Új privát üzeneted érkezett!

Tündi :lol: :lol: :lol: :lol: szerda!! De jó Neked!!!! Biztos meglesz aznap Zsombi!!! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Bener: A gyerekorvos mondta, hogy menjünk nézessük meg, mert valami nem jó. Mi veresen voltunk csípőröngtgenen, ott azt mondták, hogy kötött a csípője és tornáztassuk, ilyen piciknél hamar változik a helyzet. Utána a védőnő adott egy terpeszpelenkát, hogy használjuk azt. nem használtuk, mert sajnáltam Ádit, inkább tornáztattam.

Ellenőrzésre már Aszódra mentünk vissza, ahova egy állítólag nagyon jó szakorvos jár ki. Ő azt mondta, hogy elég a torna és minden rendben van. Legközelebb a terpeszpelenkát csak szakorvosi előírásra vegyük elő, mert sokat árthatunk vele.

A Várkonyinak mikor adtad a pénzt? Végülis mennyit adtatok? (ha nem akarod ne írd meg) Szülésznőt is fogadtál?

Nekünk a Várkonyi megint nem mondott árat (Ádinál sem), azt mondta, hogy ránk bízza mennyit tudunk adni.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Ma voltam orvosnál, és végre-végre van valami változás...
A méhszáj felpuhult, elkezdett kinyílni (de még csak ujjbegynyit), és jön előre.
Szombaton este volt egy erősebb fájásom, épp egy boltban voltunk, és meg kellett kapaszkodnom... Mondtam is a férjemnek, hogy na ilyennek képzelem a vajúdást.. Aztán 25-30 perc múlva még 1, de az már valamivel enyhébb, aztán semmi.
Vasárnap is volt 2-3 ilyen, és ma délelőtt 11-kor.
Persze a CTG-n ma nem volt semmi.... :)
De meséltem a doktornőnek, és mondta, hogy elhiszi, mert megvan az eredménye.
Juhéjjjjj! PErsze ez valójában semmit nem mond arról, hogy mikor jön a béjb, de azért mégis már valami....
Szerdán megyek újra, akkor lesz UH is, meg ha tovább nyíltam, akkor amnioscopia.
De én már nagyon gyúrok arra, hogy ne kerüljön sor erre a szerdai kontrollra..... :) :) :)

Úgy látszik, a hétvégi kirándulásoknak volt hatása. Tegnap egy kicsit mászósabbra sikerült a túra, mint terveztük, úgyhogy igazán mindent megtettünk...

Kép
bikmakk

Adri láttom nagyon foglalkoztat ez a szopi téma ,hogy eszik e elég a tejsi stb...
Na Csillus 3500 grammal született és amikor hazajöttünk 3070 !!!!grammm lett.Ez van én tudom iért azért mert az első nap nem lehetett felverni mert annnyira alukált(kipihizte a szülést...valakinek szüksége van rá...Csillusnak igen) a másik meg ,hogy ebbe a kórházban az a menő,hogy cukros vízet adnak (fél liter /nap!) a csecsemősők a bébiknek..én erre azt mondtam,hogy nem kérem.. :roll:
Na szóval mi ezer %,hogy nem tudjuk visszanyerni a súlyt....de nem is idegesítem magam rajta nem egy godzillát akartam úgy se :P
Mi a napi"kiirt átlagot" nem esszük meg de Nolival se ettük meg sőt amikor 2 hóig tápot kapott akkor se ette meg elutaította amikor elég volt neki mindegy,hogy 40 gamm volt e...
A lényeg szerintem az ,hogy van ,napi 6×7 pisis pelus és napi kaki is szóval nem éhezik a drágám.
:P

De nyugi ügyesek vagytok és megy majd minden mint a karikacsapás de ne türelmetlenkedj..meg fogod oldani bizz magadban :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ja a kórházi záron azért olyan 3350 van irva mert nem jöhettünk volna haza.. :shock:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

bikmakk:
:) Akkor leglabb nalad van valtozas. En most kb 1 oraja erzem csak, hogy ujra vannak kemenyedeseim, amiket erzek is. Ilyen mar azota nem volt, hogy a joslokkal korhazba mentem a mult heten penteken este. Szoval ennek most tudok orulni, bar ez biztos meg nem az igazi!
Drukkolok, hogy nalad az erosek szaporodjanak.

Tundi:
Neked mar mar tenyleg kar lenne fajdogalni :) Mar nem sok van hatra.

sissi:
Milyen az a babzsak, amiben vinni lehet Atit?

flake:
Ne izgulj a suly miatt, hogy mikorra szerzi vissza, a ket het nem szabaly... Timi 3800 szuletett, 3500 jottunk haza, de csak 22. napra nyerte vissza a sulyat. Azota viszont mindig szepen hizott, sosem volt vele semmi gond.

baratodildi

Olyan nehezen tudok jönni, Matyinál most lehet a kajafejlődési ugrás, mert két-három napja kemények az éjszakák, nappalok, százszor enne, emlékszem, ezt Mátéval elég depisen éltem át, most már higgadt vagyok, amikor szenved szegénykém a cicimen, hogy nincs elég tejcsi.
Nem olvastam még vissza, de látom, hogy Tündi már te is nemsokára te is babázhatsz.
Sissi - már két hónapos oltás? Hogy szalad az idő.
Bikkmakk- akkor már tényleg nagyon a finishbe vagy ! Hajrá !
Pocakosoknak gyors és szép szülést !!!

