak a teák (lakto hernb) a 2. gyereknél annyira, h tejtestvérünk is van.

Nekem szinte mindegy , h hogyan szülök állva, fekve, kádban stb csak GYORSAN és BIZTONSÁGOSAN :wink:

A Jánosban úgy tudom csak vajúdni lehet kádban, vbiszont nagyon szépek, barátságosak a szülőszobák

Szerintetek a szülésznőnek mennyit illik adni? Vagy nekik is fix tarifájuk van?

Kép
csipike09

Nóri, én erről még nem hallottam... szerintem akinek fogadott orvosa van, ott a doki határozza meg h hol szül és mivel ő szerepen a kiskönyvben, őt is fogják keresni. Csak ha nincs dokid akkor lehet, h a területileg illetékes kórházba visznek. Egyébként kire gondolsz kik visznek? Nekem azt mondták a csajok, h ha nincs itthon senki aki bevigyen, nehogy mentőt hívjak, mert akkor itthon szülők, hanem taxit, de annak se mondjam meg, h jön a babó.

Kép
csipike09

Csipi!

Én olyanra gondolok, mint a barátnőm, aki első gyereknél kórházba érés után 9perccel babázott. Neki a dokija mondta, ha valamit érez, hívjon mentőt! :shock:

Teák: hányok az ánizs szagától is. Megvettem a laktoherb teát. Kibontottam a nylonból és feldobtam a hűtő tetejére, aztán pár napra rá a kukába. Büdös volt... :roll:

Szülésznő: hát nem kevés, mert nekünk mondták, hogy 25-30at minimum illik adni. :oops:

SEX fejfájásra???? Szóval többet ne fogjam arra, hogy fáj a fejem? :shock: :lol:

Ja és kereste valaki Beát! Szerintem vidéken vannak. Asszem hétfőn már Pesten lesz, mert megy dokihoz. Itt már van internet!
Vendég

Ja, nem vagyok ám alkesz, gyakorlatilag inkább absztinens. Tavalyelőtt csináltam mézes páleszt, na az nagyon finom volt, de fele pálinka és fele méz. Egyszer beletörött a dugó az üvegbe. Asszem még azóta is úgy van a speizpolcon. :lol:

Zuzmoo, a rövidlátást megszüntető látáskorrekciós (?) műtétekről mi a véleményed? Én a szülés utánra tervezem, talán mostanra van elég tapasztalat már hogy biztosan ki lehessen róla jelenteni dolgokat. Vagy rosszul gondolom?

Hm... Ciciműtét. Nem lenne rossz, de én baromira félek tőle. Egy volt osztálytársam megcsináltatta (kicsinyíttette), de állítólag össze-vissza szabdalnak, bimbót levesznek, visszavarrnak, szóval nekem még bátorságot kéne gyűjtenem hozzá. Ja, meg zsét sem ártana. :D

Én a doki hálapénzével kapcsolatban még mindig zavarban vagyok. Amikor megkérdeztem, azt mondta nincs fix tarifája, ha nem adok semmit, akkor sincs semmi. Ugyebár a terhesgondozás 3 ezer nála, a rákszűrés, meg vizsgálat ilyenek pedig 6 ezer. Ugye jól gondolom hogy akkor 60 ezer jó lesz? Terhesgondozás eddig még csak 6 ezerbe került, de ez ugye átmeneti időszak a sok extra vizsgálat miatt, megyek majd még hozzá úgyis eleget.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, igen :D ponttosabba így írja az újság: Melatonin-alvásért felelős hormon. A fény gátolja a felszabadulását, homályban több termelődik belőle, felkészíti a szervezetet az alvásra.Sötétebb téli napokon felelős a nyomott hangulatért.Szeretkezés után segíti a szerelmesek nyugodt pihenését.TERMÉSZETES FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, KISMAMÁKNAK FŐFÁJÁS ESETÉN JOBB EGY SZERELMES ÓRA,MINT A GYÓGYSZER.

Azt kell, hogy mondjam, h az eddig elolvasott 1-2 kismama újság és a mostani anyák lapja közül az utóbbi érdekesebb...

Kép
csipike09

Hát akkor előállok a dologgal, de nem ám elítélni! Nekem meg van csinálva a cicim!
Szóval ha ilyen info érdekel valakit, forduljon hozzám bizalommal. Hozzátenném, hogy nem felvarrásról van szó.
Szóval Csilla, ha nem a térdedig lóg, nem kell bimbót áthelyezni, csak egy kis cucc kell bele, hogy feszesebb legyen, az max 3cm-es vágás mell alatt!
Vendég

Miért ítélnénk el? Nekem konkrétan az nem tetszik ha valaki a testalkatához illő cicik helyett ötször akkorát csináltat. :lol:
Nem lóg a térdemig, de plusz cuccot én már nem kérek bele. :P

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát általános elítélés alá esnek a szilikonos csajok. Na én leszek talán az első pelenkamosós-szilikonos! :lol:
De megnyugtatott, hogy egy egyetemi tanárnővel együtt feküdtem a szobában. Ő a 45. születésnapjára lepte meg magát szép cicikkel két gyerek után.

