Új privát üzeneted érkezett!

Ja, a kép: a 3 hónapos Péter úrKépKép
szilvus

Sziasztok,

Nádja kezd próbálkozni az oldalra fordulással. Lendületet vesz és gördül, csak még nem tudja megtartani a pozíciót és visszagurulKép És egyre többet "beszél", sőt a múltkor sikított egy nagyot, s mivel először produkálta ezt én majdnem frászt kaptam.

BogiKép
Elolvastam néhány versed. Tetszenek. Lili pedig egy földre szállt angyal.

LénaKép
Tápszer ügyben van valami fejlemény? Most akkor július 1-ig visszatartják a tápszereket, hogy nagyobb legyen a kasza. Felháborító!

SzilvusKép
Gratula az új autódhoz! Anno a céges autóm nekem is Ford Focus Trend volt. Én nagyon szerettem, sőt tul. képpen én választottam a Focust, mert nagyon tetszett a formája. Meg belülről is szép ezüst műszerfal betét meg a váltógomb. Egyébként a Puntómban is ezüst a műszerfal, ez fontos szempont volt! (Nő autót választKép)
Peti jó pasiKép, és szép magas lesz.

TündeKép
Remélem már jobban vagy. Tomika nagyon helyes.

Olyan jó, Nádja meg a többi leányzó majd válogathat a jobbnál-jobb pasik közt.

MókiKép
Üdv újra itthon. remélem pihiztél sokat.

KépLÁNYOKKép
Akkor sziget e héten? Péntekhez mit szólnátok?

Nádja, aki hamarosan kinövi a babakocsiját:

Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok,

Elfelejtettem írni, hogy ma Nádja 300 grammot reggelizett. Kezdek aggódni, valami fekete lyuk lehet a gyerek belsejébe. Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.
Nemrégen értünk haza a 4 hónapos oltásokról. Kép Írattam fel 2 doboz BEBA H.A.-t, és itt Kecskeméten gond nélkül ki lehetett váltani a gysz-ban. A dokink sem tud semmi hiányról! Szal nem tudom most akkor mi van tápszer ügyben.
Nálunk a 2 doboz 2200-ba került (4 zacsi), aki ezt használja mennyiért veszi? Szerintem ez nem egy veszett ár!

No megyek nyalogatom a kis hösöm sebeit. Ja nagyon édi volt dumált és csak a 2. szurinál sokalt be. Kép

Majd jelentkezem válaszokkal is.

Pussz Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Szia Ági!

A BEBA HA-ról nem mondtam, hogy nincs, hanem ennek a Start nevű változatáról.Nem tudom, hogy a dokid mit tud és mit nem, itt Pesten tuti, hogy nincs.Pedig már néztem mindenfelé, most egyebként mi is a sima HA-t esszük.
Épp most hívott a húgom, Vácon van a start is.
Szóval most már én sem tudom, mi van tápszer ügybenKép
Az biztos, hogy nálunk nincs, a fent említett okok miatt, de állítólag júl. 1-én megszületik a megállapodás, és akkortól megint lesz minden mindenhol.
Az árát nem tudom, mert nem tudom nálatok hogy van, de Pesten ez gytár függő.Vettem már 2500 és 3600 ért is.Nem tudom, hogy te pótlásnak adod vagy csak ezt tudod adni, de szerintem kizárólagos adásra drága, mert a 2 zacskó az nálunk kb 1 hét.
És mire akér 2500-tel, akár 3600-tal beszorzod, az addigra nem két fillér, nekünk legalábbisKép
A három hónapos szuri is kettő volt?Azt hogy viselte?

puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

HalihoKép

Képzeljétek nálunk, egész nap nem volt internet, már párszor újra indítottam a gépet, de végre fel tudtam jönni.
Tünde
Az éjszaka átalvást úgy értem, hogy Zsófi kb 9-10 körül fürdik. Utána szopik, és kb 4-5 körül ébred. Kb 7-8 órákat alszik éjszaka. Persze még nem állt be 100%-osan mert ma hajnal 1/4 4-kor kelt. Tomikának mért van láza?
Szilvus
sylvia
Budapest XVII. kerület

Csak egy mondat ereéig visszajöttem.
Szilvus gratulálok az új kocsihoz, biztos szuper! Kép
Na már itt se vagyok!
sylvia
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!
Végre egy ici-pici idő: képzeljétek, tegnap éjszaka az én kicsi fiam egy szemhunyásnyit se aludt.Mire elaludt ( reggel 7 ) fél órával később felkelt Réka. Kép Már jártányi erőm sincs, és még fektetés után vasalnom kell.Csak azt nem értem miért nem fogyok, ha ennyi energiát elvesznek a gyerkőcök???( lehet a napi 4 túróruda???????De képtelen vagyok lemondani róla. Nincs valami jó ötletetek? )Na, ennyit a szabadidőről.Megyek fürdetni, de megpróbálok az albumba pár képet feltenni. Sziasztok, mindenkinek Jóóóóó éjszakát!
Barack
barack

Sziasztok!
Tomika belépett az izgő-mozgók táborába: reggel még aludtunk egy kicsit, de én hamarabb fölkeltem.Mikor hallottam a hangját, bementem, és keresztben hason(!) fejüdt, és nevetett. Egyedül hasra fordult, és még ezután kétszer megismételte (épp az előbb is). A kiságyában pedig teljesen körbefordul ma néhányszor. Szóval nagyon kell mostmár rá figyelni. El is hozzuk a tárolóból a járókát, és nappal abba fogom rakni, mert a kiságy rácsába beleakad a lába. Persze egy körbefordulás után elfárad, és nyöszörög. De már előre látom, hogyha elkezd mászni, menni, gyorsan le fogom adni a plussz kilóimat.
Olyan fura, hogy nemrég még semmit nem tudott egyedül csinálni. Mostanában minden nap csinál valami újat.
Az is furcsa, hogy ő, akit az első két hónapban csak a szopás érdekelt, ha már nem éhes, kiköpi a cicit, és nézelődik. Jókat nevetünk rajta.
Ja, és tegnap éjjel fél 9-től fél 5-ig aludt egyhuzamban.
A nyakam már jobb, bár hajnalban fölébredtem arra, hogy fáj. Reggel a férjem bemasszírozta a kenőcsöt, és most sokkal jobb.

Szilvus!
Sok örömet a kocsihoz!
Nekünk is kicsit új kocsink lesz: új lesz az egyik sárvédő és hátsó lámpa (a beletolatás miatt).
Peti tényleg nagyon Tomikás (vagy fordítva?).
Mi 2002 decemberében költöztünk (a ház nam új (panel), de a lakást teljesen fölújítottuk. Aztán a költözés. Azóta is utálom a cipekedést. De azért nagyon jó itt. És Tomika megvárta, hogy beköltözzünk, berendezkedjünk. Épp emlegetjük, hogy egy éve már Zebegényben voltunk nyaralni (ott derült ki, hogy Tomika lesz).
Tomika 65 centi, de a 74-es bodyk majdnem kicsik rá (2-t kaptunk ajándékba). Még jó, hogy elővettem, és megnéztem.

Mariann!
Nádja is jól megnőtt!

Sylvia!
Csak az oltás miatt volt Tomikának láza.
Mi 7-8 körül fürdetjük, mert addigra általában nagyon nyűgös, és a fürdés megnyugtatja. Utána szopi. Ma nyilván kevesellte, mert kétszer fölébredt. Most újra alszik, remélem, már alszik egy ideig.Általában fél 9-fél 10 körül alszik el.

