Új privát üzeneted érkezett!

Lau!

Semmi hír Anitáról. Csütörtökön megyek vérvételre, pisivizsgálatra. Szívesen meglátogatnám, de egyrészt nem tudja, hogy megyek, így nem számít rám, másrészt nem ismerjük egymást, és nem tudom, hogy így az utolsó utáni napokban mennyire örülne egy ismeretlen ismerősnekKép
Remélem rövidesen jön az üzi, hogy már anyukaKép

AnnaKép
Magy a drukk, hogy az új doki beváltsa a hozzá fűzött reményeket, ill. hogy jó híreket kapjKépKép Várom a híreketKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz: szerintem örülne neked, nagyon kedves lányKép
Én sem ismertem személyesen, ott álltam a vérvételnél, akkor jött egy szőke hosszúhajú lány. Gondoltam, hogy ő az, de csak utána hallottam egy-két infot, amit mondott a szülésznőnek, amiből rájöttemKép
Furcsa volt ismeretlenül odamenni beszélgetni valakihez, de gondoltam, mi bajom lehetKépKép

Lau
lau

Sziasztok!
Na voltam dokinál, és nagyon meg voltam vele elégedve, nagyon szimpatikus doki, és nagyon kedves volt, mindent elmondott, mit csinál, mit tanácsolt. A jó hír, nincs semmi bajom. A myoma olyan pici, hogy nem is mondaná rá egyértelműen, hogy myoma, inkább csak göb. Minenre azt mondta, hogy tökéletesen rendben vagyok, nincs miért aggodnom. Ő a helyemben haza menne és a héten teherbe esne, és akkor 3 hét múlva jönne vissza pozitiv teszttel. Addig is szedjem az Elevitet.

Tigris!
Neked mikor született a babád? Nem volt semmi gondod a terhességed alatt? Hát úgy döntöttünk, hogy mi is elfogadjuk azt a mit a doki mondott, és nem várunk több hónapot, nagy örömmel fogunk elkezdeni probálkozni:-)

Minenkinek köszönöm a dokielérhetőségét.
nagyanna

Sziasztok!
Anna: nagyon örülök, hogy szimpatikus volt a doki, igen, ilyen a stílusaKép
Szerintem a továbbiakban is meg leszel vele elégedve, szorítok, hogy minél hamarabb összejöjjön a kisbabóKép
Várjuk majd a jó hírt!!

Csirkesz: még mindig semmi hír Anitáról??

Lau
lau

Lau!

Semmi hír Anitáról. Szegényke már biztosan tűkön ül. Főleg ha arra gondolok, hogy kórházi környezetben kell várnia a szülés megindulását, miközben körülötte már mindenki babázik.

AnnaKép
Ügyik legyetek ám, és kívánom, hogy hamar pocakos legyélKépKép Örülök, hogy minden rendben van.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Köszi Lányok, hogy velem örültök :-)
nagyanna

Helló Lányok!

Nagy hírem van!
Most kaptam egy sms-t, melynek tartalma a következő:
13.57-kor megszületett kisfiunk Nimród. 3700 gramm és 56 cm.

Szóval Anita mama lettKépKépKép Hurrá-hurrá
Na és persze nagy-nagy gratula az anyukának és sok boldogságot, egészséget, tejcsit mindkettőjüknekKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

JUHúúúúúúKépKép
Hasonló jókat kívánok neki én is a pocaklakónkkal egyetembenKép

Lau
26+1
lau

Sziasztok!
De jó hír! Én is gratulálok Anitának a szép nagy babójához, és jó egészséget kívánok nekik! Kép Részleteket lehet tudni, Csirkesz? Tényleg, voltál tornán az Uzsokiban? Mert jövő héttől úgy tűnik, én is tudnék menni, és érdekelne, hogy milyen Kép
Köszi:
Bea
27+4
tikobaba

Sziasztok!

Na, vettem a bátorságot és felhívtam a kórházi védőnőt. Érdeklődtem a kismamatornáról, de egy picit elszomorodtam. Addig-addig készültem, míg belefutottam a nyári szünetbeKép Most hétfőn lesz az utolsó alkalom, de augusztus vége felé újra indul a torna. Lesz légzés-technika, meg egy kis mozgás. A védőnő azt modta, hogy csak zokni meg kényelmes szerelés kell, mert polyfoamot a kórház biztosít, tornacipő meg nem kell.

Hát ez van lányok. Sebaj, az Arany J. utcai fitness még júliusban vár rám. Ott csak augusztusban lesz szünet. Oda tutira visszamegyek majd, mert az nagyon szimpi nekem. Az uzsokiba a légzés miatt megyek majd, de azt hiszem, ha szülök, úgyis elfelejtek majd mindenféle tanult lélgzéstKépKép

Ma voltam vérvételen a kórházban, de végül nem kerestem meg Anitát. Azt hiszem, most minden más fontosabb számára, mint hogy idegenek szórakoztassák a babázás helyett.

A szülésznő, aki a vért vette elmondta, hogy már leverték a csempét mindenhonnan, halad a felújítás. Ne aggódjak, mire bekerülök szülni, minden csilli-villi leszKép Pedig nem is aggódomKép

Apropó! Nem tudjátok véletlenül, hogy amikor bevonul az ember lánya szülni, milyen házassági anyakönyvi kivonat másolatot kell vinni? Mármint mennyire lehet régi? 1-2-3 hónap?

