Új privát üzeneted érkezett!

Hát most van az első eset, hogy amit kaptam, nem teljesen kivehető, mi van rajta! :shock: Az egyiken még látom a fejét. Ennyi.
De kb annyi volt, hogy a nagy szürke, mozgó pacán volt 3 rövid, fehér csík. :lol:
Az tuti, hogy 10cm az ülőmagassága!
Vendég

Ja és tényleg nem kell AFP-re mennem. A többieknek azért kell, mert a hepa szűrést is akkor csinálják, de nekem az már megvan. A kombi tesztben benne van az AFP is.

Bea!

Kisfalvihoz mész, vagy Szabó dokihoz? Hányadikán?
Vendég

Nóri, gratula a kislányhoz! énisénis!! :)

Hogy lesz ez a tali? Van már vmi konkrét terv? Én is jöhetek?
Táblit ki csinálja?

boruska

Sziasztok!!!

Én ma már annyira fitt voltam,mint már régen nem! Csempét suvickoltam/eddig 3sorral, de kell még vagy kettővel/ és teljesen jól bírtam!
Gratu a kiscsajhoz Nóri!!!! :lol: :lol: Én nézhettem volna vagy 2óráig mire feltünt volna a rózsaszínesedés!!! :lol:
boruska!!! Nóri csinálja a táblit!!!
Én még nem tudom, hogy fiú-e vagy lány,de sejtésem szerint kispasi lesz..
Remélem mostanra már tényleg mindenki jobban van!!!!!

Kép
Kép
ronci

Sziasztoooook!

Még élek ám én is! Csak sokat melózom, amikor meg nem melózom, próbálom kialudni magam, meg élni egy kicsit az életem. Hát sok oldalt nem tudtam visszaolvasni, de azért úgy látom mindenkivel minden a legnagyobb rendben van.

Velem is szerencsére minden oké. A kombi tesztemnek is megjött az eredménye, az is szuper lett. Már készülök a 16 hetes vizsgálatra, de most itt olvasom, hogy a kombiban már benne van az AFP,akkor arra nem is kell nekem sem majd mennem? De attól még 16 hetes Uh lesz?

Ti már kenitek a pocitokat valamivel, hogy ne legyetek zebracsíkosok? Én a TomTom Mama olajat néztem ki, van valakinek tapasztalata, infója róla?

Ja, már szoktam érezni a babámat!!! Nagyon furcsa érzés, nekem ez az első terhességem, és mindenki azt mondja, hogy ilyen korán még lehetetlen, hogy érezzem a mozgását, de én tudom, hogy Ő az, mert semmi máshoz nem fogható érzés :D

Na, majd még írok, ha eszembe jut valami. Puszi mindenkinek.

Kép
zsizell

Nóri!
14-én megyek és Kisfalvihoz. Először őt kérdeztem és mivel volt bőven időpont, így meg tudtunk egyezni. :)
Vendég

Hányra mész? Mert én is aznap, vagy 17-én. Még nem tudom.
Vendég

13:45-re! Tök izgi! :lol:
Vendég

Sziasztok!
Én épp el vagyok kicsit kenődve, mert olyan hányingerem van, hogy nem merem elhagyni a fürdőszoba körzetét. Pedig már vagy 2 hete nem kellett szaladnom. Hát ez februárig ki fog tartani?
Ráadásul párom megint egy lópokróc finomságával vetekszik. Mikor hazajött kiperdültem az ágyból, elétettem anyukája főzte ebédet, kávét főztem, sürögtem-forogtam, erre méla utálattal rám nézett és közölte, hogy milyen szarul fest a háziruhám. Tény hogy gézanyag, fekvés közben gyűrődik, van rajta egy-két hypo folt (barátnőm varázsolta rá), de kényelmes, bő. És hát nem bálba készülök, no meg a kutya sem látja. Leforrázva kotródtam odébb :cry: . Holnap újra megpróbáljuk.
pammut

Zsizell. A kórházban egy-két kismama az Avon-os terhességi krémre esküdött. A babádat meg igenis már érezheted, akármit is mond akárki. Ne hagyd magad! TE érzed, nem más.
Nálunk a kombinált teszt a 12. héten van, az AFP a 15.-en. És a fakultatíve választható integrált tesztben van benne az AFP. Tehát aki azt csináltatja csak annak nem kell külön AFP. Mi most anyagilag eléggé le vagyunk égve, alighanem kénytelen leszek lemondani a fizetős vizsgálatról.
pammut

