Új privát üzeneted érkezett!

Erusverus, én szinte egész nap érzem Pockot, izgága ficánka! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, mióta érzed? Remélem, mire 19 hetes leszek, én is rendszeresen fogom érezni!

Megkérdezhetem, ki a nődokid?

Kép
erusverus

Erusverus, nyugi, én sem érzem mindig, sőt még mindig nem vagyok biztos benne hogy akkor is őt érzem-e egyáltalán, pedig második baba. :) Mondjuk valószínűleg igen. Teljesen véletlenszerűen mocorog. Hol este nyugiban, hol napközben kotor egyet, amikor éppen kedve tartja, vagy gondolom ha éppen úgy fordul.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Én most kezdem úgy érezni a mozgást, hogy ez már laikus számára is észrevehető.

Hízás: mivel én hasonló zabálások mellett 8-9kgt híztam Lucával és 2 kg volt rajtam, amikor kijöttem a kórházból, nagyon királynak éreztem magam. Csak utána ért a sokk: nem fogyni kezdtem, hanem hízni. A szoptatás nálam nem emésztett fel annyi energiát, mint a terhesség. Az étvágyam meg nem lett kisebb. Szóval óvatosan kell bánni a terhes étvággyal, mert később lesz meg a böjtje! :roll:
Na megyek eszem egy puncstortát! :lol: :lol:

Ildi!
Teát én nem kaphattam, mert külön szobás voltam. Ki nem mehettem az étkezdés részbe, be meg nem hoztak, ha kértem sem! :oops:

Akkor a tali végleges időpontja szeptember 16. 16h!!!
Fent az emeleten a piros kanapés részben.
Vendég

Erusverus! Előszőr 16 hetes koromban mozdult meg, de rendszeresen 17 hetes koromtol kb.

Edit

Kép
ézsóné

Nóri!

Én úgy tudom, a váll masszírozása nem tilos (épp csak max ülő helyzetben kivitelezhető a növekvő pocak és lakója miatt).

Ami a babák hurcolását illeti:
talán említettem már, dolgoztam néhány éve a Brendonban. Egyik novemberi(!!!) délután bejött egy fiatal csaj egy nagyon picike babával. Kiderült, épp hazafelé tartanak a kórházból, és akkor akart bevásárolni a babának!!! NORMÁLIS???? Aztán rábeszélték, hogy csináltassa meg a törzsvásárlói kártyát, vegye meg gyorsan, ami egy-két napra kell, és rendelje meg neten a többit, még aznap házhozszállítják. De amit valamelyiktek mondott, az is gyakori: a büdös, koszos, bacis Auchanban rendszeresen látok néhány hetes babákat hordozóban. És nem a legszükségesebb (tej, kenyér, stb) napi bevásárlásra, hanem órákig tartó havi beszerzésre viszik őket - keresztül az egész áruházon. Én nem értem az embereket: sok apa ennyire tehetetlen, hogy nem tud együtt lenni egy-két órát a babával, vagy nem tud önállóan bevásárolni?
Mondjuk én is kénytelen leszek viszonylag hamar levegőre hordani a bébit, mert a két kutyának nem tudom majd megmagyarázni, hogy most csak egyszer mehettek pisilni egy nap. De basszus... akkor sem egy zsúfolt áruházban leszünk, hanem a friss (és valóban tiszta) levegőn...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én is érzem már jóideje a babócát, de korántsem mindig. Vannak olyan percek, amikor elkezdek pánikolni, hogy miért nem érzem már fél napja, és hogy él e még, minden rendben van e. De azzal nyugtatom magam, hogy amíg növekszik a hasam, addig nem lehet baj, hiszen ha nem élne, nem is nőne. Szóval ilyenkor mindig megnyugszom egy időre, amíg újra meg nem moccan.

Kép
zsizell

Zsizell! Nekem is ez a parám. Én is ritkán érzem és nem is vagyok benne biztos, hogy az az volt, de mindig ezen izgulok...

bellerreni
Eger

Kövezzetek meg, de én a 3 hetes gyerekkel alig vártam, hogy beszabaduljak valami "emberi" helyre. Ez a Campona volt, ahol beszereztünk pár göncöt, mert kinőtte az 56-os méretet. Ezt pedig oltári vétek lett volna apára bízni. Egyrészt semmi ízlése, másrészt hazajött volna egy melltartóval meg egy gumicsizmával, amire végképp semmi szükség.

Másfelől az igény szerinti szopit ne úgy képzeljétek el, hogy eszik aztán 2-3 óra múlva megint. Van, amikor így van, de van, hogy nem. És akkor anyának igenis készen kell állnia. Én a háztömb aljába jártam fodrászhoz meg kozmetikushoz és ha nem akartam magammal vinni az elején, vagy nem mentem volna, vagy max nagyon rövid időre folytonos telefonügyelettel.

