Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok
Én még mindig a gyes/gyed stb témával kínlódok. Senki nem tud mondani nekem semmi értelmeset. A múltkor a a férjemmel beszélgettünk erről, 20 perc után leordította a fejemet, hogy hogy lehetek ilyen szerencsétlen, hogy még a saját ügyeimet se tudom elintézni. :cry:
Azt legalább jól értem, hogy ha aktuálisan nincs állásom, mindegy hogy mennyit dolgoztam addig, nem kapok tgyást, se gyed-et?
Nov. 30-al lejár a határozott idejű szerződésem és a jelenlegi gazdasági helyzetben, egyáltalán nem biztos, hogy az új helyen alkalmaznak (pláne 6.5 hónapos terhesen).

Táppénz: úgy terveztem nov. végéig dolgozok, de a napi 3 óra ingázás már most nagyon megvisel. Különösen, hogy most reggel 14 fok van, délután meg 30. Szóval lehet hamarabb eljövök. (azt hiszem ez a táppénz már úgysem számítana bele a juttatásokba, feltéve hogy lesz egyáltalán)

A dokim nekem sem szószátyár és mindig utólag jut eszembe miket akartam megkérdezni, de szakmailag nagyon jó és bízom benne.

4D Uh-ra mi tuti megyünk, már nagyon várom!

Úgy általában eddig nem voltam kívánós, viszont a múltkor álmomban olyanokat ettem, hogy még most is összefut a nyál a számban! :lol:

Nekem a bal fülem dugul már hetek óta. Baromi idegesítő :evil:

Nagyon irigykedek ám a talitok miatt, de a fél országon nem tudok emiatt átutazni :( Egyetek helyettem is valami édes-krémes-gyümölcsös csodát! :wink:
zuzmooo

zuzmoo - neked is a bal dugul? :) nekem az allergiától van egyébként, sztem a durva parlagfűtermés és a terhesség csak súlyosbítja... :(

Egyébként most vettm a patikában egy homeopátiás bogyót, és azt szopogatom néha, mintha használna valamennyit rá.

boruska

Bori!

Málna a saját bokrunkról van. Folyton érő, kb októberig kiló számra van rajta.
Tábli: mindjárt nézem

Zuzmoo!

Jól érted, nem jár semmi, csak gyes. Viszont nincs valami ismerősnél hely, ahova be tudod jelenteni magad és fizetni a járulékot/táppénz hozzájárulást? Sztem sokkal jobban járnál!
Vendég

Na, megjöttem a dokitól. Egy pozitívum: baba mocorog, láttam az UH-n, de már érzem is ( ő nem díjazza, hogy a net előtt kuporgok). Kedves dokim most meg visszafiatalította a babát a mensi szerint számítottak szerint (az ő UH mérése most ennek felelt meg). Ez csak azért nagyon-nagyon kedves, mert az elmúlt időben potom 3 olyan vizsgálat volt, ami terhességi korhoz kötött. Ld. 12 hetes UH, kombinált teszt, AFP. Tehát lehet, hogy semmit se a megfelelő időben vettek. Most már csak annak örülök, hogy az integráltra nem adtuk ki a 15 ezer Ft-t. Ezzel a fáradsággal kézrátétellel is nézhetnének. (Persze azért elkapott a hideg frász, hogy nem nő rendesen a baba.) Innentől nem vagyok hajlandó idegesíteni magam.
pammut

Pammut, nyugi én úgy hallottam, ez teljesen normális egy párszor fognak még ide-oda minősítgetni :?
Zuzmoo!!!
Én úgy tudom, hogy hiába vagy határozott idejű szerződéssel, ha terhes vagy köteles meghosszabbbítani!!!!!
Meg kérdeztem a személyzetisünket és Ő is azt mondta védet vagy!!!
Maradnod kell!
Illetve, ha nem bírod onnan mehetsz táppénzre, és még visszavenni is köteles! Néz utánna nem mindegy!!!

