Új privát üzeneted érkezett!

Hoppá...

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Ne haragudjatok, tudom, nagyon régen nem jelentkeztem. :oops: Az igazság az, hogy még olvasni is csak felületesen tudok, és annyira lemaradtam, hogy úgy láttam jobbnak, ha reagálni nem tudok, magunkról önzőség lenne írni.

Azért szólalok meg, mert látom, sok probléma merült itt fel. Hogy őszinte legyek, testvérféltékenységről nekem csak nővérem gyerekeinél van tapasztalatom. És sajnos nagyon rossz! 4 év van a fiúk között, és láttam rengeteg hibát amit elkövettek velük tesómék, persze nem tudatosan, de kihatott mindkét gyerekre. Talán ezért is van, hogy én nem vállaltam Csongi mellett kiskorkülönbséggel tesót. (az más kérdés, hogy most meg már nagyon nagy lenne a különbség, így végül is tökéletes megoldás biztos nincs.)
Csongi 24 órás gyerek volt, úgy éreztem, nem tudnám a kicsinek azt az odafigyelést, türelmet, törődést biztosítani, amit Csonginak meg tudtam adni. Így hát tesó nélkül maradt. Ennek is van hátránya, látom. Nem igen tudja elviselni, ha valamire nemet mondok, és nem szokja meg, hogy nem minden lehet úgy, ahogy ő kigondolta, pedig sajnos az életben meg fogja majd ezt tapasztalni.
Dorka, Kata, Vera, őrült nehéz lehet ez, igazából nem is nagyon tudok tanácsot adni. Majd meséljétek el, hogy mire jutottatok...

Vera, neked még annyit, hogy Csongi is nagyon önbizalomhiányos volt, pedig RENGETEGET, de tényleg rengeteget dicsértem!
Nálunk a foci változtatott meg végül MINDENT! Ahogy jöttek a sikerélmények, ahogy érezte ő is, hogy van valami amiben jobb, mint a többiek, ez szárnyakat adott neki. Próbáljatok valami olyan dolgot találni neki, amiben Ő jó, és azt erősíteni, támogatni benne. Vagy csak valami olyat, amit pl. a kisbarátja nem csinál.

Dorka, csatlakozva Verához, beszéljetek jó előre a bölcsiről (megy együtt esetleg Szabi valami kis baráttal?), gyerekről, új játékokról, mindenről. Tényleg nehogy az legyen, hogy azért kell mennie, mert Te otthon vagy Bálinttal! Viszont lehet az is, hogy ha jó előre felkészíted, akkor neked is (az idegeidnek) és Szabinak is (gyerektársaság) jót fog tenni a bölcsi!

Rólunk pár szó. Voltunk nyaralni, nagyon jól sikerült! 30-an fele felnőtt, fele gyerek (focicsapat). Azóta Csongi mamázik itt is ott is. Elkezdődött a foci, most is éppen minden napra jutott meccs, Kun Kupán vannak itt Szolnokon, szombat-vasárnap meg Debrecenbe megyünk, nagy nemzetközi kupára.
Úgyhogy zajlik az élet, nem unatkozom egy percet sem.

Évi és
Kép
csongianya

Megüt a guta... :twisted: itt értekeztem fél oldalon, erre elszállt.... Kezdem újból...

Évi, de örülök, hogy írtál! Képeket hozol a nyaralásról?

Vera, az első lépés, szerintem, amikor az ember ráeszmél és be meri magának vallani, hogy vannak gondok. MINDENHOL vannak, csak van, aki meg meri, akarja osztani másokkal, van, aki szégyelli magát emiatt, pedig hiszem, hogy nem kellene. Annak nem, aki (mint pl. Te, ill. Ti is) mindent megtesz azért, hogy a gyermekének, gyermekeinek a legjobb legyen.
Én sokszor elgondolkodtam azon, hogy milyen iszonyú nehéz és összetett feladat egy vagy több gyermek nevelése, s mégis, szinte mindannyian úgy fogunk hozzá, hogy elméleti elképzelésünk, terveink vannak csak (szerencsés esetben otthoni, szülői példa is), de ezt nem oktatják iskolában, s egy tévedésnek (bármilyen jó szándékú is az) sokszor csak hosszú hetek, hónapok, esetleg évek múltán van meg az "eredménye", amikor már késő tenni ellene... És sokszor van így a pozitív dolgokkal is: később aratod le a ma magvetésének eredményét...

És igen, az ember sokszor ostorozza magát, keresi magában a hibát: mit kellene, kellett volna másképp csinálni, hogy ne így legyen... Nekem, nekünk Annával a legnehezebb ezen a téren. S ezzel nem azt mondtam, hogy Mátéval vagy Jázminnal nincsenek gondok, de azokat (talán... :? :oops: ) már megtanultam kezelni. Viszont Annánál , főleg a TSNT tornára járás előtt, sokszor nem tudtam, mit is kellene másként csinálni. Csak a tehetetlenség, az örlődés volt. Tudtam, hogy valamin változtatni kell, de azt nem, hogy hogyan. És igen, emiatt türelmetlen voltam vele (néha most is, mert bizony gyarló ember vagyok, aki kiereszti időnként a hangját...), s biztos, hogy ez nem segítette, hanem még nehezebbé tette az amúgy sem könnyű "középső" gyerek helyzetet nála.

