Új privát üzeneted érkezett!

jó reggelt :) itt vagyok hosszabban :) már ha Máté engedi... :D

szia Oszman, mesélj még kicsit magatokról :) és javítsd meg a vonalzódat :) gratula a pocaklakóhoz. És ne aggódj, bár én sosem szültem Magyarországon de nem olyan vészes külföldön szülni.... sőt ;)

Edu, hatalmas gratula az önálló lépésekhez. innen már nem lesz megállás!!! :) Mátémár gyüjti a harci sebeket :oops:

Kata tök jó, hogy tavaszodik :) akkor lehet majd sokat menni sétálni :) kérünk képeket Miliről!!! :) És télleg, az éjjelek milyenek?

Monica, akkor már otthon is vagytok!!!! hurrráááááá :) mesélj, hogy bírtad az utat, ugye minden rendben volt???

Katavirág, köszi a részletes beszámolót, tök jó volt olvasni, hogy ilyen szuper helyre kerültetek! :) mamma mia, jó nagy darab Oli is :)
és igen, azóta az eset óta mindig megnéztem miylen tesztet csináltam :lol: de most még az orvos is megerősítette a hírt :D szval nekünk 2 év korkülönbség lesz ;)
hmmm, skype télleg egyszerűbb lett volna... elküldöm priviben az enyémet, felvennél? ;) amúgy nem csak én, hanem mindenki aggódott érted, csak én vettem a bátorságot, és írtam :D
nem tudom, hogy olvasható-e a neten, de ha a kezembe akad az újság beszkenneltetem a párommal :)
a blogot szinte muszáj, ha nem akarom 220szor leírni ugyanazt :) meg jó visszaolvasni nekem is :D elküldöm priviben, ha érdekel ;)
Ovit? persze már lehet aktuális, de én még nem akarom beadni. 2 éves kora utána talán, de akkor is a magyar nyelvű heti pár alkalmas délutáni oviba... :roll:

bocsi, mennem kell, mert Máté megtanut felmászni a székre meg a kanapére ( mármint a nagy székre) és innentől nincs megállás... résen kell lennem.... különben ezt történik:
Kép
najó, most pont ezen a széken ülök, de el tudjátok képzelni ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok lanyok,

Mi is hazajottunk a hetvegen. Holnap irok reszletesen most csak par kep erejeig jottem mivel M ma 18 honapos nagyfiu lett!

Puszi

Kép Kép Kép

Kép
Kép
eduarda07

Gyere Edu bovebben is :!: De szep gyerkoc ez a Monster is :!:

Kolyok, hat gratula :!: Hat akkor most nehany het alomkor jon, de hamar vege lesz :wink: Mate nem semmi kis kaszkador... :wink: Koszi a privi infokat!

Mi a hetvegen megtudtuk, hogy megint fiunk lesz :wink: He he, nem sok babaruha kell majd, Oliveret hordhatja majd. Hacsak nem az lesz a gond, hogy nyaron fog szuletni, nem a hidegben, es ellentetes melegsegu ruhacskakat kell majd beszereznem az adott honapokban.
Nagyon orulunk egyebkent, kulonosen apa. Buszke a 2 fiara :wink: Amugy tok mindegy volt, milyen nemu lesz, lanynak is ugyanugy orulnenk.
Az 5 napos lemaradas tartja magat, tehat el kell fogadnunk, hogy 5 nappal kesobb fogant, mint ahogy azt szamoltuk. De lagalabb megnyugodtunk, hogy minden rendben. Tehat ma nem nem 15+5 vagyok, hanem pont 15 hetes. De hat mindez a terhesseg vege fele mar tok mindegy.... mindenki mas idopontban szul. Mindenesetre igy a due date-em februar 15 korul van.

Valasztottunk egy szuleszt is, mert itt az a szokas. Egy nagyon hires, raadasul magyar szarmazasu orvos, szerdan talalkozunk vele eloszor. Utana pedig a kovi UH, ami itt amugy is szokasos, a 18-20 het kozott lesz. Nehany napja kistucsok sokat mozgolodik is mar bennem, illetve biztosan eddig is azt tette, de most mar erzem is :wink:

Na puszko mara :!:
Kép ITT A GYONYORU GYEREKSZOBA

Kép ES A LAKAS TOBBI RESZE IS NAGYON OTTHONOS NEKI :wink:
katavirag

Sziasztok lanyok,

M epp a delutani alvasat tolti ugyhogy most van egy kis idom meselni. Egyebkent vensegere meg mindig 2x alszik egy nap.
Az utazas megmondom oszinten nem sikerult tul jol. Nehez elore tervezni egy 18 honapossal foleg honapokkal az utazas elott amikor megszerveztuk az utat es lefoglaltuk a szallodakat, hazat. M ordog es pokol idoszakat eli ami nem azt jelenti, hogy az atlagnal komiszabb lenne csak azt, hogy most egy olyan korszakban van ami gyanitom masnak sem konnyebb. Feltunoen sokat frusztral, gyorsan beduhodik, hisztis, turelmetlen. Meg jo, hogy pont most olvasok a 18. honaprol mert legalabb megnyugodtam hogy ez termeszetes viselkedes ilyenkor. Szoval jarni ugye meg nem tud segitseg nelkul es ugy nez ki ez eltart meg egy darabig viszont nem hajlando megmaradni a babakocsiban sem es a hati hordozomba is keptelenseg beletenni. Igy gyakorlatilag lehetetlen vele kozlekedni. O persze szivesen negykezlabazott volna Toronto kellos kozepen az utcakon. A masik problema meg az idojaras volt. Iszonyat meleg az elso nap kivetelevel es szmogriado Montrealban meg Torontoban. Csodaval hataros modon M viszont egy hang nelkul vegigulte mind a 3400km-t. Amikor mar en kezdtem elvesziteni a turelmem a 12 oras hazaut alatt o csak jatszott hatul es hallgatta a kedvenc cd-it.
Szoval tenyleg nem lehet elore kiszamitani hogy a gyerek hogyan fog reagalni a hosszu autozasra, idegen szallodakra, etelekre. Apropo eves, miota elmult a betegsege es kijott mind a negy orlofoga azota szoszerint zabal habar nem latszik rajta. Hus, tojas, tej, hal azota sem jatszik viszont minden mas igen es mar az en tanyeromat is celbaveszi ha nala elfogyott az etel. Nem tudom a sulyat de jovoheten megyunk az orvoshoz es akkor majd leirom. A lefekves elotti szoptatast elhagytuk a reggeli viszont meg megmaradt mert arra szemmel lathatolag igenyt tart. A ferjemmel miota M ordog es pokol korszakat eli baromi sokat veszekszunk. Valahogy nem vagyunk egy nevezon a neveles teren o folyton babusgatna a gyereket en meg inkabb a 'ridegtertas' hive vagyok. Szamomra mar kiderult, hogy idegileg kevesbe birom a gyereket mint o es nem tudom helyes dontes e megegyet bevallalni. Az ido ugyebar meg ketyeg a minipill oktober elejen elfogy es minden korulmeny az en lelkemet kiveve amellett szol hogy hajra kisteso. Komolyan ugy irigyellek benneteket amiert mar meghoztatok a dontest. Lehet tul sokat gondolkozom ezen es 9 honap alatt M is sokat valtozhat elonyere. Tenyleg nem haragszom ra es nem egy rossz gyerek csak nehez vele. Talan ha fizikailag nem lenne ennyire lemaradva a tobbiekhez kepest. A jatszocsoportban mar sorra szuletnek a kistestverek M-mel egyidos gyerekek melle es mindenki azzal biztat ha megtanul vegre jarni M majd en is ugy fogom erezni itt az ido. Na ez az egesz egy jo nagy adag nyavajgasra sikeredett es M 20 perc utan mar fel is ebredt. :twisted: Este visszajovok valaszolni nektek.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Katavirag,

Szeretettel gratulalok a kisfiuhoz. Ha jol emlekszem amugy is igy szeretted volna a nemeket es harmadikra a kislanyt. En sem tudom elkepzelni hogy a masodik gyerekem ne fiu legyen. Ruhak biztosan kellenek majd mert a norvegiai koratavasz meg az ausztral nyar nem eppen azonos sulycsoport. Tenyleg azert igy masodszorra is ugyanolyan kulonleges erzes terhesnek lenni vagy olyan termeszetes es szinte eszre sem veszed Oli mellett? Mindenki errol beszel de azert jo lenne megegyszer azokat az erzeseket atelni mint az elsonel. Az mar viszont tipikus masodik terhessegre jellemzo, hogy ilyen koran erzed a babat. Nalam a 18. heten kezdodott eloszor es igazan csak a 20.-on esett le. Viszont most hogy melegbe toltod majd a terhesseg nagyobb reszet vegre nem kell nagykabat meg pullover ala tennni a pocakot hanem lehet szoknyaba meg nyari ruhaba jarni. A lakasotok nagyon szuper lehet mindenkinek lesz boven hely es Oli tombolhat a szobajaban. Nalunk a hely az amibol keves van. Ha jol lattam a kepen Oli mar nagyfiu agyban alszik. M nem mostanaban lesz kiszedve a racsosagybol mert nagyon szereti, nem tud meg agyrol lemaszni es tuti megszokne. Oli most is sokkal nagyobbnak es erettebnek nez ki mint az en 'oriasbebim' es olyan furcsa, hogy meleg ruhakat hord amig nalunk 3 honapja megpusztulunk a hosegtol. Az ovoda jo otlet de nalunk varolista van (min. 1 ev) es oruletes osszegekbe kerul es igy hogy en nem dolgozom nem eri meg. Azert korbenezek es megprobalom jovo szeptembertol beiratni. Persze nem marad M foglalkozas nelkul hiszen minden napra megvan az aktualis programja (uszas, zeneora, jatszocsoport, story time a konyvtarba, gyogytorna es a ferjem az art class-t is nagyon szeretne). Igy kb. $300-t kotlunk erre havonta szemben a daycare $1000-rel. En valami olyasmit szeretnek ahol mondjuk heti 3 nap delelott jarhatna. Tenyleg jo dolog lenne kicsit nelkule napkozben. Ferjed konnyen beilleszkedett az uj munkahelyere? Nekunk is elkellene mar a kornyezet es munkahelyvaltozas.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Kolyok,

Akkor most mar hangosan gratulalok DC#2-hoz. Vigyazz mert meg a vegen a tied is kisfiu lesz ez itt ragados a topikunkban. :D Tegyel fel megegy vonalzot olyan jo lenne nezni hol tartasz! Szuperul belotettek a 2 ev korkulonbseget, ha minden jol megy megunneplitek Mate 2. szulinapjat es par nap mulva mehettek szulni. Mi most tartanank 27 honap korkulonbsegnel de szeretnem eltolni 30 fele. Majd kesobb adhatnal nehany jotanacsot hogyan lehet atveszelni a hanyingert meg az alomkort a toddlerek mellett. Mate szuper ugyes, hogy ilyen kaszkadormutatvanyokra kepes. M mondanom sem kell nem tud sehova sem felmaszni viszont kirakja a formakeresot es felhuzza a bugocsigat. Pihenni nem mentek iden sehova? Tavaly ilyenkor mentetek Rimat meglatogatni ha jol emlekszem.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Kép co-pilot Kép Kép Niagara Kép Niagara

