Új privát üzeneted érkezett!

Koszonom szepen a biztato szavakat!!! Megnyugodtam egy kicsit. :)

dbea: Nagyon jo ez a tablo! Annyira jo, hogy mar Zara is ott van rajta! :) Koszonjuk, hogy dolgozol vele.

madaran: GRATULALOK ZSIGIHEZ!!!

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Angelita, Madaran
Gratulálok!
Bocsánat :oops: :oops: :oops: :oops:

Irdab
Én kávézom most is, napi 2-3 az adagom...

Cscsi
Mili se alszik el mindig szopi után...amíg nem üvölt, nem foglalkozom ezzel...

Linácska
Autós :cry: :evil:
Orvossal nem tudsz beszélni?

Piroska
Nekem úgy mondták, hogy elvileg 150ml/kg a napi tej igénye a gyereknek... gyakorlatban meg annyi, amennyit megeszik és mellette jól fejlődik...
Nekünk nincs itthon mérlegünk, Mili eddig egyszer volt lemérve születése óta...
Én az órát se nézem szopi közben... ha elvenném Militől, amikor még nem lakott jól, akkor üvöltene...
Babáknál meg eléggé "természetes", hogy a tej egy része visszajön,mert nem zár jól a gyomorszáj...

Beus
Én úgy tudom, hogy a tejmennyiségét azzal lehet legjobban fokozni, ha minél gyakrabban, minél alaposabban kiüríted a cicidet!
És a stressz kerülése is fontos...

Orew
Nem lehet elkényeztetni! Rád, a közelségedre van szüksége...Mili se sokat lszik a szobájában...

Anettoo
Németörszág?
Én nem fejek... :oops:

Gyerekek gyönyörűek!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Szeretnék először is az újdonsült Anyukáknak GRATULÁLNI A PICI BABÁJUKHOZ!!!NAGYON SOK TEJCSIT KIVÁNOK NEKIK!!!

Most, ahogy olvasgattam, most látom, hogy másnak is van problémája a szoptatással!!Nálunk is a kis Manó eléggé bealvós!!Néha már én is kezdtem feladni a dolgot!!Bár inkább azért kezdtem néha feladni, mert már nagyon fájt ebből adódóan a cicim!!!Bealudt a cicimen és egyszer csak hirtelen felriadt, és akkor meg ráharapott úgy a mellemre, hogy majd be t....jtam!!!Jól kapta be a cicit az elején, csak, amikor bealudt, akkor meg volt hogy kicsuszott egy kicsit a szájából, és így ......!!!
Én úgy szoktam ezt megoldani, hogy ha kezd bealudni, akkor leveszem a ciciről, és elkezdem tornáztatni vagy mozgatni!!De ezt csak nappal, éjszaka sajnos ezt nem tudom megcsinálni!!Mármint megtudnám, de akkor meg a visszaalvás lenne kérdéses!!! :D
Nekem ez még előnyös is, mert ugye kötött a csípője a Drágámnak!!!És persze a pocijának is jót tesz!!!

Az alvásos dolgot sajnos mi sem oldottuk még meg, de ha valakinek van ötlete nagyon szívesen várom!!!Nálunk is, nagyon kis ügyesen bealszik a Drágám a Anyuék nagy ágyán, de amikor meg be kell alukálni a saját ágyban, akkor meg szem ki és egy idő után meg sírás ezerrel!!!

Linácska:Örülök, hogy nem lett semmi bajod!!!Vigyázz magadra!!!Nagyon Tündéri a kis Levi baba!!!

Oui:Mást szerintem nem tudsz csinálni, mint fejni!Nekem is van bőven!!!És kénytelen vagyok lefejni, mert ha nem fejném, olyan csomóim lennének, mint a bűn!!Volt már, hogy nem foglalkoztam a csomókkal és utána meg alig bírtam kimasszírozni!!Ja és majd szétszakadt a mellem!!Bár most egy kicsit eléggé megviselte a mellemet a szívás, mert a Manócska is megharapta a cicmet és még mellette szívni is?!?Így eléggé érzékeny a mellbimbót!!!

Angelita:Nagyon tündéri a kicsi Emma!!!

Orew:Nagyon aranyos a kicsi Zara!!!Szerintem nincs ebben semmi abnormális!!!Ne aggódj, a kicsi Zaránnak úgyis azon lesztek, hogy a lehető legjobbat adjátok!!Ezzel pedig rosszat lehetne tenni?!?A sírásos időszak meg egy idő után elmúlik!Bízz magadban!!Ügyike vagy!!!

Anetto:Én a fejést szopi utánra szoktam hagyni!!!Így a Kincsem is kitudja szopizni ami neki kell!!!Én nem iszok semmilyenféle tejserkentőt, mert egy van tejem!!!Kettő, pedig, hogy az elején ittam, de valahogy nem az lett a hatása, mint amit vártam!!!És valamilyen szinten ezek szerintem átmennek a babának is a kis szervezetébe!!Nekünk például ettől is fájt a hasa a Kicsinek!!Én ittam, de neki fájt túle a hasa, és utána meg inkább úgy voltam vele, hogy minek iszom, ha isten igazából nem is kell!!!

Dbea:Nagyon jó a tabló!!Mégegyszer köszönjük neked! :D

Kép
bener

Sziasztok!

Ildi Robi babájáról hoztam képeket.
Ma voltam bent náluk, tündéri kisfiú, épp szunyókált.
Sárgasága a határértéken van, így szolizik, de ha minden jól alakul, akkor holnap hazaengedik őket. Drukkoljatok!

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!Megyünk haza.:) Otthonról jelentkezem.

