Új privát üzeneted érkezett!

réka!
máté buksiját egészségesnek nyilvánították?párod lába?

Kép
berni1

Sziasztok!

Ujra itthon. Vagyis otthon, Angliaban. 4 hetig voltunk Magyarorszagon, aztan Franciaorszagba is elautokaztunk. Most mar nem megyunk sehova egy darabig az is biztos. Szuper volt. Otthon persze arany eletem volt, jol el is szoktam a fozestol, mosastol, vasalastol. :)
Franciaorszagba csak par napot toltottunk. annecy-be voltunk, az Alpokban. Gyonyoru az a videk. Mindenkinek ajanlom.

Meg nem sikerult visszaolvasnom, de tudom, hogy par csemetenk betoltotte az 1 evet, amig mi tavol voltunk. Igy utolag is mindenkinek Boldog Szulinapot!

Mi jol vagyunk, bar Rebus kevesbe. Benyelt valami virust, s mar 3 napja alig eszik, tegnap meg vegig hanyta es kakilta az egesz napot. :( Mindezek mellett olyan peluskiutese jott ki, hogy holyagos porseneses az egesz, iszonyat ronda. El sem tudom kepzelni mi okota. Bar a dokesz szerint savas lehetett a szeklete, az marhatta ki. A kiszaradastol kicsit felek, bar szerencsere eddig a viz ma mar bennemaradt. Meglatjuk mi lesz.
Remelem hetvegen nem az ugyeleten kotunk ki.

Most visszaolvasok.

Kép
atina12

Mariann!
Most olvastam. ..Nagyon sajnalom apukadat. Oszinte reszvetem.

Kép
atina12

Sziasztok!

Évi, na végre, hogy megérkeztél te is Most már tetszik rendesen jönni, legalább hetente ugye? :twisted: Akkor gyorsabban megy majd a visszaolvasás!:P Nem hoztad meg az étvágyamat egy éttermi vacsorára azzal, amit írtál! :roll:
Berni, azon a strandon órára kell fizetni? Mert amúgy a napi 1300 nem sok. A szőlőszemeket és odaadtam tegnap egészben, nem köpött ki semmit belőle. Igaz nagyanyáink sem magvazták ki a szőlőt, de sótlanul se főztek a gyereknek. Enyje, bejnye, szalonna!:wink: Én a főtt kukoricát fedeztem fel egészben a végtermékben. :)
Csilla, lehet ha nálunk is elkelne legalább egy icipici egérke a csillogás érdekében. :D Az orrvérzés nem hiszem, hogy nagy bajt jelentene. A hisztiket sajnálom. :(
Szly, milyen szép feladat! Bevezetni ezeket a csöppségeket a betűk és számok világába:!: Na jó, na, nehéz is. :P De a szülőkkel mindig több baj van.
Ha vesznek el a cumik, miért nem használtok csíptetőset?
Adri, sajnálom a betegeskedéseket! Köszi a tippet az olajjal, megvolt, most várom a hatását. A kőrózsából már cseppentettünk, nem használt, talán árt?
Kriszti, bolti tejet veszek, így nem forralom, de a natúrt feltétlenül forralnám. Virslit mikor milyet kapok, csak ne műbeles legyen.
Pat, ha jól emlékszem, most mentek nyaralni! Hát kellemes időtöltést kívánok nektek!
Ancsa, örülök, hogy végre kiegészül veled a csapat! Rebusnak jobbulást kívánok! Majd hozol képeket is, ugye?

Reggel voltam laborban, kíváncsi vagyok, milyen a vasam. Csongi füle még nem dugult ki, de nem fáj szerencsére. Csanád minimálisat taknyozzik, nem kell szívni az orrát. Az éjjel sírdogált egy órát, mert kevesellte a tejet, amit adtam neki. Kilenckor jóllakott étellel, tíz után megivott másfél üveg tejet-mert eggyel nem elégedett meg-aztán éjjel fél kettőkor már kérte újra. Jó, adtam neki 100 milit, de amikor megitta, akkor nagyon dühös lett, hogy elfogyott. Én meg nem adtam neki többet, mert szerintem nem lehetett éhes. Vagy mégis? Az elmúlt napokban is mindig megitta az összes tejet, amit odaadtam, alkalmanként 300 milit, éjjel egy és hajnali öt körül, majd reggel 8-kor. Szóval brünnyögött fekve több mint egy órát, aztán aludt ötig. Akkor megkapta az adagját és újra aludt fél kilencig. Nem tudom eldönteni, hogy adjak? ne adjak? ma délelőtt is aludt két órát, délután is hármat. Félek, hogy betegség előjele, pedig a hétvégén el akarunk utazni.
Bea, merre vagy? Figyeled Pupákot, hogy utánozza a tévét? :lol:
Réka, tényleg nem mondtad, mi volt az eredménye a buksivizitnek!
Mariann, gyere, beszélgess velünk!
Szinti? Gabi?

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a részvétet! :cry:
Sikerült mindent elintézni már csak a koszorú maradt.
Temetés 17-én lesz (jó későn), mert a honvédség most 9-én ért volna rá majd 17-én. Nem voltunk biztosak abban, hogy megérkeznek a hamvak ilyen gyorsan hiszen 8 napon belülre mondják és a katonaságnak tuti időpont kellett. Persze ma szóltak, hogy megjött, így belefért volna, de már késő :cry:

Ámin már elég jól van tűrhetően eszeget bár nincs olyan nagy étvágya, mint némelyik babócának itt.
Nekünk nincs kertünk, így csak olyan gyümit eszik amit hazahozunk és a szőlőt nem igazán szeretjük, így magvas gondunk nincsen.
Virslit szegénykém még nem evett, mert az apja nem engedi, hogy adjak neki amiatt amiből készítik. Bár én is szeretem, de jobb nem tudni mi van benne.Ugyan ez a felvágottal , májkrémmel (no ezt már kapott régebben). Na persze az egyéb termékek sem sokkal egészségesebbek sajna, nade kinek mi a rigolyája.

Én jelentem félig vagyok jól az egyik oldalt még fáj a szám, de azért már eszegetek.
Adri4 Biztos voltam benne, hogy már babázol. Milyen szerencse, hogy téged kihagyott a vírus.
Miért leszel tuti császáros?

Szly!
Szép hivatásod van, de nem irigyellek, mert sajna mára már a kedves szülők elvették a tanárok tekintélyét. Hiszen kik a felelősek, hogy a gyerekek így viselkednek a tanáraikkal. Visszavezetném az iskolaköpenyt (pedig én sem szerettem) és a körmösöket. Lehet hülyének néztek, de nagyon felháborít a mai gyerekek viselkedése (persze tisztelet a kivételnek) és én a szülőket tartom felelősnek. Megveri a gyerek a tanárt és még a szülőknek áll fentebb?Hát milyen társdalomban élünk? A tanárok mára már nem mernek fegyelmezni? Az egyik rokonom szintén alsós tanár, a gyerek papírgalacsinnal dobálózik órán őt is eltalálta erre Ő fegyelmezésként kiállította az óra végéig az osztály elé. Másnap a szülő beviharzik és az egész osztály előtt leordította a haját, hogy hogyan merészelte az ő gyerekét így megalázni az osztály előtt? HÁt ilyenkor rettentően dühös vagyok.
Na megint jól elkanyarodtam, de az az igazság, hogy annyira félek, hogy az én/mi gyerekeink ilyen közegbe fognak felnőni.

