Új privát üzeneted érkezett!

Remélem, lesz a 16. héten is, olyan jó lenne! :)
erusverus

Kakti!

Tegnap a vérvétellel kapcsolatban: tudták, hogy kismama vagyok, ugyanis kezdéskor mindenkinek le kellett adni a beutalót egy kis ablaknál, és ott láttam, hogy a kismamáékat külön szedték!!! Meg aztán mondtam is...De túlzottan nem hatotta meg őket :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!
Állj a sarkadra! Mondd meg, hogy meglehetősen rosszul vagy, nem lehetne előre venni Téged!? Na erre aki nemet mond, az bekaphatja!
Különben ritkán pofátlanok, ha egyenesen belekérdezel. Maguktól eszük ágában nincs ilyet tenni! :evil: De volt, hogy én is megkérdeztem egy srácot a villamoson, hogy nem adná-e át a helyét? :roll:
Sőt, olyan is volt, hogy én kb 6hónapos voltam, szóval már erősen látszott a dolog és feltűnően átadtam a helyem a kisgyerekkel érkező nálam nagyobb hasú csajnak, mert rajtam kívül senki nem kapcsolt! :evil:
Nyisd ki a szád! Ilyenkor mindent szabad! :lol: :lol:
Vendég

Tegnap a Tesco akció keretében vettem 8db bodyt, mert egy csomó újszülött cuccot adtam kölcsön, aminek a fele sem jött vissza. :evil:
Luca nem volt velünk, de amikor hazajöttünk, felfedezte a csomagot és elkezdett sikítozni, hogy ruha! Tesóbaba ruhája. De jó! Meg ilyenek. Méregette magához, és közölte, hogy Tesóbaba picike! :lol:
Vendég

Nóri!

Ez az akció meddig tart? És egész pontosan hogy is fest? Hány body mennyiért így?

Edit

Kép
ézsóné

Megvolt a genetikai UH és szerencsére a védőnő papírja nélkül is levették a véremet, így 2 hét múlva eredmény. Paszuly persze most aludt, egy percig rázta a dokia pocakomat mire átfordult (tuti fiú lesz, azok ilyen lusták :D)
Ami fura (már többen írtatok ilyet), hogy a CRL alapján átkalkulálták a korát 13 hetesre (úgy nő mintha húznák! :lol: :lol: :lol: ) Az adatok: BPD:23mm, CRL:76mm, TH-AC: 17mm, FL:8,5mm, tarkóredő: 1,2mm, orrcsont detektálható.

Olyan jó lenne ma már itthon maradni, semmi kedvem most bemenni dolgozni. :cry:
zuzmooo

Edit: hát mi itten a mai nap folyamán dolgozgatunk, dolgozgatunk, úgyhogy ilyen még csak meg se fordul a fejemben, hogy mit főzzek ebédre

Lucababám: hát ez a Gyes dolog: sajnos ilyen a bürokrácia. Tulajdonképpen ti egy teljesen új ellátást igényeltek, sőt, egy másikat meg megszüntettek. Ez sok meló és sok papír.
És én ráadásul ebben dolgozom, már iszonyatosan utálom ezt a rengeteg papírt, amelynek 80% szerintem tök felesleges.

Erusverus: hát én is azt hittem, hogy csak 18. héten van uh, 16-on csak vérvétel. Reggel megjelentem az ápolónőnél, aki felvilágosított, hogy most csak vérvétel lesz és 2 hét múlva uh, nem lehet összevonni és ne erőszakoskodjak, szegény doktor úrnak annyi dolga van, örüljek ha megmatat. Ezek után a dokinak már nem is mertem szólni, vizsgálat után szól hogy öltözzek fel, én szontyolodottan megyek be a holmimért. Erre minden szó nélkül ott várt az Uh gép mellett. És nyomtatott helyes fotót is. Tehát érdemes azért ráhajtani.

zarja

Közben megszületett az ebéd-ötlet... Apának lecsó, nekem meg tejberizs...Törperős tejberizst kér a pocakban :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Én ma a barátnőmmel ebédeltem. Van előnye az itthon létnek. Minden héten együtt ebédelünk, mert mindkettőnknek gyereke van, otthon melózunk, így soha nem jön össze, hogy normálisan találkozzunk. De enni azért szoktunk és ezt miért ne tennénk együtt.
Úgysem szeretek mindig magamra főzni csak. Gyerek a bölcsiben eszik, Apa hideget szeret vacsizni és nem hajlandó házi kosztot vinni magával. Szóval vagy egy személyre főzök, vagy rendelek valami moslékot. :twisted:
Vendég

