Új privát üzeneted érkezett!

Én Kocsis doktornőhöz jártam, nagyon kedves volt, jó volt vele szülni!
Magánba is, egyszer-egyszer a Bártfaiba is mentem hozzá!
csicser

Babarozsa, en Urban doktornohoz jarok. Eddig a maganba havonta (ami a korhazzal szemkozti hazban van), most az utolso honapban pedig mar a Bartfaiba hetente. O itt szerdan delelott 8-12 kozott rendel. A szulesrol majd tudositok ket het mulva, a baratnom nala szult egy honapja, es nagyon elegedett volt vele.

Csicser, a szoptatos cuccok megvannak, csak azt nem tudtam, bevigyem-e a korhazba. Egyebkent ott van valami sterilizalo, ugye? Vagy meg az itthoniba is nyomjam bele, mielott elpakolom a kezi mellszivot?

Manos, utoljara junius elejen voltam delutan, azota egyszer delelott, ugyhogy meg nem tunt fel, hogy nyaron mas a nyitvatartas, bocsi. Csak az, hogy lekoltoztek a masodikrol az elso emeletre. (Azt tudod, hogy a video ketezer penz?)
moosejaw

Babarozsa,
En Balogh Tibor doktorbacsihoz jarok a Fehervarira -mar te jo eg miota is??? talan mar 7-8 eve, elotte meg meg Balint dokihoz, amikor meg rendelt a rendeloben is. Mindkettovel nagyon meg voltam elegedve (Balint dokinal szulettem anno itt a keruletben, szoval tosgyokeres vagyok).

Balogh doki juli 15-tol lesz ujra es igy rendel:
H: 17-19
K:8-11
SZ: 14-17
Cs: nincs
P: 8-12

En csak ajanlani tudom, nagyon rendes, eleg idot szan rad, lehet tole kerdezni, es valaszol is kimeritoen. Bar regen csak fertozes-fogamzasgatlo recept kapcsolatunk volt, most a babara nagyon vigyaz, es sok hasznos tanacsot mond...

Remelem tudtam segiteni,
aniko
balancsa

Moosejaw:
sterilizáló: nem tudom mire gondolsz.. a lefejt tejet nem adják oda senkinek Kép a saját babád legjobb ha egy az egyben szopizik, minden "tartozék" nélkül, a fejés csak szopi után /előtt kellhet, hogy szaporodjon a tej, illetve a feszülés csökkenjen.

Amikor az előzővel a rengeteg tejemet éjjel fejegettem és adtam le a koraszülött részlegre (1 liter /éj volt), egy hánytálat (!) adtak meg Neomagnol tablettát, hogy azzal sterilezzem a kézi fejőtKép inkább a saját kajás (gyümölcsös és sütis)műanyag dobozaimban áztattam a cuccost, az mégis tisztább mint egy vesetál...
Jelzem MÁSIK kórházban történt Kép
csicser

Sziasztok!
Képzeljétek tegnap voltunk a 4D-s UH-on és megtudtuk,hohy 150%-ig LÁNY babánk lessz. Nagyon örülünk neki ezt vártuk mi is.
enõ

Szaisztok!
Tegnap voltam a klubbanKép Nyomasztó volt. Persze csak magam miatt, direkt mondtam a férjemnek, nem kell ide még eljönnie. Na most, mindnekinek eljött a párja. Nekem kicsi a hasam, az összes többi kismamának hatlamas volt. És még rengetegen is voltunk, és nem volt terem, vagy akulcs nem volt meg. Szóval... Végülis láttam a gyerekágyas osztályt, és végighallgattam a szülésznők előadását, ami érdekes volt, és sikerült magamban több kérdeést is megfogalmazni amit majd a választott szülésznőmmel szeretnék megbeszélni.
Két csoportba oszlottunk szét, nálunk Kecskeméti Vera, Vastagné Éva és még egy szülésznő volt, aki nem mutatkozott be. Valaki esetleg nem tudja ki volt? Barna kleopátrás haja van.
A másik csoporttal volt a Trappné Andi, és még mások akiket szintén nem tudom kik voltak. Volt egy szülésznő aki fekete hosszú hajú copfba volt összefogva, és dekoratívabbnak tűnt. Esetleg a leírások alapján be tudnátok azonosítani a szülésznőket?
És ezek után a párom mondta, hogy nem mehetek egyedül legközelebb, így rögtön jövő héten kedden megyünk is előadásraKép)
A kórház nagyon szuper volt, nagyon tetszett. Véletlenül a 2.-on szálltam ki a liftből, pont a gyermekágyas résznél vártam a következőre, és az ajtóhoz volt tolva egy babuci, hát olyan édes voltKép) Kislány, 2 napja születettKép
Ez történt tegnap.
Moosejaw, igen június eljén még én is voltam délután. És a 12. hetis UH-ról van videónk, így már tudom az árát is. De végülis ezt kibírjuk. A 4D-sen gondolkodok, de nem tudom még. Ismerőséknek láttuk a 4D videófelvételét és nem tetszett. De még változhat minden.
Üdv,
Manós
manós

Manos, milyen aranyos a parod. Az enyemet nem nagyon erdekeltek ezek a programok, nehany eloadasra eljott, illetve a papas tornara sikerult elrancigalnom, de kismamaklubon inkabb kepes volt az autoban varni ket orat. Mondjuk az ultrahangokra mindig elkisert.

