Új privát üzeneted érkezett!

Vicky, te mit dolgozol?

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!

Gondoltam adok egy kis életjelet magamról. Tegnap voltam én is kombinált vérvételen. Legalább már azon is túl vagyok.

A sok-sok témába sajnos már nem tudok bekapcsolódni :? Úgy örültem ennek a munkalehetőségnek, csak az a baj vele, hogy nincs szgép ott, így nem tudok veletek beszélgetni. Amíg itthon ültem minden nap lestem, hogy mikor ír már valaki, most meg rendesen elvonási tüneteim vannak :lol:

Örülök, hogy a "körülményekhez képest" mindenki jól van. Én is egész jól vagyok, csak ez a fránya gyomorégéses savas torok nem hagy nyugodni. Az alvás sem megy túl jól, minden fordulásnál felébredek, valahogy sehogy sem kényelmes, hasra meg nem merek feküdni. Pisilnem is állandóan kell..szóval elkínlódgatok magamnak éjjelente.

Ma is és holnap is megyek dolgozni estig. Vasárnap pedig házassági évfordulónk lesz (az első) :) , szóval megyünk délután sétarepülni, utána pedig vacsizni. Már alig várom. Ha nem tudnék már bekukkantani ide, akkor mindenkinek szép hétvégét!

Kép
zsizell

Ja, egyébként én karácsonyig tervezem a dolgozást. Remélem menni fog, mert a pénz nálunk is nagy úr!

Kép
zsizell

Zsizell! Az a lényeg, hogy van munkád, akkor jösz amikor tudsz... Éjjel én i kínlódok sokat, reggel meg úgy ébredek, mint akit összevertek... :cry: Nekünk egy héttel később lesz az első házassági évfordulónk! :lol: Jó munkát.

Reni

bellerreni
Eger

Az én melóhelyem szerencsére nagyon jó... most ugyan felújítják az egész épületet belűről, és ezért a "sok kellemetlenségért" minden pénteken hoznak egy nagy láda gyümölcsöt minden részlegre... hogy enyhítsék szenvedéseinket... :)
Sajnos azthiszem a mai volt az utolsó... :( jövőhéten már mindenki visszaköltözik a helyére, így nem lesz miért gyümit kapjunk.

Amúgy a hasonfekvés nekem is csak úgy megy, hogy az egyik lábam felhúzom, és a paplant alágyűröm, úgyhogy vennem kell szopipárnát... mert akkor takarózni is tudok majd... :) Amúgy a háttonfekvés még megy egy-egy kis ideig, de csak valami ketekeredett formában... persze így nem bírom sokáig, mert elzsibbadok, úgyhogy marad az oldalt alvás...

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Én most jelentettem be, hogy szept 11-ig dolgozom. Uh, most tökre szarul érzem magam tőle, és lelkiismeretfurdalásom van, és szomorú is vagyok és úgy érzem, hogy cserben hagytam őket, és egyébként is, már nem is vesznek be a tervezésbe, kirekesztenek a beszélgetésből, mert úgyse leszek. Még 1 hónap ebben a légkörben. Utálni fogom, asszem. :cry:

zarja

Barbi! Nekem van szopipárnám, de azzal sem tudok aludni! Nekem túl vastag és nem idomul úgy ahogy kellene úgyhogy az is nyom... :? Ha tudsz először kérj kölcsön, próbáld ki és csak utána adj ki érte pénzt, bár mondjuk ha most nem is majd a kis lurkónak jó lesz :lol:

A melóhelyem nekem is jó olyan szempontból, hogy nem erőltetem meg magam igazán, de így meg sokat unatkozom és ezért lassan telik az idő. A főnököm fiatalabb a páromnál, és nem túl sok időt tölt az irodában, de sajnálni ő is sajnál, ha rosszul vagyok, de kb. ennyi :lol: Bár meg is értem, nem azért vagyok itt, hogy sajnáljon :roll: De azért jó főnök. Az biztos, hogy ha bármilyen vizsgálatokra kellett eddig mennem szó nélkül elengedett, tehát panaszra végülis nincs okom.

