Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Edith: Hogy sikerült a kiruccanás a férjeddel?

Zsuzsi: Remélem ti is jól éreztétek magatokat!

Nóri: Ma még szép idő van a Balcsin! Jöttök pénteken már haza?

Jó hétvégét mindenkinek! Mi megyünk Szegedre, a gyerekek a nagyszülőknél lesznek a hétvégén.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Én is itt vagyok!

Eszter, szuper volt a hétvégénk kettesben, de lassan már el is felejtjük. :D Éppen múlt héten nyaraltunk, ugyanabban a helységben, ahol kettesben is voltunk, de máshol szálltunk meg. Azért meglátogattuk a "régi" helyünket.

Klassz hét volt, végig szép idővel, rengeteg és sokféle élménynel, programmal, időtöltéssel, hogy csak néhányat említsek: csónakázás, fürdés, horgászás, inkluzíve halfogás is :D , magashegyvidéki "túra" áfonyaszedéssel, málnászással, alvás, pihenés, lovaglás stb. HA van kedvetek, időtök esetleg részleteket is megtudni, akkor a naplóban szépen rendre beszámolok róla. egyelőre még cak az első napnál tartok. :)

örülök, hyog mindannyian jól vagytok, látom, hoyg mindenkinek főleg utazós napjai vannak.

Zsuzsi, remélem, ti is jól éreztétek magatokat. Mégiscsak rendesek nővéredék, hoyg elvállalták Alidát!

Nóri, akkor ti is jó sokat ruccantok ki erre-arra, jól is teszitek, ma mi is állatkerteztünk-játszótereztünk!

Eszter, Irigylésre méltó a sorsotok! :D Csak viccelek, na, ma Kriszta is anyósomnál akart aludni, nagyon jókedvűen ment el. Amúgy tényleg jó ötlet volt Anyósommal nyaralni, sok munkától megszabadított és a gyerekek felügyelete is biztosított volt, így én is több mindenben részt vehettem, mint pl. a hajnali 5-kor kezdődő horgászásban. :D

Most már megyek aludni, A férjem hamarosan megjön a lakodalmi zenélésből, reggel pedig sógornőmékhez megyünk, tyúkot vágni. :? :roll: :lol:

Puszilok mindenkit!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Befutok en is. :) Elnezest az eltunesert. Meg nem utaztunk el nyaralni, csak mostanaban ritkabban ulok a gephez. Sokat szoktam sutogetni, nagyon edesszaju lettem. :roll: Dietasakra szoktam csinalni a sutiket, ugyhogy eddig meg szerencsere nem hiztam.

Edith, sokat gondoltam rad mostanaban. Amikor a 90 napos dietat csinaltam, akkor mindig fejtorest okozott a kemenyitonap, most meg allandoan ilyen jellegu kajak jutnak eszem es akkor torom a fejem, ha valami husosat kell krealnom.
Az egyik baratnom most akar belefogni a 90 naposba es kerdez tolem recepteket. Azon kapom magam, hogy a kemenyitonapra ontom az otleteket.
Raadasul most mar a szenhidrat napi sutiket is dietasabbra csinalnam. Akkoriban meg cukrot hasznaltam meg feher lisztet es nem igen ismertem tojas es tejtermek nelkuli recepteket. Most meg abbol is profi vagyok. Sot, az egyik ismerosom meg palacsintat is szokott tej es tojas nelkul csinalni. En ugyan ezt meg nem probaltam, csak eszembe jutott, hogy ez milyen jol beleillett volna a szenhidrat napra. Mondjuk izre nem tudom, milyen lehet. :roll:

Meg nem olvsgattam vissza, de majd azt is megteszem, amint lesz egy kis idom. Addig is feldobok nektek nehany kepet Lollirol, amik mostanaban keszultek.

Puszi:

Olive es Lolli

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
olive

Sziasztok!
Már egy hete itthon vagyunk a nyaralásból, de csak most jutottam géphez. :oops: Köszönöm a jókívánságokat, jól telt az idő, szuper volt a pihi. 8) Mondjuk Domó nagysebességre kapcsolt és mindenkit lefárasztott, még tesómékat is, mindenki csak pihegett a nap végére. A tengerpartot nagyon bírta, a homokot és a vizet is, de enni nem volt hajlandó, szinte csak ivott. Itthon azért visszajött az étvágya.
Olvasgattam miket írtatok és a bölcsi kérdés most engem foglalkoztat. Mivel nálunk egy éves előjegyzés van, csak következő szeptemberben tudnám vinni Domót. El is kezdtem foglalkozni a családi napközi nyitásának gondolatával. Ha van valami jó ötletetek, vagy gondolatotok szívesen olvasnám!
emese[/img]

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
smatyisms

Sziasztok!
Megpróbálok pár fotót feltenni.
Kép Domó

smatyisms

Kép család
Kép kiscsalád Kép Domóka Kép szörf Kép napszemcsi Kép táj

smatyisms

Sziasztok!

Emese, merre jartatok? Lehet, hogy irtad korabban, de nem emlekszem. Nagyon szep a hatter az utolso kepen. Latszik a kepeken is, hogy Domo milyen jol erezte magat.
Mar korabban is akartam irni, hogy a ferjed, annyira ismeros! Persze em ismerhetem, mivel nem jarok arrafele, ahol laktok. Domo nagyon meno a napszemuveges-pelusos szerkoban. :lol:

Nori, megneztem a ti kepeiteket is. Szenzacios a kisasszony! Meg lehet zabalni, ahogy pozol a napszemuveggel. :lol:

Most csak ilyen roviden, mert indulunk vendegsegbe.

Kellemes hetveget mindenkinek!

Olive

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Beugrottam én is, most már gôzerôvel pakolunk és intézzük a még intéznivalókat. Szombaton reggel utazunk! Várjuk is, meg nem is, szerencsére Alida nagyon lelkes, aminek nagyon örülök, pedig neki biztos sokkal jobb volt itthon, az ingergazdag környezet és nyelv szempontjából is.

Nóri, azért lekapom a galériaágyat gyorsan, és ha máshogy nem, mailben elküldöm (nem tudok kicsinyíteni)

Emese: nagyon szép helyen jártatok! Domó is nagyon helyes a képeken, látszik, hogy jól éreztétek magatokat!

Olive: Lolli igazi Nagy Hölgy már!! Olyan szép a göndör haja!

Ne haragudjatok, hogy csak ennyi vagyok! Jól vagyunk különben, bár a pocak már nagyon nagy, és fáradékonyabb is vagyok. Persze a pakolás-takarítás nagyját Gyula csinálja, de azért bôven akad nekem is dolgom.

