Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Látom, többen is ma maradtunk először 'egyedül' babával -nálunk is ma ment Apa először dolgozni, eddig jól bírjuk :). Szerencsére már fél 5 körül itthon lesz.

Adri, éjszaka nálunk is 3 óránként kel Emma -általában 10 körül elalszik (néha kicsit hamarabb), utána fél 2-kor, fél 5-kor és fél 8-kor kel. Szerencsére evés és büfiztetés után általában hamar visszaalszik, így kibírható.

Pelenában kinek melyik vált be? Mi jelenleg Pampers-t használunk, eddig 2x volt "baleset", egyszer kikakilt belőle, egyszer kipisilt. Az tetszik benne, hogy vékonyabb, mint a Libero, ezért szerintem komfortosabb babócának.

Kép
angelita

Linácska, nem semmi étvágya van Levinek :)!

Kép
angelita

Angelita,
nekünk Lilivel Pampers volt, most Levivel Libero, de anyós hozott egy nagy csomag Pamperst, úgyhogy most az fog jönni.
Amúgy sokan állítják (én is hajlok rá), hogy kislányoknak a Pampers, kisfiúknak a Libero válik be. Én nagyon Pampers párti voltam, Lili most júniusban szokott le a pelenkáról, és még így 3,5 évesen sem volt vele gondom. Levin valahogy hülyén állt, a Libero meg úgy, ahogy egy pelenkának állni kell. Pedig nem hiszem, hogy 1,5 hónap alatt kijöttem a gyakorlatból :lol: Ennyi volt a két gyerek közötti pelenkamentes időszak.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,nagyon ügyik vagytok! :)

Angelita,mi libero-t használunk mind a 2 gyereknél.Nekem anno a pampers nem jött be.Még próbáltuk a huggies-t az is jó volt amíg kicsi volt.Aztán később vettem megint,de akkor tiszta kiütés lett a popsija...pedig nem rossz márka.

Mi éjszaka nem aludtunk vmi jól.Most nem volt durva hasfájás,de alig akart visszaaludni.2órámba telt mire visszaaltattam :cry:

Kép
Kép
tundi24

Ja és megérkezett végre a TAJ kártyánk! :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!
Lina!Nem semmi Levi mennyit evett.
Távirányítós kép :lol: :lol:
Találékonyak az apukák :lol:
Azt mondta a Szabi.Nem tudja bepcsolni mert pici a keze :lol:

Csajok,a kismacska tovább állt.Kitettük az udvaron a kocsiból és eltűnt.Lehet megijedt a kutyánktól,pedig az nem is bántja a macskát..
Amúgy ha maradt volna maradhatott volna de nem bánom,hogy elment.
A saját macskáink is átpártoltak a szomszéd öregasszonyhoz,mert az konzervvel eteti őket.Hááát ha ennyire elcsábíthatóak akkor menjenek.Bár a fiú macskát sajnálom,mert az tök ari..de néha haza jön megmutatja magát,hogy még itt van.

mimi12

Mimi,
ha ma tartjátok, akkor sok boldog névnapot kívánok Reginek!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Pelusból mi is liberot használunk.Márknál a pampers nem jött be szinte ahogy tidsztűba tettem,máris cserélhettem le.Atinal ilyen baleset nem történt,de most is szimbibb a libero.

Mimi:BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK REGINEK!!!!

Jó lenne már vmit tudni Bikkmakkról.
Vendég

Sziasztok!

Mi is ma vagyunk itthon először egyedül :lol: Nem tudom mi van, de a kisfiam reggel óta alszik, csak enni keltem fel :lol: :lol:
Úgyhogy már mostam 3 adagot, vasaltam, csináltam egy mini-takarítást, viráglocsolás. Teljesen elégedett vagyok, mert így a héten már nem lesz olyan sok dolgom itthon :lol: :lol:

Mi használtunk már Huggiest és Pampers-t is, a Pampers viszont átázott már többször. (Lehet, hogy Marci pisil túl sokat??? :lol: )

Éjjel mi is kelünk, 11-kor keltem utoljára enni, aztán magától ébred háromkor, hatkor, és nyolckor kelünk már rendesen. Eddig teljesen bevált a módszer, szerencsére.

Linácska: nagyon jópofa a távirányítós képetek :lol: :lol: Levinek nagyon jó étvágya van :lol: :lol: Egyébként Marci étvágya is napról napra nő, írogatom, hogy mikor mennyit eszik, már minden nap van olyan alkalom, hogy benyom 90-100 g-ot is egy evésre :shock: Holnap jön a védőnénink, lehet, hogy jól le is tol minket is, hogy túl sokat eszik a gyerek, de mit csináljak, ha ennyire éhes???