Kép
bettike830

pammut, ne aggódj, nekem is összevissza mérték!

nagyon várom már a jövő hétfőt, hogy lássam, hogy minden rendben van-e az én kis bucimmal!!

boruska

Én is hétfőn megyek!! :lol: :lol:

Kép
bettike830

Nóri, Betti: nem ilyen egyszerű a helyzet. Az egyetem után még 5 év "szakképzés" van a szakvizsgáig. Ennek az első két éve (ezt csinálom most) az alapképzés, amikor az állambácsitól kapom a fizetésem, a maradék 3 évre találnom kell egy kórházat ami alkalmaz. Szakvizsga nélkül hivatalosan semmilyen orvosi tevékenységet nem végezhetek felügyelet nélkül, tehát ha az a kórház amivel korábban megegyeztünk, nem vállal decembertől, akkor nem nagyon tudok más munkát végezni. (ja, és ez a kórház is 55km-re van onnan ahol lakunk, tehát nagy pocakkal már nem mászkálnék) Eddig a tanulmányi osztály nagyrésze is szabin volt, de a héten megpróbálok bemenni és megérdeklődni, hogy szerintük mit lehet tenni. Nem igazán így terveztük pocakmanó érkezését, de az az igazság, hogy jobban örülök ennek a babának mint amennyire aggaszt a fizetésem. Valahogy biztosan lesz! Nagy a család, éhenhalni tuti nem fogunk :)
Köszönöm lányok, hogy egyáltalán foglalkoztok velem.
zuzmooo

Zuzmoo, végre más is akinek dugul a füle. Én tegnap is majd' megzavarodtam tőle. De nincs minden nap, érdekes.
Én sajnos ilyen mélységekig nem vagyok tájékozott a határozott idejű munkaviszonyban, de szerintem nyugodtan kérdezz rá még egyszer az indexes fórumon. Van hogy átsiklanak egy kérdés felett.

Katica, hogyne értenénk meg hogy szeretitek Borit. Az embernek a saját gyereke. Csak azért az a felháborító, hogy szegény kiszolgáltatott volt a pocakodban azoknak az embereknek, akiknek kötelességük lett volna figyelni rá.

Megjártam a dokinénit, felírta az antibigyót és megírta a javaslatot is. És megint nem kért egy kanyit sem. Próbáltam erőltetni, de azt mondta, legyek nyugodt, ha kér, azt ő majd mondja. Tök jó volt, nem kellett várni, nem volt senki előttem.
Ééés! Kész a festő! Már csak a bordűrt kell felragasztania és rendben a szobánk. Majd teszek fel róla képet.
Mondta hogy nem a radiátor fölé ragasztja, mert az olyan gyerekszobás. Majdnem kibuggyant belőlem a nevetés. Sokan nem tudják még mi a szitu, és mivel ugye nem is látszik pocak, idegeneknek nem tűnik fel.

Én is szívesen elmennék a talira, de egyrészt melózom, másrészt meg a botorkálásom miatt van némi komplexusom. :roll:
Majd ha egyszer Budaörsön lesz, oda elmegyek. :lol:

Azt hiszem hogy tényleg a kis szarost szoktam időnként érezni. A nap bármely szakában most már ha úri jókedve úgy tartja, motoz egyet belülről a hasamon. Tök jó. :P

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sajnos a határozott idejű szerződés nem felmondással, hanem törvényi erejénél fogva szűnik meg. Így nincs védettség.
Van viszont passzív táppénz és munkanélküli is. Illetve hamarabb el tudsz majd menni TGYÁS-ra. De ez elég bonyolult ügy lesz sajna.
Vendég

Mivel senki nem jelzett problémát az idővel kapcsolatban, a tali időpontja szeptember 16. 15h!
Helyszín: Sugar cukrászda http://sugarshop.hu/index.html
Ma még meg lehet vétózni. Holnaptól fővesztés terhe mellett! :lol:

És aki visszajelzett, hogy jönne:
Juci, Kati, Bea, Bori, Barbi meg én

Aki még jönne:
1: írjon mailt, vagy privit, csak ne ide biggyessze, mert lehet nem veszem észre.
2: küldjön telefonszámot
3: írja meg pontosan hánytól hányig ér rá. Na jó, elég nagyjából! :lol:
Vendég

Nekem eddig jó az időpont, ha nem dolgozom, akkor 15-től ráérek, ha nem, akkor egyáltalán nem... :(

boruska

mármint ha igen :)

boruska

Nóri: irigyellek a kitartásodért. Én a második lerázó válasznál hagytam volna a fenébe. Az ő dolga. De örülök, hogy végre hallgatott rád Reni.

Zarja! Ezzel rám céloztál? Mármint a "lerázó válasszal"?

Sajnos csak papíron leszek táppénzen. Gyakorlatban dolgoznom kell dec. 18-ig :?

Szép estét!

bellerreni
Eger

Nóri!