Puszi Mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Olive: Montenegróban voltunk(igazi balkán!), és tényleg csodaszép helyeken jártunk.
A férjem biztos azért ismerős, mert olyan kedves behízelgő az arca.(hihihi) a gyerekek és az állatok is rögtön hozzácsapodnak bármerre járunk.
Lolli nagyon ügyesen pózol, mint egy fotómodell.
Zsuzsi:Jó utazást és kíméld magad, amíg tudod!
Jövő héten ismét autóversenyre megyünk, Perkupa-Szölösardó a táv és ismét én fogok navigálni. Most nézem, nem a jövőhét, hanem ez a hétvége! :oops:
Drukkoljatok , hogy jók legyünk !
Üdv mindenkinek!

smatyisms

Zsuzsi, ajánlom figyelmedbe EZT a programot!! Egyszerű és nagyszerű :wink:
Már mentek vissza :shock: ? Ennyi volt?

Eszter, múlt szombaton jöttünk, Lili már 1 hetet bölcsizett is. Iszonyú nehezen rázódott bele, 3 napig sírt :cry:
Gondoltam, még aug. utolsó hetét együtt töltjük (Szurdokpüspökiben újból :) ), de ezek után úgy gondolom, jobb, ha nem esik ki a közösségből, mielőtt oviba megy :roll:
De lehet, oda még a 20-i 3-4 napban felmegyünk :wink:

Balcsit nagyon élveztük, azóta is nézegetem már a szállásokat ...jövőre... :wink: Már kabai unokanővéremet is rádumáltam :wink: Igaz, ő még idén is menne, de már úgysem kapunk helyet :?

Olive, a csípőre tett kezű Lolli olyan, mintha 1 30-as évekbeli magyar filmből pattant volna ki :lol:
Sokat nőcisedett valóban a lányod!

Edit, hát igen, még életemben nem utaztam ennyit, mint most nyáron :D Jó volt nagyon, de elég is volt. Lili azóta is kérdezi minden egyes nap, többször is, hogy "hová megyünk?...és azután?...és azután?" Gyorsan megszokta a jövést-menést :lol:

Most meg fürdőszobafelújítás van nálam 8) :roll: . Múlt7en kezdték, csak a csupasz téglafal maradt....majd ma estefelé jönnek az aljzatkiegyenlítőt leönteni, szerdától jönnek vakolni, stb....

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Lányok!

Utazunk, holnap reggel indulunk, vasárnap érkezünk. Jelentezem, amint rendezôdünk kicsit. Alida a pakolást jól bírja, pedig már a játékait is eltüntettük.

Nóri, köszi a linket, ígérem, hogy egyszer megnézem...

Puszi addig is:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Most en is csak elkoszonni ugrottam be, holnap hajnalban utazunk. Valoszinuleg jo ideig nem leszek, mivel vendegseben leszunk az elso ket hetben itt-ott, csak utana megyunk a szuleimhez.

Zsuzsi, remelem nem volt tul kimerito az ut es szerencsesen megerkeztetek. Mi most kocsival megyunk, igy tobb rokonnal, barattal tudunk talalkozni. Nemetorszagban kezdunk a keresztanyamnal. Lolli mar kezd rakeszulni Nemetorszagra, ma nemet dalokat enekel egesz nap. :lol: A szoveg meg nem megy tokeletesen, de brit jelbeszeddel mutogatja a nemet gyerekdalokat, szoval valoszinuleg kapisgalja, hogy mirol szolnak. :lol:

Jovok, majd amint netkozelben leszek. Addig is mindenkinek kellemes idotoltest a nyar hatralevo reszeben!

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok,

Zsuzsi: Remélem szerencsésen megérkeztettek és minden rendben volt az utazás során.

Olive: Nektek jó utat és sok szép élményt!

Nóri: Fürdőszobafelújítás? Az nagyon izgi lehet! Sok sikert! Biztos gyönyörű lesz, én is mindig lakberendeznék! De hát a nők már csak ilyenek, szeretik a fészket rendezgetni.

Mi hétvégén sopronban és környékén jártunk. Nagyon szuper volt, sok jó program van arrafelé. Ausztriában is voltunk a maerchemparkban, hát az fantasztikus, máskor is elmegyünk, csak ajánlani tudom.

Mi jól vagyunk, lassan kezdődik az ovi.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Szombaton este megérkeztünk. Az út simán ment, de nagyon fárasztó volt így is. Még nem sikerült teljesen átállnunk, Alida a múlt éjjel is felébredt, de legalább utána visszaaludt, ellentétben az elôzô éjjelekkel. Itt az elsô nap 10 fok volt és esô, tegnap 25 fok napsütés, ma meg megint esôs front van... Csütörtökön megyünk az itteni nôgyógyászhoz. Azt hiszem, Tábita kezd megfordulni, bár érzésem szerint most éppen keresztben fekszik, ami igen kellemetlen, de csak nem tart örökké.

Sok puszi mindenkinek, most muszáj lepihennem és a szemem is nagyon fáradt.
zsuzsi 81

Szia Zsuzsi,

örülök, hogy szerencsésen megérkeztettek. Hihetetlen, hogy néhány hét és te is kétgyerekes anyuka leszel. Izgi! Pihenj sokat!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Én is vagyok, remélem, ezentúl gyakrabban. Lejárt minden nyári programunk (nyaralás, szabadság, húgom esküvője), most már lehet unatkozni itthon. Azaz, jó lenne, ha lenne időm unatkozni... most is pl. vár egy kosár paradicsom, ki kellene főzni...

Borókát is felveszik ide az oviba, de csak januártól viszem, ahogy betölti a két évet. Nagyon örülök ennek, emrt legalább egyhelyen lesznek, nem kell őket kétfelé vinni.
Nálunk szeptember 14-én kezdődik az ovi, Kriszta már várja, de igazából nem sokat filozófálunk rajta. kezdődik és kész. Azt hiszem, inkább magamat akarom kicsit még "védeni".

Zsuzsi, örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek, vigyázz magadra ezentúl is! :)

Ne haragudjatok, hoyg másnak nem írok név szerint, de tényleg megyek paradicsomozni, amíg alszanak a csajok.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Most szállt el amit írtam.
Remélem mindenki jól van.
Edith ismétlem magam, de csodállak a befőzés miatt.
Boróka egy csoportba lesz Krisztával vagy korcsoportok vannak nálatok?
Zalán is majd hamarosan megy abba a családi napközibe ahová Réka jár/járt, hasonlóan Rékához heti néhány alkalommal, én pedig angolt tanulok majd és munkát keresgélek.