Nagyon durva dolgokat írtatok a kórházakról, ahol voltatok, ehhez képest nekem nagyon jó sorom volt a Szent Imrében. A csecsemősnővérek abszolút segítőkészek voltak, ha megkérted őket jöttek, mutatták, mondták. Nekem ők mutatták meg azt is, hogy hogy kell szoptatni :oops: :oops:

Az az igazság, hogy még én is lógok egy szüléstörténettel, de szerintem kb. öt sorban le tudom rendezni, minden annyira gyorsan történt: a párommal hétfőn este itthon néztük a tv-t, amikor kb hét-fél nyolctól megint beindultak a jóslófájásaim, de nem is foglalkoztam velük, mert ez már 4-5 napja rendszeres program lett. Aztán ahogy telt az este állandóan wc-re kellett mászkálnom, majd fél tizenegytől nagyon eldurvult a helyzet, két-három percenként olyan erős fájásaim voltak, hogy már nem tudtam egy helyben ülni csak mászkáltam a lakásban fel-alá. Nem gondoltam, hogy ez már az lehet, mert mindenki azt mondta, hogy a kórházba is csak akkor induljunk, ha 5-10 perces fájásaim vannak, ez meg sokkal sűrűbb volt, úgyhogy biztos jó kis erős jóslófájások ezek is :lol: Aztán 11-kor már azért kezdett gyanús lenni a dolog, így felhívtam a szülésznőt, hogy mi is lehet ez, azt mondta, hogy szedjük magunkat össze és találkozzunk a kórházban, megnéz. Ahogy letettem a telefont a magzatvíz is elkezdett folyni, úgyhogy akkor már nyilvánvaló volt, hogy szülni megyünk :lol: Felkaptuk a táskát és indultunk is. Háromnegyed tizenkettőre értünk be, kicsit várni kellett, kb negyed egykor megvizsgált a dokim, kétujjnyi volt a méhszájam, volt nst, meg kaptam beöntést is. (Hát az még mókás volt, beöntés után a wc-n csücsülni a kétperces fájásokkal... persze csak így utólag :lol: ) Aztán fél kettő körül átmentünk a szülőszobára, ahol már a párom is ott volt, talpig zöldben, tisztára úgy nézett ki, mint egy jóképű doktor úr :lol: :lol: A szülőszobán hánytam még kettőt (előtte már volt egy hasonló baleset az nst közben is), így kaptam infúziót nehogy kiszáradjak, meg állítólag fájdalomcsillapítót is, de szerintem átvertek, mert csak rosszabb lett a helyzet. Kettőkor mondták, hogy olyan jól állunk, hogy szerintük háromra meglesz a baba :lol: Ekkorra már kb csillagokat láttam, szinte azt sem tudtam hol vagyok, szegény páromnak meg csak szorítottam a kezét, erősen, ő meg próbálta vizes ruhával törölgetni a számat, meg nyugtatgatott, simogatta a fejem... Aztán egyszer csak éreztem, hogy megváltoztak a fájások, itt már valaki nagyon ki akar jönni. Nem is tudom hány nyomásra, de elég hamar kint volt Marci. Nagyon furcsa érzés volt, ahogy éreztem, hogy kicsusszan :lol: Gyorsan megtörölték bebugyolálták, és már tették is a hasamra. Annyira szép volt, hogy kicsit meg is sirattam azt a kis csúszós csomagot a pocimon :lol: :lol: Kaptunk kb fél órát az ismerkedésre, aztán Marcit ellátták, meg engem is (sajnos vágni azért kellett), aztán visszaadták még a Babát kb egy órára.

Utána már a szokásos dolgok történtek, gondolom, átvittek a gyermekágyas osztályra, Marcit az újszülöttekhez és reggel találkoztunk újra.

Szerintem összességében nagyon gyors és komplikációmentes születésünk volt, amiért nagyon hálás vagyok annak aki így intézte.

Bea

Kép

Kép
dbea

Na jó, több lett mint öt sor :lol:

Kép

Kép
dbea

Mimi,boldog névnapot Reginek!

Dbea,jó hogy van akinek pozitív élményei is vannak a csecsemős osztályról! :) Persze szerencsére kivételek mindig vannak.
Ilyen éjszakai kelésekkel én is kibékülnék :)

Elintéztem du az anyaságit,elvileg jöv hét végére itt is lesz! :) Remélem így is lesz.

Volt itt a doki néni .Zsombi 4720g.Egy hét alatt hízott 310g-ot,majdnem egy havi adagot.Mondta hogy túleszi magát attól is fájhat a hasa,és hogy nyugodtan fejjek ki 30ml-t is evés előtt.És hogy az espumisant kajcsi előtt 10-15perccel adjam be neki,és nyugodtan mehet belőlle a 20-25csepp.
Az éjszakai sokáig fentlétre azt javasolta ne világítson semmi....ami oké is lenne,de sötétben nem látok csepegtetni,fejni..de majd lehet csak a nagyon kicsit világító éjjelifényt teszem be.
Ja hasfájásra azt mondta,hogyha továbbra is ennyire megvislei,mármint amikor belekékül...akkor majd ad vmit,de egyenlőre próbálkozzunk így az espumisannal.
És javasolta hogy próbáljon meg cumizni is,és hogy cseresznye cumit vegyek neki,látta hogy ezzel az aventossal küzd.Lucának csak avanetos volt,elfogadta mindig..de hát végülis nem egyformák :wink:

Huha..na most jó sokat írtam magunkról...