Kép
Kép
eduarda07

Szia Edu :!:

De jo, hogy kicsit bovebben jottel :!: Ne aggodj amiatt, mert kicsit kevesebb a turelmed, szerintem ezt minden kismama megeli idoszakosan. En is turelmetlenebb voltam Olival, amikor 1 eves kora korul rosszul aludt ejjel. A kimerultseg okozhat ilyet.
Most erre nem panaszkodhatom, es igazabol vegtelenul turelmesnek erzem jelenleg magam. Nekem mindenki azt mondta, hogy a masodik terhesseg nehezebben elheto meg, mert ugye ott van a nagyteso, aki elveszi az energiat, de ez szerintem nem igaz. En ugyanugy elek meg mindent. Sot, azt mondanam, hogy igy, hogy szabalyos napirendunk van napi 2 alvassal, egy nagy setaval a ketto kozott, nagyon is kenyelmesnek elem meg ezt az idoszakot, meg dolgoznom sem kell. Es ha Oli kezdi elhagyni a delelotti alvast es oviban lesz majd reggeltol ebedig, akkor meg konnyebb lesz. Ugyhogy csak ne panikolj a masodiktol :wink: Kulonben is, mar gyakorlott mamik vagyunk, vagy nem :wink: :?:
Es meglasd, ha Monster elkezd jarni, minden beindul szepen. Oliver is viszonylag keson kezdett el jarni, de mar most segitseg es kapaszkodas nelkul lepcsozik le-fol. Idonkent fraszt kapok, mert az asztal tetejen futkarozik, de ugy vagyok vele, hogy ha leesik, abbol is tanul, es majd nem csinalja tobbet. Mar korantsem aggodom erte annyira, mint 2 honapja. Azert az utcan fogni kell a kezet a forgalom miatt. O is nehezen ul meg a babakocsiban, ezert pl. ha bemegyunk a city-be, biztositok neki elegendo futkarozast, pl.parkban vagy nagyobb pelenkazohlysegben, hogy aztan elfaradva meguljon egy-ket orat. Es hat a keksz, udito, jatek is elengedhetetlen.... :wink:
Ja, Oli egyebkent meg a racsosagyaban alszik, csak kaptunk egy kisagyat mastol, ami jol fog jonni neki alvasra, ha megszuletik a kisoccse. Addig pedig azon pelenkazom ot.
Na puszi mara :!:

Tobbiek irjatok :!: Mindenki ugy el van tunve... :cry:
katavirag

Sziasztok!

Rég nem voltam már ne haragudjatok. :oops:

Szösszenetek rólunk :D : Múlt hét pénteken épen hazaértünk, takaritónőt fogadtunk, mert én ugye még mindig szigorú fekvésre vagyok itélve, de kellett vezényelni, hogy mit hogyan csináljon. (uutttáálóóm ha más takarít.) :evil: :evil: Mire pénteken hazaértünk nagy meglepi várt, Párom összerakta a bútorokat, a babakocsit, babaruhákat kimosta, kitakarította a lakást, és ezeket nem is említette, mikor Mo-ra jött. :D Tiszta aranyos :oops: :lol: Aztánn péntek este még a dokimhoz is el kellett mennem, de minden rendben, nem viselt meg az utazás. :D Kedden voltunk a gyerekdokinál, és van helye Alex számára, szóval erről is le van végre a gond. :roll:
A rossz, hogy elkezdtem vizesedni. :shock: :? estére már elefántlábakon élek, és nagyon fájnak. :?
Sikerült Charral megértetni, hogy most nem emelhetem föl, nem ugráltathat, és ez Mo.-n működött is mert mindig volt ugye akit ugráltathat..de most sajnos csak én vagyok, mert Ákos csak este jön haza, így kénytelen vagyok én kiszolgálni.A partra vagy a játszótérre a szomszédunk leviszi, meg nagyon sokszor átviszik majd magukhoz játszani, hogy tudjak pihenni, de azért még így is többet kell ugrálnom,mint amennyit szabadna. :roll:
Már egyre jobban stresszelek, leginkább azon, hogy bírja ki Alex a 38.hétig odabent. :roll: (Előjegyeztek csaszira, és 36 helyett a 38.hétre tolták a időpontot, mert Alex jól érzi magát bent, és egyelőre nincs jele, hogy koraszülés lenne, így okt.5 lesz a mi napunk. :D) Igaz,már volt egy császárom, de az valahogy teljesen más volt, mert akkor csak mondták, hogy császár, és már csinálták is. Időm (meg kedvem se) volt pánikolni. De most meg előre tudom,hogy mi vár rám, és háát bevallom őszintén...rendesen be vagyok szarva. :oops:

na hát ennyi rólunk, én olyan vagyok már mint egy bálna. :roll: Visszaolvasok és reagálok. :wink:
Vendég

Katavirág
"Igy hat kivalasztottunk egy, a belavaroshoz kozeli, parkos, jatszoteres, tengerparti reszt, amirol kiderult, hogy Sydney legmenobb kornyeketele kalssz boltokkal, az utackon a Ferrari es az Aston Martin az atlag auto es minden 80 eves oregasszony a kavehazakban ul es karyazik a kiskutyaja tarsasagaban.... szoval jol elvagyok itt..."
ezt én is elviselném. :lol: :lol: :lol: :lol:

"Olikam pedig megkapta a 3 halo kozul a main bedroomot, amit IKEAbol nagyon aranyosan, szinesen berendeztunk, akarcsak az egesz lakast. Szep nagy furdoszabaja is van, nagy kaddal. Most mar elmondhato lesz rola, hogy volt gyerekszobaja"
és nem is akármilyen :wink: :lol:

Oli még mindig csuda helyes kispasi. :wink: :lol:

"Nekem valahogy az otthon mindig Magyaroszag marad."
a szívemben nekem is, de a papíron más van. :roll: :wink:
azt hiszem Mo. a hazám és Nizza az otthonom. :wink:

És gratula a kukishoz! :lol:
Neveken gondolkoztok már?

Kölyök nagy-nagy gratula Nektek a kistesóhoz!!

Edu
M. olyan a képeken,mint egy gentleman :wink: :lol:

Abszolút megértelek, én is erősen elgondolkoztam, mikor Char kicsi volt, hogy biztos kell nekünk a még gyerek? :oops: :roll: De aztán pikk-pakk,mintha kicserélték volna a gyereket megváltozott...mondjuk a szófosása (egy percre be nem áll a szája,nem is tudom kitől örökölte :roll: :oops: :mrgreen: ) megmaradt. :lol: És alapjába véve nem panaszkodom, az én gyerekem a jó kategóriába tartozik. Kíváncsi leszek majd a fiamra. :roll: :lol:
Vendég

Szia Monica :!:

De jo, hogy "haza"ertetek :!: :wink: Azert pihenj, amennyit csak tudsz :!: Az jo, ha a szomszed segit :!: En nem is gondoltam meg arra, hogy Oliverre ki vigyazna egy ilyen helyzetben :roll: Anyoson kivul ugyanis meg senki nem pesztralta. O meg ugyebar a Fold masik oldalan van. Epp ma hivtak bennunket a ferjemmel egy eloadasra. Es megkerdeztek, ha elmegyunk, ki vigyaz a fiamra. Haaat, ez eszembe sem jutott... :lol:
Miert felsz a csaszartol :?: Az nem is faj :wink: Illetve, bocs, nekem nincs benne tapasztalatom.
Hu, elefant labak :roll: Ezert is jobb, ha fexel :!:

Nalunk a kisoccs neve reg megvan, ezt mar korabban irtam, de te talan meg nem jartal itt nalunk a Babaneten. Apukaink neve utan Gyorgy Karoly. Uralkodoneveket valasztunk mindig. Olikam is I. Oliver Felix kiraly.

Mi ma elmentunk egy un. triplett tesztre, a Down kort szuri. Igaz, a 12. hetes tesztek alacsony eselyt muattak ra, 1:550, de apanak ez nem eleg. En nem panikolok ilyesmin...

Na, mara pusz, szep hetveget :!: :wink:
katavirag

helló csajok,
igen, az eltűnt, a havonta 1x iró :wink:
először is, kölyök nagy gratula, kivánom, hogy minden jól alakuljon. látom fiad szépen mászik a székre, és elég szép mutatványokat produkál :D :D :D
katavirág, 2 fiú :D :D még kell majd pár és akkor jó kis csapat lehet valamilyen sportágban :wink: :wink:. Oli hatalmasat nőtt megint, tényleg nagyfiúank tűnik már. a szobája nagyon tuti, tök vidám, nagyon tetszik. ahogy irtál a környékről, meg az egész "új" életről, nagyon jó volt. érezni, hogy minden oké, jó helyen vagytok.tényleg, férjed "megjavult" már? vagyis a balhékat, "nem csinálsz semmit", már visszafogta? dobjál még képeket, mert nagyon jó nézegetni őket. (ez persze vonatkozik a többiekre is.)
nálunk sincs sajnos senki rokon aki vigyázhatna d-ra, igy semmit nem tudunk szervezni. bár most lesz 2 focimeccs, amire szeretnénk kimenni, de nem tudom, hogyan oldjuk meg. talán anyámat sikerül felhivnom pestre (nagyanyám miatt nem tud nagyon jönni), de hogy dani hogyan viseli majd...eddig egyszer hagytuk anyura estére egy koncert miatt, de szegény gyerek teljesen kétségbeesett. most meg már még okosabb, jobb memóriájú, akaratosabb, hisztisebb, stb., nem tudom, hogyan birná. persze nem azt mondom ezzel, hogy nem merem másra hagyni, hiszen tanulnia kell, hogy más is van a világon, nemcsak mi.
edu, te fiad is nagyon aranyos. ő is már nagyfiús. tök megértelek, hogy hezitálsz a 2. gyereken, én bevallom, hogy az első hónapokat nem nagyon kivánnám újra végig csinálni, úgy látszik kényelemesedek. na jó, mi nem is tervezünk többet, de amikor d. angyal módjára viselkedik, olyankor eltudnék még egy d-t képzelni :wink: :wink: :wink: . csak sajnos nem mindig angyal, sok a hiszti és olyan hangosan és sokáig üvölt olyankor, hogy akkor én is mérges tudok lenni.
monica, tök jó, hogy van aki segit vigyázni a lányodra. tényleg nagyon vigyázz magadra, és hogy más takarit helyetted, de nem szereted, ne foglalkozz vele. ez csak egy átmeneti időszak.
aranyeső, banca, gyertek!!!!
rima, mikor kezditek a bölcsit? mi újság nálatok?
mi most éppen spanyolországban vagyunk, még 1 hét henyélés vár ránk. bár már nem olyan, mint kettesben, hiszen d. gyerek még igen kicsi, igy ő a főnök, nézem az 5-6 éves kölyköket, este 11-ig rohangálnak, bandáznak, tök jól elvannak, szóval csak pár év és megint csinálhatunk sok mindent mi is felnőttek. igazából nem is változatosak a napjaink (tenger, séta, fürdés, alvás, játszótér), de élvezzük. imádjuk spanyolo-t és d-nak is bejön, mert már lelkesen "hola"-zik mindenkinek, örömködik, fel- és lemászik mindenre, stb. amúgy mi amikor nyaralnuk sokat szoktunk bérkocsival túrázni, felfedezni mindent, igy ide majd még visszajövünk :D :D :D
a repülőn angyal volt, vigyorgott, nézelődött, aludt, evett, egy hangja nem volt. egy játékot sem kellett előszedni neki, aminek nagyon örülök, mert hazaútra maradtak tartalék új játékok. sajnos az nem annyira jó időpontban lesz (hazaút), de majd túl leszünk rajta.
szept. közepén kezdi a bölcsit, remélem jól alakulnak majd a dolgok.
darabos kajával még hadilábon állnuk, de egyre több mindent eszik már felnőttesebb jakákból. pl. virsli, paradicsom (kedvenc), sült krumpli. most mindent harapni akar, igy amit adok neki esetleg katonázva az csak addig jó, mig nem látja, hogy mi nem katonázva esszük. akkor jön a balhé, hogy neki is úgy kell. :D :D ja, és betévedtünk 2 mekibe, hát a sajtburger nagyon csúszott. tudom, hogy nem a legjobb kaja, de nem hiszem, hogy ezzel rontanám el. ha azt nézem, hogy leginkább vizet iszik és itt kezdett el inni narancslét (szigorúan ebéd-evés után), akkor abban nagyon jó.
röviden ennyit, remélem majd majd gyakrabban jövök. ha majd d. bölcsibe lesz én meg már rendesen dolgozok, akkor biztos :D :D
bocs a sok hibáért, de ez a billentyűzet más és lusta vagyok javitani :wink: :wink:

Kép
1bambi

Na haliho :!:

Bambi, de jo, hogy irtal :!: Tobbiekkel mi van mar :roll:

Bankat meg sem kerdezem :cry: Aranyeso is megpattant :cry: Na mindegy, aki szeret koztunk, ugy is jon....

McDonalds... ne is mondd. Amiota terhes vagyok, megveszek egy meki kajaert, ezert ha bemegyunk Olival a citybe, fix kaja. Imadja minden reszet, bicmacembol az egyik hus az ove es a fele sult krumpli :wink: Ja, es mar o is eszik paradicsomot. Kedvence a hazikolbasz :wink: En pepes kajaval ugy vagyok, hogy Oli is sokszor a katonakat keri, de ugy tunik, abbol kevesebbet eszik. De pl.ha krumlipure van, abbol 2x annyit. De mar nem filozom ezen annyit, ehen ugy sem halnak :wink:

Velunk semmi extra. Ja, apa neha bebunkozik, bar bevallom, kb. 2 hete nem veszekedtunk. En ezt ma le sem irom nektek, mert ugy is mindig kibekulunk. Pedig nemreg egyutt nezegettuk a repulojegyeket haza, hogy en szepen hazarepulok Olival, mert nem birjuk egymast elviselni :wink: Ha tenyleg gaz lesz a helyzet (azert remelem nem lesz), azt majd ugy is megosztom veletek. Amugy nem panaszkodhat az uram, mert amiota terhes vagyok, minden nap fozok jobbnal jobb kajakat, mindig van itthon sor, bor, edesseg, frissen mosott, vasalt ruha, tisztasag. Ugyhogy befoghatja, ami a en dolgom, megcsinalom. Ettol fuggetlenul eloskodo parzitanak hiv, aki az o veret szivja, mondvan nem dolgozom :roll: Jo vicc... Amugy o is tud eleg normalis is lenni, ha Oli ejjel folsir, rogton kirohan hozza, hogy ne en tegyem es ha idoben hazaer, jatszik vele egeszen fektetesig, sot, o furdeti meg. Igyekszem figyelni arra, ha kezd piszkalodni, ilyenkor ferfiui vagyait kielegitem, de azert csak modjaval :wink: Mondjuk kethetente 1x :wink:

Na cso mara :!: Olikamrol ujabb allatos kepek:
(ja, es az iwiwre tettem fol sokat)

Kép
Kép
Kép
Kép
katavirag

Sziasztok lanyok,

Mostanaban nagyon nincs idom irni de sokat gondolok ratok ugyhogy nehogy eltunjetek jovok amint tudok. Nalunk holnap munkaszuneti nap van es epp most tertunk vissza Pittsburgh-bol ahova tegnap apa elrepitett minket. Vannak klassz kepeim a co-pilot-rol es Katavirag nalunk is vannak gondok (nem is kicsi) a hazassagunkkal. Bovebben majd holnap este!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Ooooo ma csak erre futotta.....

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
eduarda07

sziasztok!
nem vesztem el, csak nehezen bírom ezt a fáradt és émelygős időszakot. De már csak 3ésfél hét :)

Edu, milyen nagy lett Áron! és micsoda képek a Niagaráról.... nagyon szép!
hmmm hiszti... kicsit ismerős, de bevallom én asszem olyan vagyok, amit Te babusgatósnak hívsz. Persze szerntem nem elkényeztetős, de ha valamiért elkezd hisztizni, az szerintem azért van, mert még nem tudja jól kifejezni magát. És ilyenkor ha az ölembe veszem és miközben lenyugszik megbeszéljük... kicsit segít. Persze nem vagyok biztos abban, hogy jól teszem, de egyszerűen képtelen vagyok várni míg magától lehiggad.
Amúgy nem hiszem, hogy nagy bátorság kellett a bevállaláshoz, mi eleve több gyerkőcöt szeretnék, és azt gondolom most elsőnek így nehezebb lesz, de összességében utána könnyebb... remélem... :roll:
Mi a gond a házasságotokkal, mesélj!

amúgy az álomkórt úgy tudom elviselni, hogy minden programot visszamondok, vagyishát magamhoz képest sokat, és alszom amikor Máté alszik (este mindig lefexem amikor ő, és ő kelt) délután ugye nem mindig... most is itt ülök és Nektek írok ;)
Dejól emlékszel, télleg tavaly szeptember végén mentünk Rimáékhoz, de most nem tudtuk eldönteni hogy Ausztrália vagy Amerika ;) viccet félretéve, azuram júliusban eltörte a csuklóját, megvártuk, mig leveszik és akkor már a 12 hét leteltét is megvárjuk.... és októberben megyünk, valószínű Olasz Alpok lesz belőle, de még nincs lefoglalva ;)

Katavirág, gratula a második fütyishez :) milyen a szülész, szimpi? beszél is magyarul vagy csak magyar származású?
szép nevetek van, György lettem volna, ha fiúnak születek ;)
mi lett a teszt eredménye?
Nem semmi az urad hallod... én ezek tizedét sem csinálom meg itthon, amit Te és hogy utálnám, ha Marci beszólna... :? mondjuk néha megjegyzi hogy lehetne nagyobb rend, de most nincs sok erőm... majd... :oops:
Olyan nagy fiú Oli is! néztem a wiwes képeket is! csudaédesek. olyan tuti a tengerpart.... irigy vagyok kicsit érte ;)

Monica, nem semmi urad van hallod-e! Kitakarított lakás, összerakott bútorok :) unatkozhatott nélkületek :lol:
október 5? az sincs már messze.... amindenit! mi október 2dikán megyünk 12hetes vizsgálatra... jaj drukk Neked, nemsokára babázol megint :) tök jóóóóó

Bambi, dejó hogy írtál! mi is szoktunk mekikajázni ha útközben vagyunk. :) Mikortól lesz bölcsi?

na mennem kell, vidám szeptembert mindenkinek, remélem a gyerkőcök és az apjuk is lenyugszanak kicsit ;)

Kép

Kép
kolyok28

ja, Edu, lesz majd vonalzóm, 12 hét után. Babona... ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok lanyok,

A hazassagommal kapcsolatban az a baj, hogy miota szulok lettunk soha nem latott ingerultseggel es hangnemben veszekszunk egymassal amikor M eppen elviselhetetlen vagy veszhelyzet van nala. A multkor a ferjem megjegyezte ha egyszer elvalik tolem az nem azert lesz mert nem szeret hanem mert megfojtjuk egymast a gyerek miatt. Aznap este bocsanatot kert meg hogy nem gondolta komolyan de szerintem igenis van benne igazsag. Az ilyen veszekedos epizodok mostanaban valtak gyakoriva miota M ordogespokol korszaka elkezdodott meg tavaly amikor hirtelen ujra felkelt ejszakankent. Szoval ne gondoljatok hogy allandoan ez megy de ha igen kiabrandito az egesz hazassag meg szuloseg es inkabb lennek valahol mashol. Ezert gondolom azt, hogy megegy gyereket bevallalni komoly dontes mert mi van ha az ez altal okozott nagyobb feszultseg valashoz vezet. Errol beszeltem tegnap a ferjemmel es igyekeztem neki felvazolni a helyzetet ket gyerek eseten hogy erezze mi varhat rank. O most ugy gondolja en tulaggodom az egeszet meg hogy megoldjuk, tuleljuk hazassagostul egyutt es miert nem dobom el vegre a minipillt. Jelentem az utolso doboz minipillt fogyasztom eppen ami oktober 3-ig tart ki aztan varok egy ciklust mivel meg nem jott meg rendesen 2007 majusa ota aztan utanam az ozonviz addig meg ragodom kicsit.

M valtozatlanul elviselhetetlen de rohamos utemben fejlodik a jaras teren, tanul lepcsozni es kanapera fel/le maszni. A beszed is alakul nala ha jo napja van megprobal utanunk szavakat ismetelni es egesz jol megy neki. Multheten voltunk a 18 honapos well baby-n es 10,6kg, 84cm a parameterei ,kitoltettek velunk az autizmus tesztet, kapott influenza, 4. dTap, 3. polio elleni szurit es legkozlelebb csak 2 eves korban kell menni, oltasokat befejeztuk 4 eves korig. Jovo hettol teljes gozzel indul ujra az uszas immar a toddler class-ban es a ferjem altal oly annyira eroltetett art class. A gyogytornasz annyira meg van vele elegedve, hogy 9 honap terapia utan azt mondta alljunk le vele es hozzuk el megmutatni szeptember vegen es ha minden jol megy nem kell tobbe mennunk.

Nem is meseltem, hogy oktober elso heteben a ferjem Europaba utazik igy egyedul leszek M-mel illetve vett a szuleimnek jegyet akik idejonnek arra az idore unokazni.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok anyapajtik :D !

Vegre ismet itt, bar csak nagyon gyorsan, mert szarakodik a net, meg ugye Leon is mar nagyfiu es vele kell foglalkozni. Bele bele olvastam a topicba, de majd ha lesz idom leulok es vegigolvasok mindent es mindenre reagalok(wow, ez bator kijelentes volt :lol: ).

