Új privát üzeneted érkezett!

Judit! Köszi! Egyébként laptető! :lol: Szerintem könnyen visszarázódtok, Balázs is ment 4 napot aug. közepén, semmi gond nem volt. Remélem nálatok is így lesz.

Üdv mindenkinek!

Olga

Kép
juhaszolga

A Bencéknek nagyon sok boldog névnapot kívánunk!
Kép

Az ébredés talán nekem esett a legrosszabbul, és hát nem ment olyan könnyen a visszarázkódás Grétinél volt egy kis sírás-rívás, Leti sem akarta engedni a nyakam, de aztán nem pityergett. Ott már semmi bajuk nem volt, az oviban 20 percig vártam, mire hajlandó volt kijönni a bunkerből, na meg persze Leti is csatlakozott...

Nem is mondtam, elindultunk a szobatisztaság felé, 3 napi pelusadagunk 1 darab az is éjszaka, de mivel üres, csak kilapolgatom. remélem az utolsó csomag figyel a spejzben.

Olga!
ha-ha ,még viccnek is rossz volt!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hóhahó!

Bencéinknek nagyon boldog névnapot kívánok!

Olga

Kép
juhaszolga

Megjegyzem holnaptól lehet idáig bérlettel nem rendelkezőknek bérletet váltani a Szigligetibe, de napok óta nem megy a színház honlapja...

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Bencének kívánunk Kép

Olga, jobbulást Balázsnak! :(

BBJudit, gratulálok a szobatisztasághoz! :)
Hátha a holnapi nap már könnyebb lesz!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Kata, Bencédnek nagyon boldog névnapot kívánunk!!! :)
Megmondom őszintén, nekem totál kiment a fejemből :oops: mert mi nem most tartjuk. Azért köszi mindenkinek aki ránk is gondolt ezügyben :D

Kata, amúgy Bencét már meg sem ismerem akkorát nőtt :shock: Azt hiszem ő ült a Corában a kismotoron amire utána az én Bencémnek is fel kellett ülnie :roll: De mivel ott nem veled volt, így annyira nem is figyeltem. Csak utána esett le mikor találkoztunk :)

Olga, hogy van Balázs? Gyógyulgat már remélem!!

BbJudit, miért volt rossz vicc Olga laptetős megjegyzése? :lol:;)
Korai keléstől én is félek nagyon, teljesen ráálltunk a 9 vagy inkább fél 10es ébredésre :oops: Nem is tudom mi lesz jövő héttől :roll: Bár csak szerdán vagy csütörtökön megy először Bence, addig még kihasználjuk a reggeleket (is) :)

KépKép Kép
76vera

Hali!

Köszönjük a köszöntéseket! Mi most ünnepeltük. (anyóséktól képeslapot kapott...)

Bbj: gratula a szobatisztaság felé vezető úthoz! :lol: Szerintem neked nehezebb visszarázódnod, mint a csajoknak :-) Hajrá laptető :-)

Vera: Igen, anyukámmal volt B. a motornál. Én meg még jó, hogy az arcodról (no meg a gyerekekről egyértelmű volt) megismertelek, mert a hajad színe elég ismeretlen volt :wink: Eddig nem szőke/szőkés volt?!

Dorka: vasárnap délelőtt épp indultatok valahová melegítőben és végig vigyorogtam ahogy az esernyőkkel és az esővel küzdve haladtatok ... leginkább Szabival :wink:

Olga: Jobbulást Balázsnak!

Nálunk is hétfőn indul az ovi. Most meg úgy jártam, hogy Marci elaludt fél 1-kor, Bencével 1 után sikerült ágyba kerülni... és fél 2 után, mire B. elaludt volna, M. hangos visítozással felébredt, így visszaébredt B. is. Remélem azért most már maga elalszik, mert Marcit nem hagyhatom itt kint egyedül. Miért is lenne szerencsém... :roll:

Vettünk mi is kenyérsütő gépet vasárnap. Azóta sütök, kelesztek.

Mindig megnéztem mindenki fotóit, nagyon cukkeros képek, Márti neked külön gratulálok a fogyáshoz, ez azért elég nagy dolog!

Most többre nem futja...

Kép

Kép
szolkata

hali,

Bencéinknek utólag is boldog névnapot kívánunk!

Bicajozósoknak, szobatisztáknak gratula!!!!!!! :)

Vera, még most olvasom, mi történt Jázminnal, én tuti infarktust kaptam volna! Még jó, hogy nincs baja a nagylánynak!

Olga, kaptatok bérletet?
Nekem volt péntek esti előadásra az előző évadban bérletem, fent a 4. sor közepére szól 2 bérlet, én nem akarom megújítani, ha valaki szeretné, viheti a helyet :)

Kata, hja, első esernyős akciónk volt :) Mármint hogy Szabi is cipelt egyet... Így jött össze, amint láthattad :)
Nálunk is kölcsönös ébresztés szokott lenni, de ma szerencsém van: Szabi 2x rontott be Bálinthoz, de mindkétszer visszaaludt Kicsibogár, még most is nyomja! Teganap nem jött így össze....

Judit, láttunk titeket messziről, Annalucus épp a tesófellépőn csücsült, bejött akkor neki?
HUnor baba hogy van? Szépen növöget, ugye? Sírások, hisztik? Vannak?

Rólunk: meggyógyultunk, mindenkinek vírusos lett a torka, Bálint is lázas volt a hétvégén, most már okésak a fiúk is!

Nah, bölcsik, ovik? Visszarázódtak a gyerekek?

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Köszönjük a jobbulásos üzeneteket!

Most kellene visszamennünk a körzeti orvoshoz, de Balázs még alszik. Én is most keltem fel. :oops: :D

Köszi Dorka, még jutott bérlet! Szerda este, Madách, 7 sor, elég széle... Na mindegy.

