Új privát üzeneted érkezett!

Ildi: Nem semmi hogy rohan az idő:) Egyébként inkább kisfiút vagy kislányt szeretnétek? A MÁV-ban csinálják az UH-ot?

Múltkor voltam a MÁV-kórházban bőrgyógyászaton. Nem semmi milyen szövevényesen lehet az épületek között közlekedni. Jó kis útvesztő:)

Mi ma is voltunk a bölcsiben, Barna még tízórait is kapott:) Egész jól el van, már ő mondja, hogy menjünk a bölcsibe.

KépKép
kutyfül

Először úgy volt, hogy igen, de a doki felajánlott magán lehetőséget is, Apa regaszkodik hozzá, így oda megyünk.

Nekem volt barátnőm aki szülés előtt is eltévedt, tényleg nem árt képben lenni, mert elég bonyolult egy épület együttes :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Én is jól eltűntem, de lassan összekapom magam és igyekszem jönni. Már a héten itthon voltunk Pesten, csak annyi a program, intézni való, azt sem tudom hol áll a fejem...
Nemrég derült ki, hogy a lányokat felvették bölcsibe (várólistáról). Én nem is mertem reménykedni benne, de nemrég értesítettek. Úgyhogy jövő héten megyünk egyelőre Zsófinak időpontot megbeszélni a beszoktatáshoz.

Esztikém meg ma egy éves. Egy éve kb ilyenkor értünk be a kórházba. :D Ma annyit nosztalgiázom ezen, hogy már alig várom a következőt is. :D De erre még 1-2 évet várnom kell, mert tudom, hogy most szükségem van egy kis szusszanásra.

Ildi: Jó, hogy minden rendben veletek! :D Kisfiú-kislány? még nem derült ki?

Kutyfül: Barnus nagyon helyes kis legény! :D Milyen ügyes a bölcsivel!

Hát, a MÁV tényleg egy labirintus. Ha nem megyünk párszor szülés előtt szülőszobára CTGre, mi is eltévedtünk volna. :D

Na megyek, mert a kis ünnepeltem megébredt.

KépKép
KépKép
eperke21

Kép Zsófi koszorúslány Kép
Kép Eszti

Még gyorsan hoztam pár friss képet, most készültek hétvégén. Ha lesz kis időm még majd hozok.

KépKép
KépKép
eperke21

Eszterkének boldog 1. szülinapot kívánunk! :lol:
NAgyon helyesek a képen.
Zsófi csodaszép koszorúslány volt, remélem egyszer Lilla is lehet :lol:
Eperke, akkor Te visszamész dolgozni?

A nemét a baának még nem tudjuk, pedig kíváncsi vagyok :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Baba akart lenni természetesen :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok :)

Boldog születésnapot Eszternek, hogy megy az idő... :shock:

Zsófi szép, mi Zsófink is koszorúslány volt hétvégén :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Eperke: Esztinek nagyon boldog születésnapot!
Ezekszerint Ő is megy bölcsibe?

Szépek nagyon a koszorúslányok! :lol:

KépKép
kutyfül

Esztikének boldog 1. születésnapot kívánunk!

A Zsófik nagyon szép koszorúslányok voltak.

Fruzsi is milyen nagy már!

Kép
waterlilly

Panndi, nagyon szépek vagytok Ti is :lol:
á ez nem ér, hogy mindenki volt már koszorúskislány :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Eperke: Esztinek utólag is nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!!! :D

Eperke, Panndi, Kutyfül: Nagyon szépek a gyerkőcök!
lamme

Sziasztok!

Esztike köszöni szépen a köszöntéseket! Ha lesz egy nyugalmasabb pillanatom hozok képet is a szülinaposról. :D

Panndi: Két Zsófi egyszerre volt koszorúslány... :lol: Ti is nagyon szépek voltatok és hogy megnőtt már Fruzsi is! :D

Bölcsi: Annyira váratlanul ért a dolog, hogy felvették őket. Egyelőre Zsófi megy csak októbertől, Esztivel még várok szerintem legalább tavaszig. Időnként még egyszer-egyszer szopizik napközben is, nem tudtam még teljesen kiváltani az étkezéseit, szóval így meg nem akarom beadni. Meg Ő még olyan "pici"... :D Még egy kicsit okosodjon, önállósodjon.
Zsófinak viszont már elkel a társaság. Ma voltunk benn egyeztetni a beszoktatást és annyira élvezte a gyerekeket, mintha világ életében oda járt volna.... :D

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok!

Bocs, kérlek nézzétek el nekem hogy ide írok – kezdő lévén nem boldogulok egyik aukciós oldallal sem egyenlőre.

