Új privát üzeneted érkezett!

Segitsetek kerlek.
Megjott a cukor eredmenyem.
Egy jopar a hatarertek felett van.
Tudjatok, hogy mi micsoda es baj e?
WBC 10,9
GRAN 8,2
SULLYEDES 44 MM/Ó
TRIGLICERID 2,1 MMOL/L

Magi
Vendég

Noémi: nekem most 7,41 lett, de az én papíromon a határérték 6,valamennyi volt. A dokim mondta akkor, hogy nem kell olyan szigorúan venni, mert általában 7,8 szokott lenni. Ráadásul 1,5 órával az éhgyomri után lett levéve, nem 2 órával. Azért azt mondta a doki, hogy figyeljek oda, arra, mit eszem.

Ágynemű: takarót én is majd csak későbbre gondoltam, hálózsák azért jobb, mert a takarót lerughatja magáról, nehogy megfázzon éjjel.

Hízásról még annyit: amikor a 4. hónap végén 3,5 kilónál tartottam pluszban, megkérdezték, hogy nem kevés az egy kicsit?? Most már akkor az is baj, ha keveset hízik a kismama, az is, ha sokat. Akkor most hogy is van ez?Kép

Lau
27+1
lau

Sziasztok mamik Kép
Kb. két hete nem jelentkeztem, de most úgy nagyjából visszaolvastam.
Látom megint ezek a fránya kilók vannak terítéken Kép
Kispapa művelődött az apafejen és nagyon vicces "Dehogy híztál drágám" beszólásai vannak.
Egyébként én így a 30. héten 10-11 kiló körül járok, de egyáltalán nem érzem, sőt tegnap felhúztam egy pocak előtti farmerem, hogy combra és fenékre jó-e és jó, persze hasra nem.
Védőnőm szerint nagyon csini vagyok, dokim meg azt mondta, nyugi a baba is nő rendesen, nehogy diétázzon!
Egyébként unokahúgom, aki ugyanilyen fazon, mint én, 17 kg-t hízott első babájánál, amitől akkor teljesen rosszul volt, de utólag mondja, hogy hála égnek, hogy hízott, mert szoptatás alatt egy év után mínusz három kiló volt a kiinduláshoz képest.
Szóval lányok, nyugi magamnak is azt mondom. max. végre életemben először muszáj lesz kipróbálnom, milyen is az, ha fogyókúrázni kell az ember lányának Kép Kép

6-os határérték: 180 cm-es 35 éves 80 kilós férfire van számolva. Kismamáknál 7,8 a glükózos esetén.

Mi jól vagyunk, kopp-kopp, de még nincs 3,. harmados kínom, dolgozok mint állat, bébi mozog, mint kisördög, kicsi kutyusaink pedig híznak, mint a malacok.
Vigyázzatok magatokra!
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Én csak annyi ruhát veszek amiben kihozzuk a kórházból.(Hosszú újjú bady,hosszú újjú rugi,kiskabát,sapka)Kispléddel betakargatva indulhatunk haza!Itthon:hosszú újjú bady,zokni,kisnaci.És lehet élni a hétköznapokat.
Remélem nyugis baba lesz!Olyan ez mint egy "zsákbamacska".Csak akkor tudjuk meg milyen mikor otthon vagyunk.
Légzéstechnika:én nem tanultam de amikor még csak kicsik voltak a fájások a szülésznő elmagyarázta,hogy kell csinálni.És sikerült.Szülés közben is mindig mondta,hogyan vegyem a levegőt.Az apró légzéseket meg éreztem mert az erős fájásoknál ha sűrű pici levegőt vettem elviselhetőbb volt.Ami a legjobban esett,hogy a szülés végén megdicsértek,hogy milyen ügyes voltam.Féltek tőlem mert fehér bőrű és vörös hajú vagyok.Állítólag azokkal sok gond szokott lenni.Szerencsére nem volt.És csak remélni tudom,hogy most sem lesz.
Most kelt fel a kislányom és nem tudunk pancsolni mert elbújt a napocska.Még az a jó,hogy ma nagyon jó napja van és nem kezdett el hisztizni.Cserébe tanulunk egy új verset.
Pénteken megyek UH-ra remélem kiderül ki lakik a hasamban.Szeretném megtippeltetni a súlyát is.Nagyon várom.Utolsó harmadba érkeztem.Hamarosan itt a nagy találkozás.....
GnéKriszti
gnékriszti

WBC fehérvérsejt
Fehérvérsejt szám, fvs (White Blood Cell, WBC)
Normális érték: 4 - 10
GRAN granisteron (plazmafehérje)
süllyedés a vér alakos elemeinek süllyedése a plazmában
Triglicerid (zsírsav)olyasmi mint a koleszterin
1,7 alatt normál 1,7-2,3 határérték 2,3 fölött magas
Ennyit tudokKép
fantikbaba

Sziasztok!

Macsek11,
nekünk nem volt annak idején 56-os badi, csak 62-es, de abból legalább egy hétre való, ha egy nap mosni kell többször, azért legyen másnapra száraz. Rugiból szintén.

Cukorvizsgálat: én ma reggel voltam, holnap reggel megyek az eredményért. Szerencsére nem kellett bebumliznom a Péterfybe a vérvételre, hanem a Nagykovácsi Kórházba mentem, amúgy is oda szoktam menni, ott nem kell sorbanállni sem...