Atina!
Rebusnak gyógypuszik repülnek!

Kép
havacska

Máté is kapott már gyömölcslevesben tejet, meg kakaót is tejből, de azok forralva voltak. Végülis igaz, ha dobozos, akkor nem kell forralgatni. "Igazi" tejet meg én nem veszek, jobban szeretem a műt.

Joli
Ennyiszer eszik éjjel Csongi? :shock:
Én már ezer éve nem adtam Máténak éjjel sem üveget, sem cicit, ha nem bírok vele, akkor vizet kap, meg ringatom, ringatom, vagy mellé fekszem, ha ez sem hat, akkor újra vállra vetem és sétálok vele. Máté egy kicsit vállra vetős séta függő a cumifüggőség mellett. Mostanában mondjuk többször elaludt magától, és nem kellett vele sétálni, remélem sikerül egyszer leszokni róla.

Ancsa
Jobbulást Rebusnak! Várjuk a képeket.

Berni
Az én gyerekem étvágya semmi Dorkóéhoz képest.
Máté lenyomott 3 deci Kubut reggelire, és egész nap nem evett szinte semmit. Aztán lehet, hogy nem a Kubutól, hanem a heti rendszeres éhezés jött rá megint.

Pelusban szőlő héja, magja és kukorica. :-)

Patr
Hová mentek nyaralni?

Bea
Hol vagy megint? Van már net? Pupu Attila hol tart az önálló járásban?
Nekünk pár lépés sikerülni szokott. Mondom neki, hogy menjél egyedül, és akkor odamegyünk az ágyhoz, aztán egyedül elmegy a fotelig, de elég bizonytalan, és inkább lendületből halad.

Mariann
Hogy vagytok?

Itt jó pocsék idő volt egész nap, csak a gyerek nem érti meg, hogy nem lehet kint mászkálni esőben, úgyhogy egy kicsit áztunk, aztán meg hisztiztünk, amikor már behoztam.

Nálatok a gyerekek megértik azt, hogy "nem", és ha igen, hogy sikerült elérni, hogy megértsék?
Máté mindent megért, de azt nem, hogy "nem". Én hangosabban mondom, rázom a fejet, vagy rákiáltok, de semmi nem hat.
kittina30

Jó éjszakát!
kittina30

Most látom Mariann, hogy írtál. Örülök, hogy Ámin már jobban van. Neked is jobbulást!

Az iskolaköpeny egyébként nem volt rossz, én is utáltam, de így utólag visszagondolva nagyon is jó volt. Nem egyszerű a mai világban tanárnak lenni, főleg a felső tagozatosoktól félnék.
kittina30

Mariann, továbbra is gyógyulást kívánok neked! Jó, hogy legalább Ámin rendben van.
Kriszti, Csongi a majd 17 éves nagy, ő éjjel nem eszik semmit, de nappal! :roll: :lol:
Csanáddal már egyszer megharcoltam, hogy nem adtam enni, de most már megint ott vagyunk, ahol a part szakad. Viszont én sosem hordoztam még azért, hogy elaludjék. Haragszik éjjel nagyon, ha hozzáérek, ha tisztába teszem toporzékol, nemhogy még ölbe vegyem! Kivétel, amikor a hasa fájt és észrevette, hogy mégis kellemesebb, ha a hasamon fekszik.
A "nem" csak akkor hat, ha tettekkel támasztom alá. Nem szabd hozzányúlni-megfogom a kezét, hogy ne tudjon hozzányúlni, ha nincs rá lehetőség, hogy azt tegyem el, amihez nem nyúlhat. Olyankor próbálkozik toporzékolni, de általában pillanatokon belül abbahagyja, ha fáradt, akkor hosszabb azért.
A mai fiatalság azért nem olyan szörnyű, szerintem egy kis réteg lerontja mindenki hitelét.
Éjszakai műszak lesz, vagy mehetek aludni? :)

KépKép
Kép
el..né

Hali!

No, nálunk most kezdődik a vihar, szuper, ahogy kopog a tetőablakon, ha felébreszti a gyereket, szétrobbanok :twisted: .

Mariann, örülök, hogy gyógyulgattok.

A csendről jut eszembe, ma délután Bogit a fürdőszobában a mosdóban ülve találtam, épp fogat mosott 8) . megőrjítl, hogy minden hová felmászik.

Bogi is eszik még éjszaka, de csak 1x. Csak nem akar visszaaludni utána. Még mindig kézfogásos elalvás van este, miközben apa mesél :D .

Pat, hová is mentek nyaralni. Ovi előtt a gyerekdokihoz kell elmenni papírokért, anélkül nem mehet oviba a gyerek.

Holnap nekem kell palacsintát sütnöm, elutazik anyósom :? .

Nálunk is van minden a pelusban :D .

Adri, Boginak pont szept. 15-én van a névnapja, majd együtt ünnepelhetünk :wink: .

Joli, szerintem vidd el Csongit fülmosásra. Én is voltam egyszer, amikor nem akart sehogy kidugulni a fülem.

Ancsáékról egy kép, bár kicsit homály (én csináltam :wink: ):
Kép

Meg Bogiról:
segít
Kép

És segít
Kép

Elmélyülten
Kép

Nyugialmával
Kép

Csilla

Kép

Kép
csillala

Jó reggelt!

Visszaolvastam, többen kérdeztétek, hogy bírják a gyerekek, hogy dolgozok. Jázmin szuperül. Simán otthagyhatom anyunál, nem kell trükközni, kikísérnek, integet. Jól eszik, jól alszik. Amikor megérkezem, rám sem hederít. Roli szokta kérdezni mikor jön már "anyád". Így mondja, mert mama is így emlegetett előtte és ráragadt. Nehéz leszoktatni róla!
Jövő héten fogjuk az ovit kezdeni! Szerintem kedden. Kíváncsi leszek, hogy hogy fog menni.

Évi! Rolinak volt egy ún. runbikeja. Ez egy rendes bicikli, csak nincs rajta pedál és pótkerék sem. Úgy kell lökni, mint a motort. Ezzel szuperül megtanult egyensúlyozni, annyira, hogy amikor a pótkerekes biciklire ültettük, félt rajta menni, mert a pótkerék zavarta, dűlöngélt, stb. Így aztán levettük a pótkereket és azóta simán biciklizik.

Jaj, nem emlékszem már miket olvastam! :oops:

Adri4 Drukkolok 15-én! A kis Nikinek és neked! De jó is lesz neked! Újra babázhatsz!

Patr! Jó nyaralást!

Csilla! Nagyon tündér Bogi, kis huncut!

Mariann! Igazad van a sulival kapcsolatban. Már ha ferdén nézek a gyerekre, ott a szülő másnap! Azért ezek a kicsik még félnek a tanító nénitől, szóval ilyen gondom nem lesz talán. Inkább a nem oda figyelés és a teljesítmény, ami csorbát szenved. Na meg ugye az autista kisfiúval meg kell tanulni bánni, mert hiába verném meg (természetesen eszembe sem jut), ő akkor sem tenné azt, amit én szeretnék. Ügyeskedni kell vele és tegnap már egészen jól csináltuk. Örülök, hogy jobban vagytok!