Egy többfunkciós újdonságot, az 5 az 1-ben formapárnát szeretném a figyelmetekbe ajánlani!
1. a párna pocak alá- és derék megtámasztására
2. szülés után ezen ülve a seb nem nyomódik
3. szopiztatni a Babucit
4. hasaltatni a Babucit, amikor még nem tudja tartani rendesen a fejét (utána is-amikor már tudja)
5. amikor már majdnem ül a baba, a közepébe ültetve megtámasztja őt.

A párna levehető, húzózáras huzattal készül. A szivaccsal töltött párna „baleset” esetén forgódobos mosógépben mosható. Tartalékhuzat választott anyagból rendelhető.

A képen látható párna „M” méretű, „XL” változatban is készül.

Készülőben a „csúcs” párna, amelyet ikrek szopiztatásához ajánlok.

További termékek:
- kiságy-garnitúra: lepedő körben gumis, hogy ráfeszüljön a matracra, takaró – 3 réteg téli vagy/és nyári, 2 db fej alá való „párnácska”, 2 db zsebes(!) fejvédő a rácsra, amely körbe éri a (120x60) kiságyat.
- nyálfogó kendő nyakba „szerelhető”– kialakítása folytán tovább bírja, mint egy partedli. Ez is újdonság!
- pelenkatartó – felakasztható - újdonság
- egyéb párnák – méret, szín, forma megrendelés szerint
- zsebes falvédő rendelésre – választott anyagból
-alul (is) nyitható meleg hálózsák

Ha van valami varrható „cucc”, amit kerestek és nem leltek, hiányzik a palettáról kérlek, jelezzétek felém. Én igyekszem pótolni a hiányt.

E-mail: marikogold@citromail.hu

Kép

Kép

MarikoGold
marikogold

Eperke,
Zsófinak boldog névnapot kívánunk :lol:

Panndi,
Ugye jól tudom, hogy Ti nem most tartjátok? Zsófidnak BOLDOG 2. SZÜLINAPOT kívánunk holnapra így előre :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, de aranyos vagy :) Jól tudod és köszönjük :)

eperke, Zsófidnak boldog névnapot :)
Vendég

Köszönjük a megemlékezést, bár mi sem most tartjuk, hanem a májusit. De azért nagyon aranyosak vagytok, hogy gondoltatok ránk! :D

Panndi: Te Zsófidnak BOLDOG 2. SZÜLINAPOT kívánunk holnapra! :D :D Készültök már az ünneplésre?

Mi is megünnepeltük Esztikét múlt hétvégén. Mutatok pár képet is róla.

Kép Kép
Kép Kép

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok!

Egy gyors helyzetjelentés rólunk. Először is köszi mindenkinek, hogy gondoltatok rám meló ügyben!!!! :) Másik: Nem akarom elkiabálni, de jövőhét keddtől dolgozom Nagyon vicces, mert másfél-két hónapig semmi nem jött össze, még csak nem is jelentkeztek sok helyről, és most szerdán három (!) meló jött össze, meg még hívtak ma is be valahová, szóval az elmúlt estém is katasztrófa volt az agyalás miatt. A három meló közül kettőnek volt esélye, pro és kontra minddel szemben egy csomó van, vagyis az egyiknél (amit választottam) csak egy ellenérv van: önbizalomhiány. Könyvelnem kell 8 év kihagyás után...... Én jeleztem, hogy mi a helyzet, mondtam, hogy néhány hétig komoly segítségre lesz szükségem, úgyhogy remélem, hogy nem bánom meg. Nem igazán jellemző rám a bevállalás, fo.ok is miatta, hogy meg fogom-e állni a helyem, de az ésszerűség azt mondja, hogy ezt kellett meglépnem..... Szóval most légyszi jövőhéttől drukkoljatok tovább nekem, hogy sikerüljön felvennem a ritmust és hamar képbe kerüljek könyvelésügyileg!! KÖSZI!!!

Amúgy közel van, 6 órás, szóval ovi és bölcsi szempontjából ideális. A fizu mondjuk ennek megfelelően nem túl sok (mondjuk vannak, akik ennyiért 8-10 órát dolgoznak), de azt hiszem, hogy most két fontosabb dolog van: a gyerekek, és megtanuljak egyedül, igazán könyvelni. Itt pedig ezek megoldhatók. Aztán meg már több lehetőségem lesz akár cégen belül, akár máshol.