Balwin, jön majd a harmadik? ...laptető... :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Haller!

már több, mint 24 órája nem írt senki, de tuti biztos, hogy azóta többen is be-bekukkantottak (mint én is), hogy írt-e már valaki... :lol:

ezt találtam:

http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1 ... elek/paste

régebben volt ilyenekről szó, vannak még meleg- és hideg szendvicsek is...

A probléma van a nagytesóval beírások után azon gondolkodtam, hogy amikor mi kicsik voltunk, velünk is voltak-e ilyen bajok. És arra kellett rájönnöm, hogy valószínűleg a mi időnkben (legalább is nálunk) azért nem volt ilyen problem, mert ott voltak állandóan a nagyszülők is, akikkel nagyon sok időt töltöttünk, vagy nálunk voltak, vagy mi mentünk át... mindig ráért valaki foglalkozni velünk, dédivel sütöttünk palacsintát...mesét olvasott nekünk, kimentünk a kertbe kapálni, gyümölcsöket, zöldségeket felszedni... Most meg mi van?! Egyedül vagyunk, egy szál felnőttként és szeretetkapocsként a gyerekeinkre, akiknek ezek szerint amit tudunk adni, az kevés hiába igyexünk. Mert a nagyszülők ha vannak, azok dolgoznak, vagy relatíve messze laknak a napi kapcsolathoz, az apukák meg reggeltől estig dolgoznak...

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok,

én csak elköszönni jöttem, holnap elmegyünk a Balcsira, mindenkinek kellemes hetet kívánok!

Kép
Kép
dorkáék

Régen írtam,de mentségemre legyen nem volt jó a a gépünk.

Viszont nagy hírem van:4hetes kismama vagyok:)

Kép

Kép
katlina

Jó reggelt!

Katlina, ez remek hír! Jó egészséget, szép babavárást Nektek!

Dorka, kellemes pihenést, jó szórakozást, reméljük, az idő is jó lesz!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Helló!!!

Katlina ÓÓÓÓriási gratula! Úgy örülök! Írj minél többet magatokról!

Vera: nálunk is volt 5 éves korban egy kis dadogás. Nem biztos, hogy nagy a gáz. Van öt éves korban életkori dadogás. Több a mondanivaló mint amilyen gyorsan beszélnek. Nem kell vele foglalkozni, kinövik maguktól! Hátha nálatok is csak ez a helyzet.
A foglalkozásokat egyébként csak ajánlani tudom, Maja nagyon sokat fejlődött tőle! És tényleg ne ostorozd magad.

Két gyerekeseknek pedig azt üzenem, hogy minden szakkönyv azt mondja, hogy az a legegészségesebb lelkileg, ha megélik a nagytesók a féltékenységet, tesóutálatot. Így tudnak csak rajta túllépni. Sokkal rosszab, ha nem élik meg ezeket az érzéseket. Nem tudom ezt most mennyire vigasztal...

Andi

Kép
Kép
andii

Katlina, gratulálok! Jajdejó! :D

Dorka, verőfényes jóidőt nektek a nyaraláshoz! :D

A helyzet nálunk abszolute változó...néha szar, néha rossz, néha meg brutális... Gyakorlatilag egész nap ordítok :oops: :cry:
Elég durva, hogy most már tudnám élvezni a babázást (Lucával még azé féltem...), csak most meg nem lehet maradéktalanul...

Kata, igen, a nagyszülők iszonyat sokat segíthetnek...én ki is használom, most is menek a gyerkőcökkel a szülői házba.

Judit
Kép

Kép
balwin

Helló-belló!

Rég írtam. :roll: Olvasgatni szoktam, bevallom, de vhogy le vagyok mostanában épülve… :oops:
Ne haragudjatok, de nem tudok, csak a legfrissebbekre reagálni. :oops:

Köszönöm a névnapi köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok!

Én is kívánok utólag minden ünneplőnek sok boldogságot!!!

Nyaralóknak szuper időt, jó pihenést!!!

Katlina! De jó! :D Ez szupi hír, nagyon boldog babavárást kívánok!!!!!! :D Tessék mindenről beszámolni, nagyon kivi vagyok!

Fényképek nagyon klasszak, minden gyerkőcnek szép színe van. :)

Nagyon érdekes – és nehéz – témánál voltatok/vagytok, sokat gondolkozom ezen mostanában.
Bár nálunk még nem aktuális Ketteske, de én azon a véleményen vagyok, amit Kata is írt. Ha kimondjuk, ha nem, nehezebb a dolgunk, mint anno a szüleinknek. Anno ott töltöttük a nyarat a mamáknál, most meg sok nagyszülő örül, ha el tud jönni 1 hét szabira…
Én megmondom Nektek nagyon őszintén, ez is visszatart jelenleg a Kistesó-projekttől. Nincs túl sok segítségünk, Apa nagyon sokat dolgozik, anyum még szintén aktív, anyósom meg meg sem moccan, ha Dorkáról van szó.