Kép
Kép
tundi24

Köszi a tanàcsokat, fejek minden evès utàn, mondjuk a beteg ciciben nem sok marad szopi utàn, de legalàbb jól lakik egyből is... Remèlem elmúlik ez a fàjdalom baromira izgulok hogy rendben legyen minden, nagyon szeretek szoptatni!
Akiknek kevès a tej: nekem az elsőnèl azt mondtàk fejni fejni fejni. Minimum 3 liter folyadèk naponta. Ja, ès pihenès:). No stress.
Orew, èn ugyanezt èreztem az első utàn, szerintem próbàld meg minèl jobban àtèlni a babàzást, mert mikor bōlcsibe vagy oviba kerül, ugyanúgy tudsz majd dolgozni megint:). Ès sokat tudsz babával is emberek közé menni! Babatorna, baba-mama klub, stb. Tesòmêk pl most mentek nyaralni haverokkal, az egyik pár a picuri babát is vitte Horvátországba!
Bikkmakk, veled mizujs?

Kép
Kép
Kép
oui

Tündi,
na akkor csak minden rendben van.

Tegnap anyuéknál voltunk, úgyhogy csak mobilról olvasgattam. Aztán éjszaka megint buli volt. Férjem 11-kor átment, hogy kapnak fél órát abbahagyni, de már olyan matta részegek voltak, hogy beszélni nem tudtak. 16-17 éves fiúk. Biztos, hogy így kell bulizni???? Persze éjszaka még a férjem rendőrt akart hívni, aztán végül nem, hogy beszéljünk a szüleivel, most meg már azt sem akarja, mert kellemetlen, és intézhetem ezt is egyedül. Komolyan, néha nem tudom, miért van férfi mellettem, de tényleg.

Próbálok reagálni arra, amit olvastam tegnap, de név szerint tuti nem emlékszem már.

Beszélgettetek a vérzésről. Hát nekem már alig volt, éppenhogy csak, aztán ugye pénteken rámszorult az öv, és aznap nagyon sok volt, éjszaka még egy fél tenyérnyi alvadt darab is kijött, tök olyan érzés volt, mikor a méhlepény jött ki. És azóta megint alig. Lehet, hogy ez amúgy is kijött volna előbb-utóbb, az öv csak rásegített.

Earhart,
beszéltem az orvossal ezek után, ő azt mondta, hogy ha csak az öv szorult rá, és nem ütöttem be mondjuk a kormányba, akkor nem lehet gond.

Képzeljétek, éjszaka 110g-ot szopizott Levi, ez a csúcs. Csak az az elkeserítő, hogy nyűglődtünk másfél órát, nem akart visszaaludni, tátogott, én meg gondoltam éhes azért nem lehet. Háromnegyed 6-kor már nem bírtam, és csináltam tápit, és 50-et még rázummantott. Hát komolyan, kell ennyi egy 2 hetes gyereknek???

Amúgy megnéztem, Lili pont 23 naposan volt 4500g, és 54 cm, és 3 hét alatt 70 dekát hízott, szóval megnyugodtam, Levinek csak 3 hét előnye van, és Lili sem lett egy nagydarab.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Orew,
ezt most olvastam:
http://www.nlcafe.hu/noklapja/20090812/gyogyito_oleles/

Nem vérzés:
én mindössze négy napig véreztem, azóta semmi sem jön belőlem, ami nem normális. Félő, hogy a méhem olyan helyzetbe került, hogy tud kijönni belőle a cucc, pang a folyás, begyulladhat a méh. Ezért próbálok meg mindent, hogy segítsek beindítani újra, mert nálam a mensi is 5-6 nap szokott lenni, pedig akkor ugye sokkal kisebb a méh, most meg itt ez a 4 nap...

Robi baba gyönyörű, olyan édes ezzel a frizurával! :)

Szilvi,
nekem Berci fuldoklott egy csomószor, ezért is volt jó, hogy együtt aludtunk, mert neki is orrán-száján jött a sok tej, durva. Szerencsére pár hét után jobb lett a helyzet, de addig éjszaka is fel-fel kellett kapdosni, hogy kapjon levegőt.
Szerintem a vérzésed rendben van, bár ha aggódsz, inkább hívd fel a dokit! Én alig várom, hogy jöjjön valami...
Az, hogy csak biztosra mentek ki külföldre, azt jelenti, hogy a párod már talált ott munkát? Valamilyen szintem minket is foglalkoztat a külföld, bár így négy kicsi gyerekkel nehezen indulnék neki, hiányozna a nagyszülők segítsége (nem mintha sokat venném igénybe, de néha szükséges). Talán amikor picit nagyobbak lesznek...

Oui,
az antibiotikum miatt nem szoptathatsz? Mert vannak olyan antibigyók, amik mellett simán lehet folytatni a szoptatást, csak kérni kell a dokit, hogy nézzen utána. Nekem mellgyulladáskor a szopi segített a legtöbbet (szerencsére az antibigyóig nem jutottunk el, mire a dokihoz értem, már szerencsésen lement a láz, és a baba kiszopizta teljesen a cicimet, nem volt csomós, csak szörnyen fájt, ami három nap múlva múlt el).

Bea,
köszi a tablót, tök jó! :)

Bikmakk?

Pocakosok, mi a helyzet?

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa,
Publikus, hogy mi a módszer a vérzés fokozására? Nekem ugye sajnos császár lett a vége, ahol a doki szerint rendesen "kitisztítják" a méhet, ennek ellenére az első két nap brutális vérzésem volt. Azóta néha van, néha nincsen, és ez egy kicsit aggaszt olykor, mert már mindig, amikor azt hinném, hogy vége, akkor jön egy nagyobb adag. Szóval érdekelne, hogy milyen módon lehet elősegíteni a tisztulást.

Ildi,
Robi nagyon cuki :D

Lina,
ez a szomszéd tényleg eléggé idegesítő lehet (no meg azt is megértem, hogy bosszant a férjed hozzáállása, de ezt csak halkan mondom). Nálunk egy kocsma van a szomszédban, de esküszöm, azokkal nincsen ennyi gond.

Tündi,
örülök, hogy haza tudtok menni. Mesélj majd, hogy vagytok.

Bikmakk,
Jól vagy?? Nem akarlak piszkálni, szóval csak akkor írj, ha van kedved.

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést..
Jól vagyok, de nincs velem semmi.
Ma vagyok 8 napos túlhordásban.
Nem érzek semmi komolyabb fájást. Tegnap du. volt 1 db, meg az éjjel 3x. (Mármint olyan igazán nagyon erős .) De semmi rendszer.

