Sziasztok! Par napig nem tudtam jonni, de most visszaolvasok mindent.
Gumicukor!
Isten eltesse Danit!
Nalunk a Levi szuletese ota kizarolag hason hajlando aludni, mar az inkubatorban is hasra fordult,a noverek is alig hittek a szemuknek. Ha a koraszulott intenziven nem paraztak a bolcsohalaltol, akkor talan tenyleg nem kene annyira aggodni a hason fektetes miatt. A Matet is automatikusan hason akartam altatni, de egyszeruen nem volt hajlando, addig nyoszorgott, mig hanyatt tettem. Viszont miota tud forogni, o is csak hason alszik. Ki erti ezt...
Meg mindig olyan jo hangulata van a Romainak? Sokaig laktam Kaszason, akkor gyakran jartunk le mi is. A tzatzikit a Kotanyis porbol csinaljatok? Nagyon szeretem en is, akartam hozni, de mielott jottunk, sehol nem kaptam.
Agi!
Ugyes vagy a vizsgazgatas miatt! Szegeny Petra, gondolom, hogy megujedtel. Meg jo, hogy nem lett nagyobb baj. Mostanaban betegesen parazok az esesektol, de azt hiszem azert, mert egy masik forumon van egy lany, aki akkor szult, amikor en a Matet. Elesett a kisfia a jarokaban, ket nappal kesobb rosszul lett, korhaz, mutet, de megis meghalt szegeny.
(( Azt mondtak, az eses miatt keletkezett verzes a buksijaban. En mondjuk nem ertem, hogy lehetett ket napig tunetmentes, de a boncolas ezt mondta. Ez igazi "remtortenet", de sajnos igaz. Azota tiszta ideg vagyok, mikor elesik valamelyik (mostanaban inkabb a Mate szokott), allandoan figyelem utana, hogy minden rendben van-e.
Ja, amugy a Levinek is visszacsuszott az egyik foga az inyebe! le is tort belole egy pici darab, meg a mellette levobol is. Azota hal'Istennek szepen visszanott, bar azt mondta a doki, 1 evig meg barmi lehet azzal a foggal (decemberben esett el a konyhakovon), remelem, nem lesz semmi baj.
Levit sem izgatja a WC, holott pontosan tudja, mire valo. Imadja az Elmo-s pelusokat, mindig olyat akar felvenni.
Afonya!
Szerintem konnyebben veszi az "akadalyokat" az ember a masodik babanal, de aludd ki magad elore!
Nalunk szerencsere soha nem kellett egyik gyerekkel sem ejszakazni, megis olyan voltam az elejen, mint egy alvajaro. Nem is tudom megmondani, mikor aludtam at utoljara egy ejszakat. Mostanaban raadasul olyan faradt vagyok ejjel, hogy amikor a Matet atteszem a mi agyunkba szoptatni, siman elalszom, van, hogy 2 ora mulva enredek fel, Mateka meg lazan log rajtam (nem mindig, de mar elofordult), pedig nem akarom erre raszoktatni.
Amugy nalunk is ugy van, hogy ha nagyon faradtak es nem teszem le oket aludni, akkor atlendulnek a holtponton es utana anal nehezebben alszanak el. Mar egesz jo kis napirendunk van, pontosan tudjak, mikor mit csinalunk.
Ja, meg a szobatisztasaghoz akartam irni, hogy teljesen kiakadtam multkor, mert egy tarsasagban eloadta egy noci, hogy az o gyerekei 6 es 7 honapos korukra lettek szobatiszta. Nem tudom, hogy csinalta, mert ezek utan nem is szoltam hozza.
De szerintem tiszta hulyeseg.
Alvas: nalunk otthon meg ugy volt, hogy a Levi a mi halonkban aludt, egesz egyszeruen azert, mert nem zavart senkit, aludt ejjel es imadtuk, mikor reggel arra ebredtunk, hogy ott dumalt. Mi is nagy dilemmaban voltunk, mert nem akartuk, hogy ha megszuletik a Mate, miatta legyen kipaterolva szegeny, 4-en meg megsem akartunk egy szobaban lenni (nem igazan fertunk volna el), na meg nem tudtuk, mennyire lesz nyugis baba a Mate, fog-e aludni ejszaka. Szoval vegul a Mate agya a pici szobaba kerult, oda lett berakva nekem egy fotelagy, ejjel ott szoptattam es tobbnyire ott is aludtam. Mikor kikoltoztunk, a Mat kerult velunk egy szobaba, a Levinek kulon szobaja lett sajat, nagy aggyal. Szerencsere nem viselte meg egyaltalan, igy nyugodtan tud aludni es mivel pont a mienk mellett van a szobaja, amikor reggel felebred, siman atjon. Erdekes modon soha nem maszik fel az agyunkra, van, hogy a foldre fekszik le. En szeretem a kozelemben tudni a gyerekeket, tudom, hogy sokaknak bevalik a kulon alvas, de en nem tettem volna egyiket sem kulon szobaba, foleg az elejen.
Csics!
Ribizli, nyammiii... kedvenc gyumim, de itt sajna nincs. A sogornom is csak fajditotta a szivem, hogy majdnek szoloszem nagysaguak termettek naluk a sok eso miatt.
Boldog nevnapot Petikenek!
Sasha!
Latom, Gabi tenyleg elvezte a pancsit!
O, most olvasom, hogy van egy kis utozongeje a nagy libickolasnak, remelem, hamar elmulnak a pottyok!
Banyoci!
Gyurci esese...
Gondolom, fraszt kaptal Te is. Amugy tuti a sapesza.
Mano!
