Új privát üzeneted érkezett!

Dita,
10 g az baromi kevés vacsorára, azért vagy éhes. Nyomass be 4 szelet Graham kenyeret jól megpakolva, vagy összecsukós melegszenyának, abban pont egy vacsorányi ch van :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ditus, már korábban is olvastalak csak elkellett mennem a dokimhoz sos mert elfogyott a szivgyógyim, és nem volt időm irni. Némóka nekem annak idején azt ajánlotta hogy este ha baromi éhes vagyok egyek egy pár szem diót, igy is tettem. Amúgy ez a cukker dolog érdekes egy betegség, én régen "lappangós szemét"nek hivtam mert soha nem éreztem hogy mennyi a cukrom. Amikor azt gondoltam volna na most bizti kevés lesz akkor 8 volt, amikor azt hittem bekajálva hogy sok lesz volt 5,6. Szóval sajna nem lehet ezt érezni. Linácskával ellentétben én nem ehettem meg kettő szeletnél több kenyeret bármilyen is volt Graham vagy más. Két kenyér után már hatossal kezdődött a cukrom vagy még több is volt fóleg reggel. Bár reggel majdnem mindig heteseket mértem, bármennyit is ettem. Sajnálom, hogy neked kijött ez a szar. Szerintem egyénfüggő mindenkinél másképp reagál a szervezet és ami fontos mérni kell mert csak úgy lehet belőni az értéket.

Viki, jók a képek, Lackó állati helyes.

Kép
pgsuska

NEMO
Én nem vagyok inzulinos tehát nekem a 7 órás vacsi az utolsó arra ehetek asszem 45 gr. ch-t amit meg is szoktam enni.

LINACSKA
A 45 gr. ch-s vacsi után ettem a 10 gr. ch-s "pótvacsit" amit már nem kellett volna!

SUSKA
Hát undorító egy betegség. Én pont azért szerettem a Norbis módszert fogyizni mert nem tiltott semmi, ha tőlem valamit tiltanak annál jobban kívánom! :(

Más téma hogy ne csak megint ezzel a ku...a cukkerrel foglalkozzunk, már komolyan mondom belehülyülök. :(

Voltam fent a barátnőmnél hozott cuccokat, de ahogy elnéztem tavaszi-nyári babáé volt mert pont úgy jöttek ki a méretek hogy nyáron kellett volna Bogyónak hordani a dzsekit. Pedig nagyon jó cuccokat hozott a legtöbb brandon és kenguru goldos volt.
Azért vettem néhány dolgot, sapit kettőt is (egy safarisat) meg harisnyát meg kocsicsörgőt és egy zenélő macit. Ahhoz képest hogy most nem akartam ilyesmit, mert a szobába szeretnék ebben a hónapban megvenni mindent ami kell ...költöttem rendesen. Hónap közepére kell a falidekor, szekrénygombok mert ami most rajta van az nem tetszik, a függöny szerencsére már varródik, és már megrendeltem az ágynemű szettet de még nem fizettem ki aminek elég húzós az ára..... stb.... na mindegy szóval lassacskán alakulunk. Azért aranyos minden. Már bulizunk a zenélő macira mert rátettem a hasamra és Miló tök jól táncolgat rá! :)

A haverunk magánrendelőjébe is bejelentkeztem jövő hétre megnézi mit lehet kezdeni a fogaimmal, de jó lenne ha nem kéne korona. Biztos be lehet úgy tömni hogy jó legyen, hülye ez a körzeti doki.

NEMOKA
Gratulálok az első fogacskához! :)
Nagyon ügyes Réka hogy ilyen mutatványokat tud már csinálni, gondolom neked meg a hajad áll égnek tőle! :lol:

dita75

Csajok, voltam tegnap fodrásznál befestettem a hajam étcsokira, ilyen még soha nem voltam elég furi a szőke után. Olcsa alig ösmert meg. Teszek fel képet,
Kép

Kép
pgsuska

SUSKA
Sztem nagyon jól áll. Vékonyabb lett az arcod tőle optikailag.
Férjednek hogy tetszik???

dita75

Ditus, aszondja a férjem hogy a Kip-koppra hasonlitok :lol: :lol: :lol: :lol: amúgy ő is levágatta a haját, tegnap annyit röhögtem rajta hogy bepisiltem. :oops: :cry: :wink: :lol: viccet félretéve teccik nekije. :wink:

Kép
pgsuska

Dita,
Én sem voltam inzulinos mégis kellett pótvacsiznom! És ha a pótvacsi után is éhes voltam akkor ettem pár szem diót, mert állítólag hosszabban hat, és mindig jó volt a reggeli értékem.
Ha kész lesz a szoba raksz fel képeket?
Hát, néha tényleg égnek áll a hajam Réka mutatványaitól... :wink:

Zsuzska,
Még tényleg furcsa a szőke után, de azért nagyon csini lettél! Én meg holnap megyek fodrászhoz, de csak vágatni. Sőt, lassan ott tartok, hogy egész rövidre vágatom, mert Réka állandóan a hajamat fogja meg, és bár nem tehet róla, de baromira tud fájni, ahogy tépi. :?

Tényleg Lányok ti mikortól olvastatok, olvastok mesét a gyerkőcnek? Nálunk még nem aktuális, mert általában bealszik a kajcsi végére.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Dita,
akkor félreértettem ezt a 10 g-ot :oops:
Nekem is kellett pótvacsi 20:30-kor, pedig én sem voltam inzulinos, és csak 160g-ot ettem.
Szülés óta meg inkább nem is mérem :oops: Annyira kívánom a puncstortát, hogy csak na...