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Barátodildi,
megmondva őszintén gondoltam, hogy ez lesz a szopival, sajnos nem vagyok riska típus. Lilivel sem voltam, nála is pótoltuk, 5 hónapos volt, mire egy reggeli kizárólag anyatej volt, két ciciből olyan 130. Gondolom valamelyest genetikai adottság is. Én 3 hétig szoptam.
De őszintén, nekem ez valamelyest kényelmes is, egyrészt kap anyatejet, de ha kell, csak magammal viszem a tápit, és bárhol megetetem. Lilinél is bevállt. Na meg a másik, hogy az 50-60g-okat is 30-40 perc alatt eszi meg Levi, plusz tápizás, minimum egy óra. Ezt szegény Lili nagyjából a tv előtt tölti. Fejni már nem akarok nekiállni. Kipróbáltam, kb. 20 perc alatt jött 10 ml. És szerintem azt nem Levi hagyta benne, hanem a szopi befejezése óta termelődött.

Flake,
engem mondjuk Levi a 8x50g-mal tuti körberöhögne :lol: Az kb. egy 2800g-os csecsemő "hivatalos" napi adagja. Mi a 6x120 körül járunk. Közte még némi szopi csak ivás gyanánt. Levi 6-szor eszik rendesen, de közte még 1,5-2 óránként szopik is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Csak gyorsan két friss kép:

Ugye, hogy kisangyal? :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
hmbori

Bori,
tényleg kisangyal... :)

Linácska,
az jutott eszembe valamelyik nap a te szüléstörténetedről, hogy tulajdonképpen nálad bejött a málnalevéltea "kitolást lerövidítő" hatása, nem?? :)

Bocsánat, hogy ilyen keveset reagálok, de a szopi-téma még nekem nagyon idegen, nem nagyon tudok hozzászólni.
Remélhetőleg pár nap múlva már nekem is ez lesz a kedvenc témám.... :) :) :)
De a babákok nagyon édesek, tegyetek képeket még, még, még!!!

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Csilla,
Köszi a súllyal kapcsolatos biztatást :) Azóta itt volt a gyerekorvos is, szerinte sem kell aggódni, mert Ábel teljesen jól szopik, és az sem feltétlenül baj, ha két hetes korára nem éri el a 4 kilót :)

Bikmakk, Madaran, Ildi,
Kitartás!!! Nekem a vége nagyon nehéz volt, borzasztóan vártam már, hogy történjen valami (az más kérdés, hogy nálunk nem is történt semmi, mert a fájások nem indultak meg). Utáltam, ha valaki azt mondta, hogy higgyem el, hogy ez egy pár nap múlva a múlté lesz, de azt kell mondjam, tényleg igaz :)

Közben remélem, hogy végre sikerült csatolnom egy képet :) Ábel a születése után Kép

Adri

Kép
Kép
flake76

Bikmakk,na akkor már van változás.éljen :)

Ildi,pedig olyan mintha fájdogálnék néha...vagyis nagyon erősek ezek a szúró érzések...de én már kitartok szerdáig :wink: Persze időhöz nem tudom kötni...

Lina,vannak olyan alkatok,mint te...erről senki nem tehet.

Bori,nagyon édes Betti :)

Anett,igen már nemsok van nekem sem :)

Sissi,hogy viselte Ati a szurit?

Csajok,aki szokott a telójáról netezni...tudnátok segíteni,hogy miért nem jön be a babanet???Szinte minden más oldal működik,de ide nem enged fel...kezdőlapot beadja,de onnan sehova tovább... :evil: :evil: Nagyon szomorú vagyok miatta!!!!Pedig a kórházból olvasni akartam volna...

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok
Túl is vagyok a varratszedésen :D
Nem gondoltam volna ,hogy ennyire semmit nem fogok érezni!
És a bibim :D Csodaszép :)

Ma vettem egyik ismerősömtől egy Medela elektromos mellszívót!
Nem semmi mennyiséget leszívott belőlem :shock:
Mellenként 135ml!!!
A kézi mellszívómat fel is tettem a teszveszre.....azt hiszem arra nem lesz szükségem :D

Gyermekem egy igazi Tündér és remélem ,hogy ilyen is marad!
Nagyon nyugodt és rengeteget mosolyog!
Általában csak akkor van sírás amikor a köldökét takarítom!
Na meg ha nem időben kap kaját......hajnalban nem vagyok eléggé gyors pelenkázó :oops:

Bikmakk
Hajrá , hajrá......ezek nagyon jó hírek!
Tündi
Nekem 2nappal szülés előtt kezdődtek a szúród érzések,de betudtam annak ,hogy tágulok és így is volt!
Kitartás szerdáig.....ahogy szeretnéd ;)

Babafotók :D
Nagyon Édesek!!!!!!
Lassan már mindenki rakhat fel képet a picijéről :D
Kifogynak a pocakosok :D:D:D

Kép
noki&potyi

Kép Kép

Kép

Kép
dbea

Noki,
én nem pelenkázok éjszaka. Lilinél még csináltam, de csak néhány hétig, amikor is mondta a védőnő, hogy éjszaka, ha nem muszáj, nem kell. Akkor a barátnőmnek már a 2. gyereke született, ő is mondta, hogy éjszaka nem pelenkáz. Ezek a mai pelusok símán bírják 12 óráig úgy, hogy a baba nem érez nedvességet.
Eddig egyszer volt annyira pisis, hogy inkább átcseréltem. Este fél 10 körül kerül rá a pelus, reggel fél 6 körül veszem le.
Éjszaka a szopit sem mérem, annyi, amennyi, úgyis kell hozzá tápszer. Azért de jó neked, hogy ennyi tejed van. A kórházban a szobatársam is ilyen volt, bár nem irigyeltem, hogy éjszaka is kétszer kelt fel fejni, mert nem bírta.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska
Nagyon köszi a jó tanácsot!
Akkor nem pelenkázok mától este....csak ha kaksi van!
Ilyenkor a köldökét sem kell tisztítani , vagy azt minden alkalommal amikor felébred?!
Rengeteg tejem van hála égnek...pedig nem iszom tejtermelő teákat meg ilyeneket,de eddig szenvedés volt valóban ,hogy este is fejnem kellett,de mától ez megváltozik!
Ez a mellszívó kb 10perc alatt leszívja a 135ml/mellből!
Sajnálom ,hogy nem ilyet vettem egyből!