Hát csajok! Bementem a fizetésemért, mert ugye 5.-e óta még nem sikerült megkapnom és erre nem befogott 2 órára... K.va szarul vagyok egész nap, nem tudom mi lesz velem így a szabadságom alatt... Fekvés... Pffff. Pedig azt hittem, hogy ha betöltöm a 12 hetet utána csak jobb lehet, de ez még rosszabb mint eddig volt :cry: :cry: :cry:

Reni

bellerreni
Eger

Most csak gyorsan jövök, mert 2-kor indulok a dokihoz. Egész délelőtt az egyik fórumtársammal beszélgettem, olyan jó volt. Vettem tőle egy pár babarucit, majd ha hazajöttem lefotózom őket.

Teszek egy pocakfotót, tegnap fényképeztem az új gatyámban.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Az én napom nem a legjobb. Jól el lett rontva a midwife által. Így, szenvedő szerkezetben. Felhívtam, hogy időpontot kérjek tőle a jövő hétre, vagy szeptember végére, ahogy van.
Hát, nem gondoltam, hogy ez ennyire durva dolog lesz. Először is nem sikerült vele kommunikálni, merthogy ő tíz óra előtt nem dolgozik, hívjam később.
Oksi. Hívom tíz után tíz perccel (gondoltam, hogy akkor még friss, meg minden, esetleg még a rendelést sem kezdte meg és van ideje telefont fogadni). Már azon meglepődtem, hogy öt dolgot tudni akart egy időpont adáshoz. Majd a szar recsegő vonalon voltam olyan szerencsétlen, hogy nem értettem a halk, hadaró (nem éppen angol kiejtésű) kérdését (bár nem szólok be ezért, mert nekem is akcentusom van természetesen) és vissza mertem kérdezni. Ekkor midwife-hoz nem méltóan azonnal elkezdett fújtatni, Oh my god-ozni és lekiabálta a fejemet, hogy neki erre nincs ideje. (MIRE? A MUNKA VÉGZÉSRE??? MERTHOGY EZ AZ LETT VOLNA.) Persze hirtelen köpni-nyelni sem volt időm, ugyanis rám rakta a telefont, hogy hívjam vissza délután háromkor, akkor talán még ott lesz és talán lesz ideje telefonon beszélgetni.
Basszus. Komolyan mondom, itt élek több, mint két éve, ezer helyre telefonáltam már (eleinte sokkal szarabb szövegértéssel), de ilyen még soha nem történt, hogy valaki rámrakja a telefont és ennyire hülyének nézzen. Lehet, hogy nem érte meg, de kb egy órán át bőgtem ezután, mert annyira rosszul érintett, hogy komplett beszélni képtelen idiótának titulált egy körzeti midwife. Ezek után nekem egyáltalán nincs kedvem hozzá járni rendelésre... :evil: :evil:
Vendég

Viki: huh, mekkora poci! Gratula hozzá. :D :D
Gondolom a környezetedben már senkinek nem kérdéses, hogy babát vársz, mert ezt a pocit nem lehet nem észrevenni. Legalábbis nekem nemtom lesz-e egyáltalán ekkora idén és kb egy héttel fiatalabb csak a pocakbabám, mint a tied.
Tényleg szép! :) :D
Vendég

Zuzmoo, gratula a jó eredményekhez.

Zarja, de szerencsés vagy! Meg tudták mondani a nemét? Én is ma voltam AFP-n és négyes teszten, de nekem nem készítettek UH-t. Én majd csak szept 1-én láthatom a picit.

Ézsoné, nálunk tegnap volt tejberizs :D

Ananácska, ne is foglalkozz vele, mind ilyen :roll: ( legalábbis az én tapasztalatom szerint)

Vicky, tényleg szép a pocid :D

Kép
csipike09

Mai kaja: érdekes, nekem is eszembe jutott a tejberizs tegnap, mint lehetséges ebéd mára. De végül paradicsom leves lett és Ferinek meggyes pite.
Csipike: próbálom magam túltenni rajtam, tudom, hogy nem lenne szabad ennyire felidegesíteni magam rajta, de ha engem a magánéletben ér atrocitás, akkor nehezen élem meg. Persze munkahelyen egy pillanat alatt lepereg rólam minden. Egy ilyen meg nekem a világ katasztrófája... :?
Vendég