Kép
Kép
tundi24

Tündi: hogy intézted az anyaságit? Személyesen vagy telefonon? Egyáltalán hogy kell?? :oops:

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Itthon vagyunk, nagyon nem volt egyszerű az egész és most sem az. Szopiztatni nem tudok egyenlőre mert véres a tejci és nem adhatom oda neki. Fejem szorgalmasan , hogy kitisztuljanak a csatornák és tudjam szopiztatni. Most csak ennyi, fáradt vagyok a korházba nem nagyon tudtam pihenni. Szüléstörténet pár nap múlva.
Köszi a gratukat!
nikó

Dbea,személyesen intéztem.Kellenek hozzá a papírok.Szül.anya.kiv.;lakcím;Taj kártya,és a te személyes irataid.És a területi MÁK-nál kell intézni.

Nikó,de jó,hogy otthon vagytok már! :) Ma akartam írni sms-t,hogy hogy vagytok,mikor mehettek haza,de a délutáni ügyintézésben elfelejtettem :oops:
Én véres cicivel is szoptattam,csillagokat láttam közbe,és amiket visszabüfizett az olyan rózsaszineske volt,mert ugye nyelt vért is :?
Pihenj amennyit tudsz! Homeos szereket kipróbáltad?Gyors felépülést!

Kép
Kép
tundi24

Linácska, nem semmi, amit a fiad művel! Nem elég, hogy már a pocakodban szép méreteket öltött, még itt kint is folytatja... :)
Szerintem a topic eddigi legjobb fotóját töltötted fel - apa nagyon találékony! :lol: :lol:

Angelita, szerintem mindegyik fajta pelenkával előfordulhat "baleset" - legalábbis nálunk a Pampersből és a Liberoból is folyt már ki mindenféle... Viszont a Liberoval lehet pontokat gyűjteni, és beváltani hasznos dolgokra. Most néztem a Pampers honlapját, ott is van pontgyűjtés, ha a Rossmannban veszed + kuponokat lehet nyomtatni, amivel olcsóbban veheted meg.

Tündi, sajnálom, hogy rossz éjszakátok volt - viszont kápótlás, hogy intézhetted a pénzügyeket a TAJ-kártyával! :)
Furcsa, hogy cumit javasolt Zsombinak a dokinéni! :roll:

Mimi, boldog névnapot Reginek!
Jó fej a kan macskátok, hogy vissza-vissza jár megmutatni magát! Ezek szerint viszonylag hűséges típus! :)

Dbea, köszi a szüléstörténetet!

Nikó, végre Te is otthon, de jó! :) Én is úgy tudom, hogy a véres tejcivel is lehet/kell szoptatni a babát!

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
nekünk is már a kórházban javasolták a cumit, az erős szopóreflex csillapítására. Amúgy Levi fele annyira sem cumis, mint Lili volt, de néha jól jön, ha hason folyamatosan emelgeti a fejét, és ezért nem alszik el, csak hergeli magát. Ha kap cumit, már teszi is le a fejét. (háton egyátalán nem alszik)
Azért én megelégednék kisebb méretekkel is, már leszakad a karom. Nem volt ideje szépen fokozatosan hozzászokni a súlyhoz :lol:
Képzeld, elvileg múlt kedden már írták a névhasználathoz az engedélyünket, és máig nem kaptam meg. Pedig ma lejárt a 60 nap.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bori,én nem bánom a cumit,ha így megnyugszik.De ez sem kell neki igazán.előbb utóbb minden gyerek leszokik a cumiról.Luca csak alváshoz kéri,de ha elalszik ki is esik a szájából és napközben sem kell neki.Ha Zsombi is így elfogadná akkor jó lenne,de nemigazán jön be neki ez sem :wink:
Most a fényen is állított apa.Jó lenne ha beállna egy jó kis rendszer az éjszakánkba.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
tundi24

Tündi,
nálunk egy pici led ég éjszaka, de csak akkor ha szoptatok, vagy fent van Levi, amúgy sötétben alszunk. De ez sem vált be. Ha nem álmos, nem alszik akár 2 órán át. Hiába altatom, vagy bármi, nem jó. Igazából az a baj, hogy olyankor se az ágya, se mellettem, se a kezemben, sehol se jó. Nem sír, csak nyűglődik. Aztán eltelik olyan másfél óra, látom, hogy ásítozik, akkor visszateszem az ágyába, és elalszik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Az éjszakánk viszonylag jó volt, fél 1 körül kelt babóca, viszont akkor nehezen aludt vissza, csak olyan 2-kor, utána viszont fél 6-ig szundított. Tegnap este viszont gyakorlatilag végig fent volt, egyre több az éber időszaka -hiába, nő a gyerkőc :).

