Új privát üzeneted érkezett!

Csajok,

Most akkor mi lesz a holnapi vacsorával?

Detti

KépKép
kiliman

[quote]C írta:sajok,
Most akkor mi lesz a holnapi vacsorával?
Detti

Hát megyünk! Én 19.30-ra tudok odaérni a Buena Vistába. Foglalni nem kell, 160 férőhely van a teraszon. :D Jó mindenkinek a 19.30 ?

Akik jönnek:
Detti
Lilla
Nettke
Pram
Kata?
Cat

Cat
Kép
cateye

Ha fél 8-ra nem is, de 8-ra már mindenképpen odaérek.

Katáék még szerintem nem jöttek haza.

detti

KépKép
kiliman

Cat, Detti,
én is megyek, nekem jó a 19.30 is, ott leszek szerintem.
160 hely??? :shock: meg se talállak Titeket szemüveg nélkül :lol: 8)

Vikó,
háát, sok sikert az új barátaiddal... :lol: :lol:

Ditke,
egyre irigyebb leszek, valami szuper helyen éltek, hallod-e! 8) :lol:

Kép
nettke

Hahó

Nekem is jó a fél 8. Találka lesz valahol? Vagy hol van ez a B.V?

Vikó

Ilyenek miatt lecserélni minket!!! Szép nem mondom! Pedig reggel én is hasonlóan nézek ki! :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Jelentkezek, hazajöttünk.
Istenien telt a nyarunk, június 24-én szerencsésen leállamvizsgáztam, aztán két nap múlva elmentünk Erdélybe Édesanyámhoz. Tulajdonképpen nem történtek nagy dolgok, falusi munkáink voltak, szénahordás, befőzés, hasonlók, meg minden egyéb, amit a ház körül kell. A fiúk is igencsak segédkeztek, meg rengetet játszottak az udvaron. A kert alatt folyik a patak, oda jártak halászni.Tulajdonképpen csak egyszer jártunk a Gyilkos-tóhoz csónakázni, egyszer meg az erdőre gombászni, kirándulni, de nagyon hamar elrepült a nyár, és mindannyian jól éreztük magunkat.
Ditróról azt mondják, hogy 9 hónapig hideg van, három hónapig meg nincsen meleg. Hát, ezen a nyáron sem volt túl meleg, többször előkerült a melegítő felső, és vagy két nap volt melegünk a házban.
Most, hogy hazajöttünk, szinte fulladok meg a lakásban a meleg, no meg az allergiám miatt.

A fiúk kedden kezdik az ovit, nekem meg most már muszáj munkahelyet találnom.

Nem sikerült még mindent végigolvasnom, de látom, hogy talit szerveztek. Ditkééket hihetetlenül irigylem, és szinte félek, hogy sosem lesznek hasonló élményeink.

Remélem, mindenkinek jól telt a nyara, azért láttam ám nagyon jó képeket.

Természetesen jövök még :)

Jó éjt!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Detti!

Azt elfelejtettem írni, hogy megkaptuk a cd-t, a képek szuperek.
Köszönjük szépen!
A fiúk vissza akarnak menni Brigiékhez:)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Csajok,

valaki nem tud egy jó kis szállást Egerben? Csak 1 hétvégére kellene. Előny ha a Szépasszonyvölgyében van, vagy a közelében. :wink:

Mi is megvagyunk, bár Zs & Zs egy kicsit köhög, Kristófnak meg hányás hasmenéses éjszakája volt.

Jó talizást !!!!!

Meme
szinta

Annamari

Ha tudsz csatlakozni, Téged is várunk este!!! Örülök, h jól telt a nyár! És nagy gratula a diplomádhoz!!!

Meme

Jobbulást mindenkinek!!! Szállást sajna nem tudok...

Ditke

Elfelejtettem tegnap írni, nagyon tetszenek a képek, tényleg tök jó helyeken jártok. Én is szívesen elmennék arrafelé körülnézni. Majd egyszer rendezünk egy csereüdülést. :wink: Bár azt még nem tudom pontosan, h mi lesz a mi cserealapunk-de már hamarosan kiderül. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sajnos nem tudok menni, mostanáig reménykedtem :evil: még dolgozik a párom :evil:

Kép
pramprampram

Meme,
jobbulást a srácoknak!!!
Szállás-ügyben sajnos nem vagyok kompetens..