Némoka,
szerintem mi rendszeresen csak olyan 1,5-2 éves kora körültől olvastunk mesét Lilinek. Előtte is nézegettünk könyvet, de napközben, nem elalváskor. 10 hónapos koráig elalváskor cici volt :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Na csajok akkor úgy látszik megoldódni láccik a kérdés mert tegnap pótvacsiztam és így tök jó volt. Igaz éjszaka felkeltem megint de csak azért mert apa meg akart fulladni és még így a nappaliban is zavart a hálószobából kiszűrődő köhögése. Akkor megint elkezdtem félni hogy ha nem tudok visszaaludni akkor éhes leszek. Úgy hajnaltált már meg-megkordult a gyomrom de aztán 5-6-ig sikerült visszaaludnom és utána felslisszoltam a vérvételre. Ez úgy történt most hogy éhgyomorra kellett ugye menni és vinni kellett pipit. Levették a vért és mondták hogy reggelizzek és menjek vissza egy óra múlva.
Fasza hogy nem vittem kaját azt hittem megint cukrot kapok. Még jó hogy a büfében volt teljes kiörlésű magvas kifli abból csináltattam magamnak egy szenyát. Megkajáztam visszamentem, újabb vv. és ennyi. Délután lesz eredmény ha minden igaz. Na kiváncsi leszek.

SUSKA
Mennyire lett rövid a haja apának?

NEMO
Persze teszek majd fel képet a szobáról. 20-a körül lesz kész. Legalábbis nagyon remélem.

Oké mától lesz itthon dió is. Köszi az ötletet. :-)

Többiek???

dita75

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Dita!

Sajnálom a fogad :( Remélem a haverdokinak lesz valami olcsóbb ötlete :evil: Ez a fogkérdés nagyon bénán van megoldva :evil: Egyáltalán minek ideg a fogakba?! Csak hogy fájni tudjanak?!
Drukk a cukorerdményhez!

Zsuzska!

Nekem tecc az új séród! Azért a Kippkoppos hasonlaton jót nevettem :twisted:

Némóci!

Hú, mennyi minden történt veletek! Ügyi volt Réka a szurival, és nagy gratula neki a fognövesztéshez! Enyimek is gurulni szeretnek, lehetőleg ők is a bútorok alá igyekeznek bekerülni. Egyszerűbb így nekem is a portalanítás, ha szépen kitörölik onnan is :twisted: :twisted:
Meseolvasás nálunk is később jött, kb. 1,5 évesen már igényelte, és hozta is napközben is a könyvet, hogy "Anya beszél!" (Anya, mesélj!) A bábozásnak viszont már jóval korábban is örült, olyan 1 évesen kb. Először csak fürdés előtt báboztam neki a levetett zoknijával :oops: :oops: , aztán mikor láttam, hogy ez tetszik neki, akkor vettünk bábokat.

Linácksa!

Édesek a gyerekek.

Voltunk a Dórival a gasztrón hétfőn, vettek tőle 4 kémcső vért, és egy csomó mindenre megvizsgálják. Doki szerint lehet, hogy lisztallergia :cry: :cry: Egy idegbe leszek most két hétig, akkor lesz csak eredmény :( Reméléem semmi ilyenről nincs szó :cry:

Apraja olyan ügyesen négykézlábazik, hogy ihaj. Olyan édesek. Innentől még sok idő, mire megindulnak mászni?
Két-két fölső foguk is készülődik, már kezdődik az ezzel járó nyüszi. Esztinek már csak kézben jó, Ádám még hősiesen tűr. Remélem hamar kinőnek azok a kis fogacskák!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Ditus, Apának nem sokkal, de azért rövidebb lett a haja. Csinka lett vele sztem. Meg végre nem a régi nóta. Ez fontos. Én is azé váltottam mert már én is nagyon untam, aztán a vége úgyis szőke lesz, de addig még van idő.

Némó, tegyél majd fel képet az új séródról.

Évi, örülök, hogy teccik a hajam, nekem még a szomszéd sem köszön me nem ismer meg. szóval ennyi. bizti jól nézhetek ki :lol: :lol:

Kép
pgsuska

Linácska,, tüncik vagytok, akár két tojás.................

Kép
pgsuska

Ditus, eredmény????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kép
pgsuska

Sziasztok!!

Megint szenvedek a fogammal (most nem fáj) de este iszonyatosan fájt most meg eddig volt alvás.teljesen felcserélődtek az éjszakák.DE lehet hogy a telihold miatt.Pedig tegnap még le is fárasztottam magam jó nagyot sétáltam az unokaöcsémmel.

Suska jó a hajad szerintem jobban áll mint a szőke.

Dita Remélem cukroddal minden ok.

Linácska gyönyörűek a csemetéid!!!

Most megyek és fejbe verem magam hátha tudok aludni.
sziasztok

Kép

Kép
vius
Baja

Sziasztok!

Még mindenki alszik??? Pedig két topiclakót már felkeltettem az tuti!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Sorry! :oops:

Na szóval az éhgyomri cukim 4,6, kaja után egy órával 6,1. Acetont nem találtak! Ez most végre ok! Viszont megint sok a baci és a vörösvértest ami anyu szerint gyulladásra utal.
Valami fruktózamin is csillagos 178 umol/l ( ref.tart.: 205-285)
Miló kisebb is mint a kortársai, most megint van min parázni.

VIUS
Én sem alszom valami sokat. Talán egy héten kétszer fordul elő hogy végig alszom az éjszakát. Ajánlom neked a sedatív PC-t, lefekvés előtt két szem egy kis cukormentes kakaóval. Na akkor még pisilni sem mentem ki éjjel annyira kiütött.
Én is akkortájt megyek megint kontrollra mint te.
Remélem a diétával neked is jobbak az eredményeid.

