Új privát üzeneted érkezett!

Timi! én szoptattam betegen is nem lett baja.

Orsi ma 5900g! volt. Végre valami amire nem számitottunk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Ez nagyon jó, egy szava sem lehet a védőnődnek! Orsi belehúzott, gratulálok a "súly-tesónknak"Kép A szurit hogy viselte?
Holnap viszem Petit mázsálásra, remélem hasonló jó eredményünk lesz (én most kb. 5600-ra saccolom). Mi még csak most, a héten váltottunk MINI Liberóról a MIDI-re, de még majdnem nyakig ér Neki. A MINI-ből viszont már derékban kifolyt a pisi.

Timi
Ellenállóbb a bébi szervezete, mint gondolnánk! Szoptasd nyugodtan Bencét és kúráld ki hamar a torokfájásodat. Nem tudom C-vitamint szabad-e szedni szoptatás alatt, de inkább nem. Méz-tea-citrom. Jobbulást!!!

Móki
Lásd, nem tétlenkedem -mivel a Tejivó jó kezekben van Nálad-, újabb vállalkozásba kezdek (melyhez szintén társakat keresek..)! Kép MOSODÁT nyitok!!Kép "Én kicsi mosodám" névvelKép Napok óta kakás, pisis és barackos ruhácskák szakszerű folteltávolitásával foglalkozom. Lehetőleg igy, ebben a sorrendben/1 nap.

Ed
Üdv itt köztünkKép Gratula a gyönyörű kislányodhoz, s csatlakozom az előttem szólókhoz: valóban nagyon szép nevet választottatok Neki.

Na, de képzeljétek mi történtKép Apa esténként fürdés után meg szokta gyömködni a fiát, különösen a gyermek egyenlőre egyetlen testrészét, ahol hurkák vannak: a combikáját. Peti ennek nagyon örül, hatalmasakat nevet. Én meg ma reggelre mit fedeztem fel? Néztem a gyerek combját hátul, tiszta lila folt...Kép El nem tudtam képzelni mitől! És megintcsak anyós volt az okos! Megkérdezte, Attila szokta-e gyömöszölni a gyereket....Hát b@sszus ennyire érzékeny a baba bőre...Sasszemű védőnénink BIZTOSAN kiszúrja, mit találjak ki Neki? Nem szeretném, ha ostoba gondolatok fordulnának meg a fejében és egyszercsak becsöngetne hozzánk a gyámügy.....

Próbáltátok már a barackot a babáknak? Kisfiam úgy falja!!Kép Holnap veszek Neki sütőtököt, az is finom édes, hátha elfogadja. Ma mindenesetre úgy belakott 1 szép nagy őszibarackkal, hogy nem is kért utána tejcsit. Nem is baj, legalább estére jó sok lesz és hátha nem kell pótolnom.

Na, mék vasalni, detökjó...Kép

Szilvusék
szilvus

Szilvi,

Peti mennyi idQs hogy már a baracknál tartotok ? Bence 11 hetes, és a doktornéni kiosztotthogy eszembe ne jusson anyatejen meg tápszeren kívül mást is adni neki amíg a 4. hónapot be nem tölti.Pedig már én is gondoltam alma-barackra.

Timi

Jó neked, van idQd és energiád vasalni. Nálam is lenne mit...
kismaszat

Sziasztok!

Timi, mi is ma kaptunk engedélyt a gyümikre, Sára pénteken lesz 3 hónapos.

Szilvi, borogassátok citrommal, de aztán testápolózd be, mert a citrom szárít.Remélem bejönKép

Sára ma esett túl a 3 hónapos oltáson, kicsit volt sírás, de aztán elaludt, biztos a kúptól , 2 óra múlva nevetve ébredt, azóta eljátszadozik, hol velem, hol anyuval,bár elég laposakat pislog.Remélem nem kiabáltam el és így is marad.

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Újra itt vagyok és próbálok olvasgatni.Köszönjük!

Timi, pont ma olvastam a babapatika újságban (kaptam a patikában), hogy betegen is szoptatni kell. begépeljem a kiemelt részt? Mikor Kincső megfázott, kellett szednem C vitamint + calciumiot. A gyerekorvos mondta.

Egyébként mi anyatejesek vagyunk, egyenlőre van elég. Tényleg sokat hízott, az utóbbi 1 hónapban 70dkg-t.

Jár valaki innnen úszni a babával? Jó lenne már mindkettőnknek mozogni egy kicsit. Főleg nekem, mert hasonló problémákkal küszködök, mint ti. Minden tavalyi ruha pici rám, fürdőruhát nagy nehezen kaptam magamra.

Léna, állítólag a 3 hós oltás piskóta a 4 hóshoz képest. Tegnap mndta a dokinő. De Kincső ettől sem lázasodott be, csak egy kicsit többet aludt.

Egyenlőre más nem jut eszembe, de dobok egy fotót:

Kép
"Élvezem a kirándulást, buli van!"

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!Kép

Régen jártam már erre,most igyekeztm behozni az elmaradásomat és végigolvasni mindent.

Mi holnapmegyünk a 4 hónapos szurira és méricskélésre, kíváncsi vagyok, Lili mennyit hízott, én most kb. 6,5 kg-ra tippelek.
Mostanság aranyéletem van, mert Lili mostanában átalussza az éjszakát, este 8-9 között leteszem aludni és 5-6 között kel fel, aztán megint visszaalszik, fél 8-8-ig. És napközben is alszik, délelőtt és délután is, sőt még néha este is!Kép Most valahogy olyan jólérzemmagam így,ki tudom aludni magam,nincs semmi komolyabb nyűglődés vagy probléma, egyszóval egy nagyon jó korszak van most.

Egy problémám van csak: sajnos végképp elment a tejcsi, már nem tudok szoptatni, esetleg egyszer-kétszer este cicire teszem megnyugtatásképpen, de nem túl sok jön a cicikből.Maradt a tápszer és a pótanyatej.Most fogunk váltani tejtestvért, mert az elsőtől sajnos egyre kevesebb tejet kapunk, sokszor már egy evésre se elég ( ma pl.160-at kaptunk, az pont elég volt vacsira). A másik tejtestvér ugyan idősebb már,9 hónapos, de az anyuka még napi 7 dl-t tud lefejni pluszba!!!! Úgyhogy jó dolgunk lesz, nem kell annyi tápszer...

A gyümölcsöket állítólag már viszonylag korán kilehet próbálni, legalábbis azt olvastam,nem kell megvárni a 4 hónapot. Mi banánnal, almával és barackkal próbálkoztunk eddig, túlzottan nagy sikert egyik sem aratott, reszelt almából nagy nehezen egy kanálnyit sikerült legyűrni, a pelusok pedig nálunk is iszoonyatosan néznek ki egy-egy evészet után...Kép

Szilvus!Kép
Nagyon aranyos Petike csíkos napozója!!! Mail is megy majd ámésutólag is gratula az új autóhoz, a felnik pedig szuperul néznek ki!Kép

Folyik a nagy készülődés a vasárnapi keresztelőre, pénteken ablakpucolás és takarítás lesz, anyukám meg bébiszitterkedik addig.

Képzeljétek el, egyszerre 11 gyereket fognak megkeresztelni egyszerre vagyis gondolom egymásután!!!!! Kicsit elszontyolódtam, hogy futószalag keresztelés lesz, dehát mit lehet tenni? Ilyet még úgyse látott szerintem senki... Úgy látszik, kapós időpontot választottunk,pedig csak azért döntöttünk a júli 11. mellett, mert akkor van Lili névnapja is. Kíváncsi vagyok, milyen lesz.

Jó éjt!
Andi
bagandre

Sziasztok!

Humi!
Scannelem, és küldöm a mailedre. Szegény apáink még elég "kópésan" néztek ki rajta, nem akarom publikussá tenni Kép

Képzeljétek, ma voltunk Lilivel a Gézengúzba, megnézte a gyógytornász. Össze-vissza tekergette a gyereket, lógatta fejjel lefelé, és az én lányom mivel nyugtázta mindezt? Eget rengető kacajokkal. A lógatás tetszett neki a legjobban Kép
Pedig felkészítettek, hogy végig bömböli az egészet. Erre odaviszek egy álmos, éhes gyereket, és majd kibújik a bőréből, produkálja magát, stb.