Ma voltunk megint CTG-n, ahol meglepetésünkre 10 perces fájások látszottak, amiket én nem nagyon éreztem. Bár elég gyengék is voltak.
A szívhang teljesen jó volt, és mivel tegnapelőtt az UH is jó volt, ezért azt ajánlották, várjunk az indítással keddig. Hátha addig kijön magától... Bár én ebben már nem nagyon hiszek. :(

Kedden reggel felvesznek az osztályra, és megitatnak velem egy prosztaglandin készítményt (ez ugyanaz, mint amit Mo-n lokálisan zselében adnak, csak itt szisztémásan.) Ez olyan cucc, hogy vagy hat kábé azonnal, vagy egyáltalán nem. A szerepe az lenne, hogy tágítson (érleljen), ÉS fájásokat csináljon. Ha nincsenek fájások tőle, akkor 4 óránként lehet ismételni.
Addig csinálják, amíg be nem indul.
Magyarul az, hogy kedden ezt elkezdik adni, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy kedden babám is lesz. Akár 3-4 napig is eltarthat... Ha egyszer megindította a fájásokat, akkor hasonló lefolyású szülésre lehet számítani, mint ha spontán indult volna. Azaz - első gyerek lévén - kb. 10-15 óra.

Hát ennyi.
Többször hangsúlyozta, hogy de addig még van 2 nap, addig bármi lehet. Ebben a pillanatban egyébként van épp egy erőp fájásom, mostanában már egyre többször van ilyen, de hát rendszerességről szó sincs.
A dokinéni arra tippel, hogy talán jól fogok reagálni a cuccra, mert hisz már most is van némi méhaktivitás...
Hát majd meglátjuk...

Bocs, hogy bnem nagyon reagálok, elég lehangolt vagyok mostanában... MEg a szopihoz nem nagyon tudok sajnos hozzászólni...

Kép
bikmakk

zsizsa, a 4 nap tényleg nem sok vérzésnek... Remélem sikerül beindítanod. De gondolom ha nem megy, azért orvoshoz mész, nem?
Az antibio mellett lehet szoptatnom, és teszem is, csak a sok tej, amit utána lefejek, az megy a mosdóba. Nem tudom mindenképp kellett-e a gyógyszer, a kórházba már úgy mentem be, hogy az előző éjszakát is végigvacogtam 2 takaró alatt a 30 fokban, és az egyik mellembe mintha kést döfködtek volna alapból - a szoptatásról nem is beszélve. A végén már csak fejni tudtam belőle, annyira fájt mikor szopott. Plusz hőemelkedés, szédülés, végtagfájdalom - nagyon megijedtem. Aztán mondtam a dokinak hogy a torkom is be van gyulladva, na ekkor mondta, hogy akkor jobb ha elkezdem az antibiot, ne várjam meg a magasabb lázat. Mára lett jobb a helyzet...
Lányok nektek mennyire ment vissza a hasatok így szülés után? A doki bent megvizsgált és mondta kicsit jobban összehúzódhatott volna a méhem. Pedig brutál máhösszehúzódásaim voltak a kórházban végig a szülés után... De végülis 6 hét van arra, hogy minden visszaálljon, nem? 1 hét alatt nem lehet minden a régi. Haskötőt használtok? Kaptam kölcsön, de nem tudom mennyire hasznos.
Bikmakk, drukkolok hogy meginduljon, de ha nem, ez az indítás nem hangzik annyira "művinek", olyasmi mint egy bábakoktél, nem?:)
Linácska, a szomszédügy elég bosszantó lehet. Én is mindíg a férjemet küldöm ha valami hasonló dolog történik... Mi aztán hangszigeteltettünk a szomszéd felé... és az oldotta meg.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!
Zsizsa köszi az érdeklődést!
Helyzet:
Én ill. Mi is jól vagyunk...1ujjnyíra nyitva vagyok már de a bébi feje teljesen kimozdítható...vagyis nem lenne szerencsés ha ma születne...amúgy ma 40+1 csak...víz tiszta...holnap is és kedden is megyek NST-re,kedden dől el a további menet!Doki szerint mivel ma a gép kimutatott 3 fájást...keddre meglesz Belcsi....de Ő mára is ezt mondta...és nem jött be!

Na majd jelentkezek!
Babázosoknak szép napokat!
Pocakosoknak kitartás!!!
kandi72
Budapest III. kerület

Oui,
nekem már szinte nincs is hasam, kilóban ugyanannyi vagyok, mint előtte, és ugyanazokat a ruhákat hordom, mint terhesség előtt.
De én kaptam infúzióba bele egy oxitocint, meg kettőt muscosan.

Zsizsa,
szerintem ha nem indul el a vérzés, menj orvoshoz, mert csak a 4. gyerek, nem úgy húzódik össze a méh. Nekem a másodikkal is nehezebben ment, de a kórházban volt egy 3. gyerekét szült nő, hát akkora hasa maradt, mint szülés előtt, neki is mesterségesen húzogatták injekciókkal.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikmakk,
neked magzatvizet nem is néznek??? Mert Lilivel nekem is minden ok volt, UH, nst minden, aztán meg már tök mekóniumos volt a víz, és indították is kifele.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Oui,
Nekem van hasam, nem tudom felvenni a szülés előtti ruhákat, és felesleg is maradt rajtam. Tulképp szigorúan véve a gyerek súlyát, a lepényt, a magzatvizet és talán még egy kicsit, az a súly, ami lement rólam, a többi maradt, pedig nem híztam vészesen sokat. Én használok hasleszorítós bugyit, és nekem így jobb, mert a sebem felett (ugye nálunk császár volt) jobban tartja a hasfalat. Egyébként oxitocint én is kaptam, a műtét alatt infúzióban, utána pedig injekcióban többször is. Méhösszehúzódásaim is voltak, sőt, még most is vannak. Én abban reménykedem, hogy azért lejjebb megy majd még a pocakom.