Na még pár szót a gyerkőcökről:

Vivi: Nagyon okos, ügyes csajszi még mindig :D Viszont valami hülyeség van rajta, mert nagyon hisztis, vinnyogós, már megint olyan, mint régen volt egy időben, hogy tiszta kezelhetetlen, mondhatni "irritáló" :oops: :D ...... De a ziziség mellett egy tündér, imádnivaló csajszibarack Remélem hamarosan normalizálódik a zizisége.... :D

Nikkancs: Lassan 3 hete bölcsis. Reggelente még nagyon sír, amíg elveszi valamelyik gondozónő :( , de egy-két perc után megnyugszik. Délelőttönként néha pityereg, de vígasztalható. Már szépen eszik, ebédre két-három (!) tányérral szokott enni, uzsonnázik is rendesen, ott is alszik már, néha másfél óra is sikerül, néha csak tíz perc, de ha a gondozónő melléül, akkor fekve és csendben marad a többiek ébredéséig. Nagyon ragaszkodik a gondozónénijéhez, ha csak egy lépést is feláll az ágya mellől, már szirénázik :D De szerencsére jókedvű, dumál, ugrándozik, szóval csak a reggeli beérkezés a gáz.... Szeretik őt a gondozónénik, dícsérik, hogy sokat okosodott, ügyesedett, és tegnap már mondta a gondozónő, hogy elmondhatjuk, hogy szépen beszokott :D

Bocsi mindenkitől, hogy nem reagálok senkire és semmire, de már talán sűrűbben fogok tudni jönni.

Most néhány napig tanulok, mint güzü Very Happy
lamme

Lamme, gondolunk Rád, hogy hamarosan belerázódj a munkába :wink:
Ügyes lányaid vannak!

Eperke, Esztid csuda nagy és csuda szép lett :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Lamme: Gratulálunk a munkához és drukkolunk, hogy mihamarabb felvedd a ritmust! Biztos menni fog! :D
Ami a ziziséget illeti, én is küzdök mostanában Zsófival emiatt. Azt hittem hamarabb el fog múlni, de ezek szerint még ne számítsak rá?! :? Olyanokat csinál néha, hogy csak nézek, hogy ezt hol látta, miért csinálja...A másik gondom meg az irigység. Mióta Eszti is érdeklődőbb, több mindennel játszik azóta nagyon irigy. Ha Eszti valamit a kezébe vesz, rögtön tépi ki, veszi el tőle. Függetlenül attól, hogy az az Ő játéka vagy az Esztié. Pedig próbálok figyelni, hogy mindkettőnek legyen olyan játéka ami csak az övé, azzal a másik ne játsszon, és az összes többit viszont közösen használják. Időnként ha olyanja van sikogat, de olyan éles hangon, hogy már bántó és persze hangosan, hogy Eszti is sírva fakad tőle. Már néha nem bírom cérnával, és kiabálok vele, utána meg lelkiismeret furdalásom van, hogy mennyit kiabáltam már megint.

Ildi: Köszi! Hát tényleg nagyon nagy már, gyorsan elröppent az első év vele is.

KépKép
KépKép
eperke21

Panndi Zsófijának boldog születésnapot kívánunk, így, egy kicsit megkésve...

Lamme, neked meg megy a drukk! Nagyon ügyes vagy, hogy összebuliztál egy hatórás állást a közelben. Ez volt a neheze! Amit meg kell, azt megtanulod, ettől ne félj! Ahogy te is mondod, ha önállóan is képes leszel magabiztosan könyvelni, sok jó álláslehetőség adódik még később!

Eperke, Esztike nagyon édes a képeken, szerintem hasonlít rád.

Mi megvagyunk, jól vagyunk. Esztivel újra járogatunk gyerekfoglalakozásokra a művelődési házba, nagyon élvezi őket, no meg nekem sem kell agyalnom, hogy milyen programot találjak ki aznapra... És játszóterezünk is napi rendszerességgel, amíg ilyen szép az idő, ki kell használni!
Egy kicsit el vagyok havazva, mert szeptember 5-től indult a suli, október 10-én már 2 vizsgám is lesz, Munkaügyi kapcsolatok és Munkajog. Plusz még kaptam egy rahedli fordítást is, ezzel töltöm minden szabadidőm szinte. Ez a kis pluszpénz jól jön, de így a tanulással nagyon el vagyok úszva...

Hiszti Esztinél is akad, a pelenkázás kész katasztrófa, a mese DVD-k lekapcsolásához is erős idegzet kell, és fürdés előtt is bepróbálkozik egy nagyjelenettel, hátha így megúszhatja a fürdést és a lefekvést is. Ja, és újabban irígy is, a játszótéren senki nem nyúlhat az ő játékához, ha meglátja, már megy is, és veszi el a másiktól. Bezzeg ő vígan játszik mások játékával, szóval elég kínos. Eddig nem ilyen volt. Mondogatom is neki, hogy mi lesz veled lányom a bölcsiben, lefejeled az egész csoportot, ha valami nem tetszik?
Viszont egyre több értelmes szót mond, és egyre szófogadóbb is, pl. az utcán megfogja a kezem, ha szólok, és szépen jön mellettem, cipővel nem szalad be a szobába, nem kell bírkózni a kézmosás miatt sem, és az esti lefekvésnél is tisztáztuk, hogy hisztire, vinnyogásra nem megyek be, ha baj van, csak akkor szóljon.

