Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi Pankamama azt hittem már volt a műtét hétfőn,a lényeg, hogy pénteken is szorítani fogunk a Kingával.

Andi
KingAndi

Sziasztok Lányok!

Azt elfelejtettem írni az amerikai történések miatt, hogy tegnap együtt táncoltam a lányommal, megpörgettem, meg egymás kezét fogva forogtunk a szoba közepén. Ja, és a vajas kenyértöl olyan volt az arca, mintha borotvahabbal kentük volna össze.

A mai nap számomra legfontosabb eseménye pedig a következö: MEGSZÜLT CORY!!!!!!!! A babája 2900 gramm, 50 centi és Balázsnak hívják. Példaértéküen gyors szülése volt...

Bori ma meg nem volt hajlandó aludni, du. 3-kor úgy kellett "leütni". Most bezzeg húzza a lóbört. Éjjel én tudtam volna aludni, de neki megint elég vacak éjszakája volt. Remélem, nem Amerika miatt, bár szerintem még nem fogja fel a TV-ben látott dolgokat, de az én idegességemet biztosan.
Azért ma is az arcára, meg az orrába kente a vajat, és ma is édes volt, mint mindig.

Pankamama, igen, ha van valami ötlete az anyósodnak, azt megköszönném...

Chris! A magzatvíz vizsgálathoz nem tudok hozzászólni, de ha a doki szerint nincs miért megcsinálni, szerintem nem érdemes rizikóztatni.

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Zsóka!
Örülök, hogy a Picuri jól van, sőt semmi baja.

Andi!
Nem, az idei félmaratonon nem indultam. Szülés előtt még úgy gondoltam, hogy fogok, be is akartam fizetni a nevezést hónapokal előtte, hogy biztosan elmenjek, de aztán ráébredtem, hogy ez a futásmennyiség mégse tehet olyan jót a tejcsitermelésnek. Igen, mennék az Avon 10km-re, de előtte még lesz Kaiser is, ahol a minimaraton pont jól illik az edzéstervbe.
Annyi kényelmet engedek magamnak, hogy zuhogó esőben most nem vagyok hajlandó futni.

Chris!
Erősen nem tanácsolnám a vizsgálatot. Minden jel arra mutat, hogy egészséges a pocaklakó. Ha jól emlékszem nem is csak 1-2 ezrelék a veszélye a vetélésnek, hanem 1%. Ami piszok sok szerintem. Gondoljatok bele, egy vizsgálati eredmény kb 3 hét alatt érkezik meg. Még ha az is derül ki, hogy ESETLEG beteg a baba, akkor egy ennyi idős babát megölnétek? Akkor már nagyon nagy, szinte koraszülött, a Down kór egyébként önmagában nem halálos betegség. Ha pedig a vizsgálat miatt valami baja történik, és egészséges lett volna, akkor hogyan hevernétek ki? A 36 év első babára nem túl korai időpont, amikor legközelebb babára gondolhattok addig is eltelik kb egy év. Akkor sem fogtok kevésbé aggódni, nem?

Mozgalmas nap volt a mai. Reggel az UH szűrésre mentünk, ahol megnézték Mazsola pocakját, buksiját, szívét, csípőjét. Ordítva fürödtünk a zselében. Hazafelé jöttünk, amikor kiderült, hogy a szomszéd házat oltják a tűzöltók. Ez volt a gázpalackos ház. Hálistennek senki nem volt nálu otthon, egy palack sem robbant fel...Kép
Aztán elmentünk a dokinénihez, aki a háromhónapos oltásokal örvendeztette meg kisfiunkat. Ő pedig bemutatta, hogy mit tud hason fekve. Dokinéni 5x elmondta, hogy egyedül hagyni tilos a gyereket, mert ahogy látja kis felületről igen hamar le fog mászni. Az oltást a gyermek pont olyan jól viselte, ahogyan az elsőt. Nektek a Di-Per-Te oltása mennyire dagadt be? Borogattátok? Lett lázas a csemete?

Az amerikai eseményekről már mindent elmondtatok, amit mondani lehet KépKépKép

Snoopy
snoopy

Mindenkinek egy nagy SZIA!
Fergeteg jó olvasni titeket!
Köszönet a véleményekért.
Tegnap a védõnéni elmagyarázta, hogy ha a genetikai UH-n valami problémát látott volna az orvos, akkor nem azt mondja, hogy tökéletesen megfelel a babus egy 21. hetes babusnak, hanem jelezte volna a problémát és sürgõsen elküldött volna az orvosomhoz. Azt is mondta, hogy a down kóros gyerekeknek rövidebbek a kar ás láb csontjai. A "mi" combcsontunk 36 mm, az átlag 34 mm. Szóval én már megnyugodtan, a párom pedig beletörõdött.

Köszönet mindenkinek még egyeszer!Kép

Puszi Chris
Chris

Sziasztok Lányok!

Én nagyon régen olvastalak Benneteket, valamikor Lili és Csongi születésekor. Akkor még kismama voltam, most pedig egy három hónapos Kisbence boldog anyukája vagyok, és szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehet.
Lenne is mindjárt egy kérdésem: a kisfiam állandóan nyögdécsel éjszaka, és vándorol az ágyában. Gyakran benézek hozzá, de alszik, csukva a szeme. Szerintetek mitől lehet ez?
Ha an tippetek, segítsetek, és mindenkinek kellemes déltánt!

Sziasztok
Gyöngyi
Sulammit

Sziasztok!

Ma nagyon rossz napunk volt, mert Betti elkapott valami vírust.
Megy a hasa és hány. Az én jó kedvű picikém csak űl mint egy darab fa. úgy sajnálom szegényt és mivel Betti nagyon ritkán szokott beteg lenni most még jobban aggódom mint általában. már hétkor elaludt biztosan elfáradt a hányástól.
remélem éjjel nem lesz semmi gond.
Norbit próbálom elkülőníteni tőle de ez nem olyan egyszerű.

Corynak gratulálok a pici Balázshoz!

Snoopy. mi is most voltunk oltáson és szerencsére sem láz se nyűgösség nem volt és még éjjel is aludt. Az oltás helye bedagadt de én amikor haza jöttünk egyből beborogattam így nem fájt neki.
De nem gondoltam hogy ilyen jól tűri.

most megyek
sziasztok
gabi1
gabi1 (gabi1)

Sziasztok!

A kedvem már újra a régi, pedig csak tegnapra végeztem a vasárnap megkezdett tevékenységeimmel. Még mindig nem jött meg. Kiváncsi vagyok jõvõ hónapban is lesz e hullámvölgy a hangulatomban.
Valószínõleg Kittinek is megindult a fogzása, az utóbbi két éjszaka kicsit nyugtalanabbul aludt. Még nem vészes a dolog, kibírható. Titkon reménykedtem, hogy teljesen észrevételnül bujdogálnak majd ki. Remélem nem fogja nagyon megszenvedni. Mostmár be kéne szereznem azt a szert amit az "alvászavaros" topicban írtak.

Még jó, hogy nem tudtam anno, hogy a rövid combcsont jelenthet down kórt. Kittinek ugyanis, már végig rövidebbnek mutatta a lábát az UH mint az átlag. Kicsit aggódtam is, de hál' istennek teljesen egészséges, bár a lába tényleg rövid. Szegénykém nem tudja majd miniszoknyában billegtetni a hosszú combjait.

Verus! Barátnõdrõl van valami hír?
Remélem elmúlt már a mellgyulladásod! Szegény Te Kép!!!

Pankamama! Kitti is hátrafelé kúszással kezdte a helyváltoztatást.
Épp tegnap akasztott ki anyu. Mesélem neki, hogy Kitti már majdnem tud pápázni, ami azt jelenti, hogy ha mondjuk, és mutatjuk neki, akkor õ is mozgatja a kis kezét. Utánoz minket, de persze még nem tudja, hogy ez köszönés, meg nem is mindig csinálja, csak ha épp kedve van hozzá. Na erre anyu azt mondja, hogy ezt egy fél éves gyereknek, pedig már tudnia KELL, meg pl. "töröm-töröm a mákot" is tudnia KELL mutogatni. Na ezen tökre kiakadtam, mi az hogy KELL?! Az egyik gyerek ilyen, a másik olyan, ezt most már a saját bõrõmön is tapasztalom, a két lányom mozgásfejlõdés és pl. alvás szempontjából ég és föld (persze az apuka is más, de ha édes-testvérek lennének is meglehetne a különbség).
Holnapra (azt hiszem írhatom mindenki nevében) ezerrel szurkolunk nektek, veletek leszünk, gondolunk rátok!!! Milyen jó, hogy legalább nem kell várakoztatni Pankát!

Emese! Örülök, hogy rendbe jöttek a gyerekek Kép !

Andi! Nem kaptam meg a képeket sajnos Kép Kép Kép Pedig nagyon várom! Elküldöd még1x? Elõre is köszi! Alvással kapcsolatban pedig én is csak azt tudom szajkózni, hogy egyszer tuti vége lesz az éjszakázásnak, ez a tudat, azért adhat némi erõt!!! Kitartás, és remélem hamarosan ki tudod aludni magad!

