Új privát üzeneted érkezett!

CsirkeszKép
Én ágyfölötti forgóst veszek, meg véletlenül találtam olyan aláfektetős állványost, amiről lógnak le plüssök. Pont le volt értékelve, és olcsón hozzájutottam, ezért vettem 2-t gyorsan. A Smatch áruházban a pénztárnál mindig szoktak olcsó játékokat árulni, kosárból. Ott vettem olyan csörgőt, ami plüss karika, és maci feje van írd és mond 199 Ft-ért. Ugyanez a Disney márkából 1500Ft/db.

OrsiKép
A Laevolac már nem kell nekem, szerencsére beállt a szervezetem, megszokta a vasat.KépKép Én is így elszórva szedem be a vitaminokat, bár elárulom, hogy néha elfelejtem.

BesztiKép
Nekem is tetszik nagyon a fürdetőtök. Sokkal praktikusabb mint a komódok. Ez sarokkádra nem jó ugye ?

IbolykaKép
Minden elismerésem Tiéd a 4 csöpphöz. Lassan kisbuszban gondolkodhattok!Kép

EszterKép
Sajnos nekem a Bergon túl széles. Én emeletes házban lakom. Mintha a fogamat húznák a Peg perego babakocsival, de muszáj ezt megvenni. Szerencsére jól eladható utánna, mert nagyon keresik az ikresek. Itthon a babakocsi+ 2 gyerekülés 198.000 Ft, úgy, hogy a babakocsi árát az Unióba lépéssel már picit csökkentették. Olaszban ez olcsóbb 50.000 Ft-al.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
Abban gondolkodunk,már ki is néztem két fajtát.Az egyik Mitsubitshi L 300 ez egy 9 személyes kisbusz,a másik meg Mazda E 2200,ez is 9 személyes,de valamivel jobban néz ki.Van még egy fajta a Kia Besta..Huh az nagyon jó,de pont elvitték elöttünk..Kép
puszka
Iboly
ibolyka

CatKép
Amúgy nem is olyan csöppök..
Panka lányom 9 és fél
Kata lányom hétfőn volt 8
Dorka lányom 6 és fél..
A párom két fia meg 21 és 18...Ők nem velünk élnek,csak időnként esnek be hozzánk..
pusz
Iboly
ibolyka

Azon filóztam, hogy a kezdeti lelkes énisénisénis után nem nagyon akar a találkozónk szerveződni.

gondoltam magamhoz ragadom a kezdeményezést és benyögök egy dátumot, talán jók lesz, ha nem akkor meg már van mihez képest változtatni! Kép

SZóval:

JÚLIUS 31-én (szombat) vagy
AUGUSZTUS 1-én

kinek, és melyik napszakban lenne jó?

Macs
maccs

HalihóKép

ReditkeKép
Köszi az infókatKép Nem tudom mikor jutok el, ma alig élek, van valami front? Máskor olyan jól bírom a strapát, ma meg én is kidőltem ebéd után a fiammal. Már csak egy kérdés, a torna az emeleti Buda Fitnessben van?
Gombák hess-hess, kúp bizti segít.

Csirkesz
Ma én akarok leesni a székről, mint tegnap Te. Vasalás: látom nem aprózod elKépKép Én már régóta nem hagyom, hogy ennyi felhalmozódjon. Gergő utálja, ha vasalok. Minden más házimunkát engedélyez, de ezt csak akkor tudom, ha alszik.
Esés: mindig bal lábbal, nekifutásból rúgja a labdát, szerintem most rosszul jött ki a lépés és rálépett a lasztira, de nem láttam, csak apja mesélte. Egyébként csak a betoncsíkon hajlandó focizni, tipikus magyar focista, ha lemegy a lbda a fűre, már nem megy utánaKépKép Mondtam apjának, hogy azért próbálja átszoktatni a fűbeKép
szvsz túl sok játékot ne vegyél, mert úgyis kaptok rengeteget. első időben ágy feletti forgóka bőven elég. nekünk zenélő, forgó macis van. Én már összeszedtem a babás játékokat, egy doboznyi csörgő, rágóka jött össze. Persze most azzal akar játszani GergőKépKép

Györesz
Nekem is szokott égni a gyomrom, tegnap éjje is szinte az egész nyelőcsövem. Felpolcolva, félig ülve aludtam, úgy jobb volt sokkal.
Ha látsz jó és olcsó örzőt, szólj. A Kisamama hátulján, a megatoysos elég horror árú.

Orsi
Gratula a vizsgáhozKép

Beszti
PocakégésKép Nekem a minap a fiam harapott beleKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Beszti!
Remélem hamar meggyógyul a pocakod. Ezek az égési sebek nagyon fájdalmasak tudnak lenni.

Lányok, köszi a játéktippeket. Forgócskát szeretnék, de akkor lesz valami nagy, színes, mosolygós valami is. Jajj, bárcsak már a plüssfigurák alatt gügyögne ez a pici fiúKép Úgy várom már, hogy a karjaimban tarthassam...
De remélem a saját érdekében még szeptember végéig a pocakomban lakik.

Tegnap este nekem is volt egy mini csepp tejecske a cicmen, amikor tusolás közben hozzáértem. Nem nagyon vágytam rá, de ha már így van, remélem nem fog ömleni mostantól.
Írtátok, hogy sárgás színű ez az előtej, na de hogy ennyire konkrétan sárga, arra nem gondoltam. A férjem meg tök boldog lett, hogy most már "dolgoznak" a hatalmas dudáim. Biztos benne, hogy a gyerkőc nagy versenytársa lesz majd a cici-gyurmászásbanKépKép Lányok, ezek a férjek (ill. férfiak) sosem változnak????

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Orsi!
Gratula az államvizsgádhoz! Nagyon ügyi vagy. Kép

Edit!
Kösz az infót. Ezek szerint nem megyek, mert a férjem nem ér rá, mert nyelvtanfolyam lesz, így egykeként szerintem nincs értelme menni.

Marica!
Szerintem tök jók a melltartók, és tutira megéri. Kár, hogy nincs nagyobb, mert én most tartok F-nél. Kép

Lányok! Volt már valaki a babadiszkontban? Mert a honlapon láttam egy autósülést 12-től, és leírás szerint Römeres. Csak érdekelne, hogy tényleg Römer-e ilyen árért, vagy milyenek minőségileg az ülések.
Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Hu, jó sokat írtatok két nap alatt. Kép Nem baj, legalább kicsit felpezsdült az élet.
Írtatok a babafogóról. Hát, megmondom őszintén, én ilyet még nem hallottamKép Sosem volt gond, hogy esetleg kicsúszott volna a baba a kezünkből. Erről beszéltem egy kismamával, hogy akkora a kínálat a baba-mama holmikból, hogy az ember szinte nem is tudja, hogy voltaképpen mire van szüksége.
Fürdetést úgy fogjuk megoldani, hogy a kiskádat a mosógép tetejére tesszük, a nagykádban meg majd a nagytesó fog fürdeni. Aztán ha már a kicsi is tud majd ülni, együtt fürdenek.
Fürdőszobában amúgy is melegebb van, mint a lakás többi részében.

