Új privát üzeneted érkezett!

Boruska
érezzétek magatokat nagyon jól így hármasban a nászúton... Ugyan a repülőút elég uncsi, és hosszú, de megéri... gyönyörű Egyiptom, várjuk a beszámolót, ha visszajössz... :)

Vicky,
tényleg jó az 1,9, ne aggódj, minden rendben lesz.

Lara,
nekem is pont egy héttel tér el a mérete a korától a babának, de álítólag ez a végére teljesen szinkronba jön... legalábbis nekem ezt mondták a hozzá értők... :)

Ma beszéltem az egyik ismerősömmel, és kiderült, hogy nekik is februárban jön a baba, de a második... Tök jó... :D

Amúgy képzeljétek, csoda történt... ma átjött anyósom azzal, hogy már két napja nem alszik, olyan lelkiismeretfurdalása van, amiért ilyen csúnyán viselkedett, és reagált a dolgokra, úgyhogy szeretne bocsánatot kérni... nem akartam rosszindulatú lenni, és visszakérdezni, hogy most azért jött át, mert tényleg úgy gondolja, vagy mert ma éjjel már aludni szeretne... :)
Na mindegy.... ez bennem maradt, de mondtam neki, hogy részemről elfogadom a bocsánatkérését, de nem fogom elfelejteni... ezt azért nem lehet...

Hú én hetek óta farkaséhségben szenvedek... próbálok nem sokat enni, mert nem akarok sokat hízni, de ez valami kegyetlen... még be sem fejeztem a kajálást, már éhes vagyok... :(

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!
A mai nap nalunk erdekesen es izgalmasan telt. Reggel Kristof ismet esett, most nem nagyot, de ugy, hogy elharapta belul a szajat, omlott belole a ver, jol megijedtem. Az azt koveto orakat eleg nyugosen toltotte, kozben nekem meg foznom is kellett, mert tegnap bevasaroltam a gyumolcsleveshez es rantott gombahoz, plusz Ferinek rantott csirkehez kiolvasztottam a hust (o gombat nem eszik).
Mar epp fellelegeztem, hogy keszen van az ebed, amikor telefonalt a ferjem, hogy probal hazajonni, ugyanis rosszul lepett es kificamodott a bokaja. Haza is vezetett mezitlab duplajara dagadt labbal, jol ramhozta a fraszt szegenykem. Ebbol asszem nem lesz munka neki az elkovetkezendo napokban. De legalabb itthon van picit velunk, ha a jo oldalat nezzuk. :)
Ma keszitettem uj pocakfotot, hogy meglegyen a kethetes egyseg, de a masik gepen van, majd ha arra jarok feltoltom.
Vendég

Bea,

szegény Kristóf... én kb két hete jártam úgy, hogy kiharaptam egy darabot a számból, és még mindig nem gyógyult meg teljesen... én is elég hisztis voltam, ha valami keményebbet, vagy szárazabbat kellett ennem, úgyhogy a felnőtteknek sem könnyű, hátmég a babáknak... próbálj most csak pépeset adni egy darabig... hátha rendbe jön.
A párodnak is jobbulást a bokájára... felpolcolni, és kiscsaláddal foglalkozni... így gyorsabban gyógyul... :D

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Annácska, jobbulást a családnak!

Közben még egyszer átgondoltam ezt a hetezős dolgot, s úgy döntöttem, többet nem nézem össze a várandós kerekemet a vonalzómmal. Vagy egyik, vagy másik. Marad a vonalzó. És azon jól van beállítva az idő, sokat szórakoztam vele, hogy stimmeljen. Tehát ma 12 hét 6 napos vagyok, ezért lehetséges, hogy a méretek már majdnem 13 hetesek. Így már értem. Pedig alapból nem vagyok ilyen nehéz felfogású, de hát ez a várandósság engem is próbára tesz. :lol: :roll:

Fiú-lány téma: a barátnőm hívta fel a figyelmemet, hogy a lakótelepen nálunk minden kisgyerekes családnál egy fiú egy lány az arány, függetlenül attól, hogy melyik született előbb. Ezek szerint fiam lesz, reméli, nem akarom megszakítani ezt a szép "hagyományt". Kacagtunk rajta. Majd kiderül. Persze a fiú is jó lenne, legalább valaki továbbvinné a családnevet férjeméknél (4 tesó, 3 fiútestvér, legidősebbnek nincs gyereke, nem is lesz, nálunk 1 lány, az öccsénél 2 lány van, de nem alószínű, hogy több lesz. Húgának ugyan van fia is és lánya is, de ő nevet nem visz tovább. Reális esély csak nálunk van a névörökítésre... Van még valaki, akinél fontos a családnév továbbvitele (család szempontjából)?

Boruska, jó utat nektek!

Barbi, szerintem nagyon helyesen beszéltél! Nyíltan, őszintén! Én is szeretnék már jóízűen, sokat enni! Mondjuk a mai UH után örömömben (meg éhségemben) bementem a Nyugatiba a Mekibe, s ettem egy menüt. Én! És elfogyott! Meg még jól is esett. Igaz, azóta csak gyümölcsöt ettem, más kajára rá sem bírok nézni.