Kép
Kép
etterke

Halihó!

Én is vagyok. Szerencsésen túl vagyunk(lassacskán) a fürdőszobafelújításon. Még a polcokat, törölközőszárítós radiátort és a zuhanyfüggönytartó rudat kell felfúrni. Tegnap fejezték be a festést. Még 1-2 helyen átüt a kék, de azt majd átkenem én, mert most egy jó ideig mesterembert nem akarok látni, bizniszelni meg még kevésbé szeretnék vele :roll:

Szerencsésen túl vagyok 1 karambolon is :cry: Most ez így felújítás közepén olyan jól jött, mint mókusnak az erdőtűz. Meg egyébként is....
Személyi sérülés nem volt szerencsére, de a kocsimon 100ezres kár lett. +40 lesz még a festése :?

Eszter, tök jó, hogy Zalánt is elviszed 1-2 napra bölcsibe, és addig tanulsz :) Gondolom, jól fog majd esni kicsit magadra koncentrálni :wink:

Edit! Én már csak szilvát akarok lekvárnak befőzni. Tudsz valami tuti receptet? A sütőset szeretném csinálni, azzal kevés a macera :wink:

Zsuzsi, visszaálltatok már Kanadára? Milyen ott az idő?
Én már hetek óta azon filózok, hogy hogy kéne 1 napba besűríteni, hogy anyumhoz is elmeni Kisújszállásra, és Lilivel is elmenni Kerekdombra, kedvenc kis csendes strandomra? Mert ellenkező irányban van a kettő....
Erre kiderül, hogy Kisújon is van egy klassz, kicsi, ligetes strand, 2 utcányira anyumtól :oops: :lol: Csak most meg már a hétvégi időjárás nem az igazi :?

Megyek most és veszek anyagot az ovizsáknak, gyűjtögetem a varrnivalókat :wink: Lili jelét is géppel csináltam meg, de még azt is kell gyártanom, kevés lesz :roll:

Olive-ék meg itthon vannak már azóta sztem.... :)

Írjatok!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok,

mi sajnos ismét megkaptunk valami vírust és köhögés, orrfújás, hőemelkedés a program. Közben készül a családi napközis óvóvnéniknek a búcsúajándék. Vettem képkeretet, Réka színesre festi és ragasztunk rá fadíszeket. Nagyon ügyes! Teljesen egyedül csinálja. Remélem pénteken tud majd menni és át tudjuk adni az ajándékokat.

Kép
Kép
etterke

Húúú, Eszter, gyógyuljatok meg minél hamarabb. Mindig nagyon rossz egy betegség, de így még nyáron, még rosszabb, szerintem. Hálistennek, eddig megúsztunk mindenféle nyavalyát ezen a nyáron, hamarosan kezdem az őszi Oscillococcinumos és Echinaceás kúrát velük.
Mindketten betegek? Vigyázzatok magatokra!
Réka nagyon ügyes, ha már ennyire önállóan készíti az ajándékot! Látszik az, hoyg már volt "befogva" kézműves foglalkozásokra a napköziben.

Nóri, semmi extra szilvára. A sütőset meg pláne nem ismerem.

Eszter, még nem tudom, mivel csak januártól menne, de szerintem egy csoportban lennének, hiszen a korkülönbség ellenére is kezdő lenne mindkettő! Eddig egybe volt minden korosztály, mert csak egy csoport volt a helyszűke miatt, de bővítenek hamarosan és így lesz 3 csoport. Különben szóba sem jöhetett volna, hoyg Borót is felvegyék, 28-an voltak tavaly a csoportban, nem hiányzott volna még egy beszélni sem tudó kétéves! :D

Rohanok anyóshoz virágot öntözni. A hátam közepére kell ez a "kiruccanás" most, de nincs mit tennem. Még mindig paradicsomozok (másik adag, az előzőből ketchup lett) és 3 adag ruha várja, hoyg elpakoljam. Persze, előtte hajtogatni iskell. No meg a többi munka.

Puszi mindenkinek.

Jaj, Eszter, gyúrok a nagymama-szerepre, hogy majd az unokáimnak is házi dolgokkal kedveskedjek. :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hahó, sehol senki?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

én itt vagyok. Várom az ovis élménybeszámolókat.

Én hétfőn este mentem szülőire. Nagyon kedves, szimpatikus mindkét ovónéni és a dadus is. Tudatosan választottam ezt az ovit, nagyon véleményeket hallottam az óvónéniről.
Szerdán kezdhette Réka a beszokást. Kb félórát maradtam ott, de nem igazán játszom velem, hanem felfedezte a játékokat, konyhát, babaszobát. Szóval családosat játszott egyedül. Eljöttem, könnyen elengedett, megbeszéltem vele később vissza megyek. Ő nem akartam még hazajönni, kérte maradjak ott játszani és ebéd után együtt menjünk haza. Könnyen megegyeztünk, hogy akkor aznap is ott ebédel és ebéd után megyek érte. Ma is picit ott maradtam vele reggel , csinált nekem "kávét", aztán ebéd után mentem érte. Óvónéni szerint minden ok volt, ügyes, jól evett. Úgy tűnik a családi napközi előnyt jelent a beszokásnál, illetve 3 és félévesen tényleg már elég önálló és nagylány. persze egy-két gyerek sírt, majdnem én is. :( Holnap már csak pár percig maradok, aztán ebéd után megyek érte. Félnapos lesz továbbra is. Picit hiányzik, hogy amikor elhozom, akkor több infot mondjanak a gyerekről az óvónénik, eddig nem ehhez voltam szokva. Persze ha kérdezek készségesen válaszolnak, de a többiek csak átveszik a gyereket és nyomás haza :roll:
Szóval nagyovisok lettünk!

Ti hogy vagytok?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem, jól vagyunk, csak lassan, ma voltunk orvosnál, minden rendben. A hasam már óriási, nagyobb, mint Alidával volt. Iszonyú meleg lett itt, de azért még bírjuk. Holnap elmegyünk tavazni két napra, remélem jó lesz, ott még soha nem voltunk.

Eszter:
Nagyon ügyes Réka! Örülök, hogy ilyen ügyesen és gyorsan beszokik. Ezek szerint meggyógyultatok már?

Edith:
olvasgattam, hogy mennyi minden volt nektek mostanában. Most már lehet pihenni? "Csak" a mindennapi teendôk?

Nóri:
Hogy vagytok? Autót rendbetették már? Remélem, nem volt nagyon ciki a karambol, bár az mindig trauma.

Bocs, hogy nem írok többet, megyek fürödni, aludni.

