Új privát üzeneted érkezett!

jó reggelt!

Tünci, nézem a sapa-t :-) férjed nem látható?
köszi, hogy leírtad a ti várakozásotokat! A ffiak tényleg egyformák :) Na, jó, ez nem igaz, de ismerősek a férjed mondatai.

Ahogy telik-múlik az idő, egyre bizonytalanabb vagyok. Fordítva működök, vagy mi... :( Az első fél évben számoltam a napokat, hogy még hányat kell aludni a következő babáig. Tényleg számoltam! :oops:
Az utolsó szalmaszál volt, amibe kapaszkodtam.
És "örültem", amikor először megjött szülés után :? :shock:

Holnapután lesz a 9.hóforduló, és második baba még sehol.

Betti, kialudtad magad?
mikor borítod az asztalt a főnöködre? Egyszer tervben volt, ha jól emlékszem :wink: Azt hiszi, a két szép szeméért dolgozol ingyééé?

Szintus merre jár?

Jázi, mai lecke? :D
franka

Pálinkásat mindenkinek!

Kép
jázmin20

Enyém a 18 000. hsz!! hurrááá!
Ez jelent valamit?(nem)

.. és a laptető?

és a kettő így együtt???????? :D
franka

piros pont!!!mi több...veres! :wink:

Kép
jázmin20

barátok közt nálunk is játszik, én csípem.

Kép
jázmin20

Ezt egy szívemnek kedves személytől kaptam. Csak azért másolom be, mert Nektek is szól.

Tudom, pokolba kívánod az egészet. Hosszú ideje súlyos hófordulók nyomása alatt élsz, mit számít most a sajátod…
Pokolba kívánod, hiszen csak egy dolgot kérnél, de azt nem lehet, akkor meg mi értelme az egésznek?
Látod, megint nagyképű vagyok. Azt írom, tudom, pedig hányszor átrágtuk már, sosem fogom megérteni, mit érzel, hogy jelenthet Neked ennyire mást egy szó, egy gondolat, egy dallam, maga az élet… pedig harminckettők vagyunk, nők vagyunk, anyák vagyunk… te jó ég, mennyivel több vagy Te ennél…
Sosem szoktuk egymást ajándékkal köszönteni, most mégis megteszem. Gondolom, érkezik majd torta, virág. De egy születésnap mégis csak kívánságokkal teljes. Mi lenne, ha Neked adnám a kívánságaimat, vagyis én kívánnék ma Helyetted-Neked. Játszol velem?
Izgulok, meg zavarban is vagyok… de kezdem:
Akkor hát kívánok erőt és kitartást, sokat-sokat, aztán huncut Vince mosolyokat (nem vers lesz, ígérem), melyek hol átsegítenek, hol áttolnak, átlöknek a hullámvölgyeken. Kívánok tartalmas beszélgetéseket egy pohár bor mellett… Kérek még könnyeket, de csak olyanokat, amik felszabadítják a lelked egy nehéz nap után… és kívánok újra zöldülő fákat minden tavasszal.
És itt az utolsó: azt kérem, jöjjön el minél hamarabb az a pillanat, amikor újra olyat tudsz kívánni, ami megvalósítható és csak rajtad múlik. És akkor legyen, és hogy van, múljon valóban csak Rajtad.…
Kitől is kérem? Tőle, Tőled, sorstól, időtől? Én még nem jöttem rá, ki irányit... Miért kérem? Nincs magyarázat, csak érzés, hogy ez lehet a te utad…
Hosszú út lesz, érezzük ezt is... De látom, sokan kísérnek és sokan várnak Rád a végén.És bevallom, most csaltam a játékban…. mert ez már nemcsak a Te kívánságod. Abban reménykedem, hogy én is ott leszek, mikor megérkezel. Megszoríthatom a kezed vagy megölelhetlek, és akár szavak nélkül, egymás tekintetéből is érteni fogjuk, újra van valami ezen a világon, ami megint ugyanazt jelenti Neked és nekünk… mert harminckettők vagyunk, nők vagyunk, anyák vagyunk. És ott, és akkor mi is megkapjuk az ajándékunkat. Azt, hogy visszataláltál hozzánk. És egye fene, bevállalom: TUDOM, hogy így lesz, mert így kell lennie… Isten éltessen. És engedje, hogy higgyünk benne.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Ez olyan szívbemarkolós.Egy igazi EMBER írta, akárki is legyen az.
Zaha:így legyen!!!