Holnaptól egy hétig nem leszek, mert szabira megyek. Végre egy kis pihiKép Jók legyetek, és persze Ti is pihenjetek sokat!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Gratulálok Anitának :-))
Jó sokáig kellett érte izgulni, de az a lényeg, hogy megszületett a kis fia :-)
nagyanna

Csirkesz:
Nagyon jó pihenést kívánok Neked, és barnulj leKép Legalább más ne legyen hiporeklám, ha már én az vagyok idénKép
Augusztus vége körül végre én is el fogok tudni menni, addig egyszerűen nincs rá időmKép
Nyugi, a szülésnél a szülésznő folyamatosan segít, mikor mit kell csinálni. Én is majdnem hajlamos voltam elfelejteni mindentKép

Házassági anyakönyvi kivonat?? Natessék, erre nem is emlékszemKép
Ennek is utánajárok majdKép

Lau
lau

Csirkesz, én úgy tudom (bár minden kórház más), hogy a házassági anyakönyvi kivonat nem lehet 3 hónapnál régebbi - de ezt tényleg meg kell kérdeznünk - még jó, hogy mindannyiunkra ugyanaz vonatkozik ;o)
tikobaba

Helló!

Mára letelt a meló, és eltipegek haza. Mindenki legyen vidám és egészséges! Szabi után jövök!
Pocakmarcikra és Pocakmarcsákra vigyázzatok!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Anna, örülök, hogy a doki mindent rendben talált.
Én megfogadtam Csapó tanácsát, hogy menjek haza és essek teherbe és sikerült is, a kisfiam most 19 hónapos.
A terhességgel semmi gond nem volt a hatodik hónapig, amikor is terhességi diabéteszem lett, és diétázhattam három hónapot. Viszont így az egész terhesség alatt csak 4 kilót híztam, hogy a pozitív oldalát is nézzük az iszonyú diétának... :-)
Anna, remélem siker koronázza a próbálkozást, ha biztosra akarsz menni, vegyél PG53 minimikroszkópot. Mi is próbálkozunk, nagyon szeretnénk már kistesót.
Anitának gratulálok a babához!!!!
tigris

Tigris!
Pg53 MÁR VETTEM 1 ÉVVEL EZELŐTT, DE NEKÜNK NEM JÖTT BE, ÖSSZE VISSZA MUTAOTT MINDENT.
nagyanna

Sziasztok Lányok!

Gondoltam megírom nektek, hogy Június 9-én megszületett a kisfiam, Bence 3000 grammal és 51 cm-rel. (Szóval elég friss az élmény...)
Habermajer dokinál szültem, akivel 100%-ig meg voltam elégedve. A szülésznő neve Kassa Magdi, őt nagyon tudom ajánlani mindenkinek, egy tündér (ő tartotta a legutóbbi szülésznős előadást a faházban).
A házassági anyakönyvi kivonattal kapcs.: hiteles másolatot kell kérni onnan, ahol a házasság "köttetett" és ez nem lehet 2 hónapnál régebbi. De: a kórházban senki nem forszírozta a dolgot, hanem amikor a férjem ment a kicsi anyakönyvi kivonatáért, ott kérték ezt a házassági anyakönyvi kivonatot.

A kórházzal kapcsolatban csak annyit, hogy remélem nektek már szerencsétek lesz és a gyönyörű új részlegben tudtok már szobát kapni, mert hát ez a régi rész elég gyatra (a wc-zuhanyzó egyszerűen tragédia...).

Röviden ennyi:

Gabi+Bence

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!
Ezer gratula Anitának és neked is Almadi!
Te vagy az első akitől a Habermajerről hallok,eddig senki sem szült nála.
Én ugyan már túl vagyok egy szülésen de szívesen elolvasnám a te történetedet is hogy milyen volt.Nekem is a Magdi volt a szülésznőm és sosem fogom elfelejteni mennyire kedves volt és segítőkész. Remélem legközelebb is hozzá fogok kerülni.Kár hogy itt nem lehet szülésznőt választani.

Remélem amint Anita hazaér és kicsit megnyugszik otthon,rögtön leírja majd nekünk milyen volt. Lehet hogy akkor ő is a Magdit fogta ki ha szerencséje volt.Bár biztos a többi szülésznő is aranyos.
Remélem jól van mindkét kisbaba és hamarosan fotókat is láthatunk majd róluk.

Kismuki
kismuki

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat. A szülésznőre visszatérve, állítólag el lehet intézni, hogy szülésznőt választhass, ha a szülésznő vállalja.