Valószínűleg tavasztól megy bölcsibe, egy fizetés nem lesz elég a kiadásainkra. (Ugye a perünk még tart javában.) Januártól én is beállok az álláskeresők táborába, a célom nekem is egy hatórás munka valahol a közelben.

Kép
waterlilly

Panndi: Zsófinak így megkésve Boldog Születésnapot kívánunk!

Eperke: Eszti az elcsatolt frizurával hasonlít Zsófira. A többi képen nem tünt fel, de ezen nagyon hasonlítanak:)

Lamme: Örülök, hogy összejött a meló! Ne aggódj, majd belejössz!

Hát én is ma voltam bent a munkahelyemen. Eddig úgy nézett ki nem tudok visszamenni, de most ajánlottak egy állást. Elég nagy kihívás, komolyabb mint a régi volt. Szóval nekem is fel kell kötnöm a gatyát :lol: :roll: 6 órában szerettem volna, de ez 8 órás, szóval most majd agyalhatunk Apával, hogy fogjuk összeszervezni, hogy Barna ne legyen 10 órát a bölcsiben :cry: Ha erre gondolok, összefacsarodik a szívem :cry: :cry: Olyan okos nagyfiú, nagyon szeretek velelenni (leszámítva mikor rájönn a dili :lol: :lol: ), szóval nehéz lesz tőle így elszakadni.

KépKép
kutyfül

Kutyfül, nem lesz könnyű Nektek sem, de drukkolunk hozzá. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ma voltunk genetikai uh-on és KISLÁNYt várunk megint :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Itt is gratulálok ;)

És köszönjük a köszöntéseket :)
Vendég

Ildi: Gratulálunk a kislányhoz! :D Két leányzóval nagyon jó lesz :D Apa meg egyenesen el lesz kényeztetve. :D

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok!

Kicsit eltűntem az utóbbi időben, így utólag köszöntök minden nemrégiben szülinapot/névnapot ünneplőt!! :)

Ildi: Gratulálok a kislányhoz!!! Szuper kétlányos anyukának lenni! :wink: :D

Kutyfül: Gratulálok a melóhoz!! Menni fog!! :wink:

Lilly: Kitartás a sulihoz!! Tuti, hogy jól fog menni, bár aláírom, hogy nehéz lesz :) De ügyes leszel :wink:

Én köszönöm a drukkokat, és a bíztatásokat, nagyon aranyosak vagytok!! :)

Mi jól vagyunk, próbálunk alkalmazkodni az új élethelyzethez, vagyis a melóhoz és a bölcsihez :) Nem szeretném elkiabálni, de egész jól alakul. A meló tetszik, és remélem így is marad. Nikkancs reggelente még pityereg, de ahogy meglátja a gondozónőjét, már nyújtja a kis kezeit felé :) Vivi tegnap almaszüreten volt a csoporttal, párom is ment velük. Jól kifáradtak :) Most a csajok anyóséknál alszanak, mi meg kicsit kipihenjük magunkat a párommal :)

Most megyek is, majd megpróbálok gyakrabban jönni. További szép hétvégét mindenkinek!
lamme

Sziasztok!

Az utóbbi időben kissé eltűntem, de mentségemre legyen, hogy nem volt szándékos. Mi jól vagyunk leszámítva, hogy Gáborkám tegnap estére belázasodott. Vszínűleg a bölcsiből sikerült hazahozni. Majd holnap elviszem a doktorhoz. Ma még 38 alatti hőmérsékleteket mértem, lázcsillapítót csak tegnap kapott a 38,6-ra. Egyébként szívesen megy be a bölcsibe, jól érzi magát. A beszélőkéje szerencsére szépen beindult. Idehaza sokat mesél a gyerekekről, gondozónőkről. Énekelget, mondókázgat. Az elválásunk olykor még kicsit nehézkes, de szerencsére nem mindig, és nem tart sokáig a szomorúsága. Szépen eszik önállóan, és az ottalvással sincsen gond.
A nagyfiúk is jól teszik az iskolában a dolgukat. Szerencsére ezen a téren sincsen probléma.
Hamarosan munkába kell állnom, de még rengeteg itthoni ténykedés vár rám. Szóval, nem unatkozom.

Koszorús lányok szépek, gyönyörűek, anyukáik szintén :lol: Napszemcsis Barnus nagyon vagány.