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok,

Réka már meggyógyult, a héten 3x ment oviba és már köhög, ezek bizos más vírusok :D Az influenzás időszakban szerintem nem is viszem, mert sajnos sokan betegen viszik a gyereküket és nyilván a higéniára is kevésbé tudnak figyelni egy nagy közösségben.

Zsuzsi, jó utat! Érezzétek jól magatokat! Hol lehet megnézni benneteket! Küldjél képet!

Kép
Kép
etterke

Hali!

Mi is túl vagyunk az első héten minden zökkenő nélkül. Kedden-szerdán 11-12-ig voltunk ott (én is), aztán tegnap meg ma már ott reggelizett és ott ebédelt, ott aludt. Nekem csak ébredésre kellett mennem. Hétfőtől már rendes "műszakot" visznek.
Akik nem voltak bölcsisek, persze még tovább "anyáznak" :P

Eszter, igen, nekem is mondták az ovónénik, hogy új közösség, új bacik... :? :cry:

Zsuzsi, mi az, hogy "tavaztok"? :shock: Csónakázás, andalgás, felfedezés?
És hogy értetted azt, hogy
[quote]n írta:em volt nagyon ciki a karambol
?? Biztos, hogy ezt a szót akartad használni? Nekem mindenféle szó eszembe jutott, de hogy ciki lenne? :lol:
Autót már 3 napra rá rendbetették. A festés híja van még.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elin 2009.09.06 07:35-kor.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Mi 14-én kezdünk. MA voltam benn az oviban beiratni Borót is. Remélem, csak januártól kell amjd vinnem.
Krisztát reggel 8-ig be kell majd vinni, ott eszik, alszik már első naptól. Tulajdonképpen nincs is beszoktatás, ami, picit fájó is nekem, de tudom, hyog sokkal könynebben végzik a munkájukat az óvónők, ha a szülők nincsenek ott. Pl. ha Boró mással van, semmi baj nincs. De ha engem lát, már megy a hiszti ezerrel és csak én vagyok a jó. De Krisztámat én nem is féltem iylen szempontból. Bár biztos lesznek neki is gyengébb pillanatai...

Zsuzsi, jó tavazást! :) Mi is ma tónál voltunk, holnap, ha az idő engedi, szintén megyünk. Dögmeleg volt még ma, jól le is pirultunk, de nem vészes azért. :)

Mi is taknyosak vagyunk, főleg én, de megfázás, tudom mikor fáztam meg!

Most megyek, emrt reggel 7 előtt már indulunk.

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

örülök, hogy Lilcsi is könnyedén ment oviba, biztos sokat számít a bölcsis előny.
Edith, én is azt tapasztalom, hogy ha én is a gyerekek mellett vagyok, akkor inkább rám van szükségük és ha egyedül vigyázz rájuk anyukám nincs semmi gond, hiszti sem.
Azért rögtön "mélyvíz" szerintem nem a legjobb megoldás, mert idegen számukra a környezet, a gyerekek, óvónénik, de sajnos nincs választási lehetőségetek, biztos az első néhány nap nehéz lesz mindenkinek. Én azt láttam Rékán, hogy már nagyon önálló nagylánynak gondolja magát és nagyon igényli a szabadságot, biztos Kriszta is ügyes lesz, nagylányok már.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Megjöttünk a tótól, nagyon szép idônk volt, bár eléggé fújt a szél. Gyula és Alida fürödtek, nekem túl hideg volt a víz (most van kifogás, hihi), aztán "kirándultunk" is vagy 2 km-t, bár nekem már ez is elégnek t?nt. Gumicsónakot is vittünk, de abból végülis nem lett semmi (fogjuk az idôhiányra). Az elsô nap még fotók is készültek, amíg le nem merült a gép...

Képeket igyekszem majd valahogy közzétenni, annál is inkább, mert majd Tábitáról is szeretnék, ha érkezik.

Nóri:
persze nagyon kutyafuttában fogalmaztam, ez látszik is, csak arra gondoltam, hogy mikor még csak a gyanúja is felmerül egy karambolhelyzetnek, nekem percekig remeg kezem-lábam.

Remélem, mindenkinek simán megy a beszokás az oviba. Igazából már Alidán is látom, hogy nagyon menne közösségbe, de most, hogy jön Kistesó, nem szeretném, hogy túl sok legyen neki. Elôször lássam meg, hogy mennyire lesz féltékeny stb.

Na most már tényleg semmi értelmes nem jön ki belôlem, jobb is lesz, ha ágyba bújok.

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Nóri:
most próbáltam letölteni a kicsinyítô programot, úgy t?nik, hogy Macintoshon nem megy, legalábbis nem bírt mit kezdeni vele a gép. :( Azért köszi szépen.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi, azt nem tudtam, hogy van élet a vindózon túl is :mrgreen:
...de komolyra véve....vannak ONLINE KÉPSZERKESZTŐK is. Válogass, én egyet sem próbáltam közülük....
Nem tűnök erőszakosnak? :oops: De olyan kíváncsi vagyok rátok :roll: :lol:

Karambolnál persze, hogy remegtem én is! De az a pasi is, akibe belementem, mert ő sem tudta kitölteni a betétlapot, a haverját hívta oda, aki másik kocsival utazott :roll: :)
De mondjuk én mindig remegek, ha ideges leszek.... :roll:

Eszter, Edit, hogy vagytok? Nátha, köhögés elmúlt már?
Lili még nem hozott semmit az új közösségből, pedig ott is van dáthás gyerek....de majd lesz ez még így se :cry: :?
Majd lassan elkezdem neki adagolni a vitaminját is. Tavaly adtam neki a Broncho-Vaxom-ot is, lehet, az (is) védte meg a téli nyavajáktól, de hát tavaszra kiürülhetett belőle, mert akkortól megint beteges volt :cry:

Ovizás azóta is jól megy, bár még mindig magányos farkas, leginkább azzal a kisfiúval játszik, akivel bölcsibe is járt (és mérget vettem volna rá anno, hogy nem is fognak egymással foglalkozni, mert a bölcsiben sem játszottak sose együtt :lol: )

Olive, ti mikor mentek haza?? Írjál már anyudéktól is! Jól telnek a napok??

