Új privát üzeneted érkezett!

Ktc:Hogy vagy?Megnyugodtál már?Jól vagy?Bori hogy van?Tudja,hogy lesz kistesója?Emelgeted őt?Én emelgettem a Lilit,megengedte a dokim,és nem is lett tőle bajom.Csak nem izomból,hanem szívből emeltem.Nem is éreztem a súlyát.No,de most megemelem,és leszakad a kezem.A pici után olyan nehéz lett hirtelen.

Kata:Tényleg nagyon szuper lesz 2 kisfiúcska,meg a 2 lány is!

ALÍZNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK! :D
Vendég

Sziasztok!

Nos, voltam dokinál, és Gynazol krémet írt fel, a gomba fertőzés kiírtására. Azt mondta az enterococcus kiírtása sokkal nehezebb, de nincs veszélye a gyerekekre. Ez a két leggyakoribb fertőzés terheseknél, és nem külsőleg összeszedett dologról volt szó. Azt mondta antibiotikumot nem akar adni, ha nem muszáj.
Mindemellett kérdeztem a a szüléssel kapcsolatban, és annyit mondott, hogy ha nincs gond, akkor nem fektet be, tán mehetek majd itthonról szülni :) Na és mondta, hogy ha fejvégűke, akkor szülhetem spontán, különben mindenképp császármetszés lesz. Ha a 38. hétig nem indulna be a szülés (ez kb szilveszter környéke), akkor szintén csaszi.
Annyit vártunk rá, hogy sokat, Marcsival múlattuk az időt, mert épp nagy műtétje volt, ahogy mentünk... de nagyon, nagyon kedves volt, válaszolt a kérdéseimre, és a válaszai is szimpatikusak voltak! Míg várakoztunk, megnéztük a szobákat, a szülőszobákat is. Egy nagyon nagyon rendes szülésznő mutatta meg az egészet, csak úgy, és azt mondta, hogy nagyon jó választás a doktor úr! :) Én is egyre inkább így érzem!!!
Szóval ez a hír rólunk!

Kata
labkat

Kata! Örülök,hogy szimpi a doki, remélem hamar rendbe jössz.
Nem tudod véletlen, hogy hívták azt a kedves szülésznőt, aki megmutatta a szülőszobát?

Banyoszka
banyoszka

banyoszka: nem tudom, de olyan molettebb tipus volt, rövid vörös (tán mahagóni) hajú, és annyit mondott, hogy ő is a Hajdú doktornőnél szülte a gyermekeit, és a Szabolcsban dolgozott korábban. Kedves arca van, nagyon kellemes hangja!

Kata
labkat

SZiasztok!

Murphy múltkori kérdésére válaszolva.. Köszönjük jól vagyunk, viharos sebességgel fejlődik Eszter. Hasról hátra fordul, kúszik hátrafelé és dühös, hogy nem éri el a kiszemelt dolgot. Néha négykézlábba is kinyomja magát. Tesói nagyon szeretik, sokat szórakoztatják, és ez nekem hatalmas segítség. Aludni napkozben keveset alszik. Éjszaka is felkel kb háromszor, de szopizás után szépen visszaalszik. És néhány kép: Kép Kép Eszter és Benedek Kép Csenge, Eszter, Benedek Kép Hintázós

Kép
becsengo

Becsengo, nagyon édesek a gyermekeid!!!!!!!!!!!!!!

Kata, én csak 1 szülésznőt ismerek a volt Szabolcsból, ő is vörös hajú és molett, de nincsenek gyerekei. Ja, meg most már ismerem a kombis szülésznőt is! Örülök, hogy szimpi volt a doki, és hogy sikerült a szülés dolgot is megbeszélnetek. Én még várok ezzel pár hetet, de valószínűleg nagyobb lesz az esély az újabb császárra, mivel Borival egy átlagos vágásnál 2-2 centivel nagyobb a heg, mivel nagyon pici baba volt.

Lilisgabi,
nekem is furcsa lesz a súlykülönbség, az biztos! Nem mondta külön a dokink, hogy nem emelhetem, de ha nem muszáj, csak megölelem. Igen, köszi, megnyugodtam, és kezdek jól lenni.
ktc

Becsengő:Nagyon szépek a gyermekeid, büszke lehetsz Rájuk!

Labkat: Akkor lehet,hogy én nála szültem...Bár nem tudom,hogy Neki van-e gyereke, nem került szóba(nem volt rá idő). Azt a csajt Vikinek hívták, és nagyon profin levezette a szülésemet!!!!
Azóta is csak hálával tudok Rá gondolni.

Ktc: Én sem emelgettem a fiamat,mikor Bettit vártam,pedig Ő akkor 2,5 éves volt, de nem mertem megkockáztatni, hogy megemelem magam. Soha senki nem mondta,hogy nem vegyem fel, csak én így láttam jobbnak.