Ildinek gratula a pocaklakó kislányhoz!
Lammenak pedig további sikereket munka fronton is!
Bea! Neked is a legjobbakat a munkához. A kihívások jók, időnként nagy szükségünk van rájuk. A bölcsihez pedig drukkolok, hogy minden jól alakuljon. Melyik bölcsibe sikerült bejutnotok? (Mi a Rózsaligetbe járunk.)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Utólag mindenkinek boldog szülinapokat és névnapokat!

Boti már kb egy hónapja folyamatosan beteg, orrfolyás és köhögés. 3 hétig jártam dokihoz, aztán meguntam, mert csak próbálkozott mindenféle köptetőkkel. AZtán bevásároltam homeobogyókból. A köhögés nagyjából elmúlt, az orrfolyás még kicsit megvan. Szerencsére egyéb tünet nem volt, így (csak) a gyerekközösségekből voltunk egy időre "eltiltva". Ez a mozgalmas nyár után kicsit fájón érintett. :cry:
Tegnap már voltunk játszóházban, és a múlt hétvégén Várgesztesen voltam barátnőkkel+gyerekeikkel. Jó volt, ajánlom Nektek - több családdal érdemes menni, jó a wellness, jó a kaja és nem horroráras!

Sajnos a betegség miatt a napközibe még mindig nem jutottunk el, már csak a jövő héten. Az a terv, hogy novembertől heti 2-3 napra beadom Botit, muszáj szocializálódnia, nagyon a szoknyámhoz nőtt mostanában. És időm sincs mellette semmire. Én nem megyek még vissza dolgozni, de a privát melóm 1-2 hónap múlva kezdődik.

Hát ennyi van velünk.
Üdv
Babett
Vendég

Lassan mindenki előkerül, ennek örülök :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

A kis betegeknek jobbulást, az anyukájuknak meg kitartást!

Kérlek, holnap gondoljatok rám, délután 1-től már megint bírósági tárgyalásra megyek... Anniyr ahányingerem van tőle!

Sajnos mostanában elég "hézagosan" tudok jönni, mert október 10-én lesz két vizsgám, és akkor lesz Eszti szülinapja is, úgyhogy nem unatkozom...

De nem panaszkodhatom, mert legalább mindenki egészséges a családban! A stressz levezetésére meg elkezdtem futni, és nagyon élvezem.

Kép
waterlilly

Anett, nyugi a bíróság miatt, higgadtan jobban tudsz gondolkodni.
Drukkolunk Nektek, hogy az a gazember végre fizessen, van rendbehozza azt, amit elrontott.

KépKép

KépKép
beneildi

Anett: Mi volt a bíróságon? Remélem a körülményekhez képest jó eredménnyel zárult!
lamme

Jaj, lányok, nem volt értelme ennek a tárgyalásnak sem! El se jött az építési vállalkozó, csak az ügyvédjét küldte, aki az én nyilatkozatomra csak annyit reagált, hogy mégis inkább hallgassák meg az építési vállalkozót személyesen... Úgyhogy tárgyalás elhalasztva január 7-re! Még jövőre is ezen dühönghetek... :(

Nagy valószínűséggel csak az időt húzzák, hogy a vállalkozó kimentse a pénzét a kft-jéből. :(

Kép
waterlilly

Jaj Anett, ez nem jó hír...
sajna sok ilyet tudok, hogy a bűnös x új tárgyalással húzza az időt :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Lilly: Kitartás a tárgyalás miatt. Reméljük minél hamarabb megoldódik a dolog és a bűnös elnyeri méltó büntetését!

Ildi: Látom a vonalzón, már nevet is választottatok a kicsinek. Gyorsan dűlőre jutottatok és szép nevet választottatok! :D Minden rendben veletek?

Betegek remélem meggyógyultak már!

Rólunk: Már jártunk Zsófival 2 hetet bölcsibe, szépen beszokott, szereti. Most a héten nem tudtunk menni, mert köhög és tele az orra. Remélem jövő hétre elmúlik és mehetünk megint, mert annyit emlegeti, kérdezi hogy mikor megyünk megint. :D
Egyik hétvégén voltunk fenn a szlovák határ mellett Kemence nevű helységben kisvasutazni. Jó kis egynapos program, tudom ajánlani, a gyerkőcöknek tetszett. Bár most ősszel már bezárt ha jól tudom, és csak tavasszal indul megint, de nekünk bejött. Kicsi emberléptékű az egész, 600 mm-es a nyomtávja és a mozdony is kb 1,5m magas mindössze. A falu határában, erdőben, patak mellett megy végig, talán 2 km az egész. Thomas rajongók előnyben, mert még egy mini "fűtőház" (kocsiszín) is van, Zsófi imádta. :D

Babett: Mi volt az a homeo-s bogyó amitől Boti helyrejött? Lehet kipróbálnám most Zsófinak, mert a köhögés neki sem akar elmúlni.