Katavirag! Oriasi gratula a futyishez :wink: es Olika gyonyoru!

Kolyok! Neked is oriasi gratula es irigy irigy, de nekunk most meg nem lehet kisbabank, pedig ugy szeretnenk, de majd lesz es mi is nagycsaladot szeretnenk :) .

Edu! Jokepu fiad van es nagyon ugyes, tuti super pilota lesz belole :wink: ! Kitartas, kitartas, kitartas! Leon is komolyan hisztizik, bar en is a babusgatos csoportba tartozok :oops: es olbe veszem Leont mikor hisztizik es probalom elterelni a figyelmet! es meg talan sose hagytam sirni, max 2percre, de en ilyen vagyok, nem birom hallgatni a sirasat, megszakad a szivem. Tudom, tudom, elkenyeztetett kis szaros lesz belole :oops: .
Szerintem minden hazassagot megviseli a gyerekvalalas, mi is sokat veszekszunk, teljesen elteroen nevelnenk Leont.
Nem varnatok meg egy picit a babaval?

Leon egyre okosabb es ugyesebb, na meg vakmerobb, na meg hisztisebb :lol: . Babakocsit mi mar csak az alvasnal hasznaljuk, azt is neha, mindenhova gyalog jon, mindennap szerzunk ujabb es ujabb harci seruleseket, amit buszken mutogat mindenkinek es a legjobb, tud haromig szamolni es mindent szamol, a legaprobb kavicsig egy, ketyo, hajom. Bocsi, h odakot zengek rola mindig, de olyan buszke vagyok ra :oops: . igerem befejezem :lol: , ja es egyaltalan nem superbaby, nem tud uszni :lol: , bar a vizet imadja, de szerintem focista lesz belole.

Kép Kép
rima

Monica! Te mindjart szulsz, atya gatya :shock: ! Nagyon drukkolok es kivancsi vagyok a kisfutyisre :wink: ! Takaritonot elkuldheted Londonba :lol:.

Bambi! Spanyolorszag, kedvenc orszagom, hol voltatok pontosan? Leon a bolcsiben angolul ill spanyolul fog tanulni :lol: , szegeny gyerek, elore sajnalom :oops: . Mi szept 21.en kezdjuk az egeszet, de minden este sirva megyek aludni, ugy fog hianyozni. Mekkit mi meg nem probaltuk, de most hogy mondod, elkezdett hianyozni :lol: !

Katavirag! Azert nem semmi a ferjed, azt hittem M. viszi el a palmat, de akkor o egeszen rendes, sot nalunk elvan osztva, h ki mit takarit, ki mikor foz es ki mikor Leonozik, pl o minden delutan ill szombat reggel kiviszi Leont a jatszoterre, a furdetes szigoruan az o feladata. Olyan edes Oli, ahogy kergeti a galambokat, Leon is imadja, ahogy repulnek.

Kolyok! Mate is rendesen beindult, szuper az asztalos kep :shock: ! Haza mikor mentek? en nem is vagyok terhes, de az alomkor rendesen bejatszik nalam, este 9kor megyek aludni es reggel fel 10ig alszom :oops: ....

Ugy hianyzott London, h hihetetlen, azt hittem ongyilkos leszek Albaniaban, azok ott allatok, szo szerint, na de majd meselek...majdnem szetmentunk M.mel... ez a nyar az utazasrol szolt, bejartuk szlovakiat, marionak megmutattuk pestet, 2hetig Tuneziaban nyaraltunk, brusszel, horvatorszag(dubrovnik), Albania, Olaszorszag. igy hullafaradtan tertunk vissza a mi kis otthonunkba. majd hozok kepeket.

Kép Kép
rima

sziasztok lanyok,

Bocs de tegnap nem volt idom valaszolni nektek es most is darabokba fogok mert M meg itt sertepertel korulottem.

Rima, vegre felbukkantal. Gondoltam, hogy a sok utazas miatt nem jelentkeztel. Leonrol tegyel fel kepet ezer eve nem lattuk. A munka miatt nem irigyellek de eskuszom neha en is azon gondolkodom, hogy nem tenne e jot nekem is habar munkavallalasi engedelyem nincs de nyilvan utana lehetne jarni. Az Alban tapasztalatokra kivancsi vagyok de a szememben egy hos vagy amiert odamentel hetekre hogy minden csaladtag boldog legyen. A babakocsi nalunk is nyug mar de ha engedem setalni az utcan azonnal az autokhoz rohan igy kenytelen vagyok eroszakkal a bkocsiban tartani es csak parkokban, tereken elengedni. Aludni kizarolag az agyaban tud meg az autosulesben ha mar total kiutotte magat. Na felj az enyem sem tud uszni hiaba jarunk 1 eve uszni de persze meg nem is ez a cel. Az en ferjem se segit itthon leszamitva a gyerek esti furdeteset, eteteset es lefekteteset. Meg persze barmikor cserel pelenkat es foglalkozik a gyerekkel. Szuper, hogy Leon mar igy beszel es szamolni probal. A masodik gyerekkel nem nagyon tudunk varni mert alig 2 ev mulva tuti elmegyunk innen meg nem is tudjuk hova, talan biztositasunk se lesz egy darabig anelkul meg itt orok eletedre eladosodtal, nameg en sem leszek fiatalabb es jo lenne a baby es toddler korszakot orokre magunk mogott hagyni. Oktober elejen akkor kezded is a munkat es az egyetemet is?

Kép
Kép
eduarda07

Hali! En is kicsit eltuntem, igazabol szabadidomben ovikeresgelessel voltam elfoglalva, a helyzet ugyanis nem olyan egyszeru. Nincs nagyon sehol szabad hely, draga is minden es a kornyekunkon semmi. Igy most azt nezegetem, tomegkozlekedessel mi a legjobban elerheto, hamar akad egyaltalan szabad hely. Csutortokon megnezunk a varoskozpontban egyet, ott allitolag van hely. Oli egyelore 2x alszik meg napkozben, de amint latom, hogy csak egyre van szuksege, beadnam ot, ha nem is heti 5 napra, de kettore, haromra, hogy legyen egy kis szabadidom nekem is. Meg neki is jo lenne, szeret gyerekekkel lenni.

Rima, orulok, hogy irtal es jol vagytok! Akkor nalatok is kezdodik az ovi lassan. Ja, a ferjem csak idoszakosan bunko, most epp jo passzban van... he he Irj tobbet es kerunk mar vegre kepeket!

Edu, a gyerekneveles sehol sem konnyu!! Nalunk is elofordul, hogy en maskepp csinalnek valamit Olival, mint a ferjem. De Oliver szerencsere nem tul hisztis, es ha van is hiszti, el tudom terelni a figyelmet. Nalam a babakocsi elengedhetetlen eszkoz. Oli elsetalna orakig, csak nem arra, amerre en akarom.... Venni fogok egy esernyore osszecsukahto konnyu kis kocsit, hogy ha buszoznunk kell majd az oviba, konnyen felszalljak barmelyikre. Itt ugyanis csak orankent jar olyan busz, ami mozgaskorlatozottaknak kialakitott es en is fel tudnam guritani a kocsit.
Ja, ha az uram besokall Olitol, hetvegen ugyanis a sok esemeny miatt nem mindig alszik jol es nyuglodik, akkor fogom a gyereket es elmegyek vele otthonrol. Hagy pihenjen addig apa. De en is figyelmeztettem ot, hogy nemsoka dupla kiadas lesz belole...

Kolyok, hu, mindjart elso trimeszter vege!! Rohan az ido! Hanyingered mondjon le! Ja, a magyar szulesz bacsi bejott, szimpatikus, bar igaz ami igaz, konnyebb vele angolul kommunikalni...

Na pusszantas!! Ujabb kepek rolunk... nemsoka hajnyiras lesz, Oli haja ugyanis szuletese ota nem volt levagva...

Kép A HAZUNK ELOTT

Kép HAJOVAL A CITYBE

Kép JATSZOTER ELOTT

Kép ELMELYEDES AZ OTTHONI JATEKBA

Kép A HASAM MOST EKKORA :!:
katavirag

Szia Katavirag,

Nagyon szep formas az a pocak! Bevallom most kicsit irigykedem rad na de majd nekem is eljon ez az ido. Bocs amiert nem jelentkeztem de egy ideje hanyagolom a netet ha M-mel vagyok napkozben es helyette M nagy oromere elkezdtem fozni es a ferjem oromere rendben tartani a hazat. Igy hetvegen nem kell takaritanom(amit a ferjem nagyon utalt) es M tenyleg ertekeli hogy vegre nem felkesz eteleket eszik. M most kezd kilabalni a 6 hete tarto massziv frusztraciobol es allando elegedetlenkedesbol. Ezek nem hisztik hanem ilyen konstans mindent utalok eleterzes. Ezert nem valik be a figyelemeltereles meg a babusgatas. A mult hetvegen a ferjem mar annyira kiakadt M-re hogy megjegyezte ha ez igy megy tovabb o elkoltozik aztan M egy rossz pillanataban meg kirohant a hazbol es setalt egyet mialatt en lenyugtattam a gyereket. 2 napja ugy nez ki kezd lenyugodni a gyerek es most kimondottan orom vele egyuttelni. Elkezdtuk a toddler uszast ahol most epp tanitjuk a kolykoket kimaszni es beugrani a medencebe. M most mar nemcsak labtempozik hanem a karjaval is probalkozik uszni. Szerintem ha elengednem (persze nem teszem) egy ideig fennmaradna a vizen. Szerdan voltunk az elso art class-on ahol M festeket, papirt, ecsetet evett. Ilyen teren meg borzaszto eretlen mindent a szajaba tesz amit erdekesnek talal ertsd ezalatt a madarszart, cigarettacsikket, homokot, szemetet........A delelotti alvast elhagytuk mivel egy ideje mar nem akarta de meg nem igazan jott bele az egyszeribe mert tul koran kel (6:30) es f11-kor mar hulla de 12-ig nem engedem aludni es elotte ebedelnie is kell. Nagyon nehez vele a delelotti programokon a faradtsag miatt de idovel bele fog jonni es igy 12-3-ig alszik edesdeden es van egy kis M mentes idom. Gondoltam, hogy az ovi kereses nalatok se lesz egyszeru de a helyedben en is ezt tennem foleg ha jr is megerkezik. En mostanaban nezek majd szet hogy jovo ilyenkorra legyen helye valahol a kozelben. Nalunk most hetvegen volt a 3. hajvagas mert M-et elkezdtek kislanynak nezni a furtjei miatt. Oli nagyon vagany kiscsavonak latszik a kepeken. Gondolom mar o is fut, maszik, ugral mint Rima kisfia. Az enyem meg csak a dulongelo jarasnal tart. Az esernyokocsi nagyon praktikus ha tomegkozlekedsz ugyhogy erdemes beszerezni egyet. (nekunk 3 is van kulonbozo celokra :D ). Ja es nem is mondtam meg, hogy 4 napja vegleg elhagytuk a szopit. M mar nem is emlekszik ra nekem meg picit feszul a mellem a felesleges tejtol de idovel gondolom abbamarad majd a termeles es visszaszivodik a felesleg. Oszinten szolva nekem sem hianyzik es azota felszabadultabbnak erzem magam.
Puszi es szep hetveget!