Bea!
Nem lehet valahol bepanaszolni a csajt? Vagy akkor is hozzá kell majd járnod, csak tudni fog a dologról?
Én tuti nem hagynám szó nélkül, amilyen hormontigris vagyok mostanában.
Hétvégén is jól lebasztam az állatkert portását, mert már épp a Laci volt soron, amikor mi elindultunk Lucával, hogy ne álljunk a tűző napon, mert az ájulás kerülgetett. Megálltam a kapuban, de a fogyatékos pénztárosnőnek köszönhetően jó 5 percet kellett várni a két jegyre. A portás csávó meg közölte hogy menjek az ajtóból (kivételesen vittem babakocsit) a kocsival, mert nem férnek be az emberek tőlünk. (hát hadd ne részletezzem hány IFA fért volna el mellettünk! :evil: :evil: (úgy reméltem, hogy elájulok és mentőt kell hívni!!! :twisted: :twisted: )
Vendég

Ananácska, én nagyon megértelek, én is ilyen vagyok (főleg most) képes vagyok sírvafakadni már attól, ha csúnyán néznek rám...borzalmas mit művelnek velünk a hormonok :roll:
A védőnők meg itthon is olyanok amilyenek (tisztelet a kivételnek) én most kaptam a 3.-at (3 terhesség 3 védőnő) és uabban a kerületben vagyok...Addig járok hozzájuk amig kötelező. A vízválasztó az első nap otthon. Az előzőek ekkor mind megbuktak és nem is jöttek többször. Mind a csecsemő halálozással és egyéb ijesztgetéssel kezdte, Nekem erre nincs szükségem! :roll: Maradok a jól bevált doktornéninél. :D

Kép
csipike09

Sziasztok Lányok!

Itt egy eltűnt régi ismerős jelentkezik :)

Jelentem, olvaslak ám titeket, csak hát meló mellett nem jut időm írogatni, meg a 2 hét szabi alatt teljesen lemaradtam. Meg mire valamire reagálnék, addigra már máshol jártok ;) De jó olvasni Titeket és, ha nem baj, majd néha reagálok is, addig meg "zugolvasok" ;)

Szóval, most azért ragadtam "tollat", mert látom, hogy Viki, Te is 25-én mész a dokinkhoz. Na, hát én is, negyed 8-ra :D Végre, legutoljára júl. 21-én voltam és csak mostanra hívott "12" hetes UH-ra, igaz, hogy addigra már majdnem 14 lesz, de mind1, látszik, hogy nem egy izgulós figura :)

Szóval Viki, Te hányra mész? Megint összefutunk?

Mindenkinek további jó pocakosodást, kevés rosszullétet és kitartást a meleghez!

Ági

Kép

Ági
agic83

Sziasztok,

hát nekem ez a mai nap nagyon nem fekszik... még mindig a repülőket hallgatom, amik a 20-i versenyre gyakorlatoznak, és tartok tőle, hogy ez holnap sem lesz jobb... már majd szét szakad a fejem...

Kaja: Ma hazamegyek, és csinálok egy tojásos cukkinis lecsót... ezer éve nem ettem, és imádom! Ferinek persze valami mást kell csinálni, mert ezt sem eszi meg... elég válogatós tipusú. De lehet, hogy csak melegszendót kap...

Viki.... húúúú tényleg hatalmas pocakod van... tényleg már csak egy baba van bent??? :) De jóóóó én is akarok egy ilyent... bár már nekem is látszik, de még közel sem ekkora. De majd ma hazamegyek, és "lecsó után" csinálok én is egy pocakfotót... hátha akkor nagyobbnak tűnik... :D

Tegnap végre hetek után találkoztam a barátnőmmel, és elújságoltuk neki, hogy babát várunk... először azt hitte, hogy szivatjuk, aztán viszont nagyon örült neki... gyorsan kaptunk is tőle egy kiságy fölé való zenlős biz-bazt, meg egy beszélős, zenlős kutyust (a múltkor kaptot 2-db-ot az egyik volt kollégájától, aki már a Fischer Price-nál dolgozik, és mivel lemerült az elem, nem adjatja el), így vadi új, és megkaptunk 1-1-et... :) Majd ezekután elkezdett szortírozni, hogy mi nem kell már a 8 hónapos kisfiának... Gyűlik a babakelengye... Majd leállítottam, hogy ráér karácsonyig... egyenlőre ne törje magát!!!