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok,

köszönjük, jól vagyunk. Picit még köhögnek, de nem vészes, csak valami vírus volt. Réka boldogan megy minden nap oviba, ő is leginkább a bölcsis kisfiúval játszik, de már emlegett 1-2 új nevet is, jól érzi magát.
Réka és Zalán is kap vitamint, valamint csináltam már nekik egy oscillo és echinacea kúrát, mégis ez a vírus megtalált bennünket.
Tegnap örömmel találtam echinaceát cseppek formájában is, gondoltam megveszem, mert Zalán még a homeós bogyót nem tudja szopogatni, ha vízbe teszem, nem mindig akkor szomjas éppen... :D De nem vegyetek!!!!! Itthon elolvastam és alkoholt tartamazz, gyerekeknek, várandósoknak nem jó! Majd jó lesz nekem! :D Nyilván nincs benne sok alkohol, sokan a lándzsás útifű szirupot is adják gyerekeknek pedig abban is van :( És elég jó hatóanyagú :(
Egyébként ti mit tesztek még, hogy ne kapjátok el az influenzát?

Kép
Kép
etterke

Eszter, én is Echinaceát szirup formájában veszek, nálunk Imunogrip a neve és van Junior is, ami nem tartalmaz alkoholt. A másik, amiről, gondolom, te is írsz, azt itt felnőtteknek árulják, amikor beveszem, mindig mondom is, hoyg na most megiszom a kupicámat. :D De volt, hoyg adtam ebből a lányoknak, vízzel vegyítve, az a 2 ml szerintem nem oszt vagy szoroz sokat.

Most az én csajaim is kissé taknyolnak, Kriszta kevésbé, Boró inkább, de náluk megfázás lehetett, nem kaptak semmit a homeós oscillo-n és Stodal-on kívül (köhögésre, de csak reggel volt néhány köhintés), csak orrcseppet. És orrszívót. :P

Nagy izgalommal várjuk a hétfőt, akkor borul fel fenekestől az életünk. :P :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nori, mar itt vagyunk anyukameknal, csak nagyon szenvedek. Hetfon volt a szajsebeszeti mutetem. A bal also bolcsesseg fogam nem tudott kinoni, mivel nem volt helye es ki kellett muteni. Hihetetlenul hangzik, de ez engem sokkal jobban megvisel, mint a csaszar annak idejen. Az ehhez kepest gyerekjatek. :( Holnap megyek varratszedesre es abban remenykedem, hatha utana mar jobb lesz, bar az unokatesom, akinek szinten volt ilyen mutete, elkeseritett a napokban, amikor elarulta, hogy o csak 3 het mulva ment vissza dolgozni es meg akkor is fajt. :cry: Annyi mindent szeretnek intezni, vasarolni, amig itthon vagyunk, na meg baratokkal talalkozni, de altalaban csak delutan van nehany oram, amikor egy kicsit jobban vagyok. Az ejszakak is szornyuek, mar legszivesebben le se fekudnek.
Meg az a szerencsem, hogy Lollival nem sokat kell foglalkoznom, na meg a haztartassal, mivel a nagyszulok es a ferjem is sokat segit. Apa napi ketszer jatszoterre jar a lanyaval. Sot, annyira belejott, hogy mar o is szokott csuszdazni. Van egy nagy, kanyargos csocsuszda, ami nagyon bejon Lollinak, de egyedul nem mer lemenni rajta, ugyhogy apaval egyutt csusznak. :lol: Apa meg sokat fenykepez, ugyhogy kepben vagyok, hogy merre jartak, mit csinaltak. :wink:

Lolli egyre jobban beszel es nagyon vicces dolgokat mond. Ha megkerdezzuk, hol szuletett, azt mondja, hogy "a boltban". Azt se akarja elfogadni, hogy meg csak 2 es fel eves, szerinte o mar 3 es vitatkozik velunk.
Edes, ahogy valt az angol es a magyar kozott. Azt mondja Apa, hogy a jatszoteren csak hozza beszel angolul, a gyerekekhez es az anyukakhoz magyarul szol.

Most roviden ennyi rolunk.

Nori, a furdoszobarol majd kerunk kepeket!

Alidat tenyleg regen lattuk mar, ugyhogy ot is szivesen nezegetnenk!

Etterke, Nori, orulok, hogy a lanyok konnyeden veszik az elso ovis napokat.

Edith, nalatok most lesz a nagy nap. Majd varjuk a beszamolot!

Zsuzsi, Alida hogy birta azt a hosszu repuloutat? El se tudnam kepzelni Lollival. Az autozast viszont egeszen jol birja. Altalaban az uticel elott 30 km-rel szokta kozolni, hogy nem megyunk tovabb, kiszallunk. Olyankor muszaj megallni, kulonben irto nagy hisztibe kezd. Aztan rohangal fel orat es mehetunk tovabb. A repulon viszont el nem tudom kepzelni mit lehetne vele csinalni. :roll:

Megyek, megprobalkozom az alvassal. Altalaban par orat sikerul, aztan annyira faj a fogam helye (illetve inyem, alkapcsom, fulem, torkom, fejem), hogy keptelen vagyok visszaaludni es ilyenkor atkoltozok a nappaliba tevezni. Aztan a fotelben ulohelyzetben sikerul meg nehany orat aludni, csak aztan meg a nyakam van ki.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Olive, jaj, de jó, hogy írtál! A műtét vizont már nem annyira jó... :( Tudom, min mész most át, mert éppen tavaly ilyenkor volt nekem is a műtétem. Én azért próbállak megnyugtatni, hoyg szó sincs arról, hoyg annyi ideig fájjon, nekem kb. 3-4 napig fájt és kb. 1 hétig még érzékeny volt, de utána már nem volt semmi gond. mindenesetre, szedjél fájdalomcsillapítót, mert nem éri meg szenvedni. Én nem szedhettem, mert Boróka akkor még nagyon intenzíven szopizott, bár azrét az első napokban én is bevettem a megengedett 3 db. helyett egyet, mert akkor valóban szörnyen fájt. Szerintem két hét alatt eli is felejted, hoyg volt műtéted. :D

Édes lehet Lolli, ahogy veszekszik veletek. Krisztának most az a vesszőparipája, hogy olyan nagy feje senkinek sincs, mint neki. De ezt nem negatívumként mondja! És nehogy valaki az ellenkezőjét merje állítani! :)

Megvolt a "nagy nap", legalábbis lejárt a bevonulás. Kicsi lányom alig győzte kivárni, hoyg átöltöztessem és már rohant is be a csoportszobába. Elvegyült a többi manó között, amikor meg hozzámentem és mondtam, hoyg intsen Apunak is, olyan csodálkozva nézett felé, mintha azt kérdezte volna: jé, ti még mindig itt vagytok? Azért kíváncsi vagyok, mit mesél majd délután!