Csirkesz: igen, a férjek már csak ilyenek maradnak, ne is változzanak megKép

Juti: szegény kismazsolaKép Nálunk is volt ilyen orrlehorzsolós bemutató két évvel ezelőtt, neki az egész orra úgy nézett ki, mintha legyalulták volnaKép

Vásárlás: ahányszor megyünk egy bevásárlóközpontba, nemcsak én, hanem a fiam is tervezget, hogy miket fogunk vásárolgatni a kistesónak. Hétvégén pl. kinézett egy ágy fölé akasztható kis forgót, a micimackós figurákkal, már sajnálom, hogy ott hagytuk, de egyelőre megvárjuk, hogy miket kapunk majd a családtólKépKép

Na, majd írok még, most megyek dinnyét enni, megőrülök érteKép

Lau
28+1
lau

IbolykaKép
Hát szép nagy családotok van! De a lányok már nagyon sokat fognak segíteni a tesó körül. Örülhetsz majd, ha kézbekapod a kistököst.KépKép

CsirkeszKép
Nekem is megjelent az előtej. Már napok óta észleltem rászáradt valamit, de azt hittem, hogy hámlik a mellbimbóm. Kenegettem is szorgalmasan.KépKépKép Aztán tegnap csalhatatlanul 1-1 sárga csöpp tejecskét észleltem. Jellegzetes illata vanKépKép

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ma olyan álmos vagyok, hogy ki kell pöckölni a szemeimet.
Hétfőn voltam nézelődő körúton. A Mária Nagyker a Visegrádi utcában tetszett, sok mindent lehet kapni és az eladók is kedvesek, az árak jók. A Lehel téren lévő Babadiszkont nekem annyira nem tetszett, elég zsúfolt és nincs nagy választék, mást képzeltem, bár aki bútort akar venni, annak érdemes elnéznie. A Brendon elég jó, de mélyen kell a pénztárcába nyúlni. Ruhák szempontjából a Kenguru Gold kínálata tetszett a legjobban. Most mindent feltérképezek kispapa nélkül, mert utál vásárolni, aztán majd célirányosan megyünk megvenni a dolgokat. Kicsit mindig szerencsétlenül érzem magam a boltokban, mert akkora a választék és olyan tanácstalan vagyok, hogy mit is vegyek. Vegyük példának a cumikat. Van alvó cumi, játszó cumi, ilyen alakú cumi meg olyan, az anyaga is kétféle lehet. Most meyik a jó? Aztán a cumisüveg...egyet vegyek vagy többet? Mekkorát? Üveget vagy műanyagot? Milyen márkát? Vagy tök mindegy? Nem is gondoltam, hogy ilyen fejtörést okoznak a bébicuccok vagy csak én bonyolítom túl? Kép Ti hogy vagytok ezzel?

Hogy bírjátok a meleget? Engem legjobban a sok büdi ember zavar a járműveken. Kép

Beszti, ez a pocaksülés elég vad, vigyázz magadra nagyon!!!

Orsi, gratulálok az államvizsgádhoz, jó, hogy végre túl vagy rajta! Kép

Maccs, én szívesen megyek talira, az időpont jónak tűnik, de felőlem hétköznap is lehet, ahogy a többségnek jobb.

Edit, jobbulást!

El kell még mesélnem a múltkori buszos történetem. Felszállok a buszra, van még 3 perc indulásig, busz tele, 1 db szabad ülőhely páros ülésnél. Szabad ülésen csajszi táskáját tárolja. Kérdem, hogy szabad-e a hely. Felnéz, majd közli, hogy nem, mert lent cigizik, akinek a helyet foglalja. Kép Megköszöntem. És a happy end: két fickó felugrik a busz első részében, loholnak hozzám, hogy menjek előre és ott üljek le. Rendik. Kép Ma felszállok a buszra újra, ülőhely semmi, busz végében maradok. Múltkori két fickó a busz elejében ismét, kiszúrnak és már egyből jönnek, hogy ott a helyem, üljek le. Zavarban is éreztem magam, hogy mindig őket "állítom fel", de nagyon jó fejek voltak és mondták, hogy ez csak természetes. Azért ezek olyan szívet melengető esetek. Kép

Mindenki vigyázzon magára!

Üdv: Macsek 26+2

Kép

Kép
macsek11

Marica!

A Quellés szopis melltartó nagyon jó, nekem Korival volt. Aztán elajándékoztam, mert azt hittem nekem már nem fog kelleni.Kép
Most rendeltem meg én is újra.

Orsi! Gratula a vizsgához! Nagyon ügyes vagy. Nekem tanulni sem lenne kedvem, nemhogy államvizsgázni.

Vettem ma a Brendonban egy kismama bugyit. Végre nem pörög le a hasamon.

Macs! A krém neve amit a pocakra kaptam: Elocom
linato

Képzeljétek!
8 éves lánykám mit mondott a minap:
Hogy Ő majd megmutatja,hogyan kell fürdetni egy kisfiút,mert apja mostani házasságából van egy egyéves kisöcsi,és azt már fürdette..Felajánlotta,ha nem tudnám,hogyan kell,Ő majd megcsinálja..Édes nem??
pusza
Iboly
ibolyka

Macsek!
Babadiszkontban mit néztél még?
Az én férjem is utál vásárolni, így előre összeszedem, hogy mit hol veszünk meg, és mi is célirányosan megyünk.
Cumiban és cumisüvegben még nem gondolkodtam, ez még csak most jön majd nálam, mert ezeket augusztusra terveztem. A hónapban autósülés, és a bababútor összerakása a cél. Augusztus az apróságok hónapja.
Erről jut eszembe, hallott már valaki a Pesztonka nevü mellszivóról? Ha igen milyen? Érdekelne, olcsóbb mint az Avent isis, és később orrszívóként is használható.

Jó hogy találkozol ilyen emberekkel. Nekem leginkább negatív tapsztalatom van. Ha ülök, akkor többségeben, azért mert volt időm a szabad helyre "lecsapni". Eddig 2.-szer adták át a helyet, ma viszont én.
Ebéd időben elintézni valóm akadt a városban. 4-es jöttem vissza, és Blahán volt hely, leültem. Velem szemben egy 50 év körül úr. 2-3 megállóval később egy 80 év körüli néni szállt fel, mivel más nem adat át a helyet, és leginkább idősek voltak, így én álltam fel. A néni mikor észrevette, hogy babátvárok, még inkább hálálkodott. Nagyon aranyos volt. Az úr egyébként, úgy tett, mint ha nem látna, nem hallan. Szerencsére nem sokára találtam üres helyet is.
Leginkább az utálom, hogy ha látok is helyet, mire megmozdulok a motyóimmal, addig egy fiatal vagy középkorú "lecsaprá" így továbbra is állok.

Lau!
Én sem győzök dinnyét venni, mert nálunk a kispapa kattant rá nagyon, ő kívánta meg először. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Maccs: dejó, én jelentkezem a talira, csak eddig nemigen volt időm szervezni, meg egy másik topikon is megy a szervezés tali ügyben. Szóval, nekem bármelyik időpont jó, majd úgy alakítom a dolgaimat.

Beszti: huh, ez rosszul hangzik, mármint a tüzeskedés. Pociméretet néha én sem kalkulálom bele, múltkor egy kollégámba akadtam bele, de ez még a jobbik eset, inkább mint a tűzhelyKép

Nem tudom, ki hogy van vele, úgy érzem, babánk befordult. Mozgolódásait főleg úgy produkálja, hogy bal oldalon egészen lent, jobb oldalon meg a bordáim alatt matat. Hogy melyik végét érzem, nem tudomKép DOki azt mondta még két hete, hogy ilyenkor még bármikor megfordulhatnak. Remélem, hogy a feje van a bal oldalonKép
Néha akkorákat rúg, hogy szinte fáj. Főleg reggel, mikor kinyújtózik anyával együtt, és két oldalra kilöki kezét-lábátKép

Macsek: Kép ilyen tapasztalatom nekem is volt, szálltam fel a buszra, kislány lehuppant az egyetlen szabad helyre. Nem arról van szó, tudnék állni, csak nem szeretem, hogy össze-vissza ugrál a busz, és akkor még ráadásul a derekam is fájt.
Ez van, igyekszem nem tudomást venni róla. Az a baj, hogy miután megszülettek a csöppek, utána sem sok segítséget adnak, ha pl. babakocsival szeretnék utazni.

Annyi mindenről írtok, hogy hol mit lehet olcsóbban kapni, hogy csak kapkodom a fejem.

Ibolyka: nekem is 85 c a méretem, de néha a C-t már kicsinek érzemKép

Egy ötlet a talival kapcsolatban: hogy könnyebben meg tudjuk ismerni egymást, a profilokba egy-egy aktuális képet is fel lehetne tenni, mit gondoltok?

