Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

KIsmaszat!
Üdv! Szerintem egy 11 hetes babának inkább tápszert adj. Én egyébként ugyanígy voltam Lilivel, hogy egész nap szopizott, óránként, fél óránként, és nekem sem maradt estére. És nem is hízott szegénykém semmit, bár egészséges, élénk baba volt. Aztán a gyermekorvosom megelégelte, azt mondta, hogy adjak neki tápszert pótlásnak, mert szemmel láthatóan nem elég a tej neki. Attól kezdve a gyermek teljesen megváltozott. Lenyugodott, nem kéretőzött fel a kezembe sem, átaludta az éjszakát, mert este léggé tele tudta enni magát, stb. És nem fújja fel a tápszer, teljesen normálisan fejlődik. Sőt ő most lesz öt hónapos, és 6 kg.
Szóval egyet értek Karmennel, nem kell még a 3 hónapos babának ilyesmiket adni, csak anyatej, és tápszer.
Majd 4 hónaposan elkezdheted szoktatni.

Mindenkinek sok puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Lányok, köszi a jó tanácsokat, szívem szerint ém egyéves koráig csak anyatejezném, de szerintem ez nem fog menni. Most még nagyon jól gyarapszik (egy hónap alatt 1300 grammot hízott)de amennyit eszik, félek, nem fogom gyQzni.
Esténként néha cumisüvegbQl kell neki adni, mert lusta a cicibQl szívogatni. Ja. A zsivány, vettünk direkt szelepes cumisüveget, mert állítólag abból úgy tud enni mint a cicibQl, meg kell dolgozni érte. A csibész mit csinál ? 3 nap alatt rájött hogy ha enged egy kis levegQt a cuminál, akkor folyik a tej a cumiból, és nem kell dolgozni rajta. Ennyit a szelepes cumiról.Meg arról hogy jár túl egy 11 hetes baba anya eszén.
kismaszat

Szia kismaszat!
Gratulálok a pucurodhoz. Nem szeretnék belekotárkodni, hogy eteted a picit, de az én védőnőm azt mondta, hogy lehetőleg csak szoptassak. (Persze vannak kivételek, amikor kivételes esetekben kénytelen az ember előre fejni, mert el kell mennie valahova, és a picit otthon marad...
1. Rászokik, hogy cumisüvegből kap tejet, és ezáltal méglustább lesz szopni.
2. a fejés apasztja a tejet, mert a cicid nem kapja meg azt az ingert, ami által termelődik a tej. Vagyis helyesebben kevesebb tej fog termelődni.
Azért, mondják azt, hogy ha valaki nem szoptat, csak fej, hamarosan elapad a tejci.
Ezt csak jó tanácsként írom, mert lehet hogy kényelmesebb a kicsinek, de a tecinek nem teszel jót.
sylvia
Budapest XVII. kerület

Szia kismaszat!
Gratulálok a pucurodhoz.Kép
Nem szeretnék belekotárkodni, hogy eteted a picit, de az én védőnőm azt mondta, hogy lehetőleg csak szoptassak.
1. Rászokik, hogy cumisüvegből kap tejet, és ezáltal méglustább lesz szopni.
2. a fejés apasztja a tejet, mert a cicid nem kapja meg azt az ingert, ami által termelődik a tej. Vagyis helyesebben kevesebb tej fog termelődni.
Azért, mondják azt, hogy ha valaki nem szoptat, csak fej, hamarosan elapad a tejci.
Ezt csak jó tanácsként írom, mert lehet hogy kényelmesebb a kicsinek, de a tejcinek nem teszel jót.Kép
Inkább próbáld sűríteni a szoptatást, és ezáltal a tejci mennyisége is nőhet.
(Persze előfordul, amikor kivételes esetekben kénytelen az "ember" előre fejni, mert el kell mennie valahova, és a picit otthon marad...)
Sok sikert!
Puszi
Szilvi
sylvia
Budapest XVII. kerület

Sikerült a félig kész hozzászólást is elküldenem. Sorry Kép
sylvia
Budapest XVII. kerület

Sylvi,

érdekes ez is, máshonnan meg azt hallottam, hogy a fejéstQl lesz még több tejcsi, mert ha mindig full kiürítem, még több termelQdik. Most akkor mi az igazság ?

Timi
kismaszat

Kismaszat
Az igaz, hogy a mellet ki kell üríteni, ahhoz, hogy több tej termelődjön, de a szopi után. Tehát, ha már a baba jól lakott, akkor kell kiüríteni, a maradék tejcit.
Szilvi
sylvia
Budapest XVII. kerület

Kismaszat! Kenyér napi fél-1 szelet. Krumpli ritkán és fagyi meg szinte sose, nem is kivánom. A krumplit igen, de rágondolok kövérnek érzem magam és mindjárt jollakok pár falattalKép
Ja és a kenyeret csak melegen szeretem ami szinte sosincs a boltban igy alig kivánom.

Sylvi,Kismaszat! Orsit eleinte tömni kellett, mert hiába volt akkor is elég tejem lusta volt enni, meg bealudt. Én eleinte pohárbol itattam, majd Avent cumira tértünk át. Hát most se zabagép de nem evett kevesebbet a cumi miatt sem.
Probáltam leszoktatni a cumirol, már nem is kap belöle, most se kivánosabb.

Timi! a fejéssel az a gond, hogy én pl. elektromossal fejek és már semmit se sziv ki mire Orsi megint kitalálja hogy mégis éhes. Nosza itt a cici, és még tud belöle enni. SZerintem csak a baba tudja jol kiüriteni. A szopivan jobban stimulálja a tejtermelést, mert a szájával a mirigyeket jobban ingerli.
Barátnömnek is fájt eleinte a szoptatás igy ö csak fejt és bizony az eleinte tejcsárda királynö a 3. hónap végére már tápszert kellett adjon a kislánynak.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

Edina
Bálint gyönyörű kisfiúKép És nagyon szép neve van. A Bálint nekünk is rajta volt a listánKép

Kismaszat - azaz tejcsi-problémák
A lányok a megmondhatói, én aztán igazán akartam a szoptatást és lelkesen etettem is Petit. Az első két hónapban szó szerint tejben fürödtünkKép Hogy utána mi történt, nem tudom, mert már nem keresem az okát. Lényeg: megcsappant a tej. Én csak szoptattam-szoptattam, szinte mát óránta. De amikor a kisfiam 2 hétig egyfolytában üvöltött (estére belefáradt és beájult), s semmit nem gyarapodott, kénytelen voltam - az Ő érdekében - feladni azon elképzelésemet, hogy csakis az anyatej és semmi más. Pedig fejtem, etettem, ittam a Laktoherbet, faltam a homeobogyókat, rántottlevest zabáltam, de a tej a kellő mennyiségnek csak a felét adta. Igy aztán Kisfiam 10 hetes kora óta kapja a banánt, az almát és a banán-barack kombinációt. Az anyatej mellé pedig a BEBA HA-t ha kell kiegészitésnek. Semmi baja, szép egészséges és kiegyensúlyozott baba. Ugyanúgy elfogadja a cicit, mint a cucisüveget, nem zavarta meg a hozzátáplálás.Kép Sőt, fel sem fújta a tápszer, 3 hónaposan volt 5370 gramm.
Nem befolyásolni akarlak, mert az anyatej a legjobb táplálék a babának 1 éves koráig, ha VAN elég, de ha nincs elég, akkor a baba érdekében kell valamit adni és az inkább legyen gyümi vagy más primőr és nem a mesterséges tápszer. Az én védőnőm is a fejét fogta amikor elújságoltam, hogy 10 hetesen banánt eszünk "jujjujj nem szabad", nos, ezt elkerülendő, nem mondom meg nekiKép Nekem az a fontos, hogy a gyerek egész nap mosolyog, hatalmasakat alszik, jóizűeket eszik. Ezek a gyerekek nem olvasnak szakirodalmat, de tudják mi kell nekik!Kép Azt add kiegészitésként, amit Te a legjobbnak látsz, hogy megfelelően fejlődjön a baba. Persze hozzáteszem, ha lenne elég tejem, semmit nem adnék még neki.