Bori, köszi a pelenkás tippet, megnézem majd az akciókat!

Nikó. jó, hogy otthon vagytok, pihend ki magad és gyere amint tudsz!

Megyek, ébredezik Emmus, már aktuális az etetés :).

Kép
angelita

Tündi, én egy kis éjjelilámpát kapcsolok fel, ha éjszaka tisztába teszem/etetem Emmát -így én is látok és őt sem zavarja a fény.

Cumi: nálunk kiköpi Emma, amint rájön, hogy nem jön belőle semmi :). Így egyelőre nem is forszírozzuk.

Kép
angelita

Szegasztok!

Huuu, Linácska :lol: tényleg nem semmi mennyiség, amire Levinek egyszerre szüksége van :shock: :shock: !
Mi is sötétben alszunk már az első naptól. És tök nyugodtan, hosszan alszik. Így legalább hamar megtanulja, mikor van éjszaka, mikor nappal...
Vettetek rugit?? én hatot vettem a tescoban tegnap, nem is volt drága, le vannak árazva!

és: ma felpróbáltam az egyik normál (nem kismamás) gatyómat, és JÓÓÓÓÓ lett! egyelőre ez a nap híre nekem!! Juhéjj!!! Persze még nagy a hasam, de legalább érezhetően történt valami!!!! :!: :!:

Ma du. megyünk anyósékhoz, szülinapja van! Remélem, jól bírjuk majd. Nem szándékozom sokáig maradni, de olyan boldogok, ha átmegyünk, felér egy ajándékkal!!! főleg a dédinek :lol:

Ti vettetek hősugárzót??? Nálunk asszem lassan esedékes lesz, olyan hideg van már fürcsinél! :roll: :roll: Na, most kezdjük csak igazán irigyelni Katát :lol: :lol: a tengernél!!!! :mrgreen:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Ja!!! és keresztelő nálunk készülőben, lehet, hogy már jövő hét végén. A nővéreméknek ui. nem sok időpont jó. Már csak az Atyát kell megkérdezni, Neki jó-e :wink: :wink:

madaran

Ja, és a keresztelőhöz szép csipkés pólyát szeretnék. Szerintetek hol lehet venni :?: :?: :?: :?: Mindenhol frakkos, csokornyakkendős szettet lehet venni ünneplősnek, de én valahogy nem ilyet képzelek :roll: :roll:
Szóval, nem maradunk valami sokáig pogány sorban... :wink:

madaran

Sziasztok

Mi jól vagyunk a kisfiam egy kis tündér annyira büszke vagyok rá :wink:
most már elsem tudnám képzelni az eletet nélküle
(tegnap beszéltem a neurologussal a további kezelésemről majd okt környékén lessz és mondtam neki h mielőbb szeretnék egy kistesot Botinak nem rebdesett az örömtől :roll: de én akkor is akarok :wink: )

Cajok az adó számot azt h kell intézni v azt küldik automatikusan :?:

Margit
Vendég

....
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: Isten éltesse az Adrienneket!!! :lol: :lol: :lol:

madaran

Zsigi úgy bealudt, hogy nehogy má porszívózni is legyen időm :?
Kint fektettem le a teraszon bbkocsiban... úgy alszik, mint a tej :wink: 8)

Margit :lol: Mi is pont így gondoljuk, hogy minél előbb kistesót is!! Hiszen nem vagyok már mai csirke... ÚGyhogy totttál megértelek.
Az adószámot nem tom... Nekünk csak Taj jött meg lakcímkártya...
Azt is külön kellene intézni? neki még minek???vagy csecsemőadó is lesz.?? :wink:

na jól van, asszem a humoromnak sem árt egy kis porszívás :D
Ma úgy is, látom, pangás van...

pusza, a.

madaran

Kép

Margit
Vendég

Kép Csillus Kép Kép Kép Kép Pocakom most.. Kép

Ennyire futotta az időm..majd még este jövök ...de már nem képekel :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bimbam: Pocak ??? Hol??? Szeretnék én így kinézni. Nekem tök nagy hasam van. Majd megint kínlódhatok mire lemegy. Csak azt nem tudom, hogy mikor lesz rá időm.

Látom Bikmak még mindig nem jelentkezett. Mi lehet vele?

Úgy látom elvekkel ellentétben sok baba cumizik.Én is odaadtam Rékának. De szerencsére annyira nem igényli mint Ádi.
Ádám mostanába 2-3 cumival járkál.

Ma vettünk tápszert. Már kétszerre sem tudok egy evésnyit kifejni. :x
Az éjszakáink elég jók.

Ja.... Réka lefosta a védőnőt Én meg jujj :roll: .

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Margit és Bimbam:jók a képek!!!

Margit:adókártyát majd küldik mi augusztusban kaptuk meg.
Márknak 2 éve nem küldtek.