Magika,
azt hiszem, az otthoni gépemen van valahol egy laboreredményes weboldal bebookmarkolva (hurrá, éljen a szép magyar nyelv...Kép), majd megnézem, jó?

Súly: hát én a terhességet 68 kilóval kezdtem (de már előtte is annyi voltam, épp fogyókúrába akartam kezdeni, Hanga január közepén hagyta a bba a cicizést, mikor Kistesó kopogtatott:D. Úgyhogy a diétával felhagytam....szóval én most, a 23. hét végén, 69,6 kg vagyok (tegnapi mérlegelés szerint), úgyhogy egyáltalán nem híztam sokat, viszont múltkor azt mondta a doki, hogy mintha ödémásodna a lábam, javasolja a sómentes étrendet...amit azért elég nehéz betartani.

Ágynemű: pici babának tök fölösleges, szuper a hálózsák. Egyébként érdemes azt az ágyneműgarnitúrát megvenni, amihez a nagyobb méretű paplan tartozik, szekrényben eláll, mert az később jó lesz, a fejvédő meg pici korában, úgyhogy végül is megériKép. Amúgy megfázni biztos nem fog, de mondjuk azért célszerű a kórházi hőmérsékletről "leszoktatni" a babát otthon, hiszen egészségtelen azért egyfolytában 25-26 fokban lenni otthon, napközben bőven megteszi a 20-21 fok..

Üdv,
Szila

ui.: ja, babakelengye ügyben itt van a kislányom, Hanga portájaKép : www.hanga.ngo.hu
szila

Szila: szerintem is sok a 25-26 fok, de mi lakótelepen lakunk, szóval télen nálunk ez az állandósultKép Nem lehet szabályozni, apósom csodálkozik is, hogy mi tél közepén is rövidnadrágban, pólóban flangálunk itthonKép Aztán mikor jön hozzánk, vetkőzikKépKép
Viszont, mivel ők családi házban laknak, szinte mindig 18-20 fok van náluk télen, mindig féltem, hogy megfázik a fiam. Ugye, a meleghez van szokva, és ott náluk sosem mertem átpelenkázni, csak ha nagyon muszáj voltKép

Kriszti: tényleg nagyon elment az idő, lassan mi , az őszi babások is készülhetünk a nagy találkozásraKép
Nyári babás topikban hihetetlen a pörgés, a babák bújnak elő szép sorbanKép

Most itthon vagyok, fiúk lementek a játszóra, nekem meg pihennem kell itthon, férjecském nem enged sehovaKép
Lau
lau

Edit: szia megintKép
akkor nem is olyan magas a cukromKép Azért odafigyelek arra, mit eszem.
Férjemet is felzavarom az apafejre, mert múltkor, mikor mondtam,h ogy ugye, nem nőtt a fenekem, az volt a válasza: "Nem baj, majd lemegy..." Felvilágosítottam, hogy a helyes válasz: "Nem drágám, istenien nézel ki"KépKép

Lau
lau

Sziasztok!

En eleinte nem tettem halozsakba Lackot, szvsz egy pici babat eleg nehez belebujtatniKép Az elejen nem tudjak am lerugni magukrol a takarot, az majd kesobb jon, ha elkezdenek mozgolodni, az elejen megteszi egy pled is takaronak. Persze ez szvszKép

orsoly
orsoly

Fantikbaba!

Koszonom.
Mi van akkor ha a sullyedes hatarerteke 20 nekem meg 44?
Vendég

Sziazstok!
Ha már kitértetek a labor eredményekre:
Tudja valaki, hogy mit jelent, ha a vizeletben üledék volt, azaz FV és VVT (szerintem fehér és vörösvérsejt) ill, mi a CRP? Erre ráadásul értéknek a Reag. H-t írta a labor. Netes dokiktól érdeklődtem, egyik válasza értelmezetelen, mert nem olvasta el rendesen a kérdéesem, ugyanis Reag.H-ként szólított meg.
A másik még nem válszolt. Dokim nem akarom ezzel zaklatni, remélem tényleg nem lényeges dolgok, mint ahogy én is gondolom.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi:
lényeges dolog, mindenképpen szólj az orvosnak!! Igen, fehér- ill. vörösvértestről van szó.
Nekem kétszer is volt ilyen, el is küldött urológushoz. Kaptam rá antibiotikumot, el is múlt utána, és most már kb. 2 hónapja rendben vagyok.
Nem veszélyes dolog, de húgyúti fertőzésféle lehet. Nekem az urológus azt mondta, hogy ilyenkor a hüvelyváladékozás bővebb, ezért fordulhat elő ez.

Magika: a süllyedés miatt szerintem kérdezd meg az orvosodat.

Nem akarok okoskodónak tűnni, de ezeket nem szabad elhanyagolni!

Lau
lau

Magika,

Nekem 60 mm/h a süllyedésem. Nem szóltak rá semmit. Állítólag terhesség alatt amúgy is magasabb. Egyébként úgy tudom, hogy normál esetben (nem terhes) gyulladásra utal, ha a határérték felett van.