Kép
Kép
eduarda07

Hello anyapajtik! :)
az a baj, hogy olvasni is épphogy van időm, nemhogy írni. De azért vagyok ;)
12nap és megyek a dokihoz, alig várom :) Tök jó, azóta még két itteni anyukáról derült ki, hogy várandsak. Ők is áprilisra :D jó mondjuk ők lengyelek, nem magyarok de össze szoktam velük járni ;)

Huuu, Edu, nem túl fényes, amit írsz. Megértem, ha kicsit még várnál a másodikkal... De lehet, hogy a következő angyal természetű lesz és minden nehézséget kisimit ;) kitudja?
Tök jó, hogy kezd elmúlni a enehéz korszaka M-nek!
Az, hogy a férjed egyszer kiment és sétált egyet.... én is csináltam már ilyet, amikor elegem lett azuramból meg Máté is fárasztott... jó már régebben volt, de jobb ilyenkor járni egyet... nem? És ez is elmúlik! Lényeg, hogy szeretitek egymást, M nem maradik mindig egy kis monster ;)
télleg kimászik meg beugrik a medencébe? Máté is tök szereti, amikor felültetem a szélére, de magától nem is tudom bemászna-e. Ugye ülve csak becsusszanni tud, azt szereti... :lol: tök vicces ahová járunk úszni, a medence padlója megemelhető és a foglalkozás utolsó 5-10 percére megemelik úgy, hogy mi ülünk és a gyerkőcök a vízben járnak, kb mellig ér a víz. Máté tök bátran megy benne, mondjuk volt már, hogy elmerült :roll: :lol: csak kicsit lepődött meg ;)
az alvásátállás nekünk egész sokáig tartott, és többször volt, hogy végül 11kor leraktam és csak utána volt ebéd, mikor felébredt, 1körül. de ez nem tartott sokáig. Most már kibírja, amikor kezd fáradni fél11körül akkor kapja a tízórait és az erőt ad.
Aztaaa és hogy hagytátok el a szopit? Én azt hittem mostanra már mi sem fogunk... de a reggeli szopi az jár neki, ha nem kiköveteli... persze engem nem zavar... csak furcsa, hogy mindenki megkérdi, hogy ugye akkor már nem szopik? :oops:

Rima, vééégre jelentkeztél :) sokat gondoltam ám rád! nem semmi hogy mennyit utaztaok!
kééépet kééépet kérünk!
haza majd október végén november elején és utána a köv nyárig szerintem nem. itt lesz a karácsonyunk is, végre szeretnék saját karácsonyfát :)

Katavirág, az ovi téma ott semmi könnyű ezek szerint... :roll: olyan szép a pocid! nekem nem ilyen szép formás.... mondjuk inkább csak puffadás de már alul érzem domborodni... ;)
hajvágás? mi már hárman túl vagyunk és már tervezzük a negyediket.... hogy viselte Oli?

képzeljétek csajok lehet, két hónap múlva költözünk. még nem tuti, de egy ismerősék egy tuti lakásból kiköltöznek (házat vesznek) és mi majd megpályázzuk és jó esélyünk van! 3 kisebb szoba és egy óriás nappali ami egyben van az előszobával, világos konyha MOSOGATÓGÉPPEL!!!! földszinti alattunk nem lakna senki, az erkély a játszótérre néz és a szomszéd épületbe lakik egy tök jó fej magyar anyuka 3 lánnyal. kell ennél több? ;) és alig drágább, mint a mostani... legalább nem kell azon törnöm a fejem, hogy a mini hálószobánba hogyan passzirozzak be egy kiságyat... :roll:
na mennem kell igyekszem jönni

azaz még
Monica, mizujs, hogy vagy, tessék jelentkezni!!!!

Kép

Kép
kolyok28

Haliho :!:

Hat az elso hajvagasunk egy katasztrofa volt. Oliver uvoltott, mint a sakall, a hosszu hajat alig fogta a hajnyirogep. En, aki apa hajat seperc alatt lenyirom, haaat, ez nem volt egyszeru. A kis babaracu gyerekunkbol a vegen lett egy tok kopasz kiscsavo. De nagyon vagany, igy is jol nez ki :wink:

En a babauszasra mar nem is gondolok, pedig jon a nyar es lehet, Oliver ujra elvezne, de en terhesen nem merek kozmedencebe menni.

Edu, igy is rengeteg ideig szoptattal. Le a kalappal. Az en melleim mar a terhessegem eleje ota szoptatos meretuek.... A hasam most nagyon sokat nott az elmult hetekben. Olvastam is, hogy a 16 es 20 het kozott ez jellemzo.

Oviugyben talaltam egy mergdraga de szuper helyet. Viszont mi meg mindig 2x alszunk, igy egyelore varok. Jo lenne, ha ott mar napi egy ebed utani alvassal kihuzna. Az ovoda meg a kozosseg amugy is farsztja a gyerekeket. Oli ma is 6 kor kukorkeolt, ebbol kifolyolag deleott 9 kor kidolt, ami ertheto. Ezek utan delutan 3 4 re mar megint ko es alszik ujra masfel orat. Azt hiszem, nala meg eltart ez az idoszak, de vegul is en orulok, ha van egy kis szabadiom.

Na pusszantas, fel is ebredt.... :lol:
katavirag

Sziasztok lanyok,

Nalunk minden ok holnap M 19 honapos lesz. A szuleim jonnek jovohet csutortokon a ferjem meg elozo nap utazik Isztambulba. Kulonosebben nem lelkesedem a dologert de hatha kellemes csalodas lesz (marmint anyamek). Mar latom magam elott ahogy rosszalloan neznek amiert a gyerek nem szobatiszta, a foldre veti magat, nem eszik egyedul kanallal es nem jar bolcsodebe. Na jo nem hergelem magam fo a tolerancia. Ja es 2 hete hetfo estenkent jogazni jarok! Igazi kikapcsolodas M-tol es a ferjemtol. :D

Kolyok, mar nagyom varom a vonalzodat. Hm ha jol szamolom a 9-10. het kornyeken jarhatsz. Nem is irtad hogy erzed magad. M meg nem tud beugrani a medencebe csak probalom tanitani. Sajna mihelyt kimaszik a medencebol kereketold es uldozhetem a medence korul. Hiaba aki most tanult meg jarni az nem fog egy helyben allni/ulni. Naluk 33m-es sportuszoda van es ott uszkalunk a kolykokkel de tartozik hozza egy rampa ahol bizonyos melysegig le lehet setalni veluk. Drukkolok, hogy osszejojjon egy nagyobb lakas mert 2 gyerek mellett tenyleg kell a hely mi bebetonoztuk magunkat ide ahol a 2. gyerek mar nem igazan fer el de osztoznak M-mel aztan meg ha majd koltozunk Kanadaba nem adom lejebb egy kertes csaladi haznal. Mosogatogepem nekem is van de soha nem hasznaltam meg es a labasokat amugy sem lehet beletenni. Az utolso reggeli szopi azert maradt abba mert mar harapdalasba ment at es par perc utan azt is megunta en meg ugy vagyok vele, hogy 18,5 honap boven eleg volt es ideje ilyen ertelemben elszakadnunk egymastol. Technikailag ugy nezett ki, hogy vasarnap reggel volt az utolso szopi es hetfon reggel mar nem ajanlottam fel ot meg nem is erdekelte ha meg kerdezem tole a cicit elmosolyodik es megy tovabb. Ha o szerette volna meg termeszetesen nem valasztom el de igy szerintem kolcsonos ohaj volt.
Katavirag, teljesen normalis hogy Oli nem kedvelte a hajvagast. Gondolhatod hogy M is vegig hisztizi dehat ez van. En nem tudom levagni a hajat igy gyerekfodraszatba visszuk ahol kozben megy a Thomas dvd meg van buborekfujo es jatekok de igazan nem tereli el a figyelmet az ollorol meg a nyirogeprol. Tegyel fel uj kepet Olirol ahol latszodik az eredmeny. Az alvasatallas nalunk is total katsztrofa a gyerek f11-kor mar kivan de idovel belejon majd addig meg kibirjuk. Sajna tul koran kel es ennek semmi koze az esti lefekves idopontjahoz. Egyszeruen 6:30-kor kel fel minden nap. Ha hagynam, hogy f11-kor elaludjon akkor is csak 1x aludna es max 1,5h-t a mostani 3 oraval szemben ennek pedig nem sok teteje van ugyhogy kivarjuk a deli 12 orat. Szerintem nalatok is mindjart eljon ez az ido hiszen Oli mindjart betolti a 18. honapot amikor a gyerekek tobbsege mar csak 1x alszik de akkor legalabb 2-3h-t egyhuzamban. Meg az uszasrol jut eszembe, hogy en tervezem terhesen is M-mel es sok kismamat lattam a medenceben sot aqua aerobic is van kismamaknak nalunk. Persze ez egyeni dolog de pl. nalunk annyira hideg a viz es iszonyat fertotlenito szag van amugy is hogy nem hiszem tul sok mikroorganizmus hemzsegne benne.

Lattam, hogy Purc vonalzojan mar betelt a 40. het. Gondolom mar meg is szuletett a kislanya. Jo lenne tudni roluk de mar tobb mint egy eve nem irt ide. Monicanal lattam, hogy mar csak 15 napja van es az egesz topikja szulesi lazban eg. :D Bambi a blogjan meg Dani bolcsis beszoktatasarol ir.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