Hozzáteszem 9-re ott voltunk (akkor nyitott a pénztár) 11.48-kor jutottunk be. A gyerek "enyhén" hisztizett, a kaka-pisi folyt rajta, rajtam és a babakocsin. 1 hölgy engedett maga elé, de pont az, aki mögött álltunk, így nem sokat segített... Ami meglepett, hogy nagyon-nagyon sokan bérletet megújítani jöttek, mikor 2 hónapjuk volt rá... Köszi...

De a lényeg, hogy láttam Ditkééket (pocakot nem sikerült megnéznem, bár lehet még nincs is neki nagy pocakja), Dorkáékat és Nikiéket. Már megérte sorba állni! :lol:

Olga

Kép
juhaszolga

Olga, de jó Neked! Nagyon kitartó vagy színházbérlet ügyileg! :shock: Én tuti otthagytam volna a sort gyerekkel :? Nekem is vehettél volna bérletet ;) :lol: Én ezért nem mentem, pedig én is szeretnék színházba járni!!!

Amúgy annyira "vicces" hogy a szolnoki színház nem fogadja el a kultúra utalványt! :x Mindenhol elfogadják, itt nálunk nem.
A férjem szokott kapni minden évben, és mindig sakkozunk hogy hol költsük el :? Tavaly dec. 30án elmentünk a Tropicariumba, idén meg a debreceni állatkertben költöttem el.

Dorka
, és Szabi tudta vinni az esernyőt? Mert Jázmin nem tudja a feje fölött megtartani :D És gumicsizmát sem hajlandó felvenni, már el is adtam az övét :oops:
Örülök hogy meggyógyultatok!!!! :)

Judit, gratula Letinek!! Nagyon ügyi :) Mi még fényévekre vagyunk... :roll:

Kata, de eddig szőke voltam. Elég gyakran váltogatom a hajszínemet amúgy, de a szőkétől eltérő színek kb. 1-2hónapig jönnek be, utána mindig visszaszőkülök :D Úgyhogy lehet mire legközelebb találkozunk, megint szőke leszek ;)

Nna, visszaaludt Bence délután? ;) És ő most középsős lesz?

Ha van valami tuti jó recepted akkor tedd fel légyszi, én is szoktam kenyérsütőben sütni ;)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

legalább képeket rakjatok, hoyg legyen mit nézegetni!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Vera! Hívd fel a jegyirodát, szerintem még bőven van bérlet. Tudtam, hogy most vörös vagy, mégis a szőke Verát vártam tegnap. :lol:

Kissé megcsappant az írók száma. Mi van lányok???

bbj Judit És többiek! Egy mozi esetleg? Tudom hogy láttunk valami előzetest a múltkor, amire azt mondtuk meg kellene nézni, de abszolút nem ugrik be semmi a filmről. :oops:

bbj Judit! Én is gratulálok a bilizéshez! Már nálunk is szépen megy, a múltkor (hétfőn) úgy aludt el itthon dél után, hogy nem volt rajta pelus, és nem pisilt be babó. :D Bölcsibe is úgy járunk (hú, 4 napot volt augusztusban!), hogy pelus nincs rajta.

Na szedem össze a gyereket, viszem bölcsibe.

Sziasztok!

Olga

Kép
juhaszolga

Olga, tegnap bementem a jegyirodába dél körül és már nem volt bérlet :(
A nő ki is akadt kicsit hogy miért most jöttem :roll: mikor itt volt az egész június és aug. 4-19ig is lehetett volna bérletet vásrolni szerinte... Én nem így tudtam, de sztem az a sok száz ember sem akikkel együtt te is sorbanálltál kedden :?
Mondtam is neki hogy akkor rosszul hirdették meg ezt a híres bérletvásárlást :evil:
Sajnos a Dorkáék bérlete is elveszett már, vagyis eladták azt is kedden :(
De sebaj, majd ami érdekel előadás, arra veszünk jegyet :)
Szülinapomra már úgyis van jegyünk az Operaház fantomjára a Madáchba ;) Mondjuk az jó soká lesz még.

Jók lettek a ruhák Balázsra vagy még nem próbáltátok? ;)
Jázmin még este is mondta hogy itt volt Bajázs :) Pedig nem nagyon foglalkoztak egymással :lol:

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Sajna nincs netünk, de amint meggyógyul jelentkezünk! Most apa dolgozójából írok, de visszaolvasni sincs időm! Sok puszi!

Andi

Kép
Kép
andii

Szió,

látom, nagyon lassan telik ez az oldal is... Fáradtság?
Régen írók: Betti, Juditok, Katák, többiek?????

MI sajna megen dokinál voltunk, Bálint belázasodott hajnalra, de a dokinéni semmit nem talált, holnap vizeletet adunk majd le. Azt mondja, az ínye duzzadt, lehet, hogy már a foga jön :shock:

Remélem lesz valami infó arról, mitől a láz...

Jó éjt!

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Mentségemre legyen írva, tegnap nem engedte a babanet, hogy írjak! A bejelentkezést sem engedte, csak olvasni tudtam.

Vera! Hihetetlen, hogy már nem volt bérlet! 27 fajta bérletet árusítottak! Én meg ott szidtam magam, hogy még szeptember közepén is biztos lesz bérlet, minek álltam ki!
Egyébként a régi bérlethelyeket megvásárolni valóban jún.02-aug.19-ig lehetett. Nem is értem sokaknak ez a 3 hónap miért nem volt elég, mert mikor mi is sorba álltunk a fele tömeg azért állt sorba, hogy a régi bérletét megújítsa. Igaz voltak olyanok is, akik más bérletre akarták cserélni a régit, és azt is csak keddtől lehetett. Tehát teljesen jókor mentél, mert a szabaddá vált bérleteket aug.25-től árusították.
Na, és Bence szülinapját most hétvégén ünneplitek? Mit kap a nagyfiú?