Kép
jázmin20

Ó,Istenem, már kora reggel megríkattok..Zaha ez olyan ...nem is tudom, ha csak egy ilyen ember van a közelünkben az már Ajándék, ha több is van ,az maga a csoda!!
Úgy örülök, hogy írtál!!!Nagyon hiányoztál!!! :cry: :cry:
(nézd már, hát nem áll el a könnyem...)

Franka
Uram bujdokolt az irodában..szégyenlős.. :oops:
Laptető, kerek számú hozzászólás! 8) Van itt vmi legenda... :wink:

Egyébként a mostani bizonytalanságot..szerintem közel vagy már, de ezt magadnak kell felismerni, de közel vagy.

Jázmin!Betti!
Jól van, egy szót sem szólok, én meg megnéztem vmelyik nap a tövismadarakat... :oops:

KépKépKép
tünci28

Zaha, már nagyon hiányoztál! Jó hogy hallunk rólad.
Amit az ismerősöd irt, az nagyon szép és igaz kívánság.

Micsoda pörgés van itt! Felébredtetek!
Én dolgozok itthonról, most várom a sofőrt, hoz még egy csomó cuccot, aztán 12-re ellépek a kedvenc helyemre itt Szegeden.....
:? a védőnőkhöz. Nem akarok oda járni laborba, inkább fizetem a magánt, de nekem ne üljenek az eredményemen heteket. Kiváncsi leszek, igy hogy egy sarokkal arrébb költöztünk más körzethez más nőhöz kerültem, meglátjuk. Mire ezt kideritettem jó 4 telefonom volt azért.

Tudom ám a sorozatokat überelni....Dallast Story tv-n nézi valaki_ :D :D :D . Na jó, egy héten talán egyszer szoktam csak, de komolyan olyan jókat derülök a hajakon, a divaton, meg az egészen.

Betti
Kép
betti0412

Höh, ezt lehet ám überelni, én megnéztem néhány rész Szomszédokat! :idea:

KépKépKép
tünci28

Grácus!
Jó hogy hallunk rólad is!

Tüncikém, az sem semmi, most is az van, ott is vannak ám érdekes dolgok!

Betti
Kép
betti0412

Nem hagytok dolgozni...........

Betti
Kép
betti0412

[quote="zaha"]. írta:zaha..azért másolom be, mert Nektek is szól. [...]

Köszönöm Zaha! Ez ma énrám is nagyon rám fért!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aarnika 2009.09.01 12:24-kor.
aarnika

Zaha, ez nagyon szép! :cry:

Nekem is van egy barátnőm, aki ilyen "beleérzős". Kétgyerekes anyuka. Neki bőgtem sokat sokat .. még levélben is. Ő az egyetlen, akin látom, érzem, hogy ért. Néha kimondja, amit gondolok, pedig nem tudhatja.
Nagyon jó, hogy van.

Mondjuk kevés barátom van, akinek van már gyereke.
Ezért sem érthetik, más világ. Csak elborzadva néznek, hogy hogy csúszhattam ilyen mélyre... :(
franka

Jázi, szépek a vonalzóid!

nekem is van néhány a lilypie-ról. Feltehetek egyet?
hogy kell? segítség valaki!
franka

Franka:köszi, ma csináltam, találtam egy új oldalt.
Fent a fejlécben:
segédletek, kinyitod, profil, kinyitod, aláírás, oda bemásolod a BBCode-t, mentés.

Kép
jázmin20

Köszönöm! Szintusnak is :wink:

Kép
franka

Franka privit kap

Kép
jázmin20

Sziasztok!
16 órára megyek vérvételezni már ha az uram hazaérne addig, merthogy nála van a fedezet rá. Remélem hazaér.

Betti
Kép
betti0412

Jázi
írtam hármat, abból talán kettő odaért. szólj, ha nem!
franka

Jázmin,Franka, szépek, meghatók ezek a vonalzók.Franka még ne mis láttam ilyen picit és amit írtál gyönyörű..
Jázmin, külön örülök a "tervezős" vonalzódnak!!!

Dél körül nem volt jó a babanet társalgó, én is póruljártam...

Grácia, elmondod majd a tapasztalataid?Remélem jó dokit fogsz ki ,aki alapőosan megnéz!Vagy magánba mész?Kívánom ,ohgy legyen sok jó tüsző és ez a hónap sikeres legyen.Nagyon megviselt ez a hónap?

