Új privát üzeneted érkezett!

próba
kajamán

borzasztó nehéz nekem ez a babanet, most gépelhetem újra a hozzászólásomat... bocs a bénázásokért.
kajamán

na. akkor újra. sziasztok mindenkinek!ági vagyok. nagyon megörültem Enő hozzászólásának, hogy végre hasonlóan gondolkodik valaki, mint én. orvost én sem választottam, a szülésznőn gondolkodtam, de aztán arra gondoltam, hogy esetleg feszültség forrása lehet a szülésem alatt, a rangok miatt. érted, ügyeletes doki, fogadott szülésznő, nehogy úgy nézzen ki, hogy én egy Órvost :-))nem akarok megfizetni, szülésznőt meg igen. amúgy ahogy olvasgattam, a kórház szülésznői mind nagyon jóhírűek, ezért bízom abban, hogy bárkinél jó kezekben leszek. azért az előadásokra el fogok járni, hogy az arcok ismerősek legyenek.
kajamán

Enikő!
Menjél el kismamaklubba, vagy előadásra és ott ki tudod választani, hogy neked ki a szimpatikusabb. Én ajánlhatok, de lehet, hogy neked nem valamiért nem lesz szimpi.

Infoim szerint egyre többen szülnek választott szülésznővel, és ügyeletes dokival. Még lehet, hogy én is úgy fogok.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi! én is köszönöm a tanácsod. azért az érdekes amit írtál, hogy egyre gyakoribb a választott szülésznő-ügyeletes doki párosítás. délután rágódtam egy sort, lehet, hogy én is fogadok szülésznőt. apa szerint az lehet, hogy jó lenne. ő csak tudja, mit beszél, vágott már el köldökzsinórt, szóval mindent tud a szülésről :-))
kajamán

Ági, Enikő!

Én ma keztdtem a 24. hetemet. A Rákóczi profhoz járunk. Nagyon rendes pali. Tegnap voltam nála mert fájt a hasam és mondta, hogy ma hívjam fel,hogy tudja mi van velem. Úgyhogy én nála szülök. A 21. héten választottam szülésznőt is. Elmentem a Kismama klubba és nekem a Kecskemétiné volt a legszimpatikusabb. Szerintem azért érdemes szülésznőt választani, mert igazándiból ő van velünk a szülés alatt. De én nyugodtabb vagyok,ha olyan orvos van ott a szülésemnél, aki tudja, hogy ki fia borja vagyok.
Ha nincs fogadott orvosotok akkor hová jártok terhesgondozásra?

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Köszi az infót mindenkinek.Azért örülök neki, hogy más is gondolkodik ilyen szituval. Azt megfogadom, hogy a kismamaklubba elmegyek, aztán körülnézünk a házunk táján. Ugye keddi napokon van 17-órátol?
Helló Gigi!
Én a lakóhelyemhez kapcsolódó SZTK-ban járok terhesgondozásra.A doki az nagyon jó, teljesen meg vagyok vele elégedve, csak az a nagyon nagy bibi, hogy Ő a Rókus kórházban vezeti le a szüléseit, én pedig elmentem megnézni a kórházat,és enyhén szólva LE VAN PUKKANVA, meg sok a kissebségi kismama és látogató. Ott be lehet menni bár mikor a kórtermekbe.Szóval ez a válló ok , hogy nem az ismert dokinál fogok szülni.
Enikő
enõ

sziasztok!köszi, hogy irtatok!Gigi! (csak nem te is Ágigi vagy? :-))) mi most a második babánkat tervezzük, de még előtte szeretnék elhatározásra jutni a szülés dolgában. első alkalommal ugyanúgy csináltam, mint ti, fogadott doki, magánrendelések, tiszteletdíjas szülés, stb. az orvosommal teljesen meg voltam elégedve, a kórház eléggé konzervatív és lepukkant volt, de tkp. arról se tudok rosszat mondani, a fürdőszobák gyalázatos állapotán kívül. egyszerűen azóta sok minden változott bennem, és mást tartok fontosnak. :-) terhesgondozásra a rendelőbe fogok járni, de nem szándékozom túl gyakran, csak amennyit muszáj (ha jól tudom, ez négy alkalom)
kajamán

Kajamán, Enő!

Én is Ági(gi) vagyok!!!!KépKépKépKépKép
Meséltem a férjemnek, hogy hogyan akartok szülni. (mármint, hogy fogadott doki nélkül)És azt mondta, hogy teljesen igazatok van.Kép Az az igazság, hogy én lombikos vagyok ezért én elég sokat járok (inkább csak jártam) dokihoz. Meg nagyon aggódós is vagyok.Kép
A Kismama klub nem kedden van!!! Hanem havonta egyszer, minden hónap második csütörtökén du. 1/2 5-7-ig. Keddenként mindig más előadás van. De én úgy tudom, hogy a www.imreszul.itx.hu-n meg tudják pontosan nézni, hogy mikor mi van. Gondolom, hogy jártatok már a kórházban és láttátok, hogy telejesen fel van újítva. 1 és 2 ágyas szobák vannak, ahová nem jöhet be látogató. Bár én úgy tudom, hogy a szülést követően 24 óráig még be-be nézhet az apuci.De állandó jelleggel nem lehet ott. Szerintem tök jó, hogy a látogatók nem áraszthatják el a szobákat, mert van olyan hely, ahol még este tízkor is bent kaszinóznak a rokonok. Egyrészt a babának sem tesz jó másrészt szerintem ilyenkor az ember a háta közepére sem kíván idegeneket.

