Új privát üzeneted érkezett!

Alig győztelek végigolvasni titeket, most próbálok reagálni is.

Csipike, nagyon boldog szülinapot kívánok neked!

Szőr-dolog: talán mintha lassabban nőne és ritkább lenne a gyantázott/borotvált részeimen. A hajam viszont nagyon hosszú lett, s végre kevésbé hullik - vannak a hormonoknak jó dolgaik is.

Bea, a hosszú ujjú bodykat jó áron lehet outletekben is venni, a Soroksári úton van a régi Baba-Mama Toys, az most outlet, én ott szoktam Borinak vásárolni bodykat, neki már 98/104-es kell, olyan is van.
Keresztszülőség: Borinak 8 keresztszülője van, abból 3 pár (nem mind házas) és kettő még szingli keresztmami. Ráadásul a 8-ból a 2 külön keresztmami nem is volt jelen. Katolikus keresztelés volt, előtte mi házasodtunk közvetlenül, de én nem vagyok megkeresztelve. Nagyon puritán és épp ezért szép volt a szertartás, a pap kicsit beszélt a házasságról, aztán 2 percben összeadott minket, megint beszélt kicsit a keresztségről, majd szólt, hogy most már behozhatjuk a templomkertben játszó kétévesünket a keresztelésre. Ennyi volt. És mondom, katolikus. Azóta sem fizettünk pénzt, de tuti, hogy a kicsit is oda fogjuk vinni. Anyósom nagyon vallásos, az ő kedvéért (nagyon szeretem) szívesen megtettem volna többet is. Ja, a több keresztszülővel sem volt gond, pedig pl. bátyám sincs megkeresztelve. Ez erdélyi szokás, a 8-ból rövid idő alatt úgyis kiderül, kik maradnak meg. Így vannak rokonok és barátok is köztük. Aki kimaradt, az pedig most kaphat majd titulust.

Boruska és Ildi, gratulálok a jó eredményekhez!

Kakti, a mensihez képest én 16 hét 5 napos leszek az AFP-s vérvételkor.

őssejt: nekünk most ez túl drága, s nem igazán látjuk a felhasználhatóságát, így jegeltük a témát.

Edit, pénzen aggódni? Megértem. Azért akartam újra dolgozni, hogy legyen gyedem, de hát a munkában töltött 79 napra nem fog járni. Ebbe is majdnem tönkrement Bori, annyit nem ért meg a dolog. Nálunk az a helyzet, hogy mindössze családi pótlékot fogunk kapni pluszban a kicsi után, mert mivel Borival gyesen és fokozott ápolásin vagyok, szociális alapon ebbe a családba újabb juttatás (értsd: gyes) nem jár. Én jelenleg ennyit kapok: gyes 25795, emelt családi pótlék 23300, fokozott ápolási kiegészítés 7740. Ehhez még összekapartam ideiglenesen, évente megpályázandó szociális támogatásokat az önkormányzattól, de az már nem számottevő összeg, a minimálbért meg sem közelítem. Férjem max. 100-at hoz haza, ideje sincs mellékállásba menni. Szerintem a csapatban mi állunk a legfényesebben!

Ma döbbenetes tapasztalatom volt: az eddigi max. 1 órás központban sétálós vásárlós körutam ma 2 órámba telt! Lassan mozgok, pedig ez még csak a 4. hónap! Mi lesz velem ezután? Mentem a buszmegálló felé, nézem, jön-e a busz, elérem-e. Aztán elkezdtem magamon kacagni, hogy minek filózok én ezen, szaladni úgysem tudok! Ha elmegy, hát megvárom a következőt. 15 perc alatt már csak odaérek a kanyarba! Erre délutánra a keresztcsontom is benyilalt, menni alig tudtam. Tök jó. :evil:
ktc

Ktc Akár hiszed akár nem, lesz ez a mozgásdolog még jobb is. A középső harmad általában fitten telik. De úgyis tudod. Bár volt amikor kedves kislányom (3. gyerek) ráült vmi idegre, napokig sántikáltam. Keresztcsontom, szeméremcsontom nekem is fájt, akkor lazulhattak. De később jobb lett.
Aztán a 3. harmad.. Na, azt ne taglaljuk. Tolatás, pöfögés, szuszogás - mint egy szép öreg gőzmozdony :D :D

Sajna rá kellett döbbenjek, hogy anyósom finom ízletes házikosztja készítette ki a gyomrom. A kórházban 5 hétig ugye nulla só, zsír, fűszer. Erre itthon jöttek a jó telt ízek. Gyomrom paff. Tegnap főtt krumpli+vaj+só volt a menü. Csodák csodája sokkal jobban voltam. Na ja, éjjel meg megéheztem. Ma diétás rakott krumplit csinálok magamnak, a többieknek gulyás és lángos lesz a menü :( . Azt is szeretem, de nem merem.

Vicky A 18 hetes genetikai UH valóban a "kötelező" vizsgálat része. Nálunk a rossz AFP eredmény után egy nagyon nagy felbontású UH-n, zseniális szakorvos vizsgál. Persze ehhez utazni kell vagy 50 percet a megyeszékhelyre és kivárni a ezer sorstársat.
pammut

Edit Én is kérdezek még okosat. Idén aug. 31-ig fogok papíron dolgozni (onnan kezdődik a táppénz) és van még közel 10 nap szabim is. Tehát 2009-ben pár nap híján lesz 180 munkanapom. Ebben az esetben is beleszámítják a táppénzt a gyed kiszámításába?
pammut

Bori!