Zarja, vigyázz magatokra! Ha tudják, hogy babát vársz, meg fogják bocsátani, ha menet közben csipegetsz ezt-azt a rosszullét ellen. Nem?

Vicky, ne izgulj, tök jó az az érték is! Privát kérdés: melyik a D épület? A kombi miatt kérdezem... Honnan kell bemennem?
ktc

Sziasztok!

Katica! Ha MÁV D-épület érdekel, akkor az a Dózsa György út felőli épület, amiben a szülészet van. (oda kellene menni a kombira?? :roll: ) na mindegy, de tuti az a D.

Bea!
Tök gyorsan gyógyulnak. Főleg a szájsebek. Tudom, hogy rossz, de ha ma belenézel a szájába, lehet nem is látszik. Ezek a gyerekek nem ilyen nyamvadt anyagból vannak, mint mi! :D

Kérdés:
Nektek mind kedves a férjetek? Körbeugrál, hogy mit szeretnétek, meg lesi a kívánságotokat? Próbál kímélni, meg ilyenek?
Mert az enyém rohadtul nem ilyen. :cry: Simán végignézi, hogy kicipelem a 30kg-s bőröndöt. Ma reggel meg késve ébredt. (20 perccel később, de ő az ügyvezető, nem hinném, hogy bárki lecseszi...) én nagyon szarul voltam, de Luca ha nem ér be 8-ra a bölcsibe, nem kap reggelit, és legközelebb ebédre van kaja. Szóval felöltöztettem, összekészítettem és még a cipőt is ráadtam. Apa persze morgott, de egyáltalán nem voltam olyan állapotban, hogy utcára menjek. Erre még fel is hív, hogy "legyen nekem is szar" mert ő kifogta a kukásautót maga előtt a bölcsiből kivezető kb 3m-es úton.
Vendég

A tegnapi nap csupa jó hírrel teli. Úgy tűnik sok próbálkozás után végre ráleltem arra a dokira, akinél szívesen szülnék. Az mondjuk nem dobott fel, hogy - bár pici százalékkal -, de kilátásba helyezte a császárt arra az esetre, ha a hagyományos szülést a szemész nem támogatná. 4 évesen volt egy szemműtétem, és kérdéses, vajon a kitolási szakasz közbeni erőlködést bírja-e az ideghártyám- Brrr.. :? Bencus zárkózott volt, összecsukott lábakkal pózolt az UH alatt.

Voltam kismama jógán is. Itt szembesültem vele, hogy kondim nulla, az összes még meglévő izmom beállt, úgyhogy lesz min dolgozni. De olyan jól esett végre mozogni egy kicsit! Szeptembertől szeretném bevezeteni a 4 napos munkahetet, akkor legalább biztos lesz egy nap, amikor eljutok. Arra gondoltam, ebben a hátralévő fél évben minden földi jót megadok magamnak, utána jó pár évig, úgysem én leszek a főszereplő :)

Hbarbi: örülök, hogy anyósod jobb belátásra tért. Tök felháborítóan viselkedett a múltkor. Annyiban talán jó is, hogy nyílt konfliktus volt, hogy ezen után nem kell mindenhez jó képet vágnod és a továbbiakban is lehetsz vele őszinte. Az én leendő anyósom egy tündér, kár, hogy messze lakik tőlünk. Tegnapelőtt felhívtam és meséltem neki, hogy épp az esküvőt tervezzük, olyan izgalomba jött, hogy az csak na.

Zarja: én se bírom kaja nélkül hosszú távon. Múltkor mondtam a páromnak, hogy úgy ennék valamit, mire elkezdett nevetni, hogy ha jól gondolja, kb. 5 perce van a beszerzésre. Pillanatok alatt rámtör a rosszullét, ha nincs nálam hami.

ananácska: jobbulást nektek!

ktc: a mekis kaja engem is lázba hoz, sokkal jobban, mint valaha. Sajna. De talán néhány elcsábulásból még nincs gond.

Súly: kilóban csak egy, de ránézésre 4. Tegnap meglát a barátnőm, és kedvesen elkezdi mondani, most már bizony látszik a poci. Közben hazaértünk, és átugrottam játszós ruhába, erre észrevételezte, hogy a poci tul.képpen nem is nagy, viszont a fenekem... :D
juci-77

Sziasztok!

Ha megengeditek, én i bejelentkezem.
Egy ideje olvaslak benneteket, de csak most döntöttem úgy, hogy megpróbálok csatlakozni is. Szaporítom népes táborotokat. Én a másodikat várom, és kb. február közepén fog érkezni.

Ja, és kislányt szeretnénk, most nagyon. Valamiért úgy érze, lány lesz.

Azt nem ígérem, hogy rendszeres látogató leszek, mert Barnus hihetetlenül le tud foglalni, de megpróbálom.