ÉVI
Egyetértek fogkérdésben! :twisted:
Sajnálom Dorcuszt hogy ha lisztérzékeny. A családban nálunk ketten is vannak. Remélem nem lesz vele gond!

LINA
édik a tesók!

dita75

Ditus, sorry hogy reggel még kóka voltam, apa aludt Olcsával én meg kettőig filmeztem a hálóban szóval nem kellett reggel hétkor, fél nyolckor Olcsival kellnem. Lehet összevissza beszéltem azt hittem még álmodom. :wink: :wink: ezért nem is értettem először amit a fructozról mondtál azt hittem nem ehecc gyümölcsöt :wink: :wink: :lol: , na hülyeséget félretéve, lehet vmi gyulladást szedtél össze, bár azt a süllyedés is jelzi. Miló sajna kisebb is mind kortársai, nem hiányzott ez sem az tutti. De örültem hogy hivtál, komolyan. :wink:

Évi, mikor adtál Dorcinak elöször lisztes dolgokat, nekünk a Sotén azt mondták hogy ne adjuk kilenc hónapos korukig lisztet, mert kialakulhat a lisztallergia. Rem Dorcinál nincs ilyenről szó, de majd ird meg lécci az eredményt.

Kép
pgsuska

Sziasztok!

Dita!

Örülök, hogy ilyen klassz a cukrod! Milócsávó meg majd megnő kint :wink:

Vius!

De szemét dolog ez a fogfájás :( Jobbulást!

Zsuzska!

Dórival is betartottam minden ajánlást, 6 hónapig kizárólag szoptattam, és semmit, de semmit nem kapott az előtt, hogy szabad lett volna :roll: Mindenről tájékozódtam, odafigyeltem. A kicsikkel pedig ugyanígy fogok tenni, de lsiztet még később kapnak majd, ha a Dórinál kiderül a bibi... Szerintem ennél többet nem tehettem...A családban senki nem allergiás semmire, szóval eléggé derült égből villámcsapás :cry: Na de még semmi sem biztos, azért még reménykedem...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

ÉVI
Lehet hogy Dorci sem allergiás, márcsak azért is mert én úgy tudom ez az érzékenység öröklődik. Az unokatesóm is örökölte és a mostohanővérem kisfia is az anyjától. Bár az anyja sztem inkább hipohonder mint lisztérzékeny, na mindegy.

Drukkolok hogy minden oké legyen a kiscsajjal.

SUSKA
De jó neked hogy ilyen király kis alvókád van, na meg ilyen férj! :wink: Apácskának tarthatott volna egy kis tanfolyamot amikor taliztunk, na de majd úgyis jöttök meglátogatni vmikor nem?

A másik topicban végülis két cikket is feltettek hogy megnyugtassanak, egyrészt két gép kétféle eredményt mutat, és ez csak egy becsült súly. Tény hogy egy nap különbséggel voltam a 12. héten ultrahangon pesten és itt akkor már észrevettem hogy nem egészen ugyanaz volt a tarkóredő mint a másik gépen, de végülis mindkét érték teljesen jó volt.
A másik pedig hogy 900 gr, körülre írják a 27-heti súlyt és ahhoz képest meg csak 50 gr hiányzik, ha hiányzik egyáltalán......
Megpróbálok nem aggódni, két hét múlva úgyis lesz megint uhu és akkor látjuk hogy fejlődik a kis muki.

dita75

Dita,
nem olyan rossz eredmények ezek... Cukor tökéletes, amennyit meg arról a fruktozaminról olvastam, még jó is hogy alacsony, az lenne a baj, ha magas, mert az arról árulkodna, hogy nem tartottad be a diétát. Milo meg nem lesz egy díjbírkózó, az nem baj.
Én meg aggódok Levi súlyán. Egy hét alatt megint 300g-ot hízott. Már 5550, igaz előtte evett, meg 3 napnyi kaki benne van, de akkor is. Pont összefutottunk az orvossal, és azt mondta, ha ennyit hízik, tuti elég lenne neki a tej, nem kell a tápszer. De könyörgöm, mikor kiszívta mind a kettőt, és üvölt, én meg lemérem, hogy fél óra alatt 70g-ot szopott, akkor most ne adjak neki enni???????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

SZiasztok,

Dita,

gratulálok a cukorhoz! Akkor nálad tökéletesen bválik a diéta, szerencse, hogy nem kell sem gyógyszer sem szuri :lol:

Linácska,

ne aggódj Levi miatt, Danika volt, hogy 6 nap alatt 550 -ot gyarapodott :roll: És ez pontos, mert mindkétszer a doki mérte. Aztán szép lassan ahogy egyre többet mozgott csökkent a gyarapodás mértéke.
MOst is nagyon szereti a hasát és ki is van kerekedve de nem kövér.
A védőnő engem is azzal húzott, hogy ne adjak tápit, de szoptatás terén ugyanaz volt a helyzet mint nálad, sőt nekem olyan is volt, hogy 20 perc szopi után 0-át mutatott a mérleg és a gyerek üvöltött. Még szép, hogy adtam neki tápit. :?
MOst meg örülök nagyon mert a reggeli szoptatásnál még mindig elég csak a szopi, de este már pótolni kell lefekvés előtt.

Évi,

remélem Dorcinál nincs semmilyen komoly gond a nemevéssel kapcsolatban.
Ha mégis allergiás nem tehetsz róla.

Zsuzska,

nagyon szép lett a hajad, jól áll nagyon. De a szőke is jól állt neked :wink:
Én is úgy szoktam, hogy egyre több a szőke tincs, aztán amikor nagyon szőke, gondolok egyet és barna leszek, aztán újra a szőke felé húz a szívem :lol:
Párod nagyon aranyos, hogy Olcsival aludt és te filmezhettél.