Boldog névnapot kivánok minden Adriennek!!!!

Cumi:Atinak nem kell ill. csak esténként fürcsi előtt.Akkor már nagyon siros. Tegnap az ujjat kezdte el szopni igy inkább odaadtam neki a cumit.
Vendég

sziasztok!

Voltunk ma Lucussal törpi tornán,tetszett neki,jól ki is fáradt pedig nem volt olyan nagy vmi.Zsombi addig a mamánál volt,végig aludt,csak enni kelt fel,szépen megitta üvegből a tejcsikéjét! :)

Margit,szép nagy baba Boti is :) Édesen tartja a kezeit :) Az APEH-nál kell intézni az adószámot.Én is vmelyik nap voltam bent,de egy igazolásta dtak ki arról,hogy mi a száma,mert majd egyszer vmikor automatikusan küldik.

Anna, :D bizony a csecsemő is adózhat :) Nálunk Lucának már 2x kellett adóbevallást cisnálni,mert a honvédségtől szoktunk kapni támogatást,és az a gyerek nevére szól,és bizony neki is kell utána adóznia :wink: Most is azért kellett kérnem az igazolást az adószámról,hogy megkapjuk a támogatást Zsombira is :)
Itt is szép idő van,de este mi is be fogjuk kapcsolni a fűtést,ha végre ma ideér a szerelő,és ráköti végre a konvektorokra a csöveket.Úgyhogy a gyerekszobában már nem is fogom kikapcsoltatni,mert a fürdéshez én is hüsinak találom a levegőt.
Jó szülinapozást! :)
Keresztelő:nálunk valszeg karácsony körül lesz,álítólag akkor jön szabira a keresztapja és akkor tartjuk majd,mert ugye keresztapa nélkül nehéz megkereszteltetni :wink:

Angelita,Lina,akkor nem csak nálunk van ilyen hogy nem akar visszaaludni babóca.ez egy kicsit megnyugtató azért :wink:
Nálunk este evett negyed9kor,kelt negyed1-kor ,negyed kettő lett mire visszaaludt,és utána 4kor kelt,de evés után rögtön vissza is aludt.Reggel pedig 3/4 8kor ébredt.

Kép
Kép
tundi24

Adrienneknek nagyon sok boldog névnapot! :)

Bim-bam,huuu de írigyellek,hogy ilyen víkonyka vagy :wink: Nem semmi :) Nagyon szép Csillus :)

Ádibaba,ne idegeskedj a szopi miatt.Ha nem megy,nem kell erőltetni.A lényeg hogy szépen fejlődjön Réka :) Nálunk is megtisztelte az első látogatás alkalmával egy kis kaksival,pisivel a védőnőt Zsombi :wink: Hát így jártak :oops: szerencsénk volt,hogy 2 felső votl a védőnőn :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Lányok!

Én is vagyok megint. Nem tudtam jönni sajna beteg lettem meg kicsit depis is.

Tejci gondjaink megoldódnak hála az égnek. Marcusom hízott egy kg egy hónap alatt :shock:. Látszik is rajta hála istennek.

Hasfájósságunk viszon van, már nem használ a Sab simplex sem sajnos pedig egy darabig jó volt. És az a szörnyű, hogy hajnalban fáj a pocakunk.

Mi is csak 2x3x kelünk egy éjszaka enni. Viszont napközben két óránként eszik Marcus.

Jajj lányok annyira szépek a bébik. Napról napra nőnek.

Sajnos visszaolvasni még nem volt energiám. De bepótolom.

Teszek képeket én is ha nem bánjátok. Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
beusmimi

Nagyon aranyosak a babák, jó látni, hogy mindenki ilyen szépen fejlődik!:)
Hát Bimbam neked aztán semmi hasad nincs:).
Mira jól alszik éjszaka. Viszont tegnap a hajnali 2-es evésnél akkorát kakilt pisilt egyszerre, hogy a cicijéig olyan lett, az ágyneműm és a hálóingem is ahogy szoptattam az ölemben, úgyhogy soron kívül megfürdettük:). Utána is egész szépen visszaaludt, nincs okom panaszra.
Az adókártya azt hiszem a babakötvény intézéséhez kellett nekünk Zorával.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok Lányok!

Nekünk eddig jó napunk volt, a kétórás etetés után jön mindig a délutáni sírás.
Nem tudok vele mit csinálni, nem tudom mindig a kezemben tartani, ti mit csináltok ilyenkor??? A sírás egészen a délutáni sétáig megy, de szerintem akkor is csak azért hagyja abba, mert elringatja a babakocsi...

Ti miket esztek mostanában? Én nem igazán tudom eldönteni, hogy amit eszem az befolyásolja-e Marci pociját. Biztos ami biztos, azért elkezdtem köménymagos-kamillateát inni, de nem igazán látom, hogy lenne hatása. Az evéssel meg kínlódom, nem eszem tejterméket, alig-alig gyümölcsöt-zöldséget, kerülöm a hagymát, fokhagymát, az erős fűszereket... Gyakorlatilag húson, krumplin és rizsen élek, de ez szerintem azért nem tartható állapot, mert akkor honnan szedem össze a szükséges vitamonokat?? Ma például paprikás krumplit ettem, a héten csinálok még diós tésztát, aztán nem tudom hogyan tovább...