Betti, biztos fut-rohan az urad..az enyém is ma olyan édes...
Képzeljétek látom ,hogy hozott gyümölcsöt, mert gyümölcslevest akart enni ma..na, mondom mehetek a boltba tejszínért, mert annyi esze nincs ,hogy az is kell.. :oops: Erre ott ül a hűtőben a tejszín.Egyemmeg, beleszerettem megint!Hát nem okos az én drága uram???Megtartom!!! :D

Lyly drága, remélem ,hogy haladtok a vizsgálatokkal és kaptatok bíztató híreket!Sokat gondolok RÁd, hogy mihamarabb sikerüljön!

KépKépKép
tünci28

Tüncinek csodababája meg csodaura van! :D

Betti
Kép
betti0412

Most mondja ,hogy nem érti mi olyan nagy szám ezen, persze hogy hozott, mert máskor is felírtam a gyümölcs mellé a bevásárlólistára, hogy tejszín..Igaz, hogy azt nem tudja miért kell hozzá, de azért hozott.
Mondom neki, de ügyesen főzőtejszínt hoztál, nem habtejszínt, össze se keverted!
Mire Ő:hát ennyit csak meg tudok jegyezni,mert okos vagyok!!! :lol:
tünci28

Franka, most nézem ,mi az ,hogy elborzadva nézik, milyen mélyre csúsztál????
Inkább azon borzadjanak el ,hogy milyen borzasztó tragédia történt veletek!!!

KépKépKép
tünci28

Tünci:Érdekes dolog ez.
Van két barátnőm.Az egyik végigcigizte mindkét terhességét még évekkel ezelőtt.Mindig mondtam neki, hogy ne már, ne cigizzél...stb.De valahogy nem érdekelt.
Most, vadidegen bagózó terhesnek símán beszólok a nyílt utcán és a szívem majd megszakad ott helyben, annyira mérges és szomorú leszek erre a k...a igazságtalan életre!
Szóval érted a lényeget.Míg nem éltem ezt át, annyira nem értettem dolgokat...

Kép
jázmin20

Jázmin ebben is igazad van..de azért meg kellene próbálni.BÁr ki tudja, teljesen más élethelyzetbe én se mtudom elképzelni magam, másnak ami nagy probléma nekem semmiség, mert nem tapasztaltam, csak véleményem van róla, hogy mit tennék..de biztosra nem tudhatom, csak miután megtörtént.Igaza van.

KépKépKép
tünci28

Mit tudtam én, ha valaki elvetélt vagy hallottam egy elvesztett babáról?Gyors elfordultam, és másra gondoltam, mert az ilyen szörnyűséget az ember jobb szereti nem meghallani.Tudtam én az eszemmel, hogy mit jelenthet, de annyi.Mostmár viszont a szívem is tudja.
És símán megsirattam Hadas Krisztáról írt cikket a storyban, mert elveszített egy babát nagyjából félidősen.Pont mint én.

Kép
jázmin20

Sziasztok!

Tünci a kórházba megyek az osztályos uh-ba majd elmondon részletesen mi volt! Remélem jó doki lesz és nem valami hülye! :lol: Majd okt. 7.én megyek magánba rákszűrésre megyek de ha ebben a hónapban össze jönne a baba akkor már az uh-n is látna valamit! :D

Hát elégé össze törtem elégé biztam benne, hogy össze jön volt 2 tüszőm! De már talpra áltam nem adhatom fel! A baba szobában ott a kiságy a szekrényben a babakocsi kisruhák és már csak a kis gazdájára várnak! Ma összeszedtem magam és elő vettem a babakocsit utóljára tavaly febuár elején tologatam mikor még baba volt a pocimban azóta nem is vettem elő de most igen és már nem is sírtam! Talán kezdem feldolgozni a történteket!

Zaha nagyon szépet írt az ismerősőd

:cry:

Puszi!