Kitti! Én még nem adtam tejet Jázminnak. Tápszert kap és úgy terveztem, kb decemberig nem is fogok még tejet adni neki. Receptre meg tudom szerezni a tápszert és amíg van, azt kapja. Egyébként én Rolinak soha nem forraltam a bolti tejet. Fel van az már forralva ezerszer. A házi tejet természetesen igen.

Jázmin érti a nemet. De azért próbálkozik sűrűn. Én is elviszem onnan, miközben mondom, hogy nem szabad, meg persze a hangsúly sem mindegy.

Ma megyünk Debrecenbe vásárolni. Az sincs kizárva, hogy kapok egy laptopot. Csak tőlem függ, kicsit sajnálok rá 100 ezret kiadni, de majd meglátjuk. Nyomtatót viszont tuti veszek, mert anélkül nem boldogulok a suliban.

Kép
szly27

Jo regglet!

Most csak gyorsan kepeket toltok fel a nyarrol.Kesobb megint jovok.

Kép Nagyival

Szoloeveszet a kertben
Kép

Annecy-ben
Kép

Az Alpok labanal
Kép

A gleccser belsejeben (mi is ott vagyunk a kepen, csak nem latszunk. :D )
Kép

Kép
atina12

Ancsa, cukik vagytok. És hol a hajad, mármint a hosszú?

Én is hoztam egy képet:
Kép
Csak nem látszunk :wink:

Puszi

Csilla

Kép

Kép
csillala

Most csak annyit, hogy Joli, bocsi, összekevertem Csongit Csanáddal. (Barátnőm kisfia Csongi, talán azért, vagy már túl késő volt.) :-D :oops:

Jó hétvégét!
kittina30

Na az estéböl mégiscsak reggel lett...De igyekszem reagálni.

Először is Mariann, részvétem apukád miatt. Azt hiszem azért mindannyiótoknak (apukád szenvedésével az élen) könnyebb lesz igy.

Azért lesz biztos császár, mert Ártemisz az volt, és még csak 15 hónap telt el, ilyenkor nem engednek természetesen szülni a korábbi heg szétválásának veszélye elég nagy.

Joli! Ha pár napig nem használ az olaj (és pálcával semmiképp ne tuszkoljátok), akkor mindenképpen küldd el fülészhez, tényleg csak egy fülmosás az egész, és újra hallani fog!!!!

Ártemisz éjszaka soha nem eszik vagy iszik semmit. Vacsorára megkapja a tejecskéjét, fürdés, fogmosás! és reggelig semmi.
Néha felsir éjszaka, de ilyenkor vagy bekakilt, és akkor félálomban tisztába teszem és alszik tovább, vagy egyszerűen rosszat álmodott, megsimogatjuk, ha az sem elég esetleg kivesszük, de 2 percnél tovább nem hordozzuk, mert rögtön visszaalszik, visszatesszük és kész.

Én adtam már neki virslit, de nem rendszeresitem, pontosan a bennevalók miatt. Felvágottból pedig csak pulykasonkát kap, sem párizsit sem szalámit nem adok neki. Tejet én soha nem forraltam :oops: Mi ugyan csak 1 évesen kezdtük el a tejet, amikor abbahagyta a szopizást, és azóta adom neki ezt az úgynevezett "babatejet", ami 1-3 évesnek való, kicsit megmelegitem neki a tüzhelyen, de utálja ha meleg, csak langyosra és úgy issza reggel és este, 1-1 bögrényit.
Szölötöl én is féltem, magok meg héja meg minden. Aztán pár napja strandon voltunk, és az egyik ismerős hozott nagyon finom szőlőt, Ártemisz "rávetette" magát, és tömte befelé...Én meg hagytam. Szerintem 1 egész fürtöt megevett szőröstül bőröstül...Nem lett tőle semmi baja :)

Nálunk most a legújabb az iszonyatos hiszti, ha nem azt nem lehet amit ő akar. Tegnap egy barátunk kávézójában voltunk (voltak játékok, ismerős gyerekek stb, szóval nem vigyázülésben kellett velünk ücsörögni), és ő a fejébe vette, hogy lépcsőn akar fel le mászni. És amikor ezt nem engedtük neki úgy elkezdett hisztizni, hogy végül már a földön dobálta magát. Mi hagytuk (szerencsére nem voltak rajtunk kivül, akik néztek volna :oops: kegyetlen szülők) Végül lehiggadt, és hazamentünk...Szóval ő érti a NEM et csak próbálgatja a határokat. Szerintem most nagyon kritikus, hogy hogy reagálunk ezekre, mert vagy rájön, hogy hisztivel nem megy semmire vagy mi "szoktatjuk" rá...

Nálatok az evőeszközökkel való evés hogy megy? Ártemisz gyönyörűen eszik önállóan mindent, de kézzel....Lehet, hogy ezzel mindent elrontottam, hogy fogom igy ránevelni, hogy villával meg kanállal egyen? Nem szereti, ha etetem, de kézzel a saját tempójában gyönyörűen megeszik mindent. (A délutáni joghurt az egyetlen amit én etetek vele kanállal).

Ti MÁR biliztetni próbáltok????Nekünk még bilink sincs, de nem is hiszem, hogy sok értelme lenne, teljesen rabszodikusan pisil-kakil és semmi jelét nem adja előtte....

Ma levágattuk egy kicsit a haját, mert már nagyon "rendezetlen" volt, meg hátha kicsit megerősödik :) Gyönyörűen végigülte a nyiratkozást, egy hangja sem volt :)

Na megyek, mert felébredt, irány a strand, az ebéd is kész!!! hurrá!!!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

huh mennyit írtatok! :roll:

joli!
az igaz,h nagyanyáink nem sótlanul adták az ételt,de 1 éves kor után mi sem.vagy igen? :oops: és a napi belépő 1300.-,de én sokallom,mert a gödi strand,ahol termálvíz is van 920.-de én mindíg wlhülök az áraktól,úgyh lehet,h tényleg nem drága :)
virsli,párizsi:én egyiknek sem vok híve,mert tudom,miből készül,úgyh általában a drágább,jobb minőségűt veszem a gyereknek,de nálunk ez nem mindennapos,kb.2-3 hetemte eszik ilyesmit.amúgy én sem nagyon fogyasztok ilyet,kivéve a marhapárizsi,azt imádom.
ja és joli!
Csanádról annyira egy másik kisfiú jut eszembe...járok tornázni és az egyik anyuka mesélte,h a fia éjjel állandóan inni kér,de már odáig fajult,h még lee sem tudta kapcsolni a villanyt,már mondta,h inni-inni(kb2 é a fiú).segítséget kértek szakértőtől,aki azt javasolta,h le kell szoktatni,nem szabad neki adni.ha 2 hétig nincs javulsá,lehet,szervi baja van.nem tudom pontosan,hogyan kellett alkalmazni a leszoktatást,ha érdekel bővebben szívesen megkérdezem,mert nekik bevált,azóta végigalussza az éjszakát.

lehet,mennem kell,mert fő az ebéd,Dorkót etetnem kell,meg letenni aludni.eddíg jutottam olvasásban,majd még jövök

Kép
berni1

Adri tudod itt milyen hideg van?(brrrrrrr)
Ti pedig strandolni mentek?De jó nektek! :D
Gondolom nem mindegy(mondom éééén)az embernek a napokat számlálni a műtétig!Az biztos,hogy életed második legszebb napja lesz,amikor meglátod a második babádat,de akkor is....(ne is figyelj rám én egy irtó paragép v.ok)
Milyen érzéstelenitővel műtenek?Jól érzed magad?
Artemisz már várja a kistesót?Vagy még fel sem fogja?