Moncsi
minike

Na, nem tudom műkszik e?
http://www.weborvos.hu/cikkonly.php?action=nyomtat&cid=23898
Kész laboros leszek a végéreKép
fantikbaba

Moszi,
a vizeletben a fehérvérsejt, és vörösvérsejt jelenléte húgyúti fertőzésre utalhat, mindenképpen ismételni kellene, vagy a dokid biztosan megmondja mi a teendőd. A CRP (C-reaktív fehérje), bakteriális fertőzéskor emelkedik. Mindenképpen szólj az orvosnak, mert terhességben nagyon gyakoriak a húgyúti fertőzések. Ilyenkor a vizeletben pozitív lehet a nitrit is.

Magika,
a fehérvérsejt (WBC), granulocyta, és a süllyedés mind emelkedhet valamilyen gyulladás következtében, de terhességben minimálisan emelkedhetnek egyébként is. Az én vérképemben is emelkedett a WBC és a gran. is és az orvos nem törődött vele, úgyhogy biztosan nem baj ha nem foglalkoznak vele. Viszont a süllyedés elég magas ahhoz, hogy szerintem minnél előbb kérdezd meg az orvosodat, hogy mit tegyél. Lehet, hogy nem is kell vele foglalkozni. A triglicerid pedig terhesség alatt emelkedik, maximumát a 7-8. hónapban (30. hét) éri el, szülés után 8 hét alatt visszatér a normálértékre.
Remélem tudtam valamit segíteni!

Mindenkinek szép nyári napot kívánok!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Szép jó reggelt mindenkinek!

Most számoltam össze, asszem uh-gyakoriságban überelek mindenkit. Eddig 10 volt, hétfőn lesz a 11., szerdán magzati szív uh. (12.) A lombik miatt 10 hetes korig nézték 3*, aztán meg mindig volt valami, amiért aggódni és uh-zni kellett.

Marica, csak nem Te is Komárom megyei vagy? Tatabányán éldegélek.Kép

Most jelenleg nem történik velem semmi, csak olvasgatlak Titeket.

Eszter (23)
eszter28

Sziasztok!
Tegnap délután megszült a barátnőm,csak sms-t küldött nem tudtunk beszélni de teljesen a hatása alatt voltam a dolgoknak.Már annyira várom,hogy beszélhessek vele érdekel minden részlet.Ő is a második babáját várta és az új dokink is ugyan az.Nagyon izgatott vagyok!
Tegnap simogattam a pocakomat(nem érdekel,hogy állítólag nem szabad)és a picikém a tenyerembe nyomta a hátát.Holnap megyek Uh-ra.Nagyon várom!
Legyen kellemes a napotok!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!
Kösz az infókat, én is arra gyanakodtam. A nyaralás után, nem sokkal érzékeltem, hogy siekrült egy fertőzést összeszednem, de azóta normál módszeremmel (intim lemosó) majdnem kigyógyultam. Persze jövő héten még konzultálok a dokimmal is.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Nos tegnap megvolt az UH!
A verrel rendben van minden. Annyit mondott az orvos, hogy ez terhesseg alatt teljesen normalis. Kép
A labdagadasomra is azt mondta, hogy nem veszes. Nem nyuzott a hizassal sem. Kép
A baba is jol van. megfordult, fejjel lefele van.
1116g. Kép
Jo nagy!
A bordaim alatt 2-3 cm-rel van a feneke.
Hat ezert is nyomja a gyomrom. Kép

Magi (28)
Vendég

Sziasztok,

Szobahőmérséklet.
Múlt héten voltunk a Madarász kórházban légzésfigyelővel kapcsolatos előadáson (mert ugye mi a fenének veszünk, ha gőzünk nincs mit kell csinálni, ha ne adj isten el kezd jelezni).
Itt is elmondták, hogy a babákat nem szabad se túl öltöztetni, se a szobát túlfűteni és naponta jól át kell járatni a levegőt a szobában (szellőztetés).
Anyáink nyomán, annyi ruhát adjunk rá, amennyit magunk is felveszünk (icipicivel többet, mert ő nem mocorog az elején).
Jó munkát, kellemes napot, megyek fogorvoshoz Kép!
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Eszter: csalódást kell, hogy okozzak Kép, én Bács-Kiskun megyei vagyok, kiskunfélegyházi. De gondolom nem is nekem akartad cimezni a kérdést, mert én már régóta nem irtam. Olvasó üzemmódban vagyok leginkább! Hasonlóképpen, velünk sem történik most semmi különös, és most pont ez a jó! Kép Szépen növesztgetem a babánkat, aki ezt jó határozott rugdalódzással hálálja meg! Kép Annyira tetszik!!! Gondolom ezzel Te is igy vagy! Nagy a nyüzsgés a pocidban? Kép Vagy inkább nyugis babák?

UH: eddig 7-szer voltam: 5, 6, 12, 20, 21. héten, meg 2x tanácsadáson is "bekukkantottunk"! De hamarosan újból mehetek, mert a 20 hetesen (amit 2x is megcsináltak: az egyiket itt Kkfházán, a másikat Szegeden, ahova dokihoz járok!) nem birta behozni a doki a szivecskéjét, alapos vizsgálatra! Szerencsére Félegyházán ezt az egyet biztos, hogy megnézte az orvos, még mutatta is a monitoron, hogy hol van a billentyü, meg a 4 kamra Kép! Ugyhogy remélem nem is lesz semmi gond, csak jól kell helyezkedni a bébinek, hogy vizsgálható legyen! A nemét meg még mindig nem akarja megmutatni! De fö az egészség!!!