Minden tiszteletem a többgyerekes anyukáké, nincs könnyű dolgotok úgy babázni, hogy mellette már ott van a Nagy, aki nem is olyan nagy még, mellette a hétköznapok megoldandó feladatai… Nem akarom túlragozni, de nem egyszerű.

Úgy gondolom, mindannyian követünk el hibákat, hiába akarjuk a legeslegjobbat a gyerkőcnek, és ahogy Szami is írta, ezt be kell magunknak is vallani, nem lehetünk tökéletesek.

Elküldöm, mielőtt elszáll…

donkoaniko

Balwin! Ezer éve akarom kérdezni, anyukádék végülis találtak házat a közelben? Vagy már le is költöztek?

Rólunk: megvagyunk, telik a nyár. Általában este fél 11-11, mire ágyba kerülünk.
Holnap úgy néz ki, elmegyünk a berényi állatkertbe. :)

Dorka lót-fut egész nap, illetve most jött a képbe a motorozás-bébitaxizás, már nagyon ügyesen hajtja magát. :D

Kullancsot még őrzöm a fagyóban, bár nem lett gond szerencsére. Már felírattamaz oltást - persze a drágábbikat írták ki, nem egészen értem az okát :roll: - majd a 18 hóssal kapja szept.-ben.

Készülünk Kövesdihez,- :?: tényleg, tudja valaki, nem-e szabin van :?: - , mert kicsit mintha lúdtalpas lenne a jány... Illetve ha mezítláb van, és sima talajon úgy izé... szétterül a lába, és mintha befelé állna kissé a bokája. :roll: Arra gondoltunk, megmutatjuk, biztos ami tuti alapon.

Na :arrow: , ébredtünk.

donkoaniko

Kata: mi tesómmal úgy nőttünk fel, hogy csak a szülők voltak.....semmi külső segítség. Én ebben nem látom semminek az okát, az viszont tény, hogy a gyerekeket másképp neveljük, mások a körülmények, más a világ. Nekem sincs segítségem, esetleg Tibi anyukájára lehet számítani, de azzal meg "nem élünk vissza". max néhány órára vigyáz Rékára, ha mi vásárolunk...illetve szeretnénk elmenni majd moziba a közeljövőben......Na ez most sehogy sem jött ide, de mán nem törlöm ki.....roll: :roll:

Anikó: nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem nem lúdtalpas Docid, hanem telitalpas, Nem régen kezdett el járni, az ilyesmi normális még nem? De persze én is elvinném dokihoz, csak olvastam már ilyesmiről.... :oops: :oops: :oops: Talán csak egy tuti jó cipő kell neki, de mintha azt már vettetek volna, nem?

Andi: Bár Egygyerekes vagyok, szóval lövésem sem lehet róla, csak amit látok a családban, hallok....de nagyon igazad van sztem!!!

Nyaralóknak jó pihit, szép időt! :
jaimee1

Sziasztok!

Azt nem is említettem, Anikó, hogy Jázminban is találtunk kullancsot, igaz,bébi volt, de apa kivette és semmi gond nem lett.

Balwin, el sem tudlak képzelni, hogy ordítozol... :oops: :wink:

Mi is úgy nőttünk fel a tesóimmal, hogy nem sok segítsége volt a szüleinknek. De ahogy ma beszélgettem anyukámmal erről a témáról, az derült ki, hogy nekik sokkal kevesebb idejük volt ezen a témán agyalni, mert azért közel sem volt annyi házimunkát segítő eszköz, mint ma. Ill. nem "kellett" már szinte (jó, tudom, kis túlzás) a terhesség alatt azzal foglalkozni, hogy miként lesz tökéletes (= min. egyetemet végzett, több nyelvet beszélő, jól fizető állással bíró - ez NEM az én véleményem, a társadalom elvárása) gyermekük, valahogy nem élték meg ekkora stresszként a gyereknevelést. Nem volt feléjük ilyen nagy az elvárás, hogy mindenben tökéletes csemetét hozzanak létre.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Vasárnap este Alma koncert, a Galéria melleti téren, ne feledjétek :)

Ez a kép a tavaly nyáron a Gyerekszigeti kocertjükön készült. Én gyerekeim természetesen háttal, mert nem anyát nézték...

Judit

KépKép
Kép
jlevay

Mármint ez a kép...
Kép

Judit

KépKép
Kép
jlevay

Anikó!
Gyere sűrűbben!!!!