Nemone,

ez a Réka baba gyönyörű, mindig megcsodálom a közös fotótokat is. Nagyon vidám és szép kislány :lol:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Mi ma szüretelni mentünk volna. Vagyis mindenki ment csak Danci és én maradtunk itthon mert nem merem kivinni ebben a hidegben.
És rábízni sem akarom itthon senkire, mivel a szőlőnk 50 km-re van innen és onnan nem érek haza gyorsan ha sírdogál mert én kellek neki. :roll:

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Sziasztok!

LINACSKA
Végülis a cuki tényleg tök jó, mikor végre valami jó, megoldódni látszik jön a köv. dolog amin aggódhat az ember.
Ha még éhes gondolom addig úgy sem hallgat el míg nem kap enni, nem is értem hogy javasolhatnak olyat hogy ne adjon az anyuka tápit.... ha egyszer nincs elég tej akkor mégis mit? Rántotthúst krumplival??? :twisted:

MONIC
Nálunk egész éjjel esett és fújt a szél, még reggel is. Indultunk a boltba mindenki széldzsekiben mászkált odakint, esőkabátban, jól felöltözve. Gyerek egy szál papucsba, trikó és rövidnadrág.
Már megint kezdődik a hiszti, mert itt a rossz idő. Egyszerűen nem lehet rávenni hogy ha hideg van aszerint kell felöltözni. Persze már tiszta takony meg köhög, mert tegnap is esőben strandcuccban jött, azt hittem elájulok hogy van ennyi esze az anyjának így elengedni. A táskájában is csak nyári holmi van.
Egy pár órája már hétágra süt a nap, de a szél és a levegő hűvös.
Mondtam a páromnak hogy kezdődik a hülye időszak. Tavaly is végig vászoncipőben járt a gyerek télen. Megmondtam a páromnak hogy ha kettőt köhög a gyerek már küldöm is haza nekem nem fertőzi meg Milót. Jó csúnyán néztek, de lesz...m, betegen nekem ne küldje ide a nagyot, ennyi esze legyen már hogy a kicsi minden szart elkap és neki még nagyon gyenge az immunrendszere.

dita75

elszállt amit az előbb írtam :?

szóval:

Dita,

Miló súlya miatt ne aggódj!!!!!!!! Ha az normális volt, hogy Danci nehezebb volt az átlagnál, akkor szerintem az is bőven belefér, hogy Miló 50 g-mal kevesebb! Szerintem ennyi nem számít semmit, és majd megnő kint ahogy Linácska írta.
Amúgy meg van olyan ismim akinek 3 kg-ra becsülték a babát és 4,5 kg-at szült. Az uh sem tévedhetetlen...
Nekem pl a 4D-n kívül egyáltalán nem is becsültek súlyt, gondolom azért, hogy ne idegesítsenek és csak mindig annyit mondott a doki, hogy jó nagy baba lesz Danci. És hogy ne essek kétségbe. Én így is tettem. :wink:

Kép}
monic80

Dita,
az orvos szerint, ha ennyit hízott Levi, akkor elég lenne neki a tej, és nem kell a tápszer. Amúgy 100-120 között tud szopni etetésenként, és elvileg tényleg elégnek kellene lenni a kora alapján. Na de közel 2 hónapos baba súlyával született Levi.
Uh-n amúgy őt is 3680-nak mérték, szerencsére, mert ha lemérik 4500-nak nem is biztos, hogy engedik símán megszülni az én 160-as magasságommal.

Na a mai napot jól szét...tük. Ugye azt mondták, hogy Levinek tuti elég az anyatej, ha ennyit hízik, nem kell a tápi. Na én megpróbáltam, annyi is a napunknak. Este 11-kor szopott, az kitartott, hajnal 1-ig, akkor megint, de az már csak hajnal 3-ig. Na akkor kapott egy deci tápit, és aludt reggelig. Fél 7-kor egy fél cicit kiszívott, aludt tovább fél 10-ig. Akkor megint csak szopott, de fél 12-ig tartott, és egyre rövidültek az idők. A végén már óránként evett volna, aludni semmit nem aludt, csak nyűglődött. 2-kor feladtam az elveimet, és megint ivott egy deci tápit. Attól valamennyit aludt, de fél 4-kor újra kezdődött a nyűglődés. Szopott valamennyit, tápi már nem kellett, szerintem már enni is fáradt volt. Hazafele a kocsiban aludt fél órát és ennyi. Most megint ébren van, de legalább nem tűnik éhesnek, és megvolt a négy napi kaki kitermelése is.
Szóval úgy döntöttem, hogy csinálom, ahogy eddig, mert szerintem ma azért volt a nyűglődés, mert szegény kisfiam egyszer sem tudott jóllakni, csak eszegetett. Ok, jó lenne, ha anyatejes lenne, de ha nem, hát nem, megkapja, amennyi van, ez a lényeg.
És a gyakori szopitól ráadásul nemhogy több lett volna a tejem, hanem gyakorlatilag a végére kifogyott, én meg egyre csalódottabb lettem :cry:

Most negyed 8-kor tudott elaludni végre. Már jobb híján megfürdettem, volt komfortszopi, minden, semmi nem hatott. Ringatta apa fél óráig, semmi hatás. Aztán gondoltam egyet, és betettem az ágyába. 3 perc után aludt. De már megtanulhatták volna a hülye szülők, hogy a kisfiúknak az ágya kell az alváshoz :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska,

hiába akarják neked megmondani hogy cisnáld mivel azt majd Levi dönti el hogy jó neki. Ha tápi mellett tud jókat aludni akkor adj neki tápit, mivel az ő korában az alvás a legfontosabb tényező a fejlődéshez. Szerintem az nem túl jó ha óránként szopik mert nem ürül ki a gyomra és ha te arra rászoptatsz akkor hasfájós is lehet.
Danci 2 hetes kora óta kap tápszer pótlást és így bírt csak beállni a 4 óránkénti evésre, aminek hatására csökkent a hasfájása mértéke, ugyanis amikor sűrűbben szopott annyit szenvedett a hasával, hogy bizony gondolatban én is elátkoztam a védőnőt.