Nem kell egyénileg foglalkozni vele, hanem baba-mama tornára fogunk járni. Nem a nyakával van a baj, hanem a váll, és hátizmai nem elég erősek, és azért néha dönti a fejét egy kényelmesebb állásba. Érdekes, mert ugye Lili nagyon régóta tartja a fejét hason, és most kiderült, hogy nem is jól csinálja, meg a fordulást sem csinálja jó, mert lendíti magát, és nem gömbölyödik először össze.
De hamar rendbe lehet hozni.
Heti kétszer kell menni vele.

Na megyek én is, jó éjt: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok, szép estétKép

Timi
(A vasalnivaló egy heti adag, már nem volt képem tovább dugdosniKép Kép És apának sem volt már ingje.)
Peti 15 hetes (asszem. Vagy 14?). Éppen 11 hetesen adtam Neki először banánt, sajnos akkor derült ki, hogy éhezik a lelkem. Én is nagyon kikaptam a védőnénitől, aki azt mondta, hogy küszködjek a tejjel, elég kell legyen Neki, kiegnek pedig a táp. Nos, úgy döntöttem, ha nem tudja mit eszik a gyerek, akkor nem kapok kiKép Igy aztán faljuk a banánt, az almát és a barackot. 4 hónaposan pedig az Ő javaslatára "elkezdjük" ezeket enniKép Tök aranyos néni és igy elkerülöm a vitát. EnnyiKép

Léna
Sára egy hős!Kép Nekünk másnap volt láz, 38,6. És 3-4 napra bezavart az oltás rendesenKép Remélem Nektek nem igy lesz.

Andi
Válaszmél holnap megyKép Peti puszilja Lilit, add át NekiKép Nagyon ügyes kislány, tartsa is meg jó szokását ami az éjszakát illetiKép Tejcsi nálam stagnál, egyik nap több, másik nap kevesebb - ma éppen ez utóbbi. Sajnos a tápi fogy rendesen, van, hogy 200-at lenyom egy szopi után.Kép Most este pl. csak 70-et evett kiegészitésül. A kedvenc most a barack, pár karika banánnal dúsitva. 2 perc alatt beszippantja a kistányér tartalmát és reklamálja, ha elfogy. Olyan édes, meg kell zabálni, egész nap be nem áll a szája, csak akkor, ha éppen csóri Pampers Napocskával tömi beKép Ha ilyen jó fiú marad, lassan körülnézek konditerem ügyben, elkezdem lájtosan az edzéseimet. Mert hiába fogytam vissza, én sem érzem ám jól magam a bőrömben még. Hiányzik a rendszeres kimeritő mozgás, a bringázás, a túrázás, a fallabda-meccsek. De ezeket még úgysem birnám, hisz egy Petitől lemerülök estéreKép

Bogika
Én ezt nem értem. Hogyhogy nem erősek a hát és vállizmai annak a babának, aki régóta tartja a fejét? A kisbaba feje nagyon nehéz, nem tudja nyakból tartani, dolgoznak ott a váll-, és hátizmok is rendesen. Most mindjárt megpróbálok összegömbölyödve átfordulniKép Vizuális vagyok. Én eddig azt hittem ezt lendületből teszik a babák....Mind1, Lilike akkor is nagyon ügyes, hiszen oda-vissza forog márKép A torna pedig nagyon jó, átmozgat Téged és a leányzót is. Majd ird meg, hogy tetszett Lilinek az eslő foglalkozás!

Ritával váltottam sms-t, mindenkit puszil, Julcsika már túl van az első merülésen!

Megyek aludni, jó késő lett időközben.

Jó éjt!

Szilvus
szilvus

Sziasztok,

MókiKép
itt vagyok én ám, naponta általában többször is benézek, csak nem irogatok.

Tegnap mi is kipróbáltuk a kengurut. A falumúzeum megnyitóján voltunk, Nádja jót szundított benne. Nem zavarta a tömeg, az sem zavarta, hogy sokan megnézték, megfogták a lábiját stb. Aztán tervbe volt véve a Sorstalanság forgatási helyszínének megtekintése, de sajnos egy trotty közbe szólt és haza kellett menni átöltözni Kép

BogikaKép
Barack gyógytornász, esetleg konzultálj vele.

AndiKép
Nálunk is ez a szokás keresztelő ügyileg. Minden hónap első vasárnapján van keresztelő, és akkor többeknek is. Nekünk azért sikerült elintézni, hogy 18-án legyen, és ne legyen akkor másnak is. Igaz, mi sokan leszünk kb. 15-20-an. Bár tesóm nincs, de amúgy nagy a család.

SzilvusKép
Nagyon ügyi vagy, a napozó remekbe szabott darab.

Erről jut eszembe (mármint a varrásról), Pumuklival vajon mi van? Rég nem jelentkezett.

KépTALIKép
Lányok, akkor jövő héten, pénteken kinek jó, és ki jönne?

Nádja így röhögcsél minden reggel a mérlagen, amikor jóllakott (már csak reggelente mérem, passzióból)
Kép

Na, húzok aludni, mert holnap megyünk csípőkontrollra.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Sajnálom, hogy most írok csak. Nagyon szépek a babák és jó ,hogy kb. egykorúak.
Nekem 2004.03.05-én született Bence babám a Schöpfiben.
Most volt 4 hónapos szurin, amitől volt egy nagyon rossz napunk, 7600 gr és 65 cm. Imád szopizni, bár mostanában utána sokat tekereg utána az ölemben és tömi az öklét a szájába. Este rendesen elalszik, de még 1x bír csak ki 6 órát tejci nélkül.Forogni magától még csak egyik oldalára szokott a dokinéni szerint nagy a kuffer.
Mit gondoltok baj, ha nem teszem hasra? Ha megpróbálom nagyon sír+ felemeli kezét lábát mint 1 kisteknős.

Jó éjszakát!
Barbic

Barbi
Kép
Kép
barbic

Andi! Amikor nekünk is mondtak keresztelö idöpontot akkor több babának lett volna egyszerre. Aztán eszembe jutott akkor mi nyaralunk igy 1 héttel hamarabb már csak mi voltunk.
Mi lett végül a Metroval? Lehet irtad csak a nyaralás alatti hozzászolásokat nincs idöm visszaolvasni.

Orsi nem lett lázas, söt nyügös sem a tegnapi szuritól. Most joideig nem kell már menni, szerencsére.

Sajnálom hogy ilyen sokan küzdötök a tejcsivel, szerintem is ha van tej meg kell várni a 6 hót a gyümölccsel, ha nincs elég akkor viszont 4 hó után tápszer mellett jobb azt is adni.
Tegnap a rendelöben a védönéni olyan természetességgel közölte velem, hogy ugye Orsika imádja a répát? Mondtam csak tejet kap, de közben szomorú is lettem, mert ezek szerint sajna igen gyakori lehet itt hogy 5 hónaposan már mást is kell adni a babáknak.
Viszont ez az másik védönövel ellentétben azt mondta valakinek csak vizet kapjon a baba, ne teát meg gyümölcslevet mert abban cukor is van. Végre egy normális védönö. (a "kedvencem" most nem volt ott)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Kép

Na én is idejutottam.
Jó hírem van, akár újságcikk is lehetnénk: Réka éhségsztrájkba kezdett. 8 napi éhezés után édesanyja tanácsára befejezte a sztrájkot.

Nem tudom mi történt egyszer csak elkezdett úgy szopizni,mint annakelőtte,azóta éjszaka is aluszik.Ha esetleg valaki így járna,mint én, kitartás, nem hal éhen a baba, egyszer csak jobb belátásra tér.De erőszakkal nem megy.

Nagyon aranyosak a babák, nagyon jó őket végignézegetni.És napról napra szebbek,hurkásabbak.

Karmen!
Lehet,hogy írtad, de nem tudtam mindent visszaolvasni,hol van Ausztriában az a fürdő ahol voltatok? Nagyobb gyerekeknek is van medence? Mennyi a belépő? Mi közel lakunk viszonylag Ausztriához, elég gyakran járunk a határ közeli helyeken. Csak még Rékának nincs útlevele. Mennyi idő alatt van meg az útlrvél,és hány évre adják a piciknek?

