Új privát üzeneted érkezett!

Jázmin, akkor nektek is hasonló a gáz gondolom.Nálunk a havi rezsi(átlag!!!)70-80, mondjuk szerintem azért mert falun nagyon drága a net, városban töredéke ennek,persze télen simán 100.a hitel "csak" 60...na ,de akkor nem pánikolok az eon máshol se adja olcsóbban, hogy k*pja be... :lol:

Az a baj, hogy nálunk nem nagyon lehet variálni a radiátorokkal ,mert a ház hosszú és mindkét végét pont lakjuk.egyi ka háló, másik vége a nappali.a középsőkben levehetnénk, meg a folyosón, de akkor leesne a nyomás és vagy kikpacsol a kazán, vagy hideg van vmelyik végén is.De azt hiszem idén télen vastag melegítős megoldás lesz.gondosan követni fogom a fogyasztást és ha kell naponta ellenőrzőm.Csak ne legyen nagyon hideg tél..főleg, ohgy most folyamatosan itthon lesz vki és nem lehet 15-16 fokra visszavenni napközben... :?
tünci28

Piszok nagy szerencsénk, hogy mivel vadiúj a ház, amit vettünk (1 éves volt akkor és egy építőipari nagykutya építette magának), így a nyílászárók a legjobbak és a szigetelés is komoly, így tartja a hőt.Emlékszem, mikor panelba katunk, a redőnyt le kellett húzni téltől tavaszig a hálóba, mert a csukott ablaknál lebegett a függöny a széltől. :oops:
Az összes pénzünk a rezsire megy el, a többit megesszük.Nem járunk sehova szórakozni, nem iszunk, nem cigizünk, én meg nem járok fodrászhoz, kozmetikushoz.(sosem jártam)Egyedüli luxus a kutya, ő kb 8 ezer egy hónapban.(na jó, ha sutyiba veszem a jutalomfalatokat, akkor 9ezer) Jóideje a tesz-veszen veszem a ruháimat is.De ez nem panasz, örülök, hogy ilyen klassz házban élek, bár ennek is megfizettem az árát.

Kép
jázmin20

Ja, és nincs értelme lekapcsolgatni a fűtést, mert többet fogyaszt, amikor felfűti ismét.Nálunk a vendég és gyerek ( :cry: ) szoba le van tekerve, a nappali-konyha meg padlófűtéses.Gondolkozunk egy kályhába idén, mivel a legtöbb időt a konyha nappaliban töltjük.De nem lesz vele sok tennivalónk, mivel nincs rá pénzünk.

Kép
jázmin20

Jaj, én is imádom a házunkat, egy romhalmaz volt és mostmár olllyan szép, nagyon büszkék vagyunk rá! :) Az egyetlen, mai sokszor behatártolja a lehetőségeinket, ohgy egy kicsi autót sem tudunk venni, bár lehet fenntartani is gond lenne.Nem is a mindennapi utazásnál hiányzik ,mnidig is buszoztam, hanem egy egy bevásárlást, csak úgy tudunk megoldani ,ha megkérjük a barátunkat.Meg könnyebb lenne egy -egy családi kiruccanás is.De majd az is meglesz vlamikor, idővel.
tünci28

Nálunk is a gyerekszoba van pont a közepén a háznak..üres, illetve abban tároljuk a szárítót, vasalódeszkát, szobabiciklit.. :? még lámpa sincs a plafonon ,csa kegy izzó.. :? szóval ott lehetne levenni a fűtést, de nincs értelme.
Hú, emlékszem ,amikor a Papusommal laktam 5 évet, annyira spórolni kellett ,hogy kijöjjünk, hogy annyira levette a fűtést, hogy amikor hazaértem este munkából 14 fok volt a szobába..úgy feküdtem le a hideg ágyba, majd megfagytam..
tünci28

Igen meglesz.Én is szeretnék egyet, nekem volt mindig is, de aztán 2 éve eladtunk mindketten a sajátot és vettünk egy közöset.Azóta persze az uram használja, de reggel hoz munkába, délután meg jön értem a hintóval, úgyhogy örülök, mert van saját sofőröm.Bár azt a percet átkozom, amikor belementem, hogy odaadom a sajátomat.A mai napig síratom.És imádtam vezetni is.Dehát ez legyen a legnagyobb bajunk.Mutathatnál képet a házról.Akár priviben is, kíváncsi vagyok rá.