Szerintem a sotet haju szulesznok Nyulas Jolan es Fantha Zsuzsa lehettek. Nekem mindketto nagyon szimpatikus volt es csupa jot hallottam roluk, de sajnos en keson kerdeztem meg oket. Egyebkent a korhaz oldalan van egy lista roluk: http://www.imreszul.itx.hu/munkatarsak.html

En csak a 36. heten mentem el 4D-re. Minel nagyobb a baba, annal jobban latszik elgondolasbol. Jo alaposan szkenneltek (a korabbi UH leleteknel felmerult problemakat is mind ellenoriztek, nagyon rendesek voltak), vagy 20 perces a video, de leginkabb az arcarol keszult felvetelek jok, a tobbi testreszt bevallom nem mind ismerem fel...(Egyebkent asszem inkabb dvd-t kellett volna kernem, nem videot meg cd-t, mert a cd-re csak ot fotot irtak ki, es eleg kis felbontasuak.)
moosejaw

sziasztok! nem tűntem ám el, olvasgatlak benneteket, csak mivel nálunk még nincs konkrét "helyzet" Kép nem igen tudok hozzászólni. azért szépen gyűjtögetem az infókat. most épp azon tűnödtem, milyen világ ez, hogy három hónappal előre kell szülésznőt fogadni... még mindig bizonytalan vagyok, hogy fogadjak-e. egyszer ezt gondolom, máskor meg azt. na mindegy, időm még sajnos van bőven. aztán akinél mostanában lesz eksön - Moosejaw!!! - számoljon ám be mindenről! a mi dolgunk meg persze a szorítás, hogy minden tutin menjen Kép
hétfőn megyünk két hétre nyaralni, és már nagyon-nagyon várjuk!!!! Kép
üdv mindenkinek
Ági
kajamán

Ági!

Elöszőr is jó nyaralást! Irigyellek. Én nem mertem megkockáztatni, hogy idén elmenjünk. De sabaj, majd jövőre a törpikével.Kép
Az, hogy lehet választani szülésznőt, csak egy lehetőség. Azért kell ennyivel előre kiválasztani, mert csak havi tíz fogadott betegük lehet, és nagyon sokan szülnek a kórházban. Szóval szerintem ez egy olyan dolog, hogy örüljünk neki, hogy már ezt is megtehetjük.
Jó pihenést! Ne legyetek jók!Kép

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Bocsi, hogy csak így beleszólok, de időnként be szoktam ide nézni. Nosztalgiából, mert decemberben ebben a kórházban szültem.

Én azt tapasztaltam csecsemőseknél, hogy ugyan adnak vizet, de én döntöttem el, mikor adok a kicsinek. Én azt hittem kevés a tejem, ezért kértem, adjanak tápszert. De tényleg szoptatás pártiak, mert nem akartak mindenáron azt adni. Csak ha már tényleg kellett.

A mák kúrával nem értek egyet a székrekedésre. Úgy látszik alkati kérdés, kire milyen hatással van. Én ugyanis imádom a mákot, de nekem pont ez okoz gondot. Terhességem alatt nem is mertem emiatt enni.

Nekem sem volt választott szülésznőm. De ennek ellenére nagyon kedves volt, akinél szültem. (utóbb láttam, hogy a Szülőszobás szülésnél is ő volt)

Nildikoka
nildikoka

Manós!

A hosszú fekete hajú, dekoratívabb szülésznő a Nyulas Jolán volt, szerintem. Nála szültem 7 hete, és csak ajánlani tudom. A véleményem is az, h aki tud, az válasszon szülésznőt. Sokkal megnyugtatóbb, h csak rád figyel. Aki ügyeletben van, annak lehet éppen egyszerre 3 szülése is, és akkor mászkál szülőszobáról-szülőszobára. A doki pedig csak a végére jön, így a Párod és Te magad maradsz a legnehezebb órákra.
Üdv, Pat
pat