Andi! Igyekezzetek azzal a géppel! Nektek hogy indul az ősz?

Dorka! Reméljük "csak" a fogáról lázas Bálint!

Olga

Kép
juhaszolga

Megvagyunk mi is csak erőm nincs írni,olvasni olvasok!

Robi megtanult bicizni!!!!!!!!!!Szóval most előre kell hozni a arácsonyi ajándékot,mert akkor akrtunk neki bicit venni de így megkapja most.

Dorka!
Bizzál benne hogy "csak"a fogától van!

Szami??????

És így utólag Bencének Boldog Névnapot!!!!!

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Én is csak olvasok, ha nem írtok, én sem tudok mire reagálni, na és persze fordítva...

Dorka!
mi volt a dokinál?

Katlina!
Gratu!

Már karácsonyban gondolkodtok? de jó neked, hogy így tudod előre!
a múltkor a játékboltban láttam egy nagyon jó kreatív dolgot Gértinek, ha addig nem felejtem el, az lesz szülinapjára. hasonló a keresztszemezéshez, csak gyerekeknek.

Andi!
várunk vissza!

Jaimee!
mit újítotok?

Szami???
már hazaértetek? gondolom, hisz kezdődnek a dolgos hétköznapok a gyerekeknek si , rakjál már képeket!

Olga!
te sem raktál Gyuláról!!!!

akkor már írhatnám, hogy Vera! balcsiról...

és a többiek?

ma megcsinálok két nagyon jó recit, császármorzsa amit nem lehet elrontani.. (na kíváncsi vagyok) és hideg krémest holnapra. ha jók lesznek beírom, mert állítólag gyorsan megvannak...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, telefonon beszéltünk a gasztroenterológussal, nincs szó allergiáról. Így továbbra is ködös, miért nem bír egyes ételeket.

Dorka, hátha tényleg a fogacska miatt lázasodott be Bálint. Ha így van, jó korán elkezditek. Hogy vagytok?

Katlina, gratulálok a biciklizéshez! :) Nagyon ügyes Robika!
Te hogy érzed magad? Mikor mész dokihoz?

BBJudit, várjuk a recepteket. Hogy sikerültek?
Itt most sült ki a túrótorta, interneten találtam a receptet, remélem jó is lesz.

Mi most hétvégén névnapozunk, jönnek Nagyiék, Keresztszülők.
Kellemes hétvégét mindenkinek! Írjatok (nem sorolok fel senkit, mert biztos kimaradna valaki)! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Most nincs időm hosszút írni, meg Judit amúgy is azért nem írok én sem mert senki más nem ír és nem akarom hogy velem legyen tele a topic ;) :oops:

Csak annyit hogy ma reggel becseppentettük Bencének az első adag szemcseppjét, rá másfél órára csupa vörös volt az arca, mint amikor kicsípi a gyerekek arcát a paradicsom pl. (aki érzékeny rá, nálunk Jázmin szokott úgy kinézni utána, de imádja amúgy...), szóval fellépett nála az allergiás reakció amire a doktornő figyelmeztetett hogy LEHET ilyen, figyeljük a gyereket.
Lángolt az egész teste, nagyon forró volt. És ijesztő volt látni a piros foltos arcát, karját :(
Gyorsan felhívtam a doktornőt, azt mondta hogy egy cseppentéstől nem nagyon szokott ilyen előfordulni, nem is gondolta volna hogy már egytől allergiás lehet valaki :?
Hát nekünk sikerült :cry:
Úgyhogy nem kell tovább cseppentenünk, már délben sem kellett, hanem kedden egy órával korábban kell menni a rendelésre és ott ad majd ő vmi más cseppet.
Ha elmegyünk... :roll:

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Igen, itthon vagyunk egy hete. Balcsizás jól telt, szerintem pár hét és az egész nyári fénykép elmaradásom bepótolom. :oops: :wink:

Nálunk pénteken volt az ismerkedés Máténak az új iskolával, hétfőn évnyitó, kedden suli, s aznap kezd Anna is. Csabának totális szezon van, ma is dolgozott, holnap is megy... S a másik (zenés) fórumunk is átalakítás/újítás alatt van, ahogy anyáék leendő házánál is derültek ki dolgok menet közben, úgyhogy szeretnék már egy kicsit unatkozni :roll:

Mindenkinek szép hétvégét kívánok, jövök bővebben és képekkel, amint picit könnyebb lesz.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Kukuccs!

Mi is megvagyunk, csak ezer felé szaladgálunk, intézkedünk, idegeskedünk... Megy a felújítás a társasház közös helyiségeiben, tart is még vagy 2 hétig.

Vera: Sajnálom, hogy érzékeny a szemcseppre Bence....Írd majd meg hogy döntöttetek, elmentek e a vizsgálatra.

Dorka: Voltatok végül Kövesdi dokinál? Bálintnak jobbulást!

Anikó: Merrr jártok?

Balwin: Képek? Hogy vagytok? Suli ügyben döntöttél? Elkezded? Bölcsi Lucának?

Kata: Kenyérsütőgépet imádom, kenyeret ugyan nem sütök, de remekül dagaszt és keleszt bááármit.

Ildikó:
[quote]n írta:incs szó allergiáról. Így továbbra is ködös, miért nem bír egyes ételeket.

Érdekes....új ötlet sincs?