Kép
jázmin20

Gyerekszoba:nálunk egy szekrénysor van benne, ami már sehova sem fért.Plussz vasalódeszka és télen ott szárítom a ruhákat.Tök üresen áll és útálom ezért.
De mondtam is a drágámnak nemrég, hogy sebaj, majd ha lesz akciós gyerek a tecsóban, veszünk párat oszt lesz nekünk is....na ez baromság persze, de legalább néha röhögünk a saját bajunkon.

Kép
jázmin20

óó, nekem még jogsim sincs.Tavaly a terhességem elején beiratkoztam ,aztán ,amikor gondok lettek, kórházba kerültem, nem tudtam enni az órákra, utána meg.... :cry:
mindjárt nézek képet, bár újak nincsenek, de azért biztos találok vmit..
tünci28

Én még 96-ban leraktam és szerencsére balesetem nem volt, csak 2 koccanásom.Tulajdonképpen viccesek voltak.Az első, amikor még kispolskival száguldoztam, nem bírtam megállni és a pirosnál belementem az előttem álló seggébe, de megfogott a vonohorog és észre sem vette a sofőrje.Persze a kis kocsim eleje félig leszakadt...a másik a már új kocsival meg egy szintén pirosnál elbambultam és akkor is bekoccantam az előttem lévőbe, kiszálltam, hogy bocsánatot kérjek meg betétlap stb, de sávot váltott és szó szerint elmeneült...ezt a mai napig sem értem.

Kép
jázmin20

Lehet azt hitte lezúzod! :wink:

Na, küldöm, de nem ám leájulsz! :wink:
tünci28

te lökött miért ájulnék.... :?:

Kép
jázmin20

Na, majd mindjárt meglátod!!!!!!! :lol: Már ott is van, szívgyógyszert bevenni!!!!!!! :lol:
tünci28

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára franka 2009.08.28 09:45-kor.
franka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára franka 2009.08.28 09:45-kor.
franka

Franka... :cry:

Van egy kedves ismerősöm,remélem nem bánja, ha leírom, a topik elején egyszer-kétszer írt, de aztán elmaradt.Ő 20 hetesen veszítette le a babáját és Ő is egyetemre járt..azután gondlom , hogy nem volt semmihez kedve, nagyon- nagyon megviselték a történtek..s, aztán, akkor fejezte be, amikor már a pociban volt a már megszületett babája..Sőt, azt hiszem a védés, már a kicsivel volt..

Nem csodálom, ohgy nem volt kedved a sulival törődni.

Milyen szak ez?Mi leszel végül?

KépKépKép
tünci28

És most ,nem tudom ,hogy is van ez egyetemen, halasztasz?
tünci28

Franka:milyen szakra jársz?Minek tanusz?

Kép
jázmin20

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára franka 2009.08.27 13:07-kor.
franka

most mennem kell, azer a dolog, este felé jövök.

Holnap jön anyu, úgyhogy nem nagyon leszek.

KépKépKép
tünci28

Tünci,köszönöm,már jobban vagyok :wink: Piri megjött ma reggelre így majd a következő hónap lesz a miénk!Nem adjuk fel,most nagy löketet adtál te nekem mert csodák igenis léteznek!Jövök én még a pozitív tesztemmel hozzátok is :D :!:
Mikor kell megint dokihoz menned?Lehet írtad de elfelejtettem :oops:

Kép
anyci

Franka:ez mennyire jóóóóóóóóóó, minden elismerésem a tied!!!Állatimádókat imádom én is.
Kitörölheted utólag, rakj egy pontot és küld újra.Mi kíváncsiak voltunk rád, de mostmár tudjuk.Köszönöm!

Kép
jázmin20

Azért létezik az lányok, hogy a mai Magyarországon a tisztességes munka jutalma nem futja ki a havi rezsit?
Hogy nem elég fütésre, vizre, villanyra? Létezik, hogy önállóan csak párizsi meg zsömle futná, ha egyedül élnél?
Arra akarok rávilágitani, hogy lassan az emberi méltóság aljára kerülünk..
Mert jó, ne legyen, ne fussa nyaralásra, ne fussa nike cipőre, ne fussa havi egy mozira...na de már ne haragudjon az ország vezetése, pl Tünci olyan munkát végez, amit jónevü politikusaink fele soha nem, és 240 a gáztartozása és télen inkább beöltözik, mint fütsön? És itt most nem Tüncit kiemelve csak, de értitek remélem, hogy hova akarok kilyukadni? Milyen fizetés és milyen élet?
És ki ezért a felelős?

Ha most 80 milliárdot elvonnak az eütől, akkor mire fizetem a tb-t?
Szerintetek ki fogja majd az elvonást megfizetni? Szerintem mi. Majd magánba az orvosnak.

