Új privát üzeneted érkezett!

Rózsa

Nálatok pontosan mi is a gond?(tudom,írtad már,de nemtom hol :oops: )
Vendég

MILYEN:LAPTETŰD VAN.... :lol: :shock: :shock:
Most fél éve próbálkozunk, oszt sehun senk nem kopog.De nekem már van egy 2 éve kislányom, akire 5 évet vártunk, no meg orvosokhoz szaladgáltunk, de a végén spontán lett.

A bajom:Én 140cm magas vagyok, 35 kiló(terhesen is 42 kg volt a max. -ez genetika)és kicsi, fejletlen, előrehajló a méhem.
Az endometrium az egész ciklus alatt 2-4 mm közötti nagyon vékony volt.
A petevezetékem a bal oldali el volt záródva, a jobb oldali pedig kanyargós lefutású volt.Míg Lilikét vártuk próbálkoztunk talpmasszázzsal, gyógyfüvekkel, hőmérő+tesztekkel, Hsg-vel, oszt nesze semmi.
Az inszemeket min.gyógyszerrel kellett megcsinálni a súlyom miatt-2 vetélés lett a vége.
Lombikprogramba nem mehettem a súlyom miatt-BMC-ban voltunk Konc tanár úrnál..
Lilike császárral lett, lehet megint elzáródás van

:cry:

Kép
rozsa1979

Láttam...bár ezen múlna :)
A bal oldal nekem is zárt...azzal csináltak neked valamit az inszemek előtt?
Vendég

No, bocsika mennem kell.
Lili baba felsírt.

JÓ ÉJT MINDENKINEK, ÁLMODJATOK AZ ANGYALOKKAL!!!

Kép
rozsa1979

Te jó ég!!!
Most esik le,hogy a 9 évesem magasabb nálad és 32 kg...micsoda picike vagy :)
Vendég

A MI KIS CSALÁDUNK. Kép

Kép
rozsa1979

Szépek vagytok! :)
Vendég

Próbálták átfújni, de a lapart nem tanácsolták, mivel volt már 2 nagy hasi műtétem és a belekben adhesio alakult ki.
Azt mondták, hogy 2 havonta kell a petérést figyuzni uh-val , és ha amikor a jobb oldalont ért a pete, akkor volt inszem, meg akció.
Így lett Lilike, de ő spontán hónapban fogant :wink:

Kép
rozsa1979

Aha...nekem is akartak lapart,de nem engedtem,pont a vakbél meg az ileus műtétek miatt,ja meg császárom is volt.
Az átfújáshoz altatnak?
Vendég

Mindjárt lemerül a notim,ezért elköszönök!

Majd jövök holnap,ha tudok....jóccakát!
Vendég

Rózsa

Mégegy:miért nem a bmc-be mentek most?
Vendég

Most jottem visszaolvasok 8) bar ahogy latom mar nincs senki :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Milyen
Neztelek mar nem voltal :roll: Holnap viszont korabban jovok olyan 3fele mar megprobalok itt lenni :oops: Szerintem atfujni normalisan cak laparral lehet ha elzarodas van es akkor sem mindg orvosolhato,egy sima hsg-vel nem tudjak megnyitni csak max ha kis lerakodas van es eleg az a kis mennyiseg amit hozza amit akkor fecskendeznek :roll:

Lovine
Kivarjuk idonk mint a tenger :wink: Amugy az en pozi tesztemre is varni kell majd novemberben hozom oket 8)

Rozsa
Hogyhogy a sulyod miatt nem lehet lombik :shock: ilyet meg nem is hallottam :o Jaj de szep kis csalad vgytok :D latom gugoltok 8) igy nem latni apacska mennyivel magasabb nalad :wink: Lili viszont mint egy tunder abban a kis ruciban es tiszta te :D

Aspirin
A beagyazodast segiti asszem elo...en is olvastam a beultisben rola :roll: Szedtem is mikor volt a lombikom...bar szerintem ha alapbol nem termekenyul meg akkor uszik a dolog :?