Fogyi-kúra, azaz a kilók:
Szerintem a szoptatás miatt kivánjuk az édességet, nem gondoljátok? Zsákszám falom a csokiskekszet meg a sütit-fagyitKép Mégis visszavedlettem botsáskáváKép De a közös torna már csak kikapcsolódásként is érdekelne. Iskolák ki szokták adni a pl. a tornatermeiket bérbe...csak ahányan vagyunk annyifelé lakunk.

Humi
Puszi Kristóf pisze nózijára, olyan aranyos!Kép Már Ti is lehagytatok bennünket súlybanKép
Egyébként érdekes, amit a banánról irtál, Petinek akár napi 3 kakája is van, pedig banánt eszik. Igaz, ez lehet attól, hogy az anyatej azért megmaradtaz étlapon. Kép

Na megyek lemosom magamról a kertiparti porát. Ma egész nap rokonokat látogattunk, szülinapozás, stb. Kisfiam rettentően élvezte, reggeltől estig kézről-kézre járt, mindenki döcögtette, lovacskáztatta, zötykölte, hintáztatta. Mindezt a kertben a jó levegőn. Összvissz 1 órát aludt, amig ebédeltünk. Este 7-re kicsit besokallt, igy aztán hazajöttünk, megfürdettük, bevacsorázott és alszikKép

Sziasztok
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Na, túl vagyunk a keresztelőn. Andris nagyon jól viselte, bár én nagyon izgultamKép A végére be is aludt. Majd rakok fel képet. (a műsort a keresztfiunk szolgáltatta,aki első dackorszakát éliKép )

Hát én nem tudom, mit mondjak tejügyben. Csatlakozom a TEJIVÓ alapítótagjához, Szilvushoz. Ne aggódj, Te mindent megtettél, kínozni nem érdemes a babát. Én épp helyettes vezetőként léptem elő a tejivóban. Dől a lé. Hogy mi teszi, a Stella, vagy megint csak most állt be, vagy kevesebbet eszik Andris, és azért fejek, ki tudja. De legalább emiatt nem aggódom. Legalább egy ok, amiért nem sír a manó.
Viszont én már tuti biztos vagyok benne, hogy a foga kínozza. Dudor, pehér pötty nincs, de piszkosul érzékeny a kicsi ínye. Töm, nyáladzik ezerrel, szopi közben feszít - szerencse, hogy 5-10 perc alatt bedől a tej a szájába, mert utána nem bírja tovább. Először néz rám keservesen, majd picit hüppög, s erősebben sír. Nem tudom visszarakni. Elég neki ez a mennyiség szerencsére, mert csak 3-4 óra múlva éhes. angyalom.

Szóval nálunk sem minden fenékig tejfelKép Olyan igazságtalan! Alig múlt el a hasfájása, most meg ez gyötriKép

Még jövök, egy picit visszafekszem, most raktam vissza Andris kaja és a soros sírás után.

Szép napot!!

Pénteken esküvőre megyünk, és 2 program sok a gyerkőcnek. Nektek másik nap is jó a talira? (csüt, szerda, ...?))
móki

Sziasztok!

Nem tüntem el,csak összecsaptak a fejem felett a hullámok. A nyaralás tökéletesre sikerült, jól kipihentük magunkat, Réka is élvezte.
De aztán hazaértünk.
Kezdődött azzal,hogy Réka éhségsztrájkba kezdett. Egyszerűen nem akart szopni, már ha cici közelébe került ordított, ha a szájába próbáltam tenni,köpködte ki. Ez ment 3 napig, közben időnként félálmában bele tudtam csempészni a cicikót, és kb. szopott 3 percet, de mihelyt ráébredt,hogy mit is csinál,jött az ordítás. Közben ömlött a tejem.(Már kétségbeesésemben cumisüvegből is próbáltam adni a lefejt tejet, de azt sem fogadta el) Olvastam már szopási sztájkról, de megtapasztalni szörnyű. Most mát 2 napja úgy-ahogy ismét szopik, de van hogy még mindig 3 perc után abbahagyja. Ja, és mivel éhes volt,éjjel 3-4x kelt enni. Úgy álmában evett.
Nem jön a foga, vajon mitől lehet?
De mivel 6600 g gondolom van Rajta némi tartalék, legfeljebb nem hízik nagyon ebben a hónapban.
Szerintetek mivel tudnám visszacsalogatni a cicire? Már rá se merek nézni etetés közben,mert rögtön abbahagyja a szopit, és magyaráz, vigyorog. Ha meg folytatni akarom,már nem tudom rászedni az evésre.

Mire úgy ahogy néha szopott már Réka, én lettem beteg. 38,5 láz és hasmenés. 3 napig tartott, már teljesen legyengültem. Már tegnapra jobban voltam.

Egyenlőre ennyit Rólunk, most felébredt a kisasszony, tán csak nem éhes? Megyek próbálkozni.
Már remélem újra tudok rendszeresen jönni, és megpróbálok visszaolvasni is.

Kitty
kitty123

Remek. Nagy volt a kép mérete erre az üzenetemet is törölte.

Kitty! Emlékszek hogy nemrég én is ezt irtam Orsiról? Lehet tényleg csak szomjas a nagy meleg miatt, most is van néha hogy Orsi se hajlando enni. Aztán megint falja a tejet. Neked meg jobbulást!

Edina! hol vettétek ez a kádat?

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

Gyors bejelentkezés csakKép

Móki
De jó Nektek, legyen is tejecskéd jó sokáig!!! Visszavonulásom okán kinevezlek a Tejivó elnök-vezérigazgatójának, némi részvényt azért megtartva a háttérben maradok, s új bizniszen töröm a fejemKép
Vannak képek a keresztelőről? Mutimutimutiii!Kép
Mi is fogzunk rendesen, a Pampers Napocska látja kárát, már tocsog a nyáltól. Tünetek ugyanazok, mint nálatok: hüppögés, sirás, majd megnyugszik.

Kitty
Valami virust nyaltál be?Kép Szegényke. Nem lehet, hogy ezt megelőzően Réka érezte a tejcsiben, s azért nem kérte? Szerintem ha megéhezik biztosan rákéredzkedik a cicire! Vagy a melegtől lehet, hisz nekünk sincs étvágyunk, ha dögmeleg van, nem?