Barack!
Majdcsak javul a helyzet! El sem tudom képzelni, milyen lehet két gyerekkel, nekem ez az egy is kiveszi minden erőmet. Majdcsak túl leszel a nehezén!

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Szilvus!

Gratula a kocsihoz!
Peti baba gyönyörű!
Úgy megörültem, hgy azt írtad Bogika! Engem itthon mindenki így hív. Még a mésfél éves szomszéd kislány is, akinek senki nem mondta Kép

Mariann!
Örülök, hogy tetszenek a verseim. Mostanában már nem írtam, mert nem jő az ihlet Kép
Már jelent meg 2 könyv is, amiben benne vannak a verseim. Az egyik még diák koromban, a másik meg 2 éve.Vagy 3 Kép

Lilinek ferdenyakúsága van. Vagyis kicsit ferdén tartja a fejét, még nem tudom mitől, mert a neurológus csak 2 hónap múlva tudja fogadni. Addig is elviszem a győri Gézengúz Alapítványhoz, ahol gyógytornáztatják, és lehet, hogy mire a dokihoz eljutok, addigra meg is gyógyul.

Puszi: Bogi

ui.: Van fülbevalónk. Nagyon édes vele.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Ági
2.200 Ft-ba kerül a 2 doboz BEBA HA, ez = 4 zacsi ez nekünk kb. 1 hónap, mivel Peti (egyenlőre) csak kiegészitésnek kapja.

Nuska
Nálunk a Patikában Start egyáltalán nics, a HA-ból pedig az utolsó 2 kisdobozt hoztam el tegnap recept nélkül...A HA 2 már van, az nem hiánycikk.

Mariann
Nádjának tényleg hamarosan kilóg a lába a kocsibólKép Nyúlánk egy leányzó, tiszta mamája, ugye a képeken jól láttam, hogy Te vagy ilyen magas? Mi is hasonló helyzetben vagyunk, de remélem, mire kinőné a szép babakocsit, addigra már féligmeddig ül és állithatok majd a támlán.
A kocsiválasztásban igazad van, az előzőt úgy válaszottam: melyik márkának van sárga szinű és sportos felszereltségű autója...Kép Akkoriban sárgalázban éltem, ez azóta "beérett" most a vörös, a bordó, a narancs és a pink a kedvenc. Ez meg is látszik a lakáson, kapok is érte mindigKép

Bogika
Nekem ez igy nagyondenagyon tetszik, akkor nembaj, ha igy irok majd Neked? Egy kolléganőm a kislámyát Bogicának hivja és az is olyan szép! A verseskötetedet lehet kapni könyvesboltban? Szivesen megvenném, mert szépek és szeretem a verseket.

Sylvi
Ami még fontos: jó szomszédokat kívánok NektekKép ha társasházban laktok, jól jön, ha rendesek a lakókKép Jó rendezgetést, csinosítást, ez a költözés legtutibb részeKép Kép
A karambolom szerencsés kimenetelű volt, pont a kivitelezővel lett volna találkozóm és oda siettem, a Fogarasi úton egy kamion sajnos nem vett észre mikor sávot váltott igy egészen egyszerűen lepaszirozott az útról, egy villanyoszlop állított meg.

BarackKép
NavégrevégreKép Szoptatsz? Nekem a szoptatás és a 3. emelet napi 3-4-szer kiváló fogyókúrának bizonyult, még több is lement a kelleténél. Igy lesz ez Veled is a 2 gyerkőccelKép A túrórudikról meg le ne mondj!!!!!Kép És egyél is rendesen, hogy legyen tejed. Az aébumod címét ird már ide lécci, mert a profilodban nincs és szeretném megnézni a gyermekeketKép

Képzeljétek, az én édes kisfiam fogzási tüneteket produkál már majdnem egy hete. 2-3 ujjacskáját nyomja a szájába, de nem szopja, hanem az inyének támasztja és rágja. A szájából literszám ömlik a nyál. Amit megkaparint, legyen az zsepi, Pampers napocska, gumikacsa, a ruhája, a lábacskája zoknistól vagy az én ujjam: tömi bele a szájába. Napközben nem nyűgös, ám 4. napja megébred éjszaka, felsir, de ha megsimogatom, kicsit kiveszem, pár korty cici után visszaalszik. Benyúltam a szájába, nem éreztem még alul semmit, de az inyével jól ráharapott az ujjamra. Ti tapasztaltok ilyeneket? Tomikánál, Andriskánál vagy a Liliknél? Rékák? Ti vagytok hasonkorúakKép

Tündi
Kép Kép Tomika nagyon ügyes kis mocorgó lettKép Hát kösd fel a gatyódKép Petit minden reggel fordítva találom a kiságyban ma le is fotóztam Nektek, de a félhomályban vacak lett a kép. Totál 180 fokos fordulatot vett és az egyik felső sarokban kucorgott, lábai beszorulva az ágy fejvégénél a rács és a fejvédő közé. Ott rúgkapált reggel és röhögött. Szopi és cumizás közben pedig ki kell kapcsolnunk a TV-t mert azt nézi. Büfizéskor pedig a vállamon át a polcon a szines kerámiákat. Tisztába tenni pedig szinte lehetetlen!Kép Lábai a nyakában, tépi ki a kezemből a pelus tépőzárját. ha a popiját kenném, akkor bezzeg kinyújtja a lábát. És röhög.
Betétlapot kaptatok a kocsihoz? A sárvédő+lámpa nem 2 fillérKép

Tényleg nagyon édesek már igy 3 hónaposan. Csupa öröm, amikor elég csak ránéznem és fülig szalad a szája, behúzza a nyakát, felemeli a kezecskéit és nevet. Vagy ahogy kapkodja a kis fejét ide-oda, mikor este a párommal egymással beszélgetünk. Vagy gurgulázva kacag, ha a nyakát puszilgatom. vagy ahogy reklamálja a következő falat banántKép Igazán számomra most lett öröm a kisbaba. És ez napról-napra csak jobb leszKép Persze, ha megkérdeznétek, szülném-e holnap a másikat, én még azt mondanám, hogy nemKép

Na megyek, Apa mindjárt itthon lesz, megyünk sétálni, Ő pedig a kocsit molyolni.

Puszi Mindenkinek
Szilvusék
szilvus

Itt van Gatyásmanó, amint a kacsáinak magyaráz. Tök ari volt,a szőnyegén lévő kacsákat akarta mindenáron felmarkolniKép

Nademosmá téllleg elhúztamKépKép
szilvus

Bogi, Lili egy kis tündér. Nagyon aranyos a mosolya. Remélem, hogy a gyógytorna segíteni fog a fejtartásán.
Ma beleolvastam a verseidbe. Nagyon tetszenek.

Mariann, rengeteget nőtt Nádja is. Az én kicsi fiam is 2 hónap alatt 10 cm-t nyúlt és már a 6 kg.-t is meghaladta. Ő is imád dumálni, hangosan kacag és hát a mosolya...Meg lehet zabálni.

Szilvus, gratula az új kocsihoz! Mi végül kifizetteük a 100.000 ft. önrészt. Kész átverés, de a törvény ügyesen védi úgy a Vadásztársaságot, mint az Autópályafelügyelőséget. Bezzeg a mi pénztárcánkat...Ráadásul meg is kaptuk a jegyzőkönyvet, amiben feketén-fehéren az áll, hogy nem mi vagyunk a hibásak. Hanem az őzike...