Tesztelesrol :!:
En amondo vgyok,hogy tesztet csakis 10.dpo kornyeken erdemes csinalni...20-as talan mar kimutatja akkor is de van olyan is,hogy meg nem :? szal a pe utani 10.nap lehet probalkozni ha van az embernek sok de ha csak egy van en kivarnam vele a 12.dpo-t :roll: Ahoz,hogy pozi legyen a teszt mar kell,hogy a babo belegyen agyazodva es termelje a HCG-t!!!Ami nem 2nap alatt tortenik meg a megtermekenyitestol :!:

Es akkor meg1szer beteszem,hogy is megy ez a dolog :arrow:

A HCG (humán gonatropin hormon) a beágyazódás után kezd el termelődni az anya szervezetében. De nézzük csak a dolgokat sorjában!

1. Először is a spermiumok bejutnak a szervezetedbe és ott várják, hogy találkozzanak a petesejttel. Előfordulhat, hogy akár 2-3 napig is várnak rá, mert éppen nincsen peteérés. Ha félidőben történt az “akció” akkor jó eséllyel 1 napon belül összetalálkoznak a spermiumok és a petesejt és megtörténik a fogantatás.

2. Ezt követően 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, és a fogantatástól számított 7 nap múlva megkezdődik a beágyazódás. Innentől kezdve már lehet HCG a véredben. Ha a ciklus kezdetétől fogva mérted a testhőmérsékletedet, akkor most azt tapasztalhatod, hogy megemelkedik a testhőmérséklet.

3. A beágyazódás 5 napig tart, tehát a 12. napon fejeződik be, innentől kezdve rohamosan nő a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletből is (ha rövidebb a ciklusod, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). A baba ekkor már 0,5 mm-es.

4. Innentől kezdve rohamos hormonváltozások indulnak meg a szervezetben, tehát innentől kezdve érződnek az első igazi terhességi tünetek: mellfeszülés, álmosság, szédülés, émelygés, hányinger stb. A baba szíve a 16-22. nap körül alakul ki, innentől kezdve már nemcsak terhességi teszttel, hanem ultrahanggal is biztosan ki lehet mutatni a terhességet. A szív kialakulása előtt csak a petezsákot látja az orvos, ezért korábban nem érdemes elmenni hozzá.

Fontos, hogy a fenti értékek (napok száma) a fogantatástól számítva értendő, tehát a ciklus félidejétől, ugyanez az előző menstruációtól számítva +14 nap (attól függ, milyen a ciklusod), ez adja meg a terhesség korát. Tehát a fogantatás időpontjában a terhesség már 2 hetes, a beágyazódáskor 3 hetes, mire beágyazódott a petesejt, 26 napos a terhesség, azaz már csaknem túlvagy az első hónapon a 9-ből. Kövesd végig gyermeked fejlődését a magzati léttől 3 éves korig!

Bovebben :arrow: IDE KATT!

KépKép
bridget0801
Kulfold

Milyen

Te a végén még itt babás leszel, ha ilyen iramban folytatod :)

Kép

Kép
princzike

Bocsi lányok, hogy így eltűntem, de szabin is voltam és elég sok dolgunk akadt a ház körül, mint pl: kerítés festés, esővízelvezetés átalakítása, leendő öntözőrendszer kiépítésének elkezdése, pár szoba kifestése, kocsibeálló szétszedése, de annak az újra lerakása még hátra van.... Persze ezt mind családilag csináltuk, úgy, hogy nem volt sok időm....