Kép}
monic80

Ja, és még mindig van tejem, amire nagyon büszke vagyok. :wink: Tápszer pótlás ide vagy oda, a lényeg, hogy valamennyi anyatejet kap a pici :wink:

Kép}
monic80

Monic,
nekem nagyon rendes védőnőm van amúgy, ő azt mondta, hogy nem tudunk mit csinálni, ha ennyit hízik, hát ennyit. Csak összefutottunk a dokival a védőnőnél, és ő mondta, hogy sok ez a hízás (ok, tudom), és hogy próbáljuk meg tápi nélkül. Persze, jó lenne nekem is, bár én azért örülök, hogy Levi ismeri a tápszert, és adott esetben más is meg tudja etetni, mert így sokkal szabadabbnak érzem magam. Lefejt tejem nekem ugye nincs, de így ha kell, itt tudom hagyni. Van pl. szinházbérletünk, tuti egy kajázás bele fog esni, akkor majd kap tápit. De jó lenne mondjuk arra ráállni, hogy ha velem van, akkor csak szopizzon, ez úgyis az esetek 97%-a.
Amúgy Lili kezdetektől tápis volt, és 10 hónapig szopott. Tejem még volt, csak egyik reggel Lili kiröhögött, hogy miért akarom én a cicit a szájába nyomni, elfordult, én meg próbálkoztam még, akkor meg üvöltött. Egyszerűen elválasztotta magát egyik napról a másikra, pedig egy éves koráig szerettem volna húzni. A védőnő akkor is mondta, hogy minden babának így kellene csinálnia, ki előbb, ki később, de hogy ő döntsön úgy, hogy elég volt a szopi.
Amúgy legalább Levi a cicit részesíti előnyben az üveggel szemben, ez biztató. Most este is apa próbált üvegből pótolni, és nem kellett. Délután sem fogadta el. Lehet, hogy tényleg elég volt a szopi??? Nem voltunk itthon, és nem tudtam mérni. Amúgy engem nagyon megnyugtat a méricskélés, mert ha keveset evett, akkor a következő nyűglődésnél tudom, hogy éhes lehet, ha meg sokat, akkor ezt majdnem hogy kizárhatom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Dita,
Minket nem ébresztettél tegnap, csak Réka ébredt fel pár perce akkor amikor hívtál. Örülök, hogy a cukrod jó lett! Ügyes vagy, hogy diétával ilyen jól beállítottad!
A gyerek ilyenkor nem fázik, vagy csak nagyfiúskodik?

Évi,
Remélem, hamar kijön a gyerkőcök fogacskája! Sajnálom, hogy Dorci lehet, hogy liszt érzékeny! :(

Vius,
Sajnálom, hogy nem hagy aludni a fogad! :(

Zsuzska,
Csinálnék én képet az új frizkómról, de előlről nem sok változott, inkább hátul lett jóval rövidebb.

Monic,
A párod már otthon van, vagy még mindig egyedül vagy Danikával? Sajnálom, hogy rossz lett az idő a szüreteléshez, pedig biztos élvezte volna Danika is a friss levegőn!

Linácska,
Nagyon szépek a gyerkőcök! Hát, amint látom Levi sem lesz egy kis baba... :wink:

Mi jól vagyunk, bár egyik éjszaka Réka felkelt többször is, de szerintem csak a frontot érezte meg, mert a foga akkor már kint volt. Tegnap voltunk az Ásványbörzén, és képzeljétek 400 Ft-ért tudtam venni borostyán karkötőt a nyakláncához! A neten, ha jól emlékszem 1500 lett volna... Igaz, hogy egy picit nagy még, így majd később kapja csak meg, de a lényeg, hogy már duplán bebiztosítjuk magunka erre a fogzásra! :lol:
Ma Réka nem volt hajlandó aludni délelőtt. :roll: Jól beebédelt (1 üveg spenótot megevett), utána jöttek a nagyiék egy kicsit unokázni, és amikor elmentek, akkor átvittem a szobájába, és kb. 2 perc múlva már aludt is. Ilyen még nem volt, hogy reggel 1/2 9-től majdnem 1/2 2-ig nem alszik legalább fél órát. Ja, és aludt 15.00-ig, és utána estig semmit. Mondanom sem kell, hogy már 1/2 8-kor evett, és a kajcsi végére mély álomba zuhant, annyira kifáradt. Remélem, hogy nem térünk át a napközbeni 1x-i alvásra, mert délután már nehéz volt vele.
Ma éjszaka indul anyósom, és férjem lánya Olaszországból, és valószínúűleg holnap meg is látogatja a testvérét végre. Kíváncsi vagyok, hogy fogadja majd Réka az új arcot! Bár, ő szinte mindenkire mosolyog...