Én "hülye" meg pánt nélküli ruhát akartam az esküvőn. Olyan testalkattal, hogy ahol a bross, ott az eleje! Szóval nekem nem volt mellem. Most normál méret van. Szülés előtt-után lehet nagynak hívni.
Vendég

lucababám: A szobatársnőmnek kell a programozott csáazár a szeme miatt. Remélem én szülhetek természetesen, mert akkor az azt jelenti hogy nem lett túl nagy a baba. Cicimhez nem nagyon szeretném ha hozzá kéne nyúlni, de a hasplasztika majd biztos jól jönne. Az mondjuk drágább és macerásabb is, ahogy hallottam.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, szerintem ezen nincs mit elítélni. Szerintem az ízléses plasztika nem kivetni való. Nekem pl hasplasztikám volt a 2 szülés után. Na azt most cseszhetem :roll:

Kép
csipike09

csipike: És ez mennyire fájdalmas és hogy csinálják pontosan?
vicky79
Budapest III. kerület

Vicy, 1 kicsit fájdalmasabb mint a császár. A 2 csípőcsont között vágás, felesleges bőrt + zsírt eltávolítják, köldököt áthelyezik (ha kell). kb 1 hónapig szorítos bugyi éjjel-nappal (ha jól emlékszem) A lényeg, hogy akkor csináltasd meg, ha lefogytál arra a súlyra amit szeretnél.Én reggel mentem és másnap regel már vihettek is haza-nem vezethetsz x ideig..DE megéri-szerintem.Nekem nagyon csúnya volt a hasamon a bőr a szülések után .

Kép
csipike09

Egyébként nekem is voltak elképzeléseim a plasztikázott csajokkal kapcsolatban, hogy azok mind "műnők". Az az igazság, hogy nekem kicsit kiáll a szegycsontom, emiatt a cicik távolabb vannak egymástól picivel. Mivel a szilikon cici azért néz ki műnek, mert olyan rohadt közel vannak egymáshoz, hogy az abnormális, nekem SENKI nem mondja meg, hogy nem igazi. Bár nem nagyon mutogatom, de fürdőruciban sem látszik.
Sőt gyerek után ugyanúgy veszít a feszességéből!

A hasplasztika sokkal súlyosabb műtét, mint egy cici. De azt csinálják részben, vagy egészben TB támogatásra is. Az egyik barátnőm is volt az 5,5kg-os gyerek után. Aztán szült még, de nem lett gázos. Valahogy maradt a feszesség, szóval van remény. De tényleg óriási a heg.

Én elhatároztam, hogy 30 évesen lesz 3 gyerekem, eljárok edzeni és kicseréltetem a ciciket (addigra 10 évesek lesznek) és szebb leszek, mint valaha! :lol: :lol: Jól hangzik, mi?
Aztán lehet, hogy hányásos melegítőben, térdig lógó cicin lengetem majd a 4. gyereket! :roll:
Vendég

Nóri!!! Ha valaki nem mondja, hogy melyik kórházban van fogadott orvosa, akkor a területileg illetékes szülészetre visszük a szülőnőt. Ha meg mondja, hogy hova óhajtja, persze bizonyos határok között/szóval debrecenből nem visszük el szolnokra/akkor az adott kórházba visszük. Leírom nálunk hogy van. Ugyebár én püspökladányban vonulok. Területileg illetékes a berettyóujfalusi kórház, de 50km-re van a debreceni klinika, a debreceni kórház és 20-ra a karcagi kórház. Ezek közül oda visszük a kismamát ahova akarja, kivéve!!!!! ha 37.hét előtti. 34hétig csak a klinikára vihetjük, mert csak ott van gyerek ITO, 34-37 hétig debreceni kórház, mert ez a szabály.37.hétig nem választhat a kismama. A baba érdekében.
kakti! mi rettentő sok kismamát viszünk szülni és 35-50km-re: nagyon kevés szokott megszülni a mentőben és azok is azok akik úgy hívnak ki minket mondjuk hajnali 3-kor, hogy előző nap délután 5től vannak fájásai..hát köszi, érjél be vele.ja, meg mondjuk 9.-10.szülés.. amúgy nappal 1perc, éjjel 2perc a kivonulási időnk, és az én állomásom az egyik legjobb kivonulási időben, ugyhogy a 25km-re lévő településünkre is ki érünk bőven 15percen belül.. és ha elfolyik a magzatvíz akkor én nem biztos, hogy szívesen caplatnék le a kocsihoz: olyankor felkelni sem szabadna az ágyból, nehogy előre essen a köldökzsinór: olyankor hordágy mindenképpen.. de ez megint csak az én véleményem! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Vicky Én is vettem minden gyerekhez egy darab cumisüveget, kicsit, csak azért, hogy ne legyen rá szükség. Nyáron sem kell más folyadék, mint az anyatej (mármint, ha vki tud szoptatni). Az anyatej összetétele nem egységes. Ami eleinte jön, az hígabb, ez oltja a baba szomját. Nyáron akár óránként is meg lehet kínálni, szív egy pár gyors kortyot és nem is kér többet. Ha éhes, tovább szopizik, mert a tej másik része töményebb, zsírosabb, laktatóbb (én legalábbis ezt olvastam hajdan és eszerint is jártam el, de szopiban járatosabb Katink igazítson helyre, ha tévednék).