Kép
grácus

[quote="tünci28"]F írta:tünci28ranka, most nézem ,mi az ,hogy elborzadva nézik, milyen mélyre csúsztál????
Inkább azon borzadjanak el ,hogy milyen borzasztó tragédia történt veletek!!!

ezt ők másképp látják. A többség. Tudják, hogy borzalom, mert mondom, de nem érzik... Nem tudják elképzelni sem, hogy ez a pokol.
Ezt látom rajtuk:
jajj szegéééééény, pedig úgy szeretett volna anyuka lenni! hmm... hát, most nem jött össze neki :-( Megértem, hogy csalódott, hogy nem sikerült neki, dehát nem kellene feladnia egy sikertelenség után. Majdnem lett egy gyereke, de mégsem. Semmi sem változott végülis. Majd legközelebb sikerül, akkor majd jobban odafigyel, vagy lesz egy kis szerencséje...

Mintha legalábbis egy vizsgán buktam volna el, és most hagyom, hogy ez megviseljen, ahelyett, hogy hiphopp túllépnék rajta.

Persze nem mindenki ilyen.

Szilveszterkor jöttek a vidámabbnál vidámabb sms-ek. pl:
Hol mulatsz az éjjel? Gondolom nálatok is lesz "ereszdelahajam" reggelig.....
(aha, volt. Hajnalig zokogtam a nyugtatók ellenére)

vááááááááááááááááááááááááááá

Kép
franka

Sajnos én is ismerek elég sok kismamát akik dohányoztak aztán makk egészékes babákat hoztak haza a kórházból :? :cry:

Volt osztálytársamal és egyben barátnőmel egyszere tudtuk meg, hogy baj van a babánkal egy napon feküdtünk be és egy napon is műtőtek minket! Tavaly karácsonykor meg a férjem tesójának a fiáéknak halt el a babájuk 16 hetesen pont szenteste kellett megszülnie :cry: És még nagyon sok ilyen eset van az ismerőseim között borzasztó :cry:

Kép
grácus

Az én kedvenc vígasztalós mondatom:ennek így kellett lennie, jobb ez így, majd lesz másik....És üvöltenék abba az ostoba arcukba, hogy ez nem egy lukas gatya, amiből majd lesz másik, hanem az első gyerekem.És volt aki azt mondta, hogy a gyerekem dobott egy karmát.Szegényt nem ütöttem meg, mert telefonon mondta és hát művészlélek, honnan is érthetné a földi dolgokat.Szerencsétlen barmok.

Kép
jázmin20

Grácus, én ezt még nem is mertem..nincs is itt a babkocsi, igazából nem is tudom pontosan, mi van vele..elvitte a párom a tesójánhoz, én meg néhány hónappal később mondtam a sógornőmnek ,hogy adja el, nekem az többet nem kell...ezt most is így érzem, nem is emlékszem milyen ,még a színére se pontosan, nem kell az már..

Nagyon sok nő veszít el babát..én nem értem mi van, mért ez a korosztály??Korábban alig hallottunk ilyenről, anyu azt mondta neki egyetlen barátnője, vagy osztálytársa, vagy kolleganője sem veszítettel babát..még korai vetélés se..aki terhes lett, az szült.pont.

Jázmin én" kedvenc" mondatom,ami még a védőnőm szavait("ez már lerágott csont") is felülírta,üzemorvos, áprilisi vizsgálat:Ó, hát ez már elmúlt, nevessünk nagyokat, csak vidáman, kacagjunk a jövőbe!!!!....sküszöm azt gondoltam ,ohgy valami komoly anyagot szívott, mert a dokik könnyen hozzáférnek...

KépKépKép
tünci28

Szerezz abból a cuccból és küldj nekem is! :roll:

üzemorvos bácsinak:
Kép

Kép
jázmin20

Jázmin,az a még szomorúbb, hogy nő....úgyhogy két ilyen macskát érdemel....
tünci28

Biztos nincs gyereke...bassza meg az ilyen barom! :twisted:

Kép
jázmin20

a nők sokszor kegyetlenebbek.
Sok érett (értsd:középkorú) nőt láttam anno ahogy méregetnek metrón, buszon, némelyiknek süt a szemből az gyűlölet, vagy nem is tudom mi... de látszik hogy útálnak, amiért fiatal(??) vagyok és várandós. Ijesztőek.

és amióta meghalt a babám, szintén volt ilyenekkel hasonló "élményem". Ráadásul ismerősökkel.
Mintha nekik ez megkönnyebbülés lenne, hogy mégsem jött össze, hiába vagyok akármilyen "jó". Mosolyogva megveregetik a vállam és azt mondják: Még fiatal vagy!
Nem tudom, ennek mi köze a gyerekem halálához. Egy ötvenvesnek kétszer ennyire fájna vagy mi?