Hát pont ez volt a kérdés nálunk is. De ugye tudod, hogy nem munkanap, hanem naptári napról kell beszélni?
Szóval elvileg sajna Neked is az van, mint nekem. Ha most mész szabira, a nagy rész táppénzből számolódik. Kivéve, ha így eléri a jövedelmed a minimálbér kétszeresét, mert akkor nem érdekes, mennyi napod van. Szóval az a lényeg, hogy december 31-től visszafele számolva 180 nap alatt meglegyen a minimálbér kétszerese és akkor max GYED-ed lesz.
(vagy nem jól értem? :roll: )
Vendég

Kepzeljetek! Feri komolyan gondolta, hogy hazaerkezesunk utan ket napig meg ne mondjuk el a babat a szuleinek, majd csak 4D uh utan. Fogalmam sincs, hogy tervezi, mert azert mar latszik, hogy furcsa valtozas van a testemen. Nem azt mondom, hogy egyertelmu babapocakom van, messzirol sem, visszont hatarozottan pocakom/bendom van, ami feltuno, ugyanis mint irtam mar korabban en teljesen lapos hasu vagyok. Ezt a szulei is tudjak jol. Foleg ugy feltuno, hogy mashova meg nem hiztam.
Erre hallgatom tegnap elott, hogy beszel az anyukajaval telefonon es ujsagolja, hogy "Bea abbahagyta a tornat, megunta, ugyhogy most el van kicsit hizva, feljott ra egy par kilo, foleg kezeptajra, a dereka, meg a hasa nott."
Komolyan mondom, hogy merges lettem, rosszul esett, mert egyreszt tomeny kamu az egesz, masreszt meg a titkolozas miatt sem akarom, hogy azt higyjek, hogy hiztam. Majd ha hizom, akkor is eleg lesz vele szembe nezni, de igy artatlanul foleg nem akarok.
Meg amugy is: mar jo, hogy nem akarja megvarni a jovo tavaszt, amig megyunk haza a ket babaval es majd akkor jelentjuk be, hogy megszuletett, hogy meg nagyobb legyen a meglepetes. :lol: :lol: :lol:
Jah, es tegnap meg megker, hogy az elso ket napban ne szuk cuccokban legyek a szulei elott, hanem olyan bovebben, ami takarja az alakomat. Nah, ekkor szakadt el a cerna, ugyanis nincs olyan cuccom, ami takarja az alakomat, emiatt nem all szandekomban vasarolni, masreszt tokeletesen meg vagyok elegedve a sajat cuccaimmal, amiket szivesen hordok, nem all szandekomban egy-ket napig slamposan oltozkodni. :evil: :evil:
Vendég

Geri79! (mi is a keresztneved, jaj? :oops: )

Nem tudom, mennyire megoldható, de olyat nem lehet, hogy papíron Te mész GYED-re és a férjed meg marad melóban. Ő megtanulhatna sterilizálni, előkészíteni (nincs asszisztensed?) és Te csak addigra mész oda, mire minden készen van. Nem akarok akadékoskodni, de mondjuk Nálad fenn áll így az a gond is, hogy a nagy nehezen kiépített pacientúrád leépül ennyi idő alatt. Az ember ragaszkodik a fogorvosához, de ha huzamosabb ideig nincs, keres másikat és ha talál, már ahhoz fog ragaszkodni. Nem?
Remélem sikerül valami kompromisszumos megoldást találni.
A baba érdekeit kell szem előtt tartani, de ha anyagi gondjaitok lesznek, az nem lehet egy gyerek érdeke sem.

Én 1,5 éves korában visszamentem 8 órában dolgozni. Úgy tudtam megoldani, hogy 6:30-ra mentem melóba, hogy 14:30-kor végezhessek és akkor még van időnk valamit játszani együtt. Szar volt, de megérte, mert a bölcsi nagyon kiegyensúlyozottá tette.
Előtte meg anyós vigyázott rá heti egy napot. Ami szintén jó, mert a mai napig simán elvan náluk. Olyan, mintha haza menne, mi meg el tudunk menni moziba, vagy ahova akarunk.
Persze nem örültem volna, ha az első perctől vele van csak, de a stabil egy nap nagyon régóta megvan.
Vendég

Bea!

Mondhatnátok, hogy elveszett a bőröndöd. Járhatnál két napig Feri pólóiban. Mi az a két nap?? :lol: :lol: :lol:
Vendég

JA eszembe jutott, hogy kocsival mentek. Akkor passz :roll:
Vendég

Lányok, felcsigáztatok ezzel a gyás kérdéssel. Ma reggel nem tudtam aludni, gondoltam hajnaltájt keresek valami kalkulátort a neten, hogy megtudjam, mennyi az annyi. Kalkulátort nem találtam, viszont eddigi elképzelésem sajnos megerősítést nyert, nevezetesen, az evás kivétem nem képezi alapját, tehát a tényleges jövedelmemhez képest röhejesen keveset fognak adni :x

AFP-ről olvastam itt a babaneten, és úgy tűnik, elég csalóka dolog, 4-5 fölötti értékeknél (normál 2.5) is tök egészsésges gyerkőcök születtek.