Szerintem a 15:00 kissé korai. Akik dolgoznak (a nagyrészünk azért dolgozik), azok nem feltétlenül tudnak eljutni olyan korán!
Én sem tudom garantálni, hogy el tudok jönni ennyire korán bentről. Nekem 9:00-től 17:00-ig tart a munkaidőm. :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Naaa Csajok! Mi történt? Nagyon el van tűnve mindenki :shock:

Szép napot!

bellerreni
Eger

Csuppancs Te mire és milyen antibio-t kaptál? Dokim ránézett a vizelet leletemre, volt benne vmi baci. Na jó, akkor legyen egy kis antibio. Csak otthon néztem, amit felírt (Ceroxim) a leírás szerint terhességben ellenjavallt. Rögtön felhívtam édesapámat, aki belgyógyász és elsőszámú tanácsadóm, sajna 120 km-ről csak telefondoktorként működik. Szerinte egy ilyen bizonytalan bacira, ez az antibio kicsit durva. Kéne egy baci tenyésztés. Úgyis megyek háziorvoshoz, megpróbálok kunyerálni ilyet. Ja, én is táppénzen vagyok. "Kedves" párom tegnap érdeklődött: és dolgozni nem akarsz? Nincs 2 hete, hogy kikerültem a kórházból :twisted: . Én elhiszem, hogy aggasztja a pénz, meg minden, de ha visszakerülök a kórházba, majd félreáll a szája. Ezek a pasik...
Ma hajnalban felébredtem és Babó egész bulit rendezett a pocakomban vagy fél óra hosszat. Megnyugtató :D .
pammut

Pammut, a lyme miatt kapok amoxicillint, hogy a bébinek tuti ne legyen baja. 8 hétig kell szednem. :evil: De mivel nem volt konkrét terméknév, így olyat választottam, amiben még a nekem felírt magas adagolás is engedélyezett, illetve terhességben szedhető. Van amelyikben csak az előny-kockázat blabla van benne. Nyilván melyik gyártó mennyit áldozott a vizsgálatokra.
Párod igazán kedves, de nem hiszem hogy előrébb lennétek tényleg ha visszakerülnél a kórházba. Nem tudom hogy utána hogy számolna el a lelkiismeretével. Nekem meg már azt kérdezgetik hogy meddig akarok még jönni dolgozni. Remélem ma délután végre sikerül pihentetnem a lábamat, hogy reggelre ne legyen dagadt, bár valszleg csak hétvégén várható a teljes javulás.
Nekem is volt baci a vizeletemben, de senki egy büdös mukkot nem szólt rá. Mondjuk lehet hogy a nőgyógyász gondolta, úgyis szedem az antibiotikumot, a háziorvos véleményére meg amúgy sem adok.

Hú Csajok, nagyon klassz lett a szobánk. Délután csinálok róla képet.

Szegény picuri, reggel ordítoznom kellett a kutyákkal, mert megint nem tudta a domináns hülye szukánk hogy merre hány méter, morgott rám, azt meg igen nehezen viselem, azonnal fölmegy a pumpám. Bébike azóta szerintem csak itt kuksol a hasamban és les hogy a mami miért volt olyan mérges. Most lelkiismeretfurdalásom van. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Én is szeretném már érezni a kis pocakmanót. Mostanában annyira jól érzem magam, hogy kicsit kezdek aggódni... :?

bellerreni
Eger

Köszi Csuppancs. Méreg nálunk is volt reggel, én a gunarunkat pofoztam meg, mert nekem akart támadni. Na, ezt én se viselem békével. Az ostoba madarát időnként el kell gatyázni. Baromi nagyokat tud harapni, meg a szárnyával ütni.

Reni ne aggódj! Amióta visszafiatalítottak, Veled vagyok egyidős terhes és hiába a 4., én sem érzem minden nap. És irigyellek, hogy jól vagy. Lesz ez még így se :D :D ! Élvezd ki!!
pammut

Pammut! Eleget szenvedtem az elején. Most jó, hogy egy kicsit fellélegezhetek. Most készülök fel a nagy hassal fújtatós időszakra... :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

Sziasztok!!
Úgy látszik, ma valami gond volt az állatokkal, az én kis Tyutyusom is reggel támadott, de csak játszani akart volna, hajnal 5-kor! :cry: :cry: Én annyira nem.....
Hát lányok én sajna egyálatalán nem érzek semmilyen mozgást
Sajna :cry: :cry:

Kép
bettike830

Bettike, Reni, nálatok is első baba, nem?
Én sem érzem, és az összes első babás barátnőm csak a 19-20. hét körül kezdte érezni. Majd a negyediknél már mi is meg tudjuk különböztetni a bélgázoktól :)

boruska

De az akkor sem fer.....
Ha már érezni, akkor miért nem ismerem fel
Ez igazságtalan :cry:
De ami késik nem múlik

Kép
bettike830

Sziasztok!