Moosejaw!
Bocs, hogy nem válaszoltam, de azóta nem voltam a neten. Ha még olvasod és nem születik meg a baba szerdáig akkor még most sem késő egy relaxációs foglalkozásra elmenni!
A csecsemősökkel kapcsolatban nekem jó a tapasztalatom, vizet csak akkor adtak, mikor én óránként a nyakukra jártam, hogy vajon nem szomjas-e a baba. Ha segítséget kérsz segítenek, de rám semmit nem erőltettek. Az én kicsim, sem kapott tápot, pedig szerintem tej alig jött a cicimből, mert még az utolsó nap is csak kb. 20 g-ot szopott (amennyire ezeket a kis mennyiségeket mérni lehet). A súlyát úgyis minden este mérik, így ha valami nagy gond van az kiderül, amíg meg nem áll a kezdeti fogyás addig úgysem engednek el. A kisfiam szinte egész éjjel a cicimen volt és nappal is talán 1,5 óránként szopott, így nagyon fájtak a mellbimbóim, de nekem a Garmastan krém segített ezt az időszakot átvészelni. Elvileg azt mondták nem kell lemosni szoptatás előtt, de én mindíg lemostam langyos vízzel. Kb. hazamenetel után 2-3 nappal már jól bírta a strapát a cicim. Bimbóvédőt szerintem csak végső esetben használj, mert csak más érzés az a babának és fertőtleníteni is kell. Én hozattam ugyan a férjemmel a kórházba mikor már nagyon fájt a szopizás, de aztán nem használtam, még most is ott van kibontatlanul a fiókban. A kórházban én nem fejtem, fejés helyett a babácskám raktam cicire hiszen úgyse nagyon jött belőle tej, nem ehette túl magát és legalább ő is nyugodt volt. Otthon viszont legalább 1 hónapig minden szopizás után fejtem.
Kívánok egészséges szép babát és könnyű szülést!
Manós!
Én túl későn - a 39. héten - voltam 4D ultrahangon. Nem volt már jó, mert a babus hosszas unszolásra is alig mozdult (gondolom nem volt elég helye)és az arcát is félig takarta. Ha mentek akkor szerintem 30.-37. hétig menjetek és lehetőleg arra a napszakra kérjetek időpontot mikor mozgékonyabb szokott lenni (ha van ilyen).
Üdv: Eszter
pesztus

Szia Kajaman! Vajon latszodni fog ez?
neet

Udv Mindenkinek, itt egy uj. Nem tudom, hivhatom-e magam kismamanak, 20 hetes vagyok, elso babaval. Meg sokmindent nem tudok, de dokit en se akarok valasztani, a Szt Imreben tervezzuk a szulest, nem csak, mert oda is tartozom, hanem mert annyi jot olvastam, hallottam rola, tobbek kozt itt. Nem akarok senkit untatni a sajat dolgaimmal, ha valaki erdeklodik azert azt szivesen veszem! Sziasztok!
neet

Sziasztok!

Volt már valaki közületek az "összefoglalás" címen futó keddi előadáson?
Ha igen, nagyon érdekelne, hogy mire lehet számítani, érdemes-e elmenni.
Előre is köszi.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Reditke, én úgy tudom, itt egy filmet mutatnak be a szülésről, és persze erről lesz előadás. Én megyek holnap, te is jössz?

Neet, miért ne hívhatnád magadat annak? Én 18 hetes vagyok szerintem én is kismama vagyok. Szépen elkezdett a hasam is nődögélni. A kisbabám kb. 16-18 cm lehet. Ha nem választasz dokit azért szülésznőt szeretnél választani? Találkoztál már velük?
Pesztus,
igen azt hiszem azért nem tetszett eddig a 4D-s video, mert részletekben volt a baba rajta, hol csak a kicsi arca, hol csak a lábacskája volt kivehető. Valószínűleg a szemnek is rá kell állnia, hogy ki lehessen venni a részeket. Eddig a sima UH elég jól mentKép
Moosejaw, de azon az oldalon csak a nevek vannak felsorolva, sajna fényképek nincsenek csatolvaKép De végülis jobb személyesen ismerkedni. Kismanó mikor érkezik?
Pat, leírtad már szülésedet régebben? Mesélj kérlek a Jolánról!
Köszi!
Üdv mindnekinek! Manós
manós

Manós Kép

sajnos holnap nem fér bele a napomba az előadás, de kérlek ha mész, majd írj róla utána, mert szeptember elejéig még szeretném egyszer beleszorítani a programba.
Köszi.

Edit
Kép

Kép
reditke

Szia Manós! Akkor szinte egykoruak vagyunk! Elso baba? Szoktal itt (azaz picit arrebb) csetelni? Szulesznot nem valasztottam meg, de ahova jarok (Hercegprimas u.), mindennel meg vagyok elegedve, idopontegyeztetes van mindig, es nem kell orakig sorbanulni. Ha szulesznot valasztok, at kell mennem a korhazi terhesgondozasra, es mivel a mostani ennyire jo, hat nem szivesen. De ha az utcarol beesem szulni (azert persze megyek oda elobb is majd), szoval azert nem hagynak a folyoson, mint az ER-ban, ugye?
neet

Pesztus, koszonom a valaszt, valoszinuleg elmegyek szerdan a relaxacios programra. Nem baj, hogy mar epp szules elott esek be? (Bar meg mindig nem aggodom, de ha indulni kell, biztos nagyon beijedek.) 10-re veget er, ugye? Mert 10-re megyek NST-re.

Garmastant adnak recept nelkul is a patikaban? En egyelore az Avent bimbovedo kremjet szereztem be. Azt ismeritek, jo?