Hát szerintem nagyon jól leírtátok a témát,valahol emiatt nem akartam soha kis korkülömbséggel-de biztos nem lesz egyszerűbb egy 3évesssel sem:)

Balwin!
Ordítok :lol: :lol: :lol: -szoktam ereszgetni a hangom én is de a gyerekem kiröhög :oops:

Szami!
A házunk-nem nagyon halladt-gazd.válság minket is nagyin-nagyon érint-sokszor a csődbejeltés szélén álltunk annyira nem volt munka-mondjuk nem is maradt sok emberünk-talán már most kezdenek helyreállni a dolgok:)
Amúgy az alap megvan idén még rámegy a lábazat,és ennyi:(
Jövőre folyt.köv.:)

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Hazaértünk a Balatonról, nagyon-nagyon jó volt, csak ma reggelre kicsit hűvösebb lett az idő ott, így elindultunk a hotelből való kijelentkezés után. Pedig mára még strandolást terveztünk Lellén hogy a gyerekek aludjanak a hazafelé úton... Hát ez nem jött össze, és Jázmin gyakorlatilag az egész utat végigbőgte :roll: Én eléggé immunis vagyok már az autóban-hisztire, de a férjem nem mert ő baromira nehezen bírja a sírást (én meg már hozzászoktam, mert ha én vezetek úgysem tudok mit tenni :oops: ) így attól féltem hogy nem érünk haza épségben mert néha idegből úúúúgy nyomta a gázt :evil:
Na mindegy, klassz volt ez a 4 nap, jól éreztük magunkat! :)

És ami most témába vág hogy mi meg azt vettük észre hogy egy-egy ilyen út után Bence sokkal szebben beszél, szinte hibátlanul. Biztos azért mert mindketten jelen vagyunk, jut elég figyelem külön-külön is rájuk és az egész család kiegyensúlyozott, nincs rohanás, nincs kötött program, stresszhelyzet, csak sodródunk a nappal. De hát nem lehet egész évben nyaralni! Sajnos ;)

Dorka, bár már nem olvasod, de jó pihenést Nektek is, remélem szép időtök lesz a héten!!! :)

Katlina
, hatalmas gratula Nektek, nagyon jó hírrel jöttél! :) (És hogy én mennyire irigykedem :oops: )

Andi, sajnos Bencénél ez nem életkori dadogás. Azon már túlvagyunk, olyan 3-4évesen volt neki olyan, de az inkább aranyos volt, ez meg elkeserítő :( De én is ebben bízom hogy egyszer csak elmúlik neki és nem marad így :?
Milyen foglalkozásra írtad hogy jót tesz neki? Majával ti milyenre jártok?

Kata, milyen igaz ez hogy a szüleinknek könnyebb volt. Szerintem is! Legalábbis nálunk is az volt hogy egész nyáron a mamámnál voltunk falun és rengeteg élménnyel jöttünk haza mindig :)
Most meg a nagymamák még dolgoznak és megvan a saját kis életük. Örülök ha néha-néha eljönnek vagy mi megyünk, de az megint családi program.
Az más kérdés hogy én nem adnám oda a gyerekeimet egész nyárra a mamáknak :D de még asszem egy hétre sem :oops:

Anikó, a segítség hiánya azért ne tartson vissza a kistesótól, mert meg lehet oldani anélkül is ;) És egy gyereknek nincs jobb egy (vagy több) kistestvérnél!! ;) Még a nehézségek ellenére is.

Szami, a pszichológus is azt mondta hogy nem szabad magunkat okolni semmiért, mert az eleve nem lehet rossz szülő aki felismeri hogy valami baj van és segítséget kér. Ez csak azt jelenti hogy törődünk a gyerekkel.
Csak nehéz nem magunkat hibáztatni, hiszen általunk, a mi nevelésünktől lesz ilyen vagy olyan egy gyerek...

BalwinJudit, én sem tudlak elképzelni úgy hogy ordítozol ;) De nem lehet könnyű két ilyen picivel... Annaluca besegít Hunor körül? :D Mit csináltok pl. amíg Hunor eszik?

Évi, merre voltatok nyaralni? Teszel képeket is? ;)
És mégis, milyen hibákat követtek el a tesódék a két gyerek nevelésében? Engem ez nagyon érdekelne! Én is szoktam kérdezgetni a családot, mert ők "kívülállóként" sokszor jobban látják a helyzetet. Vagyis máshogy mint mi szülők.
Valami sportra én is gondoltam Bencének amiben sikerei lehetnének, de nem tudom mi jöhetne szóba. Úszni nem szeretne menni. Tavaly az oviban járt fit kidre, de hamar megunta :( Illetve ott érte valami konfliktus és többet nem is akart menni...
Ősztől zeneoviba fog járni, ehhez kedve is van, elég muzikális :D A továbbiakat még meglátjuk, erőltetni nem szeretném a sok különórát.

KépKép Kép
76vera

Sziaszttok!

Mi is hazaértünk. Mi is eljöttünk hamarabb, már tegnap éjjel, mert Kata (is) taknyos lett és nem tudtuk szívni az orrát. Meg így legalább végigaludták a lányok az utat. Nagyon-nagyon jó volt, sírni lett volna kedvem, amikor elindultunk haza. Nagyon jól éreztük magunkat. Ausztria gyönyörű volt, a zalakarosi szálloda pedig pazar. Tényleg nagyon jó volt minden, és a 12 nap sem volt sok. Majd teszek fel képeket.