Barack, együttérzek. A tegnap már azt hittem, a hajamat tépem a két kicsitől. Este hárman bőgtünk. Vannak napok, amikor minden egész símán alakul, máskor pedig úgy érzem bekattanok. Nálunk a délutáni alvás a legmacerásabb. Állandóan egymást ébresztik, aminek hisztizés, ordítás a vége.Neked van segítséged? Vagy egész nap egyedül vagy velük?
Én még kimozdulni is alíg tudok. De hétvégén jön Anyu egy hétre. Alíg várom már.

kellemes napot!

Erika
pera

Sziasztok!

Nos megvolt tegnap a 4 hós szurkánk. Nem volt lázas, este volt egy hangyányi hőemelkedése, de ennyi, utána hozta a formáját és 11 órát aludt, majd reggel evet és ráhúzott még 1,5 órát az éjjelre. Bár ez szinte mindíg így van. Csak nappal nem akar aludni, de sebaj ha éjjelek így maradnak.

Szilvus!
Gratula a kocsihoz. Gondolom, hogy nagyon örülsz neki. Kép Mi is szeretnénk venni, de ha így haladunk csak jövőre vagy a télen lesz belőle valami. Mondjuk annyira nem hiányzik, mert körülöttünk mindenkinek van a családban és bármikor ideadják ha kell. Képzeld Matyika elkezdett hízni amióta kap enni. Kép 4 hét alatt 1 kg-al többet nyom, és 5,5 cm-t nyúlt: eredmény 6150 gr, és 63,5 cm. Amit leírtál nem akarom ísmételni, de Matyikának is állandóan van valami a szájában. A cumit kidúrja és tömi be a kezét, kb 3x kell átöltöztetni napjában mert állandóan elázik szegény a nyáltól. Hát lehet hogy hamarosan nem lehet már fogatlannak hívni?! Ja erről jut eszembe a szomszéd kisfiú 2 éves a minap megkérdezte Matyikától hogy kér-e cseresznyét, válasz: sajnos ő még nem tudja elrágni, válasz (kisfiútól):miért nem veszek már neki a boltban egy fogsort??? KépKépKép Igaz is miért nem? Kép

Nuska!
Mi a tápot csak pótlásnak használjuk, szerencsére teljesen nem ment el a tejcsi. Napi kb 2-300 gr-ot kell adni. Ha belegondolok és mindíg ezt kellene adni hát úgy tényleg elég húzós lenne. Adhatnának rá több támogatást is. Kész anyagi csőd, és akkor még nincs pelus. Szal így tényleg húzós az ára! Kép

Bogi!
Olvastam a verseidet, hát nem semmi! Csatlakozom Szilvushoz: meg is lehet vásárolni valahol????

No megyek mert "hív" az én hős fiam. (hős mert csak a 2. szurinál elégelte meg a szurkálódást).

Pussz mindenkinek
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Aranyosak vagytok Lányok!

Akár hiszitek, akár nem, az egész országban elfogytak a kötetek.
Írtam már egy regényt is (természetesen önéletrajz), de azt nem adták ki Kép (Nem is adthatták, mert a családomon kívül senki nem tud róla. Nekik írtam egyik karácsonyra.)

Teszek fel egy fülbevalós képet. Vagy kettőt Kép

Ági! Nem semmi kissrác lehet Kép
Nekem meg egy ismerős kisfiúval van egy édes történetem. Karate táborban voltunk, és az egyik srác kisfia (2-3 éves lehetett) bement egy cukrászdába. Megállt az üvegajtós hűtő előtt, ami tele volt sütivel. Mellette állt egy hasonló korú és méretű, de idegen kissrác. Nézegetik a sütiket, mutogatnak egyikről a másikra a következő párbeszéd zajlott:
- Azt?
- Azt.
- Azt?
- Azt.
Erre az ismerősöm kisfia:
- Oké, Te fizetsz.

Na Puszi

Kép
Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok, szép reggelt!

Bogika
Aranyos a fülbevalós Lili! Milyen szép nagy szemei vannak! Sötétkék, ugye?
És igy a baba születése sem hozott ihletet? Tudom, azt nem lehet erőltetni, de ez egy pont olyan alkalom, ami biztosan megihletKép
Én anno rajzolgattam, meg is jelent 1-2 karikaturám, igaz, csak a munkahelyem céges újságjaiban. De olyan öröm volt az isKép

Ági
A kocsi olyan, mintha mégegy gyereked lenneKép heheKép Nálunk sajnos a családban akinek van, az szintén mindennap használja. Most 1,5 hétig voltam autó nélkül, igen nehezen birtam kiKép A párom céges kocsija meg 2 személyes, azzal nem tudtunk családostul menniKép
Petike is a táptól indult be, 1 hét = 370 gr volt a hizás. Jövő héten leméretem ismét, kiváncsi vagyok a 2 hét milyen eredményt hozott. Igy vegyesen táplálva talán elérjük 4 hónapos korára a 6 kilót. Kár, hogy nem csak anyatejjel, de hát nincs értelme bosszankodnom, ez vanKép Én tényleg nagyon akartamKép De be kell látnom, bármily optimista is a hozzáállásom, kisfiam 200-250-es egyszeri fejadagját már nem birom kitermelni. Kb. 400-500 ml a hozzátáp/nap. Nem tudom, a tápnak köszönhető-e, de rengeteget pisikélKép Mostanság nem a kakitól, hanem a pisikétől ázik át a ruciKép Najó, ma reggeli után sikerült nyakig összesz@rnia magát, a szép új ruhácska ott ázik a lavoárbanKép

Na mék, mert ordít a drága, szerintem keresztben van a kiságyban.Kép

Puszi Nektek!

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Én nem igen irogattam eddig, mert nem nagyon volt időm, inkább olvasgattam. Kép)

Gyönyörűek a babék! Gratulálok mindenkinek.

Az én babám 2004.03.08-án született, és a Bálint nevet kapta.

Már sajna a tejcsi nálunk is fogytán van, így már mi is pótolgatunk BEBA-val.

Kérdésem lenne:Keresztelővel kapcsolatban: hogy kell intézni, mikor szokták...stb Köszke. Kép

Szép napot!

Edina

nedinabp

Szia Edina!

Mi épp most szervezzük a keresztelőt, szeptemberre, akkor lesz Sára 5 hónapos.De mindenki akkor csinálja, amikor gondolja, nincs időhöz kötve.bemész abba a templomba, ahol szeretnéd, elmondod, hogy miért jöttél.Nekem 2 példám is van, mert nekünk duplán lesz, megegyezés hiányábanKép
A ref.-nál kérték a kersztszülők adatait is, a kat-nál egyenlőre semmit, bár ott járnunk kell előkészítésre is.
Remélem tudtam segíteni, Léna

nuska

jaaa, és gratulálok a fiadhozKép

nuska

Szia Léna!

köszönöm szépen Kép

a katolikusnál miért kell előkészítőre járnotok?
Emlékszem, az esküvő előtt is jártunk minden héten, nem gondoltam, hogy most is kell majd.

Edina

nedinabp

Sziasztok

Bogi
Júújj, Lilike nagyon édes ezzel a fülbevalóval. Hogy viselte a fül kifurást?
Jut eszembe a füllel kapcsolatban, a ti babátoknál nem volt olyan, hogy elaludta a fülét? Képzeljétek, nálunk Zsófi rendszeresen elalussza valamelyik fülét, persze attól függ melyik oldalra fordítja a fejét. Hát remélem nem fog úgy maradniKép
Túl vagyunk a 2 hónapos oltáson. Nem volt semmi különös. Zsófi észrese vette, hogy a dr nő beszúrta a tűt, csak a végén sírt. Itthon volt egy kis sírás-rívás, alig tudtam megvígasztalni, rám se hederített, csak ordított. Azt hittem hosszú éjszakának nézünk elébe, de tévettem. Rendszerint átaludta az éjszakát, mint ha semmi se történt volna. 4,95 kg és 58 cm. Kereken 2 kilót hízott amióta megszületett.