Sziasztok!
Ugy latszik, ma minden pasi rosszul vizsgazott...Pedig ugy gondoltam, ha majd terhes leszek tejbe-vajba furdok majd. Mar kezd kiderulni, hogy megse. Mindegy, ha ezerszer kerem is meg valamire, ugy is elengedi a fule mellett, ha neki nem tetszik. Es nalunk forditott a helyzet, mint Csillanal, mi 24- bol 24 orat egyutt vagyunk, egyutt dolgozunk, egyutt vasarolunk, meg a barataink is kozosek. 9 eve vagyunk hazasok, iden volt az elso es egyetlen nap, amit kulon toltottunk, mert kivetelesen a technikusoknak kulon volt a konferenciaja a fogorvosektol.Na, mindegy, de ugye a betegek elott nem lehet veszekedni. Meg en nem is tudok olyat. Meg soha nem kiabaltam vele, meg amugy se tudok. Elmondom szepen 1-szer, 2-szer, ha nem hat, egyszeruen nincs erom veszekedni. Inkabb nem mondok semmit. A max eddig 3 nap volt, amig nem szoltam hozza. Talan jobb is lett volna, ha a hormonoktol egy kicsit hisztisettem volna. Hatha az hatekonyabb... :evil: Na, midegy. Nincs semmi tej-vaj, marad a csinald-magad mozgalom, ha azt akarom, hogy el legyen valami intezve.
geri79

Nóri: mostanában nem bírok aludni, két óra alvás után felébredek, hogy kész, kipihentem magam, nem kívánok többet aludni. Zsolti morog, hogy tv-zek mellette. De nem tudom mit tehetnék, annyi energiám van, hogy most egyedül felépítenék egy házikót. Forog az agyam ezerrel, ötletelek, teszek veszek, napi 20 órát bírnék dolgozni.

Egyre többen tudjátok már hogy mi lesz, engem ez miért nem érdekel?

Lara: szerintem a babának nem tetszett a nagy zaj. Gondold végig, hogy a pocidban a magzatvíz arra a hangerőre hogy beremeghet. Én is utálnám, ha a kellemes meleg puha víz helyett háborgó tengerbe dobnának.

Csajok: én nem szoktam hisztizni, elmegy pecázni? Koncertezni? Aham, akkor én is elmegyek az aikidós haverokkal éjszakába bulizni, mikor ő dolgozik. És hát megbeszélem vele, hogy miért kéne otthon poshadnom, ha ő dolgozik? Sokkal rosszabb a másik oldalon lenni, így átérzi talán, hogy én mit érzek, mikor elmegy horgászni. Bár néha jó, hogy egyedül lehetek. Az aikidót nagyon sajnálom, hogy abba hagytam, de eddig a 12. hétig tiltott edzés miatt nem jártam, no meg félek, hogy véletlen egy ütés, rugás betalál, vagy rosszul esek Nem merek kockáztatni. Most apával inkább íjászkodunk, persze ha belefér. Én halálba unom a horgászatot, mégis elmegyek olykor vele, de csak azért hogy utána az orra alá dörgölhessem.
Romantika: hát ciki, de nálunk minden ilyet a párom tart fejben. Sőt égő, de 16 év alatt se bírtam megjegyezni a menzeszem idejét, persze ő mindig szólt, hogy holnap kéne, hogy megjöjjön. És tényleg. DE VIRÁGOT ÉN SE KAPOK.

Mellecskék: hát apa örvendezik, hogy javul a méretarány, nem hiába mondta egy másik kismellű barátnő: a remény hal meg utoljára. Azt mondta, hogy ezeket a méreteket tartsuk meg inkább.

Nóri: ez egyértelmű volt eddig is, hogy lányod lesz. Gratulálok hozzá, és egy kicsit irigykedem is (bár kezdek a fiúval is megbarátkozni, mióta apa azt mondta, hogy a lányok úgyis apásak. Nem adom a babát neki!)

Ma egész nap az Alapítványnál dolgoztam, mindenkinek mutogattam Luca szépséges fotóját. Bejött egy vak férfi munkatársunk, nos ő nem nézte meg a fotót, viszont egyből letapizott kérdezés nélkül (úgy látszik ennek is vannak előnyei, mert nem vágtam pofon) és közölte, hogy érzi a kicsi Lucát. Kicsit irigyeltem, mert én azóta sem éreztem. Imádok itt dolgozni, úgy telik az idő, hogy fel se tűnik és rihegünk röhögünk egész nap. Szerdától már állam bácsi szekerét tolom. Apa visszaolvasta a hozzászólásokat (ő tartja fejben hogy ki mikor fog szülni, ki milyen vizsgálaton volt, meg egyéb apróságot) és felhörrent: Pöstre akarsz menni???? Nem autókázol te egy sütiért! Bedobtam a pincsikutyát, 10 perc múlva már az utat tervezte nekem. Tudtam én!

zarja

Na kicsit előbb, de itt van!
Ha hiba van benne, kalimpáljatok priviben. Kicsit beleakadtam a vonalzók átszámításába. Illetve csomó dolgot emlékezetből írtam!