Na mára ennyi. Ha valami kérdésetek van, akkor írjatok. Bár annyira nem vagyok rutinos,mert első baba lesz.Kép

Mikor szültök?

KépKép
gigi28

Helló Gigi
Megértelek,hogy te választasz orvost a te helyedben én is igy tennék.Köszi az infót a kismamaklubról.
Amúgy nekünk is első baba lessz, és október 22-re vagyunk kiírva.Még nem tudjuk a nemét, bár már nagyon kiváncsiak vagyunk rá.Most csütörtökön megyünk a 4D ultrahangra és hátha már megmutatja magát.Nektek mi lessz? Mikor szültök? Vásároltatok már valamit?
enõ

Sziasztok!
Látom sokan gondolkodtok a szülésznő választásonKép PErsze én is, sőt ugye én is érdeklődtem itt. Esetleg most csütörtökön jön valaki a kismamam klubba?
Gigi28!
Ez tutti, hogy nem jöhetnek be a látogatók? Ennek csak örülni tudok, akkor azt hiszem biztosan együtt szeretnék lenni a babámmal majd. És akkor ha jön látogató akkor a nővérek szólnak, hogy menjünk ki egy fogadó terembe? Sajnos még nem tudom hogyan működik, még nem voltam a szülészeten... Első babám lesz nekem is.
Manós
manós

tudjátok,mióta volt ez a hálapénz mizéria, megerősödött bennem, hogy igenis én is tudok tenni azért, hogy ez ne így legyen. persze ehhez nagy bizalom kell, elsősorban a Gondviselésben, aztán magadban, az ügyes babádban, a férjedben, az orvosban, szülésznőben.... azért az fontos, és ezt ezt főleg az aggódós Giginek írom, hogy a fejedben rend legyen, azaz teljesen meg legyél győződve, hogy minden a legnagyobb rendben lesz, és simán fog menni. (ezt még én is most gyakorlom :-))) okoskodok itt, pedig elsőre én is "maszekdokiztam". ez azért jó volt, mert most már láttam sok mindent, vizsgálatok, dolgok menete, stb. és ennek tudatában döntöttem úgy, hogy nem kell fogadott doki. de mondom, ez csak a másodiknál lesz így :-)
kérdésetekre válaszolva, a mi babánk legkorábban tegnapphoz kilenc hónapra születhet :-))
ti hogy csináljátok azokat a vigyorgó pofákat az üzeneteitekben?
Ági
kajamán

azért az rossz, hogy az Apukák nem jöhetnek be a szobákba :-((
kajamán

Enő!

Én október 29-re vagyok kiírva!KépKép Ha vársz egy kicsit és mi meg egy kicsit sietünk, akkor lehet, hogy személyesen is találkozunk! Még nem vásároltunk semmit a babának. Azaz vettünk egy kismama fotelt, de nem raktuk össze. Ez a babona ereje!Kép Szerintem majd szeptember végén, október elején fogunk beindúlni. Bár már nézelődtünk, mert kismama ruhát a Megatoysba vettünk. A bútor és a babakocsi már ki van nézve.

Manós!

1000 %, hogy nem jöhetnek be látogatók. A szülészet elött van egy nagyobb tér, ahol le lehet ülni és pluszba van még egy helység. Gondolom, úgy működik, hogy ha megy hozzád valaki akkor beszól a nővéreknek és ők kihívnak. Vagy felhív mobilon.... A babát az üveges ajtóig lehet kivinni és úgy lehet mutogatni.(vagy tv-n, de állítólag azt nem szeretik az anyukák).

Ági
Tudod nekem hat insemináció és négy lombik után sikerült teherbe esnem. (cirka öt év alatt) Úgyhogy azt hiszem nekem az kevés lenne, hogy a fejembe letisztázzam a dologokat. Főleg úgy, hogy nagyon valószínü, hogy több babám az életbe nem lesz. Persze azért én sem a legrosszabbra gondolok, de biztonságot ad az orvosom. A hálapénzről meg azt gondolom, hogy a mi babánk már úgy is aranyárban van, úgyhogy nem izgat. (persze az is igaz, hogy mi nem bérből és fizetésből élünk. Úgy már lehet, hogy én is másképp gondolkoznék)
Ha jól értelmezem, akkor még most áll "gyártás" alatt a picike?KépKép
A mosolygó pofákat úgy kell csinálni, mint ahogy te próbálod, azzal az eltéréssel, hogy a kettőpont után ne rakj kötőjelet. A vigyorgáshoz meg a kettőspont után egy nagy O betüt írj.
Remélem sikerül!KépKépKép