Én már meggyógyultam,de jó pár napig eltartott a fos@s. Teljesen legyengültem.
Valaki kérdezte,hogy szoptasson-e betegen. Betegen mindenképp. Az anya ha beteg,ellenanyagot termel a szervezete, így aztán ha szopik a baba nagy valószínűséggel nem kapja meg,hisz már evett az ellenanyagból. Réka sem lett beteg.

Barbic!
Én se teszem hasra Rékát,mert útál úgy lenni. Persze néha megpróbálom,aztán ha jó passzban van, visszafoprdul hasra, ha nem akkor ordít,hogy kérek egy visszafordítást.
Ő febr.16-án született, de Ő is csak oldalra fordul, jól ki tud tekeredni, meg esetleg hasról hátra. De mást még Ő sem tud. Az Ő hátsója is nehéz.

Gabi!
Remélem már nem lázas Rékád, és kissé nyugodtabbak lesznek a napjaitok. Még alig múlt el a hasfájásotok,most meg a kis foggal küszködik szegény. Nem igazság.

Erika!
Remélem meggyógyult Domika!

Tegnap voltunk védőnőnél méricskélésen.(Rájöttem, ha időnként lemegyek a tanácsadóba,akkor nem jön)
Réka 1 hét híján 5 hónaposan: 6700 g, és csak 62cm. Kis digi-dagi és ilyen kis rövid. A másik két lányom már 4 cm-rel hosszabb volt ilyenkor.

Csatolok 2 nyaralásos képet:
Nagyon élvezte Réka a strandsátor alatti nudizást.

Kép
Kép

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Kitty, nagyon édi kis húsos manó ez a Rékababa! Látszik, ő is jól érezte magát nyaraláskorKép

Mariann, Nádja már jócskán lelóg a mérlegről, nem semmi méretekKép Belefér még a babakocsiba?Kép
Nekem tökéletes a jövő péntek!!!! (Remélem Andrisom a jobbik formáját hozzaKép )Talizzunk!!!

Barbic, nagyon szép Bencus, meglestem aképeket az almbumodban. Kis vasgyúró baba. Na jó, bevesszük őt is a szumózó babák klubjába ilyen hurkákkalKép

Ed, Kincső tündéri! Hogy élvezi a kirándulást! Andris is egyre többet mosolyog, de tudomásul kell vennünk, hogy nem osztogatja csak úgy könnyedén ezeket a mosolyokatKép

Szilvus! Nem mondod, hogy ezt a napozót te varrtad!!!??? Na jó, maradok a függönyöknélKép
Mire mi is a barackos, banános mosnivalóhoz érünk, addigra remélem tuti tipped lesz, hogy lehet a ruhácskákból kivakerászni ezeket a foltokat. (Én néha gondolkodtam, hogy az előkéket biztos nem gyerekes ember tervezi, mert elég falatnyi darabok. A kiköpött kaja lazán elsüvít fölötte, s rá a ruhára- anyáéra, babáéra, szomszédéraKép

Léna, hős a lányod! Régen láttunk képet róla! Légyszilégysziiii!

Timi, remélem már jobban vagy! Milyen disznóság, ilyen időben betegeskedniKép Szegényem!

Na megyek, talán még benézek ma!

Pusza,

Móki
móki

Szia Móki, meg mindenki,

hát én jól kifogtam !Bence végre szinte átalussza az éjszakát - fél kilenctQl fél ötig és utána még kb. hétig alszik - most meg a nyavalyás betegség miatt én nem tudok aludni. Nem kapok levegQt, a mellkasomon mázsás súly, jó lenne valami köptetQ de nem hiszem hogy bevehetnék ilyesmit. Tényleg igazságtalanság.
Remélem mindenki más jól van és élvezi a nyarat.
Bence új hóbortja és elég kétségbeejtQ, hogy éjszaka és reggel boldogan szopizik ciciböl, aztán elkezdi a cirkuszt, hogy nem kell cici, csak a cumisüveg kell.
Szerintetek lehet valaki 2x életében bárányhimlQs ? Kijött rajtam ilyen hólyag mint a bárányhimlQ, párom szerint ez az. Azt mondja, egy-két napon belül várható a többi is. ???

sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok! Kép

Mariann Kép Jólesett, hogy hiányoltál. Jó régen nem írtam már.....de azért be-benézek, olvasgatlak Benneteket Kép Sokat vagyunk anyukáméknál, Ők kertes házban laknak, mi meg panelben. Igencsak meleg van nálunk Kép

Mi jól vagyunk egészségileg, csak ez az idő viseli meg Nándit. Vagy alszik, vagy nagyon nyűgős. Állandóan ölben akar lenni. 3 napja vidéken van a párom, azóta csinálja ezt, és csak az én ölemben jó, de leülni ne akarjak ám Kép Nem tetszett ölben sem anyunál, sem apunál, a barátnőmnél is majdnem sírva fakadt.
Ja, és ma reggel nem akart enni az ölemben. Amint fektettem az ölembe, hogy etessem, kezdett ordítani. Mindezt 50 ml után. Gondoltam még nem lakhatott jól. Beültettem a babahordozóba, és ott meg evett. Mi lehet ez? És annyira feszíti mostanában magát.

Annyira szeretnék elmenni, és talizni Veletek Kép Ma jön haza a párom, és rábeszélem, hogy vigyen el minket. Nem baj, ha elhívom a barátnőmet is? Az Ő kislánya márc.10-én született.

Megnézegettem a képeket, gyönyőrűek a babák, napról-napra szebbek. Kép

Timi, Ed, Barbi Kép
Üdv ebben a topikban.

Megyek, mert közben főzök.

Üdv Mindenkinek,
Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Móki, jönnek a képek, csak a benti gép sz@rakszik, és azon vannakKép

Timi, én úgy tudom igen.Irány az orvos

Puszi, Léna

nuska

Mostanában barátkozunk a Pampers Napocskával Kép Most már nézegeti, püföli. Eddig csak veszekedett vele Kép

Kép
pumukli

Kitty!
A sors! Ma voltunk Matyikának útlevelet csináltatni. 1000ft ha 30 nap alatt érkezik meg, és 2000ft-os illetékbélyeg kell ha 1 hét alatt akarod. Fényképet kell vinni, (nálunk ha nem viszel megcsinálják ott) + akkor a bélyeg + a szülök kellenek aláírásra. Ja-ja és a születési anyakönyv. 2 évre adják. Ennyi! nagyon édi lett a kis igazolványképünk, majd a párom szkeneli, és csatolom.

Most megyek, csak láttam útlevél is szóbakerült!

Dög meleg van!! Kép

Pussz Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági!
Köszi az infot, holnap lehet,hogy elintézem az útlevelet.Jó,ha van. Csak ugye ott kell állni az egész családnak,mert ott kell lenni mindkét szülőnek az aláíráskor.És akkor persze kire hagyjam a gyereket.
Csak az idő lenne enyhébb.Itt nálunk forró sivatagi szél fúj. Majd csak este megyünk sétálni.

Hol vagytok többiek? Sétáltok ebben a hőségben, vagy strandoltok?
Na lépek, uzsit kell készíteni a nagyoknak, és persze magamnak is.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Ma voltunk a 4 hónapos oltáson. Volt nagy sírás,szegény a 2-nál már tiszta vörös volt. Én is sírtam ismét. Szegény úgy nézett rám, mintha azt mondta volna, hogy: Anya segíts, bántanak, nem látod???
Szegény elég nyűgös. Borogattam a lábát, hát nem igazán tetszett neki.
Megmérték: 6330 gr. és 65cm
Végre kezd gömbölyödni.
A gyümit elfelejtettem megkérdezni...
Szilvus,
Hogy kezdtétek?
Gyönyörű mosolya van a csikosmanónak! Kép

Erika!
Várom a beszámolót a tornával kapcsolatban. Kíváncsi vagyok nagyon. Mi a XVII-ben lakunk. Most láttam a védőnőnél, hogy itt is van a kerületben torna. Ez jobb lenne, mert nem kell olyan sokat kocsikázni.
Hova jártatok úszni?
Ági,
Nekünk is jól jött az infó,pont a jövőhéten akartuk megcsináltatni. Kép
Timi,
Amikor Bálint született én is megfáztam. (szerintem a szülőszobán, mert annyira meleg volt, hogy nyitott ablaknál aludtam márciusban) Akkor is szoptattam a kórházban, C vitamint kaptam. Érdemes elmenni orvoshoz,mert ha valami súlyosabb, azt kezelni kell. Vannak olyan gyógyszerek, amiket lehet szedni szoptatás mellett. (A kórházban én is kaptam vénásan 5 napig, majd tablettában +5 napig antibiotikumot a korai burokrepedés miatt) Gyógyulj meg hamar!
Kitty!
Réka nagyon édi! Kép

Képzeljétek, Bálint tegnap a hasáról a hátára fordult. Én olyan boldog voltam! Ő egy kicsit meglepődött, hogy hogy kerülhetett a hátára. Kép

Barbi!
Bálint sem igazán szeret hason lenni, csak ha alszok. Napközben hamar elunja, és akkor sírás a vége.
Bence tündéri! Kép

Gabi!
Réka szokott hason játszani sokat?