Szóval. Az inszem is meg volt és ma reggel teszteltem egy hatalmas negatívat! :cry: Most eléggé ki vagyok. :cry: :cry:

Kép

Kép
princzike

Princzike
Nem mondod :( Biztos ez mar?Nem csak koran teszteltel?Az en masik topikbeli tarsam is inszemezett es koran tesztelt...nega volt es elkoszont,hogy o most nem jon :arrow: erre ra par napra jon hogy pozi 8) es majdnem 3babaja lett :shock:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bridget
Most vagyok inszemhez képest a 14-ik napon.. :( Még megvárom a holnapot, ma még szedem a bogyókat, tesztelek egyet akkor is és ha akkor is nega lesz, akkor bevárom piri nénit és talán még egy inszemre benevezek. Passsz... most elég kakis hangulatom van. Legszívesebben jól kibőgném magam, de a melóhelyen elég hülyén venné ki magát... azt hiszem.
Azért még van bennem egy kis remény, de nem hiszem, hogy sok értelme van. :roll: :(
Azért nagyon köszönöm neked a bíztatást.

Kép

Kép
princzike

jó reggelt!

Csak naon röviden mert Liza hajmeresztő dolgokat produkál.... Szóval a 20as az elmaradt mensikor mutatja ki a terhességet, esetleg előtte 1 max 2 nappal. Amikor annó terhes voltam teszteltem 20assal 1héttel előtte, aztán 3nappal előtt és - volt. De a 28.napon + volt. Szóval ezt csak tapasztalatból mondom.
onlány

onlány

Princzike, most olvaslak! Huh, várjál még 1-2 napot, hogy biztosabb legyen a dolog, ahogy Bri is írta!!! Ez hányadik inszemed?
R
+85++
8885369++++-++++++++--------------
onlány

bocs Lizi i shozzá akart szólni :lol: :lol:
onlány

Rózsa, megdöbbenve olvasom, hogy a súlyod miatt nem lehet lombik :shock: Nem értem. Mi köze van ehhez? A talpasszázsról is írnál kicsit?
Nagyon szépek vagytok!

Lovine, :( De EHCs küldi a zebrás teszteket :wink:
onlány

visszatérve a tesztelésre... a 10es kb mikor mutat már valamit?
onlány

lassan az egész oldal velem lesz teli :lol: Tudom.... duguljak el :roll:
onlány

Princzi

Írtam privit -ne légy szomiiii,küldök neked egy cirógatást(de nem tudok berakni ilyet,csak gondolatban)

Bridget
Már megtaláltuk egymást :wink:
Vendég

Onlany
Tenyleg kicsit nyugodj le szuuuu szaaaa mely levego es akkor elorol...par irassal feletted ecseteltem mikortol mutat a teszt valamit is :roll: komolyan mondom kar irni ha nem olvassatok el... :?

Milyen
Igen 8)

Princzike
Hat igen igy mar ertheto az aggodalmad :? azert en meg szoritok aztan ha megsem akkor megy a buksisimi :roll: Kép Teljesen nega nega :?: :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bri, elolvastam, de azt hittem, de mind1 kár volt kérdezni
onlány

Onlány

LÉCCILÉCCI,ne görcsölj ennyire...
Vendég

nem görcsölök, csak egy másik helyen, ahol babát szerettek volna (topic) ott mindig megosztottuk egymással a görbéket, meg ha volt kérdés, akkor feltettük és nem haraptuk le a másik fejét ezért. Na mind1, ezentúl nem írok erről
onlány

Szerintem senki sem harapta le a fejed,még ha Te úgy is érzed!

Csapongsz...ahelyett,hogy már rég rápisiltél volna arra a nyavalyás tesztre,ha ennyire tudni szeretnéd...
Vendég

Még a helyén van! De úgy éreztem tényleg. Csapongok :roll: :?:
onlány

Igen 8)
Vendég

hogy érted? Mert én nem vágom :shock:
onlány

Hol ezen agyalsz,hol azon idegeskedsz-legalábbis az írásaidból ez jön le...
Vendég

pedig nem idegeskedem :lol: :lol: :lol: csak érdeklődöm, "hangosan" gondolkodom, de mondtam, már nem fogok :D
onlány

Onlany
Nem akartam leharapni a fejed bocsi ha ugy jott ki csak en probalok segiteni irok egy csomo mindent meg utana nezek es ra 4-el arabb te pont megkerdezted ugyanezt :roll: Es ilyenkor ugy erzem felesleges irnom mert nem olvas el ugysem senki :roll:

A gorbedet neztem szerintem ngyon szep csak mar nem mertem mondani mert ha meg megsem ugy jon ki...bar ez szerintem eddig eszmeletlen szep 8) es meg mindig tarrtom magam ahoz,hogy a 22.cn-en volt a pe :roll: ugyhogy en mondjuk ugy a 34.cn fele tesztelnek bar 10-essel mar akar 32.cn-en is lehet vgy ha te ugy gondolod elobb volt a pe pere szamolva 12napot irnak :wink:

Gorbet en azert nem szeretek dicserni mert nekem is tankonyvbe illo mindig ezert mar nem is tudom miota nem nezem...de ha esetleg most feltenned az elozo havival egyut az jo lenne

Na en mentem aludni uhhh hajnal 4ora :shock:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bri, az a legviccesebb az egészben, hogy leírtam, hogy bár Bri az előbb leírta, de hátha a 10es többet tud és itt abbahagytam és kitöröltem
onlány

én is lepihizek mert az allergiától nem tudtam valami sokat szundizni, jóccak :!:
onlány

Onlány

Jobbulást!(amúgy meg nyugodtan hozd csak a pozitív tesztet,megkezdheted a sort :D )
Vendég

Onlany
Nem gond lehet mostanaban erzekenyebb vgyok... :oops:
Talpmasszazshoz akartam meg neked irni en is jartam es a verkeringesre ngyon jo marpedig ha valamelyik szer nem ugy muxik ahogy kene ott nem jo a verellatas es a talpmasszazzsal orvosolni lehet :!: sot ugye megvan minden szervednek a pontja a kinaiak ebben ngyon jok :wink: Es az akupunktura is ngyon jo en meddoseg miatt jartam oda :roll: talan az muvelt velem csodat az fsh-em lent volt 9korul es ez tavaly volt :!: Ginzeng gyokeret is adtak a voroset amit teanak megfoztem 2000eves kinai gyogynovenynek szamit!Azaz ott gyogyszernek!Otthon is kaphatoak ezek mar jo nem a gyoker de csepp formaban vgy plussz tablettaban.En is vettem :wink:

Mind a kettot(talpmasszazs es akupunktura) csakis ajanlani tudom mert ez kinai tobb 1000eves gyogymod!Bar otthon azert meg mindig szkeptikusan fogadjak sokan mivel en Japanban eltem elottem egy teljesen mas vilag tarult ki...itt inkabb erre fele huznak es se gygyszereket se antibiotikumokat nem szednek,dokihoz sem jarnak,faj a feje nathas vgy faj a hata dereka csak lemennek az akupunkturashoz.

Persze ahogy hallottam koltseges :? Mondjuk nem csoda 6eves a suli most es akkor meg hol van a gyakorlati ido...mindenkepp kinait ajanlanek azok tuti jok :!:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Milyen
ezt tegnap esta benyaltad :!: :lol:
Háát, aki elalszik a billentyűkön...
3 percen múlott a talink :lol:

Loviné
várunk :!: Ráérünk mi... 8) :lol:

Rózsa
szépikék vagytok naon :!: :wink:

Princzike
sajnálom a negát :roll:

Bakker Onlány :shock:
Ez aztán görbe vazze :!: 8)
Teszt :?:
Én úgy tudom, a 10-es már a 9-10. DPO-n mutatja legtöbb esetben.

Bri
aztaa :shock:
Te még mindig itt :?: :shock:
Sztem akkor már nem is kéne lefeküdnöd, hisz ott úgyis már gondolom pirkad :lol:
Na de közben írtad, hogy mész, úgyhogy jóccakát neked :!:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
betty615

Onlany
Szerintem megpróbálom még holnap is. Bevettem még ma a bogyókat, aztán kiderül. A bogyiktól úgyse jön meg addig a mensi, mivel a sárgatesteket elég magasan tartja. :)

Hú... már nem tudom lányok melyikőtök kérdezte, Bridget vagy Onlany, de ez a 4-ik inszemem volt. Mint utóbb kiderült, volt előtte 3, ami teljesen felesleges volt a kezeletlen IR miatt. :(

Kép

Kép
princzike

Ja, egyébként abszolút fel sem sejlik egy második csík :(
A f***ba!!