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Néha bekukkantok ide, mert szép élmények kötnek a kórházhoz, és megnézegetem, hogy miről folyik a beszélgetés.
Csak a látogatáshoz szeretnék egy kiegészítést: az úgynevezett társalgóban, ahová be lehet ülni a látogatókkal van egy telefon, ami felett ki van írva minden szoba melléke. Ha a látogató tudja, hogy hányas szobában vagy, akkor csak bepötyögi a melléket és a fejed felett megszólal a telefon. Szerintem a nővérekre ezügyben nem nagyon lehet számítani, elég leterheltek szegények.
Egyébként egy éve szültem Balogh dokinál, és mind a szülés, mind a kórházi napok nagyon szép emlékként maradtak meg bennem.

Sziasztok: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Gigi! azt elfelejtettem írni, hogy a te esetdben persze tök indokolt a doki. gratulálok a kitartásotokhoz, és örülök, hogy végre sikerült ez a babóca! Kép és már miért ne lehetne még babátok?! (ez most egyáltalán nem kíváncsiskodó kérdés volt, hanem bátorító Kép ) igen, a gyártást jól értetted! Kép

csajok, az az igazság, hogy engem stresszel ez a látogatási tilalom.... én valahogy úgy képzeltem, hogy sokat lehetünk együtt, összebújhatok a nagyfiammal is, akinek valószínűleg akkor nagy szüksége lesz akkor rám.... szóval, családiasabbnak, na. fontolgatom, hogy esetleg majd hamarabb hazajövök a kórházból, ha tényleg ilyen szigorú a rendszer...
s még egy kérdés, mindenkihez: ha nem akarok dokit választani, szerintetek hová járhatok terhesgondozásra? (XI. kerületben lakom.) hol van egyáltalán ilyen rendelés? a kórházban? a fehérvári útra? vagy a bártfaiba? előre is köszi a segítséget!
ági
kajamán

sikerültek a vigyorgó pofák Kép
kajamán

Szia Ági!

Azért mondom, hogy nem valószinű, hogy lesz több baba, mert most úgy gondolom, hogy nem megyek több lombikra. Elég volt a "jóból". Meg egy gyerek mellett már elég nehézkes.Kép Aztán lehet, hogy amikor meglátom ezt a törpikét aki a hasamban lakozik, akkor annyira elborúl az agyam, hogy rohanok mégeggyért.Kép Hátha valami csoda fojtán lesz magától. Kép

Ha jól van a babád, akkor két nap után haza lehet menni. Ez a látogatási dolog tényleg kétélű. Az a baj,hogy nem lehet külömbséget tenni. Vagy rádzúdúl az egész rokonság + plussz a szobatársad pereputtya, vagy senki. De az újszülött szempontjából mindenképp jobb, hogy nincs ki-be járkálás.
Itt a csajok azt írják, hogy az SZTK-ba járnak terhesgondozásra. Hogy pontosan hová azt nem tudom, mert én nem vagyok pesti.

Üdv, Gigi

Ja, sok sikert a "gyártáshoz"! KépKép

KépKép
gigi28

Sziasztok!

En is a Szt. Imreben fogok szulni, elmeletileg jovo vasarnap Kép Sajnos a szulesznovalasztasrol lemaradtam, mert keson kezdtem intezni, es mindenki tobb honappal elore be van tablazva, meg aztan a nyari szabadsagok miatt is pechem volt.

Manos, en minden eloadast vegighallgattam, nem olyan sok, csak 7 van, aztan kezdik elolrol. Bar biztosan hallasz olyat, ami nem lesz ujdonsag, szerintem abbol a szempontbol erdemes elmenni, hogy mindig mas tartja, igy tobb orvost es szulesznot megismersz, es mindegyik mesel a korhazi gyakorlatrol, tehat ha esetleg ugyeleteshez kerulsz is tudni fogod, mire szamits nala.

Balancsa, Gigi, nekem is volt szekrekedesem, szerencsere csak egyszer (de az nagyon rossz volt, megmozdulni sem birtam, egesz napos vergodes volt), azota nagyon figyelek, hogy sok folyadekot igyak, meg rostos kajakat, gyumolcsoket egyek. Egyik baratnem meselte, hogy neki meg a baba mellett is majdnem egy evig mindennapos volt. Nagyon kinlodott, mert eleinte meg a gatsebe is nehezitette a dolgot. Egyenkent sem szerencses, ha a bebi eppen bombol, te pedig fel sem tudsz kelni a slozrol es telefonalsz a kispapanak, hogy talan inkabb jojjon haza melo helyett... Szoval csak dontsetek magatokba a vizet literszam!!