Gigi, szerintem nyugodtan menj meg el nyaralni (ha europai kulturhely, es nem harmadik vilag a cel, azaz nem budos sarga viz folyik a zuhanyrozsabol, es az egeszsegugy letezik, el mernel menni dokihoz, ha szukseges, ergo egesz Nyugat-Europa jo lehet, de Tunezia pl. eszedbe ne jusson). En a hetedik honapban tudtam volna elutazni Stockholmba, de a repulozes miatt mar nem mertem (egyebkent szeretek repulni), szoval ha autoval tudtunk volna menni, egy percig sem habozom. Ugy sajnalom, hogy lemaradtam rola.

Reditke, ket filmet vetitenek, az egyik Frederick Leboyer riport. Szerintem erdekes volt. Sok ujdonsagot nem biztos, hogy hallasz, ha a tobbi eloadast mar lattad, de hatha olyan doki es szuleszno tartja, akiket meg nem ismersz.

Manos, sajnos fotokat nem talaltam meg. Illetve egy korabbi FittMama vagy Kismama szamban asszem a Fantha Zsuzsaval keszult interju a korhazrol, ott peldaul volt fenykep rola.

Naptar szerint most vasarnap szulunk, de ezek a naptarak a 28 napos holgyekre keszultek, en viszont altalaban 5-6 hetente szinezek, szoval a doki szerint meg van idonk... Kisemberrel megbeszeltem, hogy penteknel elobb nem indul el Kép Meg ki kell mosnom a bebiruhakat.
moosejaw

Moosejaw!

A nyaralás idén már elmarad. Mindegy. Ez a törpike megér mindent. Én is mindjárt a hetedik hónapba lépek, úgyhogy repülőre már nem ülnék.
Gyorsan mosd ki a rucikat, nehogy jöjjön megint egy őrült front, aztán csupasz lesz a baba fenke!Kép
Szurkolok! Jó lenne, ha legalább annyit írnál, hogy megszületett és minden oké. Persze gondolom ez lesz a legkissebb bajod.

Gigi

KépKép
gigi28

Moosejaw,
Szerintem nyugodtan mehetsz, én 10 nappal túlhordtam a kisfiamat és az utolsó két alkalommal arra gondoltam, hogy itt aztán biztonságban vagyok, ha éppen megindulna a szülés. 10-ig biztosan eltart, de a lényegi részének vége lesz addig. Szólj előre, hogy 10-re menned kell, mert a végén még szokott lenni némi beszélgetés ami elhúzódhat. Viszont ne késsél, mert 9 után 5 perccel becsukják az ajtót és akkor már nem biztos, hogy beengednek (ill. biztos beengednek, de elég ciki).
Garmastant adnak a patikában recept nélkül elég drága kb. 1400 Ft. Az Avent krémjét nem ismerem, de szerintem az is jó lehet. Én csak találomra vettem pont Garmastant (a védőnőm többfélét is javasolt). Pl. a Bepanten is jó állítólag és sokkal olcsóbb, sőt ha már a cicire nem kell elkenheted a baba popsijára.
Sok sikert!
Eszter
pesztus

Bálint doktorék elérhetőségét tudja valaki???
Magánrendelő pl.
Előre is köszi!

Kép
babarozsa

Eszter, a relaxaciora is elkiserheti a kismamat valaki (kispapa vagy hugi), vagy oda tenyleg egyedul mennek? (Mert kismamaklubbon peldaul rengeteg papat lattam, mint eloadason, pedig azt hittem, ott csak mamak lesznek.)

Gigi, tudositok majd. Ha en nem tudnek gephez ulni, megbizom a kispapat vagy a gyereket Kép Mert ha megerkezik, az egy fore eso szamitogepatlagunk meg mindig ketto korul lesz ... (foglalkozasi artalom, remelem, azert nem az ujjahoz tapadt billentyuzettel szuletik)

Azon csodalkoztam, hogy bar most az utolso honapban hetente kell dokihoz menni, es mindig van NST, viszont ultrahang vizsgalatot nem csinalnak minden heten (utoljara harom hete szkenneltek az utodom). Ez mindenkinel igy van? Enelkul is tudjak, hogy minden oke? Jol helyezkedik-e, nem tekerte be magat a koldokzsinorba stb.
moosejaw

Moosejaw,
A relaxáción csak kismamák vannak és ne lepődj meg itt nincsenek olyan sokan mint bármelyik másik programon. Általában 4-10 között volt a létszám.
Nekem az utolsó ultrahangot a 38. vagy 39. héten csinálták pedig a kisfiam a 42. héten született. Szerintem ezt orvosa is válogatja, de én úgy gondolom bár nem értek hozzá, hogy ha az NST jó akkor nincs semmi baj a kicsivel. Ha valami gond lenne akkor a szívhang se lenne jó. A fekvését pedig szerintem az orvos tapintásból is érzi.
Természetesen én is nagyon drukkolok és várom az örömteli híreket.
Babarózsa,
Bálint doktorék elérhetőségét én nem tudom, de mivel még régebben kérdezted tudunk-e ajánlani orvost: én Dr.Bardóczy Zsolthoz jártam, akit nagyon tudok ajánlani. Ha esetleg érdekel az Ő elérhetőségét meg tudom adni.
Üdv: Eszter
pesztus

Eszter, koszonom az infot. Akkor holnap reggel kiprobalom ezt a dolgot. A epulet, 2. emelet, ugye?