Rakok fel egy 18 éven felüli képet :wink:
Kép

A ringatózásból már csak ezt sikerül megörökítenem:
Kép

Ez a kép meg csak úgy tetszik :D
Kép

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Láttátok az iwiw-en Ancsáék gyerekeiről az új képeket? Gyönyörűek a lányok, és nagyon édes a kis Lóci is! :D

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Linácska,

állítólag a babák kb 8 hetes korában csökken az étvágy. Hát Dancinál nem pontosan így volt, de tényleg lecsökkent egy idő után, és a súlygyarapodása is.

Nemone,

hát a héten is voltunk egyedül egy estét. Jól elvagyunk napközben kettecskén, de azért úgy hosszú volt, hogy max fürdetésre jött haza a párom. A héten már nem volt annyi munkája, remélem, hogy a közeljövőben is többet tud velünk lenni.
Réka baba annyira szép, mindig megmelengeti a szívemet, hogy milyen szépséges kislány lett a pici törékeny babácskából ahogy a születése után láttuk.
Borostyán nyaklánc nekem eszembe sem jutott, hogy jó a fogzásra, pedig Boni mamiék is használják :oops: Lehet, hogy nekünk is ki kellene próbálni mert a negyedik foggal még mindig megy a kínlódás...
A ringatózós fotó nagyon jó :lol:

Kép}
monic80

Nemone,

végül délben felkerekedtünk Danikával és elmentünk a szüretre, épp az ebédre értünk oda, addigra a munkával már kész voltak. Megint elbűvölő volt Danci, mindenkire vigyorgott.
Biztos nagyon fogja szeretni Rékát a nagytesó :wink:

Kép}
monic80

Hazaértünk a nyaralásból. A kezdeti dolgokhoz képest egész jól alakult. Az elutazásunk napja sem volt mentes a gikszerektől. Az Alpokban elkapott minket egy felhőszakadás és beázott a kocsiban az elektronika. 1 órát száradt, mire megint el tudtunk indulni. Utána az olasz autópályán kerültünk dugóba. 3 órával később ott hagytuk az autópályát és térkép nélkül próbáltunk eljutni Bibiónéba A GPS-en nem működött a térkép, nem sikerült megcsinálni a nyugat-európai részét. 8-ig lehetett elfoglalni a szállást, 19:56-kor értünk az utazási irodába! Még jó, hogy mindenki szívott és még bőven ráértünk átvenni a kulcsot. A múlt hét szombat nem volt jó időjárási szempontból, de olyan jó volt a többi. Egy nap esett csak reggel, de utána úgy kisütött a nap, hogy pl. a párom totál leégett. A fiúknak legalább a fogával nem lett baj, de a húgomnál előjött a napallergiája, úgyhogy egy pár napra eltiltottam a napozástól. Nagyon nem kellett, mert viszketett neki eléggé. A tenger nagyon jó volt, 3 napon keresztül olyan hullámok voltak, hogy én ilyeneket még nem láttam. Tök jó volt benne ugrálni. A cukrom is jól bírta a pizza-diétát. Csak az első napokban mértem 7 fölöttieket, de utána már tudtam, hogy mi fér bele és már nem volt gond. Ma már kicsit gyorsabban jöttünk, a kiutazás 14 órájához képest ma 10 óra alatt hazaértünk. A húgomat még felraktuk a vonatra. Szóval összességében jó volt. Megpróbálok mindent visszaolvasni.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky,

örülök, hogy jól sikerült a nyaralás és a cukroddal sem volt gond.
Bibionéban mi is nyaraltunk már, én szerettem ott lenni. :lol:
Szegény húgod :cry: Átérzem a helyzetét mert nekem tavaly nyáron a terhesség hozta ki a napallergiámat, nem tudom elmondani mennyire viszkettem a kiütésektől.

Kép}
monic80

Teszek fel egy pár képet a nyaralásról.

Tengerpart:
Kép

A városban este:
Kép

A párommal és a hugicámmal:
Kép

Velencében a párommal és pocakkal:
Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

VICKY
Örülök hogy jól telt a nyaralás. Szépek vagytok nagyon! Édi a pocakod! :)

Szuper hogy nem volt gond a cukkerrel sem!

MONIC
Mustot ittál? :lol:
Nagyon ügyi vagy hogy még mindig van tejed.
Nemsokára megyek dokihoz és majd meglátjuk mennyit hízott a kis ördög. Az elmúlt napokban már nem rúgdos nagyokat, de viszont egyfolytában fészkelődik, ki-ki nyomja magát. :)
Olyan kis sajtkukac mint a testvére meg az apja.

Ma összevesztünk a szobán, mert a gyerek jövő héten készül ki a sulis utazásra így nem fog jönni (legalábbis most ezt állította) én meg mondtam apának hogy akkor kihasználjuk az alkalmat és megcsináljuk a szobát. Egyből kiakadt hogy miért akarom már most, gondolom szegény kisfiát sajnálja hogy két hónappal előbb elveszem a szobáját. Szerintem olyan mindegy, vissza már úgysem kapja. Arról nem beszélve hogy ez az én házam, ha én úgy döntöttem volna hogy egyáltalán nem is lesz szobája akkor mi van, nem? Most azon gondolkozom hogy elhívom anyukámat meg a tesóm fiát hogy segítsenek megcsinálni a szobát, mert ha a páromon múlna akkor november közepe előtt nem lenne itt meg semmi, nehogy szegény fiacskájának egy nappal is többet kelljen tölteni a szobáján kívül.
Fontosabb a gyerek lelki világa mint az én egészségem. Nem hiszi el hogy novemberben nekem erre már se erőm, se időm, se energiám nem lesz arról nem beszélve hogy akár egy hónappal is jöhet előbb a pici. Szeptember közepén kész lesz a szoba akkor valóban lesz még két hónap hátra ha időben jön Miló, de utána még hetekig tart mire kimosom a rucikat, átvasalgatom, elpakolom.
Arról nem beszélve hogy a doki azt mondta hogy ha nem lesz jó a cukim meg a vérnyomásom akkor kórházba is kerülhetek.
Már csak emiatt sem szeretném az utolsó pillanatra halasztani a dolgot, szóval ha nem tetszik nekik akkor el lehet menni. Anyuékkal meg majd én megcsinálom a szobát ha már erre sem képes a párom a kisebbikért.
A múltkor is olyan hülyeséget mondott amikor kiderült hogy a szomszéd kismaminak is pöcsöse lesz. Felhívta őket hogy gratuláljon, beszélgettek erre ilyet szól hogy most akkor kinek adja el a fiát ha nekik is az lesz (már mint a kisebbiket). Mondom ha te el akarod adni valamelyik gyerekedet akkor az csakis a nagyobbik lehet, de azért még nekünk kéne fizetni hogy elvigyék.