Karmen
Annyira jófej az úszó Orsi!Kép Hány hónaposan kezdted el hordani? Rögtön tetszett Neki, vagy szoktatni kellett?

Sziasztok!!

Szilvus, Peti (kép: igy eszünk mi!)Kép
szilvus

Sziasztok,

MókiKép
Nekem jó másik nap is. Keresztelős képek jók lettek, csini vagy rajta, a felső pedig egyáltalán nem rossz, sőt!

KittyKép
Szopisztrájk miatt nem irigyellek, én még csak olvastam róla eddig, de már eszembe jutott, hogy ha nálunk is bekövetkezne, nem is tudom mit csinálnék. Kitartás, ahogy jön, úgy el is szokott múlni. A szoptatás topikban mintha azt olvastam volna, hogy ilyenkor sokat kell pucérkodni vele, a bőrkontaktus miatt. Próbáltátok már?

SzilvusKép
Peti egyre nagyobb kopé. Azt hiszem felkötheted majd a gatyád, ha elkezd kúszni-mászni aztán meg menni Kép Látszik rajta, hogy eleven gyerkőcKép
Képzeld, már Nádja is megkezdte az ágyban forgást. Ma és tegnap reggel is 90 fokban fordult el, míg a kaját követelte.

KarmenKép
Mesélhetnél kicsit az úszásról, mi is szándékozunk majd úszni, amint betölti a 3. hónapot. Rózsaszín ruci meg a kendő (ugye az)nagyon jól áll Orsinak.

Mi ma is voltunk csavarogni. Keresztanyámat meg az unokatesómat láttogattuk meg. Meg voltam a régi, első munkahelyemen. 11 éve ott kezdtem a pályafutásomat.

Mariann
tmarianna

Mariann, Szilvus! Nem hordtuk Orsit uszni, egyszerüen a nyaralás alatt olvastuk hogy van ez az élményfürdö direkt van kisbabás része és elvittük. Kb. az elsö 2 percben megijedt, azután már nagyon élvezte.

Mariann! Igen kendö. Megvallom nem szeretem a rozsaszint a ruhát kaptuk és még kivételesen tetszik is. A kendöt már mi vettük hozzá.

Szilvus! Petike jo nagy üvegböl eszik, és hogy élvezi a fotozást!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ma NAGYON nyűgös nap volt, de már kitört a béke. Hát igen, tegnap kézről kézre jűrt a fiatalúr, s nehezen viselte, hogy nem ringatom egész nap a sencijét.

Mariann, köszi a bókotKép A kosztümkabátot rámbeszélték - én nem akartam felvenni, ugyanis nem ér össze - de így tényleg nem volt vészes.

Szilvus, még egy régebbi hozzászólásra reagálnék: Igen, igen, nő a haja Andrisnak. Kép Olyan komótosan, de már látszikKép
Peti nagyon lazaKép Ahogy fogja az üveget!!

Karmen, tündéri a lányod. Mindig ilyen jókedvű?

Kitty, gyógyulj meg mielőbb!

Esetleg a csütörtök jó lenne egy talira???

Csatolok egy képet a 16 hetes fiatalúrról, és szaladok aludni!

Pusza

Móki
Kép
móki

Móki! szerencsére igen, ezért is nincs még siros képünk Kép
Andris is milyen szépen megnött. Orsit hátha elfogadja majd mennyasszonynak.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Humi!
Kérdezd meg a férjedtől, hogy ismer-e egy bizonyos Jaksy Attilát Győrből.
Egyenlőre csak kérdezd meg, aztán írom a többit.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi,

Reggel megkérdezem, mert mostmár elment aludni. Kép

Puszi: Humi
humi

Bogi,

Sorry, mégsem aludt még. Megkérdeztem és azt mondja, hogy ismerős a férjed neve és a fénykép alapján talán látta is már Őt, de nem ugrik be neki, hogy hol.
Megírod?

Puszi: Humi
humi

Sziasztok!

Jó kis nyári meleg volt tegnap. Remélem, ma is hasonló lesz,bár egy kis felfrissülés nem ártana. Bálint nagyon nehezen viselte a tegnapi napot, ezáltal én sem voltam a toppon. Eléggé hasfájós lett már megint, sokat sirdogál. Csütörtökön megyünk a 4 hónapos oltásra, majd kérek neki másik tápszert.

Lányok, a kérdésem az lenne,hogy mit adtok esetleg inni a babának? (nálunk már a csak anytej sajnos nem működik csak délelőtt)

Karmen,
A kádat mi a Mega Toys-ban vettük. Én nagyon szeretem. Főleg az elején volt nagy segítség, amikor még azt sem tudtam,hogy fogjam meg. Kép

Mennem kell, mert ébred a hétalvó!

Legyen szép napotok!

Puszi: Edina

nedinabp

Edina! én néha megkinálom vizzel, de csak pár kortyot engedek. Tényleg jonak tünik a kád, milyen márka? Még nem láttam ilyet, de tetszik. Igaz már szerintem kinönénk de a tesonak jo lenne majd ilyen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok, jó reggelt!

Karmen
Valóban, irtad, hogy Kehidán nyaraltatok. Ott valóban van. Csodaszép hely, mi finanszíroztuk (azaz a bank), de kész állapotában még nem láttam.
Kell ekkora cicusüveg, mert sajna egyre több tápot fogad el szopi után (van, hogy 180-at is!). De hálistennek "takarékos" gyerek, csakis az á: 590,- Ft-os "gagyicumit" kell neki, s nem a jelentősen drágább AventKép (Bocsi Avent az antireklámért..Kép ) Igy aztán névnapjára kapott 3 db cimusüvegetKép

Mariann
El is felejtettem reagálni: Szuper a Focus, eccerűen imádomKép Már megértem, hogy erre esett a választásodKép
Párnázd ki jól Nádja kiságyát, ha megkezdte a forgást. Én az ágy végébe hajtogattam a kispaplant, igy az megállítja a fiatalurat, azaz értelemszerűen rövidebb lett a kiságy, kisebb pályát tud befutni. Igaz, Petigyerek már 1 hetesen megkezdte ezt a fajta kúszást, azóta találjuk összevissza a kiságyban. Félek, túl izgága, remélem nem lesz olyan, hogy is hivják az olyan gyerekeket? Hiperaktiv? Remélem nem, csak sima mozgékony.
Hogy viselte Nádja a munkahelylátogatást? Gondolom tetszett neki, hogy Ő volt a középpontbanKép

Móki
ÓÓÓÓ, azok a harapnivaló vádlikKép Látszik ám a haja Andriskának, de mivel szöszi, igy kevésbéKép Nem tudom megnyitni az albumot, hogy megnézzem a keresztelő képeket. Szerintem én vagyok a béna.