Cigi Párom dohányzik. Még mindig, pedig kapcsolatunk alatt több kísérletet tett. Iszonyúan szenvedett, kb. mint egy kábszeres elvonó alatt (állítólag a cigi erősebb kábszer, mint a könnyű drogok). Próbált tapaszt, rágót, legutóbb gyógyszert is, de nem ment. Nem hiszem, hogy csak akaraterő kérdése, ez alkat kérdése is. Az egyik leteszi a dobozt egy szép reggelen és többé nem veszi fel, a másik bár leszokik, egy életen át kívánja, a harmadik akinek nem sikerül. Ez persze ne legyen indok egy kismamának a dohányzásra!!! Neki van kiért!!! Én azt gyűlölöm mikor egy babakocsis pici feje fölött fújja az anyja a füstöt. Mindig úgy érzem ez nem is lehet valóság!

Cici Nekem emberem kerek perec kijelentette, hogy nem szeretne "adalékkal" találkozni. És én sem szeretnék belevágni. Pedig a 3. után elég kónyán festett. Aztán visszamentem dolgozni, felszedtem 10 kg-t és megoldódott a dolog :lol:. Bár mindig emlegettem a páromnak van erre megoldás: terhességben, szopi alatt szép nagy meg telt, ennek a megoldásnak viszont vannak határai :lol: .
pammut

Kakti, szimpatikus dokid van, amikor még Lillu született Máv-os volt ill. az édesapja is ott dolgozott, bár akkor ő már nem vezetett szüléseket ha jól tudom.

Nóri, miért is kellene elítélni ilyen miatt? szerintem mindenkinek a saját döntése. én nem merném megcsináltatni, pedig vannak olyan testrészeim amire sajna ráférne a korrekció :wink:

Én a második gyerek szoptatása után fogyókúrát tervezek :oops:

Ronci, itt azzal áltatták Lillu idejében a kismamákat, hogy ha be van írva a kiskönyvedbe, hogy vállalja a szülést a választott kórházad akkor oda visznek... nekem be volt, de gyakorlatban nem próbáltuk :wink:
Szóval akkor ez igaz, ha mondjuk nem vagy életveszélyes eset, meg súlyos koraszülött akkor tényleg választhatsz a mentőben bizonyos határok között?

KépKép

KépKép
beneildi

Lillu sem kapott vizet, csak szomjoltásra, csak cicit... apa ezt azzal magyarázta, miért inna vizet valaki, ha van sör is (na jó ez Lillu esetében a tejcsit jelentette) :lol:

Magdi, szerintem légy erős és ne dohányozz!
én sose tettem, tehát nem vagyok képben milyen elvonási tüntek lehetnek, de akkor se, a babád megér ennyit :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Beneildi Én ERRE a nyárra terveztem egy 90 napos fogyókúrát. S lám mi lett? Hízókúra :lol: .
pammut

Jo reggelt

Most ment el a védönéni,halál aranyos volt.Nagyon jo fej,mindent meglehet töle kérdezni.
Ö azt mondja böven elég 50-60ezret adni szülésnél.

Kép
magdimokuci

Szia Pamutka.
Ne foglalkozz most azzal mennyit hizol,majd ha már nem szpotatsz simán leadod

Kép
magdimokuci

Mentő: hát nem tom, de kétlem, szerintem akkor a legközelebbi kórházba visznek, ha életmentésről van szó, akkor nem kérdezik a véleményed.