Szilvus
Petikére alíg ismertem rá így hason fekve. Teljesen más fazonja van így. Most belegondoltam, hogy egy hónap múlva Zsófi is hasonfekve így emeli majd a fejét, aztán belémcsapott a hirtelen felismerés hisz Zsóri utál hason feküdni.Kép Kép
De hátha addigra változik a helyzet. A babázást én is nagyon élvezem, nagyon sok örömet tud okozni, de még én sem szülnék.

Na, mostmár befejezem, a keresztelő engem is érdekel, mert mi is szeretnénk, de még nincs kitűzve az időpont, viszont a kereszt mama nincs megkeresztelve. Ez így lehetséges, vagy kizáró ok? Ja mi is katolikusok vagyunk.

Pusz
Szilvi
sylvia
Budapest XVII. kerület

Szia Edina!

Látom nem csak mi szívtuk megKépmi is jártunk szorgalmasan hetente az esküvő elött és most is.CSak nem a 2. kerbe tartoztok?KépHát sok szerencsét és türelmet, kicsit feljebb megtalálod, ha érdekel, hogy miért mondom ezt, kb a 2-3 héttel ezelőtti hétfői hozzászólásombanKép

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok,

SzilviKép
Keresztszülő csak az lehet, aki maga is meg van keresztelve. Így csak tanunak írják be a nagykönyvbe. Nálunk az unokatesóm lesz a keresztmama, egy másodunokatesóm pedig a keresztpapa (ő nincs megkeresztelve). Nekünk nem kell előkészítőre járni, de minket ugye jól ismer a pap. Falun vagyunk! Kép Július 18-án vagy 25-én lesz a keresztelő. Még nevet is kell választanunk a Nádja mellé, Nádja nevű szent egyenlőre nincs. Én a Johannát preferálom (Jeanne d'Arc után), apa a Júliát. Azt hiszem most engedek, ugyanis a Nádja mellett apánál a Juli lett volna a befutó. Milyen rendi vagyokKép

Úgy látom akkor holnap nem lesz találkozóKép Azért jövő hétre megpróbálhatnánk összehozni.

SzilvusKép
Én asszem szülnék holnap. Lehet, hogy azért gondolom így, mert ugye nem áll fenn a veszély, hogy hirtelen úgy adódjon a dolog, hogy jön a következő. A terhesség is olyan jó volt. Pedig elég sokáíg volt hányingerem... Lehet, hogy az idő mindent megszépít???

Eszti is eltűnt néhány hete, vagy csak lusta írni?

Hahó, aki olvasgat de nem írt mostanában az jelentkezzen be!!!! KépKépKép

BarackKép
Nem lehet egyszerű, mikor így összejönnek a dolgok. Én sem fogyok ám. Mondjuk én meg mézespuszedli függő lettem mostanában, meg ugye a napi 1-2 doboz söröcske. De legalább nem hízok, az is valami.

Már szemezgetek néhány napja a szobabiciklivel, de valahogy annyira nem vonz a dologKép Az az igazság nem vagyok egy sportos típus. Szilvus, irigyellek ámKép Én olyan, de olyan lusta vagyok, hogy az csak na.

BogikaKép)
Nagyon édi Lili a fülbevalóval. Hogy viselte a lyukasztást?

Mariann
tmarianna

Jaj, elfelejtettem megkérdezni, hogy nálatok a csemeték hányszor esznek naponta. Ma Nádja csak 4x evett, bár még ugye felébrdehet. De 5-nél többször már hetek óta nem eszik.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Na,ma mi is kipróbáltuk a trolizást babakocsival. Igaz, Anyuval ketten voltunk, Tomikát meg Anyunak kellett vinni, mert üvöltött a kocsiban (nagyon álmos volt). Nem voltak sokan, volt is hely a babakocsinak, és a trolikon hátul is van lukasztó.
de azért nem lett a kedvenc elfoglaltságom. Maradok inkább a sétánál. Eddig csak kenguruval voltam a trolin. Azt sem nagyon szeretem (főleg melegben), de Tomika elvan benne, és utazni könnyebb. Hosszabb sétát nem vállalok vele, mert azért így is nehéz Tomikát cipelni.
Tomika ma kivételesen jól aludt napközben: délelőtt is, délután pedig átköltöztünk a szüleimhez (tegnap is), mert valahol fúrnak a házban már napok óta, és őrült hangzavar van. Ott aludtunk együtt 2-2,5 órát. Nagyon jól esett.
Tomika továbbra is mocorog, ha éppen nem forog, jár keze-lába.
És el sem tudtam volna képzelni ezelőtt 2-3 hónappal, hogy szopi közben másra figyeljen. Mostanában viszont, ha már nem nagyon éhes vagy nem jön annyira a tej, kiköpi a cicit, és nézelődik, nevetgél. Nem is hízott most egy hét alatt csak 90 grammot. Bár szerintem inkább lemozogja a kaját. Azért nem úgy néz ki, mint aki el akar fogyni, mert épp mostanában kerekedett ki szépen a fejecskéje, és szedett föl aranyos hurkákat.
Nagyon szereti, ha éneklünk neki. Ez igazán jót tesz az önbizalmamnak, mert a "csodálatos" hangomat végre valaki értékeli.

Szilvus!
A nyáladzást és mindent szájba tömést akár Tomikáról is írhattad volna. Most az a legújabb, hogy elkapja az ujjunkat, bekapja, és szopja. Az ő ujjait is szokta, de nem állapodott meg, hogy melyiket és hányat. Variálja. Ma pl. úgy aludt el de. a babakocsiban, hogy a bal kezének a mutató és középső ujja volt a szájában. Nagyon édes volt.
A pelusból (ez már nagyobb méret) nálunk is néha reggelre kifolyik a pisi, ha sokat fekszik az oldalán. A kaka még csak egyszer, amikor egyhuzamban tett bele 6 adagot.
Éjjel-hajnalban Tomika még egyszer fölébred, utána is 6-7 körül, akkor még együtt alszunk.
Mi már a 360 foknál tartunk, de egy körbe fordulás után elfárad és nyöszörög
Kocsi: nem adtak betétlapot, mert nem fizetik a biztosítást. Kifizetik a javítást, bár a férjem már megbánta, hogy belement, mert mindent drágállnak. Szerencsére pont ez a sárvédő volt a legrozsdásabb. Egyébként kb.80 ezerbe kerül a javítás. (17 éves Zasztink van: a motorját fölújíttattuk, nagyon jól megy.)
Peti nagyon édes hason. Nagyon csinos a ruhája.

Ági!
Aranyos a szomszéd fiú.
Hirtelen nekem is eszembe jutott néhány jópifa történet. Csak kettő rövidet:

Az unokatesóm ballagására a húgom az újdonsült nigériai férjével jött, aki nagyon fekete. Volt ott egy 4-5 éves kisfiú, aki még sosem látott négert. Elkezdte kérdezgetni:
-Honnan jöttél?
-Afrikából.
-Afrikában a bácsik feketék?
-Igen.
-És a nénik is feketék?
-Igen.
-És a gyerekek is feketék?
-Igen.
Kicsit gondolkodott:
-Akkor ott a gólyák is feketék?

