Új privát üzeneted érkezett!

Boruskaaaaaaaaaaaaaaaaa, most állj!!!! Nagy levegő, szusszan egy nagyot, szerez csokit, és megnyugszik!!!!! :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Vicky,

én 12. heti UH-on is a Bátorfinál voltam az Istenhegyin, nagyon szimpatikus volt a páromnak is és nekem is, úgy tűnt, hogy érti a dolgát... úgyhogy hozzá megyünk 23-án 10-re a 18. heti UH-ra is.
Én csak ajánlani tudom...

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!!!

Én a debreceni klinikára megyek a 18.heti UH-ra, mert a dkim azt mondta, hogy azt nem lehet a magánban..és nekem is vinnem kell az afp eredményemet. felénk így szokás. :lol:
én is tövvet eszem annál, mint amit itt leírtatok.És még csak most fogom kezdeni sütni a rántott csirkét. Van aki úgy is szed mindennap magnéziumot, hogy nem a dokija írta fel? mert én mióta 12hetesen annyira görcsölt az alhasam jobb oldala, azóta én mindennap szedek egy tbl 300mg-osat. mondjuk nem is görcsöl sosem a pocim, meg nincs is semmi panaszom.
Párommal mikor jöttünk haza vasárnap anyósomtól, akkor már ott tartott Sanyi, hogy jövő ilyenkorra már kész kell lennie a foci kapunak a kertben a gyereknek..áá, nem is fiúra számít. Anyukája meg annyira lányt akar már végre/csak fiú unokái vannak, konkrétan kettő/, ugyhogy teljes az összhang. :lol: :lol:
Mondtam Sanyinak, hogy és ha lány lesz, akkor mit kezdesz vele, merthogy neki se volt még egy kiscsaj se a környezetében../nálunk is csak fiú unokák vannak, és itt is kettő/mondtam neki, hogy nem focizás lesz, hanem babázás meg ilyenek, és vigyorogtam.. de azt se bánta. szerencsére. :lol:

Kép
Kép
ronci

Csajok! Képzeljétek el mi történt délután. Ebédidőmben elmentem vásárolni és megkívánta az M&M-et. Miután elfogyott a csomaggal :oops: a kis drágaságom fogta és belémrúgott egyet. :lol: Nem buborék, nem simogatás. belémrúgott! A hasam alján puff. :lol: Azt hittem képzelődöm, de aztán mégegyszer. Azóta pihen :lol: Biztos elfáradt a nagy fociban. :lol:

További szép napot mindenkinek.

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Boruska, nekem is rossz napom van! Délelőtt elvittem Borit orvoshoz, csak picit piros a torka, semmi más baja nincs - szerencsére. Kivételesen tudtam felíratni neki lázcsillapító szirupot közgyógyra, sőt gyorsan magamnak is tablettában ugyanazt (paracetamol tartalmú). Mikor hazaértünk, már nagyon éhes voltam (meg Bori is), mert már fél 2 volt. Ettem is. Lefektettem Borit, s mikor elaludt, elolvasgattam a gyógyszer leírását. Azon volt, hogy vérvételi (cukor) képét megváltoztatja. Akkor jutott eszembe, hogy nekem ma déltől nem szabadott volna ennem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Így az AFP-s vérvételre holnap megyek, elvileg még nem csúszok ki az időpontból, mert a dokim várandós kereke szerint 3 nappal fiatalabbak vagyunk. Csak most iszonyú mérges vagyok magamra!!!!!!!!!!!!!! Ráadásul azt terveztem, hogy hazafelé bemegyek a Heim Pál alváslaborjába, mert megvan az alvásvizsgálati lelet, este 7 után el lehet hozni. Na, ez is csúszik most holnapra. Talán viszont így elmegyek a saját háziorvosomhoz, majd kiderül...
ktc

ktc!!! Neked az afp-hez labort is néznek??? nekem a mostani vérvételnél csak afp és semmi más, azelőtt meg lehet enni.
Ja tényleg azt írtam, hogy 0-ás a vércsoportom, eddig úgy tudtam, hogy A-s, erre tessék.Én vagyok az aki mindenkinek adhat vért, de csak 0-tól kaphat..éljen! :lol: :lol: Pedig már adtam vért egyszer, de akkor nem kérdeztem meg. mindig érnek meglepetések! :lol:

Kép
Kép
ronci

na, egy kicsit lenyugodtam, megtaláltam a kardigánom, és ettem :)

viszont a lábam még mindig zsibbad - a jobb combom, vagyis nem a lábszárgörcs, ami normális. Lehet, hogy trombózisom van?
Jaj, most már a jobb karom is... agyvérzés? :) na jó, vicc nélkül, idegesít :(

ktc, furcsa, hogy neked éhgyomri kell az AFP-nél, én direkt rákérdeztem, és azt mondta, szabad könnyűt reggelizni előtte...

boruska

ja, és talán én is a babát érzem már!
Rugdosást, azt nem, de ilyen kis remegéseket a hasamban, ha nyugodtan ülök éppen :)

boruska

Uh, milyen sokat írtatok. Én meg egész nap kinn voltam kis falvakban. Uh, néha még én is elszörnyülködöm. Azt képzeljétek, hogy a faluba egyáltalán nem jár busz. Csak a szomszéd faluba, és aki be akar menni Bólyba (világváros!) akkor annak át kell gyalogolnia a szomszédba. Állati lehet. Igaz, van falubusz, és az biztosít legalább némi csatlakozási esélyt. De gyönyörű portákat láttam, itt lenn sok a sváb falu, és igaz, hogy nagyon szegények, nagyon el vannak vágva minden civilizációtól, de ilyen rendezett portákat még Pécsen se látni. Mindenhol buja virágözön, szépen nyírt gyep, szépen rendben tartott házacskák. Már már kedvet kaptam… Viszont nethez csak este jutok otthon.