Megpróbálom röviden leírni a szülésemet:
Hétfőn (8-a) reggel voltam CTG/NST-n, utána ultrahangon (ahol a doki megjósolta, hogy Bence kb. 3 kg-os), majd hazasétáltam (1 percre lakom az Uzsokitól) és közben valami furcsát éreztem. Itthon láttam, hogy ezt az érzést a nyákdugó távozása okozta. Másnap (kedd) hajnal 2-kor jöttek az első "fájások", tök össze-vissza, totál rendszertelenül (félóránként, óránként, negyedóránként stb.). Anyukámék pont itt voltak nálunk, úgyhogy mindenki pánikolt ezerrel, hogy miért nem akarok orvoshoz menni. Csak azt nem értették meg, hogy tudtam, ezek a fájások még édeskevesek a szüléshez (nemhiába jártam mindenféle előkészítő tanfolyamra!). Aztán végül engedve a nép nyomásának délután elmentünk a dokimhoz. Megnézett, mondta, hogy kb. ceruzányira van nyitva a méhszájam, ami még elég kevés, de azért szeretne látni másnap reggel 7-kor az Uzsokiban. Hazamentünk, majd este 11 óra után kezdtem érzeni, hogy mostmár egyre erősebbek a fájásaim, már rendszeresek voltak és 10 percenként jöttek, így éjfél körül összekaptuk magunkat és bementünk a kórházba. Ott mire minden adatot felvettek, 1 óra lett és akkor megnéztek, szűk 1 újjnyi voltam, ami még mindig nagyon kevés. A vajúdóba volt egy franciaágy, úgyhogy mondtam a páromnak, hogy nyugodtan feküdjön le, próbáljon aludni és majd ha erősödnek a fájások, akkor felébresztem. Én is tudtam aludni kb. fél órát. Reggel 5-kor újabb vizsgálat: bő egyújjnyi. Azt hittem hülyét kapok, sehová sem tágultam, mert voltak ugyan fájások, de nem elég tartósak. (Egy "jó" fájás legalább 30-40 másodpercig kell, hogy tartson, nekem max. 10-15 másodpercig tartott...) Tudtam, hogy a dokim 7 körül ér be, ezért 10 percenként néztem az órát, hogy mikor lesz már reggel. Közben 7-kor volt szülésznő váltás és akkor láttam, hogy Magdi fogja váltani az éjszakás - egyébként nekem nem szimpi - szülésznőt, így iszonyúan örültem és hálát adtam az égieknek érte...
Aztán amikor megláttam a dokimat is, már nagyon jó volt, azt hiszem megkönnyebültem. Gyorsan megvizsgált, mondta, hogy szóljak, ha jön a fájás és megrepesztette a burkot. Valami horgolótű szerű izével, amiből én semmit nem éreztem, csak hogy hihetetlen mennyiségű magzatvíz távozik belőlem, de ez is olyan kellemes volt és nagyon meleg. Mondtam is a dokinak, hogy mennyivel jobb, aki csak annyit mondott, hogy igen, de most jön a neheze, mert a fájások erőssége innen kezd majd sokszorozódni. Ráültettek a labdára az én drágám meg ült mögöttem és tartott egy órán keresztül és szó nélkül tűrte, hogy szétkarmoltam a térdét, próbált simogatni, de mondtam neki, hogy ne csináljon semmit csak tartson, mert most mindentől falra mászok... 8-kor ismét jött a dokim és láss csodát: bő 3 ujjnyi egy óra alatt! Akkor már azt mondtam, hogy én nem tudok lemászni a szülőágyról, de szerencsére Magdi apukával együtt talpra állított és visszaültetett a labdára, mert mondta, hogy tudja, hogy fáj, de sokkal gyorsabban túl leszek rajta, ha ülök, mintha fekszem. És 9 óra előtt már bő 4 ujjnyi voltam. Akkor még egyszer leszedtek az ágyról, vissza a labdára és már "csak" a székelési ingert kellett kivárni. Amikor ezt éreztem, akkor ismét vissza a szülőágyra, ahonnan a doki már le sem engedett. Elmondta, hogy csinálunk egy "próbanyomást" (ez milyen viccesen hangzik..), mert már csak egy egész pici méhszáj van a baba feje körül és szerinte az egy jó nyomásra el fog tűnni. Úgyhogy nyomtam és sikeres volt, így kiadta a végszót: akkor szülünk! A szülőágyat 2 másodperc alatt átalakították a szülésznővel ilyen nőgyógyászati vizsgáló ággyá, maszkot tett fel mindenki (kispapa is) és a következő fájásra már készen is álltak. (Ja, arra még emlékszem, hogy a dokim mondta, hogy emeljem meg a fenekem - gondolom valamit alá akartak tenni - de én akkor per pillanat azt sem tudtam, hogy hol a fenekem, vagy van-e egyáltalán, meg egyébként is majd leszakadt a hátam, így ő emelt fel.) Újra nagy levegőt kellett vennem és erősen nyomni lefelé, előtte a doki szólt, hogy ő is segíteni fog, mégis amikor rákönyökölt a hasamra meglepetésemben az összes levegőt kiengedtem... Úgyhogy össze kellett szednem magam, hogy a levegő bentmaradjon, miközben könyökölnek a hasamon. Nekem a legrosszabb a kitolási szaknál az volt, amikor a baba feje megindult a szülőcsatornába. Na, csajok az kőkemény. Azt hittem szétszakad a derekam.
A 2.-3. fájásnál már nagyon profin ment a kitolás, egyre jobban éreztem, hogy hová és hogyan kell nyomni. A szülésznő végig csinálta a gátvédelmet, de persze a végén azért muszáj volt vágni.
Bencét gyakorlatilag kb. 4-5 fájásra kinyomtuk a dokival meg a kispapával közösen és nagyon jó volt hallani a végén azt a puttyanást amivel kicsúszott. 9.32-re született meg (3 kg, 51 cm, 10/10-es Apgar). Onnantól már semmi sem fájt. Kismaszatot a hasamra tették és utána már nem sírt. Apuka lelkesen ment, hogy felveszi videóra, ahogy fürdetik, aztán abból csak az öltöztetés látszik, mivel izgalmában elfelejtette levenni az optikavédőt és mire rájött, hogy miért nem működik a kamera, már öltöztették Bencét. :-))
Miközben varrtak még úgy gondoltam, hogy én ide be nem teszem a lábam többet... de azért mostmár tudom, hogy úgyis fogok még szülni, mert a kisfiunk gyönyörű és boldogság minden perc, amióta velünk van.
Egyébként a doki meg a szülésznő szerint nagyon "szépen" és "könnyen" szültem. Mostmár, hallva a többi kismama történetét én is úgy gondolom, hogy elég jól megúsztam és legközelebb már legalább tudom, hogy mire számíthatok.