Most megyek,követem Szilvus példáját,és vasalok.

Puszi:
Edina

nedinabp

Sziasztok!Kép

Kitty
Kérj időpontot az ügyintézéshez! Kérdezz rá, de itt nálunk a XVI. kerületben elég, ha az anya elmegy a babával, s az apa bármikor bemehet ügyfélfogadási időben aláírni, nem kell sorban állnia, elég ha szól, hogy egy aláírás miatt érkezett. Ilyenkor beengedik soron kívül és az ügyintéző előtt aláírja. nekünk is csak igy megy, mert e hónapban már nem tudtak 08:30-as időpontot adni, csak napközbenit. Az meg ugye 1 nap szabit jelentene Apának.
Hivd fel az okmányirodátokat és kérdezd meg!Kép
Nagyon édes a nudista Rékababa!Kép Kép

Nagyon meleg van, nálunk is forró a szél, de most szűrt napfény vanKép Peti aludt 1 kicsit a teraszon, most betettem a kiságyba. Izzad mint a ló, pedig ujjatlan kis póló van csak rajta.

Pumi, Mariann
Aranyosak a csemetékKép És milyen nagyok!

Lassan be kell szereznem egy Pampers Napocska No. 2-t, mert a jelenlegi kezd leamortizálódni. Peti a sugarait rágja, tiszta ragacs, hiába mosom ki, már összetapad a plüss. Tök randa.

Móki
Nos, nem az előkékkel van a baj, hanem azzal, hogy a sima előkéket kéz nélküli gyerekekre tervezték. Eléteszem, mire megkötném hátul, letépi. Hasrafordítom, megkötöm, zsupsz be a székbe, az előke máris gombóccá gyűrve a szájában és les nagy szemekkel. Hiába adok rongyot a kezecskéibe, nem kell, etetéskor csakis az előke izgatja. Ha lefogom azzal a kezemmel, amiben a tányérka van, akkor a tányér izgatja. És mint minden anya én is fogyatékos vagyok: csak két kezem van. Adjatok tippet Kitty, Gabi, Barack és aki már a többedik csemetét neveli: milyen pozícióban a legcélszerűbb kanállal etetni egy hadonászó izgága babát?

Karmen
Voltunk mázsálni, Peti belehúzott, 5800 gr-ot nyom. Ez az anyatejes tendenciánknak felel meg. Meg is lettünk dicsérve. A tejecske is ismét mintha több lenne, tegnap este, ma reggel sőt még délben is alig kellett pótolni. Kép Most uzsira viszont úgy "mázsálom" a csomagolást, hogy ebből bizony táp lesz, de sebaj, estére termelődikKép Teát és gyümilevet én sem adok Petinek, sőt, Ő még a vizet sem igen fogadja el. Szivornyázik 2 kortyot és remek nyálbuborékokat fú belőleKép

Megyek én is uzsit késziteni. Már lenyomtam egy nagy dobozos sört, jólesett ebben a melegben.

Puszi mindenkinek!

Szilvusék
szilvus

Edina
A gyümikét úgy kezdtem, hogy 3 karika banánt összenyomkodtam villával, hozzáadtam annyi frissen fejt anyatejet, hogy jó habos pépet kapjak. Ezzel kináltam meg Petit ebédidőben. Első alkalommal nem kérte, csak belekóstolt. Másnap viszont mindet beszürcsölte. Ezt kapta 4-5 napig. Utána 1/2 almát lereszeltem, pici anyatejjel szintén. Koreográfia ugyanaz: első nap kifintorogta, másnap más almát választottam, azt elfogadta. Következett a barackKép Most pedig a barack-banánKép Ez a kedvenc. Nem vettem végül sütőtököt, majd 7végén.

Jó próbálkozást! Lényeg: ne esti étkezésre kapja, inkább egy délelőtti, vagy az ebédidőre eső szopi előtt kináld meg. És tényleg 2-3 kiskanállal elsőreKép Szerintem izleni fog BálintnakKép Majd ird meg mennyireKép

Szilvus
szilvus

Szilvus,

mennyi idQs volt ekkor Peti ?
Bence ma úgy gondolta régen volt lemosva acsempe a fürdQszobában. Levettem róla a pelust, és elküldött egy turbokakát, ne tudjátok meg, a tükör, a csempe, a mosdó, és hadd ne részletezzem. Cirka fél óra volt mindent lemosni ökelme meg jókat rötyögött.

Pandapel nevezetü pelusról tudtok valamit? Valaki ajánlotta hogy 26 ft /db áron tud hozni. Csak nem ismerem.

Más: Pampers napocskát honnan vettetek? Baró jól néz ki.

Pussz

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Folyamatosan olvaslak titeket, de csak ritkán jutok oda, hogy írjak is.
Dana még mindig nagyon hasfájós sajnos, és ettől időnként kikészülök. Kép Ez olyan undok dolog, csak bőg szegénykém, akármit csnálok is, csak rövig időre tud enyhíteni a szenvedésén. Ráadásul nem mindig csak délután jön elő, hanem van hogy napokig nincs, máskor meg több napon keresztül is tart. Úgy vettem észre, hogy az időjárási frontok befolyásolják. Most a Gripe Water-t használjuk, az Infacol és a Sab Simplex nem enyhített ennyit a tüneteken, így van amikor nem ordít, csak tekereg-nyekereg és látszik a pofiján hogy szenved.
Most is itt alszik a hasamon, ha letenném rögtön felébredne, igazán mélyen sem tud elaludni ilyenkor. Kép
Úúúúúúúúúúúúúúgy várom már hogy elmúljon! Van még calaki akinek hasfájós a babája, vagy már mindenki kinőtte?

Az én hasam sem akar lemenni, úgy nézek ki mint egy 6 hónapos terhes, 107 cm volt a pocim szülés előtt és most még mindig 92!!! Normális ez?! Mostmár így marad? Fogyózni nem merek, meg tornázni se a tejcsi miatt.

Jövő héten megyünk a Balatonra 3 napra. Kép (Van egy régi 1 részes fürdőruhám és majd kendő mögé rejtem az alakom.) Szerintetek megfürdessem Danát kint a szabad levegőn egy kiskádban vagy felfújható kismedencében? Vagy még túl kicsi hozzá?
Vettem 40 faktoros naptejet neki, majd az árnyékban lesz. Nekünk nincs ilyen praktikus strandsátrunk mint Kittyéknek. Kép
Kitty!
Mennyi időt volt kint Réka a levegőn? Csak fél napot? Bár Dana még jóval kisebb... (Milyen érdekes, hogy most mennyit számít ez a pár hónap különbség, 2-3 év múlva meg már alig lehet majd észrevenni!)
Annyira nem tudom, hogy mit merjek kipróbálni vele! Ti hogy csinálnátok?

Jövő héten kedden megyünk a 2 hós oltásra. Az után is be szoktak lázasodni a csemeték? Hány napig tart az utóhatása?

Útlevél: legutóbbi talikor Rita csináltatott a gyerekeknek útlevelet, ha jól emlékszem. Ő azt mondta, hogy ott csinálják meg a fényképet, feleslegesen vitt.

Olyan jó olvasgatni, hogy mennyi mindent tudnak már a babáitok! Dana még csak 1 hete kezdett mosolyogni és még csak gyakorolja a hangját, zet még nem lehet igazán gőgicsélésnek nevezni, de ennek is már annyira örülök!
Alig várom hogy gőgicséljen és fogjon végre, pedig még a kezecskéit sem fedezte fel.

Kitty!
Érdekel ez a szopi-sztrájk, akkor mit evett 8 napig réka? Lefejted és kiskanállal adtad neki? Nem csökkent a tejcsi hogy csak fejted?