Nóri, ráhibáztál :D! Lehet, hogy ostoba vagyok, de három dolgot találtam iszonyú fontosnak így babavárás szempontjából: pelenkázós kiságy, hordozókendő, mosható pelus készlet. A többinek még utána se néztem, majd október után. Ok, a babakocsit, azt hozzánk vágták, de azt nem is néztem! Szal nézegettem, és 100%, hogy az lesz. Elvileg szeptemberben Pécsett kinyit a Kanga Egyesület, oda akarok menni szakmai tanácsot kérni. Kötni nem merek (akkora gyereket se láttam még, nemhogy méretet venni!), viszont nagyon dicsérik a Pop-in All-in-one pelenkákat. Hát, húzós beruházás, de most erre tettem le a voksot. Egy tízes szett 43 e Ft, de elvileg végig jó. Ennél az Egyesületnél meg is tudom nézni a különböző pelenkákat, akár használat közben is :D meg kapok valami szakmai jótanácsot. De most netes utána járás után a Pop-in a nyerő (nagyon tetszett még a Wonderoos, de az kb ugyanaz, mint a Pop-in, és az nincs a környéken, hogy megtapizzam). Majd tudósítok!

Nem merek ilyen témát felhozni, mert attól félek, hogy a tapasztalt babagondozók kiröhögik a naiv elképzeléseimet. Bár Hordozós hét lesz szept 21-25 között. Persze, megint minden Pesten lesz, de állítólag Pécsen is lesz bemutató pénteken. Akkor tuti hogy itt leszek.

Képzeljétek, számolgattam, és nagyon durva lett a végeredmény. Itt Baranyában összesen 3 db szülészet van (Mohács, Szigetvár, Pécs). Szerintem fél óra alatt nem lehet beérni a kórházba. Pl én közel lakom relatíve Pécshez, de nekem is egy óra. És aki még északabbra lakik? Annak másfél két óra minimum. Reni! Felétek is hasonló a helyzet? A fővárosban meg minden második utcában van egy kórház. (némi túlzással)

He-he, megérkezett a 20. heti Babanetes tudósítás, azt írja, hogy a páromat is vegyem rá, hogy beszéljen a hasamhoz, hogy a baba majd emlékezzen a hangjára! Na, majd ha összefutok vele, akkor megmondom, hogy ne hozzám, hanem a pocimhoz meséljen. Mellesleg – mondjatok bolondnak – elővettem a Magyar regék és mondák könyvét, és újra végigolvasom… kettőnknek. Egyenlőre csak én élvezem és mi hallgatjuk…

Juci, mi használtan kaptunk egy babakocsit, korábbi oldalon tettem fel róla képet, ez lapra csukható, és a 3 ajtós pici Corsába döntés nélkül befért a csomagtartóba (igaz, apának a mélynyomó hangládája már nem fér be mellé :D ). Teljesen dönthető, téli zsák is van hozzá, és ha nagyobb lesz ülésesre is át lehet alakítani. Fordítható kar, bolygósítható, na ezeket emelték ki nekem. Persze, mondhatták, úgy néztünk a Zsoltival, mintha a Holdon való járást mutogatták volna. Mikor hazavittük vagy 2 órán át csodáltuk és hajtogattuk jobbra, balra, nyomkodtuk a gombjait. Hát a súlya így saccra 10 kg körül van. Tehát lehet kapni, állítólag a mienket 70 e körül vették újonnan. Aztán körbenéztünk, és rájöttünk ez azért az árért nem rossz, így belevágtunk.

Pammut: most olvasom, neked van hordkendőd? Nem is mondtad! Mesélj róla még nekünk!

Edit! Rajtam is röhögnek a kollegák, pedig én se érzem soknak. Igaz, én szinte egész nap eszegetek egy kis gyümölcsöt, most épp a szilva van a soron, és hát abból nem elég egyszerre egy. Mai menü: reggelire 3 krumplis prósza, délelőtt 2 barack, ebédre a falusi iskolában felszolgált rizseshús kitúrva a hús és káposztasaláta, vacsorára anyukám fini lecsóval várt. Én is félek, hogy mohó vagyok, ezért nem mertem repetázni. Egyébként is ennyit szoktam enni. Szal teszek rájuk, és még két szilvát is benyomok még ma!

Tényleg, nektek délutánra nem feszül a pocitok? Nekem tisztára bekeményedik, mint egy közepes görögdinnye, és egyre kellemetlenebb az előre dőlés. Reggel viszont, puhácska és délutánra újra felkeményedik.