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült, de rövidebben nem tudtam leírni. (Sajnos képet nem sikerült csatolni, mivel azt írja ki, hogy túl nagy a mérete és nem tudom, hogyan lehetne kicsinyíteni...)

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Gabi: gratulálok a kisfiadhozKép Tényleg nagyon könnyen szültél, elsőnél nálam is hasonló élményeim voltakKép Remélem, most szeptemberben is ilyen könnyű szülést fogok átélniKép

Remélem, Anita jól van és nemsokára haza is jöhetnek. Várjuk majd a beszámolótKép

Sziasztok
Lau
26+5
lau

Sziasztok!
Hát ez tényleg jó volt,tök jó ahogy írsz,kiérezni belőle hogy nagyon friss az élmény.
Mindenki szerencsés akinek ilyen könnyen megy az első szülés.
Én már a szülőágyon - varrás közben - azt mondtam a dokimnak hogy ha ilyen egy szülés akkor jöhet is a következő.Azt mondta elég ritka itt ilyeneket hallani.A "SOHA TÖBBET" gyakoribb.
Én fél 10re mentem be este mert elment a vizem de alig volt fájás... és 00.28 kor megszületett a kisfiam.Ilyen szülést kívánok mindenkinek!!!
Márk most még nincs 8 hónapos de már ha tud kapaszkodni akkor feláll,négykézláb teper de ha fogom a kezét imád gyalogolni.És már sosem hagyja hogy a karomban ringassam,úgyhogy élvezzétek ki amig olyan picik,mert borzasztóan szalad az idő.

Jó éjt mindenkinek!
kismuki

Sziasztok!

Végre itthon.Köszönöm a gratulákat.Velünk minden rendben,áldott jó babánk van,eszik és utánna rögtön alszik.Részleteket írok egy kicsit később,csak még nem tudok ülni sokáig,meg mindjárt kelnie kell a manónak Kép

Anita+ Nimród

http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1292&page=3 Itt vannak mai képek a babáról

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Szia AnitaKép Örülök, hogy minden rendben van veletek és várjuk majd a születéstörténetetKép
Kérdeztem szombaton a Verát, és mesélte, hogy sajnos nem ő volt bent veled, de nagyon könnyen ment onnantól fogva, hogy reggel elindult az egész procedúra.
Remélem, meg voltál elégedve Csapó dokival a szülés közben, és sokat segítettKép

Kismuki: hasonló volt nekem is 5,5 éve, 22:30-kor elindult a magzatvíz és 2:10-re született meg a kisfiam úgy, hogy a fájások kb. csak 1:00-kor kezdődtek.
Szeretném, ha most is ilyen gyorsan menne majdKép

Szép napot mindenkinek

Lau
27+0
lau

Sziasztok!

Lau!
Nem bántam meg hogy a Csapónál szültem.Szerintem nagyon sokat segített szülés előtt közben és utánna is.Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Azért még mindig úgy gondolom,hogy a következő gyereket meggondolomKép
Leírom majd,hogy milyen volt a szülés,csak még most ha rá gondolok akkor is sírnom kell a boldogságtól.
Azt hittem egy ekkora baba alszik csak kajcsi után,a manó meg már egy órája itt nézelődik a babakocsiban és vigyorog magábanKép

Szép napot mindenkinek!

Anita+ Nimród

Kép

Kép
anita23

Anita:
Ennek nagyon örülökKép
A következő gyereket 2-3 év múlva úgyis bevállaljátokKép Így voltam vele én is. Nem mondom, hogy most nem kezdek már parázni kicsit a szüléstől, de nem érdekel a saját "félelmem" a fájdalomtól.
Ahogy az első jött, úgy jön majd a második isKép

Jó dolog, hogy ilyen nyugodt babátok vanKép Biztos érzi, hogy vártátok nagyon!