helló mamik,

csak gyorsan bejelentkezek, hogy bölcsis beszoktatás van. az első hét jól sikerült, de jött a hétvége. szegény danesz mindent elfelejtett, így most a hétfő nagyon kemény volt. ő sokáig sírt, én meg kint hallgatóztam és közdöttem, hogy ne bőgjem el magamat. aztán szerdán, csütörtökön már jó volt. mosolyogva jött ki alvás után, alig tudtam a kocsihoz irányítani, mert szerintem még maradt volna. ma apjával ketten vittük, és már csal 1 perc sírás volt reggel. amúgy szerencsénk van, mert nagyon jó gondozója van, igazi tyúkanyó. vigasztalja, szeretgeti, cipeli (ez miatt szívunk is, mert állandóan a kezünkbe akar lenni estefelé lent a játszótéren), szóval igazán nem lehet panasz rá. a kaják is jók, olyanokat kapnak, amiket én eddig nem főztem. kicsit tartottam, hogy majd nem eszi meg őket, de tegnap 3 merőkanál :shock: :shock: zöldbabfőzeléket betolt és még 1 banánt ebédre. az alvás is már könnyebben megy. szóval jó lesz ez, bár már előre látom, hogy a hétfő megint szr lesz. de hosszútávon majd minden oké lesz.
ja, és ami vicces, most sokkal jobban eljátszik a játékaival itthon, mint eddig bármikor, és örömmel jön haza, szeret itthon lenni (eddig ez nem volt jellemző).
sajnos egyre jobban érezni, hogy jön az ősz, bár eddig csodálatos idő volt, de már egyre hamarabb sötétedik. én még 1 hét szabin vagyok, aztán kezdődik a meló teljes munkaidőben.
hát, lehet hogy nem kellett volna nálunk sem kihagyni ezt a babaúszást ahogy olvaslak titeket, mert spanyolo-ban pár nap után már egyáltalán nem tetszett neki a tenger, a víz, nem nagyon tudtuk bevinni. a szélén játszott, de ha egy hullám "kijött", menekült. sajnos ezt már nem tudjuk bepótolni (a babaúszást), de a fő probléma anno az volt, hogy nem volt a közelben uszoda, ahova vihettük volna. de majd nagyobb korában biztos vizicsirkévé válik, hiszen ott a balcsi, jövőre az 5 hetes bölcsi szünet alatt úgy is nagy részt ott leszünk.
a hajvágás nálunk is vicces, mert már aug. eleje óta próbáljuk levágni, de amikor megkérdezzük tőle, mindig csak "nem" és fejrázás a válasz. még nem vészesen hosszú, de jó lenne levágni, hogy a télre kicsit visszanőjjön.
amúgy rengeteget megy, felfedez, próbálja a szavakat utánozni, lelkesen nénizik és bácsizik, pohárból iszik. annyira jó látni, hogy ennyi mindenben fejlődik, sokszor meglep, hogy ezt is azt is tudja már.
szerencsére ahogy nézzük, a 2 nyelvet is jól érti, nem okoz neki problémát. hogy majd beszélni fogja-e? nem tudom. a szomszédokban is van több olyan házaspár, ahol az egyik társ nem magyar, és ott a gyerekek értik a másik nyelvet, de nem akarnak megszólalni.
nálunk az alvás régóta 1 már, de ami durva, hogy a héten elkezdte a 6.00-kor ébredést. bölcsibe alszik 1-2 órát és este 8kor fürdetjük, de még 9kor is mondja a magáét. azt hiszem az apja habitusú, mert nekem ennél több alvás szükséges.
edu, honnan is találtál el az én blogomra? sokszor eszembe jutsz, hogy miket írsz, hogy néha elged van, szeretnél tesót/még nem szeretnél, stb. annyira megértelek és egy percig se érezd magad szrul az érzéseid miatt, szerintem teljsen normális. és szimpi, hogy elmondod, nem csak a szépet.
rima, mizu a bölcsiben? elkezdtétek? costa del sol-on voltunk, én is imádom spanyolo-t, most voltam 6. alkalommal, de még mindig nem untam meg őket. (igaz mindig máshova megyünk.) hú, ha számolok, akkor elmondhatom, hogy már 10 hetet éltem spanyolo-ban :D :D :D
katavirág, szép a pocid, de neked mindig csak a pocid nő? :D :D ráérsz még az ovival, keresd meg a legszimpibbet, és meglátod majd jó lesz Olinak is. néha nehéz ott hagyni a gyereket (a komoly 2 hetes tapasztalattal rendelkező bambi mondja) :D :D , de annyi mindent tanul. igaz ők még nem játszanak a többiekkel, de annyi mindent látnak, hallanak, amit mi itthon nem tudunk nekik biztosítani. (nem szólva arról, hogy a házban nagyon panaszkodnak azok, akik most 3 évesen adják be a gyerekeiket az oviba, hogy nem bírnak a gyerekkel, akig tudják elvonszolni az oviig őket...lehet, hogy az már késő kezdésnek. ez csak az én véleményem, mert ellentmondásos vagyok magammal, mert jó lenne ha sokáig együtt lehetne lenni a gyerekkel itthon, de másrészt meg úgy gondolom, hogy kell mennie a közösségbe.)
amúgy meg én a szüléshez tudom hasonlítani ezt az elszakadást, hogy mesélnek róla, nem hiszed el, hogy annyira fáj, hogy annyira nehéz, csak amikor átéled. nem lehet elmesélni. én is azt hittem, hogy majd nem lesz vészes a részemről ez a bölcsi dolog, de most hétfőn nagyon nagyon rossz volt. de ez az élet.
kolyok, hajrá a lakáshoz, nagyon jól hangzik. a lakás is meg a környék is. azért jó, hogy találsz társaságot magadnak.
ne megyek, mert a lakás úgy néz ki, hogy szégyenletes. és dani mellett felmosni lehetetlen, de most egyedül vagyok itthon...
jó hétvégét!

Kép
1bambi

Kép Monster 19 honapos

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

szánom-bánom, hogy nem jöttem eddig, de rengeteg mindent történt Velünk!! :oops: :oops: :D próbálom összeszedni, hogy mik.

Charlotte elkezdte az ovit, de már voltak vele gondok, ugyanis nem akar aludni, ami nem lenne baj, csakhogy az én lányomnak be nem áll a szája, így szóltak az óvónők, hogy jó lenne, ha hazavinném ebéd után. :shock: :evil:

Én meg mondtam nekik, hogy ne is várják, azért vannak ott, hogy megoldják ezeket a "problémás" eseteket is, itthon érdekes módon alszik (bár szerintem az lehet a probléma, hogy az ovi az neki = a játékkal, ezért nem alszik ott :roll: ) A másik pedig az, hogy veszélyeztetett mindenidős kismama vagyok, akinek állandóan feküdni kéne, és legalább addig, míg Char oviban van tudok pihenni. :roll: na miután ezeket szépen elmondtam nekik, azóta egy szót sem szólnak. :twisted: 8)

Nekem kb 1 hónapja tartott egy antiszoc üzemmód, ami mára átalakult egy "beszívott hippi" móddá, amit én nem bánok, mert ez sokkal jobb, mint az előző, csak fura. :lol: 10 nap múlva esedékes a nagy nap, mikor is Alexemet világra segítik. :lol: Rettentően izgulok.. :oops: :roll:

kb. ennyi ami most eszembe jutott Rólunk. :oops: :roll:

Aron és Oliver még mindig eszméletlenül helyes kispasi. :wink:

Úúú most mennem kell, de majd még jelentkezem. :wink:

puszi,Moncsi
Vendég

Hali csajok :!:

Monika, gondoltam ratok, ezek szerint meg 2 az 1 :wink: Vigyazz magadra :!: Tisztara megertem, higy lalyod az oviban nem alszik, valahogy en is nehezen kepzelem el Olivert oviban aludva. Ugyanis hetvegen is ha sok esemeny van, vendegsegben vagyunk, nem alszik, csak latszik rajta, hogy faradt, meg bujik hozzam, meg nyuglodik... aztan amikor beulunk az autoba, tok mindegy hany ora van, egy perc alatt szundit...
Amugy en meg mindig nem kezdtem el az ovit a napi 2 alvas miatt, de ez most nekem igy kenyelmes. Delelott tudok a konyhaban tevekenykedni, netezni, delutan vasalni. De neheny het mulva elkezdjuk es Bambi megertem az erzesed, tenyleg nehez az elszakadas. En mar voltam Olival oviban tobb probanapon is es figyeltem ot, mit csinal. Szornyu volt latni, hogy amint negyed ora nagy jatek utan eszrevette, hogy nem vagyok sehol, milyen keservesen keresett engem...
Amugy szerintem is erdemes meg 3 eves kor elott elkezdeni. A ferjem 3 eves koraig otthon volt. Ennek eredmenyekeppen az elso ev szornyen tet az oviban neki. Minden aldott nap, amikor a szulei elmentek, egy orat allt a keritesnel, aztan mielott jottek erte, mar akkor is ott varta oket egy oraja :cry: Nekem most mindez konnyebben megelheto, mert nem dolgozom es en donthetem el, mikor es mennyi ideig legyen majd ott. Es ha dolgoznek, biztosan nem tudnek ugy a muankamra figyelni, mert mindig ott jarna az eszem.

Kolyok, mi volt a dokinal :?: Meselj, hogy vagytok :!:

Edu, Monster olyan edes :!: Ugye mar kilabalt a depobol :!: En labost is teszek a mosogatogepbe :roll: Miert nem lehet :?:

Mi jol vagyunk, maniakus haziasszonyi teendoimet folytatom, most a tesztagyuras a meno, mindig van itthon valami edes es valami sos. Pocaklakonk is mozgolodik, bar en ugy itelem meg, Oli aktivabb volt, de lehet, ez csak az elol fekvo lepeny miatt van. Marmint a meh elulso oldalan. Tegnap a dokibacsi megnyugtatott, hogy a merete miatt ne izguljunk, mert a hasam most 23cm es 20 21 is eleg lenne. Etvagyam jo, 60 kg lettem felidore, akarcsak Oliverrel. Es nagyon jol erzem magam :lol:

Kép

Kiskopaszunk tegnap masfel eves lett. Kapott Thomas gozmozdony keszletet, amit nagyon szeret. Lattam Edu a kepeken, hogy Monster is szereti...

Pusszantas :!:
katavirag

Sziasztok lanyok,

Most csak nehany mondat mert mindjart ejfel van. A ferjem ma delutan utazott el 1 hetre es a szulok holnap erkeznek. (Istenem adj turelmet! :D ) Monster nagyon rendes volt velem este annak ellenere, hogy mar jo ideje nem en fektetem es furdetem. Meglatjuk holnap mit szol majd a nagyiekhoz.

Katavirag, gratulalok a felidohoz. Nagyon durva hogy rohan az ido meg emlekszem Olival ugyanerre a korszakodra. A kisfiad nagyon vaganyul nez ki es nem csak a haja miatt hanem az izompoloert is. :D A Thomas nalunk is bejon de M meg kicsit eretlen hozza es inkabb szetszedni szereti a sineket es nem tologatja a vonatokat de vettem elemes mozdonyt es azt szereti nezni ahogy korbe-korbe megy. Mindenesetre mar en is boszen gyujtogetem neki a vonatokat es a kovetkezo 3 evre biztositva van mit is vegyunk ajandekba. Kisebb vagyont kolthetsz ezekre de nem sajnalom ra a penzt mert fabol vannak es teljesen kreativ jatek.
Kolyok, meselj majd mi szepet lattal az uh-n es kerunk vonalzot!
Rima, te meg gyere neha mert hianyzol innen!
Monica, hu mar csak 4 nap van a nagy talalkozasig! Holnap majd atnezek a topikotokba hogy mi van veled.
Bambi, a blogod hivatkozasat egy Erika nevu lany blogjan talaltam aki Nemetorszagban el es ide is irogatott parszor amikor meg az elso babajat varta. A bolcsi miatt nem irigyellek M-mel szerintem jelen allapotaban eselytelen lenne a beszoktatas. Egyreszt fizikai fejlodes teren kicsit le van maradva a tobbiektol. Gyakorlatilag csak jar de nem tud magatol felallni, leulni, ugralni, lepcsozni. Igy eleg kiszolgaltatott meg masreszt mivel ilyen 'izolaltan' elunk itt (ugy ertem kettonkon kivul nem ismer senkit kozelebbrol) nem tudom elkepzelni hogy feltalalja magat abban a kozegben. Remenyeim szerint jovo ilyenkorra mar szepen beszel angolul is es igy mar kevesbe kiszolgaltatottan elfogadja majd az ovodat es levalik rolam idonkent. A jatszocsoportban sokszor nevetnek rajtunk es M-et cuddly boy-nak becezik amiert kapaszkodik a labamba vagy a nyakamba.