És igenis rohadt jól esik 3 hét bezártság után elmenni akár egy bevásárlásra is, mert én legalábbis megzakkantam az otthon üléstől. :roll:

Luca első útja a Campiba.

Kép
Vendég

Köszi, köszi, köszi, Lányok, és bocs, hogy újra előjöttem ezzel a témával, de nekem ez a mániám az utóbbi hetekben...

Mivel múlt héten fájt a derekam és úgy éreztem, hogy görcsöl a hasam, el is mentem a nődokihoz, aki uh-val ugyan nem vizsgált meg (előtte volt pár nappal uh), kézzel viszont igen (úúúgy utálom!!! :twisted: ), és azt mondta, hogy zárt a méhszáj, de a méhem kontractilis (ha jól gondolom, ez azt jelenti, hogy összehúzódásaim vannak/voltak), és kaptam seduxent, illetve a magne b6-ból is szednem kell napi 3x2-t. Elég nehezen viselem ezt a sok kalamajkát... :?

Ne haragudjatok, senkit sem akarok a bajaimmal terhelni, csak azért írom le ezeket, hogy hátha van valami tapasztalatotok e téren.

Kép
erusverus

Nóri!

Én nem azt mondom, hogy egyszer-egyszer nem lehet. Nyilván anyának is kell a kikapcsolódás, hogy mást csináljon, mint minden percben. De ezek egy hétre vesznek egy kosár cuccot és aztán mennek következő héten is (sokat minden szombaton ott látok).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri! Én osztom a véleményedet. Én sem vagyok olyan típus, aki bírni fogja az otthonülést :? Egyébként én úgy vagyok vele, hogy nem szabad óvni a kis édest a széltől is mert annál rosszabb. Szerintetek régen mi volt? Anyukám nyáron született és nem volt még 1 hónapos, amikor mamám ment aratni és ott volt vele a porban, retekben. És lett valami baja? Dehogy lett! Csak erősödik az immunrendszere és sokkal ellenálóbb lesz. Emlékszem amikor az öcsém kicsi volt (2000-ben született) a védőnö azt mondta anyunak, hogy 2 hónapos koráig nem lehet még kivinni sem. Szerintetek betartotta? 4. gyereket nevelte fel, nehogy egy 20 éves kis védőnö mondja már meg, hogy mit csináljon meg mit nem. És erőtöl duzzadó kis kölök az öcsém :lol: Én mindenkinek azt mondom, hogy hallgasson az öszötneire, és ha az ösztönöd azt súgja, hogy te attól jobban fogod érezni magad, hogy egy-két órára elmész egy bevásárlóközpontba akkor az a babának sem fog ártani :wink: Nem hiszem, hogy a szülés utáni depresszió az jobb lenne. Nagyon sok olyan ismerősöm van aki sajnos beleesett ebbe és az orvos azt mondta, hogy nagyban közrejátszott a bezártság is. Úgyhogy csajok! Ha az esik jól, akkor Camponára fel :wink: :lol:

bellerreni
Eger

Reni! Most majdnem azt írtam, hogy de jó, hogy más is így van ezzel. Aztán rájöttem, hogy dehogy jó az, ha Te is parázol. Zsolti szerencsére mindig nyugtatgat, hogy ne gondoljak hülyeségekre. Ő valahogy olyan erősnek tűnik, de nem hiszem, hogy a leendő apucik ne izgulnának.
Alig várom, hogy egy igazit belém rúgjon Életke, mert ezekkel az apró kis mozgolódásokkal lassan már nem érem be. Ma megyek a nődokihoz délután, de UH még nem lesz, csak jövőhéten vagy az utána valón. Hát én addig meggágyulok :shock: :)

Kép
zsizell

Nagyon irigykedek ám, ahogy írjátok, ki mennyire érzi a babáját! :oops: Én még semmit nem éreztem, de talán még korai is lenne. A méhlepény is elülső fali, nem tudom ez mennyit számít?