Reni

bellerreni
Eger

Zarja! Ne foglalkozz senkivel. A baba a lényeg, meg hogy nektek mi a jó. Majd figyeld csak meg, hogy milyen gyorsan elrepül az az 1 hónap. Én most megyek 2 hét szabira és ha visszajöttem már nekem is csak 3 és fél hónap van hátra és az is gyorsan itt lesz... A saját nyugalmaddal foglalkozz, hogy a picinek a legjobb legyen. A többi nem számít. Hidd el, hogy sokkal jobb lesz majd neked otthon, meg a picivel, mint nekik akik tervezgetik a dolgokat az melóhelyeden.... :wink:

Reni

bellerreni
Eger

barbi: ez a gyömülcs tök jó! Amikor itt felújitottak, csak morgást kaptunk, hogy még mi is útban vagyunk...

zarja: ne érezd emiatt rosszul magad! első a baba és ezt nekik is meg kellene érteniük. A légkör biztos oldódni fog még, csak feldolgozzák az első "sokkot" :)

Nem tudjátok hol tudnék törvényeknek utánanézni? Kifejezetten a terhesen túlmunka, ügyelet, hétvége érdekelne.
zuzmooo

zuzmooo ebben pont tudok segíteni mert ügyvédi irodában dolgozom... Keresd a Complex jogtárat. Abban mindent megtalálsz amire szükséged van :D

bellerreni
Eger

Zuzmooo próbálok neked keresni ehhez rendeleteket, mert most jut eszembe, hogy a jogtár az csak nekem egyszerű... :lol:

http://cegvezetok-klubja.cegnet.hu/2004 ... -szabalyok

Ebben is sokminked benne van

bellerreni
Eger

Reni, a szopipárnát anyukám fogja csinálni, szivacsos lesz, és szerencsére olyan kemény lesz, amilyent szeretnék, majd később, amikor a babának kell, még tömünk rajta kicsit... :)
Piszok nagy szerencsém van anyukámmal, hogy mindent meg tud varrni... ahogy megtudta hogy unokája lesz, máris elkezdte gyűjteni a babaholmikat... mondtam, hogy babonából én még látni sem akarom egy ideig... de mondta, hogy ne aggódjak, mire kell, mindene meglesz a kicsinek. Persze az apróságokra gondolt... a nagyobb dolgokat azért meg kell majd venni.
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Zuzmooo megmondom őszintén, hogy most bezzeg nem találok semmit :oops: :evil: Még a számát sem találtam meg, hogy melyik törvény vagy rendelet foglalkozik ezzel, de ha megérkezik a főnök akkor megkérdezem tőle és délután megírom, hogy mit keress...

Reni

bellerreni
Eger

zuzmooo,
hú most nem emlékszem pontosan, de azthiszem már beszélgettünk erről itt, és az egyik csajszi anyukája volt a segítség... olvasgass vissza, ha van egy kis időd kb 2-3 hete lehetett...
De lehet, hogy pont nem azt keresed... akkor bocsi.
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Szerintem Mt-ben benne van. De beütöttem a keresőbe: terhes túlmunka és iszonyú sok oldalt kidobott, Babafalva, ügyvédek stb. általában trv-i hivatkozással

zarja

http://allast-okosan.blog.hu/tags/terhess%C3%A9g

http://allast-okosan.blog.hu/tags/%C3%A9jszakai

http://rhea.jobpilot.hu/palyacsucs/inde ... noekq.html

Zuzmooo ezekben is sok okosságot találtam. Igaz nem törvények és rendeletek, de ha kinyomtatod ezeket is a főnök orra alá lehet dörgölni, mert vannak benne utalások a Munka Törvénykönyvére és az Alkotmányra... Remélem tudtam segíteni...

Barbi! De jó neked. Anyukám sajnos nagyon sokat dolgozik, úgyhogy még találkozni is bajos a hétvégéken is :cry: Én majd mamikámnak fogom mondani, hogy segítsen ki egy-egy falvédő vagy takaró tekintetében :wink:

Reni

bellerreni
Eger

Hello!

Ezt kaptam ma a Nextes csajszitól:

SZiasztok!

Megjottunk tegnap keso delutan a nyaralasbol, szuper jo ido volt, szamunkra kicsit szokatlanul is jo az angol idojarashoz kepest.

Ma nekilatok dolgozni, ma napkozben jon vissza Anyu is hozzank, igy elotte vagy utana tudok osszeget irni, aki esetleg irt, amig nem voltunk itthon, azt kerem, hogy irjon ujra, mert azokat nem szoktam olvasni, nem ernem magamat utol, annyira sok, koszonom!!!!!