Banyoszka
banyoszka

Becsengő:Tényleg nagyon szépek a gyermekeid.A kedvencem,ahol 3-an vannak együtt,olyan édes a kislány,ahogy fogja a picit,és a kisfiú,ahogy öleli a kislányt.És a háttér szuper,látom nem vagyok egyedül a lakásúsztatással :lol: ,bár nekem még nincs is 3 gyerekem... :D :D :D Aranyos a kép!
Vendég

sziasztok
most töltöttem fel egy csomó új képet,mindjárt dobom őket.
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Az utolsó 4 kép tegnapi,tűzijáték előtti alvása a Lottinak,majd az úton lefejt tej,amit a műsor után beivott,Lili rózsaszínben apa nyakában,mellettük a kisbarátnője is apukája nyakában,úgy nézték a tűzijátékot,és a Lotti végigaludta az egészet.
Van 2 mozis múlthét szerdáról,utána a siklós az soproni. :D
Vendég

lilisgabi: nagyon helyesek vagytok! Úgy szeretem az alvós képeket a gyerkőcökről...

Kata
labkat

Sziasztok!
Lilisgabi, olyan jó, amikor így tudnak aludni, se tűzijáték, se semmi felnem kelti őket. A posifeltolós kép nagyon jó, Eszter is szeret így aludni. Loti nem félt a zajtól? Mi idén nem voltunk tűzijátékot nézni, mert tavaly Beni félt a pukkanásoktól...Meg kicsit nehézkes ennyien elindulni :lol: És Eszter még cicifüggő...

A mozizást az én gyerekeim is szeretik, apa egy időben moziban dolgozott , de most mesefilmileg is le vagyunk maradva :cry: Ja látom nagy az állatbarátság. Nálunk azok a kedvencek, amiknek több mint négy lába van vagy egy sincs... :lol: A pókokat gyűjtik és kirakják az udvarra, a gilisztának alagutat építenek, a csigákat eldugják a dédimamájuk elől, mert dédi szerint a csirkéknek kell adni őket....

Kép
becsengo

Becsengő:Lili élvezte,nem félt,Lotti akkor ébredt,mikor hazaértünk.A kocsiban lefejt tejet is úgy adtam be neki,hogy aludt,észre sem vette. :D Igen szeretjük mi is a gilisztát,csigát,pókot,kutyát-macskát nem.
Vendég

Sziasztok!

Becsengo, Lilisgabi! Nagyon jók a képek! Bármikor tehettek fel, nagyon jó nézegetni őket.

Képzeljétek! Megvan az időpontom! Jövő hét hétfőn császár. Reggel hétre megyek és elméletileg én leszek az első, hacsak nem jön közbe valami sürgős műtét, illetve egy inzulinos, mert ők ugyebár elsőbbséget élveznek. Úgyhogy megkezdtem az utolsó hetemet. Most már azt érzem, hogy jó lesz túl lenni rajta, mert már szenvedek ezerrel. Sokat fáj a derekam, hetek óta görcsöl a hasam (menstruációs jellegű görcs), pedig már napi 6 MagneB6-ot szedek és kalcium pezsgőtablettát is iszok. A legújabb, hogy hányingerem is van, úgyhogy már tényleg jó lenne kb 3 héttel idősebbnek lenni.
Azt elfelejtettem megkérdezni a dokitól, hogy meddig ehetek és ihatok. Nem tudtok erről valamit, hogy császár előtt mi a rend ezügyben?
Ma lefényképeztetem a hasam, mert rájöttem, hogy nem is csináltunk még pocakfotót. Ha megvan, akkor felteszem, már csak azért is, hogy lássátok, hogy mit nem vesznek észre az ismerőseim. A mai napig vannak emberek, akikkel nap mint nap találkozom és nem veszik észre, hogy babát várok. 3 nappal ezelőtt is megkérdezték tőlem, hogy nem gondolkozunk-e azon, hogy kellene a Zsófinak egy kistestvér. Hát nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek. Ebből is az jön le nekem, hogy annyira felületesek az emberek és tényleg csak magukkal foglalkoznak.
Gyerek emelgetéssel kapcsolatban: Én a mai napig cipelem a Zsófit. Ő magasított ágyon alszik, ha reggel arra várnék, hogy magától lemászna, talán ebédre oda is érnénk a bölcsibe, úgyhogy nekem le kell őt vennem, de vannak más egyéb esetek is, amikor cipelnem kell, de szerencsére jól bírom. Persze szerintem ez is személy függő, mindenki érzi saját magán, hogy mit bír és mi az, amit már inkább nem vállal be. Ha bármikor is úgy éreztem volna, hogy ez a pocaklakónak nem jó, akkor biztos nem emelgettem volna, de szerencsére semmi ilyen jellegű visszajelzés nem volt a részéről.
Múlt héten együtt dekkoltunk a MÁV-ban a Katával. Tök jó nagy már a pocakja, nődögélnek a srácok rendesen.