Lau
lau

Szia Anita!
Üdv újra itt de már mint anyuka!!!!!
Gondolom mind a ketten kiccsattantok a boldogságtól,hogy milyen szép babátok van.Gondolom már egy párszor pityeregtél is.Hihetetlen érzés a szülés,kár hogy az apukák ha ott is vannak,akkor sem érzik azt amit mi,főleg nem 9 hónapon át nap mint nap.

Nagyon jó babázást és továbbra is ilyen nyugodt kisbabát kívánok neked!Szerintem ha bármilyen gondod van,írd meg hátha tudunk segíteni.

Lau!
Akkor te is a ritka szerencsések táborába tartozol.Gondolom a doki is azt mondja hogy ha az első ilyen volt akkor a második sem lehet nagyon nehéz.

Szóval akkor most van egy kis pihi,aztán majd szeptemberben megint izgulhatunk majd értetek!

Kismuki
kismuki

Sziasztok!

Mindenki nyaral vagy csak nincs időtök írni? Azt hittem 4 nap alatt megint oldalakat kell majd olvasnom mint a multkor. Erre tessék: még mindig az én üzenetem van az utolsó helyen.

Akkor most nem is írok többet

Kismuki
kismuki

Na, sziasztok!Kép

Múlt héten hétfőn volt egy kis vérzésem, így itthon voltam ill. vagyok most is, orvosi tanácsra. Semmi komoly nem volt, de azért egy vérzést mindig komolyan kell venni, szerencsére már hétfő délutánra elmúlt, és görcsök nem is voltak. Kisbabánk is ficánkol rendesen, néha már akkorákat rúg, hogy szinte fájKép

Anita: remélem, jól telt az első hét, és kezdtek egymásra hangolódni, de amint írtad, ez eddig sem okozott sok gondot. Éjszakáid milyenek? Alszik Nimród, vagy foglalkoztat?Kép

Kismuki: igen, kissé pangás van, ami valószínű, a nyárnak köszönhető, végre itt a jó idő!!Kép
Mi is lemegyünk most egy kicsit vidékre, kihasználjuk, hogy itthon vagyunk, oviszünet még van, így megy majd a nagy henyélés a kertbenKép

Csirkesz is nyaral, de hamarosan ő is lesz majd, remélhetőleg csokibarnára sülveKép

Sziasztok!

Lau
27+6
lau

Helló Lányok!

VisszatértemKépKép A szabadság jól telt, csak nagyon gyorsan. Rájöttem, hogy egy kismamának tényleg nem kellene már melózni az utolsó harmadban. Nagyon jó volt nagyokat alukálni, sétálni, strandolni. Babó is nagyon élvezte, a hét második felében szinte szünet nélkül mocorgott. Napozni és vízban pancsolni is szeret, mert a vízben velem együtt úszott, a napon pedig kis gombócként mindig azon az aoldalamon tanyázott, amelyiket jobban sütötte a napKépKép

Szabi előtt szombaton voltam dokinál, minden rendben volt. Felvilágosított viszont a jelenleg kialakítás alatt álló szobák árairól.
A kétágyasokban 6.000 Ft/éj, az egyágyasokban 10.000 Ft/éj lesz az ár. Amit semmiképpen nem ajánl, az a nem-rooming-in sokágyas szoba, mert oda a "nem igazán igényes" nőket teszik. Van még egy 4 ágyas rooming-in fürdőszoba nélkül - ez ingyenes szoba, illetve van egy 5 ágyas rooming-in fürdővel - ez is ingyenes.
Még gondolkodom, hova is mennék szívesen, mert egyágyasba sem az ára, sem az egyedüllét miatt nem mennék.

Lau!
Remélem már jobban vagy! Vigyázz nagyon magadra, ne hozd rám a frászt!! Nyaralás alatt is pihenj sokat!

Anita!
Üdv otthon anyukaként. Nimród szép kisfiú, biztosan sokat gyönyörködsz benneKép A szülés történetét én is várom, de nem kell kapkodni a megírással!

Gabi!
Üdv közöttünk, gratulálok a kismanódhoz!

Mindenkinek szép napot!

Csirkesz
28+2

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=2382&page=3

Sziasztok!
Hát remélem mindenki kipihente magát akkor,bár ilyenkor még 2 hét is kevés.
Én évek óta nem nyaraltam ennyit mint most hogy már nem dolgozom.

Csirkesz!
Remélem te is kipihented magad,merre jártatok?
Amiket írtál a szobaárakról az azért nem kevés,de a nyugalomért bármit...
Én tavaly első nap - amikor még nem mehettem rooming-inbe akkor egy erős dohányos csjjal meg egy 6 gyerekes cigány nővel voltam együtt.Szóval én tuti fizetem majd a 6000-et. Egy ágyasba viszont semmi pénzért nem mennék.

Lau!
Én nagyon megijedtem volna ha valami kis vért láttam volna de a terhes barátnőim közül hárman is véreztek és semmi bajuk nem lett.Lehet csak kicsit megerőltetted magad,nem? És otthon várják már a kistesót?

Anita,nagyon jók a képek,ahogy lesz új majd tegyél még fel.

Én is tettem fel egy pár új képet Mukikáról aki ma 8 hónapos és 4 napja nem eszik éjszaka.Hihetetlen!!!!!