Még gyorsan egy kép a vonatozásról.

Kép

KépKép
KépKép
eperke21

Ildi: Még tőled akartam kérdezni, hogy most is MÁV-ban (bocs már ÁEK-ban) fogsz szülni? Ha igen, kíváncsi leszek a tapasztalataidra, Te tudod régen milyen volt és azt is megtapasztalod majd, hogy milyen lett.

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok!

Nem túl nagy itt a forgalom..

Sajnos én sem jövök sűrűn, szombaton délben vizsgázom munkajogból, délután pedig Esztike szülinapi bulija lesz. Jobb lett volna vasárnap, de akkor nem ér rá a nővérem, ő is suliba jár.

Szegény Eszti meg beteg lett a hétvégén, pont a nagyszülőknél, kéz-láb-száj betegsége volt, a nehezén már túl van, csak még taknyos szegény. Sajnos én is elkaptam tőle a vírust, bár kiütéseim nincsenek, de vacakul vagyok.

Zsófinak jobbulást!

Ildi, a Léna tényleg szép név, és mostanában nagyon népszerű is.

Puszi mindenkinek!

Kép
waterlilly

Igen, ksi Lénánk lesz :wink:

Anett, neked drukk a vizsgához! A kéz-láb-száj betegség mit jelent (ezt még hál Istennek sem szedtük össze)? Jobbulást Esztinek.

Mi is most kezelgetjük Lillu mandullagyulladását :oops:

Eperke, igen az Áek-ben szülök, ugyanannál a dokinál. Majd elmesélem mi változott személyes tapasztalatok alapján februárban, jó? :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

eperke: a homeo bogyó a köhögésre nem volt jó, hanem az orrfolyásra, egy darabig: Kalium Bichromicum 9. A héten végre 4-5 hét után kiderült, hogy Botinak arcüreggyulladása van. Így meg hiába szedtük a köptetőt, mert az arra nem jó, hiszen nem ott termelődik a cucc. Na most antibiotikummal kezeljük. Már egy percig sem gondolkodtam, hogy kérjem-e, mivel egy hónapja szenvedünk ezzel. Nincs láz, és rossz közérzet sem, de folyton orrszívás és köhögés minden nap. Egyébként köhögésre az első töbek által ajánlott szer a Prospan szirup volt. Homeoból a Stodal van erre.

A héten kipróbáltuk a csiribiri tornát, Botinak nagyon bejött...ajánlom.

A LÉna név tényleg szép! Sajnos manapság annyi felkapott név van, hogy nem is lehet olyat találni, amiből nincsen a környéken vhol. Legalábbis nekem így tűnik. Sajnos a Botond is ilyen, de azért nekem még mindig tetszik. Nálunk nem is volt olyan lánynév, ami mindkettőnknek tetszett.
Vendég

Lilly: Eszterkédnek nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk holnapra! :D

Babett: Köszi a tippet! Lehet kipróbáljuk valamelyiket. Ma voltunk épp dokinál és csütörtökig még biztos nem megyünk bölcsibe, azt mondta változatlanul csúnya a torka. Bár az orrfolyása, köhögése már javult.

Nevek: Hát a lánynevekből mi is kifogytunk. :D Fiúból az Ádám tetszik nagyon, de az is elég gyakori mostanság.

Torna: Én Esztit törpi-tornára készülök vinni, hogy kicsit motiváljam a mozgásfejlődését, mert nagyon lustika. Ez a Ráday utcában indul hamarosan. Gondolom hasonló mint amit említettél. Kíváncsi vagyok használ-e majd nekünk.Remélem igen, mert itthon már kifogytam az ötletekből, mivel aktiválhatnám még jobban.

KépKép
KépKép
eperke21

Sziasztok!

Boldog születésnapot Eszternek :)
Vendég

Lilly: Esztinek nagyon boldog 2. születésnapot kíváunk!! :D
lamme

Lilly! Esztinek nagyon sok boldog születésnapot kívánunk! :D Fotót kérünk!!!! (Betegség remélhetőleg már a múlté...)
A házzal kapcsolatos dolgokhoz pedig továbbra is a legjobbakat kívánom! Tegnap gondoltam Rád a vizsgád miatt. :wink: Gratulálhatunk? :)

Ildi! Nekem is tetszik a kiválasztott lánynevetek. Léna, Lénácska, Lencsi baba/lány :D Lillu is gyorsan gyógyuljon meg!

Babett! Botinak is jobbulástkívánok! Gábor most a héten ment egy hét kihagyás után bölcsbe (betegecske volt), és hétvégére megint elkezdett folyni az orra.