Betti
Kép
betti0412

Ma letrappoltam a lábam, 3 bioboltot forgattam fel, mire az utolsóban találtam savanyú káposzta levet. Ez megy mostanában. Nagyon jó cucc.

Franka
Privátokban megirták a lányok a régi topicomból, mert csodálkoztam, hogy átcuccoltak, hogy felbukkantak az ismerős kukkolók és sok volt a családi bonyodalom. Meg azok az olvasók, akik néha néha névtelenül nagy merészen én ;nagy igazságokat; mondogatnak meg.

Betti
Kép
betti0412

Ez politika, erről szól a játék...
Piacon nincs savanyú káposzta?

Kép
jázmin20

Betti ilyen nagy kaki ez az egész....
Le sem irom,hogy mennyi a párom éjjeli munkájára a fizetése,mert
kiröhögtök :( :roll:
Még az a jó,hogy otthon maszekul csinálgatja az autókat,ez kihúz bennünket a szarbul!Gondolom én a kicsi születése után 1 évvel már melózni fogok,Fruzsi napközibe megy...

Nálunk a fütés 8 kubik fa és egy prikolica csutka.
Mivel mi tüzelünk!Amikor gázzal fütöttünk kályhába,akkor kb.havi 9o euró volt az egy kályha!Igy fával egész télre a fütés olyan 5ooeurópa!
Most csinálja a férjem a központit nálunk,tüzelősre,arra a kályhára.,amit tavaly vettünk!Radiátorokért valakinek dolgozott!

Franka ez nagyon szép munka!(korház,állatkert)

Anyci mennek a drukkok a következő hónapra!
szintus

"Nálunk a fütés 8 kubik fa és egy prikolica csutka."
:shock: :shock: :shock:
Ez mit jelent?

Kép
jázmin20

a kubikot én sem tudom, valószínű, h vmi térfogat mértékegység. Szintus?
prikolica=utánfutó

*ezt találtam: A kubik alapszó mértékegységet (négyszögöl, majd méter) jelez. Egy kubik (köböl) =6,86 m3.

mekkora stréber vagyok! :lol:
franka

Prikolica!
Szintus én értelek!
Mert nálatok még nincs kiépitve a gáz. Anyósomnál sincs bevezetve még az ő részén a falunak. Tüzelnek, de szerintem melegebb is van.

Jázmin
Nyáron nincs káposzta, azt télen csinálják, én meg csak a levét vadásztam, azt lehet kapni literes kiszerelésben, bioboltban, nem olcsóért, de nagyon kell a savanyú iz. Ecetet mégsem kellene inni... :D

Szintus
Azért Szerbiában ezek a munkajogok még nem állnak sehogysem, örül az ember, ha luk van a hátsóján. Munkaügyi biróság, hát azt megnézném és nem lenézően, hanem sajnos mondom. Örülsz ha van munkád, bármilyen is. Talán ott még nagyobb a munkanélüliség is, mint nálunk.

Betti
Kép
betti0412

Anyci, te eltüntél egy időben, rég nem voltál. Megkérdezhetem mi történt?
Bár lehet, csak én nem tudom, vagy nem voltam eléggé figyelmes és már irtad.

(elnézést a betükért, de szerb a billentyűzet, a hosszú i után már végignyomkodtam az összeset, de nincs....)

Betti
Kép
betti0412

Betti:nálunk van télen, nyáron a piacon...csinálj kovászos uborkát, annak isteni még a leve...nyamiiiiiiiiiiii

Kép
jázmin20

[quote="jázmin20"]& írta:jázmin20quot;Nálunk a fütés 8 kubik fa és egy prikolica csutka."
:shock: :shock: :shock:
Ez mit jelent?

:lol: Az arányokat én sem tudom,de mi itt ezt igy hivjuk! :lol:
szintus

Tudom, a család legnagyobb szörnyülködésére meg tudok inni egy üveggel is.....

Hát nem tudom máshol mi van, de itt az Alföldön levegőt alig kapni.
Leszaladtam a boltba, a sarkon van, mint akit fejbe vertek. Egész nap sötét van a lakásban, redőnyök épphogycsak fel vannak engedve, tiszta homály minden, kereszthuzattal, de most benyomtam a klimát, pedig nem szeretem, mert ahogy itt dolgozok, a hátamra fúj pont, de nem birtam tovább. Miért kell már ez a 35 fokos tombolás?
Szivesen sétálnék, vagy valami program a városban, de ki sem lehet mozdulni.
Ezért kell bent dolgozni...