Jah, egy jótanács, főleg aki sokat végez ülőmunkát. A gyógymasszőr a lelkemre kötötte, hogy attól, mert büszke vagyok a babóra, ne essek a várandós nők legnagyobb hibájába. Ettől ugyanis rövid időn belül állandóan fájni fog a derekam. Igenis ne toljam ki előre a pocim, és ha nagyobb is lesz, húzzam olykor hátra, hogy a medence meg előre billenjen. Ugyanis ezzel az alsó S kanyart még élesebbé tesszük, és a csigolyák kikoptatják egymást, arról nem beszélve, hogy egymásnak nyomódnak, és attól fáj az egész derékrész. Most még szabad: esténként feküdjünk le egyenesbe a hátunkra, és billentsük fel a medencét, a derekat meg szorítsuk a földhöz. Ezzel ellentétes irányba kényszeríted az alsó S kanyart. És tök jó. A babót ne féltsétek, most már tud jelezni, ha baj van. De elvileg még nincs akkora súlya, hogy a saját légellátását nyomja. Ugyanezt állva is meg lehet tenni. Sőt ha valaki buszra vár, lehet ott kicsit tornáztatni, a kutyának nem fog feltűnni.

zarja

Ronci!

Üdv a 0-ás klubban!
Még jó, hogy legalább RH+ vagyok. Különben járhatnék vért adni, mert az ismerősömet telefonon hívják be néha, ha kell a vére.
Vendég

Jesszus Eszti, a nagyapám eredetileg (Német)Bólyból származik. Meg Bátaszék, meg ilyenek. De messze is van! :oops: De jó, hogy nem maradt ott! :lol: :lol:
Vendég

Ildi, Szana: De jó, hogy ennyi mindent leírtatok a babkocsikról. Már nem is tűnik olyan reménytelennek, hogy idővel én is válasszak :)

Ronci: nekem azt mondta dokim, hogy fel kel tölteni a Mg raktárakat, napi 3x1 később 3x2 MagneB6-ot javasolt. De valószínűleg fogok venni nagyobb dózisú magnéziumot, mert ez így nem túl gazdaságos és a napi igény terhességben kb 400mg.

Reni, Boruska: de jó, hogy már ti is érzitek a babát! :)

Én jövőhéten megyek a védőnőhöz, akkor ad papírokat az AFP-hez. Remélem hogy szabad enni a vizsgálat ellőtt, mert még aznap szeretném elintézni, hogy ne kelljen több napot kivennem miatta.

Nem is tudom ki írta, hogy fasírtot csinált krumplipürével.... hát most majd meg őrülök, hogy ilyet egyek (ha lehetne uborkasalival) :roll:
zuzmooo

Én is Pop-in vennék, de sajna nem elég a 10-es csomi. Én 20-ast veszek, mert az elején van olyan, hogy napi 12-15 pelus is elmegy. Szóval kelleni fog a 20db 77eFt-ért. De átlag 10e simán elment eldobhatósra szóval 1 év alatt behozza az árát. Egy bajom van, nincs ablak a fürdőn és így minden nap kell mosnom.

Itt hordozásról és pelusról is bővebben:
http://dilidomino.freeblog.hu/categorie ... elenkazas/
Vendég

Zarja! Hát az igazság az, hogy nem igazán tudom, hogy a többi városban mi a helyzet erre felénk. Én sem túl régóta vagyok Egerben. Azt tudom, hogy amikor még Borsodban laktam akkor Miskolcra kellett menni mindennel. Hiába van Eger (Heves megye) kb 10 percre, nem lehetett igénybevenni a kórházat. Most már ez másként van, de most meg nem mernek az emberek ide jönni, mert sok rosszat hallani. De egyébként mindekitől azt hallom, aki itt szült vagy más ellátásban részesült, hogy az ellátással nincs gond. Azt szívvel lélekkel megcsinálják az orvosok és ápolók. Egyedül azzal van a gond, hogy esetleg többet kell várni, vagy hogy mivel kevesen vannak a "lábadozásod" alatt kevesebbszer néznek rád, és esetleg nem cserélik minden nap alattad az ágyneműt. Hát szerintem ez nem olyan nagy baj. Én emiatt biztos nem mennék el 30 perccel messzebbre plusz még kb még 30 perc mire Miskolc határától beérsz a kórházba. Úgyhogy én akkor is itt Egerben szülnék, ha még Mezőkövesden laknék.