Az evéshez annyit szerettem volna, hogy szerintem, amit megkívántok, nyugodtan egyétek meg. Az most fontosabb, mint hogy mennyit hízunk. Én Barnussal elég sokat. 74-ről mentem fel 94-ig. Rosszul voltam tőle, de aztán megszületett, szopizott, zöldségeztem, gyümölcsöztem főleg, és ami jött, egy év alatt le is szaladt. Most meg így a negyedik hónap elejéig még nem híztam semmit, pedig most is megeszem, amit szeretnék.

Apa téma: Az én férjem itthon dolgozik, és néha lecsesz, hogy miért nem szólok, ha cipekedni kell, de ha szólok, sose ér rá, csak jóval később, mint ahogy én szeretném. :lol: Így sutyiban cipekedek.
Szóval szerintem elég ritka lehet a rettenetesen udvarias, odafigyelő feleségét tökéletesen ellátó családapa. Bár, akinek ilyen párja van, azt nagyon irigylem. :D De én az enyémet szeretem, ilyen tökéletlenül. (Azért én is veszekszem vele ám! ...csak más miatt )

De asszem elsőre elég is lesz belőlem ennyi.

Mindenkinek jó pocakosodást.

Ági

Kép

Kép
ágic

Sziasztok

Utolsó bejelentkezés az indulás előtt :)
Apa hisztis, hogy ne leszünk készen...

Juci, ktc - tök jó, hogy a mekis (bugeres) kaja dologgal nem vagyok egyedül - régebben alig ettem ilyet, most hetente lcsúszik :)

Nóri: a férjed biztos feszült - az enyémmel sem lehet bírni, ha mondjuk melógond van... De azért a cuccokat ne te cipeld! az veszélyes! Nekem szinte semmit nem enged emelni, meg cipelni.
Viszont nem egy nagyon érzelmes ember, nehezen fejezi ki az érzéseit - úgyhogy amiatt 'haragszom' néha, hogy nem örül elégé nekünk, meg a babábak. A tegnapi UH-t előben láthatta, azt is csak nézegette, meg úgy elvolt vele, de nulla lelkesedés, nem hozta lázba, ahogy mocorgott, meg mutatta a kis könyökét... kb. úgy, hogy ja, tök jó...

Na, mindegy, most egy kicsit bondingolunk a nyaraláson :)

Mindenkinek sok szépet és jó híreket a következő hétre, aug 20-án lesz újra

Sziasztok!

boruska

boruska

Jó reggelt Csajok!

Képzeljétek... Már régóta új bejárati ajtóra vágyom, mert nagyon régi volt már ami nekünk volt, süvített mellette meg át rajta a szét télen hiába próbáltuk szigetelni.. Mire tegnap hazamentem ki volt cserélve a bejárati ajtó. Alig találtam haza :lol: Mondom ez nem a mi ajtónk pedig itt lakunk :shock: A drága férjecském kicseréltette nekem az ajtót :lol:

A cipekedéssel kapcsolatban nekem is rá kell szólnom, mert magától nem veszi észre, de tudja, hogy ha nem pattan azonnal mikor szólok neki akkor a hormonok leordítják a fejéről a hajat :twisted: :lol:

Az evéssel én is így vagyok... Egész nap csak eszem és eszem... Ha megéhezem és nincs mit enni akkor rám is pillanatok alatt rámtör a rosszullét... :?

Látom nagyon hasonlóak a tüneteink :lol:

Ági üdv közöttünk.

Boruska jó pihenést és vigyázzatok magatokra!

Ananácska jobbulást otthon mindenkinek, de tényleg van azért jó is a rosszban :wink: Otthon van veletek a férjecskéd :lol:

Barbi. Jó, hogy anyós bocsánatot kért, de akármit is csinál és mond ne idegesítsd rajta magad.

Remélem senkit nem hagytam ki.

További szép napot

Reni

bellerreni
Eger

Az én férjem még nem volt UH sem. Mármint ezzel a gyerekkel.
Azt mondta, majd egyszer, talán. :cry:
Plusz közölte, hogy nem jönne be a szülésre, mert már látott olyat!
(Én meg egyből arra gondoltam, hogy milyen egy önző f@sz, nem érti meg, hogy ez nem róla szól? Aztán ettem egy csokit és röhögtem rajta, hogy milyen egomán! :lol: )
Vendég

Nóri! Az én férjem azt mondta, hogy nem is akarja még látni a picit, merthogy ilyenkor még olyan mint egy kis E.T. :oops: Azt mondta, hogy majd elmegyünk 4D-sre mert az már másmilyen, ott már jobban látni, a sima UH szerinte csak szürke és fekete foltok... :cry: A szüléssel kapcsolatban lehet, hogy hozzávágtam volna valamit, ha nekem ilyet mond :shock: de te csináltad jó... Én nem tudtam volna lenyugodni az tuti...

Reni

bellerreni
Eger

Jó reggelt!!!!

Állati álmos vagyok...én nem tudom hogy élem túl a mai napot, főleg hogy ma is 10óráznom kell minimum, mert határidőnapom van :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok! Az én párom nagyon érdeklődő, bár ő a nagyfiamnál is az volt. Még a legelső hüvelyi UH-ról sem lehetett kizavarni. Pénteken is ő látta inkább a mocorgást, nekem nem volt annyira jó helyen a monitor.
Cipekedés, segítésben szerencsére nekem amúgy sincs rá panaszom. Neki van más hibája. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Jo reggelt!