Eperke! Nagyin szépek vagytok! És Te milyen szépen visszafogytál!? Ügyes vagy! :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Köszönjük a köszöntéseket! Külön köszönet azoknak, aki a vizsgámért is drukkoltak - rám fért!

Szerencsére jól sikerült a mai ünneplés, pedig tegnap délután fél 4-től gyakorlatilag éjjel 1-ig ordított Eszti. Nagyon kivolt. Kiderült, hogy afta lett a szájában, ez ennél a betegségnél gyakori. Nagy adag Nurofennel tudott elaludni. Pihentünk is kemény hat órát.
Délelőtt a férjem elszaladt a tortáért, én itthon próbáltam Esztit szórakoztatni. Kicsit már jobban volt, amikor az apja megjött, kikéredzkedett sétálni vele, én meg elmentem vizsgázni Munkajogból. Szerencsém volt, mert két olyan tételt húztam, amit tudtam jól, így ötöst kaptam.

Hazafelé még beugrottam dekorációkat venni. Ahogy hazaértem Eszti nagy bőgve felébredt, tiszta izzadt volt és csupa takony (már elnézést). Na mondom, faca egy szülinap lesz! Szerencsére visszaaludt, mi meg a férjemmel nekiálltunk lufikat fújni, a nappalit kidekorálni, megteríteni, tortát díszíteni, ajándékot csomagolni. Gondoltuk, attól nem lesz se betegebb, se egészségesebb a gyerek, ha a születésnapját méltó módon megünnepeljük.
Eszti 3/4 3 kor ébredt és hál' istennek, teljesen láztalanul és jókedvűen, kipihenten. Gyorsan el is énekeltük neki a "Boldog Születésnapot" c. dalt, vigyorogva konstatálta, hogy na, ezeknek is elment az eszük, aztán felöltöztettem az ünneplő ruhájába, amit erre az alkalomra vettem neki.
Nagy meglepetés volt neki a feldíszített szoba (szó szerint elállt a lélegzete), és aztán 3-kor már jöttek is anyósomék, kicsit később tesómék, akkor volt tortázás( Eszti olyan profin elfújta a gyertyákat, hogy még le se fotóztuk, már nem égtek...), pezsgőzés. Nagyon jó hangulat kerekedett.

Ildi, ez a kéz-láb-száj betegség megfázásnak indul, aztán a gyerek keze, lába meg a szája tele lesz piros kiütésekkel, amelyek fájnak, és kisebesedhetnek (ez történt Eszti szájában). :o(
Könnyen össze lehet keverni a bárányhimlővel. 8-10 nap alatt gyógyul, tehát nehezebben, mint a bárányhimlő. A doki semmilyen gyógyszert nem írt fel, így saját szakállamra adom neki az oscillococcinumot, C-vitamint, lefekvéskor Nurofent, és amíg köhögött, Ambroxolt. Meg most az aftára Boraxot kap (homeós bogyó). Én se tudtam, hogy ez a betegség létezik. Jól kifogtuk! :o(

Mi is járunk csiri-biri tornára, tücsökzenére, zenebölcsibe, főleg a gyerektársaság miatt (valszeg ezt a vírust is ott kaptuk be...).

Képeket rakok a jövő héten, a jobbak apósomék gépén vannak, és azokat még kicsinyíteni is kell ide. De jövő héten úgsem kell tanulnom, ugyebár! :-)

Kép
waterlilly

Anett, Esztinek boldog születésnapot kívánunk mi is :lol:
Á ez a betegség gáz, köszönjük ilyet mi nem kérünk, Esztinek gyors gyógyulást kívánunk! :lol:

Itt sajnos nincs Csiri-biri torna, pedig nekünk is tetszene. :cry:

Örülök, hogy teszik Nketek is a Léna név :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Eszternek boldog szülinapot kívánunk így utólag! És mi volt az ajándék? :lol:

Játékötlet - olcsón: Botinak mostanában a Ravensbrurger puzzle jön be nagyon, sokáig leköti. Van egy olyan fajtája, hogy egy képnek csak bizoyos elemi hiányznak-kb. 10-15 db. 3 éves kortól ajánlják, de sztem akkor már késő. A fa fogantyús puzzle ideje nálunk már kicsit lejárt, ez viszont nagyon szuper, kreatív és olcsó játék.

Eperke: a www.csiri-biri.hu oldalon találsz otthoni játékötletek is tornára, esetleg nézd meg.