Eltűntek! Hol vagytok?

Marcsi

Kép

Kép
murphy73

Marcsi: húúú, ez nagyon izgi :) Van aki értesít majd minket, ha megszületett a Baba? Ne hagyj minket napokig izgulni!!!! 8) Emlékeim szerint éjfélig ehettem ihattam a műtét előtt és vizet kortyonként utáni is (bár nem tettem). Nagyon drukkolok Neked.

A gyerekek tündériek!!!

Gabi: látom, 2 gyerekkel se vettél vissza a tempóból :D Irigylem az energiáidat :wink:

Ktc: hogy vagy? mi újság Veletek? Család már tudja a jó hírt? Mit szóltak?

Becsengo: glisziták, pókok, csigák??? Jesszus, mi vár rám :shock: :lol:

Damara: ilyen ügyes Gergő? Meg se kottyan neki az oltás?! Hű :shock: Már most egy bátor kispasi! 8) Jól vagytok?

Mi jól vagyunk, Petra átalussza az éjszakát 8) Tündéri jó gyerek, nincs okom panaszra! Életem legszebb nyara volt/van. :D Nagyon boldog vagyok. Kép Kismackó sétálni megy Kép Ma is elaludtam a hajam

Kép
Kép
cosmopolita

Ktc: melyik kerületben laksz? Irhatod priviben is, ha itt nem akarod megosztani. Csak mert van egy bontatlan csomag konaikonom (2011.01-ig jó) és pár pelus, amit már kihízott DuciJuci. Ha elfogadod, akkor szívesen Nektek adjuk.

Kép
Kép
cosmopolita

Marcsi: hát te is voltál ma? Akkor elkerültük egymást. Mi fél tízre értünk ma a dokihoz, és kb dél körül tudtam vele megint találkozni. De adott időpontot a következő talira :) Örülök, hogy van végre időpontod. Apuval azon filóztunk, hogy vajon meg szültél e már, vagy még egyben vagytok.
Aki pedig nem veszi észre rajtad, hogy állapotos vagy, az vagy vak, vagy .... inkább nem minősítem!

cosmopolita: Nagyon helyes a kis Petra. A mi lányaink is mindig ilyen kakastaréjjal büszkélkedhettek :D

Kata
labkat

Amit még elfelejtettem: szombat óta sokat keményedett a hasam. Teljesen bepánikoltam, hogy esetleg nyílik a méhszáj. Még álmomban is fájdalmas keményedésre ébredtem fel. De hála Istennek, nincs semmi nyílás. A doki mondta, hogy akár 4x2 MagneB6-ot is szedhetek, úh most egyenlőre lehet hogy ezt is fogom tartani. Így nincs is semmi gond.

Na és tegnap megérkezett a babakocsi. Sajnálatomra az volt a dobozra írva, hogy Made in China... már mindent ott csinálnak??? Pedig úgy tudtam lengyel gyártmány, aztán kiderült hogy olasz, de valsz kínában szerelik össze. HOgy mi az igazság, azt csak Isten tudja! Állítólag a Pierre Cardin babakocsik is kínaiak, pedig elég drágák. Na mindegy. Remélem beválik. A férjem úgyis azt mondta, vegyünk valami kínai cuccot, hogy ne legyen túl drága.

Ma egy ikres kismamitól rendeltem meg pár használt body-t. Eléggé felmentek az új body árak, és így mégis csak jobban megússzuk. Egyelőre csak 50/56-os darabokat vásároltam, aztán majd meglátjuk hogy mire lesz még szükség. Kapok kölcsön innen-onnan fiús ruhákat.

Elég költséges lesz ez az évvége :( de csodás két ajándékkal gyarapszunk remélem Isten segítségével!

Kata
labkat

Sziasztok!

Murphy, hű, nagyon sok gondolat megy most feléd! Várjuk a híreket!

Cosmo, nagyon szépen köszönöm, szívesen elfogadjuk. A 20. kerületben lakunk. Holnaptól Bori újra oviba megy, s ha beindul a napi rutin, szívesen meglátogatlak titeket! Petra nagyon cuki!

Lilisgabi! Bátrak vagytok a tűzijátékkal, de jó, hogy a csajszik ilyen jól bírták. Köszi a képeket is!

Labkat, én is pánikoltam valamelyik nap, mert begörcsöltem baloldalt és eléggé feszült a hasam éjjel, de másnap tiszta fejjel megbeszéltem magammal, hogy a méhszalag nyúlt és a méhem növekszik. Azóta nincs is semmi gond.

