Új privát üzeneted érkezett!

Milyennincsmeg, így igaz, biztos sikeres lesz az inszem! :D Hát nekünk kimarad az inszem, mi a lombikkal kezdünk.

Rózsa, kalandos inszem.....2 laptető egymás után.....ez már tuti jelent valamit!!!! :D :D Nagyon drukkolok! :D
Vendég

Zsu

Igazából én még nem tudom mi lesz,csak gyanítom,hogy inszem,mert a férjem totál rendben van,nekem nincs pé-m,na meg zárt a bal oldali petevezetékem...vagy ilyesmire már egyből lombikot javasolnak vajon...?!
Vendég

Rózsa
Nagyon gyűjtöd a laptetőket :D

A Kispatak által ajánlott helyen is sokmindenre felhasználható a keret,mindenre ,ami OGYI számos,patikákon kívül is.Na meg az sem utolsó szempont,hogy havonta csak 1000 ft a kötelező befizetés...
Vendég

Milyennincsmeg, nálunk pont fordítva van, a kiskatonákkal vannak gondjaink. Nem tudom biztosan, de szerintem inszem lesz nálatok.De ezt majd a leletek alapján eldöntik a dokik.Te kihez jársz?
Vendég

Zsu

Szeptember végén megyünk először és Szűcs dokihoz küldött az én orvosom.
Ti?
Vendég

Milyennincsmeg, mi Skriba Eszterhez járunk.
Vendég

Zsu

És arra emlékszel,hogy először milyen papírokat kell vinni az eddigi orvosi leleteken meg a személyes iratokon kívül?
Vendég

Milyennincsmeg, beutaló, tb kártya, személyi, leletek. Mást szerintem nem. Házasok vagytok?
Vendég

Zsu

Igen!
Tényleg ezt is kérdezte a telefonban a néni!Akkor házassági anyakönyvi kivonat is kell?
Egyébként ez feltétel?Élettársaknak nem megy a dolog?
Vendég

Milyennincsmeg, megy az élettársaknak is, csak akkor kell egy közjegyzóvel íratni egy papírt, hogy "élettársak" vagyunk, ami 15-20ezer ft-ba kerül.Még nekünk is meg kell csináltatni.Az anyakönyvezetői élettárs papírt nem fogadják el (ez csak 2ezer lenne)Pedig az is egy hatósági bizonyítvány.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a kiegészítést az egészségpénztárról.

Valóban nagyon sok mindenre használható, erről bőven van info szerintem minden pénztár honlapján, az enyémen biztos, mert gyakran olvasom. Főleg, ha uj gyógyszert akarok venni, tényleg csak OGYI számos számolható el, másmilyen nem. De nagyon sok mindenre használható. Én mindig megnézem, ha valami ujat veszek. A szemüvegem a kedvezmények által kb 20 ezer Ft-tal volt kevesebb igy.

Számlakérés: pontosan le van írva, hogy milyen formátum kell.

Orvostól kért számla esetén valóban kell még pénztártag adatai is, de a patikás számlán nálunk csak beteg neve és címe kell, esetleg kódszám, de ezt nem teszik szóvá ha nincs.

kispatak
Vendég

Zsu

Érdekes,nem tökmindegy a papír??Röhej...így is elég komoly költségek vannak és még ez is.
Vendég

Milyennincsmeg, hát igen. Majd csak lesz valahogy.... :)
Vendég

Lányok, köszi a kimerítő infókat az egészségpénztárról, azt hiszem, megérné nekünk. Mi most valószínűleg csak a férjemet tudnánk beléptetni. Az egyik pénztár oldalán azt olvastam, hogy a családtagok is fel tudják használni. Erről tudtok valamit?

Hát, kicsit én is elhűltem a gyógyóárak láttán. Remélem, nekünk is összejön inszemmel, mert per pillanat én sem tudom, miből fizetnénk.. :roll:
vayacon

Sziasztok Lányok!

Tudtok nekem segíteni? Lesz Zeke doki a jövő héten?

Köszönöm szépen!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Vayacon

Nem vagy egyedül az elhűléssel...tulajdonképpen a tb támogat is meg nem is.Ezek olyan összegek,amiket nem tud bárki kifizetni sajnos.