AFP: 1.7mol
Toxo: negatív
Hepatitis: negatív

Azt mondták jók az eredmények, minden rendben! Ma megyünk nődokihoz, remélem megmutatja, hogy fiú, vagy kislány!!!!

Edit

Kép
ézsóné

Edit, gratula! Kíváncsi vagyok mit mond a doki. Este írd majd meg légyszi! :)

Csajok, I K E A-s kisággyal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Olyat néztem aminek le lehet venni az egyik hosszú oldalrácsát. Mi Beninél is úgy használtuk a másikat, mert a mi ágyunkhoz toltuk az övét, így volt praktikus.

Bettike, nyugi. Nekem második terhesség és mégsem vagyok 100-ig biztos benne hogy a picurit érzem-e. Az elsőnél is így voltam mondjuk, de akkor a 18. héten volt egy nagy rúgása, onnantól számítottuk hogy tutira érzem.

Lehet hogy front volt az állatoknak nem tudom, de lehet hogy nekem is, ugyanis kezd fájdogálni a fejem. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok,

ezzel a szerda délután 3 órai cukival, ami pont a város másik végén van, nekem is vannak problémáim...
Ahogy Kaktinak, nekem is 5-ig tart a munkaidőm, bár 4 körül le tudok lépni, de annyival előbb sajna nem... Szabim nincs, így nem tudok előbb elmenni. Sajna 5 előtt semmiképp nem tudok oda kiérni.

Bocsi, de ha jól emlékszem valami 7végéről volt szó.. lehet, hogy azóta már nem, de én még arra emlékeztem.

Amúgy olvaslak ám benneteket, de nagyon ritkán tudok írni, 3. napja nincs gépem, valami kölcsöngéppel dolgozom... ami hol megy, hol nem...
Amúgy hétfőn voltam dokinál, szokás szerint még megvan az egy hét eltérés a mérete és a kora között, de már nem foglalkozom vele... Sajnos képet elfelejtettem kérni, de láttam, hogy megvan mindene, és egyre virgoncabb... :) és ami nagyon fontos, hogy szégyenlős, vagy sértődős nem is tudom, de folyton hátat fordított a dokinak, így nem láttuk, hogy milye van...
23-án megyek a genetikau UH-ra, akkor már minden kiderül... :) remélem

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Edit Bocs, ha kukacos vagyok, de a toxoplazma negatív az ugye azt jelenti, hogy nem vagy fogékony? Tehát már átestél a fertőzésen.

Én most voltam a háziorvosnál és ezerszer normálisabb volt, mint tegnap a nődokim. Szépen táppénzre vett, adott beutalót terheléses vércukorra, külön felhívta a védőnőt, hogy mely napokon és hányra lehet menni és a bacis vizelet leletemre nem gyógyszert írt, hanem adott egy másik beutalót ismételt vizsgálatra, gondos utasításokkal a mintavételre. Ezek után tuti, hogy neki fogom megmutatni a kapott leleteket, ő nem fog felírni vacak gyógyszert. Csak az a kár, hogy csak helyettes doki néni :( , de a jövő héten még lesz :) .
pammut

a toxonál a negatív nem az, hogy tiszta, nem kapta el, tehét még fogékony?

boruska

A toxonál két eredmény van.
A dupla negatív még nem esett át rajta és most sem beteg.
A pozitív-negatív, ha már átesett, de most nem beteg.
A pozitív-pozitív az, ha most is beteg.

Nekem mindegy mikor van a tali, de amikor kérdeztem, senki nem mondott semmit!

Beának nem jó a hétvége, mert akkor jönnek haza vidékről, utána meg elutaznak. Szóval 14-17ig lenne jó. Nekem az időpont mindegy. 20:00-ig vannak nyitva. Egy estét igazán bevállalhat apuka is, mert én előtte egész héten egyedül leszek! :cry:

Én tőlem lehet este 18h-kor is kezdeni.
Vendég

Gyors parajelentés: nézegettem pocifotókat a 14-15 hétről, és mindenkinek láthatóbb a pocija, mint nekem! :(
Vajon ott van még a baba, nődögél? Vagy az eleve nagyobb poci miatt nem látom a változást?
Segítség!! :?

boruska

Szép napot mindenkinek!

