Új privát üzeneted érkezett!

Melisch
most nézem...te ma is dolgozol?? :shock:
Meddig?

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
betty615

Itt is laptető! :lol:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
betty615

Ja Betty én elfelejtettem, hogy nálatok ma ünnep, nálunk nincs :lol: :lol: :lol: a székelyeknél most tuti van konfliktus román-magyar :roll: . Mi azért nem tartjuk igazi magyarnak magunk. Mi német leszármazottak vagyunk, csak amikor Erdély magyar uralom alatt volt muszáj volt magyarul beszélni így szüleim meg mi már nem tanultunk svábul. Olyan nevelést kaptunk, hogy tisztlenünk kell a másik embert mindegy milyen nemzetiségű és mivel Romániában élünk meg kellett tanuljuk románul és szerintem ez a helyes. Van aki elkerül az orvoshoz és nem tudja elmondani mi a baja, mert nem akart megtanulni románul. Nekem csak plusz tantárgy volt a magyar és mérgelődtem eleget az érettségin, hogy még plusz anyagom is volt magyar irodalom. aztán román egyetemre mentem és többet beszélek románul ha a melóban vagyunk. Mi otthon magyarul karattyolunk mind. Na de ezért még sokan lelőnének, hogy nem tartom magam magyarnak és nem akarok a gyermekeimnek magyar oktatás..... Na ne firtassuk mert lehet tényleg kapok.

Értem a méhtükrözést. Kérik sok helyen olvastam, hogy van ahol már első konzultáción végzik, de megcsinálhatod ha kérik otthon is, szerintem. én is kérdeztem anyát ha csinálnak náluk de nem kaptam rá választ.

A hormonokat is kérik, mert a Kaáliba csak a 3. napit, igaz ha ingyen van én is megcsináltatnám így nem, mert drága :oops:

Kép
Kép
melisch

Sziasztok!!!!!!!!
ma végre minden a helyére kerűlt.....megvan a pelenkázó ........rucik a helyükön......már tényleg csak Barnus hiányzik!!!!!!!!:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita!
Barnus is már nemsokára itt lesz már! :wink:

betty615

Sziasztok Lányok,jóéjt Nektek!!
Elbúcsúzok,mert reggel már tényleg nem akarok itthon lenni!! :roll: :roll:
Kínomban a kiságyat is megcsináltam,csak a baldachint nem tettem rá,meg a fejvédőt....

Kép
Kép

Kép
melinda1985

Melinda
szorítok neked ezerrel, hogy könnyű legyen a szülésed!+++++++++++++++++++++

betty615

Melinda hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Estére lettem jobban. Ez a meleg kikészített vagy magas volt a vérnyomásom, de lehet onkább alacsonyabb.
Melinda várom azt az sms-t!!!

Nita most már pihi és Barnus még maradjon ott ahol van pár hétig!

Melisch: puszi! Nagyon szorítok nektek!

Betty na majd a baba beelőz a kanyarban :lol: jujj de röhögném! Gondolom te is!

királylány

Dia
a másikban (LH-s) kereslek én meg! :lol:
Örülök, hogy jobban vagy!
Hát még én hogy röhögném! De ekkora mákom nem lehet!! :lol: 8)

betty615

Sziasztok!

Melinda: Drukkolok nagyon, mostmár ketten jösztök haza! :)

Voltam ma is UH-on és szerdán 13 mm volt ma pedig már 17 mm-es a tüszőcském :D . Ezek szerint növöget. Most azt mondták, hogy vasárnapra, vagy hétfőre esedékes a tüszőrepedés. De hétfőn megint megyek, aztán kiderül ott van e még. Most nemtudom mikor legyen az akció. Nemakarom "pocsékolniˇ" a lurkókat. :lol:

Majd délután csinálok én is LH-t, kiváncsi vagyok mit mutat.

királylány: örülök, hogy jobban lettél. De ma is olyan meleg lesz. Legalább is itt nálunk már meleg van.

Nita: Ügyesek vagytok! Barnuska meg tényleg még maradjon. :)

Kép
babicsek

Betty, Melisch: Megosztanátok velem is az eredményeiteket? Mármint ha van olyan, amit a menzi alatt csináltak.