Kép
franka

Ezekre a kérdésekre mi már sosem tudjuk meg a választ, már sosem látunk "azokkal" a szemekkel.

KépKépKép
tünci28

Basszus, megnéztem a neten, mennyi volt a fizetésem,rendes havi,két hét táppénzzel:49364...
Nem hiszem el ,hogy ezért dolgoztam évekig egy szar munkahelyen, hogy legyen bejelentett bérem, ahelyett hogy éveken át dolgoztam volna feketén, háromszor annyi pénzért, mint amennyit "tisztességes" úton kaptam..akkor csak most lenne éhkopp, így meg évek óta ez van...Mekkora barom vagyok, hát ezért csesztem el éveket, a valamikori "jó" táppénzért, meg gyedért...egy idióta vagyok,röhögjetek ki!

KépKépKép
tünci28

Az Én Anyukám elvesztette az első babáját koraszülés volt végig vérzet vele. Igaz velünk is vérzet elég sokáig (van egy nővérkém)! 6 év van köztünk rólam már le is mondtak és akkor jöttem :lol: Meglepetésként!

Én nem adtam el semmit úgy éreztem akkor és most is, hogy az még jó lesz ennek a babának! Nem arra gondolok majd, hogy azt Neki Angyalkámnak vettem!

Olyan rossz azt sem tudom, hogy mi lett volna kisfiú vagy kislány így még nevén sem tudom szólítani! :cry: Csak Angyalkám vagy Babóca! :cry: És még UH képet sem kaptam róla :cry:

Kép
grácus

Grácus, ha úgy érzitek ,hogy szeretnétek csak bátran adjatok neki nevet, aszerint, ,hogy lánynak vagy fiúnak éreztétek..de lehet bármilyen becenév, amivel majd gondolatban meg tudjátok szólítani..szerintem ez nagyon fontos..sajnálom, ohgy nincs egy képed sem róla... :cry:

Mi két héttel azelőtt voltunk 4 d uh-n, hogy elvesztettük..ez utólag nagyon-nagyon sokat számított..amikor először megnéztem a halála után, teljesen összeomlottam, de mostmár értékelem ,hogy van róla látható videó, amin boldog és jól van, fájdalom és félelem nélkül, láthatom, ahogy rúgkapál, ásít, nyújtózkodik..és a szívhang...mindennél többet jelent.. :cry:

KépKépKép
tünci28

Mióta újra orvoshoz, erre arra járok, számtalanszor megkérdezik, hogy volt, mi volt, miért volt. Nincs hét, hogy kétszer ne mondjam el, felemlegetve mindent.
Ma a védőnő kezembe nyomott egy kezdő prosit, újságokat stb....meg, jaj de jó, hú kismama.....milyen jó most.
Idegesitett a gügyi. Szoritkozzunk a lényegre, teljen nyugalomba, az újságokat ki sem nyitottam, belelapoztam, de nem érdekeltek az ottani témák.

Betti
Kép
betti0412

Tüncikém, hát nem is értelek, mit reklamálsz itt.......
50 ezer forint az komoly pénz! Leértékelve tudsz csirkefarhátat venni de kimaradt krumplit a zöldségesnél akár féláron!
Igaz gyertyát kell gyújtani, mert ha a villanyt felkapcsolod, azt már nem tudod fizetni, meg az orvosnak sem magánba, ugye hiába fizetted a tb.-t is.
Szóval én nem is értem mi itt a gond.... :?

Nekem is az volt a rossz, hogy Franciskáról nem maradt kép, csak a kis fejéről, hogy citrom alakú. Már most több képem van, mint anno, mert mostmár tudom, hogy lehet, csak ezért is fizetni kell, de legyen.
Meg ugye megnézni sem engedték, mert micsoda kérés az. Anyum vett neki két kis nadrágot, az van meg valahol a szekrény mélyén.
Meg most elő kellett keresnem a zárójelentéseket, egyben voltak a régi kiskönyvvel, a terhesnaptárral, a kórházi szalaggal, eredményekkel. Ez nem volt jó. Nagyon nem. Megvan a régi naplóm is, amit elkezdem vezetni vele, meg a másodikkal. Most még nem irtam egy sort sem. Mit írjak bele?
Nem tudok vele kapcsolatba kerülni, kicsit úgy érzem magára hagyom, de nem tudom mikor fogok benne bizni úgy, hogy elhiszem, hogy ő van, lesz. És mikor belegondolok, hogy magára hagyom, egyedül van, épp csak fizikailag hordozom, akkor végtelen vádolom magam, de nem merek közel kerülni még hozzá. Még nem.