Detti, Cat, Lilla,
élmény volt :lol: Ismét :lol: Igazán szép kis este volt ott szabadtéren, nagyon jól éreztem magam!

Lilla,
rendben van a fogad? :?

Annamari,
sok sikert a melóhoz. Hogyan indulsz el??? Életrajzokat küldözgetsz cégeknek vagy fejvadászhoz fordulsz?
Hűű, nem irigyellek most :roll:

Edit,
hogy vagytopk? Fiúk oviban már? Rég nem hallottunk Rólatok!

Kép
nettke

Pram,
sajnálom, hogy nem sikerült eljönnöd :cry:

Kép
nettke

Sziasztok :)

Vagyok, csak havazva. 8)

Lilla, Nettke, Detti :)
Klassz volt a péntek este!

Pram :)
Sajnálom, hogy nem tudtál jönni, gondolom pedig rád fért volna egy kis dumcsi.

Nettke :)
Megvannak a jegyek Nyergesre! :D

Cat
Kép
cateye

Cat,
nekem is :lol: ma vettem át. 9. sor . Nomeg beszereztem Mozart és abigél jegyeket is.. egy vagyont hagytam ott!

Kép
nettke

Lányok,

Én is nagyon jól éreztem magam péntek este! Mindenképpen tartsuk ezt a hagyományt :)
Emlékeztek a görög faszira? :roll:

Pram,

Kár, hogy nem jöttél, legközelebb próbáld majd meg.

Ma voltunk az oviban. Elég jól sikerült, főleg Bernát esetében. Meg is lepődtem, mert Amburs sokkal könnyebben barátkozik meg szocializálódik, mégis ő volt az, aki sírt, mert nem lehetett egy udvaron a tesójával. Remélem, azért hamar megszokják, hogy nem egy csoportban vannak.
Az ovónénik nagyon aranyosak és jófejek, bízom benne, hogy így is marad.
Holnap már bevetjük őket a mélyvízbe, mert ott alszanak.

Kata,

Hazajöttetek? Milyen volt?

Következő míting?

Detti

KépKép
kiliman

Melyik Mozartra vettél? Szereposztás nélkül bepróbálod? Én is veszek majd rá, de megvárom a szereposztást, mert ott a Dolhais az első szo.

Detti :)
Jajj de sajnálom a fiúkat, hogy külön vannak. :( Remélem hamar megszokják!

Nálad hogy viselik a külön csoportot?

Cat
Kép
cateye

Cat,
okt 14-re, végül is mindkettő fiú érdekel, aztán majd másodikra ráérek válogatni hogy a másikat is lássam 8) :lol:

Detti,
én emlékszem 8) :?
klassz, hogy tetszik az ovi!!! Szerintem a pici pityergésen hamar túllesznek, szinte az lenne a fura, ha zokszó nélkül viselnék, hogy külön lesznek mostantól.

Cat, köszi a kérdést
Nálunk egyelőre nyugi van, semmi gond nem volt a külön csopiból egyelőre, kérdezgették, hogy miért, jól átbeszéltük, aztán szépen elvoltak. Nagyon kedves óvónénik vannak Beninek meg Natinak ebben az új csopiban, és nem csak ők új gyerekek, hanem kb a fele (ez egy vegyes csopi), vannak ismerősök is, szóval bízom benne, hogy beleszoknak. Főleg a kis ideges-izgulós Natika :roll:
Sárika elvan, eddig is egyedül szöszögött nagyrészt, talán rá is több figyelem jut majd így a csoportjában. Neki lesz nehezebb, az tuti.

Kép
nettke

Sziasztok!

Jöttem elköszönni... holnap repülünk... drukkoljatok, h minden simán menjen!

Tali nagyon jó volt nekem is.

puszi mindenkinek!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
nagyon jó utat és drukkolunk a kezdetekhez!!! Puszi :lol:

Kép
nettke

Sziasztok!