BBJ: Császármorzsát nem lehet elrontani? Na nekem sikerült.
:oops: :oops: :oops: Azóta sem próbáltam, dobhatsz receptet. Nálam a jövő heti projekt a cheesecake brownie-s, ha bejön, dobok képet.

Karácsonyt mi is letudtuk (vagy annak egy részét) megvettük Rékának a minikonyhát (Tefal).

Bilizéshez és bicajozáshoz sok sok gratula a gyerkőcöknek.Egyben Boldog ovi és bölcsikezdést!
jaimee1

Na végre, adtatok életjelet!

kezdem a recivel, hihetetlen finom, akár magában is, ÉS tényleg nem lehet elrontani:

ha valaki mindmegettézik, onnan szedtem...

Császármorzsa, ami mindig sikerül
Hozzávalók:
# 12,5 dkg finomliszt
# 12,5 dkg búzadara
# 5 dl tej
# 2 evőkanál olaj + a sütéshez
# 3 tojás
# csipet só
# 1 csomag vaníliás cukor
# 5 dkg porcukor

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. Habbá verjük a fehérjéket egy csipet sóval, majd félretesszük. A tojássárgákra ráöntjük a tejet, beleszórjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, majd folyamatos gépi keverés (lehet persze kézi is, de én lusta vagyok) közben belekeverjük a lisztet és a darát, beledolgozzuk az olajat is. Betesszük a hűtőbe, legalább 20-30 percig pihentetjük, hogy a dara megszívja magát, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, belevegyítjük a habbá vert fehérjét. Teflon serpenyőben olajat vagy vajat hevítünk (én három adagban sütöm, mert így tudom kényelmesen darabolgatni) belemerünk egy-két merőkanál masszát, lefedjük, mikor az alja megpirult, lapáttal átfordítjuk-szabdaljuk, a kívánt méretre. Porcukorral megszórva, lekvárral, szörppel - ki mivel szereti - tálaljuk.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Ildi!
Akkor most megnyugodtál, vagy mégsem, hisz megint bizonytalan... Írod, hoyg melyek azoka kják, amiktől már volt probléma? vagy az sem mindig jön be igaz? mintha az őszibarackkal...

Szami!
úhhh, még leírni is sok volt, nemhoyg megtenni! na akkor tartsál ki, aztán hozzad a fotókat!

Jaimee!
akkor kari ügyben Ti si nagyon ügyik vagytok!

Közös helyiség? mi az? garázs, bicótároló, ilyenek?

Kata!
nekem van szupi kenyérreceptem, majd beírom holnap, de most nem sütök, majd a télen, ma 29,2- mértem idebent, így semmi sütés...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Balwin!
Lemaradtam milyen sulin gondolkodsz???

Ildikó!
Ez a legrosszabb amikor az ember sötétben tapogatózik!
Dokihoz 2hét múlva megyünk,hát a közérzetem elég siralmas.....:(:(

Vera!
Sajnálom Bencét,hogy allergiás reakciója lépett fel:(

Császármorzsát már én is rontottam el,hogy hogyan azt nem tudom,de nem sikerült és azóta nem is próbálkoztam vele

Judit!
Ja én előre gondolkodom mindíg ajándék ügyileg,nem szeretek előtte rohangálni eggyik boltól be a másikból ki,vagyis nem szeretek vásárolni :oops: .Így inkább tervezős tipus vagyok :D

Kép

Kép
katlina

Halihó,

Vera, de ijesztő lehetett, te jó ég, én biztos a pánik határán lettem volna! Bence hogy viselte? Fájt, égett neki a kis teste???
Mir múlt el? Magától? Vagy adtál kalciumot?

Katlina, kitartást, majd egyre jobb lesz! Hányinger, hányás, fáradtság? Robika mellett tudsz azért kicsit pihenni is?
Milyen biciklin teker Robika? Nagyon ügyes!

Szami, ááá, unatkozni???? Majd nyugdíjasan! :)

Ildi, akkor most így merre tovább? Kerülnötök kell azokat az ételféleségeket, és hátha kinövi?
Nimród napot ültök?

Jaimee, legalább szépül a környezetetek!
Csak halkan jegyzem meg, nálunk febr.ban felmondott a takinéni a lépcsőházban, fél éve nincs takarítás ... :shock: :roll: MIndenki a asját ajtaja előtt takarít, de a lépcsők, stb... katasztrófa....
Réka hogy van mostanság? Bölcsis lesz majd?

Judit, sulival hogy állsz? Mikor indulnak az előadások?

rólunk: a héten csak 4x voltunk dokinál Bálinttal... :? :(
KÖvesdy mindent rendben talált, szerencsére...
Ma már láz nem volt, de tegnap dokinéni vért vett Bálinttól, pár cseppet, és megnézte, van-e baktérium benne, de szerencsére nincs, így vagy a foga, vagy vírus lappangott még benne, ami felvitte a lázát. Vizelete teljesen rendben volt.
MOst 24 órája nem volt láz.... Remélem túl vagyunk rajta!
Hétfőn még ellenőrzésr vissza kell vinnem, aztán aznap megyünk Abonyba is, UH-ra.
Szabi teljesen rendben van.

Kép
Kép
dorkáék

jövök oldalt tölteni... :oops:
Kép Szabi 17 hetesen Kép Bálint 14 hetesen

Kép vigyorex

Kép
Kép
dorkáék

na fürdés után...

Vera!
húú gondolom jól megijedtél, és szedtek rá valamit? vagy már el is múlt?

hogyha iskoláskorú a gyerek, aki tud már betűket olvasni, annak si csepegtetnek?

