Új privát üzeneted érkezett!

pammut: engem érdekelne a süti! Pont van néhány kicsit fanyar körtém :)
zuzmooo

Hazaértünk a nyaralásból. A kezdeti dolgokhoz képest egész jól alakult. Az elutazásunk napja sem volt mentes a gikszerektől. Az Alpokban elkapott minket egy felhőszakadás és beázott a kocsiban az elektronika. 1 órát száradt, mire megint el tudtunk indulni. Utána az olasz autópályán kerültünk dugóba. 3 órával később ott hagytuk az autópályát és térkép nélkül próbáltunk eljutni Bibiónéba A GPS-en nem működött a térkép, nem sikerült megcsinálni a nyugat-európai részét. 8-ig lehetett elfoglalni a szállást, 19:56-kor értünk az utazási irodába! Még jó, hogy mindenki szívott és még bőven ráértünk átvenni a kulcsot. A múlt hét szombat nem volt jó időjárási szempontból, de olyan jó volt a többi. Egy nap esett csak reggel, de utána úgy kisütött a nap, hogy pl. a párom totál leégett. A fiúknak legalább a fogával nem lett baj, de a húgomnál előjött a napallergiája, úgyhogy egy pár napra eltiltottam a napozástól. Nagyon nem kellett, mert viszketett neki eléggé. A tenger nagyon jó volt, 3 napon keresztül olyan hullámok voltak, hogy én ilyeneket még nem láttam. Tök jó volt benne ugrálni. A cukrom is jól bírta a pizza-diétát. Csak az első napokban mértem 7 fölöttieket, de utána már tudtam, hogy mi fér bele és már nem volt gond. Ma már kicsit gyorsabban jöttünk, a kiutazás 14 órájához képest ma 10 óra alatt hazaértünk. A húgomat még felraktuk a vonatra. Szóval összességében jó volt. Megpróbálok mindent visszaolvasni.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Csajok! Mi így gömbölyödünk. :) Papi szerint "mint a kölökgólya". :lol:

Kép

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csuppancs. De szép pocak!
Zuzmoo. Csak ma olvastam esti leveledet, mindjárt küldöm a receptet.
Vicky Üdv itthon. De jó, hogy a sok nehézség ellenére ilyen jól sikerült a nyaralásotok! Vagy 15 éve egyszer ott nyaraltunk mi is (ott jegyeztük el egymást emberemmel), csodaszép tengerpart, jaj de irigyellek.
pammut

Na, akit érdekel itt a körtés kalács receptje. Akit meg nem az ugorja át :lol: .

1. 40 dkg rétesliszt + 1 cs. sütőpor + 30 dkg kristálycukor + 1-2 kávéskanál őrölt fahéj + csipet só jól összekever.
2. 2 tojás + 2-3 cs. vaníliás cukor habosra kever.
3. Az előző kettőt összekeverni és fokozatosan 4 evőkanál olajat hozzáadni.
4. Végül kb. 50 dkg meghámozott körtét lereszelünk és elkeverjük a masszával. (Ennél több ne legyen a körte, mert nem sül meg. Próbáltam :( . Kevesebb lehet, az eredeti receptben csak 35 dkg van. Jobb a kicsit keményebb körte, mint a puha, leves.)
5. Kivajazott formába öntjük (nekem két őzgerincbe fér bele, de lehet kuglófforma is) és 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
6. Ha kész és kihűlt, leönthetjük (ét)csokis tortabevonóval.
Naggyon finom.
pammut

Jó reggelt!

Sajnálattal olvasom a még mindig rókázósok sztorijait:(
Én olyan szépen ehetek mindent, ami csak jólesik - csak a mennyiséggel kell vigyáznom, mert a poronty miatt hamar kiteszik a 'megtelt' táblát :)

Finom hagymás-köménymagos túrókrémet csináltam (kőrözött, pirospaprika nélkül:)), és az vacsiztam, meg reggeliztem is - apa kicsit beszólt a hagymaszag miatt, de most megint csípős/sós időszakom van, ez a helyzet, fogadja el :)

Holnap van a UH, már nagyon várom, mert továbbra sincs semmi tünetem. A babókám hivatalosan még nem érzem, néha van olyan érzésem, hogy ez már Ő lehet, de aztán meg úgy érzem, hogy inkább a beleim, meg a hasi verőerem...

Szépek a pocakok, de én asszem szégyellem a sajátomat kitenni - csak egy kövér has, nem terhes alakú...