Mivel téli baba lesz, valószínűleg össze fog jönni, hogy néhány hétig még ne vigyük ki, de egyébként tuti belehülyülnék az állandó otthonülésbe. Mikor az unokahugaim megszülettek (ikrek és korásak), pár hét után vihették őket haza és azt mondta a doki, hogy még látogatót se fogadjanak 6 hétig. Gondolhatjátok hogy fel volt háborodva az egész család, hogy nem láthatják az első unokákat! De azért ez érthető, hogy az ő immunrendszerük még nem olyan volt mint egy normál súllyal, időre születő babának (még szoptatni se tudta őket sógornőm)
Anyukám már tapasztalt nagymama, anyósomék pedig nyugdíjasok, így lesz kire hagyni a babócát, ha ki akarunk kapocsolódni. :)

Hízás: eddig nem szedtem fel semmit, de sajnos alapból hízásra hajlamos vagyok és nem is 50kg-ról indultam :oops: Remélem sikerül majd visszafogni magam és nem folyok szét teljesen a terhesség végére.
zuzmooo

Hát Babó mocorog, amikor neki tetszik. Hiába a 4., van amikor egy napig se nagyon érzem. Aztán meg ezerrel. Derekam nekem is fáj, plána ha állok, szokott pocak is fájni és nem tudom mi is az: bél, szalag vagy keményedik. Szóval hiába a tapasztalat, para maradt. Plána, hogy doki múlt kedden nem nézett méhszájat. (Na jó, előtte 2 héttel a kórházban néztek.) UH 2 hét múlva, (ugye doki múlt héten fiatalabbnak=kisebbnek mérte), dokihoz csak 3 hét múlva. Sokszor már azt gondolom, jobb lenne dolgozni, mert nem lenne ennyi időm agyalni.
Kimozdulás. Hálát tudok adni a Jóistennek, hogy kisfaluban lakunk. Én el tudok menni kisbabával a boltba, s míg ő kint szunyókál a kocsiban, anyuci pletyózik ezerrel a boltban. Ez így ideális.
pammut

Csajok, ne parázzunk, mindenki ugyis ugy csinálja, ahogy neki jó! 6 hétig otthon mi? Látogatók nélkül? Főleg ahol első unoka???? Ezt senki nem gondolhatja komolyan :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Pammut, nekem is az volt a szórakozás hogy elmentünk apa elé, ettünk egy fagyit, szóval a depi veszélye engem sem fenyegetett. Na meg akkoriban még nem is voltak ilyen nagy bevásárlóközpontok.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zuzmoo, nekem is mellső fali a lepény, és én is arra gondolok, hogy azért nem érzem olyan kifejezetten a mozgásait.

Ez a várakozás a vizsgálatokra és az eredményekre... ehhez meg nincs is hozzáfűznivalóm.

Edit, neked mennyit kellett várnod az AFP-s vérvétel eredményére?

Kép
erusverus

Erusverus, én telefonáltam, vérvétel volt hétfőn, következő hét kedden már ott volt az eredmény a Vasas Szent Péterbe! De papiron kiadni csak most szerdán fogja, a 20 hetes genetikai uh előtt, amit azt mondta, hogy a női klinikán vagyok köteles megcsináltatni..
Ki a védőnőd?

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Nem tudom emlékszik-e rám még valaki, a 12.hét előtt vmikor bejelentkeztem hozzátok, de aztán elmentünk nyaralni, s az uh-n sem nyugtattak meg, úgyhogy vártam még az igazi csatlakozással. Most azonban jönnék, ha nem bánjátok.
Néhány dologhoz hozzá is szólnék…

Súlygyarapodás: Én kb. 3kg-nál járok már, ebből kettőt az elmúlt másfél hétben sikerült összeszedni. Érdekes, mert – most direkt megnéztem – az előző terhességemnél is nagyjából így alakult, de most vhogy szembetűnőbb. A pocim akkora mint Jázminnal jóval a félidő után, óriásinak tűnik. :shock: Akkor 16kg-t híztam, de nem nagyon tudtuk hová…s szülés után kb. 10kg maradt rajtam, de baromi gyorsan eltűnt – remélem ezúttal is így lesz.

Kimozdulás otthonról: Sajnos nekünk nagyon ritkán adatott meg, hogy kettesben lehessünk a férjemmel – ugyanis családi segítségre nem számíthattunk, ezúttal is így lesz – na ettől nagyon tartok, fogalmam sincs, hogy bírom majd a két gyerkőccel néhány nyugis órácska nélkül. Jázmin kb. 2éves korában töltött hosszabb időt (1 hét)a szüleimnél vizsgaidőszakomban, és imádta – én viszont baromira szenvedtem. Az első 1-2 nap még az előnyeit is láttam, aztán már csak vártam a hétvégét, amikor érte mentünk. :roll: :lol:
Vásárolni az első hónapokban nem vittük Minót, a férjem intézte – nekem ugyanis nincs jogsim, s mi nagybevásárolni szoktunk 2-4 hétre, s az autó nélkül nem nagyon megy. Utána viszont többnyire hármasban mentünk. Jázmin először 2 évesen volt beteg…

Babamozgás: Bár második baba, de én még mindig nem vagyok benne biztos, hogy őt érzem. :oops: Minót amúgy a 18.héten éreztem először.