Pesztus, szerinted erdemes meg elmennem a szerdai relaxaciora? Egyelore nyugodt vagyok, de ha el kell indulni, biztos irtora be leszek gyulladva...

moosejaw
moosejaw

Moosejaw!

Szurkolunk neked, hogy minden oké legyen. Valahol irigyellek is, hogy már mindjárt meg lesz a babuci, de nekem talán annyival könnyebb,hogy októberben már nincsen ennyire meleg. Én szerencsére nem maradtam le a szülésznő választásról. Azt mondják, hogy mindegyik nagyon rendes. Úgyhogy ne aggódj!! (na azért majd kiváncsi leszek, hogy én mennyire fogok parázniKép)
Legyél ügyes és minden rendben lesz!

KépKépKépKépKépKép Ezt bátorításnak küldtem!

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Kajamán!

A Fehérvári úton a Skála piac mellett van az SZTK, és ott rendelnek a nőgyógyászok a 4. emeleten. Látom XI. ker-i vagy, így ingyenes!A rendelési idő:8.00-20.00-ig. A dokik felváltva rendelnek, minden héten változik.
Üdv, Pat
pat

Sziasztok!
Moosejaw, csütörtökön megyek előadásra, ezt már beütemeztemKép Kicsit izgulok milyen lesz, de sokkal inkább kiváncsi vagyok. Ez az egész szülés dolog egyszerűen megrémiszt, úgy alapból, de viszont egy-egy UH után már annyira kiváncsi vagyok a babámra, hogy akkor el is felejtem a félelmet.
De te legyél ügyes és erős, és pihenjél sokat!!Kép
Gigi28, szerintem nem annyira rossz ez az elzártság. Az első 3-4 napban talán nincs is annyi ereje, enrgiája a mamának, hogy kedveskedjen a látogatóknak, mutogassa a babáját. Legalábbis én így érzem, már most fázok attól, hogy sokan bejöjjenek, örülgessenek, viháncoljanak a kórteremben, ami nem is nekem szól igazából. Talán a baba sem igényli annyira a macerálást. Ha hazamentünk úgyis beindul majd a népvándorlásKép
De addig is kb. kéthetente új neveket találunk ki, egyik jobb mint a másik perszeKép Nem is tudom mi lesz így a 9. hónapraKép)
Másik dolog... Én a Bártfaiba járok laborra, de azt vettem észre borzasztóan közönyösek az aszisztensek akik a vért veszik. Látják, hogy a gondolattól is majd lefordulok a székről, de semmi együttérzés vagy kedvesség nincsen bennük. Annyira fájdalmasan vesznek vért, hogy mindne alkalommal belejajdulok. Vagy csak velem csinálják ezt vagy én vagyok túl érzékeny. Nem régen egy másik laborban 16 kémcsőnyi vért vettek le és fele annyira sem volt fájdalmas mint itt 3.
Ti is jártatok már így?
Most befejezem, mert túl hosszú lett...Kép
Vigyázzatok magatokra!
Manós
manós

Ha valaki nem XI. ker-i, akkor nem is mehet SZTK rendelésre? Ha fizetni kell érte, tudja valaki, hogy mennyit? Köszönöm az infot.
dkati

Koszonom a batoritast Kép) Erdekes, hogy a szuletes resztol csak a celegyenesben fogok ketsegbeesni, viszont mostanaban rengeteget aggodom azon, hogy el tudom-e majd latni a bebimet. Megetetni, tisztaba tenni, egyaltalan felvenni... Nagyobb gyerekekre sokat vigyaztam regebben (mert a harom tesom sokkal fiatalabb nalam), de egy csecsemo, es en leszek az anyukaja, huha, az nehez lesz! Ja, es cicat tavol kene tartanom tole, a papagajoknak meg befogni a csoret.

Gigi, a latogatas dolog szerintem is jobb igy. Feljebb olvastam, hogy valaki azert nem megy masik korhazba, mert ott a kisebbsegi szobatars egesz pereputtya naphosszat a nyakan uldogelhetne. Jobb a biztonsag. Azonkivul nem kaptok el a bebivel mindenfele korsagot a latogatoktol. Es csak negy nap, illetve elobb is hazajohetsz. A baratnem most juniusban szult a Szent Imreben, csak telefonon tudtam beszelni vele, mert azt mondta, inkabb majd otthon latogassam meg, nagyon kimeriti ez a dolog. Meg azt is mondta, nagyon szep, kenyelmes a korterem, a dokija is remek volt, a szuleszno is, viszont a csecsemosnoverekkel nem volt elegedett es vigyek be tapszert, mert telenyomtak cukros vizzel a bebit az elso napokban, amig nem indult be a teje es mikor hazamentek, baba olyan ehes volt, hogy teljesen leragta a ciciket. Erre en bementem a gyogyszertarba egyik nap, de nem voltak hajlandoak tapszert adni, mert hogy az majd kiderul, kell-e, meg hogy milyen fajta, majd a doki megmondja. Mit gondoltok errol?