Katlina: Gratula a kistesóhoz!

Vera
: Ti hol voltatok pontosan?

Niki

Kép
Kép
csni

Szia Niki!!!
12napig voltatok?! De jó nektek! Nem is tűnt annyinak mióta elmentetek.
Mindenképp tegyél képeket mert a Mendan nekem is a listámon van ;)
Mi Balatonszemesen voltunk a Hotel szindbádban.
Puszi!

KépKép Kép
76vera

Na mi is hazaértünk, nekünk s könnybe lábadt a szemünk, amikor Nikiék eljöttek, de ma is.. jó lett volna még maradni éppen most rakom a képeket a gépre, 650.. úgyhogy majd hozok bőven!

nagyon velős témát feszegettek, sokótok véleményéből veszem az én "igazságom", most nem írom le, fáradt vagyok, és már egy mosásom le si járt, muszáj vagyok teregetni, holnap meló, váltunk anyáékkal...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szép napot!

Katlina!
Micsoda hírre jövünk! nagyon boldog, és egészésges babavárásat kívánunk!

Köszönöm a köszöntéseket, bár én sem most ünneplem!

na akkor hoztam pár fotót...

Kép Indulás napja, ebéd/pihizés Lellén

Kép persze a kötelező vízzel való érintkezés is megvolt mindenkinek...

Kép Már Ausztria, Auen, Marcus bácsiéknál. Próbált mindenkivel kezet fogni bemutatkozásképpen, de a két kisebbet örök életre elűzte maga mellől, igazi német, szóval nem egy szép ember, a lányok valóságos rohamot kaptak, ha meglátták.. szegényt sajnáltuk is...

Kép kilátás a wörthi tóra

Kép köv nap, Minimundus Klagenfurtban, nagyon élvezetes volt, világkörüli út 2 órában

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép kötelező vizeskedés

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kép Maria Wörth, móló

Kép 3. nap hajókirándulás a wörthi tavon, mint utóbb kiderült 4 óra hosszáig... itt várjuk az indulást

Kép

Kép

Kép a szállásunk a tóról

Kép a kert gyerekek szempontjából nagyon pompás volt

Kép meseerdő

Kép

Kép

Kép Kép a meseerdő előtt, egy szupi kis játszótéren

Judit,
Kép
Kép
bbj

töltöm tovább az oldalt...

Kép Pyramidenkugel, tulképpen egy tvtorony, de kilátó is egyben

Kép

Kép esti séta Klagenfurtban.

a köztes időkben pancsiztunk, nagyon tiszta vizű a tó, igaz hogy kavicsos, valszeg ezért is, de nekem spec hideg.

ennyi volt Ausztria, útközben hazafele Grazban álltunk meg egy kis városnézésre, aztán haladtunk Zalakarosra...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Alig egy oldalt írtatok, viszont mennyi minden fontos infó van benne!

Katlina! Először is hatalmas gratula kistesóhoz! :D

Második/sokadik gyerekhez tudnék hozzászólni, de talán majd máskor...

Judit és Niki! Gyönyörű helyeken voltatok! Szuperek a képek, a lányok csodaszépek! Dorkának milyen hosszú haja van! Tiszta nagylány! cseréljed az avatarokat Niki!

Balaton nekünk is jól sikerült. Képek vannak, Peti tegnap feltöltötte őket, de még nem láttam. :oops: Majd töltöm én is vele az oldalt! :lol:

Most Balázs bölcsiben van ezen a héten, szombaton indulunk Gyulára, majd onnan Debrecenbe augusztus 20.-ára. Hátha érdekli már babót.

Hirtelen ennyi.

Olga

Kép
juhaszolga

na akkor megent egy kis utikalauzolás...

Kép mendan játszóház... nagyon jó programokkal várták a gyerekeket, mondhatni törzsvendégek voltunk...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép én is sokszor beszálltam, sokat kreatívkodtunk, a végén a felügyelő nénik egy oklevéllel is megleptek.. volt nagy sírás-rívás, nagyon meglepett!

Kép

Kép reggeli tornát nem kezdtek nélkülünk, ha mégis, mi különórát kaptunk

Kép a körfolyosó, amelyik szinten laktunk

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kép és ahol mindig ettünk...nagyon -nagyon finomakat.. 2,5 kilóm bánta...

Kép magyar est

Kép befogtak minket is

Kép keszthelyi Festetich kastély hátulról

Kép a kastélykertben

Kép

Kép koktélozunk na mit? a nagy O-t!

Kép éppen a bornapok alatt voltunk ott, így minden este 17 órától nagyon jó programok voltak, itt rsg előadás volt éppen

Kép volt itt is néptáncelőadás, naná, hogy itt is táncoltunk!

Kép

Kép diszkó, diszkólámpákkal, és szupi zenével! mint a 80-as években

Kép éjszakai fürdőzés zenével, hastáncosokkal, fényekkel...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szép estét!