Azt hiszem így elsőre elég lesz belőlem ennyi..

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
szana80

Edit, a körzeti védőnőm Virágh Anikó, egyébként a Kajtár István nőgyógyászhoz jártam, meg ugye hozzá megy minden kismama (ha jól tudom a pecsétekért :)), és ott van a terhestanácsadás is a Vasas Szent Péterben. Ott eddig egyszer voltam tanácsadáson, egy Erika nevű védőnőnél. A vérvétel múlt hét csütörtökön volt, és ott azt mondta a nőci, aki levette a vért, hogy küldözgetik a mintákat erre-arra (még Békéscsabára is...; gondoltam, Szegeden nincs olyan labor, ami elvégzi a vizsgálatot??! Fura...) és általában több mint egy hónap, mire lesz eredmény. Na, mondom magamban, ez igen! :? Ezért is kérdeztem, hogy Neked mikorra lett meg.

Neked ki az orvosod? Én Sári Tamást szeretném (mivel a Kajtár doktor nem vállal szüléseket), szept. 17-én megyek hozzá, róla nagyon jókat hallottam.

Kép
erusverus

Erika a enyém, Gyulainé Erika. Figyu, szerintem következő hétfőn már telefonálhatsz az eredményért, tuti meglesz addigra!
Sári Tamás jó doki nagyon, én csak jókat hallottam róla, ha nem az ismerősőmnél szülnék, őt választanám! Én Makón fogok szülni, a barátnőm apjánál!

Edit

Kép
ézsóné

Erika az én védőnőm is, most nézem, kicsit félresikerült a mondatom :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Elköszönök, mert megyek a nődokihoz, remélem az AFP-s vérvétel is meglesz ma. Majd jelentkezem, hogy mi volt.

Kép
zsizell

Szana! Üdv közöttünk. Mesélj magadról egy pár szót.

Zsizell! Jelentkezz ha megjöttél. Kíváncsian várom a beszámolót.

Pammut! Én is fájogatok kicsit pár napja, de próbálom elterelni a figyelmemet róla. Egyébként én dolgozom, de itt még jobban ráérek parázni, mint otthon... :? Otthon mindig elszöszmötölök valamivel, itt meg... Ülök egész nap és arra gondoltam lehet azért fájogat a pocakom. Én majd 22.-én megyek dokihoz, de ha marad a fájdalom vagy felhívom vagy nem tom mit csinálok, nehogy baj legyen én meg ráfogom a szalagokra... :?

bellerreni
Eger

Reni, nekem azt mondta a dokim, hogy a haskeményedés -napjában akár többszöri is- nem jelent bajt, csak ha görcsöl a hasad és/vagy fáj a derekad is mellette. Akkor kell feltétlenül szólni. Én seduxent kaptam és továbbra is szedem a magne b6-ot.

Kép
erusverus

Reni, szerintem az ülés nem tesz jót, ilyenkor délutánra már én is érzem a hasamat. :S Fájni mondjuk nem fáj, inkább olyan kényelmetlen érzés. :?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nem igazán görcsöl, csak úgy egyszerűen fájogat. Az a baj, hogy nem is tudom körbeírni, hogy hogyan fáj... A derekam is az üléstől "fáj", de nem is fáj, csak olyan rossz. Az már a terhesség előtt is volt. Nem hiszem, hogy fogom én ezt bírni december 18-ig. De ha ez nem múlik el nem is fogom se magamat sem a picit kínozni. Jó lesz nekem otthon feküdni meg pihizni egész nap :lol: Csak attól félek, hogy otthon meg bekattanok egész nap egyedül :? Leeht megbeszélem a főnökkel, hogy dolgozzunk csak napi 4 órát fele pénzért és elmegyek mellette táppénzre. Ez lenne a legjobb megoldás. Csak nem tudom neki hogy fog tetszeni. :roll:

bellerreni
Eger

Szana, üdv közöttünk...
úgy látom egyidősek vagyunk, bár nekem ez még csak az első baba.

Mocorgás... hát tegnap nagyon felpörgött, és ma reggel is arra ébredtem, hogy megmozdult... na jó... félálomban voltam már, csak erre felfigyeltem... Tök jó érzés, remélem hamarosan felerősödök... bár akkor meg valszeg az nem fog tetszeni, ha nagyon belémrúg a kölök.