Két napja félálomban mintha buborékokat éreztem volna a méhem környékén. Csalóka a dolog, mert éhes is voltam, korgott a pocim, de ez a bugyborékolás szerintem a gyerkőc volt. (vagy legalább is szeretném ezt hinni, első babásként még korán van hozzá :) )

Hízás: mintha megindult volna a dolog. Tegnap látott egy barátnőm, aki azt mondta, ha nem mesélem, nem mert volna rákérdezni, mert pont úgy festek, mint aki 1) vagy terhes 2) vagy csúnyán elhagyta magát. A pocim picit nőtt, a fenekem viszont sajna egyre kerekebb, két és fél kiló plussznál tartok a májusi formámhoz képest. Nálatok mi a helyzet ezen a téren?
juci-77

Hát Bea, hacsak anyós nem teljesen vak, szerintem nincs esélyed :roll: Azért aki már szült, az szerintem kiszúrja, hogy egy nem egy kis plusz van rajtad. Az viszont kínos lesz, ha még a 4D előtt rákérdeznek. Értem én Feri álláspontját, csakhát mit vár a 4D-től? Ha olyasmit hallana, amit nem szeretne (ilyen természetesen nem lesz, Kristófnak egészséges, szép tesója fejlődik :wink: ), akkor nem nem mondana semmit?
juci-77

Szerintem Feri a csodás babaképekkel akar odaállítani büszkén anyuka elé. Ha ezt 2 hónappal ezelőtt szerette volna, megértem, de nem a félidő környékén!!!! :shock:

Juci!
EVA-ról halvány fogalmam nincs! De ha ez olyan, mint az osztalék, akkor szerintem nincs benne, mert nem rendszeres jövedelem. Ha "olyan jól megy a cég, hogy ki tudsz venni, miért nem jelented be magad többre" kb ez a magyarázat.

Szerintem az első gyerekesek sem rendelkeznek kevesebb érzékelővel, csak nem tudják, mit kell érezni. Többnyire nagy rúgásra várnak, amit kívülről is lehet érezni. De ha tudod, hogy mit várj, sokkal hamarabb érezheted Te is!

Nem akarsz vonalzót csinálni? Hm?
Vendég

Juci: Feri abban bízik (nah meg persze én is), hogy 4D-n meg tudják mosdani a baba nemét és ezzel együtt mondhatjuk el a hírt, hogy még nagyobb legyen a meglepetés. De én azon a véleményen vagyok, hogy elég nagy lesz a meglepetés önmagában is, ha bejelentjük, hogy lassan négy hónapos terhes vagyok, nem kell ezt még a baba nemével is megfűszerezni. Főleg, hogy rosszul is elsülhet, mert nem biztos, hogy fogják értékelni a hosszú titkolózást.
Másik: én már annak is örülök, ha a parkolóból feljutunk a lakásba anélkül, hogy rákérdeznének ők és bejelenthetjük mi. Nem akarom két napig úgy együtt lakni velük, hogy közben minden percen amiatt parázom, hogy ők kérdeznek rá (akár poénból is), hogy nem-e vagyok terhes, mert akkor azért már nem fogom kihazudni magamból a gyereket, így meg szerintem gáz, hogy nem mi mondjuk előre, hanem csak lebukunk.
De majd megpróbálok összehasonlítási képet csinálni jelenleg valamelyik hordott ruhámban és előszedek egy nem-terhes fotómat, megnézem, hogy úgy mennyire feltűnő.
Vendég

Szerintem lehetne valami vicces formába terelni a dolgot. Főleg, hogy nem nagyon kéne bőröndöt cipelned, nem?

(HAHÓ FERI! HA OLVASOL, SZERINTEM SOKKOT KAP A CSALÁD, HA MÉG NAPOKIG TITKOLOD! AZ MÉG ÉRTHETŐ, HOGY SZERETNÉTEK SZEMÉLYESEN ELMONDANI, DE AZ, HOGY MÉG OTT IS VÁRATJÁTOK, INKÁBB NEGATÍV ÉRZELMEKET KELT)
Vendég

Babaszoba: köszönöm az ötleteket. Bordűrt nem akartam ragasztani, hanem esetleg ezt az indamintát felfesteni a két szín közé és akkor nem is muszály egyenes vonalnak lennie, hanem mehetne szabálytalan hullámvonalban. Azért is vágyok kislányra, mert nagyon szeretem a tündéreket és a leveles indák közé felfestenék néhányat, de fiúszobába ez túlzás lenne :(

Ma reggel meg is jártam a védőnői szolgálatot. Átírtak március 1-re :( :cry: Egyébként aranyos volt a nő, meg kedves és fél óra alatt végeztünk is. Legközelebb 3 hét múlva kell mennem és sajnos csak csütörtökön tudunk találkozni. Ami azért lehet probléma, mert ilyenkor nekem az egész napot ki kell vennem, nincs értelme már átmennem Debrecenbe. A jövőhéten is csütörötkön megyek a dokihoz, arra kéthétre meg ide vissza. Gyakorlatilag majdnem az összes csütörtökömet ki kell kérnem. Nem tudom mit fognak szólni hozzá a melóban :( :oops:

Hízást én nem nagyon vettem észre, bár eddig se voltam vékony. Inkább talán átrendeződtek a zsír-párnácskáim. :)

ananácska: a férfiaknak időnként érdekes elképzeléseik vannak! :) A szülei szerinem 4D UH nélkül is ugyanúgy fognak örülni a picinek, sőt lehet hogy rosszul is esne nekik a titkolózás (arról nem is beszélve, hogy hazudnotok kellene)

ktc: a "lassulást" én is észrevettem. Olyan érzésem van, mintha mostanában jobban hatna rám a gravitáció :lol:
zuzmooo

Megpróbáltam :( Azt írta, hogy 14 hetes vagyok :roll: Majd még gyakorlom kicsit, ha nem megy kérek segítséget. Most futnom kell dolgozni. Az egyik állandó megbízómnak ma jelentem be a nagy hírt, kiváncsi leszek, hogy reagálnak. Ha jó nekik, megoldom a helyettesítést, ha nem akkor, valszeg nekiállnak keresni az utódomat...
juci-77