Kismuki
kismuki

Megnéztem hogy megnyitja-e a fotókat a gép,de csak a főoldalra megy rá. Ha valakit mégis érdekelnek a képek : Kismuki név alatt vannak.
kismuki

KismukiKép

Szupi aranyos kisfiad van, de a csajócát is bátran mutogathatodKép
Tényleg hihetetlen, hogy még csak négy napja nem eszik éjszaka... Formás kisfiú, de nem látszik haspóknak.

Egyébként a cím bejön, ha az ember lánya ráklikkel, csak a kereső sorból ki kell törölni az "own" betűit, a többit pedig érintetlenül kell hagyni. Én így csináltam, és egyszerre a képeidnél termettemKépKép

Nyaralni nem voltunk, csak szabin voltunk a szüleinknél. Igaz, hogy ez az egy hét hamar eltelt. Anyósomék Veszprémben laknak, ott töltöttünk több időt, onnan ugrottunk le Balatonalmádiba a kedvenc strandunkra, amikor csak az idő engedte. Néha pedig felbukkantunk Pápán is, az én szüleimnél.

Már alig várom, hogy július 23-a legyen. Onnantól már én sem dolgozom, csak készülődök, rendezgetem a lakást, beszerzem a babázós holmikat, stb... De addig sajna meló vanKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Nagyon gyorsan szalad az idő,holnap már 2 hetesek leszünk Kép El sem hiszem.Tegnap eljutottam odáig,hogy mégiscsak akarok másik gyereket is.Most hogy már majdnem teljesen regenerálodtam.Persze majd csak akkor ha a Nimród legalább ovódás nem lesz.
Kis haspókom,állandóan éhes,pedig nagyon sokat eszik.Éjszaka is 3 óránként kel,de szopizás után rögtön leteszem és alszik is egyből.A nappalok már nem mennek ilyen simán,nagyon megzavarja őt ez a bolond idő.Tegnap is 10-5 -ig ébren volt,és óránként evett.Ma meg ez az eső.Szörnyű.

Reggel a manó összekakilta a mi ágyunkat is,most van munkám bőven.Úgylátszik pelust kell váltanunk,mert ebből minden kifolyik.
Kismamák,hogy bírjátok az időt?
Na nyafi van.

Sziasztok
Anita

Kép

Kép
anita23

Helló AnitaKép

Látom nem telnek esemény nélkül a napjaid. A gyerkőcöd mai napi szeretetcsomagja az ágyatokba "aranyos" lehetett. De hát kérem: Fő az egészség, fő az emésztésKépKép Milyen pelenkát adsz Nimródra?

Nem csoda, ha a kiskrapek nyűgös, és összevissza enne, ez a frontos idő nem embernek való! Eddig nem nagyon zavartak a frontok, helyenként éreztem kissé tompának magam, de semmi több.
Ma azonban majdnem lefordulok a székemről itt bent az irodában. Folyik rólam a víz, zsibbad a fülem, száraz a szám. Egyszóval szenvedek.

Ügyik legyetek Nimróddal, vigyázzatok egymásraKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Hát igen ez az időjárás nagyon megzavarja szegény piciket! Márk éjszaka óránként fent volt és 3 dl vizet megivott pedig be sem takartam. Nagyon érzékenyek minden frontra.
Anita,remélem minden rendben,addig örülj amig így kakil,nekünk sajnos volt 3 hónapunk amíg nagyon sokat küszködtünk mert nem tudott kakilni Márk.Ez persze tuti a tápszer miatt van,úgyhogy addig szoptass amíg tudsz!!!

Nem tudom a kórházban még most is Liberot adnak-e bent a babáknak,de az nekünk nagyon bevált,pedig mindent kipróbáltam,a legdrágábbtól a darabra vehető pelenkáig.
Ha neked nem jön be a mostani érdemes 3-4 fajtát is kipróbálnod.Szerencsére mostmár lehet válogatni a pelusok között bőven.

Csirkesz! Az a 23.-a pikk-pakk itt lesz,addig már fél lábon is kibírod.A munkahelyeden rendesen fogadták hogy elmész szülni?!

Most megyek,mert vár a piac :-( Ezreket kell költenem gyümölcsre.
Sziasztok

Kismuki
kismuki

Sziasztok!

Anita: gondoltamKép Megnéztem a fényképeket, nagyon édes a pici fiadKép Kismuki: nálatok is szépek a gyerekekKép
Én most készítem Ákos fotóalbumát, egyelőre még csak pár kép van róla:
http://babanet.hu/album/main.php?=1&album=2708

Ez bővülni is fog majd, csak annyi képünk van és a bőség zavara, tudjátok, hogy van ezKép

Pelenka: érdekes, nekem pont a Libero nem jött be, folyton kifolyt a pisi. A Pampers viszont nagyon jól bevált, szóval érdemes kipróbálni pár márkát, vagy noname terméket is akár, hogy megtaláljátok a megfelelőtKép

Lau

28+1
lau

Lau!
Még bekukkantottam egy pillanatra, és már meg is néztem a képeidet....hát mit ne mondjak szerintem jó pár lány meg fog fordulni nálatok 10 év múlva az tuti!!!