Vicky, Isten hozott, itthon! :)

boruska

boruska!!!
Az enyémen is van "hájcsomagocska", de azért még megnézhetitek, amint párom lefotózta..egymásnak szerintem simán megmutathatjuk, mert úgysem azt nézzük a másikén, /én la.is biztos, hogy nem/, hogy mennyire hájas vagy sem...csak viszonyítás... de akár elküldhetnéd a gmailre is, ha úgy szeretnéd, és ott meg tényleg csak mi láthatjuk! :lol: De ha nem akarod egyáltalán, az is belefér!!!Szerintem. :lol:
Nekem most van új tünetem: esténként alig bírok elaludni, mert mindenhogy kényelmetlen, nem jó sehogy a pocimnak..körbe párnázom magam/ami azért szokatlan, mert én csak úgy tudok aludni, ha valamim a páromhoz ér../most meg úgy elbarikádozom magam, hogy párna hegyeken kell átvágtatni, ha akarunk egymástól "valamit". :lol: :lol:
Egyébként jól vagyok../lekopogtam/.azért csak jobb most mint az első 12hétben. :lol:

Kép
Kép
ronci

Próbáltalak titeket átolvasni de nagyon sokat írtatok. Ha jól emlékszem Pammutnak volt valami a cukrával? Légyszi írd le mi van most vele? Nekem a 7,7-re már kivizsgálás és inzulin kellett, de szerintem nálam a gyógyszerem elhagyása miatt.

Teszek fel egy pár képet a nyaralásról.

Tengerpart:
Kép

A városban este:
Kép

A párommal és a hugicámmal:
Kép

Velencében a párommal és pocakkal:
Kép
vicky79
Budapest III. kerület

ronci - aranyos vagy, majd csináltatok apával egy képet, aztán eldöntöm, 'webképes-e' :)

Én is meglepően jól vagyok, az elalvás már nem olyan jó, mert a kedvenc halon alvós felhúzott jobblábas póz sem kényelmes, háton nem jó, oldalt meg eldőlök :) na, ezt a körbebástyázást kipróbálom én is :)

vicky - nagyon szépek vagytok - ti is, meg a tengerpart, meg a város :)

boruska

Sziasztok!

tegnap du elment a tv adás és a net :twisted: :twisted: .A szerelő most csinálta meg. Még szerencse, az egész családon kitörtek az elvonási tünetek :shock: Viszont tegnap jó korán lefeküdt mindenki aludni :D :D

Nóri, szerintem kell, hogy engedélyezzék a halasztást. Nekem február közepére írtak ki egy 1 napos mítinget és márciusban lenne a védés... a tanulmányis azt mondta várjuk meg pontosan mikor szülök és akkor mahináljunk az időponttal :roll: Ha ők ezzel ráérnek, nekem jó.

Pammut, köszi a receptet, akkor holnap ez lesz nálunk.

Vicy, jók a képek! :D Mi is most nyáron voltunk Olaszban ( Róma, Sorreno, Velence)

Boruska, a pici nálam is hamar kiteszi a megtelt táblát, csak az a baj, h kb15 perc után jelzi, h megint éhes :D

Kép
csipike09

Egy kis nevetés :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=whUSPaFU ... ature=fvwp

találtam az októberi topikban

Kép
csipike09

Pammut, köszi a dicséretet. Megmondom őszintén, én is elcsodálkoztam hogy már ennyire babás, én ugye fölülről a hájat látom inkább. :lol: Úgyhogy Boruska, nyugi, szerintem Te is meg fogsz lepődni ha kész a fotó. Szerintem így fej nélkül nem akkora gáz kitenni a netre, bár én olyat nem tudtam csinálni, ahhoz túl rövid a karom hogy egész alakos legyen. :lol:
Azt hiszem ma kénytelen leszek bevenni egy Saridont, reggel óta kínlódok úgy fáj a fejem, ami remek kis hányingerrel társul. Ráadásul a fiúk megint focizni mentek, úgyhogy csak nyűglődöm. Meg Nintendo-zok. :) Kaját csak estére kell csinálnom, foci előtt nem ebédelnek, de kicsi fiam valami sütit is kért, na arról fogalmam sincs hogy mi legyen. :oops:
Tegnap voltunk vásárolni, de a 4 áruházból csak 2-t vállaltam be, már a Cora után azt hittem besz@rok...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Bori!

Megsült a kalács. Isteni az illata. 2-re értem haza, anyósom főzött ebédet meg vigyáz Lucára, amíg elkészítem Laci cuccait a vitorlázásra. Csak éjjel ér haza és reggel akar indulni. Rizses húst akar vinni meg valami sütit. Szóval összedobtam a kalácsot. Bár én kis kockára vágtam a körtét, mert jobban szeretem, ha nem teljesen homogén a cucc.
Lett belőle egy pici, maci forma Lucának, meg egy forma-kenyér méretű apának.