Sziasztok!
Nori: Erika vagyok, de a leanykori neven Gergely volt, ugyhogy mindig is Gerinek szolitottak a barataim. En nagyon besz*ri vagyok, nem mernek GyES alatt dolgozni, nalink gyakoriak az ellenorzesek, nagyok a buntik, kicsi faluban lakom, nem dagad a joindulattol... :evil: Azt hiszem, en is hasonloan fogok cselekedni, mint te, 1-1,5 eves koratol visszamegyek dolgozni, anyukamek, ahol most lakunk, ugyanabban az udvarban van hazuk, ahol a rendelom, ugyhogy ha hozza atdobom a gyereket, meg 2 beteg kozott is atlibbenhetek hozzajuk. Mar felvettem valakit, akinek fokozatosan adogatok at a betegekbol, de attol nem tartok, hogy majd ha visszajovok nem lesz nekem eleg, mert sok helyrol jarnak hozzam, meg Varadrol is kijarnak, remelem ennyi ido alatt nem felejtenek el. De az elso 1 evbol nem szivesen adnek senkinek, foleg hogy anyukam turelem szintjen meg van mit fejlodjon... :oops:
Bea: en most vagyok ugye 16 hetes, 53 kilo, de csak a hulye nem latja, hogy mitol van a pocakom. Szerintem pont azert, mert olyan szepen lefogytal, lesz nagyon nyilvanvalo a pocakod, bo polo ide vagy oda.
Juci: En is szedegettem fel mar nehany kilot, de meg mindig kevesebb kilo vagyok,mint tavaly telen baba nelkul. Csak nalam az a baj, hogy csak derektol lefele szedek fel: minden bordam kinn van, viszont a fenekem oriasi es a labaim meg jo vastagak, es a tavasszal szepen ledolgozott narancsbor is kezdi felutni a fejet. Szoval tok cukin nezek ki. :cry:
geri79

Sziasztok!

Nem vagytok elfelejtve, csak nincs túl jó kedvem... :cry: :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Bea, férjed nem tudod rávenni, hogy elálljon a titkolózástól?
Már csak azért is, mert az ilyen vékony lányoknak, mint Te is, általában a 12. hétig sem sikerül titkolni a terhességet, nem félideig :)

KépKép

KépKép
beneildi

Edit: Mi a baj? Tudunk segíteni?
zuzmooo

ézsóné! Mi a baj?

Kép
Kép
ronci

Edit!
Mi a gond? Tudunk segíteni?

Nekem sincs nagy kedvem semmihez (ennyit a második trimeszter aktivitásáról). Még fórumozni sincs hangulatom... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ktc: hat, nalam nem lassulas van, hanem porges: delelott ledolgoztam a munkaidomet, utanna kitakaritottam a rendelot a valtasnak, utana kitakaritottam a hazban- foleg a konyha volt ramaty, mert anyukam befozott, utana parommal kifestettuk a leendo haloszobankat az elso reteggel, ami feher- eredetleg harom szin lett volna benne: bordo, gyekeny es feher a plafon, de nalunk kilatszanak a gerendak, amiket Joco mar lelakkozott mahagonira, es az olyan jol mutat a feherrel, hogy nagy a kisertes, hogy igy hagyjuk, csak felek, hogy hamar ossze fog koszolodni, foleg aranyosan mindent osszetapogato kis kezek altal...
Ronci: hallottal mar valamit errol a dokirol: Dr. Ditroi Peter. Az en dokim hozza javasolta, hogy menjek uh-ra.
geri79

Aranyosak vagytok! A férjemmel vesztünk össze többször az elmúlt napokban. Néha úgy érzem, hogy hiába idősebb nálam 6évvel, túl nagy gyerek még mindig.. :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Tutira le fogom beszélni a tervéről Ferit. Szerintem nem lesz nehéz, mert valójában már ő is alig várja, hogy elmondhassa. Két hete már lelkiismeret furdalása volt a pocakbabával szemben, merthogy Kristóf még alig fogant meg, máris újságoltuk mindenkinek, ez a szegény második baba meg már hónapok óta velünk van, mégsem tud a létezéséről senki. És hogy azt fogja hinni, hogy őt kevésbé szeretjük.
Még nekem kellett vigasztalni, hogy a pocakbaba tudja jól, hogy szeretjük és hogy ő csak annyit érez, hogy mi itt helyben szeretjük, fogalma sincs arról, hogy 1500 km-re még nem tudnak róla.

Összevágtam három képet az összehasonlítás miatt.
Az első még májusban készült, oldalbeállítást nem találtam, de azért szerintem szemből is látszik, hogy nem nagyon dudorodik nekem alapban a hasam ki.
A második kép most van szemből, ezen még nem is nagyon látszik semmi, csak az, hogy a derekam vastagabb és most úgy látom, mintha a mellem is nőtt volna. :?: :?: :roll:
A harmadik most van oldalról, szó sincs róla, hogy ez nagy pocak és száz méterről észrevenni, de az eredeti laposságomhoz képest az én testemen már látványosnak számít, mindez úgy ekkora, hogy akaratlanul is behúztam fotózás közben. (Ettől kisebb nem lett, de fotózás végén vettem észre, hogy kapkodok a levegőért, mert végig visszatartottam. Hát jah, ilyenek vagyunk mi nők, ha villan a vaku, akkor egyből has beszív, mell kinyom. :lol: :lol: :lol: )
Kép
Vendég

Edit, szerintem ne aggódj, kibékültek hamarosan. Apáknak is nehéz ezzel az új helyzettel megbirkóznia :wink:

Bea, én nem kisérleteznék a titkolózással :wink:
bár én irigykedem is, engem folyamatos koplaltatással se lehetne ilyen vékonyra fogyasztani :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Annácska, szűk ruciba ezt letagadni nem lehet!!!! 8) 8) 8) Feri, ne csináld már, komolyan mondom, ez nem fair a családdal szemben,hogy így summantani akarsz, neked fordítva hogy esne? Mondjuk ha az asszony csak most közölné, ja, képzeld apa, mindjárt félidős terhes vagyok :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok Csajok!