Lau: Nálatok napközben is ilyen jól fütenek? Felénk inkább csak du. van a csucs! Nagyon meg vagyunk elégedve a lakótelepi hömérséklettel (na nem nyáron! Kép ), mi nem szeretjük a hideget. Anyukámék családi házban laknak, ami csak nyáron jó, télen én is veszettül fázok ott Kép! De majd a konvektor mellett pelenkázok, annyi idö alatt majdcsak nem fázik meg a baba!

En is hálózsák párti vagyok!! Ezt biztos nem rúgja le, és nem is csuszik bele! A nagylányom (még 1-2 évesen is aludt hálózsákban) még járni is megtanult benne Kép, nagyon jópofa volt!

Na befejezem, mert ma még dolgozni is kellene egy kicsit!

Marica
marica69

Marica, bocsika, tényleg Ibolynak akartam címezni! Kép Nagyon szétszórt vagyok ma! Azért Bács-Kiskun sem rossz hely!Kép
Az ember tényleg tud örülni az eseménytelenségnek is, mert akkor legalább rossz nem történik.
Babák mozognak, bár inkább olyanok, mint a kisvakondok, szépen lehet látni, hogy mozog anya hasa, vándorolnak ide-oda, nem rugdalnak sokat.
Az egyik mindig a köldököm környékén piszkálgat, az nagyon rossz!Kép

Lányok, akkor azt mondjátok, ha hálózsákban alszik a baba, akkor tényleg nem is kell ágynemű? Én is hálózsák-párti vagyok, de fejvédőt szeretnék azért. Azt meg gondolom külön nem lehet kapni.
eszter28

A Brendonban azt hiszem lehet külön is kapni, de ha az ágynemű garnitúra később azért jó lesz.KépA fejvédő halózsák mellett is kell.
Most épp takarítok és mosok, jövő héten festik a lakást, akkor megint Kép Meg át kell variálni a szobát, megkeressük mit hova tegyünk.
Noémi
30+4
fantikbaba

Sziasztok!

Ruhamennyiség: nekem fogalmam sincs mennyi kéne, mert mostanra kb. 20 body és 20 rugi gyűlt össze 56 és 62-es méretekből összesen. Szóval biztosan nem lesz hiány. Annak viszont örülök, hogy nem kell gyakran mosnom, mert a szárítási kapacításunk télidőben meglehetősen korlátozott...
Viszont Szila írta Hanga portálján, hogy a kórházban úgyis kapnak ruhát a babák. Én Nátánnál ezzel kicsit megjártam, mert ugyan kapott, de olyat, hogy egyáltalán nem tetszett (most nem elsősorba színre). Ugyan nyár volt, és nem kellett meleg ruha, de egyik nap pl. adtak rá egy pólót, ami persze minden alkalommal feljött a derekáról. Később meg kapott egy frottír rugit alsóruha nélkül (amit én nagyon nem szeretek, mert a frottir dolgok belül és érdesek, kellemetlen tapintásúak, rugit amúgy sem adnék rá body nélkül). Lehet, hogy én vagyok túl nagy igényű?KépKépKép Mindenesetre behozattam apukájával két bodyt, és az úgy OK volt nekem...

Eszter!

Bizony, bizony teljesen felesleges. A feje alá párnát úgysem kel tenni...
Kivéve ha olyat találsz, amiben van fejvédő és ágyneműből az a méret, amit 3-4 éves korában tudsz használni (90*130-as takarónak kell benne lennie). Szerintem létezik ilyen (sőt majdenm biztos vagyok benne, mert a Brendon katalógusban láttam ilyet).
Ja, egyébként Noémi jól írja, náluk lehet külön fejvédőt is kapni, sőt többféle méretben is. Ha pl. valaki egy Brendon kollekcióból (persze nem csak ezeket árulják) akar részeket megvenni, ált. azt is meg tudja tenni (ált. csak a baldachin az, ami semelyik kollekcióban nincs külön, csak ágyneművel együtt), bár nem az összes kollekciónál...
Orsoly írta, hogy nehéz beletenni a babát: vannak olyan változatok, ahol szinte az egész kettécipzározható vagy patentolható (pl. az oldalán), ezek annyira kiteríthetők, hogy csak rá kell tenni a babát és összehúzni, azaz szerintem elég könnyen megoldható. Nekem egyik gyerekem sem volt annyira nyugis, hogy biztosan ne rugja le a takarót...

Orsoly!

Még jó, hogy ennyiféleképpen lehet helyesen csinálni. Így legalább jól megkavarjuk az elsőbabás kismamákat!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lanyok!

En fogok venni olyat, ami fejvedo, zsebes es az agy szelere lehet csatolni. Van benne nagyon lapos parna es pici takaro.
Azert is erdekel, mert en gyerek koromba mikor mar kinottem a kicsi takarom, akkor is azzal aludtam, de mar nem mint takaro, hanem mint az elvalaszthatatlan kendom. Igy ha nagyon elkopik, nem kar erte, hogy megvaljak tole. Kép
En 4-4,5 eves koromig cipeltem magammal. Kép

Ha az velem volt nem volt gond, akar hol ott lehetett hagyni. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
Úgy tudom, a cukorvizsgálat (vagy minek hívják hivatalosan) nem annyira időhöz kötött, de általában a 26.-27. hét között végzik, ugye?
Köszi.
Liv

Kép

Kép
liv

Liv!