Köszönöm a kérdéseket, jól vagyunk, a kombi tesztem negatív lett, 7-ére kell időpontot kérnem a dokinkhoz az AFP miatt. Borival ma voltunk szemészeten kontrollon, szerencsére minden rendben. Viszont kistesónak be van táblázva a második orvosi kivizsgálás is, pedig még messze van, hogy megszülessen. (Az első neurológiai, a második a szemészet.)

Teszek fel képeket is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2012.02.18 09:54-kor.
ktc

Sziasztok!

Marcsi:Nagyon izgi,gondolok rád hétfőn,nem lesz semmi baj.Én nem nála szültem,de a protokoll ugyanaz:éjfél után enni-inni tilos.Persze én egy pohár vizet lehúztam reggel. :D

Cosmo:Jó a sérója Petrának! :wink: Elhiszem,hogy a legszebb nyarad,és élvezd bátran!Most jut eszembe,ahogy téged olvaslak,hogy a Lotti is átalussza az éjszakákat,már 3 napja. 8) Remélem így is marad...

Ktc:Örülök,hogy te is jól vagy,Bori helyes nagylány. :D

Kata:Ne félj a haskeményedéstől,Ktc jól írta.Nyúlnak a szalagok,nő a méh,stb...Nekem is volt ilyen,igaz nekem egy baba volt bent,de mindenki azt hitte 2. :shock: Még egy nőgyógyász is,amikor áramlásra mentem.Mondta,hogy jaj de jó,2 babát fogunk keresni?Én meg mondtam,ha 2-t szeretne,akkor tényleg keresni kell majd... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kata: köszi :)

Ktc: oké, majd egyeztetünk vmit. 20.kerület :shock: Az nincs a szomszédban. Ha már tudod, hogy 7-én hányra mész, akkor szólj, nem messze lakunk a Honvédtól és akkor összeköthetjük a dolgot. Ha nem leszek allergiás akár oda is tudok menni, de majd megbeszéljük.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Mar jopar honapja figyelgetlek titeket, mindenkinek gratulalok a babakhoz!!!
En is Spanik dokihoz jarok, megnyugtato, hogy mindenki igy szereti.
De ahogy kozeledik a szules idopontja, felmerult a kerdes, hogy mennyibe is fog ez kerulni?
Ti mennyit adtatok/fogtok adni?
Maganrendelo/Honvedos rendeles? Elore is nagyon koszonom a valaszokat!
Udv, Tekimeki
tekimeki

tekimeki, üdv közöttünk! Pénz ügyében nem tudok segíteni neked, majd te fogsz nekem! :lol: Mikorra várjátok a babát? Ja, a Honvédos rendelőbe járok.

Lányok, úgy utálom ezt a bejelentkezős dolgot! 7-én akartam menni az AFP miatt, meg is beszéltük, hogy kérek időpontot. 1 hete. Azóta próbálom elérni őket, bár nem bíztam benne, hogy a hét elején már van szeptemberi beosztásuk, így nem voltam olyan erősen próbálkozó. De ma teljes erővel ráálltam, fél 10-től 10 percenként hívogattam mindkét melléket. Hol foglalt volt, hol kicsengett, de nem vették fel, nem válaszolt a mellék. Délig folyamatosan ezt csináltam, a telefonom volt beállítva, hogy jelezzen 10 percenként. Jó volt így takarítani! Végül amikor Borival hazaértünk az oviból, fél 2-kor végre valaki felvette, s közölte, hogy már nincs egyáltalán hely 7-ére. Nem mondom, milyen ideges lettem. Úgyhogy jövő héten beszélek a dokival, hogy 6-fél7 táján megjelenek ott időpont nélkül, az AFP-s meg a másik laboros beutalót csak kiadja nekem úgy is. Az asszisztens nem fog örülni, de ő nem érdekel... Úgyhogy Cosmo, 7-én 6-fél7 tájban megyek a Honvédba.
ktc

Ktc: Délután? :) Biztos, ami biztos megkérdezem.
Sajnálom, hogy ilyen macerás a bejelentkezés :(

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo, igen, délután, a dokink még mindig délutánonként rendel a Honvédban. :D
ktc

Ktc: elméletileg jó nekem az időpont! :wink: Ha nem esik, szerintem eltudunk arra sétálni és akkor felviszem neked a csomagot.
Olvastam a blogodban, hogy allergiára szedsz valamit. Megkérdezhetem, hogy mi az? Mennyire szoktak erős tüneteid lenni és mennyire segít? Előre is köszi.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Tekimeki: Sajna én sem tudok Neked segíteni,mert bár elvileg Spániknál szültem volna (Cosmoval együtt), de szülés előtt 10 héttel kiutazott külföldre, így az általa ajánlott orvosnál született a lányom.