Kép
noki&potyi

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól minden rendbenn Atival.Igaz az oltást nem kapta meg de nem a súllya miatt,hanem mert kb 1 hónapja kapta a bcg-t.
Már 3320gr és 48centi :D
Kérdeztem,hogy elvileg mennyit kellene ennie azt mondta a védőnő a 100ml-re hogy elvileg sok,de ha nem jön neki ki akkor csak nyugodtan egyen amennyit akakr.EWrre miután hazajöttünk 140ml-t bevágott :D

Noki:én csak akkor tezsem éjjel tisztába ha bekakil.
Vendég

Zsizsa:Gyönyörű pici baba a kis Ági!!!Nagyon aranyos!! :D

Ágota:Tündéri neked is a kicsi Villő!!! :D

Jimbone:A kis Donát is nagyon tündérlke! :D

Linácska:Sokat eszik neked a kicsi Levi?!?Ti mennyivel hoztátok el a Picurt?!?A születési súlyához sokat veszített?!?Nekem a kicsi Manó nem vesztett sokat a súlyából, mikor kijöttünk a kórházból!!!És két hét alatt bőven vissza is hoztuk a születési súlyunkat!!!Én egyenlőre örülök, hogy most ilyen ügyesen gyarapodunk, úgyis lesz olyan időszak amikor ez stagnálni fog!!!De olyan jó látni, hogy fejlődik a kis Tündérke.....!Inkább legyen rajta egy kicsi, minthogy ne!!Meg ha kritikus lenne nálatok a kis Levi súlya, a védőnő csak szólna érte!!!Szóval nyugi!!!

Kenderike:Hát két hét múlva ki fog derülni, hogy hatott e a torna vagy sem!!Én csak reménykedni tudok, hogy nem kell pelenka és kengyel!!!Bár ha ez kell hozzá, hogy minden rendben legyen a kis Manóval, akkor ez lesz!!!Inkább most, mint később!!És a kengyelt milyen gyakran kellett nektek használni?!?A terpeszbetétet milyen gyakran kell használni!!Egész nap kell, hogy rajta legyen?!?

Rilla,Madaran:Kitartás, már nem sok van hátra!!! :D

Ádibaba:Akkor maradok a tornánál!!Két hét múlva úgyis megyünk kontrollra, akkor kiderül, hogy mennyit ért a torna, de már most érzem a kis lábikáin, hogy már sokat engedett!!Hihetetlenül tudnék neki örülni ha rendben lenne minden az UH-n!!!Emlékszel az aszódi doki nevére, aki jó szakorvos?!?
Nekem sem mondott a Várkonyi árat, de én nem is akartam, hogy mondja!!!Én eldöntöttem, hogy mennyit adok és annál nagyon többet nem akartam neki adni!!Legfeljebb akkor, ha valami komplikáció lett volna!!!De hála Istennek nem volt semmi baj!!!Nem titok!!!Én 80-at adtam neki!!Én úgy hallottam a védőnőnél egyes kismamáktól, hogy a magánrendelésének a 10x-sét szokta kérni!!Szóval így pont jó volt!!!De én egy rossz szót nem mondhatok rá!!Ott volt velem amikor szükségem volt rá, segített a nyomásnál is (nem úgy, mint az a hülye szülésznő),és mindig rám nézett, hogy mi újság van velem, és hogy hogy vagyok!!!Szóval én nagyon meg voltam vele elégedve!!És nem bántam meg, hogy Őt választottam!!!
A pénzt amikor mentem haza, akkor adtam oda neki!!!
Én védőnőt nem fogadtam!!!De azt hiszem nem is bántam meg!!Bár az a védőnő, aki éppen ott volt, amikor szültem, nem lett a szívem csücske!!Szabályosan majdnem lecseszett, hogy ne fejből nyomjak!!Hát nem értem?!?Ahelyett, hogy elmondta volna még egyszer, türelmesen, hogy hogy is kellene!!!Remélem te nem fogod ki!!! :D

Hmbori:Nagyon tündéri a kicsi Babócád!!!Tényleg egy kis angyal!!!:)

Flake76:Nagyon édes a kis Ábel!!!Micsoda haja van ennek a kis Pasinak!!! :lol:

noki&potyi:Amit Linácska írt, az éjszakai pelenkázásról nekem is bevált!!!Az első pár napban én is pelenkáztam, és nem tudtam, hogy miért is nem akar visszaaludni!!!Szóval én is kihagyom, és reggel cserélek új pelust!!!Eddig még nem volt gondom belőle!!De hasznos egy dolog!!!

Kép
bener

Noki,
én éjszaka köldököt sem ápolok. Ma este viszont kitettem magamért. Ahogy tegnap tanultam, kipezsegtettem hiperollal, befújtam alkohollal, és még a hintőpor is. És jól ki is mertem fordítani.
Hát nekem tejem továbbra is alig. Levi aludt 4,5 órát, én meg azt éreztem, hogy szétdurrannak a melleim, alig vártam, hogy felébredjen, többször éreztem, hogy megy bele a tej, ki mégis a szokásos 60g jött. Nem értem egyszerűen. És se egy csomó, se semmi nem marad benne.