Betti
Kép
betti0412

Tünci, hogy miért ez a korosztály? Nagyjából 30 év. Nagyjából innen tehető a rengeteg méreg, adalékanyag, szinezék, rengeteg légszennyezés, csernobil /bár azt jaj tudjuk, nem jött erre, á/, műkaja, stressz.
Szennyezett viz, levegő, étel.
A szervezet nem mindig betegszik meg, de raktároz. Sok mindent, mérget.
Mikor kell akkor pedig nem tud teljesiteni. Szerintem.

Vélemények terén én inkább azt tapasztaltam, hogy nem tudnak mit mondani, olyan suta dolgok jöttek ki.
A legfőbb az volt, hogy fiatal vagy még majd lesz másik. De azzal mi is van, aki elment, mi van, ha én azt a gyermeket akartam? Egy élő gyermek mikor meghal, Isten ne adja, hányszor mondasz olyat, majd lesz másik?
A dokik vetélésnek hivják, amit én 6 órán keresztül csináltam én szülésnek. Vetélés, na igen.

Betti
Kép
betti0412

Jaj igen, én a 80-as években a májkrémen, meg a löncshúson, vagdalthúson, nőttem fel, meg a parizeren, mert gyerekként nem a házi kolbászt, hanem azt kértem. A 80-as években! Most, hogy élelmiszerbiztonság, minőségellenőrzés van, most olvasd el mi van benne, nem eszem már, de anno ez még sehol nem volt, képzeld mit kaptam gyermekként.
No comment. És nem anyám hibája, ő sem nagyon tudta.

Betti
Kép
betti0412

Hát igen..amit az orvosk mondanak, szabályok, szokások..
Amikor ránk kimondták az ítéletet,kérte a főorvos az enyémet, ohgy számoljon mégegyszer, mkior is töltöm a 25 hetet, mert ha még nincs annyi, akkor vetélés...4 nappal később már szülés volt..Uramég ,ohgy mondhatják AKKORA babákra ,hogy elvetélte...
Bár sokakban nem tudom milyen kép él, mert a tanult unokanővérem azt mondta, hogy nem gondolta, hogy így ki volt fejlődve, hogy így meg van mindene...sose felejtem el a szavait..
És az abortuszával dicsekvő kolleganőm, aki "egy véres masszának" nevezte a 8-10 hetes magzatait, hát elmagyaráztam ,hogy kis ujjai, fülecskéje volt, hogy a kis szíve még dobogott, amikor....

KépKépKép
tünci28

Szétvág az ideg a híradóktól...focista baártunk elüt egy biciklistát, minden adón bemondják ,hogy a biciklis ittas volt.

Lányok,akinek van jogosítványa, ha valaki 80-nal megy, akkor hány méterről lehet meglátni az út közepén haladó láthatósági mellényt viselő embert???Mert az oké , hogy nem jó helyen ment, de könyörgöm, ha úgy elcsapta az 500 lóerős mercivel ,hogy a fejét később találták meg szegénynek ,akkor mennyivel lett volna nagyobb esélye az út szélén, ahol még annyira se látszik???
ÚÚÚtálom, hogy akinek drága ügyvédje van ,az bármit megúszhat..(Császár ELőd???)Ő vajon hány év letöltendőt kapott??

Szegény családját nagyon sajnálom az elütött férfinak, mert micsoda dolog ,hogy ország világ előtt csak arról szól a hír ,hogy megivott pár sört??Azt mikor mondják be, hogy ment a barom sofőr 150-nel???

Ahogy Leda mondaná, uff, beszéltem... :twisted:

KépKépKép
tünci28

Jó reggelt

Betti
Kép
betti0412

ááá,de álmos vagyok......pálinkásat!!!!!!!!!!

KépKépKép
tünci28

Két napja semmilyen napszakban nem lehet szellőztetni, mindig füst van..nem vagyok meggyőződve ,hogy végetért a tűzgyújtási tilalom... :?
tünci28

Franka, kérnék egy kis segítséget,melyik kódot kell beilleszteni, már kipróbáltam vagy 20 lehetőséget, nem értem...

KépKépKép
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?