Azt hiszem a családtagokat le kell jelenteni,de csak egyenesági rokon lehet vagy mi és akkor nekik is jár az ep-i juttatás.
Vendég

Sziasztok!

nekem most már tuti nem sikerült ez a hónap sem!
ma van a 2.napja hogy randiztam a "mikulással"!
hát ennyi.....

remélem mindenki jól van pocin kivül és belül is!

szép napot nektek....
sting1982

Szia Sting

Nem is tudom,mit mondjak...kitartás!!! :(
Vendég

Böbém: még szerencse,hogy van B tervünk,így nincs okunk az elkeseredésre :!: :!: :!: lehet,hogy rosszul viselkedtünk,mert a Mikulástól most csak mensi-manót kapunk ajándékba :cry: Holnap írjad,hogy mi volt a Bmc-be :!: :!: :!:
kiss angyal

Sting, nagyon sajnálom... :(

Ma beszéltem anyuval az árakról, mondtam neki, hogy milyen sok lesz, és azt mondta, hogy ezzel ne foglalkozzak, csak koncentráljak arra, hogy sikerüljön, ő majd segít nekünk.Annyira jól esett. :) Úgylátszik, hogy már nagyon szeretne unokázni... :D Egy kicsit megnyugodtam.Most már csak azt szeretném kérdezni, hogy ezeket a gyógyszereket egyszerre írják fel?
Vendég

Zsu

Milyen rendes anyud van!
Az enyém nagyon furcsán reagált,mikor elmondtam az egészet neki.Egy fél mondattal reagált csak,aztán már teljesen másról beszélt...rosszul esett,mert eddig mindig az volt a baja,hogy nem mondok el semmit.(szerintem Ő meg van győződve róla,hogy azért nem jön a gyerek,mert"rágörcsöltem",majd ha nem foglalkozom vele,akkor jönni fog.Csak azt nem fogja fel,hogy ahhoz nem ártana,ha lenne peteérésem... :? )Pedig hidd el,csak annyira foglalkoztat,mint egy átlag babavárót,talán még annyira sem,nem tesztelek,nem hőmérőzök,nem számolgatok.Még most sem teszteltem,mikor 1 hetet késett...
Vendég

Milyennincsmeg, sajnos sokan vannak, akik ezt mondják.Egy bnőm is ezt mondta,persze ők szerencsések, mert kigondolják, hogy jöhet a gyerek és a köv hóban már terhes is.De aztán mondtam neki, hogy nem mindenki ilyen, nálunk 5 éve nem jön össze.Egyébként én sem szoktam számolgatni, hőmérőzni.Tesztet is csak egyszer csináltam, még az elején.
Vendég

sziasztok!

Sting!
nagyon sajnálom :cry: :cry: :cry: :cry:

Zsu, milyennincsmeg!
igen, elég eltérő a lombik gyógyszerek ára.
Mint írtam, nálunk Lac gyogyói is benne vannak az összegben...szegénybe Konc tanárúr és én nagyon sok vitamint nyomunk bele :oops: :oops: :oops: e vitamin, c vitamin hegyek, maca vibe, closty, cink, ... minden! Ez sem kevés összeg!
a szurikat nekem egyben írták fel, és én mindent kiváltottam azonnal, mert ez a külföldről berendelős progeszteron injekció paráztatott, hogy megérkezik-e addig, ...stb.
de tényleg van akinek kevesebbe kerül.
pl. ha nálunk Lac teljesen rendben lenne, akkor ezt a sok sok vitamint máris megspórolnánk...

Woody!
hogy vagy?
lelked? kedved?
milyen volt a Balcsin?

alig várom a baba-havazást :)

eszter

eszter82
Budapest

Eszter, valószínű, hogy mi sem tudjuk megspórolni a vitaminokat, mert nálunk inkább a katonákat kell felturbóztatni.De legalább már ezen nem kell izgulnom, hogy miből fizetjük ki.Köszönöm, hogy leírtátok az árakat, így nem akkor és ott koppantunk. :)
Vendég

Eszter

Most akkorát nevettem: ugye írtad még az előző hsz-ban,hogy Lac gyogyói...na nekem mostani hsz-ból esett le,hogy a férjedről beszélsz :D

Azthittem,egy cég neve,aki mindenféle gyógyszereket gyárt!! :lol:
Vendég

Milyennincsmeg!

