Uh, milyen sokat írtatok. Én meg egész nap kinn voltam kis falvakban. Uh, néha még én is elszörnyülködöm. Azt képzeljétek, hogy a faluba egyáltalán nem jár busz. Csak a szomszéd faluba, és aki be akar menni Bólyba (világváros!) akkor annak át kell gyalogolnia a szomszédba. Állati lehet. Igaz, van falubusz, és az biztosít legalább némi csatlakozási esélyt. De gyönyörű portákat láttam, itt lenn sok a sváb falu, és igaz, hogy nagyon szegények, nagyon el vannak vágva minden civilizációtól, de ilyen rendezett portákat még Pécsen se látni. Mindenhol buja virágözön, szépen nyírt gyep, szépen rendben tartott házacskák. Már már kedvet kaptam… Viszont nethez csak este jutok otthon.
Nóri, ráhibáztál
! Lehet, hogy ostoba vagyok, de három dolgot találtam iszonyú fontosnak így babavárás szempontjából: pelenkázós kiságy, hordozókendő, mosható pelus készlet. A többinek még utána se néztem, majd október után. Ok, a babakocsit, azt hozzánk vágták, de azt nem is néztem! Szal nézegettem, és 100%, hogy az lesz. Elvileg szeptemberben Pécsett kinyit a Kanga Egyesület, oda akarok menni szakmai tanácsot kérni. Kötni nem merek (akkora gyereket se láttam még, nemhogy méretet venni!), viszont nagyon dicsérik a Pop-in All-in-one pelenkákat. Hát, húzós beruházás, de most erre tettem le a voksot. Egy tízes szett 43 e Ft, de elvileg végig jó. Ennél az Egyesületnél meg is tudom nézni a különböző pelenkákat, akár használat közben is
meg kapok valami szakmai jótanácsot. De most netes utána járás után a Pop-in a nyerő (nagyon tetszett még a Wonderoos, de az kb ugyanaz, mint a Pop-in, és az nincs a környéken, hogy megtapizzam). Majd tudósítok!
Nem merek ilyen témát felhozni, mert attól félek, hogy a tapasztalt babagondozók kiröhögik a naiv elképzeléseimet. Bár Hordozós hét lesz szept 21-25 között. Persze, megint minden Pesten lesz, de állítólag Pécsen is lesz bemutató pénteken. Akkor tuti hogy itt leszek.
Képzeljétek, számolgattam, és nagyon durva lett a végeredmény. Itt Baranyában összesen 3 db szülészet van (Mohács, Szigetvár, Pécs). Szerintem fél óra alatt nem lehet beérni a kórházba. Pl én közel lakom relatíve Pécshez, de nekem is egy óra. És aki még északabbra lakik? Annak másfél két óra minimum. Reni! Felétek is hasonló a helyzet? A fővárosban meg minden második utcában van egy kórház. (némi túlzással)
He-he, megérkezett a 20. heti Babanetes tudósítás, azt írja, hogy a páromat is vegyem rá, hogy beszéljen a hasamhoz, hogy a baba majd emlékezzen a hangjára! Na, majd ha összefutok vele, akkor megmondom, hogy ne hozzám, hanem a pocimhoz meséljen. Mellesleg – mondjatok bolondnak – elővettem a Magyar regék és mondák könyvét, és újra végigolvasom… kettőnknek. Egyenlőre csak én élvezem és mi hallgatjuk…
Juci, mi használtan kaptunk egy babakocsit, korábbi oldalon tettem fel róla képet, ez lapra csukható, és a 3 ajtós pici Corsába döntés nélkül befért a csomagtartóba (igaz, apának a mélynyomó hangládája már nem fér be mellé
). Teljesen dönthető, téli zsák is van hozzá, és ha nagyobb lesz ülésesre is át lehet alakítani. Fordítható kar, bolygósítható, na ezeket emelték ki nekem. Persze, mondhatták, úgy néztünk a Zsoltival, mintha a Holdon való járást mutogatták volna. Mikor hazavittük vagy 2 órán át csodáltuk és hajtogattuk jobbra, balra, nyomkodtuk a gombjait. Hát a súlya így saccra 10 kg körül van. Tehát lehet kapni, állítólag a mienket 70 e körül vették újonnan. Aztán körbenéztünk, és rájöttünk ez azért az árért nem rossz, így belevágtunk.
Pammut: most olvasom, neked van hordkendőd? Nem is mondtad! Mesélj róla még nekünk!
Edit! Rajtam is röhögnek a kollegák, pedig én se érzem soknak. Igaz, én szinte egész nap eszegetek egy kis gyümölcsöt, most épp a szilva van a soron, és hát abból nem elég egyszerre egy. Mai menü: reggelire 3 krumplis prósza, délelőtt 2 barack, ebédre a falusi iskolában felszolgált rizseshús kitúrva a hús és káposztasaláta, vacsorára anyukám fini lecsóval várt. Én is félek, hogy mohó vagyok, ezért nem mertem repetázni. Egyébként is ennyit szoktam enni. Szal teszek rájuk, és még két szilvát is benyomok még ma!
Tényleg, nektek délutánra nem feszül a pocitok? Nekem tisztára bekeményedik, mint egy közepes görögdinnye, és egyre kellemetlenebb az előre dőlés. Reggel viszont, puhácska és délutánra újra felkeményedik.
Jah, egy jótanács, főleg aki sokat végez ülőmunkát. A gyógymasszőr a lelkemre kötötte, hogy attól, mert büszke vagyok a babóra, ne essek a várandós nők legnagyobb hibájába. Ettől ugyanis rövid időn belül állandóan fájni fog a derekam. Igenis ne toljam ki előre a pocim, és ha nagyobb is lesz, húzzam olykor hátra, hogy a medence meg előre billenjen. Ugyanis ezzel az alsó S kanyart még élesebbé tesszük, és a csigolyák kikoptatják egymást, arról nem beszélve, hogy egymásnak nyomódnak, és attól fáj az egész derékrész. Most még szabad: esténként feküdjünk le egyenesbe a hátunkra, és billentsük fel a medencét, a derekat meg szorítsuk a földhöz. Ezzel ellentétes irányba kényszeríted az alsó S kanyart. És tök jó. A babót ne féltsétek, most már tud jelezni, ha baj van. De elvileg még nincs akkora súlya, hogy a saját légellátását nyomja. Ugyanezt állva is meg lehet tenni. Sőt ha valaki buszra vár, lehet ott kicsit tornáztatni, a kutyának nem fog feltűnni.