De simán ki lehetne sütni muffin formában is szerintem.
Szóval 14h-re hazaértem, bedobáltam a mosogatógépet, összeraktam a tésztát 15perc alatt és már ki is vettem a sütőből!
Remélem az íze is olyan finom, mint az illata! :-)
Vendég

Képzeljétek, ma odajött egy nő az Auchan parkolóban sántítva, hogy 3 gyereke van és érszűkület miatt le kellett vágni a lábát térdtől lefelé és nem tud enni adni a gyerekeknek, adjak már neki pénzt. Nem volt több 35-nél (bár 70-nek nézett ki). Adtam volna én, ha nem lógott volna a cigi a szájából! :evil: :evil: Én úgy felháborodtam, majdnem nekiálltam kioktatni, hogy ha már a lábát le kellett vágni, meg kellett volna jönnie az eszének. Vagy hogy ha a gyerekek éheznek (amit nem hiszek, mert Budaörs 90%-nak ingyen van a napi 3-4szeri étkezés az intézményekben) legalább cigi helyett kaját venne nekik! :cry:
Vendég

na, itt a has, apa lefényképezte - én nem látom benne a babás formát, csak a szokásos duciságot

Kép már majdnem 16. hét

boruska

Boruska, duciság, hagyjál már! Alakul az, lassan kerekedik Neked is. Nekem ugyebár második baba, lehet ezért nagyobb.
Holnap tessék ám egyből beszámolni az UH után! Kíváncsi vagyok.

Pammut, a körtés süti mellett döntöttem, szedtem néhány darabot a fáról. A földre már a puhák kerülnek, azt meg azonnal fölfalják a kutyák, úgyhogy ha rajtuk múlna, egy darab gyümölcsöt nem kéne ennünk...

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Ha egy formában sütöd és nem két őzgerincben, kicsit több idő kell neki. Nekem magas volt a forma, így bent volt egy órát is!
De isteni fahéjas illata van. Egy jó teával. Hmmm
Vendég

Tényleg, nincs valakinek jó méteres kalács receptje? Ezer éve nem ettem... :oops:
Vendég

Nekem van egy ősöreg métereskalács receptem, egyszer próbáltam, de nem az lett, amire emlékeztem. De én nem vagyok egy konyhatündér :( . Ha másnak nincs, bekalapálom, de elég hosszú.
Vicky Próbareggeli után lett 8,8 a cukrom, rögtön el is zavartak terhelésre, ahol az éhgyomri 5, a 75g glükóz után 2 órával meg 4,9 lett. Szóval a múló aggodalmon kívül más tennivalóm egyenlőre nincs, köszönöm. Remélem más se fog rászorulni a Te cukros tapasztalataidra. Én csak olvasgattam, míg nem lett meg a terheléses eredeménye, de nem tűnt sétagaloppnak a diéta tartása. Minden tiszteletem a Tiéd. A fotók klasszak, biztos jól éreztétek magaatokat!
A körtés kalács illatára nem fog rácáfolni az íze :D, és ha még meg is csíkozod egy kis csokival, a körte-csoki-fahéj kombináció valami mesés. Én a kést el se szoktam tenni mellőle, mert folyamatosan kopik :lol: .
pammut

Nóri, köszi a tippet. Akkor lehet hogy egy kuglóf és egy őzgerincformába teszem őket.
Méteres receptem van, vagyis anyukámnak. Ha gondolod, elkérem és bemásolom Neked. Na az se kutya sütemény. Nyami. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

izgatjűtok itt az embert :) még jó, hogy volt itthon süti - a sógornőm egy muffinkirálynő, körtés csokis muffin küldött, én meg beküldtem kettőt :)
fini volt:)

boruska

pammut: Örülök, hogy neked nem lett gáz a cukroddal. A próbareggelinél valami gond lehetett a mérésükkel. Köszi a dicséreteket, de azért olaszba egy kicsit nehezen ment a diéta tartása. Persze a plusz szénhidrátot mindig akkor ettem, amikor nem kellett mérnem.

Irigyellek titeket a süti miatt, de nem engedem meg magamnak. Ma viszont utóvacsira kakaót fogok magamnak csinálni, már alig várom. Nagyon szeretem, de a tej sem igazán jó meg édesítős sötét kakaóból kell csinálnom. Azért mégis csak valami. Ma megvettem a babánk első új rucijait, vettem két bodyt. Igaz hogy 68-asok, de 1490-ért volt a kettő. Zöld színű mert még mindig nem tudom, hogy milyet vegyek.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok,

na itt a beígért pocakfotó... Apjuk nincs itthon, hogy "normális" kép készüljön rólam, de úgyis találkozunk élőben... nem vagyok túl fotógén, és most a hajamat is kivasalta a fodrász pénteken, ami annyit tesz, hogy most össze van kötve... úgyhogy azt inkább hagyjuk.

Kép

16+2, (méret szerint) illetve 17+2 (időpont szerint)
Amúgy a kollégáim szerint még nem nagyon látszik, hogy babát várok, de valszeg azért, mert terhesség előtt fogytam le 8 kilót, és abból még csak 3 jött vissza, így inkább a visszahízásra gondolnak, mint babásodásra...

Na megyek, visszaolvasom amit írtatok a hétvégén.

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nóri,
hát lehet, hogy államvizsgáról mész a szülőszobába, de próba cseresznye, bár valszeg én inkább halasztanék, nem biztos, hogy kell az államvizsga előtti stressz au utolsó hónapokban...
Bár ilyenkor tuti engedékenyebbek a vizsgánál, ha látják, hogy "mindenórás" vagy...