Megvagyunk mi is!!! Próbálunk visszarázódni suliba-oviba.Kicsit nehézkes,mert az új suli miatt 3/4 6kor kelünk.Ettől én totál k.o. vagyok.Egész délelőtt tiszta kótyagos a fejem.

Lilla!
Jó utat! Jelentkezz,amint tudsz!

Csajok!
Mennyi izgalom lesz itt. Dettiék,Nettkéék és Ditkéék is külön csoportba kerültek.Kérünk mindenkit beszámolni a tapasztalatokról!!! Jóról és rosszról egyaránt! Infókat gyűjtök,bár én csak sulira tervezem a szétválasztást.

Pram!
Nálatok is beindult az ovi? Hogy vagytok?

Meme!
Meggyógyultatok? Kettesben vagy családilag mentek Egerbe?

Annamari!
Akkor ti sem unatkoztatok a nyáron!A fiúk biztos sok élménnyel jöttek haza.Képek?

Kép

Kép
edit73

Lilla,

Jó utat nektek!

Edit,

Na végre! Elhiszem, hogy fáradt vagy, az 5.45-ös kelés elég fárasztó lehet.

Annamari,

Jó lehetett a nyaratok! Majd képeket tényleg tegyél fel!

Az első ovis nap jól sikerült. Mind a ketten nagyon jól érezték magukat. Ambrus egyszer kérdezte, hogy hol van Bernát, de nem sírt, vagy ilyesmi. Az ovónénivel átmentek a Bernát csoportjába, megnézték, és mentek vissza. Délután meg közös udvaron játszottak.
Úgyhogy "eddig" jól vettük az akadályokat, és egyre inkább úgy látom, hogy nagyon jó ötlet volt a külön csoport.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok :)

Hát kíváncsi vagyok, hogy kinek hogy jön be ez a külön csopi.
Engem változatlanul inkább az aggaszt, hogy az én gyerekeimet nem Borókának és Rékának tekintik, hanem ők Borókaréka, így egyben, mintha sziámik lennének. Van egy olyan gyanúm, hogy még az ovistársaik sem tudják, hogy melyik-melyik. Pedig igazán nem hasonlítanak annyira. Én nagyon nem akarom, hogy ők legyenek az "ikrek", külön személyiség nélkül, de sajnos nálunk ugye nincs lehetőség különválasztani.

Lilla :)
Jó utat!!! Remélem minden a tervek szerint alakul. Áprilisban meg várunk haza!

CSajok, akkor legyen szeptemberben tali, vagy ne? Ha jól rémlik, akkor tavaly Eme születésekor elég jó idő volt, de .... Én bevállalom, ha titetket is érdekel. Editéknél zsúfoltabban nálunk sem leszünk. :wink:
Én azt mondom szeptember 26. Addigra talán sikerül leadnom a 15-ödikei határidős munkát. :roll: :oops:

Na megyek, mert ki kell használnom az alvásidőt.
Pusz,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Jo regen jartam erre, mar Saci is elmult 1 honapos es csak most sikerul bejelentkeznem... :oops:
Koszonjuk szepen a gratulaciokat, Editnek meg a hiradast! :D
Saci nagyon nyugis baba, a csajok nagyon jol fogadtak, eddig nem nagyon volt feltekenykedes se. Nagyon nehez osszehangolni a pici es a tobbiek napjat, a nagyoknak sokkal tobb mozgasra lenne igenyuk mint amit en most nyujtani tudok nekik (Saci naggyon lassan eszik, 1,5 ora 1 szopi)... raadasul mar majus ota velem/velunk vannak itthon es szerintem mar halalra unjak magukat itthon...

Kép Kép Kép

Jo utat!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Brigi :)

Nalunk ugyanez volt az oviban, a gyerekek nem tudtak megkulonboztetni a csajokat, sot nehany ovoneni se... Az egyik csoporttarsuk 1x azt mondta, hogy ket Emese van... Mi is kulon csoportba akarjuk majd rakni oket, ha megint jarnak, remelem lesz ra lehetoseg.

Detti :)

Szuper, hogy jol alakul az ovi! Kivancsi vagyok a folytatasra is!