Nagyon helyes a kisfiad.Hogy reagált a kistesó hírére?
kismuki

KismukiKép

A munkaherlyemen szerencsére jól fogadták még anno a hírt, hogy babát várok. Amikor pocakosodni kezdtem nem kellett már autóba ülnöm, és vezetnem.
Megígértem ugyan a főnökömnek, hogy augusztus végéig maradok, de amikor előálltam az ötlettel, hogy inkább szabin lennék már a nyolcadik hónapban, teljesen megértő volt.

LauKép
Jók a képek. Digitális kamerátok van, vagy szkenneled a képeket?

Csirkesz
(azt hiszem eldöntöttem, hogy a fizetős kétágyas szobák egyikébe szeretnék kerülni.)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Kismuki: Nem baj, csak a lányokat sajnálom, nagy svihák a fiam már most isKép

Csirkesz: köszi, a lurkóról csak jó képeket lehet készíteni, nemúgy az anyjárólKépKép
Digitális gépünk van, a 3 és 4 éves képeket még szkenneltem, a többi letöltött. Tavaly óta van még csakKép

Szobák: én is szeretnék oda kerülni, de majd meglátjuk, hogy jövünk ki anyagilag.

Lau
28+2
lau

Lau!

A kétszobás ágy még nálunk is függ egy kicsit a manitól, de a férjem azt hajtogatja, hogy abba a szobába menjek, ahol szerintem a legjobban érezném magam, és szigorúan tilt a nem rooming-in szobátólKép

Azt kellene kiderítenünk, hogy a kétágyas szobába kerülést mikor kell jelezni a kórháznak. Előre foglalni kell, vagy elég akkor jelezni az igényeket, amikor már akcióra készen, csomaggal érkezünk a kórházba?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz: kétágyas szobára gondoltál?KépKépKép
Mert kétszobás ágyról még nem hallottam ;-))
Beszéltem az egyik szülésznővel, a Verával, és ő mondta, hogy valószínű, nem lesz gond az elhelyezésnél. Mivel előre nem tudod lefoglalni, hiszen nem lehet tudni, mikor jön a baba, ezért kell szólni az orvosnak már jó előre, hogy számítson rád.
Ha esetleg egy napot ott kell tölteni a sima kórteremben, vagy rooming-in-ben, még akkor is megéri, hogy átkérd magad a kétágyasba, mert azért 4-5 napot így is ott vagytok.

Állítólag nem minden doki kismamája kéredzkedik ilyen szobákba, ez nagyban függ a vagyoni helyzettől meg a hozzáállástól is.

Lau
lau

LauKép

Naná, hogy kétágyas szobára gondoltam. Persze a kétszobás ágy méretét is kipróbálnám egyszer, de tutira nem kórházi körülmények között.
Na, akkor a legközelebbi vizsgálat alkalmával majd jelzem az igényeket, és elképzeléseket.

Kíváncsi vagyok, hogy a dokinénim mikor megy szabira, mert amikor ifjú terhesként jelentkeztem nála, még vacilált egy ideig, hogy vállaljon-e vagy sem, és utána is többször elhangzott, hogy nem tisztázódott még a szabadsága időpontja. Akkor augusztus és szeptember között kellett döntenie. Igazából nekem mindegy, mert eddig nagyon rendes, és alapos volt, és azt hiszem, ha valakinek átadna, csak olyan kollega lenne, akiben saját alapossága alapján megbízik. Csak éppen jó lenne tudni...

Szép napot mindenkinek
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Látom mindenki egyben van mégKép
Én kicsit kezdek lestrapálódni,de nem vészesen.Azt mondták csak az első két hónap rossz. Éjjel 3 óránként eszünk ,napközben van hogy egész nap.
Képzeljétek,szombaton elmentünk a babával Visegrádra, a palotajátékokra.Persze a manó végig aludta az utat.Tegnap meg átmentünk anyukámékhoz,hogy tudjon kicsit unokázni,erre a manó 1-5-ig aludt aztán gyorsan evett és megint aludt.Kép
A pelenkával kapcsolatban,mi liberót használunk,de azt hiszem áttérünk a pampersre.

Jók legyetek.

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Anita! Gratulálok Nimródhoz!
Mi pénteken múltunk 1 hónaposak! De ugyanaz volt az első időkben nálunk is a helyzet, hogy azzal telt az első itthoni hét, hogy kispapa minden nap más márkájú pelust hozott, mert Bence mindenből kipisilt. (Hajtogathattam én lefelé a fütyijét, amint azt a kórházba Erzsike néni mutatta, az én kisfiam úgy kipisilt, hogy az egész oldala tiszta pisi volt...) Mi a Pampers-szel indítottunk (abból nekünk még a kaki is kijött), egyelőre a Libero jött be, meg egy anyukám által szerzett no name pelus. Ja, meg a DM-ben lehet kapni egy BabyLove típusú pelust (ezt a DM gyártja), na nekünk az is működik.
Bence az első 2-3 hétben nekem sem aludt napközben. Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én a 2. ilyen nap után iszonyú fáradt voltam. Úgyhogy azt csináltuk, hogy - miután mindig van a hűtőbe lefejt tej - a reggel 6 körüli szopizást 1-2 napig kispapa intézte, így én még tudtam aludni egy kicsit és újra helyrejöttem. Meg az is sokat segít, ha kispapa/nagymama vagy bárki el tudja vinni 1-2 órára sétálni a babát, amíg te pihensz. Szerencsére mostmár változott a helyzet és napközben is többet alszunk. A frontok minden kis manót megviselnek, szerintem szegények azt sem tudják, hol vannak egyik nap ezer fok, másnap hideg meg eső...
Egyébként szombaton vettem egy tök jó könyvet: "Újszülött a fedélzeten" Nagyon olvasmányos könyv és mindent leír, ami a babával adódhat. Egy ausztrál doki írta, nagyon jó humora van, ezmellett a tanácsai is nagyon bejönnek és időszerűek. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Lányok, mikorra lesznek készen az új szobák?