1251134942.1196.xls

Eszter!

Üdv a 2. trimeszterben! Nekem az álmatlanság, az orrdugulás és a hátfájás állandó tünet volt a végéig. És apa nálunk sem tolerálta, ha tvzek. Illetve ha kimentem a nappaliba és végre befáradtam, mire az ágyhoz értem, már újra ébren voltam! Grrr!

Megleptem magam ezekkel. Ha már a zöldségesünk észrevette a pocakomat! (kár, hogy hozzátette, hogy eddig sem voltam vékony, azért látszik ilyen későn! ÁÁ :roll: :lol: :lol: )

Kép

Kép
Vendég

Húú, Nóri! Tök jók ezek a cuccok.
Megnéztem a táblázatod. Majd belepótolom az adataimat. Azonban nem értem mi szerint kell írni ezt a hányós, gyomorégős, húsondoros stb. számokat a táblázatba. Felvilágosítasz?

Kép
zsizell

Hát úgy gondoltam, hogy az 1 az igen, a 0 a nem...
Vendég

Nóri: jó kis táblázat! Sok munkád lehetett vele. Kiegészítem és visszaküldöm ha adsz egy mail címet.
zuzmooo

Vendég

Nóri!

27 vagyok, első gyerek, nevek egyenlőre passz :shock: még vitázunk :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

pammut: Köszi az infót. Az Avonos krémnek még akkor utánajárok én is.
Nóri, köszi, így már vili :lol: Lehet, hogy ez a terhesség tényleg hülyít? vagy csak van mire fogni... :lol:

Kép
zsizell

1251139766.8926.xls

Ha elég ügyes vagyok, sikerült becsatolnom a kitöltött táblázatot. :wink:

Kép
zsizell

Köszi az adatokat. Ha lehet, akkor inkább PRIVIBEN, vagy EMAILBEN lenne jó, mert ha mindenki a saját sorával egészíti ki a táblát, azt több meló összeollózni! Köszi!!!! :D
1251141105.2584.xls
Vendég

Sikerült múlt éjjel jól beparáztatnom magam megint. :evil: Feszül a hasam, s nem tudom, ez keményedés-e (nem valószínű), és még jól be is görcsölt a bal oldalamon a petefészek körül, de hosszanti sávban. Persze ennek örömére hülyeségeket álmodtam, viszont ma tiszta fejjel megbeszéltem magammal, hogy most kezd intenzív növekedésbe a baba, olyan feszülést érzek, mint amikor ő mozog. Tehát a méhem növekszik. Az oldalsó görcs meg a méhtartó szalag lehetett, az nyúlt. Tényleg folyamatosan feszül a hasam - ti is éreztek ilyent:?: Úgy csinálok, mint aki sosem volt még várandós, de hát egyrészt az már közel 6 éve volt, másrészt meg akkor ott semmi sem volt "normális". :shock: Csak már elegem van magamból, hogy folyamatosan aggódok valamin. :evil: Próbálok most arra koncentrálni, hogy holnap viszem Borit szemészetre kontrollra, szerdán ismét beköltözünk az oviba, csütörtökön meg megyek, és elhozom a megrendelt Roary autót Borkának - már előre látom, hogy fog örömében fel-alá rohangálni. :D :?:

Nóri, gratulálok a kicsi lánykához! Már én is szeretném tudni, de szerintem nekem csak a 18. héten lesz legközelebb UH-m. Majd 7-én megbeszélem a dokimmal, akkor megyek az AFP-s beutalóért. Én is 2 papírt kapok, a másik ezek szerint a hepatitiszes. Tényleg, az AFP-t a betöltött 16. héten veszik le? (Már erre sem emlékszem...) Nagyon csini ruhát és nadrágot vettél! És tök jó a táblázat is, köszi! Akkor a 12 hetest is megírom neked.