Most úgy van, hoyg egyelőre a kis és középcsoportosok vannak együtt és a középsősök óvónénijét ismerem. Nem éppen barátnőm, de a képzőben iskolatársak voltunk (alattam járt két évvel) és még valami távolabbi rokonság is van közöttünk. Így teljesen meg vagyok nyugodva, hyog jó kezekben lesz.

Most rohanok, mert eléggé ezer a dolgom. :D

Puszi mindenkinek! É Olive, te épülj fel gyorsan!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

Edith, jobbulást a lányoknak! Köszi az infot, megnézem majd, nálunk van-e az echinacea csepp gyerekeknek, gyógyszertárban biztos tudnak majd segíteni. Köhögésre én most nagyon szeretem a Prospan-t. Borostyánkivonat és nekünk most jobb mint a stodal.

Örülök, hogy ilyen könnyedén indult a nap, remélem jól érzi magát. Az jó, hogy nem sírt amikor eljöttél, biztos nem lesz gond.

Olive, kívánok neked mielőbbi jobbulást! Szerencse, hogy most van segítséged!
Ügyes Lolli, hogy tud váltani a két nyelv között, biztos neki ez természetes :roll:

Kép
Kép
etterke

BOLDOG NÉVNAPOT EDITH!!!

Kép
Kép
etterke

Megszületett Tábita!!!!!!

Ne ijedjetek meg, 35. hétre és nagyon váratlanul, de nagyon jól vagyunk. Múlt szerda hajnalban egyszercsak megrepedt a magzatburok, de olyan furán, hogy alig csorgott néha. Reggel bementünk a kórházba, ahol ezt megerôsítették, továbbá kiderült, hogy a Baba faros, ráadásul az egyik lába felfelé, a másik lefelé van. Ezek után közölte az orvosom, hogy ma késôdélután császár. Fel sem tudtam még fogni az egészet, és máris bekerültem a "gépezetbe", elôkészítés, epidurál stb. Este 6:10-kor kiemelték Tábitát (mellesleg 2009. 09.09), aki rögtön felsírt, 2465 g és 46 cm volt (azóta már nôtt 3 centit!). Minden rendben volt vele, csak a légzéssel nagyon küzdött, így éjszakára adtak neki egy kis oxigént, és persze inkubátorban tartották. MOndanom sem kell, hogy nem lehetett velem, két emelettel lejjebb volt az intenzíven. Sôt, alig láttam, miután kibújt. Aznap éjjel már fel tudtam állni, és másnap reggel letoltak hozzá. Aztán következô naptól már szoptathattam is (volna, ha lett volna mivel). Szerencsére a sok fejésnek köszönhetôen hamar lett tej, és ô is nagyon ügyes volt. Persze elég sokáig lenntartották, mert nagyon óvatosak voltak, és ezek a napok elég nehezen is teltek, én hol bôgtem, hol nevettem... Tegnap reggel hazaengedtek minket! Tábita teljesen ugyanúgy néz ki, mint Alida, csak kicsit kisebb kiadásban. Szerencsére nagyon jól van, 3 óránként szopik, csak még nem elég hatékonyan, így mindig lefejek neki tejet, és pótlom, de már egyre kevesebb kell.

Edith, küldhetek neked képeket? Ne haragudj, hogy ezzel terhellek...

Mindenkinek puszi
zsuzsi 81

Hát ez már túl sok nekem mára! :D Benézek a postaládámba és látom: Tábita. És képek. Rögtön "szaladtam" ide, hoyg lássam, van-e valami hír. Igazán megijedtem, de Zsuzsi, látva mosolygó, boldog arcodat, megnyugodtam. (Olyan sírhatnékom van, örömkönnyek. :) )

Nagyon sok szeretettel gratulálok és Isten hozta a kis jövevényt! :) Gyors felépülést kívánok neked, és minél gyorsabb beleszokást az új mindennapokba! Arról nem szól a fáma, hoyg Alida hogyan fogadta a testvérkéjét! :wink:

Rögtön jövök a képekkel!!!

JAj, és a nagy izgalomban mindjárt elfelejtem...
Eszter, nagyon szépen köszönöm a köszöntést! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép Kép Kép Kép

És akkor még egy ilyen kis ajándék is az újdonsült, azaz inkább kibővült családnak:
Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi, gartulálok Tábitához!!!
Kép
Gyönyörű baba, nem is látszik rajta (így képen), hogy milyen picike :wink: No de majd megnő idekint :lol:

Edit, boldog névnapot utólag is!
Kép
Nekem is akkor esett le tegnap, hogy Edit nap van, mikor az óvodavezetőt csokrokkal láttam távozni :oops:

Olive, te jobban vagy már? Remélem, Edit jóslata válik be és már nem fáj a nyak feletti részed...
Fürdőről majd teszek képet :)

Megvolt az első rendes szülői az oviban is. Arcfestéssel és ugrálóvárral :shock: Nem tudom, mindig így megadják majd a módját ennek :roll: :lol: ?? Fényképész is dolgozott, majd lesznek képek is valamikor. Mondták, hogy Lili milyen ügyesen pózolt, ahhoz képest, hogy kiscsoportos :lol:
Kép
Ez itthon készült Liliről...

Hétvégére megint felmentünk Szurdokpüspökibe. Legközelebb szánkózni megyünk :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Egy kis érdekesség 2009.09.09-ről :lol:

Kilenc kilenc kilenc

Mi lesz ma? 2009/09/09!
Mindenki a maga módján ünnepli a különleges alkalmat - egyezik az évszám, a hónap és a nap. Minden 09. A jövendőmondók az ezen a napon házasodóknak hosszú és boldog közös életet jósolnak. Kanton dél-kínai város felkészült a népköztársaság hatvan évvel ezelőtti megalapítása óta legnagyobb esküvői rohamra. Szerdán 6106 pár szeretne a városban a házasság kötelékébe lépni.

Floridában például egy házasságkötő terem különleges ajánlattal rukkolt elő: csak ma a házasságkötés díja 99 dollár 99 cent. Ugyancsak az Egyesült Államokban jelenik meg a "9" című poszt-apokaliptikus film.

Legközelebb csak egy évszázad múlva lesz megint ilyen évszámunk, 2101. január elsején. Vagy egy évezred múlva: 3001. január 1-én.

Bár technikailag nem különösebben jelent semmit a szimmetrikus számsor, mégis, sokan úgy gondolják, hogy valami különleges, sőt, történelmi napnak leszünk tanúi. Akiknek a kilences a szerencseszáma, azok ma bátran elmehetnek létra alatt. Sokan azonban pont apokalipszist és katasztrófát látnak a fura dátumban.