Bener,
Levi 4500-zal született, 4340-nel engedték haza. Most ruhában 4600-700 között van, attól függ, mi van rajta. Levi kb. 6-szor eszik, akkor 120-130 között. A négy óra alatt azért még szokott szopizni, szerintem olyankor csak a szomját oltja. Olyan, mint apa meg Lili, úgy nézem elég izzadós, nem bírja a meleget.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Olvasgattam ezt a súlytémát, én igazából nem nagyon méricskéltem, csak úgy kétnaponta esténként a súlyát, azt hogy mennyit eszik azt nem.
Viszont most nézem, hgy ma 17 napos és a grammok:
születési: 3630 gramm
hazahozási: 3350 gramm
mai: 4100 gramm
Akkor mi meg sokat eszünk? Pedig nem pufi. Gondolom abból nem lehet baj, ha gyorsan hízik, nem? Hogy mi mindenen aggódok én is. :twisted:

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Jimbone - most olvasom, akkor neked is fejlődési ugrás lehetett most, hogy Donátnak nem volt elég.
Irdab - lehet neked is fejlődési ugrás?

Állítólag van egy két hetesen, aztán hat hetesen és utána három hónaposan. Na, és állítólag a három hónapos az amikor a szülők elveszítik a türelmüket és adnak tápszert. Én is így jártam Mátéval, pedig ilyenkor higgadtság kell és óránként, kétóránként etetni, fejni és mindez két-három napig, vagy akár négy-öt napig. Háááát elég nehéz azért ennyi ideig erősnek lenni és nem adni neki plusz kaját, mert három hónaposan már elég nagy hangjuk van, nem csak ez a kis édi sírásocska.

Noki - tényleg nehéz lehetett a szülésed, de szerencsére minden jól alakult. :wink:
Most visszaolvastam, de nem tudom, hogy kinek akartam még írni.

anettoo

Hát lányok, nem tudom, hogy most mi van.. :shock:

Este 9-kor 10 perces fájások voltak, ez eltartott éjjel 1-ig, amikor elaludtam - szóval nem voltak olyan nagyon erősek.
2-kor ébredtem, kimentem a mosódba, visszajöttem, és 3 pereces fájások voltak, de elég enyhék, simán tudtam volna mellettük aludni, de persze izgatott, hogy mi van, úgyhogy mégsem...
Na akkor úgy döntöttem, meleg fürdő....
El is múltak tőle, de miután kijöttem a vízből, kb. 40 perc múlva újrakezdődtek, de már sokkal erősebben.
Először volt egy 20 perces, aztán 15 perc múlva még egy, és már 2 és fél órája 12 perces fájások vannak, elég erősek.

Most felkeltem egy kicsit, mert egy hete is ülő helyzetben múltak el...
Persze ezt most már a férjem is végigasszisztálja, szegényt sajnálom is, mert ha mégsem lesz ebből szülés, akkor viszont a holnapi munkanapján elég kifacsart lesz...
Most épp alszik.
Viszont, ami engem nagyon meglep, és még sosem gondoltam erre:
a babácska ébren van. néha mozog is. Ezt valahogy sosem képzeltem bele a vajúdásba. És tökre sajnálom szegényt, biztos nagyon meg van ijedve, hogy most mi van.

Kép
bikmakk

Jó reggelt!

Ati felébresztette Márkot :?
Most bezzeg miután felkeltem és megmelegitettema tejcsijét visszaaludt.

Még tegnap irt Margit,hogy ma 8:15kor lesz a császár neki.

Bikkmakk:akkor lehet hogy 2 baba lesz a mai napon? hogy vagy?fájások?
Vendég

Sziasztok!

Nagyon aranyosak ezek a picurkák a képeken. Jó gyönyörködni benne.

Ági az a baj emberek zömének az a véleménye, hogy egy bébinek fiúnak kell lennie. Nem is gondolkodnak, automatikusan lefiúznak mindenkit. Nekem a halálom, hogy mindig azt kapom meg hogy: „Nem baj hogy lány.” Pedig én lányos mamának tartom magam és úgy tűnik a természet is, igazán lányt szerettem volna, egy pici fiúval bajba lettem volna. Képtelen volnék elég vagánnyá nevelni.

Orew, Oui gratulálok a babához. Jó egészséget és gyors felépülést nektek.

Tegnap este nálunk is megvolt az első sírás. Valahogy ölembe fekve szopizva végül elaltattam hölgyikémet éjfélre. Aztán reggel 6-kor kelt cserébe csak enni. Remélem azért nem gyakran lesz ilyen éjszakánk. Ma megyünk méretkezni. Kíváncsi vagyok hol tartunk, nekem nincs itthon mérlegem fogalmam sincs mennyit eszik.

Bener: mi már 1 hetesen voltunk ortopédián ott írták fel nekünk. A terpeszbetétnek mindig rajta kell lenni-e. De picur észre se veszi simán alszik benne hason vagy háton. Oldalára fektetve viszont én nem altathatom őt, a csípője miatt. A kengyel is a nap nagy részében rajtuk van. Ha jók az emlékeim, akkor egy idő után napi 1 órát levehettem. Igazából az se zavarta lánykámat jól elvolt benne. De ez azzal is járt, hogy mire ő igazán elkezdett mozogni, addigra elhagyhattuk, mert nagyon korán kezdtük a kezelést. Mi 6 hetesen már az első kontrolra megyünk.

Irdab : diétát én nem túl szigorúan de tartom, figyelek hogy napi 5-ször egyek és hogy kb a mennyiségek is meglegyenek, ne lőjek nagyon túl a dologgal. De azért most már eszek kicsit több gyümölcsöt és egy-egy süti is lecsúszik. Lassan viszont megyek 6 hetes kontrolra. Azon gondolkodtam, ha diétázok és úgy lesz a kontrol, abból csak az derül ki hogy diétával jó a cukrom, viszont ha elkezdenék rendesen enni mondjuk utolsó héten, akkor az is kiderülne szükségem van e a diétára. Nekem mondjuk nem volt vércukormérőm, azt mondták az nem kell heti 1 mérés náluk bőven elég.