Lassan belehúzok, mert szeptemberre szeretném Petiét megszervezni. De előbb keresek egy templomot, ahol nem kell oktatásra járni és nem kérnek mindenféle házasságlevelet, keresztlevelet, stb-t. sajnos, az általam kiszemelt templomban az atya rögtö ezekkel kezdte. Pedig vagy félórát villogtattam előtte bibliabeli ismereteimet, s az sem hatotta meg, hogy Petifiam egy Apostol nevét kaptaKép Sebaj, van itt a kerületben még egy pár rómkat templom, sétánkba belefér azok végiglátogatása. Ugyanis a Jóistenke óvja az atyát attól, hogy az án párom elmenjen holmi oktatásra. Kiátkozná az egyház, mert tuti beszólna a papnak...Kép

Mellékelem a ma reggeli látványt, mely a gyerekszobában fogadott. Értelemszerűen fejjel megfordítva tettem le a gyereket, ja és hason. Szóval, a fordulások kb. 1 hete mindennaposak. Visszafordulni még nem tud, bár én még ezt is igen korainak tartom.

Puszi Mindenkinek, menjetek a jó levegőre, de ne a déli órákbanKép

Szilvus és Peti (aki ma 15 hetes)Kép
szilvus

Sziasztok!

Végre egy kis idő!
Nagyon nehezen jutottam ide mostanában, így csak futólag tudtam átolvasni amit írtatok.Kép
A kölcsön gyerköc hazament, ezért már szabadabb az élet. Le a kalappal azok előtt aki több után futkározik, nekem minden energiámat kiszívta a 2 estére. Pedig Zsófika már 10 éves. Ez van ebbe is bele kell tanulni.

Szilvus!
Csúcs szuper ez a Peti cica, nagyon nagy kalóz lesz belőle. Nem hiszem hogy hiperaktív lesz, tanultuk, hogy ők nagyon sokára alusszák át az éjszakát is, és ez Peti babára mint tudjuk nem igaz!Kép
Matyikám még mindíg nem gyakorolja az ágyban forgást, ugyanúgy találom reggel ahogy este lefeküdt. Visszaolvasva egyre több babóca csatlakozott a forgásba, most Nádja is. Megfordult a fejemben hogy így a 4. hónapon jócskán túl nem gond-e hogy Matyika nem nézegeti az ágy másik felét? Szerinted?

Móki!
Megnéztem a képeket. Igazán szépek vagytok, Jól bealudt Andris, a keresztmama alig tudta tartaniKép Mi még nem is gondolkozunk a kereszetlőn, nagyon pogány vagyok (keresztlevélelel) , lehet Matyika is az marad.

Edina!
Ha nagyon meleg van én is vízzel indulok el sétálni, mert hátha megszomjazik, vagy hiszti van és arra megnyugszik. De ez heti mennyiségben kb 100 gr.

Egyre nehezebben viseli, hogy nem lát ki a babakocsiból, ezért nem sétálunk már olyan sokat. Van valakinek ilyen tapasztalata? Néha megemelem a háttámláját és így elvan egy darabig, de nem túl kényelmes neki.

Kitty!
Hogy vagytok? Rendbe jöttél? szopika? Remélem minden rendben van mint régen!? Kitartás!

Karmen!
Nagyon helyes Orsi! Tetszik a fürcsis kép. Tegnap mi is kipróbáltuk az udvaron a kismedencét. Hát eleinte nem volt oda érte de később már tetszett neki, majd ma is pancsolunk.

No megyek mert berreg a fiatalúr, (ez a új szokása, mint egy motor)Kép Így udatja hogy ébren van ám.

Szép napot továbbra is!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok,

Ma éltem át elöször anyaságom kudarcát (legalábbis én annak élem meg, bár tudom ez butaság). Ma értettem meg hogy tápszerrel kell pótolnom mert nem elég a fiatalúrnak a tejcsi, fQleg este. Ettöl most teljesen kész vagyok. Doktornéni ma felírta a Beba HA-t, nem tudom a fiatalúr mit fog szólni hozzá.
Lehet úgy, hogy cicizünk és utána ha kell pótolunk vagy egy komplett evést hagyjak ki cici nélkül és csak tápi ?
Ja, egyébként tegnap voltunk 11 hetesek, és Bence vasárnap délután ötször is átfordult hasról hátra, és ma néztem, hogy próbálkozik visszafelé is, az még nem megy csak hátról oldalra fordul. hiányzik még egy jó adag lendület a sikerhez.

Szilvus ! Ugyanez a forgós játék van nálunk is a kiságy fölött ! Annyira tetszik neki, hogy visongva nevet, kalimpál a keze-lába, és rikoltozik ha lejárt hogy valaki húzza fel.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Humi!

Együtt voltak katonák, ha a férjed is Kis vagy Nagyorosziban volt katona 89-ben.
A férjemnek van is egy fényképe akkoriból.
Ha akarjátok beszkennelem, és elküldöm.

Képzeljétek lányok!
Lili hasra fordult, és fél óra múlva vissza is!

Boldogság hegyek!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Timi!

Semmiképp ne hagyd ki a cicizést.
Előbb szopizoon ami van, és utána pótold. Ha már adtál neki cumisüvegből kaját, akkor is kanállal etesd, mert mire oda jut, hogy a tápszer kell neki, már nem annyira éhes, hogy üvöltsön, és elfogadja.
Én így csináltam Lilivel. Csak nekem olyan kevés tejem volt, hogy 5 perc alatt kiszívta mindkét mellemet.
Írd meg hogy csináltad, és milyen volt a fogadtatás.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Bogi,

hát, cici után adtam, próbáltam kanállal de kifújta a szájából, aztán beraktam üvegbe, nagy kegyesen megevett 10 grammot nagy finnyogások közepette, aztán inkább lemondott róla.Remélem fürdés után már jobban fog neki ízleni, mert ha nem hát éhesen fogunk ma lefeküdni.
kismaszat

Sziasztok!

Ági
Ugyan miért lenne baj, hogy Matykó nem forog? Dehogy baj!! Nem egyformák ezek a babák, és mint tudjuk nem olvassák a szakirodalmat, amiből megtudhatják mit mikor kell tenniükKép teszik, ha jónak látják.
Egy hős vagy amúgy, hogy kibirtad 2 gyerkőccelKép Bár a 10 éves kislány inkább pótanyuka volt Matyinak, ugye?Kép

Timi
Bennem is 1 világ dőlt össze az első adag tápszernélKép Túl vagyok rajtaKép Ha a babának igy a legjobb, akkor igy kell etetni.
MINDIG a ciciztetéssel kezdj!! Bármennyit is sziv ki belőle az kincs, mert anyatej. Utána kináld meg tápival. Keverj be először pl. 60-at, s meglátod mennyit fogad el belőle. Ha kifintorogja, akkor NEM ÉHES, elég volt Neki a tejcsi. Meglásd, ha éhezik, akkor 1 huzatra kiszivornyázza a 100 ml-t is. Az én Petim, aki 2 hónapos koráig cumisüveget sem akart látni, az első próbálkozásra beszivornyázta a 90 ml-t. Éhes volt a lelkem. Kitartás és a lényeg: ne keseregj. Tartsd fenn azt a tejmennyiséget, amennyi van. Minden cseppetKép
Ugye milyen jópofa az a forgó izé? Kár, hogy Peti már le se sz...ja, bár mindig felhúzom Neki. Sajnos rájött, hogy ezzel csak lerázni akarjuk. Majd rájön Bencus isKép

Bogika
De ügyi a Lili!!Kép Akkor mostantól szevasz kanapé, nehogy leforogjonKép Van már járókája?