Koszonjuk a jo kivansagokat, remelem a mai nap mar jobb lesz Kristofnak. Ferinek biztosan, mert meg huzza a lobort, ilyet mar reg tehetett meg. Bar a laba nem valami szep. :( :(
Kristofnak tegnap adnom kellett babafajdalomcsillapitot, pedig eddigi elete soran talan ketszer kapott. Viszont a szajseben kivul meg a foga is bantja, ami most fog atvagni, igy alig tudott tegnap elaludni, aludt, majd felsirt es igy tovabb. Vegul a fajdalomcsillapito segitett.
Szegeny olyan nyugos volt, hogy be kellett vinnem magammal a zuhanyzoba, egyutt furodtunk, ettol megnyugodott kicsit.

Nori: Feri epp az ellenkezo tipus, o korbeugralos, simogatos, mindenben resztvevos es mindenrol tudni akaros. Leiras alapjan nalunk inkabb en vagyok olyan tipus, mint a te ferjed, sajnos neha nehezen latok tul a sajat igenyeimen. :roll:
Sajnalom, altalaban utolag szoktam radobbenni, hogy most rettenet onzo voltam, nem figyeltem oda Ferire, arra, hogy neki mi lenne jo, csak a sajatomat neztem.
Feri mindig nezi, hogy eppen hany hetes vagyok, het elejen olvasgatja kulonbozo oldalakon, hogy mekkora a baba, ha itthon van, akkor emelgeti helyettem Kristofot, hoz nekem vizet, gyumolcsot.
Kristof szuletese ota ugy kezel mint valami mehkiralynot.
Ha o kimaradna egy uh-rol, akkor felkotne magat.
Jah igen, mondta, hogy rendeljunk uj szivhanghallgatot, mert a regi nagyon zug es o szeretne par naponta hallgatni a babat es ezzel nem jo. Szoval ennyire erzi at a terhesseget.
Egyebkent itrt is szokott olvasgatni bennunket, hogy miket irunk, ha van ideje, ugyhogy most koszonok is neki: Szia Ferikem! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na az én férjem igazi férfi állat. Nem kedves, nem hoz virágot. Az a véleménye, hogy a feleség arra való, hogy otthon takarítson, főzzön, lássa el a gyereket, keressen pénzt, mert addig ne szóljon bele a dolgokba és nyújtson szexuális szolgáltatásokat! :lol: Szerinte minden pasi ezt akarja, csak ő legalább meg is mondja. Semmi romantika nincs benne. Illetve nagyon ritkán. De ha rend van, kaja van, akkor meg a tenyerén hordoz, szóval végül is örülnöm kellene, mert legalább kiszámítható! :lol:
Vendég

Szia Feri! :lol: :lol: :lol:

Bea!
Tök jellemző, tegnap megkérdeztem, hogy szerinte hány hetes vagyok? A válasz: 9-10körül! :lol: :lol:
Én betegesen utálom, ha megfogják a hasamat. Még a saját családom sem nyúlhat hozzám! Főleg nem idegenek. De Lacitól elvárnám, hogy néha, legalább amikor már mozog, megfogja, de ő hallani sem akar róla. Bár amikor már kint van a gyerek, akkor ő az isten, szóval csak az első 9 hónapban nem tekint rá sehogyse. Annyiban tudom, hogy tisztában van a terhességgel, hogy néha mondja, hogy milyen jó lesz 4esben ülni a kocsiban :roll: :lol: Hát fura elképzelései vannak!
Vendég

Ktc, mikor mész kombira, mert én holnap :cry: a D épület az, amelyiket Vicky is írt. A 2. nőgyógyi, 3. szülészet, 4. terhespatológia. Nekünk a 2ra kell menni.

Nóri, az én férjem, bár uhun mindig ott van, sem az ápolgatós típus, a rosszullétekkel sem tud mit kezdeni. Lilluval a cipelést is hagyta, mondjuk azt most nem engedi, mert nekem sajna februárban volt egy vetélésem. Szeret Titeket az a lényeg :wink: :wink: :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

És itt van az új pocakfotó. A pocakot inkább idézőjelbe raknám, mert ez még mindig csak bendő.

