Hahó!
Ágikánk úgy döntött, hogy ő mostanában legkésőbb 6-kor felkel
, ezért lőttek az éjszakai netezésnek. Lehet, hogy emiatt visszatérek nagyon ritkán író üzemmódba, mert muszáj hamar lefeküdnöm, ha nem akarok kipurcanni. (Éjjel is kel többször is, szopizni csak 3-5 alkalommal, de büfizni nagyon sokszor kell neki, ilyenkor muszáj függőlegesbe tenni, mert akkor kijön a büfi, és nem ficereg tovább. Valamelyik éjjel volt egy nagyon rémisztő eset, fekve büfizett, és telement az orra, de olyan szinten, hogy egyáltalán nem tudott rajta levegőt venni. Próbálkozott keményen, láttam a rémült arcocskáját, hogy most akkor mi van, szörcsögött-fuldoklott, sírt is, gondoltam, ez megoldja a dolgot, mert akkor a száján vesz levegőt, de nem, ugyanis közben is próbált az orrán is lélegezni, nagyon ijesztő volt. Először vártam a tüsszentést (Berci ilyenkor simán tüsszentett párat, és minden oké lett), de csak egy jött, és ugyanúgy tele maradt az orra, és fuldoklott tovább rémülten. Aztán végre lebotorkáltam a sötét lépcsőn, porszívót és orrszívót előszedtem gyorsan, és kiszívtam az orrát. Rengeteg cucc jött ki belőle. Ő üvöltött, mert nagyon nem tetszett neki, de utána olyan megkönnyebbült volt! Tiszta hülye vagyok, hogy nem rögtön az elején jöttem le vele, azóta is rosszul vagyok, ha a halálra rémült arcára gondolok, amikor nem kapott levegőt. Na, emiatt azóta minden kis ficergésre rögtön rántom függőlegesbe, ami 15-20 alkalom is egy éjjel, szóval nem vagyok éppen kipihent...)
Tündi,
ha már kérted, tessék (kattintásra megnő):
(Készült még a torták mellett három nagy tányér kókuszos kocka, meg piskótatekercs, ennek a tésztáját már anyu vette, a többit mind én sütöttem.)
Sajnálom, hogy ennyire fáj Zsombi hasa!
Anna,
köszi a túrás oldalt, lementettem.
Csipkés pólya van a Berndonban.
Mimi,
Zimonyiék.
Te régóta ismered Livet? (Én kb. két éve, csak a netről, akkoriban még ő is sokat babanetezett, azóta inkább mamamizik. Az meg nekem túl sok, egyszerűen nem tudom követni a rengeteg hozzászólást a sok érdekes topikban.)
De jó, hogy a tiéd lett a Primula!
Mellesleg gyönyörű az a kendő, teljesen az én színvilágom. És örülök, hogy ennyire bevált, ezt egyáltalán nem értik azok, akik nem próbálták, és hülyének néznek, hogy ennyit kiadunk egy kendőre (a férjem és az anyukám sem igazán érti a dolgot, de vicces volt, hogy a múltkor ráültem a Katjára a széken, a férjem meg odavágtatott, hogy kiszedje alólam, mert nehogy már ráüljek egy ilyen drága kendőre, hehe).
Itt egy kép rólam és Ágiról a rugalmasban (a lányom fényképezte, és kissé hülye arcot vágok rajta):
Bori,
Sarlai dokinéni ránézésre nem szimpi, de amúgy meg velünk nagyon kedves volt (még az otthonszülésen sem akadt ki, és nem kezdett el prédikálni, nálam ez is plusz egy jó pont
).
Nevetésért irigy vagyok!
Cicirángatás nálam mindnél volt, ilyenkor érdemes résen állni, és amikor érzed, hogy húzná el magát, nem engedni. Mást nem sikerült kieszelnem ellene.
Dbea,
én nem fejek egyáltalán, szerintem ha van annyi tartalék, ami szerinted vész esetére elég, akkor felesleges tovább. (Én úgy döntöttem, hogy nálunk nem lesz vész, ezért még egyszer sem fejtem, hehe.)
És ha éhes a gyerek, nyugodtan egyen sokat, a védőnő meg magasról, vastagon... Már bocsánat.
Ki mondja, hogy minden gyereknek ugyanannyit kell enni, vagy hízni? A felnőttek sem egyformák, a gyerekek miért lennének?
Én eszem mindent egyelőre, és figyelem, milyen hatása van. Berci pl. csak a káposztától fájlalta a hasát, de attól nagyon, így azt gyorsan el is felejtettem, meg a kínaitól kakilt véreset, így azóta sem ettem kínait, mert csak van benne valami rossz, ha ilyet okozhat...
Pelenkázótáskát vettem Gabi születésekor, totál kidobott pénz volt, szvsz bármely táska megfelel a célra, ha a mérete megfelelő, és van pár rekesze.
Hízásról még: van egy ismerősöm, akinek a gyerekei fél évesen 10 kilók voltak, csak szopiztak. Mindenki ájuldozott, hogy túleteti őket. Aztán a gyerekek 12 hósan is csak 10,5 kilók voltak, mert ők ilyenek. Az elején többet, utána meg keveset híztak.
Linácska,
apa módszere a távirányítóval tutijó, a férjemnek is megmutattam.
Ügyi vagy a szopival!
Has: nekem óriási, terhesnacikat hordok még szerintem legalább 2-3 hónapig...
Kb. akkora most, mint 5-6 hónapos terhesen, úgy két naponta meg vissza 1 centit a derekam, most olyan 93 centi körül van.
Na, fél órával később hagyom abba, mint ahogy terveztem, de mostantól visszafogom magam, muszáj aludnom is valamikor. Ha nem írnék, ezért lesz.
További szép hetet!