Mi 5 hét után 2 napja nem szívtunk orrot....hurrá! :lol:
Vendég

Tücsi: Köszönöm! :D Szerencsés alkat vagyok ezen a téren. Zsófi után sem volt gond a kilókkal, de Eszti után még gyorsabban lement a felesleg. :D

Babett: Köszi, megnézem az oldalt! :D Én is várom már azt a napot, mikor nem kell orrot szívni egyiknek sem...mert most már Eszti is köhög, tele az orra. Lassan mi is 3 hete küzdünk vele, remélem most már hamarosan elmúlik.

Lilly: Kíváncsian várjuk a képeket a kis szülinaposról! :D Örülök, hogy végül jól sikerült az ünneplés! :D
Zsófinak is volt ilyen jellegű betegsége tavasszal, neki is a szája körül, a karja és a lába volt pöttyös. Szerencsére nekünk idáig nem fajult a dolog, és akkor nekünk azt mondták, hogy homokozóból lehet könnyen összeszedni és mi is erre gyanakodtunk, mert akkor jött elő neki, mikor megjött a jó idő és elkezdtünk játszóterezni. Mi egy kencét kaptunk rá, egy speciális fürdetőt és valami kanalas gyógyszert, de a nevére már nem emlékszem.

KépKép
KépKép
eperke21

Eszti tőlünk mesekönyveket és DVD-ket kapott, magyarokat és angolokat, tesóméktól kiskonyhát, a nagyszülőktől meg búgócsigát, játék mobiltelefont, mágneses rajztáblát, felhúzhatós teknőst, kirakót, és rengeteg ruhát.

Babett, köszi a Ravensburgeres tippet, karácsonyra jó ötlet, amiket most kapott kirakót, én nehéznek találom még. (Kockák, oldalukon más-más kép, így hat képet lehet belőlük kirakni, amelyek egy miniatűr papíron láthatók... Hát, nekem negyedóra volt egyet összerakni!)

Eperke, simán lehet, hogy mi is a játszótéren nyaltuk be ezt a vírust, mi is sokat voltunk kinn, és pont a betegség előtt pár nappal nyúlt bele Eszti a homokos kezével a szájába...

Na de most egy jó ideig biztos nem játszózunk, olyan betyáros hideg lett! Holnap megyünk téli cuccokat venni Esztinek, ha jól érzi magát délután, sajnos ma hőemelkedése volt (37,9). :( Pedig már semmi egyéb baja nem lenne, ma már taknyos sem volt, én ezt nem értem! Lehet, hogy fogzik, mert a szája körül van 1-2 pötty és mindent rág, mint egy kiskutya. Nem győzök sterilizálni megint. De ha kérdezem, hogy fáj-e a foga, mondja, hogy nem.

A férjem egész héten Angliában van, péntek éjjel jön csak haza, de eddig nagyon jól megvoltunk Esztivel, olyan kedves kislány. Tegnap odabújt hozzám, és azt mondta: szeret, puszika! és adott egy nagy puszit. :)

Kép
waterlilly

Sziasztok!

Lilly: Aranyos az új vonalzód! Kiskonyha jó ajándék, Zsófi is azt kapott szülinapjára, és jól el tud játszani vele. :D Aranyos lehetett Eszti ahogy odabújt hozzád. Nekem is szokott jönni Zsófi, átölel és mondja, hogy "Anya én nagyon szeretlek!" :D
Sterilizálásról: Én is most a betegség miatt kifőztem a cumijaikat (a sterilizálót már elraktuk). Hát tegnap délután annyira ügyes voltam, hogy sikerült megolvasztani őket. Feltettem forralni, én meg bementem a gyerkőcökkel játszani a szobába, elfeledkeztem a cumikról. Egyszer érzem, hogy nagyon büdös van, megyek: elforrt róluk a víz és odapörkölődtek az edény aljához, úgyhogy mindent dobhattam ki.

Babett: Ez a Ravensburger nekem is tetszik. Rákerestem kicsit a neten milyen lehet, ez az az úgynevezett didacta puzzle? Ilyen? http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=5319
Zsófinak van egy királylányos mágneses öltöztetője, azt szereti nagyon. El tud vele szöszmötölni sokat. Meg ami még ekkora korban szerintem jópofa, a képkereső. Nekünk ilyen van: http://fakopancs.hu/kepkereso-kutyas-p-785.html
Bár még Zsófi sem tudja megoldani, de szereti rakosgatni, még ha mindig nem is sikerül tökéletesen. :D
Karácsonyra pedig egy fa vonatszettet kap, a bölcsiben van és imád vele játszani, úgyhogy már meg is rendeltük az angyalkától. :D

KépKép
KépKép
eperke21

Lillunak van konyhája és favonata is, mind a kettő dobogós helyen van a játékok között. Bár nálunk most az építőkocka a legnagyobb sláger.
Eza kirakó jó pofa, ilyet lehet Lillu is kap majd karácsonyra :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?