Lau
lau

Lányok, hol lehet kapni olyan bugyit, ami nem csak hasleszorítós, hanem kisnadrágos is??
Ugyanis tegnap vettem észre, hogy kiújulóban a lágyéksérvemKép Első terhességnél is kb. ilyenkor jött ki, és ha sokat állok, vagy megyek, pl. bevásárlásnál, nagyon tud ám nyomni, később meg fájni is fog, már tudom. Anita Maternityben nézzem meg?

Moszi: az a gond, hogy megőrülök a banánturmixért is, most csináltam egyet, aztán bevágtam egy fél dinnyét. Legalább nincs szükségem hashajtóraKépKép
Annyira mondjuk nem vészes.
Milyen jó, hogy már előre elterveztétek, mi mikor lesz. Nekünk csak az van eltervezve, hogy augusztus elején nekilátunkKép mármint a tervezgetésnek, ágy-összerakásnak.

Lau
lau

Orsi,

Nagy gratula az államvizsgáhozKép Nagyon ugyi vagy, hogy babákat várva és végigcsináltad. Hogy tudtál a tanulásra koncentrálni? Nekem jelenleg egy újságcikk elolvasása is komoly kihívást jelentKép

Beszti,
Vigyázz Magadra nagyon. Szerencse, hogy nagyobb baj nem történt. Mondják is, hogy kismamákkal több apró baleset történik. Én rendszeresen vágom el az ujjaimat késsel. De a most hétföi eset kicsit bizarabb volt: átrendeztem kicsit a konyhát (fészekrakásKép), így az edényszárító a kuka felett van. Lehajoltam kidobni valamit, csak épp nem vettem figyelembe, hogy 3 kés (persze éllel felfelé) szárad a szárítóban. Persze mind a 3 beleszúrt az orrom alá és a szám környékére. Elöször eléggé megijedtem, gyorsan a tükörhöz szaladtam. Szerencsére túl nagy vágásokat nem csinált, de azért belegondotam, mi van, ha a szemem szúrom ki.Kép Szóval az edényszárító visszakerül a régi helyére a késekkel pedig megpróbálok jó baratságban lenni ezután.

Alvás,
Én is elég pocsékul alszom. Általában 2-4 pisi/éjszaka + nem találom meg a kényelmes pozíciót. Pont háton lenne kényelmes, de ugye azt nem annyira ajánlják. És ez még csak rosszabb lesz...

Lányok,
Ti egész nap viseltek melltartót, otthon is? Mert engem néha annyira idegesítenek, hogy legszívesebben letépném öket magamról.

puszi,
Moncsi
minike

Éjszakai pisi ügyében hátha biztatót tudok mondani: nekem, érdekes módon, ahogy telik az idő, egyre kevesebbszer kell kimennem éjszaka. Az első 3 hónapban éjjel négyszer-ötször kellett kimennem, mostanában maximum egyszer. Úgyhogy azoknak mondom, akiknek éjjel emiatt sokszor fel kell kelniük, hogy lehet ez még jobb is... Kép

Kép

Kép
liv

Moncsi!

Én ahogy hazaérek leveszem a melltartót. Csak akkor veszem fel, ha elmegyek itthonról vagy jön hozzánk valaki.
linato

Érdekes, amit az éjszakai túrákról meséltek.
Nekem sem az elején, sem most nem kell felkelnem... bezzeg az elalvással megharcolok Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hosszú leszKép!

Írtam pár gondolatot a Babanetes kelengyelistához (http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php), hátha kezdő kismamákanak segít. Ez csak saját tapasztalat, lehet, hogy más épp egészen másképp mondaná, de vaalhogy el kell kezdeni, aztán majd mindenki menet közben is szerez tapasztalatokat. Talán ezért is fontos, hogy pl. ruhából nem kell előre túl nagy mennyiség, mert mi van, ha épp olyan bodykat vesz valaki, amit később nem fog szeretni...

Ruha:

Réklit, kisinget szerintem nem szabad venni, csak plusz macera, a bodyk sokkal praktikusabbak. Én nem szeretem a frottirt, szerintem kellemetlen a tapintása, csak a pamutot. Nem vált be a csónaknyakú (bár könnyű feladni), mert nyúltak a nyakrésznél, viszont a vállon kapcsosakat és az elől/hátul egy-két patenttal kapcsolódót igen.
Régebben írtam, hogy van egy Prince Oliver kis- és nagyker a Váci úton, az Árpád-hídnál. Ott mindenféle méretből lehet választani, bizonyos vásárlás után kedvezményt is adnak egyéni vásárlóknak is. Egyéni vásárlónak az árak nincsenek sokkal a bolti ár alatt, viszont sokféle van, és mindenféle méretben (én inkább a nagyobb fiam pólói miatt szoktam ott vásárolni (mert neki nem kapok ilyet máshol), de a kicsinek is mindig van mindenféle).
Szín: sokfélét lehet kapni, de a foltok miatt inkább a fehéret szeretem, vagy olyan egyszínűt (kicsi mintával) amit gyakran (pl. kék, drapp) mosok.

Rugdalózóból érdemes hosszúujjú és ujjatlan változatot is venni, viszont emiatt a bodykból sem csak hosszúujjú kell, legyen rövidujjú is. Én szoktam venni trikó jellegű bodyt is venni még egy rétegnek a body alá télire.
Kicsit kellemetlenebb feladni, viszont nagyon hasznos télire a garbós body. Ez a sálat is kiváltja.
Szintén igaz, hogy érdemes megnézni a rugi anyagát is, belül is, nem csak a színét. Ha kellemetlen tapintású, akkor inkább másikat kell venni (bár van aki azt mondja, hogy úgyis body fölé adodo a babára, de azért van ahol érintkezik a bőrével, ott se legyen kellemetlen neki).

Pólót kisbabának nem vennék. Csak úgy, ha alá kap trikóbodyt, arra a pólót és úgy a rugit. A póló nagy baja, hogy akár a baba mozgásakor, akár mozgatáskor (emelés, lefektetés) felcsúszik a derekáról, és ha az ujjkivágása kicsit nagyobb a ruginak, akkor villámgyorsan szabadonmaradhat a dereka. Ez neki is kényelmetlen lehet (ha állandóan lehuzogatjuk).

Zokni: vigyázni kell, hogy milyen a gumirozása, ne vágja a lábacskáját (a babák sokkal husisabbak, a zoknik meg ált. ehhez képest erősen gumirozottak). Én inkább vagy a lábas rugi alá vagy fölé adtam, csak zoknit és láb nélküli rugit csak nagyon ritkán.

Kiscipő: nekünk egyik gyereknél sem volt. Inkább vastagabb zokni, télre meg úgyis lábzsák, overáll kell.

tisztálkodás:

Ugyan a Babanet a Niveát ajánlja, de NEM. Semmiképpen, csak majd a gyerekorvos által felírt gyógyszertári fürdetőkrém, popsikenőcs, hintőpor.
A pelenkát majd mindenki kitapasztalja (nálunk Pampers, de több anyukánál nem vált be, mert van amelyik babát szorítja a combgumirozása, semmiképpen nem érdemes egyik márkából sem rögtön órási készletet felhalmozni), ill. pénztárcájához méri, ugyanez igaz a popsitörlőkre (nálunk a vastag törlőkendők váltak be).
Egy kisebb csomag pelenkát érdemes a kórházi csomag mellé készíteni majd (nem elvinni), hogy ha kell, akkor az apuka is be tudja vinni.

tisztálkodó eszközök:

Ez itt jónak tűnik.
Ha nem textilpelust akarsz használni, akkor a gumibugyi és a nadrágpelenka teljesen felesleges.
A gyógyszerek beadásához nálunk az 5 ml-es fecskendő vált be.

felszerelés:

Ágyneműgarnitúra:
a kisbabának nagyon nagy az az ágyneműgarnitúra, ami majd 4 éves korig elég. Ez a 90*130-as takarót jelenti szerintem.
Baba feje alá nem kell párna csak max. textilpelenka, így a teljes garnitúra sem feltétlenül kell elsőre, elég lesz a későbbiekben megvenni. Szüksége van takaróra, de szerintem ebből viszont nem elég egy, mert mi van akkor, ha épp mosnod kellene.