Katica, a barátnőm csinált egy olyan fehér papírt, A4-es, és különböző 1-2 centi vastag fekete hullámos sávok vannak ráragasztva... kb 30-40 centiről kell majd a gyreknek mutogatni, álítólag ez nagyon jó az első hónapokban. Aztán jöhetnek a színes cumók is... :D

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok.Még uj vagyok.Én még csak a 13-dik hétben járok,de jol vagyunk,semmi hányinger.csak néha néha rosszullétek. :)

Beszálhatok én is néha a beszélgetéseitekbe?

Üdv mindenkinek

Kép
magdimokuci

[quote="ézsóné"]K írta:ézsónéakti!

Tegnap a vérvétellel kapcsolatban: tudták, hogy kismama vagyok, ugyanis kezdéskor mindenkinek le kellett adni a beutalót egy kis ablaknál, és ott láttam, hogy a kismamáékat külön szedték!!! Meg aztán mondtam is...De túlzottan nem hatotta meg őket :cry:

Szia,sajnos a vérvételnél csak akkor engednek elöre ha már elmultál 20 hetes.Legalábbis nálunk ez van kiirva :)

Kép
magdimokuci

Sziasztok!

Annácska, nálatok is kötelező körzetes a védőnő? Mondanám, hogy ejtsd le nagy ívben, de mint mondtad, ott sok minden tőle függ. Remélem, sikerült újra beszélned vele, írd meg, mi volt!

Kaja: zöldborsós sertésszelet tésztával. A paradicsomleves jó ötlet, délután azt is csinálok magamnak.

Ma már kicsit helyrerázódtunk az alvásvizsgálat után, de még nem vagyunk az igaziak. Nyilván ez a meleg is beleszól, nem érzem magam a legjobban. Mintha a pocakom is fájdogálna, tegnap is és ma is éreztem. Lehet, csak az idegi megterhelés teszi, azért nem volt könnyű végigcsinálni azt az éjjelt. Alapvetően talán nem ilyen "rémálmos" a vizsgálat, csak nekünk most így sikerült. Fantasztikus asszisztensünk volt, és tényleg nagyon szép az épület, a szoba, azzal nem volt gond.

Védőnőkről még annyit, hogy 5 év alatt mi is a 3.-at "fogyasztjuk". 4 éve költöztünk 100 métert, ezzel átléptünk egy körzethatárt, akkor új védőnőnk lett. Azt nem bántam, mert akihez Borival jártam, nem vette az esetünket túl komolyan, Bori megszületése után sem járt ki hozzánk túl rendszeresen, pedig Bori koraszülött, különleges ellátást igénylő baba volt. Azt mondta, úgyis hívom telefonon, ha gondom van. Ja. De a személyes találkozás során talán ő észrevehetett volna dolgokat, amiket én nem. A kancsalítást is a neurológusunk vette észre, ő havonta látta Borkát. :? Az új védőnő aranyos volt, csak kezdő, akkor már tudtuk, hogy Bori autista, ő viszont erről semmit nem tudott (ahogy más védőnő sem), így sokszor én oktattam, hogy mi miért van nálunk. Azóta már ő is anyuka, áprilisban szült, így most egy helyettest kaptunk. Vele eddig egyszer találkoztam, ő is a könnyen vevős típus, mondta: "Második gyerek? Akkor már maga mindent tud!" Hát nem. Szept. 3-án jön, akkor megmutatom neki Bori papírjait, hogy hogy is volt vele az a terhesség, miért olyan most nekem minden, mint egy elsőgyerekesnek.