Cigi: én kb fél évet dohányoztam főiskolás korom alatt, de rettentően utáltam, hogy folyamatosan olyan büdösnek éreztem magam, a kezem, a hajam. Így inkább vonat helyett busszal jártam fősulira, és nem a dohányos társasággal. Meg is oldódott a dolog. Azóta is utálom, ha valakin megérzem a cigiszagot, összetéveszthetetlen és számomra undorító. A sors büntetése, hogy a párom is dohányzik, komoly hisztiket is rendezek miatta, de kis sunyi, mert mostanában eljátsza, hogy lelkiismeretfurdalása van, hogy nem tud leszokni, és ettől mindig megenyhülök. Viszont a szavát vettem, hogy februárra leszokik. Ha nem, na akkor tényleg cirkusz lesz nálunk, eddig tartott a tolerancia! Nincs megbánás, nincs lelkiismeretfurdalás csak igen kemény b*szogatás. Bár a javára kell írni, hogy ha velem van, mindig inkább elvonul dohányozni, hogy ne zavarjon. Anyukám ennél sokkal rosszabb, ő láncdohányos, és mióta várandós vagyok azóta azért az emberek megkérdik, hogy zavar e, persze hogy zavar, de az anyu sose. Sosincs figyelemmel emiatt rám, vagy az unokára, mert őt ne korlátozzuk, elege volt a megfelelésből. Ezért is örülök, hogy végre visszaköltözhetek Kvárra. Tehát összefoglalva büdös is, drága is, kiközösít is, gusztustalan is, és egészségkárosító is. Nincs egyetlen pont se mellette. Tehát felesleges, tedd le Magdimókuci, értelmetlen dologra ne adj ki feleslegesen pénzt, inkább vegyél az árán még egy rugdalózót. De édeset ám!

Mell: valahogy Nóra eddig megismert személyiség alapján eddig is gondoltam, és egyáltalán nincs benne kivetnivaló. Ahogy eddig engem megismerhettetek, a szerint sose tenném. Még jó, hogy ezerfélék vagyunk! Bár pici a cicim, mégse visz rá a lélek, oka van, hogy a Jóisten ilyenre alkotta, nem bírálom felül a döntését. És az anyunak 60 évesen 2 gyerek után is szebb melle van, mint sok modellnek. Bízom a genetikában.
Csipike: egy barátnőm házassága majdnem ráment a pocijára. Mert a hasfal nem húzódott vissza, így hiába volt 55 kg, 100-nak nézett ki, mert nem volt ami tartsa. Ő is hisztizett rajta, a férje is nyammogott. Aztán végül megcsináltatta, és most két gyermek mellett boldogabbak, mint valaha. De ez nála Tb-s korrekciós műtétnek számított.
Genetikára visszatérve, egy másik csajszi 4 gyermek után jobban néz ki, mint én gyermekáldás előtt. Feszes popsi, olyan lapos feszes has, hogy semmi sem látszik, hogy hányszor tágult a bőr ott, álomszép cicik, ember nem hiszi el, hogy egyáltalán szült meg szoptatott volna. Mindig sápadok az irigységtől.

Nóra! Én is 3 gyermekre hajtok. :D tudományos alapon levezettem, hogy az a leggazdaságosabb kiszerelés :D

Olló: uh, ebből a szike helyett ollót használunk dologtól nekem egyből felállt a hátamon a szőr. Egyből a csirkebontó olló jutott eszembe, és a hang, amikor darabolod a csirkét. Ugyanaz lehet, hiszen hús, hús. Talán nem véletlenül hasonlítják a pasik a pipikhez a lányokat? Paffra vágtam magam. Az éjjel már azt álmodtam, hogy le akarták szíjazni a lábam a kengyelbe, én meg felpattantam otthagytam csapot-papot és sikítva futottam ki a kórházból, hogy engem itten bántani akarnak. Nem is boncolgatom ezt a témát tovább.
Első gondolatom nekem is az volt, hogy inkább szülésznőt kéne keresni, de annyit beszéltetek a dokiról, hogy meggyőztetek. Beizzítottunk egy két kapcsolatot, és visszatértem az eredeti koncepcióhoz: szülésznőt keresek.

zarja

Köszi Magdimókuci, de az a helyzet, hogy súlyommal emelkedő spirálban vagyok, minden gyerek után kicsit több lettem, mint előtte. Most ez annyira nem aggaszt, tenni a baba tesz ellene, 2 nap óta megint egész nap hányingerem van.

Zarja Remélem elkerülöd a gátmetszést rémét (ó milyen pompás lehet anélkül - császárra azért nem cserélném), de azért megnyugtatásul annyit mindenkinek, hogy magából a metszésből SEMMIT nem érzel. Csak utána lepődik meg az ember: olyan is volt közben? (Én emberem fejemnél állt végig és amikor stoppolásra került a sor, lelépett. Azt mondta, azt nem szeretné látni.)
pammut

Kérdeztem a Védönöt erröl az uj virusrol.
És azt mondja ha meglessz a teljesen megfelelö vakcina minden védönök értesiti a saját betegeit,mivel a kismamáknak ingyenes ez a fajta védöoltás

Kép
magdimokuci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?