Ha végre Bori oviban lesz délelőttönként, most már ellátogatok a háziorvoshoz és a fogorvoshoz is, pecsételjenek csak szépen a kiskönyvembe. 3-án meg hozzánk jön a védőnő, most majd elmesélem neki, mi is volt Borival, miért olyan újszerű nekem most minden.

Zsizell, örülök, hogy megy a munka! És gratulálok a mocorgáshoz! ugye, milyen jó érzés?

Ronci, irigyellek a munkabírásodért, én még mindig nagyon fáradékony vagyok.

Pammut, sajnálom a rosszullétet! A férjednek most épp rossz napja volt, de holnap biztosan kedvesebb lesz!

Geri, az szép, 9 év minden perce együtt! Gratulálok! Felnézek rád, én biztosan nem bírnám...
ktc

Hát itthon vagyok végre. Ma már reggeli után azt mondta a dokinéni, hogy hazajöhetek, ehhez képest ebéd után kaptuk meg a szobatársammal a zárójelentésünket. Kaptam receeptre másik mérőt, mint kiderült a régi használhatatlan. Ehhez kapok tb-re csíkokat is, de csak 100 db-ot 3 hónapra. Mondjuk az elején 6x kell mérnem naponta! Meddig is lesz elég? És váltottam ki az inzulinhoz tűt is, de elég nagy sikeredett, még hagytam a régit rajta. Egyébként elvagyok, a vacsinál 6,9-et mértem már az új mérővel. (És kíváncsiságból 7,6-ot a régivel.) Holnap megyek uh-ra és csütörtökön AFP-s vérvételre. Nekem a kombinált teszt ellenére is meg kell csináltatni. Remélem holnap megtudjuk a baba nemét mi is.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, amúgy gratula a punszishoz. Egy napon lesz vele a névnapunk. :D Párod mit szólt?
Érdekes, én úgy tudtam hogy az integráltban van benne az AFP. Mindegy, lényeg hogy nem kell még egyszer szúratnod Magad.

Pammut, reméljük csak hétfő volt a párodnak, és azóta már rendesen viselkedik. Bár pont a szeretett személy tud az emberbe a legnagyobbat rúgni.

Apropo, rúgás. Ma este filmnézés közben "szórakoztam" a pocaklakóval és ha mindent jól éreztem, akkor éreztem a kis simiket belülről. Még nem vagyok teljesen biztos benne, de szerintem igen.

Zsizell, gyere amikor csak tudsz.

Lassan nekem is aktívnak kell lennem, kőműves és festő után lesz némi tennivaló.

Ja, drága főnököm ma el is utazott anélkül hogy egyetlenegy önéletrajzot is elolvasott volna. Hmmm... Nekem mindegy. Én szóltam.

Ma volt az a nap, amikor majdnem hánytam. Majd' 14 hét alatt először. Szép ha a hányinger után meg a hányós időszak kezdődik. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok.Ananácska lehet tudok neked segiteni.Söt biztos.Csak a doki akit tudok neked ajánlani Pesterzsébeten van.

Ha érdekel nagyon szivesen megadom a számát,és megtudod vele beszélni,nyugodtan hivatkozhatsz majd rám.

Jo fej doki,fiatalos,aranyos,jo barát.

Üdvözöl mindenkit :D

Kép
magdimokuci

Sziasztok.

Szerintetek nagy baj az hogy még mindig nem tudtam elmenni megcsináltatni a kikönyvem.?
E honap 12-én kaptam meg a papirt hogy mehetek,de a munkám miatt még nem volt rá lehetöségem.

Lehet ebböl valami bajom?

Mindenkinek szép napot kivánok,

Kép
magdimokuci

magdimokuci: Hány hetes vagy? Még nekem sincs kiskönyvem. Telefonon sikerült csak elérnem a védőnőt 2 hete és megbeszéltük, hogy a munkám miatt csak ezen a héten jutok el hozzá. A kombinált teszthez neki kellett volna adnia valami papírt, de szerencsére az UH után ezt is megcsinálták nekem a kórházban.

Tegnap az egyik kolléganőm megjegyezte, hogy mióta visszajöttem a szabadságról, mindig mosolygok. Ő nem tudja hogy terhes vagyok, de ezek szerint látszik rajtam, mennyire örülök a kis pocakmanónak! :D :D :D :D :D

Olyan jó, hogy már ilyen sokan érzitek a babát! Bár ahogy néztem a vonalzókat, én vagyok az egyik "legifjabb" kismama, szóval ráérek még néhány héttel :)
zuzmooo

Jó reggelt lányok!!!