NEXT LEADASI HATARIDO: 2009.08.19. szerda ejjel barmeddig, csutortokon mar nem veszek fol rendelest, akkor adom le az utolso adagot a Nextben.

ERKEZES A CARMENEKHOZ VECSESRE: 2009.08.24-iá hetvegen, aki postan keri, annak nem kell szolni nekem, vagy hivni Carment, aki szemelyesen veszi at, azt kerem, hogy irjon es kuldok elerhetoseget a Carmenekhoz.

SZORZOM A NEXTRE, HA NINCS ISZONYU GBP VALTOZAS JOVO HETEN: 400,-/ FONT ERRE A PAR NAPRA, utana kormailben irom a kovetkezot.

RENDELNI FOLYAMATOSAN LEHET, DE CSAK AZOK MENNEK A KOV KAMIONNAL, AMIT SZERDA EJJELIG MEGKAPOK RENDELES, ES AZ UTALAS IS ATER. KOSZI, HOGY VEGIGOLVASTATOK.

Clarks, es Esprit is johet, ha szeretne kerni vki,nekem ugyis vennem kell SZiminek a Clarksbol suliba cipot az egyenruhajahoz, de azoknal az erkezes necces, igy arra azt mondom, hogy lehet, hogy csak a rakov kamionnal tud menni, mert addigra nem hozzak meg az arut.

Amennyiben szeretnetek tobben is Marks & Spencert, akkor legyszi irjatok, csinalunk onnan is egy kort, nyaralas elott irtatok paran, hogy szeretnetek kerni, ha osszejon tobb rendeles, irom, hogy lehet onnan is, rendben?
Vendég

barbi: Biztonságtechnikás és ellenőr vagyok egy bankban. Nem az a húzós meló, csak ne kéne minden nap 1,5 órát oda-vissza bkv-znom. Csak emiatt maradnék itthon.

zarja: A melót ne így fogd fel. A babára koncentrálj. Ők meg oldják meg, februárig mégsem dolgozhatsz.
vicky79
Budapest III. kerület

Zuzmooo!

Az én anyukám a munkaügyis. Az én bejegyzéseim közt keresgélj, és megtalálod - ha azt keresed. A törvény szövegét és a magyarázatot is bemásoltam!
Na, közben utána olvasgattam, a BMC-s fórumban megtaláltam! :)
Másolom is:

90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:
a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság,
b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés,
c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §),
d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],

Magyarázat:
A törvény elvi célja társadalmi szempontból a gyermekszületések számának emelése, egyéni szempontból azoknak a gyermeket vállaló személyeknek a támogatása, akik a fejlett orvostudomány segítségét veszik igénybe a gyermekvállalás elősegítése érdekében. Indokolt, hogy ne csupán a terhesség bekövetkeztétől, hanem az annak érdekében végrehajtott kezelések megkezdésétől illesse meg munkajogi védelem, illetve munkaidő-kedvezmény az érintett munkavállalókat.
Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (a továbbiakban: Eütv.) 166. §-a tartalmazza az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások szakmai szabályait. A törvény e fogalom felhasználásával egészíti ki az Mt. felmondási védelemre vonatkozó szabályait, kimondva, hogy az ezzel összefüggős kezelés időtartama alatt a munkavállalónak felmondani nem lehet. Természetesen abban az esetben, amikor e kezelés orvosilag megállapított keresőképtelenséget eredményez (pl. kórházi bentfekvéssel jár), az erre vonatkozó védelmi szabályok érvényesülnek.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nem tudom, ez kellett-e. Ha nem, szólj, írd le pontosan, mi a probléma, és megkérdezem! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Viki!

Nem tudod átkéretni magad másik fiókba? Ami közelebb van?
Vendég

Itt vannak a linkek a kispapás könyvhöz.

http://rapidshare.com/files/149110404/T ... _album.rar
http://rapidshare.com/files/149111819/T ... _album.rar
http://rapidshare.com/files/149120450/T ... _album.rar
http://rapidshare.com/files/149124369/T ... _album.rar