Kép
babicsek

Babi
nekem majd most lesz ezután még a vizsgálat.
Az előző már több, mint fél éves, úgyhogy azt nem írom be.

betty615

betty: Értem. :)

Kép
babicsek

Babi szivesen megosztom veled az eredményeim

Magyarázat a hormon után zölddel írtam az eredményem értékét, zárójelben a lapomon irt határértékek, majd a "-" után a magyarázatot ebből a táblázatból http://www.geocities.com/babatakarok/hormonszintek.htm

1. FSH 6.36 mUI/mL (3.5 - 12.5) - általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó
2. TSH 3.6 μUI/mL (0.27 - 4.2) - 0.4-4 uIU/ml A normális középérték a legtöbb laborban 1,7.
Magas TSH alacsony vagy normális T4 szinttel kombinálva pajzsmirigy alulműködésre utal, ami befolyásolja a fertilitást. Na azért lehet itt bibi van hiába a határértéken belül van
3. LH 5.32 mUI/mL (2.4-12.6) - < 7 mIU/ml A normális LH szint nagyjából azonos az FSH-val.
Ha az LH magasabb, mint az FSH, az PCO-ra utalhat.
4. Estadiol 120 pmol/L (46 - 607) - 25-75 pg/ml Az alsó értékek jobb stimulálhatóságot jeleznek. Abnormálisan magas szintek a 3. napon funkcionális cisztára, vagy kimerülő petefészekre utalnak. Itt más a megadott mértékegység így lehet nincs gondom vele
5. Prolactin 289.5 μUI/mL (127 - 637) - < 24 ng/ml Emelkedett prolaktin szint gátolja az ovulációt. A magas prolaktin szint hipofizis tumor veszélye miatt további kivizsgálást igényel. A PCO-s betegek egy részében is észlelhető hyperprolactinaemia. Itt is más a megadott mértékegység és eléggé alacsony ha a laborban használt értékeket veszem

Amint utánanéztem minden ok kivéve a TSH, annak jobb ha 2 körüli az értéke, nekem lehet valami bibi van a pajzsmirigyemmel de még nem vészes, mert ugyebár határértéken belül van és van rá tán gyógyszer is.

Látom rátok most nagyon odafigyelnek :wink: lesz már most inszem vagy csak a spontánkodás lesz felügyeltet alatt ? Erre nem jöttem rá abből amiket irtál :oops:

Kép
Kép
melisch

sziasztok!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!!!
Reggel óta hányingerem van,hánynék is,ha tudnék a nagy hasamtól,de csak ökrődök....tud valaki valami okosat mondani,hogy mitől van???ja,a hasam is megy.Na ha összeszedtem valamit,az igen frankó...de mindenki ugyanazt ette,amit én,és senkinek semmi baja.....

Kép
Kép

Kép
melinda1985

Melinda: Te otthon vagy??? :shock: Hát még mindig nem akar kijönni a kis Melinda? Nmtudok okosat mondani, de szerintem meg kellene kérdezni az orvosodat nem? Vagy lehet hogy ezek az előjelek? Nehogy a babára nézve veszélyeslegyen ez a hasmenéses dolog.

Melisch: Ez a hónap orvosi felügyelet melletti spontán babagyártós hónap. :) Ha nem sikerül, akkor szeptemberben lesz az inszemináció. Nekem ezek lettek a menzi 3. napján:

1. FSH 4,8 mU/ml (3,4 - 33,4)
2. TSH nekem ilyen nincs a papíron
3. LH 7,4 mU/ml
4. Ösztradiol meghatározása szérumban 59,35 pg/ml
5. Thyreotrop hormon 1,32 mikroIU/ml (0,35-5,50)
6. Prolaktin 10,2 ng/ml (9,7-208,5)

Na most ezeken menjünk el. Mert nem egyforma a kettőnké. A határértékek sem. Hm.... Gondolom ez függ a vizsgálati módszertől is???

Kép
babicsek

Melisch: Ez az eredmény nálad is tök ! :D Végül is akkor nálatok inkább a férjeddel van a gond? Figyeld meg hogy sikerülni fog. Elkapják az apróságokat és szépen beirányítják a helyükre. Onnan meg már megy majd minden magától. :)

Kép
babicsek

Babicsek a Thyreotrop hormon az a TSH, megnéztem a netten. Az bizony nálad nagyon jó értékű :lol: és ezen értékek mind határon belül vannak a dokid erre mondta, hogy jók nem? Csak az 4. és 6. értéknek mások a mértékegységei mint neked, na meg ahány labor annyi a határérték küszibb is.

Hát én az ilyen spontán akármiben nem hiszek, hányszor teszteltem és együtt voltunk de baba nem lett. Múlt hónapban 3-4 nap végig együtt voltunk és elkaptuk az ovut de semmi. Bár lehet bekavar a TSH-m és nem ágyazódik be a baba.