Bikmakk,
szorítok neked!

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Én is vagyok, csak olvasó üzemmódban.

Bikmakkhoz hasonlóan én is eléggé lehangoltan... Ez a hülye vonalzó még mindig nem látszik, 39+5 napnál tartunk...
Már három napja esténként elég jó kis jóslófájásaim vannak, aztán mindig lefekszem aludni és reggelre elmúlik... :cry: (még a nyákdugóm is megvan)

Pedig Apával mindent megteszünk, hogy valami történjen :lol: :lol:

Annyira idegesítő, hogy semmit nem tudok tervezni, még egy hajmosást se merek holnapra tenni, nehogy menni kelljen a kórházba, mert ott nem akarok hajat mosni...
Nekem kedden kell felhívnom a dokit, ha addig nem történik semmi.
A szüleim telefonjai után pedig rettenetes állapotba kerülök, mint most is. Felhívnak, hogy na mi van, mikor szülsz már? Mintha rajtam múlna a dolog. Meg hogy mennének három napra valami pecahelyre, és hogy így most hogy menjenek el??? De most komolyan, nehogy már én legyek a hibás, mert Marci nem füttyszóra születik meg. Nem szeretem, amikor lelkiismeretfurdalást csinálnak nekem olyan miatt, amiről nem tehetek. Úgyhogy mostanában nem is szívesen beszélek velük, a vége az lesz, hogy össze fogunk veszni, már látom előre. :twisted:

Hű, de sokat panaszkodtam, abbahagyom :lol:
Még jó, hogy a párom nem lankad, megyünk ide-oda, így lekötjük magunkat.

Bea

Kép

Kép
dbea

Zsizsa: Koszonom a cikket! :)

Orew

orew

Dbea: Velem is ezt csinaltak anno... Csak nem a szuleim, hanem mindenki mas. Ket nappal a kiirt datum elott napi 8-10 telefon, hogy mikor megyunk szulni, mikor kell befekudni a korhazba stb, stb... En egyszeruen nem vettem fel a telefont senkinek, csak annak akirol tudtam, hogy biztos nem ezert hiv. Egyebkent sem veszek fel semmi olyan hivast ahol nem ismerem a szamot. Amiota megszuletett Zara azota meg sokszor van, hogy fogalmam sincs ki hiv, mert nem ismerem a szamat. Sms-t meg erdekes modon soha nem ir egyik ilyen szam sem. Szoval azt gondolom sokszor nem is fontos felvenni a telefont. Neha egy kicsit idegesito, hogy a mobilnak koszonhetoen az ember barhol, barmikor elerheto...

Orew

orew

Sziasztok lányok!

Most volt egy kis időm olvasni és látom, mindannyian küzdünk ilyen-olyan gondokkal. Nekem Csilláéhoz (Bim-bam) hasonlóan nagyon szeret a cicin nyammogni Emma, közben állandóan noszogatni kell, mert bealszik. Nyűgös volt tegnap délután és éjszaka is, sajnos még nincs elég tejem. Hogy pontosan mennyit eszik, azt nem tudom, kedden kapunk mérleget, de az 100%, hogy keveset. Eleinte teával egészítettük ki, de ma már bevetettük a tápszert is, muszáj volt. Most is ennie kellett volna, nyammogott is valamennyit a cicin, aztán beájult. Ha felkel, megfürdetjük, utána remélhetőleg eszik és alszik egy jót.
Most felkelt Emmus, így megyek, igyekszem mihamarabb jönni! Mindenkinek jó egészséget és jó éjszakát!!

Kép
angelita

Egy kérdés: ha leesik a köldökcsonk, a helyét mivel kell ápolni?

Kép
angelita

Angelita,
nekünk 3 napja esett le a csonk, de még váladékozik. Én ugyanúgy, ahogy a csonkot is, hiperollal kipezsgettem, ráfujtam azt az alkoholos készítményt, és hintőztem. Most már egész jó, úgyhogy csak hintőporoztam. Pénteken megyünk a védőnőhöz, megmutatom, remélem már érheti majd víz. A hiperol oldatot, meg az alkoholt mi a kórházban kaptuk, mikor visszamentünk, hogy váladékozik.
Amúgy nekem is bealszik Levi a cicin, de én nem bánom, mert álmában ösztönből sokkal jobban szopik, mint mikor ébren van. Akkor elmélázik, leáll... Éjszaka félálomban szopik a legjobban.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

De jó Lina :P ,hogy álmában igy szopizik Levi.
Az a baj nállunk,hogy Csillus úgy be alszik,hogy a cicit se fogja a szájával az is ki esik a szájából :roll: utána keltegetem meg néha már megunom és beteszem a kiságyba alszik 10-15 percet és igy tovább... :?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Plvasom,hogy a pocakosok már nagyon nehezen viselik...
Csajok kitartást és szóritok,hogy minnél hamarabb már babázhassatok :lol: :lol: :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Tündi végük haza jöttetek?Jól vagytok?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok Lányok!

Pocakosok kitartás drukkolok, hogy minnél hamarabb babázhassatok ti is.

Nálunk Marcus hasfájóskodik annyit szenved, hogy rossz nézni. Infacollal próbálkozunk hátha segít. Majd meglátjuk.

Hoztam pár képet m,ert már én is ígértem. Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
beusmimi

Szolizik a kórházban: Kép
ennyire nem szeretek fürödni: Kép

ÉS ekkora pocakból bújt ki Marcus itt 15 perces fájásokkal de még pózoltam egyet: Kép

Kép
Kép
beusmimi

Bocsi ha kicsit sok voltam.

Marcus is beájulós evés közben de akkor leveszem a ciciről és felkel és folytatja tovább a szopizást.