Kicsit kezdek am aggodni. Az utolso napokban Ti nem feltetek egyedul otthon? (Mert elmenni mar sehova nem merek egyedul.) Ma kimostam az osszes bebiruhat. Elegge dagad a labam, pedig mar a lakasban sem nagyon maszkalok.
moosejaw

Sziasztok!

Moosejaw: bocsi, hogy ismeretlenül ide írok, én is Szt. Imrében fogok szülni nemsokára. Én is így voltam az első terhességemnél, mint Te, most meg a 2. babával javában vezetek, vásárolok, játszóterezek, koncertre megyek... Nagyon aggódtam az elsőnél, úgy látszik így reagálunk először lelkileg. Mindenképpen próbáld magad pozitívan ráhangolni a szülésre és ne rémülj meg! Sokkal jobb úgy neki vágni a dolgoknak lelkileg, hogy "képes vagyok és megcsinálom, uralom a dolgokat", mint, hogy rémülten menj neki az eseményeknek. Én is nagyon rémült voltam az első babámnál, de nem szabad, mert ha lelkileg jobban felkészült vagy, akkor jobban tudsz a szülésnél koncentrálni! Lehet, hogy találkozunk különben, én szombatra vagyok kiírva! Majd kiderül, nekem mennyire sikerült hangolódnom Kép Persze én is izgulok! Kép Drukkolok neked!

Nanda régen írt ide, nem tudtok róla, megszült már?

Üdv: zsuzsi
zsu26

Manós!

A Jolánt már régebben is dicsértem, de most is csak azt tudom. Az NST-k alatt végig kedves volt, és elmesélte, h mire lehet számítani. A Párom is többször jelen volt, és Ő is feltehette a kérdéseit.
Mi hajnali 4-kor hívtuk fel a szülés napján, és akkor is elmondta, h mit csináljunk, hol találkozzunk. A korházban megvizsgált, majd elment mivel még nem tágultam. Aztán később, mikor már bementünk a szülőszobára, ismét jött és akkor végig segítette a szülést. Kenegetett olajjal és próbált nyugtatni, de szerintem ilyenkor bárki bármit mond, minden hiába. A Férjemnek közben mindig mondta, h mire lehet számítani.
Nem ismerem a többi szülésznőt, de én jól jártam vele.
Üdv, Pat
pat

Bálint doktorék kerestetnek!!!Kép

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Szült már valaki vagy készül valamelyikőtök Csabafi doktornál vagy Tasi doktornál szülni? Érdekelnének a velük kapcsolatos infók.

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!
Pat, köszi szépen a levelet is meg az itteni beszámolót is. Egy legközelebbi foglalkozáson biztosan megkeresem őt.
Babarozsa, sajnálom, hogy csak most jutott eszembe, de szerintem személyesen is tudnál velük beszélni, pl. tegnap volt egy összefoglaló előadás a kórházban a szülésről ezt Bálint Sándor tartotta, és van egy előadás amit a fia Bálint Balázs tart, ez úgy emlékszem az alternatív szülésről szól. Ezek az előadások ingyenesek, bárki jöhet rá. Itt van lehetőség az előadás után kapcsolatot felvenni, és így azonnal ki is derül el tud-e vállalni, sőt egyáltalán szimpatikus-e valamelyik neked. A kórház felkészítő foglalkozásairól a http://www.imreszul.itx.hu/szulesfelk.html oldalon találsz meg minden infót.
Neet, szia, igen majdnem egyidősek vagyunk, első babám lesz, éppen vasárnap mozdult megKép)) Azóta is állandóan meccsezik, főleg étkezések után. Szerintem tisztára apja, Ő nagy evőKép Még nem tudjuk a nemét, jövő héten megyek UH-ra (19. hét), remélem megmutatja magát, mert engem megesz a kiváncsiságKép Persze van kívánságom milyen legyen, de biztos szép és okos leszKép)Mint a szüleiKép) Ti tudjátok már kit vártok? Nevet már választottatok?
Tényleg! Moosejaw, tudjátok ki érkezik hozzátok? Kislány vagy kisfiú? Nektek már van választott nevetek? Ne izgulj! Minden rendben lesz, neked csak koncentrálnod kell a papának meg támogatni!Kép
Reditke! Tegnap voltam az előadáson. Bálint doki tartotta, aszisztensek most nem voltak, így én lemaradtam a szülésznő megfigyelésrőlKép Tehát most a hangsúly a párkapcsolaton, az összhangon, a szereteten volt. Ezzel kapcsolatban több (kb. 5-6) videófilmet mutatott be nekünk, utána magyarázatokat adott hozzá. Szerintem nagyon jó volt, mert a gyengédségről, a szülés szépségéről szólt, nem pedig brutális jelenetekkel lettek a kismamák megijesztve és sokkolva. Néhány szülési pozíciót is láttunk. A felvételek az IKEA szobába készültek.
Most befejezem, mert lassan regény kerekedik ki az ujjaimbólKép
Manós
manós