Melinda hívd fel a dokid nehogy valami bajotok legyen.

Királylány te merre vagy?

Nita láttam a szép kiságyatokat :wink:

Kép
Kép
melisch

Babicsek a beültis topikból irt egy csaj sajnos neki nem ágyazódott be a baba a 3,6-os TSH-val és kellett kezelni a legjobb érték az 1 körüli mint neked. Na de megyek majd egy endokrinológushoz végezzünk még pár vizsgálatot lássuk hol a bibi, kezelni meg lehet.

Igen nálunk lassan már csak 11 millió kiskatona van és nem tudtuk, hogy gond van-e nálam. Ha mások nem hívják fel a figyelmemet én ülők nyugodtan, mert hát határérték alatt van nekem is :roll:

Kép
Kép
melisch

Babicsek a te eredményei értékelése

1. FSH 4,8 mU/ml (3,4 - 33,4) - Az FSH az ovarium stimuláhatóságát mutaja.Általában 6 alatt kiváló
2. TSH 1,32 mikroIU/ml (0,35-5,50) - A normális középérték a legtöbb laborban 1,7, tehát a tied kiváló
3. LH 7,4 mU/ml - < 7 mIU/ml ez egy picit magasabb mint az ajánlott
4. Ösztradiol meghatározása szérumban 59,35 pg/ml - 25-75 pg/m Az alsó értékek jobb stimulálhatóságot jeleznek. Talán nem vagy éppen a legkönnyebben stimulálható
5. Prolaktin 10,2 ng/ml (9,7-208,5) - < 24 ng/ml Emelkedett prolaktin szint gátolja az ovulációt, de nálad itt sincs gond.

Hajrá spontánkodás!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
melisch

itt a topicba kinek menjen az sms ha megérkezik Barnika? :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Nita!
Ha gondolod nekem jöhet!! :roll: ,..
Számomat elmentetted???
Vendég

Kirus igen elmentettem.........akkor neked írok!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Oksa Nita!
Vendég

:D

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Ezek szerintem jó laborértékek, nekem is hasonlók, és két nőgyógyi mondta rá, hogy okés. Az eltérések attól vabnnak, hogy a laborok más-más kallibrációval (mértékegységgel) dolgoznak. Ez a műszerektől függ. Az a lényeg, hogy az általuk megadott határokon belül legyen a mért eredmény!!!

Melinda,
szerintem neked tipikus szülés-megindulásos tüneteid vannak, így hát hajrá!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
lyly

Sziasztok Lányok!!!!
Tudom,hogy már unjátok a pofám,de még mindig itt vagyok!!!
Igen Lyly,leszaladtam a védőnőhöz,azt mondta pihenjek,mert lehet,hogy délután,estefelé szülök....hát nem igazán tűnik úgy.
Dia,én már úúúúúúgy írnék neked,de látod,nem akar összejönni..
Szép paraméteres gyerekeitek vannak!! :lol: :lol:
Még egy kicsit tv-zek,aztán szunyálok,bár már azt se tudok nyugodtan,annyit járok pisilni!!!
Szóval sziasztok lányok,puszi mindenkinek!!!!!!

Kép
Kép

Kép
melinda1985

Meli dehogy ununk!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Meli ne mondj ilyet, hogy ununk téged :wink: már alig várjuk, hogy gyere a képekkel Melcsiről :lol: :lol: de ugy látszik jól érzi magát odabenn :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
melisch

Bocsanat a betolakodasert csak Melisch-nek jottem kiverni a fejebol a teves diagnosztizalasat :!:

Melisch

[quote="melisch"]B írta:melischabicsek a beültis topikból irt egy csaj sajnos neki nem ágyazódott be a baba a 3,6-os TSH-val és kellett kezelni a legjobb érték az 1 körüli mint neked. Na de megyek majd egy endokrinológushoz végezzünk még pár vizsgálatot lássuk hol a bibi, kezelni meg lehet.

Igen nálunk lassan már csak 11 millió kiskatona van és nem tudtuk, hogy gond van-e nálam. Ha mások nem hívják fel a figyelmemet én ülők nyugodtan, mert hát határérték alatt van nekem is :roll:

Amit neked irtak az ez volt:
"Nálam az enyhén magas TSH mellett, amibe akár még baba is belefért volna (a tied is ilyen) az anti-TPO-m volt kiugróan magas. Én egy hónap gyogyószedés után mentem az első lombikra, a TSH-m már akkor olyan 3,5 körüli volt, az anti-TPO-t azonban a Kaáliban nem nézték. Mint kiderült, az csak lassabban megy le, viszont a beágyazódást megakadályozhatja."