Numerológia

A modern számmisztika - sok köze nincs a tudományhoz - azt valószínűsíti, hogy a misztikus rezgéseket lehet a különböző számok kombinációival. Minden sorrend súlyos hatással lehet az aznapi cselekedeteinkre és sorsunkra.

Ha egy számsor végére egy kilencest írunk, annak is különleges szerepe van. A numerológia szerint ez megbocsátást jelent, esetleg sikert, ha a pozitív oldalt nézzük. Ha a negatívat, akkor elbizakodottságot és arroganciát. Ha meg csak úgy nézzük, akkor egy köröcske egy kis kurflival az alján.

Már Pitagorasz is foglalkozott numerológiával. Úgy vélhette: a számok isteni eredetűek és szenvedélyesen gyűjtötte a fura szabályokat. Ha van egy kétjegyű számunk, amit úgy kaptunk meg, hogy kilenccel szoroztunk be egy egyjegyű számot (9x3=27), akkor az eredmény számjegyeit összeadva újból kilencet kapunk (2+7=9).

Ha kilencet bármely két-, három-, vagy négyjegyű számot megszorzunk kilenccel, akkor azt is hasonlóképpen "le lehet bontani". Például: 9x62 = 558; 5+5+8=18; 1+8=9.

Szeptember 9-e a 252. napja az évnek. 2 + 5 +2...

Kedvenc kilenc - vagy gyűlölt kilenc?

A Távol-Keleten is erős hagyományai vannak a számok misztikájának: a múlt évi Olimpiát például este nyolckor, 2008. augusztus 8-án indították el. De az ősi kínai császárok is sokat foglalkoztak a kilences számmal, ami az építészetben, vagy a királyi öltözékeken jelent meg. A Tiltott Város - a császárok lakhelye - 9999 szobát számlál - a pletykák szerint.

A japán uralkodók sosem hordtak olyan ruhát, amin kilenc sárkány tekergőzik. A japánok számára a kilenc a szenvedést jelképe és szerencsétlenséget jelent. Sok japán egyszerűen nem lép be kilences számú hotelszobába, vagy kilences számú házba. Állítólag nem is találunk sok ilyet Japánban.

Esküvői roham szerdán Kínában

Párok tízezrei kelnek egybe szerdán Kínában, a kilences szám ugyanis a hosszú életet jelképezi. A 2009. 09. 09-es dátumtól ezért a jegyesek házasságuk örökérvényűségét remélik.

A jövendőmondók az ezen a napon házasodóknak hosszú és boldog közös életet jósolnak. Kanton dél-kínai város felkészült a népköztársaság hatvan évvel ezelőtti megalapítása óta legnagyobb esküvői rohamra. Szerdán 6106 pár szeretne a városban a házasság kötelékébe lépni.

Más városokból is hasonlóan heves esküvői lázról számolnak be. A hotelek és éttermek már régóta foglaltak. Sanghajban ötezer, Tiencsinben (Tienjin) legalább négyezer pár tartja az esküvőjét. Hszian (Xi'an) régi császárvárosban az anyakönyvi hivatal meg is hosszabbítja aznapra a nyitvatartási idejét és megnöveli dolgozóinak számát – írta az MTI.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!!!

Elveszve, de előkerülök ám néha....
Mi megvagyunk,Mesi már középsős...Xéni felső ulit kezdte, én meg egy sportoktatóiba vágtam bele, ami 2 éves .....de nagyon jó lesz.

Dopbok néhány képet....

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép

Kép

Kép

Röviden ennyi a nyaralásból...Lesz időm és jövök gyakrabban!!!!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok,

Nagyon örülök ,hogy megérkezett Tábita!!!!!!! Egészséget, boldogságot kívánok az egész családnak!

Én is jól meglepődtem! Nem értettem, hogy lehet, hogy ennyire szalad az idő :roll: Jó hír, hogy szépen szopizik már, és növögett. Minden jót kívánok nektek!

Nóri, fantasztikus szülői lehetett. Nálunk is volt Zümi party, azaz a az ovi kezdése előtti szombaton volt ismerkedés egymással ovinénikkel az óvoda kertjéban, süti, ücsi.... Nagyon jó ötlet volt! Hát a tieteket tényleg szuper lehetett és biztos minden gyerek élvezte, örömell mennek majd oviba. Sikeresen megfogták a gyerekeket.

Kriszta, jó látni benneteket. Szépek vagytok! Zadarban nyaraltatok?

Kép
Kép
etterke

Köszönjük a jókívánságokat, és Edith, neked is a képeket! Tábita nagyon jól van, holnap megyünk doktor bácsihoz, ott majd le is mázsálják. Mi már kevésbé vagyunk jól, valami gyomornyavaját kaptunk, Alidán egy nap alatt keresztülment, mi péntek óta küszködünk Gyulával. Nem tudunk enni gyakorlatilag semmit, csak iszunk. Tej szerencsére így is van, de azért nem ideális a helyzet...

Alida eléggé megkergült, igen féltékeny, fôleg az viseli meg, hogy ez a kiskrampusz, aki vagy alszik, vagy eszik, elrabolt engem. Tegnap már "csak" a szemétdombra akarta kidobni Tábitát (akit Kistölcsérnek nevez, mert be van pólyálva a takaróba), és azt mondta, hogy azt szeretné, ha egész nap talpon lennék, és uzsonnákat adogatnék neki. Engem különben Sebmamának hív. Persze sokat simogatja is meg becézgeti. A sebem még eléggé fáj, igyekszem nem bevenni fájdalomcsillapítót, mert utálom szedni. Felülnöm, felállnom nehéz. De lényeg, hogy a Baba jól van, és úgy t?nik, hogy szépen gyarapszik. Most itt alszik rajtam a hordozókendôben, azt olvastam, hogy a koraszülötteket jó néhány hetes korukig beletenni, mert jót tesz a gerinc és a csípô fejlôdésének.

Jelentkezem még, jók legyetek!
zsuzsi 81

Nóri, neked is köszönöm a köszöntést! :)
Nem semmi szülői értekezlet! Megadták a módját! Hát, nem hiszem, hoyg valaha lesz ilyesmi itt! Nálunk csütörtökön lesz szülői. Kriszta azóta is élvezi az ovit, jókedvvel indul és (nem tudom, más gyerek hogy csinálja, de ő) sokat mesél róla, mit csináltak, mit ettek, stb.

Kriszta, örülök, hoyg életjelt adtál magatokról. Nagyon gyönyörű képek és klassz helyen jártatok! Emese tüneményes kisasszony és nagyon meglepődtem, hoyg Xéni tulajdonképpen már nagylány. Az emlékeimben egy nyurga szőke kislányként él, de most tátva maradt a szám. :) Biztos buknak rá a srácok! Vagy ha nem, majd ezután! :wink: te is nagyon jól nézel ki.