Zuzmoo. Az hogy belémrúgott az sajnos nem azt jelenti, hogy most már mindig ilyen aktív lesz. Lehet, hogy most már nem is fogok felfigyelni a kis mocorgásokra, mert mindig ezt fogom várni. Pedig szerintem csak ízlett neki az M&M- :lol:

bellerreni
Eger

Ehem!Mélyláda mellé be fog férni a babakocsi!!!nah miben fogadunk? :-):-):-) hozd csak el szépen pénteken!!! imádlak ám babócáim;)

Zsolti

zarja

Mélyláda: aki kitalálta...szóval törne el a dereka. A tuc-tuc zenével az ablak alatt hajnali 3-kor. :evil: :evil:
De lehet kapni nagy teljesítményű, babakocsi barát verziót is. Az egyik ismerősnél majdnem válóok lett, mire meglelték! :twisted:
Vendég

Ma megkaptam az AFP-m eredményét és teljesen jó lett (41,08ng/ml és 1,23 MoM). A vérképem szerint egy kicsit vérszegény vagyok, de vasat még nem kaptam. A cytológiám p2-es lett, csak valami élettani baci van, az belefér. A cukrom is jó, a dokinéni nem emelt inzulint, de a vizeletet meg kell csináltatnom újra, mert valami üledék nem tetszett neki benne. Nem tudom, hogy miért van az, hogy amire az egyik azt mondja hogy jó, arra a másik miért kér vizsgálatot. Mindegy.

beneildi: A dokimnak van uh-s minősítése és jó gépe, de mondta hogy ezt az uh-t más csinálja. Több szem többet lát.

bellerreni: Aranyér nem lehet hogy oda sugározna ki? Vagy a beleiddel lehetett valami? Mezőkövesdi vagy? A párom ott született a szülőotthonban. A sógornőmék Sályban laknak.

lucababám: Nem tudom hogy milyen minősítése van az én dokimnak, de a gépe nagyon profi.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Ha igaz a feltevés, kislányotok lesz. Legalábbis az AFP értéket tekintve! :D
Vendég

Nóri!

Hoonan tudod az Afp-ből? Elárulod? Kiváncsi vagyok nálunk egyezik-e!

Edit

Kép
ézsóné

Állítólag 1,8 alatt kislány, felette kisfiú várható. De sztem ez is kb olyan, mint a savanyú-édes. Lucával alatta volt. Most meg nem voltam AFP-n
Vendég

Hát nekem 1.7! És fiú ugye :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Az határeset! :lol: :lol:
Vendég

lucababám: Tőlem, nekem a lány is jó. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Nem tudom, hogy milyen lesz a mosható pelus, ezért nem merek belevágni a 20-as csomagba egyből. A barátnőm azt mondta, hogy a családi pótlék elmegy pelenkára, tehát ebből jól saccoltam az eldobható árát. Még jó, hogy nekünk ott az erkély. Bár télen hova fogok teregetni? :? De ezt már eldöntöttem, már csak a szabimat várom, hogy magamévá tegyem. És ma adták postára a mei-tai-t is! Kíváncsi vagyok már!
Képzeljétek, most beszéltem egy barátnőmmel, szegényemnek pont az esküvőnk előtt ment el a lombik babájuk. És most vágnak bele a második esélybe. Olyan sóvárgással meg irigységgel hallgatott. Úgy sajnáltam, és szinte szégyeltem, hogy nekünk így összejött. Mi áprilisban döntöttük el, hogy most már nem lesz baj, ha jön (úgyis aggódtam, hogy nehezen fogok megfoganni) erre rögtön tán az első 10-es próbálkozás csomagot hozott. Mondjuk részemről azért még 2-3 hónapot még várhatott volna, de attól még megtartjuk. Én meg akaratomon kívül olyan tuskó voltam. Kérdeztem, hogy mi az az inszemináció (mindenki csak vagdalkozik a szóval, én meg nem értem), hát elmondta, nekem meg egyből az jött a számra, hogy az olyan megalázó lehet. Mire rámsóhajtott minden eljárás megalázó. :( Szurkolok nekik.

zarja

Hát nekem is csak a vonzó ára tetszik a 20-as csomagnak. Meg ha belevágok, tudom, hogy kell ennyi. Plusz használtan el lehet adni, szóval jó befektetés!
Vendég

zarja: Hát az inszemináció tényleg nem a legromantikusabb módja a babagyártásnak, de legalább segít. Nekem 4 volt belőle. A sógornőmnek meg 3 lombik volt. Ez van.
vicky79
Budapest III. kerület

Na ez meg egyébként még egy dolog, amit nem tudok felfogni. Elvileg ugye ingyen van az inszem, gyakorlatilag a gyógyszerek meg az orvosok súlyos 100e-be fájnak, amit nem értek egy olyan országban, ahol fogy a lakosok száma. Mikor fogják fel, ha nem szülnek gyereket az emberek, nem lesz, aki adót fizessen 20-30 év múlva!!!!! :(
Vendég

Én is 0 Rh+ vagyok!

Mosható peluson én is gondolkodom, egyik barátnőm használ ilyent, meg a Ligás klubban is lesz most bemutató. Amúgy van egy jó blog, itt sok infó van róluk: http://moshatopelus.blogspot.com/

Összehasonlításként: Bori ugye 5 éves múlt, s még mindig pelenkás. 2 éve tudom, hogy közgyógyra lehet íratni pelenkát, azóta kapunk eldobhatót 360 db-ot 3 hónapra, ez napi 4-nek fele meg, ami persze sosem elég. Kiegészítésként mi Liberot használunk, amivel 1 hónapot kell pótolnunk, az pedig 2 nagy csomag. Az ára közelíti a 10 ezret. Ha annak idején ismertem volna a mosható pelenkát, megúsztuk volna 30-40 ezerből, a ráköltött pénzt ki sem merem számolni! :shock: És akkor a környezetvédelemről nem is beszéltem... :? Ennek ellenére nem biztos, hogy most belevágunk, ehhez Sanyim beleegyezése is kell, őt meg nehezebb meggyőzni. Azért van macera a mosással, mosás előtti tárolással, áztatással, aztán a szárítással. És minap voltam át a barátnőmnél, már a 2. baba használja a pelusokat, viszont kicsit pisiszagúnak tűntek, lehet, csak a koruk miatt is (4 éves pelenkák). Szóval én még tipródom rajta.