Judit, Niki, látszik, hogy jól éreztétek magatokat, bár Csaba kérdezi, hogy hová tűntek az emlegetett hastáncosnők?! :shock: :oops: :lol:

Olga, üdv újra itthon, várjuk a Ti képeiteket is. Meg én nagyon kiváncsi lennék a testvér témában a Te véleményedre, szerintem köztünk Te nőttél fel a legnagyobb családban, Neked lehet erről igazán személyes tapasztalatod.

Én (mi) meg ismét felújítunk: az anyáék által vett házikóhoz tervezgettem ma a fürdőszobát... Csaba meg is jegyezte, többet nem enged üres fürdőszobába, mert rögtön felújíthatnékom támad... :oops: szerinte jutalékot kapok a szalonban... :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Judit,Niki!
nagyon szép helyen voltatok!!!!!!!!

Anikó!
Robi lába is ilyen,szerintem ez később fejlődik ki

Szami!
Neked lakberendezőnek kellene lenned :wink:

Tegnap voltam dokinál,hogy megbizonyosodjak róla tényleg van pocakakó,merthát még mennék gyakorlatra és ezt megakartam beszélni a dokival hogy menjek-e vagy nem ajnlatos.
Nem látott semmit elméletileg betöltött 5.hétben vagyok
Most abban maradtunk,hogy hétfőn megyek ismét megnéz,de lehet hogy méhen kívüli

Kép

Kép
katlina

katlina! Az ötödik héten nagy szerencsével, és tele hólyaggal lehet csak látni! Hátha nincs semmi baj!

Andi

Kép
Kép
andii

Katlina: Én 5+3. héten voltam Rékával, nagyon nehezen találta meg a dokim. A frász kitört. Attól is függ, milyen uhu gépe van. Hol nézte? A kórházban? És bizti, hogy ciklus közepén fogant?

Judit: Képek szuperek, örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Szóval nem csak én akarok bőgni nyaralás végén? :lol:

Niki leánykái is mekkorák már!

Olga: hol is találom annak a családi napközinek bölcsinek a honlapját, ami a Pletykafaluban van? Azt hiszem, te tetted fel egykor...csak most nem találom...

Vera: Apa is allergiás az autós hisztire, azt mondja, úgy képtelen vezetni. Szerencsére Réka ritkán nyúl ehhez a fegyveréhez, jól érzi magát az ülésben, hála neked Concord.

Na megyek, tömni kell a csajt....nem eszik.
jaimee1

Ja és igen, a hólyagom az üres volt, mert hüvelyi uhura készültem.
jaimee1

BONTOVICS LETINEK SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Niki

Kép
Kép
csni

Leti, boldog névnapot Neked!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Köszönjük szépen a köszöntéseket!

Katlina!
azért még el nem keseredj! annyira picurka még a magzat, ahogy a lányok is írták, nem is mindig látható ekkorka állapotban!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Letinek nagyon boldog névnapot kívánunk!

Kép
jaimee1

LETINEK BOLDOGSÁGOS NÉVNAPOT!!!
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Letinek nagyon boldog névnapot kívánunk!

Jaimee! Rákerestem a böngészőben: mesevár családi napközi szolnok. De azt írja ki, hogy az oldal megnyitása káros lehet a számítógépemre. De holnapra előkerítem Emese telefonos elérhetőségét ( a cím egyébként Rák u. 33).

Elin! Lekvár befőzve? :) Én hétfőn paradicsomot főztem... 24 fél literes üveggel lett. Most a szilvalekvárra gyúrok. :lol: De majd ha hazajöttünk a nyaralás2-ből. Lilcsi melyik oviba fog járni?

Katlina! Húgomnak is ebben az időszakban hol látták hol nem a babát. Egész pontosan a petezsákot. Úgyhogy fel a fejjel, nincs ott semmi gond!

Szami! Köszi az itthoni köszöntést! :D Véleményemmel tesók ügyben kicsit csúszni fogok. Holnap Jásszentandrásra megyünk strandolni, pénteken meg pakolgatok, szombaton utazunk. De pénteken megpróbálom leírni. Meg összeszedni a gondolataimat. :lol:
Az abonyi fürdőszobaszalonnak "dolgozol" be? :lol:

Olga

Kép
juhaszolga

Olga, á, van itt helyben is, nem is akármilyen!!! Ezt a családot néztem ki (olyan klasszikus bronzos):

Kép

Katlina, szorítunk Nektek!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!
Köszönjük az újabb köszöntéseket!

Olga!
jó kis dolgos házitündér vagy! én semmi ilyesmire nem lennék rávehető, max 1 üveggel, nálunk az sem fogyna el, sem lekvárból, sem paradicsomból 1 év alatt...de biztos olyan szépek a spejzben!

Szami!
nagyon menő most ez a vízszintes minta! szupi!

hát én is szívesen tervezgetek, néha rám jön, akkor napokig böngészem az iylen oldalakat, falakat festek, bútorokat képzelek a szobákba... na majd egyszer, ha rámszakad a bank...úgy építenék, bár Misi a múltkor azt mondta, mikor felvetettem, szóljak ha válni akarok...