NÉMÓKA
Nagyon szépséges Réka.
Monic már megint leírta a gondolataimat. Olyan szépen kikerekedett. Ellenállhatatlan vágyat érzek hogy jól megharapdáljam azt a kis húsos combiját! :lol:

Most ennyi jutott eszembe......... mennem kell vasalni, van egy egész heggyel. :twisted:

dita75

SZiasztok! Csak beköszönök:) JÖttem megnézni Vicky képeit, szuper lehetett Velence!:) Már hárman voltatok ott, hát nem szuper?

Némóka, Réka baba gyönyörű, nagyon cuki:)

Dituli, húúú, 2,5 hónap múlva Miló meglátja a napvilágot? Nagyon hamar el fog repülni az idő és mindjárt babázhatsz, de jó neked!!!!:)
Sajnálom a vitát a gyerekszoba miatt.

Mi jól vagyunk, már betöltöttem a 22. hetet. Lehet, hogy én is cukros leszek, mert nagyon éhes vagyok, nem bírok magammal. Az édességet is kívánom és kb. óránként éhes vagyok és ha nem eszem, akkor korog a gyomrom. Elkezdtem a terhes tornát is, de csak óvatosan, mert 20 éve nem tornáztam és alig bírom.

Puszi mindenkinek!
Vendég

20 percre egyedül hagytam Levit az apjával, profi módon elaltatta, na de hogy.....
Kép
cumi kitámasztva a távirányítóval :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

twist: Velence tényleg szép volt, főleg hogy nem voltak annyira sokan. Mondjuk valami nagyobb durranásra számítottam, de mivel a húgom ujjatlan felsőben és rövid nadrágban volt, ezért nem jöhetett volna be. Így inkább mi sem mentünk. Hajókáztunk az árából egyet.

dita: Szerintem sem korai a babaszoba, max. decemberben én is szeretném megcsinálni.

linacska: Nagyon aranyos Levi baba, apa meg nagyon ötletes. Jót nevettem.
vicky79
Budapest III. kerület

Linácska,

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A párod nagyon leleményes :lol:

Dita,

a szoba kipakolással nem kellene várni, mivel majd az átalakítás után neked kell takarítanod és a nagy pocakkal NEM fogod bírni. A párod megérthetné végre, hogy a picinek lesz szobája és a fiának kénytelen lesz megszokni az új helyzetet.
Húúúúúúú, most megint felidegeltem magam, az a baj, hogy amikor a párodról írsz akkor olyan mintha a sajátomat olvasnám :evil: Csak szerencsére mi már megvívtuk azokat a harcokat amik nálatok még most jönnek.
(de ahogy Miló megszületik a párod imádni fogja, és mindent megad neki, olyan dolgokat is amikre a születése előtt azt mondta, hogy hülyeségek :wink: :wink: , :wink: tapasztalat :wink: :lol: )

Twist,

én jártam terhes tornára és nagyon hasznos volt. A gyakorlatok is mert jólesett végre megmozgatnom magam a speciális gyakorlatok segítségével, Dancinak is tetszett és a relaxációnak és légzőgyakorlatoknak a szülés 13 órája alatt hatalmas hasznát vettem. Nagyon sokat segített, hogy képes voltam ellazulni amikor már nagyon fájt és az előre begyakorolt légzésnek köszönhetően 3 nyomásra meglett Danci és a lepény is.

Kép}
monic80

sziasztok!

sajnos az otthoni pihenés nem úgy sikerült, mint ahogy szerettük volna, mert összeszedtük a Rota vírust valószínű györökön, mert akik ott voltak velünk mindenki kidőlt utána a családtagok is.kivéve azokat a gyerekeket akik be voltak oltva Rota ellen, köztük Zsiga is.

nagyon féltem tőle,hogy Zoé is elkapja, mert sajnos húgomat és a férjét sem kímélte de szerencsére kopkopkop az anyatej védettséget nyújtott neki. remélem.jól elintéztük a tisztítókúrát a családnak :roll:

szerencsére egy nap alatt kijöttünk belőle.. de főleg azok akik tudtak hányni. :lol: minden játékát a Zsigának kifertőtlenítettem, itthon szerencsére mást nem kellett, mert nem voltunk itt. most már semmi bajunk.

majd még jövök

MOncis köszönöm köszönöm köszönöm
Vendég

Sziasztok!

BONI
Sajnálom a vírusos fertőzést, még jó hogy a gyerekeknek nem lett baja.