Kendőt is akartam, erre Sanyi kijelentette, hogy akkor miért vettük annó 10 ezerért a kengurut? Hát mert akkor még nem ismertem a hordozókendőt... Na, mindegy, vállalok sok bérvasalást, abból csak összejön egy kendő ára, betanítani meg a Ligás csoportban fognak a használatára.

Ronci, igen, most kért mellé még másokat is a dokim, azért kell az éhgyomor. Külön meg nem veszik le csak az AFP-t.
ktc

Nekem is ajánlották már a mosható pelust, épp csak a márkáját felejtettem el. Viszont hogy használtan nem vennék, az tuti. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Venni én sem vennék, ahogy bugyit sem. Na de itt eladásról van szó.
Én nem vennék használt cipőt sem a gyereknek, de nagyon drága, szép cipői vannak és mivel Noncsi sem fogja örökölni a használt cipőt, így nem derogál bevinni a turiba, hogy vegye meg valaki.
Vendég

Mosható pelus. Én anno, hagyományos textil pelenkát használtam, azt vasalni is kellett, két pelenkásnál már nem nagyon bírtam. Egy gyereknél elég a 20 darabos garnitúra (nekem ugye 40 db volt, mert kettőt használtam/pelus) és így elég volt kétnaponta mosni. Volt pár darab tépőzáras moshatóm is, no a Monapel az leszerepelt, volt egy osztrák darabom, az jó volt. Nálam Flóraszeptes oldatban áztak mosásig (a nagyját kiöblítettem) fedeles vödörben. Háát, azért ezzel is van költség, mosószer, víz, mosópor, és az öblítés gondja... Legszívesebben lebomló eldobhatósat használnék.

Zarja. Igen, van kendőm és a topik elején emlegettem. Nagyon-nagyon szerettem és lányomat még 3 évesen is volt, hogy beletettem. Szintén valahol a topik elején írt valaki egy jó címet, a kötési módokról vannak videók. Szuper. Na, nem kell elbátortalanodni, azokon az artista szerű hölgyeken. Én nagyon béna vagyok minden ilyenhez, de volt 3-4 kötési mód, amit rendszeresen használtam. A legfőbb erénye a kenguruval szemben, hogy első naptól használható, mert fekve is beleteheted, meg később ha ülve elfárad a baba el tudod fektetni. És még az egészen nagy gyerek is felvehtő a hátadra, nem kell nyakban cipelni vagy hátihordót vinni. Szóval én csak ajánlani tudom.
pammut

Katica! Hát, ki kell próbálni a mosható pelust. Van próbacsomag, lehet, hogy azzal kéne kezdeni. De tényleg nem olcsó beruházás, mégha vissza is jön az ára. Lelkes környezetvédőként még a baba sehol se volt, de nekem már gondot okozott a pelenka ügy. Akkor bukkantam rá először a Monapel családra. Ezeknek az ára sokkal barátságosabb, viszont itt van külső/belső, meg egy kicsit macerásnak éreztem. És innen vezetett egyenes út a Pop-in-hez. Mivel már évek óta (nemcsak azóta, hogy ennyire divatba jött) meg vagyok veszve a kendőkért, szinte mindig tekerek magamra egyet, számomra egyértelmű volt, hogy hordozókendőt akarok. Le is hidaltam az árától, de nem rettentett el. Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak róla szept 30-án. Nagy várakozással nézek a találka elé, csak nehogy csalódjam, mert annak sírás lesz a vége.

Pammut, akkor én még nem lehettem itt, mert erre tuti emlékeznék, de visszakeresem!

zarja

Zarja Én is gondoltam, hogy nem voltál még akkor itt :) , de a többiek annyira nem kattantak rá a kendőre (vagy ismerik :) , én meg nem vagyok erőszakos fajta. Mikor szintén várandós barátnőm először meglátta rajtam kendőben a kislányomat, felhörrent: "ilyen nekem is kell". Na, aztán éjjel-nappal abban volt a kisfia.
Szóval tuti nem fogsz csalódni :D . Pláne, ha szakértő még be is mutatja. Én egy fényképes tájékoztató alapján kínlódtam vele, már-már el is ment a bátorságom, mikor lányom (anyja bizonytalanságát is levéve) ott ordított benne. De más lehetőségem nem volt, buszon kellett vinnem a 6 hetes csípő UH-ra, hát erőszakoltam. Nem bántam meg. Na jó, nagytakarítani nem lehet, amíg elől van a gyerek, de legalább szabad a két kezed akkor is, ha nagyon nyűgös a kicsi és egy percre se tudod épp letenni. Meg meg is nyugtatja a Te tested közelsége, meleg, mozgás, szívhang stb. Nagy hidegben a kabátod alatt jó melegben van és mégis kiviheted kicsit. Elaltatáshoz is jó.
Bocs, ha hosszú lett, de nagyon kendő párti vagyok. (Nagyvárosi tömegközlekedésben is jobb, mint a babakocsi.)
Én 8 éve 7000 Ft-ért vettem. Azóta nővérem is használta, bár az ő örökmozgó kislánya nem nagyon díjazta.
pammut