Marcsi! Megy a drukk hétfőre,ki hozza majd a babahírt?
Nem láttam a pocakfotódat,vagy csak elkerülte a figyelmem?

Nikiről pár szót:
5260 gr és 59 cm, nagyon kommunikatív,sokat gőgicsél és vigyorog, meg lehet zabálni! Ma már két alkalommal a hason alvásból hanyatt fekve fogadott :D :D :D :D

Jó éjt Nektek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.11.21 11:23-kor.

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Köszönöm szépen a segítséget a császár előtti evés-ivással kapcsolatban.
Még tényleg nem raktam fel pocakos fotót, de csak azért, mert végülis tegnap csináltuk meg őket, úgyhogy most mellékelem.
ktc: Tök jól látszódik már a pocakod. A Borival készült fénykép is nagyon jó.
Banyoszka: Bírom Niki képeit. Amikor háton fekszik, akkor tök helyes képet vág. Olyan, mintha meglepődne, nagyon kis vicces.
Cosmo: Most már akkor sokkal nyugisabb éjszakáid vannak. Emlékszem rá, Zsófi is 2,5 hónapos korától átaludta az éjszakát és az olyan jó volt, bár eleinte ugyanúgy figyeltem, de aztán ráállt az agyam, hogy nyugodtan pihenhetek. Nagyon jók a fényképek és az a haj, hát nem semmi!
Labkat: Én hétfőn voltam a dokinál, nem kedden. Írtad, hogy vettél ruhákat a srácoknak. Turin nem gondolkoztál? Csak mert nálunk van egy nagyon jó Újpesten (Háda Kft). A Zsófi ruháinak 90 5-a onnan van. Most az egyik ismerősöm kért meg, hogy turizzak nekik 56-os ruhákat, mert eg 52 centis babát vett a kislányának és így legalább majd tujda öltöztetni ő is. 1905,- Ft-ért túrtam neki 14 db ruhát és mindegyik nagyon jó volt. Bár az is igaz, hogy ha egyforma ruhákat akarsz a srácoknak, azt már nehéz így összehozni.
Lilisgabi: Köszönöm neked is a szorítást. Rámfér!
Pár napja aggódom egy kicsit, mert esténként már elég nehezen bírom. Sokszor úgy belenyilall a fájdalom a hasamban, hogy csillagokat látok és már alul is szurkál rendesen. Bízom benne, hogy kibírja hétfőig és nem lesz nagyon nyitva addigra a méhszájam sem, mert akkor nem lesz császár. Tudom, hogy hülye vagyok, de nagyon félek a szüléstől. Remélem nem tűnök nyavalygósnak, mert amúgy nagyon bírom a fájdalmat, de a szüléstől már sok-sok éve rettegek.
Ha valaki elküldi nekem priviben a számát még vasárnap estig, akkor arra tudok üzenetet küldeni.

Akkor íme a képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
murphy73

murphy: nagyon nagyon nagy pocid van! Ma is azon filózok, hogy valaki hogy a francba nem vette észre, hogy terhes vagy :?: :? :?:
Egyébként használt rucikat vettem én is, darabja 2-300Huf volt. Igazán csak body-kat, mert nem tudom még pontosan mim van, de jövő hétvégén megtudom, és akkor jobban tudok majd vásárolni.
Dehogynem gondoltam turira. A Hádáról már hallottam, de a mi környékünkön is van két angol turi, meg egy kisebb ilyen-olyan, és elég jó kis cuccok vannak ott. Veruska ruháit szinte mind kölcsön kaptuk kereszttestvéréről, és Johinak még több helyről akad. Verával csak az a baj, hogy gyorsabban nő, mint egy nála idősebb kiscsaj, aki ugye előnyt élvez a kereszttől jövő ruháknál. Ezért is több ruhát veszünk neki, bár sokszor szívesen vásárolok Tesco-ban akciós cuccokat, vagy hát ha találok jó turisakat, akkor persze azt is!
Különben az én terhesség előtti méretemben nem igen kaptam máshol ruhát :lol: :lol: :lol: Pláne majd ezután!

A szüléstől meg ne félj! Tök csodás lenne, ha természetes úton is megtapasztalhatnád! Én Verust EDA-val szültem, és ha félsz a fájdalomtól, azt ajánlhatom. Johit viszont természetesen, és nagyon féltem a fájdalom miatt... bár akkor tök rossz volt, de igazán összességében jobb mint EDA-val szülni! Mondjuk én a csaszitól parázok! Remélem nem lesz vele alkalmam találkozni, és a kis fiókák szépen befordulnak, mire kell :)

Kata
labkat

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat! Tündérek a fotóitok! :)

ktc:
mi már az utolsó 1-2 hetet tapossuk, nagyon közeleg az idő, és első babám, úgyhogy még tapasztalatlan vagyok minden téren :) Ami a kérdésemet illeti, megírom majd, hogy mit kalkuláltunk ki végül!