Edit :)

Abszolut megertelek a korai keles tekinteteben... Hatha hetvegen sikerul egy kicsit tovabb aludni?!

Ditke :)

Milyen volt a sulikezdes nalatok? A lanyok egyenruhaban jarnak? Szuper helyeken jartok, a csajok meg hihetetlenul barnak!!!

Remelem Sari is hamarosan megszokja az uj csoportot es baratokat talal!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi,

jajjjj de gyönyörű Saci baba , nagyon édes !!!! Nagyon jó lehet babázni, bár tényleg a nagylányokkal napirendet egyeztetni nehéz lehet, de szerintem ez is ki fog alakulni.
Nagyon szép család vagytok !!!

Lilla,

jó utat nektek !!!!

Brigi,

sajnos nekünk szept. 26 tuti nem jó, hiszen akkor fogjuk tartani a Zsombi és Zsófi szülinapját.
Nem is merem mondani nekik, hogy lesz nálatok buli, mert még képesek lennének azt választani. :wink:
Nem beszéltél még az Óvonőkkel erről a problémáról? Nekik kellene szerintem ezt kiemelten kezelni, s majd a gyerekek is ezt tennék.

Edit,

mindennek ára van... :wink: , na ez csak vicc volt. Én mindennap 6 - kor kelek, hogy ideérjek 8-ra. S, ami még a csúcs, hogy hétvégén 1 nap is korán kelés Kristóf foci meccse miatt, ha idegenbe mennek. Bár, most nem tudom mi lesz a focival, mert nagyobbakhoz került , akik " csicskáztatták " őket, meg a csapatba is nehéz beférnie.
Dávidnak milyen az első benyomás?
Családdal megyünk Egerbe. Az egri várat szeretnénk megnézni. Zsombit elvarázsolta a gyulai vár 2, 5 órát töltöttünk el ott. Ezért gondoltam elvinni őket oda. Anno Kristóffal voltun, s tetszett neki. ( pedig ő nem ilyen típus).
Mi ketten itthon szoktunk hétvégézni. :wink: Gyerekek nagyszülőznek 1 hónapban 1-2 hétvégét rendszeresen.

Detti,

lehet azért volt, mert Ambrus jobban ragaszkodik Bernáthoz, nem?

Nettke,

jegyek : :lol: Mi is beterveztünk párat, csak aztán ai időbeosztásunk nem úgy alakult ahogy mi szerettük volna.
Nati izgulós ? Ezért maradtak ők ketten Benivel? Mesélnek egymásnak a saját csoportjukról?

Cat,

anyukád hogy van?

Annamari,

gratula az államvizsgához. remélem mihamarabb találsz valami jó helyet.

Meme
szinta

Meme :)

Nekem a 19-e is jó lehet, de az meg Catnek nem jó.
De a többieket is kérdezném????? Később azért már necces az időjárás, meg akkor beindulnak az októberi szülinapok, és abból elég sok van. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi,

Nekünk előreláthatólag mind a két időpont jó. Utána már tényleg necces...

Gyöngyi,

Nagyon édesek a lányaid, kicsik, nagyok egyaránt. Biztos nehéz most, de hamar túl leszel ezen az időszakon. Nézd meg Brigit, hogy milyen jól bírja :wink:

Meme,

A fiúkat most vitte el anyukám az egri várba (ők ott laknak a közelben), és nagyon-nagyon tetszett nekik. Felvehettek húzós sisakot, nyílazhattak, meg vaskesztyűt is próbálhattak. Úgyhogy biztos, hogy a te gyerekeid is élvezni fogják.

Detti

KépKép
kiliman

Gyöngyi :)

Gyönyörű kisbaba!!! Császárral született?
Most fogtok költözni is valamikor?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla,
Jó utat!
Edit,
A szokott időpontnál korábban ébredni elég fárasztó, főleg ha az ilyen korán van.
Nettke, Detti,
Nagyon izgalmas lehet nekik külön csoportban.

Rólunk:
Tegnap volt az első nap és nagyon lelkesen mentek. Nekem fura volt, hogy az óvónő nem jött ki, nem üdvözölte őket. Bencus aki nagyon szeretetteljes, hatalmas akarással, nagyon akart bizonyítani. Nap végén alíg tudtam elcsípni az óvónőt, hogy mondjon valamit. Biztosan csak én vártam a kelleténél többet.