A szobákat még a baba születése előtt érdemes gyerekbiztossá tenni, pl. konnektorba dugókkal (lehet olyat kapni, amit nem is kell kivenni, ha valamit be akarsz dugni a konnektorba, hanem állandóra bent lehet hagyni). Ha valaki nem tudja, hogy mi lehet gond, akkor érdemes pici mászó vagy épp hogy járó babás házaspárt meghívni, és a babát szabadjára engedniKépKép.

ami nem feltétlenül szükséges:

Én sem cumit, sem cumisüveget nem vennék. Sem semmi hozzátartozó dolgot. Saját tapasztalat. Valószínű, hogy nálunk azért tudott a kezdeti nehézségek után szopizni a angyobb fiam, mert ilyen dolgokat elvből nem vettünk. Így amikor gond volt szombat du. (akkor vittük haza), nem volt más lehetőségünk az etetésre, csak a szopizás (persze ma már el lehet menni a nagybevásárlóközpontokba és gyógyszertárba is beszerezni őket). Első babánál meg kell kérni a rokonságot (ha valaki elszánta magát a szopiztatásra), hogy ők se vegyenek se cumit, se cumisüveget. El lehet mondani, ha nem értik, hogy szoptatni szeretnél és a nyugató cumi ill. cumisüveg használata ronthatja a szopási technikát és a szopáskérdét, emiatt szeretnéd, ha lehet mellőzni. Ettől függetlenül esetleg kellhet a későbbiekben mégis, de hátha nemKép. Ha mellszívó csomagban adják, akkor persze jó ha van, mert a tej lefejéséhez, tárolásához jól jöhet!Kép Nyugtatócumit viszont egyáltalán nem!

Hordozó eszköz: én nagyon szeretem a hordozókendőt. Ha nem is negatív, de mindenesetre nem ilyen kellemes az emlékem a kengururól (pedig jó minőségű, márkás kengurunk volt).

Pár apróság:

Melltartóbetét:
Én próbáltam a mosható melltartóbetétet, hát nem vált be. Igaz, nekem szoptatáskor a másik mellből elég erősen folyott a tejem, ill. szoptatási idők között is előfordult, hogy kiváltódott a tejleadó reflex és elkezdett erősen folyni. A mostható melltartóbetét sokkal kevesebbett tudott felszívni, mint az eldobható, és emiatt elég sokat kellett volna venni belőle, hogy elég legyen. A másik mellből való folyás itthon még nem is olyan gond (tejgyűjtő-kagyló avgy textilpelus megoldja), de ha elmegyünk, akkor ezeket nem vihetem, kell egy jó nedvszívó melltartóbetét. Egyébként nálam az eldobhatók között a Fixies jött be, minőségileg és árban is. Lehet, hogy minőségileg van ilyen vagy jobb is, viszont az én melltartóbetét mennyiségi igényem (1,5-2 doboz / hét és nem csak a legelején) mellett az ár sem mindegy.

Macsek!

Mielőtt megvennéd azt,a miben bizonytalan vagy, kérdezz bátran, vannak itt (rajtam kívül isKépKép) tapasztalt kismamák!

Moncsi!

Még belegondolni is szőrnyű! Jó hogy nem lett nagyobb bajod!

Lau!

Elhiheted, az a páromat sem zavarja, ha neki megyek pocival.KépKép

Előtej: nekem nincs. Látszik is, mennyire nincs jelentőssége! Nem hiszem, hogy két gyerek után (az egyik 13, a másik 21 hónapig szopizott) gondom lehet a tejtermeléssel, az előtejhiány ellenére...

Judy!

Beleharapott??? Hű, hát az sem lehetett kellemesKép.

Cat!

Nem tudom, hogy jó-e, a méretei a kádnak és a fürdetőnek is kellenek ahhoz, hogy el tudd dönteni. Bár érzésem szerint nem igazán lehet jó rá.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Jó sokat írtatok,nem győztem olvasni!
T.Andi!Örülök,hogy újra itt vagy.
Cumikról:Ágota nagy cumis,szeretném ha a kicsi nem lenne az.Mi annak idején nem jó fajta cumit választottunk és ez meg is látszik a fogán.De a doktornő azt mondta nem gond mert ezek még kihullanak.Tehát most fogszabályzós cumit veszünk(hogy legyen)de annak örülnék a legjobban ha nem használná a kicsi.Cumisüvegből Aventet vettünk.Mert Ágotának is volt nem szürkült be és nem koptt meg.A mesefigurás nagyon aranyos csak az a baj,hogy egy hónap múlva szörnyen néz ki.
Mellszívóból Chicot néztem.3800Ft volt a Coraba.
Orrszívónk van a pórszívós jól bevált és azt hiszem 1500Ft-ba került.
Tegnap este egyedül elfogyasztottam egy sárgadinnyét.Nagyon jól esett.Legszivesebben mindig ennék.Igaz gyümölcsre vagyok éhes.
Biztos megint fordult a picikém mert olyan lapos lett a hasam.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!
Tegnap voltunk magzati szív uh.-n. Szerencsére minden rendben van a pici szivecskéjükkel (jószívű gyerekek lesznekKép). A szonográfus szerint ezzel a vizsgálattal a kromoszóma-rendellenességek nagy részét is meg lehet állapítani, mert a rendellenességek 75 %-a megjelenik a szívben is. De nálunk minden okés.Kép

A hapsikáim már kint is műsoroztak a folyosón, doktornéni meg is jegyezte, hogy micsoda mozgolódás van benn.

LauKép pont a mocorgósabb fiam fekszik úgy , hogy a feje egészen lent van, a lába meg fent. A kezével egész lent középen csápol Kép, a lábávan meg a köldököm környékét rugdossa. Mindkettő nagyon furcsa érzés.

Az Anitának van honlapja: www.anita.com, ott érdemes megnézni, hogy van-e kisnadrágos bugyi.

Lányok, hord valaki olyan klasszikus (gyomorig érő) kismama bugyit? Nekem van egy, alul az alhasnál támaszként nagyon sűrű a szövése. Nekem viszont kényelmetlen. Mivel a kishapsim feje, keze ott van azon a részen, talán azért. Úgy vettem észre, hogy a mensis érzésem is akkor van, ha azt a részt a bugyi elszorítja.

Szép napot mindenkinek!
eszter28

Sziasztok!
Sikerült felraknom a legutóbbi UH képeket, a minősége nem a legjobb, de azért kivető rajtaKép
Noémi
31+4
fantikbaba

Sziasztok!

Tök jó Benneteket olvasni, itt aztán tényleg mindenről szó van. Gyakorló anyukaként (bár a lányom már 8 éves) sok mindenben egyetértek Besztivel. Egy dolgot megemlítenék: nekem pont a gyógyszertári tisztálkodószerek nem jöttek be annak idején.
Alig várom a szombatot, mikor is megyünk vásárolni Lilinek. Most a takaróval vagyok gondban: a barátnőm, aki a kicsi keresztanyja lesz, azt mondta, bevállalja az ágyneműgarnitúrát. A 4 részes Brendon-ra gondoltam, amihez van baldachin, kispárna (tudom, hogy még nem kell), takaró és fejvédő. Viszont ez a kisebb takaróval van, azt hiszem, tehát később venni kell hozzá egy nagyobbat. És persze ágyneműhuzatot (huzatokat) is.
Plédet milyet és hány darabot vesztek?
Vendég

Sziasztok!