Kép

Kép
princzike

Princzike, milyen bogyeszt szedsz? Azért még várd ki a holnapot! Te vezetsz görbét? Vagy ilyenkor felesleges??? :roll: Ebbn nem vagyok egy kicsit sem jártas :(
Hogyhogy az első 3 felesleges volt :?: :shock: Ha netán nem sikerül, akkor mi a következő lépés?
onlány

Betty, tesztet még nem csináltam, szerintem ráér. Fel kellett kelnem, pedig hulla vagyok, mert a cicik meg vannak vadulva :shock:
onlány

Onlány
Duphaston-t kell szednem, nehogy az legyen, hogy elmegy a baba.
Bár a hormonsorok alapján ezzel nem igazán lenne bajom. De ez az eljárás.
A 3 feleslegest úgy értem, hogy nem tudtam, hogy IR-em van, amit kezelni kellene, mivel a magas inzulin szint szintén gátolja, hogy teherbe ess. :(

Szerintetek ez normális, hogy még ma is úgy érzem, mintha meg akarna jönni és nagyon ritkán szurkálódik az oldalam?

Kép

Kép
princzike

Sziasztok!!!
Jó sokat írtatok, drágák.
Megpróbálok mindenre szép sorjában válaszolni.... :wink:

MILYENNINCSMEG:
A BMC azért nem jön most számításba nekünk, mert Lilike hány az autóban, vonattal Debrecenből nagyon hosszú és körülményes lenne gyerekkel.
Meg mióta itt Debrecenben megnyitott a Kaáli, jókat hallani róla.Most Októberben kaptunk is Hsg-re időpontot, előtte a meddőségi ambulancia megcsinálja a vérvételeket, uh-kat, szóval itt szerzünk tapasztalatot.Ha rendben maradunk, de ha minden kötél szakad, akkó irány Konc tanár Úr.

Bridget pontosan jól írta le a lapar lényegét.
Ha már volt nagy hasi műtéted, nem javasolják, mert a hasban összenövések alakulhatnak ki, ami nem tesz jót.
A talpmasszázsra itt a debreceni gyógyfürdőben jártam egy héten 2*, kb 3 hónapon át.
Nekem nagyon jó hatású volt.
Az első hónapban már menseskor nem fájt annyira a hasam, viszont dőlt belőlem a vér(Kitisztultam)és
a következő hónapban az uh-on kiderült, hogy a bal petefészkemből 2 ciszta szétrepedt, eltűnt...szóval én csak dícsérni tudom.Eü-ileg is jót tett, meg leírhatatlanul jó érzés volt.
Sokat beszélgettem a hölggyel, aki csinálta és megtanított a pozitív gondolkodásra, és elmagyarázta mi baj van a nyugati emberekkel, hát, nagyon igaza van...de ez hosszú.
PRINCZIKE:DRUKKOLOK EZERREL A POZI HCG TESZTHEZ, A REMÉNYT SOHA NE ADD FEL
:wink:

Kép
rozsa1979

PRINCZIKE: Hinned kell benne, hogy MOST igenis sikerült!!!!!!NE ADD FEL A REMÉNYT, A PIRI MEG MONDJON LE.