Vicky, tudom, hogy a dokidnak jó minősítése és gépe van, én is hozzá járok :lol: :lol: :lol: Egyébként, ahogy Nórinak írtam, B-s :lol:
Az én jóslóim szerint is lányod lesz, bár én a másik értéket tudom, hogy legyen 50 alatt. Bár én pont egy 43-as kisfiút is tudok, többségében bejön:lol:

Zuzmoo, tényleg nem reménytelen ügy a babkocsi vásárlás... de tényleg nagyon alaposan tájékozódj és szuper kocsitok lesz :wink:

Katica számolásával egyetértek, én mindig nagyon odafigyelek a pelus árakra, az elején így is kb. 10 ezret nyugodtan lehet számolni. Nálunk már szerencsére ennek csak töredéke fogy, Lillu csak alváshoz ill. biztonsági tart. kap pelust. Mi főleg Liberoztunk.

Használt cipő... hát én az elején úgy indultam neki, hogy soha nem lesz. Lillunak szép Superfitt (Salamander gyerek cipője) cipői vannak-voltak... aztán elkezdett az én kisgyerekem motorozni, vadulni. Két szétrúgott márkás cipő (pedig Apósom miatt verhetetlen áron vesszük) berágtam. Motorozáshoz, játszótérre csak használt vagy új, de olcsó, márkátlan cipő. Én aláírok mindent, hogy a másik mennyivel jobb, de akinek van még egy ilyen kis vadmajma, mint Nekem az tudja, miért nem vagyok hajlandó havonta egy cipőt kidobni :shock: a járkálós ünnepei cipő újak és jó minűségűek :wink:

Zarja, miért nevetnénk ki :wink:
Én még nem döntöttem a mei tai és a kendő között (Ktc - nálunk is Apa rögtön ezt kérdezte és Lillu kengurujával mi lesz :lol: ) Én Lillunál ezeket nem ismertem, de most bizti akarok.

Mosható pelus. Környezetemben sokan esküdnek rá. Mi keveset használtuk és megbuktunk Vele. Minden tiszteletem azoké, akik csinálják. Tényleg sokat lehet Vele spórolni, bár a férjem amikor hozzá számolja az áram, vödör, mosószoda stb. költségeket, nem látja olyan bomba üzletnek.
Én a Monapel márkát hallom mindenkitől dicsérni, aki használja.
Amit soha ne vegyetek, az a Bambino Mio leszoktató pelusa. Na az ultragáz. Saját tapasztalat. Ez is textil pelus márka, pelusait nem használtam, csak ezt a leszoktatóst, 3-ból 3 embernél bukott meg ez a változat :shock:

Aki már volt Istenhegyin leírná Nekem, hogy parkolási viszonyok milyenek ill. nagyon reménytelen-e tömegközlekedéssel feljutni oda :?:

KépKép

KépKép
beneildi

Ja, kendőhöz még annyit, nem érdemes kényes színben venni, vagy kettőt kell beruházni. Az enyém középkék alapon citromsárga csíkos; barátnőmé tejeskávé alapon fehércsíkos. A fehér alapszínűt sokat kell mosni :lol: .

2-3 nap óta nagyon beindult a Babó. Nem túl erősen, de sokat mocorog. És rendszerint jobb oldalt alul. Van másnak is ilyen helyhez ragaszkodó pocaklakója?
pammut

Pammut, Öko Alana, Dm környezetbarát eldobható, de lebomló pelusa. Tényleg jó :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Na, én eddig nem tudtam mi az a mei tai, most gyorsan rákerestem. Még mindig a kendőt részsíteném előnyben a fekvő pozíció miatt. Én addig nem raktam függőlegesbe a gyereket, amíg nem tudott magától is ülni, s egy idő után még ilyenkor is jelezte, hogy elfáradt és elfektettem. Ja, létezik gyűrűs kendő is :D .
pammut

Köszi Beneildi. A legutóbbi gyereknél ez még csak utópia volt itthon. Ára?
Amúgyis ajánlani akartam a DM saját pelusát Babylove? néven (ha még létezik), hajdan Libero minőség és olcsóbb ár jellemezte.
pammut