Jó éjt
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Beus,
nagyon csini kismami voltál az utolsó pillanatig! Olyan pici volt a hasad, mintha 5-6 hónapos lennél... :shock: :shock:

Linácska,
a magzatvízvizsgálathoz valamennyire már tágnak kell lenni. Én nem vagyok eléggé...
(Ráadásul elég ellentmondóak a vélemények róla - ha a CTG és UH teljesen jó, akkor nem világos, hogy igazán jelent-e valamit, az Apgar-értékekkel nem találtak egyértelmű összefüggést. és veszélyes is a vizsgálat, ezért sokan csak akkor javasolják, ha a CTG és UH nem kivitelezhető valamiért. És mindenképpen csak akkor, ha már valamennyire tág a cervix.)

Dbea,
hát megértelek, szerencsére engem nem izélgetnek a szülés miatt. Vagyishogy hát persze mindenki kérdezi, hogy mi újság van, és a család minden nap felhív emiatt, de legalább nem keltik a lelkiismeret-furdalást, sőt, türelemre intenek. Mondjuk anyuék is mondtak olyat, hogy nem mernek elmenni a nyaralóba a hétvégére, mert mi van ha... - ami elég vicces így 1000 km távolságból... De hogy hát akkor nincsenek Skype-közelben! Mondtam nekik, hogy ha én bevonulok szülni, akkor én sem leszek úgysem... Szóval majd mobilozunk. Nem is értem teljesen, nálatok úgy van a terv, hogy ott lesznek a szülésnél? Vagy miért ne mehetnének pecázni attól még, hogy Te esetleg szülsz?
A hajmosáson én is sokat gondolkoztam :)
Én úgy gondoltam, hogy ha beindul a szülés, akkor itthon még egyszer lezuhanyozok, hajat mosok, szőrtelenítek, és úgy megyek be.
Egyszer emiatt mostam is éjjel 3-kor hajat, mert hát azt hittük...
Most már - így 8-9 nap túlhordásnál (durva, már a 42. héten vagyok... :shock: :shock: :shock: ) úgy csinálom, hogy a normális ritmusban mosom, és ha majd beindul (amiben már nem nagyon hiszek), akkor vagy megmosom majd, ha már amúgy is lassan esedékes lenne, vagy ha pont előző nap mostam akkor max. nem...
De arra is gondoltam, hogy ha mégis bent kéne mosnom, akkor majd olyankorra időzítem, amikor jön a férjem látogatni, és majd ő azalatt vigyáz a babácskára...

Jó éjt nektek!

Kép
bikmakk

Beus,
hát tényleg nem volt nagy hasad. Nekünk is ilyen kádunk van, azzal a különbséggel, hogy nekünk Levi élvezi a benne töltött időt :lol:

Bikmakk,
én nem értek hozzá, csak azt tudom, hogy mikor Lili született, 40+1-en befektettek, néztek UH-t, nst-t, minden ok volt, én ott voltam elkeseredve, hogy ha minden ok, akkor nekem miért kell kórházban lennem...
Aztán délután 3-kor még néztek magzatvizet is. Ráadásul a legfiatalabb kis ügyeletes doki, majd frászt kaptam a fájdalomtól, és mivel már nem volt tiszta le se engedtek a szülőszobáról.
Most Levivel meg nem tetszett a dokinak az nst-m, mindig belassult fájásoknál, meg mozgás után, és szülés előtti napon meg is nézte a vizet, mert hogy ugye Lilinél is ez volt a gond, viszont most meg még szüléskor is tiszta volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Lányok!

Ági kért meg, hogy írjak nektek...
Gratulál minden megszületett babához, nagyon sok boldogságot kíván minden családnak!

Otthon az e-on hibájából egy csomó elektromos szerkentyű tönkrement, köztük a számítógép is :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Próbálunk valamit intézni...

Villő baba jól van, szépen növöget. Anyukája nagyon boldog, babázik ezerrel. Én alig várom a munkanap végét és megyek hozzájuk!

Szép napokat indenkinek!

Villő apája
Vendég

Sziasztok

Előszöris gratulálok mindenkinek a babákhoz :wink:

Mi szombaton jöttünk haza a kisfiam nagyon jol van egy kis tündér habár az első éjszakánk elég roszra sikeredet 1 oráig sirtunk.
Én nagyon nehezen mozgok a vágás miatt elégé fáj
az lenne a kérdéden a császárosokhoz h ha van valaki akinek rendes varatok voltak nem felszivodo annak hány volt és h esetleg váladékozott-e varatszedés után :?:
majd még megprobálok jönni :wink:

Margit
Vendég

Kicsi fiam hajnal 3-6-ig ébren volt, nem tudtam mit csinálni. Nem sírt, csak nem aludt, meg uncsi volt a kiságyban. Most meg alszik ezerrel. Hajnal 3 óra nem evett. Szóval símán kibírná, hogy mondjuk éjfél után csak reggel 6-kor kel. Viszont most is az én ágyamban alszik, nem a sajátjában. Már nem raktam vissza, mert képtelen voltam kétpercenként felkelni. Csak hason van, így nincs alatta a légzésfigyelő, én meg paramamit játszok. :lol:

Villő apukája,
üdv Áginak, jó babázást. Remélhetőleg el tudjátok intézni, hogy újra működjenek a kütyük, és mondjuk az e-on fizesse.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Itigram, Tündi:
Jó babázást otthon és mielőbbi gyógyulást.

Dbea, Bikkmakk:

Kitartást nektek is, majdcsak kibujnak a mi babáink is. Engem is folyton kérdeznek, mikor szülsz? Meg azt hittem már rég megszültél, na ja, csak közben visszaraktam Grétit.

:)

Nem tudom mitől van rajtam ennyire ez a fáradtság, meg izom fájdalom. Nektek van ilyen? A ti babátok is sokat mozgolódik még mindig? Remélem holnap mond valami okosat az orvos.
nikó

Sziasztok!