Főnököm pont most telefonált, hogy adjunk fel álláshirdetést, de lehetőleg 35 fölöttit találjunk, aki nem akar szülni. Csodálatos dolog a gyermekáldás, de a cég érdekei más kívánnak, mint állandó új munkatársakat. :D Mondja ezt nekem, aki 11 évet lehúztam neki gyerekszülés nélkül. :?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zarja, ne foglalkozz velük, majd megbarátkoznak a helyzettel. Felmondáskor már tapasztaltam én is hogy szar érzés amikor már kihagynak a tervezésből, de valahol ez a dolgok menete és rendje.
Igazából én is dolgoznék akár év végéig, ha megérdemelnék. De sosem viselkedtek velem úgy, hogy a szeptember vége is ne legyen nekik túl sok amit kapnak. Anyagilag persze jobb lenne, de majdcsak megoldjuk valahogy, a bébivel is meg kell majd. Viszont ajánlgatta hogy dolgozzak otthon -azt a részét a munkámnak amit nem lehet csak úgy átadni-, úgyhogy lehet hogy csak lesz egy kis plusz pénzmag. :) Ja, és lelkiismeretfurdalásom persze nekem is van, de a kolléganő szeptemberi szabiját nem sodrom veszélybe, nászútra megy.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Sógorom szerint a legjobb munkaerő a 39 éves szingli nő, aki karrierista. De mivel egyedül van, nincs kivel szabira mennie, nincs gyereke és nem is lesz! :roll:

Meg majd én leszek az ideális munkaerő úgy 30 évesen. 3 gyerekkel, de közel mindkét nagyszülő. Apuka vállalkozó, így nem kell otthon maradni a gyerekekkel, ha beteg. Lesz 2 diplomám és 3 nyelven beszélek! Csak pont addigra egy lepkefingnyi indíttatásom sem lesz a karrierépítésre szerintem! :lol: :lol:
Vendég

Nóri!

Ennek a nextnek hol találok árakat meg weblapot?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, ebben lehet valami. Akkor az én főnököm túl alacsonyan húzta meg a korhatárt. Bár ő már 75 éves, akkoriban meg még más idők jártak amikor ő fiatal volt. Bááár, van egy 7 éves balkezes "punszisa" neki is, akiről mi hivatalosan nem tudunk. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

lucababám: Mi elég speckó bank vagyunk, sajnos nem dogozhatok közelebb. Pedig jó lenne.

nóri: Next engem is érdekelne.
vicky79
Budapest III. kerület

Csuppancs: hát igen, ezzel én is most szembesültem, hogy addig vagy jó munkaerő, amíg mindent meg tudsz oldani, aztán meg rögtön kiderül, hogy egyáltalán nem is voltál – még a múltban sem - olyan jó munkaerő. Állati. Arra persze nem gondol, ha nem szülünk, akkor 30 év múlva a kutya nem fog igényelni Családtámogatást, nem kellenek óvodák, iskolák, lehet bezárni mindet (nemcsak egyet kettőt a születésszám csökkenés miatt mint mostanság), és egyáltalán ki fog dolgozni???? Óh ez az előre tervezés!
Ja és utána megkérdezték, hogy meddig akarok otthon maradni utána, mert a kolleganő jó példával járt előttem és 1 hónappal a szülés után már visszajött dolgozni. Azt mégse mondtam, hogy ide egyáltalán nem akarok visszajönni, de a 2012-őn is húzta a száját. Pláne ha tudná, hogy utána testvérke is lesz! MIn 2!

Lucababám: hát engem sose érdekelt a karrierépítés, a vezetőségi szerepekbe mindig csak úgy belecsöppentem, annyira nem pedálóztam érte. És ezután is a magánéletem lesz a legfontosabb. És ezek után kell a legújabb Nemzeti Fejlesztési Tervben kiírt összes pályázatban kötelező jelleggel megjelölni környezetvédelmi és esélyegyenlőségi paramétereket (mi a családbarát munkahelyet választottuk az Alapítványnál, ha más nem oda megyek vissza főállásba) Az legalább olyan, amilyennek én szeretném, lévén a kezdetektől bábáskodom az Alapítvány élete felett. Jobban is érzem ott magam, mint itt a papírhalmozó közszférában.

zarja

Sziasztok!!!!