Bocsi, hosszú lettem. Manóm felébredt, át kell adnom neki a gépet.
ktc

A midwife problemat kicsit jegelem. Egyenlore annyi tortent, hogy a sogornomet (Feri nagyon szuper, aranyos noveret) megkertem, hogy hivja fel helyettem, mert ha nekem kell, akkor abbol nem lesz semmi, csak egy ujabb boges. Megtette, o kegyetlenebb volt vele (nah jah, ot nem zavarjak ossze a terhessegi hormonok) es kapott idopontot nekem. Megerositette: nem en voltam a hulye, a vonal neki is minosegtelen volt kapcsolas utan, a midwife vele is bunko volt es tole is kerdezett valamit olyan kiejtessel es szokombinacioban, amire vissza kellett kerdeznie, es meg akkor sem volt biztos benne, hogy jol erti. Utolag rajottem, hogy en is ezt nem ertettem egyebkent, akkor lettem leszidva.
A letfontossagu kerdes egyebkent az volt, hogy mennyit hiztam!!!! :evil: :evil:
Ennek mi koze van a jovoheti idoponthoz? Ha sokat, vagy keveset, akkor nem mehetnek??? Nem ertem. :roll: :roll:
Panaszt tehetnek, de attol meg o maradna. Ket megoldas van: ha nagyon kunyeralok, akkor talan atvennenek a korhazi midwife-hoz, illetve valtok haziorvost es akkor masik midwife is lesz. Egyik sem jo, mert a korhaz messze van, emiatt oda nem szeretnek jarni, foleg nem az utolso hetekben, amikor hetente kell menni. A haziorvossal meg egyebkent semmi bajom, nem akarom a midwife miatt lecserelni.
Sajnos jarni kell hozza, mert itt o vezeti a komplett terhesgondozast, doki itt nincs. O csinal mindent, o ad beutalot uh-ra, vervetelre, ellenoriz, vizsgal engem, ha nem jarok hozza, akkor meg egy irott lap sem lesz a terhessegemrol.
Vendég

De most mar nezem a nap jo oldalat: holnap ilyenkor mar javaban tul leszek az elso UH-n!!! :D
Vendég

Bea!

Az is lehet, hogy ikreid lesznek... :lol: :lol: Na jó, akkor nem ekkora pocid lenne! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Vicky! Szép nagy a pocid! Az enyém nincs ekkora, pedig egyidősek vagyunk...

Ézsóné! Neked már megvolt az AFP? Ha minden igaz, a jövő héten megyek én is. Most véletlenül összetalálkoztam a védőnőmmel és ezzel kapcsolatban is megbeszéltünk mindent. Én nem panaszkodom rá, normálisnak tűnik hálistennek!

Ananácska! Sajnálom, hogy ilyen türelmetlen a midwife! (Meg hadd ne mondjam mi..) Nem tudsz váltani esetleg?

Lucababám! Azt hiszem, a párom le is ütötte volna a portást... Ő az én védelmezőm.. 8)

Barbi! nem irigyellek! Nekem is volt már benne részem ideig-óráig, az is bőven elég volt... :roll:

Üdv magdimokuci!

Ktc! Mennyi idős a lányod? (Most nem látom a vonalzót..) És mikor jöttetek rá a problémára? Bátor vagy, hogy bevállalsz mellé egy kisbabát is. Egy ideig én is dolgoztam autistákkal, bár nekik más fogyatékosságaik is voltak, és iszonyúan leterhelő munka volt. Ott sok anyuka az autista gyereke miatt nem merte vállalni a következő babát, pedig szerettek volna...

Én magamnak nem szívesen főzőcskézek, ugyanis egész héten egyedül vagyok itthon. A párom sajnos csak hétvégére tud hazajönni. :cry: Ő talán még jobban sajnálja, mint én. A hétvégén azért igyekszünk tartalmas programot szervezni magunknak. Most azon gondolkozom, hogy mit süssek a hosszú hétvégére, hogy a barátainknak is jusson belőle. Megyünk hozzájuk segíteni betonozni. (Nem én betonozok, hanem a párom! :lol: :lol: )

Kép
Kép
molmar

molmar: meg volt persze, már betöltöttem a 16.ik hetet, az afp azután van! :wink:

Edit

Kép
ézsóné

Voltam dokinőnél. Azt mondta, hogy egyenlőre 160 gr-os diéta és hétfőn reggeli után menjek be és nézünk terheléses cukrot, meg megnézzük, hogy jól mér-e a mérőm (meg állítólag leveteti az AFP-met, legalább csütörtökön nem kell megint megszúrni). Ha többször mérek 7 felett, akkor inzulin. Ebben az esetben jövő héten kedden be kell feküdnöm két napra inzulin beállításra. Nyaralásra kint lennék. A vacsi utáni cukrom 6,8 lett, szóval így kéne tartani és akkor nem kéne inzulin (erre azért nem annyira számítok). A gyógyszert meg abba kell hagynom.

ananácska: Hát tényleg jó nagy a hasam. Nem tudom, hogy ez a gyógyszertől alakult-e így, de nem híztam, tehát nem a hájam. A nőci miatt meg sajnállak. Hogy így kikészítsen egy kismamát! Felháborító.