A másik:
A húgom kislánya elkezdett oviba járni, ahol sokminden ragad a gyerekekre.Apu este mesét olvasott neki, ami nagyon idétlen volt. Mivel nálunk nem divat a csúnya beszéd, az Apukám minősítette a mesét:
-De buta mese ez, de buta az a bácsi, aki ezt a mesét írta.
Mire Krisztina:
-Igen, Tata. Ez a bácsi egy hülye f.sz!

Bogi!
Nagyon jól áll Lilinek a fülbevaló.
Nem egy elveszett gyerek az ismerős fiú.

Edina!
Üdvözlet! gratula a kisfiadhoz! Én nem tudom a keresztelő hivatalos menetét, mert mi úgy fűztünk meg egy papot, aki azt mondta, megkereszteli. Remélem, nem gondolja meg magát.

Sylvia!
Tomikának is néha behaljik a füle, és bevörösödik.

Mariann!
Én nem számolom, Tomika eléggé összevissza eszik, ha nyűgös, sűrűbben kér cicit, ha jó kedve van, ritkábban. De kb. 6-7 szer szerintem.

Na, jó hosszú lettem, bocsi!
Jó éjt mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!
Köszi az együttérzést, sajna úgy néz ki, ez a vihar most is meghozza a hatást! Kép
Mariann, ha 25-én lesz a keresztelő akkor az duplán jeles nap lesz: aznap lesz 2 éves a kislányom!
Most ennyi fért bele, Sziasztok!
Barack
barack

Még egy kép Tomikáról (aki valamit mindig a szájába vesz) és rólam (a tokáját tőlem örökölte).
Most már tényleg alvás.
Kép

Jó éjt!
Tünde+Tomika
ptünde

Tünde!
Ez a történet a húgod kislányával nem semmi Kép

Én is voltam így a csúnya beszéddel.
Én soha nem beszéltem csúnyán, sőt, ha előttem úgy beszélt valaki, és rám nézett, mert rájött, hogy nem kellett volna, mindig mondtam, hogy én nem hallottam semmit.
Anyu dicsekedett is vele ahol csak tudott.
Aztán egyik nap jött hozzánk látogatóba anyu munkatársa, aki a barátnője is egyben. Együtt jöttek be az ajtón. Én elbújtam, hogy azt higgyék, még nem vagyok otthon.
Aztán levetették a kabátjukat, még az előszobában álltak, amikor kirontottam a rejtekhelyemről, és elkiáltottam magam:
- Na most aztán jól kib.sztam veletek.
Látni kellett volna anyám arckifejezését. Aztán persze kirobbant a nevetés, én meg jól elszégyelltem magam.

Lili a lyukasztást visítással honorálta. Aztán amikor kész volt (Kb. 1 mp volt 1 fül) megitattam teával, még egy percig sírt, aztán semmi. És azóta sincs semmi gond. Rá is fekszik, de nem fáj neki.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Szilvus Tünde!Lili 4 napja ugyanezeket a tüneteket produkálja.Nyál, kéz a szájban.Tegnap mosolyogva ette a kezét egyszer csak hirtelen felsírt.Utána mintha 1 picit kemény lett volna az inye.Ja és állandóan a cicin lógna.Lassan már Lilinek is kell a 74-es ruci(7kg-nál járunk)kezdek aggódni, hogy mekkora lesz ez a gyerekKép
Bogi!Lilike gyönyörű a fülbevalókkal isKép
Gratulálok minden hős kis szurisnak!Kép
Kép
így rágcsál:
Kép
F Kata+ 3,5 hónapos Lili
filep_katalin

Sziasztok!

Kicsit nérges vagyok, mert amit írtam az előbb az eltünt.
Megpróbáltam képet feltölteni, és azt az üzit írta, hogy le kéne csökkenteni a kép méretét, de hogyan???????? Na mindegy, majd a férjecském megkérem ha hazajön.

Lányok nálunk is a nyálzás a sláger. Kép Szinte patakokban folyik, mindent a szájába gyömöszöl, tegnap az ujjamra is hirtelen rékapott amikor az innyét kémleltem. Úgy láttam, mintha lenne egy fehérebb pontocska, de ki tudja. Kép

Léna!
Igyekszem felkészülni a kérdésre, mert nem szívesen ülném végig az előkészítőt. Az esküvő előtt szerencsére csak 2 hónapig jártunk, mert későn jelentkeztünk be. Kép
Felháborodtam azon amit írtál, némelyik pap elég furi. Nekem az esküvő előtt könyörögnöm kellett, hogy az elbocsájtó papírt odaadják, mivel a X.kerületben volt az esküvő, és én a XVII-be tartozom.

Szerintetek a BEBA-tól fájhat a Bálint hasa?

Szép napot!
Puszi:Edina és Bálint

nedinabp

Sziasztok!

Kata!
Lili már 7 kg? Jól fejlődik a kiscsaj. Az én Lilimet aztán nem fújja fel a tápszer (mármint nem hízik tőle jobban, mint az anyatejtől.) Mi már 5 hónaposak leszünk, és még mindig nem értük el tutira a 6 kg-ot. Volt már 6 kiló 5 deka, de 3 napja megint csak 5 95, pedig eszik rendesen, főzeléket is, tejpépet is, gyümölcsöt is, és kétszer tápszert, mégsem hízik. Inkább nyúlik, de nagyon. 51 cm-el született, és 2 hónaposan mér 59 cm volt, 3 hónaposan 64 cm, 4 hónaposan 68 cm. Azt mondták, akkora mint egy fél éves. De Kata Lilije is nagy baba.

Edina!
Ja bocs, válaszolni akartam, de én nem is BEBÁt használok Kép Én Humana Babyfit 1-et használok.

Mi is nyálzunk,de nekem ez nem furcsa, mert Lili 1,5-2 hónapos kora óta nyálzik, és mindent rágicsál. Foga még nem jön, de én úgy hallottam, hogy ez normális a babáknál.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Mariann, hát igen, csak olvasgattam a elmúlt héten, most talán lesz egy kis időm írni is. Egy jövő heti tali nagyon jó ötlet lenne!!!
a múlt hetiről a képek a 2004 tavaszi kisbabák című albumban van( ugye milyen elmés címet találtam?Kép ), de ide is berakom a címet, talán sikerült átmásolnomKép
http://babanet.hu/album/main.php?=1&album=2835

Mariann, a tieidet, és a kövi tali képeket is lehetne majd ide rakni!

Ez a hét meglehetősen húzós volt. Elég sokat sírt AndrisKép Ráadásul vasárnap keresztelő, s anyának nem volt ruhája. A kosztümnaci még csak csak összegombolható, de felsőrészKép Kép A tegnapi vásárlásnak is az lett az eredménye, hogy vettem egy occcsó, egyszerhasználatos felsőrészt (2 óra keresgélés után). Elmegy, de nem több. Szóval tegnap nagyon durci voltam a ruci miatt. A naciknál, szoknyáknál 36-38as kell, a felsőben 40-42. Ami nem feszülős felsőrész, vagy karcsusított, az úgy mellszélességben leomlik, s anya egy kerekded vizilóhoz hasonlít. Olyan elkeserítő! Jövő héten esküvő - lehet, hogy az egyszerhasználatosból kétszerhasználatos lesz, mert nem vagyok hajlandó kitenni magam és a drága családom ennek a tortúrának. Na, az Anna-bálról nem is beszélek. Lehet, hogy oda a függönyt tekerem magam köréKép
Nem enni nem merek, mert félek, hogy akkor csökken a tejcsi. Pedig valamit már kezdeni kéne magammal. (torna? elgondolkodtató, de sajnos eddig csak elméletben emelgettem a lábamatKép

Szóval, mi is nyáladzunk. Illetve csak AndrisKép De ő az egész család helyettKép Viszon kacarászik is, és akkor bizony veszélyben az élete! Egyszer biztos megzabálom!!