Küldenék képet, de nincs időm feltenni, mert már fel is ébredt. Majd pótolom.

Leone és a ma 8 hetes Dana

KépKép
leone

Szegény Leone!

Jajj nagyon sajnálom, hogy ennyire nehezen tellnek a napjaitok!!!Matyika nem hasfájós, ezen nem tudok segíteni, de a volt szobatársammal tartom a kapcsolatot, és az ő kisfia hasfájós volt, babamasszást alkalmaztak ami mindig segített nekik. Ez is egy lehetőség. Hátha!
A 2 hós oltás nálunk semmit nem zavart be. Kicsi sírás, majd hatalmas mosolyok, másnap egésznapos alvás! Kép
Éppen ma vettem a tescoban kis medencét, a szomszédban már pancsiztunk, 2 x jól bele is pislantott. KépKépKép Holnap kipróbáljuk a miénket is. Nagyon szupi, van a közepén egy hatalmas, mosolygós napocska. Majd küldök róla képet.

Timi!
A Pampers napocskát a pelussal lehet venni, nagycsomagossal, nem tom ? darabos, sok.

Szilvus!
Mi már beszereztünk a pampers napocskából egy tartalékot, mert eléggé kopik Matyikáé is.

A hétvégén nem leszünk itthon, Zoli Blues fesztiválra megy Paksra (jajjj, de irigy vagyok)Kép, mi meg a bátyáméknál leszünk. (csak azért sem maradok itthon!!)

Ed!
Üdv köztünk! Milyen kicsi a világ: néztem a képeket, Sitkén mi is ott voltunk tavaly!! Milyen fesztiválra szoktatok még járni???KépKépKép Nagyon szép helyekre jártok! Kép

Megyek vacsizni+aludni.

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ed!
El felejtettem. Még kissebb a világ! Gyerkőceink 1ugyanazon a napon születtek, (Matyika 2850 gr-al és 48cm-el)! KépKépKép

Tényleg eldugultam!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok,

Csipőkontrollon minden rendben volt, továbbra is kell kicsit tornáztatni reggel és este.

Képzeljétek, esti vacsora után kb. 45 perccel ezelőtt, Nádját beraktam az ágyába, hogy akkor most ideje aludni. És csodák-csodája, tényleg elaludt. Persze ebből azt hiszem nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Melegben mindig sokat alszik, és ma meleg volt. Most már elég ügyesen fog, ha megkaparint egy textilpelust megmarkolja és húzza a szája felé, majd gyömöszköli befelé. A játszószőnyegen lógó bigyókat is el-el kapja időnként.
Ja, és van egy bizonyos nyöszörgésünk, amit csak akkor hallatt, amikor éhes, és a szopipárnán landolva vár a cicire. Ezt csak és kizárülag ecés előtt adja elő.

Átvettem a dm kuponfüzetet, jó 6-8 hetet kellett várni rá. Nem tudom mi tart ilyen sokáig.

Képzeljétek, Bricostore és a Praktiker is válaszolt már az emailre, amiben elpanaszoltam, hogy nem lehet náluk a babákat tisztába tenni, nemhogy esetleg megetetni. Most már csak türelmesen kell várni, hogy mikor lesz is belőle valami.

PumukliKép
Jó lenne, ha el tudnál jönni te is. Szerintem egyáltalán nem baj, ha elhozod a barátnőd. Sőt!

Mariann
tmarianna

Sziasztok!Kép

Edináékhoz hasonlóan mi is ma éltük túl a 4 hónapos szurit, némi sírással kísérve, de őszintén szólva néha törülközésnél nagyobb sírás-rívást is tud csinálni Lili, úgyhogy azt hiszem, nem volt aaaannyira szörnyű...Láz nem volt, csak nyűgösködés,azt meg persze némi kézben való pátyolgatással jól lehetett kezelni...Kép

6600 grammot mértek és 62 cm-t,én valahogy itthon mindig több cm-t mérek, nem tudom, honnan a különbség...

Ma voltunk keresztelő megbeszélésen,hát elég vegyes életkorú gyerekek jöttek össze, a néhány hónapostól a 4-5 évesig. Állítólag ilyen sokan egy napon még nem keresztelkedtek, úgyhogy rekord várható!Kép Épp most nyomtattam ki kis családomnak a Hiszek egy Istenben...-t, kis "puskákat" gyártok nekik, mert nem nagyon ismeri senki sem a szöveget....

És felhívták a figyelmünket arra, hogy a templomban jó 10 fokkal hűvösebb van, mint odakinn, tehát eszerint kell öltöztetni a gyereket, talán ez másoknak is hasznos lehet...

Holnap megyünk fülkilövésre. Én azt hittem, hogy be tudjuk majd rakni azt a fülbevalót,amit vettünk,de pár hétig annak kell benn maradnia, amit belőttek...pedig igazán szép kis fülbevalót vettünk Lilinek, azt hittük, hogy a keresztelőn már tudja hordani.

Kismaszat!Kép
Pampers napocskát szerintem senki sem vette, hanem a Pampers pelenkákkal együtt adták egyszer akcióban ajándékként a nagy csomag mellé.

Karmen!
A Metros sztorink vége az lett, hogy az értékesítési vezető felvilágosított a Metro logisztikai rendszeréről és azt tanácsolta, hogy mindig minden csomagot bontsunk ki a Metroban, kárpótlást nem kaptam...Kép De azóta van egy szuper ABC Design utazóágyunk a KIKA-ból ugyanannyi pénzért és nagyon szeretjük, nagyszülőknél használjuk is rendszeresen.

És íme egy mai kép:

<!--attachment: sortban-95684.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*230.5**sortban%2ebmp --><center><pre>
Kép
sortban.bmp (230.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Jó éjt!
Andi
bagandre

még egy próba:

<!--attachment: sortban-95690.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*230.5**sortban%2ebmp --><center><pre>
Kép
sortban.bmp (230.5 k)</pre></center><!--/attachment-->
bagandre

na jó, feladtam, valamiért nem működik, pedig azt írja ki,hogy feltöltött file...Kép
bagandre

Ne szomorkodj, Andi, ha rákattintunk akkor is látjuk, nagyon cuki

Léna

nuska

Sziasztok,

elfelejtettem az előbb írni, hogy Nádja mennyire megijesztett hajnalban. Ugye ismét volt 1/2 2 mire ágyba keveredtem (nem tudok a bagolyságról leszokni, egyszerűen nem megy). Aztán egyszercsak keserves gyereksírásra ébredek. Azt sem tudtam, mi van, hány óra, miért sír, hiszen még sötét van. (3/4 3 volt). Közben a szomszéd kutyája is vonyított. Nem értettem, hogy mi lehet az, amitől a gyerek sír a kutya meg vonyít. Majd rájöttem, valószínüleg nincs összefüggés a kettő között. (hacsak nem egy kóbor szellem a temetőből, ami ilyen riadalmat okozottKép) Felkeltem, volt egy gyenge nyugtatási kísérletem, anélkül, hogy kivegyem az ágyból, de semmi hatás. Gondoltam megetetem, hátha. Hát evett. Szerencsére sem sírás közben sem evés közben nem ébredt fel (én sem igazán), úgyhogy 3-kor már mindketten aludtunk tovább. Aztán 8-ig húzta a lóbőrt. Elszoktam már az éjszakai ébredésektőlKép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Jó, hogy írtátok az útlevelet, mert már nekünk is nagyon kellene.

Ági, ráadásul az én névnapomon születtek :-)). Idén megyünk Kapolcsra, a 2. hétvégét töltjük ott. Aztán ha minden igaz, megyünk a magyarszigetre 1 hétre. Talán a Szigetre is 1 napra, ha lesz valami jó zene. Belenéztem a profilodba, láttam, hogy kecskeméti vagy. Igaz? Augusztus elején kecskemét mellett fogunk nyaralni a sógornőméknél szabadszálláson. Szeretnék 1 napra átmenni a kecskeméti strandra. Amúgy mi rengeteget megyünk, utazunk, most hétvégén Aggtelek mellé készülünk - sátorral.