Lányok, de irigyellek néha benneteket a kertes ház és állatok miatt. (kutya, macska, gúnár stb.) Nah, azt hiszem gyakrabban kellene hazajárnom a szülőkhöz. De az már biztos, hogy a picivel sokat szeretnék náluk lenni, hogy legyen levegőn és ne féljen az állatoktól.

Pammut: azt hiszem a táppénzt senki sem akarja direkt... Én sem így terveztem, de ha már ennyit költöttünk a lombikra, csak kéne vigyázni, pláne, ha volt is egy-két probléma. Apa is ha tényleg akarja a babát, csak belenyugszik és türelmes lesz.

Csuppancs: rendesek a kollégák, ha már így kérdezgetnek. Gondolom a lyme és a baba miatt is aggódnak érted.

Ézsóné: Gratula az eredményekhez! Aztán írj, hogy sikerült-e titokról fellebbenteni a fátylat!

Boruska: nyugi, ott baba! Ha jól nézem, hamarosan találkozol is vele 7-én. :D

Kép
Kép
molmar

Boruska, ott van, nyugi! Nem látszik az én hasamon sem a változás, inkább csak én érzem hogy más az állaga.

Molmar, félreérthetően írtam. Nem a kollégák aggódnak, hanem a család. :lol: De ma a főnökfiú is megkérdezte, úgyhogy mondtam neki, ez a hónap. Ő legalább komolyan veszi, nem úgy mint a papája.
Megbeszéltük viszont, hogy a lehetőség nyitott az otthonlét melletti munkavégzésre külön javadalmazásért. :P

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Boruska: Nyugi, én sem érzem a bébit. Másfél hete félálomban bugyborékolt a hasamban, azóta néma csend. A 20. hétig ez teljesen normális 8)

Tali: Nekem jó a három óra, ha gondoljátok persze lehet odébb tenni, én alkalmazkodom a többiekhez. Négynél későbbi kezdési időpontot nem javasolnék, mert a cukik általában 7kor zárnak + utána még haza is kell jutni valahogy. Mivel életünkben most talizunk először, szerintem simán elücsörgünk órákat is (megvárva a később érkezőket), legalábbis mondanivalóban nem lesz hiány :) Na meg az sem okoz gondot, hogy egész délután finomságokkal kell tömni a pocit :P Talán metróval a leggyorsabb eljutni Újpestre, én a belvárosból indulok kocsival. Ha valaki a kényelmesebb, ám esetlegesen lassabb közlekedést választja, úgy szívesen elviszem.

Kép
juci-77

Csuppancs! Pedig már azt hittem, hogy ilyen rendik a kollégák, mert ugye nem mindenhol van így. :? De azt hiszem a főnökfiúra nem lehet rosszat mondani, pláne ha ad lehetőséget otthoni munkavégzésre. :)

Kép
Kép
molmar

Boruska Ne aggódj! Ezen aztán tényleg ne! Majd meglátod a felének az lesz a baja, hogy túl nagy, a másik felének meg hogy túl kicsi a pocakja. Szemmel alig látható pocakokból is született 3-4 kg-os gyerek és bálnagyomorból is 2 kg-os. Ez nem a babától, hanem a mama alkatától függ :D . Szóval keress valami új paráznivalót :lol: :lol: !
pammut

Én nemtom csajok, ennyit írt a könyvembe,hogy negatív a toxo :shock:
De nem mondott semmit, csak annyit, hogy jók az eredményeim.