Látom szinte mindenkinek megvan a gondja! A pocakosoknak kívánom, hogy induljon a baba idejében kifelé, és minden flottul menjen!
A babázosoknak meg nagyon sok kitartás, és lehetőleg alvással teli éjszakát!
Mi jól vagyunk, ha azt leszámítjuk, hogy a kisasszony véreset kakilt az éjszaka! Ne én egyből bújtam a netet, és figyeltem sokat a manót éjszaka! Szóval most, hogy aludhattam volna, jött ez! Eléggé sokkolt, hogy véreset kakilt, de most már kicsit megnyugodtam! Elmentünk korán a dokihoz! Azt mondja nem nagy a baj, valószínűleg húgyúti baci okozta, mert az is csinálhat véres kakit! Vettünk két vizeletgyűjtő zacsit, egyet simán tök jól ráraktam, hazjöttünk, hogy majd visszaszaladok vele, ha belesikerül! Sikerült, csak kakilt is és belement egy pici a vizeletbe és tök olyan lett a zacsi! Na rátettem a másikat, de már abba nem pisilt, fél tizig kellett volna visszavinni! Szóval megyek veszek még zacsit és holnap hajnalba újra játszuk a meccset! Az étvágyunk jó és híztunk is szépen, szóval ezzel így megnyugtatott a doki néni!

Komolyan az első kettővel szinte nem volt semmi, most a kisasszony próbáratesz, de rendesen!

A családomban meg olyan szinten áll a bál, hogy már nyílvánosan megy a balhé! Én próbálok kimaradni, de mégis megy a piszkálás! Már nem megyek, nem telefonálok, de ennél jobban felszívódni más csak akkor tudok, ha kimegyünk tényleg még az országból is! Remélem hamar eljön az az idő!

Beus: nagyon csini kismami voltál! É s gyermekeid....................................................GYÖNYÖRŰEK!

dbea: igen, ez ismerős! Nálunk is mindenki b@sztatott, hogy szüljek már meg, meg én milyen vagok! Mintha lekéstem volna valamiről! Ezt az utolsó 8 hétben végig hallgattam! Tudom, milyen rossz!

kovisziszka

Sziasztok lányok!

Az éjszakánk elég jól sikerült, bár 1-5 óra között alig aludt babóca, viszont a kiságyában is csak nyűgösködött, ha letettem, így nem volt olyan vészes. Reggel aztán pont a pelenkázón jutott eszébe pisilni, majd kakilni, így teljes ruhacserénk volt.
Tegnap ért egy kis sikerélmény is: fürdetéskor a vízben érdeklődéssel figyelt, nem sírt. Remélem, megszereti a pancsizást, még ha az előtte lévő macerát végig is üvölti. Fürdetéskor egyébként mindig félek, hogy megfázik, de a lakásban nincs hideg, 24 fok körül van a hőmérséklet.
Néha viszont tüsszent. Nektek is szoktak a babák?

Sajnos úgy néz ki, hogy nagyon keveset tud tőlem szopizni, így marad a tápszeres kiegészítés: éjszaka kétszer is evett 25-35 millit, ma délelőtt pedig egy 50-es adagot nyomott le szopizás után. Holnap végre megkapjuk a mérleget és okosabbak leszünk!

Linácska, köszönöm a köldökcsonkos választ! Szerintem nekünk is 2-3 nap és leesik.

Kép
angelita

SZIASZTOK

VILLŐ Apuka köszönjük,hogy bejelentkeztél :wink: már akkartam irni,hogy mi van Ágival,mert nem jelizik :?

Lina látom akkor Levi is tudja hol jó alukálni :wink:

Angelita a tüsszögés tök természetes szopi után a legtöbb bébi tüsszög szóval nyugi jól csinálsz mindent :wink: :lol:

Beus tök csini voltál :P én nem tudtam volna pózolni :wink: Aranyosak tényleg a gyerekek

:P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

A tüsszögés normális, Mira is csinálja. Azt olvastam a kis porszemeket tüsszögik ki így.

Én is felteszek 2 képet, a szülés napján készültek, ekkor még mondjuk nem voltak fájások. Hangulatváltozás viszont igen:).

Kép
Kép
Ezen pedig a tesók:
Kép

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Margit,
Én nem tudom megmondani, hogy hány varrat volt, mert így egyszerre húzták ki és nem darabonként. A hegen meg nem nagyon tudom megszámolni, hogy hány öltés van. Váladékozás igazán addig volt, amíg benne volt a varrat, de addig le is volt kötve. Most, hogy már se kötés, se varrat, nem vettem észre, hogy váladékozna, de nagyon nem is néztem. Szerintem amiatt ne aggódj, hogy fáj, mármint én megértem, mert az enyém is fáj, de én mindig azt gondolom erre, hogy ez azért normális egy műtét után. Nekem egyébként most már a heg maga nem nagyon fáj, tényleg csak néha, viszont az egész hasam annyira érzékeny, hogy a hasleszorítós bugyi nélkül nem is nagyon szeretek felöltözni, mert a ruhára is érzékeny vagyok :(

oui,
Jók ezek a képek, és nagyon csini voltál a szülés előtt is :)

Beusmimi,
Nagyon cukik a gyerkőcök!

Bikmakk,
nekem sem néztek magzatvizet, mert 1111 volt a méhszáj, és erre azt mondták, hogy kevés a vizsgálathoz. Cserébe kétnaponta volt flowmetria, ahol nézték mindig a lepány érettségét. Ábel ugye 40+5nél született, és azt mondták rá, hogy erősen túlhordott baba volt, de teljesen tiszta volt a magzatvíz.

Lina,
irigy vagyok a leesett köldökcsonk miatt. Nálunk még mindig megvan, de úgy megszabadulnék már tőle. Egyre kisebb, nehezebb tisztítani is. Olyan, mintha nem leesni akarna, hanem összezsugorodni :)

Végre csináltam ismét egy képet Ábelről, ma készült, ezen már végre látni a szemét is :D

Kép

Adri

Kép
Kép
flake76

Linácska, hát én sem értek nagyon az amnioscopiához...
Ma voltam megint CTG-n, most is jó volt az eredmény.
Utána csináltak megint Uh-ot, akkor megkérdeztem, hogy itt nem szokás-e amnioscopiát csinálni. Egy kis rezidens csaj volt mondjuk, és konkrétan nem tudta, mi az... :shock: :shock: Elmagyaráztam neki, és mondtam, hogy ezt Mo-n csinálják... Teljesen szörnyülködött, hogy itt ilyet nem (mondjuk erről azért nem vagyok meggyőződve...), és hogy ez nagyon fertőzésveszélyes (ez mondjuk igaz).
Csinált viszont (most először) flowmetriát nekem is, és nemcsak a lepény keringését nézte, hanem pl. a baba fejében is nézte, stb.
Igaz, a biztosítóm többször is szólt, hogy a flowmetriát nem fizeti, mert drága vizsgálat... :shock: :shock:
De úgy voltam vele, hogy 9 napos túlhordásnál, ha nem csinálnak amnioscopiát, akkor max. mi kifizetjük majd, de a babának biztos ne legyen baja....
Úgyhogy most kicsit izgulunk, hogy mennyi lesz majd....