Hátfájás, nekem is van, de csak ha háton fekszem, úgy már nem nagyon kényelmes emiatt.
A pocakom is szokott fájni, estére mindig jól bekeményedik, de annak tudtam be, hogy lecsökkentettük a dokival a magneb6 adagomat, 2*1-re... de ha nagyon fáj, inkább 2-t veszek be este.

Levegőzés... nálunk nem tudom hogy lesz, de tuti menni fogunk erre-arra, bár nem biztos, hogy a nagybevásárlást célzom meg elsőre... azt majd apjuk elintézi, vagy otthon marad két szopizás között a gyerekkel... majd alakul. Bár ahogy ismerem, inkább a bevásárlást válassza, de csakis bevásárlócédulával... és akkor sem biztos, hogy azt hozza, amit felírtam rá... :)

Már úgy vásárolnék 1-2 babaruhát... valami unisex-et fogok is venni hamarosan... asszem a következő vásárlásnál muszáj is lesz... persze, csak ha találok valami nagyon jót... :)

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Lányok,
Lillu nemigen vásárolt a Tescoban soha órákig, de igaza van Nórinak, majd eljön az az idő, hogy vágysz egy DM-be elmenni, csak mehessél :lol:
Mi egyébként 3 hetesen vásároltunk Lilluval hordozót, mert amit kölcsön kaptunk az nem vált be :lol:
mondjuk Lillu nyári baba.

A terhesség alatti hízásnál nálam is sokkal brutálisabb volt a szopi alatti hízás, szóval nem elég hátbaveregetni magad, hogy de jó csak ennyit híztam, mert én is utána rántottam magamra jó pár plusz kilót. Szóval okulva saját példámból most vigyázni fogok.
Azt, hogy nem híztam eddig semmit egy csokival ünnepeltem meg, na nem így kell vigyázni :wink:
Mi kipipáltuk ma a védőnőt is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Na, itt az én is babókám::) Kép

boruska

Nahát Boruska! Csudaszép kis lurkó :lol:

Csajok! Úgy döntött a kis pocaklakóm, hogy ma vacsira hamburgert szeretne enni. :D Úgyhogy teljesítem anyai kötelességeimet, jó anyja leszek a gyermekemnek és hamburget adok neki vacsorára. :lol: Nyami... Még van egy kis időm mert az embőc csak kb egy óra múlva ér haza és frissen melegen akarom neki szervírozni úgyhogy pihenek még egy incurkát :lol: Ilyenkor szoktam álomkórba esni és a vége az, hogy mikor hazajön ő csinál nekem vacsit mire felébredek :lol: Na most azért sem. :twisted:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Hello Lányok!

Azt hiszem, a Mi kis Cumpikánk úgy döntött, hogy keres magának egy kényelmes ülőhelyet, és úgy tűnik, meg is találta a hólyagom személyében. 1 órát sem bírok ki pisilés nélkül. Úgy érzem, totál tele van a hólyagom, és kb. 1-2 dl érkezik... És nem vagyok felfázva!!! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Enyémgyerek is BigMac-et kívánt. Megkapta. :lol:
Vettem ananászt meg mangót is, csak mert ugye ilyenkor semmi más gyümi nincs a piacon :oops: :roll:
Egyedül vagyok itthon. Asszem ilyen nem volt az elmúlt 5 évben egyszer sem! :cry:
Holnap nekilátok a nagytakarításnak, de olyan nagyon hiányzik a családom! Ilyet sem éltem, mert magamnak való típus vagyok! :(
Vendég

Na, ez is jó hosszú nap volt! :( fél 8-ra értem haza. Kezd nagyon elegem lenni ebből az ingázásból! Másfél évig meg se kottyant a napi 3 óra, de az utóbbi hetekben már nagyon utálom! :evil:

Most hogy itt a hidegfront, le kellett cserélnem a vászon gatyóimat farmerra és csak így tűnt fel, hogy nő bizony a pocakom! :) Sehogyse kényelmes. Ha meghúzom az övet ahogy korábban, szorít, ha meg kiengedem, csúszik le a gatya :lol:

Megvettük a babaágyat!!! :D :D :D Már régóta szeretnék venni végre valamit Babónak, de csak bodyra, kisruhára gondoltam, erre ma leütöttem egy gyerekágyat a Vaterán. :oops: Azt hiszem még bőven ráértünk volna de nem tudtam ellenállni. Holnap megyünk el érte.

boruska: gyönyörű a babád! :)

Kakti: a pisiléssel én is így vagyok. :( Még jó, hogy éjszaka csak egyszer kelek fel miatta (igaz, uátna nem nagyon tudok visszaaludni)
zuzmooo

Kakti! Nekem is ezt csinálta múlthéten valamelyik nap. Én kb 30-40 percenként jártam pisilni és alig 1 dl-t tudtam. A főnököm teljesen zizzentnek nézett :lol: Mondtam, hogy buli van a hólyagomon :lol: Csak vigyorgott.