Leone, a kis felfujható napocskás medence teljesen bevált fürdetésre (tesco - 600Ft). Szerintem arra kell figyelni, hogy ne legyen huzat és napsütés ott, ahol fürdik a bébi + ha hideg betonra teszed, akkor érdemes alá tenni valamit, ami szigetel. Szerintem nyugodtan kint lehet a levegőn a gyerek árnyékban, bár én dél körül mindig bevittem a hűvös faházba. Hidd el, csak jót tesz a gyereknek a kikapcsolódás, jobban fog aludni. Kincső sokkal nyugodtabb, ha elutazunk vele.

Barbi, ha Bence nagyon nyugodt, akkor próbáld meg hasra fektetni. Mondd meg neki, hogy Kincső is így csinálja. Hátha.:-))

Móki, Andris szépen megnőtt, megnéztem a fotókat.

No olvasgatok tovább.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ági, ezt meg én felejtettem el. A férjem most jött haza, mert sörözött a haverokkal. Sajnos mi most nem tudtunk menni. (egyszer már voltunk:-)))

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!Jó tudni, hogy más baba se szeret hasra fordulni, pedig olyan édesek úgy a képeken!
Kitti, csak szopizik a babád? Az éhségsztrájk alatt mennyit evett? Nálunk is volt olyan hét, hogy Bence sírt, hogy enni akart aztán pedig azért sírt, hogy ne etessem. Ő is 40-50gr-t evett.Ebben a melegben nem örülök, ha csak pár percet eszik.

Móki, én is megnéztem Andrisról a fotókat! Nagyon szép baba!!!A játszószőnyegetek Nektek is fog? A pelus miatt gondolom. Fogalmam sincs mit csináljak vele, kimosni nem lehet nedves ronggyal meg nem elég, ha letörlöm.

Pumukli, nekem is sokat feszeng Bence szoptatás után.Pedig eddig nem volt hasfájós.

Edina, nagyon ügyes Bálintod van, hogy hasra tud már fordulni.:-)Az én Bencémnek a kísérlete sincs.

A pampers napocska nálunk is a kedvenc, bár amikor rágja mindig elgondolkodom, hogy ki kellett volna mosni.
Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!
Csak röviden írok, mert mennem kell aludni. Mi nagyon szenvedünk a melegben. Tomika nagyon nehezen alszik el, éjjel meg fölébred 1-2 óra körül, és nem akar visszaaludni. Már 2 éjszaka velünk aludt, mert így 4-5 órát én is tudtam aludni.
Már nem idegeskedem, hogy a nyaralás fölborítja a napirendünket, mert már teljesen fölborult.
Ma este is (bár ma csak 9 körül fürdött) nagyon nyugtalan volt, a cicin is sírt, és egyszer cska bealudt. Nem tudom, mikor ébred, ezért sietek.
Készülünk a mohácsi nyaralásra, vasárnap indulunk. Tegnap varrtam napvédőt az autós hordozóra, nagyon jól sikerült. Közben Gáborom Tomikával kinlódott.
Még csak azt nem tudom,miben fogok napozni a nyaralóban, mert a fürdőrucim nem jön rám. Elmentem 1-2 áruházba, de kb. 2 db kellene, hogy elég nagy legyen. Pedig nem vagyok egy állatian nagy méret. Persze túl drágát sem akarok venni, mert optomista vagyok, és úgy gondolom, hogy jövőre már kisebb kell.Holnap még elmegyek egy boltba, de ha ott se lesz, nudizni fogok.
Tomika már kétszer fürdött apával a kádban. Ma délután is pancsoltak. kicsit tart még a nagy víztől, de azért néha mosolyog.
Büfi: Tomika ritkán büfizik (mostanában sűrűbben), volt, hogy fél óráig járkálam vele.

Ed! Barbic!
Üdvözlet köztünk! Gratula a babáitokhoz!

Edina!
A szem színének kialakulásával kapcsolatban olvastam 2 hónapot és 1 éves kort is. Tomikának kb. 3 hónapos korára alakult ki a barna szeme.
Engem a múltkor az utcán kiabált le egy nő:"A babákat nem szabad a nappal szembe sétáltatni, mert nem tudják, hogy nem szabad belenézni, és megvakulnak."
Hirtelen köpni nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam, hogy azért van a napernyő (Merthogy Tomikának még a lábujja is a napernyő árnyékában volt) Erre azt mondta: "Helyes."
Nem tudtam semmi értelmeset mondani. A férjem javasolta, hogyha legközelebb rámkiabál, kérdezzem, meg, hogy a szopással kapcsolatban tudna-e tanácsot adni. Mert ha nem, én nagyon szívesen adok... (Bocs!)

Szilvus!
Nagyon ügyes vagy! Én csak a napvédőt varrtam, de ez is csak úgy sikerült, hogy Gábor itthon volt. Tomika nagyon nem szeret egyedül játszani, és a pihenőszéket sem sokáig bírja, Mindig foglalkozni kell vele.
Foltokra nekem nagyon bevált a Biopon Vitality mosópor. Ebbe szoktam beáztatni a foltos cuccot, és utána gépben babamosószerrel átmosom. A lényeg, hogy nagyom jól ki kell öblíteni. Eddig minden foltot kivett. Holnap málnafolton fogom tesztelni. Na, nem Tomika evett málnát, hanem én, de előtte ráborítottam a babakocsiban alvó Tomikára. Kissé málnás lett a bodyja.

Karmen!
Gratula a gyarapodáshoz!

Kitty!
Örülök, hogy túl vagytok a nehezén!

Timi!
Jobbulást! Nekünk is nagy kedvenc a napocska (én az egyiket az ágy fölé kötöttem föl, sokáig semmi más nem érdekelte, csak azr nézte. A 80 darabos Pampers pelushoz adták.

Leone!
Kitartás! Nálunk a hasfájás kb. 3 hónapos korára múlt el, de néha még előfordul Nekünk a papaverines csepp vált be leginkább.
Az én hasam sem lapos még. Majd jövőre.
A 2 hónapos oltásnál nálunk nem volt láz, csak eyg kis sírás+sok alvás.

Megnéztem minden babát, nagyon szépek!
Jó éjszakát! Rohanok aludni!
Tünde+Tomika (aki most épp alszik)
ptünde

Jó reggelt!

Nálatok is hétágra süt a nap? (vicceletemKép) Bár nem bánom, hogy nincs az az őrült meleg, mint tegnap. Esküvőre megyünk, és azon aggódtam, hogy szétfővök a 150 % nejlon felsőmben (tudjátok, a múltheti szerzeményKép.) Remélem utoljára húzom magamraKép Bár a nap pihen, elég fülledt az idő - nem túl bíztató.

Manóka is megérezte szerintem, mert fél 6kor evett, a azóta alszik. Ilyen még nem volt mostanában.

Egy ilyen Pampers napocskát én is beszerzek, remélem még adják a pelushozKép

Barbic, én még nem tapasztaltam, hogy fogna a játszószőnyeg. Van rajta cetli, hogy 40 fokon mosható is, bár még nem próbáltam. (a csel, hogy kaja után, ha rövid időn belül ott hasrateszem, pelust rakok a fejéhez, arra bukik. A nyál meg megszáradKép Szerintem mosni csak akkor fogom, ha már tűrhetetlen a helyzet.

Leone, nálunk is kb. 3 hónapos volt Andris, mikor elmúlt a hasfájás, bár még utána is visszaköszönt egyszer másfél hétre. Néha még 1x-1x most is (jövő héten lesz 4 hónapos) fintizik erősen trotyi előtt, de már nem vészes. Szóval őt sem kímélte a dolog, angyalomat.

Andi, szóval a KIKA-ban lehet aránylag olcsó utazóágyat venni? Akkor mi is lecsapunk, mert a párom a héten lefoglalt egy hetes szállást Kőszegen. Már nagyon várom!!!!

Jövő péntek tali? Ugye sokan leszünk???!!!!

Tegnap voltam varrónőnél. Majd csatolom a képet a szoptatós anyukáról estélyibenKép, ha kész lesz a ruhaköltemény.