NEM---jelentősége:Fruzsi nagyon jól tudja,hogy mit jelent,mert bizony,amikor ő nem akar valamit,akkor mondja ám,hogy neeem és még a buksiját is rázza hozzá!

Fruzsi nagyon ügyesen beszél,utánnoz szavakat,a legkedvencebb amit mond az a BÉCI(ugyanis a férjemet én ugy szólitom és ő is mondja neki) :lol:

Atina a képek nagyon jók,az a gleccseres az teriiit! :D
Rebus már igen nagykislány.édes!

Szly laptop! :wink: Jó dolog!
Elhiszem,hogy nem könnyű annyi kis aprósággal!
De az autista fiú az nem külön osztályba kellene,hogy járjon?
Érted,hogy mire gondolok,velem is van egyidős ilyen kiskoma,de ő speciális tagozatra járt!

Csilla Bogi nagyon ügyin pakol! 8)
Akkor jó palacsinta sütést mára,én szeretem sütni! :wink:

Joli Csani tényleg sokszor eszik éjszaka!Kicsilányom nem eszik semmit,este megissza a tejcit(a te tapasztalaitod szerint mostmár én is keverem a tejet a tápszerrel)

De jó nektek,hogy ott M.o.-on kiirják a tápszert receptre!
Itt abszolut nem!Egyetlen egy dobozt sem!
Mindet megkell venni! :roll:
Ami ugye nem is épp olcsó,de jól van.....

Mariann örülök,hogy egy kicsit jobban vagytok!(már amennyire lehet,ugye)

Pat elutozatt igaz?Akkor jó nyaralást nekik!Érezzék jól magukat!

Réka
neked mikor kezdődik a tanitás?(mármint ilyen énekorák,meg ilyesmi,amiket szoktál csinálni)

Mindenkinek kellemes hétvégét!!!

Kép
Kép
szintus

Bogi is érti azt hogy "nem", mert ilyenkor rögtön iszonyatos hisztit vág le, mikor fog erről leszokni :shock: :( ?

Mi sem bilizünk egyáltalán, én sem látom még értelmét (legalább is nem hinném, hogy idegrendszerileg érettek rá).

MI is tápszerezünk még, a múltkor tesóm vett 750 Ft-ért dobozát a Spar-ban, gyorsan vetettem vele 4 dobozzal, lehet utána majd váltunk tejre.
Nem csak 6 hós korig írják receptre a tápszert :shock: ???

Csilla

Kép

Kép
csillala

Nálunk 1 éves korig írják receptre a tápszert és én is spájzoltam be belőle. Van még 2-3 hónapra való, de már csináltam Áminnak kakaót forralatlan tejből és megitta.
Kanállal evéssel még elég rosszul állunk, talán az én hibám. Próbálkozik már csak lefelé tartja a kanalat és nem sok ennivaló jut belőle a szájába.

Éjszakai evészet nálunk rendszeres. Próbáltam már jól bevacsoráztatni is hátha nem kellene, de nálunk tök mindegy. 1x eszik 2-4 között általában és közben vizet is iszik. A vízivás annyira nem zavar, mert sokszor ha a fejéhez teszem a cumisüveget magától megissza és kész. Na meg én is mindig bekészítek magamnak innivalót, mert szomjas vagyok de nagyon! Talán rám ütött az apja sosem iszik éjszaka én meg szinte mindig. Mondták már próbáljam, hogy csak vizet kínálok egész éjjel, de amikor a tejcsi kell akkor vagy ellöki a vizet vagy 1 perc múlva újra nyafog.

Kép
havacska

Szintus!
Ártemisz simogatja a hasamat, meg puszilgatja, ha mondom neki, hogy ott a hugi meg ilyenek, de nem hiszem, hogy érti, hogy ott tényleg egy baba van :) Fruzsi már érti?
Epiduralban lesz a császár, megbeszéltük már a dokival meg az altatóorvossal is. Félni nem félek egyáltalán, nem gondolok bele a rossz dolgokba, és tudom, hogy nem rajtunk múlik. Inkább már nagyon várom. A pici érdekében még birom, meg türelmes próbálok lenni, de én már nagyon szeretnék végre "könnyebb" lenni :) Esténként nagyon szenvedek már, hogy nem kényelmes semmilyen póz, meg fáj a derekam, meg alig birok lehajolni stb. stb.

Anita! Györönyörű helyen voltatok!!!! Mi nyaralni szerintem legközelebb 2 év múlva megyünk...

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Adri nyaralni????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No jó csak vicc,nektek minden napotok nyaralás!Vagy mégsem? :lol:
Fruzsi sem érti,nem is érdekli,amikor kérdem tőle,hogy hol van anyának a baba,akkor rámutat a hasamra,de csak ennyi!
Bizti akkor lesz igazán érdekes,ha majd kibújik!
Te orvos lévén bizti többet tudsz az ilyen dolgokról,lehet azért nem félsz!Ilyen csajokból meritek én erőt!Milyen vastagságu a heged?Mondták?Aktiv még a picibabó?Ilyen esetben ha elindulnak a fájások,akkor azonnal korházba kell menni?

Kép
Kép
szintus

Sziasztok!

Csilla! Másnak a nevére íratom a tápszert. Itt is csak egy éves korig írják ki azt, amelyik HA, vagy Ar, mert ezek gyógytápszerek. A sima tápszert csak 6 hós korig írják ki. Mivel Jázmin csak és kizárólag a Humana Baby Fit banánosat eszi meg, ami Ar, egy éves koráig kiírattam. Most meg más nevére írja ki a doki. Olyannak, aki szopizik és nem kell neki táp.

Adri! Ne bánd a nyaralást, tényleg, egyébként ti hová mennétek nyaralni? Gondolom nem tengerpartra!

Szintus! Megvan a laptop! Apa rábeszélt! Csak éppen üres, hétfőn visszük telepíttetni!

Rebus minden képen nagyon tündér! Az a gleccseres kép tök szuper!

Kép
szly27

Szintus! Az igaz, hogy gyönyörű helyen lakunk, meg az is, hogy itt a tenger és azt élvezzük nagyon. De a nyaralás számomra azt jelentené, hogy
1. együtt a család (a férjem május 1-től október 3-ig szünnap nélkül dolgozik)
2. nincs házimunka!!!!
Mi nyáron biztos nem fogunk egyhamar nyaralni, de én pl. imádok sielni, vagy akárhova, csak egy kicsit "kimozdulni", kiszakadni a hétköznapokból. Dehát értitek ti ezt lányok :) Talán jövőre!