Nóri! Megértelek. Én is egyedül vagyok. Annak ellenére, hogy megígérte, hogy jön vacsorázni fél 7-re. Haza is jött egy óra késéssel, de akkor is úgy, hogy kiabálni kellett, hogy ugyan jöjjön már haza vacsorázni, majd ismét útra kelt és egyedül hagyott... :cry: Teljesen ki vagyok borulva. Múlthéten is ez ment. Az irodában is egyedül, itthon is egyedül 7 napból 6x. Már ki van a t.köm. :cry:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Sziasztok

Remélem jol vagytok és a babák is.

Velünk minden oké.

Boruska gyönyörü a babád.

Én holnap megyek AFP_re ,kiváncsi vagyok mikorra lessz kész,és ha minden igaz 23-án megyek genetikára és megtudom a babánk nemét.

Két nap olyan érzésem volt mintha belülröl simizték volna a pocim,picit csikis volt.szerintetek lehet hogy érzem hogy mozog már a baba?

Ne haragudjatok hogy ilyen ritkán jövök,de még állandoan dolgozom.

Mindenki vigyázzon magára és a picurjaira.
jo éjt

Kép
magdimokuci

beneildi: A jövő hét szerdára kaptunk időpontot az Istenhegyi útra a genetikai uh-ra. Sajnos a doktornőhöz már nem volt időpont, csak a doktorúrhoz. Remélem ő is jól megnézi a babát. Én anyukám babája után úgy voltam vele, hogy teljesen ki akarom záratni a nyitott gerincet. Az AFP és a rákszűrés eredménye holnap lesz meg délután. Én még nem is néztem, hogy hol van ez a magánklinika. De most hogy mondod utánanézek. ÁEK-s kaja tényleg nem a legjobb, bár mi a cukros koszton voltunk.

boruska: Örülök, hogy minden rendben a babával. Szép szabályos gerincecskéje van, én is ilyet szeretnék látni a jövő héten.

erusverus: Én még nem érzem a babát. A nyaralás alatt volt időm koncentrálni rá, de nem éreztem igazából. Olyan volt, mintha korogna a gyomrom de valahogy másképp. Nem tudom megítélni.

lucababám: A belgyógyon mi kaphattunk teát, de csak cukormentesen. Vagy kérdezték hogy kérünk-e és akkor adtak, vagy engedhettünk magunknak. A gyerek sétáltatásával kapcsolatban veled értek egyet. Mondjuk talán a hideg miatt annyit nem fogunk sétálni, de szerintem nem kell a széltől is óvni őket. Ha szoptatjuk, akkor ki fog alakulni az immunrendszere és szerintem csak olyan kórokozókkal szemben tudja felvenni a szervezete a harcot, amit ismer. A húgom -mivel fulladásos alergiás volt- nagyon vigyáztunk rá. Hát elég beteges lett, nagyon sokat hiányzott a suliból később. Mondjuk ő még mellé tápszeres baba is volt, mert anyunak nem volt teje. Csak a szomszéd csajszi etette egy keveset, mert az ő fia 3 héttel volt fiatalabb.

zuzmoo: A vaterás babacuccokat én is nehezen tudom ott hagyni. Én is licitáltam egy kiságyra, de míg mi nyaraltunk elvitték. Majd legközelebb.

Babalátogatás: Én is azt mondtam anyunak, hogy kb. 1 hónapig nem látnám őket olyan szívesen, a kórházba jöhetnek és 4 hét után hozzánk is. Nem a kórokozók miatt, hanem hogy ne akarjon senki maradni. :D Szeretnénk apával és a babával hármasban lenni. Kíváncsi leszek, hogy sikerül betartani.

Tali: Sajnos nem tudok menni :( , akkorra kaptunk időpontot csak az uh-ra. Este majd elolvasom, hogy milyen volt.