:lol: :lol: :lol: :lol:
bocs, nekem természetes volt hogy Lac-nak hívom... :lol: :lol: :lol: majd normálisan fogalmazok máskor :)

eszter82
Budapest

Eszter

Még egy kérdés:írtad,hogy 100 db szuri van a csomagban.Ezeket mind fel kell használni egy lombikhoz?(bár lehet,hogy nem Te írtad)

Nálunk abból lesz a spórolás,hogy a férjemnek tök jó volt az eredménye szerencsére.
:)
Vendég

Zsu!

nálunk több szálon indult a katonák felturbózása...
én első alkalommal mindent egyeztettem KOnc doktorral

Nekünk az urológus-andrológus rendelésen a doki felirta a férjemnek a Clostyt, hogy az jó lesz kb 4-6 hónap távlatban.
Konc Tanárúr azt mondta, hogy ő ebben nem nagyon hisz férfiaknál, de nem űrt, úgyhogy maradjon!

aztán ő kérte a Cetebe napi 2 tbl, az E vitamint, napi 3 tbl!
azt mondta, hogy ettől jó nagy fejük lesz, és az a jó, mert abban van a sok dns!

és emellett én a sok babanetes olvasgatás hatására már néhány hónapja tömtem az uramat cinkkel, és macavibe-al.

Azt mondták, hogy mindez maradhat, ártani nem árt, és menjünk biztosra :)

így a férjem ezt szedi már ...húúúúúúúúúúúúú... február óta - asszem.

eszter82
Budapest

Milyennincsmeg!

szerintem én nem számszerűsítettem a progeszteron injekciókat, de tény hogy 100 db van benne

ugyebár ezt a beülti után kell adni.
ugyanolya mint az utro.
nekem a kettőt együtt írták fel.
napi 9 utro, és napi 1 progi szuri

úgyhogy igen, elvileg a 100 db egy lombikhoz jár

persze ha valami gond van, és nem sikerül a lombik, akkor abbahagyja az ember.

de ha minden rendben, akkor a 100 szuri elfogy egy programban.
kb a 12. hét végére!!!!

eszter82
Budapest

Eszter

Köszi a választ,akkor valaki más írta,hogy az első lombiknál 15 vagy 20 db fogyott el.Az utro is szuri???(azt napi 9x??? :shock: )

Bocsi a buta kérdésekért,csak érdekel így előre... :oops:
Vendég

Eszter, na asszem holnap első dolgom lesz c-,e-vitamint venni. :D Jobb előbb elkezdeni! :)
Vendég

Eszter, javultak a katonák a vitaminok hatására?
Vendég

Zsu!

nagyon nem mindegy milyen vitamint veszel!
Konc doktor határozottan kikötötte, hogy mit hogyan:

reggel: 1 db 400mg-os BIOEXTRA E VITAMIN, 1 DB CETEBE, 1DB CLOSTYBEGIT, 1 DB MACAVIBE

délben: 1 db 200 mg-os BIOEXTRA E VITAMIN, 1 DB MACAVIBE

este: 1 db 400 mg-os BIOEXTRA E VITAMIN, 1 DB CETEBE, 1 DB CINK, 1 DB MACAVIBE!

e vitaminból CSAK a bioextra jó, és C vitaminból a Macavibe!
cinkből pedig CSAK a Wallmark jó, mert csak abban van megfelelő mennyiségű, 15 mg-os adag!!!!!Konc tanárúr nekem azt mondta, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen fajtát veszek, úgyhogy szigorúan ezeket kérte!!!!!

éééés azt is mondta, hogy a legjobb, ha a férfi 2-3 hónapig tudja szedni ezt a lombik előtt, hogy minden a legideálisabb legyen!

..igen, javultak!!!!
mi 2-2,5 évvel ezelőtt 15 DB-nál jártunk!
most 2-3 milliónál!!!!
persze ezt tudjuk, hogy ez is nagyon kevés, de mégsem 15 DARAB!!!!!
mondjuk ennek a mennyiségnek hosszú története van... :roll:

és ami még fontos változás a baba irányába nálunk, hogy:
a férjem NEM HORDJA A ZSEBÉBEN A MOBILJÁT
LESZOKOTT A CIGIRŐL
NEM ISZIK EGYÁLTALÁN ALKOHOLT

a régi topicban, ahova írogattam, az egyik lánynál a férj katonáival volt gond, és csináltak neki spermavizsgálatot, nagyon pocsék lett az eredmény, majd a doki megkérte, hogy ne hordja a mobilt a zsebében, övén,... a lehető legtávolabb az ágyéka környékétől!!! 3 hónap múlva a kontrollon kb TÍZSZER jobb lett a spermakép!!!!