Snoopy! Kittinek egyik oltás után se dagadt be az oltás helye. A láz is elkerült mindket, de éjszakára mindig adtam azért kúpot a biztonság kedvéért.
Minden elismerésem a sok futkározásra vonatkozóan!!!

Cory, és Gyöngyi! Gratulálok a gyermeteitekhez, sok boldogságot és örömöt kívánok a nevelgetésükhöz!!!
Gyöngyi! Szeretettel üdvözöllek! A nyögdécselésre sajnos nem tudok neked mit mondani, pedig rémlik, mintha nálunk is lett volna, de már olyan rég volt Kép. Különösebben nem is foglalkoztam vele, mert Kitti sem ébredt fel, és mindig csak hajnalban produkálta ezt. Szerintem pár hétig tartott.

Gabi1! Szegény Betti Kép Remélem nem lesz gond az éjszaka, és hamarosan jobban lesz. Küldök Neki egy nagy puszit! A tesók elkülönítése tényleg nem egyszerû, a tejcsi védi azért Norbit valamennyire.

Jázminmama! Jobban vagy?

Már egy csomóan leírtátok a telcsiszámotokat, én meg állandóan elfelejtem, íme: 30/306-1294 Nehogy kihagyjatok!
Ma egész jó idõ volt, de nem tudom mit ígérnek a jõvõre vonatkozóan. Most hogy áll a tali dolga?

Jaj, mennem kell, mert Kitti megint nyûgösködik.

Jó éjszakát!

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!
Bocs, hogy megint rohanok, de nézem a híreket folyton....
Holnap reggel elmegyünk nagymamázni, csak vasárnap jövünk haza. Sárospatak mellett, Olaszliszkán laknak, elég hosszú út, de már megszokták a gyerekek, minden hónapban megyünk. Csak leygen jó idö, mert ott aztán esöben ki se lehet mozdulni a lakásból.

Gabi! Nagyon drukkolok, hogy ne ugyanaz a vírusotok legye, mint nekünk volt, mert az iszonyú. Az "ül, mint egy darab fa" állapot, hányás, hasmenés pedig igencsak hasonló. Nagyon nehéz a gyerekeket elkülöníteni, de próbáld meg, mert mire az egyiken átmegy a dolog, pont akkor kezdi a másik!

PM! Ügyesek legyetek holnap! Kép

Chris! Remélem, az UH megnyugatott! Ha Te már döntöttél, a párod elfogadta, akkor biztosan így lesz a legjobb! Kép

Geri! Olvastam a Nök Lapjában a Csocsós cikket, amiben benne voltatok! Kár, hogy nem volt Rólatok pár sorral több, de azért így is gratulálok az országos hírnévhez! Kép

Kati és Zsóka! 1000 bocs, de már megint 1/4 11 van, azonnal elalszom, nincs eröm emilre. Pedig annyi, de annyi dolgot szeretnék Nektek írni, hogy csak gyözzétek olvasni! Most elutazunk, megígérem, hogy hétvégén összeszedem magam! Kép

Evey! Pele! Jázminmama! Iboly! Kriszta! Mi van Veletek?

Gyöngyi! Ilyen nyögdécselös, vándorlós idöszakunk nekünk is volt. Ha alszik közben, akkor nagy baj nem lehet. Tudom, kicsit zavaró meg aggasztó, persze, a gyerek minden szusszanására felugrik ilyenkor az ember, de gondolj arra, hogy Te is forgolódsz álmodban. A harmadik-negyedik gyereknél már fel sem fog tünni az ilyesmi. Kép
Nem igaz, Verus?

Na, jó éjt Mindenkinek, írjatok ám sokat, hogy vasárnap este legyen mit olvasnom! Kép
Emese
Emese (emese)

sziasztok,
Chris, nagyon örülök, hogy így döntöttél. Komolyan. Amit Snoopy írt, arról nem is írtam - anno nálunk is 22 hetes lett volna a baba, mire meglett volna az eredmény (az amniocentézisé). Akkor pedig már mocorog... Minden rendben lesz, látod az eredmények is jók. Boldog babavárástKépKép!

Én pedig hadd dicsekedjem: (Pele, ez neked szól, tudod miért KépKép)
A lányom tengap megszólalt - az elsõ szava az volt, hogy: Ábe. Ehhez tudni kell, hogy a bátyót Ábelnek hívják. Ma meg azt is mondta, hogy szsz (ez cica akart lenni), meg App (apu). Tök jó. Ja, és a pocok 20-án lesz egy éves. Olyan jó kedvem volt ettõl. Persze tudom, tudom, nem ez minõsít egy gyereket, hogy már mászik, megy, akármit csinál minél korábban, de akkor is úgy örültem. Kép Ábel "csak" 15 hóbnaposan szólalt meg. (Nehogy lehurrogjatok: direkt tettem idézõjelbe a csak-ot, hjiszen a 15 hónap is abszolút normális - hisz ilyen szmepontból majdhogynem minden normális 8 hüónap (igaz, Pele? Kép) és két év között.
Na megyek, kiörültem magam. Kép
Tegnap nézegettük a fotókat, amiken ott állunk a WTC elõtt New Yorkban. 2000-ben voltunk ott, és akkor is nagy rémületek voltak a Bin Ladne miatt. Féltem is nagyon. Komolyan, a hideg ráz, ha rágondolok.
Ma már kicsit nyugodtabb vagyok, de tegnap meg tegnapelõtt szabályos halálfélelmem volt a történtek miatt.

Emese, semmi gond, írj amikor lesz idõd - és jó pihenést!
mindenkinek üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!
Nem is tudom kifejezni azt az érzést, amit titeket olvasva érez az ember. Kép
Nagyon jó ahogy drukkoltok, és törõdtök mindenki-mindenkivel!
Hogy is csináljátok ?Kép
Sajnos otthon nincs számítógép, és azon töröm a fejem, hogy a mostani piszkos anyagi helyzetünkben, hogyan fogom ezt megoldani. Mert már így "látatlanban" is hiányoztok.
Lassacskán megjegyzem, hogy kihez, ki tartozik.
Na, most kiérzelegtem magam! Kép
Sok-sok pusszzz!
Chris
Chris

Sziasztok!

Eloször is Cory, megkésve bár, de nagyon sok boldogságot kívánok neked, a babának, és az új apucinak is!

Lányok, én most már kezdek teljesen kimerülni. Lassan két hete, hogy Csongi óránként ébred éjjel. Teljesen tanácstalan vagyok! Mit rontottam el? Tegnap már sírtam is tehetetlenségemben és kimerültségemben! Mindent megpróbáltam, kivéve, hogy hagyjom sírni. Nincs szívem hozzá. Mi van, ha tényleg fáj neki valami és én kegyetlenül nem segítek rajta?!KépKépKép
Ennyit a panaszkodásról. Dicsekszem is, meg tanult hátrafelé! mászni! Nem mindig örül neki, mert egyre távolodik a céltól, de bejárja már az egész szobát. Egy "sós seggu tyúk", meg nem állna egy pillanatra sem!
Éppen ezért csodálkozom, hogy mi lehet vele éjjel?

Tegnap megtartottam az eloadást "magamról". Megállapítottam, hogy menne a fene tanárnonek! Mondjuk én jól éreztem magam, meg is találtam a hangot az osztállyal, de nap, mint nap nem csinálnám!

Verus, mi van a barátnoddel?

Pankamama, itt ülök és szorítok!KépKépKép

Chris, mondtam már én is, hogy ez a legjobb társaság!KépKépKép

Kati, én nem vagyok rendmániás, de ahogy a lakás mostanában kinéz, az már lassan szégyelni való...

Gyöngyi, nálunk volt nagyon drasztikus hajnali nyögés. Annyira hangosan csinálta Csongi, hogy két zárt ajtón is hallani lehetett. Bár én úgy emlékszem (de rég volt), hogy kb. 3 hónapos kora körül elmúlt. Én kérdeztem a Rendeloben (visszakeresheted, úgy van benne, hogy "Hangos nyögés"), a lényege az volt, hogy valószínu a hasa dolgozik, és reggelre tényleg volt is eredménye. Tehát ne izgulj, nem kóros, és tényleg elmúlik!
Írj magatokról, én még emlékszem ám rád!

Zsóka nagyon aranyos lehet a kislányod, elhiszem, hogy nem gyozöl betelni vele!

Emese, jó kikapcsolódást! Mi is megyünk Romániába, a mamiékhoz. Kb. 3 óra az út, és ott sem lehet semmit csinálni, ha esik az eso. Reménykedjünk együtt!

Gabi, Bettikének jobbulást, küldök neki gyógyító puszitKépKépKép

Snoopy, nálunk a 3 hónapos oltás kb. fél kisköröm nagyságra duzzadt. De 1-2 napig tartott! Ha úgy látod, borogasd egy kicsit!

Ancsa, Geri, Kriszta, Pele, Iboly, mi újság? Mari hová tunt? Most akartam neki Boldog névnapot kívánni!

Évi
Évi (Évi)

Ha itt jársz Kedves Pethes Ildikó!
"Hálám üldözzön!"
Kereséssel rátaláltam pl. Zorkanya "Down-történetére". Ugyan a hátam borsodzott tõle, de valahogy megnyugtatott.(Hogy milyen hülyén tudja az emberlánya kifejezni magát.)