Igen akkor szoktak! Kép

Magi
Vendég

Eszter!
Én érdi vagyok,csak a lánykáim a napközis táborral mentek Tatára.Fantasztikusan érezték magukat,én meg sárgultam az irigységtől..A suliban van ez a tábor és minden szerdán busszal mennek valahova.Jövő héten Lepencére mennek strandra.Az is jó hely.
Fejvédő:Én meg fogom csinálni a babónak,nem veszek.Az ágya 140*70-es és erre ritka fejvédőt kapni.Ami nem ér körbe,csak fejrésznél van,annak a mintája úgy jön ki jól,ha 60*120-as ágyba tesszük.Tehát inkább megcsinálom,végülis az időmbe belefér..
Tudtok valahol 80*70-es pelenkázólapot?A 80 a szélessége..A pelenkázó,amit az ággyal vettem ilyen méretű..
köszi
Iboly
ibolyka

Mi van megint az őszi babák topikkal???

Kép

Kép
liv

<pre>
nick hetek / napok gyermek születés v. i. szülés terv. helye
Bellana 35 0 egy kisfiú Gergely 2004.08.05 Jávorszky Ödön kórház
Kormi 32 3 egy kisfiú Benedek/Domonkos 2004.08.23 Bajcsy kórház
Babs 31 1 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina 2004.09.01 Máv Kórház
Betti 30 3 egy baba 2004.09.06 Toldi Ferenc kórház
Macs 30 3 egy baba 2004.09.06 Kútvölgyi kórház
Pocó 30 2 egy baba 2004.09.07 Dél-Pesti kórház
Noémi 30 1 egy baba Heléna/Alex 2004.09.08 Máv Kórház
Ildikó 30 1 két kisfiú 2004.09.08 Kiskunhalas
R.Edit 29 5 egy kisfiú Bálint 2004.09.11 Szt.Imre Kórház
Patricia 29 4 egy baba 2004.09.12
Beszti 29 1 egy baba Hanna/ 2004.09.15 Máv Kórház
Zsófi 28 6 egy kislány Rozi 2004.09.17 Sote 2-es Klinika
Brius 28 5 egy kisfiú Brandon 2004.09.18 USA Milwaukee
Csengo 28 5 egy kisfiú Miklós 2004.09.18 Szt.Margit kórház
Trompipi 28 5 egy kislány Lili 2004.09.18 Bajcsy kórház
Orsoly 28 5 egy kisfiú 2004.09.18 Sote 2-es Klinika
Alice 28 5 egy baba 2004.09.18 Kútvölgyi kórház
Bea 28 2 egy baba 2004.09.21 Uzsóki Kórház
Dino 28 1 egy kisfiú Bernát 2004.09.22 Schöpf-Mérei kórház
Kata 27 6 egy kislány Dorka 2004.09.24 Máv Kórház
Mágika 27 6 egy kisfiú Zoltán Tamás, 2004.09.24 Máv Kórház
Csirkesz 27 5 egy kisfiú 2004.09.25 Uzsoki úti kórház
Moszi 27 4 egy kislány Viktoria Anasztázia, 2004.09.26 Szt.Imre Kórház
Momo 27 4 egy kislány Emese 2004.09.26 Szt.István kóház
Linato 27 4 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza 2004.09.26 Szt.István kóház
Laura 27 2 egy kisfiú Balázs Krisztián, 2004.09.28 Uzsoki úti kórház
G.-né Kriszti 27 0 egy baba 2004.09.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa 26 4 egy baba 2004.10.03 Kistarcsa
Krisztinke 26 3 egy baba 2004.10.04 Péterfy kórház
Moncsi 26 2 egy kisfiú Gábriel 2004.10.05 Barcelona Institut Dexeus
Persela 26 1 egy baba 2004.10.06 Uzsoki úti kórház
Niki 25 3 egy baba 2004.10.11 Szt. Margit kórház
Judy 25 2 egy kisfiú 2004.10.12 Kútvölgyi kórház
Macsek 25 2 egy kisfiú Márk 2004.10.12 Szt.Imre Kórház
Bibi 25 0 egy baba Zsófia/Zsolt 2004.10.14 Szt.István kóház
Cateye 24 3 két kisfiú, Olivér, Sámuel 2004.10.18 Schöpf-Mérei kórház
Liv 24 1 egy kisfiú Dávid (Szonja) 2004.10.20 Kútvölgyi kórház
Motiot 23 0 egy kisfiú Ábel (Emese) 2004.10.28 Stuttgart/Németország
Eszter 23 0 két kisfiú Ferenc, Péter 2004.10.28 Sote 1-es Klinika
Szila 23 0 egy baba 2004.10.28 Péterfy kórház
Györesz 22 5 egy baba Norbi/Dorina 2004.10.30 Kútvölgyi kórház
Iboly 22 4 egy kisfiú Dániel 2004.10.31 Budai Honvéd Kórház
Marica 21 2 egy baba Róbert/Mariann 2004.11.09 Szegedi Klinika
Edina 21 1 egy baba 2004.11.10 Sote 2-es Klinika
Orsi 19 1 két kisfiú Máté, Levente 2004.11.24 Sote 2-es Klinika
Babóca 16 1 egy baba 2004.12.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

Lányok Kép

Először is elismerésem minden 6-7-8 hónapos kismaminak, aki BKV-vel jár dolgozni.
Pocakosságom ideje alatt most tettem ezt először, mert a kocsim keddig szervízben van. Hát Kép most már értem a rossz tapasztalatokat Kép Kép

Fogorvos Kép Továbbra is minden oké, ennek nagy örömére feladtam az elveimet, hogy majd csak a 32. hét után veszem meg a babakelengyét. Beugrottam a Gólyába a Baross utcában és vettem rugikat, meg bodykat meg hálóruhát. Olyan édesek és most nagy leértékelés van prince Oliverből.