Nos en nem szoktam celiranyosan vasarolni.
Irtam egy listat, innen-onnan, ahonnan kivettem egy ket dolgot.
Mivel voltam kicsi gyereknel babysitter 1 even keresztul 5 eve, igy nemi fogalmam van arrol, hogy nagyjabol minek vennem hasznat. Kép
Szoval neha elmegyunk egy ket bababoltba, vagy ha utkozbe meglatunk egyet es ha jo akcio van es kell, akkor veszunk.
Van mar textilpelenkank, elegendo bodyik, rugik, lego duplo, zenelo plussok, megfelelo mennyisegu cumisuveg, Avent meg Gerbert, Cumi, baba tisztalkodoszerek.
Igazabol, mar csak nagy dolgokat kellene vennunk, mint pled, agynemugarnitura. Az agyat mar kineztunk nem akciosan 30 ezer, babakocsiban meg nem talaltunk olyat, ami megfelel az igenyeinknek es az ara is elfogadhato. Kép
Igy azt meg nezzuk.

Magi
Vendég

Sziasztok!
en is teljesen megbolondultam mar, es babona ide vagy oda, mar jo par hete vasarolgatok. Mikor az esküvönkkor otthon voltunk anyu megvette nekünk a babakocsit, többfunkcios, mozeskosarral jo nagy kerekekkel es nagyon könnyü. Persze mi valasztottuk ki. Bergon marjaku, a sogornöm is ezt ajanlotta. Babahordozot az anyosom igert, de meg mindig nincs belöle semmi, es amilyen türelmetlen vagyom meg megveszem en. Autosülest meg raerünk szerintem. A sogornömtöl kaptunk egy halom zoknit, kiscipöt, teli overallokat, kengurut, zsakot a babakocsiba, neki ikrei vannak, most lesznek 2 evesek. Szoval pont jol jön. Naszajandekba mar megkaptuk az agynemügarniturat fejvedövel baldachinnal parnaval meg takaroval, masik baratnöm a baba születesere igert nagyobb agynemüt es vastagabbat. En meg mar vettem egy csomo bodyt, halozsakot, kiskabatot, sapit, rugit, plüssjatekot, agynemüt, pledeket, cumit, cumisüveget, mindenböl amennyit kell, mar csak a kisagy meg a komod hianyzik na meg a babaapolasi szerek. De az meg raer. Szoval en ilyen örült vasarolo vagyok. Nem tudom, de az az erzesem, hogy elöbb fog jönni a baba es mar nem lesz ra annyi idöm na meg kedvem sem szeptemberben, ezert amit tudok beszerzek mar most.
Szoval mi igy allunk.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, de jó olvasni, mert csomó hasznos infó van benne.

JudyKép Igen a Buda Fitnessben.

Képzeljétek, kb. 1 órája annyira nagyon erős mozgás van a hasamban, amilyet még sosem éreztem. Mivel nekem elöl van megtapadva a méhlepény egyáltalán nem tudom melyik lehet a baba feje, feneke, lába, keze stb. Csak azt tudom, hogy az utolsó UH-n hogy feküdt (fejjel lefelé). Ma pedig olyan érzés, mint aki nem csak rúgdos/ütöget, hanem az egész teste mozog és folyamatosan hullámzik a hasam. Nem kellemes, fájdalmas, szúrós feszítő érzés. Remélem nem így a 32. hét határán fordul vissza. Kollegáim mondták, hogy menjek haza feküdjek le, mert ők is látják a hullámzást és a fájdalmas arcomat, de nem hinném, hogy attól elmúlik, ha hazamegyek. Majd elfárad a kis szaros Kép

Puszi, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Helló Csajok!

Megadom magam az időjárásnakKép Fáj a fejem, nyűgös vagyok, nem aludtam az éjszaka fél egytől háromig (legalább kiolvastam a Kismama júliusi számát). De a csúcs az, hogy tegnap este vacsora közben rámtört a világvége hangulat, és se szó, se beszéd bömbölni kezdtem.
De amolyan vérbeli, fekete-öves sírómasina módjára, hüppögve, orrcsöpögve. És a bosszantó az volt, hogy azon kívül, hogy "minden bajom van, és közben nincs semmi bajom" állapotomat próbáltam legyőzni, nem bírtam a férjemnek értelmesen elmagyarázni mi a kínom.
Csak jól beolvastam neki mindenért (pl.: most is miért van ott az a pohár??, miért mindig nekem kel megigazítanom reggel az ágyat??) és felsoroltam a hasonló, igen fontos problémáimat.

A hangulatom ma sem az igazi, és nem bírom kitalálni, mivel dobjam fel magamKépKép Sütit már ettem, nem segített, ugyanígy jártam az őszibarackkal.

Na, remélem nektek jobban telik a napotok.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Edit!
Azt olvastam, hogy ilyenkor (a 30.-32. hét között) a legakívabbak, mert még van helyük viszont az erejük is egyre nagyobb és néha előfordulhat ebben az időben, hogy kellemetlenné válnak a rugdalózások! Lehet, hogy valami nagy helyzetváltozáson töri magát! Ha esetleg meg is fordul, attól még bőven visszafordulhat születés előtt! Szerintem is előbb-utóbb elfárad, aztán meg jön a nagy pihi!
Kitartás!

Puszi, Györesz

Kép
Kép
györesz

Edit, szia Kép

nyugi, már csak nem fordul vissza Kép Nálam is volt ilyen hullámzás 1-2 hete, de csak helyezkedik a baba és dugdossa magát. Vagy nem tetszik neki, ahogyan ulsz, sétálj egy picit!
Nekem már nem is rugdos a babám csak tologatja ki az alkatrészeit Kép
Olvastam még nem vásároltál, hogy bírod ki? Kép Nálam már hegyekben áll minden, már a kiságy is összerakva, mert leszidtak hogy le vagyok maradva Kép

Cat, Orsi, puszi nektek is, olvaslak benneteket amikor van idom. Kép Orsi neked kulön gratula az államvizsgához Kép

Puszi
Soraya (ma 33)
soraya

Lau!
Nekem sokat mozgolódik, azaz forog a hasamban. Lehet, hogy ringispiliest játszik? Kép Írtam kedden, hogy UH-on farfekvéses volt. Ezt éreztem is, mert csak mocorgott, és nem rúgott. Estére viszont "lement" és hatalmasak rúgott belém. Tegnap reggel szintén másképp valószínűleg farfekvéses pozicióban volt, estére, megint fordult.
Szerintem a te babád is foroghat még, de végére, biztos befordul a célegyenesbe. KépMég van idő.
Nem igazság, hogy ilyen fini dolgokat említesz, mint a banánturmix. Ma pont nem tudok csinálni meló után, mert megyek dokihoz.

Alvás: Én csak néha alszom, pocsékul, mint ma reggelre is. Kezdek a frontra gyanakodni, de még nem figyeltem meg, hogy tényleg így van-e. Én általában 1-szer kelek fel túrára, de tegnap 2-szer is.

Kriszti!
Nektek bevált az orrszívó porszívós? Nekem nagyon ijesztőnek tűnik.

Tapasztalt anyukák. Tegnap érdeklődtem a mellszívóról. Ez lenne az. Szerintetek érdemes megvenni?
Kép

Csirkesz! Remélem már jobb hangulatban vagy. Egy kis hangulat javítónak küldöm:
Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Csirkesz Kép
Fel a fejjel! Azért nem vagy egy piskóta csaj, még az ilyen negatív hangvételű hozzászólásod is humorral és tele élettel írod Kép Hidd el, ahogy jött a rosszkedv, úgy múlik is el.

Györesz Kép
Köszi a hozzászólást. Végülis hétfőn megyünk UH-ra, majd akkor kiderül hogy fekszik a picike. És tényleg, most már elmúlt az aktivitása. Kb. másfél órát tartott folyamatosan. Most ide van kucorodva a jobb oldalamra. Valamilye itt kidudorodik, de már nem mozog és nem fáj Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Csirkesz!
Ne aggódj, ez a hangulatváltozás teljesen normális! Én mióta terhes vagyok már rengeteget sírtam és igazából olyankor én sem tudom értelmesen megmagyarázni, hogy mi a bajom! Én már attól is elsírom magamat, ha valaki egy kicsit más hangsúlyba szól hozzám, mint ahogy azt várnám! Ha túl vagyok a síráson, akkor meg kiröhögöm magam, hogy nem vagyok normális!