Zorkanya, ha erre jársz!
Ugye a "kis tojás fejû" egéyszséges?
Kérdezi Chris a vén szatyor (36 év). Kép

Pankamama! Tiétek a NAGY DRUKKKK!!!
Sok-sok puszi!
Chris(21.)
Chris

Sziasztok!

Évi!Ez a 6-8-10 ébredés nagyon ismerõs. Kb. most már abban a korban vannak, hogy nem az éhség kelt, hanem a mama igény, vagy a megszokás. Meggondolandó. Pont most megy errõl egy dumcsi a Szoptatás igény szerint vagy sem topicban, érdemes azt is elolvasni, ha gyõzöd.

Chris, járok persze, én mindenhol! Kép (én most a nõvérem barátnõje sztorijára várok, állítólag tegnap kellett meglegyen az eredménye. Õt még a 12 heti UH környékén kezdte ijesztgetni a doki, aki mellesleg az én dokim is, és tudom róla, hogy rém profi UH-s ...)

Ildi

u.i.:velünk nem sok extra, suli, ovi, Gergõnek szépen nõnek a fogai, bár az egyik mintha kicsit oldalt, Ilcsit meg eszi a méreg, hogy neki sehol semmi. Bálint kapott hangos olvasásra egy ötöst (az elsõ ellenõrzõbe került jegye). Pele! Igyekszem azügyben amirõl beszéltünk, ha más nem is történt effektíve, de próbálok megértõbb lenni vele. Talán, mintha, egy kicsit kevesebb hisztit tartalmazott volna az elmúlt egy hét. (bár arra is fokozottabban ügyelek, hogy idõben ágyba kerüljön, kipihenhesse magát)
Pethes Ildikó (pethesildi

Kedves PIldi!
Zorkanyát hol találom meg?
Pusszzz. Chris
Chris

Chris!

Ez jó kérdés. Sajnos mostanában nem láttam a neten, talán az esti chatelõk többet tudnak róla, de kb. január óta eléggé eltûnt. Próbálj meg az Üzenõfüzetben érdeklõdni felõle, hátha valaki tud róla frisset!

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Kedves Ildi!
Köszönet, megpróbáltam.
Jó hétvégét!
Chris
Chris

Szijasztok!

Az az igazság, hogy én nem kaptam senkitöl sem képet :-(((
Lehet, hogy rosszul irtátok a cimem? Mert a "kiss" és a "lara" között van ám egy alsóvonás is! Igy: "kiss_lara".
Emese! Küldöm!

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok Lányok!

Még nem olvastam, csak írok, de mindenkinek nagyon köszönjük az aggódást!!!!

Hát ez elég fárasztó nap volt, mivel 8-kor már bennt voltunk a kórházban és közölték, hogy nem tudják krzdrni, csúszás lesz, mert közbejött egy súlyos eset. Így a doki azt mondta, hogy még megetethetem Pankát, ugyis 11 körül kerül rá a sor. Így is lett, majd felmentünk az osztályra, őt betettük egy rácsos ágyba és vártunk. Persze PAnka 7 óta fennt volt, de az új környezetben nem tudott aludni, meg mindenki üvöltözött. Nagyon sokat sírt, vigasztalan volt és nyűgös a fáradságtól. Majd kiderült, hogy az anesztes nem vállalja, csak ha 4 óra eltelt a kajálás óta, így végül 1/2 2-kor került rá a sor. Addig üvöltött, mert már éhes is volt, hiszen itthon óránként cicizik. 1 körül elszendergett, amikor berobbant fél óra múlva a műtősfiú és elbődült, hogy jött a gyerekért. Levittük a műtő ajtóig és onnan a műtősfiú vitte befelé. Olyan rossz volt nézni ahogy vitték. 2-kor hozták vissza, ébredezett és rájött, hogy irtó éhes, de csak 45 perc múlva ihatott volna teát. Mi mondtuk, hogy még soha nem ivott és cumisüveg sincs nálunk , így mosolyogva megengedték, hogy kb. 50 milit cicizzen és utána újabb 30 percet kellett vrni, hogy nem hánnyja -e ki. Hát szóval ez volt. Bennt volt a párom is, biztos fogytunk 2 kilót az idegességtől, pedig tudtuk, hogy nem nagy kaland, de akkor is. 4-kor jöhettünk haza, azóta minden megy a maga útján. A sebet beragasztották, csak 2 nap múlva tudom megnézni milyen lett. Egyébként mindenki kérdezte, hogy mit eszik /anesztes, sebész, nővér/ és teljesen le voltak döbbenve, hogy csak tejet és még csak nem is teázik, én meg rém büszke voltam. Ez olyan ritka dolog lenne?

Hát erről ennyit.

Jázminmama! jólesett a lap, köszönjük szépen!!

Majd még jövök, ha elolvastam a híreket.

Üdv:Pankamama
PM

Üdv lányok,

hulla vagyok, alig aludtam, mivel lementem moziba fél tízre, aztán éjfélkor feküdtem le, fél kettőkor meg keltem Pötyihez, aztán négykor már megint fenn volt, de csak dumált a kiságyban, valahogy szenderegtem háromnegyed hatig, akkor már nagyon beleerősített, nem sírt, csak gagyarászott.

Chris, nézted már a [url=http://www.babanet.hu/downszures.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/downszures.htm[/url] -t?

Gondolom a találkozó megint elmarad, ugye? De kár... mikor lesz már jó idő????????

Pötyi jól viselte az oltást, de eléggé be van gyulladva neki, csomós lett. Láza nem volt, és nem is fáj. Képzeljétek már majdnem hét kiló - 6,83.
Írjatok friss adatokat, aztán beteszem a táblázatot, ok?

Kriszta
Kriszta

Azt elfelejtettem, hogy afilm -Bridget Jones naplója -tök jó, nézzétek meg!!!

K.
Kriszta

Sziasztok!

Én annyira, de annyira lusta vagyok... Minden nap olvaslak titeket, de az íráshoz már szörnyen lusta vagyok. Most is majd leesem a székről, de gondoltam azért pár sort írogatok, mert a végén még elfelejtetek... Kép

Ma akartam Lilinek vmi kis cipőt venni, olyat, ami még tavasszal is jó lesz és télen is meleg. Hát nem mondom vannak cipő árak... Nagyon drágák a 18-as cipők 5-6000 Ft minimum, ami jó. Van kocsicipő 3500 Ft-ért, de csak egyfajta és egy szín. De mázlink van, mert az egyik ismerősünk gyárt gyerekcipőket itt Dunaújvárosban (innen exportálják Olaszországba) és megyünk hozzá nagykeráron vásárolni hétfőn. Állítólag 2-3000 Ft-ért már a boltban legdrágább cipőt is megkapjuk. Remélem. Nálunk a helyzet változatlan hasonfekvésileg és mászásailag, Lili lusta baba. Ha fekve játszik max. az oldalára fekve csinálja, vigyáz, hogy még véletlenül se kerüljön hasra. Onnan visszafordul, de oda egyedül nem megy. Így nem guruljuk körbe a szobát, ellenben még mindig gyönyörűen ülünk és abban a pózban játszunk. Nálunk sírás gyakorlatilag nincs is, ha vmit közölni szeretne Lili azt is megérteti velünk, pl. hogy vegyük fel, vagy, hogy álmos vagy ilyesmi. Jó baba, nagyon. És az éjszakák is kezdenek jók lenni, bár még nem az igaziak. Voltam kineziológusnál, eredmény: Lili fél a sötéttől. Most hosszú lenne leírni, de lényeg megpróbáljuk oldani ezt a félelmet. fene tudja, hogy mi lesz. tegnap is felsírt ugyanúgy, mint előtte, de sokkal rövidebb ideig és nem is kellett nyugtatni. Mostmár, hogy a másik szobában van nem ugrunk minden egyes nyöszire és így neki is jobb és enekünk is. Ezért ÉVI azt tanácsolom, hogy hagyd sírni Csongit, mert ebbe bele fogsz őrülni és igenis jogod van aludni neked is. megszokásból ébred hidd el. Pontosan tudja, hogy, ha sír felveszed. Ne feledd már 6 hónapos, okos baba és már tudatos is lehet, amit csinál. Még most legyél keményebb, mert később sokkal nehezebb lesz. Nem lesz semmi baja, ha sír egy kicsit, egy idő után rájön, hogy nem ugrasz és akkor abbahagyja. Nem nehéz csak annak tűnik. Nálunk már 7-8 óra van éjjel, amikor Lili nem eszik. Lehet, hogy közte ébred, de nem veszem fel, legfeljebb megsimizem és, ha nem alszik el azonnal, akkor még sír 1-2 percet, aztán alszik tovább. Lili orvosa azt mondta, hogy mi is szeretjük a törődést és simogatást. Gyerekeink is és nem szabad csak azért ébredniük éjszaka óránként, hogy ezt megkapják. Jogod van aludni és attól nem leszel rossz anya, ha alszol. És neki is jobb lesz.

Bocs a litániáért, vasárnap írok mindenkinek.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Geri, köszi, lelket öntöttél belémKépKépKép

Ildi, olvastam.

Holnap utazunk, hétfon leszek újra. Majd mesélek.