Dorka!
Óh szegény Picuri! akkor gondolom neki is elege, meg melege van...hátha ennyi volt. Szilbee írta anno, hogy van pár nap minden hónapban, amikor beindulnak a fogcsírák, lehet nálatok ezek lennének?

előadások szeptember 14-én kezdődnek, már megint 4 naposra rakták, az izém tele van velük, és úgy hogy majd mindegyik nap félnap.. azt hiszik ezek, hogy ráér az ember ott csücsükélni! asszem erősen szelektálni fogok, még az alvásom sem megoldott, az ismerős csajszi elköltözött, és hogy az új helyén van-e hely, még talány...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorka!
de jó!
látom az egy műhelyben, egy szerszámpadon..... mint két tojat! van köztük, különbség, de a forma, uaz.
vigyoris is szuper!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hát gondolhatjátok hogy én is hogy megijedtem :? Bence egyébként nem mondta hogy rosszul érezné magát, semmi baja nem volt.
És én sem figyelgettem, eszembe sem jutott hogy bármi baja lehetne a szemcsepptől. Reggel tök vidáman Bence mondta hogy cseppentsünk már, neki jutott hamarabb eszébe hogy ma kell elkezdeni. Aztán valahogy ahogy játszottunk délelőtt, akkor tűnt fel hogy csupa piros. Ő nem érezte szerencsére.
A doktornő azt mondta hogy igyon sokat, de amúgy nem kell semmi gyógyszer rá. Hát én adtam neki egy kálciumos pezsgőtablettát + megitattunk vele egy csomó vizet :roll: Kb. 4-5óra múlva múlt el a pirosság, a láza hamarabb.
Viszont tök rosszul lát, úgy sajnálom :( Attól az egyszeri cseppentéstől úgy kitágult a pupillája hogy ma egész nap napszemüvegben volt, és azt mondja hogy nem látja a betűket a könyvekben :( Úgy odahajol mindenre. Remélem azért ez hamar elmúlik!

Jaimee, a mai után eldöntöttem, nem megyünk el kedden mégsem... Végiggondoltam és nem is tudom hogy tulajdonképpen minek mennénk ha úgysem fogom neki kiváltani a szemüveget. Ezt már eldöntöttük. Most még nem. Egyrészt nem fájlalja a fejét sosem, nem mondta még soha hogy nem látna jól, másrészt az utolsó két sort én sem tudtam elolvasni a táblán, pedig nekem elvileg még mindig 100%os a szemem a műtét után és a mindennapi életben úgy is érzem... Úgyhogy ha így lát mint én, akkor nem is kell neki szemüveg ;)

És megmondom őszintén, nem szeretném veszélyeztetni a szerdai szülinapját :oops: Mert ha most ennyire nem lát, akkor ha kedd este cseppent neki a doki 3szor akkor vajon mennyire látna szerdán? :shock: Ezek miatt döntöttem úgy hogy nem megyünk most vissza.

Dorka, nagggyon hasonlítanak :) Nagyon szép mindkettő ;) És ötletes hogy még a ruci is ugyanaz :D
Én is adtam már rá Jázminra Bence régi ruhái közül párat, bár kevés az amit lányra is ráadok ;) De olyankor Bence úgy örül és büszkén mondja hogy az az övé volt :)

Szami, Máténak lesz barátja az új suliban? Ismer valakit? Várja már? :)
És Anna az ovit?
Most úgy érzem, Bencus már várja egy kicsit. Pedig ő nem nagyon szokta :lol:

Katlina, Jaimee, jó előre gondolkoztok ti is :lol: Én ennyire előre nem szoktam, de most nekünk is megvannak a Bence ajándékai mert a szülinapjára jól bevásároltam és végül mást találtunk ki :roll: De legalább a családnak is tudok átadni belőle ;)
Én azért nem szeretek előre megvenni dolgokat, mert félek hogy elgyengülök és odaadom idő előtt :oops:

KépKép Kép
76vera

Vera!
Én is nagyon megijedtem volna!
És persze minden szülő saját maga érzi hogy mi lenne jó a gyereknek vagy mi nem!-és ezzel nem is szabad vitatkozni

Dorka!
Micsoda hasonlóság!!!!!!!!!!!!!!
Pihenni........hát délben amikor alszik,akkor én is meg elég jól eljátszik egyedül az udvaron így ilyenkor csak kinn ülök vele,persze ha veszélyes helyekre vándorol akkor baktatok utána
Bicó,a legkisebb kétkerekű mankókerékkel :wink:
Szabi,elvégzi a nagydolgát biliben????-mert nálunk Robi nem hajlandó :shock: -pisilni szól,de ha jön a nagy dolog kéri a pelust

Szami!
Gondolom akkor nem unatkozol 8)

Kép

Kép
katlina

Az elmaradt balatoni képek ;)

a hotel kertjében
Kép Kép

a szobában (vittük az unokatesót is)

Kép

balatonlellei strand

Kép
Kép
Kép
Kép

bowling a hotelben

Kép

az elmaradhatatlan motorok :)

Kép

még odaúton egy étteremben

Kép
Kép

KépKép Kép
76vera

Hola.

Végre idejutok :mrgreen: De meggent csak pár sorra... meg arra, ami megmaradt a fejecskémben...

Bencéinknek nagyon Boldog Névnapot kívánunk! :D

Ordítás: öhöhö...alamuszi nyuszi nagyot ugrik. Vagymi. Sajna hajlamos vagyok hama idegbe gyünni, olyankor meg ordítok, mint a sakál... Csoda, hogy a szomszédok még nem szóltak... De mostanában igyekszem magam visszafogni, nehogy Lucában így rögzüljek... :oops:

Judit, Niki, nyaralós képek szuperek! Eseménydús nyaralásotok volt újfent :D

Vera, a tiétek is jól sikerült :D Sajnálom Bence szemcsepp-allergiáját :(

Dorka, szegény Picurka :( Akkor hátha csak a foga... Szabinál sem volt egyszerű a fogzás, nem? :oops:

Jaimee, asszem semmi nem jön össze :( :? Sulit idén nem kezdem el, mert mára bizonyossá vált, hogy időm semmi a tanulásra. Talán jövőre, ha Hunor nagyobb lesz... (Magán)bölcsire meg momentán nem fussa...