Kérdés: hálózsákból mekorát kell venni? Gondolom ott hülyeség 62-es körülit, ugye? Vagy ha nagyobbat veszek, akkor el fog veszni benne a picur?
Köszi a választ előre is.

Edit
Kép

Kép
reditke

Bezsti: na ne mondd, hogy az 1 honaposod lerugta a takarojatKép En csak az elso idokrol beszeltem, jo ideje halozsakban alszik Lakco is termeszetesenKép

Iboly: en siman kaptam am fejvedot a 140x70-es agyba, azert nem olyan ritka madar azKép De varrni tuti olcsobbKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Újra itthon vagyok. Csak azért nem írom le részletesen milyen frankó volt a nyaralás, mert nem akarom a szíveteket fájdítani .. Kép

Mi teljesen jól birtuk a repülést, nem volt semmi keményedés /igaz én nem is tartottam a repüléstől, tehát teljesen nyugodt voltam/. Visszafelé a hajtómű mögött voltunk, az elég zajos volt, kicsit össze-vissza rugizott a manó, de különben teljesen jól bírta a gyűrödést szegénykém.

A lábam összesen 2* dagadt be a nagy melegben, pedig rengeteget mentük kirándulni, várostnézni stb., de még a "harcedzett" dinnyetermelő sógorjelöltemnek is bedagadt a lába, tehát megnyugodtam, hogy nem én vagyok a süti.. Kép

A helyiek különben "meg voltak őrülve" /abszolút jó értelemben/ a ténytől, hogy pocakosan mentem hozzájuk nyaralni, mindenki álllandóan mutogatott a pocimra "baby,baby?" kérdéssel, és majd szét csattant a fejükön a vigyor amikor bólogattam... Kép

Picike sokat mozgolódott, tök furi érzés volt úszás közben egy mocorgó baba a pociban. Különben nem is gondoltam volna, hogy ilyen klassz lesz lubickolni ezzel a nagy pocakkal... Kép Ez alatt az egy hét alatt is sokat nőtt a pocim, annyira, hogy az egyik lapszoknyát amit betettem az utazásra nem is tudtam már felhúzni a végén, mert nem ért körbe rendesen.. KépKépKép

A keményedésekkel kapcs. azt figyeltem meg, hogy kint fizikailag a sok túra, a meleg, úszás, stb. miatt szerintem jobban le voltam terhelve, mégsem keményedett a méhem szinte soha. Hazaértünk, délutánra jött valami kis hűvösebb nyomottabb légáramlatt, egyből úgy összeugrott a pocak, mint egy kislabda. Szóval szerintem a frontok /legalábbis az én pocakomra/ igen erősen hatással vannak. Ezen a nyáron meg aztán egymást érik a frontátvonulások. Szerintem nálunk egy komolyabb frontra fog megindul a szülés, majd amikor jó csúcsforgalom lesz a szlészeteken....

Ma reggel bejöttem melózni, és lendületesen felvettem a "menedzseri" szint munkatempóját: 8-ra beértem, kv-t főztem a srácoknak, megettem a kakaóscsigámat, tartottam egy kis élménybeszámolót, majd 1/2 10-kor "sity-sity" már be is kapcsoltam a gépemet. Aztán leültem visszaolvasni a happeningeket itt a babaneten, ami eddig tartott. Szóval ezidáig kőkemény produktív, termelő munkát végeztem Kép Kép Kép

Közben hallgattam a rádiót, és mondták, hogy a lábad pontosan akkora, mint a csuklótól a könyékhajlatig a karod hossza. No, nekem sem kellett több cipő lerug, előrehajol, és bal lábat a jobb karhoz hozzámértem... Nanáááá hogy épp akkor lépett be az irodába a kisfőnök.. Kép Muris helyzet volt Kép Kép Kép

Lau vigyázz magatokra!

Azt hittem mire visszajvövök fixen megbeszéltek valami tali időpontot + helyet.... Szóval?

Üdv:
egy szószátyár, kipihent, majdnemteljesenhappy /a hazajövetel ténye azért levesz a boldogságból/

Macs
maccs

Edit, a Gólya a Baross utcában hol van? A klinika környékén? És milyenek a Prince Oliver ruhák? Már annyian emlegették, de még nem láttam ezt a márkát, igaz sok helyen még nem is jártam.

Kép

Kép
macsek11

SziasztokKép
Mi még annyira nem gondolkodtunk azon, hogy nézzen ki a kiságy "berendezése", azt tudom, hogy baldachintartót kapok a barátnőmtől és varrunk hozzá szép anyagból mindent, ami kell.

Edit: jól hangzik a Gólya kínálata, de lehet, hogy mire eljutok oda, addigra nem lesznek leértékelésekKép

Mi nagyon jól vagyunk, holnap hívom fel a dokit, hogy mit tanácsol, de férjem azt mondta, hogy jó lenne, ha jövő héten is itthon maradnék pihenni.
lehet, hogy hallgatok ráKép
A munkát úgyis július végéig tervezem, szóval már amúgy is csak pár hét.