Jó éjt!

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Most olvasom a topic elejét, áprilisnál tartok, és olyan jó, hogy veletek is azok a dolgok történtek, ami velünk most. Olvastam a nyögésről is, kicsit megnyugodtam, bár nekünk reggelre rendszerint üres a pelus, csak nagy "jó reggelt pukik" vannak. Ma nagyon ijesztő dolog történt. Benci szopizott, majd elaludt cicivel a szájában. Én nyugodtan üldögéltem, egyszer csak abbamaradt a szuszogása. Rögtön kivettem a cicit, és erre felijedt éselkezdettsípolva lélegezni. Nagyon megijedtem, de valószínüleg nem nyelte le az utolsó kortyot, és az mehetett félre. Mindenesetre utána félóránként benéztem, hogy lélegzik e. Veletek volt már ilyesmi?

Évi, köszi, hogy emlékszel még rám. Szülés előtt alig vártam már, hogy ide írhassak,de sokáig nem volt erőm, aztán pedig gépem. Remélem, most már rendszeresen tudok majd jelentkezni.

Pankamama, örülök, hogy sikerült a műtét, és nem kellett túl sokat éheznie a csemetének. Tőlem minden tanácsadáson megkérdezi a védőnéni, hogy még mindig csak szopik e a gyerek, és mindig csodálkozik és dícsér. Lehet, hogy tényleg ritkaság?

Ma rájöttem, hogy emberhiányom van. Már három hónapja, ki sem mozdultam jóformán, és kezdek begolyózni. Még jó, hogy idetaláltam. KépKép

Na lőjetek le, ha túl sokat beszélek.
Sziasztok, jó és hosszú éjszakát!

Gyöngyi
Sulammit

Sziasztok!

Hullafáradt vagyok... Szokás szerintKép

Cory, Gyöngyi, nagyon sok boldogságot a lurkókhoz!!

Chris, én is csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal! Nem éri meg a vizsgálat...

Zsóka! Gratulálok! És még te aggódtál...!!!! És pont egy ilyen nehéz szóval kezdeni, mint "Ábel"!!!

Lányok, annyira dühös vagyok magamra meg a körülményekre is!! Ti. Áronnak ma fölszúrták a fülét!!!! Neki nagyon sok fülzsírja termelődik, ez időnként összetömörül és elzárja a hallójáratot, ilyenkor rosszabbul kezd hallani. A fülészeten ki szokták mosni neki. Na ezért vittem ma is a fülészetre, ahol a dokinő közölte, hogy nem ez a gond, hanem be van gyulladva a füle savósan, azért nem hall, és így miután kiszedte a fülzsírt, hipp-hopp fel is szúrta a fülét!!! Köpni-nyelni nem tudtam!!! Hozzáteszem, a gyerek SOHA nem fájlalta a fülét, nem lázas, nem köhög, nem folyik az orra, a világon semmi baja. A dokinéni hozzátette, hogy arcüreggyulladása is van, ezért fölírt egy valag antibiotikumot (nem adtuk), és sürgősen ki fogja venni az orrmanduláját emiatt!!!! Áronnak még SOHASEM voltak fülproblémái! Remélem, nem most szúrták el neki!
Aztán sajnos későn értesültem több forrásból is egybehangzóan (ottani orvos barátunk + 2 anyuka), hogy ehhez a dokihoz nem szabad menni, mert mindenkinek azonnal fölszúrja a fülét és ki akarja kapni a mandulájátKép
Szegény kicsi Áronom meg úgy szenvedett az én hülyeségem miattKépKép Föl kellett volna kapnom őt, aztán viszontlátásra! Mindenesetre ehhez a nőhöz nem megyünk többet, és ti is vigyázzatok a Madarász fülészetével!

Viszont legalább valami jó is történt ma: láttam a kis 7hetes Babszem szivecskéjét dobogniKép Nagyon megható voltKép

Jó éjszakát mindenkinek!

Pele
Pele

Sziasztok,
Vmit nem értek ebben a Down-szűrésben - hogyaszongya:
Jelenleg a Down-kórosok döntõ többségét a 35 éven aluli várandósok szülik, náluk a magzati kromoszómavizsgálatra nincs mód, mivel a Down-kór elõfordulásának kockázata náluk elmarad a beavatkozás okozta spontán vetélés kockázatától.
Most akkor ha a többségét ők szülik, akkor nem kellene szülni? Vagy ha az előfordulás kockázata elmarad a spontán vetélés kockázatáól, akkor viszont elméletileg nekik kellene keveseb babát szülni, nem? Hogy van ez? Nem szűrik őket, mert nagy a kockázat, mivel nem szűrik, szülnek beteg babát. Ördögi kör...
Egyébként vhol olvastam erről, hogy nem megbízható a vérből véhzett vizsg.

Pele, köszi! Ma Ábel hozzátok akart menni ("a kislány anyukájához"), a miértre az volt a felelet, hogy mert sok autójuk van Kép.
Egyébként meg itt vár rátok egy dobozba pakolva az étkészlet.

Nagyon sajnálom, ami Áronnal történt! Kép De hát nem tudhattad. Sajnos egy anyuka nem tudja, hogy a gyerkőcnek esetleg a fülével gond van vagy nincs. Kénytelen az orvosnak hinni. Jó ötlet, hogy a jövőben messziről elkerülöd azt a dokit!!!

üdv
mindenkinek
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!

Ez borzasztó, hogy az anya tudta és kérdezése nélkül felszúrják a pici fülét. Kit kell elkerülni a Madarászban?
Névtelen

Pele!

Mi is oda járunk, de a Votisky Péterhez. Ő operálta a fiam ajakhasadékát is. Nekünk két éve az arcüregét mosta ki, de az mondjuk indokolt volt. Nekem az volt a szimpatikus, hogy alternetívákat ajálott fel megcsináltatom most, késöbb vagy egyáltalán nem.

Én akkor rögtön megcsináltattam, mert már több mint hátom hete taknyos volt, magas volt a láza és a harmadik antibiotikummal próbálkoztunk + karácsony volt. Az átmosás után három nap alatt meggyógyult.
Az átmosást altatás nélkül erőssen lenyugtatva csinálták, aminek az adagja kevés lehetett szerintem az én fiamnak, mert visszamaradt nála egy a fejére irányuló félelem. Sokáig nem engedet a fejéhez nyúlni és a haját levágni.

Ha ma kérdeznék ugyan ezt tőlem inkább várnék még ha lehet.

bigacsiga Kata
bigacsiga

Sziasztok!

Elöször is gratula Corynak, már azt hittem, hogy karácsonyi baba lesz Balázsból..KépKép Aztán üdv Gyöngyi a "fedélzeten", neked is szívböl gratulálok a kisfiadhoz!KépKép

A barátnöm hál'Istennek jól van, 2 nap után ért haza, most várom töle az emilt, hogy azóta mi is történt náluk.
A híreket hallgatva csak szörnyülködök, már álmomban is kisért az, hogy a családom két különbözö helyen van és történik vmi szörnyü..és nem vagyunk együtt..

Vidámabban folytatva: Jancsi két napja ÁLL! Igaz, miután elfárad elborul, mint egy krumplis-zsák, perzse bög, de miután megynyugtatom, újra áll..KépKép Az ülést tökélyre fejlesztette, ha éjjel felkel, már nem hason fekve bög, hanem ülve..Kép Legalább változatos a gyermek!Kép Hamarosan már állva fog bögni!
És persze rettentöen büszke magáraKépKép meg mi is ö rá!

CsKati, a könyvek: Juharfalvi Emil -ebböl 3 könyv van már, egy falusi kisfiú történeteiröl szól. És Harisnyás Pippi kalandjai, ebböl is már van vagy 3 a piacon, egy kislányról szól, aki árva..mindkét könyv szerzöje Astrid Lindgren, svéd írónö. Az árai 900 Ft/db. Nálunk nagyon bejött, igazán ilyenkorú gyererkeknek íródott.

Jó napot mindenkinek!

Verus
verus (verus)

Sziasztok!

Megint nem tudtam írni már jó régen, de azért olvasgattam, mi minden történik veletek. Kép
Amerikával kapcsolatban én is teljesen megdöbbentem, hogy ilyen megtörténhet, és nagyon sajnálom a civileket. Mit érezhettek ezek az emberek ott a repülõgépeken, mikor rájöttek, hogy meg fognak halni? Nem szeretném megtudni.
Elsõ gondolatom nekem is az volt, hogy ebbõl világháború lesz. És még mindig rettegek, hogy nehogy tényleg az legyen. Kép

Tominak a foga szerencsésen kibújt, most már valamivel nyugodtabb, bár még mindig vannak sírós idõszakai, és sajnos ugyanúgy ébred éjjel. Kép Szerintem már megszokásból. Timinek tüszös mandula gyulladása van, amit észre se vettünk volna, ha nem veszi olyan nehezen a levegõt. Doktornénink is meg volt lepve mikor mondtam neki, hogy lázas egyátalán nem volt. Igy a közérzete is jó volt, tehát nem is volt beteg, csak a mandulája. Kép
Voltunk tegnap kisfiammal UH-n, és megállapították, hogy a vesemedence-tágulata, sokkal kisebb mint utoljára volt. Igy jó esélye van rá, hogy ki fogja nõni.