A védőnénink azt mondta, hogy egy két hetes babánál nem igazán lehet mit adni pocifájás ellen, max. kamillateát. Ti adtatok már ilyet a gyerkőcnek?

Gondolkoztam a pelenkázótáska dolgon. Nektek van ilyen? Hasznos az vagy csak kidobott pénz? A babakocsinkon van egy csíptethetős táska, az is jó lehet erre a célra, nem?

Ha boltba mentek, akkor babakocsival hogy lehet bevásárolni, vagy csak simán vásárolni? Én például a közeli Spar-ba szoktam járni, de nem tudom, hogy hogy fogom összekombinálni a babakocsit a bevásárlókosárral... :oops: Vagy csak túlagyalom a dolgot???

Bea

Kép

Kép
dbea

Kép
Kép
Kép

A friss tabló :lol:
Már csak Bikmakk hiányzik!!

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntést!Igen tegnap tartottuk a Regi névnapját. :lol:
Meg is leptem magunkat meg egy hordozó kendővel
:lol:
Zsizsa!!Meg van a Primula.Ez valami k...va jó,hihetetlenűl más mint a másik gagyi kendő.Egyszerűen nem lehet egy napon említeni a kettőt.Nem negyklik nyaklik benne a Regi,nem lötyög nem kel utána huzigálni,nem lazúl meg..stb.Valami fantasztikus érzés hordani.Majd mutatok képet,csak bekrepált a képtár,vagyis gondolom valami nagy gáz lehet mert több honlap nem nyílik meg nekem jelenleg...

Bea!
Nem sok amit szopizik Marci.A Regit ennyivel hoztuk haza a kórházból,pedig 36hétre született és 3 kiló sem volt :lol:
Szóval nyugi!!Ez egy tök normális adag kaja.Mellesleg egy anyatejes babát nem is lehet túletetni :wink:

Pocakfájás.
Csajok kitartás!!!Nekünk kezd enyhülni,van még néha de közel nem olyan vészes mint az első hónapban.
Éjszaka.A Regi mellettünk alszik,én úgy látom sokkal nyugodtabb így,jobban alszik ő is én is és ha felébred csak oda húzóm és szopizik majd a cicimhez bújva alukál.
Nekünk így jó :wink:

Margit!
Ez a beszéd!!Ne is add fel a kistesó dolgot!!Amúgy is,az élet nem ismétli önmagát.A következő terhességnél semmi gond nem lesz.

Minden babáról annyira édesek a képek.Nem sorolom egyenként mert mind gyönyörű és tüneményes.
Na jó Margit fejfogó fiacskáját megmosolyogtam.Az a tipikus úristen hová kerültem !!kifejezés :lol:

Adószámot ma kaptuk meg az Államkincstártól,kártyát nem kaptunk,azt sem tudom küldenek e vagy sem??
A Szabinak anno be kellett menni érte,a lányomnak nincs is.Viszont a lányomét is el kell intézni mert van mikor lehet az üdülési csekk alapítványtól üdülési csekket igényelni és ahhoz kell a klkök adószáma.Sőt most hogy nagycsaládosok lettünk még hamarabb is adnak meg többet is ha épp adnak.Idén nem adtak,tavaly előtt adtak.
No mentem lecsót főzni meg vasalni...

mimi12

Bea:vásárlásnál én általában a kocsiba pakolok max a bevásárló kosarat viszem magammal.
Vendég

No még pár gondolat.

Bea!A babakocsi csíptethető táskája az a pelenkázó táska elvileg :lol:
De!!Én anno a Szabinak vettek 5000ft-volt egy olcsó car táska,ami nem is szép és gagyi meg hamar tönkre is ment....
Majd elkezdtem gondolkodni,hogy kéna másik tatyesz mert már tök ciki a szakadt pelenkázó táska.
Oszt be estem egy samsonit boltba és vettem egy szép táskát,ami nem pelenkázó táska de pont elég nagy a sok csetresnek,vállra akaszthatós és a babakocsira is rá tudom csíptetni és még divatos is,ráadásul 2 év gari volt rá,3. éve használom és semmi baja nincs.Szerintem még 5évet lehúzunk együtt az tuti :lol:
ilyen,csak az enyém narancssárga.
http://www.taskaweb.hu/taska/noi-taska/ ... -valltaska
Tudom nem olcsó,viszont hasznosabb mint egy ugyan ennyiért pelenkázó táska.

mimi12

sziasztok

Kösz az infokat :wink:

Adrieneknek nagyon sok boldog névnapot :wink:

Ma volt a dokinéni és lemérte a fiamat 550g hizott 2 hét alatt :lol:

Beusmimi cuki fotok :lol:

Dbea jó a tablo :lol:

Margit
Vendég

Dbea,
én mindent eszek, mert Levi nem hasfájós. Még töltött káposztát is ettem valamelyik nap :oops: Egyedül a bolognai spagetti csinált neki nagyon erős csúnya tejkiütéseket, úgyhogy az olasz kaját hanyagolom. Na jó, a pizzától meg nem lett baja, azt ettem már kétszer is.
Kamillateát Levi ivott, szereti is magában is megissza, de nekünk néha kell cukros kamilla, hogy jöjjön a kaki. Ha már 4-5 napja nincs, akkor itatok vele. De legutóbb volt 4 nap után kamilla nélkül is.
Pelenkázótáska jó dolog, nekünk a babakocsihoz való van. Ugyanaz a szín, minden. Kibírta Lilit is, most is azt használom. De a MOL-nál a pontokért vettem kozmetikai táskát, az is pont megfelel egy kisebb kiruccanáshoz, mondjuk a Lilit elvinni oviba, és mégsem olyan nagy.
Ja, és a boltban én símán a babakocsi napfénytetőjére pakolok. Kicsit visszahúzom, hogy legyen egy kis mélyedés rajta, és abba jól lehet pakolni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Visszaolvasás nélkül, Grétikénk alszik. Ma nagyon rossz napja volt, fájt a hasija a kaki miatt. Keményebb a kakink mint a szopis babáknak és szenvedünk is nagyon. A szívem szakad meg, hogy nem tudok segíteni rajta. Főztünk neki mecsek bébi teét meg vettünk infacolt, remélem segít. holnap jön dokinéni majd megbeszélem vele mi a teendő.
Nem sebes a cicim hanem a ciciböl ami jön tej az volt eddig sötét barna, most már vil.barna a színe de nem engedik,, hogy adjam neki.Ezt is holnap megbeszélem doktornénivel.
nikó

Reginának és minden Adriennek
Kép
Vendég

Hahó!

Ágikánk úgy döntött, hogy ő mostanában legkésőbb 6-kor felkel :? , ezért lőttek az éjszakai netezésnek. Lehet, hogy emiatt visszatérek nagyon ritkán író üzemmódba, mert muszáj hamar lefeküdnöm, ha nem akarok kipurcanni. (Éjjel is kel többször is, szopizni csak 3-5 alkalommal, de büfizni nagyon sokszor kell neki, ilyenkor muszáj függőlegesbe tenni, mert akkor kijön a büfi, és nem ficereg tovább. Valamelyik éjjel volt egy nagyon rémisztő eset, fekve büfizett, és telement az orra, de olyan szinten, hogy egyáltalán nem tudott rajta levegőt venni. Próbálkozott keményen, láttam a rémült arcocskáját, hogy most akkor mi van, szörcsögött-fuldoklott, sírt is, gondoltam, ez megoldja a dolgot, mert akkor a száján vesz levegőt, de nem, ugyanis közben is próbált az orrán is lélegezni, nagyon ijesztő volt. Először vártam a tüsszentést (Berci ilyenkor simán tüsszentett párat, és minden oké lett), de csak egy jött, és ugyanúgy tele maradt az orra, és fuldoklott tovább rémülten. Aztán végre lebotorkáltam a sötét lépcsőn, porszívót és orrszívót előszedtem gyorsan, és kiszívtam az orrát. Rengeteg cucc jött ki belőle. Ő üvöltött, mert nagyon nem tetszett neki, de utána olyan megkönnyebbült volt! Tiszta hülye vagyok, hogy nem rögtön az elején jöttem le vele, azóta is rosszul vagyok, ha a halálra rémült arcára gondolok, amikor nem kapott levegőt. Na, emiatt azóta minden kis ficergésre rögtön rántom függőlegesbe, ami 15-20 alkalom is egy éjjel, szóval nem vagyok éppen kipihent...)

Tündi,
ha már kérted, tessék (kattintásra megnő): :D
Kép
(Készült még a torták mellett három nagy tányér kókuszos kocka, meg piskótatekercs, ennek a tésztáját már anyu vette, a többit mind én sütöttem.)
Sajnálom, hogy ennyire fáj Zsombi hasa! :(

Anna,
köszi a túrás oldalt, lementettem. :)
Csipkés pólya van a Berndonban.