agica: Én 12:45-re megyek uh-ra. Elméletileg egy zöld budmilos táskával megyek, mert utána kell bemennem a diabetológushoz és lehet hogy bent is kell maradnom. Szóval teljes menet-felszereléssel megyek. Még jó, hogy ilyen koránra hívott Csilla. Így viszont nem nagyon találkozunk. :(

barbi: Én úgy tudom, hogy csak egy baba maradt. :D Egyébként én nagyon szeretem a repülőket, szinte szerelmes vagyok beléjük. Ezért nem is feküdtem volna be hamarabb inzulin beállításra, hogy meg tudjam nézni a 20-ai versenyt. A hangjukat szeretem a legjobban. Sajnálom azért, hogy neked ezt kell hallgatnod napok óta. Én ma majdnem sírvafakadtam örömömben a buszon, hogy láttam egyet. (Dilis kismamik mitől képesek bőgni.) Azt hiszem apukámtól örököltem ezt a szenvedélyemet, bár ő csak modellezett.

magdimokuci: Persze hogy jöhetsz, szivesen fogadunk.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok, láttátok a 2010. májusi topikot? :roll: :shock:
Vendég

Nóri: megnéztem, nagyon izgalmas az a topic. Eddig. :?
Amúgy nem hiszem, hogy ikrek lennének, legalábbis az kész csoda lenne nálunk, mert sehol a láthatáron nincs ikerpár visszamenőleg nálunk. Ráadásul én csak egy szívhangot hallok. :lol:
Ma a pocakbabám beparáztatott. Átköltözött a jobb oldalra és feljebb is került. Így nem találtam meg elsőre, mert eddig mindig a balomon volt. Kétségbeesetten szóltam Ferinek, persze "Dr." H Ferenc egyből megtalálta. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Magdimokuci, üdv közöttünk!

Lucababám, beugrottam a 2010 májusi topikba...nem erre számítottam :shock: :shock: :roll: :roll: Vajon ilyen sokáig játszadoznak velünk a hormonok? Ez kész vicc :D :D

Kép
csipike09

Itt mindenkinek Feri, vagy Zsolti a férje? :lol: :lol:
Vendég

Nem, nekem András :D De ha fiunk lesz, őt Zsoltiak akaruk hívni :D :D

Kép
csipike09

lucababám: Láttam, szörnyülködtem is rajta rendesen. Nem szivesen mennék oda. Remélem a májusi babás anyukáknak lesz annyi esze, hogy újat nyit. Nem is értem, hogy mi miért nem csináltunk ekkora hisztit abból hogy hogy is készült el a fórumunk. Enyém párom Tamás.
vicky79
Budapest III. kerület

Zarja, nézd! (amúgy én kendőt vadászom...)
http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=4033&page=2

(közben végigolvastam, és láttalak, szóval... Na mindegy, de egyből Rád gondoltam! :-)
Vendég

Én férjem Sanyi. Poén: lánykori vezetéknevem Sándor. Házasságkötésünk után kettős vezetéknevet vettem fel, így az ő nevét teljesen birtokolom. :D

Magdimokuci, szeretettel üdvözöllek körünkben!
Mindjárt megnézem az emlegetett topicot...

Molmar! Bori most 5 éves, 2 éves kora körül kezdtük sejteni, hogy auti, de azt már születésekor tudtuk, hogy valami lesz vele, mert a 35. hétre 1100g-mal és 37cm-rel kellett megszületnie. Igazság szerint évek óta halogatjuk a kistesót, nagyon sokat vívódtunk rajta. Azt tudjuk, hogy mindhármunknak jót tenne egy egészséges gyerek, s hogy nálunk nem genetikai az ok (közel s távol a családban semmi jele furcsa viselkedésnek). Végül az segített dönteni, hogy szeptembertől visszamentem tanítani, de Bori majdnem belerokkant. Akkor azt mondtuk, ha úgyis itthon vagyok még vele legalább 5 évet, abba belefér még 1-2 gyerek. Kerestem jó dokit és kórházat, aki/ahol ismeri(k) az előzményeket, nagyon figyelnek ránk, volt kivizsgálás-sorozat a várandósság előtt, úgyhogy úgy érzem, újfent mindent megtettünk egy egészséges baba érdekében. Te hol dolgoztál autikkal? Bori a spektrum legalján van, könnyen kezelhető, kevés viselkedésproblémával, nála figyelemzavar a társult dolog, más nem (bár a hiperaktivitás is felmerült, meg van F71 kódja is), csak hát nem beszél és nem szobatiszta. Ezek a legfőbb hiányosságai. Amúgy persze gyönyörű, mint minden autista, és iszonyat jól kezeli a számítógépet, internetet. Mi pedig imádjuk! Teszek fel ide egy friss képet róla:
Kép Bori és az új szökőkút
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.08.18 20:37-kor.
ktc

Sziasztok.