Edit! Közöttünk több, mint 7 év van, de én is ezt szoktam érezni. Hidd el, hogy hamarosan kibékültök.

Bea! Én nem próbálnám meg ezt a pocakot eltitkolni. :) Nagyon szép kis pocid van.

A tegnapi fejfájásomról annyit, hogy bevettem egy fél fájdalomcsillapítót és kb 1 perc nem telt el és az is kijött belőlem :evil: Zsoltika azt mondja, hogy biztos tudat alatt tudtam, hogy nem szabad bevennek és azért...

Ma megyünk a volt munkahelyemre. Már nagyon várnak. Kíváncsi leszek mit mondnak majd az én pocakomra is.

Az AFP-t nekem majd szeptember 23.-án csinálják. Addigra (ha jól számoltam) már a 17. hetet is betöltöm. A doki ezt mondta időpontnak én meg engedelmeskedem.

Szép napot!

Reni

bellerreni
Eger

Szerintem működne Edit, hirdetni lehetne a babás oldalakon. Elküldenék neked a jövedelmeket, meg mindent, te meg egy szépen megszerkesztett szakértői dokumentum keretében válaszolnál, tgyás ettől eddig várhatóan ekkora összeg, gyed ekkora, főleg a gyeden lévő anyukák nem tudják, hogy hogyan mint változik az ellátásuk. Jó most nem milliókról beszélünk, de havi 10 e szerintem simán bejönne.

Min vesztetek össze? Ne légy úgy elkenődve, a viták mindig elmúlnak.

Zuzmoo: ez álomszép, én is a felső sárga alsó zöld párti vagyok. De a sárgába is tegyél valami kacskaringós mintát de azt már fehérrel, vagy zölddel. A sárga olyan, mintha sütne a nap. És attól mindig mosolyoghatnéka támad az embernek, tehát a függöny is vagy ekrü, vagy halványsárga szép zöld sötétítőfüggönnyel.

Annácska: hát itt a tök ismeretlen portások, munkatársak messziről kiszúrták, hogy babát várok már a 3. hónap előtt. Kizárt, hogy az anyósod, aki ismer, aki látott már állapotosan, aki már szült ne venné észre.

Sebesség: nekem hazafele egy nagy dombot kell megmásznom, na eddig fellihegtem, de mostanában 2 helyen meg kell állnom. A sebességet tudom tartani azért.

Csajok sírás volt tegnap. De nagyon. Írtam, hogy otthon várt egy levél a Megyei Kórháztól. Tegnap este megnéztem: AFP érték 23, MOM 0,70, és a levél tartalma: Kérjük, hogy ellenőrző vizsgálatra jöjjön be. Na hiszti, bőgés minden. Hívtam a Zsoltit, barátnőket mondjanak valamit. Alacsony a MOM értékem (alsó érték Down-ra utal), teljes letargia. Feküdtem egyedül és magányosan az ágyon (hulla fáradtan, mert aznap is 12 órát dolgoztam) és folytak a könnyeim. Végig jártak a lehetőségek a fejemben, és közben… képzeljétek el annyira édes volt, határozottan éreztem, hogy mozog a pici, nem buborék, hanem mozgott, nem csak sejtés volt, hanem tény. „Anya, minden rendben velem, ne bőgj már, mert sós lesz a vizem” rugdosta nekem. Eldöntöttem, akármi is lesz Luca megszületik.
Ma hívtam a Megyei Kórházat, és – még életemben nem volt ilyen gyors egyetlen eü szolgáltató sem, tehát még jobban megijesztettek – ma 13 órára kaptam időpontot valami genetikai tanácsadásra. Nem tom mit takar, de megmondom nekik, hogy szerintem elszámolták a baba korát és most vagyok a 16. héten az én számításaim szerint. Miért nem hiszik el, hogy pontosan tudom mikor fogant? (legalább ennyi haszna van, hogy külön élünk, pontosan tudom, hogy mikor találkoztunk) És a szerint két héttel fiatalabb a baba. Na mindegy hülyén néznek rám az irodában, hogy megint folyik a könnyem. Abba hagyom és várom a délutánt. Szorítsatok!

zarja

Zarja: a AFP miatt elore szerintem tenyleg ne aggodj tulzottan. El tudom kepzelni, hogy mennyire ketsegbe ejtett az eredmeny, de amikor en itt rakerdeztem az AFP-re, akkor azt mondtak, hogy meg sem tudjak mondani, hogy hany eve nem csinaljak a vizsgalatot, mert szinte hasznalhatatlan az eredmenye. Nagyon gyakran mutat teveset, amit t tovabbi vizsgalatok megcafoltak, viszont olyan is volt boven, hogy tok jo eredmenyt adott, kozben meg baj volt a babaval.
Szerintem jo sok kismamat beparaztatott mar egy teves afp eredmeny.
Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen.
A sok kombi teszt eredmenyben elvesztem: neked nem volt kombinalt vizsgalatod? Ha azt mondjak, hogy szukseges, akkor megengedned a magzatvizvetelt?
Csak egy tipp: itt csinalnak egyszeru vervizsgalatos kesei down-szurest a masodik trimeszterben, quartett teszt a neve. Nagyon megbizhatonak mondjak es csak ver kell hozza, nem veszelyes. Nekem tavaly ezt csinaltak, akkor nem volt kombi teszt. Ha megnyugtatna, akkor gondolkodj el esetleg ezen is.
Vendég

Zarja, amíg nem nem jelentkezel le, hogy minden rendben volt természetesen, addig keresztben tartom az ujjam!!!! Ebben a topikban senkinek a babájával nem lesz semmi baj, és PUNKTUM!!!!
Igaz csajok????