Kép
Vendég

Hát csajok, az én uramnak is a szájába kell rágni, hogy mikor miben kell segíteni, de akkor sem túl aktív...de ő mindig minden vizsgálaton ott akar lenni, neki látni kell az uh-t, és ezer kérdése van a dokihoz, és én általában szóhoz sem jutok, és képet is kuncsorog mindig, szóval van már egy raklap fotónk... :lol: :lol: :lol:
meg szerintem ő sunyiba a neten utána olvas, hogy mikor mi történik bennem, mekkora a bébink, stb 8)

Edit

Kép
ézsóné

Ja, és szia Feriiiiiiiiiiiiii!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Az enyém is kb ekkora, vagy talán egy picit kisebb. Ja, és van egy ilyen bugyim is :D

Apával őrült mázlim van. Ő a világ legdédelgetősebb, odafigyelőbb párja, apukája. (Tudom lányok, ezen lehet, összeveszük, mint az oviban: " az én anyukám a legszebb a világon, beeeeee") Komolyra fordítva, nagyon várja a lurkót, esténként beszél a pocakomhoz, a nyaraláson még a felfújható úszógumit is vitte helyettem. Csak vízen napozáshoz kell, tudok úszni :lol:

Ugyanakkor Nóri, ez szerintem alkati kérdés. Vannak pasik, akik zsigerből ilyenek, és odafigyeléssel, szeretgetéssel mutatják ki az érzéseiket, míg mások - bár ugyanúgy szeretnek - nem képesek ennyire megnyílni. Bár az is lehet, hogyha kommunikálnád, hogy több babusgatásra vágysz, simán lenne figyemesebb, csak ez magától nem jut eszébe, mert az ő mércéje szerint ez nem annyira fontos.
juci-77

Edit, az tök jó!

Nálunk van (és anno is volt) reggeli pocaksimi, ezt kikövetelem a bébinek. :)
Tegnap este kiakasztottam, kiküldtem az udvarra, hogy szedjen nekem a fáról őszibarackot. Muszáj volt azt ennem. :lol:
Szerencsére partner akár még a takarításban is, bár a portörlést nem szokta megcsinálni. Porszívózás, felmosás viszont nem gond. Igaz, ez utóbbiban nincs sok köszönet, mert még 2 óra múlva is vizes a járólap. :)

Bea, jobbulást a kiscsaládnak!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Szerencsére én is ilyen szerencsés vagyok, hogy ha szükséges még ki is takarít a drága férjecském... Egyedül a felmosásra, meg a fürdőszoba takarítására mondja azt, hogy ő azt nem tudja, de nem is baj... Mi lenne akkor velem, ha az egész lakást csilli-villi kitakarítaná... Feleslegesnek érezném magam... :shock:

A babusgatás néha már az agyamra megy... Mikor milyen napja van... Van úgy, hogy már tényleg ott tart, hogy éppen csak a fenekemet nem nyalja ki, de van úgy, hogy nekem kell mondani, hogy ugyan adj már egy puszit... :roll: Ez utóbbi ritkábban van. :lol: Amióta állapotos vagyok kevésbé vagyok simulós, mint előtte... Érzi még ezt valaki?

Reni

bellerreni
Eger

Kevésbé simulós??? Én úgy ragadok az uramra,mint légy a papírra.... egész nap el tudnám viselni a simit.... :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

:? :? :? :? Biztosan velem van a baj... :cry: :cry: :cry:

bellerreni
Eger

Sziasztok!
Ma sem tudok sokáig bekapcsolódni sajni :? Reggel itt járt a védőnő pofaviziten, délre pedig megyek melózni.

Katica ugyan már írta, hogy találkozott velünk tegnap UH-n, és hogy nálunk is minden rendben van, de azért az én számból csak másként hangzik, szóval az eredmény:
CRL:54 mm, BPD 19 mm, Tarkóvastagság 2,4 mm, orrcsont látható.
És ami nincs ráírva a papírra, hogy láttuk a kis kezét, meg kis lábát, és a piszkálódástól akkorát ugrott, mint egy búvárbéka, még a dokinő is megijedt :lol: Zsoltim is bent volt velem, nagyon lelkes volt, megállás nélkül csak beszélt, hogy de aranyos, meg ott a keze, ott a lába. Sőt valójában egész nap csak erről tudott beszélni, és el is mesélte mindenkinek délután. :) Én meg rendesen meghatódtam rajta, hogy ennyire boldog.

Egyébként a Ti témátokhoz kapcsolódva, nekem Zsolti most nagyon figyelmes, folyton lesi, hogy mit csinálok, hogy vigyázok e magamra. Sokszor már túlzásba is viszi, ha egy fél percre nincs rajtam a papucsom, már hozza is utánam. Sőt bevásárlásnál még az ásványvizet húzhatom arrébb :D

Ja és tegnap én is a Mekiben ettem, pedig tudom, hogy nem túl egészséges. Szerintem van benne valami kismama csábító szer :wink:

Lányok én is holnap megyek kombira oda. Írjátok meg hogy hányra mentek priviben! Köszi. Nekem nincs konkrét időpontom, csak hogy 10-4ig lehet. Én már 10 előtt ott leszek sztem, nem akarok sokáig várni.

Kép
zsizell

Szia Feri!