Már hajnali fél négy óta fenn vagyok és egyszerűen képtelen vagyok visszaaludni. De ez kb 8-10 napja játszom el. Van amikor egy-két óra múlva még vissza tudok aludni, de ma 1 óra hánykolódás után feladtam. Lehet, rátérek a délutáni alvásra... (van valaki így?)
Rengeteget írtatok a hétvégén, míg nem voltam itthon. Ha nem haragudtok, akkor nem írnék mindenkinek egyenként, mert az egy regény lenne.
Látom sok téma felvetődött és mindenkivel nagyjából minden rendben.
Pasik: a párom csak hétvégéken van otthon, így próbálunk minden időt, amit lehet együtt tölteni. Bár nem mondom, hogy nem tudunk összeveszni, még hétköznap telefonon is sikerül néha 8) Időpontok tekintetében a szülinapom, névnapom nemigen felejti el, de a család többi tagjának jobb ha én tartom észben. Segítség tekintetében van amit magától ajánl fel, van amit megbeszélés alapján csinál meg. (Mikor mihez van kedve.)
Gyerekszoba: látom már sokan gondoltok a gyerekszoba kialakítására, cuccok vásárlására. Mi még egyelőre sehogy sem állunk. Most akarunk lakást felújítani, vele együtt gyerekszobát kialakítani. (Most várjuk a választ a banktól.) Másfél szobás lakásban élünk, a baba megkapja a kis szobát, mi maradunk a nagyban. ( De hogy valóban így is fogunk aludni, az még kérdéses! :D ) A hétvégén megvettük első bébiruhánkat! Ha sikerül, majd felteszem ide is!
Fiú-lány kérdés: Jó annak, aki már tudja! Úgy irigylem! :? Tegnap voltam UH-on és kontrollon a polip miatt. A polip eltűnt, lett helyette gomba. :evil: ( Mondjuk, ez már apróság a poliphoz és a vérezgetésekhez képest.) Lényeg, hogy a baba jól van, csak aludt (fejre állva! :lol: :lol: :lol: ) Gondoltam, hogy mire a dokihoz kerülök, aludni fog, mert az úton (vonaton) nagyon ficánkolt. Lehet, nem tetszett neki a vonat hangja, rázkódása? A nemét nem tudtuk megnézni, mert az UH-gép nem a legjobb volt abban a rendelőben, így sajnos csak a 18. héten tudhatjuk meg a genetikai vizsgálaton (valószínűleg). Az meg csak 10-én lesz. Vagy a 16. héten is csinálnak UH-t? Mit tudtok erről?

Ez a hosszú hétvége nagyon jó volt. A barátainknál voltunk látogatóban, a betonozás elmaradt, helyette bográcsoltunk paprikáskrumplit. Finom lett. Volt még más meglepetés is. Kiderült, hogy hamarosan megérkezik a második babájuk! Igazi titokbébi, mert állítólag kevesen tudnak róla! Októberben érkezik, ha minden rendben lesz. Na, most befogom egy időre...

Kép
Kép
molmar

Lucababám!

Bevesztek még a táblázatba? Majd küldöm priviben a részleteket.

Kép
Kép
molmar

Jó reggelt mindenkinek!

magdimokuci: köszönöm szépen, de közben az orvos keresés lezárult, már időpontom is van, izgatottan várom. :D

Táblázat: én is küldtem e-mailben az általam módosítottat. Bár sok mindent nem kellett módosítanom, tekintve, hogy szinte semmi tünetem. :roll:

Rólam: remélem, hogy kezdek kilábalni a "betegségből". Én már tényleg nem tudom, hogy ez mi lehetett, attól tartok, nem nem gyomorrontás, meg egyéb hányós vírus, mert megfázással kombinálódott. Most már étvágyam van, két napja nem hánytam, a hasam sem megy, csak a gyomrom görcsöl, viszont csak akkor, ha szénhidrátot eszek. Én ezt nem értem. Hús, gyümölcs mehet, de megeszek egy szelet kenyeret és gyomornál vajúdok. :roll: :roll:
Viszont a megfázásos része sem jó. Totálisan be van dugulva az orrom, az állandó fújástól óránként vérzik, fáj a fejem és a torkom. Néha az orrcsepp segít, meg vett Feri nekem torokfájásra bigyót, de éjszaka semmi sem jó, a fejfájás is marad, mert nem akarok egész nap fájdalomcsillapítón lenni.
Az tuti, hogy ez nem is h1n1, mert lázam viszont nincs, márpedig akkor az tutira lenne.
Mindegy, nem érdekel, csak múljon el teljesen, mire indulunk haza, mert teljesen fitten és épen akarom kiélvezni azt a két hetet. :lol: :lol:
Anyósommal lehet, hogy még strandra is megyünk, úgyhogy asszem, be kell szereznem egy strandkendőt, vagy valami vékony kaftán ruhát, mert én valszeg a gyermekmedence mellett fogok tölteni órákat, ahol nem takarja a víz a csodás testem. Ráadásul nyár elején vettem egy fehér bikinit, ami akkor még jól is állt, de most már úgy nézek ki benne, mint egy bélférges: hosszú kar, hosszú láb, kocsonyás test és bendő. Senki nem azt fogja mondani, hogy kisbabát várok, hanem azt, hogy "Basszus, ennek a nőnek mekkora hasa maradt szülés után!"
Szóval veszek egy strandkendőt, vagy valamit. :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Szed még valaki Gravidát rajtam kívül? Olyan jó hatással van az emésztésemre, hogy nem merem abbahagyni... :roll:

Persze mindenki bekerülhet a táblázatba, csak ugye van, aki bejelentkezik egyszer és nem jön többet. De ettől szívesen látunk mindenkit, azt is, aki csak ritkán jön. De van olyan a tábliban, akiről azt sem tudom, hogy kicsoda. Kitörölni meg nem merem, mert nem tudom, miért nem tudok róla semmit. Talán nekiállok visszaolvasni.
Vendég

Jó reggelt csajszik!!!!

Úgy néz ki, hogy jövőhéten megyek uh-ra, szorítsatok, hogy én is megtudjam, hogy pöcsös vagy punszis!!! Már annyira izgatott vagyok :roll: :shock: 8)

Edit

Kép
ézsóné

Nézzétek a vonalzómat, az alsót, egyre fiatalabb terhes vagyok!!! 3 nappal fiatalít :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Hány hetes vagy? Vagyis mikor volt az utolsó mensid? Mert a január 28-i időpont az 17+4 napnak felel meg. A lilypie nagyon szemét cucc, mert ha megadod az utolsó mensi idejét, akkor a heteket az alapján számolja. Ha csak a szülés idejét adod meg, akkor azt veszi alapul. De ha mind a kettőt megadtad és nincs szinkronban, az őt nem érdekli, akkor az egyiket az egyik, a másikat a másik alapján számolja!
Vendég

Nóri, én Gravidát szedek. Most agyalok rajta, hogy érdemes-e a Femibion 400-at is szedni, de nemtom. A 800-at szedtem felváltva a másikkal a 12. hétig.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

2009.04.24-én volt. A szülés idejét adtam meg csak, mert a doki február 1-re számolt, a védőnő január 29-re :shock: másképp számolnak, más módszer alapján. A védőnő úgy számolta, mint ezek kalkulátorok a neten, a doki meg a hagyományos módon. :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Esetleg megírnátok, melyik kórházban szültök? Aki ahol lakik (vidék) az nem kell. Pl Szeged, Debrecen.
Csilla, Te Győrben? Vagy hol is?

A pestiek egy részét nem vágom.
Vendég

Hahó!

Ez a számolásos dolog engem is teljesen összekavart... De nem csak a netes kalkulátorok, hanem a leletek alapján sem értem igazán a számolást... A július 13-i leletemre ráírták, hogy 8 hetes 1 napos. Ez az utsó mensimhez képest oké is. A 12. uh-n kapott leletemre meg azt írták, hogy pont 13 hetes, pedig az előző lelethez képest akkor még csak 12 hetes 2 naposnak kellett volna lennem. Kicsit meglepődtem, aztán rögtön a vizsgálat után átmentem a terhestanácsadóba, ott rá is kérdeztem, hogy mi alapján számolnak, mert egyébként a leleteimre mindig az utsó mensim utolsó napját és nem az elsőt írták. A nőci azt mondta, hogy nem számít, az uh kép alapján számolnak. Persze ez vagy így van vagy nem... Na és ezekhez képest a netes kalkuk meg 13 hetes és pár naposnak írnak, nekünk meg az orvos szerint ma kell kezdenünk a 15. hetet...
No, ezt jól megkevertem... Végül is annyira nem izgat, mert egyébként is azt írták a szülés várható idejéhez, hogy 02. 23. +/- 10 nap.

