Alig győztelek végigolvasni titeket, most próbálok reagálni is.
Csipike, nagyon boldog szülinapot kívánok neked!
Szőr-dolog: talán mintha lassabban nőne és ritkább lenne a gyantázott/borotvált részeimen. A hajam viszont nagyon hosszú lett, s végre kevésbé hullik - vannak a hormonoknak jó dolgaik is.
Bea, a hosszú ujjú bodykat jó áron lehet outletekben is venni, a Soroksári úton van a régi Baba-Mama Toys, az most outlet, én ott szoktam Borinak vásárolni bodykat, neki már 98/104-es kell, olyan is van.
Keresztszülőség: Borinak 8 keresztszülője van, abból 3 pár (nem mind házas) és kettő még szingli keresztmami. Ráadásul a 8-ból a 2 külön keresztmami nem is volt jelen. Katolikus keresztelés volt, előtte mi házasodtunk közvetlenül, de én nem vagyok megkeresztelve. Nagyon puritán és épp ezért szép volt a szertartás, a pap kicsit beszélt a házasságról, aztán 2 percben összeadott minket, megint beszélt kicsit a keresztségről, majd szólt, hogy most már behozhatjuk a templomkertben játszó kétévesünket a keresztelésre. Ennyi volt. És mondom, katolikus. Azóta sem fizettünk pénzt, de tuti, hogy a kicsit is oda fogjuk vinni. Anyósom nagyon vallásos, az ő kedvéért (nagyon szeretem) szívesen megtettem volna többet is. Ja, a több keresztszülővel sem volt gond, pedig pl. bátyám sincs megkeresztelve. Ez erdélyi szokás, a 8-ból rövid idő alatt úgyis kiderül, kik maradnak meg. Így vannak rokonok és barátok is köztük. Aki kimaradt, az pedig most kaphat majd titulust.
Boruska és Ildi, gratulálok a jó eredményekhez!
Kakti, a mensihez képest én 16 hét 5 napos leszek az AFP-s vérvételkor.
őssejt: nekünk most ez túl drága, s nem igazán látjuk a felhasználhatóságát, így jegeltük a témát.
Edit, pénzen aggódni? Megértem. Azért akartam újra dolgozni, hogy legyen gyedem, de hát a munkában töltött 79 napra nem fog járni. Ebbe is majdnem tönkrement Bori, annyit nem ért meg a dolog. Nálunk az a helyzet, hogy mindössze családi pótlékot fogunk kapni pluszban a kicsi után, mert mivel Borival gyesen és fokozott ápolásin vagyok, szociális alapon ebbe a családba újabb juttatás (értsd: gyes) nem jár. Én jelenleg ennyit kapok: gyes 25795, emelt családi pótlék 23300, fokozott ápolási kiegészítés 7740. Ehhez még összekapartam ideiglenesen, évente megpályázandó szociális támogatásokat az önkormányzattól, de az már nem számottevő összeg, a minimálbért meg sem közelítem. Férjem max. 100-at hoz haza, ideje sincs mellékállásba menni. Szerintem a csapatban mi állunk a legfényesebben!
Ma döbbenetes tapasztalatom volt: az eddigi max. 1 órás központban sétálós vásárlós körutam ma 2 órámba telt! Lassan mozgok, pedig ez még csak a 4. hónap! Mi lesz velem ezután? Mentem a buszmegálló felé, nézem, jön-e a busz, elérem-e. Aztán elkezdtem magamon kacagni, hogy minek filózok én ezen, szaladni úgysem tudok! Ha elmegy, hát megvárom a következőt. 15 perc alatt már csak odaérek a kanyarba! Erre délutánra a keresztcsontom is benyilalt, menni alig tudtam. Tök jó.