Szervusz kedves párocskám! (Ugyanis szokott ám olvasgatni! :wink: :lol: )

Sziasztok lányok! Látom jól feljött a téma férjurakról/párocskákról! :D

Reni! nincs veled baj! Én is ilyen vagyok, hogy nehezen viselem az összebújást, simit. Néha rosszul is esik a kedvesnek (szegény :( ), de nem tudok mit csinálni ezzel :cry: :cry: . Mondjuk most jobban elviselem, mint az első hetekben, mikor beteg is voltam, meg a terhességi rosszullétek is nagyon meggyötörtek. Borzasztóan érzékeny vagyok minden fizikai kontaktusra, jobban vigyázok a pocakomra, de ez nem tudatos! :roll:

Lányok! Akinek nem olyan a párja, akkor tessék szépen megkérni, hogy segítsen, az ő gyerekéről is van szó! Akinek meg segítőkész a párja, akkor meg kell köszönni! (Ez ugye nekem is szól... :oops: :oops: :lol: )

ananácska: jobbulást a kis családnak! Legalább együtt lesztek egy ideig.

Barbi: egy jó pont az anyósodnak, legalább elgondolkodott és bocsánatot kért. Reméljük ezek után tudja, hogy mihez tartsa magát... :wink:

zarja: mindig vigyél magaddal valami rágcsálnivalót! Vigyázzál magadra!

Megyek én is valami kaját enni. Egyébként én azt vettem észre, hogy a fűszeresebb kajákat kívánom. Ilyenek gyros, hamburger, pizza, bolognai. Mondjuk a múltkor ettem meki sajtburgert, de nem ízlett, mert nem volt benne hagyma, savanyúság meg minden jó, amitől hambi a hamburger. Most tudjátok mire fáj a fogam? Szilvásgombócra. De nem merek hozzáfogni, mert még mindig k..rva hamar elfáradok. Lehet elmegyek anyukámhoz és rendelek tőle. :lol:

Kép
Kép
molmar

Zuzmoo, szerintem a hasfájást azért érzed, mert a méh vérkeringése megnőtt és minden érzékenyebb odalenn, meg folyamatosan növexik.

Vicky, az egyik orvos 1,4 mm-es tarkóredőt mért, a másik 1,8 mm-t. Ennyit a mérési pontosságról. Mondtam is, hogy eltérnek a mérési eredmények, erre azt mondta, hogy nehéz mérni, mert pici mm-erekről van szó és teljesen mindegy, hogy 1,4 vagy 1,8, a lényeg, hogy nem nagy, vagyis, hogy nincs 3mm. Az a határ, azon felül van gáz. Szóval az 1,9 mm miatt te se aggódj!!!

Barbi, tök jó, hogy anyós bocsánatot kért, azért tényleg durva volt.
Hogy a végén a számitások szinkronba jönnek? Tuti biztos vagyok, hogy a következő UH-n már megint másik kort fog mondani a doki, az utánalevőn is másikat. Igy már az elején eldöntöttem, hogy ÉN végig a saját számitásomat veszem alapul, elvégre én biztosra tudom A NAPot 8)

Nóri, férj: Minden pasiban van olyan, ami nem jó, tökéletes nincs, a tiednél legalább lehet tudni, mire számítson az ember!

Ági, szia itt! Cipekedés: én a 17 kg-os kisfiam simán le fel cipelem a lépcsőn, persze azért néha el szoktam gondolkodni, hogy jó-e ez…

Ananácska, nagyon édes a pocid :D
lara

A mérésekről: A dokibácsim a legutóbbi vizsgáltaon kétféleképpen is mért. Az egyik azt mutatta, hogy 8 hetes a másik azt, hogy 10 hetes és akkor voltam a 9. hétben. Azt mondta, hogy ez tökéletes, mert a kettő átlagát kell nézni és annak megfelelek... Én nem értem ezeket a számolásokat. Kb-ra tudom, hogy mikor, de majd jön a kis poronty amikor neki jólesik :D

bellerreni
Eger

Vicky, neked akartam írni, hogy 1.9-es tarkóredőjű két évesem itt szaladgál épen és egészségesen :wink: :wink: :wink:

Nálunk Apa pl. sokat segít, de a babusgatás-jaj mit hozzak neked hozzáállás nem sajátja :wink:

Lara Lillu csak 13 kg, de nekem őt is elég néha cipelni :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Én sem nagyon bírom Lucát cipelni. De eddig sem nagyon tudtam. Én amitől most kifekszem, az a hiszti. Sokkal rosszabbul bírom, mint régebben. Még sírni is képes vagyok, hogy nem szeret a gyerekem! :roll:
Vendég

Sziasztok!

Még alszik. :D

Nóri: Ez a mondat az én férje szájából is elhangzott pont ugyanígy. De aztán a bamba fejem láttán elnevette magát, és közölte, hogy csak vicc volt. :lol: ...jó vicc

Lara, Ildi: Én győztem ! Barnus csak 10 kg. De én is hozom viszem. Mikor kiderült, hogy terhes vagyok, sűrűn aggódtam, hogy jó lesz-e így, de aztán arra jutottam, hogy sokat nem tehetek ellene. Barnust muszáj ellátnom, és nem mondhatom, hogy bocsi, de itt a tesókád. Meg azért egyre önállóbb, ahogy nekem egyre nehezebb lesz, ő is biztos egyre több mindent megért majd. Ugye? :roll: Nincs tapasztalatom közel kétévesekről.