Móki
Na végre, nem bénáztam, megnéztem a keresztelős képeketKép Jó nehéz lehetett Andris a keresztmaminak! A bordó kosztüm jó választás volt, csini a mama is!!Kép

Ma termékeny voltam - igaz, vacsora nincs, eszünk virslit -, varrtam Petinek egy csikos napozót, nagyon vagány! Sapka is lesz hozzáKép Lesz mit lezabálni barackkal....

Most egyébként nyűglődik: itt az este és jön a vihar. Sajnos ilyenkor nem tudunk mit tenni vele, üvölt ha kézben van, üvölt ha letesszük. Igy aztán letettük. Nicsak, elhallgatott.....

Lépek, jön a fürdetés.

Kellemes estét!

Szilvus
szilvus

Szilvus,

helyzet detto ugyanaz. Bence is nyügös, semmi nem jó neki, nyügös kézben is, pedig ott jó szokott lenni.
Most letettem egyszál pelusban (28 fok van a lakásban)és most elaludt.
Megyek én is mindjárt, készítem elö a fürdetést.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Szilvus! én ilyet nem irtam, mi Sopronban nyaraltunk a fürcsis kép meg ausztriában készült. Azt sem tudom hol van KehidaKép

Kismaszat! Sokan tápszeren nönek fel (sajnos) igy én is anno, megértelek hogy elkeserit de ettöl még egészséges baba, ez a fontos! Egyéb baja ne legyen. Persze engem is rém elkeseritene de tényleg van ennél rosszabb is. Remélem csak átmeneti és hamarosan megint csak szopi lesz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok!

egy gyors helyzetjelenés rólunk:
Dani jól van, szépen nő, sokat vigyorog, kezd hasról hátra fordulni. Keresztelő lez szombaton, már előre kíváncsi vagyok hogy viseli.
Domival a múlt héten két napig kórházban voltam, mert összeszedettvalami vírusos gyomorbajt, és mindent kihányt. Bementünk kötöttek be neki infúziót, amit ő nemes egyszerűsegel szörpicsőnek hívott, és 2 nap után kiengedék. a változatosság kedvéért, ezután a nagyimat vihettem ugyanezzel a kórházba, őt már 4 napig tartották bent. mire mindenki meggyógyult úgy döntött a szervezetem, hogy beadja kulsot, így most én vagyok dögrováson. doki néni mért vérnyomást nálam, és kissebb csodaképnt konstatálta, hogy valaki még és 70/45-s vérnyomással, és hogy így nem is csodálkozik rajta hogy szédelgek. Ám a nap fénypontja az volt, amikor a kislányom behajította a medencéjébe a mobilomat, így most az is megadta magát...

mára ennyi majd jövök még

Erika
goczane

Sziasztok!
Végre idejutottam. Tomikám ugyanis néhány napja változtattott az alvási szokásain.Fürdés után (7-8 között) szopi közben bealszik kb. fél órát, uána fölébred, és csinálja a műsort. Mintha fényes nappal lenne. Beszélget, rugdalózik, szóval teljesen fölébred. Tegnap fél 11-kor tudtuk nagy nehezen elaltatni.
Ma elmaradt a cicin való elalvás, így fél 9 körül elaludt. Ráadásul mostanában éjjel 1-2 óra felé ismét fölébred. Remélem, hogy csak átmeneti állapot, és lassan visszatérünk a hajnali ébredésre.
Nálunk jó világ van, mert hétfőtől Gábor szabin van, a kocsink a szerelőnél, úgyhogy egy csomót sétálunk.Vasárnap meg megyünk Mohácsra. Már nagyon várjuk. Ezzel kapcsolatban volna egy kérdésem: aki volt nyaralni, nem vett észre a babáján változást? Nem viselte meg az új környezet? Azt olvastam, hogy ilyenkor még mindegy nekik, hol vannak, de kiváncso volnék a tapasztalataitokra.

Ti és a babáitok hogy bírják a meleget? Tomika egyelőre egész jól. bár nagyon izzad szegény.
Tegnap este apával a nagykádban fürödtek!!! Nagyon aranyos volt Tomika: először félt, de a végén már nevetett is (a kiskádban a fürdést mindig végigneveti).Most egy ideig megint a kádjában fürdik, nem akarjuk nagyon hirtelen átszoktatni. De ott meg állandóan mocorog, rájött, hogy a lábával el tudja rúgni magát, és ficánkol, mint a halacska. Nem egyszerű a fürdés.
Tomika sokszor szopik most a melegben, de megint csak 110 grammot hízott (múlt héten 90-et). De nem is csodálom. Állandóan mozog, ledolgozza.

Humi!
Örülök, hogy nincs baj a tejcsivel. Kristóf nagyon aranyos! rengeteg haja van!

Edina!
Látom, Bálint is élvezi a fürdést. Én is teszek föl egy friss fürdős képet.

Kitty!
Remélem, Kitty befejezte a sztrájkot. A májusi v.júniusi Kismamában volt róla szó.
Kitartás!

Karmen!
Orsi igazán vidám! Nagyon jól áll neki a rózsaszín!

Szilvus!
Peti nagyon édes! Neki is kópés a nézése (teszek egy kópés képet én is ide).
Mi is elmegyünk kb. 40 km-re Szegedtől keresztelőre. Aug 1-én lesz, akkor lesznek itt a húgomék Londonból.

Móki!
Andris igazi nagyfiú! Jók a képek a keresztelőről!

Edina!
Tomika még csak szopik, én forralt vizet szoktam vinni, ha elmegyünk. De csak nagyon keveset szokott inni. Ha tudom, inkább megszoptatom.

Ági!
A mi gyerkőceink egyidősek. Én is mostanában szoktam megemelni a háttámlát. Még így is inkább fekszik, mint ül, de legalább kilát.Bár én még nem vettem észre, hogy Tomikát érdekelné a világ. Inkább a játákát vagy a kezét eszegeti.
Ne bend, hogy még nem forog Matyika, mert akkor vége a jó biztonságos világnak. Én is napközben már leteszem Tomikár egy plédre. Onnan nem eshet nagyot. De Tomika pl. nem tudja olyan szépen tartani a fejét hason, mint Matyi. Ő még csak most lezdi gyakorolni a hason fekvést (ha ő fordul át, akkor élvezi).

Timi!Bogi!
Üdv a forgolódók táborában!

Na, megyek, leviszem a kutyát, aztán alvás!
Jó éjszakát!
Tünde+Tomika!
Itt a fürdős kép:
Kép
ptünde

És itt a kópés:
Kép
ptünde

Sziasztok!

Mostanában olvasgatom a topikot, de főleg a képeket nézegetem. Nagyon aranyosak és szépek a babák, és mivel nekem is hasonló korú lányom van, úgy gondoltam, bemutatom nektek. Léna, Móki, ti már ismeritek.