Talán pont azért kéne félnem mert orvosként elég sokmindent láttam már műtőben...De Szintus! tényleg ne aggódj, nem szabad a rosszra gondolni, meg félni. Én azt egyszerűen "kitörlöm" az agyamból, és arra koncentrálok, hogy minden rendben lesz.
Nem tudom milyen vastag a hegem. Ha beindulnának a fájások, akkor rögtön be kéne menni és meg kell csinálni a császárt.
A pici amúgy este 10-kor éled fel igazán és kb. éjfélig folyamatosan forgolódik, rugdos stb...Neked? Te mennyire érzed már? Tegyél fel pocakos képet te is!!!

Szly! Gratulálok a laptophoz!!! És a munkához is! Klassz, hogy a gyerekek ilyen jól viselték, hogy elmentél dolgozni. Délutánonként gondolom fáradt vagy, igaz? 1 év múlva lehet, hogy én is belevágok valamibe. Jó, hogy anyukádra tudod bizni.

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Hali!

Lassan haladok sajna a visszaolvasassal, rengeteget irtatok, mig nem voltunk.

Adri! Ertem en, hogy mit ertesz igazi nyaralas alatt, de a hely ahol laktok mar egy fel nyaralassal feler.
Szegeny ferjed, tenyleg rengeteget dolgzik. Persze gondolom ez az ido huzos, rengeteg lehet a turista a nyari szezon idejen.
Hu, elhiszem, hogy mar nehez az ejszak kenyelmesen fekudni nagy pocival. Hihetetlen, hogy mar tenyleg csak par nap van hatra neked es megerkezik a picuri. Meg emlekszem, mikor irtad, hogy jon Artemisz kistestvere. Nem is volt olyan regen.

Szintus! De jo, hogy Fruzsi mar ilyen sokat beszel. Nalunk meg nem mond Rebus semmit. :( A mama meg ugy ahogy megy, meg a hinta. (Allandoan a hinta-palintat eneklem neki a jatszon.)
Nagyon kivancsi vagyok am, hogy kislany vagy kisfiu Fruzsi kistestvere. En biztos nem tudnam megallni, hogy ne kerdezzem meg.

Sly! Orulok, hogy minden ok a munkaval. Azert jo lehet visszamenni dolgozni, bar elhiszem, hogy nagyon faraszto lehet. Munka, aztan ott van delutan a gyerekek ellatasa, fozes, hazimunka. Jo, hogy Jazmin jol kijon a nagyival es nem is hianyol. Ez szerintem szuper!

Rebus meg mindeg eleg furin van. A dokesztol kapott popsikremet a fortelmesen kisebesedett popojara(ami szerintem tuti allergias reakcio valamire), de nem jott be, mert ahogy rakentem par perc mulva sirt, egyfolytaban vakaraszta a pelust. Valoszinu egeti, igy nem is hasznalom mar. :( Enni meg mindig nem eszik, de ma mar sokat ivott es az eddig benne maradt. Meg megy a hasa, de szerencsere ma mar csak ketszer volt hasmenese, de akkor azert rendesen telerakta a pelust.Mondjuk, ha nem eszik, nem tudom mit is kakil ki pontosan. :roll:

Na, lassan megyek, mert csinalom Rebus vizet, raadasul a ferjemmel most osszekaptunk, elviharzott, igy nekem kell egyedul furdetnem, plusz a lakas is uszik. :? Jaj, neha olyan idegesitoek a ferfiak. :(
Amugy nem komoly, plane, hogy mar lehiggadtam. :D

Na, jo ejszakat!

Kép
atina12

JA, Csilla!
Humor Bela... :D

Kép
atina12

Délután gyorsan leléptem, mert Ámin felébredt.
Most már alszik, szerencsére ma már szépen evett remélem ífy is marad.
A fényképek nagyon szuperek és irigy kutya vagyok :wink:
Mármint Adri és Atina olyan szép helyeken járnak/élnek.

Szly! Gratula a laptophoz, egyszer majd én is szeretnék.
Ámin is banános Humanat iszik, szerintem elég finom. Kezdetben mást kapott, de az nem volt számomra iható ízű (persze nem is nekem kell).

Bilizés nálunk csak annyiból áll, hogy ruhástól ráül meg játszik vele, de én is majd csak jövőre fogom szerintem tanítgatni. Már nekem is mondták egy páran, hogy ilyen idősen már biliznie kéne.

Adri olyan izgi, nemsokára babázol. Milyenek ott az orvosok, kórházak és az ellátás?
Ha majd oda kerül orvosként szeretnél tovább dolgozni vagy más terveid vannak?
Nem is írtad vagy csak nem emlékszem, hogy Ártemiszt sikerült a saját felnőttes ágyába szoktatni?

A 15 hónapos oltást egyenlőre elkummantottam, mert nem akartam vinni amíg szenved a szájával most meg nem szeretném a héten elvinni, mert ugye 7-10 nap múlva akár belázasodhat tőle és pont a temetés idejére esne a dolog.
Szerintem nem lesz gond (remélem) a dokink úgyis mindig 1-2 hetet rá szokott húzni, hogy bőven betöltse az adott hónapot.
Hát ahogy olvasgattam a babócák méreteit Ámin sem egy díjbirkózó alkat. 9,7 kg és 79 cm.

Na jó éjt mindenkinek!

Kép
havacska

Atina!
Szerinted csak néha olyan idegesítőek a férfiak?

Kép
havacska

Anita! Remélem Rebus hamar felépül. Ártemisznél olyan érdekes volt, hasmenése volt, étvágya semmi (ami nála nagyon fura :) ), de a kedve egész nap tök jó volt hála Istennek. Aztán visszajött az étvágya, és pár nap múlva elmúlt a hasmenés is. Bezzeg a férjemet hogy megviselte!! Fel sem birt kelni az ágyból...

Mariann!
Az egészségügy siralmas, sokkal rosszabb mint a magyar (nem hittem volna, hogy még ilyen is van!). Az állam ellátás katasztrófa, ezt kihasználja a magánszféra, és rengeteg pénzt leakaszt szegény betegekről...De ennek ellenére mindenképpen orvosként szeretnék majd dolgozni. Hogy milyen keretek között (kórházi vagy magán stb. ) azt majd meglátom, sok sok tervem van, de nagyon sokmindentől függ.

Sajnos Ártemisz átszoktatása még nem megy a nagyágyba...Ma is megpróbáltam, de ott csak játszik, és szerintem ha otthagynám és kimennék, akkor lemászna és ki tudja mit csinálna a szobában, de hogy nem mászna vissza, hogy aludjon az tuti. Ellenben a saját rácsos ágyába beteszem, kimegyek és 90%ban 10 percen belül magától elalszik. Nem tudom mi lesz, most struccpolitikát alkalmazok, és azt mondom, hogy a pici még úgyis velünk fog aludni a mózeskosárban, addig lesz még idő.

Ártemiszt tegnap ráültettem a mérlegre otthon, 9,8 kg volt.

Na most megyek még locsolni, aztán pihi. (azért ülök még mindig itt, mert a férjem meccset néz :evil: :lol:

KépKép

KépKép[/url]
neirda

tényleg adri!az ágyat már én is kérdeztem!!!

csilla!fetrengtem a gleccseres képeden :lol: :lol: :lol:

atina!
próbálj gyógyszertárban venni neugronormont vagy sudokremet,baja egyiktől sem lesz.vagy vmi hasonló csak van ott is. :oops:

Kép
berni1

adri!
köszi a választ :) csak nem a magyar-svéd meccset nézi? :wink: itt épp az megy

Kép
berni1

Jó reggelt!!