Amúgy meg én sem vagyok jó paszba! Az előbb sikerül hánynom egyet, mert annyira égett a gyomrom, hogy még egy banánt sem tudott befogadni! Lehet, hogy itt meg is álltam a hízással, mert nem nagyon van étvágyam!

Remélem másnak kellemesen telík a napja!
Nemsokára jön át hozzám egy szintén kismama barátnőm aztán jól kibeszéljük magunkat!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Soraya Kép

De örülök neked!!
Köszi a biztatást, már teljes a nyugalom. Azért
kifárad a csöppség Kép

Dolgozol még?
Mi van a járásoddal? Anno írtad, hogy rosszul fekszik a pici és ezért sántítva mész. Elmúlt?
Nem aggódsz már, hogy pici lesz a súlya?
Minden érdekel, mesélj!!!!
Puszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Csirkesz,
en sem vagyok jobb hangulatban, mint te. Mindenen kiakadok, tegnap reggel mar ugy jöttem be melozni, hogy jobb, ha ma nem szol hozzam senki, mert nem tudom garantalni a reakciomat. En is tudok ugy sirni, hogy tulajdonkeppen semmi bajom nincs es megis en vagyok a legszerencsetlenebba vilagon. Apa szerint ilyenkor egy hisztis p...a vagyok, persze jopofasagbol mondja.
Engem tegnap a meloban boritottak ki megis nagyon. Mire visszajöttem kajaszünetböl az egesz szekrenyem az összes mappaval, dosszieval, ujsagokkal ( kiadonal dolgozom ) ki volt pakolva a szoba közepere, a szekrenyem az iroda masik vegeben figyelt es ami a legjobb a kollegam artatlanul mondja, hogy ja, a szerinte felesleges dolgokat kidobta a szemetbe. Na erre bedurrant az agyam. Mentem kikotoraszni az egyaltalan nem fölösleges dolgokat a szemetesböl, aztan meg pakolhattam vissza mindent a szekrenykebe, hajolgatva es emelgetve, cipekedve. De a ket kollegamnak akikkel egy irodaban vagyok nem is jutott eszebe, hogy talan segitenenek. Na erre meg jobban felhuztam magam es ki kellett mennem a mosdoba, hogy nehogy elbögjem magam az idegessegtöl. A hab a tortan meg az volt, hogy a kollega ur ment ezek utan a fönökhöz közölni vele, hogy milyen ideges vagyok amiert kiramoltak a szekrenyemet. Mi volt erre a valasz? Nem fogjatok kitalalni: hat nem teljesen mindegy, hogy merges-e vagy sem? Hiszen ugysincs itt mar sokaig!!
Ha-ha-ha! Na erre mar tenyleg nem tudok mit mondani.
Szoval az alaphangulat nalam is megvan! De lesz ez meg jobb is! Mikor majd otthon pihizünk es varjuk a csemete erkezeset es amikor vegre a karunkban tarthatjuk!!!
Na befejezem a panaszkodast en is, ez eleg volt egy evre is!
Puszi mindenkinek
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

LányokKép
Köszi a "jó szót", rám fért. Kis Botond is érezheti, hogy az anyja nem 100-as ma, mert csak úgy hajalndó rugdosni, hogy az hihetetlenül csikizzen. Szóval a világ kínjai alatt bőghetnékem van, miközben a csiklandozástól meg röhögök. Tisztára mint valami elmegyógy-esetKép Kíváncsi vagyok, hogy a most bennem tomboló vegyes hangulat hormonok hogy hatnak a gyerekre.

MosziKép A kép cuki, a csöpögő nyálról szintén a tegnap esti "bőgőcsirkesz" jut eszembe, nekem is így foly a nyálamKépKép Olyan szép lehettem nyáladzva, vörös-könnyes szemekkel, taknyos orral, hogy nem is értem miért nem támadt le apa hatalmas szexuális indíttatássalKépKép

Jut eszembe találka!! Nekem a vasárnap jobb lenne, mert a beteg anyósom miatt minden hétvégén megyünk Veszprémbe péntekenként. Vasárnap meg így is, úgy is jövünk vissza. Persze, ha a többségnek a szombat a jó, akkor majd úgy szervezem a programot.

Csirkesz
(egyfokkalmárjobb állapotbanKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Motiot!

Mondd meg a kiadói kollega URAKNAK, hogy ne nagyon akarjanak kibabrálni egy kismamával, mert olyan népes támogató sereg áll a hátad mögött, hogy a "sok lúd disznót győz" szólás-mondás tényleg csak egy csepp a tengerben ahhoz képest, amit tőlünk kaphatnakKépKép
Ja, és tedd hozzá, hogy "irgum-burgum" - ezzel sokkal hatásosabb lesz a mondandódKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Szerintem az idojaras is kifullaszt mindenkit. En mar egy hete csak bogok. Raadasul szegeny ferjem a tuzo napon napi 16-orat kemenyen dolgozik, hogy a haz meglegyen szeptemberre. Szabi helyett az allvanyon nyaralKép Erre hazamegyek en es leszurom mindenert pl. miert hagyta nyitva az ablakot. Utana meg azert bogok mert szegeny mozdulni sem tud es meg en is csak bantom. (Meg szerencse hogy jol turi.)
Gondoltam beszelgetek baratnoimmel vagy elfoglalom magam. BEszelgetes az bejott de utana 1 perccel mar ujra sirni tudnek. A delutani piheno meg nem megy mert ha hulla faradt is vagyok a pici ugy mozgolodik, hogy nem tudok elaludni.

REmelem ha kesz a haz akkor elmulik ez a hisztim....
Amig az epitkezes folyik nem is igen vasarolgatok, mert ugysem tudom ugy elrakni hogy ne legyen poros...
Szoval nalunk minden az utolso pillanatra marad.
Azert furdo jatek kacsat, kissapkat, pelust mar vettem. Meg kiszoknit is....

csengo
Vendég

Edit Kép

még egy hét munka és VÉGE!! KépKép
Az a farcsont vagy mi fájás teljesen elmúlt pár hét után, azóta minden rendben! Virgoncabb vagyok, mint valaha, mult héten még haza is repultem...
Voltam 3D-n, a baba okés, bár a combcsontja kicsit rövidebb hetekben mint a többi méret, de bizti csak olyan rövidlábu lesz mint az anyja KépKép
Vannak képeim az albumban, Krisz_ta néven ha érdekel Kép
Nálatok??? Meddig melózol még? Én most az otthoni szuloi kényezetetes után már nagyon nehezen bírom a munkát, hiányoznak a délutáni szieszták például! Na meg vár a sok mosni-, vasalnivaló babaruha Kép
soraya

Sziasztok!

Györesz, gyomorégés: olvasd el a Babamagazin 20. oldalát ezzel kapcsolatban! De ha akarod, begépelem neked.

Tegnap este először csinálta meg a bébi, hogy ahova a kezem tettem, odabújt alá, és ott mocorgott. Nem akartam vele szórakozni, de azért egyszer-kétszer arrébb tettem a kezem, csak hogy tudjam, nem véletlen, hanem tudatosan a mama keze alá akar bújni. Olyan jó érzés volt. Kép
Később nem tudom, mit csinált, szerintem nyújtózkodott egyet, mert egyszerre éreztem hirtelen rúgást mind a két oldalamban, közben egy nagy, kemény púp lett a hasam közepén. Nem tudom, mit csinálhatott. Kép
Ma reggel csuklott és mocorgott közben, hiába ettem, ittam, nem maradt abba a csuklása, úgyhogy végül visszafeküdtem, és vártam, hogy elmúljon. Hullámzott a hasam. Kép Nagyon aktív tegnap este óta, és a rúgások nagyságából határozottan lehet érezni, hogy már milyen nagy, egyre növekszik. Kép
De azt nem tudom (az elöl fekvő méhlepényem miatt?), hogy mikor hol mije van, melyik a lába, a háta, a popsija, a feje stb. Ti tudjátok, amikor mocorog, hogy mije hol van éppen?