Súlygyarapodás: Én 72,5 voltam, mikor a védőnő először mért. 74-ről indultam, tehát már ekkorra fogytam 1,5 kilót. Most olyan 69 körül vagyok, legalábbis a legutóbbi mázsáláskor ennyi voltam. Anyu a húgommal 0,75 kilót hízott egész terhessége alatt, szóval ez valami családi vonás lehet. A diétám miatt szerintem nem is nagyon fogok hízni, csak amikor már a baba nő. Volt miből leadni, szóval annyira nem bánom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2009.09.07 20:04-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Sajnálom Reni, hogy ilyen rosszul alakult az estéd. :( Hátha ez kicsit felvidít:

Kép
zuzmooo

Komolyan csajok botrány, ami ebben az országban van. Most meghurcolják az edelényi polgármestert, amiért kimondja az igazat. És most függetlenül attól, hogy romák, vagy nem romák (emberek azt kész) tényleg tesznek olyat, hogy gyógyszert szednek, hogy beteg legyen a gyerekük. Meg összeveretik magukat. Vagy csak szívják a cigit, meg piálnak. :cry:
És akkor az a szemét, aki kimondja. Persze amit az ember a "Vészhelyzetben" lát néha, az ember az sem normális, hogy elveszik a gyereket a szülőtől, mert egy hónap alatt 3-szor esik le a fáról. :roll:
De ez tényleg gáz, hogy sokan a gyereket azért szülik, hogy több segélyt kapjanak és jobban élősködjenek a társadalmon.
És mondjuk Katica meg kap havi 40eFt-ot, mert otthon "kell" lennie Borival. Sehogy sem igazságos ez az elosztás...

A férjem annak idején a baleset után tolószékben ült, úgy volt, hogy levágják a karját. 26 évesen. Leszázalékolták, de csak 67,5%-ra. Az eredeti szakmája műszerész. Szerencse, hogy már akkor cégvezető volt más területen, mert kéz nélkül bajosan melózna (ugye az idegsérülése miatt maradandó a károsodása) és az állam 25eFt juttatást állapított meg neki. Élhetne a szüleivel élete végéig kb.
És valaki direkt tesz rosszat a gyermekének, csak, hogy legyen miből piálni, meg hívogatni Joshi Barat-ot. :shock:
Vendég

Milyen rohadt negatív vagyok ma!!!!! :lol: :lol:
Vendég

Magdimokuci!

Nem tudom, felétek hogy van, de nekem azt mondta a doki, hogy genetikai UH-ra csak a kezemben lévő AFP eredménnyel mehetek! Ennek kérdezz majd utána! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mozgás: ma azt hittem meggajdulok. Kinn voltunk helyszínen, persze az önkormányzatnál kaptunk két fotelt (mert az olyan rohadt kényelmes) meg egy kis dohányzóasztal fölött görnyedtünk egész nap. Luca meg nem bírt magával (lehet, hogy a helyet hiányolta?). Egész nap fészkelődött, nem bírt lenyugodni, ettől persze én se tudtam már hogy helyezkedni, nyűglődtem egész nap. Bezzeg estére elnyugodott. Most csacsoghatnánk, de nyugszik a gyermek. Kíváncsi vagyok, holnap is ilyen aktív lesz?

Bezártság: mivel nekem ott lesz az Alapítvány nem leszek bezárva egy napig se. Mondjuk én már előre parázom, hogy egyáltalán bírni fogom e fizikailag. Ha bírom, ha nem csinálni kell. Más nincs, az Apeh meg nem kérdez, büntet. Szal depresszió, bezártság nem nagyon lesz. Én inkább azon parázok, hogy a sok idegtől lesz e egyáltalán tejem. És hogy fogok szoptatni?
Bár, most a Bükkben már azt szerveztük a haverokkal, hogy jövőre hova megyünk. Felhívtam a figyelmüket hogy max fél éves babával kell tervezni, tehát semmi rockkoncert vagy ilyesmi, csak béke és nyugalom. Mondjuk én már eldöntöttem, hogy leugrunk Gyékényesre, ez tőlünk kb 1 óra kocsiút, és gyönyörű. Ezerszer jobb, mint a Balaton. Apa horgászik, Zarja búvárkodik, a gyereket rábízunk a gyermektelen barátnőkre. Mi kell még a boldogsághoz?

Boruska! Gyönyörű a babó! Milyen szép íve van a gerincének!

Nóri! Kizártnak tartom, hogy valaki szándékosan verje a hasát, hogy beteg legyen a gyermek. Még a mi hibbant kölkeink se tettek ilyet, pedig azok élvonalban vannak. Az egyik csajszit szülés előtt egy héttel szedték össze az utcáról. (kinek kell egy akkora hasas nő? Az se aberrált, mi? ) Inkább a tudatlanság motivál. De szándékosan kárt okozni? Na, ezt nem hiszem.

zarja

Eszter!