Jo ejszakat!

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!
Nos, akkor csinálom is a vonalzómat, mert tegnap minden rendben volt, sőt, előrefokoztak, április 7dike a dátum. Ez a végleges :)
Szval kész is a vonalzó :)

Katavirág, tudom, hogy nem vigasztal, de a hajvágás nálunk sem móka. Ma lesz a negyedik... bedugtam tölteni a hajnyírót, mert már iylen régi az aksija és nem bírja különben. Máté érdeklődve nézte. Gondoltam, akkor ismerkedjen vele, de amint megemlítettem, hogy ma este hajnyírás, rögtön elkezdett rámmászni, kapaszkodni, úgy, mint amikor fél valamitől.... :roll:
Nekem a dokim mondta, hogy menjünk nyugodtan babaúszni. Mondjuk igaz, hogy nem egy akkora közmedence ez... de eddig nem volt semmi baj ;)
Nagyon édes az izompolós kép :) És le akalappal, hogy Te tudsz sütögetni... nekem ilyenekre erőm/időm nincs. mondjuk mi mindig megyünk valahováááá :roll:

Edu, nekem tegnap mondta a doki, hogy ha nem fontos a szopi, akkor inkább hagyjam abba, biztos amit sicher. szval mi is abbahagyjuk. Ma nem hiányolta Máté. Kíváncsi leszek mi lesz...
sok erőt a szülőkhöz, nekem az anyósék meglepően jó volt, hogy itt voltak. sokat Mátéztak :) és ez jóóóó
Nagyon úgy néz ki 9összejön a másik lakás, de nem akarom elkiabálni. amint van valami szólok ;)

Bambi, tök jóóóó, hogy írkálsz :) És szuper, hogy egész jól veszi Dani az akadályokat a bölcsiben ;) 3 merőkanál babfőzelék? nem semmi!!!!

bocsi, megyek, mert tök jóóóó a fiúk elmentek kettesben a hegy túloldalára egy repülőmodell-showra és én meg végre egyedül moshatok, pakolhatok, pihizhetek (kényeztettem is magam, forrócsoki habbal olvasás a kádban... :roll: olyan jóóó volt :oops: )
Móni, nagyon nagyon sokat gondolok ám Rád!

ja az orvosnál amúgy minden rendben volt, az uh-n sokat mocorgott a kispicur, tök édi volt, jövő héten lesz a vérteszt eredménye, tudjátok a kombinált amit csináltattunk a downszürésre vagy mire, azt mondta az uram, ha csak vércsapolás, akkor mért ne. többet úgysem engednék ;) mármint mást.
szval most már hivatalosan is hangosan is babavárósak agyunk. Úgy döntöttem az áprilisiak közé nem jelentkezem be, mert így is kevés időm van írni, még a mamami.hu-n szoktam fórumozni, ez bőven elég...

Rima???? mizu?

Móni, tökre érthető, hogy nem jössz gyakran, de azért kíváncsiak vagyunk Rád ;) :oops: az ovónők véleménye nem semmi, ne hagyd magad! És már csak 2 nap! Tök izgi!!!! Máté pont aznap lesz másfél éves! Hajrá, tuti minden rendben lesz!!!

Kép

Kép
kolyok28

Szia Kolyok,

Gratulalok a tokeletes magzathoz! Olyan szuper hogy vegre van vonalzod es mar a masodik trimeszterbe jarsz. A szuloknek csak most mondtatok el? Kivancsi leszek a nemere de en fiura gondolok. Tudod itt nalunk nem is tudok mast elkepzelni. :D En ma veszem be az utolso minipillt aztan meglatjuk mi lesz de eloszor is varom az elso igazi ciklust. Mar 29 honap korkulonbsegnel jarok. A ferjem meg total be van sozva. :D Voltam rakszuresen 1 honapja es visszahivtak, hogy vegyenek szovetmintat a mehnyakbol. Nem hinnem, hogy barmi baj lenne mert a minden evben jarok es a multkor csak feltunt volna valami a szulesznonek aki a szurest csinalta csakhat a lelet nem lett tul jo. A szuleim megjottek es a vartnal sokkal konnyebb veluk inkabb M-mel van a problema akit zavar hogy tul sokan vannak korulotte es hovatunt az apja meg a jol megszokott csendes elete a mamival. A ferjem szerdan jon vissza es csutortoktol vasarnapig egy tengerparti hazban leszunk Delaware-ban. Tegnap beleptem anyukam jelszavaval az iwiw-re es megtalaltam Riman keresztul Purcot akinek mar majdnem egy honapos a Jasmine Elizabeth nevu kislanya.

Puszi es szep hetveget!

Monica neked meg drukkolok hetfore!

Kép
Kép
eduarda07

Köszi Edu, :)
nem, a szülők meg a tesók meg itteni anyukák már tudták. De pl a nagymamámnak csak tegnap mertem elmondani. ;)
Remélem télleg minden rendben lesz a rákszűréssel, majd írd meg!
Ezek a pasik meg már csak iylenek, be vannak sózva... :roll:
Én amúgy tényleg nem tudom mi az ideális korkülönbség, egyik itteni anyuka szerint a kicsi, mint pl nálunk vagy mégkisebb, másik szerint meg a 3 év... szerintem meg szülője és gyereke válogatja. Ahogy olvasgattalak, szerintem nem baj, hogy több lesz a korkülönbség, mint 24hónap... és amúgy meg hajrá ;) no para :D

Amúgy én most lányra tippelnék, mert lánynevünk kvázi befutó van. De én eljátszottam a gondolattal, hogy ne kérdezzük meg, majd a szülőszobán úgyis kiderül... de Marci asszem tudni akarja majd... na majd eldől. ;)
Gratula Purcnak! tök jóóó és tök ügyi nyomozó vagy ;)
akkor esélyem nincs eltűnni :D
Továbbra is sok erőt a szülőkhöz és Mhez :) és tök jóóóó lesz a tengerparti ház :)
na megyek aludni, neked is szép hétvégét!

és igen, Monica ++++ továbbra is. ez az utolsó hétvégétek hármasban... olyanizgi.... és kinek küldesz smst, hogy minden rendben volt? Adhatok smsszámot?

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok :D !

Kolyok! Nagyon orulok, h minden rendben :) ! Mi a befuto nev? Erdekes, h en most csak kislanyt szeretnek, Leon nagyon szereti a kisbabakat es olyan edes, gyenged veluk, h hihetetlen.

Katavirag! De aranyos Oli az uj frizuval es a pocakod is nagyon formas. Leonnak mar 6szor nyirtuk a hajat, nagyon gyorsan nol es hihetetlenul suru :roll: !

Edu! Csak kitartas, minden rendben lesz es te most csak pihizz, anyukad meg jatszon :wink: ! Tengerpart nagyon jol hangzik.

Monica! Nagyon nagyon szoritok es varom a kissracrol a kepeket :wink: !

Bambi! De jo hogy irtal, az ovirol nekem is az a velemenyem, sot Leon vhogy ugy eli meg az ovit, mint Dani fiad, elso heten imadta, ezen a heten mar reggel gorbogetett, de delutan mar mondta, h nem jon haza. Ovonenik kis kedvence, mert mindig puszilgatja oket, kis casanova :oops: . es augusztus ota Leon vegetarianus volt, most meg ismet elkezdett hust enni, ovinak hala :D !

Bocsi, h igy eltuntem, de elkezdodott a suli, munka, ovi, Leonnak foci edzesek, igy nincs sok idonk, ha van, akkor meg fozok ill sutiket sutok. Szoval egy percig sincs unalom. Leon meg mindig kegyetlenul fejlodik, most mar teljesen egyedul eszik, ill poharbol iszik. Bejelenti, h mikor fog kakilni, de a vilagert nem kakilna bilibe, szigoruan csak pelusba, pedig tudja o, h mire van a bili, de azert sem. Alvassal meg ugy vagyunk, h este 8kor elalszik es mikor ovi van reggel 8ig alszik, ha nincs, akar 10ig is, majd napkozben alszik meg 2-3 orat, igy erre nincs panasz. Oviban o sem akart elso nap aludni, de aztan az ovono lefekudt vele az agyba, simogatta es igy szepen elaludt, most mar ott sincs alvassal problema.
Probalok hozni par kepet.

puszi

Kép Kép
rima

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép elso nap az oviban

Kép Kép
rima

Sziasztok!

Hát utoljára 2in 1. :lol:
Rettentően izgulok!! :oops: :roll: Holnap 10-re megyünk a kórházba, számításaim szerint kb fél 12-12 re meg lesz a baba.

Katavirág
Igazából Ti még ráértek az ovival szerintem. :wink:
Oli még mindig csuda helyes kispasi! :lol:
És már elmúltál félidős ...úú hogy repül az idő! :shock: :lol:

Kölyök
akkor most már hivatalosan és hatalmas gratula nektek! :lol: :lol: hogy érzed magad?

Lehet tudni a neveket? :lol:

Persze adhatsz telószámot priviben!! :wink: És akkor amjd dobunk üzit, ha meg van Alex! :lol:

Rima
húú Leon is irtó helyes csávó! :wink: és még focizik is. :P :lol: Én is akarom majd Alexet vinni.

na még este benézek

puszii
Vendég

Monica ne felj meglatod minden rendben lesz es holnap ilyenkor mar Alexet a kezedben tarthatod. Olvastam min esett ad szegeny lanykad. Remelem mar jobban van! Gondolok rad es varjuk a nagy hirt.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

kicsit kaotikusabbra sikerült a délelőttöm, de kb egy órája kaptam smst:
Haho emberek, 2009.10.05-en 11:20kor 3400grmal es 54cmvel egy kis orvosi segitseggel a vilagra jottem.Anyaval 1utt jol vagyunk. puszi Alexander Noel

Hatalmas gratula, és soksok tejet es egeszséget és vidámságot az egész családnak!

Kép

Kép
kolyok28

Isten hozott Alexander Noel :wink: ! Mar nagyon vartunk! Oriasi gratula anyukadnak, apukadnak. Szuper csaladot valasztottal :) ! Csatlakokozom Kolyokhoz es en is sok sok tejet es egeszseget kivanok!

puszi

Kép Kép
rima

Kolyok! Neked meg koszi a hirt :wink: !

Kép Kép
rima

Monica szeretettel gratulalok Alexhez! Sok boldogsagot az immar negytagu csaladodnak!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Ne nekem, Móninak köszönd :)
majd írok hosszabban, csak holnap jön a sógorm ide látogatni és emberi állapotokat kéne csinálni!

Kép

Kép
kolyok28

ja és mmses képért az októberi fórumot érdemes nézni!!! azt írta priviben, nekik küld!