Manós Kép

Köszi aranyos vagy, hogy leírtad mi volt az Összefoglalón.
Most néztem a listámon legközelebb már csak augusztus 31-én lesz. Remélem kisfiam megvárja hogy meghallgassam, mert akkor, a számolás szerint még kb. 1 hetünk lesz a szülésig.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

köszi Manós!
azt hiszem elnézek, csak még megvárom a szombati uh eredményét...

Kép
babarozsa

Szia Babarózsa!

A Bálint doktorék elérhetőségében tudok segíteni.
Magánrendelő: Bocskai u. 22. tel: 464-86-00
Kórház tel száma: 386-07-00

Viszont az idősebb Bálint doktor már nem vállal új kismamákat, a fiának pedig még nincs meg a szakvizsgája, februárban lesz meg, és addig sajnos nem vezethet le szülést, csak terhesgondozást vállal. A nagybácsiról sajnos nem tudok semmit...

Én most akarok átjönni a Szent Imrébe, és tanácstalan vagyok hogy kit válasszak, mert a Bálint doktorokon kívül nem hallottam senkiről. Van valakinek ötlete?

Üdv,
Erika
kukucska

Erika!

Dr. Fülöp a dokim, nagyon rendes, csak sokat van távol, így lehet, hogy nem nála tudsz szülni, de akkor a kollegája Nyulasi Gábor van ott helyette.

Ha érdekel megírom az elérhetőségét, de lehet hogy már írtam korábban.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Szia Babarózsa!

A Bálint doktorék elérhetőségében tudok segíteni.
Magánrendelő: Bocskai u. 22. tel: 464-86-00
Kórház tel száma: 386-07-00

Viszont az idősebb Bálint doktor már nem vállal új kismamákat, a fiának pedig még nincs meg a szakvizsgája, februárban lesz meg, és addig sajnos nem vezethet le szülést, csak terhesgondozást vállal. A nagybácsiról sajnos nem tudok semmit...

Én most akarok átjönni a Szent Imrébe, és tanácstalan vagyok hogy kit válasszak, mert a Bálint doktorokon kívül nem hallottam senkiről. Van valakinek ötlete?

Üdv,
kukucska

Zsuzsi, koszonom a biztatast. Erdekes modon ez naponta valtozik. Altalaban nyugodt vagyok es nem is nagyon gondolkodom a szuletos reszen (mert meg mindig olyan hihetetlennek es tavolinak tunik az egesz), de tegnap valoszinuleg tul sok cikket meg sebesulos beszamolot olvastam es olyankor kisse megremulok. Meg ettol a hulye idojarastol is fraszt kapok, mert minden eloadason azt hallottam, hogy bizonyos valtozasoknal micsoda roham van a szuloszoban.

Ma voltam a dokinal (elmeletileg vasarnapra vagyok kiirva), azt mondta, az NST nagyon klassz (UH, meg semmi mas vizsgalat nem volt), ugyhogy jovo szerdan menjek megint. Meg raerunk. Na, mondjuk ez is megnyugtato.

Eszter, elindultam ma reggel a csoportrelaxaciora: 09:02 lehetett, mire megtalaltam azt az eldugott termet ebben a bonyolult korhazban, es mar ki volt irva ra, hogy ne zavarjak a rendelest, meg zarva is volt, es azert pofatlanul bekopogtam, de nem sikerult bejutnom. Ugyhogy errol ennyit. Ha jovo szerdan meg egyben leszek, es addigra no a ketsegbeesesem, azert lehet, hogy megegyszer megprobalom. Majd fel kilencre megyek, akkor talan beengednek.
moosejaw

Manos, Reditke, szerintem nem mindig ugyanaz a doki tartja ugyanazt az eloadast, mert ezt az osszefoglalot nehany honapja en a fiatalabb Balint dokitol hallgattam, es volt vele egy szuleszno is. Akkor ket film volt csak, de azok sem ijesztoek, inkabb meghatoak voltak. (Azt mondta, mivel epp ugyeletes volt, rabiztak az eloadast, o volt keznel.)