Este fél 9 után fél4-4kor kel, utána bizony 3-4óránként kajál.(akkor 4 óránként, ha bealszikKép

Bogi, nagyon édi Lilike a fülbevalójávalKép

Edina, gratula a fiacskádhoz!

Valaki tud esetleg egy olyan papot, aki nem ragaszkodik a kéthetenkénti felkészítőhöz, vallási előélethezKép Egy barátnőm szeretne kereszteltetni, de mégcsak nem is házasokKép ((Léna, ha nem haragszol, a te papbácsidhoz nem küldöm őketKép )

Szilvus, a csini fiad nagyon elmélyülten magyarázKép A gatyamosás nálunk is napirendi pontKép Tegnap szopi közben - miután kimostam egy nagy adag trottyból - nem adtam rá pelust, hadd levegőzzön a popsija. KÉTSZER lepisilt!!! Szerintem ami bement, az simán ki is jött. Szóval ezirányú kedveskedéseimet nem ekkor fogom legközelebb megvalósítaniKép

Humi és a többi olvasó!!! Merre vagytok???

Puszi, szép napot!

Móki és Andris (aki Urunk 2004. évének július havának 4.napján a keresztség szentségében részesül Kép)
móki

Megint énKép

Raktam az albumomba képet a keresztelőruháról. (ide akartam biggyeszteni, de nem bírom meggyőzni a gépet, hogy a kép kicsinyíthetőKép

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok,

MókiKép
Album nagyon jó. Írtam mailt a képekkel kapcsolatban. Keresztelőruha szép, Andris olyan, mint egy kis királyfi. Nagyon elegáns!
Torna szerintem is Kép én nem szeretek tornázni, futni meg egyenesen gyűlölök. A szobabicikli is uncsi, na meg fársztó. Azt hiszem szívesen úsznék, de uszoda nincs a 20 km-es körzetünkben. (lehet, hogy csak ezért gondolom úgy, hogy úsznék Kép?)

Nádja mostanában éjjeli bagoly üzemmódra kapcsolt. Biztos a szüleitől örökölte. Én is és az apukája is baglyok vagyunk. Este 7-1/2 r-kor fürdünk, utána vacsi, és utána nem alvás jön, hanem szórakozás. Majd egy kis csemege 10 után, és csak aztán alszik. Igaz, reggel 7 óra körül kel ezután.
Én a quellétől rendeltem néhány ruhát még május 19-én, 1-2 dolgot leszállítottak, erre tegnap jött egy email, hogy a többi elfogyott. És ehhez hetek kellettek, míg rájöttek. Pedig én is megyek esküvőre idén. Az unokatesóm (egyben Nádja leendő kereszanyja) esküvője lesz. Ráadásul nálunk lesz a gyülekező, innen indul a nászmenet (180fő) a tempolmba.

BogikaKép
Lili tényleg gyorsan nő, Nádja pl. csak 4 cm-t nőtt 2 hónap alatt, igaz ő 57 cm-ről indult. A 62-es pizsik már kicsik rá mind Kép Pedig olyan arik és csak 1 hónapig hordtuk őket Kép
Én sem beszéltem gyerekkoromben csúnyán. Fentebb említett unokatesóm viszon a bölcsiben nagyon fogékony volt. Családi legenda szerint egyszer azt mondta vmiért apunak: Hülyepics@f@sz. Kép Mindezt max 3 évesen. Egyébként azóta már nem káromkodik, konduktor-tanítónéni lett belőle Kép

F KataKép
Lili nagy lesz Kép Jól látom, hogy vöröses a haja?

Nádjának van blogja:
http://nadja.blog.babaszoba.hu

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Mariannn!
Úgy látszik ezt felszedik a gyerekek. A férjem volt egysze így, még ovis korában, hogy vitte haza anyukája, és a szomszéd néni az oviból, és a férjem előre szaladt. A szomszéd néni kiabált neki, hogy Attila ne szaladj el, elvisz a heremóka. (mummus) Erre a férjem: Nincs is heremóka, hülyepics@f@sz Kép Kép

Szóval ez ilyen dolog.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

a Móki nyitotta albumba én is feltettem a képeket.

Mariann
tmarianna

Móki! Tetszik a keresztelö ruha, de még nöhet bele Kép

Na megjöttünk tegnap du.szuper volt a nyaralás.
Nincs idöm visszaolvasni Benneteket.
Voltunk ausztriában egy élményfürdöben ahol van 3 év alatti gyerekeknek is rész. Szoptatós szoba, adnak babakocsit, van minikonyha mikroval meg minden ami egy kisbabához kell. Orsi elöször megijedt amikor a viz feldobta, de aztán nagyon élvezte. Aki Köszeg v. Sopron környékén jár feltétlen menjen el oda. Majd lesznek fent képek is róla.

Mi szerdán megyünk 5 hós szuriraKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Csináltam egy új albumot:
Szalontai Tomi második albuma.

Pontos címe a profilomban.

Szép napot!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok lányok,

én eddig még nem írogattam ide, csak más topicokba, most találtam ide.
Az én Bencém április 19-én született, szóval lassan három hónapos. Nagyon picur volt (2490 g 47 cm, 2330 volt mikor hazajöttünk a kórházból) de mára már jól behozta, 5 kg és 58 cm.
Ma nem aludt egész nap semmit, nem értem, ilyet eddig nem csinált. Most már fürdeni kellene menni, és most aludt el félórája.
Nagyon cicifüggö, szinte óránként rákéredzkedik. Nektek is ilyen falánk törpéitek vannak ?
Estére már mindig mérges, mert alig van benne valami, és lusta is dolgozni érte. Megy a hiszti ezerrel.Tegnap este kínomban már fejtem a szájába, ö meg nyelte.Így megúsztuk a hisztit.

Timi
kismaszat

Szia Timi!

Sárám április 9.én született.és ő most 5 kg 90, és 3650-nel született, szóval Bence tényleg jól behozta a dolgotKépEgyebként Sára is ma szinte egész nap ébren volt, ami rá szinte egyáltalán nem jellemzőKép

Móki, hááááát én se ajánlanám még magunknak se a papotKépNagyon jó a keresztelőruci, kíváncsi vagyok mit fogsz majd mesélni.Utánna lesz ebéd vagy vacsi?

Edina, látom visszakerestélKépAzóta Zolit itthon szellemivezetőként emlegetjükKép

Puszi, Léna

nuska

Szia Léna,

vajon ilyenkor a front zavarja meg Qket ennyire ? fél kilenckor felkeltettem fürdeni, most nagyon jó kedve volt, utána kicsit evett és már aludt is újra. Teljesen kiütötte ma magát.
én meg már kezdek teljesen kétségbeesni. lassan 3 hónapja szültem, és még egy deka se ment le rólam, csak ami szüléskor eltqnt. még van 12 kg amit le kéne varázsolni. Kinek van valami jó tippje?
kismaszat

Sziasztok!
Csatlakozom az előttem szólókhoz: Bence is egész nap nyűgös volt, nem is aludt.Bár most húzza a lóbört, de ki tudja meddig???
Lányok, ha tudnátok helyet én szívesen ledolgoztatnám magunkról a " hájat"!Persze, ez a legnehezebb, hogy hol, mert a hogyannal gondolom nektek se lenne gond.Ötletekkel én is tele vagyok, csaképpen hiába szegről-végről ezzel foglalkozom, egyedül nincs az az isten, hogy hozzákezdjek.
Na, most be kell fejeznem, jó éjt mindenkinek!
Barack
barack

Sziasztok, jó estétKép

De 1 vacak idő volt ma, beszorultunk a lakásba. azaz csak Peti a nagyival, mi rohangáltunk. (Vesszenek a Biztosítók!!!)