Berni!
Természetesen a görög-svájcit nézte (itt azt adják :wink: ), de látom vannak sorstársaim :)
Irigykedve láttam a képeket, ahol Dorkó a nagyágyatokon alszik....
Azt hiszem, ahhoz nekem is mellé kéne talán feküdnöm, hogy a nagyágyra szoktassam? De Ártemisz utoljára kb. 2 hónapos korában aludt el úgy, hogy én mellette feküdtem :) Ha én is ott vagyok, akkor azt játéknak veszi, hancurozásnak stb., de eszébe sem jut elaludni...

Itt reggel hatalmas vihar volt, azt hittem ma egész napra be is "szorulunk" a lakásba, de mostanra megint hétágra süt a nap és 29 fok van...Lehet, hogy még fürdés is lesz belőle? Majd megyünk anyósékhoz ebédre később, hurrá nem kellett főzni!
A szokásos takaritásomnak közbeszólt, hogy reggel óta nincs viz :twisted: Igy csak portörlés, porszivózás volt, konyha fürdőszoba holnap...(talán jobb igy, mert ilyenkor szokott délutánra a derekam leszakadni).

Látom ti mind csavarogtok valahol!!! :) szép vasárnapot!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Sziasztok!

Már nem aktuális :lol: , de így jár, akik napokig lóg, nekem a szőlővel semmi bajom, csak hallottam róla, hogy a magjainak a vakbélgyuszival lehet némi közös dolga :lol:, de ettől még én sem szedem ki belőle, meg a dinnyéből sem, Livi saját kútfőből merítve piszkálja ki. Ezek csak olyan dolgok, amit nem hátrány, ha tudok. Az eper, málna meg a kivi az, amit nem adok az allergiaveszély miatt. Úgy, mint Szly, jövőre.

Olvasok tovább. :arrow:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Még az eper, málna dologhoz elfelejtettem, hogy nem minden esetben jön ki rögtön a fogyasztás után a gyereken, ha nem bírja. Azért nem ajánlják bizonyos életkor előtt, mert aki abban az életkorban már eszi, az nagyobb eséllyel lesz rá allergiás a későbbiekben, akár 10 év múlva is. Hozzáteszem, gyerekorvosomtól lévő infó, csak tovább adom, nem állítom, hogy megdönthetetlen igazság. :wink:

Csongi fülének jobbulást!

Adri, és a levendula olajról mi a véleményed?
Jáj, ez
a hasmenős buli nem hangzik jól. Kész csoda, hogy megúsztad. :shock:

Kittina,
mi Orsi virslit veszünk, Nóri imádja. Sonkát, meg a többi hasonló felvágottat még nem evett. Nincs különösebb oka, valahogy még nem került rá sor.
Tejet még nem kap, csak más tejterméket. Nem is nagyon van rá alkalom, hogy igyon. Minden étkezés meg van oldva tej nélkül, inni gyümilevet vagy babateát iszik, szóval még nem is merült fel, hogy tejet kéne adjak neki. :roll:

Atina,
jobbulást a pici lánynak.
Nálunk minden hasmenés popikimarással jár. :( Így volt már Livinél is.

Na, eddig jutottam, fürdés jön.
(Ne tudjátok meg hányszor álltam fel, míg ezt is bepötyögtem...
Még jó, hogy a képeket már betöltöttem mikor ideültem...)

Szeptemberfeszt
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

De jó képek Gabus! Livi nagyon csini az arcfestéssel! És jól látom, neked is új frizurád van?
A levendulaolaj nem olyan rossz, mert hogy olaj legalább, de a levendula egy kicsit erős allergizáló lehet, jobb valami semleges olaj, mint a paraffinolaj, babaolaj, vagy olivaolaj.

KépKép

KépKép[/url]
neirda

gabi!
még szerencse,h 1 éves kor után adhatóak az aprómagvasok,mert Dorkó már mindnet evett.
szuper képek és irígykedem,h nyomon követed a programokat.mi általában 7végén vagy barátozunk vagy itthon lazázunk,de lassan nyitott szemmel kéne járnunk gyerekprogram-ügyben is 8)
Nóri még szopizik?vagy tápszert iszik tej helyett?

csajok!
csak kérdezem,h a magot a gyomorsavnak nem kéne tudnia lebontania?nekem azért furcsa ez a vakbélgyuszi okozás(de ne harapjátok le a fejem,csak hangosan gondolkozom),akkor a felnőtteknek nem kéne,h ugyanazt okozza?

Kép
berni1

Berni,
gondolom, hogy a felnőttekkel ugyanez van. Végülis a vakbél csak begyullad valamitől. Jöjjön mán egy egészésgügyis! :lol:

Nóri 11 hós kora óta nem szopizik, reggel-este tejpépet és sinlacot (rizs alapú allergénszegény tápszer, ami pép állagú) eszik, akkor nem kell a hagyományos tápszer. Persze ez az 1 évesekre vonatkozik, ha kicsi baba lenne, akkor kéne még.

Leteszem a lányokat és olvasok tovább.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabuska 2009.09.06 19:37-kor.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

na addíg pörögtem ezen a témán,h ismét rákerestem és tényleg több helyen említik,h vakbélgyulladás oka az elzáródás,amit okozhat székletfelgyülemlés,növényi rost,MAG :roll: úgyh mi is visszaveszünk a napi szőlőmennyiségből.ugyan kihangsúlyozzák,h még a műtétek alatt sem derül ki az igazi ok,csak gyanítják.még szerencse,h holnap megyünk oltásra,ott is rákérdezek.amúgy sajna az egyik legjellegzetesebb gyerekbetegség(na ezt vhogy nem így akartam megfogalmazni,de azért értitek,ugye? :lol: )

Kép
berni1

Mariann,
én is aggódom és háborgok. Hiába próbálunk mi itthon tisztességet tanítani a gyerekünknek, ha a szülői házból kilépve az ellenkezőjét látja.
Nem akarok senkit megbántani, így előre is elnézést kérek, de sztem az oktatási minisztérium irányítása nem liberális kézbe való. A gyerekek erkölcsi nevelése kényes és kockázatos dolog, csírájában kell elfojtani a gyerekekben a felelőtlen, ki, ha én nem, gátlástalan viselkedés kialakulását, és hát azok az "újítások", amiket bevezettek/be akartak vezetni, épp az ellenkezőjét generálják. :(

Kittina,
nekem egyenlőre nincs gondom a nem-mel, de ez nem az én érdemem. Semmi különös módszer nincs, csak rászólok és leteszi, elengedi, abbahagyja, visszaadja. De nem vagyok elszállva, mert Lívia művésznő is álomgyerek volt 2 éves koráig, azóta viszont behozott minden lemaradást ellenkezésben...