Marica: igen, télen nagyon fűtenek nálunk, és szívjuk is a fogunkat a hatalmas fűtésszámla miatt, de hát a lakótelepen még nem megoldott a szabályzás.

Maccs: merre nyaraltatok??

Tali: szívesen megszervezem, ha mondtok egy időpontot. Azért nem én akarok javasolni, mert nekem mindegy, idén nem megyünk nyaralni sajnaKép. Szóval, akkor már csak egy helyszínt kell találni és mehet a buliKép

Ebédre csináltam egy isteni salátát, hozzá kisütöttem egy kis husit, olyan jólesettKép

Igyatok sokat, ilyenkor nagyon fontos, nehogy kiszáradás legyen a vége!!

Puszi mindenkinek

Lau
27+2
lau

Korfun voltunk Kép
Csúcs volt.
Ha lesznek képek, majd varázsolok fel 1-2. (Legalábbis probálkozom egyet, hátha sikerül lefagyasztanom a komplett topicot ismételten! KépKépKép )

Macs
maccs

Macs!
Üdv. itthon!
Lányok aki 150-es szénhidrátdiétán van tudna nekem segíteni,hogy miket ehet?Vagy hol találhatok kaja táblázatot?A barátnőm cukros lett a terhesség alatt és szeretne változatosan étkezni,ezért kellene.
GnéKriszti
gnékriszti

Maccs!

Sorstarsak vagyunk.
Bator vagy te is sokak szerint, hogy elmentel nyaralni. Kép
Udv itthon ujra. Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!
GnéKriszti! Pár hely, ahol talál tápanyagtáblázatot:
http://body.builder.hu/kaloriabase.htm4
http://www.fitnet.hu/index.php?active=5
http://www.fogyinfo.hu/tapanyagtablazat.html
Ha esetleg még több érdekel, nézd meg tapanyagtablazat.lap.hu oldalt, ott van egy csomó elérhetőség.
Szerintem inkább saját magának kellene összeállítania a táblázat alapján, mert ő tudjaa, hogy mondjuk a 10 szénhidrátos kaják közül mit enne meg szívesen.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Tali:

Ha három héttel előre tervezünk, akkor azért annyi idő alatt talán mindenki tudja úgy szervezni a programokat, hogy el tudjon jönni. NEM?
Az kb. 07.24-e hétvége?

Persze én nem akarok nyomulni... Csak javaslat szinten.
Meg olyan helyre kéne szervezni, ahol gyerekkel, esetleg családdal érkezők is jól érzik magukat..

Macs
maccs

Sziasztok!

Linato!
A táblát javítanád, mert a dokim szerint a péntek a forduló nap, azaz ma 27+ 6 napos vagyok.

Editke!
Sajnos a pestiek már csak ilyenek. Ritkán találkozik az ember normális, és udvarias valakivel, aki átadja a helyet. Hétfőn nagyon pozitív tapasztalatom volt, mert egy középkorú átadta a helyét, ami különösen jó volt, mert igen csak fájdogált a hasam a napi stressz miatt.

Macs! Üdv újra itthon.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Magika!

Láttam én is a Te fotóidat! Az sem lehetett rossz... ;) Biztos jól kipihentétek magatokat.

A helyiek nem néztek furán? A muzulmánok nem feltétlenül olyan nyitottak, mint a görögök.

Azért a papából nem néztem volna ki hogy orvos.. KépVhogy túl fiatalnak tűnik Kép

Anyám a következő szavakkal búcsozott a repülőtéren (nem ám: puszi édes lányom, stb..):
"Aztán vigyazzáatok ám az ÉN (!) picikémre!"

Egy két megrökönyödött turista arcot azért láttam amikor meglátták a hasméreteimet! Kép Kép Kép

Macs
maccs

Sziasztok lanyok,
most jövök dokitol ( az ujtol ) tök jo fej. Minden o.k. Van egy gombafertözesem, kupot adott ra, meg a mehszajam is be van töle gyulladva. De azt mondta, hogy nem veszes, a kuptol elmulik. Most mar tuti, hogy fiu a lelkem ( nagy zacsi ) szoval mehet a tovabbi vasarlas. Ez a halozsak dolog engem is erdekel, en is abban aludtam mikor kicsi voltam, mert en is mindig lerugtam a takarot. Szerintetek a legelejen, ha takaroval takarom be eleg a vekonyabb paplan, ami az agy nemüs csomagban volt? Nekem olyan vekonykanak tünik. Nem lesz összel, oktoberben ez keves?
Linato, javitanad az adatokat, szombaton van a fordulo, szoval most vagyok 23+5 szüles ideje okt. 23. Köszi.
Mindenkinek szep napot ( itt nagyon be van borulva es hüvös van )
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Maccs!

Nem voltak megrokonyodve. orultek, hogy kismama is megy hozzajuk. Mindenki megsaccolta, hogy mi lesz fiu vagy lany. Inkabb az ott nyaralo turistak voltak elrokonyodve, hogy ekkora hassal miert vagtam bele. BAtor vagyok. Kép
De engem nem erdekelt.
Az araboknak nagyon tetszett.
Mindig mikor egy bazarban alkudoztunk kaptunk kicsi porcelan bogarat. Es azt mondtak, hogy egyet a mamanak, egyet a papanak es egyet a babynek. Kép
Nem is olyan fiatal. CSak annak latszik.
EGyidosek vagyunk. Kép

Olyan jo hallani, hogy mas is belevag ilyen dolgokba.