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Anita: dejó, hogy jelentkeztélKép látom, azért jól vagytok, én is az első 2 hónaptól parázok egy kicsit, az azért fiammal is húzós volt. Azért karácsonyra belerázódunk remélemKép Feltéve, ha kivárja a szeptember végét.
Ügyik vagytok, hogy már kirándultok vele, stramm kiskölyök lesz!!Kép

Gabi: az elején annak idején mi is próbálkoztunk egypár pelusmárkával, nekünk viszont a Pampers jött be, a Liberoból mindig kifolyt a pisi. Attól is függ, milyen kis hurkás a babó, mert fiam eléggé vékony alkat, kicsinek is az volt, így elég volt a Pampers. A libero viszont a husisabb babáknak jött be, legalábbis kismamás tapasztalatok szerintKép

A szobák állítólag most júliusban lesznek kész, a hónap vége felé be lehet nézni megkuksizni őketKép
Én már nagyon várom, jövő hét szerdán megyek uh-ra, lehet, hogy be is nézünk majd.

Lau
29+0
lau

Sziasztok!

Ez a mai nem az én napom.Képzeljétek,nem elég hogy nem aludtunk valami túl jól éjszaka,reggelre csupa pötty lett a gyerek.Mint utólag kiderült csak meleg kiütése van,de nekem senki nem mondta,hogy ez tud ennyire csúnya is lenni.Ráadásul szabin van a gyerekorvosunk,a másik orvos aszisztensétől meg is kaptam,hogy "nem kell anyuka minden apróságért az orvoshoz rohangálni".Aztán hosszú séta után haza értünk,tisztába tettem a manót és a pelus feladása előtt ő még úgy gondolta hogy kinyomja az utolsó adagot.Erre én elúszam a kakiba,meg a szoba is Kép) Így utólag már én is viccesnek találom,de akkor majdnem sírva fakadtam.
De azért hízott a májam amikor a váróban agyba-főbe dicsérték a fiamatKép
Röviden ennyi a mai napunk és mégcsak dél van Kép)dehát már a terhességem sem volt uncsi.

Szép napot mindenkinek Kép

Anita

Kép

Kép
anita23

Anita:
lesz ez még párszor ígyKép Miért ne kéne orvoshoz rohangálni, mikor még tapasztalatlan valaki? Inkább, mint hogy kiderüljön, hogy el kellett volna vinni orvoshoz, de nem tetted.
És ha valamire allergiás? Szerencsére, nem lett semmi probléma, de a falra tudnék mászni az ilyen "okos" és "segítőkész" emberektől.

KakiKépKép És még nincs 1 hónapos a babókaKép

Vigyázzatok magatokra!Kép

Lau
29+1
lau

Sziasztok!
Voltam ma vérvételen a kórházban, állítólag kész vannak a felújítással Kép hamarosan visszaköltöznek - legalábbis a laboros csajszi ezt mondta.
Lau: mellesleg megint ledöfött, megint fáj a karom Kép És olyan lassú is, rengetegen vártak, még jó, hogy én korán odamentem, így 3. voltam.

Bea
30+4
tikobaba

AnitaKép
A dokik "átlagnál magasabb intelligenciájú" asszisztenseivel ne foglalkozz. Csak az a lényeg, hogy a doki mit mond. Ezekből az ápolókból legtöbbször a kisebbségi érzés szól, és biztos vagyok benne, hogy adott esetben ő is rohanna a dokihoz a kiütéses gyerekével (tisztelet a kivételnek).
A lényeg, hogy Nimródnak nincs különösebb betegsége, a kiütések meg idővel szépen elmúlnak majd.Kép

Kaksi-maksiKépKép Azt nem mondhatod ezek után, hogy a kisfiadnak gondjai lennének a székletürítésselKép

BeaKép
Kinél voltál szúráson? Vérvételre én is mindig a kórházba megyek, de szerencsére eddig még soha nem fájt, nem lilult be. Az is igaz, hogy eddig mindig ugyanannál a nőcinél voltam.
Azt nem mondták, hogy a szobák megtekinthetőek-e, vagy sem?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szia Csirkesz!
Én is mindig ugyanannál a nőnél voltam a krházban, és nekem csak nála fáj, ha az SZTK-ban szúrnak, ott sose. Fura..
Hát én csak vele beszéltem, úgyhogy azt nem is kérdeztem, hogy meg lehet-e nézni már... gondoltam, majd ha megyünk UH-ra (30-án) Kép
tikobaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?