De akinek van már tapasztalata (saját, vagy hallomásos, mind1), a szolnoki ovikról szívesen vennék infókat, mer egyiket sem ismerem... a Ligetis szimpátikus a lovaglás miatt (asszem ott van...)...ennyiben ki is merül a tudományom :)

Katlina, a Perfekt-es "felsőfokú jogi asszisztens" képzést akartam elkezdeni szeptemberben...
Ehehehe...hát az apák csak tudják, mely katonájuk ért célba :wink:

Hunor meg megkeresztelődött tegnap :) Van már egy rakás kép, csak gépre (illetve cd-re, mer a vinyó tele) kéne vinni :oops: Igyekszem, esküszöm :oops:

Rólunk később, Hunor felébredt... de annyit még gyorsan, hogy a héten 3x is megörvendeztetett az átaludt íccakával :) Kedden meg viszem oltásokra...

Judit
Kép

Kép
balwin

Noh...

Dorka, igen, tesófellépőzünk, Luca szereti :) De ölég nehéz vót megmutatni neki, hogy ez kafa dolog...
Ettől függetlenül rohadt nehéz egyedül sétálni velük, Lucát állandóan terelni kell, ami alapesetben jól is megy, de ha olyanja van, akkor minden apróság miatt képes megállni, ha meg teljesen leköti valami, selát sehall...ha Hunor nincs velünk, akkor még elmegy, de a kettővel együtt?! Nehéz, nah. Nekem legalábbis nagyon.

Kettejük viszonya szépen bontakozik kifelé - hálistennek jó irányba :) Bár Luca sokat hisztizik, mégis sokat babusgatja Hunort; pl. nincs pelenkacsere Luca nélkül :mrgreen: Ott áll a pelenkázó mellett (a fotelágyról pont "munkamagasságba" kerül), kibugyolálja Hunort a pelusból :shock: , segít az öltöztetésnél, ilyesmik... A Hunor-szopival is megbarátkozott (nagyjából), pedig azt kicsit nehezen viselte. Sztem időnként még most is furcsa neki :roll: Félelmem volt, hogy majd ő is akar anyatejet, de szerencsére nem kér cicit (kopp-kopp-kopp). De a babáját pár hete egyszer már megpróbálta megszoptatni :)

Hunor meg egyértelműen odavan Lucáért! Olyan odaadóan tudja nézni, bármit is csinál :D

Ööö...most ennyi...

Judit
Kép

Kép
balwin

Rafiimola, üdv :) Kicsit bővebben magatokról? :) Itt fogsz szülni? Hány hetesek vagytok? Miért Emődiről érdeklődsz, őt választottad?

Sztem jó doki. Alapos :) Ezt monnyuk a tg-ben annyira nem díjazzák a kismamák, mert így hosszadalmas a dolog... Bár engem Lucával a végén "baszogatott" a súlyom miatt, most Hunornál nem szólt érte semmit - igaz, nem is híztam annyit. De én kedvelem, a stílusát is, meg rosszat még nem hallottam róla.
Mikor kiderült, hogy a dokim szabin lesz a szüléskor, őrá is gondoltam "helyettesítőnek"...

Judit
Kép

Kép
balwin

Hm, minek használok ennyi idézőjelet?! Nemszoktame...

Judit
Kép

Kép
balwin

Jaóreggelt!

Jaimee, Nagyon Boldog Névnapot kívánunk!:D

Judit
Kép

Kép
balwin

Erika, nagyon boldog névnapot kívánunk szeretettel!
Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Erika, nagyon boldog névnapot kívánunk! :)

Kép

KépKép Kép
76vera

Miért, Jaimee névnap van?! Vicc volt... ha-ha Isten éltessen neved napján Erika!

Tök jó, hogy fenképeket nézegethetünk, köszi :-)

Ovira készen állunk, holnap indul a mandula. Viszont szerintem még holnap sem lesz nálunk nyugi, anyámék jönnek-mennek, apámat viszem ellenőrzésre a MÁV kórházba szerintem.... meg Marciban is lappang valami nyavalya...

Kép

Kép
szolkata

Jaimee!
sok boldog névnapot!

Kép

Vera!
nagyon szépek a gyerekek! Miylen idős uncsitesó? legalább volt egy kis felvigyázótok!

Judit!
jó sokat írtál, gyere sűrűbben! én nagyon kíváncsi vagyok ám a képekre, úgyhogy szabadíts a gépen helyet!

nekem azt mondták, ha véletlenül szopizni akarna a nagyobb, nehogy tiltsam, inkább két korty, mint elutasítás, mert az nagyon rosszul esne neki, de nem mondta sosem, csak nézte

már akartam kérdezni, jön valaki angolra Letivel?

Kata!
akkor hajrá holnap, Marcinak meg nyomass valami vitamint, hátha leküzdi, még az elején.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szép estét!

Túlvagyunk az évnyitó és az első bepakolás okozta sokkon, gyerkőcök a szobájukban... kis pihi... :oops:

Vera, (még mindig) gyönyörűek a gyerkőcök. Bencének tetszik a Gekkó? És Te milyennek látod?Meddig jártok? Ha esetleg nem érzed publikusnak, jöhet priviben is!