Köszönöm mindenkinek az üdvözlést.Nagyon tetszik amiket irtok.
Én multhéten voltam uh-n és vérvételen.végre mehetek kiskönyvet csináltatni.A dokim a 12-dik hétig nem engedte. :(

A mi babánk neve ha kislány lessz.(persze én azt szeretnék.)Georgina.Viktoria

Ha kisfiu (mit persze apui akar) Gergő,Viktor

Mindenkinek minden szépet kivánok,de föleg jo éjszakát.Reggelre pedig mikor olvassátok.Szép reggelt kivánok :D

Kép
magdimokuci

Szia Molmar.

szépen megkérlek majd segitesz nekem vonalzot késziteni,mert én ahoz nagyon béna vagyok.Bocsi hogy hozzád fordultam,de te is uj vagy,ezért mertem nálad kopogtatni. :D

Elöre is köszömöm.Szép estét

Kép
magdimokuci

Szia Magdimokuci! Légy üdvözölve köreinkben. :D Mi az hogy a dokid a 12. hétig nem engedett kiskönyvet csináltatni? :?

Vonalzót tudsz csinálni több oldalon. Megnézheted néhányunk vonalzójának "márkajelzését" (nagyonbaba, picibaba, stb.).
Ha készen vagy vele, akkor kapni fogsz egy kódot, amit itt a babaneten a profilodban beilleszthetsz aláírásnak. Elmented és készen is van, mindig hozzá fogja adni a hozzászólásodhoz. Remélem elég érthetően írtam le, bár már nem vagyok beszámítható, megint lecsót tettünk el anyukámmal és nem sokon múlt hogy bele nem borultam az edénybe, olyan álmos voltam.

Holnap kombi teszt és UH. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jó reggelt! :D

Magdimokuci! Csuppancs már válaszolt is helyettem. (Köszönöm szépen! Remélem azóta kialudtad magad!) Én legfeljebb csak annyit tennék még hozzá, hogy úgy is "rátévedhetsz" a vonalzókészítő oldalakra, hogy rákattintasz valamelyikünk vonalzójára.

Vicky! remélem nem lesz szükség inzulinozásra, nagyon drukkolok!

Ktc: Szép a kislányod! Remélem, hogy kistesó egészséges lesz. Egy kisegítő iskolában dolgoztam gyerekfelügyelőként és ott volt autista csoport. Egy tanévet húztam le velük. Mondjuk ők inkább súlyos és középsúlyos értelmi fogyatékossággal rendelkeztek autista jegyekkel. Akadt azért egy-kettő könnyebb eset is. Azért örülök, hogy Bori a kezelhetőbb esetek közé tartozik, remélem a kistesót is jól fogja fogadni. :) Gondolom jártok vele fejlesztő foglalkozásokra.
Bocs lányok, hogy eltértünk a topiktémától!

Kép
Kép
molmar

Megnéztem én is ezt az ominózus topikot.... :roll: :roll: :roll: :shock:

Kép
Kép
molmar

Jo reggelt mindenkinek!
Szuksegem lenne egy dokira. Feri erosen javasolja, hogy a panaszmentessegem ellenere otthon menjek el nogyogyaszhoz altalanos vizsgalatra, legalabb a mehszajam legyen megkukkolva, hogy milyen allapotban van. Az a gond, hogy nekem mar csak az itteni biztositasom el, amit hasznalhatok otthon is, de csak surgossegi ellatasra, egyebkent csak felesleges papirmunkat okoznek magamnak, ha tb-s alapon mennek orvoshoz. Van dokim otthon, amikor Kristofot vartam, akkor is orommel megnezett, de o csak a Margit-korhazban rendel tb-sen, nem privatban.
Tudtok ajanlani nekem jo dokit, aki teljesen maganban megnezne es nem akad ki attol, hogy csak bekukkantok hozza terhesen es soha tobbet nem lat valoszinuleg?
Vendég