TEgnap mondta az orvos, hogy az O felesege 27 hetes volt, mikor Jordaniaba mentek korutra. Kép

Magi
Vendég

Magi!

Nem is azt mondtam, hogy nálad fiatalabb, hanem, hogy orvosnak fiatalnak tűnik ! Kép Kép Kép

Én mindig is "vagány" csaj voltam, most nem volt semmilyen panaszom, a baba rendben van, a doki azt mondta, hogy gond egy szál se a repüléssel, szóval nem féltem. Nem is lett baj.

Hiszek a gondolatok erejében. Fő a pozitív hozzáállás. (mondta az öreg AIDS-es Kép Kép Kép )

Macs
maccs

Macsek Kép

Igen a klinikával majdnem szemben. Ott van 3 kismama/baba bolt egymás nyakán.
Én csak kiváncsiságból mentem be, aztán olyan édes kis keki zöld színű nagyon fiús cuccokat vettem, hogy csak na.
Hogy miben más, mint egyéb márkák? passz. nekem minden ilyen pici baba ruha nagyon tetszik, de barátnők és itt a neten a lányok is dicsérik a Kenguru Golddal együtt.

Lau Kép
Hát ki van írva, hogy 10-20-30-40-50% leértékelés, de mivel eddig még nem nagyon nézegettem bébi ruhákat, lehet, hogy jóval drágábban vettem, mint normál áron lehetne Kép
Egy body átlagban 800 Ft volt és 3-at fizet 4-et kap akció van, de már tényleg kicsi a választék kis méretből (56-62)

Tapasztalt mamikKép
Szóval mekkora hálózsák kell egy kezdő babának?
Mert logikusan ha azt nézem, hogy mondjuk 62-es a ruhája, akkor a 62-es pici lenne nem? De nem akarom, hogy belerakom egy 68-asba és belecsúszik és sose találom meg Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit!

SzerintemKép: Attól is függ, hogy ujjatlan vagy ujjas zsákot veszel. Ha ujjasat, akkor semmiképpen nem szabad nagyon nagyobbat, mert túl hosszú lesz az ujja. Viszont ujjatlan, meleg zsák esetén +2 méret ajánlott (szerintem ha csak nem lesz extra hosszú, akkor 68-as mérettel kell kezdeni). A +2 méretet egyébként Brendon eladó mondta még Beninél, és tényleg bevált.

Orsoly!

Dehogynem!KépKép Na, viccet félretéve: nekem nem nagyon jött be az ágyban a takaró. Ennek ellenére most csináltattam egy nagyon aranyos takarótKép...

Prince Oliver: nekem azért tetszenek, mert elég strapabírók, 2 gyerek után is normálisak maradnak, nem nyúlnak. Ráadásul nekem tetszenek is, aranyos mintájuk van.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

A Prince Oliver nekem is negyon bejött.Valóban nagyon jók.És azért is szeretem mert színesek.Nem szeretem a gyerekeken a fehér dolgokat olyan egyszerűek.Az egyik ismerősöm mondta,hogy a gyerek akkor szép ha olyan mint egy papagály.Jó színes.(túlzásba ne essünk de nekem valóban tetszenek a színes dolgok)
Nem tudom mi lesz velem szeptemberben de már most is nehézkes a pedikűrözés.Ma felvettem egy nacit ammi Ágotával ilyen idős terhesen jó volt.Most nem kell hordanom."kinőttem"
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!
Ujra itt vagyok. A kilokrol akkor tenyleg nem erdemes beszelni, mert ha valaki odafigyel, ugysem tudja szabalyozni a hormonait. Szoval megprobalok nem bosszankodni a vedonokon. (eleg sertodos vagyok sajnos) Inkabb megprobalok orulni a jo eredmenyeimnek. Szerdan meglatogattak a tesomek egy 3 hetes kisbabavalKép Nagyon edes volt. Mar ugy varom a mienket. Naluk is elso baba, de sajnos csaszaros lett. Mondta a sogornom hogy o is akar tornazni de naluk nem nagyon engedik. Aztan kibokte hogy hianyzik neki a mozgas. Persze rakerdeztem a sulymizeriara, mert hasonlo duci testalkatu mint en. Mondta hogy 19kg-t hizott es allandoan csesztettek. A korhazbol 15kg-val konyebben jott ki, es most mar ugyanannyi mint terhesseg elott! Ugyhogy nem erdekel mit mondanak. Nem zabalok, de nem fogok koplalni. Kép

Ruhakat varok mindenhonnan, de nem tudom kapunk-e egyatalan. Kezdek bepanikolni hogy mi lesz, pedig a 2 es fel honap meg eleg kene hogy legyen minden beszerzesere. Autos ulest mar kaptunk. A ferjem elso kiscipojet is elrakta az anyosom. Szoval van egy ketto kisbaba cucc apatol a kisfiamnakKép ELeg muris lesz 1971-es kiscucokkal setaltatni a picit.

En meg csak 3szor voltam uh-n ugyhogy a jovo pentekit mar nagyon varom.

csengo
Vendég

Beszti Kép

Köszi a méret infot Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?