Manos, a Bartfaiban a vervetellel nekem csak az volt a bajom, hogy mindig marha sokat kellett varni, amig sorra kerultem. De nem volt olyan veszes (pedig en elegge felos vagyok, sose nezek oda es probalok masra gondolni), persze nem mindenki egyforman ugyes, de itt tobben is vannak, akik jol csinaljak. Csak egyszer volt kellemetlen, amikor a terheleses cukorteszt miatt egymas utan ketszer vettek vert, mert ugyanazt a karom valasztottak masodszorra is, na, az fajt egyedul. (Egyebkent egyszer probaltam a lakohelyem szerinti III. keruleti sztk-ba menni vervetelre, meg a 16. heti AFP-nel, de elzavartak, hogy ok ilyen vizsgalatot nem vegeznek. Jo, mi?)

moosejaw
moosejaw

Moosejaw:
én egy éve szültem, szerintem is jobb így a látogatás... én kivittem az ajtóhoz a babust és a tesók megsimizhették, megpuszilhatták..

tápszer:
én nem mernék tápszert adni a babának amíg "nincs tej" és szerintem nincs is rá szükség általában.
A cukros vizet nekem a kezembe adták és rám bízták kap-e vagy nem. Nem valami szirupot kell elképzelni, hanem egy picipici cukor van a vízben, mert a sima (forralt ?) víz íze azért elég sz** Kép
Rá akartak beszélni a tápizásra (sárga volt egy kicsit) de nem hagytam magunkatKép szóval ott adnak tápszert a babának ha valóban sokáig nincs tej és sokat veszít a súlyából. De ilyen piciknek nem adnak a gyógyszertárban recept nélkül tápszert, és szerintem ez így van rendjén.
csicser

Koszonom Csicser a segitseget. Mivel elso baba, nem tudom, mire szamitsak, csak gyujtom mindenkitol az informaciokat, illetve mindenfelet osszevasarolok, szukseg lehet ra alapon (a csalad mar probal leallitaniKép). Remelem nem lesz gond a tejjel. Az en mamamnak sajnos nem nagyon volt egyikunknel sem, de ugye ez nem orokletes?
moosejaw

Szia Manós!

Én is annak vagyok a híve, hogy ne jöjjenek látogatók!! Szerintem is bőven elég lesz magamat meg a picurkát ellátni. A hátam közepére nem kívánom a sok bámészkodót. Már attól is előre rosszúl vagyok, hogy amikor hazamegyünk akkor tutui leakarnak majd minket támadni. Azt hallottam, hogy a gyerekorvos már aznap kimegy, hogy hazamentünk. De azért az más.
Én tegnap voltam a vércukor vizsgálaton. De én itthon mentem el (Dunaharasztin lakom) a laborba. És tök ügyes volt a csaj. Igaz, hogy a második vérvételnél kétszer kellett szúrnia mert nem jött a vér, de egyáltalán nem fájt és nem lilult be utána. És ma már kész is az eredmény.Kép
Én sem nagyon vagyok híve a cukros víznek (mintha lenne bármilyen tapasztalatomKép), de szerintem azzal, hogy mondjuk egyszer adnak neki a négy vagy három nap alatt, azzal nem tudnak ártani. Godnolkozzunk pozítivan!!! Úszni fogunk a tejben!!Kép

Puszi mindenkinek!

KépKép
gigi28

a guta megüt. egy gombnyomással kitöröltem az összes irományomat Kép
kajamán

Moosejaw:
nem tudom persze, anyukádnál mi volt a konkrét gond, ezért a sajátomról írok Kép aztán lehet lesznek egyező momentumok;):
megszülettem, elvittek, órákig nem látott anyám, aztán szigorúan nappal szigorúan háromóránként hoztak, teljesen bebugyolálva, csak az arcomat látta (eccer ugyan kicsomagolt suttyomban, de marhára le lett teremtve mert majdnem kifejeltem a pólyából a nővérke kezében, mert anyám nem tudott annyira visszacsomagolni Kép )
Otthon az okos védőnő négyóránként etettetett, éjjel nem mert 4 kiló felett születtem.. mellétáplálás ezerrel... nem akarom ragozni, pár hónap kínlódás után végleg elválasztott.
A kicsimnél?
A Szent Imrében még pulzált a kzs. amikor megkaptam a babust, persze a cicimig nem ért fel akkor még, csak a bőrömet nyalogatta (fúj, mondaná egy 30 évvel ezelőtti szülésznő Kép )
Amikor átvághatták a kzs-t, megkaptam, ott sunnyogott a mellekasomon, kicsi, meleg, nehéz testével. 3 órán át együtt voltunk, aztán helyhiány miatt kb 6 órán át a csecsemőosztályon volt. (aludt, bementem megnézni)
Amikor lett szobám, onnantól két alkalommal vitték el: gyerekgyógyászati vizsgálatra (kb egy óra ) és fényképezni (ez meg természetesen nem kötelező Kép )
Szopi amikor megnyikkant, ha két csepp jött akkor két csepp, az is kell.
Mai napig annyi tejem van amennyit akarunk, inkább az ő érdeklődése "csökkent" a sok gyümölcs , meg a tejtermékek miatt.. .de már elmúlt egy éves, szóval nem bánom - annyira Kép