Cory!
Szeretnék én is gratulálni nektek a kis Balázshoz! Szeretettel várunk ebbe a csapatba, ha már lesz egy kis idõd a pici mellett! Kép

Gyöngyi!
Téged is szeretettel üdvözöllek! Ez az emberhiányos dolog ismerõs. Nekem is volt ilyenem. Akkor mondtam poénkodva a páromnak, hogy én itt élem a társadalmi életemet, és ezért kell hogy a géphez engedjen. Kép

Pankamama!
Örülök, hogy sikerült a mütét, és a körülményekhez képest Panka jól türte! Kép És tényleg nagy dolog, hogy még csak szopik, nem nagyon jellemzõ manapság. Azt hiszem itt vannak a Babaneten a kivételek! KépKép

Anikó!
Kipróbáltam, hogy sírni hagyom a fiamat, de a "kis szaros" tudja, hogy majd' a szívem szakad meg. Fél óráig bírtam hallgatni, azután kapott cicit, és 2 perc alatt elaludt. Nem mertem tovább hagyni, mert már Timi is aludt, és nem akartam, hogy felébredjen, meg tényleg nem bírtam tovább hallgatni. Õ nyert, még várunk egy kicsit ezzel! Bár késõbb sem lesz könnyebb, azt hiszem. Kép Kép

Az e-mail amit küldtél, nagyon elgondolkoztató!

Pele!
Szegény kicsi fiad! Kép Ilyen dokikat, hogy hagyhatnak praktizálni?
A pocaklakó látványa miatt irigyellek! Kép A végén még én is kedvet kapok egy harmadik babához, bár a párom most még hallani sem akar róla. Kép

Verus!
Óriási gratula Jancsinak! Hogy milyen ügyes ez a kisfiú! Kép A borulás meg ezzel jár, Tomi is eleinte rengeteget esett, (nem mertem kivinni az utcára egyszer néhány napig, mert úgy megütötte magát, még azt hitték volna, hogy verem a gyereket Kép). Most már viszont szépen leguggol, és leül, egyre kevesebbet esik.

Most látom milyen sokat írtam, úgyhogy el is dugulok!

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok!

Betti szerencsére már túl van a nehezén mamár csak egyszer volt Wc-n.
Én még mindig nagyon félek hogy ez a terror támadás harmadik világháborúhoz vezet.
Még éjjel is erről álmodom, egész nap a híreket hallgatom, de csak ugyanazokat ismételgetik.

verus: nagyon ügyes a kicsi fiad.

Most mennem kell

sziasztok

gabi1
gabi1 (gabi1)

Sziasztok Lányok!

Na elolvastam a dolgokat, de az a ciki, hogy fele ki is ment a fejembőlKép

Ma el akartunk menni koncertre, de mivel esett az eső-az meg a Kisstadionban van- így nem mentünk el. Jó gyávák vagyunk.

Panka éjjel sem sírt fel-pedig a műtét miatt gondoltam- és nappal is ugyanúgy viselkedett mint máskor. A szeme alatt a ragtapasz miatt olyan mint ha kocsmai verekedésben vett volna résztKépKép
Ő most hason tolat, de ha a lábát megtámasztom előre kúszik. Kicsit ül és ha leteszi a talpát a földre kirugja magát állásba, aztán összerogy. Öltözésnél segít nekünk és ha valami bántja sírás közben azt mondja " mammma". Olyan ariKépKép

Kriszti! Már én sem remélem a jó időt, olyan korai ez az idő és így olyan hosszú lesz a télKépA filmet én is akarom megnézni. Ja, Panka 66 cm és 6,60 kg. Pötyike jó súlyban vanKépKép

Gyöngyi! Üdv ebben a jó kis csapatban és utólag is gratula a csemetédhet. Én már lassan 1 éve itthon vagyok-28. héttől nem jártam dolgozni-és amikor be akarok golyózni vagy sportolok, vagy elmegyünk a párommal valahová, vagy azt játszom, hogy ez a munkám pl. bölcsi és ezt kell jól csinálnom. Ez gyakran segít. Nekünk ilyen félrenyelésünk nem volt szerencsére.

Cory! Gratula a Balázskához és sok tejcsit Nektek!

Ancsa! Örülök Tomi "új" fogának, és, hogy múlik a tágulat. Timinek meg gyógyító puszit küldökKépKép

Pele! Ez tényleg felháborító. Ilyen eset velem is esett meg, hogy nekem akartak valamit csinálni, amit én nem akartam, és a reklamálásomra a doki azt kérdezte: " maga az orvos, vagy én? Ha jobban tudja minek jött ide?" Azért a XXI. században már csak értünk bizonyos dolgokhoz mi laikusok is, bár én eü.-t végeztem. Ez tényleg felháborító. Viszont babóca kicsi szivének nagyon örülök. KépKép

Ja, Chris!Nekem is rossz volt az AFP-m, 0,7 és akartak nekem is amniot. De elmentünk szív UH-ra és genetikaira is és mivel ott minden O. K. volt saját felelősségemre nem vállaltam az amniót. /Pláne, hogy már volt előtte spontán ab-m /És lőn egy ttök egészséges kislányomKépKép

Évi! Én is csak csatlakozni tudok Anikó véleményéhez és jó utat!

Anikó! Látod fog ez menni és ha a kineziológiában bízol akkor lesz is eredménye. Sok sikert. Ja és Lili mozgásfejlődése nem a loviKép

Na pussszzzzz mindenkinek.

PM

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a grtulációt és a kedves fogadtatást!
Olyan jó, hogy rátok találtam, de komolyan. Most kezdek csak magamhoz térni egy kicsit. Eddig mindig olyan fáradt voltam estére, hogy zuhantam az ágyba, de most szinte nem is érzem.
Egyébként Bence nagyjából átalssza az éjszakát, kb. 9-től fél 6-ig alszik, aztán pedig kilencig. Szerencsés vagyok, vagy az alvásproblémák csak később kezdődnek?

Képzeljétek a kisfiam ma megpróbált egy fél plüsskutyát a szájába tömni. Ő szegény az ujját akarta szopni, de a kutya ott volt a szájánál. Csak álltam az ágy mellett, és nevettem. Kép

Na mennem kell, mindenkinek jó éjt, nyugodt alvást, és a betegeknek jobbulást!

Gyöngyi
Sulammit

Sziasztok!

Néhányszor már írtam nektek az elmúlt napokban, csak oda már nem jutottam el, hogy fel is töltsem. Meg aztán leginkább a CNN meg a többi hírszolgálat, tévétársaság honlapját olvastam, ugyanis nincs tévénk.
Hogy lesz-e háború? Õszintén remélem, hogy Bushnak lesz annyi esze, hogy megtalálja magát az értelmi szerzõt és valóban a terrorizmus felszámolására fog irányulni a nemzetközi összefogás, nem pedig egész országok bombázására, nemzetek kiírtására, további ártatlan emberek elpusztítására. (Lásd Hirosima, Nagaszaki, Vietnam, Irak.)
Egyébként hatalmas nyomás nehezedik az elnökre, az amcsik bosszúra szomjaznak. Kaptam én is lánc-mail-eket, amelyek Amerikát az égig magasztalják, s azt állítják, hogy Amerika minden országnak segít, de neki nem segít senki, ha bajban van. Pedig ez nem igaz, hiszen még egy ilyen kis ország, mint a miénk is felajánlotta a segítségét. (Különleges mentõalakulatok, Mancs kutya, vér.) De köszönték, nem kérték.

Ancsa! Nem tudom, jobb-e a Calgel, mert mi még a Dentinoxot nem használtuk. A Calgelnak csak megörültem, mert azt használtuk. Kellemes, gyógynövényes ízû, klasszul zsibbaszt.
Zsirokra valóban szükségük van a gyermekeknek a fejlõdésükhöz, de szoptatott babák megkapják a tejcsibõl az elegendo mennyiséget. Szerintem, egyébként is felesleges egy félév körüli baba fozelékébe zsiradékot tenni, ellenben egyéves kora után normál zsírtartalmú élelmiszereket, tejtermékeket kéne fogyasztania, nem a csökkentettet.

Emese! Ugye jobban vagytok? Nagyon megviselhette ez a fránya betegség a fiókáidat!

Pankamama! Szorítottam nektek! Remélem, kis Panka már jól van.

Snoopy, remélem, majd mesélsz a barlangászásról! Melyik barlangba mentek? Kik? Már korábban is akartam kérdeni, hogy valamelyik barlangász klub tagjaként barlangásztok a pároddal, vagy csak magatok, barátokkal?

Jázminmama! Meggyógyultál?

Most én döglõdöm, fáj a torkom, Gergõ is elkezdett betaknyosodni. De ne szóljak egy szót se, március óta nem volt beteg, az meg mégiscsak fél éve volt. A nagyok meg még régebben.