Vicky,
üdv itthon újra, úgy látom kalandos utatok volt, de a képek magukért beszélnek... biztosan nagyon jó volt.

Kalács.... lehet, hogy én is megcsinálom, szinte érzem az illatát...
Biztosan fincsi lett.

Velem amúgy nincs semmi különös... ma fasírtgolyókat csináltam sültkrumplival, a gyereknek nagyon tetszett, mert egész délután pörgött a pocakban (legalább 10-15 percig erősen érezhető volt)... olyanokat mozdult... ez már nem is az a buborékpattogós érzés volt, hanem mintha forgolódna... kár, hogy nem volt itthon Feri, bizzosan nagyon tetszett volna neki a "hastáncom"... :)

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Boruska!!! Hol is vagy Te hájas???
Barbi, Boruska! Nagyon szép pocijaitok vannak. Nekem is már inkább akkora, mint Barbié..de hátha csinál még a párom egy fotót ma, miután hazaér a fociról..bár nem tudom mennyi energiája lesz: szegénynek még pocit kell kenegetnie/mint minden este, bár önként csinálja, nem kényszerből/ és még le kell vennie egy kémcsőnyi vért tőlem, mert reggel viszem a védőnőhöz az AFP miatt..na de hátha..legfeljebb csúszok vagy 2napot a pocifotóval.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Hát lányok én nem sokkollak benneteket fotóval. 1,5 hét múlva úgyis találkozunk. De én helyből dagi vagyok és szerintem egyáltalán nem látszik még rajtam semmi jele a terhességnek.
Azt hiszem, meséltem már, tavaly fél év alatt ledobtam 15-20 kilót, aminek a nagy része a hormonkezelés miatt vissza is kúszott. Szóval a súlyom 3 számjegyű - sajnos. Már most rettegek, mi lesz bő 5 hónap múlva! A helyzetemet tetézi, hogy a térdműtétem óta, nem igazán tudok sportolni sem... :? :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit: ne aggódj, hogy lehet, hogy januárban szülsz, én meg január 27-re vagyok kiírva, tehát én is kilógok. És Csipike is. Szal maradj inkább velünk.

Reni! Gyönyörű helyen éltek. Úh, ezerszer gondoltam Rád, hogy hátha összefutunk, de aztán realizáltam, valszeg átnéznénk egymáson. Most jöttünk meg a Bükkből, állati volt ez a 4 nap, bár a megszokott bulihangulat valami mélabúba csapott. Nem nagyon voltunk elemünkben. Reni, mostanában is túráztál? Mert azt hittem, hogy viszonylag jó a kondim, de a Szalajka völgyben erősen a kisvasútra hajaztam, mind hangterjedelemben, mind sebességben? Az én kondim ennyire vacak, vagy a terepviszonyok ennyire zordak? Eddig azt hittem a tükrök alapján, hogy kifejezetten megszépültem a várandóság alatt. Most rá kellett jönnöm a fotók alapján, hogy csak ámítottam magam. Ez alatt a 4 nap alatt minden volt mi nem ajánlott: sütemények tonnaszám, hús (nem volt szemernyi alternatíva se), camember sajt, hamburger, kóla (muszáj volt az emésztésem megtámogatni) és még ki tudja mi. Pocsék is a közérzetem.

Visszaolvastam: gratu mindenkinek bár így töményen az jött le, hogy sok sok fiúcska fog februárban születni.

Ja és már csak 5 nap a munka ez évben. Halleluja!

zarja

Barbi, Boruska, Csuppancs és Vicky, nagyon szépen gömbölyödik a pocitok! Boruska, többet ne merd azt írni, hogy hájas vagy! Nagyon csinos vagy ezen a képen! Ronci, várom a te fotódat is!

Vicky, örülök, hogy hazaértetek! Szép helyen voltatok!

Nóri,
az az államvizsga izgalmas lesz... Az ilyen nőktől én is idegbajt kapok.

Zarja, a kondim nekem is rosszabb lett, elég lassan tudok már most közlekedni, és hamarabb kifulladok. Nem sportolok, de alapból sportosnak érzem magam, mégis...