Milyennincsmeg!

az Utro több változatbana létezik, a leghatásosabb és leggyakoribb - amit a BMCben is fel szoktak írni - az a változat, ami egy kis golyó! hüvelybe kell felhelyezni, és ott feloldódik!
NEM szuri :)
injekcióból elég az a napi 1 progeszteron is.

...szerintem aki azt írta, hogy 15-20 db progi injekciója fogyott el, valószínű, hogy nem tudta végig csinálni a terhességet! :? én úgy tudom, hogy azt addig kell adni, míg el nem fogy! (legalábbis én csak ilyet hallottam még! az én ismerőskörömben csak az nem adta végig, akinek megszakadt a terhessége.)

eszter82
Budapest

zsu!!!

összecsusszantak a sorok!!!

C vitaminból csak a CETEBE!!!!!
a macavibe pluszban van nálunk!!!!!

bocs...csak nem a saját gépemen írok, és folyton mellényomok, meg belekavar a kurzor :oops: :oops: :oops: :oops:

eszter82
Budapest

Eszter: húúúú ezeket én is köszönöm,hogy leírtad,mert a rokonságban van egy pár akik szintén a katonákkal küszködnek!!már el is küldtem nekik amit írtál :D

Neked mit mondott a Koncz milyen vitaminokat javasolt???

Köszi: A :D
kiss angyal

Sziasztok!

Aki volt ir. vizsgálaton légyszi írja meg, hogy ezt a központi laborban veszik le? És lehet hozzá citromlevet tenni? Ha letellik a 60 illetve 120 perc akkor szólítanak? Ja és mikorra van eredmény?

Várom az infókat, holnap megyek. Ma megjött úgyhogy holnap nézik az FSH-t meg az ir.-t. Aztán megyek Sz. dokihoz és kiírja a fogigátlót. Holnap már többet tudok. Addig is köszi lányok!
szöszi1977

Kiss Angyal!

Konc doktor kérte a felsoroltakból a :
- Cetebe-t napi 2szer
- Bioextra E-vitamint a 400 mg-ost és a 200 mg-ost.

A cinket nagyon támogatta, nekem pedig a Femibion 800-at!!!

Eszter

eszter82
Budapest

Szöszi: Nekem nem volt,de tuti,hogy a bejárati központi laborban veszik le, és úgy tudom,hogy lehet vinni citromlevet...de majd írnak azok a lányok akiknek volt már ilyen...ha meg mégsem írnak,mert nem olvasgatnak most olyanok akiknek volt már,akkor úgyis a BMC-be kell menni reggel először és ott a recis lányok mindig útba szoktak igazítani :)
kiss angyal

Eszter: akkor a Femibion 800-on kívül mást nem kell szedned?...ezért imádom ezt a fórumot,mert annyi hasznos infót tudunk meg egymástól :D annyira örülök,hogy szóba került ez a vitaminos téma a férfiakra nézve :D :D :D mégegyszer nagyon köszi az infókat :D :D :D
kiss angyal

Eszter

Most megnyugtattál!!Baromira nem barátom az injekcióstű! :lol:
Vendég

Milyennincsmeg!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ezt a tű ellenességet át tudom érezni, bár én minden nap várom, hogy újra szurkálhassuk a hormonokat!
úúúgy hiányzik...ha megint kezdenénk, akkor újra közel lehetnénk már a babához :)
...de remélem már nincs sok addig :)

Kiss Angyal!

végülis ezért van ez a fórum :)
semmi mást nem kell szednem!
csak a femibion 800-at!
az a vicces, hogy éppen olvastam egy tanulmányt, hogy milyen jó ez a femibion, és ez a legkorszerűbb magzatvédő vitamin.
gondoltam, hogy az első konzultáción majd megkérdezem Konc doktort hogy mit gondol róla...kérdeznem sem kellett, egyből azt mondta hogy ezt tessék szedni!

ééééés ami nekem nagyon tetszik benne, hogy én annó az Elevittel kezdtem, attól híztam, és sokszor hányingerem volt tőle.
Utána áttértem a Gravidára, attól is csak jöttek fel rám a kilók, és kevésbé ugyan, de émelyegtem tőle.
a Femibion alatt egy kicsit sem híztam és még egyszer sem volt tőle hányingerem.
és szimpi, hogy megkülönböztetik a 12. hét előtti terhességet a későbbitől. Mert a 13. héttől a Femibion 400at kell szedni. annak más az összetétele. és az már a szoptatás végéig jó!