Lányok, ez az utolsó napom itthon baba nélkül...
Holnap 8-9 között kell mennünk az indításra.
Hát, kíváncsi vagyok, mikorra lesz meg Danibaba...

A képek nagyon jók, nagyon édesek a gyerekek!

Kép
bikmakk

Bikmakk,
Nekem külföldi biztosítóm van, így minden vizsgálat után számlát kérek és elszámoltatom velük. Mi is a flowmetriáért sokkal többet fizettünk, mint egy sima UH-ért, és én egyáltalán nem értettem, hogy miért. Ugyanabban a vizsgálóban, ugyanazzal a géppel csinálták. Jó, az igaz, hogy más orvos csinálta.

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Ma már 3x ülök ide. Ma vagyunk elöször kettesben itthon.
Éjszakánk szuper volt. Fél 8kor fürdetés, amit kezd élvezni a drágám, nyolckor szopi, és 3kor ébredt, majd 7kor. Folyamatosan alszik azóta is csak óraműszerűen 3 óánként kel enni nappal. Illetve én teszem néha alvás közben is tisztába mikor hallom, hogy becar, mert a kis bőre nagyon érzékeny. Ez remélem beáll így mert ez már a 3 ilyen éjszakánk volt.

Bikmakk szívből szorítok neked, hogy magától beindiljon a dolog még ma. Amúgy nekem is belecart a gyerek a mvízbe 40+1 napon.
Ez nem semmi túlhordás, de a kórház is tele volt túlhordott kismamákkal. Nem tudom mitől van ez.....

flake+Margit: nekem nem felszívódó varratom volt. És nem tudom mennyi öltés volt benne. Nekem a vágás fájdalma akkor csökkent amikor kivették a varratot. Nekem volt kanür a hasamban, és nekem a varratkiszedés után is ahol a cső benne volt a vágásban ott szívárgott a sebből. Még múlt héten is, a hétvégén már semmi nem volt.
És én is hasszorító bugyit hordok, mert sokkal jobban érzem benne magam.
Nekem is van még pocakom, de napról napra kisebb.
És szinte 2 naponta 1 kg minuszba vagyok. Ennek persze nagyon örülök, mivel a terhességet is +15 kg kezdtem. Pedig nem diétázom, (pedig kellene).
És Bikmakknak köszönhetően minden nap el tudok menni wcre is a zabpehelynek köszönhetően, úgyhogy köszönöm.
Linácska jó neked, h már semmi pocakod nincs.

Bea, Oiu gyönyörűek a gyerekeitek! Beus mi is esszük az infacolt.
Tündi olyan jó h hazamehettetek.
Angelita én is tápszeren nőttem fel.

Adri

Kép

Kép
irdab

Angelita: tegnap minden tisztába tételkor át kellett öltöztetnem Zorát, mert vagy becart vagy pisilt pelenkázás közben. Persze mindene mindig olyan lett apa meg ezerrel fényképezte a gyereket a ruhácskákban.

Én próbálom a kiságyba szoktatni, de azt veszem észre szereti is a helyét.

Anettoo: én is eléggé unom a szoptatós teák ízét. Én a laktoherbet illetve a dm-es babylove-sat ittam eddig. De pl tegnap semmilyet. De 2 naponta benyomok egy szűz sopronit, sokkal jobban esik. :lol:
Apácskád besokalt a közférától?

Hmbori nekünk is lettek ilyen tejes pötyeink. Nektek elmúltak már? Ha igen mennyi ideig voltak?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, örülök, hogy segített a zabpehely! :)

Flake, és kb. mennyivel volt drágább a sima UH-nál?
Több, mint 10x? (Itt a sima Uh-ért 40 eurót kérnek, és azt számolgattam, hogy a 400 még kibírható lenne. Hát remélem nem lesz több ezer.... :shock: :shock: :shock: )

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Megjöttünk a telekről nagyon jó volt szegény Márkot csüt éjjel teljesen szétmarták aszúnyogok.Nagyon csúnya az arca ill. a kezén és a lábán is vannak csipés nyomok.
Most fenistillel kezelem és adok neki kalciumot is.
Ati jól van,egyre többet nézeget,tegnap mosolygott is :D

BIMbam:köszi szépen a tájékoztatást!!!

Minden újdonsült anyukának sok boldogságot kivánok!!!

Oui és Beus:nagyon jók a képek!!!! Gyönyörüek a gyerekek.

Én is csináltam egy csomót csak még nem tettem fel egépre.

Margit: nekem nem váladékozott viszont eléggé húzodott a 2 szélén.A varratszedéskor kisderült,hogy kicsit piros ott,de miután kiszedte a doki a varratot minden rendben lett.

Éjszakák nálunk a szokásosak általában 1-2szer kel fel.Attól függ,hogy előtte mennyit evett.