Terhesvitamin: nekem azt mondta a nődokim, hogy már ne szedjem a femibiont, mert az már megtette amit hivatott volt megtenni (azt mondta, hogy a két ivarsejt találkozásánál van döntő szerepe), majd a vérvétel alapján, ha kell ír fel vitamint, de egyébként feleslegesnek tartja. Pedig rá is kérdeztem, hogy szedjem-e a 12. hét után a femibion 400-at, mert hogy a leírásban azt javasolják, de erre a dokim csak ennyit mondott: "Hát persze, hogy azt javasolják!" Értitek! Mondjuk, szerintem, mindenki maga dönti el, hogy szedi-e, mert ártani nem hiszem, hogy árt, csak hallottam olyat, hogy igen szép nagy babák, vagy már-már túl nagy babák születtek, amit ezeknek a vitaminoknak tudtak be. De ki tudja, mi az igazság. Ha rám hallgattok, akkor azt csináltok, amit akartok! :wink: :)

Kép
erusverus

Sziasztok!!!

Nóri! ezek szerint anno nem kaptad meg az emailem, de akor elküldöm újra.. :lol:
Nálunk párom szeretné már nagyon tudni, hogy mi van a kicsi lába között..addig nem akar nevet válogatni..én meg mondtam, hogy és ha félre nézik, akkor nem lesz másik nevünk??? :lol:
Nekem az Afp-re itthon levesszük a vért és beadom a védőnőhöz és kész..nekem nem kell sehova sem mennem vele..
Ktc! Te nem kaptál kis táblázatot, hogy mikor hova kell menned??? Én kaptam a dokimtól is meg a védőnőtől is..csak győzzek járni erre a rengeteg mindenre..bár leírva több, mint amennyi, de egy egész A/4-es lap tele van vele.. Dátumokkal, meg minden.

Kép
Kép
ronci

Nóri, Esztergom.

Erusverus, köszi, én dokinál nem kérdeztem rá, de akkor maradok a Gravida + folsavnál.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja és én elevitet szedek. 3hónappal teherbeesés előtt kezdtem és én most is ugyanúgy szedem..Nekem nincs vele bajom.
Szerintem nem a vitamintól lesznek az oriás babák.. adottság kérdése, bár tény, hogy a vitaminhiányosok felnőttben is általában vékonyabbak..De nem tudom, ez csak az én véleményem.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Hát én Lucával a 12. hétig szedtem naponta az elevitet, utána ad hoc jelleggel. Illetve Maltofer FOL-t szedtem, ami vas+folsav.
Ő 3320g-mal született és 56cm. Mondhatni tökéletes. A barátnőm végig szedte az a nyomorult Lenkeit, hát lett is 4300g-os, 64cm-es babája!!!!
Vendég

A gravidához én sem tudok hozzászólni, Pregnacare-t szedek. Már lassan két éve. :lol:
Merthogy akkor kezdtem, amikor Kristófot tervezni kezdtük, tavaly előtt év végén, terhesség alatt végig szedtem, utána azért, mert szoptatni próbáltam, azután azért, mert maradt még majd egy egész dobozzal, igaz, akkor épp sem tejem nem volt, sem pocaklakóm és alkalomszerűen szedtem. Azután meg elkezdtünk beszélgetni a kistestvérről és ismét szedem.
A terhesvitamin = óriásbébi összefüggést én cáfoltam, mert Kristóf 3700 grammal született, ami szerintem egy 178 cm-es nőnél nem számít óriásnak, ráadásul mi a testvéreimmel mindannyian 4 kg körül voltunk, a két bátyám felette, szóval ha így nézzük, akkor alul maradtam anyukámhoz képest, márpedig ő terhesvitaminnal akkor még nem találkozott.
Egyébként tök érdekes, hogy amikor tavaly rákérdeztem a midwifenál erre az összefüggésre, akkor hülyének nézett. Mondtam neki, hogy magyar fórumokon olvasom rendszeresen, azt mondta, hogy akkor a magyarok vagy tudnak valamit, vagy éppen nem, mert ő ilyenről még nem hallott.
Azt mondta, hogy a genetika, valamint a kismama táplálkozása tehet a baba nagy méretéről, az utóbbi is csak szélsőséges esetben. Szerinte, ha a kismama extrém mennyiségű cukrot, szénhidrátot fogyaszt, tehát olyan dolgokat, amik a vércukrot durván megdobják folyamatosan, akkor ez hizlalhatja a magzatot. Ugyanazon az elven, ahogy a kezeletlen terhességi cukorbetegségből is nagy magzatok születnek. De szerinte ehhez tényleg igen nagy mennyiségű és igen gyakori szénhidrát fogyasztás kell, amire ritkán van példa.
Engem akkor meggyőzött és fel is hagytam az terhesvitaminos nagy baba elmélettel.
Vendég

Én sem hiszek a terhesvitamin babahizlaló hatásában. DE. A Lenkei nem terhesvitamin. Plusz a barátnőm napi 6-10 Magne B6-ot tolt rá, és a B6 hizlaló hatását nem cáfolja senki! :lol: :lol:
1251188833.2998.xls
Vendég

Sziasztok csajok!

