Sziasztok!
Hazaértünk a Balatonról, nagyon-nagyon jó volt, csak ma reggelre kicsit hűvösebb lett az idő ott, így elindultunk a hotelből való kijelentkezés után. Pedig mára még strandolást terveztünk Lellén hogy a gyerekek aludjanak a hazafelé úton... Hát ez nem jött össze, és Jázmin gyakorlatilag az egész utat végigbőgte
Én eléggé immunis vagyok már az autóban-hisztire, de a férjem nem mert ő baromira nehezen bírja a sírást (én meg már hozzászoktam, mert ha én vezetek úgysem tudok mit tenni
) így attól féltem hogy nem érünk haza épségben mert néha idegből úúúúgy nyomta a gázt
Na mindegy, klassz volt ez a 4 nap, jól éreztük magunkat!
És ami most témába vág hogy mi meg azt vettük észre hogy egy-egy ilyen út után Bence sokkal szebben beszél, szinte hibátlanul. Biztos azért mert mindketten jelen vagyunk, jut elég figyelem külön-külön is rájuk és az egész család kiegyensúlyozott, nincs rohanás, nincs kötött program, stresszhelyzet, csak sodródunk a nappal. De hát nem lehet egész évben nyaralni! Sajnos
Dorka, bár már nem olvasod, de jó pihenést Nektek is, remélem szép időtök lesz a héten!!!
Katlina, hatalmas gratula Nektek, nagyon jó hírrel jöttél!
(És hogy én mennyire irigykedem )
Andi, sajnos Bencénél ez nem életkori dadogás. Azon már túlvagyunk, olyan 3-4évesen volt neki olyan, de az inkább aranyos volt, ez meg elkeserítő
De én is ebben bízom hogy egyszer csak elmúlik neki és nem marad így
Milyen foglalkozásra írtad hogy jót tesz neki? Majával ti milyenre jártok?
Kata, milyen igaz ez hogy a szüleinknek könnyebb volt. Szerintem is! Legalábbis nálunk is az volt hogy egész nyáron a mamámnál voltunk falun és rengeteg élménnyel jöttünk haza mindig
Most meg a nagymamák még dolgoznak és megvan a saját kis életük. Örülök ha néha-néha eljönnek vagy mi megyünk, de az megint családi program.
Az más kérdés hogy én nem adnám oda a gyerekeimet egész nyárra a mamáknak
de még asszem egy hétre sem
Anikó, a segítség hiánya azért ne tartson vissza a kistesótól, mert meg lehet oldani anélkül is
És egy gyereknek nincs jobb egy (vagy több) kistestvérnél!!
Még a nehézségek ellenére is.
Szami, a pszichológus is azt mondta hogy nem szabad magunkat okolni semmiért, mert az eleve nem lehet rossz szülő aki felismeri hogy valami baj van és segítséget kér. Ez csak azt jelenti hogy törődünk a gyerekkel.
Csak nehéz nem magunkat hibáztatni, hiszen általunk, a mi nevelésünktől lesz ilyen vagy olyan egy gyerek...
BalwinJudit, én sem tudlak elképzelni úgy hogy ordítozol
De nem lehet könnyű két ilyen picivel... Annaluca besegít Hunor körül?
Mit csináltok pl. amíg Hunor eszik?
Évi, merre voltatok nyaralni? Teszel képeket is?
És mégis, milyen hibákat követtek el a tesódék a két gyerek nevelésében? Engem ez nagyon érdekelne! Én is szoktam kérdezgetni a családot, mert ők "kívülállóként" sokszor jobban látják a helyzetet. Vagyis máshogy mint mi szülők.
Valami sportra én is gondoltam Bencének amiben sikerei lehetnének, de nem tudom mi jöhetne szóba. Úszni nem szeretne menni. Tavaly az oviban járt fit kidre, de hamar megunta
Illetve ott érte valami konfliktus és többet nem is akart menni...
Ősztől zeneoviba fog járni, ehhez kedve is van, elég muzikális
A továbbiakat még meglátjuk, erőltetni nem szeretném a sok különórát.