Uccso munkanap!!!4 Éljeeeeeeen :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

http://www.next.co.uk/

Van, ami kifejezetten olcsóra jön ki. Van ami közép kategória, meg vannak drága cumók is, de minőségben verhetetlen. Én nem sznobságból rendelek külföldről, hanem mert 92-es méretet nagyon kevés helyen árulnak. Pl most a H&M-ben úgy van, hogy a baba méret van 86-ig. A következő meg 86-92 (ami szerintük 1-2 évesre jó) a következő 98-10 (ami 3-4 évesre jó) na hadd ne ecseteljem, hogy mekkora a méretbeli különbség egy 2éves és egy 4 éves között.
A tescóban meg transzvesztitának akarják öltöztetni a gyerekeket 2 év fölött.
De bébi cuccot viszont csak ott veszek majd, mert a bodyk, pizsik és egyéb cuccok nagyon olcsók és jók!
Vendég

Zarja, igen, nálam is az volt a második kérdés hogy meddig akarok otthon maradni. Nem akartam neki mondani, hogy neked, vaze? örökre! :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na megyek nekiesem a mosásnak, meg a takarításnak. Reggel apjuk rám telefonált, hogy "viszonylag" rend van, most könnyen ki tudom takarítani a lakást, szóval legyek szíves. Utána hívott, hogy mit vegyek a piacon és legyen ma tojásos nokedli fejes salival. Erre az előbb hívott, hogy szerezzek be anyagot az egyik ügyfelük webshopjához, mert ő megígérte neki! GRRRRR!
(és ő épp a fényképezőgépéhez vásárolt kütyüket valami boltban)
Most végeztem a munkámmal, átveszem a kiskötényt és jó feleség leszek! :lol: :lol:

Barbi!

Esetleg amit a múltkor írtam sajtos-tejszínes csirkét, azt előre is össze tudod rakni (mondjuk előző nap este) és másnap csak annyi meló van vele, hogy beteszed a sütőbe. Meg csinálsz krumplipürét mellé. Na mind1.
Isten éltessen!!!!!!
Vendég

Az én főnököm megígértette velem, hogy 2 évig legalább dolgozom nála mielőtt elmegyek gyesre. Én megígértem. Jövő áprilisban járna le a két év és én hamarabb megyek el. És akkor mi van? Mit tud velem csinálni... Semmit :lol: Erről ennyit... :P Egyébként én csináltam magamnak otthon karriert. Sokkal többet ér, minthogy milyen beosztásban vagyok. Egyébként meg van saját cégem én majd abban képzelem el a visszatérést :D De az még nagyon odébb van, addig még egy szülést is át kell élni... :wink:

Edit! Én is azt hittem, hogy utolsó, de sajna nagyon úgy néz ki, hogy nekem még hétfőn be kell jönnöm... :cry: :cry: :cry:

Reni

bellerreni
Eger

Lányok, tök jó hirem van, megérkezett a kombinált teszt ereményem: 1:20’000 az esély a down és az edwards kórra is :D :D :D

Barbi, hát igen, nem mindegy, hogy 100%-ot vagy csak 60-at kap az ember…A december meg úgyis fél hónap a kari miatt.

Zarja, nehogy ezt érezd már, nem hagytad cserben őket!!! Elég szomorú a hozzáállás, de az egy hónap gyorsan eltelik!

Én már táppénzen vagyok, de nekem annyi dolgom van itthon, ide rohanok, oda szaladok, hogy egész nap egy nagy kapkodás, este holtfáradtan esek össze…amíg dolgoztam lazább volt..de azért nem megyek vissza :lol:
lara

lara: Gratula a kombi teszthez.

Nekem tényleg nagy szerencsém van a melómmal. Azt mondta a főnököm, hogy addig maradok, amíg bírom az utazgatást. És arra sem volt szájhúzás, hogy 2011 szeptemberében mennék kb. vissza. Persze a bölcsis beszoktatás után jönnek a betegségek, amit a gyerek úgyis el fog kapni. Én úgy látom, hogyha valaki nem akar 3 évre kiesni a melóból, akkor visszaveszik.
vicky79
Budapest III. kerület

Lara, gratula a teszt eredményekhez!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Én még nem tudom hogy mikor akarok visszajönni, sajnos a kerületben már a megszületéskor be kell íratni a gyereket a bölcsibe, ha azt akarod, hogy 3 éves kora előtt bekerüljön, a nagyira (párom anyja) ugyan nem számíthatok, úgyhogy főként ez lesz a döntő tényező... de szerintem 1-1,5 éves kor előtt semmiképp, aztán majd meglátjuk... addig még iszonyú sok idő eltelik... csak az a baj, hogy itt bent azért ezt viszonylag hamar el kellene dönteni, mert akkor úgy alakítják a helyemet a távollétem alatt. Na mindegy, majd alakul... mindent én sem tudhatok.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Megjött a kombinált tesztem eredménye. Szerintetek jó? Nem sok a down-kór? A többi értéket meg nem értem. Kérek véleményt. Mondjuk a 13+4 napon sikerült a végén levetetni a vért.