Kép
pramprampram

Pram,

nem te vártál sokat, szerintem az üdvözlés minimum, főleg ilyen sok idő után. Talán csak az adhat mentséget ha másik gyereket vígasztalt, vagy foglakozás volt éppen.
Nap végén pedig pár mondat alap.
Mi napi 2-szer kommunikálunk az óvonénivel ( én reggel, apa vagy mama délután).
Eddig is így volt?

Detti,

köszi. Igy még izgalmasabb lesz nekik. Már csak azon izgulok, hogy Kristófnak is legyen kedve hozzá.
valamint Zsófi mennyire lesz elégedett " női szemmel. " Ugyanis a gyulai várban teljesen ki volt akadva, hogy a várúrnő szobájában nincs smink készlet. Amikor pedig elmagyaráztam, hogy abban az időben nem volt ilyesmi, még jobban kiakadt. :lol:

Brigi,

jó akkor nézzük meg a többiek mit mondanak. Délután lenne ugye? Úgy mint múltkor ?

Meme
szinta

Gyöngyi,
jaj de szép kisbaba!!! És a lányok, hát, meglepődtem mekkorák. Pedig hát egyidősek "vagyunk" velük, de a másén látni, hogy nőnek :roll:

Brigi,
tali nekünk csak 26 lenne jó. (De ne rajtunk múljon, mert Beni kutya-rettegése miatt gondolkodom, hogy menjünk-e.. nem akarom még egyszer kitenni annak, hogy csak a fa tetején üljön, és szegény Bogit is sajnálnám, ha elzárjátok, mert a többi gyerek meg nagyon is szeretné. Szóval mi még nem vagyunk biztosak :roll: )

Pram,
az óvónéni fura, de remélem azóta volt már jobb élmény is vele, és tudtatok beszélni!!

Kép
nettke

Kata, Annamari ???
A ti fiaitok nagyon lelkesednek értünk ... :wink:
Bár lehet Kata, hogy a szelet le kellene tiltani előbb ... :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Gyöngyi :)

Gyönyörű a kiscsaj! Kicsit irigyellek ezért a babázásért, hogy kiélheted. El sem tudom képzelni viszont, hogy mit csinálnék a két fiammal ha a kicsi 1,5 órán keresztül szopna. :shock: Ezek nekem szétszednék a házat.

Nyugodtan csináljátok a bulit 19-én nélkülünk, ha az mindenkinek jó. Az október már tényleg necces időjárásilag.

Ha ebből kimaradok majd csinálunk egy szokásos csajos vacsit gyerkőcök nélkül.

Remélem rendben megérkeztek. Nézegettem képeket Raleigh-ről az interneten, nekem nagyon tetszik!

Pram :)
Nálunk mindig kijön a saját óvónénijük reggel a fiúkhoz, és váltunk pár szót. Ott kértem most a logopédiai vizsgálatot tőle. Mondjuk úgy vettem észre, hogy nagyon szereti a fiúkat, és engem is kedvel, így gyakran beszélgetünk nem csak a gyerekekről pl. színház is közös téma :lol:

Jogos elvárás, hogy legalább üdvözölje őket, megkérdezze, hogy telt a nyár stb. Nem érzem túlzottnak.

Meme :)
Köszönöm, nagyon jól van Anyukám. Veri a fejét a falba, hogy miért nem műttette meg hamarab a lábát. Fél év múlva műtik neki a másikat is. Gondolkodás nélkül megadta magát. :D

Képzeljétek ma a piros lámpánál reggel bekopogott egy srác az autó ablakán, hogy 2008-ban lejárt az autó műszakija a matrica szerint, meg ne büntessen a rendőr. És valóban, ilyen hülye vagyok, hogy 1 éve lejárt műszakival járok. :shock:

Cat
Kép
cateye

Cat!
Hű!Azért ez elég meredek!rendes volt a sráctól!

