Sziasztok!
Annácska, nálatok is kötelező körzetes a védőnő? Mondanám, hogy ejtsd le nagy ívben, de mint mondtad, ott sok minden tőle függ. Remélem, sikerült újra beszélned vele, írd meg, mi volt!
Kaja: zöldborsós sertésszelet tésztával. A paradicsomleves jó ötlet, délután azt is csinálok magamnak.
Ma már kicsit helyrerázódtunk az alvásvizsgálat után, de még nem vagyunk az igaziak. Nyilván ez a meleg is beleszól, nem érzem magam a legjobban. Mintha a pocakom is fájdogálna, tegnap is és ma is éreztem. Lehet, csak az idegi megterhelés teszi, azért nem volt könnyű végigcsinálni azt az éjjelt. Alapvetően talán nem ilyen "rémálmos" a vizsgálat, csak nekünk most így sikerült. Fantasztikus asszisztensünk volt, és tényleg nagyon szép az épület, a szoba, azzal nem volt gond.
Védőnőkről még annyit, hogy 5 év alatt mi is a 3.-at "fogyasztjuk". 4 éve költöztünk 100 métert, ezzel átléptünk egy körzethatárt, akkor új védőnőnk lett. Azt nem bántam, mert akihez Borival jártam, nem vette az esetünket túl komolyan, Bori megszületése után sem járt ki hozzánk túl rendszeresen, pedig Bori koraszülött, különleges ellátást igénylő baba volt. Azt mondta, úgyis hívom telefonon, ha gondom van. Ja. De a személyes találkozás során talán ő észrevehetett volna dolgokat, amiket én nem. A kancsalítást is a neurológusunk vette észre, ő havonta látta Borkát.
Az új védőnő aranyos volt, csak kezdő, akkor már tudtuk, hogy Bori autista, ő viszont erről semmit nem tudott (ahogy más védőnő sem), így sokszor én oktattam, hogy mi miért van nálunk. Azóta már ő is anyuka, áprilisban szült, így most egy helyettest kaptunk. Vele eddig egyszer találkoztam, ő is a könnyen vevős típus, mondta: "Második gyerek? Akkor már maga mindent tud!" Hát nem. Szept. 3-án jön, akkor megmutatom neki Bori papírjait, hogy hogy is volt vele az a terhesség, miért olyan most nekem minden, mint egy elsőgyerekesnek.
Bocsi, hosszú lettem. Manóm felébredt, át kell adnom neki a gépet.