Tegnap délután megkaptam a lapos sarkú őszi cipőt, amit kértem. És kaptam mellé jó kis megfázást is. Bementünk a Deichmannba, rögtön meg is vettük a cipőt, nem volt értelme tovább keresgetni, viszont akkor Sanyinak eszébe jutott, hogy Borinak is kellene szandál (van neki az oviban benti, csak a nyáron az törte fel a sarkát, amikor a homokozó után zokni nélkül mertem ráadni, úgyhogy Sanyi nagyon haragszik rá, ellenzi, hogy ráadjam, igaz, nem tudja, hogy 2 hete az oviban abban van... Egyébként közgyógyra, méretre csináltatott gyógyszandál, ennek megfelelően elég magas és kemény a sarka, meg nem túl puha a talpa sem, hogy biztosan fogja a bokáját.) Így bejártunk még néhány üzletet, de Borcsinak nem találtunk megfelelő szandit. Estére viszont már náthásodtam, ma reggelre a fejem is megfájdult meg a torkom, de lázam, hőemelkedésem nincs. Itthon kúrálom magam. Bori is náthás volt pénteken, ő már majdnem ki is került belőle, szerencsére jó az immunrendszere (ez ritkaság sérülteknél, de hát erre (is) volt jó a 3 évig tartó szoptatás), így holnap megy oviba. Ja, ma megtetéztem a megfázást délelőtt egy kirándulással, a Vasúttörténeti Parkban voltunk. Sajnos Bori nem igazán élvezte, nem is tudom, mire számítottam. Délután meg átvittük az óvónőjéhez, s amióta ő megszületett - tehát már több, mint 5 év alatt - az első "estét" töltöttük együtt apával! Hokimeccsre mentünk (jó is volt nekem az a plusz 7 fok :?) 3 órát voltunk kettesben, Bori nélkül, nagyon furcsa volt, de jó is. Nagyon élveztem a meccset, Sanyi mindig mondta, mi történik - amíg tartott, mert a meccs felénél egy verekedés és kiállítás után az egyik szurkoló törni-zúzni kezdett, s mivel a csarnok vezetősége nem tudott vele mit tenni, lefújták a meccset. Felkészülő volt, nem tétre ment, de azért a csapatot jól megbüntetik a szurkolója miatt. Így hazamentünk, beültem egy jó meleg kád vízbe, utána jól bekrémeztem magam, átöltöztem (meleg harisnya+farmer meleg szerelés volt kint), úgy mentünk Borka cicáért. Nagyon jól érezte magát, még vacsizott is ott! És azt mondták, olyan aranyos, bármikor átmehet. Az egész család szereti, nem csak az óvónénije. És nagyon büszkék vagyunk rá!!!!!!!!!!!!!!!!! (Bocsi, hosszú lettem...)
ktc

ktc: Gratulálok Borihoz! Ez hatalmas előrelépés és nyilván Ti is nagyon örültetek, hogy ismét egy kicsit csak egymásra figyelhettetek.

Klasszak a pocijaitok, most már az enyém is beindult, bár még nem szembeötlő. Kb. boruska és barbi között félúton :D Hétvégén apa ügyvédi irodájával többnapos kiránduláson voltunk, és volt, aki vacsi után szúrta ki, hogy pocaklakóm van, merthogy olyankor kicsit jobban látszódik. De aki nem ismert előtte, annak nem tűnik fel elsőre.

Nóri, ugyanahhoz a lányhoz járunk kismamamasszázsra! :D Nekem is apa szerezte, én a 12. hét óra járok hetente-kéthetente és nagyon szeretem. Igaz, a korábban kedvelt erős masszázsokhoz képest ez inkább simogatás, de nagyon jól ellazít. Találtam még egy helyet a városban, ahol állítólag nagyon profi a kismamamasszázs, egy Spa-ban, de az igazi procc hely, kétszer ennyibe kerül mint itt, annyit már sajnálok rá. Majd valami aproróból egyszer azért meglepem magam.

vicky: örülök, hogy jó volt a nyaralás! :)

Kb. egy hete rámtört, hogy úúúgy szaunáznék egy kicsit. Van egy kedvenc fürdőm Ausztriában, 15 különböző szaunával, ahol két nap alatt úgy feltöltődik az ember, mintha egy hétig nyaralt volna. A szolgáltatás színvonalához képest az ára is tűrhető. Most ugye nem lehet, már pedzegettem Apának, hogy jövő ősszel meglóghatnánk másfél napra, az anyukája soproni, ott jól ellene a baba, és mi is egy órás távolságban. Erre kinevetett, hogy majd meglátom, nem fogom bírni egy percre sem a bébi nélkül. Remélem ez nem azt mutatja, hogy rossz anya leszek, de jelenleg semmi kivetnivalót nem találok abban, hogy 36 órára elszakadjak a gyerkőctől :roll:

Kép
juci-77

Sziasztok Csajok!

Vicky. Nagyon szép helyen voltatok. Ééééén is akarok...

Zarja. Mostanában nem túrázom, mert én is eléggé fáradékony vagyok még most is, meg sajnos kapkodnom kell a levegőt, ha kicsit megerőltetem magam. :cry: A kedvenc városom az országban Eger, azért költöztem ide. Imádok itt lakni :D Az nem baj, hogy egy hétvégén sok finomságot eszel, iszol. A dokibácsim azt szokta mondani, hogy ami jól esik azt mindent, csak mértékkel. De jó neked, hogy már csak 5 napot dolgozol. Nekem még 3 hónap és 1 hét... :cry:

Én is akartam felrakni pocakfotót, de nem elfelejtettük az embőccel. Na majd a héten remélem :lol:

A kalácsot én is megkóstolnám, de én lusta voltam ahhoz, hogy hétvégén ilyesmiket csináljak :oops: Majd hétközben legyártom :D