Brigi!
Nekünk a szeptember egyáltalán nem jó!Így megint nem jutunk el hozzátok! :(
A jövő hétvégén kukorica-fesztivál lesz az anyuéknál mindenféle ingyenes programmal (köztünk ugrálóvár :lol: :lol: ).Aztán 14-e hetében festeni fogunk (hogy fogom ezt kilogisztikázni még nem tudom).Majd 25-26 szintén az anyuéknál gazdanapok traktor-show-val meg mindenféle mezőgazdasági géppel,emibe be lehet mászni és közelről szemrevételezni.

Pram!
Akkor megmaradt az érdekes hozzáállás az óvonők részéről.Nálunk is üdvözölték a fiúkat,puszival fogadta őket a Vali néni.

Meme!
Nekem is nagy vágyam az egri vár.Én gyerekként jártam ott és engem elvarázsolt.Remélem,egyszer mi is eljutunk oda a fiúkkal.
Dávidnak tetszik a suli,már van 2barátja.Az órarand nagyon meredek!!! :shock: Heti 26óra,abból 21tanulós!!!(1-1 tesi,ének,rajz,technika és ofő van) Nem fog unatkozni az biztos. Tegnap egész nap az ofővel voltak,így még lazíthatott.De ma már órái voltak.Még nem ért haza,de lassan jönnie kell (ma 6órája van)

Gyöngyi!
Irtó aranyos Saci!!! :lol: A csajok meg hatalmasat nőttek!
Nagyon ügyes vagy,hogy a 2nagy mellett is tudsz szoptatni.Gratula!Éjszakák milyenek?

Brigi!
Még neked akartam írni,hogy ez engem is aggaszt az ovival kapcsolatban.Nem egyszer hallom a gyerekek szájából,hogy megjöttek az ikrek.Nálunk 2csopi van,így én sem tudom most őket szétszedni.Igazából nyomos indokom most nem is lenne rá. Max hogy előnyösebb lenne a személyiségfejlődésük miatt. De talán az sem rossz,hogy így meg egymást tudják támogatni,ha kell.

Kép

Kép
edit73

Gyöngyi,
Most nézem a képeket és meseszépek a lányaid :)

Cat,
Jön egy szőkenős kérdés: Hol van ez a matrica az autón?

Kép
pramprampram

Gabi :)

A rendszám tábla közepén két tízforintos nagyságú matrica. Az egyik a zöldkártya a másik a forg. engedély.

Az a baj, hogy ez csak megerősíti a férjem véleményét, hogy rossz autógazda vagyok, mert csak használom az autót, de nem gondozom. :roll: Autómosóba is ő viszi el, ha már nem bírja nézni milyen mocskos. Egyébként öntisztuló.

Cat
Kép
cateye

Cat,
:)
Én megideologizáltam, hogy az olyan fiús dolog „Bence ügye szívesen elmennél apával autót mosatni, ja és persze tankoljatok is” na ennyi kell, és Bencével nem lehet bírni, már veszi is a cipőjét.
((ha az apjának nem tetszik, kilátásba helyezem a bevásárlás lehetőségét, vagy a porszívózásét, melyeket szívből gyűlöl)))

Kép
pramprampram

Cat :)
Nálunk munkamegosztás van. Én az ingeit mosom, ő meg az autót. :) Sztem még mindig ő járt jobban. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Megjöttünk az oviból.
Ismét várni kellett, hogy kérdezhessek tőle. Kérdezem: "ugye minden rendben volt Bencussal?"
"hát nem teszi a helyére a dolgokat és mindent levesz a polcról és az udvaron is kellett rá figyelni"
-ezt olyan undorral mondta, hogy elszomorított.
Nem veszem zokon, hogy csak a lányaimnak nem csinálta meg a haját, hogy Katám könyökén akkora seb lett, hogy 2 ragtapaszt kapott itthon és meg sem említette ezt, de ahogy Bencusról beszél....