Betti
Kép
betti0412

Nálunk meg itt helyben van egy savanyúságos üzem,nagyon jókat csinálnak.itt is van mindig káposzta.
mostanra megjött minden csekk és Betti igaza van, mert NEM elég a fizetésem:víz, villany, gáz, kommunális adó-ez mondjuk negyedéves-ez nálunk a szemétdíj,internet, tv,mobil =78 ezer.Erre jön még a hitel.a fizum nincs 78.
Ezért nem is nagyon bánom ,hogy nincs autónk, mert ha vmi csoda folytán tudnánk is venni vmi kis régit, képtelenség lenne már azt is fenntartani, nem a benzin miatt, mert csak alkalmanként használnák, hanem az egyéb költségek,adó, biztosítás, stb.

Abban bízom ,hogy azért eddig mindig volt vhogy,amikor azt hittük, hogy :na ezt már nem tudjuk kifizetni, akkor is elég lett végül..legfeljebb kevesebb a hús, meg a "luxusétel" :lol:

Szintus, tényleg fával olcsóbb lenne, de nem tudtunk hová tenni vegyes tüzelésű kazánt, mert a hatályos ép.szabályok szerint a kazán helyisége nem nyílhat egyazon folyosóra a lakóhelyiségek folyosójával.. :evil: :roll:

Anyci, majd 9-én megyek, remélem minden rendben lesz és azután megyek csak védőnőhöz.

Megpucoltam majd az összes ablakot, de nem végeztem, elfáradtam.Még a redőnyöket is lemostam, meg a külső párkányokat, még lesz egy maratoni vasalás estére, mert elfogyott az uram ruhája.Szombaton mindenki dolgozik?Neki mennie kell.
Azt mondja annyi a melójuk ,hogyn em győzik.Tavaly ugyanezt kétszer ennyien csinálták.Ezért haragszom a melóhelyekre, mert nem is igaz mindenhol ,hogy kevesebb a munka, de azért elküldték az embereket és most megszakítják a maradékot.

Betti, eü.pont egy lappal korábban boncolgattam ,hgy mire mennyit fizetünk.
Amikor utoljára voltam a kórházban az orvosomnál,mondta, hogy elnézést, ha kicsit szétszórt, de előző nap már ügyelt és most kora reggeltől csinálja az ambulanciát(uh labor),(haza sem volt ideje menni egy borotválkozás erejéig) de igazából Ő van beosztva a szülőszobába is, úgyhogy fel-le járkál, meg mennek a kisműtők-gondolom ez az abortuszos, eü kaparásos,stb) meg aznap lesz egy nagy hasi műtéte, de most mindjárt lesz egy császár is...és az egész nőgyógyászat, + rendelők, terhespatológia,gyermekágyas részelg, szülőszobára 5!!!!!!!! orvos van...namármost ebből kettő tutti még nem is szakorvos....ezeken az osztályokon kb 50 nő lehet.Katasztrófa!!Ha még vonnak el pénzt, azt gondolom szintén béreken szeretnék megspórolni.De hogyan???EGymást műtjük majd, vagy mi?????????
tünci28

Betti a gáz már itt Temerinbe ki van épitve,ge elég gázos az ára is neki! :? A fával való fütés tényleg valamilyen másmilyen meleget ad,mint a gáz!Akár 23-25fokra is feltud melegedni a szoba sokkal kevesebb pénzből,mint gázzal!Mi mindég igy tüzeltünk gyerekkoromban is!Emlékszem,amikor kicsi koromban megkaptam a" csodaország"könyvet szülinapomta/karácsonyra,akkor a kályha elött ülve éjjel lapozgattam a annyira égett a tűz,hogy láttam :wink:

Igen,itt örülnek az emberek,ha dolgozhatnak,hallgatnak,mindent eltürnek
:? :( Szerintem is nagyobb a munkanélküliség itt,car a helyzet...
Nekünk tényleg annyival könnyebb,h van hol laknunk nem kell házbért fizetnünk!(férjem örökölte a házat a nagyszüleitől)
szintus

Betti klima kikapcs!!!!!!!!!!!!
Én már jártam ugy porul,hogy a hátamra fujattam....
Orvos lett a vége,pedig akkor olyan jól esett a 4o fokban!

Itt hőguta van..... :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szintus 2009.08.27 14:29-kor.
szintus

Tünci legjobb lesz,ha lassan elkezded bújni az orvosi lexikonokat,ha műteni akarsz.... :lol:
Nem semmi dolga volt a dokinak...
szintus

Jelentem itt délkeleten is 35 felett van már.Esőt akarok és 20 fokot!!!
Nem tudom mi lesz itt ebben az országban.Még jövőre jön egy ilyen válsághullám.Aki túléli, az talponmarad.