Mi sokat járunk Csokonyavisontára. Meg nagyon szeretem a környékét is. Mindig van mit csinálni, kirándulni. Vidrapark, strand, madárles...
Tőletek csak pár km Bőszénfán a szarvas simogató, Almamelléken a vasút. Remek tájak és programok családdal és anélkül is.
Én beleszerettem Somogyba teljesen! :D
Kalács fesztivál...hmmm

(sajna tényleg vannak ilyenek, akik megbetegítik a gyereket pénz vagy szenzáció miatt. Eleve gondolj a Münchausen-szindrómára, és azt legalább biztosan mondhatom, hogy létezik. Nekem is megdöbbentő, de nem hinném, hogy nagy kárt akarnak okozni, inkább csak hallanak valakiről, akinek 35. hétre születik a gyereke. Az már kapásból emelt családi, nem is kell feltétlen betegnek lenni a babának. Miért, ha egy Hollywood-i sztár a 37. héten kiszedeti a gyereket, hogy szép maradjon, ez miért olyan elképelhetetlen? :shock: )
Vendég

Eszter tényleg!

Te nem akarsz mosható pelusban Lucázni? Benned éreznék hajlandóságot rá :D . Én is szeretném, csak jó lenne nem egyedül lenni a dologgal. Na? Köthetnél szép pelenka külsőket neki! :lol:
Vendég

kakti: Tőlem nem kérdezték az Istenhegyin, hogy van-e már AFP eredményem. Most akkor nem lesz elég, ha holnap megkérdezem telefonon? Én addig már nem megyek a dokimhoz. Lehet hogy be kéne szaladnom az asszisztensnőhöz délután.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Egy genetikus 100% hogy nem ragaszkodik az AFP-hez!
Ez kb olyan, hogy vigyél a hentesnek képet a malacról...
Csak azért kéri sztem a doki, hogy ne kelljen többször menni. Egyszer a papírral, egyszer nélküle. Azt már nem is merem mondani, hogy azért kell az AFP, hogy csak azokkal kelljen foglalkozni, akinél gond van. Illetve azokkal máshogy kell foglalkozni.
Tőlem aztán kérhetnének AFP-t, mert nekem nincs is! :roll:
Sajnálom, hogy nem tudsz jönni talira! Hányra mentek?
Vendég

Voltam ma dokinál, megkaptam az AFP-s (és társai) laborbeutalókat, csak mivel sima vérképet is kért a doki, ahhoz éheznem kellett volna 6 órán át... Így holnap újra próbálkozom, elvileg még nem futok ki az időből. Kíváncsi vagyok, Zsizell is így járt-e. Úgy néz ki, hogy nekem havonta lesz UH-m, mivel az előzmények miatt a lepényt nagyon nézni kell. Örülök, hogy a dokim ennyire figyel ránk! És a toxo szűrést is megkérte újból, mert az előző negatív lett. 22-én megyek a 18. heti UH-ra. A szülés várható módját szerintetek mikor érdemes tisztázni? 22 hetesen kell mennem legközelebb, akkor már érdemes beszélni róla?

Babával nekünk most kénytelen kellet lesz kimozdulás, mert Borit vinni-hozni kell az oviba. Ő nem hiányozhat onnan, hiszen számára fontos fejlesztéseket kap. Borit annak idején 2 hónaposan hozhattuk haza, mi is csak a bejárati ajtó üvegén keresztül mutattuk meg az érdeklődőknek. Szüleim még a kórházban láthatták 6 hetesen, ott is üvegfalon keresztül. Nyári baba, mégis sokáig nem mozdulhattunk ki vele, látogatókat sem fogadtunk, hiszen a kötelező oltásokat is nagyon sokára kapta meg. 3 éves volt, amikor rámtört, hogy végre elmennék valahová egyedül kikapcsolódni, mondjuk kórusba kedd esténkét. Szerencsére addigra már éppen elfogadta az apjától is az ételt meg a lefektetést. Amúgy 5 hetes korától 3 éves koráig szoptattam (5 hetes volt, amikor először kézbe vehettem, addig fejtem neki).

Hízás: még mindig az az egyetlen kiló, és nem is zabálok. Eszem, de nem sokat. A doki nem mondta, hogy gond lenne, de én már vágyok a plusz kilókra és a nagy étvágyra.

Nóri, valóban nem igazságos, s még most is tőlünk vonnak meg mindent (közgyógy támogatás, családi pótlék adóztatásának terve minket erősebben érint, hiszen több pénzből többet lehet levonni), mert ezzel akarják kiszűrni a potyázókat. Csak nem az lesz belőle.
ktc

Nem tudom, máshogy hogy van ez. Én a Jánosba megyek majd megint a genetikai UH-ra, és oda kell majd vinnem a papírt (már csak azért is, mert az AFP-t a MÁV-ban csináltattam). De ezek szerint akkor nem mindenütt kell ez. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Félreértés ne essék, nem a babalevegőztetés és a séta ellen ágáltam. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X