Elalvás nálunk: átmegyek a lányokkal, Livi az ágyában, én mellette a fotelágyon, ölemben Nóri. Nem beszélünk, max. Livi sutyorog, ha valami halaszthatatlan mondanivalója van. Szóval üldögélünk csendben a sötétben, Nóri elalszik 5 perc alatt, ágyba beteszem, aztán simogatom Livit szintén kb. 5 percig és beájul. Aztán kijövök, bébiőr, majd egyszer csak reggel lesz. :lol:
Nokker nem eszik éjjel már régóta. Nem tudom pontosan mikor álltunk le róla. :roll: Inni szokott, ha felébred, aztán alszik tovább.

Adri,

Kép Kép

... de még egy felnőttet sem láttam, aki csak kézzel tudott volna enni, ne izgulj, nem marad úgy Ártemisz! Semmiről sincs lemaradva. 8)

Aki Nórinál rendezetlenebb hajú gyereket mutat... :oops: (ez a két kép is mutatja, hogy néz ki szegény csattok nélkül)

Figyi, miért írtak ki előre fix időponttal a csaszira? Nem lehet megvárni, míg ő akar kibújni?

Na, ennyi mára, holnap folyt. Ne írjatok addig sokat, plíííííííííz! :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

hali!
Elvittem Toncsit oviba, most itthon tűkön ülök :oops: 8) , azaz ülünk Bogóval.

Hopp büdi van, majd később...

Csilla

Kép

Kép
csillala

Csilla, drukk!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Anita
Nagyon jók a képek, szép helyeken jártatok!
Rebus nagyon cuki.

Gabus
Cukik a csajok. Nóri nagyon ügyi a villával.

Adri
Mi nem is próbáltunk még evőeszközzel enni, és valószínűleg nem is menne. Nálunk is a kézzel megfogjuk és betömjük a nyerő.
Milyen orvosként dolgoztál?

Csilla
Drukk az ovihoz!

Én is az összetevők miatt hagytam eddig ki a virslit, és csak sonkával próbálkoztam, amit nem volt hajlandó megenni. Még várok pár hónapot, aztán valami jobb minőségűvel megpróbáljuk a virslit is.

Máté is tápszert kap reggel és este, de már próbáltam neki tejjel a kakaót is.

Nekem csak egyszer írták fel a tápszert, amikor még Máté pár hetes volt, de azt ki is dobtam, nem kellett, később meg azt a fajtát nem volt hajlandó meginni.

Ezzel a nem dologgal még próbálkuznunk kell, mert nekünk ez nem megy.

Máté az előbb elaldut a pelenkázón peluscsere közben. :-)
kittina30

sziasztok!
nálunk Dorkó ismeri a "nem"et,de csak akkor hallgat rá,ha akar :lol:
evőeszköz:ma minden átmenet nélkül megfogta a kiskanalat és elkezdett vele eszegetni.ő belenyúlt a tányérba és én meg rásegítettem.szal nem eszik egyedül ő sem kanállal :D én nem foglalkoztam evvel.fiú,majd eszik,ha akar,addíg meg kézzel :wink: :lol:

megvolt a 15hós oltás :( majdnem vele sírtam :oops: kapott egyet combba,egyet meg a karjába.úgy sírt,h azt hittem,megszakad a szívem.hazafelé meg már pakolt,nézelődött a hátsó ülésen,úgyh nagy színész :wink: :lol: :lol: 11,8kg és 80cm a hivatalos mérés.és még 1picit mindíg baba,mert még érezhető a kutacsa :) édipofa!rákérdeztem a szőlőre és jót "nevettek"az aszisztenssel.azt mondta a dokinéni,h nem hallott még ilyen hivatalos véleményt,meg amúgy sem,úgyh egyen nyugodtan.ha cseresznyemagról lenne szó,akkor ő is azt mondaná,h ne,de amúgy egyen nyugodtan,úgysem eszik olyan mennyiségeket :lol: erre elmondtam,h evett már egyszerre 4 fürtöt is :oops: csak nevetett,és inkább a hasmenés miatt ne adjak annyit :lol: meg vastaghéjút ne,amúgy egyen nyugodtan mértékkel.nekem ez így megfelel,továbbra is fog enni Dodó,max egyszerre csak 1 fürtöt :)

Kép
berni1

BERNI 4 fürt egyszerre hát nem semmi ez a te fiad! 8)
[quote]F írta:iú,majd eszik,ha akar,addig meg kézzel...

Ezt nem igazám értem! 8)
Szép sulyban van a kicsi! :wink:

KITTINA Máté akarja a tejet kakaóval?Mert Fruzsi biza nem!
Eléggé válogatós azért(no jó mi sem vagyunk jobbak)

CSILLA milyen volt Toncsinak az oviba?

Ti a dinnyét ugy eszitek hogy nem magozzátok ki???
:shock:

Kép
Kép
szintus

Sziasztok!

Örömmel látom, hogy sokat írtatok :) De sajna nem jut időm most itt ülni:( Remélem mindenki jól van. Mi jól :) Remélem lassan be tudom pótolni a lemaradásomat...
Jó éjt!

KépKép
Kép
el..né

Vicces, hogy aggódtok ezen a Mag-témán ennyire :)
Én is hallottam már a magokról, hogy okozhat, meg a rágóról, hogy azért nem szabad lenyelni stb...De szerintem senki nem tudja pontosan, hogy mitől lesz valakinek vakbélgyulladása, szóval én sem adnék neki direkt magokat, de én nem magozom ki neki a szőlőt.

Megnyugtattatok kézzel evés ügyben (bár Ártemisz lány :wink: :) Berni!) Nem azt mondom, hogy Ártemisz semennyire nem próbálkozik, de hamar megunja és áttér a kézre.
Berni!
Még az alváshoz visszatérve, amikor Dorkó a nagyágyon alszik, akkor ott vagy vele az elalvásig? És amikor ébred lemászik magától, és játszik, vagy szól vagy mit csinál?
Amúgy gratulálok Dorkó "méreteihez", szépen fejlődik a "picibabád" :) :)

Gabus! Én is a "rendezetlen haj" miatt nyirattam le kicsit Ártemiszt, és olyan cuki lett :) Tudom, most kéne feltennem képet, de igérem ha anyu megérkezik majd csinálunk (nekünk továbbra sincs digitális gépünk :oops: )
Pontosan nem szabad megvárni, hogy beinduljon a szülés, mert még csak 15 hónap telt el az előző császárhoz képest, és ilyenkor még nagyon nagy a hegszétválás esélye ha megindulna a szülés, ezért általában a betöltött 38 héten mindenképpen megcsinálják.

Kittina! fül-orr-gégész vagyok. És Máté hogy reagál a "nem" re? Nem reagál, vagy "csakazértis"? Ártemisz kb. az esetek 50%-ban folytatja amit csinált, 40%-ban, vagy további felszólitásra, esetleg közbeavatkozásra hisztizni kezd, és minimális esetben nem csinálja tovább a "rosszaságot"... :oops: :)

Pattal mi lehet? Ő szokott a fő "szónok" lenni!

Csilla! Ovi milyen volt?

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Sziasztok!

Adri, kb. Bogi is ilyen arányban foglalkozik a "nem"-mel.
Pat nyaral valahol.

Nekem eszembe sem jutott kimagozni a szőlőt :oops: .