bocs a szómenésért, az egész csak bíztatásul íródott: igen, lesz tejci, anyáinknak inkább a buta tanácsok és szokások miatt volt nehezebb dolguk Kép
csicser

hát akkor neki állok újra...
Gigi! erre a pozitív hozzáállásra gondoltam! Kép sok olyat hallani, hogy a második baba már természetes úton sikerül! Kép jó, hogy írtad ezt a kétnapos hazamenetelt, mert én nem tudtam. lehet, hogy ez lesz.
a látogatással kapcsolatban én csak azt fájlalom, hogy az apukák és a tesók nem jöhetnek be, tudjátok, az én férjem olyan kis gondoskodós, reggel megfőzné nekem itthona szopiteát, behozná, odaülne az ágymahoz... szerintem még váltóruhát is hozna, csak bejöhessen Kép hát, ez fog hiányozni. a többi rokonság nekem se hiányzik a szobában!

Székrekedősök! nekem van egy tuti receptem: mák minden formában (süti, fagyi...) én nagyon szeretem, így sokszor reggelizem mákos sütit, és a hatás nem marad el! Kép

Pat! köszi az infót a rendelésről! majd odamegyek, és választok egy nevet, meg egy időpontot Kép

Moosejaw! szerintem tök normális, hogy parázol, hogy el tudod-e majd látni a picit, ezzel mindenki így van! lesz valaki segítséged az első napokban? anyukád? anyós? az azéert megnyugtató lenne!
a tápszert illetően egyetértek a többiekkel: tök felelsleges előre készülnöd ezzel. a forralt víz szerintem nem akkora katasztrófa, főleg, hogy negyven fokokat jósolnak a következő hetekre!!! arra viszont jó, ha felkészülsz (lelkileg), hogy a cicid eleinte mindenképp fájni fog, mikor a baba szopizik, és ez teljesen független az éhségétől. a mellbimbó egyszerűen nincs hozzászokva ahhoz a baromi erős szíváshoz, amit a baba produkál. majd tedd az egyik ujjadat a szájába, és megérted miért! Kép de aztán elmúlik szépen ez is (én az első hetekben minden mellretételnél bőgtem...)

Csicser! akkor ezek szerint a tesópuszi megengedett?

Gigi! a gyerekdoki és avédőnő már tényleg a hazamenetel napján kimennek. a dokinak látnia kell az újszülöttet (ez részben adminisztrációs dodlog is), meg fölír egy csomó hasznos receptet. a védőnő meg okoskodik egy sort, meg kiváncsiskodik, a szülésről (gondolom, hogy tudjon majd mit pletykálni Kép)

sziasztok!
Ági
kajamán

csicser! nagyon szépen írtál a szülésedről! Kép Kép most még jobban kedvet kaptam, persze eddig sem a kedv hiányzott! Kép
kajamán

Kajamán:
a tesópuszilgatást a szülőszoba felőli üvegajtónál csináltuk, ott nincs nővér Kép
lebukhattunk volna ha épp arra robog egy csecsemősnővér, de nem jött, csak a szülőszobáról orvosok... egy szavuk sem volt Kép

Nem jöhet be apa a szobába, ez egy kompromisszum azt hiszem... de Te kimehetsz, a babust az üvegajtó másik oldalára tolod, mindenki csodálja, Te meg leülsz Apa és a tesó mellé...
Apa ölébe...
valahol megértem, egyszer jött be ott egy apa, mi meg gyermekágyasok azt sem tudtuk hova kapjunk, mert idegen pasi járkálásához nem voltunk hozzászokva, cici kinn köldökig stb.. Kép

Egy valami miatt viszont rámszólt a nővér: amikor magamra zártam a WC-t. Valahol érthető, szülés után simán lehet valaki rosszul, aztán ha elájul asztalos kell hogy kiszabadítsák... szóval elég kilincsre csukni. Úgyis kb 4 ember jut egy vizesblokkra vagy annyi sem, tehát mindig tudja az ember , van-e benn valaki vagy szabad a pálya.-.. ha meg nem, még mindig kopoghat az ember lánya Kép
csicser

SZiasztok! Jó sokat írtatok azóta, hogy nem kattantam ide.VAlaki írta, hogy lekésett a szülésznő választásról.Mikor kellene megválasztani, hogy le ne késsem ? Mennyi a legtöbb idő? Októberre vagyok kiírva.Nagyon fontos . Köszi
enõ