Mariann
Mi 4-5-ször eszünk/nap, ahogy éppen kijön. Ma pl. csak 4-szer. Ez attól függ, napközben mennyit alszik. Ugyanis az nálam szent és sérthetetlen. Kép Ha este bealszik, akkor pl. koszos malac marad, mert 1 fürcsiért bizony fel nem ébresztemKép

Bogika
Látod, nálunk is az anyatej jobban hizlalta Petit az első 2 hónapbanKép Most kb. felesben kapja, de jó ha 6 kiló lesz 4 hónaposan. Megnéztem a babakori képeimet, hát mit ne mondjak én jó nagy hurkagyurka voltam, 1/2 évesen úgy nétem ki, mint egy 1 éves. Kép Szóval Peti nem a gyermekkori önmagamra ütöttKép

Tündi
Úgy látszik ezek a bébik összebeszélnek, hogy mikor mit kell tenniük. Peti van, hogy 4 db ujját kapja be egyszerre. A sima ujjszopásról leszokott. Az ujjacskáival inkább az inyét nyomkodja veszettül.
A legújabb cselekedete: már nem hadonászik a kezével, hanem szabályosan csapkod! Tegnap odahajoltam, hogy puszikát adok az arcára, erre felemelte az egyik karját és jól arcon csapott. Aztán meggyömködte az orromat. Evésnél kiüti a kezemből a kanalat, belecsap a kistányérba. Kár, hogy nincs négy kezem, mert akkor egy fogná a tányért, egy az előkét, egy Peti kezeit, egy pedig kanalazná a kaját...Kép

Móki
Édes a kiskirályfiKép Hol lőtted azt a tuti ruhácskát?Kép És jól látom, hogy Andrisunk is hajasodik?Kép
Mi is megyünk esküvőre, de asszem a ruci amit egy tavaly augusztusi esküvőre vettem jó lesz, mert akkor már "petis" voltam, igy egy 38-ast választottam, max. lóg egy kicsit (nagyon...) fenékbenKép Majd lógatok egy táblát a nyakamba, hogy " nem vagyok slendrián, csak 1 szoptatós kismama"Kép

Maszatka
Kép Nem baj, ha Bencus óránként rajtad lóg, legalább termelődik jó sok tejcsid. Én is igy szoktam fejni Peti szájába, mert a lusta kutya nem szeret megdolgozni érte. Ez a randa esős idő lehet az oka, hogy nem aludt és esetleg nyűgösebb. Szerintem nem tragédia, ha egyszer-egyszer elmarad a fürdés. Ha alszik fel ne ébreszd!Kép
A 12 kiló eltüntetését hagyd akkorra amikor már nem szoptatsz. Addig elég, ha odafigyelsz mit eszel: vitamin- és energiadús kajákat, soksok gyümit, zöldséget, pipihusit, halacskát. Tuti lemegy!

F.KataKép
Látom Aranyhaj Királylánynak megvettétek a nagyobb babaüléstKép

Tényleg itt vannak a legszebb babák! Olyan jó végignézni Őket. Kép

Na téptem, még hajat kell mosnom... Holnap folyt köv.

Puszi,

Szilvus + Peti (aki ma a cumisüveget kaparintotta meg. Van kép is, holnap iderakomKép
szilvus

Sziasztok,

megvan a keresztelő időpontja, 18-án lesz. Azt hiszem én is tartok majd ruhapróbát, nehogy akkor érjen meglepetés. Én már jó régen (januárban) megvettem a rucit.
Ma este kimenőn voltam, igaz csak este 8-tól 10-ig, és nem is messze, mert gyalog is 10 perc alatt hazaértem volna. Szóval míg én szalonnát sütögettem apa volt a bébicsősz. hihihi. Egész jól elboldogult vele. Tegnap este lefejt tejcsivel meg is etette. Aztán próbálkozott még kevés fagyi tejjel is, de azt nem kérte. Most nem tudom, hogy azt nem szereti vagy csak jóllakott. Igaz, mikor hazaértem még kapott egy kis cicit, dehát az kellett az elalváshoz Kép Legújabb szokás nálunk, hogy Nádja a fürcsi utáni vacsi után, nem alszik el (ez este 8-9 felé van), hanem este 11-ig kukorékol. Kép

SzilvusKép
Én sem keltem enni, ha alszik hát alszik. Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak Nádja eszik ilyen ritkán. Igaz, akkor viszont jó sokat. Gondolom Peti isKép És, hogy szuperál az új autó?

Mariann
tmarianna

sziasztok,

szerintetek ha kevés a tejcsi, mivel pótoljak ? tápszerrel vagy gyümivel meg fözelékkel ? (11 hetes baba)Anyósom erösködik, hogy ö bizony két hónaposan már banánnal etette páromat, nem lesz attól semmi baja. Én viszont azt hallottam, nem jó ilyen korán ilyesmit adni nekik, most mit csináljak ?
kismaszat

Kismaszat! Én anyatejjel etetek csak de ha engem kérdezel a helyedben nem adnék még gyümit, föleg nem babánt! A legújabb hogy az is allergizálhat, itt legalábbis most ezt mondta egy ezzel foglalkozó hölgy. Szerintem föleg tápszer, 4 hónapos kortól lehet alma (azt is olvastam jobb fözve)

Orsi is folyton eszik, igaz legtöbbször csak szomjoltás van, jövő héten most tényleg érdekel mennyi a súlya, mert nekem bizony kövérkésnek tünik. Bár ezt kötve hiszem a mérleg is gondolja majdKép

Én szülés elött már cukros diétán voltam, azota is nagyon ritkán eszek szénhidrátot, és egyáltalán kevesebbet eszek mint korábban. Igy is elég a tejcsi és 21kg lement rólam (20-at hiztam). Néha nehéz megállni hogy ne essek neki egy tortának.Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Karmen,

és azt hogy bírod, hogy se kenyér, se tészta, se krumpli, se egy fagyi ?
Mennyi idQs a kislányod ?
Nekem elég nehéz lenne a szénhidrát visszafogása, mióta szoptatok, egyfolytában édeset kívánok. Egy tepsi sütit be tudnék falni. Vajon ez hormonális dolog ? Miért pont az édeset kívánom ?

Timi
kismaszat

Sziasztok!
Köszönjük a dicséreteket!
Ma megünnepeltük Tomika első névnapját. Igaz, hogy a naptárakban nincs benne, de ez is igazi Tamás névnap. Az ismertebb karácsonykor van, és akkor nem akartuk.
Nem tudom, miért, de Tomika tegnap és ma nagyon nyűgös volt. Tegnap napközben sokat aludt, de este olyan sírós volt, mint 1-2 hónappal ezelőtt. Ma napközben elég jó kedve volt, de estére nagyon nyugtalan lett, alig tudtuk elaltatni. Nem tudom, mi lehet az oka, mert láthatóan nincs semmi baja. Lehet, hogy van valami a levegőben? Vagy esetleg a foga készülődik? Mert nagyon nyáladzik, és állandóan mindent a szájába tömköd. Remélem, elmúlik hamarosan, mert nagyon sajnálom szegényt.
Az is lehet, hogy azért van ez, mert most sokszor mérges, ha nem tudja azt csinálni, amit szeretne. Pl. mindig ülne (úgy, hogy fogjuk), ma le akarta szedni az egyik játékot a foglalkoztatóról, és nagyon mérges volt, mert nem sikerült.
Kicsit megnyugodtam, mert olvasom, hogy nemcsak Tomika volt tegnap nyűgös. És ma???