üdv mindenkinek: Ági

Kép

Kép
ágic

A szép régi népszokás szerint a várandós nő annyi súlyt emelhet, amennyi a saját gyermeke. Asszem ha ikreim lennének sem férne bele a 30kg-s bőrönd! :lol: :lol:
Vendég

Ágic, igen a plusz kilókkal jár némi önállóság is :lol: Lillu pl. be tud mászni az etetőszékbe, autósülésbe, már nem rácsosban alszik, így ott nem kell emelni, de azért a felvételt igényli, vagy a kádba is be kell rakni, tehát ezért kell emelni :lol:

Ahogy Nóri is írta, kemény hiszti korszak :shock: de cserébe nagyon sok vicces dolgot is tudnak.
Lillu most pl. mindenkinek bemutatja, hogy "szoktunk hányni". Én a wc-be ő meg mellettem színészkedve a bilibe (amúgy még életében nem hányt, szóval nincs fogalma róla). Ha jön vendég, beviszi a wc-be, mutatja, hogy Lalla ááááá bili, odamegy a wc-hez, anya ááááá... ha eléggé nevetsz, még meg is ismétli :lol: :lol: :lol:

Szóval Nóri együttérzek, enyém kétéves is tud jó kis földhözverős-világfájdalmas műsort produkálni :?

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri,
Ja és már többször akartam írni, hogy nagyon szép neve van a lányotoknak :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, Ági, Nóri, mondjuk az én kisfiamat már ritkán kell felemelni, csak pl. reggel amikor az emeletről le kell szállitani, mert nagyon "gyenge még", vagy este felszállitani, mert szintén "már gyenge" felmenni :D

Nóri, hiszti: én is nehezebben birom a kiképzést, nagyon gyorsan elszakad a cérna, utána mindig lelkiismeret furim van, hogy miért nem birom jobban :(
lara

Ildi!

Luca dettó. Én sírva okádok a budin, erre jön és utánoz. És röhög. Majd mondja, hogy Apa Te is! Apa is csinálja és röhög. Erre gyerek mondja, Anya Te is! (könnyeimet törölgetve) Nem lehet kicsim!
Na! Légyszi! Egy utolsót! :lol: :lol:
Szóval beszarás. Meg nagyon aranyos is tud lenni, ahogy pelenkázza a babáját és bekeni a "punsziját" és bekeni a hasamat, hogy "tesóbaba punsziját is be kell kenni"
Vendég

Tudat alatt, vagy sem, de csomóan rózsaszín, vagy kék vonalzót választottatok a babának. Érdekelne, hogy van-e valami kapcsolat a kívánt nem és a vonalzó színe között. Mert akkor lecserélem valami cukormázasra! :-)
Vendég

Na Nóri! Az enyém pont seszínű :lol: :lol: :lol: Nekem ez tetszett. Mostanáig eszembe sem jutott, hogy lehet tudat alatt mennek ezek a dolgok :shock:

bellerreni
Eger

De viszont az megdöbbentő, hogy ezen az oldalon még mindig a rózsaszínű sávba sikerült írnom :shock: :lol: Ezen segítünk most...

bellerreni
Eger

Sziasztok Lányok!

Annyit írtatok ma, hogy nem győzöm olvasni! :)
Voltam érsebészeten. Azt mondták, hordjak kompressziós harisnyát, az ágyam lábvégét emeljem meg kicsit (tegyek alá pl. téglát), és vadgesztenyekrémmel kenegessem. Egyelőre nem ad drasztikusabb szereket, mert pl. a Lioton gélben 100 000 NE heparin van, ami felszívódva a placentába juthat és ott komoly problémákat okozhat. A gyógyszerek sem kellenek még. Azt mondta a doki, most a gyerek az elsődleges tényező, de ha esetleg rosszabbra fordulna a helyzet (látványra pl., vagy fáj), akkor azonnal menjek vissza.
Hát ennyi.

Veletek történt már ilyen: :?: :?: :?:
éjjel feküdtem az ágyikómban (hanyatt), és hirtelen köhögnöm kellett (a hülye trutyi miatt, ami a torkomban leledzik). És olyan szinten nyilallt bele a hasam alján lévő izmokba a fájdalom, hogy majdnem összepisiltem magam! :? El is határoztam, hogy köhögni csak oldalt fekve, lazán felhúzott lábakkal fogok, mert úgy nem feszülnek a hasizmok...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, én igyekeztem unisexre, így visszanézve kicsit csajos lett :wink:
mondjuk mi nem sírnánk akkor se ha kiscsaj, akkor sem a kiscsávó lapul a pocakban, majd alakítom a vonalzóját :wink:
Egy kicsit kislány érzésem van :wink: de a mögöttünk lévő várakozás már nem tekintetében "igénytelenné" tett

Az én Lillám szókincse még ennyire nem fejlett, mint Lucáé... ő csak játék babát pelenkáz :lol: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Jókat mosolyogtam a " "nagy" tesó mutatja hogy szokott hányni anya" történeteken. :)

Nóri! Én a vonalzó színével kapcsolatban próbáltam lehetőleg semleges színt választani (mintha a piros olyan semleges volna :lol: :lol: , csak úgy ordít :D ), szóval nem rózsaszínt és nem világoskéket. Szívem szerint ezt a vonalzót halványzöldben vagy sárgában képzeltem volna el, de sajna színt nem lehet változtatni. Meg szöveget sem. :?