Jaimee!
bölcsibe akarod vinni Rékát? nem úgy volt, hogy akkor mégsem?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Leti!
Boldog Névnapot!!!!

Köszönöm a biztatást mi is ebben bízunk,hogy nem látta,amúgy teli hólyaggal mentem,hátha hétfőn

Kép

Kép
katlina

Olga, köszi, lekvárban gyönyörködök azóta is, 3féleképpen tettem el :lol: . Ti megcsináltátok a sütőben sütött baracklekvárt?
Szilvaügyben majd kereslek, ha hazajöttetek :wink:
Lili a Liget útiba megy.

Katlina, én is csak azt írom, hogy ne parázz, engem is visszatapsolt B. doki 10 nap múlva, mert csak a megvastagodott méhnyálkahártyát látta, az meg szerinte sokmindentől lehet :wink: Persze az ember lánya tudja, hogy 1 valamitől van :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Letinek kívánunk sok-sok Kép

Katlina, nagyon jó hírekkel jöttél, remélem hétfőn már látjátok a kis petezsákot! :) Nagyon szorítok nektek!++++++

BBJudit, nagyon jók a képek, édesek a lányok, csinosak az anyukák! :wink:

Jöhetnek a többi nyaralós képek is! :)

Tesós témához nem igazán tudok még hozzászólni, Dorka, Kata, Vera: kitartást! Tudom, könnyű írni, de biztos van számos olyan pillanat, ami mindenért kárpótol. Én ezt a tesós fotók alapján mondom, olyan édesen ölelik a nagyok a kistesót.

Mi most tesóméknál vagyunk. Voltunk strandon, Nimród nagyon élvezte a pancsolást. Sajnos nem tudtunk elmenni az Alma koncertre, pedig nagyon szerettünk volna. Hátha hó végén eljutunk az Óbudai Nyár 2009 zárónapjára, ott is fellépnek. És ingyenes lesz.

Nimród már szinte csak 2 lábon közlekedik, néha egyenesen fut. :) Szépen bővül a szókincse. Már mondja, hogy Apa és Anya. :D Ez a legszebb szó a világon. :wink:

Egyik szemem sír, a másik nevet. Levágtuk Nimród haját. Így már nincs a kis szemében, ez jó, de egy kicsit hiányoznak a hosszú fürtök. Teszek képet az új séróról.

Kép pancsi a Zsóry fürdőben
Kép hajvágás előtt
Kép és után
Kép pancsi az udvaron
Kép olyan komoly lett :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Helló!

Letinek mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!

Judit, Niki! Szuper helyeken voltatok, nagyon klasszak a fényképek!!!!! :D Az a játszóház is… irigykedek ám! :wink:

Katlina! Ahogy írták a többiek is, ne aggódj, ilyenkor még nem mindig látszik uhun a petezsák, biztos minden rendben lesz, nyugi! Szorítok hétfőre!+++++++++ Georginál voltál?

Olga! De szorgos vagy! Programból nektek is jut akkor! Jó pihenést!!

Szami! Klassz a csempe! :D Gyerkőcök hogysmint?

Ildi! Nem látom a képeidet! :( Carakszik a gépünk.

Na, úgy döntöttünk, várunk az ortopédussal. :roll: Állítólag nagyon gyakori még ebben a korban a telitalpasság, alakul a lábboltozat.

Jaimee, jól emlékszel, anno tuti első lépés kiscipőt vettünk ( Falcon), de mire megtanult járni, kinőtte, na meg májuusban már szandi kellett. 8) Az is jól tartó volt az első is, meg most még beruháztunk egy nagyobba így a nyár végére ( Dr. Punto ).

Jól sikerült az állatkerti kirucc, legnagyobb sikere a simogatónak volt, Dorka annyira élvezte, öröm volt nézni!!! :lol: De a többi állat is nagyon tetszett neki, mindent megnézett jó alaposan. Az oroszlánetetésre elaludt, azt Apával ketten néztük csak.

Dobok képeket:

Kép Kép Ott a fenekük. :)

Kép Kép Mit nekem kecskesz.r, közelről is meg kell nézni a hasát!:)

Kép Elfáradt

donkoaniko

Szami: Ez gyönyörű!!!!!!!!!!! (csempe) De az árát meg sem merném nézni. :lol: :lol: Annak idején, amikor mi nézgelődtünk, különös érzékkel tetszett mindig a 20 000/m2 árú csempe. :roll: :roll: :roll: Nem olyan lett, de így is szerelmes vagyok mai napig a fürdőszobánkba,ha egyszer költözünk, bőgök majd mind egy gyerek....

Jó Balcsizást nektek!

IldI: nagyon klassz lett Nimród haja, igazi kispasis most már!

Olga: csodaszép kamrád lehet. És roskadásig tele, mire eljön az ősz. Vagy hol tároljátok ezt a sok sok finomságot? Köszi a bölcsi címét, arra is kíváncsi voltam.

Anikó: Nagyon cuki Dorci!
jaimee1

Ildi!
köszi!

nagyon vagány lett az új frizkó!

hol vagytok helyileg? hoyg írod tesódéknál?