Nem a TSH miatt hanem a TPO amit nalad nem is neztek se a T3,T4-et ugyhogy nyugi es nem keverni bekepzelni dolgokat :!:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Melinda :shock:
Azt hittem már megszültél!
Gyógypuszik mennek neked!

Nita
ha gondolod nekem is jöhet sms! :wink:

betty615

Bri nem diagnosztizálok megígérem, csak ne kapjak ki tőled :oops: :oops: Megyek majd dokihoz és meglátjuk ok mit mond az orvos. addig kussolok ok? :lol: :lol:

Kép
Kép
melisch

Betty látom a görbéd :cry: :cry: a fene egye meg megint lefele tart- Még barnázol is mi a fene??? Nekem DPO.11 szokott mindig legmagasabb lenni a hőm, hogy mindig reménykedjek aztán elindul lefele, így már addig nem is adok rá semmit :evil:

Királylány merre csavarogsz???? És többiek?????

Kép
Kép
melisch

Melisch
ez a hónapom egy rakás kaka, mármint hő, barnázás szempontjából. Még sose volt ilyen. De talán nem volt pé., és ennyi a magyarázata :wink:

betty615

sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok! Már megint lustulok, de cserébe teszek pár pocak fotót

Kép Kép Kép

Meinda én már azt hittem megszületett a kicsi lány, de ezek szerint nagyon jó neki bent! Kitartást!

Nem tudom ti hogy vagytok vele pocakosok, de én annyira mennék strandra. Persze nem megyek! Jobb félni. Már anyósék is összeszedték a medencét amiben pancsoltunk, úgyhogy max. jövő nyáron.

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Angi én a hónap elejénvoltam aqvaparkba.........csúzda nem volt meg fürdéss se de ilyen kerek gumiba beleűltem és lassu folyón mentem pár kanyart!!!!!!!

csini vagy a képeken+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszi Nita!
Jó lehetett az aquapark! :wink: Azt is kipróbálnám. Nekem az hiányzik nagyon, hogy lássam Bencus önfeledt nevetését ahogy játszunk együtt a vízben. Akkor , ha Máté is volt aquaparkban, tudod miről beszélek.
na, de majd jövő nyáron! Akkor már Dani is 7-8 hónapos lesz, őt is vihetjük.
Van még egészen friss pocakfotó, tegnapi.
Az előzőek egy hetesek.

Kép Kép

Érdekes, hogy a hasamon nincs csak egész pici csík, a combomon lett egy nagy, az látszik is a képen. + a hasamon vannak pici apró meleg kiütések, amit kenek és állandóan elmúlik-visszajön.
Nektek van ilyen?

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Én is hoztam,bár 2 hetesek,megtaláltam a kábelt,ha apa felkel csinálunk frisset.... Kép

Kép
Kép

Kép
melinda1985

húúúúúú micsoda nagy pocakok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok:-) jöhetek hozzátok? hú,vannak ám pocik:-) jajj csajok, drukkoljatok hogy ne jöjjön meg holnap!!!!
Vendég

mia persze hogy jöhetsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
drukk hogy ne jöjjön piri!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

köszike :) gratu a pocilakóhoz :D hogy fogják hívni? gondolom Máté várja már a kistesót :lol:
Vendég

Barnabás lesz a neve a tökmagnak!!!!!!!!!!!!

várja már igen!!!!!!!!!!!

Kép
tegnapi poci fotó!!!!!!!!!

Kép
Barni teljes rezidenciája!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Angi, Melinda: Szép nagy a pocakotok!!! :shock: :)

Melinda: Ez a közelgő hidegfront hátha meghozza a kis Melcsikét! Jobban vagy már?

Angi: Melyik állatkertben voltatok? Beninek hogy tetszett? Nagyon aranyos a képeken.

Melisch: Köszi a magyarázatot, nagyon örültem neki. :)

Nita: Nagyon készülődsz már..... :)

Itt most beborult, csak esne egy jó kis eső.

Kép
babicsek

Húú Nita!

Látom minden készen áll és már csak Barnika hiányzik tényleg! Ügyesek vagytok! Hát nem semmi mérete van a te hasadnak is. És még mennyit fog nőni ezalatt a 38 nap alatt.

Csodálom hogy ekkora pocakokkal hogy bírjátok ezt a meleget!

Kép
babicsek

Nyuszifüllel mi lehet? Tudtok róla? Régen láttam itt, vagy csak bamba vagyok?

Kép
babicsek

köszi Babicsek!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X