Edit

Kép
ézsóné

zarja: Tudom, könnyű ezt mondani, de próbálj megnyugodni. Itt mindannyian nektek szorítunk! :wink:
Mindenképp festek valami mintát a sárga részbe is. A függöny most törtfehér, alul indaminta, a "sötétítő" pedig napsárga. Szerintem ezek maradnak a gyerekszobába is (esetleg a sárga sötétítőre hímeztetek valami gyerek-mintát)
zuzmooo

Bea: mint már mondtam, szerintem gyönyörű vagy, még pocival is. Én még véletlenül se néznék így ki, az én seggemmel, combjaimmal és csípőmmel inkább valami pocakos vázára emlékeztet az alakom.
Köszönöm a segítséget, tegnap már eldöntöttem, hogy nem érdekelnek az orvosok, engem bökdöshetnek, de a magzatvízhez nem engedem, hogy hozzá nyúljanak. Nem hiszem, hogy bármit befolyásolni tudnának jó irányba (legfeljebb rosszba), a természeten meg úgyse tudnak kifogni. Rafkósabb ő a dokiknál. A Luca meg ha megszületik, akkor eldől, hogy volt e érdemes aggódni, vagy sem. Ha volt értelme, akkor majd megoldjuk, ha nem akkor koccintunk pezsgővel.

Az aggodalom más irányból ered: hát az az apukám, akitől a nevem van, nos ő elmebajban halt meg egy elmegyógyintézetben. Akkor a dokik nem tudták megmondani, hogy mi a baja és mi történik, 33 éves koráig minden rendben volt, nagyon okos ember volt (egyetemet végzett, bányamérnök) aztán 33 éves kora után egyszerűen elhaltak az agysejtjei. Akkor születtem meg én 6 év sikertelen próbálkozás után (szegény anyu, ki lehetett bukva), akkor elvittek genetikai vizsgálatra (1980-at írunk) ahol azt mondták, hogy ez fiú ágon öröklődik, és ha rendezett családi körülmények között növök fel nem lehet baj. (Később tudtuk meg, hogy az apai nagymamám valahol az alföldi tanyavilágban halt meg, mint a falu bolondja, a tanyasiak adtak enni az őrült nőnek). Nos pár éve kiderült, hogy mégse biztos hogy ő az apukám, ugyanis újabb jelölt tűnt fel a színen, akire viszont állatira hasonlítok. Eddig még nem mertem elmenni dns vizsgálatra, de meglátom ma mit mondanak, akkor lehet, hogy mégis rászánom magam.

zarja

Zarja, kitartást Neked!

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok,
ma reggel a védőnőnél kezdtem. Nagyon aranyos fiatal csajszi. Beszélgettünk egy jót, lemért (fogytam fél kilót 2 héttel ezelőtthöz képest) és kérdezte, hogy mi van, mondtam, hogy érzem a babát esténként, ha odarakom a kezem, sőt ma reggel már úgy is éreztem, hogy nem volt ott a kezem, aztán Feri is érezte... úgy örült neki.. egész reggel földöntúli mosoly volt az arcán, hogy kommunikált vele a gyerek.
Erre mondta a végőnő, hogy ki van zárva, hogy első terhességnél már érezzem egy hete. Na de azért ha kíváncsi vagyok a szívverését meghallgathatjuk, de csak akkor, ha nem parázok be, ha esetleg nem találja meg. Mondtam, hogy mive biztos, hogy érzem, nincs félnivalóm.
Amikor rárakta a hasamra azt a zselét, majd azt a figyelő fejet, akkorát rúgott bele a gyerek, hogy ő is érezte, el volt hűlve, majd a kiskönyvemben gyorsan bejelölte az észlelhető magzatmozgást... :) Aztán kételkedve megkérdezte, hogy biztos, hogy csak 15-16 hetes a gyerek??? Mert hogy ennyi idősen nem szoktak ilyen intenzíven mozogni... hát ez ilyen Ficánka... :)

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Zarja:
A lényeg, egészséges Lilla babám 26-os és 0,9 es értékű volt, ez mint látod, a Tiédnél alig több.
Engem nem küldtek genetikai vizsgálatokra, de azért csóválgatták a fejüket a dokik, mert keveselték.

Nem látom, hogy hány éves vagy, de én akkor 27 voltam, optimista orvosok mondták, ez az életkor még nagyon ok, nem lesz baj.

De lehet ezt csak egy szimplán rossz időben levett eredmény okozza. Ill. én a neten azt olvastam, hogy nagyobb súlyú kismamáknál (nem vagyok képbe az alkatod illetően, de én rám sajna igaz volt) is előfordulhat téves eredmény.

Egyébként ilyen alacsony Afp-vel én csak kislányt láttam születni :wink:

Szúratni én se szúratnám magam, ezen sokan megrökönyödtek, de nálam nem kérdés down-os és egyéb beteg baba is jöhet, tudom nem lenne könnyű, de nem lenne szívem ilyen esetben sem magára hagynom, hiszen a miénk.

KépKép

KépKép
beneildi

Barbi, ez annyira jó, hogy már érzed a mozgását! :) Én még nem érzem ilyen határozottan, mint, ahogy Te leírtad, de a védőnő meg az orvos is kinevettek, hogy ilyenkor még nem valószínű, hogy a babát érezzük. Hát nem tudom, de az biztos, hogy míg nem volt a hasamban, addig ilyeneket nem éreztem: a köldökömnél, mintha simogatna, korábban meg olyat éreztem, mintha kidurrant volna egy-két apró, vékony kis lufi odabent. Tegnap este meg olyasmit éreztem, mintha kicsit megbokszolt volna. :)

Zarja, fel a fejjel, én is szorítok, hogy minden rendben legyen!!!