Ma megyek doktorbácsohoz. Már nagyon várom. :lol: Nem hiszem, hogy nekem megmondják a nemét, mert a dokibácsim még az elején azt mondta, hogy azt majd csak a 20. hét környékén tudjuk meg, de nem is fontos. Mind a kettőnek örülni fogunk.

A táblázatnál úgy tűnik én vagyok nagyon béna, mert nálam nincs olyan, hogy hányós vagy ilyesmi. :?

Babacucc. Nálunk egyedül a fürdetőkád van meg, de azt még azelőtt megvettem, hogy tudtam volna hogy babát várok. Nagyon olcsón tudtam hozzájutni. :P Tesóméktól mindent kapunk úgyhogy nem aggódom. Nem vagyunk még elkésve semmivel.

További szép napot.

Reni

bellerreni
Eger

Reni, alul a munkafüzeteknél tudod kiválasztani a fiú/lány-t.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na csajok, híreim vannak! Az elébb telefonáltam a védőnőnek, a 16 hetes afp-s vércételes eredménnyel kapcsolatban, és azt mondta, hogy telefonon nem adhat ki részletes infót, de tessék megnyugodni, minden rendben, jó minden eredménye! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Reni!

Nekem a fürdőkád volt az első cucc, amit kivágtam a lakásból. Luca 2 hetes koráig használtuk. Kényelmetlen volt, és egy csomó helyet foglalt. Azóta nagy kádban fürdik. Eleinte ilyennel:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

persze én az Auchanban vettem kb 500Ft-ért.

Imádja a vizet, újszülött korától nagy pancsológép. Napi 30-40 percig fürdik.
Vendég

Vicky: örülök, hogy végre kinn a kórházból. Légy óvatos, inkább minthogy bármi baj történjen.

Magdimokuci: szerintem most már jó lenne megcsináltatni.

Bár, képzeljétek el, a múlt héten megszült Komlón a szomszédasszony. Úgy, hogy senki nem tudta, hogy várandós. A szomszédok, az utca, a munkahelye, a családja, még a saját anyja se tudta, hogy babát vár. A szülés előtti héten még bement Pécsre az Elqotecbe szalagmunkára dolgozni 12 órát. (Vazze, és én nyavajgok a bejárás miatt). A védőnő is a kórház értesítése alapján tudta meg, hogy baba született. Magdimokuci, tehát neki egyáltalán nem volt kiskönyve, mikor eljött az idő bement a kórházba és ellátták. ÉS természetesen semmi extra nem volt, ő is és a pici is jól vannak, pedig már túl van a 40-en.

zarja

Jah, egyébként én ma megye midwife-hoz.
Szerintetek mennyi kedvem van hozzá a múltkori telefonálós balhé után??? :evil: :evil:
Legszívesebben kikapcsolnám a telefont és bezárnám magam a lakásba, Ferinek meg azt kamuznám, hogy voltunk. Persze nem ezt fogom csinálni, hanem szépen elmegyek, kitalálom, hogyan cuccoljak fel Kristófostól, babakocsistól az emeletre a baromi szűk csigalépcsőn, és valszeg ott ülök minimum fél órát az unatkozó fiammal, majd bejutok és két perc alatt végzünk. :x
Cserében megkértem Ferit, hogy hozzon nekem ma a kínaiból kaját, mert én kb négy napja nem ettem főtt ételt, csak neki főztem, de kínain kívül semmi mást nem kívánok.
Vagyis igen.
Nemtom ki hogy van vele, de én asszem minden nap tudnék sajtburgert, vagy BicMac-et enni. Néha amúgy is megyünk mekibe, kb havonta egyszer, most is tartom magam ehhez, mert nem akarom, hogy Kristóf megszokja a gyakori meki látogatást, de ha rajtam múlna, akkor házhoz szállítással minden délre rendelnék magamnak egy sajtburgert, vagy kettőt és én el is lennék azzal, meg némi gyümölccsel minden nap. :roll: :roll:
Nemtom miért pont terhesen kell kívánni a szar kaját. :?:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?