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Lányok, csak sírjatok, ha jól esik. Sokszor tényleg olyan nehéz elmondani, mi a bajunk, mi fáj, vagy éppen hova és hogyan rúgott a pici... Én is elég nyűgös vagyok, nagyon gondolkodom, hogy beszerzünk egy klímát, mert ez nem állapot, aludni sem tudok a melegtől. De akkor meg a baba elől vesszük el a pénzt... Úgyhogy lehet, hogy marad a ventillátor.
Tegnap este nagyon-nagyon fájt a derekam és a hasam, de szerencsére, ahogy átfordultam a másik oldalamra, elmúlt.
Lustácska is vagyok mostanában... Bár 11-kor felkászálódtam a net elől, hogy berakjak egy adag mosnivalót és főzzek valamit, ezekkel szerencsére már kész is vagyok, de ennni csak a levesből bírtam. Szegény Niki lányom meg, akinek suliszünet van, egész nap a tv-t nézi (mondjuk örül neki), mert kedvem nincs kimenni ebben a dög melegben. Jó kis nyara lesz szegénykémnek. Most szerencsére be tudtam fogni a konyhai munkálatokba, ő mosogatott, meg a kukta is ő volt...Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Csirkesz, meg mindenki aki mostanság hisztizik, sírdogál stb., jelentem, hogy én is ezt csinálom. Annyira el tudok keseredni, és olyan patakokban folyik a krokodil könnyem, hogy múltkor a férjecském is majdnem elsírta magát, mert teljesen tehetetlen volt. Hiába vígasztalt, szeretgetett semmi sem volt jó. Ez mostanság elég gyakran előfordul nálam, pedig olyam büszke voltam magamra, hogy eddig nem váltam hisztis kismamivá, és nem is értettem, hogy mások mit tudnak ennyit a semmin sírdogálni, mikor életük legboldogabb időszakát élik át. Na tessék, hát így. Engem is elért a hormonhullám Kép és arra is nagyon érzékeny vagyok, ha nem olyan hangnemben szólnak hozzám, amit én éppen elvárok.

Olyan jó, hogy ilyen sok hasznos tanácsot írtok össze, mert bizonyos dolgok nekem az eszembe sem jutottak (pláne a praktikussági része), pedig próbálok minnél több táblázatot és infót összeszedni, hogy mit vásároljak babónak. Eddig három ismerős is mondta, hogy ne vegyek semmit, mert ő majd odaadja az összes babaholmiját, és az nagyon sok. Mindegyik határozottan kijelentette, hogy tényleg annyi ruha van, hogy csak fogyó cikkeket, mint pl pelus, krémek, stb. vegyek, mert a "jövő" héten összepakolják. Ennek én nagyon megörültem, és vártam türelemmel (ennek kb 1 hónapja)de sajna még nem kaptam semmit. Szólni nem fogok, mert szerintem ez tök ciki, hogy "na mi van a beígért göncökkel" Szal lassan én is inkább elindulok beszerző körútamra.

Lányok, ha valakinek ég a gyomra, nyugodtan szopogasson renniet, mert tényleg nagyon jó, és kismamák is szedhetik. Én rendszeresen éjjelente szopogatom, mert arra ébredek, hogy marja a sav a torkom. Volt, hogy emiatt hánytam is, mert nem mertem bevenni rá semmit, de nagyon megkönnyebbültem viszont, mikor sikerült a gyógyszertáros sógornőmnek rábeszélnie, aki szintén most szült, és hasonló problémákkal küszködött. van, hogy kettőt szopogatok egymás után, mert annyi savam termelődött.

Lassan kezdek a melóban elfáradni, meg nem csak a melóban, hanem úgy minden szar. Alvással rengeteget küszködök, mert nagyon fáj a hátam, pedig már mindenféle gyógypárnát beszereztem amit ajánlottatok. De nem csak a hátam fáj, hanem az oldalt fekvéstől pl elzsibbad a combom amin fekszem, vagy feszül a hasam. Rettenetes, pedig tele vagyok tömködve párnákkal. Kedden voltam dokinál és ő is külön felhívta a figyelmem, hogy mellőzzem a háton fekvést, és próbálkozzak csak tovább az oldalamon. Könnyű ezt mondani....

Viszont baba nagyon aranyos volt a keddi uh-n, és szépen fejlődik. A gép 1350 g-ra saccolta. Ja, és totál keresztben fekszik, pedig pár hete lent volt a feje. Pörög még össze-vissza.

Raktam fel képet a profilomba pocakos magamról, hogy a talin tényleg könnyebben beazonosíthassuk egymást.(meg Apa is ott figyelKép )

puszi kata
(28+6)
katta

Csirkesz,
köszi a tamogatast, jo tudni, hogy nem vagyok egyedül. De kiszurok vlük, ugyanis a jövö heten szabin vagyok utanna meg kiiratom magam a dokival ket hetre ugyhogy juliusban nem latnak mar! Aztan legalabb bejön a fönök benyögese, hogy ugysem vagyok mar itt sokaig. Na meg a pihenes is ramfer. Aztan mar csak augsztus lesz es vege a melonak!
Mindenkinek jo nyügösködest es bögest, na meg persze szep napot! Ne hagyjatok magatokat!
Puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Kata, de jó ez a kép, nagyon szép kismama vagy! Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Jó sokat írtatok...

Moszi, a Babadiszkontban megnéztem a ruhákat, nagyon kicsi volt a választék, rápillantottam a babakocsikra és autósülésekre, volt egy pár, de igazából csak a szélsőkhöz lehetett hozzáférni olyan pici helyre zsúfolták be őket és ugyanez igaz volt a többi árura is, hogy annyira egymás hegyén hátán volt minden, hogy nem is láttad igazán mi van. Így meg, hogy egyelőre vásárlási szándék nélkül mentem be nem volt kedvem az egész boltot szétszedetni az eladóval. Egyedül a bútorokat lehetett jobban szemügyre venni és körbejárni.

Fehérnemű: nem láttatok véletlenül valahol olyat, amivel hátul a melltartó kapcsát lehet meghosszabbítani? Ilyen toldat vagy nem is tudom minek mondják. Én régen láttam egyszer újságban és most bevillant, hogy milyen jól jönne, amikor a melltartó kosara még jó, csak hátul kéne még egyet állítani a kapcson, de már nincs több kapocs. Olcsóbb lenne, mint megint új melltartót venni.
Amúgy utálok melltartóban lenni, otthon egyből tépem le magamról, sőt a legkényelmesebb bugyik is idegesítenek a nap végére, így sokszor otthon a férjem boxeralsóit nyúlom le, van egy-kettő, aminek már kitágult a gumírozása és nem is hordja őket, pont jól jönnek. Kép

Alvás: mostanában egyszer kell pisilnem éjszaka és ettől a héttől kezdve felborúlt a nyugodt alvásom. Eset hiába vagyok fáradt csak nagyon nehezen tudok elaludni, sehogy sem kényelmes és pisitúra után pedig kb. 1 órán keresztül nem tudok visszaaludni. Szörnyű! Kép Jó lenne, ha ez csak egy átmeneti állapot lenne.

Beszti! Nagyon hasznos, hogy leírtad a tapasztalataidat, biztos lesznek még a későbbiekben kérdéseim. A Prince Oliver bolt pontosabban hol van az Árpád hídnál?

Motiot, micsoda kollégák, förtelem! Kép

Bőgés nálam is van néha, és fogalmam sincs miért sírok, közben kínomban vigyorgok is. Kép

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Liv!