Hát elég naiv vagyok, de ugye mivel nekem ott lesz az Alapítvány, arra gondoltam, hogy felkötöm a Lucát, és benn tudok dolgozni. Hála égnek nagyon segítőkészek, tehát ugrálnom nem kell, legfeljebb a laptop előtt nyomom. Gondolkoztam a hordozón, de azt olyan ember-telennek látom. Mint egy kosár kenyér kb. Beviszem, leteszem, elvan, felveszem, továbbviszem. Így meg talán kevesebbet fog sírni (állítólag) és ott lesz velem. Elvileg heti 20 órát kell munkával töltenem, mindegy hogy hol, hogyan. De már most megbeszéltem velük, hogy ismernek, ha kell lesz abból 40 is (akár naponta :D ), és megállapodtunk, ha nincs is meg a 20 ó/ hét a munka legyen meg, és dokumentáljam le. De asszem ezt már írtam.
A másik ami miatt szeretnék, mert így is utálom, ha valami akadályoz mozgás közben - dühös leszek és utánna agresszív. VAlszeg a babakocsit is darabokra fogom szedni, ha nem jutok be az Abc-be, márpedig nem nagyon hiszem. Látom, mit szenvednek az anyukák. Így meg felkötöm és megyünk. A súly nem tétel- a mai napig hátizsákkal járok, mert a női válltáskáktól megőrülök.
1, semmi nem fér bele, kell mellé még egy szatyor, na ettől meg tudok vadulni, akkor minek két táska
2, leköti az egyik kezem, előre hajolok leesik
3, meg se lehet pakolni, mert úgy meg nehéz
Szal inkább most beruházok a saját futóműveimbe (már vettem két kényelmes hiperlábbarát szandált) meg kaptam egy gyönyörű kényelmes hátizsákot és már csak a hordkendő van vissza.
ezen a háton hordozással barátkozom, igazából nem is a babó miatt idegenkedem, de akkor hova teszem a csudiszép hátitáskámat. A mamamin láttam, helyes táskát, aminek a szíja köthető, tehát hordhatod háton, oldalt stb. Van otthon szép bársonyvirágos farmeranyagom, azt meg fogom varrni a Luca holmijai után. Már beszéltem egy somogyvámosi csajszival, aki vár, és megtanít a használatra. Meg itt Pécsen van hordkendős klub, de oda még nem merek elmenni, hiszen még rendes pocim sincs, márpedig az tagsági feltétel, nem? Majd november táján.

zarja

Bocsi, hogy ilyen hosszú vagyok, de ma nem vagyunk helyszínen és igaz ezer meg egy dolgom lenne, de úgy utálok már itt lenni. Megőrülök délutánig! :oops:

A mei-tai Zsoltinak lesz, szerintem neki nem lesz kedve kötögetni (amúgy is mindig az a baja, hogy olyan nagy, mint egy medve), és szeretném, ha ő is hordozná Lucát. Pl ha én nem vagyok otthon, vagy ha együtt megyünk hármasban valahova, meg ismerem annyira, hogy rá fog cuppanni az ízére. Arról nem is beszélve, hogy mostanság elég pocsék a kondija, majd Luca segít hogy jobb legyen :lol:

zarja

Zarja Jaj de jó, hogy Te is utálod a "ridikült" :lol: . Én is hátizsákos vagyok :D . Már megkaptam, hogy úgy nézek ki, mint egy kisiskolás. És? Nekem szabad a két kezem, még bevásárlás után is. Háton meg könnyebb cipekedni. Totál egy véleményen vagyunk. Amikor háton vittem a gyerkőcöt, volt, hogy a hátizsák került előre.
Kendőt nálunk sem kötött Apa, kengurut egyszer-kétszer, meg esetleg a hátihordót. Nagyobb gyereknél, hosszabb távra azért a csővázas hátihordó kényelmesebb.
pammut

Ja, a már említett barátnőm vállalkozó, otthon magára kötötte kendőbe a gyereket és így végezte az irodai munkát. Csak bíztatásképpen...
pammut

Jó reggelt!

Vicky! Nem hiszem, hogy aranyerem lenne, legalábbis nem tudok róla. Én is a Mezőkövesdi szülőotthonban születtem és ott laktam 20 éves koromig :lol:

Hát csajok! Sem a kendőhöz, sem a mosható pelushoz nem tudok hozzászólni, de valahogy engem nem fogott meg egyik sem :? Ez lehet, hogy az én hibám, de nekem sem tűnik túl nagy üzletnek a mosható pelus a víz és mosószer mellett már. A kendővel nekem az a bajom, hogy ahogy a hordozóban is, ebben is nagyon görnyedten van a baba (legalábbis amiket én láttam eddig). Pontosan azért akarok mózeses babakocsit, hogy tudjon feküdni egyenesen a pici. De ez az én véleményem :lol: Később biztosan jó lehet, amikor már rendesen tud ülni, de akkor már jó a kenguru is. Hát majd meglátjuk a gyakorlat mit hoz. :lol:

További szép napot mindenkinek.

bellerreni
Eger

Pammut!
Az Öko-Alana normál pelus áron van, jó a méretezése is. A kiszerelése kisebb, nincs belőle ez a mega-jumbo pack :lol: most nincs itthon, de majd megnézem Neked a pontos darabszámot, ha nem feledem.
Babylove. Nem véletlen volt Libero minőség, hiszen ugyanaz a gyártósor, ugyanúgy gyártotta. Most viszont már más gyárban készül (ez dm-es belső info) és sajnos azóta nekem nincs olyan jó tapasztalatom vele. Legalábbis az én gyerekemre nem passzol, folyt mindenfele belőle :shock: Bár sokan esküsznek rá.