Kincső leány: 2004. febr 26.; 51cm, 2950g.
Így nézett ki 3 naposan:
Kép
És ilyen most:
Kép

Ma kapta meg a 4 hónapos oltást, azóta alszik és sír felváltva. Ma mérték, már 7kg.

Megint felébredt, mennem kell hozzá.

Jó éjt mindenkinek!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Móki,
Nagyon aranyos Andris a székében. Hihetetlen, hogy már ekkorák a lurkók. Nemrég még a pocakos gondjainkról társalogtunk.

Jövő héten vagy a héten gondoltátok a talit? A héten sajnos nekem nem jó a csütörtök, de ha a jövő hétről van szó akkor ott leszünk.

Edina,
Kösz a gratulációt Kristóf súlyához. Kép Bálint nagyon aranyos a fürdős képen. Mi is szemeztünk ilyen káddal, de nem tudtam elképzelni, hogy lehet benne megfordítani a babát, hogy a hátát és a popsiját megmossa az ember. Hogy csinálod?

Szilvus,
Átadtam a Kristóf nózijára küldött puszikat. Kép Azt mondta, hogy Ő is küld párat Peti talpacskájára, amit a kiságyas képen mutogat. Tündéri Peti baba azon a fotón!!! Kép

Kitty,
Hogy vagytok? Van még lázad? Mi újság szopi ügyben? Remélem azóta már csak rossz emlék Réka szopi-sztrájkja.
A napokban sokat emlegettelek itthon; pontosabban azt az észrevételed, hogy amikor a kocsiban pihiztél több lett a tejcsi.
Hét végén lusta napokat tartottunk és végre nem csináltunk semmit, csak pihiztünk, beszélgettünk, na meg persze "babáztunk". Hétfőre annyi tejcsi volt, hogy hiába etettem meg Kristófot fejnem kellett belőle, hogy el tudjak menni itthonról, mert annyira folyt. Be is hörpölt belőle este kópékánk annyit, hogy életében először sikerült végigaludnia az éjszakát (negyed 9-től, fél 6-ig). Kép Kép Kép Aztán tegnap rohangáltunk autószerelőhöz és vendégségbe, erre ma estére már annyi tej sem volt összesen a 2 ciciben, ami a lefekvés előtti evéshez elég lett volna. Tartok tőle, hogy ez nem lesz olyan átalvós éjszaka, mint a tegnapi volt.

Timi,
Szerintem próbálj meg pihizni, hátha nálad is bejön és több lesz a tejcsi. A tápszertől pedig ne ess kétségbe. Tényleg úgy van ahogy Szilvus írja, ha éhes lesz a kis zsivány, biztos, hogy befalja a tápszert is.

Karmen,
Nagyon édi Orsi a képeken! Kép Születése óta mindig ilyen mosolygós, vidám baba?

Bogi,
Azzal ültem le a gép elé, hogy megírom neked, a férjemnek reggelre beugrott honnan ismeri a párod, de mint látom megelőztél. Tényleg együtt voltak katonák: 1989 Nagyoroszi. Mindig tudtam, hogy "kicsi a világ". Kép Küldd el légyszi a képet, amin rajta vannak. Köszi!!! Kép Kép Kép Hogy jöttetek rá?
Lilinek gratula, hogy ilyen ügyes kislány és már forgolódik. Kép

Ed,
Üdv köztünk. Nagyon aranyos Kincső. És milyen szép neve van!!! Kép

Holnap ha lesz egy kis időm, kibővítem a táblicskut és felteszem, mert már sokkal többen vagyunk, mint az utolsó állapotúban.

Kristóf holnap kapja a 2 hónapos oltást. Mi a tapasztalatotok, várható, hogy belázasodik? És mégegy kérdés: Ha szopi közben bealszik babóca, akkor is büfiztetitek vagy hagyjátok aludni? Nálunk ez örök dilemma.

Puszi:
Humi

Nekünk is van friss "kópé képünk":
Kép
humi

Sziaszok!

Gyors leszek, mert szerintem hamarosan ébredezik manóka.

Humi, a szakirodalom azt írja, alvó babát nem kell büfiztetni. ÉNKép azért mindig megpróbálom. ha tekergőzik ekkor a kezemben, akkor 1 percen belül jön a büfi. ha nincs tekerentyű, túl mélyen alszik, akkor nem erőltetem, oldalára leteszem.(ez a bealvós ált. este van). Szóval, 90%, ha nem böfizett, akkor fél órán belül felsír - berohanok, felveszem, vállamra dobom, és ő menetrendszerűen nyakonhány. Ezután vissza a kiságyba. Fel se szokott ébredni.
Szóval azt vettem ki reménykedve a szavaidból, ha többet eszik hátha többet alszik? Na ezt kipróbálom. A negyed-fél 9es szopi után beálltunk a reggeli 4 órára (kb. másfél hónapja) innen még előremozdulunk??? De jó lenne! Nem tudom a fürdést csúsztatni, és az esti etetést, mert hulla fáradt addigra.
Tali, mivel nem sokan jelentkeztek- és én még mindig csak veled vagyok mobilisKép - akkor jövő hét. De megint keverek, mert akkor meg a csütörtök nem jó. Varrónőhöz megyünk, estélyiruha ügyben - majd írom, a pénztárcánk bírja-e. Múlt héten egy boltban felpróbáltam egyet, az alja csudaszép, passz, a tetejéből kb 2-3 számmal kellett volna nagyobb. Persze ez nem megoldható, úgyhogy remény sincs, hogy ekkora keblekre ruhát találok, amiből máshol nem esek ki (de én nem értem! vagy a tükröm csal, vagy csak kisebbnek látom ezeket a tejcsárdákat, mindig csodálkozom, hogy a kiválasztott felső csak vállig jön rámKép

Ed, Kincső gyönyörű! Jó topic-ba kukkantottál be!Kép

Erika, remélem már jobban vagy, és mindenki kiheverte a harci állapotokat, s egészséges apraja és nagyja.

Szilvus, úúúgy irigyellek, hogy ilyen jól tudsz varrni. Nekem is itt figyel egy traktorhangú varrócsoda az asztalon- sötétítőt varrtam -, de én ilyen komolyaknak, mint naci, nem merek nekiállni. A szabásmintákat hol veszed? Lehet, hogy én is megpróbálkozom. Kép

Timi, milyen volt az éjjel? Evett még Bence tápit este? vagy elég volt a tejcsi? (Este egy Stellát dobj be, hátha a reggeli és délelőtti etetésre eleget termel a sörike, megspékelve egy jó nagy alvássalKép

Edina, én is csak tejcsit adtam és adok a babának, mert az mindig kéznél van. Igen ám, de már DÖG meleg van, és csak úgy séta közben mégse kapja elő az emberKép, s hazáig miért ordíttatnám, úgyhogy egy kis vizet viszek. ha nyűgi, megkínálom.

Tünde, milyen nagy már Tomika is! És huncutKép

Mariann, régen voltál ittKép Mi volt tegnap, hogy be se kukkantottál?Kép

Na megyek, most ébredezik Andris.

Szép napot!