Kép
Kép
molmar

Sziasztok!

Húúúú, termékeny napotok volt.... :D :D :D

Szia köztünk Ágic!

Az én férjem ezekszerint 1 "egyveleg" :D nem enged cipekedni, meghatódik a babától, viszont elvárja, h minden elé legyen téve függetlenül mennyire vagyok fáradt v érzem magam sz....rul :roll:

Kakti, nekem 1 tüsszentéstől görcsölt így be a hasam :?

Kép
csipike09

Sziasztok!

Ildi, én 9-kor tudok elindulni, mert akkorra viszem Borit az óvónőjéhez. Ez azt jelenti, hogy kb. fél 11 lesz, amire odaérek. De nem csak 10-12-ig van? Én úgy értettem...

Az én férjem intézi a nagyobb bevásárlásokat, de mivel sokat dolgozik, a mindennapos cipekedés az én dolgom. Nem kell nagy dolgokra gondolni, s nagyon figyelek is magamra, ha úgy érzem, ezt most nem kéne, hát abbahagyom. Egy időben hősiesen hozta nekem a dinnyét, most már kevésbé ugrál,de ha kérem, hogy hozzon nekem valamit, amikor megy boltba, szívesen hoz (és egyből jó sokat). A simiket a pocakomra időnként megkapom, nálunk az összebújás nem megy, őt a kezdetektől zavarja a tudat, engem majd akkor fog, ha már erőteljesebben érzem a mozgását. Én nem is kívánom annyira, de őt nagyon sajnálom!

Bori 14 kiló, már tavasz óta próbáltam átszoktatni a "nem felemelős" rutinra, ha pl. emeli a kezét, hogy vegyem fel valamiért, leguggolok mellé, megölelgetem, megpuszilgatom, s elterelve a figyelmét megyünk tovább. Viszont hiányzik is a testközelsége. Tömegközlekedési eszközökre most már egyedül fel-és leszáll, ez nagy dolog, viszont a metró mozgólépcsőjén vinnem kell. Áruházban imád mozgólépcsőzni, de a metrónál bepánikol. Azt hiszem, az gyorsabb és sötétebb, azért. Nóri, ezzel a népi bölcsességgel megnyugtattál!

Ági, üdv!
ktc

Sziasztok!!!

Az utóbbi napokban nem nagyon volt időm jönni, meg mire végig olvastam mindent, addigra már nem volt energiám írni. Tegnap megkaptam én is a csodaszép kiskönyvemet. van nekik még a régi fajta szép babás is, de kijött a védőnőknek utasításban, hogy tilos azt adniuk..
Holnap mi is elutazunk, de mi csak a balcsira megyünk, ugyhogy most 24-ig nem leszek!
Addig mindenki nagyon vigyázzon a kis pocaklakó babájára és persze magára is!!!!!

Pusssszzzziii

Kép
Kép
ronci

Sziasztok!
Nori- remelem a vonalzoval igazad van, es tudat alatti felismerest jelent...nem igazan vagyok oda a Csanad nevert, de az en ferjem nem az utonev listakat bongeszte a valasztaskor, hanem a tortenelemkonyvet, es valaszthattam a Csanad es az Elod kozott- meg jo hogy nem Tohotom :lol: Szoval az Abigelt sokkal jobban ertekelnem!
Ezen felul viszont nincs okom panaszra,tenyleg mindenben segit, tegnap egy halom mosatlan gyult ossze, mire befejeztem a munkat elmosogatott- mindkettonk munkahelye ott van, ahol lakunk. Nalunk is o a bujosabb, neha mar szegyellem mennyire nem igenylem a simizest. :oops: Az uh-rol ki se lehetne hajitani, raadasul ugy van a kepernyo, hogy o jobban latja, mint en, a doki mindent neki magyaraz, es amikor kicsit felhuzom magam, hogy en is lassak valamit, akkor ramszol, hogy ne feszitsem a hasam... :evil:
geri79

Geri!

Lacim Hubát akar! Lassan kész a csapat! :lol: :lol:
Vendég

Nori! Eszembe jutott meg valami... A multkor irtad, hogy abbol a Wallmark bogyobol bevettel 3-at, es milyen meggyozo hatasa volt. Az ennyemen viszont azt irja, hogy csak 1-et lehet bevenni belole naponta, pedig en szivesen lehuznam az egesz dobozzal, szerintem meg az is keves lenne, 1 legalabbis hatastalan...A tieden irja, hogy tobbet is be lehet venni, vagy a sajat iniciativad volt- ugyanis a dokim azt mondta, hogy 3 honapja fennallo kinlodasomra nem vehetek be semmit, csak a 16 het utan, de mivel lattam hogy ti is probalkoztok massal is a csodara valo varason kivul, en is bevallalnam!
geri79

Nálunk felmerült a Koppány :roll: :x
juci-77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?