Juci! Nem hinném, hogy emiatt rossz anya lennél, de azért még várd ki, hogy megszülessen a picuri, mert lehet, hogy párodnak tényleg igaza lesz. :wink:

bellerreni
Eger

Kép

Na, ez meg az én pocakom. Ha nem az enyém lenne, az volna a véleményem ....nagy.
Nem is szoktam ilyen ruhát hordani, jobb szeretem a válltól bővülő fazonokat, azaz "ápol és eltakar". Abban még csak gyanakodva néznek, ez most kismama vagy csak kövér?
Örülök a körtéskalács sikerének, aki bevállalja nem bánja meg. Gyors, egyzserű, finom és gyümölcsös. Én az ilyen sütiket szeretem csinálni. Hétvégén szüleim hoztak cukrászdás sütit (citromos mignon Veszprémben sem volt :twisted: ), eszegettem is belőle, most jó szőrösnek érzem a torkom. Ma diétásan spenót, főtt krumpli, tükörtojás lesz.
pammut

Pammut! Nagyon szép kis pocakod van. Én is azt hittem, hogy nagy a pocakom és megkérdeztem a doktorbácsitól, hogy szerinte nagy-e és majdnem hülyének nézett :lol: Azt mondta, hogy minden terhesség más és más úgyhogy nem nagy a pocakom. Neked sem nagy a pocakod. Gyönyörűűűű. :lol:

bellerreni
Eger

Na jó reggelt!

Útnak indítottam Apát. Volt nagy sírás Luca részéről, meg kicsit Apuka részéről is!
Tök nehéz volt, mert tudom, hogy nem akart már menni, én sem akartam, hogy menjen, de nem mondhattam én is, hogy maradjon, mikor én beszéltem rá erre az útra. :roll:
De nagyon elment a kedve a Kambodzsai túrától. 3hét nélkülünk és 2,5 napot alig bírt ki a horgászaton. Amikor akármikor beszélhettünk telefonon. Ott meg nem lehet tudni, mikor lesz telefonközelben.

El sem tudnám képzelni, hogy hónapokra elváljunk egymástól! :oops:
Vendég

Juci!

Amúgy apátoknak igaza van abban, hogy nagyon sok dologtól függ az őszi pancsolás külön. Ha még szoptatsz, nehezen kivitelezhető.
De mivel Luca tápszeres volt, kb 8 hónaposan töltötte először egyedül az éjszakát anyuéknál. Hajnalban még hazamentünk. Aztán kb 1 éves volt, amikor 36órát volt távol. Eddig 2,5 nap volt a legtöbb nélkülünk, de nem azért, mert nem bírná, egyszerűen nem volt még olyan, ami miatt le kellett volna passzolnom.

Mielőtt nem volt gyerekünk, én úgy gondoltam, hogy minden évben eltöltünk egy hetet kettesben valahol. De valahogy nem mennék sehova nélküle, mert tudom, hogy ő is milyen jól érezné ott magát!
Viszont azokat sem értem meg, akiknek a gyereke 5-6 évesen még 2-3 órát sem volt soha távol a szülőtől. Szerintem az totál nem egészséges.
Luca 5-6 hónapos kora óta sokat van nagymamánál. Előtte is volt egy vásárlás, vagy mozi erejéig.
Nem is tudom, mi lenne, ha mindig mindenhova vinnem kellene (fodrász, kozmetika...)

(tényleg jó a kismamamasszázs, de néha jó lenne alaposan átgyurmázni a vállamat, mert én is hozzá vagyok szokva az erős kézhez!)

Melyik az osztrák fürdő, a Sonnentherme? Ott vannak kifejezett kismama relax csomagok. Persze nem a legolcsóbb, de egyszer élünk...)
Vendég

Nóri! Én 2,5 órát nem bírok ki az embőc nélkül... :oops: Mi teljesen függők vagyunk. :lol: Majdnem óránként hívjuk egymást melóban is. :roll:

Én is úgy gondolom most, hogy azért kell egy héten egy alkalom amikor egy-két órát kettesben vagyunk vagy egyedül elmegyek fodrászhoz vagy sétálni vagy akárhova, de majd meglátjuk mennyire kivitelezem, ha meglesz a csöppség :lol:

bellerreni
Eger

Nóri! Én irigyelek mindenkit akinek van hova beadni a babát, ha dolga akad. Ismerőseim figyelmét fel is szoktam hívni, hogy becsüljék meg a segítséget. Mi messzire szakadtunk minden segítségtől (no, ennek is van előnye, mert szüleink elég nehéz esetek). Én mindig mindenhova vittem őket. Bizony mikor két picit kellett télen öltöztetni, volt, hogy tovább tartott a készülődés, mint mondjuk maga a bevásárlás. Aztán amikor már volt ovis, kisiskolás és csak egyet kellett vinnem, az már jó volt. Bár aki próbált már mondjuk az OTP-ben 2-3 éves gyerekkel ügyet intézni, az tudja, hogy nem egyszerű :lol: . Az enyém is eltűnt pár percre egy nagy cserép virág takarásában.
pammut

Bori!