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!
Megerkeztunk epsegben tegnap ejszaka, azt sem tudom, hogy tizkor, vagy 11-kor. Nem volt hihetetlenul borzaszto, de azert hetente nem csinalnam vegig. Feri elott le a kalappal: annak ellenere, hogy hetfo reggel nyolcig aludt, egesz nap intezkedtunk es pakoltunk es csak indulas elott egy fel orara tudta lehunni a szemet, szoval ezek ellenere tegnap ejszakaig folyamatosan birt vezetni. A kompozas utani Francia resz volt a legrosszabb, mert meg ejszaka volt, akkor tort ra faradtsag, eleg gyakran meg is alltunk emiatt par percre, de nappal felelenkult, a kovetkezo naplementekor meg mar Becs utan voltunk, szoval akkor mar motivalta az, hogy magyar foldol autozhat.
Kristof remekul viselte az utat, mindenki figyelmebe ajanlom a 18 kiloig hasznalhato fekvobe dontheto autosulest, nem volt rettenet draga, de megeri a penzet, az tuti. Kristof sokkal nyugisabban aludt benne, mint az agyban, az ut 80%-at ataludta. Egyebkent meg evett, nezelodott, beszelgetett, mar magyar teruleten unta meg a dolgot, akkor fel ora alatt rekedtre visitotta magat, de utana ismet bealudt. Ejszaka is aludt, reggel hetkor keltett, megetettem, majd atadtam a nagyapanak, en meg visszaaludtam.
Jah, es nappal egy body-ban utazott a fiam, valahogy felre csuszott a pelus es kozvetelnul beleszart a babaulesbe Nemetorszag kozepen. Mokas volt, mert mire meg tudtunk allni egy pihenonel, addigra mar a haja is szaros volt. :lol: :lol: Akkor persze ilyen fejet vagtunk> :evil: :evil:
Hat en nem viseltem jol az utat, osszesen ket orat aludtam szaz reszletben. Ittunk egy kavet kedd reggel, ami majdnem visszanezett, azutan oriasi kanikula lett, vegig fajt a fejem es hanyingerem volt, mindegy, hogy a klima ment, vagy nem ment es eppen a melegtol voltam szarul. Mire az osztrakokhoz ertunk megnott a bokam es raszorult a gyuru az ujjamra. Most alvas utan valamennyivel jobb a helyzet, de meg nem vagyok teljesen magamnal.

Bejelentes: este megtortent, jol meglepodtek. Szerintem teljesen fel sem fogtak. Aposom ugy tett, mintha nem is mondtunk volna semmit, ez fura volt. Anyosomnak haromszor kellett elmondani, mire tenyleg megertette, mert Feri rebuszokban, viccelodve beszelt, de akkor mar orult neki, csak nagyon meglepodott. Akkor meg jobban, amikor azt is elmondtuk, hogy mennyi idos bennem a baba. :D :D
Van egy olyan erzesem, hogy ma fog igazan leesni neki a tantusz napkozben es este fogunk inkabb rola beszelgetni.
Egyebkent annyira laposra sikeredett a bejelentes, hogy volt bennem egy kis uresseg-erzes. Kicsit rosszul erintett, hogy az elso gyereknel mindenki ossze-vissza gratulalt, meg ugralt oromeben, a masodikat meg sok ember, meg a csaladbol is ugy fogadja, mintha azt jelentenem be, hogy "ma nem volt feher kenyer, igy barnat vettem".
Komolyan mondom, hogy Feri munkahelyvaltasaval, vagy az autovasarlassal kapcsolatban tobb kerdest kaptunk, mint most a 2. babaval kapcsolatban.
Igy most lelkiismeret-furdalasom volt a pocaklakoval szemben, hogy o "csak" a masodik es ot mar nem fogjak annyira korbeugralni, illetve hogy en sem tudok annyira a terhessegre koncentralni, mint az elsore. :oops: :oops: :cry:

Tali: nekem tokeletes az idopont, ha kesobb lesz, ugy is jo, tenyleg mindegy. Nagyon sajnalom, de a hetvege tenyleg nem jo, nem tudom megoldani, mert most hetvegen mar az en szuleimnel leszunk, kovetkezo hetvegere visszajovunk ugyan, de nem Pestre, egyik nap egyik baratnal alszunk, masik nap masik helyen, ezek mar honapok ota leszervezett talalkozok. Azutani hetvege meg mar nekunk az autoban telik.