Anikó!
a képeket az iwiwen már megsassintottam! nagyon cukker!

Jaimee!
dobjál csak akkor képet a fürdőről!

anno nekem is az tetszett, ami tizenezer volt, de annak si örültünk, hogy egyáltalán futja csempére, bár színben hasonlót sikerült találni, de tömegcikket... na majd egyszer...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, Jaimee, képzeljétek, ennek "csak" 4500 nm-e... és mivel kicsi a fürdő... nem lesz egy vagyon... Nálunk a "piros-fekete" fürdő csempéje volt iszonyat árú, le se merem írni... :oops: :? De gyönyörű lett, nem?!

Anikó, milyen helyes kis szöszke Dorci! Köszi a kérdést, gyerkőcök elvannak, már nagyon készülnek a Balatonra (szombaton indulunk).

Ildi, egészen más lett, olyan nagyfiús ezzel a hajjal Nimi!

Képzeljétek, ma a tesómmal megleptük anyáékat: besegítettem kicsit a repjegybe és így ma váratlanul haza tudott jönni a tesóm egy hétre, hétfőn még a Balatonra is utánunk jön. Anyukám annyira meglepődött, nem tudta, hogy sírjon-e vagy nevessen... :oops: :lol:

Katáék is nyaralnak? ÚÚÚgy eltünt... Remélem, nem betegek...

Balwinék nagyiznak?

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Jaimee! Gondolom nem titkos, így itt: Gyengéné Jáger Emese 0630/858-4839.

A kamrám pedig... :lol: :oops: A szerzeményeket anyósnál őrizzük a pincei kamrában. Ami nagyobb, mint Balázs szobája. Na az aztán tényleg roskadásig van mindennel... A nagy kert adja... Aztán csak szétosztogatjuk! :lol:

Ildi! Húh, nem semmi a két frizura közötti átmenet! Tényleg nagyfiús lett! Ti vágtátok?

Elin! Végül nem lett sütőben sütött baracklekvár. Na majd jövőre! Viszont a szilvát tavaly anyós ott csinálta és nagyon tuti lett! A sütőt sem köpködte össze, a lábasba sem égett bele. Jó sűrű lett. Sajna szilvánk az nincs (besztercei, ami jó lekvárnak), azt majd nekem is vennem kell a piacon.

Szami! Hát én le vagyok maradva lakberendezésügyileg... De szuperszép ez a függőleges bordűr! Nagyon-nagyon megtetszett! Anyudék láthatják majd a látványtervet, vagy meglepi lesz a fürdőszoba kialakítása?
Szombattól jön a jó idő! Jó nyaralást kívánok nektek! Mi ma majd megfagytunk Szentandráson. De ettől eltekintve a társaság nagyon jó volt, és jól éreztük magunkat.

Anikó! olyan irigy vagyok, mikor ilyen szép kislányokról tesztek fel képeket! Olyan szépen lehet öltöztetni a lányokat! Nagyon édes Dorci a képeken!

Dobok még pár képet Balázsról, a balatoni nyaralásról.

Olga

Kép
juhaszolga

Kép

Kép

Kép

Kép veszprémi állatkert

Kép Fonyódon

Kép még mindig Fonyódon

Kép Badacsonyból "hazafelé"

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Köszönjük a reagálásokat. :)

Anikó, nagyon aranyos Doroti a képeken! :) Olyan csinos abban a kis ruhában! :)

Jaimee, igen, most már biztos nem fogják kislánynak nézni.

BBJudit, Mezőkövesden vagyunk, hétvégén megyünk haza. Még ma jó lenne kimenni a strandra, de olyan borus az idő, ilyen volt egész héten. :?

Szami, ez tényleg nagy meglepetés lehetett Anyukádnak. :)

Olga, igen, az apja vágta, először ült szépen, de mikor meglátta a haját a földre hullani, elkezdte a sírást. Gondolom, sajnálta. Így onnantók kezdve az ölembe ült, amíg befejeztük.
Nagyon jók a képek! :) Az első olyan, mint ha tengerparton készült volna. :) Látszik, hogy élvezte Balázs az autókázást. :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok :)
Segítsetek egy picit nekem, ha tudtok.
A dokim külföldre távozik nagy bánatomra, és most keresnem kellene valakit... hosszú távra és gyerekprojekt előtt állunk ráadásul... Ötletem van, egy-két benyomás alapján voksoltam rá. Vagyis találkoztam már vele, szimpatikus volt, de nem vizsgált, viszont ő volt a műtőstársa a dokimnak a kisfiam császárjánál. Igazából megerősítést várok, h jól döntök-e. Szóval DTt szemeltem ki. Bocsi, hogy monogramokban. Van valaki köztetek, aki hozzá jár? Ezer hála előre is a válaszokért és bocsi, hogy kopogás nélkül bejöttem ide :D
Várom válaszotokat, akkor is, ha nem tudtok róla semmit. Azért jó lenne :) Köszönöm!

Vanda

Kép
vanda

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?