Kata!
Lili nagyon aranyos! Tomika is szokta így tartani a kezét+így rágni is.

Móki!
Nagyon jók a talis képek. Irigy vagyok.
Én még nem is gondoltam bele, hogy mit veszek föl a keresztelőre. Hátha a húgom hoz valami cuccot Londonból?!
Mi is Szegedtől 40 km-re megyünk Tomikát kereszteltetni.
Nagyon szép a keresztelő ruha.
Én sem vagyok most csinos, sőt..., de egyelőre igyekszem nem foglalkozni vele.

Timi!
Üdvözlet! Gratula Bencéhez!
Tomika az első két hónapban álandóan szopott (mondtam is akkoriban, hogy naponta csak egyszer szopik: reggeltől reggelig). Ő is bealszik néha, és akkor nincs fürdés.
Honnan tudod, hogy kevés a tej? Nem próbálsz esetleg szoptatási tanácsadóval beszélni? Ha mindenképp kell pótlás, én a dokit kérdezném meg.
Rólam sem ment le, rajtam is pont annyi van (ráadásul még a szülés előtti súlyom is kicsit több, mint a versenysúlyom). Nem is szoktam belegondolni, hogy mennyit kell majd lefogynom- Állítólag a szoptatás segít. De az a baj, hogy én is nagyon kivánom a szénhidrátot (főleg kenyér + édesség). Most nem fogom vissza magam, mert első a szoptatás, de nekem is a szénhidrát csökentése vált be eddig fogyáshoz.

Na, megyek aludni, mert Tomika az utolsó 2 éjszaka 1-kor is fölébredt.
Jó éjt mindenkinek!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Megvagyunk, nem vesztem el csak írni nincs időm. Nálunk most zajlanak igazán a babanéző látogatások. Sokan mondták, hogy majd 6 hetes kora után jönnek megnézni a kicsit. Hiába győzködtem mindenkit, hogy ne várjon annyit, most már vagy 3 hete minden nap jön valaki. Tulajdonképpen élvezem, csak jó alaposan elfáradtam.

Kristóf szerdán volt 2 hónapos, és pont megduplázta a születési súlyát, ami szerintem igazán szép teljesítmény tőle; 5,2 kg. A hosszát nem tudom, de kezdi kinőni a 62-es ruhákat. Hihetetlen, hogy születése után 44-es rugit hordott.
A tejcsi problémán úgy néz ki ismét túl vagyunk, KOPP_KOPP_KOPP. Sajnos le kellett mondanom a jól bevált kakaóivásról, mint tejcsi növelőről, mert újra visszatért a tejallergiám. Pedig már reménykedtem, hogy végleg elmúlt, de nem. Így inkább vettem Fitolac tejserkentő teát és úgy néz ki, hogy használ. Kristóf ugyan kevesebbet eszik, mint azelőtt (kb. 120 grammokat), de sűrűbben kér enni. Így szerencsére maradt csak anyatejes baba.

Kismaszat,
Én eléggé konzervatív nézeteket vallok, mert nagyon tápszerellenes vagyok. Úgy 15 évvel ezelőtt - mikor a nagyfiam volt kicsi - az volt a divat, hogy főzöcskéztek a gyereknek. Először csak egy kis krumpli a saját főzővizével összeturmixolva, később mehetett bele a krumpli mellé egy kis csirkemell vagy egy kis sárgarépa vagy salátalevél, stb. Én szopi mellett kezdtem hozzáetetni 3 hónapos sorától és imádta a manó. Később pedig egy nagyon ellenálló szervezetű fiúcska lett belőle aki a bölcsiben és oviban sem kapta el könnyen a betegségeket. Banánt én sem adnék kezdetnek, mert sok babát nagyon fog, gyümölcsként inkább almával kezdeném.

Móki, Mariann,
Jók lettek a képek. Mikor lesz a következő tali?
Móki, kösz, hogy hiányoltál. Az pedig, hogy Andris nyűgös volt múltkor hazafelé egyáltalán nem volt probléma. Ez ne legyen neked kínos, mert az én Manóm is tud ám produkálni. Akkor azon csodálkoztam, hogy milyen szokatlanul nyugodt volt. Kép Anno a kórházban az 5 ágyas kórteremben végigüvöltött egy teljes éjszakát, de úgy hogy senki nem tudott tőle aludni. Csinálhattam vele bármit Ő csak sírt. Az tényleg kínos volt. Kép
Különben is!!! KépKépKép Andris tüneményes akár sír, akár jókedvű!!! Kép

Léna,
Pénteken voltam a gyógyszertárban és kíváncsiságból megkérdeztem a Beba-t. Sima HA van nekik, de a HA Start itt sincs.

Puszi,
Humi
és Kristóf akiről itt egy mostani kép:
Kép
humi

Sziasztok!

Szerencsére kezd visszaálni az igazi nyári idő. Na jó, inkább lekopogom(kop-kop-kop)
Pénteken már úgy gondoltam, hogy én nem bírok ki mégegy nyűgös napot, ezek a frontok mindig megzavarják szegényt és ilyenkor semmi sem jó, csak a cici Kép

Móki!
Nagyon édi ez a ruci, legalább már tudom, hogy milyennek kell lennie! Kép
Sajnos papot én sem tudok ajánlani, mert a miénk is furi egy kicsit. Amikor az esküvő előtt jártunk, ami novemberben volt, láttam rajta, hogy elkerekedett a szeme, akikor észrevette, hogy gömbölyödik a pocim. Pedig akkor még alig látszott. Csak házasság utáni elveket vall az egyház.....

Humi!
Gratulálok Kristóf súlyához! ez igazán szép! Nagyon szép baba.Kép
Ebben a topikban csak gyönyörű babák vannak! Kép

Timi!
Üdvözlet! Gratula Bencéhez!
Szerintem a pótlást mindenképp orvossal beszéld meg. Én van olyan nap, hogy egyfojtában szoptatok,és attól termelődik igazán a tejcsi. Engem a védőnő, és az orvos is bíztatott, hogy minnél tovább bírjuk csak anyatejjel, és csak akkor kapot pótlást, amikor nem igazán hízogatott. Most is szerencsére csak délután kell neki pótolni,vagy van olyan nap amikor csak este. Én nem is tudom, hogy mi lenne velünk, ha teljesen elfogyna a tejcsi, mivel Bálint csak így alszik el, vagy csak így nyugszik meg. Szóval kitartás!

A kilókról: sajnos én sem vagyok sportos típus. A terhesség alatt 25 kg-ot sikerült híznom, ebből még 10 stabilan rajtam van. A 4 hónap alatt amióta itthon vagyunk, én 3 kg-ot fogytam,de centiben ez rengetegnek tűnik. Bár még semmi nem jó rám. Egyetlen pozitív dolog, hogy a cicim mindig kicsi volt, na most nem panaszkodhatok! Kép Mostanában úgy érzem, hogy rengeteg édességet tudnék enni, elig bírom visszatartani magam.
Amig nem volt szobabicklim, addig mindig mondtam a férjemnek ha lenne...... na most van, de most meg nem nagyon akaródzik a dolog. Kép
Olvastam, hogy a XVIII. ker-ben van baba-mama torna, lehet, hogy ki kéne próbálni.....

Legyen szép napotok!

Puszi,
Edina és Bálint aki még alszik Kép

nedinabp

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?