Szép napot mindenkinek.
Kismamiknak gyors és könnyű szép szülést.

Kenderike
Kép
kenderike

Hát nem babázom egyelőre....
Nem sűrűsödtek be a fájások, így nem mentünk be a kórházba.
Szegény férjem, bement ma is dolgozni, mint a mosott rongy.... :)

Nekem még mindig vannak keményedések, de már nem fájnak annyira. :? :? :?

Kép
bikmakk

Csajok,
én ma akkorát aludtam :lol: Este 10-kor lefeküdtünk (Levi fél 8-kor evett, 10-kor nem), és csak hajnal 3/4 2-kor kelt fel, vagyis 6 órát bírt kaja nélkül. Akkor fél óra alatt lerendeztük a kajcsit. Negyed 3-tól aludtunk fél 5-ig, akkor felébredt nézelődni, én meg észrevettem, hogy teljes ruhacserésre bekakilt. Keltettem apát, ketten gyorsan kimosdattuk, öt körül evett, negyed hatkor visszaaludt, és még mindig alszik. Én azért 8-kor felkeltem, mert Lili felkelt, és nem akartam tovább dögleni, meg amúgy sem vagyok fáradt.

Sissi,
akkor Margit már tuti babázik!!! Egy császárt lezavarnak fél óra alatt, nem?

Bikmakk,
azért arra jók ezek az éjszakák, hogy tuti nyílt valamit alatta a méhszáj, és majd mikor tényleg itt van az idő, akkor nem a nulláról kezded.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Húú, Bikmakk, ennek már fele sem tréfa, hamarosan babácska lesz!!! Próbálj pihenni, hátha újra beindulnak, legyen erőd a szülésre!! :wink: :wink:

Margitnak drukk-hegyek mára!!! :lol: :lol:

Irigykedve olvasom a szopis dolgaitokat, szuper lehet!
én úgy aludtam, mint a bunda. Viszont este annyira lent éreztem a mozgást, hogy teljesen elképedtem... :roll: Azt kérdeztem magamtól, basszus, hol kezdődik a méhszáj :?: :?:

valamit akartam kérdezni, de olyan az agyam, mint egy szita... teljesen elhülyülök a végére... :mrgreen: :mrgreen:

pusszancs mindenkinek
babácskák gyönyörűek!! kérünk még-még képeket!!!!

madaran

Lina :lol: :lol: alvás... Arany egy gyermek ez a Levi!!! :wink:

madaran

bikmakk:
Nekem meg ennel is durvabb ejszakam volt, mert 5 utan tudtam csak egyaltalan elaludni. :cry: Akkorra mar orak ota voltak 15 perces kozepes erossegu fajasaim. Elotte rendszertelenul fajtam, de eppen elegge, hogy ne tudjak aludni tole, pedig almos voltam. :roll: Nem jutottam el a furdesig, mert bealudtam... Most reggel ebredesnel is vannak meg kemenyedeseim, de mar nem faj szinte semennyire sem... :roll: Tegnap delutan ota mar hasmenesem is van megint, jelezven, hogy kemenyedgetek rendszeresen... 12-re megyek nst-re, hat remelem addig visszajonnek a fajo fajasok is, hatha latszik valami az nst-n. :rol:
Azert jo olvasni, hogy Te is alakulgatsz. :wink:

sissi:
Hat en is kivancsi leszek arra milyen lesz ha egymast ebresztgetik majd a tesok. :roll:

tundi:
Nagyon drukkolok mara!!!

linacska:
Irigykedve olvasom milyen jot aludt Levi. :)

anettoo:
Nagyon szepen no ez a kisfiu! :lol: Tehetnel neki uj vonalzot is ha majd egyszer raersz :wink:

noki:
Nekem anno a korhazban is mondtak mar, hogy ejjel ne pelenkazzak, csak ha kakil. Mondjuk Timi minden eves utan vagy kozben kakilt eleinte. :roll: A koldoket en mindig csak pelenkacserenel kezeltem, a nagy kezeles meg este furdesnel volt. Nalunk azt mondtak csak hintoporozni kell es napota egyszer alkoholozni, de tudom, hogy van aki mindig lealkoholozza...

flake:
Nagyon jol esett, amit irtal. Evvel biztattam magam tegnap ota, hogy visszagondolva nem lesz ez az ido hosszu...

dbea:
Ha elmennek szulni es Te kozben jossz a korhazba, keressel meg, jo?
Szuper ez a tablo! :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára baratodildi 2009.08.18 09:58-kor.

baratodildi

Linácska, szuper hogy ennyit aludt Levi éjszaka. Ezért is ne bánd, hogy ki kell egészíten a tejet, mert így többet tud aludni egyhuzamban. Mira most 4 napos, éjszaka evett éjfélkor, 2-kor, 4:30-kor, és reggel 8 körül, szóval hozzá azért kelni kell. Viszont egy angyal, evés után visszaalszik rögtön. Peluscsere nálunk sincs éjszaka, ezt már az előzőnél megtanultam:). Nagyon felébred rá, csak újabb szopi nyugtatja meg.
Nekem az fárasztó így a kórházból visszatérve, hogy Zora a nagylány rettentő anyás, nem is hajlandó nagyival lemenni a levegőre. Viszont nagyon szeretni Mirát, simogatja, fürdetésnél, pelenkázásnál segít, puszit ad neki, rettentő jó érzés...:)
A nőgyógyász szerint 2 hetet mindenképp pihennem kell, nehéz szülés volt, és ugye Mira is nagyon nagy volt. Lina, neked hogyhogy nem kell pihenned, Levi is óriási volt, nem?