Évi! Hidd el nekem, hogy egy ekkora baba nem manipulálja a szüleit. Szó sincs megszokásról, szüksége van rád vagy a tejcsidre éjjel is. Nincs olyan, hogy egy babának X idõs kortól már át kell aludnia az éjszakát. A fogzás is nagyon sokat nyom a latban, hallottam már olyan történeteket, hogy amint kijött az utolsó fogacska, a gyerek hipp-hopp átaludta az éjszakát. Ki lehet bírni, bármilyen fárasztó is. Kitartás, Évi, próbálj meg inkább nappal is hunyni egyet, amikor Csongi alszik. A szoptatásnál felszabaduló prolaktin a mamát is álomba ringatja...

Pele! Szegény Áron! Ne emészd magad, néha olyan váratlanul történik minden, hogy képtelenség helyesen reagálni! Puszi a lurkónak!

Zsóka! Épp a múltkor hiányoltalak, s mióta itt írsz, én nem jöttem. Szóval, örülök neked. Ja, és figyu, olyan sokszor olvastam tõled is, hogy "SZVSZ". Mit jelent????? Már régen meg akartam kérdezni.

Anikó! Remélem, bejön nektek a kineziológia. Nekem oldották a klausztrofóbiámat, igaz, barlangban azóta sem voltam, csak kiépítettben.

Kati! Még mindig nem kaptam választ a K-vitaminnal kapcsolatban, de a doki honlapján már megjelent pár szó róla, vázlatosan. Nem írja, hogy adni kéne.

Verus! Neked is írtam a múltkor a mellgyulladással kapcsolatban (amikor nem sikerült feltöltenem), remélem, minden rendben.

Bigacsiga Kata! Írtad, hogy ajakhasadékos volt a kisfiad. Érdekelne, hogy tudtad-e szoptatni, illetve, hogy milyen tapasztalataid vannak a szoptatásával kapcsolatban, mit tanácsoltak a szakemberek, stb. Csak, ha nem bánod! E-mailt is írhatsz, ha gondolod.

Üdv. az újaknak is!
Mindenkinek sok puszi!!!
Iboly
Iboly (iboly)

Iboly!

Igen, kezd rendbe jönni, bár még mindig nem értem, hogy miért is lett mell-gyulladásom..kicsit még érzékeny, de már nem fáj a szoptatás!

Puszi:
Verus
verus (verus)

Iboly!

Ha csak egészen röviden akarok válaszolni, akkor az írom igen is meg nem is.

Igen azért, mert neki csak egy oldali ajakhasadéka volt az is a legkisebb fokú, ami annyit jelent, hogy a száj piros része nem forrt össze egy darabon. Ettől a kis réstől tudott szopni bár a vákum hatás időnként megszakadt.

Nem azért, mert a sok kicsi körülmény annyira összeadodott, hogy nem volt képes beindulni a tejtermelődésem annyira, hogy az elég is lett volna. Bár ha megfelelő személyzet állt volna mellettem biztos, hogy sikerült volna csak szoptatni is.
Ennek ellenére négy hónapig becsülettel kitartottam szoptattam + hozzátápláltam, de utána feladtam.

A második gyermekemet viszont képes voltam hat hónapig csak szoptatni.

bigacsiga Kata

ui: Ha lesz időm összeszedem a gondolataimat és leírom neked is meg Pelének is mik azok a kis dolgok amik nálam pl. a kudarchoz vezettek. Pedig én akartam, nagyon akartam a babát is meg a szoptatást is. Ott volt elöttem az élő példa a húgom akit addig "rugdostam" az első két hónapban míg 15 hónapos koráig szoptatta a babaáját. Csak engem nem tudtak "elegen eleget rugdosni"...
bigacsiga

Sziasztok Lányok!

Ma sem leszek hosszú, tegnap vleg megfáztam és az utóbbi 1 órában nagyon taknyos lettem hirtelen. Megyek és főzök egy teát, beveszek egy Algopyrint és befekszem a takaró alá. A baj, hogy nálunk itthon kb. 35 fok van, minden ablak nyitva és így is elviselhetetlen a meleg, viszont, ha kimegyünk meg gázos. Szóval remélem, hogy Lili nem fázik meg. Izzad szegénykém állandóan mint a paci, egy szál pelusban is. Gondolhatjátok... Alvásilag nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki rendeződnek a dolgok és egyszer kelünk éjjel már 4 napja. 1-2 körül, aztán alvás 7-ig és utána még tovább. Szóval nem vagyok már hulla és a felsírások is elmaradnak vagy csak pillanatnyiak. Remélem így is marad. A lagzi nagyon jó volt, jól éreztük magunakt, bár a hajó kicsi tere miatt a zene hangos volt és Lili nem tudot aludni, így 3/4 10-kor sírosan elhagytuk a hajót és a kocsiban hazáig aludt utána pedig 1/2 3-ig, majd 7-ig és 1/2 10-kor keltünk. Emellett szunyáltunk 2 órát délután. Király volt. Lusti nap.

Gyöngyi! Én is nagyon emlékszem rád, bár szerintem inkább chatről, nem? Mindegy lényeg, hogy örülök, hogy itt vagy, gratula a picihez. Nálunk Lili rengetegszer nyeli félre a nyálát és csak onnan látom, hogy kezd könnyezni a szeme és nem kap levegőt, de rövid idő és akkor is jár a mellkasa, de elég ijesztő. Nyögés nálunk nem volt.

Pankamama! Minden jó, ha vége jó!!!! Örülök, hogy jól vagytok és, ha levettedd a kötést adj egy puszit a nevemben is a sebre. Mi ez a lovi dolog? Én nem siettetem Lili fejlődését ne aggódj. KépKépKép

Verus! nagyon ügyes ez a Jancsika!!! örülök, hogy jól van a barátnőd.

Pele! Jó ez a szívhang dolog... 7 hetes... Mikor fogsz szülni???? Sajnálom, ami a fülészeten történt...

Iboly! Nem tudom elképzelni, hogy óránként kér enni egy baba. Lehet, hogy anyukája közelségére vágyik, de akkor miért csak a cicin nyugszik meg? Tudom ott van a legközelebb. Én biztos vagyok benne, hogy megszokás és ez nem jelenti azt, hogy tudatos, sőt inkább rögzült szokás. Nem bosszantja ő a szüleit, hanem automatikusan kel és, ha erről le lehet szoktatni, akkor miért kell hónapokon keresztül kómásnak lenni? KépKépKép Remélem nem baj, ha leírtam??? KépKépKép

Kriszta! Örülök, hogy jól végződött a szuri.

Most befejezem, bocsi, ha nem mindenkinek írtam, de elcsöppen az orrom.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Dia! Írdd meg légyszi az e-mail címedet és elküldöm anyósom telcsiszámát, mert meg akarja nézni Borit, mielőtt bármit is tanácsolna.

Iboly! Végre, azt hittem eltüntél. Köszönjük, kutya bajunk, ma vettük le a ragtapaszt a sebről és nem látszik semmi. Fantasztikus. Tudod min gondolkodtam? Le lehetne folytatni egy tanulmányt a gyermeküket szoptatni nem tudó vagy nem akaró anyák kézírásából, talán kiderülne néhány érdekes dolog.

Verus! Szondaügyben mi újság? Ugye nem kell?

PM

Sziasztok!

Aki még nem ismer: cory vagyok, 23 éves, és 2001. szeptember 12. óta egy Balázs nevû kisfiú anyukája. Még nincs kérdésem, de ígérem, jelentkezem!

cory
cory

Sziasztok Csajok!

Cory, elöször is, tudod, sok-sok bódogságot!!!

Asszem jó régen nem írtam már....

Na, akkor íme, mi volt velünk:

Szerda éjjel: Jól telt, Bori aludt egész éjjel. Mondjuk elötte kapott egy kanál Panadol szirupot, ez megtette hatását. A szájában az egyik rágófog helye nagyon meg van duzzadva, gondolom, az fáj neki.

Csütörtök: Ma, miután végeztem a munkahelyemen, elrohantunk a Masterbe fordításért. Bori persze a szokásos körülrajongást élvezhette volna, ha nem alszik el... De elaludt...Kép Aztán beugrottunk a Kikába, mert az ott van, pont a MAsterfilmmel szemben, akartam neki venni egy hálózsákot, de a párom ledumált róla. Viszont kibe botlottunk, ahogy beléptünk? A nagymamámba, meg a nagynénémbe..Kép Kicsi a világ, sehova se tudsz szökni a család figyelö szeme elöl. Persze, rögtön megkaptam, hogy már megint csavargok azzal a szegény gyerekkel... Mér? Nem lenne neki rosszabb, ha állandóan itthon csücsülnénk? Aztán még ráadásként felmentem apámékhoz is, csakazértis...KépKépKép
Képzeljétek, ott meg majdnem rosszul lettem a konyhában, ültem a széken, aztán elkezdtem úgy szédülni, mint a kórházban az ájulás elött. Rögtön elkezdtem szedni a vasat, azóta egy kicsit jobb.

Péntek: Munka után hazarohantam, aztán mentem be a kórházba Coryhoz. Nem részletezem, a gyerek csodaszép, de ezt Cory úgyis tudja...Kép Aztán rohantam a lányomért a színházba, ahol kiderült, hogy végigüvöltötte a próbát. Hazajöttünk, jó korán elaludt, de az éjszakája megint vacak volt.