Mindenkinek boldog babavárást/gyermeknevelést kívánok!
Tekimeki
tekimeki

Murphy, nagyon nagy, szép pocakod van! Sokat gondolok rátok, priviben küldöm a számom!

Cosmo,
nagyon jó lenne találkozni! Neked is elküldöm priviben a számom, hogy tudjunk egyeztetni. Az allergiára (és asztmára) antioxiodánsokat szedek, ez az A, C, E vitaminokat jelenti. Nagyon sokat segítenek, ilyenkor nekem szezonom van (fekete üröm), és ennek a tablettának a segítségével minimálisak a tünetek. Mivel házipor atkára is allergiás vagyok, nekem ilyenkor fokozódik a dolog, most csak reggelenként tüsszentek egyet-kettőt meg fújom az orrom, napközben semmi bajom nincs.

Banyoszka, Niki nagyon édes! Én is akarok már babázni!!!!!!!!!

Tekimeki, neked is megy a drukk, minden rendben lesz! A dokinknál jó kezekben leszel!
ktc

Sziasztok!

Murphy most küldte ezt az üzenetet:

"9:15-kor megszületett Singer Petra, 3300g, 54cm és csodaszép. Mindketten jól vagyunk. A doki nagyon jó fej és ügyes."

GRATULÁLUNK!

Kata
labkat

Murphy: Sok szeretettel gratulálunk nektek!! Sok boldogságot és jó egészséget kívánunk az egész családnak!!! :D
lamme

Én is gratulálok Murphynek,és Petrának! :D Sok boldogságot,egészséget,és tejet kívánok!
Vendég

Murphynek és Petrának jó egészséget kívánok, gratulálok. :)
toldikrisztina

Kép Kép Kép Kép

Bocsi, hogy ennyi képpel fárasztalak benneteket.
Egy kicsit eltüntünk, egész nyáron kint voltunk a kertben, meg remélem egy darabig még kint is tudunk lenni. Eszter jobban szeret kint lenni mint bent a lakásban, teljesen meg is értem. Nem tudom mi lesz velünk ha beköszönt a nagyon hideg és az esső.
Eszter mostanában hisztis korszakát éli, ami eléggé megvisel minket is, mert nem szeretnénk mindent ráhagyni, így általában kivárjuk a hiszti a végét, ami néha eléggé idegtépő.
Szegénykének jön 2 rágófoga is, és az is megviseli eléggé. A többi fogat szinte észre se vettük hogy kijöttek, csak azt láttuk már megint fehérlik a szájában egy újabb. Viszont most van hogy félóránként vagy óránként kelek hozzá éjszaka mert felsír. Nagyon sajnálom szegénykét, egyszer csak kijön már.
Olvasni olvasgattam a fórumot, de ne haragudjatok hogy egyenként most nem írok. Pusza Mindenkinek
toldikrisztina

Most csak Murphynek szeretnék gratulálni Petrához. Várjuk a beszámolót és a fotót a kis lurkóról. :wink: Egészséget az egész családnak és annyi tejcsit amennyire Petrának szüksége van.

Majd még jövök.

Ktc: ha még megvan a régi privid, akkor küldöm a számomat. (ha nincs, akkor nem tudom).

Kép
Kép
cosmopolita

Toldikriszta:Szépek vagytok,és Eszter a pucér képen nagyon tetszik,a kis hurkás lábaival... :lol: Lili is csomót pucérkodik még mindig.Lottit is szoktatjuk,este leveszem róla a pelust egy rövid időre,és akkor boldogan kalimpál a csámpás kis lábacskáival.
Csípőszűrésen minden oké volt,csak a lábára kell(ene) tennem szivacskarikát.Talán holnap eljutok vele a közértbe,és veszünk.Lili holnap már az oviban ebédel,és alszik.Úgy néz ki,menni fog,de megszakad a szívem,mikor ott kell hagynom. :( És lesem a telefont 5 percenként,hogy nem hívott-e az óvoda?Tiszta hülye vagyok,de még soha,sehol nem volt nélkülünk.Vagy apával,vagy velem,de egyedül még nagyszülőknél sem,nem akart.A Lottit kicsit lazábbra veszem,mert ebbe bele bolondulni. :oops:
Lotti ma 7 hetesen 5360 gr.Tejem már nem folyik napközben,kevesebbnek érzem,de ő hízik.Próbálom szaporítani,többet rárakom,ha időm engedi,majd holnaptól fogom inkább tudni,és homeóst is szedek,meg lektoherb teát iszom.De idegeskedem,keveset iszok összességében,és nincs időm pihenni.Néha éjjel fejek,akkor a kettőből jön 100-120 ml.Nem tudom mennyiket szopik,nem mérem.Majd holnap arra is lesz időm,kiváncsi lennék rá.Ha majd látom,hogy keveset,kipótolom tápszerrel.Én nem csinálok belőle gondot.Szopik amennyit tud,aztán pótolom,ha kell.A lényeg,hogy hízzon,fejlődjön.Eddig nem kapott tápszert,csak a 4.5. napon 30 ml-ket,amíg beindult a tejem. :wink:
Most ennyi,mindenki alszik,én várom a szökést. :lol:
Vendég