Dorka, tényleg, mint két tojás :shock: :shock: Fiúk hogy vannak? Mi volt az Uh-n?
Olvastam, amit a bölcsiről írtál és sok mindenben a saját "indokainkat" láttam visszaköszönni, amikor a külön programokról döntöttünk. De a legfontosabb mondatod ez volt számomra (és bevallom, tőled "lopva" alkalmazom, amikor szó kerül arra, hogy miért akarom Annát Waldorf suliba vinni jövő ősszel): Mert mi így döntöttünk. És ennyi.

Judit, tegnap muszakát készítettem, isteni lett, s fotóztam is közben, főleg Rád és Olgára gondolva, bár, nem egy gyors kaja: majdnem két óra kellett hozzá... És Neked hogy sikerültek? Főleg a krémes érdekelne. Annyira imádom... Bár most csak álom, ma nekikezdtünk Csabával egy "agyban is elhatározott" fogyókúrához, amit két hétig szénhidrátszegény kajával kezdünk, meg szaunáztunk is ma. Aztán meglátjuk, mennyire merünk még drasztikusabba fogni.
Lányoknak hogy kezdődött az ovi? Angolt megkérdeznéd, hogy Cegléden nem akarnak-e indítani? Mert már vagy 3-szor volt róla szó, aztán mégse...mostanában meg már én se érdeklődtem utána, lehet, van is, csak én nem tudok róla... :roll:

Jaimee, volt ma névnapozás? Hogy haladtok a munkálatokkal? És az evés? Újra belendült Popi?

Katlina, minden rendben van Veletek? Olvastam valami pecsételésről (bár lehet, nem itt, igyekeztem magam utolérni, átolvastam a másik fórumba is). Robinak gratula a biciklizéshez!

Olga, nálatok mi a helyzet az egészséggel Balázs fronton? Tényleg, Neked mikor jár le a gyes? És mit tervezel utána? Nyelvtanfolyam mikor indul?

Balwin, öröm olvasni, ha írsz, s tudom, bagoly mondja verébnek, de hozhatnál képeket... :wink: :oops: :lol:

Nah, elküldöm, mielőtt kiléptet..

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Kata, Marci alakulgat? Lehet, hogy nagyon félreértettem valamit, de mi volt a helyzet a betörőkkel? Csak nem nálatok próbálkoztak?!

Ildi, milyen volt a névnapozás? És hogy sikerült a torta? Esetleg képek? És akkor hogyan tovább az allergiával?

Niki, ti megkezdtétek az ovit? Készültök még egy kis pihizésre valahová az őszön? Gratula a biciklizéshez! Nálunk Máté nem akar megtanulni! :shock: Már minden cselt, rábeszélést, barátokat, észérvet bevetettünk, de makacsul tiltakozik. Pedig még csak rossz élménye se volt...

Márti, hihetetlen, mennyit fogytál! A két kép között hatalmas a különbség! Óriási gratula! Egy kicsit nekem is biztatást adsz ezzel, hátha nekem is sikerül...

Anikó, mi a helyzet veletek?

Évi, gondolom Te se unatkozol, így sulikezdéskor... De azért, ha egy kis időd van, mesélj, Csongi milyen kedvvel ment...

Szia Imola, üdv köztünk. És gratula a babához (vagy babákhoz?)

Fanna, Ti hogy vagytok?

Ha valaki ezek után is kimaradt, nem direkt volt. És igen, Szilbee, ha olvasol, Rólatok is szívesen "hallanánk". Gyere és mesélj!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Jó estét!

na látom az anyukáknál is indul az új év, felpörgött mindenki...jól is van ez így

A hideg krémes, hihetetlen finom a barátok kettesével ették, olyan jól sikerált...

Íme a recept, annyi kivétellel, hoyg a tojást kihagytam (félek a gyerekeknek nyers tojatot adni, meg az alsó sort meglocsoltam rumaromával:

Hozzávalók:
# téglalap alakú háztartási keksz
# Töltelék:
# 1 l tej
# 3 csomag vaníliás puding
# 2 csomag vaníliás cukor
# 4 tojás
# 2 evőkanál zselatin
# 13 evőkanál cukor
# 25 dkg sütőmargarin
# Csokimáz:
# 20 dkg porcukor
# 3 evőkanál kakaó
# 3 evőkanál forró víz
# 10 dkg sütőmargarin

Elkészítés: A tepsi alját kirakjuk keksszel. A tejet, a pudingot, a vaníliás cukrot, a 4 tojás sárgáját a zselatinnal sűrű krémmé főzzük. A krémet hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját. A cukrot a margarinnal habosra kikeverjük és az előző krémmel összekeverjük. A tölteléket ráöntjük a tepsiben lerakott kekszre, majd a tetejére még egy réteg kekszet rakunk és csokimázzal öntjük le.
A csokimázhoz a porcukrot a kakaóval és a forró vízzel összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, és tűz fölött addig kevergetjük, míg felolvad.
Hűtőszekrényben egy napig állni hagyjuk

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szami!

Visszavágyódsz görögbe? a héten még akarok padlizsánkrémet csinálni, most hogy már lassan vége a szezonjának. Unom a vajas- párizsis kenyeret
A múlt héten csináltam pár szendvicskrémet, holnap reggel meg füstölt tonhalasat fogok, már alig várom
én is elkezdtem megint a 3 óra után semmit aug 9-től -3 kila... végülis az egy havi limitem ezzel le is tudva, de remélem lassan megint megindul lefele..

semmi gond az oviban, minden oksa, ma Leti sírt reggel. új gondozónénije, van, háát nem vagyok én sem egy matyóhímzés, de szegény nőci, ha a csokira tennék a képét, nem ennének a gyerekek.. nagyon nem is foglalkozott velük, úgy szóltam rá, hyog vegye már el tőlem a gyereket, mert magától nem megy be, csak kifele akar jönni... erre ő, ja perzse.. hát a másik szó nélkül jön minden reggel, és rögtön tereli a figyelmét, puszi integetés, semmi gond... remélem lesz ez másképp is, sajnos nincs gyereke, és vénlány a lelkem, van, vagy 50 éves...