(képzeljétek, a barátnőmnél tegnap du.5kor indították volna be a szülést, (túlhordás), és délben a babácska kibújt magától! Hihetetlen, milyen rafkósak. Amíg lehet, bennmaradnakKép

pusza,

Móki
móki

Jó reggelt!

Ma kicsit csavarogni fogunk, Másodszor fogjuk használni a kengurut, remélem most is sikere lesz mint a múltkor.

Tünde!
Nagyon édi Tomika ahogy kalauzolja Apát, hogy hol kell még megmosni. Matyika is folyton magyaráz. Tegnap kitettem a napozóágyra (este!) a fa alá és több mint 2 órán át magyarázott a leveleknek, fel volt pörögve hogy végre kicsit hűsebb lett a levegő! Kép

Szilvus!
Én is azthittem hogy Zsófika nagy segítség lesz Matyika mellett, az is volt 2 napig, de utána megunta. Programokat kellett szervezni, már végén kész kézműves táborban éreztem magam. Megtanítottam horgolni, gyöngyötszőni, üvegetfesteni. + nagyon "szeles" kislány ezért oda kellett rá figyelni. No de én vállaltam. Majd talán 1 év múlva újra vállalom. Kép

Mutattam Zolimnak a fényképeket a babócákról, nagyon tetszett neki!Kép Mióta megszületett Matyesz azóta érdeklődik csak más kismanók után, addig észre sem vette a babakocsikat az útcán. Ha elmennek sétálni mindig vmi új ismeretséggel jön haza, leáll beszélgetni más anyukákkal. Ilyen velem még nem történt. Hát férfi! Kép

Móki!
Nagyon édi Andris! Igazi kis mosolygós hurka-gyurka. Lehet már őt is markolászni! Kép
Mi nem lázasodtunk be egyik oltásnál sem (4hóson is túl vagyunk). Annyi volt, hogy másnap tiszta "kóma" volt és aludt. Ami valjuk be nem baj!Kép

Szia Ed!
Üdv köztünk. Édes a kis Kincső! Szép neve van igazi kis kincs!

Timi!
Próbálj meg túllépni ezen a dolgon. Ha végül mégis tápot kell adni Bencének az sem tragédia!!!
Matyikát 3,5 hónapos korig tudtam szopiztatni, utána kénytelen voltam belátni, hogy éhezik a drágám és nincs mit tenni enni kell adni neki. Persze én is beálltam a tus alá és bőgtem mint a szamár. Próbáltam óránként szoptatni, minden házipraktikát kipróbáltam (mint Szilvus), de a helyzet változatlan. Amióta viszont esszük a tápot (szerencsére csak 60/40 arányban tej és táp)azóta Matyika többet mosolyog, és a súlya is elérte a korának megfelelőt. Szal nyugi, és akkor a szopi is megmarad, még ha kicsit pótolni is kell. De hátha nem! Kép Ja és mindig szopival kezdj!!! Ha csak 30 gr-ot szipkáz ki az is kincs!!

Erika!
HÚÚÚ! Jobbulást Neked! Ez igazán nem hiányzott nektek gondolom!? Jó hogy Danit elkerülte a nyavaja. Remélem a keresztelőre Te is rendbe jössz! ILyen vérnyomással a templom lépcsőn nem fogsz tudni bemenni. Igyál egy kis kávét. Kép

Bogi!
Lili is olvassa a topikot?! Ha igen gondolom kedvet kapott az átforduláshoz. Gratula neki!
Nálunk Apa még nem látta a mutatványt, mikor itthon van nem akar átfordulni csak nézelődik hason.

No megyek összecuccolok, eszünk és megyünk.

Pussz!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Tegnap olyan jó napom volt. Elmentünk a Tescoba vásárolni édes kettesben Bálinttal, és a kis drága elég jól viselte, kivételesen nem sirt, csak nevetgélt.
Nem gondoltam, hogy már egy ilyen vásárlás is örömet fog okozni.
Karmen: a kád márkája OK Baby
Humi,
A fürdés eleinte nagyon egyszerű volt,mert csak rádöntöttem a kezemre,és oda tartottam, ahol vége annak az ülő résznek. De most hogy már sokat nőtt elég problémás, mert nem nagyon fér el.
Timi!
Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz tápszer ügyben. Én is eléggé kiborultam,de beláttam, hogy nincs más hátra. Mi egy nap 5x eszünk, és délután kezdem el pótolni, mert az első 2-3 evés elegendő.
Nekem akkor kezdett el csökkenni rohamosan a tejcsi, amikor kimaradtak az éjjeli evések, és Bálint este 10-11-től reggel 8-9-ig alszik.
Móki,
Én is mindig így járok ruha ügyben, tegnap pont fürdőruhát akartam venni, de ami alul jó, az mellben nem, podig direkt délután mentem, mert addigra "leereszt" egy kicsit. Kép
Tünde,
Édes ez a fürdős kép Kép
Nekem tegnap elég jól bírta Bálint, de szegény nagyon izzad,szoktam törölgetni.
Lányok,
szerintetek mikor alakul ki a babák szeme színe?

Tegnap én is csak kicsi vizet adtam Bálintnak, és abból tényleg csak annyit iszik amennyi kell. Mivel nem szereti. Nem igazán értem, hogy a védőnő miért javasolta a Milupa teát, amikor az szénhidrátot tartalmaz. Bálint nagyon szereti, abból elég sokat megiszik, de most már csak vizet fog kapni.
Tegnap egy "kedves" hölgy rámförmedt, hogy miért adok vizet a gyereknek cumisüvegből, amikor még szoptatnom kellene, vagy legalább pohárból itatnám. Megjegyzem a Tesco közepén voltunk. Én úgy meglepődtem, hogy szólni sem tudtam, csak ott áltam mint egy rakás.....

Most lépek, mert felébredt.

Puszi
Edina

nedinabp

Ed! gyönyörü a kislányod és jo sokat gyarappodott. Orsi jan. végén született 2940g-al és még biztos nincs 6kg.

Humi! Igen, Orsi mindig is imádott mosolyogni, ritkán sir, csak ha nagyon álmos. Meg ha nem kell már a cici és én eröltetném.

Erika! szegény, hát jol összejött most nektek is a gond! Nekem most a hugom meg a férje van a fertözöben.

Humi,Edina! Én Orsit sosem forditom meg a kádban, benyulok a háta meg a feneke alá és ugy mosom le a krémet.

Na mi ma megyünk 5 hos szurira.Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Jó régen voltam felétek, már a felét kb vissza olvastam, de a végére még nem jutottam.

Mult hét pénteken Réka belázasodott, nem volt magas 38,1- és 38,3 között volt. előtte csütörtökön már egész éjjel nem aludt csak ordított, semmi nem kellett neki még a cici sem.
Szombaton elvittem az ügyeletre, mert azt gondoltam hogy esetleg Norbitól kapta el a garatgyulladást, mivel ugye Norbi is beteg volt az elmult héten.
De a doki csaka annyit mondott hogy nem tudja mi baja, lehet a foga, és a papírra rá is írta hogy fogzás. Láz nem akart mulni, ordítás megvolt, egész éjjel, és egész nap is, vasárnapig. Még hétfőn reggel is lázas volt, akkor elvittem a mi dokinkhoz ő is azt mondta hogy betegségre utaló jelet nem lát, estleg egy bújkáló vírus fertőzés, de lehet fogtól is. Most a láz megszünt, ordítás is megszünt, de éjszaka 2 óránként ébred, és cicizni akar, de csak alszik rajta.