Eszter, veletek mi újság, jól vagytok? Mi még mindig taknyoskodunk, de ez most az én hibám. Volt egy melegebb nap (itt még nem volt ősz tulajdonképpen, napközben 25 fok feletti hők vannak), amikor rövidnadrág és póló volt Borón, de úgy látszik, mégsem volt elég. Krisztára meg nem húztam zoknit egy éjjel és mivel állandóan kitakarózik, megfázhatott. :roll: :oops:

Zsuzsi, nagyon örülök, hoyg jelentkeztél, remélem, nagyon hamar kilábaltok ti is a nyavalyából! :) Örülök, hoyg szépen fejlődik a kis csöppség! Szerintem Alida miatt se aggódj, mert biztos hamarosan belejön ő is a mindennapokba! természtes, hogy most kissé trónfosztottnak érzi magát, jogosan, hiszen nem vagy vele közel sem annyit, mint eddig!

Én is most pótolok Boróval. Mivel már nagyon kevés idő van a szülinapjáig, ki akarom használni, és azt szeretném, ha ő is belekóstolna kicsit az egykeségbe, ezért délelőttönként főleg vele foglalkozom. Persze, a házimunkát is végzem, ha tudom. Keddenként pedig Csiribiri tornára viszem, ma voltunk másdoszor. Nagyon élvezi a kisasszony, ma már sokkal figyelmesebb volt és próbálta utánozni a mutogatott mondókákat meg mindenféle gyakorlatot. Remélem, tudunk menni rendszeresen. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

Edith, köszönjük, jól vagyunk, mindenki egészséges most. Most már az influenza miatt sem pánikolok. Azt hiszem Magyarorsazágon picit pánikkeltés volt az elején, és kevés információ, most úgy látom, hogy hasonló tünetei vannak miatt a szezonális influenzának és remélhetőleg nem kapjuk el, ha mégis bízom benne, hogy ki hamar kilábolunk belőle. A szokásos vitaminokat, immunerősítőket kapják kúraszerűen, sok mozgás, gyümik.... stb, ennél többet nem hiszem hogy tenni kellene.

Zsuzsi, mielőbbi jobbulást nektek! A testvérféltékenység talán mindenkinél jelentkezik és mindenkinél másképpen, biztos megtalálod majd a megoldást.
Réka imádta és imádja Zalánt, neki is én hiányoztam és ezért nagyon csibész volt, hyogy felhívja a figyelmet magára.

Zalánnal én is járok ringató foglalkozásra és délelőtt játszótérre, bringázni, bandázni a kishaverokkal, szeretnék neki is sok élményt adni. Délután sokat alszanak és együtt játszanak, hétvégén pedig megyünk mindig valahová. Ezt már nagyon vártam!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Nagyon izgalmas ez az ovi! Én is látom Alidán, hogy nagyon jót tenne neki. Csak itt nem egésznapos, csak 2 órára viszik el, illetve van fizetôs (kb 100e havonta), ahol egész nap lehet, de enni nem adnak neki, csak amit viszek neki. :shock: Viszont nem akartuk, hogy Tábita érkezése és az ovi egybeessék, így még várunk egy kicsit.

Képzeljétek, kedden lemérték Tábitát, egy hét alatt 335 g-ot hízott! Az átlagos kb ennek a fele, de azt mondták, hogy nem ritka, hogy "behozzák a lemaradást". Nagyon ügyesen szopik. Lassanként a gyomrunk is javulgat, bár nagyon fokozatosan és lassan. Tábita viszont taknyos lett kicsit, ALidától kapta.

Alida is kezdi elfogadni és megszeretni a kis jövevényt, most már ölelgeti és becézgeti. Azt hiszem, felfogta, hogy nincs veszélyben a kapcsolatunk.

Megyek, pihenek egy kicsit, amíg lehet.

Puszi mindenkinek: :oops: (ezt Alida választotta)
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi, örülök, hogy jól vagytok, és hogy Kistölcsért is meghagyja a nővérkéje :wink: :lol:

Eszter, az influ oltást nálunk sem javasolja egy orvos sem. Mondjuk én csak akkor oltatok, ha kötelező, egyébként hagyjanak békén...
Amúgy meg sztem a média szerepe hatalmas, hogy így el van túlozva :? :evil: mint annyi minden más is...

Kriszta, jó neked, hogy tanulsz! Nekem nem jött össze, mert csak azokat iskolázzák most be az általam kiszemelt tanfolyamra, akik a válság miatt veszítették el a munkájukat :?

Edit, nálunk sem lesz ez mindig így...szerencsére :wink: Most pénteken meg Mihály napi vásár volt az oviban :P .
Lili nem szokott mesélni az oviról, csak ha kérdezem....azt is elintézi tömören és velősen, tőmondatokban :D
Péntek+szombaton meg Szolnok főterén "Régi idők tere rendezvény". Nagyon klassz volt, órákig kint sétáltunk, nézelődtünk, játszottunk.
Eszter, itt lett volna a helyetek :wink:

KÉPEK A SZEPTEMBERÜNKRŐL =
http://cid-a9b7febb39f346b2.skydrive.li ... ?ct=photos
Jelöljétek ki végig a sort a photos-ig, ne csak rákattintsatok, mert az kevés!! Nem tudom, most mit hüléskedik :roll: ?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!!!

Pakostánén voltunk nyaralni, de lementünk pár helyre..Zadar, Biográd...stb...

Elin: Engem sem a munkaügyi iskolázott be, hanem én választottam,alapítványi és 2 éves esti képzés...heti 2 lakalommal fél 4 és 8 között.

Sportedző + Fitnesz - wellness asszisztens (sportág megjelölésével) + Rekreációs mozgásprogram vezető.
Erre járok most,nagyon érdekes és mozgalmas suli..nagyon tetszik, kemény lesz,de megéri...

Teljesen ingyenes képzés....Felétek nincs ilyen???

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Nem tudom Kriszta, de ennek a szakmának errefelé nem lenne nagy haszna... :?
Magánúton azért nem akarom csinálni, mert
1: úgy a tb-s és a pénzügyes tanfolyam is 1,5 év lenne
2: péntek délután és szombat délelőtt vannak az oktatások, amikoris hová is teszem a gyereket :roll: ?
Ezért lenne jó a munkaügyis, mert míg a gyerek oviban, én iskolában :wink: ...és 3-4 hónap alatt letudva 8)
Még úgy sem lehetett, hogy nem támogatottként jártam volna :evil:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?