Nekem ami az olcsó pelusok közül bevált, az a Tesco lila csomagos. (csak a lila, a másik nagyon nem) Csak akciósan szabad, mert különben nem olyan kedvező, viszont gumis derekú stb. Szóval tényleg jó. De azért nálunk Libero áll a dobogó első fokán. :oops:

Zarja, ha nem titok, megírod hol dolgozol, melyik Alapítványnál, én is civil szférában nyomulok :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Reni, nekem Lillunál ugyanez volt a fenntartásom a kendővel, meg az, hogy nem tudom megkötni. De mivel a kenguru nem vált be, most már látom az mennyivel jobb lett volna, de nekem is el kell mennem egy tanfolyamra, hogy ne rosszul kössemfel ezt a gyereket :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Én is hátizsákos lettem, Lillu mellett elfogyott a szabad kezem :oops: bár kényelmes, nekem jobban tetszene egy kistáska, de ez ha meglesz Kistesó fényévekre kerül :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Hű micsoda témák!
Nekem sógornőm vett meg mindent a mosható pelusozáshoz, aztán megszületett a kisfia, most 8hónapos és még mindig eldobhatóst használnak..nincs rá ideje, hogy mindennap áztassa, mossa stb...Én még nem gondolkoztam el rajta. Tény, hogy kényelmesebb az eldobhatós,de majd kiderül.
Kendő: már nézegettem, de még erről sincs kialakult véleményem. Félek attól, hogy mivel egyébként is fájós hátú vagyok, nem-e leszek attól még inkább. így is majd elránt a cicim. :lol: Bár lehet addigra már annyira megszokom a nagy pocak miatti súlyeloszlás változást, hogy még a végén én is bele vágok. ki tudja. még tényleg nem gondolkoztam ennyire előre.
Kitartóan várom, hogy megtudjam, hogy minden rendben van-e, meg hogy kispasi vagy kiscsaj lakik a pocakban, aztán kezdek el mindenben gondolkodni.

Kép
Kép
ronci

Ja igen: hátizsák: én most még egy nem túl kicsi "női" válltáskával mászkálok, mert egy hátizsákkal hülyén mutatnának a ruháim. De nekem is van tutti kis hátizsákom és ha lazább szerkóban vagyok, akkor simán viszem. Ugyhogy nekem itt mind a kettő jöhet.

Kép
Kép
ronci

Szép jó reggelt!
Hú, de sokat írtatok.

18-20. heti uh-t nekem is a dokim csinálja magánban, ő is „B” minősítéssel rendelkezik. Viszont mi is tervezzük a 4d-t, majd a 22hét körül.

Úgy tűnik tegnap sokaknak volt rossz napja, én is csatlakozhatom bátran. Kezdődött azzal reggel, hogy lecsúsztam néhány kedvezményes tankönyvrendelésről. Majd megérkeztek a kéményseprők, akiktől szakvéleményt kértünk, mert le akartuk cseréltetni a cirkót. Nos kiderült, hogy a kémény bélelése nem felel meg a jelenleg érvényben lévő szabványnak, tehát nem adhatják ki az engedélyt, csak ha újra béleltetjük a kéményt; ami viszont min. 300ezer forintba kerülne, a cirkócsere is kb. ennyi. Na ez nem volt benne a tervbe úgyhogy idén tutira nem fogjuk tudni megcsináltatni, marad a remény, hogy ezt a telet még kihúzzuk a mostani készülékkkel. S ami feltette a koronát a napra, hogy „szétesett” Jázmin ágya. (leesésgátló van felszerelve az egyik oldalára, amit álmában rendszeresen rugdos, így egészen kilazult a léc, ami összetartotta oldalt) Na, ez elég vicces volt, egészen addig, amíg nem kezdtük el apával megjavítani. Kb. 2 órán át szenvedtünk vele, de most jobb, mint új korában. Egyébként a gyerekággyá alakítható kiságyában alszik, de már kb. 1hete keresem az utódágyat, csak még nem sikerült döntenem, na ezt most nem halogathatom tovább.
S emellé természetesen Jázminnak is remek hisztis napja volt a tegnapi, szóval az idegrendszerem rendesen sérült.

0-s vércsoprtúakhoz én is csatlakozom, viszont RH-negatív vagyok. A szúnyogok imádnak :lol:

Pelus: a moshatót én tuti nem vállalom, Jázminnal Liberot használtunk végig, most nem tudom mi lesz, alkati kérdés is, hogy melyik pelus lesz testhezálló majd. Egyébként biopelenkát a babyfun babadiszkontban is árusítanak, lehet, hogy kipróbáljuk.

Hordozókendők közül én is néztem a mei-tai-t, de azt nem ajánlják újszülöttkortól, nem? Vagy vmit benéztem volna? Én is szeretnék, de fogalmam sincs milyet vegyek. Az lenne tuti, ha nem kéne kötögetni. Kengurunk van ,azt is tuti fogjuk használni, mert imádom, de egy újszülöttet azért nem raknék bele, pedig elvileg lehet, de nekem az annyira rendellenes pozitúra egy pici babának

Kép
Kép
szana80

Sziasztok!!!!

Szép jó napooooot!! Ma is álomkór van rajtam :shock: :shock: :shock: :shock: Ágyikóóó,szuszmoooooo :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?