Murphynek és a kis Petrának szívből gratulálunk, s várjuk őket ide vissza fényképpel, beszámolóval!

Kriszta, nagyon édes Eszter, jó, hogy hírt adtál magatokról, s köszi a képeket, nem fárasztasz vele, jöhetnek még!

Cosmo, megkaptam a privit!

Lilisgabi, ha megvan a napi 5-6 pisis pelus és a hetenkénti mérés alapján jól fejlődik Lotti, szerintem felesleges tápszerezned! Az egyrészt macera, másrészt pedig drasztikusan tudja csökkenteni a tej mennyiségét, mert miatta ritkábban kerül mellre a baba. Természetes, hogy kevesebbnek érzed a tejed, hiszen beállt a kereslet-kínálat! És különben is, Lotti épp túl van (vagy még tart?) a 6 hetes tipikus fejlődési ugráson, ilyenkor pár napig átmenetileg többet kér szopizni, mert több lesz az igénye. Ha mindig meg is tudod szoptatni, pár nap alatt alkalmazkodik a tejtermelés a baba igényeihez, nem kell emiatt aggódni. Ilyen lesz még 3 és 6 hónapos kor körül is. "Az egészséges kisbaba az első 3-4 hónapban hetente átlag 115-220g-ot hízik, a negyedik hónaptól a hatodikig 85-140 grammot, és a második félévben 45-85 g-ot. A súlygyarapodást nem a születési súlyhoz képest számolják, hanem a gyermekágyas hét alatti legalacsonyabb súlyhoz képest." Részlet Márta Guóth-Gumberger - Elizabeth Hormann: Szoptatás című könyvéből. Mindenkinek csak ajánlani tudom! http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _szoptatas

Az oviban Lili jól érzi magát? Vigyázz, mert az anya titkolt idegessége átragadhat a gyerekre is. Nem bízol eléggé az óvónőkben? Nagyon nehéz elengedni a gyermekünket, de ez az élet rendje. Arra viszont felkészülhetsz, hogy 1-2 hét után elképzelhető, hogy Lili tiltakozni fog az ovi ellen, általában ilyenkor tudatosul bennük, hogy ez most már mindig így lesz. Hamar túlesnek rajta, a lényeg, hogy nem szabad engedni, mondván, úgyis otthon vagy a picivel. Nehéz, de megéri. Jót tesz egy 3 évesnek a közösség, majd győzöl csodálkozni, mennyi mindent megtanul pikk-pakk (mondókák, énekek, önkiszolgálás stb.).
ktc

Murphy:
Nagyon sok boldogságot, és nagyon jó egészséget kívánok Nektek !
Már 2 Petránk van :D
Ja,engem külön a Dokink jófejsége is érdekel,ha már nem adatott meg nekem ez az élmény:) Majd ezt is írd meg légyszi a szüléstörténetedben!

Lilisgabi: Ktc-vel tökéletesen egyetértek, már amit az oviról írt.

Kriszta: Nagyon édes Eszter, hihetetlen,hogy már mekkora nagy lányka. De nagyon szép!!!!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!
Ktc:Mindig jó olvasni téged,gondoltam,hogy fogsz nekem írni valami hasznos tanácsot! :wink: Köszönöm.Későn olvastam el,most kapott a gyerek tápszert.Reggel még nem volt időm oviba indulás előtt méregetni a kicsit,de szopott.4.40-kor,7.55-kor 10.08-kor csak szopott.11-től már sírdogált,rágta az öklét,de éreztem,hogy nincs sok tejem még.Mostanában két ciciből szopik.Így 12.45-kor lemértem,szopott 60 mg-ot. :shock: Gondoltam kevés,kevertem neki 100 ml tápszert,és 70-et lehúzott belőle.Úgyhogy éhes volt még.Napok óta figyelgetem,és rájöttem,hogy gyakrabban éhes.Így 2 óránként szopott,kivéve éjjel.5-6-7 óra felé kel reggel,akkor éjjel hogyhogy nem éhes? :roll: Most békésen fekszik az ágyban,beszélget egy plüssel,néha nevet neki.Jól elvannak. :D Nem adnék minden szoptatás után tápszert,csak az esti után,meg délelőtt egyszer.Nem jó szerinted?Nekem az a véleményem,hogy mindegy,hogy mitől,csak fejlődjön.mivel szopik napi 8-szor,ha abbból 2-t helyettesítek,vagy pótolok,nem lesz baja.Nyugodtabb leszek,hogy jól is lakik.Tudom ezeket a fejlődési ugrásokat,de én nem tudok vele ugrálni,mert egyedül vagyok itthon,itt a ház,oviba vinni-hozni időre a Lilit,Lottit úgy etetni,altatni,stb...Ismeritek.Na,ennyi szoptatás többé nem jön elő,csak most gondoltam tudatom veletek,hogy már így állunk. :D