Bea, tudom, milyen érzés, hogyha nem mondjátok el. Igaz, én még csak 6-7 hetes voltam, nem találkoztam senkivel, mert szigorúan itthon kellett feküdnöm, és olyan rossz érzés volt, mikor a férjem hivatalos volt többször is a barátainkhoz, és nem mertük még elmondani. Helyette azt mondta, hogy beteg vagyok, elkaptam valamit, azért nem tudtam vele menni... Nagyon rosszul esett, mert már olyan szívesen elújságoltam volna. :) Helyette nekem is lelkiismeret-furdalásom volt, hogy hazudunk, ahelyett, hogy örülnénk. Persze örültünk is, de akkor is! Sőt, szüleimnek, is félve mondtam el, igazából várni akartunk a 10-12. hétig, de nem tudtam volna -ha ugyan csak a telefonba is- hazudni anyunak. Mit mondtam volna, hogy miért fekszem hetek óta, tanárnőként, akinek éppen nyári szünete van, és miért nem utazunk haza, legalább hétvégére?!

Kép
erusverus

Sziasztok!
Ma én is megjártam a védő nénit! Kemény 2 óráig kellett dekkolnom, mire végeztem. Megkaptam az AFP-re meg hepatitiszre a papírt, hétfőn kell mennem szúratni magam.
Zuzmoo, de jó, hogy ilyen hamar végeztél! :roll:

ktc! Akkor Te a családi kassza bűvésze vagy! :!: :wink: Nálunk is kb ennyi az összeg, csak mi egy fővel kevesebben vagyunk rá. :( Te leszel a példaképem! :D :D
8 keresztszülő?! :shock: :shock: Azt hiszem adtál egy tippet... 8)

Edit! Remélem hamar kibékültök és tudjátok beszélni egymással a dolgot! :P

Ananácska! Ha most ennyire látszik a poci, akkor semmi értelme titkolni, ebben igazad van! Feri! Légy szíves ne szúrj ki a kedves családoddal! Legalább hagyjad, hogy ők is izguljanak a 4D miatt! Ez még nagyobb öröm lenne nekik, hidd el! :wink:

Juci, Barbi! Nekem a dokinőm hétfőn már kérdezte, hogy érzem-e már a babát és nem kételkedett, hogy már legalább 1-2 hete. Úgy, hogy legyetek biztosak, hogy a picit éreztétek! 8) 8) :D :D

Zarja! Biztosan nem lesz gond a genetikain, pláne, ha tudod a fogantatás idejét. Ezért valószínűleg fals lesz az AFP. Ananácska jó tippet adott. Ha tudsz, csináltass négyes tesztet! (Azt hiszem így hívják.) Ha van még hozzá kombi teszted, az még jobb! Szorítok/unk nagyon, és ahogy Edit írja nem lesz baj itt ebben a topikban egy babával sem!! :!: :!: :!:

Kép
Kép
molmar

Ebédre bevágtam egy nagy tányér tejberizst, soksok kakajóval, és máris jobbnak látok mindent :D :D :D :D

Edit

Kép
ézsóné

Edit: En is a tejberizsen gondolkodom mar ket napja, de vagyom is ra, meg nem is, igy eddig elnapoltam, de ma mar tutira az lesz a kesoi ebedem. :D
Tegnap foztem egy akkora adag brassoit, hogy csak na, ugy gondoltam, hogy az tutira eleg lesz mara is, erre olyan jo tempoban fogyasztotta a draga uram, hogy mara mar csak kicsivel tobb, mint egy adag maradt. Szerintem azt neki adom en pedig vegre ehetek tejberizst.
Amugy azt utalom a legjobban, amikor annyi kaja marad masnapra, ami egy embernek sok, kettonek meg keves. :roll:
Mert akkor az egyikunk eszi, a masik meg nezi, vagy fozok valami mast, de akkor meg mar egyikunk sem akarja a regebbi kajat enni, igy megy a kutyanak, amit meg sajnalok.
Vendég

Sziasztok!

Zarja: nagyon szorítok én is neked a többiekkel együtt, nem lehet semmi baj, ha már ennyien szorítunk! :wink:

Ktc: te aztán tényleg életművész vagy, és mivel én még személyesen is taliztam veled, hát hogy ilyen nehézségek ellenére még milyen kis csacsogós, vidám! Hihetetlen! Tényleg példát kell venni rólad.
Köszi a késői választ. Kaptam én is 7-re időpontot 15.45-re. Te hányra jössz?

Lányok, én is érzem már a babámat, és nekem is sokan nekem esnek, hogy ez lehetetlenség ilyenkor, csak az anyukám és a párom hiszik el nekem - de hát ők a legfontosabbak :) a többi nem számít!

Képzeljétek mi történt tegnap. Az új melóhelyemen eljátszottam a havi fizum nagy részét. Bejött egy alak (a főnököm könyvelőjének adta ki magát, jól nézett ki, kedves volt bemutatkozott, meggyőző volt), és úgy átvert, hogy lehúzott 30 ezer forinttal a kasszából, és önként dalolva odaadtam neki. Mindent tudott a főnökömről,hogy hol nyaral, hogy hol a titkos rejtekhely a papíroknak, még telefonon is felhívta előttem - és képzeljétek mint utóbb kiderült nem is vele beszélt!
:cry: Sosem hittem volna, hogy ilyen megtörténhet velem! 50 ezer forintot kerestem a boltban, napi 11 órával, és most levonják a 30 -at. :(

Kép
zsizell

zsizell:ez szörnyű! Azt hinné az ember, hogy ilyen csak a filmekben van. :shock:
zuzmooo

Szia zsizell! rég jártál erre!
Ssszz! :shock: Sajnálom, ami történt veled! :( :( :(

Kép
Kép
molmar

Sziasztok Csajok!