PAPP-A szint: 4900.00miu/L 1.27MoM
Szabad ß-hCG szint: 41.40Ng/ml 1.47MoM
Tarkóredő vastagsága (NT): 1.90mm 1.27MoM

A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 3 400
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000
vicky79
Budapest III. kerület

Vikim!

Akkor most megint megnyugtatnálak! Az eredmény 1:250-ig jó!!!!!
Én ezért voltam kiakadva az 1:30.000 láttán, mert akiket ismerek (idősebbek ugyan nálam) mind 1:750 körül produkáltak.
Az én életkorhoz tartozó értékem 1:1250 hez, szóval alapból a Tied jobb annál, mintha 25 éves lennél! :lol: :lol: No para!
Vendég

Viki no para!!!

tök jók az eredmények... a down-szindrómánál minél nagyobb, annál jobb... :) nekem kb 1:6500-hoz

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Jaj... olyan nehezen megy ez a mai nap... már úgy mennék haza!
Péntek van, kicsi vagyok, éhes vagyok, egyedül vagyok...
Haza akarok meeeeenniiiiiiii!!!!!!!!
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi!

Apátok nem a Kopaszi gátnál bringázott? A Lágymányosi híd fele?
Mi sokat járunk oda, nagyon jó hely gyerekkel meg szerelmeseknek is. Egy baj van vele, hogy valami elit helynek tervezték, mert összesen egy kávézó van arra és az is viszonylag drága. (cornetto jégkrém 750Ft-ért... ) De sétálni nagyon szuper!
Vendég

Sziasztok Csajok! Képzeljétek már itthon is vagyok. Elengedett hamarabb a főnike :lol: és hétfőn is csak a fizetésemért kell bemennem, mert még nem sikerült 5.-e óta ideadnia. :?

Reni

bellerreni
Eger

Reni, Barbi, zarja. köszi a sok infót, ha lesz egy kis időm, átböngészem!
lara: gartulálok!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.07.09 20:50-kor.
zuzmooo

Sziasztok! Én is vagyok, olvaslak titeket, csak írni nincs időm. Ma kettesben vagyunk Borival, apa munka után hokimeccsre megy, csak késő éjjel ér majd haza. Nagyon rosszul indult a mai napom, valószínűleg a kávétól lettem iszonyatosan rosszul, miközben kihajtotta belőlem a bennem valót, olyan hányinger jött rám, még öklendezni is kezdtem. Pillanatok alatt leizzadtam. Kicsit később átjött a volt szomszéd néni (csak 100 méterrel laktunk arrébb annó, s ő az én pótanyám a maga 73 éve ellenére), kicsit lefoglalta Borit, hogy összeszedjem magam, meg hozott nekem grapfruitot (így kell ezt írni?), mert az jót tesz. Kicsit rendbe is jöttem, de még sokáig éreztem a gyomrom és a beleim (bocs).

Lara és Vicky, gratula a nagyszerű eredményekhez! Nekem még 2 hét, amire megtudom.

Péntek délután fél 5 van, remélem, már nem sokan dolgoztok! Pihenjetek a hétvégén!!!!!!!!
ktc

Megjártam az orvost. Persze szedjek normafloret és széntablettát. Mit nem mond? De legalább kiírt tp-re jövő hét szerdáig. Utána meg úgyis szabin vagyok. Köszi a megnyugtatásokat, akkor nem izgulok.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Itt olvastam egy lányról, aki hasonló cipőben jár, mint Te. Lombik, inzulin rezisztencia, utro, másik pete elhalt...stb. Hiába lett jó a kombija, az AFP után berendelték kivizsgálni. Szegény úgy bepánikolt. Most csinált négyes tesztet és semmi baja a babának. Csak csomó tényező befolyásolja az AFP eredményét.
Ezt csak azért mondom, ha esetleg nem lenne Neked sem jó az eredmény, tudd, hogy nincs mitől félned. A kombi nagyon jó lett!

( itt tudsz olvasni a blogjáról: http://twist2009.blogspot.com/ )

Csajok!