Bikkmakk:holnap esetleg meg is lehet a bbaád? Ott nem császároznak? Mennyi ideig várnak még?
Vendég

Bikmakk, (bocsi a többieknek, mert ez kicsit off-topik az árak miatt)
Ha euróban számolom (a biztosítóm is úgy kéri), akkor kb 100 eurót fizettem érte, a sima UH itt is olyan 40-50 volt. Nem tudom, hogy Németországban több-e a dolog, de mondjuk én éltem egy ideig Hollandiában, és tudom, hogy az itthoni privát árak és az ottani árak kb ugyanolyanok voltak. Ami húzós volt a dologban, az az, hogy nekem a túlhordás miatt 3 flowmetriát is csináltak, így összeadva már nem volt kevés az ára. Viszont én minden alkalommal megnyugodtam, mert nagyon alaposan vizsgáltak. Megnézték a lepényt, a köldökzsinórt, kerestek áramlást a koponyában, a szívben, a hasüregben. Egy vizsgálat fél órát is tartott simán.

Irdab, Margit
Nekem nem volt kanül a seb mellett, viszont ahol az infúziót kötötték be, az még mindig eléggé fáj. Komolyan, nem is értem.... Engem az aggaszt, hogy ahol a hasam úgy lötyög, ott van egy kisebb vérömleny. Remélem, hogy most már kezd felszívódni...

Adri

Kép
Kép
flake76

Flake, köszi a választ. Akkor (remélhetőleg) hasonlóra számíthatok én is.. Nekem csak ma csinálták, és hát holnap indítanak, úgyhogy szerintem több már talán nem lesz..
Bocs, lányok, az offtopik miatt.

Sissi,
lehet, hogy meglesz holnap, de ez attól függ, milyen gyrosan reagálok a tágító-fájáscsináló gyógyszerre. Azt mondták, pár napot kivárnak vele.... Gondolom ha nem tágulok egyáltalán, akkor császár lesz a vége. Azért remélem nem...

Kép
bikmakk

Bikmakk:

Nagyon drukkolok holnapra, hogy gyorsan és jól reagálj az indítóra.
Remélem hamarosan mi is követünk téged.
nikó

Kovisziszka,
megmutatták, hogy kell normálisan feltenni a zacsit? Én már profi vagyok - sajnos - benne. Kislányokra nem olyan egyszerű, hogy a pisi is benne maradjon, mert símán kijön. A gát felöl kell elkezdeni úgy, hogy a mutatóujjaddal nyomod a zacsi közepét rá, a hüvelykkel meg a középsővel meg szinte félbehajtod felfelé.

Angelita,
mi ma már eljutottunk odáig, hogy a reggelit nem kellett pótolni, és 120-at szopizott Levi. És 4,5 órán át bírta is vele, viszont előtte 6,5 órán át nem evett, szóval volt ideje töltődni. Most már csak 90 jött, és 60 tápit ráküldött.
Tüsszögés van nálunk is, elég sok, még tisztítja ki a kis orrjáratait. Nekünk jön is belőle rendesen. Elég nagy darabokat tud kitüsszögni.

Irdab,
egy aprócska ötlet, még Lilinél fejlesztettük ki, de Levinél is bevált. A DM-ben lehet kapni ilyen kis papírzsepi szerű törlőkendőket, 23x27 cm, kis zöld dobozban, Pflegetücher a neve, mármint ami rá van írva. Mi úgy kezdjük a pelusozást, hogy egy ilyet alapból a feneke alá teszünk, így ha baleset is történne, a papír lesz olyan, nem a ruha. Bírja a strapát, Levi élő egyenesben kakilta rá a két napi adagot :lol: Olyanok voltunk, mint az Apafej c. filmben, egyik réteg papírra tettük a másikat, közbe meg gyűlt a cucc.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztok

hát akkor ti sokkal jobb helyzetben vagytok mint én nekem 10 öltés volt nem tudom h nektek mennyire lent van a vágás nekem nagyon nagyon lent :shock: és konkrétan ott lent iszonyatosan be van dagadva és a seb alatt középüt van egy nagy csomo amiből szó szerint genyezik a seb :oops: ja és iszonyatosan csunya az egész vágás meg minden :oops: a varatszedésnél nekem egyenként vágták el a varatokat

amugy nem szopizik nem nagyon van tejem és akorházi cumi után nem is nagyon akarja bekapni ugyhogy fejem de 3x-i fejésnél jön össze 40 ml :oops:

Margit
Vendég

Sziasztok
Vagyok Én is csak most összecsaptak a hullámok a fejem felett!
Ma voltunk elintézni a kiscsaj összes még el nem intézett papírjait és mire hazaértünk :shock: a doktornéni a kapu előtt várt már minket :D
Nagyon aranyos a dokinénink és remélem ,hogy jó is!
Bár amiket hallottam róla az nagyon pozitív volt!
Mindent rendben talált a csajszinál!
Megbeszéltem vele ,hogy ha ennyi tejem marad mint amennyi most van akkor lesz a lányomnak egy tej tesója,mert nem győzöm fejni és etetni és fagyasztani a sok sok tejet!
Nem iszom tejserkentőt és nem is szedek semmit!
Egyszerűen Riska lettem :D:D:D Maradjon is így!
Bár nehéz az éjszaka,hogy etetem a gyereket és utána még fejnem is kell , különben nem alszom ,mert az oldalamon sem tudok feküdni a mellem miatt....annyira fáj és becsomósodik!
Pocakfájás
Már hála égen nincs!
Kiderült,hogy a rántott gombát nem bírta a picim pocija!
Én úgy tudtam ,hogy fűszeres kajákat és a K-betűsöket kell csak kerülni?!?!Ezek szerint a gombát is!
Este nagyon jól alszunk :D 10kor fekszik 2kor ébred és utána csak 6kor!
Altatni, ringatni nem igazán kell, mert ahogy kész a hamival , büfizik egy jó nagyot és mint akin megnyomtak egy gombot :D kidől és húzza is a lóbőrt ;)

Nagyon Édesek a babafotók!

Bikmakk
Nagyon mennek a drukkok!
Remélhetőleg segít majd a lötty és hamar be is indul a szülésed!
Legyen gyors és könnyű, nagyon kívánom neked!
Aztán mihamarabbi felépülést neked!

Tüsszögésre
Nekem azt ajánlották és be is jött, hogy tengeri sós orrsprayt fújjak az orrába és után bumszlis fültisztítóval egy kanyarintással kint is van az orr kaksi!

Kép
noki&potyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?