Na megvolt az első ovi-nap. Reggel fél 9-re mentünk, átöltözött, bementünk és 1 mp alatt hagyott ott. Azért odahívtam elköszönni, amikor elmentem 8) . Közben 2 kislány annyira sírt az anyja után. 1 óra múlva telefonáltam, minden oké volt. 11-re mondták, hogy menjek érte, de mikor odaértem épp az udvaron játszottak, így még nem akart jönni. Így még elmentem bevásárolni, úgy mentem vissza érte ebéd előtt. Evett, ivott, pisilt, játszott, jó kislány volt.
Holnap ugyanígy, ha minden rendben szerdán már ott ebédel és a többit meglátjuk.
Szóval eddig rendben.

Tegnap éjszaka nem evett Bogi, bár felébredt, de csak gyorsan átvittem hozzánk, hogy Toncsit hagyja aludni, betettem közénk és már aludt is. Ezt miért nem tudja a saját ágyában :shock: :? .

Berni, miért kapott 2 oltást Dorián? Hát valóban szép méretekkel bír. Bogit is meg kéne már mérni.

Én majd elalszom. Jó éjt!

Csilla

Kép

Kép
csillala

szintus!
azért írtam,mer a fiúk úgyis szeretnek maszatolni,meg koszosnak lenni+mindent később csinálnak :wink: (inkább csak jó kifogás)

adri!
a nagyágyon,a mi ágyunkban csak a délutáni alvásnál alszik.felmászik,lefexik,én mellé,míg el nem alszik.ilyenkor nem szokott forgolódni(éjjel bepótolja).az első órában abszolut mélyen alszik,ilyenkor szoktam ténykedni,majd lefexem mellé,vagy a mellette levő szobában vok.ha felébred,felül és kiabál,felsír,h bemenjek.ha nem megyek,lemászik,keres.amikor elalszik,ő is szokott forgolódni,nézelődni stb,de én becsukom a szemem és"alszom".max.ha csapkod,rászólok,h tedd le a fejed,akkor megriad,visszafexik,így előbb-utóbb elalszik,de tudod,nálunk régóta így megy,ezt szokta meg.kb 1 éves volt,mikor felmászott az ágyunkra és ott tette le a fejét,mintegy jelezve,h ott szeretne aludni. :) 8) esett már le az ágyról,de az éjjel volt,mikor nálunk aludt a múlt héten,mikor a párom kiment a mosdóba.addíg forgott,míg lepottyant.nem volt semmi hangja,én megijedtem,felvettem és aludt tovább :lol:

na húzok,jó éjt!

Kép
berni1

Jo reggelt!

Hah, mi meg mindig nem vagyunk jol. Tegnap visszavittem Manot az orvoshoz, ahol megallapitottak, hogy a popsi kiutes mar igazabol gombas fertozes. Szoval kapott uj popsi kremet, es oblogetot, amit szajan kell tartani :?: :?: par percig, mert valszinuleg a szajabol indult a fertozes. En beadtam a gyogyszert ebed utan, amit rogton le is nyelt, majd sugarban kuldott vissza a nagy nehezen belediktalt ebeddel. :( Mondjuk gondoltam, hogy ez igy nem lesz jo.
Szoval kilove a gyogyszer. Lehet felhivom az otthoni dokeszt, hatha o tud erre valamit es elkuldetem anyuval. Azert nem akarom visszavinni a dokihoz, mert tegnap is a mellettunk ulo no annyira kohogott, beszelni sem tudott, nem akarom, hogy Rebus + meg valamit elkapjon a mostani melle.

Berni!
Huha, nagyon szepen fejlodik Dorian! :D Szegeny, tenyleg miert kapott 2 szurit?
Amugy koszi, vettem Sudokremet, azt itt is lehet kapni, felvaltva hasznalom a masik kremmel, mert azt csak napi 2x lehet hasznalni.

Csilla!
Akkor Toncsi jol erezte magat az oviban. De jo! Gondolom azert az is sokat szamitott, hogy o jart jatszohazba.
Nagyon ugyes kiscsaj!

Adri!
Jot rohogtem, mikor irtad, hogy rendezetlen volt Artemisz haja, ezert nyirattatok le. :D
Amugy most en is nekialltam es fufrut vagtam a kiscsajnak, mert allandoan a szamebe logott a haja, a csatot meg alandoan kihalaszta a hajabol.

Na, megyek, kesz a kave.

Kép
atina12

Sziasztok!

Anita
Szegény Rebus, jobbulást neki!

Berni
Akkor mi is esszük tovább a szőlőt, bár én úgysem tudtam volna elvenni tőle.
Dorkó jó súlyban van.
Tényleg, miért kapott két oltást?

Adri
Igazából semmit nem csinál Máté a "nemre", mintha a fülén ülne olyankor. Van olyan is, hogy rászólok, vigyorog egyet, aztán folytatja tovább. Lehet, hogy pont az ellenkezőjének fogja fel a "nemet".

Szintus
Kakaó nálunk bejön tejjel is és tápszerrel is. Szerintem észre sem veszi, hogy tejjel kapja és nem tápszerrel. Mondjuk tejjel még nem kapott túl sokszor, inkább tápszerbe szoktam tenni.

Csilla
Szuper, hogy ilyen jól alakult az első ovis napotok!

Bea???
kittina30

Sziasztok!

Épp brassóit csinálok, sül a krumpli, végre délben lesz kajánk! :roll: :oops: Mindig elcsúszok, és még netezni sincs időm! :(

Szörnyű éjszakánk volt, Vince sokszor ébredt, és nagyon sírt, nappal semmi baja, éjjel meg nagyon nyűgös. Mondjuk kötőhártya-gyulladása van, apjától kapta el, csepegtetek a szemébe, már szépen javul. Meg éjszaka köhögnek (a lány is), de nappal semmi, orruk se folyik! Kezdek zombisodni... :? Remélem ma éjjel már jobb lesz. Közben éjszaka nekem is elkezdett fájni a torkom, most már tűrhetőbb!

Réka!
Ha csütörtökig meggyógyulunk, szívesen találkozunk, de azt nem szeretném, ha elkapnátok valami nyavalyát tőlünk (akár a köhőgőset, akár a szemgyulladást) :( Remélem, hamar meggyógyulunk. Max. a szabadban sétálunk, úgy kevésbé vagyunk fertőzőek! :roll:

Mariann!
Ne haragudj, még a múltkor akartam írni, hogy fogadd őszinte részvétemet, nagyon sajnálom, ami történt! :(

Anita!
Örülök, hogy megint tudsz jönni te is, sajnálom Rebust, gyors gyógyulást neki! Szegény, biztos nagyon fájhat neki, vagy viszket is, ha gombás?!
Rebus rengeteget nőtt, szép kislány! És szuper helyen voltatok, nekem az Alpok a kedvencem nyaralásügyileg!

Csilla!
Toncsi nagyon kis ügyes, Violka még most is sírókázik, pedig már 2008 febr.-tól jár! :oops: És ott se alszik!

Berniék talán a Prevenar emlékeztetőt kapták még meg. Mi is 15 hósan kapjuk.

Nem is tudom, még mit akartam, szétszórt vagyok a kevés alvástól, és a torkom se az igazi még... :?

És ha már nyiratkozás, Vincének is rövidebb a haja, most már senki se nézi fiúnak! :) :wink:
Kép
Kép

Üdv: Évi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jevi26 2009.09.08 09:48-kor.

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?