Kép
pramprampram

Pram,

nagyon sajnálom, igazán. Mert ugye a szülőben felmerül, egy idő után, több ilyen " tüske" után, hogy szóljon - ne szóljon , vagy mi legyen ?! Mert ugye , ha eleve ilyen ez a pedagógus, még az is lehet, hogy minden visszacsapódna a gyerekekre.
Bár ha ez folyamatosan így menne, finoman megtudakolnám, hogy mi a baja. Mert az, hogy figyelni kell a gyerekre az udvaron .... na, hát könyörgöm ez a dolga.
Eleven kisfiú Bence ? Múlt szezonban is ebben a csoportban voltatok ?

Cat,

még jó, hogy nem egy rendőr kopogott be az ablakon.... :wink: Drága mulatság lett volna.

Meme
szinta

Hát tényleg még mindig ő jár jobban, mert az ingeket vasalni is kell. :D

Gabi :)
Nagyons sajnállak, hogy ilyen előítéletekkel kezelik Bencust. Csak más óvóda lenne nektek a megoldás, de tudom az okokat, hogy miért nem megy.

Amiket leírtál, hogy a szemetekre hányott az óvónő az csupa olyan dolog amit az óvónőnek bizony kell csinálnia a gyerek után, vagy a gyerekekkel, ha ezt a szakmát választotta. Nem egyedi, nem kirívó dolgok, hanem természetesek. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Pram,
úristen, megértem, hogy Te szorongasz az ovitól ezek után..! A gyerekek érzik ezt a megkülönböztetést, ők panaszkodnak, vagy ők továbbra is szeretnek járni? Az még a szerencsés, ha nekik nem tűnik fel..

Engem is szokott bántani, hogy sokszor láttam, hogy más kislányokkal "babázott" az óvónő, fésülgette, Sárit meg nem. Remélem idén jobb lesz, elment az az óvónénije, akit nem szíveltem nagyon, és egy nagyon aranyos jött, aki már eddig többet kérdezett róla 3 nap alatt, mint a másik 1 év alatt!!

Képzeljétek, elment a BHRG-s tornászunk az alapítványtól, nem is tudunk utána menni :cry: alighogy elkezdtük Sárival most a tornát, olyan szépen csinálja, erre most oktatót kell váltani, ez igazi méreg!! Holnap magához Lakatos Katalinhoz megyünk (ő a módszer kitalálója), hát kíváncsi vagyok, Sári hogy kooperál majd Vele :roll:

Meme,
Eger hatalmas ötlet!! Szerintem nagyon fog tetszeni! Mi most nyáron voltunk Sümegen és Visegrádon is kirándulni, és igazán lekötötte őket.
(Már a vacsin meséltem a csajoknak, hogy AnnaésPeti után szabadon végigjárunk mindent, ami a könyvekben benne van, és így nagyon élvezik a helyszíneket) :lol:

Kép
nettke

Csak nem ti is Márti nénihez jártatok?

Cat
Kép
cateye

Pram!
Ez nagyon szomorú!Ez az óvonő a nyáron sem változott semmit! :cry: :cry: :cry: Ezt már csak túlélni lehet.Én lehet,hogy nem is kérdeznék tőle semmit.Annyi "zöldséget" hordott össze az elmúlt 1évben is.Ha nagy gond van,úgyis szólni fog.

Nettke!
Ezek szerint Sári szépen fejlődik.Használ az úszás? Lovagolni jártok még? Hogy alakul?

Kép

Kép
edit73

Brigi!
Nálunk elég teli a naptár, de 19 még jó lehet. (26-án megyünk Bobóhoz szülinapot ünnelpelni). Hozzánk ne igazodjatok, majd ahogy alakul.

A következő vacsira viszont tuti, hogy megyek! :oops:

Cat!
Miért is nem lepődöm meg a sztoridon? Én szőnyeget mentem venni a Renault-ba, amikor a csávó kiszúrta, hogy "jé, a műszaki is lejár mindjárt..." (a szőnyegvásárlásra Zsolt hívta fel a figyelmemet, hogy már kezd látszani a magassarkúm nyoma a gyári szőnyegen, és jó lenne ha...). Szóval megértelek.
Mondjuk egyedül tankolok (na, jó egy mosolyért cserébe mindig akad segítőkész benzinkutas), és mosatni is megyek. Bár mostanában nálunk is átment gyerekes apa programba. :roll:

Pram!
Az ovit nagyon sajnálom, tényleg nehéz lehet ilyen közegbe bemenni minden nap...és ráadásul lelkesíteni a skacokat is. Fel a fejjel! Tudom, hogy könnyű mondani, meg miegymás, de próbáltál már beszélni velük teljesen racionális alapon (nem megy könnyen). Én is eléggé érzelmi beállítottságú vagyok (néha túlzottan is), de néha megpróbálom az ésszerűség mentén és van amikor bejön, illetve próbálok egyes szám első személyben fogalmazni (Én úgy gondolom, hogy; Nekem fontos lenne, ha...stb.), és nem rájuk mondani mondatokat. Bocs, nem okoskodni akarok, hanem csak elmondani, hogy nekem mi szokott bejönni. Drukkolok!

Csajok!
Help: diavetítőt szeretnénk szülinapi ajándékba, és mindenhol csak egy ufó kinézetű, de ugyanakkor sz.. minőségű berendezés kapható. Valaki tud valami beszerzési forrást? Újat szeretnénk. Köszi.

Viki

KépKép
vikóka

Vikó,
Köszi, örülök ha kapok tanácsokat :)

Kép
pramprampram

Pram,

Szerintem felháborító, ahogyan nálatok az ovónők viselkednek! Szerintem próbálj meg velük beszélni, ha nem használj vagy az óvoda vezetőjéhez vagy a fenntartóhoz kellene fordulnod.
A te gyerekeidnek is joguk van ahhoz, hogy az ovónő beszéljen és játszon velük. Na, az ilyen tényleg visszaadhatja a diplomáját!
Ráadásul, ha jól tudom, akkor a lányokkal nem is szokott "gond" lenni, eddig Bence volt a mumus, nem?
Mi az, hogy nem köszönti őket egy hónap szünet után???
totálisan megértem, ha ki vagy bukva, de erről szerintem muszáj beszélned velük, mert a gyerekek fogják leginkább megszívni.

Más óvoda szóba se jöhet? Beszélj az önkormányzattal is erről a helyzetről, szerintem.

Vikó,

Nekünk van egy diavetítőnk, és nagyon szeretjük. Nem az a klasszikus, ami az én gyerekkoromban volt, hanem egy modern. Sokat használjuk, már két éve megvan, és még semmi baja nem volt. Olyan ufó kinézetű pedig...

Detti

KépKép
kiliman

Vikó,

de jó ötlet a dia vetítő , eddig nem is gondoltam rá, de biztosan az enyémek is nagyon élveznék. Ha találsz valami tuti-t légyszi írd már meg, hogy milyen. Imádják a meséket, órákat mesélek nekik, ezzel pedig színesíteni tudnám ezt.
Közeledik a szülinap, s a családtagok már nagyon nyúznak az ajándék ötletekkel. :wink:

Detti,

tietek milyen?

Meme
szinta

Vikó :)

Mi tavaly karácsonyra akartunk nekik venni diavetítőt, és mindenhol azt mondták (legalábbis az én kedvenc nem mega-giga játékboltjaimban), hogy beteg az az ember, aki a régi, jól bevált diavetítőket készíti és nincs a piacon csak az az ufó kinézetű, amit ők nem ajánlanának, ill. nem adnák a gyerekek kezébe. Ezzel gondolom nem segítettem sokat, de ez van. :(

A taliidőpontra mág várom Katát és Annamarit, aztán döntök.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Én nem értem, mert nekünk ez az ufó kinézetű van, és totálisan jól működik :roll: Két éve használjuk elég gyakran, és eddig nem volt problémánk vele. Mi akartunk a fiúknak diavetítőt, még úgy is, ha ne adj isten egy év alatt tönkremegy. De nincs semmi baja.

De hát mindenki eldöntheti, hogy akar-e ilyet, vagy sem. A régi fajtát már nem lehet kapni újonnan, max. használtan. Megjegyzem, nekem még megvan az én régi gépem, és anyukám elmondása szerint az is nagyon hamar tönkrement (két perc alatt felforrósodott, és nem lehetett normálisan használni emiatt).

Meme,

http://www.ramazuri.hu/index.php/vmchk/ ... TITO.jatek

Detti

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?