Szintus:az a házbér nálatok mit jelent? (bocsi, de nem értem teljesen) :roll:

Franka a stréber, biztos ezt is tudja. :lol:

Kép
jázmin20

lakbér, házbér.
Érdekes nekem ez már fel sem tünik ám, átvettem a vajdasági tájszólást, meg szavakat.
Az uram majiciáit már simán mosom, vasalom. :D
Anyu vegyestüzeléssel füt otthon, de csak ritka a gáz használata, akkora házat nem is lehetne, szerintem 100-as körül lenne a gáz csak havonta.
Jázmin én is akarok 20 fokot!

Betti
Kép
betti0412

Tünci
És akkor kérdezem, hogy egy ilyen tényleg jó orvos, ha két napja ügyel és beesik a te császárodra és elszúrja, hogy lehet hibáztatni?
Vagy olyan kaparja ki a méhed, aki még nem is szakvizsgás? És ha történik valami?
Ha van saját dokid, biztatóbb, mert ő nyúl hozzád, bár nekem az esti pálcák cserére már hazament és egy kis kezdő tette fel a 8at, hát megszenvedtük, ő is, én is.....de mi van, ha épp a te dokidnak is már az x.dik vagy aznap és már fáradt.......és hibázik. Mert ilyen körülmények között nem is annyira csoda.

Betti
Kép
betti0412

SOS PLÍÍÍZ adjatok egy tolmácsot, mert nem értelek titeket...
mi az a "majiciáit"???
ELŐSZÖR AZT OLVASTAM, HOGY A FÉRJEM MACIJAIT...de aztán gondoltam nem játszik már annyit a mackóval... :oops:

Kép
jázmin20

A trikóit.

Kérdés, csak én nem tudok belépni a freemailre, vagy mást sem enged? Fontos e-mailt várok és nagyon kellene bentről az adat, dehát igy....

Betti
Kép
betti0412

Betti, a majicák még csak hagyján, de a patikáit is te tisztítod? :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára franka 2009.08.28 09:46-kor.
franka

Franka:kérek engedélyt meghunyászkodni!
Kép

Hééé, amúgy nem vagyok ám analfabéta.Diplomás vóóónék.Csak nem értem a külföldi szakszavakat.
Mi az a patikáit tisztítás?????Kész vagyok tőletek. :D

Kép
jázmin20

Jázi, csak viccőtem! de má' törlöm is :) Ha nem mondod, is tudom, hogy okos vagy. Há' látszik a szemeden!!! :D

Veress Miklós: Vaseszű Mihók

Megkérdeztem az apám,
hátha megmondja talán:
miből van a vas,
miből van a víz.

Azt felelte az apám:
Ezt se tudod kiskomám!
Vasból van a vas,
vízből van a víz.

Megkérdeztem az anyám,
hátha megmondja talán:
miből van a só,
miből van a sár.

Azt felelte az anyám:
Ezt se tudod kiskomám!
Sóból van a só,
sárból van a sár.

Most már én is okos vagyok,
mindentudó szemem ragyog:
apából van az apám,
anyából van az anyám.
Én meg gyerekből vagyok.
franka

Patikát is én tisztitom kobojági....

Betti
Kép
betti0412

Patika, tornacipő...
Jázmin szegény megörül tőlünk lassan.....

Soccot is szoktam ám inni!

Betti
Kép
betti0412

Megőrjítetek.Direkt csináljátok.Betti, ha lennénk olyan nexusban igaziból, akkor most azt mondanám, hogy kapd beeee.De nem mondom, mert nem akarom, hogy megsértődj rám. :wink:

Franka:ez a vers meg beszarás! :lol:

És ti tudjátok mi az a vicsok???

Kép
jázmin20

A versről eszembe jutott az üvegtigris 2-ből Csoki és a szalmaegér!
"Tudod miből van az egér?Egérből bazd meg..."óriási duma, imádom azt a filmet.

vászisztdász socc?

Kép
jázmin20

Betti
kobojági :lol: :lol: :lol: háháhá
Ezt még sosem láttam így, leírva! Nem is tudom lefordítani. Egy strébernek is vannak határai! :oops: :D
a szokkot, képzeld, Erdélyben is így mondják!
franka

Hé te határtalan stréber:vászisztdász szokk???

Kép
jázmin20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?