Azt én is érzem, hogy egyre aktívabb, egyre nagyobbakat mocorog. De csak sejtem, hogy hol lehet a lába, és hol a keze. Véleménykialakításom a rajtam végrehajtott rúgások erősségén alapul. AHol nagynak érzem, ott lehet a tappancsa meg a feneke (mert ugye gombócban helyezkedik el) ahol kicsi mozdulatokat érzek, ott gyanítom a kezecskéjét és a buksijátKépKép

Én nagyon szeretem amikor mocorog. Lassan kezdem azt érezni, hogy szülés után hiányozni fog a pocakom.

A rosszekedvemre bevált a mai sztrapacsám fokhagymás paradicsommalKép Most biztosan bűzlik a szám, de a kedvem már jobb.KépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

<pre>
NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS IDEJE SZÜLÉS HELYE
Bellana 36 0 egy kisfiú Gergely 2004.08.05 Jávorszky Ödön kórház
Kormi 33 3 egy kisfiú Benedek/Domonkos 2004.08.23 Bajcsy kórház
Babs 32 1 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina 2004.09.01 Máv Kórház
Betti 31 3 egy baba 2004.09.06 Toldi Ferenc kórház
Macs 31 3 egy baba 2004.09.06 Kútvölgyi kórház
Pocó 31 2 egy baba 2004.09.07 Dél-Pesti kórház
Noémi 31 1 egy baba Heléna/Alex 2004.09.08 Máv Kórház
Ildikó 31 1 két kisfiú 2004.09.08 Kiskunhalas
R.Edit 30 5 egy kisfiú Bálint 2004.09.11 Szt.Imre Kórház
Patricia 30 4 egy baba 2004.09.12
Beszti 30 1 egy baba Hanna/ 2004.09.15 Máv Kórház
Zsófi 29 6 egy kislány Rozi 2004.09.17 Sote 2-es Klinika
Brius 29 5 egy kisfiú Brandon 2004.09.18 USA Milwaukee
Csengo 29 5 egy kisfiú Miklós 2004.09.18 Szt.Margit kórház
Trompipi 29 5 egy kislány Lili 2004.09.18 Bajcsy kórház
Orsoly 29 5 egy kisfiú 2004.09.18 Sote 2-es Klinika
Alice 29 5 egy baba 2004.09.18 Kútvölgyi kórház
Bea 29 2 egy baba 2004.09.21 Uzsóki Kórház
Dino 29 1 egy kisfiú Bernát 2004.09.22 Schöpf-Mérei kórház
Kata 28 6 egy kislány Dorka 2004.09.24 Máv Kórház
Mágika 28 6 egy kisfiú Zoltán Tamás, 2004.09.24 Máv Kórház
Moszi 28 6 egy kislány Viktoria Anasztázia, 2004.09.24 Szt.Imre Kórház
Csirkesz 28 5 egy kisfiú Botond 2004.09.25 Uzsoki úti kórház
Momo 28 4 egy kislány Emese 2004.09.26 Szt.István kóház
Linato 28 4 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza 2004.09.26 Szt.István kóház
Laura 28 2 egy kisfiú Balázs Krisztián, 2004.09.28 Uzsoki úti kórház
G.-né Kriszti 28 0 egy kislány 2004.09.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa 27 4 egy baba 2004.10.03 Kistarcsa
Krisztinke 27 3 egy baba 2004.10.04 Péterfy kórház
Moncsi 27 2 egy kisfiú Gábriel 2004.10.05 Barcelona Institut Dexeus
Persela 27 1 egy baba 2004.10.06 Uzsoki úti kórház
Niki 26 3 egy baba 2004.10.11 Szt. Margit kórház
Judy 26 2 egy kisfiú 2004.10.12 Kútvölgyi kórház
Macsek 26 2 egy kisfiú Márk 2004.10.12 Szt.Imre Kórház
Bibi 26 0 egy baba Zsófia/Zsolt 2004.10.14 Szt.István kóház
Cateye 25 3 két kisfiú, Olivér, Sámuel 2004.10.18 Schöpf-Mérei kórház
Liv 25 1 egy kisfiú Dávid (Szonja) 2004.10.20 Kútvölgyi kórház
Motiot 24 5 egy kisfiú Ábel (Emese) 2004.10.23 Stuttgart/Németország
Eszter 24 0 két kisfiú Ferenc, Péter 2004.10.28 Sote 1-es Klinika
Szila 24 0 egy baba 2004.10.28 Péterfy kórház
Györesz 23 5 egy baba Norbi/Dorina 2004.10.30 Kútvölgyi kórház
Iboly 23 4 egy kisfiú Dániel 2004.10.31 Budai Honvéd Kórház
Marica 22 2 egy baba Róbert/Mariann 2004.11.09 Szegedi Klinika
Edina 22 1 egy baba 2004.11.10 Sote 2-es Klinika
Orsi 20 1 két kisfiú Máté, Levente 2004.11.24 Sote 2-es Klinika
Babóca 17 1 egy baba 2004.12.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

Liv, köszi a bókot!!, pedig már + 12kg-nál tartok Kép
kata
katta

Sziasztok!
HangulatváltozásKép Tegnap bevásárlás közben rám sem ismert a párom, mint egy fúria úgy viselkedtem Kép. Persze utánna meg nem győztem kiengesztelni......
Már én sem bírok magammal a bevásárlás terén, kiságy van pelenkázóval (csak festés után össze kell szerelni) kókusz matracot venni bele.Hordozót is van, babakocsit csak augusztusban veszünk, ráér, addig is feltérképezem a kínálatot.
Vettem ma gumis pamut lepedőt, kenguru gold sapeszokat, 2 rugit, és egy macis takarót (elég olcsón Képszintén kengurus)Hálózsák már van.
Néztem babakádat, ami ugye ergonómialig jó az 5000 kb ok baby, plusz állvány 5000 (megás árak).Nem mondom megkérik az árát, a kómódot azt megússzuk, egy nagyon szép komódot restauráltattunk, a tetején meg még pelenkázni is lehet.
Ettől az orrszívó porszívótól idegenkedem, nem zajos egy kicsit? Láttam elektromos orrszívót is kb 9800 Ft.
Cumit és cumisüveget nem szeretnék venni, remélem lesz elég tejem.(Vagy mégis kellene?
Sterilizátor? Ha nincs cumisüveg minek? Vagy elegendő kifőzni a dolgokat?
Szóval vannak még nyitott kérdések.
Noémi
31+4
fantikbaba

Sziasztok!

Na ma délelőtt "megjártam a hadak útját": közműnyilatkozatokat szereztem be. Végre valamire felhasználtam a pocakosságomat! Kép A gázműveknél elméletileg csak hétfőn lett volna közműny. ügyileg ügyfélfogadás, de alaposan megcirogattam a hasimat, és kicsit "rinyáltam" hogy de hát terhesen, meló mellett hadd ne kelljen mégegyszer elkéretőzni, 30 km-t utazni, stb... ÉS MEGCSINÁLTÁK NEKEM! Kép Kép Kép

Beszti!

Kösz a sok infot, tök jó hogy vagytok Ti tapasztalt anyucik!.. Kép

Csirkesz!

Megy a hotmail-re egy kis vidámítás! Kép A második nálam mindig bejön! Kép

A hangulatváltozással kapcs. meg csak annyit, hogy a kollégám felesége 2 héttel van "lemaradva" tőlem, de a kollégám már a 15. héten azt mondta, hogy ő inkább elköltözne.. Egy Metro áruházas hiszti alkalmával azt is beígérte a kedves nejnek, hogy ha azonnal nem hagyja abba az üvöltést, beépíti a Salgópolcba, és akkor majd pisloghat 2 árcetli között... Kép Kép Kép

Úgyhogy örüljetek, hogy rajtatok még csak most kezdenek kijönni a hormonok okozta hullámok!Kép
Szerintem papuskák is megértik, és számítanak rá, hogy ez már csak rosszabb lesz (baba is sír + mama is sír verzió)!! Kép

Motiot!

Nem arról volt szó, hogy neked nem kéne még dolgoznod sem??? Mi a csudának idegesíted magad? Pláne minek pakolsz, emelgetsz?! Irgumburg x 10!

Macs
maccs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?