Én csak azt nem értem, akinek meg lenne a lehetősége, de nem tud elszakadni a gyerektől. Én is imádom, szeretem, de nem halok bele, ha 3 órát nagymamázik, amíg én fetrengek a kozmetikában... :oops:
És tényleg nagy segítség, hogy legalább az egyik nagyszülő itt lakik 15percen belül. Ja és hogy egyáltalán nyugdíjas, mert a legtöbb ismerősnél még nem az senki sem! :roll:
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok a szép pocakokhoz! Szerencsére nekem is kezd már látszani, hogy nem haspókra híztam hirtelen, hanem lakik ott valaki. Tegnap először fordult elő velem, hogy át akarták adni a helyet a metrón a pocim miatt, sőt a Plázában, mivel takarították az elsőn a wc-t és a másodikra kellett volna fölmennem, rám nézett a takarítócsaj és kinyitotta nekem a mozgássérült wc-t. :D De ehhez hozzátartozik az az igazság, hogy van két szuperül pocakkiemelős kismami felsőm, amiben aztán mérettől függetlenül is tagadhatatlan a terhességem. :lol: Cseles vagyok.

Kép
zsizell

Sziasztok!
Gyerekleadás témához: én azon szoktam kiakadni, amikor nagyáruházban látom a pici babát amint tolják a bevásárlókocsira tett hordozóban. A múltkor éppen a hűtős cuccokhoz hozta be apuka. Azt elhiszem hogy nincs kire hagyni, de akkor apuka kezébe lehet nyomni a bevásárlólistát, vagy otthonhagyni rá a gyereket.
Annál hogy a néhány hetes gyereket odahozzák a sok ember közé, biztosan van jobb megoldás is szerintem. :roll:

Pammut, babás pocid van Neked is, nem értem miért méltatlankodsz. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

Pocak: jó méretes, letagadni nem lehet, nem is akarom, büszke vagyok a szép kerek formás pocakomra :lol: :lol: :lol:
Amit nem értek, hogy hogy lehet az, hogy a doki szerint már félidőn is túl vagyok, nagy a pocak, és még csak +0,5 kiloba vagyok??? Többedik babások? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Most ne értsetek félre, nem mintha nem örülnék neki, csak tényleg nem értem, mert kizártnak tartom, hogy a pocak, meg a nagyobb cicik, meg a vizesedéssel együtt ez csak ennyi többletet jelent...

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Én is ott tartok, vagy még ott sem súlyban. Lucával a 27. hétig 3 kiló jött föl. Félidőig meg semmi. 27-32 között jött sok súlyban. 3-4kg 5 hét alatt...
Vendég

Edit! Én 60,5 kg-mal kezdtem a terhességet. Lefogytam az első 6 hétben 56,5 kg-ra. Legutóbb voltam 56,65 kg. Én örülök neki, hogy nem hízok. Ne félj, majd fogunk a vége felé :lol: Én felkészültem, hogy bálna leszek :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

Érdekes...mikortól kell odafigyelni a kajára? Hogy ne kússzon fel túl sok? A könyvemben azt olvastam, hogy 20.héttől kezdve az elkövetkezendő 10 hétben lehet sokat hizni.

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Ne aggódj, én meg hízok kilóra szépen fokozatosan, de nálam csak pocikerekedésre megy mégis. A többi testrészemen nem látszik, hogy híznék. Valóban ahány terhesség annyi féle.

Kép
zsizell

Edit Jól olvastad. Félidőig nem kell feltétlen felszedni, de utána hamar lehet. Van aki egész terhességben csak 3-4 kg-t hízik. Ők azok, akik szülés után kevesebbet nyomnak, mint amennyivel terhesek lettek. Na, az sem én leszek. Eddig minden terhességben ott a 6., 7. hónapban felugrott 4 kg 1 hónap alatt, pedig többet nem ettem.
Nem is a mennyiségre, inkább a minőségre kell figyelni. Ha megszokod a nem túl sok szénhidrát, sok gyümi, zöldség, soványhús összetételt, akkor nem lesz gond. Elvben... :lol:
pammut

Edit! Erre a 20.hétre megint írok ellenpéldát, csakhogy még jobban összezavarjalak :lol: . Én az első három hónapban rengeteget híztam - vagy 5kilót (így volt ezzel az egyik ismerősöm is), azóta viszont, tényleg csak pocakban növök, és 1,5 kilót híztam. Az említett ismim, ugyanolyan mennyiséget evett nagyjából mindig a terhessége alatt, és fokozatosan hízott, szóval nem ugrott meg a 20. héttől. Majd meglátom nálam hogy lesz. Nem vagyok farkaséhes, de ha akkor az leszek, akkor bizony megeszem majd ami jól esik. Én amíg terhes nem lettem, egyszer sem laktam jól!- úgy vigyáztam az alakomra (és nem voltam sovány!). Most legalább legálisan hízhatok :lol:

Kép
zsizell

Juci, nekem Lillu szopis baba volt, ha a Tiétek is ilyen lesz és miért ne lenne, akkor nem fog menni az a 36 óra ősszel...
Egy-két óra, egy vásárlás, mozi ilyesmi igen, de szopi közötti időben nem igen fog több maradni :wink:
Lillu 15 hóig szopott :wink: húsz hósan akaratomon kívül 5 napot töltött először egyedül a mamánál amíg kórházban voltam, de remekül bírta, én kevésbé...
azóta egyszer volt 3 napot mamázni, ill. mind a két helyen aludt már egyeket nélkülünk, de én úgy megszoktam, hogy velünk van, hogy nem szívesen adom, pedig mamik örömmel vállalják és tényleg szépen vigyáznak rá, még ha szigorú anya szemmel nézem is :wink:

Nóri, az áekes kaja még mindig elég gáz, de 2007 és 2009 viszonylatban valami javulás azért volt... bár most is eszméletlen hülye módon párosítják a kajákat. Tea viszont non-stop van, csak magadnak kell tölteni. Amikor Lilluval voltam akkor is volt.

A gmail-hez tudsz nekem egy jelszót majd küldeni?
Én a felsőfokú nyelvvizsgát nem mertem nagypocakkal bevállalni, de azóta csak halasztódik, úgyhogy igazából ez se volt jó ötlet
:oops: Minden tisztelem a Tiéd, ha bevállalod ezt az államvizsgát, én nem merném :oops:

Mi ma voltunk dokinál, van egy szégyenlős, de egészséges babánk, szóval a nemét még mindig nem tudjuk :wink:

Vicky,
Te Áek kontra Istenhegyi genetikai ultrahang tekintetében hogy döntöttél? én most ezen filózok mi legyen.
Nekem egyfelől lenne kedvem 4d-n, jó gépen babát nézni, de ez a hely, nekem a világ vége innen és Lilluval nem minden vágyam oda felmenni, de még kocsikázni sem :( Tudom, rosszabb gép, de ugyanaz a doki és nekem az Áek még sorbanállással is kényelmesebbnek tűnik :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!!

Voltam dokinál, minden OK! :)

Babó szépen növöget, pontosan ott tart méretben, ahol kell neki.
Megkaptam a leleteimet, amit csak telefonon tudtam meg, negatív, a pontos számok:
tarkóredő: 1,1
down: 1:5000
edwards:kevesebb, mint 1:50000

Kiderült a vércsoportom, azt nem tudtam, A+, tehát elég gyakori.

Buci még nem mutatta meg egyértelmúen, hogy fiú, vagy lány, bár a doki megint látott vmit alába között, ami kukac lehet, de nem volt hajlandó úgy fordulni, hogy jól látsszon.
Szóval részemről felkészültem a fiúra, amúgy is folyton Bercinek hívjuk már most is :)

Egy hónap múlva megyek újra, akkor már hátha látunk vmi konkrétat :)

Az egyetlen gond, hogy úgy tűnik, van egy kis fertőzésem, de mivel szépen zárt a méhszáj, babára nem veszélyes, egy hét alatt kikezeljük - apának is kell, nem fog örülni neki, de muszáj...

Na, örülünk, ez a lényeg :)

Este beszkenelem, és mutatok képet is a golyófejűről :)

boruska

Sziasztok!

Szerintem is igaz lehet, hogy ahány terhesség annyiféle tünet, pocak, súlygyarapodás stb. Én 55 kg-val kezdtem, egy hete mértek 57,5-et, de pl. tegnap az itthoni szobamérlegen már 60 kg-t mértem este, le is esett az állam, hogy ez meg hogy ment ilyen gyorsan, aztán ma reggel meg 1 kg-val kevesebbet mutatott...

Egyébként nekem még nincs nagy pocim, a cickóim is csak nagyon picit lettek teltebbek, no de majdcsak alakulunk (azért nem jönne rosszul egy kis gömbölyödés itt is ott is :), mert elég magas vagyok és régebben voltam én majd' 10 kg-val is nehezebb, így most elég csontoska vagyok.

Egy kérdés: ti érzitek a babát? Mocorog? Nekem nem nagyon, van úgy, hogy napokig szinte nem érzek semmit, csak mondjuk, ha hanyatt fekszem, és koncentrálok. Múltkor fel is hívtam a dokit, azt mondta, ez ilyenkor még normális. Arra gondoltam, hogy talán korábban még vékonyabb volt a méhlepény és azért éreztem jobban, amit éreztem. Szerintetek?

Most itthon ülök, várom az asztalost, mert elromlott a ruhásszekrényünk (tolóajtós). Meg felhívtam egy szobafestőt is, mert jó lenne még szept. max. októberben kifestetni. Remélem, összejön, csak tudnám, hova pakolunk majd...

Kép
erusverus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?