Egyebkent keszuljetek fel, hogy nagyon undoritoan fogok kinezni. Komolyan mondom, hogy legszivesebben nem talalkoznek senkivel, mert elegge nyapic vagyok es iszonyatosan zavar, hogy ennyire ronda lettem. De a sajat buszkesegem miatt nem kerulhetek el mindenkit az itthon letunk alatt. :oops: :oops:
Miert kell nekem valamilyen formaban mindig rondanak lenni terhesseg alatt??? Miert nem lehet tokeletes ez az idoszak???
Kristofot varva balna mereture hiztam, a hatam, mellkasom tele volt pattanasokkal, de legalabb az arcom, hajam szep volt, igy csak disznonak neztem ki es nem hordtam mely dekoltazsu ruhat.
Most nem vagyok dagadt (bar annak erzem magam, mert elegge lotyogos, narancsos lett a testem es nem csak a babapocakom no, hanem a belso combom es az uszogumim is annak ellenere, hogy kiloban meg mindig nem egesz egy kiloval vagyok tobb). Nem pattis a mellem es a hatam.
De hogy nez ki a fejem!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Undorito, ronda vagyok. A tegnapi napos autozas miatt kijottek a napkiuteseim, az egesz nyakam tele van barna foltokkal. Gondolom szinten emiatt a fejemen haromszor annyi pattanas lett, mint eddig volt, sok pici piros apro. A nyakam meg borzaszto, hatalmas, voroslo oriasi pattanasokkal van tele. Az arcom gyurott, a hajam rasztasodik. Minden vagyok csak szep kismama nem es legszivesebben zacskot huznek a fejemre. Egyebkent olyan, mintha meg az arcszerkezetem is mas lenne, mintha maskepp allnanak a szemeim, az orrom nagyobb lenne (pedig amugy is nagy), es mintha puffadt, sappadt lennek.
Most mar en is azt mondom, hogy ha a lany babak csunyitanak, akkor nekem hat lanyom lesz egy testben.
Tenyleg, holnap ilyenkorra mar tudni fogjuk nagy esellyel a baba nemet.

Bocsi, hogy ennyit irtam, ugorjatok at rajtam, ha nem tetszik. :lol:
Vendég

Na most kirobbantottam a cukiháborút... bocsi.
Ha 4-kor elrohanok innen, (11 ker) 5 körül odarek, persze Ti nyugodtan kezdjetek előbb, majd csatlakozom, ahogy odaérek.
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Bea, tök jó, hogy ilyan hosszan írtál, szívesen olvaslak.
A 'szarul nézek ki' nálam is megvan, de neked biztos az út dobott rá, ha kipihened magad, jobb lesz!

A bekakálásos sztori keménylehett... :D bár ti biztos nem nevettetek akkor :)

boruska

Boruska: en az elmult harom napban harom helyrol kaptam meg, hogy kicsi a pocakom. TEgnap anyosek is mondtak, hogy ahhoz kepest, hogy mennyi idos terhes vagyok semmi hasam sincs. Indulas elott pedig a szomszed boltos csajnak emlitettem meg, hogy babat varok es amikor mondtam, hogy negy honapos vagyok, akkor kompletten hulyenek nezett, lattam rajta. Rakerdezett megint, vegul azzal nyugtazta, hogy biztosan kicsi baba lesz. Kerdezi, hogy mekkora hasam volt a fiammal ilyenkor? Mondtam, hogy vele ilyenkor meg semekkora szinte, meg ilyen sem es kozel negy kiloval szuletett. Szoval osszefugges nincs.
Es nem hiszem, hogy indulo testalkattol fugg, mert en pici poci nelkul kezdtem es igy sem nottem meg nagyra.
Hidd el, hogy a vegen, illetve a harmincadik heten igy is epp eleg nagy lesz! En meg most is azt mondom, hogy inkabb kisebb, kenyelmesebb pocakot szeretnek, ha lehet, annal konnyebb az eletunk, minel kisebb es formasabb a pocak, de nagy baba ugyanugy lehet benne!!!

Nektek hol jar a mehetek?
Ma reggel en a szokasos "nagyon kell pisilni" erzessel es az ehhez tartozo mehkemenyedessel ebredtem. Vegigtapogattam a mehemet, mert kemenyedve nagyon jol kiveheto es igen meglepodtem, mert a kemenyedessel egyutt is mar a csipocsontom felett ereztem, kozel a koldokomhoz, es eleg szeles is. Viszont kemenyedeskor meg jol ossze is ugrik, huzodik, szoval normalban meg terebelyesebb lehet.
En ugy emlekszem, hogy Kristoffal csak kesobb volt ilyen magasan a mehem, de az is lehet, hogy akkor meg rosszul tapogattam ki.
Vendég

Mi lenne, ha 4-kor kezdenénk, és mindenki csatlakozna, amikor tud?

boruska

Bea, én még mindig csak a hasam (alsó uszógumim :)) alján érzem, hogy van ott egy kemény valami

boruska

Molmar, a kollégák inkább magukért aggódnak, de persze egyetértenek vele hogy nem maradok tovább. Majd lesz fejhezkapkodás, telefonálás, mert azért elég sok minden az én fejemben van. :lol:

Bea, tök jó hogy rendben hazaértetek. Ne foglalkozz vele hogy ki hogy reagál a bébire, végtére is nem másnak szülöd. Nálunk állítólag nagyon örül após, anyós, sógornő, aztán amikor mondtam hogy valszleg fiú, csak húzták a szájukat. Az is frankó érzés volt. :?