Nálunk a szemszín még nem alakult ki. Néha kéknek látom, néha határozottan zöldnekKép (hazahúz a szívem, mert a páromé és az enyém is zöld) De érdekes, hogy néha az enyém is kékesszürke, máskor meg erős sötétzöld. Na, ha az övé is ilyen határozott szín lesz, akkor hajráKép

Ja, ma esküvő, és visszük Andrist. Kíváncsi vagyok, a lagzit hogy fogja bírni. Rengeteg pesztra lesz ott, a tai chi-s csoporttársaink már alig várják, hogy gyurmázhassákKép Este val.szeg. malackodunk, ohne fürcsi, s esti vacsi után alvás a babakocsiban. nem hiszem, hogy hajnalig maradunk - tejcsinek sem jó, ha nem alszom, és egyszerűen nekem 10kor fellövik a pizsamát, nem bírom nyitva tartani a szemem.

Nekem is van még pocakom, nem ment le teljesen, ill. fel is jött egy pici a rengeteg sütinek köszönhetően az utóbbi hetekben, de sosem volt teljesen lapos, és különben is, majd a harmadik bébi után ráérek aggódniKép (laza vagyok ám, mint a fene, aztán majd kapkodok fűhöz-fáhozKép )

Na megyek, reggelizem egyet.KépKép Kép(és nem répát)

Szép napot mindenkinek!

Móki
móki

Móki! A szemszin 1 éve korig változhat (sajna). Orsinak is olyan kék a szeme most mint nekem volt 1 éves koromig, akkor lett nekem barna.

Szilvus! Ez igen, látod Peti is milyen szépen gyarapszik!! irigyellek hogy tudsz varrni!

Nekem is igértek Pampers napocskát, azota sem kaptam megKép De mindegy, játszik mással Orsi.
csak ezért nem veszek Pamperst.

Kitty! utlevél. Nekünk 4 nap alatt megjött, de 30 napra kértük de ált. mindenkinek pár nap alatt el is készül.
A fürdöhelyet a weboldalon nézd meg, 3 része van, csecsemöktöl a felnöttekig. Van magyar oldala is, árak is fent vannak.
http://www.sonnentherme.com
Szerintem Mo-in is belekerül ennyibe egy élményfürdö.

Gyönyörüek a babák!! gratulálok mindenkinek!

Tesomák tegnap hazajöttek a korházbol, tesomnak nem derült ki mi baja volt, a férjének szalmonella. De már jol vannak.

Lányok!ha valaki jár Rossmann üzletben és látna UH-s szunyogirtot nekem nagyon kellene, sajna mindenütt kerestük csak ott nem, erre kiderült ök árulták csak elfogyott! ha valaki látja megvenné nekem és elküldené, Orsi agyoncsipik minden éjjel. Köszi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Edina!

Mi a Park uszodába jártunk. Itt van a XVIII. ker.-ben. Szerintem, nagyon jó hely. A Ficánka szervezi, és még több helyen tartanak bébiúszást.

A tornára én is nagyon kíváncsi vagyok. Ha minden igaz, jövő szerdán megyünk. Majd beszámolok.

Útlevél ügyben, mindent az okmányirodában kell intézni. Ja, és nem érdemes megsürgetni, mert mi így is 5 nap alatt megkaptuk.

Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet, de a ti csmetéitek nem kaptak agyhártyagyulladás elleni oltást. Ezt két adagban adják be, így most Levi kéthetente kap szurit.

De most megyek, rumli van.

puszi

Erika
pera

Sziasztok!

Mostanaban, azaz regota nem tudtam feljonni. Mivel ilyen jo ido van, szinte egesz nap ha tudunk kint vagyunk a levegon, igy nem igazan tudtam a gep ele ulni.

Meg nem sikerult teljesen visszaolvasnom benneteket, hiszen legalabb 1 honapot kell. De bepotolom.

Bence baba nagyon szepen novekedik. Kedden voltunk 3 honapos szurin, akkor volt 5840 gramm es 64 cm. A szurit eleg jol viselte, csak egy kicsit ment fel a hoje es csak picit duzzadt be a laba.

Lenne par kerdesem. Ti mikor adtok mar a picinek gyumolcsot? Es hogyan? Mennyit?
Furdetni hogyan furdettek? Mert mi eddig rakentuk a testere a furdetot, aztan lemostuk. De talan a vizbe is bele lehet keverni.

Ja, megneztem a kepeket, ahhoz volt eszem Kép, nagyon szepek a babaitok. Mindenki annyit nott, hogy felelmetes. Hogy telik az ido. Kép Kép

Eszty
eszty

eszty

Sziasztok!
Csoda történt! A tegnapi borzasztó nyűgös este után (kb.11-kor aludt el) negyed 6-ig aludt. Végre én isaludtam egyben 5 órát úgy, hogy nem kellett az ágy szélén lapjával feküdnöm. Regel szopizott, és aludt fél 10-ig (akkor már köztünk). Most megint alszik.Előtte átöltöztettem, mert véletlenül maradt két szem málna a kocsiban, így minden málnás lett.
Ma elmyegünk és nézünk nekem valami fürdőrucit. meg jó lenne egy csinosabb melltartó is esetleg szilikon pánttal, mert a vállpántos cuccaimat a szép széles pántú szoptatós melltartóval nem tudom fölvenni. De ebben is túl nagyok az igényeim: legyen pamut (csak azt tudom most elviselni), legyen csinos és legyen szilikonpántos. Néztem a múltkor Triumph-ot, de a pamutmelltartók majdnem olyanok voltak, mint az szoptatósom, ezért nem vettem. Persze szilikonoánt csak a műszálashoz van.
Meg Tomikának is kellene nézni még néhány trikót. Összesen kettő van, de ilyen időban csak azt adok rá (ha lemegyünk + egy sortgatyót). Nagyon édes az "izomtrikóban".
Meg vasalni is kellene este pár cuccot. Sajna tovább nem tudom halogatni, mert vasárnap utazunk. Pedig semmi kedvem.
Kész lett a kocsink. Gyönyörű lett, ugyanis a festő a jobb hátsó ajtót és a sárvédőt tiszta fehérre festette. A többi meg 17 éves fehér. Jól kimérgelődtük rajta magunkat, de most már mindegy. Legalább nem rozsdás.

Szilvus!
Úgy tűnik, a málnafoltra is jó a Biopon Vitality.
Nagyon remélem, mert a kék kisgatyát nem hypózhatom.

Erika!
Tomika kapott oltást agyhártyagyull. ellen. Ill. a felét megkapta a 3 hónapos oltással, a másik felét az öthetessel kapja.

Na, megyek! Szép napot mindenkinek!
Ptünde
ptünde

Sziasztok,

hasfájás témához : nálunk Bence 6 hetes volt, amikor rájöttem véletlenül hogy ha nem iszom tejet, neki se fáj a pocija. Azóta no tej, no hasfájás. Egyszer próbálkoztam 1 pohár tejjel, utána fél napig sikított a hasija miatt, úgyhogy számüztük a tejet. Csak tippként említem hasfájós babák mamájának, hogy érdemes kipróbálni, hátha másnál is ez okozhat gondot.

Mi is kértünk agyhártyagyulladás ellenit, most kapjuk majd 28-án a 3 hós szurival az elsQ felét.

Sziasztok,

Timi
kismaszat

Sziasztok!Kép

Húú, de rohattt fülledt 1 meleg van. Reggel "táxi" voltam a reptérre, feladtam Öcsikét Norvégiába. Fúúú, de irigylem! Ha nem lenne Pocok, most mentem volna Vele, hegyet másznak, túráznak. No, ez persze csak egy csúnya gondolat volt, majd ősszel megyek itthon, hátamon petivel. csak be kell szerezni egy háti-kengurút. És erősiteni a derekamat..Kép Kép

Leone
Szegénykém!Kép Kinövi Dana hamarosan. Mi is nagyon hasfájósak voltunk, 3 hetes korától 6 hetes koráig üvöltötte végig a nappalokat Peti. Szinte tehetetlen voltam. Szerencsére Ő éjszaka aludt. De reggel kezdődött a műsor. 6 hetesen pedig ahogy jött, úgy el is múlt, 1ik napról a másikra. Talán az tényleg segit, ha kevesebb tejet iszol...Kitartás!!!!!