A Tescoban a színes, hosszított póló + leggins összesen 2600Ft. Plusz akciósak a bébi bodyk. Egyet fizet, kettőt kap. Így 350Ft darabja.
Vendég

Vicky: nyugi, szép eredmény. Az enyém 1: 604 lett az istenhegyin és 1:2000 a Jánosban.

zuzmooo: a www.magyarorszag.hu-n fennvann az összes létező jogszabály hatályos szövege. Az Mt. számát fejből nem tudom, de ha a címkeresőbe beírod: a "munka törvénykönyvéről", akkor kiadja a teljes jogszabályt.
Ragaszkodj hozzá, hogy tartsák magukat a törvényi előírásokhoz, védett státuszú vagy, tehát nem szórakozathak veled. A complex jogtár amúgy valóban a legtutibb, mert csomó joganyag, meg eseti döntés van benne, de nem olcsó mulatság, a net meg ingyen van. Amúgy, ha beírod a google-ba ami érdekel, kidob egy csomó fórumot, ahol munkaügyi szakértők már válaszoltak a témára.

Barbi: Boldog szülinapooooooooooooot!

reni: mit dolgozol az ügyvédi irodában?

u.i.: a vacsi sajna visszajött. Elkiabáltam tegnap :(
juci-77

Kombi teszt: 1:250 felett nem kell aggódni én is igy tudom.
Az eredményeket nézve elég nagy a szórás..felmerült bennem, hogy ezek ugyanolyan módszer szerint vannak számolva?
Simán el tudom képzelni, hogy az egyik helyen ilyen módszert vagy software-t használnak a statisztikára, a másik helyen meg másikat és ebből adódik a nagy eltérés, hogy 20-30ezer-től a 604-ig...
lara

Jo reggelt!
Ne haragudjatok, hogy egyaltalan nem szolok hozza semmilyen terhes-temahoz, de egyreszt az ottani munkajogrol csak elmeleti ismereteim vannak, gyakorlati nem sok, masreszt a kulonbozo tesztekhez sem tudok hozzaszolni, tekintve, hogy en meg elotte vagyok. Tegnap hivtak, hogy ha erdekel, akkor szerdara elore tudjak hozni az uh-t es a vervetelt, ugyhogy akkor megyunk.
Arra kivancsi leszek, hogy lesz-e most negyest teszt kesobb, mert tavaly nem volt kombi, hanem a negyeshez vettek vert a 16. heten, ha jol emlekszem. Ha meg arra is kuldeni szeretnenek, akkor jo nagy kakiban leszek, igy semtom hogy lesz tovabb, ugyanis mar megint elbambultam. Tegnap esett le, hogy nekem nagyon nincs idopontom 25-re midwife-hoz, akkor kellene mennem, es elvileg akkor mar kernenek nekem idopontot a 20. heti uh-ra. Hetfon bekocogok a rendelobe, de nem fuzok sok remenyt ahhoz, hogy egy hettel a datum elott meg be tudjanak irni, marpedig ha nem, akkor en jo egy honap mulva tudnek lenni, de ha akkor kernek csak uh-ra idopontot, akkor meg a 23. heten sem fogok bejutni. :?
Raadasul a cegnel is baromira fognak orulni, hogy egy ev utan visszadugom a fejem, eleve kezdek, aztan ket munkanap utan bejelentem, hogy bocsi, de nekem midwife-hoz kell mennem, meg uh-ra.
Arrol ne is beszeljunk, hogy az sem biztos, hogy nem ba..nak ki a cegtol, hivatalosan megtehetnek, ugyanis nyolc hettel a visszateres elott le kell jelenteni, hogy megyek, amit en vegulis megtettem, csak eppen az eredeti munkaugyisnek szoltam, aki azota mar babazik. Allitolag hagyott emlekeztetot az utodjanak, hogy en majd megyek es elvileg kerestek volna engem emiatt augusztus elso feleben, de engem senki sem hivott, a heten akartam bemenni szemelyesen tisztazni mindent, de ugye Feri laba kozbeszolt.
Kicsit merges vagyok magamra. Amikor Kristofot vartam tavaly, akkor mindenre precizen odafigyeltem, alig vartam a vizsgalatokat, megjelentem idoben, hetekkel korabban volt mindenre idopontom, most meg mar annyira rutinbol csinalom, hogy utolso pillanatban intezek mindent. :(
Pedig a baba ugyanugy erdekel, csak a koritessel nincs kedvem foglalkozni.