Kenderike, azért az jó, hogy csak 4 hetesen volt az első vígasztalós sírás:).

Bikkmakk, hajrá, szerintem nagyon hamar szülés lesz ebből! Ne keseredj el, néha az igazi vajúdós fájások is enyhülnek, aztán újra megerősödnek. A szülőszobán én is mondtam párszor a férjemnek, na menjünk haza, mert alig érzek valamit. Aztán mégiscsak baba lett belőle.

Madaran, már neked sincs sok hátra!

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés, ma kicsit valamiért nyűgösebb vagyok a szokottnál...

Kezdem már érezni, amit mondtatok, hogy milyen idegesítő, amikor mindenki kérdezgeti, hogy na, mikor lesz baba?? Ha tegnap nem mondtam el hússzor, akkor egyszer sem... :evil:

Már megint itt jártak az asztalosaink, simán becaplattak a hálószobába a fehér szőnyegünkre cipővel :evil: :evil: Nem értem, ezekre otthon nem szól a feleségük, hogy oda tán nem kéne???

Annyira idegesítő, hogy már mindennel készen vagyunk, a lakás csillog-villog és csak várunk, várunk...

Ildi: megyek be 20-án 9-re a dokimhoz, megvizsgál, addigra már tuti bent lesztek :D Ha éppen nem szülsz, akkor megkereslek!! (Priviben megírod a teljes neved? Mégsem mondhatom, hogy Baratodildit keresem :D :D )

Velünk egyébként minden ok, néha keményedik a pocim, de egyébként semmi.

Bea

Kép

Kép
dbea

Nekem is átváltott a vonalzóm szövege :D

Kép

Kép
dbea

Sziasztok

Megjártuk védőnénit és doktornénit, mindenki elégedett a hölgy teljesítményével. 3200 g volt születésekor most 4450 g. Csináltam is gyorsan magamnak egy szép kis táblázatot jól lássam hogy alakulunk.

Kép
Így hízok :)

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok Lányok!

Én is itt vagyok! Vasárnap engedtek haza minket. Marcus nagyon jó baba kis angyalka, kicsit sárga, volt is szoliban egy éjjelt de semmi gond nincs már. Sajnos nincs még net az új házban ezért nem tudtam és tudok jönni. És még nem is tudtam bepótolni az olvasást,mindenkinek köszönöm a drukkokat és a dícséretet. Amint lesz netünk jövök és bepótolok mindent.

Nagyon szépek a babák.
Aki még nem szültek azoknak mennek a drukkok.

Puszi
Beus
beusmimi

Sziasztok!

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Jövök egy kicsit panaszkodni.... :? Úgye nekem mindkét szülésemnél a gátmetszés,varrás ,repedés elkerült...na nem tudom,hogy ezért e vagy nem de belül az izmok teljesen elnyultak...és hát...kilóg belőllem egy pingpong labdányi valami..ami valószínű valami fal..mondta a doki a nevét de olyan ideges lettem,hogy meg se halottam milyen fal :oops: .Nem a nőgyogyi vizsgált meg hanem a gyerekorvos szept.-be lesz a nőgyogyim és a szülésznőm is .Na ez a doki azt mondta tornáztassan de kevés az esélye.hoy ekkora visszahuzzodik és szerinte csak a plasztika fog segíteni.. :oops: Nem fáj meg minden csak nagyon csúnya olyan mintha alul átmentem volna fiúba :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok
Rilla most írt ,hogy beindult neki a szülés!
Hajrá Kristóf!!
:D:D:D

Kép
noki&potyi

Beus!
Örülök ,hogy már otthon vagytok!
Ha van időd akkor jelentkezz :D
Bim-bam
Ez szörnyű , nem is hallottam még ilyenről :shock:
És mikor lehet a plasztikát megcsináltatni?
Ahhhh....te szegény!

Kép
noki&potyi

Rilla, megy a drukk ezerrel!!!
És noki, köszönjük a híradást!

Ildi, hát akkor alakulunk.... :)
Rilla meg jól beelőz minket... De nem baj, gondolom, már ő is nagyon várja a kis pöttyöt.
Én most ébredtem fel, aludtam másfél órát. Eléggé kellett, minthogy éjszaka összesen egyet aludtam, 1-2-ig.... :(
Viszont semmilyen fájásom nincs már, elfújták.... :(
Ildi, kíváncsi vagyok, mi volt az nst-n, írd meg hamar, ha hazaértél! Ha egyáltalán hazamész még..... én drukkolok, hogy ne.!

Flake,
nekem is nagyon jól esett, amit írtál, sokszor gondoltam rá azóta is... :)

Bim-bam,
nagyon sajnálom a méh-előreesést.
Reméljük hamar meggyógyítanak...

Margit reméljük már jól van, és babázik! Vagy ez császár után nem olyan könnyen megy...? Goldplasték vajon mikor mehetnek haza?

Kép
bikmakk

Ja és Flake, nem írtam, de Ábel annnnnyira szép kisbaba ezen a képen! Nagyon elolvadtam, amikor megláttam!

Kép
bikmakk

Rilla,
mennek a drukkok!