Lili ma már nem is sírt,bement egyedül a terembe.Tegnap megtanulta a Dióbél bácsit,egy nap alatt az oviban,és egész estig azt mondtuk itthon.Meg reggel is odafelé,hogy elmondja az óvónéninek.Megbízom az óvónőkben,tetszenek,csak az nem,hogy a bejárati ajtó sokszor nyitva marad,és simán le tud lépni a gyerek.És az enyém szökős egyébként is.Meg a galéria a másik félelmem,hogy leesik,amikor jön le,mert nagyon meredek. :evil:
Vendég

Murphy és Petra!

Gratulálok, és várom a fényképeket is! :lol:
Betti

Kép
becsengo

Lányok! Lenne egy kérdésem: a 16. heti AFP-s beutaló adásakor van orvosi vizsgálat? Hétfőn megyek a dokinkhoz, jó lenne tudni, hogy készüljek.
ktc

Ktc: szerintem készülj úgy ,hogy lesz vizsgálat, akkor nem érhet meglepi. De ha vallatnának se tudnám megmondani,hogy volt-e, vagy csak a papírokat kaptam-e meg..... :shock: :oops: :shock:
Bocsi, nem tudok segíteni.

Banyoszka
banyoszka

KTC!
Nem volt vizsgálat! Az első alkalom után kb féidőnél vizsgált újra a doki (megnéztem a kiskönyvben 23.hét.) Utána egyszer amikor panaszom volt ,és ezenkívül az utolsó hónapban nézte a méhszájat többször.
Legtöbbször csak "kikérdezett" és a leleteket nézte. Feleslegesen nem zargatott.

Minden jót!

Kép
becsengo

Ktc: engem eddig már kétszer is megvizsgált a doki, de voltak keményedéseim, szerintem azért. Amúgy bizonyára nem vizsgált volna. Én nem hinném, hogy lenne most vizsgálatod. Ha nincs panasz, szerintem nem vizsgál!
Most hogy 2*250mg magnéziumot szedek, már nincsenek is keményedéseim!

becsengő: engem viszont az érdekelne, hogy uh mikor lesz. Nekem eddig 3 volt, egy amikor megállapították a terhességet, aztán a 12. és a 18. héten. Remélem nem csak a 30. héten lesz megint, mert már szeretném látni a babákat! Ja és érdekelne, hogy múltkor tudom beszéltük a terheléses cukrot az sztk-ban csináltattad. Arra gondoltam, hogy a mi kis sztk-s beutalónkat beviszem legközelebb a dokihoz, és kérem, hogy jelölje be a szükséges vizsgálatokat ő, és akkor biztos elég lesz! VAgy szerinted ez hülyeség?

Kata
labkat

Köszi a válaszokat! Annak örülök, hogy ha nem muszáj, nem piszkál. Panaszom szerencsére nincs. Ma este csináltam két béna képet (tőlem most erre tellett), felteszem nektek is. Bocsi a vakuért és a rossz minőségért, a lényeg azért látszik!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2012.02.18 09:55-kor.
ktc

Ktc: majd írd meg Te is a számodat, ha közbejönne nekem valami. Most is 2napig nem volt netünk. Ami közbejöhet: ha nem tudom úgy alakítani az etetést, vagy ha az allergia miatt nagyon szarul leszek. De ha nem tudok menni, akkor mindenképpen írok SMS-t és akkor ha legközelebb jössz, akkor viszem a cuccot. Te mikor jössz legkorábban és szerinted mi az az időpont amikor még tuti ott leszel? Ha ott kell várnunk (mert bent vagy) az nem baj, csak a szopi miatt nem tudok olyan pontos lenni.

Én úgy emlékszem, hogy nem volt vizsgálatom a 16.héten. Inkább utána 22. környékén, akkor kenetet is vettek.
Már milyen szépen látszik a pocid :)

Kata: szerintem neked lehet több UH, mint az egyes terheseknek.

Kriszta: de jó, hogy hoztál képeket!

Kép
Kép
cosmopolita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?