Szombat: Lemaradtunk a Teletubbies-ról... Aztán inkább elmentünk az Indexes találkára, a Millenáris parkba. Kiderült, hogy ez egyik csaj két évvel járt felettem a gimiben. Rögtön felismert, én meg nem nagyon emlékeztem rá. Ott találkoztam egy csettes lánnyal is. Akinek a lányával nagy pusziváltások voltak. Ezek a csajszikák imádják egymást... Megetettük a halakat, akik a tó másik végéből is, mintha csak leadták volna a forró drótot, rohantak a perecmorzsákért. Borinak meg annyira tetszett, hogy bedobta az egész perecét a kocsiból a tóba... Na, lett is nyüzsgés, mintha csak piranhákkal lett volna tele a tó.
Fent a kávézóban meg állandóan beslisszolt a bárpult mögé, a pincérek ott ajnározták, kapott lufit is. Hazajöttünk, útközben elaludt, aztán mikor kivettem a kocsiból, felébredt, persze utána már nem aludt vissza, de így is hagyott aludni három órát. Aztán este meg egy kis tündi-bündi volt. Jókat rötyögtünk, táncoltunk, megdögönyöztem. Vacsira meg túrós tésztát evett, szalonna és zsír nélkül. Találtam olyan tésztát, ami glutén és koleszterinmentes. Tök jó íze van!!!

Vasárnap: Megint nem aludt túl jól éjjel, remélem ez már nem fog állandósulni. De amikor magam mellé vettem, nyugi lett. Elkezdte utánozni a Snickers reklámból a fürtös hajú ifjút, amikor bekapja a könyvet. Olyan édes...Kép Egész nap nem aludt semmit, csak este 7-kor volt hajlandó elszenderedni, de akkor ezt állva a kanapén tette meg...Kép Aztán felébredt, megvacsiztunk, először evett villával, még nem megy neki igazán, de szorgalmasan hámmogott, és dugdosta az üres villát a szájába, mert minden leesett róla. Aztán jött egy barátunk, aki nagyon tetszik neki, olyan kis szemérmesen fordítgatta a fejét, meg vigyorgott csábosan. Aztán ránézett, elvihogta magát és többször körbevágtatott a szobán. És ezt vagy tízszer, ugyanebben a sorrendben. Hát, nem bírtuk ki röhögés nélkül...Kép Most már alszik. Remélem, egész éjjel...

Folyamatosan kérdezi, hogy MI EZ? MI AZ? KI EZ? KI AZ?

Pankamama: soosbobi@hotmail.com Köszi elöre is.

Pele! Úgy irigykedem!!!! De jó neked! Aztán nevek vannak-e már?Kép

Most már megyek is, rendesen hosszúra sikerültem.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!!!!
Hááát, azért ugye emlékeztek még ránk???
Mindenkinek puszi északról, kezdünk visszalendülni a rendes kerékvágásba végre, megpróbálok megint gyakran jönni hozzátok!!!
Mert hiányoztatok! Köszi mindenkinek a képeket, a héten mindenkinek válaszolok, küldök friss képeket rólunk!!! Leevi már nagyfiú, tegnap volt 7 hónapos, 8730g és 70 cm, ül, sikongat, huncutkodik, elbújik a kendö mögé és egyszerüen elbüvölö!!!! Ma visszük fényképészhez, a finn nagyi kérésére. Kíváncsi vagyok, mit alakít majd! Olyan kis bájos, mosolygós, rendszeresen megállítanak az utcán, hogy milyen gyönyörü kisbaba, mindig ilyen vidám? Én meg büszkén kidomborítom az amúgy is hatalmasra hízott melleimet, hogy bizony, bizony...
Most megpróbálom letölteni az augusztust, de addig is minden újonnan érkezettnek szia, a régieknek is Kép Kép Kép Kép Kép
És persze nagy gratula a kis pocaklakókhoz!!!
Puszi:
Adri
KAdri

Sziasztok!
Olvasni nem volt idö, mindjárt letöltöm és aztán visszajövök, amikor elolvastam és lesz idöm.
Meg volt a keresztelö, nagyon szép volt, csak az idövel fáztunk rá sajnos. Egy páran nem jöttek el, így is alig fértünk be a lakásba. Eléggé elfáradtam, a baba egész végig meg sem nyikkant, hazajöttünk, átaludta az egész kajálást, aztán szopi, majd kicsi dajkálás, letettem hasra (csak úgy alszik most már), alvás, szopi, fürdés helyett mosdás, mert üvölt a fürdés közben. Már csak szivaccsal mosdatjuk. Sajnos anyukám amikor megfordította, hogy a hátát is megmossa, belebológatott a vízbe, így most halálfélelme van töle. Kikkóval is így jártunk, apuci kezében megcsúszott és megijedt. Két hónap mosdatás.
Kikkó itthon van, mert náthás. Most megyek. Elolvasom a termést és írok nektek újra.
Puszi, Evey
Evey

Sziasztok!
Meggyógyult a gépem, így újra netközelben vagyok. Röviden, mi történt velem: elmentem nőgyógyászhoz, aki közölte, hogy szerinte nem annyi idős terhes vagyok, amit én gondolok, hanem jóval több, de az UH majd megfejti a rejtélyt. A gyömbéres üdítő hányinger ellen tényleg jó ötlet, de sajnos csak 20 percig hat, akkor újabb pohárral kell innom, és hát nem naqgyon szeretem.
Petra már csak naponta egyszer szopik, egyébként ha lenne tejem, akkor sem kultiválja a mellemet, inkább az a nyavajás keserű tápszer érdekli...

Kriszta!
Tényleg negyon jó a film, én is megnéztem, bár valami matiné-előadáson, amíg nagymami vigyázott a gyerekre.

Anikó!
Örülj, hogy Lili lusta! Nekem már egy nyugodt percem sincs, állandóan azt vadászom, hogy mit akar Petra megenni, lerántani. Tegnap sajno nyitva felejtettem a fiókot, abba kapaszkodva felhúzta magát, elkezdte rágcsálni a szélét (pedig kap enni a gyerek), majd amikor elvesztette az egyensúlyát, jól beverte a két kis fogát. Mit mondjak, volt ordítás. ha így haladunk, ezt a két fogát még azelőtt kiveri, hogy a többi kinőne. Egyébként ma a kezemben lévő gyerek olyan hirtelen mozdult, hogy utolsó pillanatban mentettem meg a fejreeséstől. Szóval szörnyű. Mit kezdek majd két gyerekkel, pórázt kötök rájuk?
A cipők tényleg eszméletlen áron futnak, de szerintem halva született olyan cipőt venni, ami tavasszal is jó lesz. Legfeljebb ha két-három számmal nagyobbat veszel.
Egyébként gyógyulj meg gyorsan!

Gyöngyi!
Hogyan bírtál ki három hónapot? Én szülés után 5 nappal bevágódtam az autóba, és bevásárlókörútra mentem, Két nap múlva pedig már a gyereket is vittem. Mondjuk hülyének is néztek. Viszont ha két napig nem mozdulok ki, akkor nálam már valami nem teker rendesen. Klassz, hogy írogatsz ide, de hidd el, hús-vér emberekre is szükséged van. A baba meg hurcolható. ja, és hozzád is mehetnek barátok, akkor is, ha nincs gyerekük, legfeljebb Neked sem kell babákról pelenkákról, büfiről beszélgetni... Imádom a lányom, de olyan jó néha hétköznapi dolgokról beszélni!
Pele!
Áronnal kapcsolatban csak annyit, hogy HŰHA. Tényleg el kellett volna szaladnod a gyerekkel.
Cory!
Gratulálok a babához! Ezek szerint Te sem voltál egy hétig a kórházban szülés után....

Most csak ennyi, megyek olvasgatni a régebbi hozzászólásokat is

Madárka
madárka (mad&aacut

Sziasztok!

Na tessék, lemaradtam egy pár napot és most nem győzök olvasni.Kép
De azért kérdeznék valamit, mert a szülés előtti topicban felmerült egy kérdés, amire mi magunk még nem igen tudunk válaszolni, bár már szeretnénk.Kép Az a kérdés, hogy ha mellszívót viszünk a kórházba és azt minden használat után fertőtleníteni kell, akkor ezt hogyan lehet megoldani szerintetek? A másik, ami csak engem érdekelne, hogy feltétlenül szükséges e az a kimondottan kismama melltartó, vagy jó elölkapcsos is és ha kell, akkor mennyit ajánlott "beszerezni"?

Puszi mindenkinek, Katica
Katica

Sziasztok!

Tegnap éjjel sikerült végre egy jót aludnom, igaz Tomi megint kelt 1 órakor de átvittem a mi ágyunkba és aludtunk reggel fél 8-ig. Kép
Lányom meg jól rámijesztett. Az történt, hogy a kis buta ugrált és leesett az ágyról, megütötte magát, elkezdett sírni, és elfelejtett levegõt venni. Ahogy vigasztaltam csak azt vettem észre, hogy csuklik össze. Nagyon megijedtem, jól megráztam szegényt, meg pofozgattam, hogy magához térjen. Utána még sirogatott egy kis ideig, de fél óra múlva már úgy játszott, mintha mi sem történt volna. Csak az én gyomrom volt még mindig görcsben.
Kisfiam meg azt hiszi, hogy Õ már olyan nagy fiú, hogy egyedül is meg tud állni, sikerült neki tegnap is, meg ma is akkorát esnie. Úgy belemerült a játékba, hogy mindkét kezét használni akarta hozzá, csak akkor nem volt mivel kapaszkodni, és így esés lett a vége.
Madárka lehet, hogy az a póráz nem is olyan rossz ötlet! KépKép

Gabi1!
Betti azóta már meggyógyult? MEgnéztem a fényképalbumodat, csodaszépek a gyerekek. Norbi is milyen nagyfiú már!