Oui,
nekem senki nem mondta, hogy szigorúan pihenjek, pedig eddig szerintem tartom a topicrekordot súlyügyileg :lol: Igazából nem is nagyon tudnék pihenni. Amikor úgy érzem, ledőlök egy kicsit, de ennyi. Szerencsére az éjszakák nem olyan vészesek, miután rájöttünk, hogy túlöltöztettük Levit, és csak azért kel, mert szomjas. Most, hogy épphogycsak adtunk rá ruhát, most aludt is rendesen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Húú, Rilla, mennek a drukkok!!!! HÁt, Te sem várod meg a tűzijátékot!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Újra elkezdtem takarítani...ÁÁÁÁÁ! :roll: :wink: asszem, ablakpucc is lesz...
dbea :? ez már tényleg idegesítő. Minden készen, baba meg tök jól elvan odabent... De hát, Ő tudja, mikor szeretne kibújni.... :roll: Remélem, azért a karácsonyt nem várjuk meg... :roll:
asztalosok :evil: :evil: bunkó parasztok.... Nálunk a kéményseprő gondolta két hete, hogy megnézi a padlást... amihez persze keresztül kell menni a gyszobán... nem is voltam kiakadva. :evil:

Bim-bam :shock: hogy mi?? vmi fal??? én sem hallottam ilyet, és fáj is???

madaran

Igen, ahogy Bikmakk irta méhelőreesés ááá nem fáj csak állandóan pisilnem kell mintha megint babás lennék és a menésnél érzem,hogy van ott valami :oops:
Ma elkezdek tornázni intim,kriston tornát de nagyon durván előre esett és szerintem ez ha vágtak volna akkor lehet,hogy elkerülhető lett volna .
Bikmakk szerinted?Látom te ebben a témában is jártas vagy :P
Nekem mindig van a szülés után valami :oops:
Egyszer bennem hagynak dolgokat ..most meg ez.. :roll:

Rilla mennek a drukkok ügyi leszel :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

ma asszem én is ingerültebb vagyok valamiért, mint szoktam. Minden kérdés idegesít. még válaszolni sincs kedvem... mert magam is unom, hogy azt mondom:
még nem akar,
még egyben, majd
még van két napunk,
nem maradtok le semmiről, stb...
.
asszem szülés után meg a látogatásokkal leszek így. Neheze fogom elviselni, hogy mindig jönni akar valaki megnézni... :roll: Pedig valahol tök természetes és érthető.

Babások! Nincs ezzel gond? Hogy szerelitek le a látogatókat? vagy még nem jelentkeznek, hogy megfogdossák a picúrt????

na jó, folytatom a takarítást.... Egy kis Radioheadot hallgatok hozzá. Az az egyedüli, ami feldob. Remélem, Zsiginek is tetszik. Valahogy Halász Judyhoz és társaihoz most nincs kedvem... :roll: :roll: :mrgreen: :mrgreen:

madaran

Sziasztok!

Jöttem kicsit, bocsi mindenkinek, de panaszkodni fogok! :cry: Ahhoz képest, hogy három gyerekm van tök jól vieselném, ha nem lennének a rokonaim! Teljesen átmentek idiótába, úgyhogy most ki lettek tiltva, mert túl sok volt már, még az anyukámból is!
Tegnap voltunk a gyerekorvosnál, mindent rendben talált és híztunk is, amennyit kell! Na de délután a csendes kisororszlánom átváltott nyűgösbe, egész délután szinte kézben volt, állandóan bújt, mint egy kiscica! Éjszaka szintén balhé 4-ig, állandóan szopizni akart!

Reggel evett 9, 9,30 körül és onnantól kezdve nyugodtan nézelődött, nagyon ari volt! Aztán pont mosogattam, amikor szóltak a gyerekek, hogy bukott Minike! Rengeteget bukott és mire felkaptam folyt orrán, száján, és úgy fuldoklott, hogy az valami brutális volt! Először nem ijedtem meg, de negyedóra elteltével is fuldoklott és csak néha-néha bírt sírni! A végén már megijedtem és hívtam apát, hogy húzzon haza, menni kell a dokihoz(5 percre van tőlünk és pont rendelt, hivtam, hogy megyünk) hazajött motorral, beültünk a kocsiba, de az meg b@szott elindulni, be kellett tolni! Ilyen még nem volt, persze mikor, ha nem most! Megvizsgálta és azt mondta nincs nagy baj, de emeljük meg az ágyat és kaja után lehetőleg inkább tegyem a hordozóba! Ja és az a baj, hogy 100 g-ot eszik és ő 2660 g volt tegnap, tehát neki az nagyon sok! Most vissza kell fognom egy picit! Hát nem lesz könnyű! Csajok én annyira megijedtem ,pedig nem szoktam, de utána teljesen kész voltam!

bocsi, hogy így rátok zúdítottam, de kész vagyok nagyon, minden összejön most nagyon!

rilla: drukkolok nagyon, hogy minden rendben menjen! Lehet, hogy már meg is született a bébije?!

sissi: Ati nagyon kis ügyes, hogy ennyit hízott már! Nagy puszi neki!

ja a kiscsajom azt játsza, hogy nem szeretett a jobb cicimből enni, most nagy kinlódások árán már egyre többet eszik a jobb oldaliból is! Azt hiszem irdab írta, hogy ő is ezzel küzd! Ne ijedj meg, ki kell tartani és egyre jobb lesz!

margit: remélem minden rendben ment a szülésednél, már most biztosan babázol! jó lenne tudni, mi van veled!

sajnos kevés időm van a három manó melett, olvaslak benneteket, de nem nagyon tudok írni, segítségem nincs, de tennivaló az akad rendesen!

De megpróbálom a szüléstörténetemet ma leírni nektek, mert olyan tök jó volt!

kovisziszka

Sziasztok!

Rilla,mennek a drukkok! :) PEdig te nagyon 20án szerettél volna menni,de sebaj Kristóf fiú máskép döntött :)

Ildi,nekem holnapra kell a drukk! :) Ma Margitnak van a programozott császija :wink: Neked mikor kell befeküdnöd vagy nem is kell? :roll:

Lina,de jó,hogy ilyen jót pihiztetek! :) Holnap üzenhetek neked?