Eszter

eszter82
Budapest

Eszter, nagyon szépen köszönöm, hogy ezeket leírtad, a darabszám kb nálunk is megegyezik, sajnos, de akkor biztos tudunk javítani rajta.Mi is két éve változtattunk az életmódunkon, normális kajákat eszünk, nem cigizünk, és csak nagyon ritkán, 1-1 alkalommal iszunk alkoholt, és akkor is csak 1 pohárral.Viszont a mobilját az övén hordja. :? Na majd mostantól nem!! Ezek nagyon sokat számítanak.

Ezeket a vitaminokat a gyógyszertárban vásárolod?
Vendég

Eszter

Hamarosan újra böködheted magad,hidd el!És aztán ott lesz a pici baba,meglátod ,gyorsan!!

Mibe kerül ez a femibion?Épp most láttam vmi újságban a hirdetését.
Vendég

Milyennincsmeg, a femibionra most kerestem rá a neten, 3785ft-ba kerül, 30 db van benne.Holnap veszek ezt is.
Vendég

Szöszi! Lehet vinni citromlevet, bár én előre megkaptam a port és megcsináltam egy üvegbe még reggel. A központi laborban veszik le és nem szólítanak, neked kell bemenni soron kívül. Legegyszerűbb ott, ahol kijönnek az emberek a vérvételi szobából, így nem kell átfurakodnod a tömegen. Az eredményt sajna nem tudom mikor kapod meg, mert én sosem láttam a sajátomat, mert nem mentem érte, így felkerült a BMC-be.

Vitamin: A Femibion a legjobb, viszont arra számítsatok, hogy a 400-as már drágább lesz (5.500 Ft). Én most kezdtem el szedni a 400-ast és a patikába mondták, hogy szedjem mellé a béres magnéziumot. Na ettől rögtön feljött +3 kg. :cry:, pedig a femibion 800-al én sem híztam semmit. Szóval a legjobb választás. Esetleg lehet még anyának is szedni E-vitamint. Én szedem az első inszem óta és nem is hagytam abba (mondjuk a 3 baba miatt nem merem abbahagyni)

Mindenkinek babásodást!

Kép
tigriske1978

többnyire gyógyszertárban beszerezhető mind, de én a széna térnél lévő gyógyszertár melletti fitotékában szoktam venni őket, mert ott 99%ban mindig van! (villamosmegálló vonalában egy kis utcában)

de általában gyógyszerárban is van.

max mennyiségi gondok szoktak lenni!
mert én megpróbáltam megvenni a teljes mennyiséget egyszerre, aztán a csúszások miatt mindig újabb adagokért rohantam... :?

nem baj!
nagyon pozitív vagyok, és várom a szeptemberi 1. ciklusnapomat!
akkor leszünk sinen! :D

eszter82
Budapest

Zsu

Köszi szépen!!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Egészségpénztáron kívül van még egy ötletem, hogyan lehet spórolni.
Olyan gyógyszerek, amelyek nem receptkötelesek, szinte minden patikában más az áruk (én a saját pénztárcámon tapasztaltam) Tehát érdemes rákérdezni, mi hol mennyibe kerül, mert lehetnek különbségek ám!

Egészségpénztárba csak egyeneságbeli rokon vagy élettárs jelenthető be "szolgáltatásra jogosult"ként, anyós após nagynéni, nagybácsika nem! De leírják a szabályok között.

Mindenkinek jó babásodást

üdv kispatak
Vendég

Sziasztok!

Eszter én is nagyon örülök hogy leírtad ezeket a vitaminokról, mert nálunk is van gond a katonákkal. (5,23, majd 16 milliós lett a sejtszám). Bár mi is szedjük ezeket, de nem konkrétan ezeket a márkákat (mondjuk cetebét néha már én is vettem). Ezt a bioextra e vitamint hol lehet kapni?

A fer-t nem említette Koncz tanár úr? Nekünk azt mondta az andrológus, és tényleg használt. Bár elég fura mert az 5-öt és a 23-at nem sokkal egymás után mérték más intézetben. És azt mondták, hogy ettől csak 1-2 milliót javultak.

E-vitamint nekem akkor javasolták, amikor rövid volt a ciklusom. Bár ez a műtétem óta már megváltozott.
vayacon

1-2 milliót javulhat...
vayacon

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?