ONLÁNY:Jobbulást neked, egyébként én is allergiás vagyok.De kitartás már csak pár hét, jön a fagy és kigyógyulunk... :wink:
Nem azt mondta Konc, hogy nem csinálja meg, vagyis visszagondolva virágnyelven azt mondta...
Szóval egy óráig magyarázta, hogy az én kis testsúlyommal, meg a szívbetegségemmel milyen fatális következményei lennének, ha hormonpótlást kapnék, szóval a lényeg, hogy azt mondta, igazán a gyógyszerek minimum 50 kilós nőkre vannak kipróbálva,letesztelve, szerinte még az 50 kiló is kevés :shock: .
A szívbetegségem miatt azt mondta nagy az esély, hogy a terhelhetőségem romlani fog, szerinte ez olyan lenne az én szervezetemnek, mintha egy 10-11 éves lányt kezdenél el stimulálni, hogy már pedig neked 10-15 petét kell termelned és terhesnek lenni.

Szerinte, ha egy esély van, akkor a legvégső legyen a lombik.
Tudod, mikor ezeket mondta, láttam, hogy ő sem szívesen csinálná meg, meginogtam, mikor egy ekkora szaktekintélyen látod, hogy hezitál.
Ő amúgy sem arról híres, hogy biztat, nem kelt hiú reményt, de viszont ha siker van, örömmel gratulál.
Nekem 3 másik kolleganőmet is ő kezelte, így kerültünk mi is hozzá annakidején.

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Én elhatároztam, hogy csak bizonyos esetekben jövök "beszélgetni" veletek, mert semmiképpen nem szeretem, ha félreértenek, így inkább bölcsen hallgatok, és próbálkozom a sok-sok írást elolvasni, feldolgozni. Természetesen teszteket továbbra is árulok, szóval írjatok ezügyben bátran privit vagy email-t nekem, és ha konkrétan engem kérdeztek, szívesen válaszolok.

De vannak esetek, amikor úgy érzem, muszáj belekukorékolnom, mint pl. most.

Onlány, a ciklus.hu sajnos nem elég megbízható, hiszen neked sem jó helyre tette az ovuláció napját, ahogyan Bridget írta, szóval rá hallgass, és ne a bugyuta ciklus.hu rendszerére. A legjobb a fertilityfriend.com, és még valamikor az sem 100%-os, na de hogy is lehetne, hiszen mindenkinek más és más a szervezete és a reakciói, de még ez a legmegbízhatóbb görbeszerkesztő oldal, tapasztalatból tudom!

És szerintem teljesen rendjén van, ha picit bizonytalan az ember lánya a tesztelést illetően, én is az vagyok/voltam, hogy mikor is jó tesztelni, mert bár a 12. DPO előtt nem ajánlott, mégis minél hamarabb szeretnénk megtudni, hogy vajon áldott állapotba kerültünk-e, vagy sem, nemigaz? Mert ha tesztelsz, ott van, hogy lehet, talán egy kis reménysugár, egy halovány második csík a teszten, de az is ott lóg a levegőben, hogy mégsincs 2 csík, és akkor viszont az ember elkettyen, hogy most sem sikerült.
De ha nem is tesztelsz, akkor ugyan még ott a remény, de a bizonytalanság is, ami pl. nekem a nagy rém az életemben, uuuuuttttáááálom a bizonytalanságot, pedig mennyi van belőle... :roll:

Na, szóval mindenki kedvére válasszon, melyik jó-rossz párost választja, és mikor szeretne búsulni, mert nem sikerült, vagy örülni, mint majom a farkának, mert végre, hosszú idő után ott a várva várt kisbaba a pocakban!

Princzike, ölelés a lelkednek, és főképp kitartást!

Puszi mindenkinek

Kép Kép[url=https://lilypie.com]Kép

"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentõl való" - részlet a Sissi c. filmbõl
esthajnalcsillag

Rozsa, Csillag
Köszi az ölelést és az együttérzést :)

Ezért szeretek veletek beszélgetni, mert annyira jól esik, hogy ennyien törődünk egymással és egy kicsit engem is megnyugtat, ha kipanaszkodhatom magamat :)
Így még egyszer nagyon köszönöm mindenkinek.

Még holnap a 15-ik napon próbálok nyomni egy tesztet, de ha az is negatív, akkor szerintem már nincs is értelme próbálkozni :(

Kép

Kép
princzike

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?