Bim-bam,nem írigyellek,de azért majd mutasd meg a nődokinak is...lehet,hogy azért nem kell plasztikázni.

Kenderike,szépen hízik Livi csajszid :)

Bikmakk,jajj de jó,hogy alakulgatsz!mikor kell megint dokihoz menned?
Nálunk császi után akkor hozzák a nővérek a babucit ha kajcsi idő van.És amíg az őrzőben vagyunk.
(6-12-24óra) addig a babák bent vannak a csecsemősöknél.

Dbea,nagyon klassz a tábli :) Köszi,hogy csinálod! :)

Kép
Kép
tundi24

Bim-bam:
a méh-előreesés csak egy nagyon általános megfogalmazás, lehet (és reméljük), hogy nem ténylegesen a méhed esett előre, és nem a méhszáj látható a hüvelybemeneten kívül, hanem a hüvely mellső vagy hátsó fala.
Mindenestre ez tulképp egy sérv-szerűség, a medencefeneket tartó egyik fő nagy izom gyengülése okozza, ami szülés után is sajnos sok mindentől lehet.
Az intim torna már nem nagyon segít ezen - inkább a megelőzésére jó.
Nagyon nem értek a témához, csak ami az egyetemi évekből rémlik, de szerintem mindenképpen plasztikára lesz szükség. De azért az nem nagy tragédia, ne legyél elkeseredve.

Tündi,
drukkolok neked holnapra!
Nekem holnap kell legközelebb mennem, pedig nagyon reménykedtem, hogy arra már nem kerül sor...
Azt mondta tegnap, hogy 10 nap után fog beküldeni a kórházba, hacsak nincs rá valami különösebb orvosi ok, hogy hamarabb.
Az még egy hét... :(
És ki tudja, a kórházban hogyan döntenek majd.
Szóval.... drukkoljatok kérlek, hogy beinduljon a babácska magától is...különben ki tudja, mikor látom...

Kép
bikmakk

sziasztok!

a babás képek annyira aranyosak. Nyugodtan rakjatok fel sokat.

Tündi: Picit irigyellek, hogy holnap már babázol. Remélem azért a héten nekem is beindul valami. Előre is sok erőt kívánok neked.

Koviszka: Sajnálom, hogy Minikével ilyen gondok vannak. Csak azt nem értem, hogy lehet egy ilyen picibabát visszafogni az evésbe. Akkor most cumisüvegből kell etetned, hogy lássad mennyit eszik?

Bikmakk, Baratoldi: drukkok, hogy beinduljon a szülés!

Bim-bam: jobbulást.

Kép

Kép
ádibaba

Sziasztok!

Bocs,hogy most jövök,de apa itthon volt és nem engedett a gép közelébe.

MARGIT:2009.08.18Á MEGÉRKEZTEM 08:50KOR A NEVEM SZEKERES BOTOND ATTILA 2860 GRAMMAL ÉS 55 CM ÉN IS ÉS ANYA IS JÓL VAGYUNK.

Végül altatták,az injekció miarr mert azt mondták,hogy nagy a kockázata,hogy bevétzik a gerince.Kisfiát csak 3kor fogja látni.
Tümdi drukkol neked holnapra.

RILLA:DRUKKOLOK!!!!

Kovisziszka:nekem is ma hányt egy nagyon Ati persze én is jól megijedtem.Mivel apának 2 napja hasmenése van.
Nekünk eddig semmi kop-kop.
De azóta már evett és nincs semmi baj.Inkább az lehetett,hogy hirtleen vettem fel és böfi nélkül tettem a mérlegre.

Ati a délutáni 140után kb 9kor szopizott 50et majd csak 1/2 3kor kelt fel.Ezért nem vagyok fáradt a korai keléstől.

Csilla:remélem nem kell plasztikázni.De szeptemberig nem szeretnéd senkinek megm,utatni?

Lina:nagyon jó fiú Levi.
Bevallo éjjel én is azért neki üvegből,mert akkor tuti alszik4-5 órát egyben.

Bikkmakk:remélem kisfiad nem várja meg a jövő hetet.Bár amit irtál eléggé biztató.

Goldplastnak tegnap irtam de nem válaszolt. Remélem már otthon vannak.

Nócikáról egy kis hir:Regit ha jól emlékszem 1-2 hete átvitték a Jahn f kh-ba ott sajna csak 2szer láthatja 1 nap.
Kiderült,hogy a lélegeztőgép miatt megsérült atüdeje.Emiatt esik még neki az oxigén szaturáció.Szegény nagyon megijedt a durva,hogy pénteken tudta meg addig senki nem meondta neki.
Nincs nagy baj,de emiatt még nem mehetnek haza a 2 kilót már Regi is meghaladta.
Tegnap végre Ő büfiztethette,tudom ez nem nagy szám,de neki olyan ez mint vmi csoda.
Azt mondták,hoghy kb 1 éves korára rendben lesz a pici tüdeje.
Vendég

ádibaba: mérem, hogy mennyit eszik, még jó, hogy hétvégén kaptunk mérleget! 15 perc alatt eszik 60-70 et, na annyi most éépen elég volt, de azt mondta a dokinéni, hogy akkor inkább sűrűbben együnk. hát remélem, hogy nem lesz még egy ilyen!az a baj, hogy nem mindig büfizik, és emiatt jött vissza! most is tartogatom, de semmi! úgyhogy most hordozóba teszem, hogy ne nyelje vissza, ha feljön valami! az ágyat a fejénél meg kell emelni, ha apa hazajön!
elvileg most ha igy csináljuk a dokinéni szerint nem lesz gond

kovisziszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?