Andi
Látszik ám a képKép csak az nem, hogy sortban van Lilike. Viszont nagyon édesen somolyog, olyan cuki a kiscsajszi!!Kép

Eszty
Bence is nagyon nagy fiú lettKép Mi már gyümizünk pár hete, irtam miképp. A fürdésben pedig mi vagyunk a rossz példa, mert én nem használtam azt a rákenhető trutyit, a Johnsson-al fürdünk 2 hetes kora óta. Jó sok habbalKép

Tündi
Cicifix ügyben nézd meg a Sariana termékeit. Nagyon szépek, divatosak, fiatalosak és van levehető szilikon-pántos is. Nem reklám, de én nagyon szeretem, mert a Triumph nagyon konzervativ lett mostanában. Te már le is vetted a szoptatósakat, vagy "visszament" a cicid? Én még sajnos azokat hordom, annyira de annyira úúútálom márKép Ronda vackokKép A szépségeim meg ott hevernek a dobozaikban, brühhühhüü.
Mosás: a barackot a Clorox nem vitte ki 100%-osan, de lehet, csak nem áztattam sokáig.

Karmen
Peti szeme is kék egyenlőre, de sajnos nem sok esélyt látok arra, hogy az is marad. Pedig jó lenneKép Nagyon sármos a sötét haj és a világitó kék szemKép
Pont most voltam a Rossmannban, pelust vettem. Ha előbb olvasom....Ha megyünk hétvégén vásárolni, megnézem a szúnyogirtót.

Barbic
A háton fekvő Bence csuda édes!Kép Kevés baba szeret hason feküdni. No, itt mi megint az ellenpélda vagyunk, mert Petike csakis hason szeret feküdni, nézelődni, alukálni. Háton csak akkor, ha közben szórakoztatom. Tartottam is tőle baj, ha csak hason fekszik, de a doktornénink szerint nem, sőt! Ennek köszönhető, hogy hasról hátra már számtalanszor megfordult az elmúlt 2 hétben. Vissza még nem tud.

Móki
Jó bulizást a Móki-családnakKép Andris lesz a bálapaKép Szerintem tetszik majd Neki a gyömködés, legfeljebb a túl hangos lakodalmas zene nemKép Szép legyél ám, várjuk a fotót!Kép

Most pediglen megyek ebédezni. Paprikáskrumplit készitettem, nagyon megkivántam, finom pulykavirslivel. Hizókúrára fogtam magam, lötyögnek a ruháimKép

Puszi Mindenkinek!

Szilvus és az alvó Peti (ma jóformán csak evett meg aludt eddig.)
szilvus

Szilvus! Köszi, a Conrád árul de ott 2e Ft. Én ugy tudom a Rossmann-ban csak 600 ft voltaz Uh-s, még a postaköltséggel is olcsobb lenne nekem. Ha nincs akkor veszek a Conrádtól, nem akarom Orsit teljesen összecsipjék majd. Köszi.

Tünde! Nekem is volt rámszoltak hogy a szemébe süt a nap. Orsi éppen aludtKép
Olyan is volt aki szolt hogy fázik mert május elején rövidujjuban volt, a többi gyerek meg be volt öltöztetve, közölte velem egy idös házaspár kék a gyerek szája. Nem normálisak, szép piros volt és jol is érezte magát a gyerek. És nem is lett baja. De én is haragszok a tanácsokra.

Mi már megkaptuk az agyhártyagyull. elleni 2 szurit.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

na, ma én is bosszankodtam egy multi miatt Kép. A Bricostore reklámújságjában találtam konyhai csempét, ami nekem pont megfelelő lenne. Múlt héten szombaton el is mentünk megnézni, de egy olyan színben sem volt ami nekem tetszene (narancssárga, zöld, piros), volt viszont halványsárga, világoskék és világoszöld. Akkor azt mondták, pénteken már lesz, de mielőtt megyünk azért telefonáljunk oda. Én fel is hívtam őket 1/2 5-kor, és azt mondták, hogy van. 6 felé hazajött anyu én meg elszáguldottam a budakalászi Bricoba. Célirányosan megyek a csempékhez, keresem a színeket, amik kellenek. Hát nem találok semmit. Csak azok a színek, amik a múltkor is voltak. Megkeresem az eladót, mondom, hogy mi a helyzet. Kerít egy létrát, felmászik, de persze ott sincs. Jön valaki a raktárból, majd mindketten elmennek, hogy hozzanak nekem 2 doboz narancssárga, 1 doboz piros és egy doboz zöld csempét. Majd visszajönnek összesen 1 doboz pirossal. KépKépKép Ezért autóztam kb. oda-vissza összesen 60 km-t, töltöttem el 2 és 1/2 órát. Miközben a gyerek otthon üvöltött, mert éhes, (mert persze ma 1/2 órával korábban akart fürdeni, mint máskor, és fürcsi után vacsi van). Mivel vasárnap szerelik a konyhát vettem 2 doboz világossárgát és 1 doboz pirosat. Ez van Kép Gondoltam beírok a panaszkönyvbe, de ugye sietnem kellett haza. Azért egy mailt küldök nekik.
Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Tünde, Ti hogyan tartjátok mikor a nagy kádban fürdetitek? Én egyszer próbáltam vele fürdeni, a lábszáramra ráfektettük, de úgy nem fértem hozzá.
Pedig olyan jó lenne, de , ha ilyen bénák vagyunk megvárom míg ül.

Móki,a miénket sajna nem lehet mosni. Mi is voltunk esküvőn mikor 3 hónapos volt. Először kicsit ijedt fejet vágott, de aztán az ölemben ült és mindenkinek gagyogott. Mikor elálmosodott pedig pelussal a fején elaludt a bébihordóban. Mi is azért jöttünk el éjfélkor mert én iszonyú álmos voltam.Tegyél fel majd képeket és jó szórakozást!

Szilvus, köszönjük:-).Kicsit irigykedek, hogy átfordul Petikéd. Biztos azért is ilyen ügyes mert sokat van hason. Hogy csináltad, hogy ilyen jól elvan egyedül? Nekem Bence egyfolytában szórakoztatást vár.Kép hol van Petiről?

JÓ sok Bence baba van ahogy nézem:-)Igazából Bence nekem Benedek az apukám után, de persze 1 kisbabának az túl komoly.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

sziasztok!
Csak gyorsan, mert kellene lassan készülődni. Holnap reggel megyünk Mohácsra, és még semmit sem pakoltam össze. 2 napja Tomika elég jól alszik éjszaka+nappal is. Vettem neki 2 kis trikót, már van négy. A 65 centis gyerekre 86-osat vettem, épp jó rá. meg magamnak is fürdőrucit. Egész jól néz ki, de kicsit ront rajta, ha benne vagyok. Mindegy, nyilvános helyre úgysem megyek.
Gábor mist vett Tomikának egy fölfújható kismedencét. Elvisszük majd, és abban fürdetjük napközben.
Tomika már pillanatok alatt hasra fordul, de vissza még nem tud. Azért hősiesen tartja a kis fejét, amíg a hátára nem fordítjuk.

Szilvus!
Hordom a szoptatós melltartót, csak azért kellene egy szebb, ha valami alkalom van, meg hogy a vállpántos cuccaimat föl tudjam venni. kösz a tippet, megnézem majd a Sarianát.
Továbbra is ajánlom a Biopon Vitalityt, tökéletesen kihozta a málnafoltot is (nem kapok ám részesedést tőlük!).

Barbic!
A férjem beül a kádba, Tomikát a combjára fekteti, és locsolgatja. Meg úsztatgatni is szokta. Egyre jobban élvezi. De most elmeygünk, a nyaralóban csak zuhany van, oda anyuék mosólavórját visszük el.

Na, megyek vasalni!
Mindenkinek további szép hétvégét és jövő hetet kivánunk! Jövő vasránap jövünk haza.
Tünde+Tomika

Itt egy nevetős kép:

Kép
ptünde

Barbi! én lehajolok ugy tartom hanyatt Orsit, a gond akkor van amikor ki kell emelni a kádból, hát már nem könnyü vele felállni.

Mariann! ezért tényleg pipa lettem volna, bosszantó! A fene hogy telefonban nem tudnak pontos felvilágositást adni!

Szilvus! Kaptál a Rossmann-ban? Ha nem akkor a Conradban megkérem uncsitesomat vegye meg nekem.

Tényleg, hallotta már valaki hogy az Uh-s szunyogriasztó valoban nem zavarja a kutyát? Mert ugy hirdetik hogy nincs mellékhatása háziállatokra, hát szerintem ezt többféleképpen is lehet értelmezni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

egy új kép BencérQl, aki egyre hisztisebb.
Sziasztok, ma korán dobom be a szunyát

Timi
kismaszat

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?