oskolásoknak jó sulikezdést holnapra!meg persze az ovisoknak is!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Végre van mit olvasni. :)

Jaimee, kívánunk Kép

Vera, ez nagyon ijesztő lehetett. :( Szegény Bence.
Nagyon jók a balatoni képek! :) Látszik, hogy jót játszottak a strandona gyerkőcök, édesek a vízben! :)

Szami, ennyi program mellett tényleg nem lehet unatkozni. :roll:
A névnapozás jól sikerült, a torta is finom lett, gyorsan elfogyott. Képek nem készültek csak később, mert elfelejtettük feltölteni az elemeket. :oops:
A kajálással meg továbbra is kísérletezünk, és tovább gondolkodunk, hogy mit lehet még tenni...
Fogyózáshoz kitartást!!!

Jaimee, gondolom ez a felújítás nagy hangzavarral is jár. Réka hogy bírja? Tud szundizni délután?
Új ötlete nem volt... :|

BBJudit, recept elmentve, majd kipróbálom. :) Köszi!
Hát... megnyugodtam, hogy nem allergiás és hogy a vérképe is rendben van, nem vérszegény, pedig állítólag ebben a korban az anyatejes babáknál ez is fenn állhat. Viszont tovább nyugtalanít, hogy mi lehet ez. Természetesen írom, hogy miket eszik, mi marad meg benne, de ez válozik. Pl. az alma többször is gondot okozott és most augusztustól nincs tőle semmi baja. Az őszibaracktól és a húslevestől(2 pici kanáltól) volt utoljára beteg.

Katlina, kitartás, ez már a 7. hét! :)

Dorka, szegény Bálint baba, mitől lehetett láza? :( Jó, hogy Szabi megúszta!
:shock: Hogy hasonlít Bálint Szabira ezen a képen! És nagyon édesen mosolyog! :)
Igen, azt már több orvos is mondta, hogy kinövi előbb-utóbb. Mi meg próbálkozunk, hátha 1-2 hónap múlva már megeszi azt, amit most nem tud.
Nimród napot ünnepeltünk a hétvégén, mi aug 31.-én tartjuk.

Balwin Judit, gratulálok a keresztelőhöz! :) És az átaludt éjszakákhoz is! :) Aranyos lehet Luca, ahogy gondoskodik a kistesóról! :) Várjuk a képeket!

Kata, remélem nincs komoly baja Marcinak!+++
Bence várja a kezdést? Szeret oviba járni?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Judit, ezt is elmentem, de ahogy átfutottam a receptet, ebben nem nyersen kerül a tojás. :roll:
Nem teszel fel majd néhány szendvicskrém receptet is? Ha lesz időd. Mi is nagyon szeretjük az ilyesmit. Padlizsánrémet én is szoktam készíteni, meg karfiolt, gombát, de jó lenne mást is kipróbálni.

Ezen a " ha a csokira tennék a képét, nem ennének a gyerekek " jót nevettem. :lol: De neked ott biztos nem volt vicces. :? Remélhetőleg alakul majd...

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Ildi!
a tojásfehérje felvert habja kerülne bele nyersen, de tojás nélkül is tényleg nagyon frankó!

Hát csak a szokásos: körözött, tojáskrém, tonhal, eddig jutottam...én is várom a kipróbált reciket!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szüleim gépéről már kiraktam a képeket :) Ihun néhány...

A keresztelőn (közös családiasat meggent nem sikerált :? ) :

Kép Kép Kép Kép
Kép

Újra csatasorban a fürcsivödör :)
Kép

Ölelgetés
Kép

Luca 2. szülinapján...lenyűgözte a torta-tüzijáték :)
Kép

Az egyik ajándékkal... Lakatos Eszmeralda...
Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

Jó reggelt!

Huh, a két nagy apa vezényletável útban a "munkahelyük" felé...törpe meg még alszik... :shock: :shock: Annyira fura, hogy erre a csatazajra se ébredt fel, nyáron elég volt, ha meghallotta alattam nyikorogni a lépcsőt és hangos: "aja, aja hoj vagy?" kiáltással keresett.

Balwin, gratulálunk a keresztelőhöz, szépségesek vagytok, bááár, Lakatos Eszmeralda külön dicséretet érdemel. :lol: :lol: :lol: Azért azon a képen se semmi, ahol a tortás tűzijátékot nézi :wink:

Judit, naná, bármikor indulnék vissza! Amúgy, a zenés fórumon rengeteg recept (szendvicskrémek is) vannak, s lett egy újabb, szabadidő topic, ahová szakácskönyvek, újságok, idővel főzős és utazásos videók is kerültek, kerülnek. Nézzetek be!

Leszedtem a gépről a nyári képeinket, az első adag jön is: ezek Eplényben készültek, mely a zirci medence és a veszprémi fennsík vízválasztóján fekvő település. Az első oklevelek 1749-ben említik mint Olaszfaluhoz tartozó pusztát, határrészt. Földesura a zirci apát volt. Kápolnáját Szent Bernát tiszteletére szentelték fel, iskoláját Vajda Ödön zirci apát építtette. Neve bizonytalan eredetű, jelentése: szán talpait összekötő keresztgerenda. Több sípálya van erre, de mi most kihagytuk őket és helyette a tési szélmalmokhoz mentünk, ill. a jásdi vízimalomhoz, ahol lovagolni, kecskét simoagatni is lehetett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szamóca73 2011.10.31 16:09-kor.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?