Lehet, hogy csinalni fogok egy masik vonalzot...
Most mar lassan tobbszor nem mukodik a terhesvonalzom, mint amennyit lathato... :?
Vendég

Nóri!
Tündér vagy! Még jó, hogy mindenhol ugyanaz névvel nyomulok. Erősen fenem a fogam erre a barnásra, jobban tetszik, mint a lila, csak a postát kéne megúszni. Arra gondoltam, hogy most kifizetem, és majd októberben, ha megyünk fel, akkor elhozom. És még egy kendőre vadászom én is, bár még mindig a pécsi Nandu-t preferálom. Kaposváron még nem divat a hordozás, így én leszek az első fecske (ha birom). Nemrég vettem fel a kontaktot egy somogyvámosi kiscsajjal (Krisnás) azt mondta vigyem a kendőt és segít, megmutatja ő hogyan szokta használni. No meg itt Pécsen van nagy hagyománya a hordozásnak, de oda még nem merek menni. Pár hónapos várandósan. Még kinéznek engemet, hogy mit akarok én. Így egyenlőre infókat próbálok gyűjteni.

Ktc: minden elismerésem a tied. Azért is, hogy Borit ilyen szépen nevelgeted, és ilyen szeretettel beszélsz róla, és a bátorságodért is, hogy tesót adsz neki. Nem egyszerű az élet auti-k mellett, de a másság is tartogat olyan örömöket, amiket a normál ember meg se ért.

Magdimokuci: üdvözlet a klubban, én már a fél napomat itt töltöm, sőt a férjem is rendszeres olvasó lett (képzeljétek felhívott tegnap este, és azt mondta, hogy a hosszú hétvégén a koncert után siet hozzám haza és csinál szép-szép pocakfotókat)
:D

zarja

Ktc! Most néztem meg a blogjaidat, így most már sok mindent értek! Kívánok Neked és családodnak erőt, egészséget és kitartást! Azt hiszem Borinak ennél szuperebb anyukája és családja nem is lehetne. Minden elismerésem a tied :!:

Kép
Kép
molmar

Hoppá! Most nézem zarjával egyet gondoltunk :lol: :lol:

Kép
Kép
molmar

Jó reggelt Csajok!

Hát nagyon úgy tűnik, hogy én az egész szabadságomat ágyban fogom eltölteni. Ma reggel megittam egy pohár teát, de az is kikívánkozik belőlem úgyhogy bújok is vissza az ágyba. A fejfájásom még mindig megvan, nem akar távozni :cry: És még mindig fúrnak faragnak és még plusz az utcát is felbontották, ott is mennek a gépek, de kimozdulni nem tudok, mert félek, hogy az utcán látogat meg a rókakoma az meg nagyon ciki lenne :oops:

Szép napot mindenkinek

Reni

bellerreni
Eger

Beám!

Én szívből tudom ajánlani a dokimat. Hétfőn és csütörtökön délután rendel a Margit híd budai felénél. Tündér aranyos és tuti csinál UH-t is képekkel. Nagyon kedves, de tényleg!
Jók a vonalzók! Aktuálisabb, mint a régi!

Zarja!

El tudom hozni Neked a MT-t, aztán lesz,ami lesz. Budaörsön az IKEA mellett lakunk, szóval tuti van valaki, aki jár erre az ismerőseid közül. Ha meg nem, kénytelen leszel találkozni velem! :-)
(amúgy sima levélként 2kgig fel lehet adni, nem tudom, miért írt csomag árat a csajszi. Pukis boríték oszt szevasz. 500Ft alatt lenne szerintem még ajánlottan is. De mindegy!

Pocakfotó (inkább bendőcske) betöltött 15 héttel:

Kép
Vendég

Sziasztok, mi is itt, alig győztem visszaolvasni.

A védőnő versenyt szerintem mi nyertük, Lilluval 2 év alatt a hatodikat fogyasztjuk :lol: már nem is törekszem rá, hogy megtanuljam a nevét, úgyis változik. Van egy nagyon szimpi csaj, de ahhoz csak rövid ideig tartoztunk :cry: a többiről inkább nem is írok, nem idegesítem magam.

Reni, én ma még nem hánytam, de legtöbbször a víz is kijön :lol: szóval átérzem a problémád. Lilluval anno utcán is hánytam, rém kínos volt, de túléltem többször is :oops: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

ház ez a májusi topik tényleg nem semmi :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?