Nóri, nem babaszoba lesz, hanem a miénk, egyelőre velünk lesz a picuri, a jövőt meg majd meglátjuk. 3 szobánk van, valahogy csak megosztozunk. :)

Bea, szerintem sem tudod eltitkolni. Próbáld meg lebeszélni a párodat a titkolózásról.

Zarja, szorítok! Ne aggódj, mindenhol elmondták hogy ez egy elavult vizsgálat. A négyes tesztet én is jó ötletnek tartom, annyi a hátránya hogy fizetős. Az integráltnál is ezt csinálják, csak akkor már ez a második vizsgálat, az első a kombi.

Voltam ma én is a dokinál, a hepatitis és toxo eredményeim még nincsenek meg. A többi eredmény jó, a koleszterinem magas kicsit, meg bacik voltak a vizeletben, de az lehet azért is, mert mire a laborba jut, addig nyáron szaporodhatnak benne a "drágák".
A lyme viszont megint kétes, de azért ez a rohadék beírta a kiskönyvembe hogy "SM", mert annak idején amíg nem tudták hogy mi a bajom, ezt akarták a fejemre olvasni, bár semmilyen vizsgálati eredmény nem támasztotta alá. Neki viszont azóta külön élvezetet jelent hogy minden papíromra ráírja. Csodálom hogy a szemészeti beutalómról lefelejtette. Az hogy a lyme eredmény kétes, az szerinte nem fontos. Jól felhúztam magam rajta. Mivel ennyire "szeretjük" egymást, nem is volt jó az EKG-m, ideges voltam mint állat, meg a vérnyomásomat sem írta be, mert magas volt. :evil:
Ja, és 9-én menjek felülvizsgálatra, vigyek nőgyógyászati javaslatot. Mi változott vajon az előző óta, nem is tudom. Na mindegy, jövő kedden úgyis megyek dokinénimhez, kell újabb antibiotikum recept, majd akkor kérek.

Első babás csajoknak. Igen, szeretem amikor a dokik jobban tudják hogy TE mit érzel. Azért mert nem a papírforma szerint alakul, attól még lehet hogy nem nekik van igazuk. No én a fentiek és emiatt is utálom a dokikat. Bár tisztelet a kivételnek, csak sajnos kevés van...

Edit, a pasik mindig gyerekek maradnak. Az én férjem is 7 évvel idősebb nálam, de sokszor a 18 éves fiam érettebbnek tűnik. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ildi: köszi megnyugtattál, akkor így nagyobb az esély lányra? Akkor lehet, hogy így utólag még jól is jött, ez a kis ijedség. Egyébként a barátnőm mondta, hogy vagyok olyan hülye, hogy akkor is megtartanám, ha baja lenne. Ő persze nem, ha meg is kéne szülni, beadná intézetbe. Ez olyan mint az autónk, meg a lakásunk: pici is, csúnya is, öreg is, de a miénk.
Szal én is megtartanám, lehet, hogy a karmám ezt írja (bár nem érzem, hogy így kéne büntetnie a sorsnak)

DE voltam ezen a nagy vizsgálaton, elég izé volt. Szal bementem és azzal fogadtak, hogy alacsony a MOM értékem (de a normális határon még belül van 0,65 az elfogadott és nekem 0,7), de elvégeztek további vizsgálatokat amiket nem küldenek ki postán, és most már elmondhatják, hogy nem látnak esélyt már Down kórra. És aláírtam, hogy mindezt meghallgattam. Ennyi. Jövő héten genetikai uh, akkor azért én erre még egyszer ráfordulok. De most már megszálltak az angyalok, eldöntöttem bármi lesz, nem hagyom befolyásolni magam, szép lesz egészséges lesz, lány lesz és olyan öntörvényű, mint az anya (uh, szenvedni fogok)

Zsizsell: uh, ez tényleg olyan hollywoodos volt. Ilyenek miatt lesz a legtöbb ember mogorva és bizalmatlan.

zarja

Fel fogok robbanniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komolyan mondom, én nem dolgozok év végéig, leszarom a pénzt most már...hát olyan szinten felba..tak a kedves ügyfelek ma... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Edit

Kép
ézsóné

Zarja!
Helyes, így kell ezt csinálni! Egyébként milyen további vizsgálatokat csináltak? Csak azért szeretném tudni, mert nekem is mennem kell genetikai tanácsadásra.

Kép
Kép
molmar

Hűha Edit! :shock: Én ilyenkor szoktam mondani a páromnak, hogy fusson egy kört a ház körül. :wink: Nem tudsz félrevonulni egy picit?

Kép
Kép
molmar

Ettem mérgemben egy szendvicset :shock: :shock: :shock: most már jobb...meg érzem,hogy Pocok simizi a pocakom belülről, és azt mondja, hogy nyugi anya, én szeretlek!!!

Edit

Kép
ézsóné

Zsizell :cry: én nem is gondoltam, hogy ilyen van MO-n, szegény :cry:

Zarja, tudományosan nem bizonyított, a dokim is alátámasztotta, hogy erre semmi szakmai magyarázat nincs, de a környezetemben összes kismamával szoktuk figyelni az afp értéket és ilyen alacsonyakkal tényleg csak kiscsajokat láttunk születni. De garanciát nem vállalok ezért a jóslatért :lol:

Örülök, hogy megnyugodtál. Emlékszem még milyen szar volt, sírni az alacsony afp miatt :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

AFP: én is úgy tudom, hogy az 1,8 alatti érték kislányra utal. Lucának alatta volt, a kisfiús ismerősnek meg magas volt. Szóval ennyit tudok tutira.
A 0,7 nagyon nem rossz. Hülyeség paráztatni valakit emiatt. Én nem is megyek el! :lol:
Down-szindrómás tuti nem lesz ilyen kombival.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?