Anikó!
Mielõbbi jobbulást neked! Szuper, hogy ilyen jól alszik már Lili éjjel! Kép

Dia!
Nálatok aztán zajlik az élet. Kép Kivánok neked minél elõbb jobb éjszakákat!

Adri!
De jó, hogy végre elõkerültél! Már nagyon hiányoztál KépAkkor most már sürübben számíthatunk rád?
Ha lesznek új képek Levirõl, én is kéreeek!

Madárka!
Mikor mész UH-ra? Kiváncsian várom a fejleményeket, már ha megosztod velünk. Kép

Sziasztok!

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok Lányok!

Húú, elujságolom a nagy hírt. Panka is elkezdett kúszni és elég jelentõs távokat tud megtenni. Mivel én ezt eddig nem tudtam,otthagytam a szõnyeg közepén. Mire bementem már a parkettán volt és a földön lévõ fenyõfa tûlevelébe kapaszkodva próbálta közelebb húzni magát. Fantasztikus kiskölök. Minden érdekli, mindent meg akar fogni, így néha õ is borul. Ma voltunk a fülészeten, - kapkod mindig a füléhez - kipucolták a zsírt belõle de sgyébként minden O.K.Szegény gyereknek már elege leheta dokikból.

Anikó! Örülök, hogy kezd megoldódni a problémátok és bár Iboly tanácsait maximálisan elfogadom, ebben mégis veled értek egyet. A lovit nem azért mondtam, hanem mert tõlem is mindig kérdezik:" Na mit tud már a gyerek?" A férjem erre szokta mondani, hogy a relativitás elméletet óhéberül visszafelé elmonja. Errõl ennyit.Nálunk meg 18 fok van és mi meg megfagyunk. Gyógyulj gyorsan!

Adri! Üdv újra a fedélzeten. Hát Leevi sem az a kisnövésû bébiKépKép

Madárka! Akkor most hány hétnél is tartasz? Te aztán bátor vagy, ha így jössz-méssz. Sajna én is inkább itthon csücsülök még.

Ancsa! Elhiszem, hogy megijedtél, de szerencse, hogy ilyen jól reagáltál és nem pánikoltál be. Tomi nagyon vicces lehet.

Katica! A " fejõgépet" egy nap csak egyszer kell fertõtleníteni, a többi alkalommal csak meleg vízzel elmosni. Azt az egy alkalmat, pedig a csecsemõsök elintézik Neked, hideg fertõtlenítõ folyadékba rakják, csak jelöld meg a készüléked.

A szoptatós melltartó azért jobb, mert az elején/bár nekem még most is/ amikor az egyik mellbõl szoptatsz, amásikból folyik a tej. És a betétet a kosár fogja oda. Ha elöl kpcsosat veszel akkor te tarthatod ami elég macerás. Ill. van egy mûanyag tejgyûjtõ edényke és azt is a kosár fogja oda. Szerintem 2-3 melltartó elég, de csak szülés elõtt 2-3 héttel vedd meg, mert addig még sokat nõ a mell /ezt is saját káromon tanultam/

Évi! Erdélyben is ilyen vacak idõtök volt?

Dia! E-mail ment, megkaptad? Majd írd meg mi volt, remélem tud segíteni.

Többiek hol vagytok? Mit csináltok ilyen rossz idõben?

Mindenkinek átaludt éjszakát!

PM

Sziasztok!

Cory! Én is gratulálok a kis Balázs születéséhez.

Geri, Ti hogy csináltok ilyen meleget? Nálunk Pankamamához hasonlóan 18-20 fok van, úgyhogy most beszereztünk egy villanyradiátort, csak győzzük fizetni a villanyszámlát.

Képzeljétek ma elmentünk a dokinéninkhez ellenőrzésre, és megkérdezte,hátmit eszik a gyerek,és én mondtam, hogy anyatejet és gyümölcsöt, hátne tudjátok meg hogynézett rám. Utána előadást tartott,hogy lelkiismeretlen anya vagyok,hiánybeteg lesz a gyerekem, minden nap kellene húst ennie,és sajtot,tojást. Én nem szóltam semmit gyorsan otthagytam,és otthon dühöngtem a családnak. Anyukám azt mondta,vegyen a dokinéni szemüveget,és látni fogja,hogy semmi baja a gyereknek. Találkoztunk a védőnőnkkel is, aki két hetesen látta utoljára a Kingát,nem volt ideje többetjönni Kép azt mondta. Gondoltam, megmondom neki, hogy a neten sokkal jobb tanácsokatkapok és kitünően pótolták, de azután hagytam a fenébe. Azon azértgondolkozom, hogymásik doktortnénit keressek, aki nem ennyire vaskalapos. Már az antibiotikum miatt is összetűzésbe kerültünk.
Na nem panaszkodom tovább,sziasztok,mennem kell dolgozni.

Andi
KingAndi

Sziasztok!

Kati! Még a múltkor írni akartam, hogy szerintem nagy hülyeség 6 hónaposan a töröm-töröm meg a többi mondóka tudása. Ilyen nincs. Lehet, hogy megismeri a baba, de nem tud még saját maga mutogatni ilyet. Nem beszélve a pápá-ról. Szóval baromság, ne is törődj vele. Lányok?

Andi! Te mit dolgozol? Fordítsz otthon? Én akinek mondom ezt a szopi dolgot, az mind megdícsér és azt mondja, hogy felesleges mást is adni a picinek.

Nálunk úgy van nagy meleg, hogy fűtenek. Szerintem Éviéknél is, mert egy a hőszolgáltatónk. Pont ma panaszkodtunk, hogy elviselhetetlen a meleg (a férjem a cégnél dolgozik) és a jövő héten csinálnak szabályzót a radiátorokra. Sajna Lili is benáthásodott és a menyasszony is akinek az esküvőjén voltunk. Biztos ott volt a bacigazda. De ő legalább holnap Tunéziába megy és kikúrálja magát a napon. Én is mennék szívem szerint melegebb éghajlatra.

Adri! Pont ma gondoltam rá, hogy megkérdezem mán mi van veletek. És erre lőn, jelentkeztél... De jó!!! Milyen az idő arrafelé?

Ancsa! remélem azóta már oldódott a görcs... Az egyik régi szomszédom pórázon vitte a kislányát sétáltatni. Mi csak úgy hívtuk, mert tényleg olyan volt. Szerintem már láttatok olya, hasonlít az 5 pontos biztonsági öv kinézetéhez, csak egy fogó van a végén, nem pedig babakocsi.

Madárka! Azt nem mondta az orvos, hogy mennyi idős a baba?

Pankamama! Örülök, a kúszásnak, nálunk az van, hogy leteszem Lilit hasra és már fordul is vissza. Nincs kecmec és próbálkozás.

katica! Minek visztek mellszívót a kórházba? Állítólag (én nem próbáltam) az ottani szupi jó. Egyébként pedig van egy gyorsfertőtlenítője a Chicconak abba, ha 1/2 órát belerakod, akkor okes lesz. Vigyél egy nagyobb tálat és abban tudsz fertőtleníteni.

evey! Nálunk is volt már, hogy Lili véletlenül belenyalt a vízbe teljesen és azóta is fürdik. Szerintem nyugodtan próbálkozhattok, vagy nagyon sír?

A náthám 100 %-on tombol. Vleg az a baj, hogy alig eszem vitaminos dolgokat. No zöldség, no gyümölcs. nem szoktam én ilyen gyakran náthás lenni, másfél hónapja is az voltam. Utálom. Megyek is aludni.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok
Szia Iboly,
Szvsz: SZerény Vélemányem Szerint (vagyis: szerintem). Afféle internetes rövidítés. Jó, hogy megint itt vagy!

Madárka,
jó, hogy hat a gyömbéres üdítõ. Kérdés, hogy mi a rosszabb: az íze, vagy a hányinger? Kép

Katica,
Nekem sose volt elölkapcsosom sem és szoptatósom sem, vettem hagyományosat, TISZTA PAMUTBÓL, Triumphot, kettõ darabot, azokat váltogattam. A fiamnál is, két évig bírták, és most Emesénél is, egy éve, hát, még bírják. Szoptatáésnál egyszerûen felhúztam.

üdv mindenkinek
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!

Túl éltük az elsõ napunkat itthon! Túl vagyunk az elsõ fürdetésen (szegény szomszéd).
Sajnos kiderült, hogy a férjem csak majd csütörtöktõl tud itthon lenni velem, anyám meg beteg, úgyhogy nehéz napok várnak rám!
Képek: [url=http://www.tar.hu/terszt/balazs.htm" TARGET="_top]http://www.tar.hu/terszt/balazs.htm[/url]

cory
cory

Cory!

Nagyon édesek vagytok!

bigacsiga Kata
bigacsiga

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?