Enő!
Nem késtél le semmiről. Szülésznő választás nincs időhöz kötve. Amint kinéztél valakit, környékezd meg mihamarabb. Én most májusban szültem és tavaly novemberben kértem fel a szülésznőmet.
Üdv, Pat
pat

Eno, szerintem maris keresd meg oket, mert az elozo havi kismamaklubbon kerdezett szulesznok azt mondtak nekem, hogy legkozelebb csak oktoberre tudnak szulest vallalni. Szoval ez junius 10-en volt...
moosejaw

En keson kezdtem intezni (talan a 32. heten) es csak harom-negy holgyet kerdeztem meg, akiket az eloadasokon es a klubban lattam. Talan ha bementem volna a szuloszobara, talalkozom olyan szulesznovel, aki meg el tudott volna vallalni.
moosejaw

Sziasztok!

Volt-e már közületek valaki Babaklubban? Azt szeretném igazából megkérdezni, hogy ott mennyi és milyen információk hangzanak el, érdemes-e elmenni? A tegnapi előadás, ami a babaápolásról szólt sok újjal nekem nem szolgált, pedig csak az első babámat várom. És még azt szeretném megkérdezni, hogy a videóvetítéses előadás mennyire érdekes, kb. olyan mintha a Szülőszoba c. műsor egyik adását nézném meg?

Előre is köszönöm!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Szia Macsek !

Én voltam a múltkori Babaklubban. Nagyon kevesen voltunk, talán ha 10-en... Nekem első baba lesz, és rokonságban sincsenek apróságok, igy nekem minden vicc új. Azért igy is azt mondanám, hogy sok újat nem hall az ember, de olyan jó látni a csecsemősnővért, meg végighallgatni, hogy lesz, s mint lesz. Leginkább lelkiismeret-megnyugtatásilag jó. Aztán úgyis akkor tudsz gyakorolni, amikor megvan a baba :-)

schmo
schmo

Sziasztok!

Ugy latom mar megint sokmindenrol lemaradtam... jaj, barcsak kicsit rendezettebb lennek... na mindegy..

Macsek
Szerintem 2x, 3x erdemes elmenni a kismamaklubba, tobbszor nem igen. Az elso alkalommal minden fontos info elhangzik, de csak´gyis a felet jegyzed meg, a masodik alkalommal megvan a masik fele, es harmadszorra el tudod donteni, hogy melyik szuleszno a szimpatikus. Minden alkalommal szulesznok meselnek, es igy egy kicsit jobban megismerheted oket, tudsz velemenyt formalni. Szerintem hasznos.

Eno
Szeritnem, ha szeretnel szuleszbot valasztani, akkor nosza, bar a szabadsagok miatt nem lesz teljes a kep. Ahogy emlekszem 1-2 szuleszno most ment szabadsagra. Mi szeptemberben szulunk, de mar junius elejen eppen volt hely szeptemberre....

Csicser
Nagyon tetszett a szules-leiras, remelem nalunk is igy megy majd minden. Bar, ha egyszer beindul valami...

Az apuka nalunk is kicsit "tulgondoskodo"Kép, de csak megertette, hogy az elso 4 nap a mienk, aztan ugyis sokat leszunk egyutt a babaval. Latogatni barmikor johet, az meg, hogy nem az agyam mellett ucsorog teljesen mindegy, ugyis a fel napjat nalunk tolti majd.

A rokonok meg igazan hidegen hagynak, ha hazamegyunk ugyis atjarohazza valtozunk, es csak beosztva fogadunk latogatokat. Szerintem eleg leterheto lesz igy is, hadd pihenjunk ra elotte... A szulok meg ugyis jonnek, ha akarom, ha nem...

Koszi az otletet a baba-papa talalkozora, majd kiprobaljukKép)

A tapszerrol azt hallottam, hogy nem szukseges, mert allitolag a baba kibirja, hogy addig nem eszik, amig a tej meg nem indul. Igaz ez? Mondjuk en is nehezen hiszem... mi van akkor, ha kesobb indul csak be a tej? Na mindegy, vegul is csak nem hagyjak ehen halni szegenyt...

Jajdevarom mar, hogy megszulessen!!! Utalok varakozniKép)

puszi mindenkinek,
aniko
balancsa

Anikó!

Voltam a tegnapi előadáson, amit egy gyerekorvos tartott. Azt mondta, hogy az anyuka dönti el, hogy kapjon e baba bármiféle pótlást.(pl.cukrosvíz, tápszer) A baba tényleg kibírja addig amig nem indúl be a tejed. De nem hagyják éhenhalni!Kép De csak kevés tápszert adnak nekik, mert ők sem hívei. Amit én hallottam abból azt szűrtem le, hogy teljesen szoptatás pártiak és nem fogják a babákat mindennel telepumpálni.
Én csak októberben szülök, úgyhogy te jobban állsz! Ez a várakozás tényleg nem túl jó.Kép

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Anikó,
küldtem mailt.
Évica
Évica

Sziasztok! Csak a Fehervari utra lehet menni a nogyogyaszokhoz?
Regen oda tartoztam, es eleg bunkok voltak mindig. Szoval nem merek most odamenni akarkihez.
Tudtok valaki ajanlani?