Viszont a 4D-s rendelot persze fel birtam hivni, arra volt eszem. :lol: :lol:
Szeptember 3-an megyunk, kerdeztem, hogy fogjak-e mar latni a nemet, azt mondta a csaj, hogy szinte biztos, mert akkor mar latni szoktak szepen, raadasul mivel meg kicsi a baba, igy nem igazan tudjak hosszabb tavon takarni magukat, hanem ossze-vissza forognak es elobb-utobb megmutatjak, amit meg kell. :D
Ugyhogy tegnap Feri kitalalta, hogy inkabb az o szuleinek se szoljunk a terhessegrol az otthonletunk elso ket napjaban, hanem csak 4D utan mondjuk el. Hat, nem mondtam neki, hogy szerintem ez igy nem fog menni, de ma szolok neki.
OK, nincs meg nagy pocim, akkor sem lesz meg terhespocakom, de van egy testalkatom, amit ismernek es egy oltozkodesi stilusom, amivel szinten kepben vannak. Tudjak jol, hogy laposhasu vagyok, es szeretem a feszulos cuccokat, szukitett felsoket, rovid blezereket, szuk nadrag, stb. Ezen nem all szandekomban valtoztatni, viszont ha ilyenben leszek, akkor latszani fog a pocim, es nehez lesz beadni, hogy hiztam, de csak hasra es derekra, a labam, karom, fenekem, arcom valtozatlan. Ha meg bo cuccokban kezdek el maszkalni, akkor az lesz feltuno.

Ti hogy erzitek? El tudnatok meg a 16. het kornyeken rejteni a pocakot? Olyanok elott, akik ritkan latnak es feltuno nekik a valtozas? (Mert szerintem olyanok elott konyebb, akikkel minden nap talalkozom, mert ok aprankent nem veszik eszre.)

A tegnapi napunk erdekesen alakult. Sehol nem talaltam safranyt, bejartam az osszes indiai fuszerest. Ugyhogy inkabb elsetaltam a merfoldekre levo aruhazba, ahol szo szerint aranyarban tudtam venni. Mire hazaertem Feri bejelentette, hogy mennunk kell dokihoz. A laba mar szebb, viszont munkaidoben tortent a baleset, igy jo lenne papirt szerezni rola a baleseti biztositashoz, ha esetleg tovabb marad ki miatta a munkabol. A GP-hez persze csak a jovohetre kaptunk idopontot, ugyhogy mentunk a surgossegire.
Eleinte jol haladtunk, majd eljott az a resz, amikor kozel harom oran at kellett varnunk. :evil: :evil:
Egyebkent nincs nagy baja a bokajanak, csak meglazult a szalag, de nem szakadt el, nincs tores, csinaltak rontgent. Meg egy par napig marad itthon, az tuti, mert hasznalni meg nem tudja visitas nelkul.
De mar este volt, mire hazaertunk, ugyhogy a safranyom maradt az asztalon bontatlanul es csak most fogok nekiesni a Paella fozesnek, tegnap jo csaladanyahoz meltoan a mekiben ebedeltunk/vacsoraztunk egyszerre, mert mar nagyon ehesek voltunk.

Egy valamire rajottem. Iden is utalom a terhesseggel jaro allando pisilest. Ugyanugy, mint tavaly. Ugy erzem, hogy ez megfoszt engem a szabadsagomtol, mivel allando wc-kozelben kell maradnom.
Ejszaka is rossz felebredni, de az meg jo. Nappal itthon is kellemetlen, hogy elkezdek mosogatni, fozni, tesztat gyurni, majd egy perc mulva abba kell hagynom.
De amikor elmegyek itthonrol, az maga a pokol. Mindig olyan utvonalat kell valasztanom, hogy legyen nyilvanos pisilde, ha esetleg szuksegem lesz ra. Tegnap a korhazban kb hatszor voltam pisilni, ha nem tobbszor, szerintem mar hulyenek neztek.
Raadasul ez olyan, hogy ha mennem kell, akkor egybol kell, nemfel ora mulva, mert rettenetes mennyisegeket produkalok es egyik pillanatrol a masikra ugy erzem, hogy nem birom tartani. De ha tartogatom, akkor meg begorcsol az egesz hasam es utana meg orakon at faj.
Nektek is van ilyen?
En mar ejszakankent arra szoktam ebredni, hogy egyreszt iszonyatosan tele holyagom, masreszt mar erzem kemenyedni a mehem is ilyenkor.

Bocsi, hogy sokat irtam, ugorjatok at nyugodtan, de ket napja nem voltam es osszegyultek a dolgok...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?