Mimi,
Zimonyiék. :lol: Te régóta ismered Livet? (Én kb. két éve, csak a netről, akkoriban még ő is sokat babanetezett, azóta inkább mamamizik. Az meg nekem túl sok, egyszerűen nem tudom követni a rengeteg hozzászólást a sok érdekes topikban.)
De jó, hogy a tiéd lett a Primula! :D Mellesleg gyönyörű az a kendő, teljesen az én színvilágom. És örülök, hogy ennyire bevált, ezt egyáltalán nem értik azok, akik nem próbálták, és hülyének néznek, hogy ennyit kiadunk egy kendőre (a férjem és az anyukám sem igazán érti a dolgot, de vicces volt, hogy a múltkor ráültem a Katjára a széken, a férjem meg odavágtatott, hogy kiszedje alólam, mert nehogy már ráüljek egy ilyen drága kendőre, hehe). :lol:
Itt egy kép rólam és Ágiról a rugalmasban (a lányom fényképezte, és kissé hülye arcot vágok rajta):
Kép

Bori,
Sarlai dokinéni ránézésre nem szimpi, de amúgy meg velünk nagyon kedves volt (még az otthonszülésen sem akadt ki, és nem kezdett el prédikálni, nálam ez is plusz egy jó pont :) ).
Nevetésért irigy vagyok! :D
Cicirángatás nálam mindnél volt, ilyenkor érdemes résen állni, és amikor érzed, hogy húzná el magát, nem engedni. Mást nem sikerült kieszelnem ellene.

Dbea,
én nem fejek egyáltalán, szerintem ha van annyi tartalék, ami szerinted vész esetére elég, akkor felesleges tovább. (Én úgy döntöttem, hogy nálunk nem lesz vész, ezért még egyszer sem fejtem, hehe.)
És ha éhes a gyerek, nyugodtan egyen sokat, a védőnő meg magasról, vastagon... Már bocsánat. :oops: Ki mondja, hogy minden gyereknek ugyanannyit kell enni, vagy hízni? A felnőttek sem egyformák, a gyerekek miért lennének?
Én eszem mindent egyelőre, és figyelem, milyen hatása van. Berci pl. csak a káposztától fájlalta a hasát, de attól nagyon, így azt gyorsan el is felejtettem, meg a kínaitól kakilt véreset, így azóta sem ettem kínait, mert csak van benne valami rossz, ha ilyet okozhat...
Pelenkázótáskát vettem Gabi születésekor, totál kidobott pénz volt, szvsz bármely táska megfelel a célra, ha a mérete megfelelő, és van pár rekesze.

Hízásról még: van egy ismerősöm, akinek a gyerekei fél évesen 10 kilók voltak, csak szopiztak. Mindenki ájuldozott, hogy túleteti őket. Aztán a gyerekek 12 hósan is csak 10,5 kilók voltak, mert ők ilyenek. Az elején többet, utána meg keveset híztak.

Linácska,
apa módszere a távirányítóval tutijó, a férjemnek is megmutattam. :lol:
Ügyi vagy a szopival! :D

Has: nekem óriási, terhesnacikat hordok még szerintem legalább 2-3 hónapig... :? Kb. akkora most, mint 5-6 hónapos terhesen, úgy két naponta meg vissza 1 centit a derekam, most olyan 93 centi körül van. :roll:

Na, fél órával később hagyom abba, mint ahogy terveztem, de mostantól visszafogom magam, muszáj aludnom is valamikor. Ha nem írnék, ezért lesz. :roll:

További szép hetet! :)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Ja, az teljesen lemaradt, hogy a babák nagyon szépek, sokat gömbölyödtek a születésük óta! :) Tegyetek sok-sok képet, jó nézni őket!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Ma éjjel megint volt fuldoklós epizód. :( Mostantól felcipelem minden este a porszívót, borzasztó hosszúnak tűnt az az idő, mire végre lejutottunk, elővettem, és összeraktam a szíváshoz...

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

sziasztok

Ime pár tegnapi kép Kép Kép Kép

Has nekem oriási a hasam pedig lement 9 kg de mondjuk még 20 fölösleg van rajtam

Margit
Vendég

Lányok, csodálatos éjszakánk volt!!!!!!!!!
Este 9-kor evett, aztán fél 4-kor, és reggel 8-kor keltünk :lol: :lol: :lol:
Istenem, de hozzá tudnék szokni ehhez! Sajnos tegnap egész nap nagyon nyűgös volt, nem sokat aludt, valószínűleg ettől ájult így be...

Lina, távirányító: örülj neki, hogy nem sörösdoboz!

Zsizsa, ijesztő lehet ez a fuldoklás! Én is rettegek ettől, mindig felpattanok ha úgy hallom, hogy bukik.

Nagyon helyesek a gyerekek, szépen kikerekedett mindegyik :)
Vendég

Zsizsa, azt nem próbáltad, hogy a feje alatt kicsit megemeled a matracot? Bukós babáknál ezt szokták javasolni.
Hordozókendőből mi az amit jónak tartasz? (Mimi esetleg?) Ezt a primulát nem találtam a neten. Sima kendő, vagy rugalmas? Nekem van egy sima kendőm, amazonas márkájú, német gyártmány, nem tudom mennyire jó, azt érzem, nem tartja eléggé a babát... A rugalmas kendő jobb lenne? Milyen márkát ajánlotok? A Girasol jó?
Köszi:).

Kép
Kép
Kép
oui

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?