Kép

Kép
kolyok28

Bekukk...

Monica
Sok szeretettel gratulálok!

Látom, érkeznek kistesók is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok lanyok,

Remelem nem lesz vege a topikunknak amit mar tobb mint ket eve irogatunk!!!!! Bambi es Rima dolgozik meg bolcsodezik, Kolyok nalad meg ott lehet meg a sogornod, Earhart es Monica babaznak, Katavirag miattad mar kezdek aggodni.

A szuleim pont 1 hete mentek el de a latogatasuk sajnos katasztrofalisra sikeredett mivel Apukam par nap utan megbetegedett es gyakorlatilag ki sem tette a labat a hazbol es csak fekudt a hazaindulasukig Anyukam meg apolgatta es leragta mind a 10 kormet idegessegeben. Szegeny mostanaban eleg ramaty allapotban van iden meg var ra egy mutet meg jovore is egy nameg nem mai csirke mar es nem volt hajlando velem itt orvoshoz menni annak ellenere, hogy kotottek biztositast. M azert amikor csak tehette a nagyin logott aki minden kivansagat azonnal teljesitette.

M-nel mostanaban a szornyeteg kisangyal periodusok valtogatjak egymast de alapvetoen nem nehez vele es lenyugozoen sokat tanul. Mult penteken a gyogytornasz vegleg eleresztett minket csak 2 eves koraban szeretne meg megnezni minden rendben megy e. Tanul egyedul enni, rengeteg kerest vegrehajt, bizonyos tomondatokat mond angolul, ha kedve van osszepakol maga utan, jatszocsoportban o is megy 'bandazni' a tobbiekkel, segit az oltozteteseben, vegre belejott a napi 1x alvasba.........Ja es a heten mar 20 honapos lesz!

En meg csendben varom a pozitiv tesztemet. :D Miota abbahagytam a minipill-t meg nem jott meg de ra 1 hetre kaptam egy csontpozitiv lh tesztet ugyhogy most paranoiasan tesztelgetek hatha osszejott. Voltam mult heten a biopszian es eletem legundokabb nogyogyaszat kaptam ki. Vartam ra felmesztelenul fel orat egy rohadt hideg szobaban aztan bejott koszones es bemutatkozas nelkul az egyetlen kerdese az volt van e nekem kerdesem es 5 perc alatt lezavarta a vizsgalatot aztan kiviharzott. Basszus valami hosszu eles vegu femruddal vette a mintat a nyakcsatornabol ami elegge kellemetlen volt es csupa ver lett minden ettol. (bocs a reszletessegert) Most egy het szextilalom van de amugy is verezget meg a mehnyak. Majd november elejen megyek vissza de nem gondolom, hogy kulonosebb baj lenne mivel a mehszaj felszinen mikroszkoppal nem latszik semmi elvaltozas.

Szoval lanyok gyertek es irjatok!!!!!!

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Csajok, hol vagytok :shock: ? Mindig benezek, de semmi :( !

Earhart! Legyszi gyere gyakrabban es tegyel kepet a hercegnorol :wink: .

Edu! De jo, h irtal, mar azt hittem, h nyitottatok vmi zart topicot es kihagytatok belole :oops: . Szegeny apukad, mi tortent vele pontosan? Hihetetlen, h Aron mar 20honapos lesz, mar olyan nagyfiu. Orulok, h a gyogytornasz elengedett :) . es meg jobban, h mar rajta vagytok a kisteso ugyon.

Rolunk: mar lassan 3hete nem voltam dolgozni, ugyanis egy cipo feltorte a labamot es a seb ugy elfertozodott, h labra sem tudtam allni. Az egyik labam haromszorosa volt a masiknak. vegul felkellett vagni a labamot es kitisztitani. Kedden meg hivot Leon ovonenije, h Leon lazas, hat mar 3napja mindketten 40fokos lazzal fekszunk, kohogunk, szoval nagyon jo es a lenyeg, h holnap melo lett volna :roll: . Amugy Leon hihetetlen aranyos miota oviba jar, mindig vegigpuszilja az osszes ovonot mikor megyunk haza, o a nagy kedvenc, nem beszelve arrol, h nagyon sokat tanult az oviban. Teljesen onallo, az oltozestol kezdve az evesig, mindent egyedul csinal, segit takaritani... az osszes gyereknek tudja a nevet es most az allatkait hivja ugy pl marion, gerrard stb. Jar vele egy 6honapos kisfiu,na a Leon imadja, senki nem kozelitheti meg a picit, egesz nap mellette van es puszilgatja, sot eteti :lol: . Ovono mondta, h legjobb lenne, ha bevallalnank egy kisbabat :roll: , azt hiszem erre meg varunk.

na megyek aludni

Kép Kép
rima

Hali :!: Itt Para Zita :wink: :wink: :wink: Vagyok, vagyok, nyugi, nem szunik meg a topik :wink: csak valahogy elment az ido....

Eloszor is Monikanak hatalmas gratula a kis Alexhez es sok boldogsagot kivanok a bovult csaladnak :!:

Kolyok, te meg mar 16 hetes :!: Ugy megy az ido :!: Sikerult a lakas :?:

Rima, Leon micsoda kis bubaj gyerek lehet :!: Ahogy puszit ad :!: Nekem fiam csak odatolja a kepet, ha puszit kerek :lol: Tetszik a hasizmos kep az auto hatso ulesen... Most dolgozol es suliba is jarsz :?: Lazas betegsegek mondjanak le :!: :lol: Errol jut eszembe, Olikam 1 eves kora ota nem volt beteg... csak el ne kiabaljam...
Pajzsmirigyeddel mi van, szedsz meg gyogyszert :?:

Earhart, irhatnal, milyen a babazas :!:

Hat nekem az nagyon rosszul esett, ahogy Aranyeso csak ugy eltunt... :cry: a tobbieket, akiket leleptek, nem nagyon tartottam szamon :wink: Edu, Purc egyebknet az en iwiw listamon is rajta van.

Edu, kivancsi vagyok, hogy jon nektek ossze, de biztosan hamar.... apudat sajnalom, meg az egesz latogatast... hja, most nalunk is lesznek mozgasok. Szuleim jonnek novemberben, igaz csak egy ausztral korutra es ugymond bekukkantanak hozzank 4 napra. Aztan ferjem egy regi magyar munkatarsa jon egy hetre, aztan elvalt sogornom vagy 6 hetre a 3 eves kislanyaval aztan anyos/apos megint vagy 6 hetre januar vegen, mire szulok... :shock: :shock: :shock: Aztan marcius 1gyel nagyobbik fiamat oviba adom es fellelegzem :lol: Ja, es az ovi el is dontotte, hogy nem lehet hamarabb, mert olyan nincs, hogy most jar, aztan decembertol februar vegeig nem, mert itt lesznek a rokonaim. Ugyhogy addig is egymast boldogitjuk itthon edes kicsi fiammal :wink: Kistucskom minden nap levag egy fergeteges hisztit es amugy olyan bujos lett, olyan anyas, olyan aranyos, hogy megzabalom :!:

Csodalatos helyen jartunk mult heten, apjukkal es Olival Eszak Ausztraliaban toltottunk egy hetet, Darwinban, ahol egesz evben 30 fok folott van az atlaghomerseklet. Hihetetlen vadregenyes, kietlen tajakon jartunk egy berelt dzsippel, megneztuk, hogyan is elnek igazabol az oslakosok, krokodilok kozott csonakaztunk... Az iszonyat hoseg es vegtelen benzinkut es lakohely nelkuli utak miatt mindig volt nalunk eleg gazolja es asvanyviz :wink: Oli is jol viselte az utat, elvezte a repulest, szepen aludt az autoban, babakocsiban, amikor lemerult az elem. Igaz, kicsit biztosan elfaradt, mert minden este 11kor fekudt a programok miatt. 5 het mulva szeretnenk meg Cairns et megnezni, ami megint csak eszakon van es hires a korallzatonyokrol. Es ha sogornom itt lesz decemberben, meg elugrunk Melbournebe, mert szules utan joneheny honapig nem fogunk utazgatni. Na, vegre mi is utazunk, nem csak ti :wink:

Na puszko :!: Itt egy friss kep rolunk. 23 hetesen, es atyaeg, mar 12 kg plusszal. A kepen nem olyan feltuno, de higgyetek el, oltari balna vagyok mar :roll: :wink: Es eloszor vettem fol bikinit nagy hassal...

Kép :wink:
katavirag

Katavirag! De orulok neked. Gyonyoruek vagytok a kepen, mar multkor neztem iwiwen is a kepeiteket. Nagyon szep csalad vagytok. es nem is latni a 12kgt. Nem semmi vendegsereg jon hozzatok :) ! Nem fogtok unatkozni, az is biztos. Leon azota nem hisztizik, miota oviba jar :shock: . Nagyon irigy vagyok, h ilyen sok szep helyen jartok :) , de csak hasznaljatok ki. Szuleid miert csak ilyen rovid idore jonnek?
Tenyleg, mar tudjatok, h mi lesz Ausztralia utan?
Pajzsmirigyem javuloban, azert meg mindig szedek gyogyszert.
Aranyesore en is nagyon sokat gondolok es nem ertem, h miert torolte magat :?:

Kepzeljetek, kiderult, h swine flunk van, na nagyon orulunk :( .

Kép Kép
rima

Sziasztok lanyok,

Szuper hogy megkerultetek, komolyan mar ugy hianyoztatok!

Rima, nem is irtam meg a kepeidre hogy nem semmi Leon mennyire ugyes a korahoz kepest. Latom barhova felmaszik es meg huzodszkodni is tud. :D M hozza kepest egy oriasbebi aki meg sajnos vagy szerencsere nem mer lelepni a jardakrol ,lepcsozni csak segitseggel, egyedul felmaszni magas objektumokra meg vegkepp nem tud. Legalabb az utcan babakocsi nelkul nem annyira veszelyes vele de imadja magat cipeltetni amire az apja szoktatta ra. Ja es Leon mindkettotokre nagyon hasonlit. Az a sok betegeskedes gondolom a bolcsi velejaroja nyilvan velunk sem lesz maskeppen. A swine flu-t verbol neztek vagy csak tunetek alapjan gondoljak. M csak sima flu ellen van beoltva a h1n1-re meg csak most kezdtek el oltani de en nem hiszem hogy beadatom. A cipos sztori nagyon durva nem is tudom elkepzelni hogyan fertozodhetett el ennyire a seb. A cipot gondolom kidobtad bosszubol. Apukamnak egy massziv hugyuti fertozese lett magas lazzal, veres pisivel es atmeneti inkontinenciaval. Persze antibiotikummal meg lehetett volna gyorsan gyogyitani de hat loval sem tudtam elvontatni az orvoshoz. Miutan hazamentek ment is rogton az urologusahoz es most mar rendben van de par het mulva prosztatamutetje lesz (ez mar regota fennallo problema amugy). Gyogyuljatok meg gyorsan!

Kép
Kép
eduarda07

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?