Sajna nalunk is szinte minden szombaton dolgozik a ferjem, raadasul egyebkent is delutan melozik, igy ebed utan elmegy es egyedul vagyoka fiukkal egesz este. Ha tulorazik, van, hogy csak 2 utan jon haza, igy reggel probal sokaig aludni... szoval nem sokat vagyunk egyutt. A heten pl. a sulim miatt minden nap csak par percre talalkoztunk, mert eppen hogy hazaertem, megbeszeltuk, mi volt a fiukkal (kaja, pelus-csere, ilyesmi)l, aztan ment is melozni.
Nademostaztan 2 napig itthon lesz, sot, hetfon sem megy melozni, akkor lesz a fuggetlenseg napja, de nekem sajna lesz sulim delelott. En voltam mindket barlangban, szerintem a szemlohegyibe menjetek ekkora gyerekekkel. Nem valami hudenagyszam, de szerintem a palvolgyi egy 2 evessel nagy mereszseg. Nem merek ra megeskudni, de azt hiszem, ott van valami also korhatar is. Ha megis oda akartok menni, hivd fel oket, nehogy potyara menjetek.
Most olvasom, Rit is a szemlohegyit javasolta.
Apas programok: neha az en ferjemet is nehez kimozditani, de szerencsere amiota kint vagyunk, o mon dja, hogy menjuk a strandra. Igaz, othon egy kezemen meg tudom szamolni, hanyszor voltunk strandon egyutt, de hat otthon nincs tenger. Max. a Balcsira mnetunk le, de azt sem szerette tulzottan. Meg vasarolni sem szeret. Oda inkabb egyedul megyek, legalabb addig nezelodok, ameddig akarok.
Ilke!
Nem semmi a te csaladod sem, en is tudnek irni a sajatomrol oldalakat, szoval teljesen megertelek. En mar eljutottam oda, hogy tenyleg csak magamra szamitok, eddig sajnos mindnekiben csalodnom kellett.
Rit!
Gratula a bolcsihez es jo pihizest Korfun!
Kataa!
Muffint en is nagyon szeretem, de mostanaban a banankenyer a bfavorit. A Levi annyira imadja, meg akkor is ker, amikor mar nincsen. Nagyon egyszeru megcsinalni, ha gondolod, szivesen leiroma receptet. Szerintem azzal is lehet villogni, legalabbis otthon en nem hallottam rola.
Nalunk estenkent meg cumisuvegezik a Levi, de ez csak az en "onzesem" vagy "kenyelmessegem" miatt van, mert este egyedul vagyok veluk es akkor szoktam szoptatni a Matet, amiga Levi issza akakaojat, es igy egyszerubb. Amugy ugyesen iszik poharbol, mindig mondja, hogy "ke' Eki ko'tyot zi'" (ker Levike korty vizet).
En amugy puccosan furdettem volna oket, de ez itt nem divat, minden gyereken van furdogatyi. Hja, ezek a prud jenkik.
Hat Anyuhoz jottunk, de ez egy hosszu sztori, ugyanis megismerkedett egy kanadai pasival es most mar ott elnek. Szoval csak edes negyesben vagyunk.
Nyuszika!
Tudom, hogy az elejen nehez, hidd el, kesobb egy ici-picit tobb idod lesz magadra! Na persze ne legyenek illuzioid, de emlekszem, hogy az elso 2-3 honap volt a huzosabb, akkor folyton rajtam logott a Mat, kozben meg a szivem szakadt meg a Leviert, hogy alig vagyok vele. Amikor a Danny elkezd magaban jatszogatni, meg ki tudod rakni a foldre, jobb lesz, majd meglatod. Kitartas!
A Levi mindig imadott hajat mosni, de a multkor, mikor levagtam a hajat es utana az apjaval furdott, nagyon uvoltott. Utana nem engedte megmosni a hajat (persze megmostam, de vegig uvoltott, mint a sakal), ha csak meglatta a sampont, mar kezdodott a cirkusz. Csak szep lassan tudtam ujra ravenni, hogy segitsen a hajmosasban, megkertem, hogy pancsolas kozben vizezze be a hajat, hajtsa hatra a fejet, na meg kiejtettem szamon a "doktorneni" szot. Most nagy tiszteletnek orvend a gyerekorvos neni, ha mondom a Levinek, hogy doktorneni ezt vagy azt mondta (meg kell mosni a hajat, fogat kell mosni, kukin vissza kell huzni a bort,...stb), akkor mindent megenged (kop-kop). Nem tudom, mi ez a nagy imadat, mindossze egyszer talalkoztak, akkor is a Matet vizsgalta meg a doki. (Levi ugy hivja, hogy "boto'ne'ni)
Szilcsike!
Te tesod is jo fej, ha a gyereke nem kell neki de mar a kovetkezon gondolkodik! Szilvike edes lehet, ahogy dumal! A Levinel a 4 szavas mondat a maximum.
Panda!
Ugyi legy a vizsgan! En is nagyon paraztam de vegul sikerult. Az igazi para majd akkor jon, mikor megkapod a jogsit es eloszor ulsz autoba. En csak neztem, mint Rozi a moziban, hogy akkor most mi is van es ha benazok, ki fogja megnyomni a pedalt a masik oldalon... de hamar belejon az ember.
Na igy egy szuszra ennyi, szerintem rekordot dontottem a hosszusaggal.
Mi amugy megvagyunk, jarok suliba es tanulom az angolt, meg a budira is a szotarfuzetemmel megyek. Most viszont megcelzom az agyat, mert minjart lefordulok a szekrol a faradtsagtol.
Jo pihizest mindenkinek!
Viki es a Fiuk