Én is próbálkoztam már kitapogatni a méhemet, de nem igazán ment. Nekem az a furcsa, hogy amikor Benivel terhes voltam, akkor minden hónapban megvizsgált a doki, most meg még egyszer sem. Nem ugyanaz ugyan a doki, de ezek szerint a protokoll is változott? Azért a méhszájat valamikor csak nem ártana ellenőrizni. Vagy rosszul gondolom?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Bea! Üdv újra közötünk :lol:

Edit gratula a jó eredményekhez.

Én nem érzek semmit, se keményedést, se a méhemet, se a babát, semmit... :cry: A dokim engem sem vizsgált még meg. Egyedül hüvelyi uh-t csinált minden egyes alkalommal, de nem is baj. :lol: Nem naon szeretem... :?

bellerreni
Eger

Reni, Te gyerekkorod óta laktál Mezőkövesden? Ott lakik egy barátnője anyunak. Vagyis a férjek voltak anno barátok, csak már egyikük sem él sajnos. :cry:

Hát tudod, én úgy vagyok vele hogy inkább egy vizsgálat, mint egy hüvelyi UH. Szerintem az szarabb bárminél.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nekem semmi bajom nem volt a hüvelyi UH-val...
Legalább látszott nomnrálisan, és nem nyomta be tíz centire a hasam, mint a múltkor a hasinál

boruska

Nekem sem volt gond a hüvelyi uh-val...
de a 16. héttől már szerintem hasi van végig :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok Lányok!

Alig győztem visszaolvasni... :) De jó nektek pestiek, hogy találkoztok!

Megint stresszes napokat élek, ezért nem is írtam, úgy elment a kedvem mindentől... Néhányotokhoz hasonlóan azon aggódom, hogy még nem nagyon nő a hasam, sőt, olyan, mintha megint nem lenne olyan "kis csúcsos", mint korábban (kb. 1 1/2, 2 héttel ezelőtt) volt (bár, ez lehet, hogy csak attól van, hogy odabent is átalakul/átrendeződik minden, meg már nem fúvódok fel annyira, mint korábban).
Másik: babamozgás. Kicsit aggaszt, hogy már mintha éreztem volna kb. egy-két héttel ezelőtt több napon keresztül, aztán azóta szinte egyáltalán nem... :( Remélem, semmi baj nincs, és most legalább megbizonyosodhattam arról, hogy nem csak én agyalok ezeken a dolgokon. A méhemet én is ki tudom tapintani, bár az alakja eléggé változó: hol közvetlenül a köldököm alatt, hol meg a szeméremcsontom felett dudorodik jobban. A dokim meg azt mondta, hogy egy harántujj a távolság a méhem teteje és a köldököm között.
Harmadik para: görcsök, illetve derékfájás. Tegnap szinte egész nap ez volt, a Magne B6-os adagomat is megemeltem 3x2-re, ma reggel meg felhívtam a nődokit, hogy mi a teendő. Kérdezte, hogy csíp-e a vizeletem. Nem csíp. Egyébként az urológiát emlegette, meg mondta, hogy most nem is tudnának ellátni/megvizsgálni, mert összeomlott a számítógépes rendszerük... Ha még ma is fáj, meg görcsöl, akkor holnap mindenképpen megvizsgál. Szerencsére úgy érzem, hogy ma már jobb a helyzet, de nem 100%... :( Nagyon megijedtem tegnap: görcsök, derékfájás, babát nem érezni...hjajjj! Egyébként legutóbb szombaton voltam a nődokimnál, volt uh is, és mindent rendben talált, csak nincs most se nagy baj! Az is eszembe jutott, hogy ma hagyom abba a duphastont, szóval, lehet, hogy így reagál a szervezetem? Jaj, gyerekek, mondjatok erre valamit!

Ja, holnap vérvétel, 16. heti. :)

Kép
erusverus

Csilla! Én Mezőkövesden is születtem :lol: Ha esetleg megmondod a nevüket az ismerősöknek anyukámat megkérdezem, hogy ismerte-e őket, mert én nem hiszem.

Nekem a hüvelyi "kényelmesebb" volt mint az eddigi vizsgálatok. Bár azt hallottam, hogy a terhesség alatt nem vizsgálnak kacsával. Igaz ez? Az a halálom... :? Egyébként az újja is sajnos elég nagy a dokimnak, nagy tenyere van úgyhogy az sem kellemes... :oops:

bellerreni
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?