Jo reggelt!
Ne haragudjatok, hogy egyaltalan nem szolok hozza semmilyen terhes-temahoz, de egyreszt az ottani munkajogrol csak elmeleti ismereteim vannak, gyakorlati nem sok, masreszt a kulonbozo tesztekhez sem tudok hozzaszolni, tekintve, hogy en meg elotte vagyok. Tegnap hivtak, hogy ha erdekel, akkor szerdara elore tudjak hozni az uh-t es a vervetelt, ugyhogy akkor megyunk.
Arra kivancsi leszek, hogy lesz-e most negyest teszt kesobb, mert tavaly nem volt kombi, hanem a negyeshez vettek vert a 16. heten, ha jol emlekszem. Ha meg arra is kuldeni szeretnenek, akkor jo nagy kakiban leszek, igy semtom hogy lesz tovabb, ugyanis mar megint elbambultam. Tegnap esett le, hogy nekem nagyon nincs idopontom 25-re midwife-hoz, akkor kellene mennem, es elvileg akkor mar kernenek nekem idopontot a 20. heti uh-ra. Hetfon bekocogok a rendelobe, de nem fuzok sok remenyt ahhoz, hogy egy hettel a datum elott meg be tudjanak irni, marpedig ha nem, akkor en jo egy honap mulva tudnek lenni, de ha akkor kernek csak uh-ra idopontot, akkor meg a 23. heten sem fogok bejutni.
Raadasul a cegnel is baromira fognak orulni, hogy egy ev utan visszadugom a fejem, eleve kezdek, aztan ket munkanap utan bejelentem, hogy bocsi, de nekem midwife-hoz kell mennem, meg uh-ra.
Arrol ne is beszeljunk, hogy az sem biztos, hogy nem ba..nak ki a cegtol, hivatalosan megtehetnek, ugyanis nyolc hettel a visszateres elott le kell jelenteni, hogy megyek, amit en vegulis megtettem, csak eppen az eredeti munkaugyisnek szoltam, aki azota mar babazik. Allitolag hagyott emlekeztetot az utodjanak, hogy en majd megyek es elvileg kerestek volna engem emiatt augusztus elso feleben, de engem senki sem hivott, a heten akartam bemenni szemelyesen tisztazni mindent, de ugye Feri laba kozbeszolt.
Kicsit merges vagyok magamra. Amikor Kristofot vartam tavaly, akkor mindenre precizen odafigyeltem, alig vartam a vizsgalatokat, megjelentem idoben, hetekkel korabban volt mindenre idopontom, most meg mar annyira rutinbol csinalom, hogy utolso pillanatban intezek mindent.
Pedig a baba ugyanugy erdekel, csak a koritessel nincs kedvem foglalkozni.
Viszont a 4D-s rendelot persze fel birtam hivni, arra volt eszem.
Szeptember 3-an megyunk, kerdeztem, hogy fogjak-e mar latni a nemet, azt mondta a csaj, hogy szinte biztos, mert akkor mar latni szoktak szepen, raadasul mivel meg kicsi a baba, igy nem igazan tudjak hosszabb tavon takarni magukat, hanem ossze-vissza forognak es elobb-utobb megmutatjak, amit meg kell.
Ugyhogy tegnap Feri kitalalta, hogy inkabb az o szuleinek se szoljunk a terhessegrol az otthonletunk elso ket napjaban, hanem csak 4D utan mondjuk el. Hat, nem mondtam neki, hogy szerintem ez igy nem fog menni, de ma szolok neki.
OK, nincs meg nagy pocim, akkor sem lesz meg terhespocakom, de van egy testalkatom, amit ismernek es egy oltozkodesi stilusom, amivel szinten kepben vannak. Tudjak jol, hogy laposhasu vagyok, es szeretem a feszulos cuccokat, szukitett felsoket, rovid blezereket, szuk nadrag, stb. Ezen nem all szandekomban valtoztatni, viszont ha ilyenben leszek, akkor latszani fog a pocim, es nehez lesz beadni, hogy hiztam, de csak hasra es derekra, a labam, karom, fenekem, arcom valtozatlan. Ha meg bo cuccokban kezdek el maszkalni, akkor az lesz feltuno.
Ti hogy erzitek? El tudnatok meg a 16. het kornyeken rejteni a pocakot? Olyanok elott, akik ritkan latnak es feltuno nekik a valtozas? (Mert szerintem olyanok elott konyebb, akikkel minden nap talalkozom, mert ok aprankent nem veszik eszre.)
A tegnapi napunk erdekesen alakult. Sehol nem talaltam safranyt, bejartam az osszes indiai fuszerest. Ugyhogy inkabb elsetaltam a merfoldekre levo aruhazba, ahol szo szerint aranyarban tudtam venni. Mire hazaertem Feri bejelentette, hogy mennunk kell dokihoz. A laba mar szebb, viszont munkaidoben tortent a baleset, igy jo lenne papirt szerezni rola a baleseti biztositashoz, ha esetleg tovabb marad ki miatta a munkabol. A GP-hez persze csak a jovohetre kaptunk idopontot, ugyhogy mentunk a surgossegire.
Eleinte jol haladtunk, majd eljott az a resz, amikor kozel harom oran at kellett varnunk.
Egyebkent nincs nagy baja a bokajanak, csak meglazult a szalag, de nem szakadt el, nincs tores, csinaltak rontgent. Meg egy par napig marad itthon, az tuti, mert hasznalni meg nem tudja visitas nelkul.
De mar este volt, mire hazaertunk, ugyhogy a safranyom maradt az asztalon bontatlanul es csak most fogok nekiesni a Paella fozesnek, tegnap jo csaladanyahoz meltoan a mekiben ebedeltunk/vacsoraztunk egyszerre, mert mar nagyon ehesek voltunk.
Egy valamire rajottem. Iden is utalom a terhesseggel jaro allando pisilest. Ugyanugy, mint tavaly. Ugy erzem, hogy ez megfoszt engem a szabadsagomtol, mivel allando wc-kozelben kell maradnom.
Ejszaka is rossz felebredni, de az meg jo. Nappal itthon is kellemetlen, hogy elkezdek mosogatni, fozni, tesztat gyurni, majd egy perc mulva abba kell hagynom.
De amikor elmegyek itthonrol, az maga a pokol. Mindig olyan utvonalat kell valasztanom, hogy legyen nyilvanos pisilde, ha esetleg szuksegem lesz ra. Tegnap a korhazban kb hatszor voltam pisilni, ha nem tobbszor, szerintem mar hulyenek neztek.
Raadasul ez olyan, hogy ha mennem kell, akkor egybol kell, nemfel ora mulva, mert rettenetes mennyisegeket produkalok es egyik pillanatrol a masikra ugy erzem, hogy nem birom tartani. De ha tartogatom, akkor meg begorcsol az egesz hasam es utana meg orakon at faj.
Nektek is van ilyen?
En mar ejszakankent arra szoktam ebredni, hogy egyreszt iszonyatosan tele holyagom, masreszt mar erzem kemenyedni a mehem is ilyenkor.
Bocsi, hogy sokat irtam, ugorjatok at nyugodtan, de ket napja nem voltam es osszegyultek a dolgok...