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Ma jön valaki kismamamklubba? Akik voltak már azoktól kérdezném, hogy a kiírás szerint az A épületben a IV emeleten van?
Olyan kiváncsi vagyokKép Még sose voltam ilyen helyen, és sose volt még babámKép)Mostmár láthatóbb a hasikám, pont 17 hetes vagyok és olyan mintha valaki mocorognaKépMa voltam a Bártfaiba a leleteimért és az UH-n rengetegen voltak. Mindig ilyen sokan vannak délelőtt? HA jól tudom délután nincs is rendelés. A 12. hétig 3szor voltam UH-n, de sose voltak ennyien.
Persze ettől még nem hagyom ki a délutáni programotKép
Puszi,
Manós
manós

Csicser, Kajaman, koszonom a segitseget. Kicsit megnyugodtam ebben a tejdologban. Viszont azt nem tudom, akkor milyen segedeszkozoket vigyek magammal a korhazba? Bimbovedo, bimbovedo krem, mellszivo stb.? A baratnem azt mondta, a csecsemosnovereknek sajnos nem sok idejuk volt ra, a dokija viszont kesobb is bement hozza, es pl. megmutatta, hogyan kell fejni.
moosejaw

Manos, a Bartfaiban delelott mindig rengetegen vannak, en altalaban ket orat varok a dokira Kép Az ultrahangra delutanonkent jartam, mert akkor nincs varakozas, mindenki megadott idopontra megy es olyankor a kispapat is beengedik. Az NST (amit a 36. hettol csinalnak majd) szinten kenyelmes, mert ott is idopontra mesz, nem kell varnod, es negyedora az egesz.

En a mult havi kismamaklubon voltam. Igen, az A epuletben volt, de nagyjabol ugyanaz, mint az eloadassorozatnak a szulesznok altal tartott resze, csak az a kulonbseg, hogy itt a vegen bevisznek a szuloszobaba es megnezheted, ha eppen nem szulnek irto sokan.
moosejaw

Moosejaw:
bimbóvédő krém kellhet esetleg, bár sok mintát kapsz kis ajándékcsomagokban Kép szülés után. Én a Neogranormont használtam. (otthonról hoztam)
Bimbóvédő, mellszívó:
mellszívó gép van a csecsemősöknél kölcsön kell kérni, meg is lehet vásárolni a kézi változatát.
Kis kézi mellszívót tudsz venni a kórház patikájában is ha szükséges, szerintem bimbóvédőt is, bár én azt személy szerint feleslegesnek gondolom (általában)

csecsemősök és az idő: persze leterheltek, meg a nővérek is, de ha nyaggatod őket (és esetleg hálás is vagy Kép, sajnos ez is számít) akkor szerintem "kapsz időt" és "figyelmet" ...
Az első gyerekemnél bizony a szobatársak tanítottak meg szoptatni... ebben és csak ebben a mai egy-két ágyas szobák hátrányt jelentenek biza.. Kép Akkor valami nyolcan voltunk egy szobában, így volt többgyerekes mindig Kép fejni is ők tanítottak, ők vették észre hogy bedurrant a mellem és nem jön a tej, fejőgép kell!

Itt egy évvel ezelőtt egy védőnéni jött és próbált szopis tanácsot adni, de mondjuk nekünk jól ment.. lehet őt érdemes faggatni -nyaggatni ha valami nem megy, talán ő jobban ráér!

Jött egyébként gyógytornász is, intim tornát és óvatos hasizmozást csináltunk...

Jaj csajok, írok itt még néhány kisregényt és megint szülni akarok!
Éjjel már azt álmodtam hogy 20 hetes babás vagyok Kép kész veszedelem ez a fórumos nosztalgiázás Kép
csicser

új lányoknak nem válaszol senki?Kép

Kép
babarozsa

Én nem tudok sajnos, én magánban jártam Kép nem OEP alapon... vagy úgy is érdekel?
csicser

Szia Babarozsa!
A Bártfaiban is van mindig rendelés, de sajnos nem tudom ki mikor rendel. Szerintem ide nyugodtan mehetsz. Én is magánba járok, de egyszer már voltam az orvosom Bártfais rendelésén, mert oda beszéltük meg és akko rláttam nagyon sokan oda vártak, sőt más dokira is vártak.
Moosejaw, köszi szépen, biztos azért van tömeg, mert délután most nincs rendelés, csak most nyáron, szeptmebertől megint lesz. Így sajnos a kispapa nem is tud majd bejönni a 18-19 heti UHra. De azért videot készíttetekKép
Azt hiszem nekem ez a klub így is újdonság lesz, eddig nem voltam előadáson.
Manós
manós

Csicser!
magán is jóKép

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?