Én már totál kivagyok a nem alvástól.

Na de ma megyek egy kicsit szépítkezni, már nagyon rám fér, mert nagyon hosszú már a hajam.

Közben a keritésünk is elkészül, és végre fellélegezhetünk.

Most megyek, nem sokára teszek fel képet.

Gyönyörűek a gyerekek.

És megpróbálok visszaolvasni.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Humi, nekem az a tapasztalatom, hogy mindenképp jó megbüfiztetni a babát. Én az elején soha nem vettem fel, amikor elaludt evés közben, minek az eredménye az lett, hogy fél óra múlva sírva ébredt és már nem aludt vissza. Ezésrt mindig megbüfiztetem és azóta sokkal többet és jobban alszik.
Levi a két hónapos oltás után nagyon nyűgös volt, másnap azonban egész nap aludt, ami egyáltalán nem jellemző rá.

Mariann, mi 5 hónapos korától visszük Dorkát úszni. Imádja. Megvártuk, hogy megkapja az oltásait és onnantól kezdve szinte minden héten vittük. Szerintem, ha van rá lehetőséged, mindenképp vidd, megéri. Egyáltatlán nem fél a víztől, nem zavarja, ha a szemébe megy, nem gond, ha iszik. Egyszóval nagyon jót tesz a gyerekeknek. Arról nem beszélve, hogy utána hatalmasakat alszik.
Levit is viszem szeptembertől, alíg várom már.

Ed, gratula a kis Kincsőhöz. Tényleg gyönyörű nevet választottatok neki.

Edina, igen a XVIII ker-ben van baba-mama torna. Épp a tegnap érdeklődtem meg. Mi ott lakunk, úgyhogy nagyon közel van. 850 ft. egy óra, és ami a legjobb benne, hogy van külön bébiszitter, aki addig a nagyobb gyerkőccel foglalkozik. Így legalább én is ki tudok mozdulni. Jövő héten kipróbáluk. Heti 2 alkalommal van és állítólag nagyon jót tesz a babáknak. Nagy alvás van utána.

Egyébként én is csak tejcsit adok Levinek, de most a nagy hőségben vittem egy kis forraltvizet a sétánkra és ő, aki eddig mindíg kiköpte a vizet, most lelkesen próbálta kortyolgatni. Ja, és pohárból nagyon ügyesen tudnak inni a babócák. Nálunk a kórházban is csak pohárból itatták a csöppségeket.

Erika, jobbulást nektek és vigyázzatok nagyon magatokra!

Szilvus, én is csak irigykedek, hogy ilyen ügyes vagy és tudsz varrni a kis kópédnak. Eszméletlen egy lurkó a Peti. Mindig levesz a lábamról...

Kellemes napot mindenkinek!

Erika
pera

Itt vannak a képek RékárólKép

Kép

gabi1

Kép

Kép

gabi1

Sziasztok!

Gabi
Ó szegény kicsi Réka! Igy megviseli a fogzás?Kép Szegénykém, eddig a pocifájással gyötrődtetek sokat. De amint látom a kis hajasbabánk gyönyörűen növekszik, remélem a láz pedig már elmúlt!Kép

Humi
Átadom a taplipuszit, amint megébred a csemete. Ilyenkor délelőtt mindig ráhúz az éjszakai 10 órás szunyájáraKép igy legalább tudok magammal is foglalkozni, mert délutántól úgysem hagy, akkor szórakoztatni kell.
A 2 hós szuri nálunk semmilyen tüneteket nem produkált, se láz, se duzzadt combi. De biztos ami biztos alapon este kapott egy fél Germicidet.
Kajáltatás: ha bealszik a cicin, én nem böfiztetem. Mivel hason alszik, ha esetleg bukik egy kicsit, akkor sem fullad be. Viszont ha tápi kiegészitést kap akkor megbüfiztetem, mert a cumival több levegőt nyel. Ez nálunk is már álomban történik, mint Mókiéknál. Arról viszont nem tudok nyilatkozni, hogy az éhes baba felébred-e, mert amikor Peti úgymond "éhezett" akkor sem ébredt meg éjszaka. Egyedül a 3 hónapos szuri zavarta be szegénykét, akkor 3-4 alkalommal megébredt hajnalban, de 2 nyaff-nyaff után visszaaludt. A tejcsökkenésre nekem is rögtön az éjszakai átalvást mondták, de mivel Peti soha nem ébredt éjszaka (csecsemőként is csak 1 alkalommal, hajnali 2-3 körül), ezt a lehetőséget kilőttem. Marad az idegeskedés (anyuval akkoriban volt 1 vitám), vagy az, hogy a súlyom túl gyorsan visszaállt a gyári állapotára. Tökmindegy, ez van. Viszont igyekszem fenntartani, hogy legalább a menstruációval ne kelljen még vacakolnom 1 darabigKép Kép Kép

Itatás: Én nem adok semmit. Ha szomjas és nem pl. a CORA kellős közepén vagyunk, akkor pár korty cici.

Edina
Miért nem szóltál jól be a kedves hölgynek? Jajj, engem annyira bosszantanak a kéretlen "jó" tanácsok. Persze, ha elővetted volna a cickódat, akkor a drága hölgy lepődött volna meg a legjobban és szégyentelen nőszemélynek titulált volnaKép Kép

Era
Kép KöszönjükKép Bennünket is levesz a lábunkról kisfiunk. Néha el sem hiszem, hogy az esti üvöltő baba ugyanaz a Peti...Kép Mintha két gyerekem lenne.

Ruhácska kész, fotó jön délután. Mókika, én sem tanultam soha varrni, egyszerűen leültem és kreáltam. Ha elcs...tem, mérgelődtem. Aztán már egyre kevesebbszer cs...tem elKép

11 óra és ez a kis kópé még alszik. Ma 1/2 8-kor ébredt, igaz kicsit később, este 9-kor tettük le aludni. Reggel mindig játszunk 1 kicsit kaja után, de mire én is befalom a reggelimet, már laposakat pislog.

jaaa, és a Pampers Napocskán hamarosan el kell végeznem az első szerv-fenntartó műtétet, ugyanis Peti kezdi szétszaggatni. Csatolom miképpen. És csatlakozom a kópékhoz egy kópé-képpel. Kép

Puszi minden kicsi manócskának! Nekünk is van már menyasszonyunk, Andi LilikéjeKép Kép

Na léptem:

SzilvusKépKép
szilvus

A csikosmanó kép...És mára eldugultam a fotókkalKép

SzilvusKép
szilvus

Sziasztok,

asszem benyaltam valami francos vírust. Fáj a torkom, a mellkasom és tiszta nátha vagyok. A szopival nem betegszik meg Bencus is ? Nem szeretném emiatt abbahagyni a szoptatást még akár egy napra se. Van tapasztalatotok ?

Timi
kismaszat

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?