MONIC
Felidézem benned a régi szép emlékeket? :wink:
Bízom benne hogy nálunk is nagy változások lesznek ha már meglesz a pici.
Tegnap dúlva-fúlva kiment a párom, végzett egy kis fizikai munkát a tanyán aztán amikor bejött a lakásba azt mondta hogy ezen a héten esténként összerakjuk akkor a gyerekszoba bútort.
Gondolom kint elgondolkozott hogy nekem van igazam.
Elvégre mégiscsak lesz egy saját kis kuckó ahová elvonulhat csak fele akkora mint a régi. Neki is el kell fogadnia hogy egy-egy hétvége miatt nem fogom neki fenttartani a legnagyobb és a legmelegebb szobát.

LINÁCSKA
Jó fej a párod! :)

TWIST
Tegnap gondoltam rád, ezek szerint valami kaja-front van (de remélem csak volt) mert én és a párom is egész nap csak ettünk volna. Délután már szinte óránként vettem magamhoz egy-egy falatot mert azt hittem hogy kilukad a gyomrom. A párom kb. fél kiló édességet evett meg. Egy tábla csoki, két sport szelet aztán kérte hogy süssek ki neki vagy 8-10 db palacsintát amiből úgy 5-6 le is csúszott neki nutellával megkenve. :lol: :lol: :lol: :lol:
Még nézni is rossz volt, pláne hogy én nem ehetek ilyesmit. Azért egy palit betoltam reszelt almával. :oops:

Ma megint nem aludtam valami sokat. 3 kor felkeltem pisilni aztán tévéztem jobb híján. Sajnos csak hason tudok igazán jót aludni, de ha kicsit jobban ráfekszem az oldalamra már az sem tetszik Milónak. Addig rugdal míg le nem fordulok róla. Az a póz amiben ő jól érzi magát viszont meg nekem kurva kényelmetlen mert a derekam meg az egész hátam leszakad. Pedig már kipárnáztam magam mindenfelől, a párom alig fér el a szopipárnától az a választóvonal az ágyban. :lol: :lol: :lol:

dita75

Jó reggelt!
Túl egy mozgalmas hétvégén, szombaton egerben voltunk, tegnap egy barátunknál sütögetni délután. Jól éreztük magunkat, Lacus is körbe volt véve gyerekekkel.

Boni!
jobbulást nektek!

Nálunk detto ez volt, amikor kiterültünk ApuLacival, Lacusnak sem lett semmi baja.

Kép Kép
Kép Kép
20150601134430

Boni, sajnálom a virusokat, Olcsa nincs is beoltva Rota ellen, nekünk a doktornénink nem javasolta.

Viki, nagyon jók a képek, nekünk is ugyanolyan kis piros kék motorkánk van mint Lackónak, úgy kaptuk ajándékba. Persze még nem tudtuk használni.

Ditus, nem tudom szoktad-e venni az Anyák lapját, én igen, és nagyon szeretem tök jó dolgok vannak benne, a szeptemberi számban a terhességi cukorbetegség a téma.

Kép
pgsuska

Czinki, mizu veletek??? Nándus, olyan régen jelentkeztél.

Kép
pgsuska

Zsuzska!
Lackó is csak hesszel a bébitaxin, meg dudál. Lusta tekerni vele.
20150601134430

Hát már itt is kihalás van? :roll:

LACkó még mindig elbűvölő! én bébitaxira már be sem ruháztam, de a motor az bejön :lol: és te is jól nézel ki!

Ditusom kitartás a pakoláshoz!

Vicky örülök,hogy jó volt a nyaralás!
Vendég

Sziasztok,

Viki mami,

nagyon szépek vagytok, egy igazi boldog kis család.
Danika is szőnyeg ellenőr lesz, még nem is tud igazán mászni, de már elvergődik a szőnyegig és a szöszöket akarja összeszedni.
Pénteken vettünk járókát, azt hiszem használatba kell vennünk.

Boni mami,

tényleg kicsi a forgalom. Én a könyveléssel vagyok nagyon elhavazva... :oops: Hétvégén tartjuk a férjem lánya szülinapját, jön az egész család és most meg akarom csinálni a papírmunkát, hogy a hét második felében boldogan főzhessek, moshassak, takaríthassak :lol:
Húúú, sajnálom a rotát, annak nagyon örülök, hogy Zsigi az oltásnak köszönhetően megúszta. Mi azért oltattuk be Dancit rota ellen mert amikor 36 hetes terhes voltam nagyon csúnyán elkaptam, és duplán szendvedtem, mert Danci is szenvedett a pocakban, a hányás-hasmenés, láz és injekciók nagyon megviselték. AKkor mondtam a férjemnek, hogy több ilyennek nem akarok kitenni a picit (és arról is meg vagyok győződve, hogy 1 hét múlva azért indult meg a szülés is 3 héttel hamarabb :roll: ).

Zsuzska,

hogy vagytok? Mit szoktatok Olival játszani?

Dita,

sajnálom a fogorvost. :cry: Remélem a barát fogorvos azért mérsékeltebb árat kalkulál ki.

Kép}
monic80

Tegnap testvéremnek mondta a nőgyógyi, hogy csak lombikkal lehet gyereke mint nekem. Ő nem keseredett el ezen (látva Danci milyen szépséges és aranyos gyerkőc), de én igen, sajnálom, hogy mindketten szenvedünk ezen a téren. :cry: :cry:
Jövőre szeretnének gyereket, úgyhogy előfordulhat, hogy egyszerre járunk majd Szegedre, mert a kistesó beültetését mi nyárra tervezzük.
És nagyon jófej volt a doki mert amikor kijött behívni a testvérem meglátta Danikát, odajött megsimogatta a fejét, teljesn képben volt, hogy mikor született (pedig sajnos végül nem nmála szültem), és persze Danci teli szájjal vigyorgott rá amivel teljesen levette a lábáról :lol: :lol:

Kép}
monic80

Tényleg sehol senki... :roll:

Kép}
monic80

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?