Egyebkent mi kislanyt varunk. (Asszem a kispapa fiut szeretett volna, Legalabbis eleinte mindig "kissracot" emlegetett, amiert ra is szoltam, nehogy baba zokon vegye, ha megis lany. Meg az utonevkonyvnek is csak a felet lapozta at, a fiuneveket. Nekem persze mindegy volt, csak egeszseges legyen. De tenyleg. Valahogy megis ugy gondoltam fiu lehet. Biztos az apai sugallatra. De amikor kiderult, akkor meg azt, hogy termeszetesen lany, hogy is lehetne fiu. Janikovszky Evanak van ket konyve: "Orulj, hogy fiu", "Orulj, hogy lany", irto jopofak, szoval a lanykast megvettem es a parom orra ala dugtam egyik nap. Azt mondta, dög vagyok, de rogton elolvasta es aztan adott egy puszitKép

Bocs a hosszu offtopic miatt. Nemsokara majdcsak bekerulok a korhazba es akkor majd egy darabig nem irok litaniakat.
moosejaw

Moosejaw,
Sajnálom, hogy nem sikerült bejutnod, én arra gyanakszom, hogy valami miatt elmaradt (esetleg szabadságon van Bálint doktor úr?), mert nem szokott bezárva lenni az ajtó és legalább 5 percet még várni szokott 9 óra után. Esetleg ha még egyben lesztek érdemes előtt megkérdezni hogy lesz-e foglalkozás.
Üdv Eszter
pesztus

Sziasztok!

Aki ismeri Fülöp doktort az légyszi írjon róla, hogy milyen! Főleg emberileg érdekelne!
Én jövő szerdán megyek hozzá a magánrendelésre, 6. héten vagyok. Szerintetek meg lehet kérni, hogy adjon UHs beutalót a Tétényibe, vagy inkább menjek csak a magánhoz..Van tapasztalatotok a Tétényis UH-ról??
köszi
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Mi még csak tervezzük a babát és a hallottak alapján ez a kórház tűnt a legszimpatikusabbnak. Tudnátok írni valamit Balogh Tiborról, Bálint Mihályról és Bálint Balázsról? Az utóbbi mikortól vállal szülést?
Meg tudnátok adni a magánrendelőjük elérhetőségét és azt, hogy ott mennyit kérnek ill. mennyiért vállalják a végén a szülést?
Van valakinek esetleg infója Holba Sándorról is?

A válaszokat előre is köszönöm. E-mail címem a profilomban.

Majcsi

Majcsi
majcsi

Szia Csibe!

Fülöp dokinál szültem 4 hónappal ezelőtt. Előtte nem hozzá jártam, de most ebben a kórházban akartam szülni,így orvost kellett váltanom.
Úgy ajánlották őt, de úgy érzem,jó választás volt.
Emberileg is, orvosilag is meg voltam vele elégedve.Egy gond van vele,nem biztos,hogy itthon van,amikor szülni fogsz. Elég sokat van külföldön, vagy vidéken előadásokon ,stb.
De akkor ott a helyettese,vagy az ügyeletes orvos. Nekem szerencsém volt,mert épp nem utazott el akkor.
Ultrahangon én csak a Praxisban voltam,nem tudom,hogy működik a Tétényiben. De,ha Te szeretnéd,biztos mehetsz oda is. Beszéld meg vele.

Ha van még kérdésed róla,szívesen válaszolok.

Üdv:Ildikó
vas

Csibe, a Tetenyis UH szerintem eleg jo. En maganrendelesre jartam a dokimhoz, de idonkent bekuldott a rendelointezetbe (Bergendi Katalin szonografushoz). Ahogy feljebb mar irtuk, ha delutan mesz, akkor mehetsz idopontra es viheted a kispapat, ha delelott mesz, akkor viszont csak egyedul es egy csomot kell varnod. Ha kersz videofelvetelt, az 2e Ft.

Eszter, koszi a tippet, akkor jovo heten eloszor telefonozok, es ha lesz foglalkozas, mi meg meg egy testben, megprobalom megint.
moosejaw

Hogyhogy az utolso heten mar meg sem nezik, hogy zart-e a mehszaj, mikor az elso honaptol kezdve minden egyes vizsgalatnal eddig ezzel kezdtek? A kiskonyvemben is minden bejegyzes ezzel kezdodik. Most mar nincs jelentosege? Mert ha nem lenne az, akkor mar ugyis elindultam volna a korhazba? Vagy csak elfelejtettek?
moosejaw

Helló Manós!
Köszi a válasz. Én szerdán voltam UHn, de nem mutatta a kis ...-t, talán tudja, hogy nem akarjuk tudni. Valamiért a Péterfy-be küldtek, a dokim ott szokott műteni, de megintcsak bebizonyosodott, h a SzImrében akarok szülni. A Péterfy nem lopta be a szívembe magát... AMiben még különbözünk, az az, hogy az én pocaklakóm akkor meccsezik főleg, ha éhes vagyok, ez eddig ritkán fordult elő, de most 3 kilót híztam, úgyhogy visszafogom magam. :-))
A nevek kis gondot okoznak, de most találtunk 1-1 olyat, ami mindkettőnknek tetszik (Lili vagy Eszter ha lány, és Bence ha fiú)de ez persze még változhat. Valahogy úgy képzelem el, mint a filmekben, hogy kibukkan, és a szülésznő rámnéz: Anyuka, gratulálok, gyönyörű kis... és akkor derül ki a neme. Persze, én is kivi vagyok, de egyrészt tökmindegy (első baba), másrészt a szokásos közhely, h csak egészséges legyen. :-)
Arról tudtok valamit, h ha IKEA szobában akar az ember szülni/vajúdni, az külön pénz? Én pl.dokit nem választok, metr mindenkiről csak jót hallok, szóval aggódás ohne!
Asszem ennyi elég is lesz mára. Sziasztok, jó időtöltést!
Neet
neet

Köszi a választ, Ildinek és Mosejaw-nak is!Kép

Ildi, gratula a kisbabához!!Kép) Írj róla, ha van kedved, meg a szülésről is... Te melyik szülészmőd választottad a Tétényiben? Úgy tudom, hogy a Fülöp szeret a Molnár Gabriellával (is?) együtt dolgozni. Meg tudod mondani, hogy a Praxisban kb. mennyivel előbb kell bejelentkezni UHra, hogy kapj időpontot?
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok.
DrHolba Sándorról szeretnék érdeklődni,jár valaki hozzá? A Bartók Béla úton van a magánrendelője? A Szent Imrébe dolgozik még, mert hallottam olyat hogy már eljött onnan. Köszi a segitséget előre is.
A.
bendi

Neet, az alternativ (IKEA) szuloszoba nem kerul plusz stekszbe, viszont nem is lehet "elojegyeztetni" magad. Amikor beesel a korhazba, hogy na most jottel szulni, es akkor eppen szabad, akkor mehetsz. Ha viszont van benn valaki, akkor nem. Az mindegy, hogy a masik kismama mondjuk az agyon hempereg, Te meg a kadat akarod, a szoba foglalt, ugyhogy lemaradtal. Persze azokat a dolgokat, amik mozdithatoak (pl. labda, szuloszek), ki lehet hozni. Egyebkent a tobbi szuloszobahoz is tartozik zuhanyozo, tehat nyugodtan aztathatod magad felorat a meleg vizben, azt mondtak, ez belefer Kép Illetve a szuloagyak irto sokfelekeppen allithatoak (muszaki beallitottsagu apukak jol el szoktak vele jatszadozni), ugyhogy szulhetsz ulve, negykezlab, hallgathatsz zenet, vihetsz illatgyertyat, amit akarsz.
moosejaw

Csibe,
Az ultrahangra jó előre be kell jelentkezni,én legalább 3 héttel előtte szoktam. Bár én a 4D-sre jártam, a simára talán nem kell ennyire korán.
A 4D-s telefonszáma:06-30-414-8886. Azt hiszem 9000ft-től indul a vizsgálat.(+extrák:dvd,fotók,cd)
A sima UH talán 4000??? Már alig emlékszem ezekre. Viszont a 4D-re ráérsz csak akkor elmenni,ha már nagyobb a baba.
Igaz ,én az elejétől odajártam,a végén már csak megszokásból is.

Én a Nyulas Jolánnál szültem.Molnár Gabit nem ismerem,viszont a Fülöp állítólag mindenkivel szeret dolgozni.Szerinte fontosabb a jó szülésznő választás,mint az orvos. Úgyis a szülésznő van bent veled végig. A rendelőben vele dolgozik az asszisztense, Majnár Zsuzsa, ő is szülésznő .De ő ritkábban vállal szüléseket,kis gyereke van.

A szülésem ,hála isten rövid volt. 2 óra alatt lett meg Olivér. Irtózatos fájdalmak,de legalább hamar kibújt. Egyébként 4270g ,és 60cm volt.

Neet,
Az IKEA szobában vajúdni nem kerül semmi pénzbe, csak szerencse kell hozzá,hogy üres legyen. Érkezési sorrendben megy a dolog. És persze komplikáció mentes legyen a vajúdás.
Nekem nem volt szerencsém,aznap éjjel tele volt a szülőszoba. Front volt. Mindenkit megőrjített.
Mindegy, a sima szülőszobában is meg lehet szülni.

Sziasztok!!
Ildi
vas

Hellóka!
Moosejaw épp azalatt írt az Ikeás szobáról ,amíg én is pötyögtem.
Legalább kiegészítjük egymás válaszát.
Ildi
vas

En csak egyszer voltam a praxisban 4d-n, es makom volt, mert valaki epp lemondott egy idopontot, igy masnap mar tudtam is menni. 9e volt: video+cd, de szerintem inkabb dvd-t kerj, mert a cd-re csak ot kepet raktak es eleg kis felbontasuak. (A video mondjuk 20 perces lett.) Ha itt a babaneten regisztralod magad, kapsz 1e kedvezmenyt.

Ja, ahogy Ildi irta, az alternativ szobaban csak addig mulatozhatsz, amig nem merul fel semmi problema. Pl. ha EDAt kersz, maris atsetalhatsz a masikba.
moosejaw

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?